Je kunt (zoals door anderen aangegeven) het "low tariff" triggeren in de WPU. Dat werkt zoals een ouderwetse elektrische boiler, als die een puls van het elektriciteits net kregen "tarief laag" dan gingen ze verwarmen. Deze functionaliteit heeft de WPU nog steeds. Je kunt met manual control "tariff low" aanzetten en dan gaat de boiler verwarmen mits de temperaturen onder het setpoint zijn. Is wel te vinden in dit topic.
Ikzelf laat de boiler "gewoon" op 13u opwarmen (12u in de winter). Dan is de zonstand het hoogst en de meeste kans op zonne-energie. Werkt behoorlijk goed, zonder slimme regeling. En dit werkt voor een dynamisch energiecontract natuurlijk ook prima. De tarieven zijn bijna altijd laag of nul rond dat tijdstip.
• Zelfde voor de vloerverwarming, met de kanttekening dat het niet teveel ten koste moet gaan van het comfort
Je kunt met manual control de warmtevraag overschrijven: Zet hem op 0% als het tarief hoog is en overschrijf niet tijdens lage momenten. Of zet hem zelfs hoger als het tarief heel laag is.
Ook in topic terug te vinden.
• Betere temperatuursturing, want de waardes die onze buitensensor geeft wanneer de zon er op staat slaan kant nog wal (veel te hoog)
[/list]
Wat wil je verbeteren? Bij zeer goed geïsoleerde huizen met LT vvw wordt de buitensensor zelfs helemaal niet meer geinstalleerd. Je hebt dan gewoon nooit hogere temperatuur CV water.
Heb je last van die nep temperaturen? In de zin van dat het CV water te koud blijft met de zon op het huis? Huis niet warm?
Anders van af blijven.
Je kunt het wel overschrijven, maar met een recente WPU 5G moet je dan echt de buitensensor afkoppelen en fake waarden met MQTT sturen. (Of continu met manual control overschrijven, lijkt mij niet praktisch).
EDIT: Je hebt MFT thermostaten en hierboven staat settings die er "oud" uitzien, dus waarschijnlijk een WPU4G? Dan kun je wellicht de sensor softwarematig uitschakelen: Setting 8 op 2.
[
Voor 4% gewijzigd door
vliegnerd op 24-07-2024 10:02
]