Je vraagt een offerte aan zodra je de koop hebt gesloten. Een offerte heeft namelijk betrekking op het betreffende huis en een bepaald bedrag dat aansluit bij de koopsom, kosten voor woningverbetering en kosten koper. Zodra je de offerte krijgt, teken je deze als die bevalt. Een offerte is meestal ongeveer 3 weken geldig, wat zeer kort is. Die 3 weken heb je slechts nodig om te bedenken of de offerte jou bevalt en of er niet eventueel nog een betere aanbieding is. Een offerte verloopt dus niet voor 1 maart, meestal 3 weken na offertedatum geldig (dat is al veel eerder dan 1 maart) maar passeren kan gerust op 1 maart. Als je hebt getekend wordt er een afspraak gemaakt voor een passeerdatum, die veel verder in de toekomst ligt (de dag dat je je huis krijgt). Wel kan het zijn dat als het echt lang duurt dat een bank een bedrag extra vraagt (bereidstellingsprovisie).Anoniem: 270720 schreef op zondag 10 augustus 2008 @ 19:08:
@svmp
ja ik heb al een losse berekening,
normaal kan ik iets van 103.000 lenen, zonder koopsubsidie. NHG regulier.
voor dit huis en 10.000 erbij voor verbetering kan ik meer lenen als ik koopsubsidie heb. dan zit ik nog ruim onder het maximum voor koopsubsidie, zo duur is het huisje niet. in groningen kosten de huizen stukken minder dan in het westen.
het nodige bedrag kan ik wel lenen, dat is het probleem ook niet, maar als ik een offerte krijg verloopt die voor 1 maart. nouja ik vraag ook wel aan de adviseur hoe ik dit kan oplossen.
[Voor 14% gewijzigd door SvMp op 10-08-2008 23:20]