Toon posts:

[SC] Cryptocurrency Slowchat topic #21 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 257 Laatste
Acties:
 • 980.123 views

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Mede-auteur:
 • .oisyn
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 18:18

.oisyn

Dit topic volgt de Slowchat reeks op. In het Nieuws & koersen topic kan er uitgebreider en inhoudelijker worden ingegaan op ontwikkelingen en trading.
 

Inleiding

Welkom in het slowchat topic! Heb je een korte vraag? Gebruik even de search binnen dit forum om te kijken of de vraag niet al is gesteld, en zo niet start dan het liefst even een apart topic. Voor sommige categorieën zijn er echter aparte topics:Let op:
 1. Een aanzienlijk gedeelte van de mensen maakt verlies met cryptocurrency. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het op de piek van een marktcyclus instappen, het aankopen van de verkeerde cryptocurrency (scams, "shitcoins"), het niet goed beveiligen van de aangekochte cryptocurrency (phishing, hacks, ingaan op Twitter "verstuur 0,1 ETH en ontvang 1 ETH verzoeken") en nog vele andere redenen. Doe dus eerst onderzoek naar de fase waarin de markt zich bevindt en welke cryptocurrency zich al langer bewezen heeft, voordat je instapt en een aankoop doet.
 2. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen! We hebben helaas de afgelopen jaren veel traders veel geld zien verliezen, soms wel 10.000'en Euro's, dus pas erg goed op met wat je doet.
 3. Hoe verleidelijk het ook is: Post nooit de waarde van je portefeuille, hoeveel winst je op een dag hebt, wat voor aantal je van een bepaalde cryptocurrency hebt, etc. Je weet nooit wie er met welke intenties meeleest. Er zijn meerdere gevallen bekend waarbij mensen met cryptocurrency thuis zijn opgezocht en overvallen. Denk dus niet dat het jou niet zal overkomen. Wil je toch laten zien wat voor mooie trade je gemaakt hebt? Benoem dan het percentage.

Pas op, scams!
Op Twitter, YouTube en andere locaties probeert men regelmatig mensen op te lichten. Denk hierbij voornamelijk aan de "Stuur 0,5 ETH op en krijg 5 ETH terug!" achtige oproepen. Als iets te mooi is om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo. Trap hier niet in, niemand gaat jou gratis meer cryptocurrency of geld geven in ruil voor je kleine inleg, je zult de coins die je opstuurt 100% zeker kwijtraken, hoe mooi het aanbod ook klinkt. Helaas zijn hier wereldwijd al vele duizenden mensen ingetrapt.

Verstrek nooit je private key, seed, 12/24 woorden of andere toegang tot je wallet aan iemand anders
Niemand heeft je private key, seed, 12/24 woorden of login nodig om je te kunnen helpen. Adressen met transactie ID's (TXID) zijn voldoende voor supportmedewerkers om je te kunnen helpen. Geef je private key, seed of 12/24 woorden ook niet aan een supportmedewerker die je benadert als je om support vraagt via bijv. Telegram. Of aan een willekeurig iemand die je wil helpen om weer toegang tot je funds te krijgen. Je bent niet de eerste die de volledige inhoud van zijn wallet verliest door iemand onterecht te vertrouwen. Helaas zijn er al vele voorbeelden langsgekomen van users die hierdoor hun cryptocurrency zijn verloren. Pas dus op en vertrouw niemand!


Wat is de beste manier om de waarde van je crypto bij te houden?
Als je crypto verspreid over meerdere locaties hebt staan kan je bijv. een App zoals Delta gebruiken. Delta kan ook evt. verbinden met verschillende exchanges en brokers om live de inhoud van je wallet op te halen. Het is mogelijk om historische data, aan- en verkopen bij te houden, etc.

Let op: Als je een API-key aanmaakt om live te synchroniseren, zet deze dan altijd op read-only mode! Hierdoor voorkom je dat iemand met je cryptocurrency aan de haal kan gaan. Je zult niet de eerste zijn die alles verliest door ook "write" aan te vinken, alleen "read" aanzetten is voldoende.


Welke exchanges gebruiken jullie en waarom?
Dat is afhankelijk van welke cryptocurrency je wil kopen, op o.a. de volgende websites kan je alle cryptocurrency vinden:Klik op de coin die je wil kopen, klik op de "markets" tab en je ziet op welke exchanges deze beschikbaar is.

De meeste traders in dit topic zijn actief op Binance, Kraken en Coinbase Pro.

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en het was voorheen mogelijk er via iDeal en SEPA geld te storten. Deze mogelijkheid is echter (tijdelijk) uitgeschakeld ivm verscherpt toezicht op Binance. Binance is druk bezig te voldoen aan strengere eisen en zal op termijn waarschijnlijk wel weer iDeal mogen ondersteunen.

Kraken
Kraken ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft gemiddelde fee's en de support is prima. Kraken ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken.

Coinbase Pro
Coinbase Pro is de "expert versie" van Coinbase, voor de iets gevorderde trader. Coinbase Pro biedt ten opzichte van Binance en Kraken minder verschillende cryptocurrencies aan, heeft een bovengemiddeld handelsvolume, heeft bovengemiddelde fee's en de support is doorgaans prima. Coinbase Pro ondersteunt o.a. instappen en uitstappen via Euro en is dus een goede exchange om als Nederlandse trader te gebruiken. Via Coinbase is instappen/uitstappen relatief duur, via Coinbase Pro kan dit veel goedkoper en daarnaast kost het uitbetalen naar je rekening maar 0,15 Euro.

FTX
FTX (https://ftx.com) is een opkomende exchange. Ten opzichte van bijv. Binance is er een beperkter aanbod aan cryptocurrencies. Euro's storten is mogelijk en opnemen pas bij grotere bedragen. Het versturen van cryptocurrency is er relatief goedkoop.


Welke cryptocurrency kan ik het beste gebruiken voor het versturen van bedragen tussen brokers en exchanges?
Bitcoin is helaas relatief traag en duur om te versturen. Litecoin, Ethereum en NEO zijn erg snel en de laatste is doorgaans gratis om te versturen. Het nadeel van LTC en NEO is dat ze op veel exchanges geen handelsparen hebben en je ze dus moet omzetten naar bijvoorbeeld Bitcoin of Ethereum. Daar zit wederom een fee aan verbonden en daarom is Ethereum vaak de beste optie. Kijk dus eerst even welke handelsparen de exchange ondersteunt en kies daarbij de beste match.


Wat is de goedkoopste manier om met cryptocurrency te beginnen?
De goedkoopste manier om te beginnen is bijvoorbeeld een Binance, Coinbase of Kraken account aan te maken en Euro's naar de betreffende bankrekening over te maken of via iDeal te storten. Binnen enkele dagen staat je geld op de rekening en kan je beginnen met traden. Een duurdere, maar snellere, manier om in te stappen zijn bijvoorbeeld creditcard overboekingen.


Ondersteunt een exchange geen Euro overboekingen/stortingen, dan is een goedkope en populaire manier/route om te starten via Bitvavo: Bitvavo -> Euro's storten -> Omzetten naar bijv. XLM, Nano, XRP of TRX -> Withdraw naar de gewenste exchange.

Verder heb je brokers zoals (A-Z):De brokers met Nederlandse ondersteuning (alle bovenstaande) bieden ook iDeal betalingen aan en daardoor kan je snel en goedkoop instappen. Brokers hanteren een fee die hoger is dan de fee die exchanges hanteren. Voor het instappen is deze relatief gezien nog laag, maar, voor het uitbetalen naar Euro wordt vaak de hoofdprijs gevraagd. Minimaliseer het inkopen en verkopen via brokers en laat dit indien mogelijk via de doorgaans goedkopere exchanges verlopen.

Sinds mei 2020 staan Nederlandse aanbieders van diensten voor het wisselen van cryptovaluta en/of aanbieders van "bewaarportemonnees" onder toezicht van de Nederlandsche Bank (DNB). Deze aanbieders van cryptodiensten mogen sinds deze datum hun activiteiten alleen verrichten als ze in het openbaar register van DNB zijn opgenomen.

Dit register kan je hier vinden: https://www.dnb.nl/toezic...dex.jsp?&page=2#overzicht.


Ok, accounts aangemaakt, geld op de exchange staan, maar welke cryptocurrency zal ik kopen en waarom?
De vraag wordt regelmatig gesteld in welke crypto je het beste kunt stappen en waarom. De vraag in het topic stellen levert je tig verschillende antwoorden op en gaat je doorgaans niet verder helpen. Iedereen heeft immers zijn eigen favorieten en redenen om in te stappen.

Mocht je dan toch de vraag willen stellen, beantwoord daarbij dan direct de volgende vragen:
 1. Op welke termijn wil je rendement zien / je geld eruit halen?
 2. Hoeveel risico wil je nemen binnen die periode?
 3. Wat voor rendement hoop / verwacht je te halen?
 4. Hoeveel ben je ingelezen / wat is je kennisniveau over crypto?
Kan je daarna alsnog niet kiezen: Trap niet in de valkuil van de vele schreeuwerige YouTube video's of Social Media berichten. Iedereen probeert wel een muntje te shillen en belooft gouden bergen en de nieuwe Bitcoin te zijn. De verhalen over mensen die veel hebben verloren door in een nieuwe veelbelovende coin zijn gestapt zijn ontelbaar, trap er dus niet in. Doe vooral zelf goed onderzoek, lees de whitepapers, negeer buzzwoorden en kijk overal zeer kritisch naar. Is het te mooi om waar te zijn, dan is het dat ook vaak. Heeft de oud-CEO van Intel écht meegewerkt? Is er écht een partnership met Microsoft (of nemen ze er alleen Office 365 af en noemen ze dat een samenwerking?), prik er goed doorheen, men probeert je van alles wijs te maken.

Het meest gehoorde advies dat men je zal geven: Kies voor de gevestigde orde: Bitcoin (BTC) of Ethereum (ETH), die hebben zichzelf bewezen. Kan je dus niet kiezen, ga dan voor 1 van deze 2, of verdeel je inleg over beide.

Mocht je binnen een bepaald thema een cryptocurrency willen aanschaffen, dan is dit een handig (maar helaas inmiddels verouderd) overzicht:

Mocht je een nieuw en recent overzicht hebben gevonden, neem dan contact op met de topicstarters


Ok, ik heb mijn inzet x1000 zien gaan en wil gaan rentenieren. Of er breekt paniek uit in de markt. Hoe stap ik snel en goedkoop uit?
Hier zijn verschillende manieren voor. Dit kan via bijv. de hierboven genoemde brokers, maar deze hanteren erg hoge fee's voor het omzetten van cryptocurrency naar fiat (Euro, Dollar). Daarnaast wordt vaak ook nog een aanzienlijk bedrag in rekening gebracht om uit te laten betalen naar je Euro bankrekening.

De meeste traders zorgen daarom voor meerdere goedkope uitstapopties zoals bijv. Binance, Coinbase Pro en Kraken.

Mocht je je cryptocurrency verspreid hebben staan over meerdere exchanges en wallets, dan zet je dit bijv. allemaal om naar ETH, verstuur je dit naar de exchange waarmee je uit wil stappen en kan je door 1 grotere transactie alles uit laten betalen naar je rekening. Hier gaat doorgaans 1 of meerdere werkdagen overheen. Maak je geen zorgen als je na 2 dagen nog niets hebt ontvangen, dat is normaal.


Goede langetermijn strategie
Wanneer koop je cryptocurrency (bij) en wanneer verkoop je? Achteraf weet je pas wanneer een bullmarkt is geëindigd, maar je koopt graag laag bij en verkoopt graag hoog (=buy low, sell high). Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken, op https://medium.com/huddlo...in-recession-d04eb7cf3dd3 kan je een mooi voorbeeld vinden van een strategie die goed kan werken.


Wat betekenen al die vreemde woorden die jullie constant uitkramen?
 • AMA - Ask Me Anything, je kunt vragen stellen aan specifieke personen of de mensen achter een bepaalde cryptocurrency
 • ATH - All Time High
 • BAGHOLDER - Iemand die met waardeloos geworden crypto is blijven zitten.
 • COIN SHILLING - coins aanprijzen, vaak is de motivatie onduidelijk, trap er niet in.
 • DAYTRADER - Het dagelijks kopen en verkopen van cryptocurrency om te profiteren van prijsfluctuaties tijdens de handelsdag.
 • DCA - Dollar Cost Averaging, het op verschillende prijzen inkopen om daardoor de gemiddelde aankoopprijs van je crypto te verlagen in het geval de koers nog verder daalt. Bijv: Limit buy orders op zowel 0,9, 0,8 als 0,7 USD plaatsen ipv all-in op een prijs van 0,9 USD
 • DYOR - Do Your Own Research
 • Fiat - Ouderwets geld, zoals Dollars of Euro's
 • FOMO - Fear of missing out. Doorgaans wil je de boot niet missen, koop je coins, om daarna een snelle koersdaling mee te maken. Schakel je emoties uit!
 • FUD - Fear, uncertainty and doubt. Kortom: Onzin verspreiden.
 • HODL - Hold on for dear life: Hodlers geloven dat dipjes tijdelijk zijn en verkopen daarom zelden
 • LAMBO! - Iedereen hier hoopt ooit een Lamborghini te kunnen kopen door de winsten.
 • MOON! - De koers gaat door het dak, richting de maan!
 • OTC - Over the counter. Een grote transactie die buiten exchanges om plaatsvindt. Een koper en verkoper bereiken overeenstemming over de aan- en verkoop van doorgaans grote hoeveelheden coins en handelen dit onderling af. Deze transactie heeft hierdoor geen invloed op de prijs van de betreffende currency
 • PF - Portfolio of portefeuille, de coins die je hebt en de fiat waarde ervan
 • PNL - Profit and Loss
 • REKT - Afkorting van Wrecked ofwel volledig gesloopt of failliet
 • SHITCOIN - Coin die geen toegevoegde waarde heeft.
 • SAT of Satoshi - 1 Bitcoin bestaat uit 100 miljoen satoshis (Sats). 1 Satoshi wordt op de volgende manier weergegeven: 0.00000001 BTC je kan het dus een beetje vergelijken met de cent t.o.v. de Euro.
 • TA - Technische analyse, eerder gebruikt voor traditionele aandelen, maar ook door velen gebruikt voor crypto. Op basis van patronen kan je bepaalde koersdoelen beter voorspellen. Start hier vooral geen discussie over, die ga je niet winnen.
 • Whale - Iemand met grote aantallen coins die de koers kan beïnvloeden.

Live Bitcoin koers bekijken

Wat exotische en alternatieve data

Hoe maak ik het traden veiliger en verlaag ik het risico op een grote koersdaling?
Daarvoor bieden exchanges mooie opties aan: Stop losses. Hier zijn verschillende variaties van, maar 95% van de exchanges ondersteunt in ieder geval de standaard stop loss. Hoe werkt dit?
 • Stop waarde: Het bedrag waarop de stop limit order die je nu aanmaakt in werking treedt.
 • Limit waarde: Het bedrag waarvoor je de coins wil verkopen
 • Aantal: Doorgaans 100%, maar je kunt natuurlijk ook 4 orders van ieder 25% plaatsen, of maar 1 van 50%, bepaal hiervoor een strategie.
Voorbeeld: Je wil 1 Bitcoin verkopen als de Last koers (de prijs per Bitcoin van de laatste order op de exchange) onder 4980 USD komt.
 • Stop: 4979,99
 • Limit: 4900
 • Aantal: 100% (vul hier geen percentage in, maar het daadwerkelijke aantal coins dat je wil verkopen)
Als de koers nu de 4979,99 aantikt, zal er automatisch een Limit order op 4900 worden geplaatst met het aantal coins dat je wil verkopen. Als hier vraag naar is voor dat bedrag, dan ben je dus verzekerd tegen een verdere daling.

Maar dat is toch zonde? Ik gooi nu 79,99 USD weg? Waarom niet de limit op 4979,98 zetten? Daar zijn meerdere redenen voor:
Je order wordt altijd uitgevoerd voor de best mogelijke prijs. Staat er dus een koop order klaar op 4979,98, dan krijg je die koers. Helemaal prima dus!
Maar, de reden dat je een limit een stuk lager zet, is dat er bijvoorbeeld een whale 1000 Bitcoins verkoopt met een market order vanaf 4980. Hierdoor zullen bijvoorbeeld alle orders tussen 4979,99 en 4920 worden opgekocht. Daarna worden eerst nog stop losses van anderen uitgevoerd die eerder waren en daarna is jouw order pas aan de beurt. Jouw order koopt dan bijv. 1 Bitcoin vlak boven de 4900 op. Mocht je het verschil tussen Stop en Limit dus te klein maken, dan kan het zijn dat de koers al lager is dan de door jou ingestelde limit en je met een niet ingevulde sell order blijft zitten.

Per coin verschilt uiteraard de USD waarde tussen stop en limit. Bij Bitcoin kan je bijv. 50 Dollar verschil aanhouden, maar bij Litecoin bijv. 3 Dollar, bij XRP bijv. 0,5 of 1 cent. Het betreft dus een willekeurig percentage van de prijs van de betreffende coin waar je je zelf goed bij voelt.

Een nadeel van een stop loss kan zijn is dat er even een kleine snelle koersdaling is omdat bijvoorbeeld 1 grote trader via een market order 100 Bitcoins verkoopt. Hierdoor wordt je stop loss geraakt, maar daarna veert de koers vaak weer gewoon op en dus heb je te goedkoop verkocht. Veel beginnende traders stappen daarna direct weer in, om dus laag te hebben verkocht, hoog te hebben gekocht = een recept om snel door je geld heen te raken. Ga hier dus zorgvuldig en spaarzaam mee om.

Je kunt een stop order ook inzetten om cryptocurrency te kopen als deze boven een bepaalde prijs komt. Dit realiseer je door ipv de Sell order een Buy order aan te maken, of door de Stop waarde lager in te stellen dan de Limit waarde. Door deze keuze heb je geen last van koersdalingen en koop je een coin automatisch als deze stijgt. Let wel op: Soms zijn er kleine pieken voorafgaand aan een grote daling. Het kan dus voorkomen dat je duur koopt om daarna een daling mee te pakken. Helaas blijft het cryptocurrency en daarmee erg volatiel en onvoorspelbaar: Investeer nooit meer dan je bereid bent te verliezen!

Binance geeft je overigens na het submitten van de order eerst nog een tekstuele toelichting over hoe de door jouw ingestelde Stop order wordt uitgevoerd. Je kunt dit dus veilig uitproberen.


