True, het is maar een (relatief) beperkt bedrag, zeker als je het vergelijkt met de depositogarantie. Maar ik heb momenteel ook nog maar een beperkt bedrag in indexfondsen.de Peer schreef op woensdag 5 april 2023 @ 16:54:
Ik hecht er persoonlijk weinig waarde aan aangezien die compensatie een maximum heeft van 20 k. als je vermogen al groot is of groeiende, dan ga je dat toch niet bij 10 verschillende brokers onder brengen? En zelfs dan heb je 'maar' 200k compensatie.
Opsplitsen over vele brokers is ook iets dat ik zeker niet van plan ben; dat past niet in mijn idee van zoveel mogelijk hands-off mijn geld laten groeien. Maar juist dan is het wel van belang dat je geld zo veilig mogelijk staat. Meesman is een relatief jonge en relatief kleine speler, wat voor mijn gevoel een risicofactor is. Enerzijds wellicht wat minder stabiel en anderzijds omdat de overheid bij problemen minder geneigd zal zijn om de boel overeind te houden dan bij een systeembank. Neem bijvoorbeeld een DSB; die "mocht" omvallen omdat een val van die bank geen bedreiging voor het financiele systeem was. Maar toen recent SVB in de VS in de problemen kwam werd de depositodekking voor die bank opeens opgehoogd van $250K naar onbeperkt. En toen Credit Suisse begon te wankelen werden ze in allerijl met zachte dwang gefuseerd met UBS. Ik realiseer me dat er absoluut geen garantie is dat de Nederlandse overheid beleggingen zou redden als er een grootbank in de problemen komt, maar ik denk dat die kans wel groter is dan bij een kleinere partij als Meesman. Als er dan ook nog geen garantieregeling is neemt de aantrekkelijkheid voor mij behoorlijk af. Wat ook nog iets is wat ik me nu afvraag; als ze formeel geen beleggingsinstelling zijn, heeft dat dan ook gevolgen voor bijvoorbeeld het toezicht?
Ik ga nu overigens niet halsoverkop op de vlucht slaan, maar wel even goed denken en mijn keuzes heroverwegen.