Ik ben deelnemer aan het gecombineerde stadium 2b/3 onderzoek naar CVnCov (Het CureVac mRNA vaccin). De placebo in dit onderzoek is fysiologisch zout en in principe weet ik niet wat ik gehad heb.
Met die achtergrond in gedachte: op 15 januari en 15 februari iets ingespoten gekregen. Omdat het onderzoekvaccin is half uur observatie en bloeddrukmeting voor en achteraf + wat luisteren door een longarts.
Beide keren vergelijkbare ervaring: Vermoeidheid na een paar uur. (hele) lichte koorts, onrustige halve nacht (met 20-25% hogere rusthartslag (60-70 ipv ~45), 24/7 tracking via Polar) en de volgende 2 dagen wat pijn op vaccinatieplek. De 2e was iets feller dan de eerste, maar s'nachts rustiger.
Zonder veel gemerkt te hebben gewoon kunnen sporten op de dagen erna.. wat ik redelijk intensief doe.
Het echte ongemak duurde niet meer dan 12-14 uur, en begon 5-7 uur na de injectie.
Wellicht klinkt dit door het detail erger dan het was... Als deelnemer was ik er gewoon heel alert op... Er was niets onverwachts en niets extreems aan en het wekte ook zeker geen zorgen op bij de onderzoeksmedewerkers.
Waarom? Ik heb meer vertrouwen in dit veiligheid van dit vaccin-in-onderzoek dan in de veiligheid van SARS-COV2 zelf. Ik zag toevallig op tijd het formulier om mij aan te melden... en het onderzoek vind onder meer plaats aan ziekenhuis vlakbij. De stadium 1 en 2 onderzoeken geven indicatie dat het net zo goed kan werken als Pfizer/Biontech en Moderna. Ik sta op basis van leeftijd en gezondheid ergens helemaal achterin de rij... en geen behoefte aan het risico van Long-Covid19. De placebo groep krijgt na goedkeuring alsnog het werkzame vaccin, dus bijna zeker vele maanden voor ik via de GGD wat zou krijgen.[Voor 3% gewijzigd door Ronald op 02-03-2021 20:54]