Wat is shorten? Wat is long? Wat zijn XBT, BitMEX en ByBit?
In plaats van een cryptocurrency te kopen kan je ook zogenaamd short of long gaan met een cryptocurrency naar keuze. Het bijkomende voordeel hiervan is dat je leverage (hefboom) kunt toepassen. Als je bijvoorbeeld 0,1 Bitcoin hebt, dan kan je met 10x leverage met 1.0 Bitcoin handelen. Het voordeel hiervan is dat je snel winst kunt maken, het nadeel is dat je ook snel erg veel kunt verliezen. Naast 10x opties zijn er ook 25x, 50x en zelfs 100x opties. Met leverage traden is enorm risicovol en je kunt er erg snel heel veel geld mee verliezen. Het overgrote gedeelte van de traders verliest geld met leverage traden, pas dus op en begin hier niet aan als je niet weet wat je doet.


Uitleg over het handelen op BitMEX en ByBit
Maak om te beginnen een account aan op het testnet van BitMEX (https://testnet.bitmex.com). Vul wat ordergegevens in. Speel met leverage, kijk wat dat met de kosten, het aantal XBT (Bitcoin) doet, etc. Je hoeft dus de order nog niet te submitten, maar je kijkt gewoon wat de instellingen doen.

In het kort: De aantallen die je ziet zijn contracten van 1 USD per stuk. Zou je dus nu bijv. 1 Bitcoin overmaken (prijs: 4069 USD op het moment van schrijven) en in je BitMEX pf hebben, dan kan je met 1x leverage 4069 contracts kopen a 1 USD per stuk. Maar, ga je met leverage spelen, bijvoorbeeld 10x, dan kan je 10x 4069 = 40.690 contracten a 1 Dollar per stuk kopen en dus speel je eigenlijk met 10 Bitcoin ipv 1 Bitcoin. Je koopt echter geen Bitcoin, maar, je zet je Dollars in als een soort lening als je short (gokken op een daling) of long (gokken op een stijging) gaat. Omdat je geen Bitcoin koopt die meer of minder waard wordt, maar op basis van contracten werkt, speel je met USD's en die zet je dus in, zie het als wedden op een paard. Dan zal dat inhouden dat je ook met een liquidation price speelt. In dit geval 4069/10 -> de huidige Bitcoin prijs + 406,9 Dollar. Speel je dus met 10x leverage en zit je in een short, dan kan de Bitcoin prijs met 406,90 Dollar stijgen totdat je "failliet" bent en je volledige inzet kwijt bent. Daalt de prijs echter, dan speel je met bijvoorbeeld 10 Bitcoin (XBT) en bij een daling van 400 USD per Bitcoin krijg je 10x 400 USD = 4.000 USD in Bitcoin uitgekeerd. Speel je met 25x leverage, dan wordt je liquidation price 4069/25 = de huidige Bitcoin prijs + 163 = 4232 USD. Raakt de koers dat dus aan, dan ben je je volledige inzet kwijt, MAAR, als de koers daalt, dan krijg je per USD dat Bitcoin daalt 25x die waarde, dus per 1 USD daling krijg je 25 USD.

Kortom, je kunt met meer Bitcoin handelen dan je daadwerkelijk hebt, maar, met als risico dat je je inzet volledig kwijtraakt ipv dat je met een lagere pf waarde eindigt. Iedere trade begin je negatief ivm de fee, en iedere x uren betaal of krijg je nog funding kosten, afhankelijk van of de hoeveelheid shorts of longs hoger is. Dit heeft ermee te maken dat bijv. BitMEX een risico loopt en dat dekken ze af door een buffer op te bouwen. Als jij namelijk geliquideerd wordt, moet iemand jouw contracten overnemen voor een bepaalde prijs en er hoeft niet altijd iemand klaar te staan om ze te kopen.

Je kunt maximaal je inzet verliezen, niet meer. Heb je 0,5 Bitcoin en zet je 0,25 Bitcoin in, dan kan je maximaal 0,25 Bitcoin verliezen.


Cryptocurrency is erg volatiel, enkele voorbeelden
Op 30-5-2019 steeg Bitcoin binnen 15 minuten van 8.725 USDT naar 9.074 USDT, om daarna in 10 minuten naar 8.625 USDT te dalen. Enkele minuten later werd zelfs nog 8.513 USDT aangetikt. Juich dus niet te vroeg en blijf altijd alert!


Bitcoin Cash SV (BSV) steeg tussen 21-5-2019 en 30-5-2019 van ongeveer 63 USD naar 242 USD, om in de loop van 30-5 ineens binnen 1 minuut naar 45 USD te dalen (O.a. door opeenstapelende long liquidaties) en daarna weer snel te stijgen naar 220 USD. Stop losses kunnen fijn zijn, maar soms kan je ze maar beter achterwege laten :)


De Bitcoin roller coaster guy bestaat niet voor niets:Staken en holden
Het voor langere tijd holden van een bepaalde coin kan een strategie zijn. Actief traden is tijdsintensief en kan voor meer rendement zorgen, maar ook voor minder rendement als het je niet goed af gaat. Holden is voor veel mensen een strategie, mits je natuurlijk wel voor jezelf bepaalt wat je doel is en wanneer je uit gaat stappen.

Staken is niet hetzelfde als holden. Voorbeeld: Bitcoin is een zogenaamde Proof of Work (PoW) cryptocurrency. Miners en full nodes zorgen er samen voor dat nieuwe blocks (met daarin de meest recente transacties) worden gemined en gedeeld worden tussen alle nodes. Als je Bitcoin hold krijg je daar geen extra inkomsten voor, je bent afhankelijk van de koers voor het rendement. En Bitcoin is een PoW cryptocurrency. Dit is een manier om transacties te valideren die erg veel energie vraagt, de Bitcoin blockchain is hierdoor wel het minst makkelijk over te nemen en daardoor enorm veilig tov andere blockchains.

Een andere manier om de veiligheid van een netwerk te bewaken is Proof of Stake (PoS). Bij een Proof of Stake blockchain kan je meehelpen om de blockchain te valideren door bijv. een wallet van de betreffende coin te installeren en actief open te houden, terwijl je zelf een x aantal coins bezit. Jouw computer zal een deel van de blokken (transacties) valideren en daar krijg je een "reward" voor in de vorm van de betreffende cryptocurrency, of een alternatief. Hierdoor krijg je rendement of dividend. Bekende PoS coins met bijbehorende rewards:
 • NEO / GAS
 • ONT / ONG
 • XTZ / XTZ
 • VET / VHTO
 • etc.
Het holden van een bepaalde PoS cryptocurrency kan dus lucratiever zijn dan het holden van een willekeurige andere coin omdat je er ook dividend voor terug krijgt. De meeste exchanges geven je eenmaal per maand het dividend.

Een groot aantal cryptocurrency vereisen niet meer dat je zelf actief bijdraagt aan het veiliger maken van de blockchain, maar geven je bijv. gewoon een rendement voor het in bezit hebben van de coins. Binance en vele andere exchanges keren je een mooi rendement uit over de PoS coins die je in de pf hebt zitten.

Bij Binance, Crypto.com, Nexo.io en anderen is het ook mogelijk om cryptocurrency tijdelijk of voor langere tijd "weg te zetten" en daar rente op te ontvangen. Dit kan flexibel zijn, of voor een bepaalde periode worden vastgezet. De rendementen kunnen interessant zijn, maar wegen doorgaans niet op tegen bijv. een coin die enorm in waarde daalt. Daarom is het altijd goed om af te wegen of de rendementen opwegen tegen de waardedaling. Veel van deze rente wordt door de eigenaar van de exchange betaald en is dus niet per se afkomstig van de partij achter de betreffende blockchain. Vandaar dat sommige partijen zoals Nexo en Crypto.com ook rente kunnen geven op Bitcoin.

Op Binance kan je op deze pagina de mogelijkheden voor het staken van cryptocurrency vinden. Locked staking betekent dat je je inleg voor bijv. 7, 14 of 21 dagen vastzet en niet tussentijds kunt opnemen. Flexible staking betekent dat je je inleg ieder moment kunt opnemen, maar daarvoor is in ruil het rentepercentage een stuk lager.

Op bijvoorbeeld Bitvavo.com krijg je ook staking rewards op Bitcoin en andere cryptocurrency. Op deze pagina kan je zien voor welke cryptocurrency dit geldt.


Hardware wallets
Je kunt je coins natuurlijk op een exchange laten staan, maar dat brengt ook weer de nodige risico's met zich mee. Het aantal diefstallen door hacks waar exchanges in het verleden mee te maken hebben gehad is inmiddels allang niet meer op twee handen te tellen. Sommige exchanges zijn er goed mee omgegaan en hebben het verlies volledig vergoed, maar heel veel zijn volledig op de fles gegaan, waarbij de val van MtGox in 2014 wellicht het bekendste voorbeeld is.

Een ander probleem is het stelen van je credentials. Iedereen die namens jou toegang tot de exchange kan verschaffen, zou je coins kunnen verplaatsen. Vaak zijn daar wel wat barrieres voor op te werpen, zoals een van tevoren in te stellen whitelist van wallet adressen die in jouw bezit zijn, zodat een hacker niet zomaar de coins naar zijn eigen exchange kan sturen.

Hoe dan ook, het mantra is over het algemeen: not your keys, not your coins. Oftewel, zolang *jij* niet over de private keys beschikt waar de coins gestald zijn, blijft het een risico. Nu zul je je nooit kunnen wapenen tegen álle risico's, maar het meest veilig zijn over het algemeen wel de zogenaamde hardware wallets. Dit zijn fysieke devices die jouw sleutels beheren. De coins staan niet op het device zelf (want die leven alleen virtueel binnen de blockchain), maar het device kan voor jou de transacties ondertekenen. Dit is veiliger dan een wallet waarbij de private keys in beheer zijn op je PC of mobile device, aangezien die aan het internet hangen en dus theoretisch op afstand gehackt kunnen worden en de keys gestolen. Bij een hardware wallet verlaat de private key nooit het device. Sterker nog, het is praktisch onmogelijk om de keys zelf te achterhalen, afgezien van de originele recovery seed (typisch een lijst van 12 of 24 woorden) die dient als backup mocht het apparaat kapot gaan of zoek raken.

De meest bekende hardware wallet makers zijn Trezor en Ledger. Daarnaast heb je nog Specter DYI, een zelfbouw hardware wallet die je kunt maken van breed verkrijgbare componenten.

Mocht je een dergelijk apparaat willen bestellen, probeer dan bij de bestelling zo weinig mogelijk persoonlijke gegevens achter te laten. Laat het bijvoorbeeld bezorgen bij een afhaalpunt ipv direct bij je thuis, en gebruik waar mogelijk een andere naam. Het euvel wil namelijk dat bij Ledger onlangs de database met persoonlijke gegevens zijn gestolen en publiekelijk zijn gedeeld. Je wil natuurlijk liever niet dat iedereen kan zien dat jij zo'n apparaat hebt en waar je woont.

Wellicht ten overvloede, maar de recente datalek bij Ledger (in 2017) impliceert niet dat het apparaat daarmee onveilig is geworden. Mocht je emailadres zijn gelekt, wees alert op phishing mails die zeggen dat je device compromized is en of je ergens in wil loggen - Ledger zal jou nooit vragen om login gegevens of de recovery seed. Je hardware device is veilig. Haal nieuwe firmwares ook alleen direct bij Ledger zelf vandaan, klik niet op een link in een mail die daarnaar verwijst.


Crypto betaalkaarten
Verschillende exchanges/brokers bieden ook betaalkaarten aan. Dit zijn doorgaans VISA debit-kaarten waarmee je via standaard creditcard betaalmogelijkheden met je crypto kunt betalen. Bekende aanbieders zijn:
 1. Coinbase Card
 2. Crypto.com Card
 3. Swipe Card (Overgenomen door Binance) - Meer info: Swipe card - Gratis Spotify en tot 8% cashback op je uitgave
 4. Binance Card
Het interessante van het gebruik van zo'n kaart is dat je vaak korting op je aankopen krijgt en dit bedrag in de vorm van bijvoorbeeld Bitcoin of BNB teruggestort krijgt in je wallet. Bij bijvoorbeeld de Swipe & Binance Card kan je wel tot 8% korting op je aankopen terugkrijgen. In ruil daarvoor moet je bijv. wel een hoeveelheid SXP (Swipe) of BNB (Binance) holden. Des te meer je hold, des te hoger het kortingspercentage wordt. Je hoeft niet per se met crypto te betalen, je kunt ook gewoon Euro's overmaken en in de wallet plaatsen.

Hoe werkt dit? Voorbeeld voor Binance:
 1. Vraag de Binance Card aan via https://www.binance.com/en/cards/ (Virtueel of fysiek)
 2. Bekijk op https://www.binance.com/e...rope-Get-Up-to-8-Cashback hoeveel BNB je moet bewaren om het gewenste kortingspercentage te ontvangen. Voor het gehanteerde percentage geldt het gemiddelde van de afgelopen 30 dagen.
 3. Zet BNB in je Spot wallet
 4. Verplaats crypto naar je Card Wallet of deposit Euro's op Binance
 5. Betaal met je Binance Card en ontvang de refund in de vorm van BNB binnen 2 dagen nadat de betaling op Completed staat.
Wil je nog meer voordelen ontvangen voor het bewaren (holden/staken) van BNB? Zet dan de BNB niet in je Spot wallet, maar in de BNB Vault (https://www.binance.com/en/bnbmining) voor de volgende extra voordelen:
 • Dagelijks dividend van alle launchpool tokens direct in je spot wallet, dus niet meer kiezen of wisselen tussen nieuwe/oude coins
 • BNB dividend op BNB (verwaarloosbare hoeveelheid)
Bijkomend voordeel van het holden van meer BNB:
 1. Korting op je trades, met voldoende tradingvolume en BNB stijgt ook nog je VIP-level, dus nog meer korting op fee's
 2. Extra korting op je Card aankopen
 3. De waarde van BNB zelf stijgt gemiddeld gestaag door, maar dit is natuurlijk geen zekerheid.

Overig
Meer info volgt, waaronder:
 • Onbevestigde transacties
 • Werking van een blockchain
 • Centraal vs decentraal
 • Meer informatie over DeFi
Heb je zelf nog een waardevolle aanvulling of is bepaalde informatie gedateerd? Stuur even een bericht naar @Taro of @.oisyn.

[Voor 102% gewijzigd door Taro op 15-02-2022 17:15]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Skrunsies
 • Registratie: Maart 2021
 • Niet online
Jaaaa nou ben ik toch es met iets de eerste 🤪

[Voor 82% gewijzigd door Skrunsies op 12-01-2022 18:22]

UberLurker


 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Nu online
Skrunsies schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 18:21:
Jaaaa nou ben ik toch es met iets de eerste 🤪
Moge de cryptogoden je rijkelijk belonen voor je gulle inzet.

 • Moiety
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 19:14
Skrunsies schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 18:21:
*Jaaaa nou ben ik toch es met iets de eerste 🤪* offtopic. Deze reactie wordt verwijderd.
First

 • Sydney08
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 02-03 16:23
1000 pagina's al _/-\o_

Tomorrow is not today!


 • Ngangatar
 • Registratie: April 2009
 • Niet online

Ngangatar

@clubREKT

Begint een beetje op spam te lijken die topicstart... Eerst maar eens op die report knop duwen.

Cause all I want is the moon upon a stick, Just to see what if, Just to see what is.`


 • Nesjka
 • Registratie: Juli 2020
 • Niet online
Moon!

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Reeks 21 alweer.

De slowchat mag nu officieel legaal sterke drank nuttigen in de states én gokken in Vegas!

Vanaf 21 gaat het dus alleen nog maar bergafwaarts.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • PWSteal
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 18:28
verwijderd69 schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 18:41:
Reeks 21 alweer.

De slowchat mag nu officieel legaal sterke drank nuttigen in de states én gokken in Vegas!

Vanaf 21 gaat het dus alleen nog maar bergafwaarts.
Betekent het ook dat we nog spannendere babes krijgen?

 • elektriekert
 • Registratie: Augustus 2020
 • Laatst online: 10:15
Kneiters, bekijk ik de koers, gaat de goede kant uit.

Komt zeker door het nieuwe topic!

 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 12:44
100k in deze reeks? :Y >:)

 • resusaapje
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 19:05
Het eerste wat mij opviel, was dat hij zei aan geen enkel crowdloan project mee te doen :'(

WMWL


 • ZiggyLippens
 • Registratie: September 2016
 • Laatst online: 15:06
Wanneer is de volgende intrest rate meeting, is dit vanavond om 20:30 of morgen?

 • Vis
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 19:22
Is dit de reet meeting? Waar zijn de babes?

Nikon D610 || 85mm 1.8G || 50mm f1.8D || AW 15 R3 ||


 • rahulk
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 23-03 09:30
wat wordt de eerste stijgende crypto van topic #21

 • pletter
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18:24
@Vis hier komt i dan aan.🤣🤣🤣🤣

 • Bushalte
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 07:26
Nice, nieuw topic, precies op de dag dat we de reis naar de maan weer gestart zijn _/-\o_

 MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / iPhone 14 midnight 


 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:48
Wat zegt jullie gevoel naast Moon?

Alts lijken vrij rap te gaan, BTC blijft wat achter. Dat lijkt me niet het meest gunstige voor het vervolg van de Bull?

No One Can Predict the Market!


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
rahulk schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:13:
wat wordt de eerste stijgende crypto van topic #21
Shiba met +14%? _O-

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • Don Guacamole
 • Registratie: November 2021
 • Laatst online: 19:07
Altijd goed om soms ook ff die topic start te lezen, best goed verhaal. Net ff doorgeklikt naar die rewards op een bnb card.. sla denk ik maar ff over, om die Max cashback van 8% te pakken moet je 6000 bnb hodlen, was vroeger maybe niet zoveel maar met de huidige koers niet te doen haha

 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Traguardo schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:19:
Wat zegt jullie gevoel naast Moon?

Alts lijken vrij rap te gaan, BTC blijft wat achter. Dat lijkt me niet het meest gunstige voor het vervolg van de Bull?
Klopt.

Ik geniet gewoon maar ff van de opluchting en euforie, geen zin om het feestje te bederven.

Echter gaat dit waarschijnlijk vanzelf weer gewoon keihard naar de vinkentering.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • D_Jeff
 • Registratie: April 2011
 • Nu online
Nadat de slow chat 1001 nachten beleefd had, werd het tijd voor een vers draadje.

