Excuus, late reactie door het paasweekend met veel verplichtingen. Komtie:
sukkel 24 schreef op donderdag 17 april 2025 @ 21:58:
gefeliciteerd!
ben benieuwd hoe het gelukt is om tot deze schikking te komen, want het lijkt dat de gemeente die 2m waterstrook tegen een zeer schappelijke prijs verkocht heeft, maar wat mag je ermee? boot neerleggen, steiger boven water bouwen, schuur of overkapping bouwen of botenhuis? Mogelijk een drijvende woonboot of vlonder?
blijft er genoeg doorvaart breedte over?
Wat maakte dat er beweging kwam in de standpunten, want ik vind die 9000 kosten advocaat ook wel veen, hoewel in 5 jaar, maar is er nog geprocedeerd of alleen gepraat (met volgende wethouder?)
Zijn er met jullie ervaring nu nog lessen te leren voor ons hoe dit soort problemen sneller of beter tot een oplossing te komen
Wie krijgt rente over het bouwdepot van 5% dat bij de notaris lag
Iedereen in de wijk heeft een waterstrook. DIt staat vastgelegd in het beeldkwaliteitsplan. Met name zodat de gemeente de oever niet hoeft te onderhouden. Echter is ook onze steiger van 4 meter toegestaan vermits deze ook 2 meter op eigen "wateroppervlak" ligt. Deze lag er dus eerder al, met toestemming van gemeente voor aanleg, 'illegaal'. Verder mogen we niks bouwen op deze strook. De hoogte van de kosten zijn met name te verklaren door het vertragen vanuit het bouwbedrijf en de gemeente. Geen idee wat de uiteindelijke beweging in stand heeft gebracht. Wellicht toch de druk op het bouwbedrijf van de ingehouden 5%. Wie de rente krijgt van de 5% krijgt die we massaal hebben ingehouden zou ik niet weten. Wij krijgen dit in ieder geval niet.
Over het verplaatsen van de huizen is niet gesproken. Geen idee wat de kosten zijn en of dit überhaupt mogelijk was op de grond hier. Ik snap je vraag over de parkeerplaats en laadkabel niet, mijn parkeermogelijkheden zijn vrijwel geheel op eigen grond op de wielen van de 2e auto na die op de overgang van weg naar oprit staat. Een laadkabel lijkt mij dus geen probleem zolang ik deze niet op de 'inrit, lees: strook van 70cm) voor mijn kavel zet.
Nee, we hebben een schikking getroffen en dan zie je die juridische kosten niet terug.
Nieknikey schreef op vrijdag 18 april 2025 @ 09:45:
Wat een prettig nieuws dat dit slopende traject eindelijk achter de rug is voor jullie. Ondanks de kosten die het met zich heeft meegebracht zijn jullie ongetwijfeld blij dat het nu klaar is.
[...]
Wordt deze overeenkomst ook op een of andere manier notarieel vastgelegd, zodat het een toekomstige koper niet weerhoudt om jullie woning aan te kopen?
Zeker, dit staat allemaal opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. Onze advocaatkosten zijn mede zo hoog omdat we in de laatste fase alles goed hebben laten dichttimmeren voor de toekomst. Enkele huizen staan momenteel alweer te koop dus die bewoners waren hier zeker bij gebaat.
Valorian schreef op vrijdag 18 april 2025 @ 10:12:
@
lwd-kevin
Zomaar benieuwd: hebben de buren die níet meegedaan hebben aan deze vijfjarige exercitie nu hetzelfde aanbod gekregen (en daarmee de facto eigenlijk 9000 euro en veel man-uren bespaard met hetzelfde eindresultaat)?
Of hebben die door niets te doen de situatie zoals 'ie was min of meer 'geaccepteerd' en wordt er in hun tuinen / kavel / oprit / kabels-in-tuin etc niets gecorrigeerd t.o.v. het oorspronkelije (verkeerd ingemeten/uitgevoerde) plan?
Ik kan mij voorstellen dat beide opties ergens afgunst of jaloezie geven? Of is er nog een middenweg gevonden die ik hierboven niet noem?
Ik wil hier niet teveel woorden aan vuil maken maar er zijn inderdaad uiteindelijk 3 van de 12 buren die niet hebben meegedaan en dus alleen een waterstrook hebben aangekocht. Zij zijn dus spekkoper. Naast scheve gezichten levert dat uiteraard ook frustratie op omdat ook deze partijen akkoord moesten geven op alle wijzigingen. Dit leverde ook vertraging op. Ik ben van plan hier 30 jaar te wonen en sta graag op goede voet met de buren. In een zaak zoals deze sa je samen sterk. Ik heb dit maar geaccepteerd.
Scoutertje schreef op vrijdag 18 april 2025 @ 21:32:
@
lwd-kevin
Fijn dat het dossier is opgelost! Toen ik je post een paar jaar terug las, had ik geen krat bier durven inzetten op wélke uitkomst dan ook. Dit zijn veelal superlastige zaken waarbij gemeente en ontwikkelaar meestal eerst heel hard wegduiken. Dossiers gaan dan van de 'vakafdelingen' naar de juristen...
Om van te leren (want zelf gemeenteambtenaar in dit werkveld), wat maakte nu achteraf dat het vijf jaar heeft geduurd? Een nieuw straatprofiel bedenken en een kadastrale aanwijs laten doen, zal het werk toch niet zijn? Was het de gemeentelijke angst voor financiële schade?
En hebben jullie achteraf kunnen achterhalen hoe dit issue nou is ontstaan?
Op je eerste vragen kan ik moeilijk antwoord geven. Wellicht had de advocaat er toch meer met een gestrekt been in moeten gaan. Wij hebben eigenlijk altijd gepoogd er met een warme hand uit te komen. Er zijn geen WOB verzoeken gedaan en ook de media is niet opgezocht. Het voelt voor mij alsof de gemeente en het bouwbedrijf hadden gehoopt dat ze er met de lange adem mee weg zouden komen. Hoe de issue heeft kunnen ontstaan weten we niet zeker. Ik denk dat twee verschillende plannen door elkaar zijn gehaald. De twee-onder-kap woningen die eerst zouden worden gebouwd verkochten niet. Daardoor zijn de plannen gewijzigd in vrijstaande woningen. De positie van de huizen werd veranderd voor een grotere achtertuin en een ruime oprit. Ergens in de wijziging van plannen is deze fout denk ik ontstaan.
Tarquin schreef op zaterdag 19 april 2025 @ 11:02:
@
lwd-kevin Waar kwam de weerstand van de gemeente vandaan?
Natuurlijk wil men geen precedent zetten, maar hoe vaak komt het nu voor dat een kavel 2 meter verkeerd wordt ingemeten - waarbij de fout hier heel verklaarbaar is, omdat ze vanaf de waterkant hebben gemeten.
De gemeente hield lange tijd vast aan het beeldkwaliteitsplan en is van mening dat de fout bij het bouwbedrijf ligt. Waarom er niet meer is gedacht aan de bewoners is mij een raadsel.
_Dune_ schreef op zaterdag 19 april 2025 @ 14:53:
Ik kan er overheen lezen, maar TS kan er nu wel vanaf zijn, maar heeft hij uiteindelijk gekregen waar hij recht op heeft? Ik lees dat hij nu (contracttueel) toestemming heeft auto's deels op gemeente grond te plaatsen, is dit echter onvoorwaardelijk. Mag hij bijvoorbeeld een laadkabel naar de auto leggen? Ander heb je er nog bijzonder weinig aan...
Daarnaast twee meter water erbij, om te compenseren dat dit aan de voorzijde woning is ingeleverd, waarom er dan nog 2500,- voor betalen? Leuk dat de m2 prijs hoger ligt in de omgeving, maar als je niets met betreffende opervlakte kan of mag... Dus wat mag je met het water doen? Mag je er een stijger in plaatsen, mag je het droog leggen? Wat betekend het kwa onderhoud? ?Mijn gevoel zegt dat TS er karig ervanaf komt, door anderen die blunderen... ik had verwacht dat de juridische kosten op z'n minst door de partij vergoed zouden worden welke de fouten heeft gemaakt, maar ik kan het verkeerd hebben gelezen.
Deze vragen zijn hierboven reeds beantwoord. Of we er karig van afkomen dat is maar net hoe je het bekijkt. Ik heb een grotere achtertuin, lees: 2 meter diepere achtertuin, en kan nog steeds de auto's parkeren zoals ik ze had. Alles is goed op papier gezet voor de toekomst. In de originele plannen hadden we tevens een dergelijke waterstrook.
Per huishouden.
[
Voor 3% gewijzigd door
lwd-kevin op 21-04-2025 08:58
]