Sanzai schreef op vrijdag 15 juli 2022 @ 13:49:
[...]
Dit is wel een heel slappe reactie. UTP is heel simpel kopere kabel en als er signaal is, is er signaal. Er bestaat niet zoiets als oh ja minder betrouwbaar dan een andere kabel.
Dan heb ik hier een niet-bestaande kabel liggen. Voorgeknepen CAT6, maar een van de connectoren is licht beschadigd. Als er ook maar enige mechanische trek of duw is op de connector, gaat het mis. Van switch naar ene PC betekent dat terugval 1Gbps naar 10Mbps, op andere PC helemaal geen verbinding.
Er is exact een manier waarop iets goed werkt, en oneindig veel manieren waarop het niet goed kan werken. TS heeft een gare kabel, zoveel is duidelijk, en het lijkt sterk op een probleem met (een van) de connectoren.
Ook maakt het dus helemaal geen verschil welke "standaarden" je volgt, of je nou van knijp connectors gebruik maakt of LSA. Nogmaals, signaal is signaal en er is eerder al aangegeven dat er met een kabeltester duidelijk te zien is dat elke kern gewoon signaal heeft.
"Standaarden" als TIA/EIA-586 worden niet voor de lol geschreven. Iedere soort kabel en dikte aders heeft andere aansluitmethodes. Is je connector te ruim voor de kabel, dan kan het los schieten of slecht contact maken, is het te krap dan riskeer je dat de aders breken. Installatiekabel is stug en slecht geschikt voor RJ45-connectoren, patchkabel is flexibel en goed geschikt voor RJ45 connectoren. Je komt vaak weg met de boel een klein beetje oprekken, maar soms ook niet en dat is hier duidelijk het geval.
Als je daadwerkelijk denkt dat je het zoveel beter weet en dat het moet kunnen, los jij het dan op voor TS...
Overigens snap ik niet goed wat je bedoelt met gebruik de spullen zoals het hoort. Er worden RJ45 knijp connectors gemaakt en verkocht voor cat.7 kabel, ook worden er UTP-tangen gemaakt en verkocht. Lijkt me een vrij standaard manier om gebruik te maken van een kabel niet? Dat jullie persoonlijk liever LSA gebruiken is aan jullie maar dat betekent niet dat dit geen oplossing is "zoals het hoort".
Even de standaard erbij pakken - meestal wordt
ANSI/TIA-568-C.2 gebruikt, maar die kent ueberhaupt geen Cat7. Cat7 bestaat enkel in
ISO 11801. De ISO-normen bieden een stuk meer context dan de ANSI/TIA normen, maar taalgebruik is aanzienlijk abstracter.
Even citeren:
5.7.4 Apparatus attachment and equipment cords
The apparatus attachment cord connects the TO to the network interface.
Oftewel, je sluit je apparaat aan op een WCD, niet op een kabel die direct gaat naar je router.
8.2.2.2 Dimensions
[...]
3) The length of patch cords / jumper cables should not exceed 5m
Dus kabel wat je in je apparaat steekt mag max 5m lang zijn.
11.2 Balanced Cords
[...]
Cords shall be assembled using flexible cables
Oftewel de kabel die in je apparaat gaat, dient flexibel te zijn, geen stugge installatiekabel.
EIA/TIA-568-C is een stuk leesbaarder, maar gebruikt (lekker handig...) andere terminologie. Wat wij 'stugge kabel' noemen heet bij ISO 'floor cable' en bij TIA 'horizontal cable'. Wat wij 'patchkabel' noemen heet bij beide overigens 'cord'
In 568-C staat:
5.7.5 Work area telecommunications outlet/connector
Each four-pair horizontal cable shall be terminated in an eight-position modular jack at the work area.
Oftewel, een installatiekabel hoort op wandcontactdoos afgemonteerd te worden, niet op een RJ45 stekker die rechtstreeks in apparaat gaat.
Als je het document doorbladert kom je erachter dat er *veel* meer bij komt kijken dan "signaal is signaal". Goede nieuws is dat je je daar niet druk om hoeft te maken als je compliant spullen koopt en die conform spec inzet, dat is juist hele reden voor dit soort standaarden: dat je niet hoeft te letten op 1001 details. Wijk je ervan af, tja, dan moet je dus wel dondersgoed weten hoe het werkt.
En dat er dingen verkocht worden die niet voldoen aan standaarden: ja, dat is een enorm probleem. Veel kabels voldoen qua dikte aders niet aaan TIA-568C, CCA (copper-clad aluminium) aders voldoen vrijwel nooit aan impedantie-eisen en kunnen gevaarlijk warm worden bij PoE toepassingen. Mensen verkopen waar vraag naar is en waar je weg mee komt. Knijp een Cat6A RJ45 connector op een Cat7 patchcable en het gaat prima werken (let wel: slappe patch, niet stugge installatiekabel), maar daarmee maak je het wel gewoon Cat6A met beetje overdimensionering hier en daar, niet Cat7

Vrij onnodige reactie eerlijk gezegd.
Wederom, als jij beter kunt reageren, doe dat dan ook. Wij proberen TS te helpen vanuit kennis en ervaring, jij kraakt alleen maar af zonder een beter alternatief te bieden.