Weer verhuizen, pffff :+

Hold. Step. Move. There will always be a way to keep on moving


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Don Guacamole schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:22:
Altijd goed om soms ook ff die topic start te lezen, best goed verhaal. Net ff doorgeklikt naar die rewards op een bnb card.. sla denk ik maar ff over, om die Max cashback van 8% te pakken moet je 6000 bnb hodlen, was vroeger maybe niet zoveel maar met de huidige koers niet te doen haha
Sowieso mag die topicstart wel weer eens flink geplust worden, blijft toch een allemachtig puik stukje schrijfwerk van onze kleuterschool leider @Taro.

Komop allemaal, 100 duimpjes als symbool voor die 100k!!!

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • rahulk
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 23-03 09:30
Hahaha beter safemoon met 50% Shiba heb ik net de boot van gemist....

 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:48
Misschien een idee om FTX aan de openingspost toe te voegen? Erg lage transactie FEES met mogelijkheid om euro's te storten. (afhalen vanaf 10k, of duur). Verder iets beperkter ten opzichte van Binance maar het voordeel is het naast ETH tokens niets kost om het te versturen naar een ander platform.

[Voor 6% gewijzigd door Traguardo op 12-01-2022 19:31]

No One Can Predict the Market!


 • Tartarus
 • Registratie: Januari 2013
 • Nu online
verwijderd69 schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:22:
[...]


Klopt.

Ik geniet gewoon maar ff van de opluchting en euforie, geen zin om het feestje te bederven.

Echter gaat dit waarschijnlijk vanzelf weer gewoon keihard naar de vinkentering.
Geef me even een seintje voordat dat gebeurd.
Alvast bedankt namens mij en de duizenden stille lurkers hier.

 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Nu online

Kol Nedra

don't trust, verify

Topic nummer 21 alweer, wat een hoop onzin kramen wij uit zeg :7

the bull charges


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 18:13
In dit nummer:

- Btc zet koers naar nieuwe ath
- @verwijderd69 is weer 100% terug, na een afwezigheid van 3 dagen
- @Skrunsies was de eerste
- Memme zover het oog kan zien
- Bloed vloeit weer rijkelijk door de straten
- Hopium spuit uit de oren
- Waarschijnlijk gaat dit gewoon weer keihard naar de vinkentering
- Het blijft een smerige geitenponzi
- en de grote vraag.. verkoopt @Pelox wederom de dip?

Dit en nog veel meer in Cryptocurrency Slowchat topic #21!!

Veel lees plezier.

420.


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Nu online

Kol Nedra

don't trust, verify

Traguardo schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:31:
Misschien een idee om FTX aan de openingspost toe te voegen? Erg lage transactie FEES met mogelijkheid om euro's te storten. (afhalen vanaf 10k, of duur). Verder iets beperkter ten opzichte van Binance maar het voordeel is het naast ETH tokens niets kost om het te versturen naar een ander platform.
in openingspost staat dit ook nog:

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.

the bull charges


 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16:39
Inmiddels zou een diff van de topicstart wel handig zijn. Wat 'n verhaal joh. Goed bezig!

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 18:13
Ray_ schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:36:
Inmiddels zou een diff van de topicstart wel handig zijn. Wat 'n verhaal joh. Goed bezig!
Bedoel je een defi van de topicstart?

420.


 • MrMrq
 • Registratie: Februari 2021
 • Laatst online: 17:46


Plan B doet ook geen DMs. Dat is een scammer in zijn replies die 10O spelt met een o in plaats van een 0.

Oeuf


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Ray_ schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:36:
Inmiddels zou een diff van de topicstart wel handig zijn. Wat 'n verhaal joh. Goed bezig!

 • Blaim
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 17-03 10:01

Blaim

Cashback kroket

Pelox schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:34:
In dit nummer:

- Btc zet koers naar nieuwe ath
- @verwijderd69 is weer 100% terug, na een afwezigheid van 3 dagen
- @Skrunsies was de eerste
- Memme zover het oog kan zien
- Bloed vloeit weer rijkelijk door de straten
- Hopium spuit uit de oren
- Waarschijnlijk gaat dit gewoon weer keihard naar de vinkentering
- Het blijft een smerige geitenponzi
- en de grote vraag.. verkoopt @Pelox wederom de dip?

Dit en nog veel meer in Cryptocurrency Slowchat topic #21!!

Veel lees plezier.

[Afbeelding]


Nog niet te vroeg moon roepen boys. Lijkt wel alsof iedere layer 1 nu wat pumpt maar ik ben nog ff sceptisch.

 • SjoerdV nl
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online

SjoerdV nl

Be the change.

verwijderd69 schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:22:
[...]


Klopt.

Ik geniet gewoon maar ff van de opluchting en euforie, geen zin om het feestje te bederven.

Echter gaat dit waarschijnlijk vanzelf weer gewoon keihard naar de vinkentering.
Coping-mechanisme.

Ik herken het.

Hyundai Ioniq Premium EV '17 kopen?


 • Bartje-bart
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 19:15
Pelox schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:34:
In dit nummer:

- Btc zet koers naar nieuwe ath
- @verwijderd69 is weer 100% terug, na een afwezigheid van 3 dagen
- @Skrunsies was de eerste
- Memme zover het oog kan zien
- Bloed vloeit weer rijkelijk door de straten
- Hopium spuit uit de oren
- Waarschijnlijk gaat dit gewoon weer keihard naar de vinkentering
- Het blijft een smerige geitenponzi
- en de grote vraag.. verkoopt @Pelox wederom de dip?

Dit en nog veel meer in Cryptocurrency Slowchat topic #21!!

Veel lees plezier.

[Afbeelding]
Je vergeet: Geen financieel advies.

 • Ray_
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 16:39
Sorry, ik dacht dat op een forum als dit iets als een diff wel bekend was. Met versiebeheer, zoiets als Github, kan je met een diff snel zien wat het verschil is met de vorige versie van een bestand.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Traguardo schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:31:
Misschien een idee om FTX aan de openingspost toe te voegen? Erg lage transactie FEES met mogelijkheid om euro's te storten. (afhalen vanaf 10k, of duur). Verder iets beperkter ten opzichte van Binance maar het voordeel is het naast ETH tokens niets kost om het te versturen naar een ander platform.
Kan je iets meer details geven? Ik kan zo snel niets vinden over bijv. SEPA of iDeal, dus hoe stort je Euro's? En wat is verder noemenswaardig?

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • -Muncky-
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 26-03 10:11
Heerlijk om de 'moon'-roepers hier weer te zien. Kan ik zo weer fijn m'n bedje in _/-\o_

 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Ray_ schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:52:
[...]


Sorry, ik dacht dat op een forum als dit iets als een diff wel bekend was. Met versiebeheer, zoiets als Github, kan je met een diff snel zien wat het verschil is met de vorige versie van een bestand.
Weer wat geleerd 8)

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Kol Nedra schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:35:
[...]


in openingspost staat dit ook nog:

Binance
Binance ondersteunt veel verschillende cryptocurrency, heeft een erg hoog handelsvolume, lanceert ICO's (Initial Coin Offerings), heeft lage fee's (Koop direct wat BNB coins, dan krijg je korting!) en de support is prima. Binance.com ondersteunt naast veel verschillende cryptocurrency ook stablecoins (1 USD = +-1 stablecoin) zoals USDT, USDC, DAI, PAX en anderen, maar, USD (Dollar) wordt niet ondersteund. Binance.com heeft sinds enige tijd ook ondersteuning voor de Euro en je kunt er via iDeal geld storten. Ook kan je vanaf Binance Euro's weer terugstorten naar je bankrekening.
d:)b Aangepast.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Qunix
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 14-01 16:57
In deel 21 gaat bitcoin weer omhoog.
Want 21 miljoen coins zijn er maximaal en in het jaar '21 gingen we ook keihard omhoog.
En omdat 21.

Dus moon!

 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 18:13
Bartje-bart schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:51:
[...]


Je vergeet: Geen financieel advies.
Maar dat is het wel.

420.


 • Wiley99
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 18:17
XLM/TRX/Nano/XRP routes toegevoegd? Kunnen we die ook naar OP verwijzen. >:)

/s vereist wel wat meer tekst om het idiot proof en een beetje generiek te krijgen, merk ik. Niet in één of twee zinnen te vatten

[Voor 23% gewijzigd door Wiley99 op 12-01-2022 20:09]

A polar bear is a rectangular bear after a coordinate transform - Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity


 • Moiety
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 19:14

 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:48
Taro schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 19:52:
[...]

Kan je iets meer details geven? Ik kan zo snel niets vinden over bijv. SEPA of iDeal, dus hoe stort je Euro's? En wat is verder noemenswaardig?
Eigenlijk wellicht interessant voor velen om Euro's in de handel te krijgen nu Binance zo lastig is. Ik zet het hier neer omdat mensen de OP niet lezen en dit volgens mij best een interessante Exchange is qua kosten. Bovendien heb je met SEPA (Instant) meteen beschikking over je geld.

FTX ondersteund eenvoudige EURO top-ups. Boven de 100 dollar geen kosten. Withdrawels kosten $75 als je minder dan $10,000 wilt overboeken. Deze functie is voor de doorgewinterde HODL'er niet nodig

Ondersteunde transfers:
• Wire
• Slow SEPA
• SEPA (Instant) (not available for all banks or countries; RABO & ING in Nederland)

Fees: 0.02% Maker; 0.07% Taker. Dit is gunstiger dan binance (met name de maker). Met een referral link krijg je hier 5% korting op (de uitgever van de referral krijg 30%/40% van de fee). Met FTT stacked krijg je hier nog een extra korting op. https://help.ftx.com/hc/en-us/articles/360024479432-Fees

Withdrawals van crypto is gratis, uitgezonderd ERC-20 en kleine hoeveelheden BTC. Met FTT stacked krijg je vanaf 25 FTT 1 ERC-20 withdrawal per dag gratis.

Voor iemand die met euro's wil kopen en daarna eventueel wil versturen lijkt me dit een zeer gunstige exchange qua kosten. De UI/UX is vrij dramatisch (zoeken naar je orders) maar het werkt wel soepel.

Enige nadeel dat ik tegen ben gekomen is dat je enkel op afgeronde aantallen kan verkopen. Je blijft dus met wat dust zitten. Dit is vervolgens wel eenvoudig te converten naar USD (met spread, 0% fee).

Ik gebruik het een kleine week omdat ik NEXO wilde aanschaffen om mijn status te verhogen. Omdat de andere exchanges deze coin (nog) niet aanboden was dit de enige optie. Sindsdien zijn de meeste transacties hier gedaan. Ik bezig geen FTT token (nog geen reserach naar gedaan).

Voor @verwijderd69 hebben ze ook een half casino ingebouwd:
 • Bolsonaro 2022 (BOLSONARO2022) is a futures contract that expires to $1 if Jair Bolsonaro wins the 2022 Brazilian presidential election and $0 otherwise. Learn more.
 • TRUMP2024 is a futures contract that expires to $1 if Donald Trump wins the 2024 US presidential general election and $0 otherwise.
Dan kom je vanzelf weer op de 0 uit

[Voor 22% gewijzigd door Traguardo op 12-01-2022 20:29]

No One Can Predict the Market!


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Wiley99 schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:03:
[...]


XLM/TRX/Nano/XRP routes toegevoegd? Kunnen we die ook naar OP verwijzen. >:)
Toegevoegd. Helaas zie ik geen mogelijkheid om een ankertje toe te kunnen voegen, dus men moet dan maar even zoeken :)

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:48
Taro schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:17:
[...]

Toegevoegd. Helaas zie ik geen mogelijkheid om een ankertje toe te kunnen voegen, dus men moet dan maar even zoeken :)
Misschien is FTX hier nog interssanter voor met de instant overboeking en geen withdrawel fee? (voor stables moet je meer tradingsvolume hoger zijn dan het bedrag dat je wilt versturen). Enkel TRX beschikbaar.

No One Can Predict the Market!


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Nu online

Kol Nedra

don't trust, verify

Traguardo schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:20:
[...]

Misschien is FTX hier nog interssanter voor met de instant overboeking en geen withdrawel fee? (voor stables moet je meer tradingsvolume hoger zijn dan het bedrag dat je wilt versturen).
om elke CEX neer te zetten zou het denk ik te onoverzichtelijk worden, FTX is naar mijn weten nog vrij nieuw (heb zelf geen account) Binance stond er eerst bij omdat die eerst iDeal/SEPA had.
elke CEX heeft zijn eigen voordelen en nadelen...

the bull charges


 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
Ah, gelukt (ankertje ivm goedkope instap route):
code:
1
https://gathering.tweakers.net/forum/list_message/70198288#GoedkoopVersturen

[Voor 67% gewijzigd door Taro op 12-01-2022 20:28]

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:48
Kol Nedra schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:27:
[...]


om elke CEX neer te zetten zou het denk ik te onoverzichtelijk worden, FTX is naar mijn weten nog vrij nieuw (heb zelf geen account) Binance stond er eerst bij omdat die eerst iDeal/SEPA had.
elke CEX heeft zijn eigen voordelen en nadelen...
FTX heeft Instant SEPA wat voor een gebruiker hetzelfde lijkt als Ideal (Rabo/ABN). Nu Binance dit niet meer ondersteund wellicht een goede vervanger. Door de combi van lage fees, en geen withdrawal kost voor de meeste coins wel echte een toegevoegde waarde ten opzichte van de meeste andere CEX's.

[Voor 12% gewijzigd door Traguardo op 12-01-2022 20:32]

No One Can Predict the Market!


 • dorbie
 • Registratie: Mei 2021
 • Laatst online: 23-03 22:32
Traguardo schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:30:
[...]

FTX heeft Instant SEPA wat voor een gebruiker hetzelfde lijkt als Ideal (Rabo/ABN). Nu Binance dit niet meer ondersteund wellicht een goede vervanger. Door de combi van lage fees, en geen withdrawal kost voor de meeste coins wel echte een toegevoegde waarde ten opzichte van de meeste andere CEX's.
Crypto.com heeft die ook.

Eenmaal SEPA gekend is dit zo goed als onmiddellijk. Binnen kwartier staat geld op app. Enig nadeel : om van app naar exchange te gaan moet je crypto kopen en in de app zijn de rates niet zo interessant.

 • DarkShadow
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 26-03 00:38
Nog even over filecoin, die is gedipt van 250 naar 25, maar de marketcap is maar /2 gegaan, is die munt hyperinfationair? Moet ik m’n zakje weer snel verkopen?

 • RaptorXS
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 13-03-2022
DarkShadow schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:40:
Nog even over filecoin, die is gedipt van 250 naar 25, maar de marketcap is maar /2 gegaan, is die munt hyperinfationair? Moet ik m’n zakje weer snel verkopen?
In een file sta je stil, geen fin. advies. ;)

 • MrFX
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 16:10

Money and sex, storage and bandwidth: Only too much is ever enough.


 • verwijderd69
 • Registratie: Januari 2018
 • Nu online
Wiley99 schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:03:
[...]


XLM/TRX/Nano/XRP routes toegevoegd? Kunnen we die ook naar OP verwijzen. >:)

/s vereist wel wat meer tekst om het idiot proof en een beetje generiek te krijgen, merk ik. Niet in één of twee zinnen te vatten
Taro schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:17:
[...]

Toegevoegd. Helaas zie ik geen mogelijkheid om een ankertje toe te kunnen voegen, dus men moet dan maar even zoeken :)
Geen ankertje, maar wellicht vinden ze het zo sneller:Zo kunnen we de n00bs met een hoog luiheid gehalte op een ludieke manier naar de topicstart verwijzen.

I live inside that bubble, reality of the naive.


 • jvel92
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 18:26
Wat Crypto.com interessant maakt als een fiat on-ramp is dat ze redelijk wat netwerken ondersteunen. Je kunt dus direct van cdc je tokens naar een netwerk als Avalanche en Arbitrum sturen. Dit zorgt ervoor dat je minder handelingen hoeft te doen, dus minder transactie fees, om je tokens direct op een netwerk te krijgen en die daar te gebruiken.

 • Moiety
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 19:14
Chainlink heeft zojuist besloten om ook in de trein te stappen

 • Moiety
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 19:14
Moiety schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:03:
Chainlink heeft zojuist besloten om ook in de trein te stappen

 • Jedi_Pimp
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 16:46
DarkShadow schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:40:
Nog even over filecoin, die is gedipt van 250 naar 25, maar de marketcap is maar /2 gegaan, is die munt hyperinfationair? Moet ik m’n zakje weer snel verkopen?
De tokenomics van Filecoin slaan inderdaad nergens op. Ik heb het nog nooit gehad en ik wil het ook niet, maar ik ben dan ook een zeer biased Opacity ($OPCT) shiller en heb daardoor automatisch een lichte afkeer tegen andere (privacy) storage projecten.

"Ich verteidige den Atheismus als die notwendige und selbstverständliche Form menschlicher Intelligenz" - Max Bense, Professor der Philosophie und Wissenschaftstheorie, 1910-1990


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

DarkShadow schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:40:
Nog even over filecoin, die is gedipt van 250 naar 25, maar de marketcap is maar /2 gegaan, is die munt hyperinfationair? Moet ik m’n zakje weer snel verkopen?
Ze gokken op een exponentiele groei en de tokenomics zijn er op aangepast:
https://filecoin.io/2020-...-filecoins-economy-en.pdf

Als er opeens uit alle gaten concurrenten tevoorschijn komen (duh!), gaat de groei net iets minder exponentieel als gehoopt. Zeer risicovol muntje.

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Raaafie
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 17:15

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

Zit al tijden naar Helium (HNT) te kijken, maar heb nog niet het juiste instapmoment kunnen bepalen. Voor dit soort usecases is blockchain natuurlijk ideaal (decentraliseerde wireless data). Het netwerk groeit exponentieel en voor alsnog is Helium de enige aanbieder in dit segment. Hoe langer dit zo blijft, hoe gunstiger het wordt voor het project.

Helium holders die me kunnen overhalen? Als ik een positie pak zal het voor minimaal 2 jaar zijn en (hopelijk) langer. De halving in 2023 zal uiteraard ook gunstig uitpakken met deze groeicurve verwacht ik. Onzekerheid zit voornamelijk in de beschikbaarheid van nodes en hotspots, niet zozeer in de potentie van het project.

Ben er stiekem wel uit, maar hoop dat hier nog wat pro's en con's kunnen worden gekwakt, ter behoeve van de inhoud van dit topic :)

[Voor 50% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 21:25]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Moiety
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 19:14
Raaafie schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:18:
[...]


Mooi plaatje, meteen kopen
Mooi toch, zo’n TA die, een paar uur nadat de stijging is ingezet, aangeeft dat je moet gaan kopen…… en andersom

 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 12:44
The fear and greed index staat nog op Eztreme fair. Mooie BTC prijs in combinatie met dit sentiment....

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

MaStar schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:24:
The fear and greed index staat nog op Eztreme fair. Mooie BTC prijs in combinatie met dit sentiment....
Elke dip wordt meestal gevolgd door een kleine opleving (BTC was ff flink over-sold), maar het nieuws van vandaag heeft de boel ook ff wakker geschud.

Deze prijsopleving hoeft niets te zeggen, kan volgende week onder de 38k zakken als de reguliere beurzen dippen.

[Voor 12% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 21:29]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Wiley99
 • Registratie: Juni 2014
 • Laatst online: 18:17
Taro schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 20:17:
[...]

Toegevoegd. Helaas zie ik geen mogelijkheid om een ankertje toe te kunnen voegen, dus men moet dan maar even zoeken :)
Nog een kleine suggestie voor die sectie of die erboven (over het versturen van crypto tussen exchanges en brokers): "Zoek de 'fees for withdrawal' pagina van de exchange om te zien hoeveel zij rekenen om je crypto te verplaatsen naar elders."

A polar bear is a rectangular bear after a coordinate transform - Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity


 • DarkShadow
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 26-03 00:38
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:08:
[...]

Ze gokken op een exponentiele groei en de tokenomics zijn er op aangepast:
https://filecoin.io/2020-...-filecoins-economy-en.pdf

Als er opeens uit alle gaten concurrenten tevoorschijn komen (duh!), gaat de groei net iets minder exponentieel als gehoopt. Zeer risicovol muntje.
Thanks, ik denk dat ik dit zakje met kleine winst weg doe. Nog tips (Nee dot heb ik al genoeg 😉)

 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 12:44
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:27:
[...]

Elke dip wordt meestal gevolgd door een kleine opleving (BTC was ff flink over-sold), maar het nieuws van vandaag heeft de boel ook ff wakker geschud.

Deze prijsopleving hoeft niets te zeggen, kan volgende week onder de 38k zakken als de reguliere beurzen dippen.
Veel signalen staan op groen voor verdere groei....

 • Blaim
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 17-03 10:01

Blaim

Cashback kroket

Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:27:
[...]

Elke dip wordt meestal gevolgd door een kleine opleving (BTC was ff flink over-sold), maar het nieuws van vandaag heeft de boel ook ff wakker geschud.

Deze prijsopleving hoeft niets te zeggen, kan volgende week onder de 38k zakken als de reguliere beurzen dippen.
Nieuws? Help me even als je wilt. :)

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

MaStar schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:42:
[...]


Veel signalen staan op groen voor verdere groei....
Veel hangt af van de beurzen. Het is een onzekere tijd economisch gezien, dat is ten nadele van Bitcoin. Anders was die 100k wellicht al lang in zicht.

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • roflexx
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16:16
MaStar schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:42:
[...]


Veel signalen staan op groen voor verdere groei....
Zoals?

 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

Blaim schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:44:
[...]

Nieuws? Help me even als je wilt. :)
Legal defence fund van Dorsey zie ik al een flinke stap in de goede richting voor BTC:
https://www.coindesk.com/...ense-fund-for-developers/

Een groepje zeer vermogende mensen die een potje opbouwen om in feite FUD te bestrijden. Vrij bullish :)

[Voor 4% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 21:55]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

DarkShadow schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:40:
[...]


Thanks, ik denk dat ik dit zakje met kleine winst weg doe. Nog tips (Nee dot heb ik al genoeg 😉)
Tips? Zou je winst gewoon in de 2 grote jongens steken en (indien mogelijk) lekker compounden.

Geen noodzaak om risicovolle zijweggetjes te pakken, daar is de markt op het moment te onzeker voor imo.

Hiermee spreek ik mijzelf (HNT kopen) een beetje tegen natuurlijk. Maar het risico dat ik daarmee loop, zou ik iemand anders nooit adviseren.

[Voor 14% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 21:54]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Jedi_Pimp
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 16:46
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:20:
Zit al tijden naar Helium (HNT) te kijken, maar heb nog niet het juiste instapmoment kunnen bepalen. Voor dit soort usecases is blockchain natuurlijk ideaal (decentraliseerde wireless data). Het netwerk groeit exponentieel en voor alsnog is Helium de enige aanbieder in dit segment. Hoe langer dit zo blijft, hoe gunstiger het wordt voor het project.

Helium holders die me kunnen overhalen? Als ik een positie pak zal het voor minimaal 2 jaar zijn en (hopelijk) langer. De halving in 2023 zal uiteraard ook gunstig uitpakken met deze groeicurve verwacht ik. Onzekerheid zit voornamelijk in de beschikbaarheid van nodes en hotspots, niet zozeer in de potentie van het project.

Ben er stiekem wel uit, maar hoop dat hier nog wat pro's en con's kunnen worden gekwakt, ter behoeve van de inhoud van dit topic :)
In het /BTC pair heb je wat mij betreft net een instapmoment gemist op 7400 sats. In het /USDT pair is compressie te zien en daar zou je misschien een mooie entry kunnen vinden als we iets terugtesten. Maargoed, als je iets 2 jaar wilt vasthouden, is dit echt compleet irrelevante informatie :P


In ander nieuws, wen short squeeze?

"Ich verteidige den Atheismus als die notwendige und selbstverständliche Form menschlicher Intelligenz" - Max Bense, Professor der Philosophie und Wissenschaftstheorie, 1910-1990


 • Blender_01
 • Registratie: April 2021
 • Laatst online: 26-03 22:07
MaStar schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:42:
[...]


Veel signalen staan op groen voor verdere groei....
Wat een ziener, wat een held is die @MaStar _/-\o_

Hij zegt het om 21:42 in op 21:44 gaat de koers recht omhoog


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

Jedi_Pimp schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:53:
[...]


In het /BTC pair heb je wat mij betreft net een instapmoment gemist op 7400 sats. In het /USDT pair is compressie te zien en daar zou je misschien een mooie entry kunnen vinden als we iets terugtesten. Maargoed, als je iets 2 jaar wilt vasthouden, is dit echt compleet irrelevante informatie :P


In ander nieuws, wen short squeeze?

[Twitter]
Thanks voor de TA input :) Uiteraard kan ik 'm als non-TA-er nooit op het dieptepunt pakken :P

Die 2 jaar hodlen ga ik zeker doen. Heb er spijt van dat ik vorig jaar niet ben ingestapt, had ik gewoon een 10k-node kunnen draaien. Jammer, maar de kans op een mooie investering blijft aanwezig. Het project is imo echt goed en ik verbaas me er ook over dat ik er weinig over lees in dit topic.

HNT gaat mijn 7e coin in de PF worden, dus zo scheutig ben ik niet met toevoegen van nieuwe posities :P

[Voor 5% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 22:02]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • sjorremans
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 17:43
Nou sloop die 44K ff, is het wel tijd voor vind ik :)

Gigabyte G1.Sniper B6 | Intel Core i5-4690 @ 3500 Mhz | Ballistix Sport 16GB @ 1600 Mhz | Samsung Evo 850 250GB | Be Queit! Power 430W | CoolerMaster N400 | Synology DS1511 6TB


 • MrMrq
 • Registratie: Februari 2021
 • Laatst online: 17:46
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:20:

Helium holders die me kunnen overhalen?

Ben er stiekem wel uit, maar hoop dat hier nog wat pro's en con's kunnen worden gekwakt, ter behoeve van de inhoud van dit topic :)
Als je uitgerekend een HODLer vraagt om je over te halen heb je je besluit al genomen :)

Pro’s en cons heb je zelf al genoemd: mooie use case, risicovol moment voor een koop. High risk, high reward - dus als je het geld kan missen en een degelijke exit strategie hebt een uitstekende keuze!

Oeuf


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

MrMrq schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:10:
[...]


Als je uitgerekend een HODLer vraagt om je over te halen heb je je besluit al genomen :)

Pro’s en cons heb je zelf al genoemd: mooie asset, risicovol moment voor een koop. High risk, high reward - dus als je het geld kan missen en een degelijke exit strategie hebt een uitstekende keuze!
Aan exit-strategieën doe ik helaas niet. Als ik ergens voor ga, blijf ik meestal hangen totdat het gênant wordt 8)7

Zo ook met Chainlink. Vette winst sinds 2018 hoor, maar in feite heeft het me in de afgelopen 12 maanden weinig sats opgeleverd. Boeien, ik blijf hangen omdat ik niet kan geloven dat dit project (gezien de adoptie) niet een keer flinke tractie krijgt. Chainlink is op dit moment samen met Ethereum mijn "oudste" hold, omdat ik een tijdje geleden afscheid heb genomen van mijn BTC.

[Voor 12% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 22:21]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • yori1989
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 26-03 15:40
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:27:
[...]

Elke dip wordt meestal gevolgd door een kleine opleving (BTC was ff flink over-sold), maar het nieuws van vandaag heeft de boel ook ff wakker geschud.

Deze prijsopleving hoeft niets te zeggen, kan volgende week onder de 38k zakken als de reguliere beurzen dippen.
Sorry ik denk dat ik wat heb gemist, welk nieuws kan je die misschien linken?
bij voorbaat dank :)

 • MrMrq
 • Registratie: Februari 2021
 • Laatst online: 17:46
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:16:
[...]

Ik blijf hangen omdat ik niet kan geloven dat dit project (gezien de adoptie) niet een keer flinke tractie krijgt.
Hear hear. Voor mij reden om geen groot deel van het PF long term in veelbelovende alts te steken. Er komt elke week weer een nieuwe parel uit die nog beter en heter is (of lijkt) dan de vorige - en dan is twee jaar vasthouden een lange tijd…

@yori1989 het inflatie nieuws uit de USA

[Voor 4% gewijzigd door MrMrq op 12-01-2022 22:22]

Oeuf


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

yori1989 schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:21:
[...]


Sorry ik denk dat ik wat heb gemist, welk nieuws kan je die misschien linken?
bij voorbaat dank :)
Lange Frans heeft Bitcoin gekocht.

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • MaStar
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 12:44
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:16:
[...]

Aan exit-strategieën doe ik helaas niet. Als ik ergens voor ga, blijf ik meestal hangen totdat het gênant wordt 8)7

Zo ook met Chainlink. Vette winst sinds 2018 hoor, maar in feite heeft het me in de afgelopen 12 maanden weinig sats opgeleverd. Boeien, ik blijf hangen omdat ik niet kan geloven dat dit project (gezien de adoptie) niet een keer flinke tractie krijgt. Chainlink is op dit moment samen met Ethereum mijn "oudste" hold, omdat ik een tijdje geleden afscheid heb genomen van mijn BTC.
Waarom geen Bitcoin meer? De koning van de markt...

 • MrMrq
 • Registratie: Februari 2021
 • Laatst online: 17:46
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:22:
[...]

Lange Frans heeft Bitcoin gekocht.
En dan niet eens de munt, maar het bedrijf achter Bitcoin.

:+

Oeuf


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

MrMrq schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:21:
[...]


Hear hear. Voor mij reden om geen groot deel van het PF long term in veelbelovende alts te steken. Er komt elke week weer een nieuwe parel uit die nog beter en heter is (of lijkt) dan de vorige - en dan is twee jaar vasthouden een lange tijd…

@yori1989 het inflatie nieuws uit de USA
Daarbij de kanttekening dat je juist die alts kiest die de grootste kans op overleven hebben. De voorlopers in hun "usecase" die het firstmover-effect kunnen uitbuiten, zoals bijv. (naar verwachting) Ethereum.

Niet de alts die aan alle kanten ingehaald kunnen worden door concurrentie (layer-2's zoals SOL, AVAX, ADA etc. etc. etc.). Als je in dit soort coins investeert, blijf je hoppen totdat je een ons weegt. Heel vermoeiend.

[Voor 7% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 22:26]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:22:
[...]

Lange Frans heeft Bitcoin gekocht.Moon?

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Mooody
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 15:37

Mooody

elmoody

Mwah, als jij Lange Frans volgt op Twitter zou ik me zorgen maken. Elke like vertegenwoordigt meer macht.

[Voor 4% gewijzigd door Mooody op 12-01-2022 22:31]

Disclaimer: Alles wat ik hier zeg, moet je met een korrel zout nemen. Met name deze disclaimer.


 • Kol Nedra
 • Registratie: Maart 2013
 • Nu online

Kol Nedra

don't trust, verify

ff stukje geschiedenis: nieuwe betaalsysteem :Dtijdsframe 1:44 --> 7% rente!!
2:14 --> staatsloterij +100 bijschrijving: fake dus :P

[Voor 28% gewijzigd door Kol Nedra op 12-01-2022 22:44]

the bull charges


 • Traguardo
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 17:48
Hahah... vanaf 0:30 is het wel duidelijk wat het publiek toen was dat geinteresseerd was.

Crypto staat nog in de kinderschoenen...

No One Can Predict the Market!


 • iVibes
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 22-03 15:28

iVibes

We Were Meant to Fly

Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:30:
[...]

Mwah, als jij Lange Frans volgt op Twitter zou ik me zorgen maken. Elke like vertegenwoordigt meer macht.
Zo ver ben ik nog niet gezakt... denk ik...

edit...
hmmm die 44k wordt wel een dingetje....

[Voor 8% gewijzigd door iVibes op 12-01-2022 22:42]

* Building a portfolio around shitcoins is just a shitfolio *


 • Jackson6
 • Registratie: Oktober 2010
 • Niet online
Kol Nedra schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:33:
ff stukje geschiedenis: nieuwe betaalsysteem :D
[YouTube: 📼 Introductie Girotel (1986)]


tijdsframe 1:44 --> 7% rente!!
2:14 --> staatsloterij +100 bijschrijving: fake dus :P
Dat kanaal! Bedankt he, ik ga dus de hele avond door die beelden spitten.

 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Mooody schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 21:20:
Zit al tijden naar Helium (HNT) te kijken, maar heb nog niet het juiste instapmoment kunnen bepalen.
Wauw, interessant. Ben me wat aan het inlezen.

God morks in wysterious ways.


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Zou wel willen minen. https://explorer.helium.com/ Bij mijn huis staat een 3. Betekent dat dat ik contact zou hebben met 3 andere miners?

God morks in wysterious ways.


 • Pelox
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 18:13
ArtPhil-Flower schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 23:10:
Zou wel willen minen. https://explorer.helium.com/ Bij mijn huis staat een 3. Betekent dat dat ik contact zou hebben met 3 andere miners?
Heb er ook weleens naar gekeken, besloten om het niet te doen omdat het mogelijk toch niet zo rendabel is als je zou denken. Goed onderzoek doen zou ik zeggen. Wie weet is het voor jou wel interessant.

420.


 • ArtPhil-Flower
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 31-08-2022
Pelox schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 23:13:
[...]


Heb er ook weleens naar gekeken, besloten om het niet te doen omdat het mogelijk toch niet zo rendabel is als je zou denken. Goed onderzoek doen zou ik zeggen. Wie weet is het voor jou wel interessant.
Ja zit wel in een onwijs dichte stad. Ook redelijk hoog.

God morks in wysterious ways.


 • Darrell
 • Registratie: Juli 2009
 • Nu online

Darrell

Fiat moonboy

Kol Nedra schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 22:33:
ff stukje geschiedenis: nieuwe betaalsysteem :D
[YouTube: 📼 Introductie Girotel (1986)]


tijdsframe 1:44 --> 7% rente!!
2:14 --> staatsloterij +100 bijschrijving: fake dus :P
Ik kan me de papierenlijst met TAN codes ook nog wel herinneren. Mooi man. Toen fiat nog wat waard was.

 • Taro
 • Registratie: September 2000
 • Niet online

Taro

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
Topicstarter
ArtPhil-Flower schreef op woensdag 12 januari 2022 @ 23:10:
Zou wel willen minen. https://explorer.helium.com/ Bij mijn huis staat een 3. Betekent dat dat ik contact zou hebben met 3 andere miners?
Er is een apart Helium "Miner" topic, grote kans dat men je daar beter kan helpen: Helium Miner.

Replace fear of the unknown with curiosity | 6340 Wp zonnepanelen | Tesla Model Y LR


 • Blik1984
 • Registratie: Juli 2008
 • Nu online
Tijd voor nieuwe babes
Pagina: 1 2 3 ... 257 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
 • De meer inhoudelijke en onderbouwde berichten mogen in het Nieuws en koers topic: [NK] Cryptocurrency nieuws & koers topic #3.
 • Blijf on-topic.
 • Huizen en hypotheken zijn geen crypto, dus offtopic.
 • Prijzen/koersen aub in USD waarde vermelden. Benoem je een prijs in EUR, zet dit er dan specifiek bij, zodat je anderen niet in verwarring brengt.
 • "Wat vinden jullie van coin X?" of "Wat is jullie mening over cryptocurrency Y?" vragen horen niet in dit topic thuis. Onderbouw je vraag, of stel hem niet.
 • Het aankondigen of initiëren van pumps en dumps is verboden. Net als het zonder nuttige toelichting linken en shillen van coins met als enige doel anderen aan te zetten tot het kopen ervan.
 • Post geen Telegram groups, Discord servers of andere "signal" chat kanalen
 • Invites en referrals zijn verboden. Dit betreft zowel het linken, aanbieden als vragen. Referrallinks zijn ook niet toegestaan in je signature/handtekening.
 • Wees vriendelijk, reageer niet op de man.
 • Commentaar op de moderatie per DM of in het feedbacktopic, niet hier.
 • Dit is geen NSFW-topic. Babes posten is prima, maar hou het een beetje fatsoenlijk. Geldt natuurlijk ook voor "groene dildo's" en dat soort plaatjes.
 • Beperk het hergebruiken van memes/afbeeldingen tot een minimum. Het herhaaldelijk posten van dezelfde afbeelding voegt niets toe voor anderen en vervuilt het topic.
 • Geen crossposts! Post je vraag of opmerking in 1 topic, niet meerdere. Kies daarvoor het topic dat het best bij je vraag/opmerking past. Voor meer info: Welkom in het cryptocurrency forum. LEES DIT EERST!.
 • Dit topic is niet bedoeld voor simpele vragen. Eigen inzet blijft gewenst en lees vooral eerst de topicstart.
 
En zoals altijd: investeer nooit meer geld dan je bereid bent te verliezen!

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee