• G_Dragon
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 20:48

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Mede-auteur:
 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous


Battlefield 2042 Console Topic


Ontwikkelaar: DICE Stockholm, DICE LA, Criterion games en EA Gothenborg
Uitgever: Electronic Arts
Platforms: PlayStation 4 & 5, Xbox One & Series X|S, Windows.
Release-datum: 22-10-2021

Welkom in het Battlefield 2042 Console topic, hier kan je over de console versie van de game praten.
Praten over de PC versie doe je in het PC Topic.Battlefield™ 2042 is een first-person shooter waarin je terugkeert naar grootschalige oorlogsvoering. In een wereld uit de nabije toekomst die is getransformeerd door wanorde passen jij en je squad zich aan met een geavanceerd arsenaal om te winnen op dynamische en veranderende strijdvelden.

Een nieuw begin

Nadat de laatste twee games zich in het verleden hebben afgespeeld, springt het nieuwste deel maar liefst 21 jaar vooruit in de tijd. Battlefield 2042 is niet alleen de titel, maar staat ook voor het jaartal waarin de game zich afspeelt. Uiteraard ziet de toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Er is een tekort aan eten, energie en schoon water. Talloze landen zijn ingestort waardoor er een enorme vluchtelingencrisis is ontstaan. Deze thuisloze mensen staan officieel bekend als Non-Patriated, maar worden in de volksmond No-Pats genoemd. Het gaat hier om families, boeren, engineers en zelfs soldaten. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, besluiten de Verenigde Staten en Rusland om de rest van de wereld in een nieuw conflict te storten.

Aangezien de No-Pats geen land meer hebben om voor te vechten, strijden ze aan beide kanten van het gevecht mee. Niet voor een vlag, maar voor een toekomst. Hoe dat precies uitpakt is nog onduidelijk, aangezien Battlefield 2042 geen singleplayer campagne bevat. Het is wel mogelijk om alleen tegen bots te spelen, maar er is geen narratieve ervaring. Battlefield 2042 is een multiplayer game pur sang dat op drie pilaren is gebouwd. Namelijk ‘All-Out Warfare’, waarover later meer en Hazard Zone. Die laatste is volledig nieuw, kleinschalig en richt zich op squads.

Groot, groter, grootst

In Battlefield draait het natuurlijk allemaal om de maps waarop je speelt. Die moeten groot zijn en voldoende ruimte bieden voor de sandbox gameplay waar de serie zo bekend om staat. Dankzij de nieuwste versie van de Frostbite engine kunnen de ontwikkelaars nu grotere maps maken. Sterker nog, de schaal is ongekend en daarom kun je eind dit jaar aan de slag op de grootste maps ooit in een Battlefield-game. Onder de toepasselijke titel ‘All-Out Warfare’ vind je de populaire Conquest en Breakthrough modi terug. Daarin nemen in totaal 128 spelers het tegen elkaar op. Voor de PlayStation 4 en Xbox One is dat aantal teruggeschroefd naar 64 spelers en ook al speel je op dezelfde maps, het speelveld is wel kleiner gemaakt.

Battlefield Portal
Het is een aanpasbare creatieve modus waarin spelers hun eigen unieke gevechten en multiplayerscenario's kunnen creëren en delen, waarin wapens, kaarten en voertuigen uit de hele serie worden gecombineerd.

Portal gaat echter verder dan de aangepaste multiplayermodusinstellingen die typisch zijn voor een online shooter. Spelers kunnen namelijk niet alleen elementen uit Battlefield 2042 mixen en matchen, maar ook uit eerdere titels in de serie, zoals Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company 2, en Battlefield 3.

Spelers kunnen ook wapens, gadgets en voertuigen uit de verschillende historische tijdperken gebruiken, naast klassieke facties uit de vorige games. Portal zal de verschillende multiplayer-klassen uit die eerdere titels bevatten, wat betekent dat je net als in 2011 in de Recon-rol van Battlefield 3 kunt spelen. En natuurlijk kun je ook aan de slag met de nieuwe toevoegingen aan de franchise van Battlefield 2042.

Spelers kunnen bijvoorbeeld gevechten creëren tussen teams van soldaten uit Battlefield 1942 en het futuristische leger van Battlefield 2042, of een voertuigwedstrijd tussen klassieke WO2-vliegtuigen en moderne gevechtshelikopters.

Naast de nieuwe kaarten van Battlefield 2042, biedt Portals ook zes klassieke kaarten: Battlefield 1942's Battle Of The Bulge en El Alamein maps, Battlefield: Bad Company 2's Arica Harbor en Valparaiso maps, en Battlefield 3's Caspian Border en Noshahr Canals maps.

Dice zegt dat het ook alle nieuwe content die het toevoegt aan de hoofdmap van Battlefield 2042 zal toevoegen aan Portal, dus er zal genoeg nieuw speelgoed zijn om mee te spelen in de custom mode als er in de loop van de tijd extra wapens, voertuigen en klassen worden toegevoegd.

EA Play Pro

Haal meer uit je favoriete games met een EA Play** Pro-lidmaatschap.

Sluit je vandaag nog aan bij EA Play Pro en stort je als eerste in de nabije toekomst, totale oorlog van Battlefield 2042. Vecht dagen voor de release in militaire veldslagen van ongekende omvang, met alle Ultimate Edition-extra's. Krijg onbeperkte toegang tot al onze nieuwste titels zodra ze uitkomen, beloningen zoals puntenpakketten, exclusieve spelercontent en een bibliotheek met deluxe-editiespellen.
 • Full access to the Battlefield 2042 Ultimate Edition starting October 15, 2021
 • Early access to the Open Beta
 • Exclusive member-only rewards every month
 • Get 10% off purchases of EA digital content
Basic of Pro?
Met EA Play abbo krijg je op 15 oktober totaal 10 uur de tijd tot de launch om de game te proberen. Met een EA Play Pro abbo krijg je volledige toegang. Bron

Maps

Hourglass:
Doha, Qatar

Fight in a city lost to the desertification around it. Massive dust and sand storms are constantly rolling in, blotting out the natural light, as you battle for control of a convoy trapped in the shifting sands.

Orbital:
Kourou, French Guiana

It's a race against time and hostile conditions as you fight around the site of an imminent rocket launch. Watch out for both enemy fire and upcoming storms on this dynamic map.

Kaleidscope:
Songdo, South Korea

In a state-of-the art metropolis in South Korea, zipline between skyscrapers and fight among the plazas surrounding the city's iconic data center.

Manifest:
Brani Island, Singapore

Watch out for tropical tornadoes and navigate through maze-like cargo containers in this key trade location, vital to American supply lines.

Discarded:
Alang, India

Along a strategic section of India's west coast, colossal ships stranded on the beach are being stripped for parts. Fight among the hulls of these behemoths while adapting to deadly storms.

Breakaway:
Queen Maud Land, Antarctica

Tread carefully on this dynamic map, where oil extraction has turned the freezing area to a strategic hot spot. Take advantage of destructible fuel tanks and silos that create debris fields and permanent fires when destroyed.

Renewal:
Eastern Desert, Egypt

A giant wall, built to secure rich, man-made agricultural areas, takes center stage on this intense map. Prepare for the extreme conditions, deploy, and secure the access points and massive gates in the wall.

Geen klassen, maar specialisten

Dat vechten doe je niet meer als een bepaalde klasse, maar als een specialist. Deze nieuwe speelbare No-Pat soldaten zijn gebaseerd op de vier traditionele klassen in Battlefield, maar bieden je meer vrijheid. Zo heeft iedere specialist zijn eigen ‘specialiteit’ en karaktereigenschap. Zo vervangt Wikus “Casper” van Daele de Recon klasse. Hij heeft als specialiteit een OV-P Recon Drone en als karaktereigenschap een Movement Sensor, zodat je als sluipschutter minder makkelijk in je rug kan worden aangevallen. Dat betekent echter niet dat je verplicht bent om als sluipschutter te spelen, want je kunt nu zelf je loadout samenstellen. Het hele idee van de nieuwe specialisten is dat jij zelf bepaalt hoe en vooral met wat, je het gevecht aangaat.

Daarbij komt ook het nieuwe Plus System goed van pas. Hiermee kun je in real-time je wapens aanpassen. Dat stelt je in staat om beter op situaties te reageren. Zo is het mogelijk om het vizier of de loop van je wapen te veranderen. Dat geldt ook voor het type munitie dat je gebruikt of eventuele opzetstukken, zoals een granaatwerper, waarover je beschikt. Van de tien beschikbare specialisten zijn er vier onthuld. Die beschikken onder meer over een grappling hook en een sentry gun. Wat de rest biedt is nog even afwachten, maar wingsuits en kleine robots met wapens zitten sowieso in de game. Als kers op de taart beschik je nu over een tablet om voertuigen te bestellen en die zijn ook beter ingericht, zodat iedere plek meerwaarde biedt.

Wikus “Casper” Van Daele
Place of Birth: South Africa
Class: Recon
Specialty: OV-P Recon Drone
Trait: Movement Sensor


Webster MacKay
Place of Birth: Canada
Class: Assault
Specialty: Grappling Hook
Trait: Nimble


Maria Falck
Place of Birth: Germany
Class: Support
Specialty: S21 Syrette Pistol
Trait: Combat Surgeon


Pyotr “Boris” Guskovsky
Place of Birth: Russia
Class: Engineer
Specialty: SG-36 Sentry Gun
Trait: Sentry Operator


De verschillende edties
BATTLEFIELD™ 2042 Standard Editie
Battlefield™ 2042 Standard Editie bevat:
 • Eerder toegang tot Open Beta
 • Baku ACB-90 melee takedown knife
 • “Mr. Chompy” Epic Weapon Charm
 • ""Landfall"" player card background en "Old Guard" tag
Prijs: €79,99

BATTLEFIELD™ 2042 Gold Editie
Battlefield™ 2042 Gold Editie bevat:
 • Eerder toegang tot Open Beta
 • Baku ACB-90 melee takedown knife
 • “Mr. Chompy” Epic Weapon Charm
 • ""Landfall"" player card background en "Old Guard" tag
 • De digitale Battlefield 2042 Gold Edition bevat:
 • Eerder toegang tot release van spel
 • Year 1 Pass: 4 nieuwe Specialists (1 per Season), 4 Battle Passes (1 per Season) en 3 Epic Skin Bundles (”Blistered Earth”, ”Tempest” en ”Cold Blood”)
Prijs: €99,99

BATTLEFIELD™ 2042 Ultimate Editie
Battlefield™ 2042 Ultimate Editie bevat:
 • Eerder toegang tot open bèta
 • Baku ACB-90 melee takedown knife
 • “Mr. Chompy” Epic Weapon Charm
 • ""Landfall"" player card background en "Old Guard" tag
 • De digitale Battlefield 2042 Ultimate Edition bevat:
 • Eerder toegang tot release van spel
 • Year 1 Pass: 4 nieuwe Specialists, 4 Battle Passes en 3 Epic Skin Bundles (”Blistered Earth”, ”Tempest” en ”Cold Blood”)
 • Midnight Ultimate Bundle ("Shadow Stalker" Legendary Outfit, "Obsidian" Legendary Weapon Skin, "Onyx" Legendary Vehicle Skin)
 • Officieel digitaal illustratieboek
 • Exclusieve digitale soundtrack
Prijs: €119,99

BATTLEFIELD 2042 FAQ

When does Battlefield 2042 launch and on what platforms?
Battlefield 2042 will be available on October 22 and will launch on Xbox One, Xbox Series X|S, PlayStation®4, and PlayStation®5 consoles, along with PC on Steam, Origin, and the Epic Games store.

Will there be an Open Beta for Battlefield 2042?
Yes, in the months leading up to launch, we will host an Open Beta* available to all players across all platforms. If you pre-order any of the editions of Battlefield 2042, you will get early access to the Open Beta. Stay tuned for more Open Beta details.

What game modes can I play in Battlefield 2042?
When Battlefield 2042 launches, you'll be able to take on revamped versions of the Conquest and Breakthrough experiences from previous Battlefield games. The all-new Hazard Zone is a thrilling new addition to the franchise and we can't wait to tell you more about a brand new experience where you can discover unexpected battles and enter the wide universe of Battlefield. Learn more on the Game Modes page.

How many players does Battlefield 2042 support?
For the first time in Battlefield’s history, 128 players can join the all-out war at the same time**. This colossal player count equals entirely new gameplay opportunities and epic Battlefield moments.

What are the maps in Battlefield 2042?
You can learn about all the vast, dynamic maps of Battlefield 2042 on the Maps Page. Set across the globe, these massive battlefields will give you an even greater sense of spectacular, large-scale war, and have been crafted through a revamped design philosophy.

How can the maps change during matches?
You'll experience ever-changing battle conditions and gameplay challenges on the Battlefield 2042 maps. Adapt on-the-fly to dynamic events and storms, such as sandstorms in the deserts of Qatar, a rocket launching from French Guiana’s Space Centre, and tornadoes threatening South Korea’s concrete jungles.

What are Specialists?
The new Specialist system lets you choose your role on the battlefield and form hand-tailored squads. Based on Battlefield's four Classes, Specialists have one unique Specialty and Trait – but the rest of the loadout is fully customizable. Choosing and equipping your Specialist allows you to build synergies within your squad and empower yourself to take on any battle situation. There will initially be ten Specialists available in Battlefield 2042. Meet the first four and learn more on the Specialists page.

What weapons, vehicles, and other equipment will be available in Battlefield 2042?
You'll be able to use a full roster of cutting-edge weapons, vehicles, jets, helis, and all-new equipment inspired by the near-future of 2042. Summon the Ranger, a robotic dog built for battle, use the Syrette Pistol to revive squad members from afar, employ a grappling hook to reach new places, don a wingsuit, deploy a recon drone, and more.

What are the live service plans for Battlefield 2042?
We’re taking a new approach to live service for a Battlefield game where players will be given the services and evolution they have come to expect from modern multiplayer games, all aimed at keeping the community playing together for years to come.

We’ll be evolving our world and expanding on the fiction through Seasons, each one lasting for about three months. Every Season will come with a new free and paid-for Battle Pass, delivering new content to chase after.

In our first year of live service, we will deliver four Seasons, with four Battle Passes, four new Specialists, along with more fresh content.

We’ll have more to share on the first Season of Battlefield 2042 before launch.

Will there be a Technical Playtest of Battlefield 2042?
Yes, a limited number of Battlefield veteran players will be able to participate in a Technical Playtest in the beginning of July 2021. Note that this test will not be a Closed Alpha similar to those created for previous Battlefield games. The Technical Playtest will be done in a closed setting where we’ll be using a grey box environment of the game, with participants under NDA. Get more information on the Technical Playtest page.

What is the purpose of the Technical Playtest?
Through player feedback and other means, we'll focus on validating our core gameplay loop, technical performance, and stability in order to deliver a great experience for players at the launch of Battlefield 2042.

Trailers

Screenshots


[Voor 255% gewijzigd door G_Dragon op 26-07-2021 08:56. Reden: Battlefield Portal Toegevoegd]

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • douwe.nl
 • Registratie: september 2012
 • Laatst online: 15-09 15:17
Heel tof. Ik heb nog een PC uit het BF3 tijdperk staan, zegt genoeg over wat ik van de opvolgers vind denk ik. Toch ga ik deze volgen, wie weet een nieuwe PC aanschaffen :)

 • MetalPool
 • Registratie: juli 2008
 • Laatst online: 14-09 14:47
Ben toch wel weer echt toe aan een nieuwe BF! Battlefield 1 speel ik nog geregeld.....echt een pareltje imo. Battlefield 5 daarentegen was ik eigenlijk wel snel op uitgekeken. Kom maar op met een 100 v 100 knaller in modern warfare!

Games don't make you violent. Lag does! Battlenet: MetalPool#2909


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned
Van Twiiter geplukt :)

[Voor 3% gewijzigd door poor Leno op 04-02-2021 16:58]


 • Astratuner
 • Registratie: december 2004
 • Laatst online: 19:39
Als ze nou eens een deftige en werkende anti-cheat zouden hebben vanaf het begin...

 • CHKYBSTRD
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 19:16
Ooh boy ik ben zo klaar met BF5 (al een jaar bijna) en nu ook echt met Warzone... Ben echt toe aan een BF6 met idd een goed werkende anti-cheat.

i9 10850-K | AMD-6900XT | TRIDENT-Z-32GB | NZXT-Z73 | STRIX-Z490 | SAMSUNG-G7


 • g0tanks
 • Registratie: oktober 2008
 • Nu online

g0tanks

Moderator CSA
De laatste Battlefield-game die ik echt veel heb gespeeld is Bad Company 2. Ik ben benieuwd of deze release daar verandering in kan brengen.

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • CHKYBSTRD
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 19:16
Ik geloof er in dat ze echt wel geleerd hebben van BF5, misschien naïef maar je moet toch een beetje hoop houden :*) ....

i9 10850-K | AMD-6900XT | TRIDENT-Z-32GB | NZXT-Z73 | STRIX-Z490 | SAMSUNG-G7


 • Oxigeon
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 19:04

Oxigeon

En zo is dat!

Mooi info. Betekend dit een 64 vs 64 variant op de nieuwe consoles? Ik zou ook zeggen dat hij niet meer uitkomt voor de last gen consoles. Kan eigenlijk niet wachten om meer info te krijgen over de game. Battlefield 5 pak ik toch nog steeds vaak op

PSN: Oxigeon | Mijn iRacing profiel | Mijn YouTube kanaal


 • marapuru
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 13:00
Astratuner schreef op donderdag 4 februari 2021 @ 18:01:
Als ze nou eens een deftige en werkende anti-cheat zouden hebben vanaf het begin...
Dit inderdaad. Opzich was het live service verhaal ook best aardig, alleen jammer dat er zo vlot de stekker uit ging.
Precies. Verhaal. Op papier was het allemaal mooi geblabla.

Maar precies waar iedereen bang voor was, gebeurde dan ook :/

Als zij 4-5 DLC's aankondigen zoals bij de vorige BFs, dan betekent het dat ze daartoe ook "verplicht" waren. EN dat kregen we dan ook. Met een hele zwik aan maps en wapens etc.

Met dat Live service was het gewoon meer van "Ja er komt van alles van tijd tot tijd"

Niets over aantallen of data of wat dan ook. Hiermee hoefden ze zich nergens aan te binden en konden ze zelf bepalen wat ze uit gingen brengen. Vooral crappy skins dus.

En konden ze de stekker er gewoon uit trekken wanneer ze wilden. En dus ook hebben gedaan.

Nee laat mij maar weer gewoon een DLC-pass erbij kopen, dan weet je enminste zeker dat je fatsoenlijke dingen krijgt, ipv deze halfslappe zooi.

 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
Ook mijn gevoel, ik betaal liever voor degelijke DLC dan voor een liveservice zoals die van BF:5.
Het probleem is dat een goede liveservice wel voordelen kent: geen splitsing in de playerbase qua maps, etc..

Een degelijke roadmap is dan wel een vereiste.

 • gise
 • Registratie: juni 2007
 • Niet online
Probleem met de DLC’s was alleen dat er teveel verschillende confuus waren. De DLC’s waren per stuk los te koop, dus een een server kon niet op een map rotatie met maps en games types uit verschillende DLC’s waarbij je compatibel was met alle spelers.
Bij BF5 wist je in ieder geval wel dat iedereen hetzelfde had qua DLC’s en downloads.

Ik heb BF3 echt helemaal grijs gespeeld, de sfeer, maps en graphics van deze game was echt subliem, BF4 was qua graphics en levelution beter maar de setting en maps spraken mij niet aan. Van mij mogen ze dus een soft reboot aan BF3 geven met de huidige engine en meer players, dan weet ik wat ik de komende jaren ga spelen.

 • A.W.E.S.O.M.-0
 • Registratie: mei 2011
 • Laatst online: 16-09 21:42
Voordat het splitsen van de playerbase een probleem wordt, moet er wel eerst een playerbase zijn om te splitsen. Je zou ook een middenweg kunnen vinden tussen het premium of live service model, bijvoorbeeld door DLC na X maanden vrij te geven voor iedereen.

Voorlopig hebben we nog weinig echt nieuws gehoord volgens mij. Een sprong in spelersaantallen lijkt logisch gezien de mogelijkheden van de nieuwste consoles, maarja, gaan ze echt de gigantische XONE/PS4 installbase links laten liggen? Of wordt dat weer zoals met BF4, een onderscheid tussen tussen playercount van de nieuwe/oude generaties.

Zelf maakt het me geen klap uit of je nou 16v16 speelt of 64v64, als de map en gamemode (plus explosives) maar goed op elkaar en de spelersaantallen is afgestemd. Dat is nou net waar het wat mij betreft verschrikkelijk aan schort met de Battlefield franchise sinds BC2. Of ze dat lesje nou eindelijk leren? Ik hoop het en anders moeten wij weer de tools krijgen om zelf de game te balanceren op custom servers.

Het zal mij benieuwen met wat voor 'unieke' marketing feature a la evolution ze nu op de proppen gaan komen, gezien de flaters en rare designkeuzes (zeker bij launch) van BF4, Hardline, BF1 en BF5 hou ik m'n hart vast voor BF6. :)
Ik heb net de onderstaande video van een Insider bekeken en daar komen een aantal punten naar voren die in Battlefield 6 gaan zitten. Ik zie het zelf als geruchten, maar een aantal punten klinken veel belovend!
 • Er zou weer een Levolution-systeem komen, dit keer op steroïden.
 • Geen 1 of 2 types Levolution, Levolution zal over de hele map zijn.
 • Elk gebouw kan vernietigd worden (er zijn wel enkele uitzonderingen, bijv voor gebouwen waarin objectives zitten).
 • Gebouwen storten niet op 1 manier in (zoals de Shanghai Tower), zoals in eerdere Battlefield games. Het zal mogelijk niet te voorspellen zijn hoe gebouwen precies in gaan storten. Gebouwen zouden elke kant in kunnen storten.
 • Er zijn weer squads van 4 spelers. Er zijn ook platoons (units). Er kunnen meerdere squads in een unit.
 • Crossplay tussen PC en current gen consoles
 • Er komt een battle pass. Duur van 9-10 weken, 100 levels
 • Er komt een free to play element in de nieuwe Battlefield, mogelijk Battle Royale.
Lijstje is even snel gemaakt. Check de video hieronder voor meer details.


Via: https://gamer.nl/artikele...t-terug-in-battlefield-6/

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


 • Tk55
 • Registratie: april 2009
 • Niet online
g0tanks schreef op vrijdag 5 februari 2021 @ 09:34:
De laatste Battlefield-game die ik echt veel heb gespeeld is Bad Company 2. Ik ben benieuwd of deze release daar verandering in kan brengen.
Wat was het toch met BFBC2? Het heerlijke volle geluid van guns, explosies en callouts? De destruction die hele maps weg wist te vagen? De wapens (AT-4 :*) )? De geweldige rush maps? Geen vliegtuigen, enkel heli's? Weinig perks/attachments/etc?

 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: september 2009
 • Nu online
Gebouwen die vernietigd konden worden was al met BF2 een dingetje, dat mensen dat nog steeds als een heel bijzonder punt zien, snap ik niet zo goed. Vaak is het alleen maar irritant als iemand weer een gebouw opblaast en je helemaal geen cover meer hebt (goed, dat is ook een tactiek, en da's puur mijn mening). Maar het is imo niet 'nieuw', ook niet als nu eindelijk écht alles kapot kan.

De spelersaantallen kijk ik nog even aan. Bepaalde maps in vorige BF games voelden op de één of andere manier altijd heel klein aan (trouwens, met de echt oude BF versies had ik dat gevoel dan weer niet), waardoor 64 man niet per se bijzonder leuk was.

Ik hoop vooral dat er echt weer eens een goede launch komt en er niet eerst wekenlang hitreg problemen zijn of zo.
A.W.E.S.O.M.-0 schreef op maandag 8 februari 2021 @ 12:47:
Voordat het splitsen van de playerbase een probleem wordt, moet er wel eerst een playerbase zijn om te splitsen. Je zou ook een middenweg kunnen vinden tussen het premium of live service model, bijvoorbeeld door DLC na X maanden vrij te geven voor iedereen.
Ja precies dit. En om de mensen tevreden te stellen die gelijk roepen "ja maar ik heb betaald da's niet eerlijk!!" kun je geowon enkel de maps gratis doen na x tijd, en dan extra skins en wapens niet. Maar dan kan iedereen wél samen spelen :)
Zelf maakt het me geen klap uit of je nou 16v16 speelt of 64v64, als de map en gamemode (plus explosives) maar goed op elkaar en de spelersaantallen is afgestemd.
Ook precies dit :)

128v128 klinkt allemaal leuk en aardig, maar dat betekent straks misschien ook weer een hap uit de performance..

En als de maps goed zijn vormgegeven heb je toch niet door met hoeveel man je tegelijk speelt.

Klinkt allemaal heel epic, maar met uitzondering van een Omaha beach bestorming oid, ga je toch niet merken met hoeveel man je erin zit.

Kan alleen juist heel irritant worden met de hoeveelheid snipers, buikliggende bipod campers en granaten..

Maar goed dat gezegd hebbende, kan het zijn dat ze inderdaad alleen "bestorimg" game-mode hebben voor zoveel man. Want de andere aantallen blijven ook gewoon :)

Ben iig benieuwd!

 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
Tk55 schreef op dinsdag 9 februari 2021 @ 11:56:
[...]

Wat was het toch met BFBC2? Het heerlijke volle geluid van guns, explosies en callouts? De destruction die hele maps weg wist te vagen? De wapens (AT-4 :*) )? De geweldige rush maps? Geen vliegtuigen, enkel heli's? Weinig perks/attachments/etc?
Voornamelijk de maps die op Rush waren toegespitst en het beperkte aantal gadgets inderdaad...

Dat verschil is ook te zien tussen BF3 en BF4: in BF4 weer een boel explosive-spam gadgets erbij (Airburst, UCAV, etc), en een heleboel auto-lockon gadgets op tanks en voor engineers. Dat haalde tov BF3 er voor mij de skill toch wel heel erg uit in vehicle vs vehicle en vs infantry. Sure, in BF3 kon je in een voertuig machtig zijn, maar mijn inziens hoort dat ook bij voertuigen. Als squad/team een voertuig kapot maken of in leven houden door te repareren. leren richten met een tank, maar ook met een RPG. Of weten wanneer je als support met C4 erop af kan rennen. Of risico kan nemen met Jeepstuff.

Maar niet kunstmatig de balans eruithalen door voertuigen te nerfen zoals in BF:V of het voor nieuwe spelers makkelijk maken met auto-lockon, fire-and-forget rpg's zoals de MLAW, zoals in BF:4.

Voor mij mag het spel in de basis terug naar BF3. Alleen dan zonder de suppression, en met de grafische verniewingen.

 • Hristanya
 • Registratie: januari 2021
 • Laatst online: 22-02 15:05
Hyped AF...

Hopelijk is er veel gun customization!

 • spijkerhoofd
 • Registratie: december 2015
 • Nu online
hmmmmmmmmmpffff schreef op dinsdag 9 februari 2021 @ 20:49:
Gebouwen die vernietigd konden worden was al met BF2 een dingetje, dat mensen dat nog steeds als een heel bijzonder punt zien, snap ik niet zo goed. Vaak is het alleen maar irritant als iemand weer een gebouw opblaast en je helemaal geen cover meer hebt (goed, dat is ook een tactiek, en da's puur mijn mening). Maar het is imo niet 'nieuw', ook niet als nu eindelijk écht alles kapot kan.

De spelersaantallen kijk ik nog even aan. Bepaalde maps in vorige BF games voelden op de één of andere manier altijd heel klein aan (trouwens, met de echt oude BF versies had ik dat gevoel dan weer niet), waardoor 64 man niet per se bijzonder leuk was.

Ik hoop vooral dat er echt weer eens een goede launch komt en er niet eerst wekenlang hitreg problemen zijn of zo.
Ik vind de levelution juist gaaf want als je het goed kan gebruiken kan het de match omdraaien. Als de Shanghai Tower goed verdedigd word waardoor je het niet kan veroveren is het fijn dat je dat ding naar beneden kan halen. En met de aankomende BF6 levelution kan het de match kantelen. Tactisch zou je veel kunnen.

 • RubenDJ
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 20:16
Ik zou ook graag een positief vooruitzicht naar BF6 hebben maar de nasmaak van BFV is bitter... Het management van EA/DICE heeft de afgelopen jaren aangetoond geen bal te geven om de community, de creatieve input van passionele developers te negeren, de support en beloofde live service van BFV zeer vroegtijdig te beëindigen alsmede het anti-cheat beleid de nek om te draaien en dat alles om meer geld te verdienen.

Om goede hoop te krijgen is er volgens mij een harde koerswijziging van het management nodig om het tij van de BF franchise te keren. Dus het met veel passie maken en onderhouden van een game/franchise in plaats van winstmaximalisatie. Volgens mij is daar helaas vooralsnog geen teken van toch? Iemand die daar iets meer van weet?

specs


 • DeeeJeee
 • Registratie: december 2018
 • Laatst online: 04-09 10:18
De mooiste en het fijnst spelende BF vond ik 2142.
Ik hoop dat ze weer zo iets neer zetten.

Rampage 4 extreme, i7-4960X, RTX2070


 • DutchManticore
 • Registratie: augustus 2007
 • Laatst online: 16-09 18:14
Ik hoop dat dit weer een Battlefield in de trant van BF2/3 wordt.

Battlefield 1 wist me niet te bekoren na het spelen van de demo en BF V heb ik in zijn geheel aan me voorbij laten gaan met het enorme fiasco waarbij de geschiedenis herschreven moest worden omwille van een politieke agenda.

Heb wel weer eens zin in een goede Battlefield game!

I5 8600k 4.8hgz 16GB DDR4 3000mhz MSI GTX1080Ti Gaming X MSI Optix MAG27CQ 1440p 144hz T-mobile 500/500mbit


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
RubenDJ schreef op maandag 15 februari 2021 @ 17:37:
Ik zou ook graag een positief vooruitzicht naar BF6 hebben maar de nasmaak van BFV is bitter... Het management van EA/DICE heeft de afgelopen jaren aangetoond geen bal te geven om de community, de creatieve input van passionele developers te negeren, de support en beloofde live service van BFV zeer vroegtijdig te beëindigen alsmede het anti-cheat beleid de nek om te draaien en dat alles om meer geld te verdienen.

Om goede hoop te krijgen is er volgens mij een harde koerswijziging van het management nodig om het tij van de BF franchise te keren. Dus het met veel passie maken en onderhouden van een game/franchise in plaats van winstmaximalisatie. Volgens mij is daar helaas vooralsnog geen teken van toch? Iemand die daar iets meer van weet?
De man die destijds flink tegen de haren instreek van de community, Patrick Söderlund, werkt niet meer voor DICE / EA. Ik ben op zich blij dat men ervoor heeft gekozen om de stekker uit BF:V te trekken en zich volop te richten op BF:6, met alle nevenstudios erbij. Met een extra jaar erbij zou dat wel eens wat moois op kunnen leveren... maar ik blijf ook sceptisch.

 • DrumandBass
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 08:48

DrumandBass

Less is more!

Ik hoop dat ze in deel 6 niet de "maak alle vehicle/weapon balance en TTK stuk" knop vergeten, toch wel de main staple van de BattleField franchise ondertussen.
Gisteravond ook weer in BF:V met de nieuwe player/team balancing, team met alleen mensen boven de 300 rank en 8 clan tags tegen alles zowat onder rank 100 met randoms. Resultaat veel frustratie en 0-507... :'(

Formd-T1 Custom Loop 5600X 6800XTMNB


 • Sissors
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 14:01
Geronimous schreef op donderdag 11 februari 2021 @ 17:36:
[...]


Voornamelijk de maps die op Rush waren toegespitst en het beperkte aantal gadgets inderdaad...

Dat verschil is ook te zien tussen BF3 en BF4: in BF4 weer een boel explosive-spam gadgets erbij (Airburst, UCAV, etc), en een heleboel auto-lockon gadgets op tanks en voor engineers. Dat haalde tov BF3 er voor mij de skill toch wel heel erg uit in vehicle vs vehicle en vs infantry. Sure, in BF3 kon je in een voertuig machtig zijn, maar mijn inziens hoort dat ook bij voertuigen. Als squad/team een voertuig kapot maken of in leven houden door te repareren. leren richten met een tank, maar ook met een RPG. Of weten wanneer je als support met C4 erop af kan rennen. Of risico kan nemen met Jeepstuff.

Maar niet kunstmatig de balans eruithalen door voertuigen te nerfen zoals in BF:V of het voor nieuwe spelers makkelijk maken met auto-lockon, fire-and-forget rpg's zoals de MLAW, zoals in BF:4.

Voor mij mag het spel in de basis terug naar BF3. Alleen dan zonder de suppression, en met de grafische verniewingen.
Met quick repair waren zware tanks al zo goed als onkwetsbaar voor infanterie, zelfs als je van achter benaderde, en de zwaarste raketten had en explosieven had. Ze gingen alleen kapot door andere tanks / vliegtuigen.

Imo is één van de problemen altijd geweest de groep mensen die vindt dat in BF games infanterie primair er is om de stats van de tankers te verbeteren.

 • Jeroenneman
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 18:40

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!

Tk55 schreef op dinsdag 9 februari 2021 @ 11:56:
[...]

Wat was het toch met BFBC2? Het heerlijke volle geluid van guns, explosies en callouts? De destruction die hele maps weg wist te vagen? De wapens (AT-4 :*) )? De geweldige rush maps? Geen vliegtuigen, enkel heli's? Weinig perks/attachments/etc?
Servers met fatsoenlijke menselijke admins en dus een bepaald kwaliteitsniveau? Rush was daar inderdaad echt goed uitgewerkt, en was by far de leukste game mode. Enige wat DICE de afgelopen jaren heeft opgeleverd wat daar voor mij bij in de buurt komt is de Co-op rush style in Battlefront 2. Alleen tja, daar ontbreekt de destructie volledig. Rush in BFBC2 was nu juist zo leuk omdat je strategisch hele gebieden met de grond gelijk kon maken.

Ergste is nog wel dat DICE zelf een keer heeft aangegeven dat ze niet wisten wat BFBC2 nu zo succesvol maakte. Dan denk ik: kijk even op je eigen forums! En bouw weer een keer een singleplayer die zichzelf niet zo serieus probeert neer te zetten!

[Voor 13% gewijzigd door Jeroenneman op 16-02-2021 09:00]

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
Sissors schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 08:50:
[...]

Met quick repair waren zware tanks al zo goed als onkwetsbaar voor infanterie, zelfs als je van achter benaderde, en de zwaarste raketten had en explosieven had. Ze gingen alleen kapot door andere tanks / vliegtuigen.

Imo is één van de problemen altijd geweest de groep mensen die vindt dat in BF games infanterie primair er is om de stats van de tankers te verbeteren.
Quick repair? Dat zat niet in BF3, maar in BF1. En dan meestal alleen voor tracks. In BF3 moest je je eigen tank uit om hem te repairen, of zorgen dat er een engineer in de buurt was. Met 3 C4 of 2 AT mijnen heb je een Main Battle Tank kapot. Met een goed geplaatste RPG had je een Little Bird of Attack heli kapot. Juist daardoor is het hele "Jeep Stuff" zo'n ding geworden, of de 'rendezook' . Voor mij typische 'Battlefield moments' die ik heb gemist in BF:V.

Beetje jammer dat je meteen een discussie wilt doodslaan door mij (of -ahem- die groep) weg te zetten als 'het probleem' met als redenatie dat 'wij' het alleen maar willen omdat we onze stats willen boosten.
Op die manier discussiëren kan, dan heb ik ook een nietszeggende reactie: "Als je geen tanks wilt, ga dan lekker Call of Duty spelen".

Dat kletst niet lekker natuurlijk.

Voertuigen hebben nu eenmaal een prominente rol in Battlefield games. Dat is wat het toendertijd en sinds BF 1942 zo uniek maakte; grote maps, meerdere objectives en all-out-warfare met een hele batterij aan voertuigen. Ik vind het heerlijk om tactisch te spelen en met een voertuig mee te pushen op objectives

 • Sissors
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 14:01
Geronimous schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 12:43:
[...]


Quick repair? Dat zat niet in BF3, maar in BF1. En dan meestal alleen voor tracks. In BF3 moest je je eigen tank uit om hem te repairen, of zorgen dat er een engineer in de buurt was. Met 3 C4 of 2 AT mijnen heb je een Main Battle Tank kapot. Met een goed geplaatste RPG had je een Little Bird of Attack heli kapot. Juist daardoor is het hele "Jeep Stuff" zo'n ding geworden, of de 'rendezook' . Voor mij typische 'Battlefield moments' die ik heb gemist in BF:V.

Beetje jammer dat je meteen een discussie wilt doodslaan door mij (of -ahem- die groep) weg te zetten als 'het probleem' met als redenatie dat 'wij' het alleen maar willen omdat we onze stats willen boosten.
Op die manier discussiëren kan, dan heb ik ook een nietszeggende reactie: "Als je geen tanks wilt, ga dan lekker Call of Duty spelen".

Dat kletst niet lekker natuurlijk.

Voertuigen hebben nu eenmaal een prominente rol in Battlefield games. Dat is wat het toendertijd en sinds BF 1942 zo uniek maakte; grote maps, meerdere objectives en all-out-warfare met een hele batterij aan voertuigen. Ik vind het heerlijk om tactisch te spelen en met een voertuig mee te pushen op objectives
Niet duidelijk van mij uit, maar mijn punt ging over BF5, wat jij noemde als voertuigen die teveel generfed waren.

En natuurlijk kan je het het doodslaan van de discussie noemen, maar het komt telkens weer neer op tankers / piloten die klagen dat ze vernietigd kunnen worden. Terwijl elke keer weer als er iemand 100:2 staat in K/D, het één van die twee groepen is, en nooit infanterie. In BF5 zijn op iets grotere afstanden tanks praktisch gezien onkwetsbaar, behalve voor andere tanks. En zelfs op kortere afstand kunnen ze een verrekte hoeveelheid anti-tank raketten hebben. Waarbij dus zoals eerder als een tank ligt te slapen, ik al mijn explosieven erop plak, een raket recht op zijn rear armor schiet, hij alsnog zal wegrijden, omdraaien, en me kapot schieten. Als dat de definitie is van generfde voertuigen, dan wil ik niet weten hoe sterk ze moeten zijn om niet generfed te zijn.

Maar dat is dus al één reden waarom infanterie geleide anti-tank raketten nodig heeft, om ook op afstand iets tegen een tank te kunnen doen. En als je het heerlijk vindt om taktisch te spelen, dan is er dus niks mis met tanks die ook hun kwetsbaarheden hebben.

[Voor 4% gewijzigd door Sissors op 16-02-2021 13:22]


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
Sissors schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 13:19:
[...]

Niet duidelijk van mij uit, maar mijn punt ging over BF5, wat jij noemde als voertuigen die teveel generfed waren.

En natuurlijk kan je het het doodslaan van de discussie noemen, maar het komt telkens weer neer op tankers / piloten die klagen dat ze vernietigd kunnen worden. Terwijl elke keer weer als er iemand 100:2 staat in K/D, het één van die twee groepen is, en nooit infanterie. In BF5 zijn op iets grotere afstanden tanks praktisch gezien onkwetsbaar, behalve voor andere tanks. En zelfs op kortere afstand kunnen ze een verrekte hoeveelheid anti-tank raketten hebben. Waarbij dus zoals eerder als een tank ligt te slapen, ik al mijn explosieven erop plak, een raket recht op zijn rear armor schiet, hij alsnog zal wegrijden, omdraaien, en me kapot schieten. Als dat de definitie is van generfde voertuigen, dan wil ik niet weten hoe sterk ze moeten zijn om niet generfed te zijn.
Kijk das duidelijk :). In BF:V is de balans sowieso zoek. Tanks staan alleen op afstand te campen omdat ze log, traag en snel 'disabled' zijn en al redelijk snel door hun munitie heen zijn. Raketten en andere tankshells ketsen inderdaad wel erg makkelijk af en doen dan weinig damage. Ook weer frustrerend, zo duren tankbattles wel erg lang, zeker als men dan weer terug rijdt naar een resupply station om bij te vullen en te repairen. Als infanterie heb je een tank snel kapot met wat mijnen - althans, mits ik dat goed herinner - ik heb het al maanden niet meer echt gespeeld :P BF:V heeft in ieder geval alle dynamiek uit de voertuigen gehaald.

 • spijkerhoofd
 • Registratie: december 2015
 • Nu online
Geronimous schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 13:31:
[...]


Kijk das duidelijk :). In BF:V is de balans sowieso zoek. Tanks staan alleen op afstand te campen omdat ze log, traag en snel 'disabled' zijn en al redelijk snel door hun munitie heen zijn. Raketten en andere tankshells ketsen inderdaad wel erg makkelijk af en doen dan weinig damage. Ook weer frustrerend, zo duren tankbattles wel erg lang, zeker als men dan weer terug rijdt naar een resupply station om bij te vullen en te repairen. Als infanterie heb je een tank snel kapot met wat mijnen - althans, mits ik dat goed herinner - ik heb het al maanden niet meer echt gespeeld :P BF:V heeft in ieder geval alle dynamiek uit de voertuigen gehaald.
Aangezien tankbattles in WO2 veelal op grote afstanden plaatsvonden is BF 5 misschien toch accuraat :+

Ik heb niet veel last van tanks omdat ik ze probeer te omzeilen. Tevens werkt alleen teamplay tegen tanks en kun je in je eentje niet veel uitrichten. Ik moet wel zeggen dat de Bazooka een welkome tool was.

 • Sissors
 • Registratie: mei 2005
 • Laatst online: 14:01
Geronimous schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 13:31:
[...]


Kijk das duidelijk :). In BF:V is de balans sowieso zoek. Tanks staan alleen op afstand te campen omdat ze log, traag en snel 'disabled' zijn en al redelijk snel door hun munitie heen zijn. Raketten en andere tankshells ketsen inderdaad wel erg makkelijk af en doen dan weinig damage. Ook weer frustrerend, zo duren tankbattles wel erg lang, zeker als men dan weer terug rijdt naar een resupply station om bij te vullen en te repairen. Als infanterie heb je een tank snel kapot met wat mijnen - althans, mits ik dat goed herinner - ik heb het al maanden niet meer echt gespeeld :P BF:V heeft in ieder geval alle dynamiek uit de voertuigen gehaald.
Oh ik ben het ermee eens dat verkeerde nerfs het ook alleen maar slechter maken, eg tanks die op steeds grotere afstand blijven campen. Tegelijk laten we wel wezen: Als een tank zonder support een dorpje in rijdt, dan hoort het heel snel einde verhaal te zijn voor hem. En als je als eis hebt dat je teamwork tegen tanks nodig hebt, dan moet je ook zorgen dat tanks alleen goed zijn met team work. (En het liefst 'echt' teamwork. Oftewel niet iemand die met repair tool achter de tank staat en niks anders doet. Voertuigen niet repairable maken voor paar seconde na damage te hebben gekregen lijkt mij eigenlijk geen slecht idee).

 • spijkerhoofd
 • Registratie: december 2015
 • Nu online
Sissors schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 13:57:
[...]

Oh ik ben het ermee eens dat verkeerde nerfs het ook alleen maar slechter maken, eg tanks die op steeds grotere afstand blijven campen. Tegelijk laten we wel wezen: Als een tank zonder support een dorpje in rijdt, dan hoort het heel snel einde verhaal te zijn voor hem. En als je als eis hebt dat je teamwork tegen tanks nodig hebt, dan moet je ook zorgen dat tanks alleen goed zijn met team work. (En het liefst 'echt' teamwork. Oftewel niet iemand die met repair tool achter de tank staat en niks anders doet. Voertuigen niet repairable maken voor paar seconde na damage te hebben gekregen lijkt mij eigenlijk geen slecht idee).
Eigenlijk is de manier hoe BF4 omging met voertuigen de beste manier. Tanks waren best sterk, maar niet super sterk dat het onmogelijk was om tegen te vechten. En de straaljagers konden niet veel uitrichten tegen infanterie. Het waren voor heli's die veel tegen infanterie konden uitrichten, maar waren moeilijk om mee te vliegen. Alleen de hele goede piloten met gunner konden wat uitrichten. Overigens zijn de meeste tankmensen en piloten in BF 5 niet erg goed. De meeste weten gelukkig niet hoe ze het moeten besturen

 • crimby
 • Registratie: januari 2005
 • Laatst online: 16-09 18:21
Yes ben benieuwd! Hoop zo op een hedendaagse moderne setting!! Hopelijk een goede close combat en BR multiplayer :-D

 • DrumandBass
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 08:48

DrumandBass

Less is more!

Grootste probleem zoals ik het zie is dat mensen gewoon niet samenwerken in de breedste zin van het woord. Juist een game als BattleField met een grote diversiteit in manieren om samen te kunnen werken rennen ze allemaal als een kip zonder kop rond. En het lijkt ook nog iedere nieuwe release erger te worden :+ instant gratification generation

Formd-T1 Custom Loop 5600X 6800XTMNB


 • jopie
 • Registratie: juli 1999
 • Laatst online: 20:33
Mwoah, het ligt niet alleen aan de spelers.
EA kan er ook voor kiezen om weer te werken met een commander per kant, en de overige spelers te verdelen in platoons van ongeveer 6 spelers. Als je dan als platoon commandant een objective kiest en ervoor zorgt dat dat objective ook vaak herhaald wordt dan zullen mensen ook meer voor het objective spelen.

Andersom gezegd, als ik nu BFV speel, en speel het vrijwel dagelijks dan is er voor mij nauwelijks een stimulans vanuit EA/BFV om bij mijn squad te blijven en de opdracht uit te voeren. Enige wat ik er zo van merk is dat iemand uit mijn squad die geen medic is me wel kan reviven, en de rest niet.

 • Pewpew
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 14:22
Me best vermaakt met BF, al hoop ik niet dat ze nog steeds draaien met Origin. Wat een schijt programma is dat. En al na 3 weken een DLC uitbrengen, daar trap ik ook niet in.

 • Albinoraptor
 • Registratie: juli 2000
 • Laatst online: 14:28
jopie schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 15:06:
EA kan er ook voor kiezen om weer te werken met een commander per kant, en de overige spelers te verdelen in platoons van ongeveer 6 spelers.
BF4 was laatste die ik echt veel speelde, maar de commander optie hadden ze er meteen mogen uitslopen, wat een bullshit was dat.

Bijna niemand speelde commander en als dan iemand eens commander was, had 90% van de tijd de andere zijde geen commander, dus kant van commander had om 30 sec UAV en konden zien waar tegenstanders zaten, nee dat was echt enorm eerlijk die potjes en goede reden om server te verlaten.

 • jopie
 • Registratie: juli 1999
 • Laatst online: 20:33
Ik ben met je eens dat dat niet ideaal klinkt, al kan ik het me niet meer herinneren. Als er een nieuwe BF is speel ik de oude niet meer.
Wat ik echter wel van mening blijf is dat EA actief kan meewerken aan hoe spelers zich gedragen op een map.

 • Jumpman
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:07
jopie schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 15:24:
Ik ben met je eens dat dat niet ideaal klinkt, al kan ik het me niet meer herinneren. Als er een nieuwe BF is speel ik de oude niet meer.
Wat ik echter wel van mening blijf is dat EA actief kan meewerken aan hoe spelers zich gedragen op een map.
Ik normaal ook niet, maar speel de laatste tijd toch weer veel Battlefield 1 naast Battlefield V. De graphics schelen niet veel.

Wat betreft Battlefield 6, maak het zoals Battlefield 1 met de goede Load Balancer een goed tthema (geen toekomst), Alle functionele updates gratis zoals in Battlefield V en nieuwe graphics en we zijn er.

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: september 2009
 • Nu online
DrumandBass schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 14:54:
Grootste probleem zoals ik het zie is dat mensen gewoon niet samenwerken in de breedste zin van het woord. Juist een game als BattleField met een grote diversiteit in manieren om samen te kunnen werken rennen ze allemaal als een kip zonder kop rond. En het lijkt ook nog iedere nieuwe release erger te worden :+ instant gratification generation
Dat hoort ten eerste een beetje bij BF. BF is toch voornamelijk voor de wat meer casual speler bedoeld. Je hebt zeker wel een wat meer hardcore speler en hardcore mods enz, maar dat is volgens mij toch altijd een minderheid geweest. Ik kom uit de tijd van BF1942 wake island demo, dus ik loop al een tijdje mee, en ik weet nog goed hoeveel plezier men had door gewoon een onderzeer etc laten zinken of zo'n vliegdekschip. Vlaggen waren wat minder belangrijk. :) Of denk aan alle talloze mods zoals interstate. Geen enkele teamplay te bekennen: maar dat boeide ook niet.

En BF beloont het samenwerken in een team ook niet heel veel vind ik, je krijgt wel wat puntjes hier en daar maar gewoon kills maken is toch vaak waar de meesten voor gaan. Maar, is dat zo'n ramp? Als ik een willekeurige andere shooter speel, wordt het samenspelen ook meestal maar matig gedaan. Pas als je echt in de hogere 'rangen' komt (denk aan OW of zo), begint samenspelen vorm te krijgen.

Na jarenlang clanwars en cups spelen, heb ik zelf ook wat minder behoefte om nog altijd voor de objective te gaan. :) Leuker om gewoon iemand voor z'n flikker te schieten.
Albinoraptor schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 15:23:
[...]

BF4 was laatste die ik echt veel speelde, maar de commander optie hadden ze er meteen mogen uitslopen, wat een bullshit was dat.

Bijna niemand speelde commander en als dan iemand eens commander was, had 90% van de tijd de andere zijde geen commander, dus kant van commander had om 30 sec UAV en konden zien waar tegenstanders zaten, nee dat was echt enorm eerlijk die potjes en goede reden om server te verlaten.
Zo herinner ik mij BF4 ook wel ja, weinig spannends qua commander. In BF2 hadden ze dat wel steengoed gedaan, mijn herinneringen met de commander mode van BF2 zijn in ieder geval goed. Da's wel jaren geleden, wie weet is het meer nostalgie.

[Voor 19% gewijzigd door hmmmmmmmmmpffff op 25-02-2021 14:50]


 • Sharpp
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 10-09 19:25
hmmmmmmmmmpffff schreef op donderdag 25 februari 2021 @ 14:47:
[...]

Dat hoort ten eerste een beetje bij BF. BF is toch voornamelijk voor de wat meer casual speler bedoeld. Je hebt zeker wel een wat meer hardcore speler en hardcore mods enz, maar dat is volgens mij toch altijd een minderheid geweest. Ik kom uit de tijd van BF1942 wake island demo, dus ik loop al een tijdje mee, en ik weet nog goed hoeveel plezier men had door gewoon een onderzeer etc laten zinken of zo'n vliegdekschip. Vlaggen waren wat minder belangrijk. :) Of denk aan alle talloze mods zoals interstate. Geen enkele teamplay te bekennen: maar dat boeide ook niet.

En BF beloont het samenwerken in een team ook niet heel veel vind ik, je krijgt wel wat puntjes hier en daar maar gewoon kills maken is toch vaak waar de meesten voor gaan. Maar, is dat zo'n ramp? Als ik een willekeurige andere shooter speel, wordt het samenspelen ook meestal maar matig gedaan. Pas als je echt in de hogere 'rangen' komt (denk aan OW of zo), begint samenspelen vorm te krijgen.

Na jarenlang clanwars en cups spelen, heb ik zelf ook wat minder behoefte om nog altijd voor de objective te gaan. :) Leuker om gewoon iemand voor z'n flikker te schieten.


[...]

Zo herinner ik mij BF4 ook wel ja, weinig spannends qua commander. In BF2 hadden ze dat wel steengoed gedaan, mijn herinneringen met de commander mode van BF2 zijn in ieder geval goed. Da's wel jaren geleden, wie weet is het meer nostalgie.
Ik speel BF ook al vanaf BF1942 en wat later de mods Interstate 82 en Desert Combat _/-\o_
Voor mij blijft BF1942 de geinigste BF ook al was er vaak geen enkele teamplay te bekennen. Helaas was het ook een spel om te trollen (op Wake Island met het vliegdekschip buiten de map varen, schepen rammen of vliegtuigen opblazen).

BC2 vind ik tot nu toe de beste BF die ik gespeeld heb. Zou mooi zijn dat BF6 hierop gebaseerd en dat het geen futuristische shooter wordt.

Steam

Naast DICE en DICE LA werkt ook Criterion Games ook aan de nieuwe Battlefield game.
Our upcoming Battlefield game is coming together to be an exceptional game, not just for this year but also for the future of this powerful brand. The project is tracking towards the franchise’s earliest Alpha, the gameplay is at an unprecedented scale, and we are taking full advantage of the technology in the next-gen consoles. The team has done an incredible job despite the challenges of working from home. We want to build on our position of strength, focus on the opportunity in front of us, and set our game makers up for success to deliver the best experience possible to our players this fall. So, we are making a bold move - Criterion is joining DICE and DICE L.A. to focus on Battlefield. Criterion and DICE have a strong history of working together, and we’re confident this partnership will make a great game even better.

We have an exceptional year ahead with our next Battlefield, so we thank everyone for coming together with the energy and determination to do something special. We’ve recently seen the first version of the reveal trailer for Battlefield and it’s shaping up to be a truly amazing first look at this groundbreaking game. I think fans are going to love it!
Bron: https://www.ea.com/news/a-bold-move-for-battlefield

Inmiddels ook via de homepage te lezen: nieuws: 'EA stelt nieuwe Need for Speed uit, Criterion werkt mee aan Battlefi...

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


 • BBTM
 • Registratie: december 2014
 • Laatst online: 08:39
De laatste Battlefield die ik echt veel gespeeld heb is BF4, ik hoop dat BF6 toch echt minimaal dat kan toppen. Hoop natuurlijk op beter.. want blijft voor mij één van de beste games ooit.

 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
But what does it meaaaan?

'DICE is a little fatigued', krijgen opeens bijval van DICE LA terwijl die eigenlijk een eigen, nieuwe studio zouden vormen, en Criterion wordt van hun eigen project getrokken. klinkt weer eens als paniekvoetbal

Mijn scepticisme: DICE wilde weer eigenwijs alles zelf doen en zien nu de deadline naderen en gaan het weer allemaal niet redden. Criterion mag weer een Battle Royale doen (terwijl er niemand is die daar om heeft gevraagd).

Niet dat ik zo negatief wil zijn, maar BF:V was wel een flink glas azijn om te verteren :(

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • CodeCaster
 • Registratie: juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

👌👀 good shit ✔💯

Samenvatting voor wie geen zin heeft om 8 minuten naar gemompel te luisteren terwijl je BF4-footage ziet:
The project is tracking towards the franchise’s earliest Alpha
[...]
Criterion is joining DICE and DICE L.A. to focus on Battlefield ([this will delay] the next Need For Speed™ [to at least] FY23)
[...]
One of the key learnings over the past year is it does take more time to make games from home, and we have to balance that need with team health
JackFrags' commentaar kan worden samengevat als:
Criterion heeft al vaker met de Frostbite-engine gewerkt en uitbreidingen gemaakt voor eerdere Battlefield-versies (zoals BFV Firestorm), ik hoop dat het goedkomt met de samenwerking tussen die drie teams.
You're welcome.

As always, we are nailed to a cross of our own construction.


Acties:
 • +1Henk 'm!
@Geronimous & @CodeCaster

Het gaat iets verder dan dat.

Ik haal er ook uit dat zowel DICE LA en Criterion nu volop worden ingezet op de DLC/Live service om die doorstroom nu wel goed te kunnen genereren en te garanderen, zodat het niet zo'n shitshow als V wordt.

Battle Royale zal waarschijnlijk niet meer toegevoegd worden in BF ivm Apex.

Daarnaast vertelt ie ook dat de eerste versie van de Trailer voor 6 al klaar is, ze goed/voor op schema lopen, een Alpha versie al klaar is en dat we misschien eerder dan verwacht al 'iets' kunnen verwachten.

Maarja, voor iedereen blijft het nog gewoon koffiedik kijken :)
poor Leno schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:01:
@Geronimous & @CodeCaster

Battle Royale zal waarschijnlijk niet meer toegevoegd worden in BF ivm Apex.
Wat als ze de Call of Duty kant op zouden gaan? Een gratis battle royale toevoegen naast een betaalde game. Stel je wil de premium items of bepaalde characters hebben, dan moet je de game kopen.

Ik kan me voorstellen dat EA 1 battle royale game wil, maar die games verschillen best wel van elkaar.

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


Acties:
 • +3Henk 'm!
Geronimous schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 10:10:
Criterion mag weer een Battle Royale doen (terwijl er niemand is die daar om heeft gevraagd).
Oh zeker wel! Kijk naar een game als PUBG en een game als Warzone, genoeg fans die op zoek zijn naar een game die daar tussenin zit. Battlefield is voor mij altijd een goede mix geweest tussen realisme en gameplay. Het voelt realistisch aan maar de gameplay is arcade en gericht op snelheid en actie. Het is niet zo over the top als Call of Duty met z'n gadgets en perk systeem maar ook niet zo traag als PUBG. En Apex is dan wel hun Battle Royale game maar dat heeft toch een hele andere doelgroep dan een Battlefield game. Het is over the top met legends met abilities en compleet gefocussed op movement. Een tof spel maar niet te vergelijken met Battlefield.

Daarnaast is de ondersteuning van Warzone om te huilen. Amper nieuwe content en de nieuwe content die komt is zeer slecht gebalanceerd waardoor het eigenlijk niks toevoegt. Dus om Warzone te overtroeven is stabiliteit misschien nog wel het belangrijkst.

Als DICE een sterke Battle Royale neer kan zetten met de look en feel van een Battlefield 4 maar dan op een nieuwe engine hebben ze een erg sterk spel in handen. Release het gratis en maak van Battlefield 6 een betaald multiplayer spel en ze kunnen Call of Duty nog wel eens het nakijken geven.

[Voor 13% gewijzigd door Tsurany op 02-03-2021 13:11]

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • raiders
 • Registratie: december 2015
 • Laatst online: 20:55
Ik heb zelf het idee dat de BR gekte wel een beetje voorbij is. Ik denk en hoop toch dat ze zich vooral focussen op de core Battlefield experience en dat ze misschien de maps tweaken per gamemodes die al bestonden.

Overigens zegt Jackfrags ook dat een Frostbite Battle Royale helemaal geen gek idee is. Noem het Battlefield voor mijn part, maar maak het dan gewoon een standalone Battlefield Battle Royale game en geen onderdeel van Battlefield 6

Join me Luke and together we can rule Tweakers ;)

PSPfreaky schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:07:
[...]


Wat als ze de Call of Duty kant op zouden gaan? Een gratis battle royale toevoegen naast een betaalde game. Stel je wil de premium items of bepaalde characters hebben, dan moet je de game kopen.

Ik kan me voorstellen dat EA 1 battle royale game wil, maar die games verschillen best wel van elkaar.
Ik 'gok' dat ze geen tijd, geld en moeite in zoiets meer willen steken, dat toch zo ver van het hele BF concept af staat. De meeste BF spelers spelen liever BF dan zoiets.

Elke speler die V had kon het spelen, ookal was het niet gratis voor anderen. En dat werd ook nauwelijks gespeeld.

Als het gratis is trekken ze alleen een ander soort speler aan. En aangezien andere games dat beter(?) doen, lijkt me dat ze het gewoon overslaan en zich concentreren op andere dingen waardoor ze meer spelers aantrekken. (Zoals 128p game modes e.d.)
raiders schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:10:
Ik heb zelf het idee dat de BR gekte wel een beetje voorbij is.
Kijk naar PUBG, Fortnite, Warzone en Apex, allemaal games die nog steeds ontzettend veel spelers trekken. Het is een genre dat echt niet meer weg gaat en mateloos populair zal blijven. Er gaat nog steeds ontzettend veel geld in om.
poor Leno schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:12:
Ik 'gok' dat ze geen tijd, geld en moeite in zoiets meer willen steken, dat toch zo ver van het hele BF concept af staat. De meeste BF spelers spelen liever BF dan zoiets.
Is dat onderbouwd? Firestorm was voor een Battle Royale game erg slecht uitgewerkt, veel te snel ontwikkeld en toegevoegd. Dat zegt niets over of Battlefield spelers wel of geen Battle Royale willen spelen.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Tsurany schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:17:
[...]

Kijk naar PUBG, Fortnite, Warzone en Apex, allemaal games die nog steeds ontzettend veel spelers trekken. Het is een genre dat echt niet meer weg gaat en mateloos populair zal blijven. Er gaat nog steeds ontzettend veel geld in om.


[...]

Is dat onderbouwd? Firestorm was voor een Battle Royale game erg slecht uitgewerkt, veel te snel ontwikkeld en toegevoegd. Dat zegt niets over of Battlefield spelers wel of geen Battle Royale willen spelen.
Als je gewoon kijkt naar hoe het Firestorm concept überhaupt werd ontvangen, en niet eens zozeer over hoe het was uitgewerkt, dan kun je ervan uitgaan dat niet veel mensen er op zaten te wachten.

'Leuk voor een keertje' en natuurlijk wordt het wel eens gespeeld.. maar niet waar de 'meeste' mensen BF voor spelen en fan van zijn.

Uit deze en eerdere communicatie blijkt ook wel dat ze terug willen naar de roots en de echte BF speler willen dienen.
Dan ben je als bedrijf heel slecht bezig als je alsnog je core model gaat afraffelen ten koste van een BR mode, die het toch niet zal halen bij BF.

(Ps, ik zeg niet dat het t.z.t. niet een keertje kan komen alsnog, maar ik verwacht het voorlopig iig niet)

[Voor 4% gewijzigd door poor Leno op 02-03-2021 13:28]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Oxigeon
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 19:04

Oxigeon

En zo is dat!

Hopelijk kunnen ze weer een optie erin pleuren met een commander. Wat waren dat gouden tijden in bf3??

Kon je niet online zijn omdat de tv bezet was ging je een beetje vanuit je luie stoel commanderen met je tablet. Dat was pas heerlijk.

PSN: Oxigeon | Mijn iRacing profiel | Mijn YouTube kanaal

poor Leno schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:26:
[...]


Als je gewoon kijkt naar hoe het Firestorm concept überhaupt werd ontvangen, en niet eens zozeer over hoe het was uitgewerkt, dan kun je ervan uitgaan dat niet veel mensen er op zaten te wachten.

'Leuk voor een keertje' en natuurlijk wordt het wel eens gespeeld.. maar niet waar de 'meeste' mensen BF voor spelen en fan van zijn.
Ik vraag me af in hoeverre er een overlap is tussen spelers van Battlefield en spelers van bijvoorbeeld PUBG of Warzone. Ik heb PUBG ontzettend veel gespeeld en ben nu volledig over op Warzone terwijl ik in elke Battlefield game ook honderden uren heb gestoken. Ik heb enkel Firestorm nooit opgepakt vanwege de slechte uitwerking.
Er worden nu behoorlijk wat claims gedaan waarvan ik me afvraag in hoeverre die echt juist zijn.
Uit deze en eerdere communicatie blijkt ook wel dat ze terug willen naar de roots en de echte BF speler willen dienen.
Dan ben je als bedrijf heel slecht bezig als je alsnog je core model gaat afraffelen ten koste van een BR mode, die het toch niet zal halen bij BF.
Wat zijn de roots en wat is de echte Battlefield speler? Denken we dan terug aan bijvoorbeeld Battlefield 2 waarbij er een grotere mate van realisme was of gaan we dan eerder naar Battlefield 4 terug waar al veel meer gadgets gebruikt werden en er enorm veel explosion spam in zat?

En waarom zou er niet een extra studio aan Battle Royale kunnen werken? Ik denk dat een Battle Royale geïntegreerd in Battlefield een sterkere zet is dan een losstaand spel. Zoals Call of Duty dat heeft gedaan met Warzone is een erg sterke commerciële zet geweest, genoeg spelers die Call of Duty kochten simpelweg om sneller wapens vrij te spelen voor Warzone terwijl ze anders nooit Call of Duty gekocht zouden hebben.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N

Oxigeon schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:31:
Hopelijk kunnen ze weer een optie erin pleuren met een commander. Wat waren dat gouden tijden in bf3??

Kon je niet online zijn omdat de tv bezet was ging je een beetje vanuit je luie stoel commanderen met je tablet. Dat was pas heerlijk.
Nouja, 'geruchten' gaan dat je in de grote (128) modes met verschillende squads een platoon kan maken om dingen te doen.. dus wie weet kun je als een Commander die platoons aansturen :)

Acties:
 • +1Henk 'm!
Tsurany schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 13:34:
[...]

Wat zijn de roots en wat is de echte Battlefield speler? Denken we dan terug aan bijvoorbeeld Battlefield 2 waarbij er een grotere mate van realisme was of gaan we dan eerder naar Battlefield 4 terug waar al veel meer gadgets gebruikt werden en er enorm veel explosion spam in zat?
Daar gaat het niet om. BF spelers willen (over het algemeen) gewoon full blown, all out warfare, Met teams/squads, objectives, voertuigen etc. En juist gewoon de manier waarop dat zich manifesteert. Dat kan enkel in BF.
Die willen (over het algemeen) geen deathmatch op een steeds kleiner wordende map. Dan pak je wel een van die spellen die je net noemt.
En waarom zou er niet een extra studio aan Battle Royale kunnen werken? Ik denk dat een Battle Royale geïntegreerd in Battlefield een sterkere zet is dan een losstaand spel. Zoals Call of Duty dat heeft gedaan met Warzone is een erg sterke commerciële zet geweest, genoeg spelers die Call of Duty kochten simpelweg om sneller wapens vrij te spelen voor Warzone terwijl ze anders nooit Call of Duty gekocht zouden hebben.
Omdat ze zich er al aan hebben gebrand. CoD gaat nu niet echt een concurrent zijn op de manier waarop ze zich willen profileren.. Ik denk ook niet dat het deze keer de opzet is.
Ik verwacht daarom dat ze zich met alle middelen gaan storten op een gewoon BF spel.

Acties:
 • +2Henk 'm!
poor Leno schreef op dinsdag 2 maart 2021 @ 17:03:
[...]


Daar gaat het niet om. BF spelers willen (over het algemeen) gewoon full blown, all out warfare, Met teams/squads, objectives, voertuigen etc. En juist gewoon de manier waarop dat zich manifesteert. Dat kan enkel in BF.
Die willen (over het algemeen) geen deathmatch op een steeds kleiner wordende map. Dan pak je wel een van die spellen die je net noemt.
En toch zie ik vaak genoeg dat het tegendeel waar blijkt te zijn. Denk bijvoorbeeld aan BF2 waar de Strike at Karkand map enorm populair was en er constant volle servers waren waar je met 64 man op de 32 speler variant speelde. Daar waren betrekkelijk weinig voertuigen actief en dat was min of meer een TDM mode met af en toe wat objectives. Of alle volle TDM servers van Battlefield 3 en 4, denk aan Noshar Canals die eindeloos gespeeld werd. Of de City Maps servers waar enkel kleine mappen gespeeld werden, liefst nog zonder voertuigen als dat technisch mogelijk was.

Infantry oriented combat is altijd al een reden voor velen om Battlefield te kopen, lang niet iedereen heeft wat met voertuigen en objectives. Battlefield is in de basis een erg solide shooter en trekt daarmee al vele iteraties lang een erg wisselend publiek met wisselende behoeften.
Omdat ze zich er al aan hebben gebrand. CoD gaat nu niet echt een concurrent zijn op de manier waarop ze zich willen profileren.. Ik denk ook niet dat het deze keer de opzet is.
Ik verwacht daarom dat ze zich met alle middelen gaan storten op een gewoon BF spel.
Ik zou dat zonde vinden, Battle Royale is tegenwoordig echt een serieuze multiplayer mode die veel spelers aantrekt die met andere modussen niet zo veel hebben. En juist Battlefield, met zijn engine en een goede vertegenwoordiging van voertuigen en modern wapenarsenaal, zou de ideale basis kunnen zijn.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


Acties:
 • +1Henk 'm!
Een aantal YouTubers hebben mogelijk aanwijzingen gevonden waar de volgende Battlefield game kan afspelen. In de laatste video van EA werden een aantal beelden getoond van games die Work In Progress zijn. In de video waren ook een hoop soldaten te zien met daarna een focus op een gezicht. Op dit moment zijn er wat getallen te zien die mogelijk coördinaten vormen. Daar is naar gekeken en die lijken op Kazachstan uit te komen.

In Battlefield 5 is er ook een skin met een medaillon waar een aantal getallen op staan. Ook deze getallen lijken coordinaten te zijn. Wanneer je zoekt naar deze coördinaten kom je ook uit op Kazachstan.

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x

Kazachstan ligt naast China en Rusland dus de kans is groot dat we die twee factions te zien krijgen tezamen met natuurlijk de US. Wellicht nog een MEC faction die terug komt.

SMA SB5.0 + 16x Jinko 310wp OWO + 10x Jinko 310wp WNW |--|--| Daikin 4MXM68N + 1x FTXA50AW + 3x FTXM20N


 • marapuru
 • Registratie: september 2004
 • Laatst online: 13:00
Sorry, nummers op die gast zijn voorhoofd? Blijkbaar kwamen ze uit dit filmpje, maar ik zie ze niet.

Wel in het filmpje van onze stonecoal English vriend. Maar niet in het origineel van Gamespot:(op 0.57)

[Voor 18% gewijzigd door marapuru op 28-03-2021 22:24]

marapuru schreef op zondag 28 maart 2021 @ 22:24:
Sorry, nummers op die gast zijn voorhoofd? Blijkbaar kwamen ze uit dit filmpje, maar ik zie ze niet.

Wel in het filmpje van onze stonecoal English vriend. Maar niet in het origineel van Gamespot:

[YouTube: EA Play 2020 Next Gen Games Teaser]

(op 0.57)
Je moet echt heel goed kijken, dan zie je wel iets. Ik heb zelf even een screenshot gemaakt uit het filmpje. Op 0:56 te zien. Met 0:57 ben je al te laat ;)

[Voor 3% gewijzigd door PSPfreaky op 28-03-2021 22:42]

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


 • Spellingerror
 • Registratie: maart 2020
 • Laatst online: 02-06 06:56
Zin in BF6! Koop hem op console, hopelijk geen gedwongen crossplay. Lekker zonder cheaters knallen :)

 • Chelseamarre123
 • Registratie: december 2019
 • Laatst online: 21:05
Geruchten

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • jopie
 • Registratie: juli 1999
 • Laatst online: 20:33
Verwijder aub die Battle Royale, ben het helemaal eens met de personen die aangeven dat dat zonde van de resources is en beter in de normale multi player geinvesteerd kan worden.

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • RubenDJ
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 20:16
jopie schreef op maandag 29 maart 2021 @ 16:36:
Verwijder aub die Battle Royale, ben het helemaal eens met de personen die aangeven dat dat zonde van de resources is en beter in de normale multi player geinvesteerd kan worden.
Natuurlijk komt er een Battle Royale mode. Het interesseert de aandeelhouders van EA niets wat de community ervan vindt, zelfs na het Firestorm debacle. Die zien alleen wat Activision Blizzard en Epic aan miljarden binnenhalen via hun succesvolle BR's en het enige dat ze willen is daar zoveel mogelijk van meepikken. De kwaliteit van de game en wat spelers graag zouden willen doet er allang niet meer toe.

Als BF fan van het eerste uur ben ik wel benieuwd naar BF6 maar ik ga na de release (die hoogstwaarschijnlijk niet herfst 2021 gaat zijn) eerst de kat uit de boom kijken. De Frostbite engine barst al uit zijn voegen getuige de vele performance problemen in BFV ook met high end systemen. Dus als daar nu ondersteuning voor 128 spelers bij moet komen met nog meer destruction lijkt me dat er toch iets fundamenteels moet veranderen in die engine wil dat een beetje deftig draaien op hedendaagse hardware.

Friendly reminder: niet pre-orderen!

specs


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
@RubenDJ Voor de Frostbite engine ben ik niet bang, die groeit al jarenlang mee met de reeks, en ze moeten hem toch optimaliseren om optimaal gebruik te kunnen maken van de nieuwe console hardware. We hebben Frostbite nog niet op die hardware gezien immers, BF:V draait ook op deze systemen op de oude engine voor last-gen.

 • CHKYBSTRD
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 19:16
jopie schreef op maandag 29 maart 2021 @ 16:36:
Verwijder aub die Battle Royale, ben het helemaal eens met de personen die aangeven dat dat zonde van de resources is en beter in de normale multi player geinvesteerd kan worden.
BR is niet meer weg te denken. Ik vind het zelf ook een leuke modi als het maar goed uitgewerkt is en zonder cheaters etc....

i9 10850-K | AMD-6900XT | TRIDENT-Z-32GB | NZXT-Z73 | STRIX-Z490 | SAMSUNG-G7


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • RubenDJ
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 20:16
@Geronimous Nou, meegroeien zou ik het niet willen noemen. Elke BF release/update komen er weer bugs en issues terug die al gefixed waren in een vorige versie plus een aantal nieuwe. Er lijkt een slecht functionerend versiebeheer te zijn en nu gaan er ook nog eens 2 extra studio's zich mee bemoeien.

Laat nog staan de rare performance issues die elke keer erger worden. In BFV moest je na elke update weer nagaan welke setting er nu weer verantwoordelijk was voor stutters en/of crashes.. DX11 proberen, DX12 proberen, Future Frame Rendering aan/uit, VSync aan/uit etc etc. Elke patch was het weer iets anders terwijl er in de release notes niets over te vinden was. Ik denk dat de meeste PC spelers ook wel ISLC of een andere Standby List Cleaner hadden draaien omdat je anders na elke 2 potjes je PC opnieuw kon opstarten ivm geheugen lekken met megastutters als gevolg. Wellicht speelt dit niet echt op console maar het geeft wel aan dat de Frostbite engine zeker op PC veel steken laat vallen.

Ja ik zie ook wel dat elke BF er een stukje beter uit ziet, maar tegen welke prijs?

specs


 • Chelseamarre123
 • Registratie: december 2019
 • Laatst online: 21:05
Als je vergelijkt hoe Cod met warzone een schot in de roos was kan battlefield toch ook zoiets maken.

De eerste BR van Cod was ook geen succes maar kijk nu.

Als battlefield het goed aanpakt kunnen ze veel spelers van warzone overnemen, gezien de staat van het spel daar.

[Voor 26% gewijzigd door Chelseamarre123 op 29-03-2021 17:57]


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
Blijkbaar is er een EA Play Live sheet gelekt:

- Gameplay trailer op het event op 14 juni
- release gepland voor 19 november 2021
- ook voor de last-gen consoles.

Ook meer info en techdemo's van de Frostbite 4 Engine...

Uiteraard met een hele dikke korrel zout, as usual

YouTube: Battlefield 6 Release Date & Setting Leaked - Cyberpunk 2077 MASSIVE...

[Voor 13% gewijzigd door Geronimous op 29-03-2021 22:16]

Geronimous schreef op maandag 29 maart 2021 @ 22:07:
Blijkbaar is er een EA Play Live sheet gelekt:

- Gameplay trailer in juni
- release gepland voor 19 november 2021
- ook voor de last-gen consoles.

YouTube: Battlefield 6 Release Date & Setting Leaked - Cyberpunk 2077 MASSIVE...
Frostbite 4th gen. We hebben al jaren niet meer gezien welke versie van Frostbite werd gebruikt. Volgens mij hebben we sinds Battlefield 4 (2013) Frostbite versie 3 gehad.

Dat de trailer in juni zou verschijnen was volgens mij niet echt een verrassing. Normaal vindt de E3 en EA Play in juni plaats. Ik had de game wel wat eerder verwacht, rond 26-28 oktober.

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


 • Geronimous
 • Registratie: maart 2004
 • Laatst online: 20:38

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
PSPfreaky schreef op maandag 29 maart 2021 @ 22:16:
[...]


Frostbite 4th gen. We hebben al jaren niet meer gezien welke versie van Frostbite werd gebruikt. Volgens mij hebben we sinds Battlefield 4 (2013) Frostbite versie 3 gehad.

Dat de trailer in juni zou verschijnen was volgens mij niet echt een verrassing. Normaal vindt de E3 en EA Play in juni plaats. Ik had de game wel wat eerder verwacht, rond 26-28 oktober.
Potato potato...

Ik verwacht nog altijd in mei een teaser :)
Geronimous schreef op maandag 29 maart 2021 @ 22:19:
[...]


Potato potato...

Ik verwacht nog altijd in mei een teaser :)
Ik hoop ook mee hoor haha :P

Maar is vrijdag 19 november geen aparte dag om een game te releasen? Volgens mij doen ze het normaal op een dinsdag of donderdag.

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


 • G_Dragon
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 20:48

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Wat ze ook gaan doen, ik hoop naast de Multiplayer op een lange grote uitgebreide Single Player :)

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


 • Generaal Pep
 • Registratie: december 2020
 • Laatst online: 17:29
RubenDJ schreef op maandag 29 maart 2021 @ 17:04:
[...]

Natuurlijk komt er een Battle Royale mode. Het interesseert de aandeelhouders van EA niets wat de community ervan vindt, zelfs na het Firestorm debacle. Die zien alleen wat Activision Blizzard en Epic aan miljarden binnenhalen via hun succesvolle BR's en het enige dat ze willen is daar zoveel mogelijk van meepikken. De kwaliteit van de game en wat spelers graag zouden willen doet er allang niet meer toe.

Als BF fan van het eerste uur ben ik wel benieuwd naar BF6 maar ik ga na de release (die hoogstwaarschijnlijk niet herfst 2021 gaat zijn) eerst de kat uit de boom kijken. De Frostbite engine barst al uit zijn voegen getuige de vele performance problemen in BFV ook met high end systemen. Dus als daar nu ondersteuning voor 128 spelers bij moet komen met nog meer destruction lijkt me dat er toch iets fundamenteels moet veranderen in die engine wil dat een beetje deftig draaien op hedendaagse hardware.

Friendly reminder: niet pre-orderen!
Wat bizar dat je zo over de Frostbite engine denkt!

Deze engine is een van de beste, zo niet dé beste engine naar mijn ervaringen. Performance van BFV is super, 165 fps in 4k op max settings op mijn systeem. Speel nog steeds BF1 en V.

Kan niet wachten op de volgende iteratie van BF! Wanneer de pre-order beschikbaar is, ben ik een van de eerste die zijn centen overmaakt

01010000 01100101 01110000 01100101


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Generaal Pep
 • Registratie: december 2020
 • Laatst online: 17:29
G_Dragon schreef op dinsdag 30 maart 2021 @ 09:56:
Wat ze ook gaan doen, ik hoop naast de Multiplayer op een lange grote uitgebreide Single Player :)
Daar verdien je te weinig geld mee :+

01010000 01100101 01110000 01100101


 • RubenDJ
 • Registratie: februari 2000
 • Laatst online: 20:16
Generaal Pep schreef op dinsdag 30 maart 2021 @ 10:05:
[...]
Wat bizar dat je zo over de Frostbite engine denkt!

Deze engine is een van de beste, zo niet dé beste engine naar mijn ervaringen. Performance van BFV is super, 165 fps in 4k op max settings op mijn systeem. Speel nog steeds BF1 en V.
Ik zou eerder zeggen, bizar dat het bij jou goed draait. Naast dat dat natuurlijk subjectief is (ik zie helaas elk hikje of framedip, en dat geldt langt niet voor iedereen) zou ik zeggen neem eens een kijkje op de user forums, die staan vol met onverklaarbare problemen waar niets mee gedaan wordt. Ook EA's studio's zelf klagen dat het een draak van een engine is.

Ik heb misschien niet zo'n monster pc als jij maar bij mij draait BFV ook boven de 100fps echter de frametimes (wat veel belangrijker is voor een goede spelervaring) schieten zonder reden alle kanten op. Een frame limiter doet hierin helemaal niets. Gsync aan of uit maakt ook niks uit. CPU bound/GPU bound maakt ook niets uit. Ik heb dit met alle frostbite spellen, het voelt gewoon ruk. Spellen als Warzone of The Division 2, of Shadow of The Tomb Raider halen misschien minder fps, maar draaien wel echt volledig smooth.

specs


 • spijkerhoofd
 • Registratie: december 2015
 • Nu online
RubenDJ schreef op dinsdag 30 maart 2021 @ 10:54:
[...]

Ik zou eerder zeggen, bizar dat het bij jou goed draait. Naast dat dat natuurlijk subjectief is (ik zie helaas elk hikje of framedip, en dat geldt langt niet voor iedereen) zou ik zeggen neem eens een kijkje op de user forums, die staan vol met onverklaarbare problemen waar niets mee gedaan wordt. Ook EA's studio's zelf klagen dat het een draak van een engine is.

Ik heb misschien niet zo'n monster pc als jij maar bij mij draait BFV ook boven de 100fps echter de frametimes (wat veel belangrijker is voor een goede spelervaring) schieten zonder reden alle kanten op. Een frame limiter doet hierin helemaal niets. Gsync aan of uit maakt ook niks uit. CPU bound/GPU bound maakt ook niets uit. Ik heb dit met alle frostbite spellen, het voelt gewoon ruk. Spellen als Warzone of The Division 2, of Shadow of The Tomb Raider halen misschien minder fps, maar draaien wel echt volledig smooth.
Helemaal gelijk, zelf op de PS5 heb ik soms last van framedrops met BF 5. Ik merk dat het vaker gebeurt in BF5 dan met BF1. Vooral als er een groot ding gebeurt zoals een gebouw dat instort zie je gewoon de framedrops. Ik vind levelution leuk en vernieuwend maar het vraagt denk ik gewoon te veel van de engine en de systemen. Ik houd mijn hart ook vast als alles op de map straks kan instorten of de game niet onspeelbaar door de continue instortingen. Ik denk dat ze te veel willen bij Dice en EA zonder dat de systemen dat aankunnen...

 • Generaal Pep
 • Registratie: december 2020
 • Laatst online: 17:29
Wat gek dat jullie problemen hebben! Niemand in mijn omgeving heeft last van wat jullie zeggen. Ook niet de mensen met een 7700 en 1060.

Zelf ben ik ook zo blij met de Frostbite engine, al jaren O+

[Voor 19% gewijzigd door Generaal Pep op 30-03-2021 15:50]

01010000 01100101 01110000 01100101


 • hmmmmmmmmmpffff
 • Registratie: september 2009
 • Nu online

 • Buizerd__NL
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 13:24
Ik hoop zo dat BF6 een goeie vervanger is van CoD, wel toe aan iets nieuws.

 • spijkerhoofd
 • Registratie: december 2015
 • Nu online
Dat was te verwachten. Ik kijk wel uit naar de trailert! Ben benieuwd of we teleurgesteld worden of positief verrast.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • DirtyDutchman
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 10:15
Is er een reden dat ik hier geen foto's kan plaatsen? 🤔

 • G_Dragon
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 20:48

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
DirtyDutchman schreef op vrijdag 23 april 2021 @ 10:14:
Is er een reden dat ik hier geen foto's kan plaatsen? 🤔
Kan dat niet? zou je wel moeten kunnen plaatsen :o

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • DirtyDutchman
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 10:15
G_Dragon schreef op vrijdag 23 april 2021 @ 10:19:
[...]


Kan dat niet? zou je wel moeten kunnen plaatsen :o
Hey vreemd, de optie was verborgen en nu zie ik hem weer,ik neem nog een extra bak koffie.😳

Even een embed van de EA tweet, heb weer zin in een nieuwe BF game helemaal op de PS5 waar ik op het moment alleen BF4 en BF5 te spelen heb, maar mis een beetje de BFBC2 gameplay stijl.

[Voor 29% gewijzigd door Geronimous op 23-04-2021 16:16. Reden: de tweet netjes ge-embed ipv een hugeass screenshot ;)]


Acties:
 • +4Henk 'm!
Dit is goed nieuws! Als developer hoef je dan geen rekening te houden met de oudere consoles die minder krachtig zijn.

offtopic:
Sea of Thieves wordt op dit moment tegen gehouden door de minder krachtige Xbox One. Hierdoor kunnen we (voorlopig) geen nieuwe stuk map krijgen etc.

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


 • RangedNeedles
 • Registratie: juli 2009
 • Niet online
Maar net wat minder goed nieuws voor mij want had deze wel graag nog gespeeld op m'n Xbox One. Een nieuwe console zit er nog niet direct in, dus ik ga 't wat moeten afwachten :P Het is vooral te hopen dat ze serieus uit hun fouten geleerd hebben met BFV. Zo niet, ga ik het niet zo erg vinden dat ik het niet onmiddellijk kan spelen :D

Acties:
 • +4Henk 'm!
EA:
We’ve recently seen the first version of the reveal trailer for Battlefield and it’s shaping up to be a truly amazing first look at this groundbreaking game. I think fans are going to love it!
Andere geruchten:
 • Reveal trailer mogelijk deze maand. 7 Mei werd genoemd.
 • Reveal trailer vindt mogelijk plaats in Japan.
 • De nieuwe Battlefield game bevat mogelijk geen campaign.
 • Free to play Battle Royale mode speelbaar in 2022.
AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • G_Dragon
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 20:48

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Ziet er goed uit!
Ik hoop dat deze game de vervanger kan worden van Modern Warfare, mijn vriendin en ik spelen nu Modern Warfare telkens in split-screen. Hopelijk krijgt deze Battlefield ook split-screen Mulitplayer

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Alexknl
 • Registratie: maart 2017
 • Laatst online: 20:51
Ik hoop vooral op crossplatform progress, zodat ik op console en pc kan spelen. Maar ben bang van niet aangezien het geen crossplay wordt volgens geruchten? Even afwachten..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • G_Dragon
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 20:48

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Alexknl schreef op zondag 2 mei 2021 @ 14:42:
Ik hoop vooral op crossplatform progress, zodat ik op console en pc kan spelen. Maar ben bang van niet aangezien het geen crossplay wordt volgens geruchten? Even afwachten..
Dan duim ik met je mee, ik heb er persoonlijk geen voorkeur voor want speel toch alleen maar op de Series X. Vind het eerder een grote tegenvaller dat er geen campain in zit..

[Voor 7% gewijzigd door G_Dragon op 02-05-2021 14:55]

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jumpman
 • Registratie: januari 2002
 • Laatst online: 18:07
Alexknl schreef op zondag 2 mei 2021 @ 14:42:
Ik hoop vooral op crossplatform progress, zodat ik op console en pc kan spelen. Maar ben bang van niet aangezien het geen crossplay wordt volgens geruchten? Even afwachten..
Dit hoop ik niet (crossplay). Met toetsenbord en muis ben je over het gemeen in het voordeel op de standaard controllers. Tevens kent de PC veel meer cheaters. Dit was voor mij destijds de reden om van PC naar console te wisselen.

Nintendo Network ID: Oo_Morris_oO | PSN: Oo_Morris_oO.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Alexknl
 • Registratie: maart 2017
 • Laatst online: 20:51
Jumpman schreef op zondag 2 mei 2021 @ 15:49:
[...]


Dit hoop ik niet (crossplay). Met toetsenbord en muis ben je over het gemeen in het voordeel op de standaard controllers. Tevens kent de PC veel meer cheaters. Dit was voor mij destijds de reden om van PC naar console te wisselen.
Maar dan wel zo dat je crossplay kunt disablen zoals bij Cod bijv. Want het gaat me ook niet echt om crossplay, meer om dezelfde progress over verschillende platformen. Maar goed dat is ook ergens wel een beetje luxe probleem. Zou in ieder geval leuk zijn als het mogelijk is.
Dat laatste is trouwens wel een beetje een ouderwetse gedachte tho, maar wil geen discussie starten.

Acties:
 • +6Henk 'm!
Meer leaks / geruchten, vooral van Tom Henderson. Er kunnen nog oude tussen zitten die mogelijk niet (meer) kloppen:
 • The next Battlefield is simply called BATTLEFIELD.
 • It will be set in near future and is a sequel to BF4.
 • The game will have drone and robot warfare elements but the game will be overall modern and more grounded to reality.
 • The game will be about a conflict between US and Russia.
 • You play as a special soldier and your specialist unit consists of soldiers from the other fallen superpowers that are not from USA/Russia.
 • The game will have a Battle Royale.
 • The game has a campaign and it might feature co-op experience instead of traditional singleplayer.
 • Players will still be able to play as the 4 different types of soldiers, but instead of just having unique gadgets, players will also have different “abilities”, which are similar to Call of Duty perks.
 • The robotic dog in the game which is like Boston Dynamics Mule can run really fast and potentially has a weapon on it. But it looks like it could be a new vehicle type instead of a gadget.
 • Game will also feature 128 player all out military warfare. It will be scaled down to 64 player match on old gen consoles considering that majority of people still own the 8th gen consoles.
 • The Reveal Trailer currently looks similar to that of BFV, which means it doesn't show any actual gameplay snippets and is mostly cinematic.
 • Gameplay is just like traditional boots on the ground combat with some robots/drones to "assist" you, like they would in real life. No wall running, no laser, no crazy stuff.
 • Besides explosions, buildings can be damaged by various forces of nature like Tornado, floods, earthquake etc. which seem to suggest dynamic weathers are in the game.
 • Battlefield is a more accurate representation of 2030's military combat compared to Final Stand. So there will no hover tanks or Rail guns. BATTLEFIELD IS NOT SCI-FI. All weapons included in the game are those which are currently in development/prototype stage.
 • Tom Henderson: "I still have yet to hear anything concrete that #BATTLEFIELD will come to past gen consoles. Theory - It indicates to me that it probably won't and the biggest reason #BATTLEFIELD will come to the Xbox Game Pass on day 1 is to boost up player numbers".
Leaks / geruchten over mappen:
 • The Reveal Trailer will show off a map from Japan, the map will take place in Tanegashima Space Center of Japan. It will showcase destruction, overview of the content, the map and weather effects.
 • Another map according to Tom Henderson will take place in the Alps. According to him, a massive explosion on that map will create an Avalanche
Bron: https://www.reddit.com/r/...ow_so_far_about_the_next/

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • G_Dragon
 • Registratie: april 2007
 • Laatst online: 20:48

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
PSPfreaky schreef op zondag 2 mei 2021 @ 17:14:
Meer leaks / geruchten, vooral van Tom Henderson. Er kunnen nog oude tussen zitten die mogelijk niet (meer) kloppen:
 • The next Battlefield is simply called BATTLEFIELD.
 • It will be set in near future and is a sequel to BF4.
 • The game will have drone and robot warfare elements but the game will be overall modern and more grounded to reality.
 • The game will be about a conflict between US and Russia.
 • You play as a special soldier and your specialist unit consists of soldiers from the other fallen superpowers that are not from USA/Russia.
 • The game will have a Battle Royale.
 • The game has a campaign and it might feature co-op experience instead of traditional singleplayer.
 • Players will still be able to play as the 4 different types of soldiers, but instead of just having unique gadgets, players will also have different “abilities”, which are similar to Call of Duty perks.
 • The robotic dog in the game which is like Boston Dynamics Mule can run really fast and potentially has a weapon on it. But it looks like it could be a new vehicle type instead of a gadget.
 • Game will also feature 128 player all out military warfare. It will be scaled down to 64 player match on old gen consoles considering that majority of people still own the 8th gen consoles.
 • The Reveal Trailer currently looks similar to that of BFV, which means it doesn't show any actual gameplay snippets and is mostly cinematic.
 • Gameplay is just like traditional boots on the ground combat with some robots/drones to "assist" you, like they would in real life. No wall running, no laser, no crazy stuff.
 • Besides explosions, buildings can be damaged by various forces of nature like Tornado, floods, earthquake etc. which seem to suggest dynamic weathers are in the game.
 • Battlefield is a more accurate representation of 2030's military combat compared to Final Stand. So there will no hover tanks or Rail guns. BATTLEFIELD IS NOT SCI-FI. All weapons included in the game are those which are currently in development/prototype stage.
 • Tom Henderson: "I still have yet to hear anything concrete that #BATTLEFIELD will come to past gen consoles. Theory - It indicates to me that it probably won't and the biggest reason #BATTLEFIELD will come to the Xbox Game Pass on day 1 is to boost up player numbers".
Leaks / geruchten over mappen:
 • The Reveal Trailer will show off a map from Japan, the map will take place in Tanegashima Space Center of Japan. It will showcase destruction, overview of the content, the map and weather effects.
 • Another map according to Tom Henderson will take place in the Alps. According to him, a massive explosion on that map will create an Avalanche
Bron: https://www.reddit.com/r/...ow_so_far_about_the_next/
Oh please laat ze split-sceen Multiplayer toevoegen :)
De rest klinkt erg goed

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • +1Henk 'm!
Tom heeft weer een foto op zijn Twitter geplaatst. Dit is een schets van de robot hond.

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x

Pagina: 1 2 3 ... 8 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee