• G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 00:33

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Mede-auteurs:
 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19:29

Geronimous

 • RobinNL
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 22:13

RobinNL


Battlefield 2042 Console Topic


Ontwikkelaar: DICE Stockholm, DICE LA, Criterion games en EA Gothenborg
Uitgever: Electronic Arts
Platforms: PlayStation 4 & 5, Xbox One & Series X|S, Windows.
Release-datum: 19-11-2021

Welkom in het Battlefield 2042 Console topic, hier kan je over de console versie van de game praten.
Praten over de PC versie doe je in het PC Topic.


Battlefield™ 2042 is een first-person shooter waarin je terugkeert naar grootschalige oorlogsvoering. In een wereld uit de nabije toekomst die is getransformeerd door wanorde passen jij en je squad zich aan met een geavanceerd arsenaal om te winnen op dynamische en veranderende strijdvelden.

Een nieuw begin

Nadat de laatste twee games zich in het verleden hebben afgespeeld, springt het nieuwste deel maar liefst 21 jaar vooruit in de tijd. Battlefield 2042 is niet alleen de titel, maar staat ook voor het jaartal waarin de game zich afspeelt. Uiteraard ziet de toekomst er allesbehalve rooskleurig uit. Er is een tekort aan eten, energie en schoon water. Talloze landen zijn ingestort waardoor er een enorme vluchtelingencrisis is ontstaan. Deze thuisloze mensen staan officieel bekend als Non-Patriated, maar worden in de volksmond No-Pats genoemd. Het gaat hier om families, boeren, engineers en zelfs soldaten. Alsof dat allemaal nog niet erg genoeg is, besluiten de Verenigde Staten en Rusland om de rest van de wereld in een nieuw conflict te storten.

Aangezien de No-Pats geen land meer hebben om voor te vechten, strijden ze aan beide kanten van het gevecht mee. Niet voor een vlag, maar voor een toekomst. Hoe dat precies uitpakt is nog onduidelijk, aangezien Battlefield 2042 geen singleplayer campagne bevat. Het is wel mogelijk om alleen tegen bots te spelen, maar er is geen narratieve ervaring. Battlefield 2042 is een multiplayer game pur sang dat op drie pilaren is gebouwd. Namelijk ‘All-Out Warfare’, waarover later meer en Hazard Zone. Die laatste is volledig nieuw, kleinschalig en richt zich op squads.

Groot, groter, grootst

In Battlefield draait het natuurlijk allemaal om de maps waarop je speelt. Die moeten groot zijn en voldoende ruimte bieden voor de sandbox gameplay waar de serie zo bekend om staat. Dankzij de nieuwste versie van de Frostbite engine kunnen de ontwikkelaars nu grotere maps maken. Sterker nog, de schaal is ongekend en daarom kun je eind dit jaar aan de slag op de grootste maps ooit in een Battlefield-game. Onder de toepasselijke titel ‘All-Out Warfare’ vind je de populaire Conquest en Breakthrough modi terug. Daarin nemen in totaal 128 spelers het tegen elkaar op. Voor de PlayStation 4 en Xbox One is dat aantal teruggeschroefd naar 64 spelers en ook al speel je op dezelfde maps, het speelveld is wel kleiner gemaakt.

Battlefield Portal
Het is een aanpasbare creatieve modus waarin spelers hun eigen unieke gevechten en multiplayerscenario's kunnen creëren en delen, waarin wapens, kaarten en voertuigen uit de hele serie worden gecombineerd.

Portal gaat echter verder dan de aangepaste multiplayermodusinstellingen die typisch zijn voor een online shooter. Spelers kunnen namelijk niet alleen elementen uit Battlefield 2042 mixen en matchen, maar ook uit eerdere titels in de serie, zoals Battlefield 1942, Battlefield: Bad Company 2, en Battlefield 3.

Spelers kunnen ook wapens, gadgets en voertuigen uit de verschillende historische tijdperken gebruiken, naast klassieke facties uit de vorige games. Portal zal de verschillende multiplayer-klassen uit die eerdere titels bevatten, wat betekent dat je net als in 2011 in de Recon-rol van Battlefield 3 kunt spelen. En natuurlijk kun je ook aan de slag met de nieuwe toevoegingen aan de franchise van Battlefield 2042.

Spelers kunnen bijvoorbeeld gevechten creëren tussen teams van soldaten uit Battlefield 1942 en het futuristische leger van Battlefield 2042, of een voertuigwedstrijd tussen klassieke WO2-vliegtuigen en moderne gevechtshelikopters.

Naast de nieuwe kaarten van Battlefield 2042, biedt Portals ook zes klassieke kaarten: Battlefield 1942's Battle Of The Bulge en El Alamein maps, Battlefield: Bad Company 2's Arica Harbor en Valparaiso maps, en Battlefield 3's Caspian Border en Noshahr Canals maps.

Dice zegt dat het ook alle nieuwe content die het toevoegt aan de hoofdmap van Battlefield 2042 zal toevoegen aan Portal, dus er zal genoeg nieuw speelgoed zijn om mee te spelen in de custom mode als er in de loop van de tijd extra wapens, voertuigen en klassen worden toegevoegd.

Hazard Zone
De achtergrond van Hazard Modus is een strijd tussen de Verenigde Staten en Rusland in 2040. Er is sprake van een wereldwijd blackout-evenement waarbij het aantal satellieten met 70 procent wordt verminderd. Tijdelijke satellieten in een lage baan om de aarde zijn de nieuwe methode geworden om inlichtingen te vergaren.

De satellieten verzamelen luchtfoto's en data op basis van heatmaps en andere gegevens. Deze tijdelijke satellieten worden neergehaald in gebieden gecontroleerd door de VS en Rusland, zodat de bezettende troepen inlichtingen kunnen bemachtigen in de vorm van de speciale data drives aan boord van de neerstortende satellieten.

De modus wordt gevormd door squads van vier leden waarbij van elk type soldaat of Specialist slechts één in een squad kan zitten. Deze groepjes moeten niet alleen strijden met andere squads om zoveel mogelijk harde schijven te bemachtigen, er moet ook gevochten worden met 'dodelijke Occupying Forces'. Dat zijn tegenstanders los van de vijandige squads die proberen de data drives te beschermen.

De modus Hazard Zone is speelbaar op alle zeven beschikbare maps voor All-Out Warfare. Aan het begin van een ronde krijg je een briefing over het speelveld, de locaties en de plek waar je op de map komt. Het verzamelen van de meeste data drives leidt niet automatisch tot succes. Er zijn slechts twee tijdelijke extractiemomenten, waarbij squads per vliegtuig het strijdveld kunnen verlaten. Het doel is om succesvol het strijdtoneel te verlaten met zoveel mogelijk harde schijven.

Spelers die geveld worden tijdens een ronde kunnen niet zomaar terugkeren op het slagveld. Zij komen terecht in een spectator screen en kunnen alleen worden teruggehaald als een teamgenoot een zogeheten Reinforcement Uplink gebruikt.

Dat gaat met zogeheten Dark Market Credits. Die zijn te verkrijgen door succesvol de map te verlaten met harde schijven; elke harde schijf vertaalt zich in een bepaald bedrag aan credits. Deze munteenheid is specifiek voor Hazard Zone en kan niet alleen voor een Reinforcement Uplink ingezet worden. Het geld kan voorafgaand aan een ronde ook worden ingezet voor de aanschaf van speciale wapens, upgrades of gadgets die uitsluitend in Hazard Zone inzetbaar zijn.

Bron: nieuws: DICE publiceert trailer van Battlefield 2042-modus Hazard Zone voor s...

EA Play Pro

Haal meer uit je favoriete games met een EA Play lidmaatschap. Met een EA Play lidmaatschap krijg je 10% korting op pre-orders en andere EA games en je krijgt ook toegang tot een bibliotheek met EA games. Met EA Play (basic) kan je vanaf 12 november tot de launch van Battlefield 2042 10 uur lang aan de slag met de Standard Edition. Met EA Play Pro krijg je vanaf 12 november volledige toegang tot de Battlefield 2042 Ultimate Edition.

Je kan lid worden van EA Play in de PlayStation Store en is inbegrepen met de Xbox Game Pass Ultimate.

MapsGeen klassen, maar specialisten

Dat vechten doe je niet meer als een bepaalde klasse, maar als een specialist. Deze nieuwe speelbare No-Pat soldaten zijn gebaseerd op de vier traditionele klassen in Battlefield, maar bieden je meer vrijheid. Zo heeft iedere specialist zijn eigen ‘specialiteit’ en karaktereigenschap. Zo vervangt Wikus “Casper” van Daele de Recon klasse. Hij heeft als specialiteit een OV-P Recon Drone en als karaktereigenschap een Movement Sensor, zodat je als sluipschutter minder makkelijk in je rug kan worden aangevallen. Dat betekent echter niet dat je verplicht bent om als sluipschutter te spelen, want je kunt nu zelf je loadout samenstellen. Het hele idee van de nieuwe specialisten is dat jij zelf bepaalt hoe en vooral met wat, je het gevecht aangaat.

Daarbij komt ook het nieuwe Plus System goed van pas. Hiermee kun je in real-time je wapens aanpassen. Dat stelt je in staat om beter op situaties te reageren. Zo is het mogelijk om het vizier of de loop van je wapen te veranderen. Dat geldt ook voor het type munitie dat je gebruikt of eventuele opzetstukken, zoals een granaatwerper, waarover je beschikt. Van de tien beschikbare specialisten zijn er vier onthuld. Die beschikken onder meer over een grappling hook en een sentry gun. Wat de rest biedt is nog even afwachten, maar wingsuits en kleine robots met wapens zitten sowieso in de game. Als kers op de taart beschik je nu over een tablet om voertuigen te bestellen en die zijn ook beter ingericht, zodat iedere plek meerwaarde biedt.

Webster MacKay
Geboorteplaats: Canada
Class: Assault
Specialiteit: Grappling Hook
Trait: Nimble

Maria Falck
Geboorteplaats: Duitsland
Class: Support
Specialiteit: S21 Syrette Pistol
Trait: Combat Surgeon

Pyotr “Boris” Guskovsky
Geboorteplaats: Rusland
Class: Engineer
Specialiteit: SG-36 Sentry Gun
Trait: Sentry Operator

Wikus “Casper” Van Daele
Geboorteplaats: Zuid-Afrika
Class: Recon
Specialiteit: OV-P Recon Drone
Trait: Movement Sensor

Kimble “Irish” Graves
Geboorteplaats: Verenigde Staten
Class: Engineer
Specialiteit: Fortification System
Trait: Veteran

Navin Rao
Geboorteplaats: India
Class: Recon
Specialiteit: Cyber Warfare Suite
Trait: Trojan Network

Santiago “Dozer” Espinoza
Geboorteplaats: Mexico
Class: Assault
Specialiteit: SOB-8 Ballistic Shield
Trait: Blast Resistant

Ji-Soo Paik
Geboorteplaats: Zuid-Korea
Class: Recon
Specialiteit: EMG-X Scanner
Trait: Threat Perception

Constantin “Angel” Anghel
Geboorteplaats: Roemenië
Class: Support
Specialiteit: Loadout Crate
Trait: Trauma Specialist

Emma “Sundance” Rosier
Geboorteplaats: Frankrijk
Class: Assault
Specialiteit: Smart Explosives
Trait: Wingsuit


De verschillende edties


De edities zijn te koop voor €69,99 (Standard), €79,99 (Standard, inclusief cross-gen), €99,99 (Gold) en €119,99 (Ultimate).

BATTLEFIELD 2042 FAQ

Wanneer wordt Battlefield 2042 gelanceerd en op welke platforms?
Battlefield 2042 is beschikbaar op 19 november en wordt gelanceerd op Xbox One-, Xbox Series X|S-, PlayStation 4- en PlayStation 5-consoles, samen met pc op Steam, Origin en de Epic Games Store.

Hoeveel spelers ondersteunt Battlefield 2042?
Voor het eerst in de geschiedenis van Battlefield kunnen 128 spelers tegelijkertijd deelnemen aan de totale oorlog. Dit kolossale aantal spelers staat gelijk aan geheel nieuwe gameplay-mogelijkheden en epische Battlefield-momenten.

Hoe kunnen de maps veranderen tijdens matches?
Je ervaart steeds veranderende gevechtsomstandigheden en gameplay-uitdagingen op de Battlefield 2042 maps. Pas je snel aan aan dynamische gebeurtenissen en stormen aan, zoals zandstormen in de woestijnen van Qatar, een raketlancering vanuit het ruimtecentrum van Frans-Guyana en tornado's die de betonnen jungle van Zuid-Korea bedreigen.

Welke spelmodi kan ik spelen in Battlefield 2042?
Wanneer Battlefield 2042 wordt gelanceerd, kun je vernieuwde versies van de Conquest- en Breakthrough-ervaringen van eerdere Battlefield-games aangaan. De geheel nieuwe Hazard Zone is een spannende nieuwe toevoeging aan de franchise en we kunnen niet wachten om je meer te vertellen over een gloednieuwe ervaring waarin je onverwachte veldslagen kunt ontdekken en het wijde universum van Battlefield kunt betreden.

Wat zijn Specialists?
Met het nieuwe Specialist-systeem kun je je rol op het slagveld kiezen en op maat gemaakte squads vormen. Specialists zijn gebaseerd op de vier klassen van Battlefield en hebben één unieke specialiteit en eigenschap, maar de rest van de uitrusting is volledig aanpasbaar. Door je Specialist te kiezen en uit te rusten, kun je synergieën binnen je squad opbouwen en jezelf in staat stellen om elke gevechtssituatie aan te gaan. Er zullen in eerste instantie tien specialisten beschikbaar zijn in Battlefield 2042.

Wanneer kan ik Battlefield Portal spelen?
Battlefield Portal is een van de drie ervaringen in Battlefield 2042 en is beschikbaar vanaf 19 november 2021.

Zullen er community-servers zijn?
In Battlefield Portal kunnen spelers servers hosten waar aangepaste games kunnen worden gedraaid of vooraf ingestelde modi kunnen gebruiken, zoals Conquest, Team Deathmatch, Rush en andere fan-favorieten die beschikbaar zijn bij de launch. Deze servers worden gemaakt wanneer je een match maakt en worden afgesloten zodra de server leeg is.

Wat is de Builder en wat kan ik ermee maken?
Terwijl je met de instellingen veel specifieke voorwaarden kunt wijzigen met een druk op de knop, kun je met de Logic Editor regels, overwinningsvoorwaarden en gevolgen van specifieke in-game-evenementen definiëren (zoals het instellen van een beloning of straf voor een speler die een kill maakt), en nog meer om aangepaste spelmodi te maken die niet alleen met de instellingen kunnen worden gemaakt. Hoewel de maps opnieuw worden ontworpen voor de Battlefield Portal-ervaring, is het belangrijk op te merken dat deze niet kunnen worden bewerkt.

Kan ik mijn gemaakte content buiten Battlefield Portal gebruiken en spelen?
Met Battlefield Portal kunnen spelers servers volgen en delen. Enkele van de meest creatieve en populaire door spelers gecreëerde ervaringen zullen te zien zijn in officieel samengestelde playlists in de serverbrowser, zodat je gemakkelijk leuke en inventieve nieuwe matches kunt vinden zodra je in Battlefield Portal laadt.

Hoe lang duurt een wedstrijd van Hazard Zone?
Stap in, pak de goederen, ga weg. Makkelijker gezegd dan gedaan. Een Hazard Zone match kan ongeveer 5 tot 20 minuten duren, afhankelijk van hoe je speelt, wanneer je ervoor kiest om de Data Drives veilig te stellen en of je succesvol bent.

Kunnen er meerdere van dezelfde Specialisten in hetzelfde team zitten?
Squads in Hazard Zone zijn samengesteld uit vier unieke specialisten, dus jij en je teamgenoten moeten specialisten en uitrustingen kiezen die elkaar aanvullen als je veilig wilt ontsnappen.

Heeft Hazard Zone pay-to-win-elementen?
In Hazard Zone gebruik je Dark Market Credits die je alleen kunt krijgen via gameplay, en niet via echte valuta. Je kunt ze gebruiken om tactische upgrades, wapens en gadgets te kopen om je een voorsprong op je vijanden te geven.

Wat zijn de live service plannen voor Battlefield 2042?
We kiezen voor een nieuwe benadering van live service voor een Battlefield-game waarbij spelers de services en evolutie krijgen die ze gewend zijn van moderne multiplayer-games, allemaal bedoeld om de community de komende jaren samen te laten spelen.

We zullen onze wereld ontwikkelen en de fictie uitbreiden via Seasons, die elk ongeveer drie maanden duren. Elk Season wordt geleverd met een nieuwe gratis en betaalde Battle Pass, met nieuwe content om te unlocken.

In ons eerste jaar van live service zullen we vier Seasons leveren, met vier Battle Passes, vier nieuwe Specialists en meer nieuwe content.

We hebben meer te vertellen over Season 1 van Battlefield 2042 vóór de lancering.

Trailers

Screenshots


[Voor 255% gewijzigd door G_Dragon op 22-10-2021 12:13]

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned
Van Twiiter geplukt :)

[Voor 3% gewijzigd door poor Leno op 04-02-2021 16:58]


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19:29

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter


psst nog niet happen, je kunt alvast wachten tot 9 juni :P

[Voor 28% gewijzigd door Geronimous op 07-06-2021 20:11]

poor Leno ✝︎


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22:32

Rivanov

Apple freak

Xbox Live: Rivanov | PSN: RivanovNL | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X :: PlayStation 5 | Ryzen 7 5800X3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

PC Specs
Asus CH VI Hero 370X | AMD 3700X | 16GB DDR4 3200C14 B-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM850x | Crucial M500 240GB SATA


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22:32

Rivanov

Apple freak


Xbox Live: Rivanov | PSN: RivanovNL | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X :: PlayStation 5 | Ryzen 7 5800X3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22:32

Rivanov

Apple freak

Xbox Live: Rivanov | PSN: RivanovNL | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X :: PlayStation 5 | Ryzen 7 5800X3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22:32

Rivanov

Apple freak

Xbox Live: Rivanov | PSN: RivanovNL | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X :: PlayStation 5 | Ryzen 7 5800X3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned
Matimio praat over de presentatie die ie heeft gezien:


Jackfrags heeft ook nog wat te melden over de game:

Martinspire - PC, PS4, X1


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22:32

Rivanov

Apple freak

Xbox Live: Rivanov | PSN: RivanovNL | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X :: PlayStation 5 | Ryzen 7 5800X3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • Help!!!!
 • Registratie: Juli 1999
 • Niet online

Help!!!!

Mr Majestic

reviews: Battlefield 2042 - DICE opent het slagveld van de nabije toekomst

Je kunt dus blijkbaar ook in je eentje tegen AI spelen.


"Volgens DICE kunnen spelers zelf instellen hoe ze willen spelen. In je eentje met 127 bots is een optie, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om met enkele tientallen menselijke spelers te spelen en de rest op te vullen met bots. Om het helemaal af te maken, zullen potjes die je tegen de computergestuurde vijanden speelt gewoon meetellen voor de progressie van je Specialist, dus dat maakt het oefenen tegen bots nog een stukje nuttiger en de toevoeging van deze modus nog iets fijner."

[Voor 113% gewijzigd door Help!!!! op 09-06-2021 17:54]

PC Specs
Asus CH VI Hero 370X | AMD 3700X | 16GB DDR4 3200C14 B-die | 4090 FE | LG 38GN950-B 3840*1600p 160Hz | Corsair RM850x | Crucial M500 240GB SATA


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • TheRicolaa10
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 16:16
Level editor :o

[Voor 11% gewijzigd door TheRicolaa10 op 09-06-2021 17:56]

DJI Phantom 4 Pro | i7-8700 - GTX1070Ti - 16GB RAM


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19:29

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter

poor Leno ✝︎


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • DoubleDutch
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 31-01 21:22
Na het zien van deze 4 maps in de trailer,ben ik sinds lange tijd geneigd om een preorder te plaatsen, maar het blijft een EA game. :X
Maar het ziet er wel erg mooi uit,als er nog veel meer maps van BFBC2 (Vietnam) en BF3 uit komen met de looks van BF2042 dan gaan er weer veel uurtjes in zitten. _/-\o_

Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 00:33

G_Dragon

Whatever you do, do it well.

Topicstarter
Video laat zien wat de verbeteringen zijn aan de klassieke maps in Battlefield 2042

[Voor 19% gewijzigd door G_Dragon op 27-07-2021 09:27]

" Power comes in response to a need, not a desire. You have to create that need.”


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned
Komt dus een video aan. Lijkt me dat dit zo'n beetje de vervanger moet zijn van een singleplayer die alles aan elkaar knoopt.

Martinspire - PC, PS4, X1


Acties:
 • +3Henk 'm!
 • Pinned

 • Rivanov
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 22:32

Rivanov

Apple freak
[Voor 10% gewijzigd door Rivanov op 12-08-2021 19:43]

Xbox Live: Rivanov | PSN: RivanovNL | LG OLED65CX (Woonkamer) :: LG OLED55B6 (Slaapkamer) :: Xbox Series X :: PlayStation 5 | Ryzen 7 5800X3D - PNY RTX 4080 - 32GB Fury Renegade - Samsung 980 Pro 2TB


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned
Nou hier is de hele soundtrack, met de theme als laatste liedje..@ 41:50 is het stukje dat je zoekt.. denk ik -O-

Acties:
 • +5Henk 'm!
 • Pinned

 • DoubleDutch
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 31-01 21:22
Even wat info delen. *Bron EA/Battlefield.com*
-
-

Battlefield Briefing: Progression and Cosmetics

Good news, No-Pats: Early Access for the Battlefield 2042 Open Beta will be available starting October 6, with full access starting October 8th* and running until October 10th. For many of you this will be the first hands-on opportunity with Battlefield 2042 and we’re excited to see you there!

During the Open Beta our intent is to provide you with the kind of experience where you can focus on enjoying the sandbox. That means that we’ve made some adjustments to systems and features you’ll otherwise encounter in the full game, so you’ll find that we’ve pre-unlocked a wide selection of hardware (weapons, vehicles and gadgets) for you, and let you make the most of the time you’ll have with the Open Beta.

You’ll be playing Conquest on the map Orbital as one of 4 Specialists: Boris, Casper, Falck, and Mackay.
In the Open Beta you’ll start to get a sense of our approaches to Progression and Cosmetics in Battlefield 2042. That means a first glimpse of how much XP you’ll be earning, and the different ways that you’ll be able to earn it in gameplay, the return of Ribbons, and all new features like the Player Card.

In this briefing, we’ll take you through how these systems will work when you go from the Open Beta into the full game, and by taking a closer look at how you can customize your Specialists, weapons, and vehicles with various cosmetics.
-
-
-

Progression
Earning Experience

Our design approach for earning XP in Battlefield 2042 is to reward the most XP to players who play the objectives and stick with their teams and squads until the match ends, followed by further various actions such as kills, assists and other support actions.

On top of that, Ribbons are a great way to earn XP, and we are excited that they are back in a new way for Battlefield 2042. Ribbons are earned by completing different gameplay objectives, and have up to 3 tiers which each will grant a greater XP reward. The more progress you make on a specific Ribbon, the more XP you’ll earn at the end of round. Here’s a few examples of some of those Ribbons:
-
-
-
Objective Ribbon
- Play the objective
Wingman Ribbon
- Support teammates with revives and various assists
Logistics Ribbon
- Heal and resupply others and repair vehicles
Intel Ribbon
- Spot and disrupt enemies, such as via EMP’s or destroying drones
Combat Ribbon
- Score kills and destroy vehicles
An example of the aforementioned Ribbons – work in progress

At launch you’ll be ready to jump onto the Battlefield and start earning XP, up to the max Player Level of 99. During your journey of leveling and progression, you will unlock Specialists, weapons, vehicles and gadgets and a variety of cosmetics. But once you reach that milestone, your adventure isn’t over. You can continue leveling up through what we call S-levels, starting at S001 and ending at S999. While there are no further rewards tied to the S-levels, they are the ultimate way to show off your veterancy on the Battlefield!
-
-
-

Unlocking your weapons

Once you earn enough XP, you are promoted to the next Player Level. With every new level comes new rewards, including weapons, gadgets, cosmetics, and more.

When first starting your journey you’ll have access to a varied set of Specialists, weapons, vehicles and gadgets. This allows you to discover several playstyles before you come across further unlocks during the leveling up process.There’s a lot of hardware for you to unlock in Battlefield 2042 as you progress through Player Levels. However, the journey doesn’t begin and end with just collecting weapons and gadgets.
-
-
-

Mastery

Hardware you unlock has its own mastery-based progression journey, with you earning new unlocks for reaching certain criteria with that hardware. For example, score enough kills with the M5A3 assault rifle to unlock a new scope. Or for a vehicle, gain new equipment as you use it to accomplish goals (like capturing points).
At certain Mastery milestones such as performing 40 kills with a weapon, you’ll also gain cosmetics for that hardware such as a new skin, and a new tier of Mastery Badge you acquire to decorate your Player Card and boast about your achievements.

Earning the top Mastery rewards for hardware and Specialist is a monumental task, with each cosmetic acknowledging your dedication and skill level. A great way to show off your skills to your fellow players!

“To help you show off your mastery of different play styles, we created a unique unified color scheme (black and red) across all the Mastery cosmetics, whether it is the Player Levels, Badges, outfits for Specialists, or Weapon Skins. Whenever you see those colors on a player, you’ll immediately understand they are one to be feared” says Feras Musmar, Design Director.
-
-
-

The Player Card

With Battlefield 2042, you’ll have a customizable Player Card that will allow you to show off your Player Level, Player Icon and Title, Player Card Art (background) and up to three Badges you’ve earned by mastering your weapons, vehicles, gadgets and Specialists. Your Player Level, or later S-level, is determined by your overall progression, with no separate levels tied to class or weapon and vehicle performance.

You’ll be able to see and customize your own Player Card via the Play screen. Of course, when you are killed by another player you’ll be reminded that they got the better of you through seeing their Player Card in the kill screen. Lastly, you’ll be able to view the Player Cards in the end of round screen, and various other areas throughout the game.

"We’re excited about Player Cards as a way for you to self-express your identity and showcase your achievements across the game. With such a wide range of different play styles from our Battlefield players, we can only hope we have enough variety of awards to match that creativity of play! We’re looking forward to seeing the unique customized Player Cards you’ll come up with”, says Musmar.

Here’s an example of a Player Card you might see in-game:As you play, you’ll earn customization items (such as new Player Card Art, and Player Icons and Titles) for your Player Card through Player Level progression, or unique action and discoveries you make while playing the game. As for what those actions and discoveries entail, we’re looking forward to you exploring and finding out for yourself when the game launches.
-
-
-

Cross-progression

As a reminder, we also have cross-progression functionality within Battlefield 2042, which will be shared across all platforms and travel with you wherever you go as long as you play on the same EA account. This means your unlocked progress and completed purchases in your PlayStation® copy of the game will carry over onto the Xbox or PC version, and vice versa.

For example, your new unlocked skin for your M5A3 assault rifle on PlayStation®, alongside your in-game progress such as Player Level and Mastery, carries with you if you now choose to jump into the action on Xbox Series X|S.

While there are a few limitations to cross-progression we want to make you aware of, such as Special Edition cosmetics, the Digital Artbook & Soundtrack, unspent Premium Currency and pre-order items not carrying over, we’re excited about giving you the freedom to play and progress wherever you choose to play.

Cosmetics

Battlefield 2042 will have a wide variety of cosmetics to give you flexibility when it comes to choosing appearances for your Specialists and Loadout, enabling you to express yourself on the Battlefield in a way that’s important to you.

You’ll be able to earn cosmetics through gameplay, or by purchasing them.
Skins

There are multiple ways of earning skins and cosmetics for Specialists, weapons and vehicles. These cosmetics are available in the following rarities:
Common (Grey)
Rare (Blue)
Epic (Purple)
Legendary (Gold)
Rare and Epic Specialist skins have both a Headgear component and a Body component. You can mix and match Headgears with different bodies if you wish. However, Legendary skins are a single outfit and cannot be mixed with any other skin.

Here are some examples of cosmetics you’ll earn and unlock by playing the game, through the Mastery:


An example of a Tier 1 Outfit – work in progress.


An example of a Tier 1 AH-64GX skin – work in progress.


An example of a Tier 1 PKP-BP skin – work in progress.

Weapon skins apply to the whole weapon. Whatever attachments you have on your weapons will be affected by the skin you have applied. You’ll also be able to unlock weapon charms, all of which can be equipped on nearly every weapon in the game.

Specific to vehicles, you’ll also be able to modify your vehicles with skins and decals.

Battlefield 2042 will also have unlockable melee weapons earned through Player Levels and progression, all of which have their own unique Takedown animation tied to them.
-
-
-

Dev Corner

During the Open Beta you’ll be able to experience the all-out warfare of Conquest, on Orbital. We sat down with Level Designer Kalle Nystrom and Lead Level Designer Shashank Uchil to talk more about what you can expect when you’re ready to jump onto the Battlefield.

We also caught up again with Michael Hartin, Narrative Designer on how Orbital adds to the story and The World of 2042.

Michael: Orbital is set in Kourou, French Guiana where it’s a race against time and hostile conditions as you battle around the site of an imminent rocket launch.

Since the catastrophic blackout of 2040, America’s mission has been to regain a foothold within earth’s orbit. The former EUSA spaceport in French Guiana had lain dormant since the collapse of the EU, but with the facility still operational it made the location an ideal target for the US to reestablish their space program. The Americans worked in near secret for months, preparing an unprecedented number of rockets for blast off. But when launch day arrives, leaked intel enables Russian forces to undertake a last-minute attack to ensure America's space race crashes and burns.


-
-
-

What served as art and gameplay inspirations for Orbital?

Kalle: The launch center is inspired by a mix of the Kennedy Space Center, and the Tanegashima Space Center in Japan. The terrain itself is inspired by New Zealand even though the map itself is in French Guiana.

For gameplay inspiration, we looked to Caspian Border, which was beloved by the community. It’s just a great circular compass map; everything works there. You have infantry spaces, you have vehicle spaces; if I was going to speak grandly, I’d say that Caspian Border is an example of a Battlefield experience where all the pieces click together and everything just works.

Orbital was designed with these same sorts of spaces in mind

How did the team approach designing a map that is so much bigger than anything DICE has done in the past?

Kalle: The key thing is ensuring you know where to go. In Battlefield V, it was essentially 150 meters per flag. With the addition of Battlefield 2042’s Sector system it’s “I’ve fought a long time for this flag. Now where do I go?” Maybe there’s another flag 500 meters in one direction, or 200 in another. You have to decide how to get there; by vehicle? On foot? By the air? We want to make players’ objectives (and how to accomplish them) more readable.

Are you able to share some cool details about the map with us?

Kalle: There are some really cool moments, big and small, in the map. As far as big moments go, the rocket either taking off or...failing to take off are very exciting.

You also have one of the flags on top of the assembly building, which will result in a lot of aerial combat and fighting against helicopters. It’s a key strategic point because you can fly down to several other capture points.

When bad weather hits the map, the lighting across Orbital will shift. The map will get dark, and big lights will turn on giving the whole experience an ominous, tense atmosphere.

Why are you excited for players to play Orbital?

Shashank: In Battlefield 2042, we want our maps to have something for everyone. Orbital, in particular, does that very well. If there’s a particular playstyle you like, you’ll find it accommodated in Orbital.

It’s also a very vertical map. The tallest thing in the whole map is in the center, so traversing by air is super satisfying.

Kalle: The map is truly meant to be a big sandbox. That’s why you have all of these aircrafts and high points where you can parachute to other capture points. Orbital is a map where if you want to jump into the action you’ll quickly learn where to go and how to get there quickly.

Shashank: Here’s an example. I’m near the launchpad, and can go either right or left, climb the radio tower, or go straight across. I never go from A to B, but always fly from flag to flag, which is something you can’t do on every map. Once you learn the map, you can really avoid the chaos that’s happening at the lower levels.

Do you foresee immersive, player-driven moments when you design specific areas in a map or do they just happen organically?

Kalle: It’s a mix. Sniping spots and traversal-related moments are designed but some of it is very organic. There’s also careful balancing that happens in these maps based on playtesting.

Shashank: In Orbital, we knew the radio towers were going to be a sniping hotspot but we didn’t plan for players to go to the hangar and launchpad, as we saw them do during the Technical Playtest. That deviation was organic. But we knew people would use the towers as sniper nests, so we had to make sure other players could get up there. That’s why you have ziplines to provide easy access.

Another change we made is to how tall each capture area is. Previously they were 100 meters tall. Then we noticed helicopters could float and capture those points easily. We went in and dropped the max meters to 50. Helicopters can still try to capture, but have to get low and players can easily shoot them with rockets. That’s an example of how we balance capturing points with helicopters and airplanes.

What gameplay can players expect from Orbital in the Open Beta?

Kalle: After the recent Technical Playtest, we’ve made several edits and quality of life changes based on player feedback, such as to the rooftop flag now being on the assembly building. It used to be inside the building, so that’s a pretty big difference.

In general, the map plays smoother now and just looks better. This means that during Open Beta you can expect the full launch experience. We’re super excited for you to experience the rocket and weather systems!

Anything you’d like to say to the community

Kalle & Shashank: We’re looking forward to seeing you play the map in different environments that you can experience there. We think it looks especially cool in the bad weather since it becomes kind of a night map. We’ve put a lot of love in the creation of this map, so we hope you’ll enjoy it, and we’re excited that you finally get to play it.

Acties:
 • +3Henk 'm!
 • Pinned

 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19:29

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter
polopolo150 schreef op dinsdag 5 oktober 2021 @ 10:35:
Ooh de beta start ook morgen dus? :P

Was ik helemaal voor niks enthousiast 😂
Vanaf morgenvroeg 9:00 mag je los 8) *O*

poor Leno ✝︎


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

 • Geronimous
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 19:29

Geronimous

Moderator Spielerij
Topicstarter

poor Leno ✝︎


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • RawChild
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 08-12-2022

RawChild

PSN: Rawchild

Die laatste is met commentaar van Jackfrags. Die highlight even alles wat opvalt. Plus alle info uit een blogpost… wel opvallend dat zijn video tegelijk uit kwam met de trailer zelf, hij kan snel editten en zo 😅

Maar eindelijk meer info over deze gamemode, ziet er echt top uit!

[Voor 68% gewijzigd door RawChild op 03-11-2021 16:23]

PSN: Rawchild / Xbox: Nosferatu 360NL


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Poulske
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 15:47
En hier nog wat meer tekst en uitleg over de diverse instellingen van Portal:

https://www.ea.com/games/...52849945&isLocalized=true

Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned
Pre-load informatie voor PC en consoles. Xbox gamers kunnen vanaf morgen de game al pre-loaden! De rest moet wachten tot 10 november.

Spelers met de Standard Edition lijken ook op deze data te kunnen pre-loaden. Dit was eerst 17 november.

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • RawChild
 • Registratie: Januari 2012
 • Laatst online: 08-12-2022

RawChild

PSN: Rawchild

Valt mij wel op ze het klassieke battlefield deuntje niet meer gebruiken in hun recente nieuwe gameplay trailers. Die van dit jaar was ook wel wat vals.
Vandaag wordt portal getest door de pers en youtubers, morgen vast eerste reactie’s daar over.

[Voor 19% gewijzigd door RawChild op 09-11-2021 17:18]

PSN: Rawchild / Xbox: Nosferatu 360NL


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned
Wat extra informatie rondom de early access en de speeltijden!

https://www.ea.com/games/...fing-get-ready-for-launch

Nieuwe snippets met Portal BF3.

[Voor 6% gewijzigd door RobinNL op 10-11-2021 17:41]

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


Acties:
 • 0Henk 'm!
 • Pinned

AMD Ryzen 9 5900X • Gigabyte X570 Aorus PRO • G.Skill Ripjaws V F4-3600C16D-32GVKC • AMD Radeon RX 6900 XT • Samsung 850 EVO 1TB • Intel 660p 2TB • Corsair Obsidian 500D RGB SE • Corsair RM750x


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Miesjh
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 22:53

Miesjh

Xbox Live: Miesjh NL

#Battlefield2042 Update 3.3 is now live ⬇️

💿 File Size:
👉 #PC: 2.21/2.27 GB (Origin).
👉 #XBX: 1.88 GB.
👉 #PS5: 1.203 GB.

https://www.ea.com/en-gb/...eld-2042-update-notes-3-3

Scoreboard

Back in January we revealed our plans for a Scoreboard UI refresh based on community input. Through your feedback, it was clear that more work and time was required to ensure that the first iteration of the refreshed Scoreboard lined up with your expectations. We’ve since collected and listened to your feedback and are now ready to deploy this refresh alongside this update.Match Overview has been improved and placed on the left of the screen; this still retains information about the match, objective progression and ticket counters as well as personal stats such as Kills, Assists and Deaths, alongside your current in-game ping.

The Scoreboard now features a team vs team split look for certain team-based modes such as Conquest, Breakthrough, Rush and Team Deathmatch, alongside the inclusion of the deaths stat to the Scoreboard.

While these changes were two of your most-requested missing pieces, this is the first version of the Scoreboard, and further improvements will be made to this in subsequent updates, based upon your continued feedback such as the Scoreboard being available during the End of Round screens.

The Steadfast Exclusive Legendary Bundle

All Battlefield 2042 Gold Edition, Ultimate Edition, Year 1 Pass, Year 1 Pass and Ultimate Pack upgrade owners*, and EA Play Pro subscribers* can now enjoy the Steadfast Exclusive Legendary Bundle* as a thank you for your loyalty from the entire Battlefield team.

The bundle contains the following items:

-Zero Resistance Skin for Mackay
-Grasshopper Weapon Skin for the K30
-Rapid Hammer Weapon Skin for the M44
-Iron Chariot Vehicle Skin for the M5C Bolte
-Rib Tickler Melee Weapon Skin
-Resolute Player Card Background
-The Steadfast Player Card IconPlayers eligible for the Steadfast Exclusive Legendary Bundle can find all included items via the Collection and Playercard screens upon login in once Update #3.3 is live.

General

Fixed a game crash that could occur on Origin or Xbox One when signing in/out while using an Xbox One controller
Setting “Chat” Key Bindings no longer requires a game restart to take effect
Adjusted Aim Assist on console to ensure that the system is in effect when analogue sticks are at 100% of their range. Previously it was only active at ranges below 100%
Fixed a bug where takedowns would not result in a kill on Xbox One and PlayStation®4
Established new location for our EU Data Centre as Frankfurt

Modes

-Conquest & Breakthrough - fixed a bug where the Securing Objective XP-event was triggered even after a Capture Point was already fully captured
-Hazard Zone - fixed a visual bug displaying squad mates during the match found sequence
-Hazard Zone - fixed a bug where the End of Round XP gains sometimes didn’t trigger

[Voor 113% gewijzigd door Miesjh op 08-03-2022 12:14]

Xbox Live: Miesjh NL


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Miesjh
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 22:53

Miesjh

Xbox Live: Miesjh NL


Update 4.1 releases on May 19. The focus for this update is to deliver further fixes, and Quality of Life improvements, as well as to update our All-Out Warfare rotations, alongside some balance changes to weapons and Specialists.

Here’s a summary of some our key changes:

The overall power of Boris’s SG-36 Sentry Gun has been reduced
Angel can no longer provide Armor Plates via his Supply Bag
Stock weapons now handle better through improved base recoil. To compensate, we’ve slightly reduced the recoil benefits provided by attachments
All-Out Warfare playlists have been updated with new setups, removing Breakthrough 128 from the list of options on Xbox Series X|S, PlayStation 5, and PC only, with more detail on the changes further down the page.
Up next in our update schedule is the release of Season 1, currently set for release in early June. We’ll be back with a full overview and Update Notes closer to its release.


https://www.ea.com/games/...id=73581&ts=1652957151870

Xbox Live: Miesjh NL

Pagina: 1

Let op:
Er is een apart topic voor de PC: [PC] Battlefield 2042

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee