• Evest
 • Registratie: Januari 2014
 • Niet online

Evest

Mt. Evest 🏔

Topicstarter

Brexit Endgame, door ButtercreamCapital op reddit

Na meerdere malen uitstel is het dan eindelijk zo ver: per 1 februari 2020 is Brexit een feit, en is het Verenigd Koningkrijk niet langer deel van de Europese Unie.

Daarmee is de kous nog niet af; tot (in ieder geval) 31 december 2020 is er een overgangsperiode waarin een handelsovereenkomst moet worden gesloten tussen het VK en de EU.

Vanwege het grote succes van de vorige twee Brexittopics is hier deel 3.

Ter overvloede: houd het netjes, ook na Brexit gelden hier de AWM- en forumregels nog. ;)

[Voor 99% gewijzigd door Evest op 31-01-2020 18:52]

If you choose not to decide, you still have made a choice.


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 17:19
De lords hebben blijkbaar 3 amendments aangenomen in de brexit bill, maar dit heeft dan niet echt effect op de situatie omdat het lagerhuis toch een meerderheid van tories heeft.

Ik snap het niet helemaal, kunnen die lords nou de bill niet tegenhouden totdat er iets is aangepast?

 • D-dark
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:00
Basekid schreef op woensdag 22 januari 2020 @ 12:02:
De lords hebben blijkbaar 3 amendments aangenomen in de brexit bill, maar dit heeft dan niet echt effect op de situatie omdat het lagerhuis toch een meerderheid van tories heeft.

Ik snap het niet helemaal, kunnen die lords nou de bill niet tegenhouden totdat er iets is aangepast?
In theorie 'Ja' ze kunnen het tegenhouden via een ping-pong spel.
In praktijk 'Nee' Dat spel spelen geeft alleen maar meer voer aan de personen die het hogerhuis willen afschaffen en volgens precedent / conventie werking dienen ze als de wet zonder amendementen terug komt de wil van het Lagerhuis te respecteren.

Zie dit meer als de vraag vanuit hun is het schrappen van deze amendementen wel echt verstandig. Denk er nog eens over na. Johnson en de groep die erachter zit willen deze amendementen niet. Iedereen krijgt nu de opdracht om tegen te stemmen. Doe je dat niet dan staat je een leuk pittig gesprek met de 'Whip' te wachten.

Voor sommige amendementen kan ik ironisch gezien meegaan in de redenatie dat deze wet niet de goede plek ervoor is. Bij elke andere PM was de belofte om die amendementen in nieuwe toekomstige wetten optenemen al toereikend geweest. Over vertrouwen gesproken.
Cynisch gezien zijn deze wetten vanuit het hogerhuis hieraan toegevoegd omdat men vreest dat deze in toekomstige wetten. (grote immigratiewet) niet worden opgenomen omdat men dat als onderhandelingsmateriaal t.o.v. de EU achter de hand wil houden.

 • defiant
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 18:59

defiant

Moderator General Chat
Brexit helpt de grondbezitters
Cahill schreef dat grote landbezitters de meeste subsidie krijgen, de meeste commissariaten bij banken en openbare instellingen, en benoemingen in het Hogerhuis. Het parlement had daar weinig over te zeggen. „Een enorm web van controle over ’s lands financiën, via de stad, door dezelfde families die de House of Lords domineren en de meeste invloed hebben in de Conservatieve Partij, gaf landeigenaren zo’n nauwe band met, en greep op, de macht. Die macht maakte hun voorouders rijk en houdt ook hen rijk, in het nieuwe millennium.”
In Who Owns England, dat deze zomer verscheen, bevestigt Shrubsole dat dit nu, twintig jaar later, nog steeds zo is: aristocraten bezitten een derde van het land, ‘nieuwe rijken’ 17 procent, bedrijven 18 procent, de overheid 8,5 procent, gewone particulieren 5 procent, de kroon 1,4 en de kerk 0,5 procent; 17 procent is nog steeds niet geregistreerd, doordat aristocraten die land verkopen dat niet hoeven te registreren. Landhervormingen zoals in Ierland zijn er nooit geweest in het VK. Dit is waar Shrubsole voor pleit. Want „minder dan 1 procent van de bevolking bezit nu de helft van het land.”
De Brexit was niet het idee van de Conservatieve Partij. Het kwam destijds van UKIP: nieuwe rijken plus de gefrustreerde arbeidersklasse. Als UKIP de macht zou krijgen, was het voorbij met de heerschappij van landbezitters via de Conservatieve Partij. Omdat UKIP zo populair werd met de Brexit, moesten de Tories dit idee omarmen – om UKIP af te schudden. En recent rekenden ze met Labour af. Een zege voor het ‘extreme’ Labour van Corbyn zou de macht van landeigenaren ook hebben beknot. Daarom stemden veel Tories die tegen de Brexit waren, in december voor Boris Johnson met zijn leugens en clowneske gedrag. Alleen hij kon het behoud van de macht en hun way of life garanderen.
Nu UKIP en Labour zijn verslagen, kunnen de Tories matigen. Wees niet verbaasd als zij proberen dicht bij de EU te blijven. In een Amerikaans systeem van keihard kapitalisme en meritocratie kunnen zij hun macht niet consolideren. Veel Tories zijn geen revolutionairen, integendeel: ze hebben de revolutie juist voorkomen. Brexit was hun middel om veel dingen bij het oude te houden.
Diezelfde dynamiek zag je in Nederland bij de opkomst van het populisme, zorgen van de bevolking die de populisten groot maakten trok ook meteen een groep nieuwe rijken (vastgoedontwikkelaars) aan die belang hadden bij een directere invloed op het systeem.

Je ziet ook nu weer dat op binnenlands niveau er weinig wordt getornd aan bestaande machtsverhoudingen, die voor een belangrijk deel een oorzaak zijn van de opkomst van het brexit sentiment en de opkomst van het populisme via o.a. ukip.

Uiteindelijk loopt het VK hetzelfde risico als andere westerse landen om macht geconsolideerd te houden, om mensen niet te laten stemmen op partijen die de status-quo veranderen, moeten mensen continue afgeleid en geradicaliseerd worden. De weg naar een meer autoritaire populistisch systeem is onvermijdelijk.

Het is om diezelfde redenen dat de oppositie voor een dillema staat, je ziet dezelfde dynamiek in de VS:
1) Een herstel en hervorming van structurele democratische instituties is eigenlijk noodzakelijk.
2) Een significant gedeelte van de eigen achterban wil eigenlijk een tegenovergestelde revolutie, maar hiervoor is geen meerderheid en ontbreekt de infrastructuur om hetzelfde bereik te realiseren als conservatief/rechts.

Als gevolg van 2 wint men geen verkiezingen, terwijl punt 1 eigenlijk een voorwaarde is om het überhaupt te kunnen bereiken.

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


 • Plasma_Wolf
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 22-03 18:36
Ik kan de punten wel inzien, maar die laatste alinea klopt niet. Ze gaan niet matigen, ze gaan door in escalatie van hun systeem. De City is ook een voorbeeld van het keiharde kapitalisme, en het is niet gek, tenslotte zijn het VK en de VS gebouwd op hetzelfde systeem, alleen de VS is het VK erin voor, en het VK maakt nu een inhaalslag.

Daarnaast is er geen Tory-partij meer. Dankzij UKIP/Brexit, de ondersteunende factoren van Johnson, en (allerbelangrijkst) de methode van Cummings, zijn de Tories als de Brexitpartij geworden. Iedereen die de activiteiten van Johnson en co. eens grondig analyseert, kan zien hoe dit in de afgelopen jaren is gebeurd. Waarom stemmen mensen er nog steeds voor, ondanks de leugens? Het is dankzij de leugens. Ze hebben het niet door. Mede mogelijk gemaakt door de BBC, die dankzij de Conservatieve partij is veranderd in een zender die niet meer aan waarheidsvinding doet. (Zie de laatste actie tegen goede journalistiek)

Ik kan de tweet van James o'Brien niet terugvinden, maar hij schreef iets als 'alleen door te doen alsof de bovenste 5% wordt bedreigd door de onderste 50%, en te doen alsof de onderste 50% van het land zo bij de bovenste 5% kan behoren, door maar hard te werken, kan de Conservatieve partij nog winnen'.

En zo doen ze het. Zo halen ze de stemmen van de 'gewone' burger binnen. En in welk land zien we deze instelling ingebouwd in de grondvesten van de samenleving?

 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Nu online
Ik heb er niet veel over gehoord maar die Brexit celebrations, dat is toch een enorme dikke middelvinger van de 52% richting de 48%? Absurd dat de overheid het tact niet heeft om zich te realiseren dat dit een enorm controversieel besluit is waar ongeveer de helft van het land het niet mee eens is.

Toch een beetje alsof Rutte en de rest van het kabinet zich half november in de Tweede Kamer vertonen in kleurrijke fluwelen outfits met blackface en rode lippenstift.

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • bwerg
 • Registratie: Januari 2009
 • Niet online

bwerg

Internettrol

Dr. Strangelove schreef op maandag 27 januari 2020 @ 11:12:
Ik heb er niet veel over gehoord maar die Brexit celebrations, dat is toch een enorme dikke middelvinger van de 52% richting de 48%? Absurd dat de overheid het tact niet heeft om zich te realiseren dat dit een enorm controversieel besluit is waar ongeveer de helft van het land het niet mee eens is.

Toch een beetje alsof Rutte en de rest van het kabinet zich half november in de Tweede Kamer vertonen in kleurrijke fluwelen outfits met blackface en rode lippenstift.
Als de viering het gevolg zouden zijn van de besluitvorming omtrent Brexit, ja.

Maar Brexit is juist het gevolg van de viering ervan. "Kijk dit eens even zijn wat we willen". Puur vertoon van ongepast zelfvertrouwen om een spiraal te vormen. We hebben vertrouwen in dat we de Brexit uitvoeren omdat we er vertrouwen in hebben. Zie hoeveel mensen het steunen, niet omdat het inhoudelijk een goed idee is, maar "let's get it over with" - dat doe je niet als er veel twijfel en discussie over bestaat.

Heeft geen speciale krachten en is daar erg boos over.


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Nu online
Dat is dus de vraag, hoeveel support is er voor die vieringen? Ik heb daar geen cijfers over gezien dus je kan wel gelijk hebben gezien de mediastilte erover.

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • ToolkiT
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 18:30
Dr. Strangelove schreef op maandag 27 januari 2020 @ 12:53:
Dat is dus de vraag, hoeveel support is er voor die vieringen? Ik heb daar geen cijfers over gezien dus je kan wel gelijk hebben gezien de mediastilte erover.
Wat ik op social media wel zie is dat men voorstelt om de brexit day 50p muntjes thuis in een potje te stoppen zodat ze uiteindelijk uit de roulatie raken..
Dus er is absoluut een tegengeluid.. maar met brexit is het altijd 50/50 voor en tegen..

Mag je een gegeten paard in de bek kijken?


 • Dr. Strangelove
 • Registratie: Februari 2001
 • Nu online
Ik vind het ongelooflijk dom dat de regering Johnson hier zo partij kiest. Johnson heeft gewonnen, dik gewonnen, maar het land is tot op het bot verdeeld. Hij zou nu in het midden moeten gaan staan en een hand moeten uitsteken naar het deel van het land dat zich in de steek gelaten voelt maar nee, let's put in the boot and grind 'em into the mud.

These are my principles. If you don't like them, I have others.


 • Basekid
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 17:19
Dr. Strangelove schreef op maandag 27 januari 2020 @ 12:58:
Ik vind het ongelooflijk dom dat de regering Johnson hier zo partij kiest. Johnson heeft gewonnen, dik gewonnen, maar het land is tot op het bot verdeeld. Hij zou nu in het midden moeten gaan staan en een hand moeten uitsteken naar het deel van het land dat zich in de steek gelaten voelt maar nee, let's put in the boot and grind 'em into the mud.
Dat kunnen de Engelsen niet. Daar ben je voor of tegen; je hoort er bij of niet. Samenwerken/polderen is een onbekend woord voor zowel de Tories als Labour.

 • Plasma_Wolf
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 22-03 18:36
Cultuuroorlog. Het enige dat de Brexiters hebben om Brexit tot een succes uit te roepen is dat de Remainers er niet blij mee zijn.

You Lost / Snowflake Tears / Remoaners. Meer hebben ze niet. En dit komt van de mensen die beweren dat de 'liberale elite' ze haat, of negeert (vul zelf maar in, we hebben het vaak genoeg gezien). Het is de verwijdering van de realiteit, het creëren van een sentiment dat tot idioterie als de Brexit leidt en minimaal één politieke vleugel overneemt (in dit geval twee). De nieuwe overheersende politiek is er niet een van 'regeren voor allemaal' (zo zal het ook gaan in Nederland als het gebeurt), integendeel. De kliek die er nu zit is gebrand op het negeren van de inwoners die de tegenpartij steunen. Na het verlaten van de EU is dat een methode voor het in stand houden van hun huidige ondersteuning onder de bevolking.

Bib-Bob-Brexit-Bong-Bong is er het ultieme voorbeeld van.

 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 19:39

Rannasha

aka "Species5618"

En de laatste stap voor een 31 Januari Brexit is gezet. Geheel in de lijn der verwachting heeft het Europees Parlement met grote meerderheid (621-49) ingestemd met de Withdrawal Agreement.

https://www.nu.nl/brexit/...id-in-met-brexit-wet.html

[Voor 4% gewijzigd door Rannasha op 29-01-2020 19:09]

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • mekkieboek
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14:18
Rannasha schreef op woensdag 29 januari 2020 @ 19:09:
Geheel in de lijn der verwachting heeft het Europees Parlement met grote meerderheid (621-49) ingestemd met de Withdrawal Agreement.
Tijd voor een Europees brexit feestje zou je bijna zeggen :9B.
Ware het niet dat het nog lang niet voltooid is, terwijl de EU wel wat beters te doen heeft dan te gaan soebatten over de details, van iets dat helemaal niet had moeten gebeuren.

[Voor 5% gewijzigd door mekkieboek op 29-01-2020 21:15]

|       |       |   ·  |     |  ·  |    |  · |    | · |   |   | : |  |  |·| |·| |·| |·|


 • franssie
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 19:00

franssie

Save the albatross

@mekkieboek dit was gewoon een formaliteit in het proces.

Maar wel opmerkelijk dat er 49 tegen stemden.

🎸 Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Een goed probleem komt nooit alleen | Gibson guitar Fender Guitar God Damn Guitar


 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 19:39

Rannasha

aka "Species5618"

franssie schreef op woensdag 29 januari 2020 @ 21:53:
Maar wel opmerkelijk dat er 49 tegen stemden.
Voornamelijk Britse MEPs die tegen Brexit zijn.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • franssie
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 19:00

franssie

Save the albatross

Rannasha schreef op woensdag 29 januari 2020 @ 23:33:
[...]

Voornamelijk Britse MEPs die tegen Brexit zijn.
oops - die zijn er natuurlijk ook nog. Je zou het bijna vergeten, nou ja ik dus wel, excuus.

🎸 Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Een goed probleem komt nooit alleen | Gibson guitar Fender Guitar God Damn Guitar


 • Brent
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 11:33
Rannasha schreef op woensdag 29 januari 2020 @ 19:09:
En de laatste stap voor een 31 Januari Brexit is gezet. Geheel in de lijn der verwachting heeft het Europees Parlement met grote meerderheid (621-49) ingestemd met de Withdrawal Agreement.
Is deze overeenkomst nog wezenlijk veranderd in de jaren van het uitstel? Wat is er geworden van Boris' onderhandelingen?

Humanist | Kernpower! | Determinist | Verken uw geest | Politiek dakloos


 • ph4ge
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 14:51
Brent schreef op donderdag 30 januari 2020 @ 15:36:
[...]

Is deze overeenkomst nog wezenlijk veranderd in de jaren van het uitstel? Wat is er geworden van Boris' onderhandelingen?
Wat er wezenlijk veranderd is is de back stop, plus dat de overgangsperiode korter is. De overgangsperiode waarin feitelijk niets verandert is hetzelfde, alleen als tijdens die periode geen overeenstemming kan worden bereikt over de toekomstige relatie ligt een harde Brexit nog steeds om de hoek (met Noord Ierland de facto in de EU).

toolkist schreef op vrijdag 24 februari 2023 @ 08:41: "Nah deze keer heb je gewoon gelijk. Geniet ervan, zo vaak zeg ik dat niet tegen je :+"


 • Rannasha
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 19:39

Rannasha

aka "Species5618"

Brent schreef op donderdag 30 januari 2020 @ 15:36:
[...]

Is deze overeenkomst nog wezenlijk veranderd in de jaren van het uitstel? Wat is er geworden van Boris' onderhandelingen?
De voornaamste verandering zit 'em in het gedeelte dat gaat over Noord-Ierland. De deal van May zou in eerste instantie de hele UK in douane-alignment houden met de EU, zodat er geen harde grens tussen Noord-Ierland en Ierland zou komen.

De deal van Johnson beperkt de douane-alignment tot enkel Noord-Ierland. Gevolg is dat er dus douane-checks zullen komen tussen Noord-Ierland en de rest van de UK. De Noord-Iers Unionisten (die voor May nog een belangrijke gedoogpartij waren) zijn hier natuurlijk niet heel blij mee.

De huidige deal is een van de eerste die door de EU werd voorgesteld (althans in de hoofdlijnen), maar destijds vrijwel meteen door de UK werd afgeschoten omdat toen een interne grens in de Ierse Zee niet acceptabel was.

|| Vierkant voor Wiskunde ||


 • bkor
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
Rannasha schreef op donderdag 30 januari 2020 @ 15:48:
[...]
De voornaamste verandering zit 'em in het gedeelte dat gaat over Noord-Ierland. De deal van May zou in eerste instantie de hele UK in douane-alignment houden met de EU, zodat er geen harde grens tussen Noord-Ierland en Ierland zou komen.
Dat stukje over "deal van May zou in eerste instantie" klopt toch niet? In eerste instantie (ten tijde van May) was het plan dat Noord-Ierland aparte status zou houden. Alleen stemde DUP tegen/deed moeilijk. Hierna werd de deal aangepast naar de versie waarbij heel VK in de douane unie zou blijven.

Later lieten ze de DUP vallen (geloof nadat het ging van May->Johnson), en na de verkiezingen hadden ze genoeg stemmen om voor dat andere te gaan.

 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

En de speciale relatie tussen het VK en de VS blijkt wel uit de harde eis van de Amerikanen dat de britse markt open moet voor chloorkip, dwz zwaar naar beneden bijstellen van voedselveiligheid/dierenbehandling. Deze suggestieve foto geeft het goed weer.

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • NMH
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 17:05

NMH

Moderator General Chat
Nou, nog luttele uren resteren. :| Het is eigenlijk wel frappant hoe geruisloos het eigenlijk is gegaan na de verkiezingen. Waar er voor de verkiezingen nog regelmatig dissidenten en reuring waren hebben de conservatieven nu een comfortabele meerderheid en parlementariers die netjes de partijlijn volgen. Dat scheelt een stuk, maar helaas niet ten goede.

 • drooger
 • Registratie: Augustus 2005
 • Nu online

drooger

Falen is ook een kunst.

Dr. Strangelove schreef op maandag 27 januari 2020 @ 11:12:
Ik heb er niet veel over gehoord maar die Brexit celebrations, dat is toch een enorme dikke middelvinger van de 52% richting de 48%? Absurd dat de overheid het tact niet heeft om zich te realiseren dat dit een enorm controversieel besluit is waar ongeveer de helft van het land het niet mee eens is.

Toch een beetje alsof Rutte en de rest van het kabinet zich half november in de Tweede Kamer vertonen in kleurrijke fluwelen outfits met blackface en rode lippenstift.
Ik kan het nieuwsbericht even niet terugvinden, maar ik dacht gelezen te hebben dat Boris Johnson het enigszins bescheiden wil houden (o.a. geen vuurwerk) om niet een 'in your face' tegen die 48% te doen.

“A single person acting without integrity could stain the whole cause and damage everything we hope to achieve.” ― The Precipice


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

gambieter schreef op vrijdag 31 januari 2020 @ 19:47:
En de speciale relatie tussen het VK en de VS blijkt wel uit de harde eis van de Amerikanen dat de britse markt open moet voor chloorkip, dwz zwaar naar beneden bijstellen van voedselveiligheid/dierenbehandling. Deze suggestieve foto geeft het goed weer.

[Afbeelding]
En dan krijgen de Britten natuurlijk geen EU vrijhandelsverdrag. Tja, ergens denk ik dat dit wel eens kan aflopen in een EU vrijhandelsverdrag en verplichte overname van EU regels, geen verdrag met de VS en een zwakkere Britse economie. Ergens zou dit een win win zijn. Immers zal de bevolking zo minder zwaar getroffen worden terwijl met name de Tories heel erg moeten slikken want nu is de invloed ook weg.

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

DaniëlWW2 schreef op vrijdag 31 januari 2020 @ 21:24:
En dan krijgen de Britten natuurlijk geen EU vrijhandelsverdrag. Tja, ergens denk ik dat dit wel eens kan aflopen in een EU vrijhandelsverdrag en verplichte overname van EU regels, geen verdrag met de VS en een zwakkere Britse economie. Ergens zou dit een win win zijn. Immers zal de bevolking zo minder zwaar getroffen worden terwijl met name de Tories heel erg moeten slikken want nu is de invloed ook weg.
Klopt, het gaat niet alleen om de chloorkip zelf, maar vooral om de regels die ervoor evrlaagd moeten worden om het toe te laten. Het zou Brits voedsel uitsluiten van de Europese markten, iets wat nu al opgaat voor veel Amerikaans vlees.

Nu is er voor het VK ook niet zoveel te winnen met de VS. Het VK is een klein landje, vooral geschikt als portal voor de EU. En dat is nu zelfs niet meer mogelijk. Bazinga!

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 17:47
Aaaaand they're out :F

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
Nee, nog 54 minuten...

Het is CET niet GMT

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

Uurtje te vroeg. Het is 23:00 GMT, middernacht Europese tijd.

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • Oekiejoekie
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 19:25
23.00 Engelse tijd, nog even geduld...

Ik krijg er bijna een oudejaarsgevoel bij, dat aftellen. Hadden we geen Brexit-conferance op tv kunnen houden ? Ik zou bijna oliebollen gaan bakken :+

WEES BLIJ !!! Hier had uw advertentie kunnen staan...


 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 17:47
Fuck, hoorde vanmiddag op de radio dat het 23.00 NL tijd zou zijn.

I stand corrected.

[Voor 14% gewijzigd door j-phone op 31-01-2020 23:10]

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


 • Oekiejoekie
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 19:25
j-phone schreef op vrijdag 31 januari 2020 @ 23:09:
Fuck, hoorde vanmiddag op de radio dat het 23.00 NL tijd zou zijn.

I stand corrected.
Je kunt het nog live meemaken. VRT1 schijnt er in een extra journaal live verslag van te doen en het aftellen vanuit Londen uit te zenden.

WEES BLIJ !!! Hier had uw advertentie kunnen staan...


 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 17:47
@Oekiejoekie Tnx voor de heads-up.

Het voelt toch wel een beetje pervers om op zo'n manier lemmings van een klif af te zien springen maar ik ga wel even kijken.

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

Er zijn live beelden:

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

gambieter schreef op vrijdag 31 januari 2020 @ 22:58:
[...]

Klopt, het gaat niet alleen om de chloorkip zelf, maar vooral om de regels die ervoor evrlaagd moeten worden om het toe te laten. Het zou Brits voedsel uitsluiten van de Europese markten, iets wat nu al opgaat voor veel Amerikaans vlees.

Nu is er voor het VK ook niet zoveel te winnen met de VS. Het VK is een klein landje, vooral geschikt als portal voor de EU. En dat is nu zelfs niet meer mogelijk. Bazinga!
Mijn punt is juist dat ik me ergens afvraag of die regels wel zomaar verlaagd zullen worden. Immers zie ik de EU zelfs een scenario waar het VK wel Amerikaans voedsel naar die standaarden kan importeert, niet accepteren omdat de EU garanties wil zien dat het niet via het VK in de EU terechtkomt, al dan niet verwerkt tot een ander product. Garanties die waarschijnlijk niet te geven zijn, dus geen deal. Zo zal het denk ik met heel veel zaken gaan. Uiteindelijk is het VK ook overgeschakeld op het metrisch stelsel, zeker een dingetje en volgen ze bijvoorbeeld nu nog EU standaarden voor auto veiligheid die uiteraard hoger zijn dan die in de VS. Zo kan je een enorme lijst van zaken gaan opsommen waar deregulering zal leiden tot uitsluiting van de EU markt. De Amerikaanse markt kom je alleen niet zomaar op. De Amerikanen zijn toch al protectionistisch en zeker met wie daar nu de leiding heeft. Het gaat ook niet veranderen.

Maar dit is uiteraard het rationaliseren van pure idioterie. Dat het voorlopig geen no-deal is geworden, is al heel wat. Nu komt alleen pas het moeilijkste stuk en de reality check...

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • Holk
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 12:56
Met de nodige ironie pak ik m’n glas whisky en zwaai naar het westen. Tot ziens beste vrienden, het ga je goed. Of niet, maar dat gaan we komend jaar wel zien. Cheers!

 • Oekiejoekie
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 19:25
Happy new EU !!!!

Steek een vuurpijl af, en doe een wens voor het handelsakkoord ! OMFG... They want a unicorn... Again... :+

WEES BLIJ !!! Hier had uw advertentie kunnen staan...


 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 17:47
Aaaaand they're out :F

8)

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


 • caspervc
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 18:58
ByeBye!!!!

 • caspervc
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 18:58
ennnuuuh... vraagje.. Waarom valt de Live verbinding niet weg? En waarom kan ik nog naar de BBC kijken :+

 • CaptJackSparrow
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

CaptJackSparrow

x07 - License to Tweak.

Hèhè. Na heel veel al dan niet gefundeerd gespeculeer gaat het dan nu eindelijk écht interessant worden.

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
Dus nu heeft onze nationale vlag 11 sterren?
Is er ergens online al een voorbeeldvlag beschikbaar? Staan de 11 sterren nog steeds in een rondje?
Wat is de nieuwe dingflofbips?

[Voor 62% gewijzigd door Trommelrem op 01-02-2020 00:07]


 • AzzKickah
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 17:25

AzzKickah

06-CENSORED

Trommelrem schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:04:
Dus nu heeft onze nationale vlag 11 sterren?
Is er ergens online al een voorbeeldvlag beschikbaar? Staan de 11 sterren nog steeds in een rondje?
Wat is de nieuwe dingflofbips?
Nationale??

 • Oekiejoekie
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 19:25
Trommelrem schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:04:
Dus nu heeft onze nationale vlag 11 sterren?
Is er ergens online al een voorbeeldvlag beschikbaar? Staan de 11 sterren nog steeds in een rondje?
Wat is de nieuwe dingflofbips?
Dingflopbips ? Daar was aan geen U van de UK aan. Die hadden nog gewoon hun pond.

WEES BLIJ !!! Hier had uw advertentie kunnen staan...


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
Sinds de laatste verkiezingen had ik het circus niet meer gevolgd, maar het is dus geen harde exit geworden.
Johnson wist uiteindelijk in oktober een deal met de EU te sluiten, waarmee ook het Britse Lagerhuis kon leven. Hierdoor start vanaf zaterdag officieel een overgangsperiode, die tot eind 2020 duurt. Het komende jaar gelden de regels van de EU dus nog gewoon in het VK, zodat bedrijven en burgers de tijd hebben om zich voor te bereiden op de mogelijk nieuwe regels.
Komende jaar hoef je je dus nog niet druk te maken over je reis naar het VK. Je kan dus ook nog gewoon online bestellingen doen bij een Britse webshop en souvenirs mee terugnemen van vakantie naar Nederland. Ook zullen er nog geen lange rijen vrachtwagens aan de grens komen te staan.
Mooi.

La Batterie des Hommes sans Peur


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
Ondertussen worden de spreekwoordelijke messen geslepen voor de volgende fase:
Boris Johnson plans to impose full customs and border checks on European goods

In a radical departure from pre-election ‘no deal’ planning that prioritised the smooth flow of goods into the UK from Europe, Whitehall departments have been told to prepare for imposing the full panoply of checks on EU imports to the UK.

The toughened approach, which is designed to give UK negotiators greater leverage against Brussels, came as Mr Johnson promised that Brexit would open an exciting new chapter “in our great national drama”.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
Oekiejoekie schreef op vrijdag 31 januari 2020 @ 23:59:
Happy new EU !!!!

Steek een vuurpijl af,
En richt hem vooral op dat eiland :+

La Batterie des Hommes sans Peur


 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 17:47
CaptJackSparrow schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:03:
Hèhè. Na heel veel al dan niet gefundeerd gespeculeer gaat het dan nu eindelijk écht interessant worden.
Je hebt gelijk! Nu wordt het pas echt interessant inderdaad.

Brexit did not happen yet.

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
Ja, hoe ziet onze nationale vlag er nu uit? Zijn de 11 sterren nog steeds in een rondje geplaatst?

 • XWB
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

XWB

Devver
caspervc schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:01:
ennnuuuh... vraagje.. Waarom valt de Live verbinding niet weg? En waarom kan ik nog naar de BBC kijken :+
De Britten hebben een muur opgetrokken en het signaal kan er niet doorheen.

La Batterie des Hommes sans Peur


 • GENETX
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 22-03 23:25
Trommelrem schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:14:
[...]

Ja, hoe ziet onze nationale vlag er nu uit? Zijn de 11 sterren nog steeds in een rondje geplaatst?
Hiezo nationale? Die heeft nog steeds 7 pompeblêden ;)

Itt Amerika staan de sterren niet (meer?) Voor het aantal aangesloten staten. Momenteel zijn dat er namelijk 27 (ik neem aan dat wikipedia al geupdated is).

 • YakuzA
 • Registratie: Maart 2001
 • Nu online

YakuzA

Wat denk je nou zelluf hey :X

Trommelrem schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:14:
[...]

Ja, hoe ziet onze nationale vlag er nu uit? Zijn de 11 sterren nog steeds in een rondje geplaatst?
Rood-Wit-Blauw

Death smiles upon us all, all a man can do is smile back.
PSN


 • Napo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Niet online
Trommelrem schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:14:
[...]

Ja, hoe ziet onze nationale vlag er nu uit? Zijn de 11 sterren nog steeds in een rondje geplaatst?
oranje blanje bleu?

 • Trommelrem
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 09-11-2021
GENETX schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:18:
[...]

Hiezo nationale? Die heeft nog steeds 7 pompeblêden ;)

Itt Amerika staan de sterren niet (meer?) Voor het aantal aangesloten staten. Momenteel zijn dat er namelijk 27 (ik neem aan dat wikipedia al geupdated is).
De strepen staan ook niet voor het aantal staten, maar voor de 13 kolonien die de onafhankelijkheid hebben verklaard. Ik kan mij voorstellen dat de sterren op onze nationale vlag staan voor de oorspronkelijke staten van ons land, waarvan een oorspronkelijke staat ons heeft verlaten.

[Voor 4% gewijzigd door Trommelrem op 01-02-2020 00:24]


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
Johnson heeft het volk net toegesproken:
Tonight we are leaving the European Union. For many people this is an astonishing moment of hope, a moment they thought would never come. And there are many of course who feel a sense of anxiety and loss. And then of course there is a third group — perhaps the biggest — who had started to worry that the whole political wrangle would never come to an end

I understand all those feelings, and our job as the government — my job — is to bring this country together now and take us forward. And the most important thing to say tonight is that this is not an end but a beginning. This is the moment when the dawn breaks and the curtain goes up on a new act in our great national drama.

And yes it is partly about using these new powers — this recaptured sovereignty — to deliver the changes people voted for. Whether that is by controlling immigration or creating freeports or liberating our fishing industry or doing free trade deals. Or simply making our laws and rules for the benefit of the people of this country. And of course I think that is the right and healthy and democratic thing to do. Because for all its strengths and for all its admirable qualities, the EU has evolved over 50 years in a direction that no longer suits this country.

... insert additional empty rethoric here...
We gaan het zien, over een paar jaar zullen we weten of ze tegen alle verwachtingen in toch harder groeien dan de rest van de EU of niet. The proof is in the eating of the pudding...

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • zetje01
 • Registratie: Augustus 1999
 • Nu online
Dit is een extreme simplificatie van de kwestie, die geen recht doet aan de realiteit, laat dit dan ook s.v.p,. achterwege.

[Voor 77% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 02:07]


 • Oekiejoekie
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 19:25
Nee, dat inderdaad nog niet. Omdat er vanavond eigenlijk ook geen bal veranderd is. Ze zijn er uit, wat er feitelijk op neer komt dat ze nu nog wel contributie betalen, maar geen zak meer te zeggen hebben, en we nu tot het eind van het jaar moeten onderhandelen over hoe het daarna verder moet.

[Voor 15% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 02:07]

WEES BLIJ !!! Hier had uw advertentie kunnen staan...


 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 17:47
Geef het wat tijd. Voordat GB bij de EU kwam was het namelijk een economisch wereldwonder die hun kennis graag wilde delen met de EU en alles beter maken. Dat was De Opdracht die de iron lady zich had gesteld!

Of was het toch anders?

Waar denk je zelf dat het land naar afzakt met dat bepaalde soort randdebielen in de politiek (en netwerken) daar?

Je reactie doet me denken aan Trump met betrekking tot het klimaat: 'Zie, het vriest, het wordt dus niet warmer' 8)7
hoevenpe schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:32:
Johnson heeft het volk net toegesproken:

[...]

We gaan het zien, over een paar jaar zullen we weten of ze tegen alle verwachtingen in toch harder groeien dan de rest van de EU of niet. The proof is in the eating of the pudding...
Economische groei is eigenlijk niet zo moeilijk voor een land. Het ligt er alleen aan wat je aan burgerrechten wil doen. Onderdrukking, ongeluk en slavernij zijn een prima manier om te groeien.

Ik denk persoonlijk dus niet dat (economische) Groei een goede indicatie is voor het succes van een land.

[Voor 45% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 02:23]

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


 • zetje01
 • Registratie: Augustus 1999
 • Nu online
j-phone schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:45:
[...]


Geef het wat tijd. Voordat GB bij de EU kwam was het namelijk een economisch wereldwonder die hun kennis graag wilde delen met de EU en alles beter maken. Dat was De Opdracht die de iron lady zich had gesteld!

Of was het toch anders?

Waar denk je zelf dat het land naar afzakt met dat bepaalde soort randdebielen in de politiek (en netwerken) daar?
Ik ben geen politiek dier -zal ik alvast maar bekennen *knip*
Dit is niet het topic om ongefundeerde uitspraken uit de losse pols te doen, de realiteit is vele malen complexer. Dit soort uitspraken levert op geen enkele manier een fatsoenlijke basis op voor discussie.

[Voor 33% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 02:05]


 • Vipertje
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 17:55
Mwah dat niet, maar Nederland heeft een behoorlijk probleem met de visvangst als we er niet samen uitkomen en als in de "overwinningspeech" meteen "liberating our fishing industry" aan bod komt. Kunnen we denk ons borst nat gaan maken als Nederland zijnde. Dat gaat een zware onderhandeling worden. Dit is niet zomaar een tussendoor onderwerpje wat we wel even gaan gladstrijken. Dit is een punt waar ze absoluut geen gezichtsverlies op willen lijden.

[Voor 11% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 02:23]


 • j-phone
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 17:47
zetje01 schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:55:
[...]

Ik ben geen politiek dier -zal ik alvast maar bekennen- *knip*
Soevereiniteit betekent dat we zelf de regels kunnen maken?

Degenen die de regels maken in de EU zijn nog steeds de gezamenlijke presidenten van de onafhankelijke EU staten. Dat zij daarna terugkomen met het smoesje 'dat moet van Brussel' (in alle landen komt dat voor) is natuurlijk een wassen neus.

Kijk eens naar het verschil in optreden van Mark Rutte in Brussel en Nederland. De geveinsde kritiek die hij levert in NL op voorstellen waar hij net nog vóór heeft gestemd in Brussel is ongelooflijk.

Ik zou de onderbuik even laten voor wat het is en afwachten waar samenwerking, mits integer en dus niet op de VVD manier, toe kan leiden.

[Voor 19% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 02:08]

Journalism 101: "If someone says it's raining & another person says it's dry. It's not your job to quote them both. Your job is to look out the fucking window and find out which is true."


 • Oekiejoekie
 • Registratie: Juli 2016
 • Laatst online: 19:25
Vipertje schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 01:00:
[...]

Mwah dat niet, maar Nederland heeft een behoorlijk probleem met de visvangst als we er niet samen uitkomen en als in de "overwinningspeech" meteen "liberating our fishing industry" aan bod komt. Kunnen we denk ons borst nat gaan maken als Nederland zijnde. Dat gaat een zware onderhandeling worden. Dit is niet zomaar een tussendoor onderwerpje wat we wel even gaan gladstrijken. Dit is een punt waar ze absoluut geen gezichtsverlies op willen lijden.
Dat is een wederzijds probleem... Onze Hollandse nieuwe wordt vooral gevangen in Engelse wateren. Hullie fish and chips wordt vooral gevangen in onze wateren. Hun bacon komt van Nederlandse varkens, omdat wij dat niet zo massaal eten.

WEES BLIJ !!! Hier had uw advertentie kunnen staan...


 • gambieter
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online

gambieter

Just me & my cat.

zetje01 schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:55:
Ik ben geen politiek dier -zal ik alvast maar bekennen- *knip*
Je beschrijft nu hoe een propagandist zijn ideale doelwit ziet. Heel makkelijk te beinvloeden, de persoon is er trots op zich niet te informeren, maar wel bereid een heel sterke mening te uiten die niet gebaseerd is op kennis, ervaring of inzicht, maar puur gedreven op vooroordelen en onderbuik.

Dunning Kruger: let me interrupt your expertise with my misbegotten confidence.

[Voor 16% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 02:05]

++?????++ Out of Cheese. Narf! Poit! Egad! Zort! Error. Redo From Start.


 • Plasma_Wolf
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 22-03 18:36
Ze zijn soevereiniteit kwijt. Geen europarlementariërs meer maar ze moeten nog gewoon de regels van de EU opvolgen. Voor Brexit was de PM welkom bij gesprekken als deelnemer. Nu niet meer.

Het VK kan kiezen, FTA met de EU, geen grenscontroles MAAR alle EU regels opvolgen, dus minder soevereiniteit (transitieperiode heeft dit).

Verwijdering van de EU regels waardoor ze met andere landen handelsdeals kunnen sluiten zonder overleg MAAR dan zijn ze een klein land tegenover grote landen met een sterkere economie. Dit zal zeker een element hebben (als het niet de kern van de deal wordt) van 'tekenen bij het kruisje'. Dus minder soevereiniteit. Daarnaast: de deals die gesloten worden zijn grotendeels hersteldeals omdat ze een deal hadden VIA de EU. Dus naast dat er minder soevereiniteit is, is de hele oefening van brexit totaal onnodig.

Rond handelsdeals, vergelijk EU-lidmaatschap met dat van een vakbond. Ga maar na hoe het zou aflopen als je in je eentje een nieuwe CAO bespreekt, t.o.v. een vakbond die 10000 werknemers vertegenwoordigd.

De EU verlaten zal nooit voor meer soevereiniteit zorgen. Het is een totale leugen die is ingezet als lokkertje voor het rechts in het VK.

 • zetje01
 • Registratie: Augustus 1999
 • Nu online
Dit is een serieus topic, s.v.p. niet op de man spelen.

[Voor 89% gewijzigd door defiant op 01-02-2020 01:56]


 • hcQd
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 19:06
Trommelrem schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:04:
Dus nu heeft onze nationale vlag 11 sterren?
Je bedoelt de Vlag van Europa? Die is ontworpen in 1950, lang voor het VK deel was van de EEG. De sterren staan ook niet voor deelnemende staten, als je dat dacht.

 • downtime
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online

downtime

Everybody lies

Vipertje schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 01:00:
[...]

Mwah dat niet, maar Nederland heeft een behoorlijk probleem met de visvangst als we er niet samen uitkomen en als in de "overwinningspeech" meteen "liberating our fishing industry" aan bod komt. Kunnen we denk ons borst nat gaan maken als Nederland zijnde. Dat gaat een zware onderhandeling worden. Dit is niet zomaar een tussendoor onderwerpje wat we wel even gaan gladstrijken. Dit is een punt waar ze absoluut geen gezichtsverlies op willen lijden.
Eerlijk gezegd: They won't give a fuck. Johnson heeft een ruime parlementaire meerderheid en kan zich permitteren om wat vijanden in eigen land te maken. De DUP kreeg het mes al in de rug en de vissers worden even gemakkelijk opgeofferd. Ze vinden wel een manier om de EU de schuld te geven.

Alles wordt straks ingezet om maar een goeie deal voor de City te krijgen. De vissers zijn weinig meer dan wisselgeld in die onderhandelingen. Daar zal niet zo hard voor gevochten worden.

 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
j-phone schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:45:
Ik denk persoonlijk dus niet dat (economische) Groei een goede indicatie is voor het succes van een land.
Het is niet de enige indicator, maar de discussie werd er wel door gedomineerd. No-deal zou tientallen procenten krimp tot gevolg hebben, voorstanders zien in volledig vrije handel en 'Singapore-on-steriods' als ideaal. Hoe het VK er economisch over 5 jaar bijstaat zal in grote mate bepalend zijn voor het beeld of het een 'succes' is of niet.
Plasma_Wolf schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 01:08:
Ze zijn soevereiniteit kwijt. Geen europarlementariërs meer maar ze moeten nog gewoon de regels van de EU opvolgen. Voor Brexit was de PM welkom bij gesprekken als deelnemer. Nu niet meer.
De komende 11 maanden wel maar daarna zijn ze vrij om zelf keuzes te maken, ook als dat in onze ogen slechte keuzes zijn. Het verlagen van voedselstandaarden is iets wat ze waarschijnlijk toch al van plan waren: minder regels, minder belasting en lagere lonen is het doel.

Met 5G hebben de Britten laten zien dat ze koppig genoeg zijn om de VS voor het hoofd te stoten, in die zin zie ik ze eerder terugvallen in 'Splendid isolation' dan de voetveeg worden van de VS of EU. Een 'Rusland aan de Noordzee' wat links en rechts speldenprikken uitdeelt en keer op keer kijkt waar ze mee weg kunnen komen. Cummings heeft een groter plan en dit was de eerste stap.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Amphiebietje
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 09-12-2022

Amphiebietje

In de blubber

hoevenpe schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 08:54:
Cummings heeft een groter plan en dit was de eerste stap.
De zakken van zijn geldschieters vullen?

 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
Amphiebietje schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 09:22:
De zakken van zijn geldschieters vullen?
Mijn gevoel is dat hij ideologisch gedreven is en zijn geldschieters 'slechts' nuttige idioten zijn die financieel profiteren van wat hij wil realiseren. Als het alleen maar om geld ging hadden ze het imo anders aangepakt, waren ze nu al de 51e staat geweest.

We gaan het meemaken, Brexit is het grootste economische en psychologische experiment van de afgelopen decennia en we zitten eerste rang. Of we over een paar jaar nog wat horen van Frexit, Nexit of Italexit zal in grote mate afhangen van wat er in het VK gaat gebeuren.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • dr.lowtune
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 18:08

dr.lowtune

Deugt niet

@hoevenpe we zitten inderdaad letterlijk eerste rang, vrienden van ons hebben een huisje op het strand, ik ga alvast een stoeltje reserveren om straks te zien hoe de boel aan de overkant afbrand........of niet, want veel hangt af van hoe de EU de onderhandelingen voert.

Volgens mij heeft de EU over het algemeen prima overeenkomsten (prima voor de EU), dus we zullen zien hoeveel de Etoniaanse school daar van kan afwijken. Het is in ieder geval niet in ons belang om het VK zomaar te geven wat ze willen.

Geisoleerde staten in 2021:
NK: North Korea
UK: Unrealistic Kingdom

 • Snowhite0901
 • Registratie: Juni 2012
 • Laatst online: 18:29
Bedankt allen voor jullie heldere verhalen. Ik ben heel benieuwd hoe zich de dingen het komend jaar ontwikkelen

12 x 385Wp op HD4000SolarEdge zuid 13° pvoutput


 • ericplan
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 15:30

ericplan

5180 Wp PV

Brexit is inmiddels een feit, maar het Eurostar-verdrag is nog steeds niet ondertekend. Benieuwd of, zoals gepland, de verbinding Amsterdam-Londen per 31 maart 2020 zonder overstap mogelijk is.
https://www.treinreiziger...-steeds-niet-ondertekend/

A'dam ZonPHP PVOutput


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
Interessante longread in de Irish times:
‘Brexternity of endless uncertainty’ starts today

Brexit is the afterlife of dead fantasies, but the thing about afterlives is that they are infinite. Brexit is in the past but it is not over. No one can really imagine a post-Brexit Britain, partly because the upheaval has made it impossible to be confident that the UK will continue to exist as a political entity and partly because, however it unfolds, its long-term consequences will be as profound as they are unknowable.

For Brexit is a phony answer to very real questions. We know what has led to it: the deep uncertainties about the Union after the Belfast Agreement of 1998 and the establishment of the Scottish parliament the following year; the consequent rise of English nationalism; the profound regional and social inequalities within England itself; a generational divergence of values and aspirations; the undermining of the welfare state and its promise of shared citizenship; the contempt for the poor and vulnerable expressed through a decade of austerity; the emergence of a sensationally self-indulgent and clownish ruling class.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • Baserk
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 19:23
Boris 'dreigt' met gestrekt been de onderhandelingen in te gaan.
Boris Johnson intends to impose full customs checks on all goods coming into the UK from the EU in a break with previous government policy, according to reports.

“We are planning full checks on all EU imports – export declarations, security declarations, animal health checks and all supermarket goods to pass through border inspection posts,” the Daily Telegraph reported a senior Whitehall source as saying. “This will double the practical challenge at the border in January 2021.”
The Guardian link

De JIT-gebaseerde productie bedrijven in de UK zullen geamuseerd zijn.

De EU laat ook van zich horen.
Brexit trade talks: EU to back Spain over Gibraltar claims

The EU will back Spain over its territorial claims to Gibraltar in the next phase of Brexit negotiations by giving Madrid the power to exclude the British overseas territory from any trade deal struck with Brussels.
[...]
“They have in principle asked that the new relationship not apply to Gibraltar without the explicit consent of Spain, which will only be given if the bilateral talks with Spain and the UK over the rock are resolved,” a senior EU diplomat said.

The development highlights the pitfalls Downing Street faces as it moves into negotiations on the future relationship with Brussels. The UK is now a “third country” to the EU after it formally withdrew at midnight central European time on Friday.
The Guardian link

Schoten voor de boeg, zullen we maar zeggen.

Romanes eunt domus | AITMOAFU


 • Plasma_Wolf
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 22-03 18:36
hoevenpe schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 08:54:
De komende 11 maanden wel maar daarna zijn ze vrij om zelf keuzes te maken, ook als dat in onze ogen slechte keuzes zijn. Het verlagen van voedselstandaarden is iets wat ze waarschijnlijk toch al van plan waren: minder regels, minder belasting en lagere lonen is het doel.

Met 5G hebben de Britten laten zien dat ze koppig genoeg zijn om de VS voor het hoofd te stoten, in die zin zie ik ze eerder terugvallen in 'Splendid isolation' dan de voetveeg worden van de VS of EU. Een 'Rusland aan de Noordzee' wat links en rechts speldenprikken uitdeelt en keer op keer kijkt waar ze mee weg kunnen komen. Cummings heeft een groter plan en dit was de eerste stap.
Ook een isolement is een schijnsoevereiniteit. Als je iets internationaals wil, moet je met andere landen samenwerken. De onderhandelingspositie van het VK is enorm verzwakt omdat ze een klein onbeduidend eiland zijn geworden. Op het gebied van handel zullen ze nergens wat kunnen halen.

Dat Cummings een groter plan heeft, ja dat zal. Maar zijn plan zal op geen enkel moment de Britten helpen die gisteren in de straten over soevereiniteit praatten, het draait om vasthouden en vergroten van de macht en rijkdom van de elite. Nu het VK uit de EU is, zal niemand naar hun wensen luisteren, niemand zal wat om ze geven. Het is tekenen bij het kruisje. De acties rond Huawei zijn een voetnoot in alles wat er gaat gebeuren.

Het concept van soevereiniteit is een leugen om zieltjes te winnen.

 • Amphiebietje
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 09-12-2022

Amphiebietje

In de blubber

Baserk schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 14:38:
Boris 'dreigt' met gestrekt been de onderhandelingen in te gaan.

[...]

The Guardian link

De JIT-gebaseerde productie bedrijven in de UK zullen geamuseerd zijn.
En van iemand met contacten in de vliegtuigwereld heb ik begrepen dat als Johnson dit doorzet ook Airbus het VK gaat verlaten. Dat gaat flink veel werkgelegenheid kosten en een hoop toeleveranciers doen omvallen.

Maar ja, Brexit means Brexit. 8)7

 • defiant
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 18:59

defiant

Moderator General Chat
hoevenpe schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 08:54:
Met 5G hebben de Britten laten zien dat ze koppig genoeg zijn om de VS voor het hoofd te stoten, in die zin zie ik ze eerder terugvallen in 'Splendid isolation' dan de voetveeg worden van de VS of EU.
In het geval van 5g wordt het UK de voetveeg van China:
Britain Knows It’s Selling Out Its National Security to Huawei
There are mounting concerns that dependence on Chinese technology for 5G critical infrastructure will make countries vulnerable to espionage, sabotage, and blackmail. This is why Australia, New Zealand, Japan, and the United States took the lead in banning Huawei from 5G rollout.
Johnson’s decision to make high-risk provider Huawei part of its 5G networks is that of a nation that has given up on technological sovereignty. Driven by pro-Beijing business interests and post-Brexit fears, the U.K. is making its most critical infrastructure dependent on technology controlled by China’s Communist Party, thus opening itself up to further blackmail and sabotage.
We zijn de NSA en Snowden alweer vergeten, maar je kan er vanuit gaan dat China een zelfde soort technologie ontwikkelt voor soortgelijke doeleinden.

En dat is de kern van alle discussies in vorige topic reeksen, als je een enigszins functionerende economie wilt hebben als land (geen Cuba) dan ontkom je er niet aan om voor energie, resources en technologie afhankelijk te worden van andere landen en grote machtsblokken, machtsblokken die vervolgens die afhankelijkheid gebruiken voor het vergroten van eigen invloed.

M.a.w. je kan je niet aan het machtsspel onttrekken, er bestaat geen neutrale positie, alleen de machtsblokken (EU, VS, China) zijn soeverein omdat ze in verregaande mate zelf kunnen bepalen hoe handel en veiligheid geregeld en dat kunnen afdwingen op andere partijen. Kleinere partijen kunnen alleen accepteren wat de machtsblokken voorschrijven, wil men meedoen in het systeem.

M.a.w. de Britten hebben geen keuze, ze zullen uiteindelijk moeten kiezen welke partij (VS, China, EU) ze zich zullen gaan onderwerpen.

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


 • Bundin
 • Registratie: Januari 2006
 • Niet online
Alsof de EU, met alle interne politieke verdeeldheid, glaciale besluitvorming, onoverbrugbaar verschillende economieën en bijbehorend imago bij de eigen burgers wél ineens een decennium of 3 een vuist kan maken tegen China...

Ik ben sterk pro-EU, maar als ze Straatsburg al niet afgeschaft krijgen (laat staan het landbouwsubsidies stelsel hervormd) dan zal het op termijn een derderangs blok worden. Alsnog zijn we dan beter af binnen de EU dan erbuiten, maar laten we ons geen illusies maken.

 • Amphiebietje
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 09-12-2022

Amphiebietje

In de blubber

Het probleem met dit onderwerp is dat diverse partijen angst lopen te zaaien over Huawei omdat ze niet kunnen verkroppen dat de VS technologisch nogal achterloopt wat betreft 5G. Als sommige Westerse veiligheidsfunctionarissen dan gaan lopen te zeggen dat diezelfde angstzaaierij overdreven is, tja...

Overigens wil ik nog wel eens zien hoe groot het succes van 5G wordt, aangezien 5G ook interfereert met de capaciteit van weerssatellieten om de aarde goed te observeren en daar nog steeds problemen mee zijn:
https://www.nature.com/articles/d41586-019-03609-x
https://www.popularmechan...29/5g-weather-satellites/
Laten we net in een periode leven van klimaatsverandering, waar juist het voorspellen van grillig weer in de nabije toekomst zeer belangrijk gaat worden...

Nou ja, mocht dit ertoe leiden dat er ergens een flinke storm idiote 5G-verslaafde technofielen om zeep helpt, dan is dat misschien gewoon een vorm van natuurlijke selectie. :')

[Voor 3% gewijzigd door Amphiebietje op 02-02-2020 08:16]


 • alienfruit
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 10:50

alienfruit

the alien you never expected

Het was vrijdag zowel mijn leaving drinks en meteen maar Brexit 'gevierd' door naar Fabric te gaan tot in de vroege uurtjes

[Voor 3% gewijzigd door alienfruit op 02-02-2020 09:06]


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Amphiebietje schreef op zondag 2 februari 2020 @ 08:12:
[...]


Het probleem met dit onderwerp is dat diverse partijen angst lopen te zaaien over Huawei omdat ze niet kunnen verkroppen dat de VS technologisch nogal achterloopt wat betreft 5G. Als sommige Westerse veiligheidsfunctionarissen dan gaan lopen te zeggen dat diezelfde angstzaaierij overdreven is, tja...
Of er zijn gewoon serieuze veiligheidsrisico's verbonden aan je primaire netwerkstructuur laten opbouwen door een bedrijf met zeer innige banden met de CCP en het "Volksbevrijdingsleger"...

Het heeft ook helemaal niks met technologische achterstand te maken. Huawei en ZTE krijgen enorme subsidies om alle concurrenten uit de markt te drukken en dan kom je aanzetten met een complot. Je hoeft ook niet naar Cisco te stappen, je kan ook naar Nokia of Ericsson. Aanbestedingen zijn verder complexer dan de goedkoopste wint. Zeker zoiets als een telefoonnetwerk heeft veel meer waarde dan de waarde van de fysieke apparatuur.

Nota bene ligt dit juist aan de bron van deze hele Brexit puinzooi. Het hele westerse democratische systeem is gedestabiliseerd omdat een aantal miljardairs geen loonsverhogingen meer wenste te betalen en de productie naar China verhuisde waar ze spotgoedkope arbeid kregen aangeboden. Ondertussen zijn ze technologisch aardig leeggeroofd als ze het niet zelf hebben overhandigd en nu beginnen ze in China met iedereen eruit werken en vervangen. Ondertussen is de traditionele arbeidsklasse haar fragiele bestaanszekerheden ontnomen, hebben de traditionele sociaaldemocratische partijen abject gefaald om hun achterban te beschermen en zijn die mensen uit wanhoop overgestapt op radicaal rechts die paradoxaal de rechtspositie van diezelfde arbeidsklasse nog verder wil uitkleden voor eigen gewin.

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • NMH
 • Registratie: Oktober 2015
 • Laatst online: 17:05

NMH

Moderator General Chat
Baserk schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 14:38:
Boris 'dreigt' met gestrekt been de onderhandelingen in te gaan.

[...]

The Guardian link
Ach, het zou slechts de meest recente in een lange lijst gebroken beloftes zijn. Voor het Brexit referendum zeiden de Brexiteers zelfs nog: Uit de single market? Dat zou gekkenwerk zijn. En waarom zou je het ook niet doen? Kennelijk rekent het electoraat je er toch niet op af.

Maar ze zullen deze voorbereidingen ook wel moeten treffen, los van of ze daadwerkelijk van plan zijn hierop aan te sturen. Je kunt alleen onderhandelen als je de optie hebt om van tafel te lopen. Heb je die niet, dan ben je overgeleverd aan de goede wil van de persoon tegenover je en kun je alleen maar tekenen bij het kruisje.

[Voor 3% gewijzigd door NMH op 02-02-2020 12:16]


 • Philpend
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 23-03 13:20
Boris heeft nog wat meer gestrekt been toegevoegd aan zijn onderhandelingsinzet en volgens mij al een voorschot genomen op de onmogelijkheid van een vrijhandelsakkoord:
https://nos.nl/artikel/23...an-europese-rechters.html

Om een vrijhandelsakkoord te kunnen sluiten zal hij zich moeten houden aan de Europese regels. Door de gang naar de Europese rechter uit te sluiten maakt hij een effectieve controle met sancties daarop onmogelijk en zegt dus indirect neen tegen een vrijhandelsakkoord.

Op naar de 51e staat, maar hoe dat zich rijmt met ‘taking back control’ is mij een raadsel. Het enige dat de brexiteers lijkt te interesseren is dat er alleen nog maar Engels gesproken wordt in engeland:
https://www.theguardian.c...of-flats-to-speak-english
Ik ben bang dat dit een voorbode is voor nog veel meer onheil. Lees vooral de tekst van het hele pamflet in het artikel, veel racistischer krijg je het niet.

[Voor 4% gewijzigd door Philpend op 02-02-2020 13:01]


 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
Philpend schreef op zondag 2 februari 2020 @ 12:59:
Door de gang naar de Europese rechter uit te sluiten maakt hij een effectieve controle met sancties daarop onmogelijk en zegt dus indirect neen tegen een vrijhandelsakkoord.
CETA heeft ook een onafhankelijk arbitrage mechanisme, dat lijkt me geen onoverkomelijk probleem.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • roffeltjes
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 09:17
XWB schreef op zaterdag 1 februari 2020 @ 00:11:
Sinds de laatste verkiezingen had ik het circus niet meer gevolgd, maar het is dus geen harde exit geworden.
[...]

Mooi.
Dat had je gedacht, er is nog steeds geen deal en de kans dat die er komt (buiten het meest basale) is volgens mij vrijwel nul.

Maar goed dat was vanaf dag 1 wel duidelijk. Er waren maar twee scenario's: In de Vrijhandelszone of er compleet uit. Met name de EU is hier volledig transparant over, dus elke fantasie die de UK heeft op een andere uitkomst zijn niet meer dan dat: Fantasie.
hoevenpe schreef op zondag 2 februari 2020 @ 13:25:
[...]

CETA heeft ook een onafhankelijk arbitrage mechanisme, dat lijkt me geen onoverkomelijk probleem.
Daar heb je het vermoedelijk behoorlijk mis mee:

1. De Eu gaat vrijwel geen millimeter meegeven op dit front en dat is al direct een showstoppe. Als er één ding is, dan is het dat de EU vanaf dag één hierover duidelijk zijn geweest en dat de UK de horlepiep kan dansen, er veranderd niets aan dat uitgangspunt.
2. Zelfs als in een collectieve aanval van verstandsverbijstering de EU zijn broek naar beneden trekt en de billen aan de UK toesteekt betekent dit een vertraging die de termijn van 8 maanden die er over is voor het akkoord al compleet onrealistisch maakt, Ook deze lijkt me een evidente hobbel die op geen enkele manier te nemen is. Je kan niet zomaar even de hele regelgeving in een paar maanden overhevelen naar een CETA-achtige oplossing, sowieso heeft de UK een groot gebrek aan ambtenaren en ik gok dat de Eu ook wel even wat tijd nodig heeft dat voor elkaar te breien.

Keiharde lijnen in het zand en een gebrek aan tijd betekenen dat er maar één uitkomst kan zijn:

Een snoeiharde no-deal Brexit. Hooguit wat deals over medicijnen en vliegverkeer, maar voor de rest gaat het sector per sector worden aangevlogen over het komende decennium (of langer).

[Voor 18% gewijzigd door roffeltjes op 02-02-2020 16:32]


 • Amphiebietje
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 09-12-2022

Amphiebietje

In de blubber

DaniëlWW2 schreef op zondag 2 februari 2020 @ 09:59:
[...]

Of er zijn gewoon serieuze veiligheidsrisico's verbonden aan je primaire netwerkstructuur laten opbouwen door een bedrijf met zeer innige banden met de CCP en het "Volksbevrijdingsleger"...
In tegenstelling tot gebruikmaken van Amerikaanse technologie met ingebouwde achterdeurtjes voor Amerikaanse diensten, neem ik aan?

Je moest eens weten hoeveel bedrijven die leveren aan de Amerikaanse defensie verhulde staatssteun krijgen...
Het heeft ook helemaal niks met technologische achterstand te maken. Huawei en ZTE krijgen enorme subsidies om alle concurrenten uit de markt te drukken en dan kom je aanzetten met een complot. Je hoeft ook niet naar Cisco te stappen, je kan ook naar Nokia of Ericsson. Aanbestedingen zijn verder complexer dan de goedkoopste wint. Zeker zoiets als een telefoonnetwerk heeft veel meer waarde dan de waarde van de fysieke apparatuur.
Euh, ja? Alleen worden de meeste aanbestedingen zo slecht geschreven dat er meestal alleen de goedkoopste als winnaar uit komt. Dat is niet de schuld van het bedrijf dat de aanbesteding wint.

Overigens heb ik dat van die technologische achterstand uit de media. Als de VS het echt zo'n probleem zou vinden, waarom stoppen ze dan niet zelf meer geld in de ontwikkeling van alternatieven? Gezien het budget dat sommige researchafdelingen daar hebben kan dat best.
Nota bene ligt dit juist aan de bron van deze hele Brexit puinzooi. Het hele westerse democratische systeem is gedestabiliseerd omdat een aantal miljardairs geen loonsverhogingen meer wenste te betalen en de productie naar China verhuisde waar ze spotgoedkope arbeid kregen aangeboden. Ondertussen zijn ze technologisch aardig leeggeroofd als ze het niet zelf hebben overhandigd en nu beginnen ze in China met iedereen eruit werken en vervangen. Ondertussen is de traditionele arbeidsklasse haar fragiele bestaanszekerheden ontnomen, hebben de traditionele sociaaldemocratische partijen abject gefaald om hun achterban te beschermen en zijn die mensen uit wanhoop overgestapt op radicaal rechts die paradoxaal de rechtspositie van diezelfde arbeidsklasse nog verder wil uitkleden voor eigen gewin.
Wacht even, je verwijt mij dat ik aan kom zetten met een complottheorie, en dan spui je dit uit? 8)7

Doen alsof het gedrag van enkele individuen en de opkomst van China de enige redenen zijn voor de opkomst van radicaal rechtse partijen en bewegingen in democratische stelsels is vreemd, gezien de zeer grote rol van sociale media in het creëren van informatiebubbels in de laatste tien jaar. Verder zijn er de duidelijke aanwijzingen dat de bedrijven achter die sociale media er geen problemen mee hebben om in ruil voor geld of regelingen die hen geld opleveren/beschermen hun eigen product te laten misbruiken door kwaadwillenden om politieke winst te boeken. En die bedrijven komen oorspronkelijk niet uit China.

Niet dat dat eigenlijk iets uitmaakt, want de ware reden achter dit alles is het compleet doorgeslagen idee dat in kapitalistische economiën alles moet kunnen, zonder enige regulatie of handhaving dan ook. Toepasbaar op het spuien van de groots mogelijke onzin om vooral aandacht te krijgen, semi-criminele lieden in de politiek en het bedrijfsleven die graaien tot een hogere kunstvorm hebben verheven, monopolistische techbedrijven en hun sociale verbanden verwoestende rotzooi, etc.

Juist van jou zou ik een beter antwoord hebben verwacht. :/

 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
roffeltjes schreef op zondag 2 februari 2020 @ 16:23:
Keiharde lijnen in het zand en een gebrek aan tijd betekenen dat er maar één uitkomst kan zijn.
Alles wat we nu horen is bedoeld voor de eigen achterban, zou het niet te serieus nemen. De Britten hebben al eerder laten zien 180 graden te kunnen draaien, ook deze keer zal er wel een door de EU gedicteerd slap compromis uitkomen.

Mijn punt had betrekking op de arbitrage, dat lijkt me weinig arbitrair: een neutrale entiteit kom in de meeste handelsverdragen voor, andersom zou het voor de EU ook niet acceptabel zijn als Britse rechters het laatste oordeel zouden hebben.

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Amphiebietje schreef op zondag 2 februari 2020 @ 17:21:
[...]


In tegenstelling tot gebruikmaken van Amerikaanse technologie met ingebouwde achterdeurtjes voor Amerikaanse diensten, neem ik aan?

Je moest eens weten hoeveel bedrijven die leveren aan de Amerikaanse defensie verhulde staatssteun krijgen...
Want Nokia en al helemaal Ericsson zijn Amerikaans. ;)
Euh, ja? Alleen worden de meeste aanbestedingen zo slecht geschreven dat er meestal alleen de goedkoopste als winnaar uit komt. Dat is niet de schuld van het bedrijf dat de aanbesteding wint.
Aanbestedingen worden geschreven naar politieke wensen. Of denk je dat de Nederlandse regering zomaar heeft besloten om Huawei te gaan weren uit kernnetwerken?
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stb-2019-457.html
https://www.nrc.nl/nieuws...huawei-in-5g-net-a3982795

Daar zit overigens een langer verhaal achter van Chinese invloed vergaring in Europa. Dat nota bene de Nederlandse regering hier als een van de eerste op ging acteren is wel heel erg tekenend.
Overigens heb ik dat van die technologische achterstand uit de media. Als de VS het echt zo'n probleem zou vinden, waarom stoppen ze dan niet zelf meer geld in de ontwikkeling van alternatieven? Gezien het budget dat sommige researchafdelingen daar hebben kan dat best.
Zou het misschien kunnen omdat de Amerikaanse industrie gewend is om elke buitenlandse concurrent te weren via tarieven? Trump is echt niet nieuw. Verder sinds wanneer moeten wij in Europa het Amerikaanse kopen als er Europese alternatieven zijn?
[...]


Wacht even, je verwijt mij dat ik aan kom zetten met een complottheorie, en dan spui je dit uit? 8)7

Doen alsof het gedrag van enkele individuen en de opkomst van China de enige redenen zijn voor de opkomst van radicaal rechtse partijen en bewegingen in democratische stelsels is vreemd, gezien de zeer grote rol van sociale media in het creëren van informatiebubbels in de laatste tien jaar. Verder zijn er de duidelijke aanwijzingen dat de bedrijven achter die sociale media er geen problemen mee hebben om in ruil voor geld of regelingen die hen geld opleveren/beschermen hun eigen product te laten misbruiken door kwaadwillenden om politieke winst te boeken. En die bedrijven komen oorspronkelijk niet uit China.

Niet dat dat eigenlijk iets uitmaakt, want de ware reden achter dit alles is het compleet doorgeslagen idee dat in kapitalistische economiën alles moet kunnen, zonder enige regulatie of handhaving dan ook. Toepasbaar op het spuien van de groots mogelijke onzin om vooral aandacht te krijgen, semi-criminele lieden in de politiek en het bedrijfsleven die graaien tot een hogere kunstvorm hebben verheven, monopolistische techbedrijven en hun sociale verbanden verwoestende rotzooi, etc.

Juist van jou zou ik een beter antwoord hebben verwacht. :/
Dat je het niet bevalt, betekent niet dat het onzin is. Ik heb ook niks gezegd over andere kapitalistische factoren, maar laat vrije markt kapitalisme nu zeer zeker wel degelijk een grote factor hebben gespeeld in de verhuizing van industrie naar China. Deregulering alleen is zeer zeker niet het probleem. Deregulering zonder verplaatsing had ook een heel ander effect gehad. Het was ook niet mijn briljante idee om de Europese praktijk van grootindustrie en politiek in kartel van voor de Tweede Wereldoorlog te slopen als voorwaarde voor Marshallhulp. Immers was Marshallhulp een hefboom om de Europese markt in te komen en het slopen van de vrij innige samenwerking tussen grootindustrie en grootkapitaal en de staat breken was hiervoor noodzakelijk. Dat een van de belangen die de staat vertegenwoordigde het belang van de bevolking op arbeid was, werd doodleuk aan de kant geschoven.

Nimmer was het mijn wens dat het erop volgende gemengde economische systeem verlaten moest worden omdat de volgende generatie van de al eerder aangehaalde miljardairs, meer wenste te verdienen en ruimschoots werden gefaciliteerd door een nieuwe generatie van bijzonder incompetente politici. Dat werd ook ruimschoots ondersteunt door extreme efficiëntie gedreven economen (chicago school of economics) die totaal geen oog hadden voor welke menselijke factor dan ook. Dat heeft die gigantische exodus gefaciliteerd, heeft een gruwelijk regime in het zadel gehouden en nu komt het ons terug bijten.

Wat gebeurde er namelijk nadat de industrie verdween? Nou de dienstensector was het opeens helemaal. Welk land heeft nu ook alweer een gigantische dienstensector? Juist, die Britten. Welk land figureert als "gidsland" voor de "geweldige" neoliberale economie? Groot Brittannië. Hoe ziet het politieke klimaat eruit in Groot Brittannië nadat Thatcher de Britse industrie de nek om had gedraaid en de jaren erna? Nou de gebieden die totaal berooid achterlaten werden, stemde voor de Brexit en stemde nota bene voor Johnson vanwege die Brexit.

Die puzzel past te perfect. Kijk naar wat er in de VS is gebeurd met Trump of hier in Nederland. In Nederland kwam rechts radicaal ook al vroeg op met Wilders en nu Baudet. Het is geen toeval omdat hier meer dan vrijwel overal in continentaal Europa, de arbeidszekerheid is verdwenen.

Je kan er dus wel een eurocentrische blik op blijven houden, maar het is te makkelijk om er te veel gaten in te prikken. Nota bene begrijpt zelfs de VVD dit en is Nederland onderhand een pleitbezorger aan het worden tegen onder andere Chinese invloed in Europa en voor de eigen Europese industrie te beschermen. Zo ver zijn we al en zover is het gekomen in de drie jaar dat Trump aan de macht is en Brexit speelt. Dat zijn hier namelijk de breuklijnen geweest waar de CCP gebruik van maakt om in rap tempo over te gaan tot de aanval. Zie ook: https://www.nrc.nl/nieuws...ctie-tegen-china-a3982744

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • Amphiebietje
 • Registratie: Augustus 2017
 • Laatst online: 09-12-2022

Amphiebietje

In de blubber

DaniëlWW2 schreef op zondag 2 februari 2020 @ 18:42:


Zou het misschien kunnen omdat de Amerikaanse industrie gewend is om elke buitenlandse concurrent te weren via tarieven? Trump is echt niet nieuw. Verder sinds wanneer moeten wij in Europa het Amerikaanse kopen als er Europese alternatieven zijn?
Dus...de grote blokkeerder van maatregelen tegen Huawei in de VS blijkt...het Pentagon/DoD...te zijn.

Want ze zijn bang dat Amerikaanse bedrijven anders minder producten kunnen verkopen in aan Huawei en andere Chinese bedrijven.

https://news.slashdot.org...clampdown-on-huawei-sales

Op zich snap ik het argument, alhoewel dat dit belangrijk is er ook op zou kunnen wijzen dat de desbetreffende producten kwetsbaarheden hebben die de VS kan misbruiken.

 • D-dark
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 16:00
Het is een duivels dilemma

HuaWei heeft qua techniek, prijs en gebruiksgemak helaas een voorsprong van 1 a 2 jaar op de concurrentie.
Qua logica en de wetten van de vrijemarkt zijn zij dan de uitgesproken partij om 5G netwerken te leveren.

Helaas komen de Verenigde Staten , het VK en Europa er nu achter dat je van een andere partij die economisch / politiek gezien gewicht in de strijd legt vitale techniek met een achterdeur aanschaft. Andere optie is veel meer betalen en slechtere kwlaiteit krijgen en vertaging met %G oplopen welke je weer voor economische groei benodigd is. Ironisch gezien heeft de huidige techniek een paar achterdeurs voor de VS maar die vertrouwen we meer dan China. Een nieuw wereldbeeld maar onvermijdelijk.

Dat is het dilemma waarin we ons bevinden. Het compromis van Johnson is ironisch gezien de blauwdruk voor heel veel andere landen om zowel de kool als de geit te sparen.

[Voor 9% gewijzigd door D-dark op 02-02-2020 19:13]


 • ANdrode
 • Registratie: Februari 2003
 • Niet online
D-dark schreef op zondag 2 februari 2020 @ 19:11:
Ironisch gezien heeft de huidige techniek een paar achterdeurs voor de VS maar die vertrouwen we meer dan China. Een nieuw wereldbeeld maar onvermijdelijk.
Ik zou het vooral vervelend vinden wanneer de hele stack in de handen van één partij terecht kwam. Tot nu toe was de versnipperd. En nu?
 • Baseband stations? Huawei
 • (IP) Switches? Huawei
 • Core netwerk? Huawei
 • Carrier routers? Huawei

 • Indoubt
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 15:00

Indoubt

Always be indoubt until sure

Zit toch nog met onduidelijkheden.

Als ik me niet vergis was afgelopen vrijdag de formele witdrawal date.

Dat zou, voor ik kan overzien, inhouden (onder andere) dat alle derrivaten handel die voorheen in londen plaats vond van ETD (exchange traded derrivates) status naar OTC status gaan (over the counter, welke voor alle third countries geld)

OTC's moeten bekrachtigd worden door een in de EU gevestigd clearing house (volgens EMIR regels) als ik het wel heb.

Is dit nu afgelopen vrijdag ingegaan of is er gedurende de transitie periode een grace period.

Het betekend wel voor de City in Londen dat ze afhankelijk zijn van clearance binnen de EU en de welwillendheid/regels van EU clearing houses om dat te doen.

Mijn vermoeden is dat de City in Londen ook nog een veertje gaat laten.

Ik hoop overigens nog steeds dat het niet al te erg wordt voor de Engelsen. Ik heb daar toch een paar vrienden zitten en het is toch een deuk in de EU waarvan alleen Trump, Putin en Xi de lachende derde zijn.

Dat betekend niet dat ik vindt dat de EU in de onderhandelingen water bij de wijn moet doen. Als je je lidmaatschap van de sportschool opzegt zitten er gewoon consequenties aan.

 • franssie
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 19:00

franssie

Save the albatross

@Indoubt Het is lang geleden dat ik een ISDA of soortgelijk contract heb doorgelezen - maar doe het eens. Vergeet de bijlagen niet zou ik zeggen :+ :)

Die deuk die je noemt zit in het UK en wel in Engeland, met name Londen, daar gaan de financiële handelaren en geopolitieke vogels het eerst graven (en die zitten gek genoeg ...) . Gevallen fruit en dode dieren worden het eerst opgegeten.

edit: als je langlopende contracten hebt lopen - geen idee wie ze gaat clearen als er een default plaatsvindt.

[Voor 12% gewijzigd door franssie op 03-02-2020 00:56]

🎸 Niets is zo permanent als een tijdelijke oplossing | Een goed probleem komt nooit alleen | Gibson guitar Fender Guitar God Damn Guitar


 • Semyon
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 07:22


Niet dat het niet al lang duidelijk was dat Brexit nauwelijks over de EU ging, maar meer een we zijn boos-verhaal is, o.a. op buitenlanders. Het is toch pijnlijk dat weer zo duidelijk te zien.

Only when it is dark enough, can you see the stars


 • roffeltjes
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 09:17
hoevenpe schreef op zondag 2 februari 2020 @ 17:43:
[...]

Alles wat we nu horen is bedoeld voor de eigen achterban, zou het niet te serieus nemen. De Britten hebben al eerder laten zien 180 graden te kunnen draaien, ook deze keer zal er wel een door de EU gedicteerd slap compromis uitkomen.
De feiten zijn tegen je...

1. De Britten zijn in die zin gedraaid dat ze van zachte naar harde Brexit zijn gegaan. Om deze maar even te benadrukken, ondanks hun gedraai hebben ze in 4 jaar nog geen schaduw van een handelsverdrag.
2, De EU sluit qua handel nooit slappe compromissen en deze keer is de druk op een harde lijn alleen maar groter.
Mijn punt had betrekking op de arbitrage, dat lijkt me weinig arbitrair: een neutrale entiteit kom in de meeste handelsverdragen voor, andersom zou het voor de EU ook niet acceptabel zijn als Britse rechters het laatste oordeel zouden hebben.
1. Er is geen tijd voor de UK, dat is sowieso de duidelijkste barrière.
2. De UK gaat tot nu toe alleen maar radicaler erin, kans dat ze hierin door de knieën gaan is klein. Electoraal gaat BoJo alleen overleven als hij hard-liner is (oftewel zijn eigen land mutileert).
3. De EU heeft liever geen verdrag dan een compromis op korte termijn. Dat verdrag kan ook wel even wachten. De economische pijn is heel vervelend, maar het signaal dat de EU gaat afgeven is belangrijker.
4. De staatshoofden van de Eu hebben ook een electorale factor. Ook daar is door de knieen gaan voor de UK niet heel handig.

Kortom, er komt geen snelle deal. Je kan deze in je hoofd uitspelen en dan zie je heel snel dat er geen vergelijk wordt gevonden totdat de emotie eruit is. En dat gaat nog wel even duren.

 • drooger
 • Registratie: Augustus 2005
 • Nu online

drooger

Falen is ook een kunst.

Semyon schreef op maandag 3 februari 2020 @ 06:22:
[Afbeelding]

Niet dat het niet al lang duidelijk was dat Brexit nauwelijks over de EU ging, maar meer een we zijn boos-verhaal is, o.a. op buitenlanders. Het is toch pijnlijk dat weer zo duidelijk te zien.
Wel jammer dat hij zelf op zijn minst 2 taalfouten maakt in zijn "the the Queens English".

“A single person acting without integrity could stain the whole cause and damage everything we hope to achieve.” ― The Precipice


 • Indoubt
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 15:00

Indoubt

Always be indoubt until sure

@franssie

Ik heb geen contracten en zit ook niet echt in die bussines. Als dat wel zo was had ik me er wel in verdiept.

Ik vraag het me eigenlijk gewoon af omdat dit een behoorlijke impact op de dienstensector van de City kan hebben en het er net op lijkt alsof de regering van het UK hier niet eens over nadenkt. Ook in de financiele nieuwsberichten vindt je er maar mondjesmaat iets over terug.

Misschien dat iedereen, zonder ruchtbaarheid daaraan te geven, zijn posities en mitigerende acties al heeft genomen.

Qua productie en maak industrie is brexit misschien niet handig, als er echter ook op service gebied maar beperkt service kan worden verleend binnen de EU heeft dat aanvullende consequenties die mogelijk nog veel groter zijn dan de gewone handel

 • roffeltjes
 • Registratie: Januari 2011
 • Laatst online: 09:17
Indoubt schreef op maandag 3 februari 2020 @ 10:14:

Ik vraag het me eigenlijk gewoon af omdat dit een behoorlijke impact op de dienstensector van de City kan hebben en het er net op lijkt alsof de regering van het UK hier niet eens over nadenkt. Ook in de financiele nieuwsberichten vindt je er maar mondjesmaat iets over terug.
De economie is geen doorslaggevende factor voor de Brexit factie, anders waren ze er überhaupt niet aan begonnen. Het gaat om electoraal gewin. Pijn voor de financiële sector is electoraal ook prima te verkopen.

Wat dat betreft snap ik niet dat mensen met twee hersencellen nog steeds denken dat BoJo op de een of andere manier iets anders wil dan een no-deall. Hij wil absoluut geen deal, zie ook de laatste berichtgeving waar hij en zijn regering gewoon linea recta afstevenen op een einde aan de onderhandelingen.

Hoe meer pijn Engeland leidt, hoe beter het voor de Brexit groep is, immers je wentelt het af op de common enemies: Publiekelijk is het de schuld van de EU en via de fluisterstem ga je buitenlanders aanvallen. Polarisatie is een feature, niet een bug. Zoals alle populisten op rechts zijn het gewetenloze schoften. En ja, dat is een objectieve mening gezien hun acties, de korte termijn gevolgen, de lange termijn gevolgen en de zekerheid dat ze dit zelf echt wel snappen.

 • hoevenpe
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 19:24
Ben je 'the row of the summer' over de volgorde van onderhandelen vergeten? Of 'go whistle' over het betalen van de rekening, 'we don't need a transition period', 'no UK prime minister accepts a hard border in the Irish Sea', etc. etc.
Kortom, er komt geen snelle deal. Je kan deze in je hoofd uitspelen en dan zie je heel snel dat er geen vergelijk wordt gevonden totdat de emotie eruit is. En dat gaat nog wel even duren.
Ik verwacht ook geen snelle deal, maar als ergens in november/december de gevolgen van 'no-deal' (tegenwoordig eufemistisch 'Australië-deal' genoemd) duidelijk worden zou het me niet verbazen dat ze alsnog door de knieën gaan...

Regio Utrecht 1850Wp@79° 3700Wp@259°

Pagina: 1 2 3 ... 48 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee