Itweaknot schreef op vrijdag 12 mei 2023 @ 09:51:
[...]
Net de meneer van de gemeente gesproken. Hij geeft aan dat dit artikel over kleine bouwsels (hondenhok) gaat op het achtererf en daarom niet voor mij van toepassing aangezien het op mijn terras op 2 hoog komt te staan.
De max. 1m hoogte is ook gemeten vanaf de grond. Dus als de pomp in de tuin zou staan niks aan de hand. Op mijn terras zit ik op meer dan 6m ;-)
art 2.21 21.een ander bouwwerk in voor- of achtererfgebied, mits wordt voldaan aan de volgende eisen:
a.niet hoger dan 1 m, en
b.de oppervlakte niet meer dan 2 m2;
ook uit de toelichting blijkt dat het hier om de afmetingen van het bouwwerk (dit geval de warmtepomp) gaat en niet op welke hoogte deze is geplaatst.
Dat is dus een foutieve intepretatie van het besluit.
helaas zul je dus weer terug moeten, blijkbaar snaapt die gast zijn eigen regels niet.
zie o.a. de toelichting : (tekst voor 2.21)
Eenentwintigste onderdeel
In dit onderdeel is de restcategorie van kleine bouwwerkjes opgenomen die in artikel
3, eerste lid, onderdeel b, van het Bblb was opgenomen. De gestelde
randvoorwaarden zijn gelijk gebleven.
Het gaat om bouwwerkjes die niet hoger zijn
dan 1 m en geen grotere oppervlakte beslaan dan 2 m2
. Het bouwen van een dergelijk bouwwerk mag er niet toe leiden dat het voor- of achtererfgebied voor
meer dan 50% is bebouwd. In de nota van toelichting bij het Bblb worden kleine – in
de regel hobbymatige – dierenverblijven en tuinkasjes als voorbeeld genoemd.
belangrijk, het is een voorbeeld, zo zijn er nog genoeg andere.
https://www.bing.com/ck/a...uZ3NiZXNsdWl0LnBkZg&ntb=FHij gaf ook aan dat ze tot nu toe eigenlijk altijd de KIWA rapporten van fabrikanten krijgen bij aanvragen. En dat DeWarmte het niet wil/kan delen redelijk uniek is in zijn ervaring.
Als je het kiwa rapport krijgt, prima, maar hou rekening dat dat wettelijk dus niet hoeft.
Kiwa is een van de TIC waar een dergelijke meting (conform EN 12102-2) gedaan kan worden.
Wel gaf hij aan dat als ik de mail met de waarden van DeWarmte, laat op zetten als een 'notitie' en als PDF mee stuur ze dan onder voorwaarden de vergunning wel willen gunnen.
De omgevingsvergunning staat los van de geluidswaarden, ook omdat ook als de plaatsing vergunningsvrij is betekend dat niet dat je ook niet aan de geluidseisen moet voldoen.
Deze geluidseisen zijn opgenomen via het bouwbesluit en dus altijd van toepassing. De gemeente mag hier ook geen eigen waarden aan toe kennen. Als jij via de tool kunt aantonen dat de geluidswaarden conform de wettelijke eisen (regeling Bouwbesluit 2012 (Staatscourant 2020, 62676) en van de rekentool van de overheid (
https://www.rijksoverheid...warmte--en-koudeopwekking) aan de gestelde eisen voldoet is dat voldoende, dan vraag ik me ook af waarom je dan geen CE dossier van de warmtepomp zou moeten aandragen, ga je overigens ook niet krijgen, ook de gemeente heeft daar geen recht toe, dat is voorbehouden aan de toezichthouder van in dit geval de warmtepomp (ILT).
ik snap niet waarom hij twijfelt aan de waarden die DeWarmte opgeeft? overigens geloof ik het niet dat anderen wel een dergelijk kiwa rapport krijgen, op internet heb ik nog geen een gevonden, zie oa de info van Kiwa
https://www.kiwa.com/nl/n...sniveau-warmtepompen/pdf/ Dergelijke metingen zijn behoorlijk duur, daar kun je een mooie auto van kopen.
Dan moet er als de pomp geïnstalleerd is een geluidsmeting en rapport door DeWarmte ter plaatsen worden opgesteld die dan naar de toezichthouder gestuurd moet worden.
Weet die man eigenlijk waarover hij praat, alleen die meting kost behoorlijk veel (ergens tussen 2.000 - 4.000 euro), dat wil je dus echt niet.
De notitie moet dan zoiets zijn als: "Hierbij verklaren wij dat..." Wat ik dus al in een mail heb staan, maar dat moet dan als bijlage want die mag wel als bewijs worden ingediend...
Hij is er zelf ook allemaal niet blij mee met al die regels, maar blijkbaar wordt het vanaf volgend jaar nog erger.
Dus iedereen die nog een vergunning nodig heeft... Ik zou het die jaar nog even regelen.