Toon posts:

Epox 8K3A+ probs

Pagina: 1 ... 4 5 6 Laatste
Acties:
  • 655 views sinds 30-01-2008

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op donderdag 04 april 2002 23:56 schreef epo het volgende:
ach, udma 66 is zo'n 50 mb/s, er zijn nog geen schijven die dit aankunnen ! de mijne komt er erggg dicht bij, maar de maxtors en de rest lopen daarop flink achter dus qua perfomance boeit het niet !
En trouwens ik heb een promise raid kaartje, dus het maakt sowieso niet uit want deze kaart regelt het allemaal zelf de pci snelheden enzo.
Aha, maar is het raid kaartje dan niet de schuldige?

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
nee , die gebruik ik nu ff niet, wacht op me 2de schijf.
promise kaartje kan nl een pci bus van 66 aan :)

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op donderdag 04 april 2002 23:42 schreef epo het volgende:

[..]

niks vage hdd, de snelste op het moment !
En ik maar denken dat ik de snelste HD van dit moment heb gekocht... (Seagate U320 15k rpm SCSI HD)

  • Rick2001
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 15-06 12:25

Rick2001

5950X up and running

Op vrijdag 05 april 2002 00:14 schreef InterCC het volgende:

[..]

En ik maar denken dat ik de snelste HD van dit moment heb gekocht... (Seagate U320 15k rpm SCSI HD)
LOL.... Die is inderdaad wat sneller ja... :+

FRACTAL MESHIFY 2XL - X570S AORUS MASTER - 5950X - 2X16GB G.SKILL B-DIE - AMD 6800 XT ALPHACOOL EISBLOCK - IIYAMA 3288UHSU 4K - ALPHACOOL UT60 420 & 360 - LAING DDC1+ - TECHN CPU - CORSAIR RM850 - OPTANE 900P U.2- 3x980PRO 2TB - 2x850PRO 2TB


  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

Wie heeft er nog problemen met z'n mobo ??
Ik iig niet meer loopt als een trein maar nu nog wat verder oc'en >:) Heb na lang wachten eindelijk een XP kunnen kopen :9
Hoeveel volt kan ik max. m'n geheugen ong. geven ? (er zitten heatspreaders op)
De biosupdates hebben goed geholpen

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
Op vrijdag 05 april 2002 00:14 schreef InterCC het volgende:

[..]

En ik maar denken dat ik de snelste HD van dit moment heb gekocht... (Seagate U320 15k rpm SCSI HD)
snelse IDE schijf bedoel ik, scsi telt niet mee :p
veel te duur joh >:)

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Ik heb ook geen problemen met m'n plankje.. Misschien moeten we een anders Epox 8K3a+ topic aanmaken.. (dat probs staat zo negatief terwijl -zover ik weet- iedereen positief is).

Ik moet trouwens m'n 1800+ op 166MHz bus krijgen (ivm SCSI kaart die niet van hoge PCI bus houd), maar wil niet unlocken :)

Zelfs op 2,1V trekt m'n XP'tje het niet om 1900MHz te draaien :)

Hij boot wel, maar niet tot windows..
toch maar unlocken :'(
(AGOGA core)

  • MartNL
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 24-06 10:55

MartNL

 

Op vrijdag 05 april 2002 01:01 schreef mark9534 het volgende:
Wie heeft er nog problemen met z'n mobo ??
Ik iig niet meer loopt als een trein maar nu nog wat verder oc'en >:) Heb na lang wachten eindelijk een XP kunnen kopen :9
Hoeveel volt kan ik max. m'n geheugen ong. geven ? (er zitten heatspreaders op)
De biosupdates hebben goed geholpen
Ik , die van mij start helemaal niet op. :(
Heeft er niemand nog ideetjes?
Misschien de batterij eruit halen?
toch een andere voeding?

Voor de rest heb ik alles al geprobeerd zie vorige post.

Anoniem: 52654

Sjees, wat een wisselend topic ;) ik had BIJNA het gigabyte bordje gekocht nadat ik de eerste 10 pagina's van dit topic had gelezen...
maar als ik de laaste pagina's zow eens lees is het dus toch wel een relaxt bordje, en de 1/5 diveder is pretty kewl natuurlijk.
Denk dat ik toch om de epox ren

Hou ons verder op de hoogte jongens :)

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op vrijdag 05 april 2002 09:11 schreef epo het volgende:

[..]

snelse IDE schijf bedoel ik, scsi telt niet mee :p
veel te duur joh >:)
Westerern Digital met 8Mb cache? :P ;)

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op vrijdag 05 april 2002 09:31 schreef MartNL het volgende:

[..]

Ik , die van mij start helemaal niet op. :(
Heeft er niemand nog ideetjes?
Misschien de batterij eruit halen?
toch een andere voeding?

Voor de rest heb ik alles al geprobeerd zie vorige post.
Andere voeding, anders heb je n DOA

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op vrijdag 05 april 2002 10:55 schreef PorscheS2 het volgende:
Sjees, wat een wisselend topic ;) ik had BIJNA het gigabyte bordje gekocht nadat ik de eerste 10 pagina's van dit topic had gelezen...
maar als ik de laaste pagina's zow eens lees is het dus toch wel een relaxt bordje, en de 1/5 diveder is pretty kewl natuurlijk.
Denk dat ik toch om de epox ren

Hou ons verder op de hoogte jongens :)
Hmmm, mja leuk die 1/5 divider, en ik draai nu ook wel 7*172, mja op timings waar zelfs een slak nee tegen zegt, ondanks dat doet het bordje wel z'n werk en zullen nieuwe biossen een hoop verbeteringen bieden. Ik zou als ik jou was nog ff wachten met het kopen van een KT333 mobo...

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Wat zijn btw jullie temp's met de Epox 8K3a+ vanwege die sensor??

En wat waren de temps die jullie eerst hadden??

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op vrijdag 05 april 2002 18:17 schreef Soldier2000 het volgende:
Wat zijn btw jullie temp's met de Epox 8K3a+ vanwege die sensor??

En wat waren de temps die jullie eerst hadden??
Eerst 6.5*185@turbo timings, 1.85 (1.89) volt 31 stressed
Nu 7*174@normal timings :r, 1.90 (1.90) volt 37 stressed
voltages tussen haakjes gemeten in sandra

  • leo2222
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 19-06 16:41
Mijn temp hangt stressed tussen de 40 en 46, (stand 2,1 koolance). en volgens de kast is mijn cpu 34,36

cpu draaid op 9X176 op 1,85V (normaale TB)

op mijn oude MB msi k7t pro2 die dood is :'( . had ik een cpu temp van 43-47 (koolance kast hetzelfde)

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
er is weer een nieuw biosje, deze lost het probleem op
met booten met een fsb tussen de 140-166 op, plus moet deze
ook wat hogere mem scores geven :

http://www.tbreak.com/~naser/Overclock/8k3a2403.bin

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op vrijdag 05 april 2002 23:43 schreef epo het volgende:
er is weer een nieuw biosje, deze lost het probleem op
met booten met een fsb tussen de 140-166 op, plus moet deze
ook wat hogere mem scores geven :

http://www.tbreak.com/~naser/Overclock/8k3a2403.bin
Niemand heeft deze bios zeker al geprobeerd?

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
ja ik en het werkt goed :)

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op vrijdag 05 april 2002 23:52 schreef epo het volgende:
ja ik en het werkt goed :)
Dan moet ik morgen ook maar eens gaan flashen denk ik :)

Tnx epo.

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op vrijdag 05 april 2002 23:43 schreef epo het volgende:
er is weer een nieuw biosje, deze lost het probleem op
met booten met een fsb tussen de 140-166 op, plus moet deze
ook wat hogere mem scores geven :

http://www.tbreak.com/~naser/Overclock/8k3a2403.bin
Thnx epo :) kga m morgen (al vandaag) ff flashen, bevindingrn zal ik ff posten

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Geflashed, memory performance is het zelfde gebleven :(

  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

En het probleem met booten met een fsb tussen de 140-166 op ??
Is die opgelost heb ik namelijk ook last van :(

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op zaterdag 06 april 2002 18:23 schreef mark9534 het volgende:
En het probleem met booten met een fsb tussen de 140-166 op ??
Is die opgelost heb ik namelijk ook last van :(
7 reacties boven die van jou heeft epo geschreven dat deze bios dat oplost ja...

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Als je pc ooit vanzelf restart in windows als je met iets bezig bent heb je dan te weinig Vcore of te weinig volt voor de memory?

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op zaterdag 06 april 2002 19:12 schreef Soldier2000 het volgende:
Als je pc ooit vanzelf restart in windows als je met iets bezig bent heb je dan te weinig Vcore of te weinig volt voor de memory?
Voltages, idd iets hoger zetten een 0.05 vcore hoger is meestal genoeg. Voeding kan ook de oorzaak zijn.

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
2304 brengt hier inderdaad iets hogere mem scores, niet bijzonder maar toch. Timings hoger dan normal leveren nog steeds onstabiliteit.

  • leo2222
  • Registratie: September 2000
  • Laatst online: 19-06 16:41
bij gaat hij met deze bios juist iets naar beneden.
geheugen score sisoft 3-28
2425/2341

en met 4-3
2415/2331

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op zaterdag 06 april 2002 21:54 schreef leo2222 het volgende:
bij gaat hij met deze bios juist iets naar beneden.
geheugen score sisoft 3-28
2425/2341

en met 4-3
2415/2331
hmmm, valt binnen de marge hoor... niks om zorgen over te maken. Als je zeker wilt zijn neem dan het gemiddelde van 5 benchies.

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Bij mij gaat het lekker vaag..

Als ik 195MHz DDR cas 2 doe op 2,9V dan kom ik wel in windows en kan ik mem test draaien enzo, maar op 3,0V krijg ik bij het "binnenkomen" van windows een blue screen..
3D mark was ook niet helemaal stabiel (gooide me terug naar bureaublad tijdens eerste test).
Nu heb ik 'm op 195MHz DDR (390MHz effectief dus) 2,9V en cas 2,5 (verder fastest) en heb een hogere memscore dan met cas 2...
(denk dat ik aan het max van het geheugen zit...)

Verder draaid mijn niet geunlockte (dus gelockte :) XP1800+ op 2200+ :) Ben vooralsnog redelijk tevreden..

edit: Dit is trouwens met de 2403 bios

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Bovenstaande msg was NIET stabiel. Na nog wat testen bleek tenminste van niet.
Ik draai mem nu op 156MHz TURBO settings. Dit lijkt wel stabiel (3d mark 2001 se succesvol en sisoft sandra ging ook goed). mem score is trouwens redelijk gelijk gebleven. ongeveer 10MB/s minder op de Int, maar ook ongeveer 10MB/s meer op de Float.
Nu maar hopen dat het stabiel blijft :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Gamer
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 00:01

Gamer

mobile

nog steeds niemand gemerkt dat dit mobo minder van je +5 v lijn vraagt ?
ik dus wel :)

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

Ja, de +5V blijft mooi gelijk en daalt niet echt veel als ik een hogere vcore pak.
Cpu loopt nu stabiel op 2000+ speed >:) en kan mischien nog wel verder. Nog ff tweaken

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Nee. Ik merk niks van een goede 5V, want mijn 5V is nu 4,6 :(
Maarja.. Mijn systeem zit dan ook redelijk vol. Anders moet ik binnenkort maar een wat zwaardere voeding (enermax 430W ofzo) kopen ipv de Aopen 300W voeding die ik nu heb.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Gamer
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 00:01

Gamer

mobile

InterCC, liggen daar niet al je problemen ?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op zondag 07 april 2002 14:23 schreef Gamer het volgende:
InterCC, liggen daar niet al je problemen ?
Zou kunnen... Maar nu is ie stabiel @ 1805Mhz.
Mem op 155MHz TURBO settings.

Dus om nou te zeggen "al mijn problemen" :)
Dat valt wel mee..

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
welke stepping athlon xp heb je interCC ?
AGOIA Y ?

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op zondag 07 april 2002 18:31 schreef epo het volgende:
welke stepping athlon xp heb je interCC ?
AGOIA Y ?
AGOGA Y

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Op zondag 07 april 2002 20:56 schreef InterCC het volgende:

[..]

AGOGA Y
Nice.

Acties:
  • 0Henk 'm!

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op zondag 07 april 2002 21:51 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Nice.
kweet niet of dat zo nice is :)
M'n XP'tje krijgt dan wel 2,0V door 'm heen he..

  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

Aah, ook al sterft ie over een jaar dan heb je toch al een andere cpu gekocht ;)

Anoniem: 31627

Past de Swiftech eigenlijk op dit bordje?

  • MartNL
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 24-06 10:55

MartNL

 

Op maandag 08 april 2002 11:29 schreef Penaa het volgende:
Past de Swiftech eigenlijk op dit bordje?
Ja die past.

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op maandag 08 april 2002 00:05 schreef mark9534 het volgende:
Aah, ook al sterft ie over een jaar dan heb je toch al een andere cpu gekocht ;)
Oohja.. :) Dat was eigenlijk niet direct het plan...
Ik heb ruim een jaar met een Celly 600 gedaan (tot 2 weken terug) (die liep dan wel op 1035, maar dan nog)..

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Op maandag 08 april 2002 16:34 schreef InterCC het volgende:

[..]

Oohja.. :) Dat was eigenlijk niet direct het plan...
Ik heb ruim een jaar met een Celly 600 gedaan (tot 2 weken terug) (die liep dan wel op 1035, maar dan nog)..
Celly's kun je nu eenmaal geod tweaken :Y)

Anoniem: 47071

zijn de problemen eigenlijk al opgelost met dit bordje :) ?

Anoniem: 52305

T00ler koopt dit bordje van de week maar eens, mits MSI KT3 Ultra-ARU en a7v333 -raid geen betere oplossingen zijn (wel duurder) ff afwachten.. :7

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op maandag 08 april 2002 19:33 schreef jcross het volgende:
zijn de problemen eigenlijk al opgelost met dit bordje :) ?
Bij een aantal mensen wel, bij mij niet, ik ga m'n Crucial verkopen en Samsung PC2700 halen misschien dat dat verbeteringen geeft (Dus als er mensen interesse hebben check hier ff)

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op maandag 08 april 2002 21:33 schreef TooLer het volgende:
T00ler koopt dit bordje van de week maar eens, mits MSI KT3 Ultra-ARU en a7v333 -raid geen betere oplossingen zijn (wel duurder) ff afwachten.. :7
MSI zou ik persoonlijk nooit nemen. Ik vind MSI toch net wat minder overclocken dan bvb Asus (en helemaal EPoX).
Ik heb EPoX gekozen, omdat ze een lekker hoge FSB aankunnen en voltages zijn zonder mod al lekker hoog in te stellen. (2,2V voor CPU en 3,2V voor MEM).
Celly's kun je nu eenmaal geod tweaken
Hmwah.. Hoger dan 1035 wou ie ook echt niet :( Zelfs met 2,3V niet stabiel op hogere FSB.
1078MHz is trouwens het hoogste wat ik met die 600 geboot heb.

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
Op zondag 07 april 2002 23:23 schreef InterCC het volgende:

[..]

kweet niet of dat zo nice is :)
M'n XP'tje krijgt dan wel 2,0V door 'm heen he..
lol, ik heb een AGKGA Y en die wil ook veeeeeel vcore,
2.2 vind ie wel lkkr op 195x9 , hij vreet gewoon vcore :(

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
Op maandag 08 april 2002 21:53 schreef Unagi het volgende:

[..]

Bij een aantal mensen wel, bij mij niet, ik ga m'n Crucial verkopen en Samsung PC2700 halen misschien dat dat verbeteringen geeft (Dus als er mensen interesse hebben check hier ff)
laat me ff weten hoe je mem performed, ik heb ook crucial maar heb ook wel oren naar samsung of ander geheugen.

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op maandag 08 april 2002 22:47 schreef epo het volgende:

[..]

laat me ff weten hoe je mem performed, ik heb ook crucial maar heb ook wel oren naar samsung of ander geheugen.
Zal ik posten, ik kijk btw net in Sandra (koe stat aan) en m'n 5v lijn zit op 5.03 :Y) kijk dat zien we graag ;)

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op dinsdag 09 april 2002 03:51 schreef Unagi het volgende:

[..]

Zal ik posten, ik kijk btw net in Sandra (koe stat aan) en m'n 5v lijn zit op 5.03 :Y) kijk dat zien we graag ;)
Da's beter dan de 4,6V van m'n AOPen 300w @ XP2200 :(
Ik ga denk ik heel binnenkort maar eens een Enermax 431 halen..

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op dinsdag 09 april 2002 09:42 schreef InterCC het volgende:

[..]

Da's beter dan de 4,6V van m'n AOPen 300w @ XP2200 :(
Ik ga denk ik heel binnenkort maar eens een Enermax 431 halen..
hehe jah enermax 431 hiero ;)

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op dinsdag 09 april 2002 14:42 schreef Unagi het volgende:

[..]

hehe jah enermax 431 hiero ;)
En ik heb Samsung PC2700 :) (512MB)

Maar hoe hoog is jouw 5V eigenlijk?

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op dinsdag 09 april 2002 15:17 schreef InterCC het volgende:

[..]

En ik heb Samsung PC2700 :) (512MB)

Maar hoe hoog is jouw 5V eigenlijk?
Op dinsdag 09 april 2002 03:51 schreef Unagi het volgende:

[..]

Zal ik posten, ik kijk btw net in Sandra (koe staat aan) en m'n 5v lijn zit op 5.03 :Y) kijk dat zien we graag ;)

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op dinsdag 09 april 2002 16:16 schreef Unagi het volgende:

[..]


[..]
Okee... Foutje.. Bedankt :)

Anoniem: 35278

NNNNNNNOOOOOOOOUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:'( :'( :'(

Ik zette de nieuwste bios op mijn epox, ga testen, pc werd beetje te warm na hele dag pruttelen, ik wil de fans wat sneller laten draaien, knoop de verkeerde draadjes aan elkaar en POEF!!!!!!, voeding kapot!

mijn fanbus is namelijk nog niet af...
en mijn voeding kon al niet zoveel meer hebben, is 235watt...

Balen zeg, nou heb ik niks meer en kan ik niet meer testen, moet eerst geld "regelen" ;) om een nieuwe voeding te kopen! :(

is die kwaal epox-enermax nu weg?
ik wil namelijk de enermax 550watt kopen.

  • Gamer
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 00:01

Gamer

mobile

http://users.pandora.be/gamer/upload/temp.JPG
stressed btw :)

wat denk je zelf ?
ik heb hier toch geen problemen met een 350 watt voeding.

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Ik heb nu n heel vaag probleem (kan ook aan de voeding liggen).

IDE Config:
Pri. Master. Maxtor D740X 40Gb ATA133
Pri. Slave. Plextor 24x10x40
Sec. Master. Maxtor D540X 120Gb ATA133
Sec. Slave. Mashita DVD 5x (ofzo ;))

Voeding:
Enermax 431Watt

uit de Enermax komen 3 molex strengen.

2x 2 molex + 1 floppy
1x 5 molex.

op de bovenste uit het rijtje staan al m'n standaard IDE apparaten. Op de lange streng met 5 molex staan een aantal fans (3) met spiltter er tussen.

Het Probleem:
Ik sluit een Maxtor D740X 40Gb ATA133 aan op m'n RAID coontroller (onboard) en het maakt niet uit welke molex ik gebruik, er valt altijd een van mij standaard (niet op de RAID controller aangesloten) apparaten uit :?

In windows wekern de IDE apparaten niet, als dat m'n plextor is gaatie nog wel open? hij krijgt dus WEL stroom :?

Iemand enig idee? 431 watt moet toch voldoende zijn?

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
de kwaal enermax bestaat niet ! het is gewoon zo dat een bord zoald de 8kha+ enorm van je 5v trekt ! daarom is deze zo laag als je veeer overklokt. Elke andere voeding heeft daar ook last van. Er zijn voedingen die de 5v stabiel houden door een of andere regelaar maar ik zou ff niet weten welke.
Het enige nadeeltje is dat je de enermax moet modden wil je je 5v lijntje omhoog schroeven, ik heb dit door rick2001 laten doen :)
Er zijn voedingen zoals de flower power 420wat waar dus al standaard een potmetertje inzit waardoor het heel wat simpeler is om je 5v lijntje omhoog te schroeven.

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Ik kan dus beter een flower power voeding kopen?

Moet btw wel stil zijn!
't Is de bedoeling dat binnen nu en een maand het niet meer hoorbaar is dat mijn systeem aan staat. (op mijn SCSI HD na dan die TRRRR TRRRRRRRRR doet als ik 'm aan het werk zet :) )

  • Rick2001
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 15-06 12:25

Rick2001

5950X up and running

Op dinsdag 09 april 2002 22:26 schreef InterCC het volgende:
Ik kan dus beter een flower power voeding kopen?

Moet btw wel stil zijn!
't Is de bedoeling dat binnen nu en een maand het niet meer hoorbaar is dat mijn systeem aan staat. (op mijn SCSI HD na dan die TRRRR TRRRRRRRRR doet als ik 'm aan het werk zet :) )
Qwa sterkte van voedingen kan er geen enkele voeding op tegen het vermogen dat een ENERMAX kan leveren.
Er zijn zeker alternatieven die ook goed zijn, maar toch beduidend minder aan vermogen kunnen leveren.
ENERMAX voedingen zijn echt superstil.

FRACTAL MESHIFY 2XL - X570S AORUS MASTER - 5950X - 2X16GB G.SKILL B-DIE - AMD 6800 XT ALPHACOOL EISBLOCK - IIYAMA 3288UHSU 4K - ALPHACOOL UT60 420 & 360 - LAING DDC1+ - TECHN CPU - CORSAIR RM850 - OPTANE 900P U.2- 3x980PRO 2TB - 2x850PRO 2TB


Anoniem: 52654

nou ik heb um ook binnen,samen met mijn XP1800+.

Kep alles in elkaar gezet, stekker erin.

Piep-piep-piep oneidig lang.

nu geeft het mobo code C1 aan, ik heb dus ff het boekje erbij gepakt en gekeken wat het inhield.

c1 - auto dtection of Dram size type and ecc
- auto detection of L2 cache

dus ik denk mem niet goed, andere ddr chip erin..nog steeds hetzelfde :(

aangeien het mem het niet is, kan ik dan aannemen dat de cpu of het mobo defect is :?

  • Rick2001
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 15-06 12:25

Rick2001

5950X up and running

Normaal gesproken moet het toch echt het memory zijn.
Probeer die module eens redelijk hard aan te drukken.

FRACTAL MESHIFY 2XL - X570S AORUS MASTER - 5950X - 2X16GB G.SKILL B-DIE - AMD 6800 XT ALPHACOOL EISBLOCK - IIYAMA 3288UHSU 4K - ALPHACOOL UT60 420 & 360 - LAING DDC1+ - TECHN CPU - CORSAIR RM850 - OPTANE 900P U.2- 3x980PRO 2TB - 2x850PRO 2TB


Anoniem: 52654

Op dinsdag 09 april 2002 22:53 schreef Rick2001 het volgende:
Normaal gesproken moet het toch echt het memory zijn.
Probeer die module eens redelijk hard aan te drukken.
Kep um echt wel stevig aangedrukt, maaruh..bij bijde mem modules hetzelfde :')

  • Rick2001
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 15-06 12:25

Rick2001

5950X up and running

Tja, dan lijkt het inderdaad dat er iets mis is met het mainboard.

FRACTAL MESHIFY 2XL - X570S AORUS MASTER - 5950X - 2X16GB G.SKILL B-DIE - AMD 6800 XT ALPHACOOL EISBLOCK - IIYAMA 3288UHSU 4K - ALPHACOOL UT60 420 & 360 - LAING DDC1+ - TECHN CPU - CORSAIR RM850 - OPTANE 900P U.2- 3x980PRO 2TB - 2x850PRO 2TB


  • majic
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 19-06 20:01
Op dinsdag 09 april 2002 22:36 schreef Rick2001 het volgende:

[..]

Qwa sterkte van voedingen kan er geen enkele voeding op tegen het vermogen dat een ENERMAX kan leveren.
Er zijn zeker alternatieven die ook goed zijn, maar toch beduidend minder aan vermogen kunnen leveren.
ENERMAX voedingen zijn echt superstil.
De Chieftec 340 watt die er standaard in mijn kastje zit ben ik anders ook erggg over te spreken..dat ding blijft gaan qua power (heb er bijna 2 pc's draaiende van gehad..ene pc alleen moederbord op de PSU, alle randapparatuur van 2 pc's (in totaal 4 hdd's, 4 cd'rs, 6 casefans en 2 cpu fans + 2 fdd drives en 1 jazz drive), en de "master" pc was 1 GHz athlon @ 1.32 / 1.9v

en dan komt je 5v niet onder de 5.0 en je -12v schiet soms alleen naar -11.90 ...thats it ;)

en _erg_ stil!

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op dinsdag 09 april 2002 23:05 schreef majic het volgende:

[..]

De Chieftec 340 watt die er standaard in mijn kastje zit ben ik anders ook erggg over te spreken..dat ding blijft gaan qua power (heb er bijna 2 pc's draaiende van gehad..ene pc alleen moederbord op de PSU, alle randapparatuur van 2 pc's (in totaal 4 hdd's, 4 cd'rs, 6 casefans en 2 cpu fans + 2 fdd drives en 1 jazz drive), en de "master" pc was 1 GHz athlon @ 1.32 / 1.9v

en dan komt je 5v niet onder de 5.0 en je -12v schiet soms alleen naar -11.90 ...thats it ;)

en _erg_ stil!
Da's erg netjes.

Enne PorscheS2:

Heb je ook al een ander geheugen slot geprobeerd?

  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

majic wat voor koeling heb jij ??

  • majic
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 19-06 20:01
Op woensdag 10 april 2002 01:12 schreef mark9534 het volgende:
majic wat voor koeling heb jij ??
Coolermaster 7h53 ....niets bijzonders dus ;)

Volcano7+ is besteld;)

Anoniem: 52654

[b]
Enne PorscheS2:

Heb je ook al een ander geheugen slot geprobeerd?
yep kep um in alle 3 de banken geprobeert zonder resultaat

Anoniem: 52654

Kep net een andere proc erin gedaan, zelfde problem...mem en proc zijn het dus niet.

Dus ik vanmorgen bellen naar compleeter met dit verhaal.

Compleeter: tsja tis een EPoX, daar krijgen we heel veel klachten over, misschien kun je hem beter omruilen voor en MSI bordt :?

tsja..dit zegt toch niet zoveel goeds :?

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Heeft er nou niemand mij post een paar berichten hiervoor gezien? k zit met n redelijk probleem |:(

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Past de Swiftech MCX 462 A op dit moederbord??

En dan heb ik het over de revise met en zonder de afgeronde hoeken.

  • toastingnow
  • Registratie: Maart 2001
  • Laatst online: 24-06 13:16
Maar goed, wat is jullie conclusie over de Epox 8K3A+?

Wel of niet doen? Wil 'm over twee weekjes bestellen samen met een Samsung 2700 reepje.

Asus P5K Pro, 2 Gb DDR2, Samsung 500 GB HD, XFX Alpha DOG 670Mhz, E8400


  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op woensdag 10 april 2002 14:55 schreef toastingnow het volgende:
Maar goed, wat is jullie conclusie over de Epox 8K3A+?

Wel of niet doen? Wil 'm over twee weekjes bestellen samen met een Samsung 2700 reepje.
Het is nog te vroeg om een conclusie te trekken. Ik heb morgen mijn Samsung PC2700 en zal morgenavond meteen m'n bevindingen posten. Maar of ik de 8K3A+ wel of niet zou nemen? sjah het is n beetje n gok... wie niet waagt wie niet wint ;)

  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

Ik had in het begin m'n twijfels. Het liep niet allemaal van harte. Maar nu heb ik geen problemen meer alles loopt perfect en stabiel.

Deze topic moet eigenlijk een andere titel hebben !!
zoiets als -=| Het grote Epox 8K3A+ topic |=- of niet :?

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Op woensdag 10 april 2002 17:29 schreef mark9534 het volgende:
Ik had in het begin m'n twijfels. Het liep niet allemaal van harte. Maar nu heb ik geen problemen meer alles loopt perfect en stabiel.

Deze topic moet eigenlijk een andere titel hebben !!
zoiets als -=| Het grote Epox 8K3A+ topic |=- of niet :?
Nee, pas na 500 posts, dat gaat de layout verneuken ;) dan beginnen we gewoon meteen met deel 2.

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Op woensdag 10 april 2002 14:30 schreef Soldier2000 het volgende:
Past de Swiftech MCX 462 A op dit moederbord??

En dan heb ik het over de revise met en zonder de afgeronde hoeken.
Nobody?

  • Gamer
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 00:01

Gamer

mobile

heb hier zopas een 2e bordje gehaald, naar het schijnt 2e revisie ?
6 channel geluid en verbetering van de northbridge.
kan iemand dit bevestigen ?

  • epo
  • Registratie: November 2000
  • Laatst online: 01:54
Op woensdag 10 april 2002 19:45 schreef Gamer het volgende:
heb hier zopas een 2e bordje gehaald, naar het schijnt 2e revisie ?
6 channel geluid en verbetering van de northbridge.
kan iemand dit bevestigen ?
het enige verschil is je 6 channel geluid verder is het identiek aan rev 1

  • Gamer
  • Registratie: Januari 2001
  • Laatst online: 00:01

Gamer

mobile

ah, dus toch geen echte verbetering dus.
hoef ik mijn athlon xp niet te hersteken.
thx.

  • InterCC
  • Registratie: April 2000
  • Laatst online: 01:49
Op dinsdag 09 april 2002 21:24 schreef Unagi het volgende:
Ik heb nu n heel vaag probleem (kan ook aan de voeding liggen).

IDE Config:
Pri. Master. Maxtor D740X 40Gb ATA133
Pri. Slave. Plextor 24x10x40
Sec. Master. Maxtor D540X 120Gb ATA133
Sec. Slave. Mashita DVD 5x (ofzo ;))

Voeding:
Enermax 431Watt

uit de Enermax komen 3 molex strengen.

2x 2 molex + 1 floppy
1x 5 molex.

op de bovenste uit het rijtje staan al m'n standaard IDE apparaten. Op de lange streng met 5 molex staan een aantal fans (3) met spiltter er tussen.

Het Probleem:
Ik sluit een Maxtor D740X 40Gb ATA133 aan op m'n RAID coontroller (onboard) en het maakt niet uit welke molex ik gebruik, er valt altijd een van mij standaard (niet op de RAID controller aangesloten) apparaten uit :?

In windows wekern de IDE apparaten niet, als dat m'n plextor is gaatie nog wel open? hij krijgt dus WEL stroom :?

Iemand enig idee? 431 watt moet toch voldoende zijn?
pff. Ik heb geen idee. Misschien toch je voeding.. Dat ie wel genoeg stroom geeft om het cd laatje van je plextor te openen, maar niet genoeg om een de plextor helemaal te laten werken of een HD op te laten spinnen.
Dus ff een andere voeding aan het 4e IDE apparaat hangen om dat probleem uit te sluiten..

Anoniem: 31492

Op dinsdag 09 april 2002 22:56 schreef PorscheS2 het volgende:

[..]

Kep um echt wel stevig aangedrukt, maaruh..bij bijde mem modules hetzelfde :')
Heb ik ook gehad, maar is opgelost door het geheugen van bank 1 in bank 3 te stoppen.

  • toastingnow
  • Registratie: Maart 2001
  • Laatst online: 24-06 13:16
Nou ja, dan ga ik 'm toch maar halen op de pcdumpdag :)

Asus P5K Pro, 2 Gb DDR2, Samsung 500 GB HD, XFX Alpha DOG 670Mhz, E8400


  • MartNL
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 24-06 10:55

MartNL

 

Ik heb nu 2 van deze epox bordjes in huis gehad.
En ze werken alletwee niet. :(
Het enigste wat gebeurd is dat ik 2 Amdtje kwijt ben. :(
1 tje door te vaak koeler er afhalen en ophalen. (hoekje eraf)
En 1 doet het gewoon niet meer. (harstikke dood)

Net als trouwens alle2 moederborden.

Anoniem: 52654

Op donderdag 11 april 2002 11:11 schreef MartNL het volgende:
Ik heb nu 2 van deze epox bordjes in huis gehad.
En ze werken alletwee niet. :(
Het enigste wat gebeurd is dat ik 2 Amdtje kwijt ben. :(
1 tje door te vaak koeler er afhalen en ophalen. (hoekje eraf)
En 1 doet het gewoon niet meer. (harstikke dood)

Net als trouwens alle2 moederborden.
That make 2 of us :(
K denk er hel sterk aan om maar een MSI bord te gaan halen, dit was ook het advies van de winkel, omdat er zoo verschrikelijk veel vandeze borden terug kwamen :'(

  • MartNL
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 24-06 10:55

MartNL

 

Op donderdag 11 april 2002 11:19 schreef PorscheS2 het volgende:

[..]

That make 2 of us :(
K denk er hel sterk aan om maar een MSI bord te gaan halen, dit was ook het advies van de winkel, omdat er zoo verschrikelijk veel vandeze borden terug kwamen :'(
Ik probeer het nog 1 keer.
De specs van deze bord is gewoon erg lekker.
En ik moet zeggen ze zijn ook erg vriendelijk bij infortmatique.
Binnen 2 dagen heb ik steeds een nieuwe in huis.

  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

Misschien is de PTT niet voorzichtig geweest met jullie bordjes ;)

  • Unagi
  • Registratie: Februari 2001
  • Laatst online: 24-06 12:56

Unagi

Always aware...

Topicstarter
Ik heb zojuist m'n Samsung PC2700 in m'n bord geplaatst. Maar helaas zijn timings hoger dan normal nog steeds onstabiel, wel wil dit geheugen zonder enige probs op 200Mhz turbo timings posten, ik kom alleen niet verder dan het Win2K password scherm. Het probleem ligt dus ECHT bij het bord, als zelfs dit geheugen geen oplossing wil bieden. Op 100/166 (CPU/MEM) met een MP van 10 1.75Vcore en 2.9Vdimm en turbo timings krijg ik een mooi zwart scherm te zien zodra m'n monitor op de windows resolutie wil overschakelen... het is dus wachten op een nieuwe bios |:(

  • Stealth2000
  • Registratie: December 2000
  • Laatst online: 24-06 15:05
kheb ook sinds dinsdag een 8k3a met een 1800+ maar tevreden ben ik niet. Kheb te kampen met spontane reboots of vastlopers (bijv. op de helft van UT intro of na een paar minuten spelen) en lomp hoge temps.
In mbm 5 gaf ie zelfs op een gegeven moment 90 graden (kast open en alle fans aan)aan :? Ik heb een dragonorb (geschikt t/m 2000+) erop zitten.

Mijn 5V zit bij het opstarten overigens op 5,5V dus te weinig power levert me 300W voeding niet lijkt me ?

Ik kijk het deze week nog ff aan maar ik zit er al wel aan te denken om bijv. die gigabyte te halen.

Lijkt me dus een temp prob ?

  • mark9534
  • Registratie: September 2001
  • Laatst online: 23-05 10:33

mark9534

Ondertitel ?

Van mij gaf eerst ook 89 graden aan in mbm maar moest een andere sensor pakken. Had er eerst een TB in en nu XP en die werkt schijnbaar op een andere sensor.

Anoniem: 35278

ok, dit is echt vaag met mijn duron 750:

alles op 2.1v:

boot op 7.5*115=863 boven 115 niet
boot op 8*115=920 boven 115 niet.
boot niet op 9 maakt niet uit wat voor fsb
boot op 9*110=990 boven 110 niet
boot op 10*104=1040 boven 104 niet
boot op 10.5*105=1100 boven 105 ook maar vastlopers.

hij komt dus op 1100 maar dan wel met de hoogste mp.
ik wil lage mp en hoge fsb.
waarom lukt dit niet?
oja, mem staat op TURBO, pc2700 dus op 10.5*105 staat ie op 346mhz ofzow.
aan het geheugen kan het dus niet liggen.
waarom kan ik geen hoge fsb voor proc instellen?

heb bios 2326 en nog een prob, als ie boot gaat ie steeds heel langzaam geheugen tellen en begint steeds opnieuw, hij start dus dan niet win op, behalve als ik op esc druk, dit had ik eerst niet :?

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Laat die duron op 133mhz draaien dat scheelt veel performance en ga daarvan uit verder overclocken.

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Zijn er hier mensen met een Epox 8k3a+ revisie 1.1??

Zoja kun je daarmee verder overclocken?

  • Brakius
  • Registratie: Augustus 2000
  • Laatst online: 24-06 08:24
Werkt de 1/5 divider nu wel of niet?

Anoniem: 35278

Op vrijdag 12 april 2002 19:46 schreef Soldier2000 het volgende:
Laat die duron op 133mhz draaien dat scheelt veel performance en ga daarvan uit verder overclocken.
dat zeg ik dus, de fsb kan niet hoger dan 115, dus als ik 133 instel boot hij niet.

  • Anoniem: 35937
  • Registratie: September 2001
  • Niet online
Op zaterdag 13 april 2002 12:29 schreef Allanzoet het volgende:

[..]

dat zeg ik dus, de fsb kan niet hoger dan 115, dus als ik 133 instel boot hij niet.
Je moet de jumper van 100/133 op je moederbord op 133 zetten.

Anoniem: 35278

Op zaterdag 13 april 2002 12:50 schreef Soldier2000 het volgende:

[..]

Je moet de jumper van 100/133 op je moederbord op 133 zetten.
dat meen je toch niet? :'(

ben ik zo bezig en vergeet ik 1 zo`n stom klein k*t dingetje. |:(

:P

af en toe (nou ja...) ben ik gewoon ECHT dom...

maarja, Thanx! ;)

Anoniem: 35278

Op zaterdag 13 april 2002 12:53 schreef Allanzoet het volgende:

[..]

dat meen je toch niet? :'(

ben ik zo bezig en vergeet ik 1 zo`n stom klein k*t dingetje. |:(

:P

af en toe (nou ja...) ben ik gewoon ECHT dom...

maarja, Thanx! ;)
hmmz, als ik het jumpertje op 133 zet boot de pc niet :?
mp heb ik zelfs op 6 gezet en geheugen op 100 en later op 133 enzo, maar op 133 doet hij niks. :?
Pagina: 1 ... 4 5 6 Laatste

Dit topic is gesloten.



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee