Bean77 schreef op donderdag 29 april 2021 @ 12:15:
[...]
Het zou zomaar een scenario een worden. Ik zou zoiets zelf niet willen uitsluiten. De Nederlander is niet lang van - politieke - geheugen. Over 4 jaar zal dit toch ver op de achtergrond verdwenen zijn. De beeldvorming zou prima het succes van de belastingdienst kunnen worden. Zou wel erg wreed zijn.
Heerlijk overigens hoe Ploumen aangepakt wordt.
Geef eens niet toe aan de verzuchting tot gratificatie

Het is vrij pervers - je hebt klaarblijkelijk nog geen eigen oefening gedaan voor eigen belang verdedigen versus overheid waar je geen rechtspositie hebt. Daar komen we bij die kern

Het gaat niet om de slachtoffers of het domein van Toeslagen. Heb je misschien een spaarpotje bij een commercieel verzekeraar wat stilletjes buiten dekking geplaatst is van depositostelsel?

Of direct of indirect gebruik van compensatiemaatregelen COVID crisis?
De kern is het verwijderen van macht en recht van de burger. Vanuit gulzige bestuurscultuur. Die geen enkele relatie heeft met electoraal fundament
Dat gezegd, ja, het gaat nog heel wreed worden. Ik geef je bij deze op een briefje, vanuit de wandelgangen, dat deze Kwestie de komende jaren gericht gebruikt zal worden ter dekking en afleiding van volgende kwesties die heel andere segmenten van sociale geografie gaan treffen vanuit bewust beleid. Koolmees heeft het signaal al gegeven.
Het draaiboek in deze is rigoureus Brits. Volg, of dataselectie, dus pas bias toe om jezelf te onderscheiden van hen die fout zijn - want dat moet wel. Dat draaiboek is beeldvorming ter dekking van voortschrijdende toepassing. Geen enkel segment is zeker.
Kijk, hier zit die kern. Dit wil je pur sang niet in een samenleving. Het is immers een hellend vlak wat altijd wanneer het ontstaat hetzelfde eindigt. Je voorkomt dat, omdat het niet te genezen is wanneer je het verder laat gaan.
Daar zit de essentie: het maakt niets uit wie zoiets treft. Voorkomen is het enige genezen.
We kijken nu naar - voorspelbare - dans rond symptoom. De ziekte, die valt buiten beeld.
We zitten allemaal in de patiënt.
Populisme: de weigering van complexiteit en de poging om simplistische antwoorden te formuleren op ingewikkelde vraagstukken middels gebruik van elke mogelijke prikkel van gedrag - i.p.v. moeite te doen voor gezonde participatie.