Omdat zolang een bedrijf niet fraudeert al die dingen waar jij het over blijft hebben gewoon in de specs staan, en gewoon gegarandeerd zijn over bijvoorbeeld zijn temperatuurrange (tenzij anders aangegeven, en tuurlijk kan er een keer eentje worden gemaakt die over temperatuur toch er niet aan blijkt te voldoen, maar over het algemeen zal dat gewoon werken).
Laten we het simple stellen. Als je een amp hebt die opgebouwd is uit componenten die alle aan de minimale tolerantie zitten versus een die geheel aan de max tolerantie zit dan heb je een aanzienlijk verschil.
Daarom design je ze ook dat ook bij max toleranties je amplifier het nog doet binnen zijn specs (waarbij max toleranties ook een aantal sigma kan zijn).
Wat je mening betreft dat de temp van een amp niet echt spannend is ben ik het niet met je eens. Veel apparatuur staat in afgesloten kasten onder hoge temperatuur te werken . Soms kun je daar bij fiks vermogen een ei op bakken. Dat maakt wel degelijk uit.
Passives hebben er niet veel last van. Threshold spanning van mosfets gaat omhoog, maar ook hun mobiliteit, dus exacte effect hangt af van hoe ze gebiased zijn. Oftewel, simuleren geblazen.
Ik ontwerp zelf met integrated componenten, en niet discrete. Dus ik kan niet garanderen hoe die mensen het doen. Maar bij geintegreerde componenten hebben we het ook over toleranties van +/-20% makkelijk, en afhankelijk van de afnemer vaak genoeg ook een temperatuur range van -40 tot +150. Dat maakt het er niet makkelijker op, maar daar kan je best mee werken.
[...]
Gestandaardiseerde testtonen en vermogens, per merk geheel gelijk?. nee dus. Erger nog ze worden meestal niet eens opgegeven. Men beseft kennelijk niet hoe groot de invloed daarvan kan zijn of erger men onderschat dat gegeven.
Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat bijvoorbeeld THDs worden gegeven zonder het vermogen te vermelden waarbij dat het geval is.
Edit: Holy fuck, die zijn zelfs te gierig om glazen containertjes te gebruiken en goedkope plastic is nu een feature