• oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11

De nieuwste generatie fietsen van VanMoof; de S5 (links) en A5 (rechts), geïntroduceerd in april 2022.


VanMoof is een fabrikant van fietsen uit Amsterdam, opgericht in 2009 en begonnen met 'smart bikes' zonder elektrische trapondersteuning. Later kwamen hier e-bikes bij en uiteindelijk is ervoor gekozen om alleen hierop te focussen. De e-bikes hebben nog steeds veel slimme functies, waarvan sommige haar oorsprong vinden in de eerste modellen. Haar fietsen staan bekend om het moderne en minimalistische ontwerp, met in het midden een strakke verticale framebuis waarin de lampen geïntegreerd zijn. Wie verder kijkt ontdekt dat hierin ook tal van elektronica is verwerkt en dat ook de accu in het frame is verwerkt. Ook kenmerkend is de kicklock; een slot dat in de achternaaf is verwerkt en zeer eenvoudig kan worden vergrendeld door er tegenaan te 'schoppen'. Het slot gaat net zo gemakkelijk weer open via een bluetooth of een pincode.

Op het moment van schrijven heeft VanMoof 9 winkels (brand stores) over de hele wereld en werkt het samen met lokale fietsenmakers (certified workshops) om dichterbij haar klanten te kunnen komen. VanMoof heeft 700 medewerkers, waarvan de meesten werken op het hoofdkantoor in Amsterdam en in haar eigen fabriek in Taipei (Taiwan).


Dit topic is van ons allemaal, zo ook de topic starter. Heb je een aanvulling, suggestie of verbetering? Stuur mij een persoonlijk bericht, of vermeld mij (@oscarwashere) in je reactie in dit topic. Heb je nog geen Tweakers account, zorg dan dat je er eentje aanmaakt. Je ziet namelijk meer reacties als je bent ingelogd.Inhoudsopgave

Over de VanMoof fietsenVoordat je een VanMoof kooptTips voor VanMoof rijdersAanpassingen, reparaties en onderhoud
Overige informatieOok handig: laatste pagina van dit topic, vastgezette reacties en populairste reacties hier op Tweakers.


(↑)Over de VanMoof fietsenEigenschappen
Wat maakt een VanMoof nou zo'n unieke fiets?


Specificaties en modellen

Prijshistorie
Sinds de introductie van de nieuwste modellen in 2020 (S3 en X3) verkoopt VANMOOF enkel nog elektrische modellen. De 'Electrified' benaming is hierdoor verdwenen en alleen de letter de het soort frame aanduidt (S/X) en de generatie (3) blijven over. Voorgaande modellen zijn niet meer bij nieuw bij VANMOOF te bestellen, maar komen sporadisch in de Outlet nog voorbij (zie verderop in de topic starter).
S5 / A5
Nee je ziet niets over het hoofd, VanMoof heeft de vier overgeslagen. In april 2022 heeft VanMoof haar nieuwe generatie, de A5 en S5, aangekondigd. Het A-model komt in de plaats van de X-reeks, waar het een lagere instap moet bieden voor de kleinere fietser. De S-reeks is onveranderd, maar dit keer een kleiner/lager frame zodat ook hierop meer maten fietsers passen.

De eerste fietsen moeten in juli 2022 worden geleverd en zijn sinds april 2022 te bestellen, indien je een uitnodiging heeft ontvangen, voor €2.498. De uitnodigingscodes lijken vrij ruim verspreid en konden ook nog apart worden opgevraagd. Op dit moment zijn beide modellen alleen in lichtgrijs verkrijgbaar.

Sinds mei 2022 zijn de S5 en A5 ook zonder uitnodiging te bestellen, nog steeds voor dezelfde introductieprijs van €2.498.
 • Pre-order vanaf mei 2022: €2.498
 • Oktober 2022: €2.998
Electrified S3 / X3
Eind 2019 is voor het eerst bevestigd wanneer ze verwachten de nieuwste generatie te lanceren. Op 21 april 2020 zijn de nieuwste modellen in een interactieve livestream gepresenteerd. Het interactieve deel hiervan is hier nog terug te zien. Hierin werd, naast alle features, ook bevestigd dat de introductieprijs van €1.998 de verkoopprijs blijft. Ook kregen we een klein kijkje in VANMOOF haar eigen fabriek in Taipei, wat de relatief lage prijs van de fiets en het kunnen maken van 'zo veel' eigen onderdelen mogelijk maakt volgens het merk.

Wie al tijdens de 'exclusieve' pre-sale bestelde (hiervoor was een uitnodiging nodig, maar uitnodiging codes werden ruim gedeeld en bleken vaker bruikbaar), krijgt vanaf 14 mei geleverd. Sommige pers heeft al een vroeger testmodel ontvangen om te reviewen, dus er zijn al een aantal reviews te vinden op internet. Inmiddels zijn de nieuwe modellen voor iedereen te bestellen en is de levertijd op het moment van schrijven op z'n vroegst 2 juli (S3 in lichte kleur), tot uiterlijk 7 augustus (X3 in donkere kleur). Uiteraard veranderen de levertijden continue.
Electrified S2 / X2
 • 2018 release: onbekend
 • 2018 verk. pr.: €3.398
 • 2018 najaar: €2.598 "early bird"
 • 2019 voorjaar €2.598
 • 2019 zomer: €3.398
 • 2020 maart: €1.798 "to make space for something new"
 • 2020 april: €3.398
 • 2020 april: niet meer nieuw te koop
Smart S / X
 • Smart S | €898, of abo €19 25/maand + €98 eenmalig
 • Smart X | €898, of abo €19 25/maand + €98 eenmalig
Oudere modellen zijn niet meer (nieuw) verkrijgbaar.


Voordat je een VanMoof koopt

Voordat je veel geld uitgeeft, wil je natuurlijk goed onderzoek naar het product hebben gedaan. Heb jij even geluk, want dat verzamelen we met zijn allen in dit topic. De hoofdlijnen heb ik opgenomen in de topicstarter, maar ik blijf hier altijd objectief. Als je benieuwd bent naar meningen en ervaringen, lees dan de reacties in dit topic. Voor alle andere handige informatie voor (en ook na) aanschaf; lees lekker verder.
Reviews

Je kan op tal van plekken reviews vinden, maar de echte Tweaker kijkt natuurlijk bij de reviews in de Tweakers Pricewatch. Daarnaast kan je natuurlijk dit topic doorbladeren voor uitgebreide ervaringen, verhalen, vragen, antwoorden en oplossingen. Als je er echt niet uit komt, heeft het internet ook een zoekmachine.

Kortingscodes, Referral codes

Sinds februari 2021 experimenteert VanMoof met het verstrekken van een kortingscode aan bestaande klanten, welke zij kunnen delen met vrienden/familie (nieuwe klanten). Niet alle huidige klanten hebben al toegang tot deze mogelijkheid. Bij aanschaf van een nieuwe fiets en het invoeren van de referralcode krijg je €100 korting op accessoires en/of Peace of Mind, mits je deze tegelijkertijd aanschaft. Degene die de VanMoof kortingscode heeft verstrekt krijgt +/- 2 weken na levering van de fiets een 'credit', waarmee hij ook €100 korting krijgt maar dit overal aan mag besteden. De details en FAQ over het aanbod kan je hier vinden.

Het is op het Tweakers Forum niet toegestaan om actief referralcodes te delen, omdat degene die de code deelt hiervoor ook een beloning krijgt.. Je kan natuurlijk wel een andere Tweaker, bijvoorbeeld nadat hij je goed heeft geholpen of vragen heeft beantwoordt, via een privébericht vragen om een kortingscode. Dat is wel toegestaan.


Verzekeringen
De verschillende anti-diefstal functies van een VanMoof moeten de kans op diefstal verkleinen, maar helaas kan je diefstal nooit helemaal voorkomen. Als je er verzekerd van wil zijn dat je na diefstal weer snel (en zonder financiële klap) kan gaan fietsen, dan kan je jouw fiets verzekeren. Er zijn verschillende aanbieders, elk met hun eigen voorwaarden. Hieronder som ik de verzekeringen op die in dit topic het meest zijn genoemd door andere Tweakers, inclusief korte voor- en nadelen. Wil je weten wat je moet doen na diefstal, ga dan naar het desbetreffende kopje.
 • VanMoof Peace of Mind: 3 jaar dekking, als de bikehunters de fiets niet binnen 2 weken vinden ontvang je tot 3x een nieuwe fiets, schade niet gedekt
 • Allianz: goedkoper dan VM, staat ook het schopslot van VanMoof toe mits kan worden aangetoond dat deze vergrendeld was tijdens diefstal.
 • ANWB: heeft opties voor eigen bikehunters en eigen gps-tracker, maar staat alleen sloten toe met een minimaal aantal sterren volgens de ART-certificatie.
Iets toe te voegen aan dit lijstje? Tag mij (@oscarwashere) in je reactie met de betreffende toevoeging.


Tweedehands aanschaf
Op Marktplaats zijn nog altijd mooie fietsen te vinden. Een goede optie voor wie zijn fiets graag iets betaalbaarder heeft, of het graag op een oude fiets wil leren. Maar het grootste voordeel is misschien wel dat je niet hoeft te wachten op de levertijden van VanMoof zelf.

Als je een fiets tweedehands hebt gekocht, dient de verkoper de fiets te ontkoppelen van zijn My VanMoof account. Hij ontvangt dan een nieuwe koppelcode, waarmee de koper samen met het framenummer de fiets aan zijn eigen account kan toevoegen. De verificatiecode die op de handleiding werkt slechts eenmalig, dus je hebt echt die medewerking van de verkoper nodig. Als de fiets niet gekoppeld is aan jouw account kan je de app niet gebruiken, dus veel instellingen niet aanpassen.

De Peace of Mind 'verzekeringen' zijn gekoppeld aan de fiets, niet aan de eigenaar, dus moet worden meeverkocht aan de nieuwe koper.


VanMoof Outlet
Zo nu en dan stelt VanMoof haar eigen outlet open, waar (licht) gebruikte fietsen weer worden verkocht tegen (uiteraard) korting. De korting is afhankelijk van de staat en het aantal gereden kilometers. Het aanbod is per land verschillend, dus klik hier voor Nederland of België.


Tips voor VanMoof rijders

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden, vele anderen gingen je voor. Dit topic staat helemaal vol met de beste tips van andere VanMoof rijders. De beste, belangrijkste en meest geplaatste tips heb ik overgenomen in de topic starter. Ook als ergens veel vragen over zijn, neem ik het antwoord hierin op.

Wettelijk verplichte reflectie op je fiets (Nederland & België)
In Nederland en België is het wettelijk verplicht om bepaalde reflectoren op je fiets te hebben. VanMoof heeft ervoor gekozen om niet alle soorten reflectie standaard te monteren, waarschijnlijk omdat de regels hiervoor per land verschillen. Zo hebben het voor- en achterlicht van de VM geen reflecterende lichtkapjes, zoals wel gebruikelijk is bij de kapjes die over andere fietsverlichting in Nederland zitten. Gelukkig worden er wel reflectoren meegeleverd om dit op te lossen. In onderstaande overzicht zie je welke soorten reflectie meegeleverd en wettelijk verplicht zijn.
ReflectieKleurAanwezig bij VM?Verplicht?Voorbeeld foto
VoorzijdeWitInbegrepen in doosOptioneel
AchterzijdeRoodInbegrepen in doosVerplicht
Velg- of bandreflectie strepenWitNiet aanwezig (alternatief: velg stickers, voorbeeld foto op mijn VM)Verplicht, of onderstaande
Spaakreflectoren schijven in breedte op de spaakOranjeInbegrepen in doosVerplicht, of bovenstaande
Spaakreflectoren stokjes in lengte op de spaakWitNiet aanwezigVerboden
TrappersOranjeGeïnstalleerdVerplicht

Let op: de foto's zijn slechts voorbeelden en niet de werkelijke producten die door VM worden meegeleverd. Deze zijn wel vergelijkbaar. | Bron voor Nederland: Rijksoverheid | Bron voor België: Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).


VanMoof-rijders Facebook groep "VANMOOFing"
Op Facebook bestaat een grote groep met ruim 9.200 VanMoof-rijders uit de hele wereld. Dagelijks komen er hier veel vragen, tips, ervaringen, nieuwtjes en foto's voorbij. De groep is besloten, maar iedereen kan in principe een lidmaatschapsaanvraag doen. Er zitten ook medewerkers van VanMoof in de groep, welke soms reageren op berichten of zelf updates delen. https://www.facebook.com/groups/vanmoofing/


Help, mijn fiets is gestolen! Wat nu?
Controleer altijd eerst of je fiets niet verwijderd is door de gemeentelijke handhaving. In de meeste openbare fietsenstallingen, op straat, of bijvoorbeeld bij het station mag je fiets namelijk maar een beperkte tijd staan. Daarna zal de gemeente de fiets verwijderen en tijdelijk opslaan in een depot. Kom je hem niet op tijd ophalen, dan zal de gemeente jouw fiets verkopen.


Als je zeker weet dat jouw fiets is gestolen:
 1. Doe altijd aangifte bij de politie
 2. Stuur het bewijs van jouw aangifte naar VanMoof
 3. Je krijgt een link naar de track&trace van jouw fiets, zodat je op jacht kan naar jouw fiets.
 4. Stuur de link door naar al je vrienden en familie en deel hem ook in dit topic. Hoe meer zoekers, hoe groter de kans. Bovendien kan je samen in een groter gebied zoeken.
 5. Heb je Peace of Mind Theft? Dan gaan de Bike Hunters voor je aan de slag (uiteraard kan je via dat linkje ook nog zelf op jacht). Als de Bike Hunters jouw fiets niet binnen 2 weken terugvinden, krijg je een vervangende/nieuwe fiets (in vergelijkbare staat of beter).
 6. Heb je elders een verzekering afgesloten? Dan zul je bij hen het bewijs van aangifte moeten indienen. De verzekeraar zal je informeren over de volgende stappen.
 7. Succes (en sterkte)!

VanMoof Support Portal
Je zou het niet verwachten, maar er is een hoop hulp te vinden op de eigen support pagina van VanMoof. Veel informatie is goed om voor aanschaf te weten, maar er is ook hulp bij problemen, klein onderhoud, diefstal of meer technische zaken.


Aanpassingen, reparaties en onderhoud

Onderhoud, reparatie, defecten, storingen en ander kluswerk
VanMoof heeft een zeer uitgebreide Support Portal met instructies, veel gestelde vragen en handleidingen. Bovendien zijn er veel instructievideo's te vinden op hun YouTube-kanaal. Daar heb ik weinig meer aan toe te voegen. Kom je er toch niet uit, vraag het dan in dit topic of (liever nog) aan VanMoof zelf.
Telefoonhouders en andere accessoires op het stuur bevestigen
Het is handig om de omtrek te weten als je een accessoire op je stuur wil vastmaken. De omtrek kan je ook omrekenen naar de diameter of straal. Houd er bij telefoonhouders rekening mee dat (ernstige) trillingen een defect aan bijvoorbeeld de scherpstelfunctie van de camera kunnen veroorzaken. Lees je goed in en voorkom elke vorm van trilling zo veel mogelijk.
VanMoof Electrified S3:

bron
 • Bovenbuis diameter: 59m4 mm
 • Zadelpen diameter: 34 mm
 • Zithoogte (vanaf de grond): 91,5 cm - 110 cm
 • Stuurbreedte: 65 cm
 • Stuur (verticale deel richting stuurpen) omtrek 11,7 cm (bron)
 • Stuur (horizontale deel in het midden): omtrek 10,0 cm (bron)
 • Stuur (horizontale deel nabij handvat/handrem): omtrek 9,5 cm (bron)
VanMoof Electrified X3

bron
 • Zadelpen diameter: 34 mm
 • Zithoogte (vanaf de grond): 80 cm - 98 cm
Zadel en zadelpen
Heb je liever een andere zadelpen? De juiste maten zijn:
 • Electrified S3:
  Members only:
  Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
 • Electrified S2:
  Members only:
  Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
Lak
Heeft je fiets een krasje opgelopen? Een spuitbus of lakstift die men bijvoorbeeld voor autolak gebruikt zijn prima geschikt om een krasje op jouw fiets te herstellen. Zoek een product met de volgende kleurcodes:
 • Electrified S2 Thunder Grey glanzende delen:
  Members only:
  Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
 • Electrified S2 matzwarte delen, zoals het stuur:
  Members only:
  Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
Remmen
Lopen je remklauwen en/of remblokken aan tegen de remschijven? Maken ze geluid terwijl je ze niet inknijpt, of zitten ze scheef? Lees hier hoe je dit eenvoudig zelf kan oplossen.

Tijd voor iets strakkers? Dan kan je overwegen om de remblokken te vervangen. De Electrified S2 en S3 gebruiken dezelfde remblokken. Deze zijn compatibel met diverse merken, zoals:
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Banden
Voor een goede wegligging is de juiste profieldiepte, luchtdruk en breedte erg belangrijk. Als aan een van deze zaken iets mankeert, bijvoorbeeld door slijtage, of je wilt banden met reflectie, dan kan je natuurlijk een bandenwissel doen. Standaard gebruikt VM redelijk brede banden, dit vangt schokken beter op en zorgt voor een betere wegligging bij het maken van (scherpe) bochten.
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen
Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Iets toe te voegen aan dit lijstje? Tag mij (@oscarwashere) in je reactie met de betreffende toevoeging.


Overige informatie

Peace of Mind bij tweedehands aanschaf

Sinds de introductie van de S3 en X3 is de Peace of Mind service bij tweedehands verkoop wel overdraagbaar aan een nieuwe eigenaar. Dit was voorheen niet zo, maar is nu ook van toepassing op alle POM diensten (dus ook die je bij voorgaande modellen kon aanschaffen). Je hebt wel hulp van een VanMoof-medewerker nodig, bijvoorbeeld telefonisch. Het is verstandig om tijdens de verkoop direct 'live' samen met de (ver)koper te bellen naar VanMoof. Een medewerker kan zowel de fiets als de POM overzetten op het VM-account van de nieuwe eigenaar. Zie ook kopje 'Tweedehands aanschaf'.


Concurrentie / alternatieven
In hèt VanMoof topic ga ik je natuurlijk niet vertellen welke moderne design e-bike de beste is, maar ik geef je wel wat vergelijkingsmateriaal (in willekeurige volgorde). De lijst bestaat uit vergelijkbare modellen, dus de meer traditionele merken zoals Gazelle en Sparta worden buiten beschouwing gelaten. Dit zijn dus mogelijke alternatieven voor VanMoof die je zou kunnen overwegen, op alfabetische volgorde.Iets toe te voegen aan de topicstart? Tag mij (@oscarwashere) in je reactie met de betreffende toevoeging.

Zoekhulp voor dummies: elektrische fiets, elektrisch, speed-pedelec, speed, pedelec, vanmoof, van moof, van-moof, electrified, smart, VANMOOF S3, VANMOOF X3, VAN MOOF X3, VAN MOOF S3

[Voor 255% gewijzigd door oscarwashere op 23-12-2022 15:38. Reden: Nieuwe inleiding geschreven, later volgen meer updates]


 • GoldenSample
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online

GoldenSample

Huub, Huub, Barbatruc!

Ben benieuwd naar de gebruikte componenten, heb je daar info over? Misschien goed om in de startpositie toe te voegen. Welke motor gebruikt men, waar komen de cellen vandaan, welke naven en velgen krijg je etc.

Oudere VanMoofs was ik op technisch vlak weinig kapot van, matige onderdelen over het algemeen met een vrij hoge prijs (waar je ook een fiets met echt goede componenten voor koopt). Maar goed ik heb dan ook zelf fietsjes ontworpen in een grijs verleden :+

Ontwerp blijft wel goed in de basis, de dames varianten (of varianten met voordrager) zijn dan weer erg geknutseld imho.

[Voor 13% gewijzigd door GoldenSample op 18-12-2018 14:25]


 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
Leuk een Van Moof topic.

Ik heb vandaag mijn gepreorderde VanMoof Electrified S2 binnen gekregen. Kleur Thunder Grey. Met bagagedrager en 1 jaar Piece of Mind aanvullende garantie. De fiets hangt nu aan de oplader en is reeds gekoppeld aan de Van Moof app.

Wat mij opvalt is dat de bij te bestellen bagagedrager helaas niet in Thunder Grey is gespoten, maar mat zwart is. Ziet er op zich strak uit, maar toch jammer. Aandachtspunt is het uitlijnen van spatbord en bagadrager, zodat die elkaar niet raken, anders hoor je trillingen.

Bijgeleverd zijn wat gereedschappen voor monteren van de trappers, en verstellen stuur en zadel. Twee oranje wielreflectoren, een rode achterreflector en een witte voorreflector. Opvallend is dat er geen enkele instructie is meegeleverd hoe deze extra's moeten worden bevestigd. De rode achterreflector heb ik aan de zadelpen bevestigd zodat deze net boven het achterlicht zit. De voorreflector heb ik niet gemonteerd, en het is mij niet helemaal duidelijk waar die zou moeten.

Als ik meer ervaringen heb zal ik die posten.

[Voor 29% gewijzigd door Matushki op 18-12-2018 16:03. Reden: aanvulling]


 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Omdat de levering van de S2/X2 nog zo lang duurt, ben ik ook op Marktplaats wezen neuzen. Daar kwam ik vaak fietsen tegen waar de fabrieksgarantie nog op zou moeten zitten. Echter, VanMoof's garantie zegt het tegendeel:
"This warranty applies only to original owners and is not transferable."
Juridisch lijkt dit een grijs gebied en zou VanMoof dit mogen zeggen. Technisch is het ook lastig, omdat je fietsen gekoppeld hebt aan je account om de app en dus de functies te kunnen gebruiken. Ontkoppelen van een fiets kan alleen door contact op te nemen, dus dan weet men ook direct van de overdracht op een nieuwe eigenaar.

Iemand hier ervaring mee?

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Matushki schreef op dinsdag 18 december 2018 @ 15:56:
Leuk een Van Moof topic.

Ik heb vandaag mijn gepreorderde VanMoof Electrified S2 binnen gekregen. Kleur Thunder Grey. Met bagagedrager en 1 jaar Piece of Mind aanvullende garantie. De fiets hangt nu aan de oplader en is reeds gekoppeld aan de Van Moof app.

Wat mij opvalt is dat de bij te bestellen bagagedrager helaas niet in Thunder Grey is gespoten, maar mat zwart is. Ziet er op zich strak uit, maar toch jammer. Aandachtspunt is het uitlijnen van spatbord en bagadrager, zodat die elkaar niet raken, anders hoor je trillingen.

Bijgeleverd zijn wat gereedschappen voor monteren van de trappers, en verstellen stuur en zadel. Twee oranje wielreflectoren, een rode achterreflector en een witte voorreflector. Opvallend is dat er geen enkele instructie is meegeleverd hoe deze extra's moeten worden bevestigd. De rode achterreflector heb ik aan de zadelpen bevestigd zodat deze net boven het achterlicht zit. De voorreflector heb ik niet gemonteerd, en het is mij niet helemaal duidelijk waar die zou moeten.

Als ik meer ervaringen heb zal ik die posten.
Dat is lekker op tijd al, ben benieuwd als je meer te vertellen hebt!
Wel beetje jammer van die bagagedrager. Zag ook dat ze geen voordrager meer hebben voor dit model.

 • olivier5
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 08:27
oscarwashere schreef op woensdag 19 december 2018 @ 18:58:
Omdat de levering van de S2/X2 nog zo lang duurt, ben ik ook op Marktplaats wezen neuzen. Daar kwam ik vaak fietsen tegen waar de fabrieksgarantie nog op zou moeten zitten. Echter, VanMoof's garantie zegt het tegendeel:

[...]

Juridisch lijkt dit een grijs gebied en zou VanMoof dit mogen zeggen. Technisch is het ook lastig, omdat je fietsen gekoppeld hebt aan je account om de app en dus de functies te kunnen gebruiken. Ontkoppelen van een fiets kan alleen door contact op te nemen, dus dan weet men ook direct van de overdracht op een nieuwe eigenaar.

Iemand hier ervaring mee?
Volgens mij kan VanMoof daar inderdaad als fabrikant eisen aan verbinden voor wat betreft de garantie. Wettelijk gezien heb je als je een product koopt bepaalde rechter ten opzichte van de verkoper; koop je tweedehands dan heb je die rechten dus jegens de verkoper, niet jegens VanMoof.

Ik heb begin november mijn preorder geplaatst. Is er iets over te zeggen wanneer ik hem dan zou kunnen verwachten? Wanneer had hij bijvoorbeeld gepreorderd, Matushki?

 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
Ik heb een eerste generatie Electrified staan, en een Electrified S 2016. Op die eerste zo'n 3000km gereden, en die ES16 7000km. Dus ik denk dat ik wel wat zinnigs kan zeggen ;-) .

Kwaliteit:
Meh, roestende spatborden, uit elkaar vallende chainguards, errors op scherm, loslatende coating van motor, en gaat u zo maar door.

Service:
Je moet altijd overal achter aan, maar uiteindelijk geregeld is het redelijk. Van de eerste generatie is inmiddels het online dashboard offline gehaald, je kunt de locatie van je fietst niet meer zien...

Specifieke vragen, stel ze maar! En zie ook: https://www.facebook.com/groups/vanmoofing/

[Voor 10% gewijzigd door Rub147 op 19-12-2018 19:56]


 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Rub147 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 19:54:
Ik heb een eerste generatie Electrified staan, en een Electrified S 2016. Op die eerste zo'n 3000km gereden, en die ES16 7000km. Dus ik denk dat ik wel wat zinnigs kan zeggen ;-) .

Kwaliteit:
Meh, roestende spatborden, uit elkaar vallende chainguards, errors op scherm, loslatende coating van motor, en gaat u zo maar door.

Service:
Je moet altijd overal achter aan, maar uiteindelijk geregeld is het redelijk. Van de eerste generatie is inmiddels het online dashboard offline gehaald, je kunt de locatie van je fietst niet meer zien...

Specifieke vragen, stel ze maar! En zie ook: https://www.facebook.com/groups/vanmoofing/
Hm, dat lijkt me niet echt bepaald de verwachting gezien de aanschafprijs... Maargoed, we zijn een aantal generaties verder, zou er verbetering zijn geweest?

 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
oscarwashere schreef op woensdag 19 december 2018 @ 20:22:
[...]

Hm, dat lijkt me niet echt bepaald de verwachting gezien de aanschafprijs... Maargoed, we zijn een aantal generaties verder, zou er verbetering zijn geweest?
Als ik het moet geloven, kwa software zeker niet. De beruchte E29 komt nog steeds.

Over de componenten kan ik niks zeggen, ik heb er in ieder geval niet heel veel vertrouwen in. Dat zal de toekomst moeten uitwijzen :)

 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
olivier5 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 19:44:
[...]


Volgens mij kan VanMoof daar inderdaad als fabrikant eisen aan verbinden voor wat betreft de garantie. Wettelijk gezien heb je als je een product koopt bepaalde rechter ten opzichte van de verkoper; koop je tweedehands dan heb je die rechten dus jegens de verkoper, niet jegens VanMoof.

Ik heb begin november mijn preorder geplaatst. Is er iets over te zeggen wanneer ik hem dan zou kunnen verwachten? Wanneer had hij bijvoorbeeld gepreorderd, Matushki?
Mijn pre-order was in juni 2018. 12 oktober 2018 kreeg ik het verzoek voor betaling met de mededeling dat de levertijd 6-9 weken zou zijn. Uiteindelijk dus 18 december de fiets ontvangen.

 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
oscarwashere schreef op woensdag 19 december 2018 @ 18:59:
[...]

Dat is lekker op tijd al, ben benieuwd als je meer te vertellen hebt!
Wel beetje jammer van die bagagedrager. Zag ook dat ze geen voordrager meer hebben voor dit model.
Overigens zijn ook het stuur en spatborden voorvork matzwart, dus de matzwarte bagagedrager is niet helemaal out of tune. Idd jammer dat er geen voordrager is. Heb ik nog naar geïnformeerd. Medio oktober konden ze helaas niet zeggen of er ooit nog een voordrager komt.

[Voor 1% gewijzigd door Matushki op 22-12-2018 09:28. Reden: Voorvork is wel in de lak van het frame gespoten..]


 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
Rub147 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 19:54:
Ik heb een eerste generatie Electrified staan, en een Electrified S 2016. Op die eerste zo'n 3000km gereden, en die ES16 7000km. Dus ik denk dat ik wel wat zinnigs kan zeggen ;-) .

Kwaliteit: Meh, roestende spatborden, uit elkaar vallende chainguards, errors op scherm, loslatende coating van motor, en gaat u zo maar door.
Service: Je moet altijd overal achter aan, maar uiteindelijk geregeld is het redelijk. Van de eerste generatie is inmiddels het online dashboard offline gehaald, je kunt de locatie van je fietst niet meer zien...

Specifieke vragen, stel ze maar! En zie ook: https://www.facebook.com/groups/vanmoofing/
Oops. Dat klinkt niet zo goed. Ik hoop dat de duurzaamheid van de Electrified S2 beter is in dat opzicht en dat ze ook de service top notch hebben (hopelijk voortschrijdend inzicht en meer expertise bij van Moof. Er zit in ieder geval aardig wat research & development in de S2).

Mijn indruk van de S2 qua degelijkheid (nu een paar keer mee gereden) is wel erg positief. De fiets oogt solide en rijdt/voelt ook zeer solide.

[Voor 0% gewijzigd door Matushki op 20-12-2018 14:24. Reden: typo]


 • MrAngry
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 21:56
Ik vond dit nog een leuk artikeltje over de na 4 dagen al gestolen electrified S2 van Erwin van de Zande. https://www.bright.nl/nie...sterdam-elektrische-fiets

Secrecy corrupts, absolute secrecy corrupts absolutely.


 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
MrAngry schreef op donderdag 20 december 2018 @ 14:26:
Ik vond dit nog een leuk artikeltje over de na 4 dagen al gestolen electrified S2 van Erwin van de Zande. https://www.bright.nl/nie...sterdam-elektrische-fiets
Leuk verslag van een minder leuke gebeurtenis :) Of de dief nu zijn hoofd breekt over het openbreken van het schopslot en de uitgeschakelde electronica of niet, je fiets ben je kwijt. Tja. Ik leg er dus wel een dik hangslot omheen om te voorkomen dat ie ingeladen wordt in een busje. Ik hoop voor Erwin dat zijn fiets weer wordt gevonden door de bike Hunters, en anders moet Van Moof dus een nieuwe leveren.

 • Brilsmurfffje
 • Registratie: December 2007
 • Niet online

Brilsmurfffje

Parttime Prutser

Vind die S2 wel een serieus mooie fiets waar goed over nagedacht lijkt te zijn, ben benieuwd naar de eerste ervaringen op het gebied van bereik en duurzaamheid van de accu.

 • sssensss
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Brilsmurfffje schreef op donderdag 20 december 2018 @ 15:27:
Vind die S2 wel een serieus mooie fiets waar goed over nagedacht lijkt te zijn, ben benieuwd naar de eerste ervaringen op het gebied van bereik en duurzaamheid van de accu.
Ik zie in het filmpje van bright dat je de fiets helemaal stil moet zetten om de mate van trapondesteuning te veranderen. Dat lijkt mij alles behalve een doordacht systeem.

 • Dacuuu
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 08:39
Grappige fietsen zijn het, je betaald voornamelijk voor het design. Een voorwiel motor is de minst fijne plek, het voorwiel slips snel door onder gladde omstandigheden en het voelt een stuk minder fijn aan dan de middenmotor, of een achterwiel motor.
Accu in frame is mooi natuurlijk, maar niet uitneembaar, dus je kan de accu niet makkelijk overal laden. Tevens is laden onder lage temperaturen slecht voor je accu cellen. Over de afmontage weet ik verder niks.

Zelf ben ik persoonlijk meer voor functionaliteit dan voor design. Dus ik zal nooit een vanmoof kopen. ;)

[Voor 12% gewijzigd door Dacuuu op 20-12-2018 16:34]


 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 08:00

Daniel

Kapitein NCC-1701
Ik heb ook een eerste generatie ES2016. Ik had de S2 pre-ordered maar bij nader indien toch besloten hem niet te bestellen. Belangrijkste reden dat ik te weinig meerwaarde zag ten opzichte van mijn huidige model en een - voor mij - behoorlijk duidelijk nadeel: geen voordrager leverbaar. Het model komt op mij op een aantal punten over-engineered over en dat is meestal geen garantie voor succes.

Verder heb ik na aanvankelijke kinderziektes inmiddels geen problemen meer met m'n ES2016.
Hieronder een kleine bloemlezing van de voor- en nadelen die ik ervaren heb.

Pro:
1. 't is gewoon een mooie fiets zonder de bejaardenlook die normaal gesproken hoort bij elektrische aandrijving. Er zijn andere fabrikanten die dat ook doen (https://roetz-bikes.com/nl_NL/ebike bijvoorbeeld) maar de range van de VM is een heel stuk beter dan die alternatieven. Grote accu’s moet je ergens kwijt en VM heeft dat naar mijn mening het beste opgelost.
2. Service van VM is prima. Ik heb zeker in het begin best wel wat issues gehad maar alles is tot nu toe onder garantie vervangen.
3. Hij is rap. Iedereen gebruikt de US-setting (ondersteuning tot 20 mph = 32 km/uur). Mijn model heeft een boost button voor max power tot ~22 km/uur, op nieuwere modellen werkt die tot de topsnelheid. Bij de S2 is de acceleratie knap indrukwekkend.
4. Laag gewicht en wendbaar, door de dikke banden toch nog behoorlijk comfortabel.
5. Prima range. Op de hoogste stand haal ik op een volle lading ruim 40 km. Als je hem op 2 zet is 70-80 km haalbaar en de S2 heeft een grotere batterij dan de mijne.

Nadelen zijn er natuurlijk ook
1. Voor z'n prijs zijn afwerking en gebruikte onderdelen best wel matig. Ik betaalde destijds de early bird presale prijs mét referralkorting en daarmee was ie ~1900 euro. Voor de S2 kost een pre-order je 2600 en de reguliere prijs wordt ruim boven de 3k, exclusief de anti-diefstalgarantie. Dat is eigenlijk bezopen veel geld voor een e-bike met voorwielmotor. Ook pedalen, spatborden en andere onderdelen zijn behoorlijk basic uitgevoerd.
2. Die voorwielmotor heeft nadelen. De ondersteuning is afhankelijk van een trapassensor en dat maakt de ondersteuning niet zo trap- en geluidloos als bij een middenmotor. Twee versnellingen is ook erg weinig zeker omdat het een automatische naaf is die bij ~18 km/uur naar het zwaarste verzet gaat. Dat verzet is dan meteen behoorlijk pittig. Bij tegenwind rijdt dat zeker niet lekker.
3. Betrouwbaarheid liet in het begin te wensen over. De eerste generatie motoren was onvoldoende bestand tegen regen (tsja :X) en de control unit die in het frame zit is bij mij al drie keer vervangen. Het is blijkbaar allemaal nogal kwetsbare techniek. Overigens altijd onder garantie, maar op de lange termijn zou dat een probleem kunnen worden: hoe lang blijven dit soort onderdelen leverbaar (en gratis)?
Het vrij fundamentele issue is dat de fiets zwaar leunt op de elektronica en de app. Als daar iets mis gaat kun je hem niet van het ingebouwde slot halen. Ik ken genoeg verhalen van mensen die in de begintijd de fiets wel eens hebben moeten achterlaten omdat hij met geen mogelijkheid van slot te krijgen was. Dat doet toch wel aardig af aan de experience van je fiets van bijna 3k (understatement)
Van de errorcodes (27, 29 etc) die duiden op motorstoringen heb ik verder al anderhalf jaar geen last meer, dus - in ieder geval bij mij - lijkt VM het lek hier boven te hebben.
4. Als je niet in (of in de buurt van) Amsterdam of een ander VM-servicecentrum woont zou ik mezelf een beetje achter de oren krabben of het wel slim is zo’n fiets te kopen. Nieuwere modellen kunnen OTA van een softwareupdate voorzien worden maar alle elektrische onderdelen kunnen alleen door VM zelf gerepareerd of vervangen worden. Ook al is de kans op problemen klein, het is altijd een nadeel als er maar 1 plek is waar je iets kan laten oplossen.
sssensss schreef op donderdag 20 december 2018 @ 16:32:
[...]

Ik zie in het filmpje van bright dat je de fiets helemaal stil moet zetten om de mate van trapondesteuning te veranderen. Dat lijkt mij alles behalve een doordacht systeem.
Dat is nonsens voor zover ik weet. Kan gewoon tijdens het rijden.

[Voor 7% gewijzigd door Daniel op 21-12-2018 08:37]


 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
Op de ES16 wel, de nieuwe blijkt niet tijdens het rijden in te stellen te zijn.

 • olivier5
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 08:27
Matushki schreef op donderdag 20 december 2018 @ 14:14:
[...]


Mijn pre-order was in juni 2018. 12 oktober 2018 kreeg ik het verzoek voor betaling met de mededeling dat de levertijd 6-9 weken zou zijn. Uiteindelijk dus 18 december de fiets ontvangen.
Dank voor de info! Ik heb dus nog even te gaan als ik het goed begrijp. Al begin ik, na de verhalen over de bouwkwaliteit, toch wel een beetje te twijfelen. Het is wel een hele dure fiets om binnen een paar jaar al zo veel problemen te hebben.. En ik had al een beetje de indruk dat hij wat overengineered was.

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
sssensss schreef op donderdag 20 december 2018 @ 16:32:
[...]


Ik zie in het filmpje van bright dat je de fiets helemaal stil moet zetten om de mate van trapondesteuning te veranderen. Dat lijkt mij alles behalve een doordacht systeem.
Ik heb vanmiddag een testrit gemaakt op de S2 bij de winkel in Amsterdam. Inderdaad; je kunt het niveau van ondersteuning alleen instellen als je stilstaat. Versnellen (2 traps) doet hij wel automatisch en tijdens het rijden. Dit voel je ook gebeuren, hoewel dit niet erg storend is (misschien kwestie van wennen).

Overigens was ik niet erg onder de indruk van de verkopers in de winkel; ik wist eigenlijk veel meer dan de 2 verkopers die ik gesproken heb. Eentje gaf toe er pas net te werken, hij ging naar een collega om mijn vragen door te geven maar ook zij kon niet alles met evenveel zekerheid zeggen.

Als je ook een testrit maakt, zal je zien dat het Oosterpark naast de winkel ligt. Dit is een voetgangersgebied waar fietsers ook zijn toegestaan, zelfs als die 32 km/u gaan kennelijk. Ga vooral ook even buiten het park! Want het park is lekker glad geasfalteerd, terwijl je de fiets natuurlijk ook graag test op de wat meer representatieve Amsterdamse straattegels. :Y Ondanks dat er geen vering in zit, vond ik de schokken meevallen. Wellicht door de dikke banden en dat ik geen vering gewend ben op mijn huidige fiets, dus test het vooral zelf.
Rub147 schreef op woensdag 19 december 2018 @ 19:54:
Ik heb een eerste generatie Electrified staan, en een Electrified S 2016. Op die eerste zo'n 3000km gereden, en die ES16 7000km. Dus ik denk dat ik wel wat zinnigs kan zeggen ;-) .

Kwaliteit:
Meh, roestende spatborden, uit elkaar vallende chainguards, errors op scherm, loslatende coating van motor, en gaat u zo maar door.

Service:
Je moet altijd overal achter aan, maar uiteindelijk geregeld is het redelijk. Van de eerste generatie is inmiddels het online dashboard offline gehaald, je kunt de locatie van je fietst niet meer zien...

Specifieke vragen, stel ze maar! En zie ook: https://www.facebook.com/groups/vanmoofing/
Voor zover ik het kon beoordelen tijdens de testrit volden de fiets wel degelijk aan, maar tijdens mijn bezoek kwamen er heel wat oude VanMoofs binnenrijden voor onderhoud...
olivier5 schreef op donderdag 20 december 2018 @ 19:13:
[...]


Dank voor de info! Ik heb dus nog even te gaan als ik het goed begrijp. Al begin ik, na de verhalen over de bouwkwaliteit, toch wel een beetje te twijfelen. Het is wel een hele dure fiets om binnen een paar jaar al zo veel problemen te hebben.. En ik had al een beetje de indruk dat hij wat overengineered was.
Retweet! B)

 • Cocossoepie
 • Registratie: November 2014
 • Laatst online: 17-02 08:40
Heb gisteren in Amsterdam mijn S2 opgehaald en terug gefietst naar Utrecht. Na 50 km te hebben gefietst ben ik er erg tevreden over. Hij oogt erg luxe en trapt lekker door. De overgang naar tweede versnelling is fijn en soepel. Je hoort wel iets de motor zoemen, maar niet storend. Het aanpassen van de snelheid (4 standen) kan tijdens het fietsen via de app. Ik zie alleen daar het nut niet van in aangezien ik hem standaard op de snelste stand 4 hebt staan.
De powerknop is erg fijn bij het wegrijden bij een verkeerslicht of bij heuveltjes op. Het is grappig om bromfietsen en wielrenners voorbij te gaan :P
Ben nog aan het rommelen met het slot/alarm. Dit is wennen en voelt vreemd omdat je iets afsluit zonder sleuteltje...
De elektrische bel is overigens waardeloos en geeft een vreemd belsignaal wat niet opvalt in het verkeer. Niemand reageert er op. Ik hoop dat dit wordt aangepast in een volgende update.

 • wpeterw
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 29-03 15:07
Is 2.5K niet heel veel geld voor een verder vrij eenvoudige fiets ? Ik vind het meer een design ding voor in de stad dan een serieuze fiets. Ik zie mezelf hier niet mijn dagelijkse 50km op maken.

PV Output


 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
Ik heb op de eerste volle accu 51km gereden. Met verschillende niveaus van trapondersteuning overigens. En met standje U.S.A. Ik heb de turboknop niet gespaard :). Toen gaf de S2 een signaal dat ie aan de lader wilde.

[Voor 5% gewijzigd door Matushki op 06-01-2019 20:48]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
wpeterw schreef op vrijdag 4 januari 2019 @ 16:56:
Is 2.5K niet heel veel geld voor een verder vrij eenvoudige fiets ? Ik vind het meer een design ding voor in de stad dan een serieuze fiets. Ik zie mezelf hier niet mijn dagelijkse 50km op maken.
Ik vind het een zeer geslaagde combi van design met functionaliteit, degelijkheid en soberheid. Voor dat bedrag heb ik dat niet (naar mijn smaak tenminste) bij andere merken terug gevonden. Maar zeker een fiets is heel persoonlijk.

 • wpeterw
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 29-03 15:07
Voor een ritje door stad zal het prima volstaan (al zie ik daar het nut van een e-bike niet) om te forenzen over een wat langere afstand (15/20 km) is deze fiets niet geschikt. Dat tesamen maakt het voor mij vooral een design-grap en geen 'echte' fiets. Ik denk dat dit vooral scoort onder apple-types.

PV Output


 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 08:00

Daniel

Kapitein NCC-1701
wpeterw schreef op maandag 7 januari 2019 @ 09:32:
Voor een ritje door stad zal het prima volstaan (al zie ik daar het nut van een e-bike niet) om te forenzen over een wat langere afstand (15/20 km) is deze fiets niet geschikt. Dat tesamen maakt het voor mij vooral een design-grap en geen 'echte' fiets. Ik denk dat dit vooral scoort onder apple-types.
Je opmerking over forenzen ben ik het mee eens, de conclusie dat het daarom geen echte fiets is is een beetje raar. Je hebt verschillende typen fietsen voor verschillende doeleinden.
Je snel door de stad verplaatsen is een net zo legitiem gebruik als elke dag 20 km door de polder trappen :)

 • Matushki
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 12-01 22:15
piotrusc schreef op maandag 7 januari 2019 @ 09:32:
Voor een ritje door stad zal het prima volstaan (al zie ik daar het nut van een e-bike niet) om te forenzen over een wat langere afstand (15/20 km) is deze fiets niet geschikt. Dat tesamen maakt het voor mij vooral een design-grap en geen 'echte' fiets. Ik denk dat dit vooral scoort onder apple-types.
Daniel schreef op maandag 7 januari 2019 @ 12:17:
[...]


Je opmerking over forenzen ben ik het mee eens, de conclusie dat het daarom geen echte fiets is is een beetje raar. Je hebt verschillende typen fietsen voor verschillende doeleinden.
Je snel door de stad verplaatsen is een net zo legitiem gebruik als elke dag 20 km door de polder trappen :)
Heb je er eigenlijk al eens op gefietst, anders kun je er toch geen oordeel over hebben dat het een 'design-grap' is? Voor 50 km per dag is de S2 wat ondermaats qua accu (of je moet tussendoor opladen). Ik forens 30 km per dag (15 heen, 15 terug). Ik vind deze fiets daar eigenlijk heel geschikt voor. Wat zou er aan ontbreken dat ie daar niet geschikt voor zou zijn eigenlijk?

[Voor 18% gewijzigd door Matushki op 07-01-2019 20:13]


 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 08:00

Daniel

Kapitein NCC-1701
Ik heb er eentje maar vind het op langere stukken buiten de bebouwde kom niet de meest prettige fiets. De twee versnellingen zijn dan veel te weinig, het is moeilijk om daarmee een cadans te vinden die onder wisselende omstandigheden (omhoog, omlaag, wind tegen, wind mee) fijn is. Daarnaast brede banden met relatief veel rolweerstand, als ik elke dag 20 km enkele reis zou forenzen zou ik een andere e-bike kopen.

Voor in de stad is ie briljant :)

 • wpeterw
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 29-03 15:07
Matushki schreef op maandag 7 januari 2019 @ 20:12:
piotrusc schreef op maandag 7 januari 2019 @ 09:32:
Voor een ritje door stad zal het prima volstaan (al zie ik daar het nut van een e-bike niet) om te forenzen over een wat langere afstand (15/20 km) is deze fiets niet geschikt. Dat tesamen maakt het voor mij vooral een design-grap en geen 'echte' fiets. Ik denk dat dit vooral scoort onder apple-types.[...]


Heb je er eigenlijk al eens op gefietst, anders kun je er toch geen oordeel over hebben dat het een 'design-grap' is? Voor 50 km per dag is de S2 wat ondermaats qua accu (of je moet tussendoor opladen). Ik forens 30 km per dag (15 heen, 15 terug). Ik vind deze fiets daar eigenlijk heel geschikt voor. Wat zou er aan ontbreken dat ie daar niet geschikt voor zou zijn eigenlijk?
Nee, ik forens dagelijks 42 kilometer op een Merida hybride met een Bafang middenmotor, goeie fiets met een sterke betrouwbare motor. Met de 48v/14.5A kom ik ruimschoots heen en weer bij een gemiddelde snelheid van 37kmh. Kostprijs: nog geen duizend eu. (2e hands fiets). Ziet er misschien minder kek uit maar het is uitermate functioneel.

Ik zeg overigens niet dat de van Moof een slechte fiets is, het is een in mijn ogen een veel te dure fiets voor wat het te bieden heeft (langzaam, weinig accu-capaciteit, voorwielmotor, slechts 2 versnellingen).

Ik zie nu dat de normale prijs 3400eu wordt, dat is echt van de zotte, Daar heb je bijna een Stromer of een Klever voor.

PV Output


 • mda85
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 18-09-2022
@wpeterw welk type van merida heb jij?

 • wpeterw
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 29-03 15:07
Ik heb een Merida Crossway:

PV Output


 • versc049
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 27-03 08:57
Ik heb een VanMoof S2 Electrified, en na een kleine 1000 km (voornamelijk) forenzen kan ik denk wel wat schrijven over mijn ervaringen.

De fiets heb ik eind november opgehaald in Amsterdam en sinds die tijd fiets ik meerdere dagen per week naar mijn werk, ruim 22 km enkele reis (meer dan 50% door de polders). Daarnaast gebruik ik de fiets voor de nodige kleine ritjes in de stad. De bulk van de kilometers zijn echter woon werk verkeer.

Nu zijn de maanden november - januari niet de meest geschikte maanden om s'avonds en s'ochtends relaxed te fietsen maar het is me tot nu toe goed bevallen. Per enkele reis zit ik ongeveer een uurtje op de fiets en daarvoor is ie comfortabel genoeg.
Het zadel is wel wat hard, maar na enige dagen gewenning goed te doen. De zitpositie is redelijk sportief, je helt iets naar voren. Bij aanschaf van de fiets krijg je 2 ringen waarmee je je stuur kan ophogen; 1 ring een beetje hoger, 2 ringen 2 x een beetje hoger. Ik heb het stuur op de hoogste stand staan.
In de berichten hierboven kwam de vraag langs of de S2 geschikt is voor langere woon-werkverkeer afstanden, afgaand op mijn ervaring zeg ik 'ja'. De fiets is hiervoor prima geschikt. Al kan ik me voorstellen dat ik eens op zoek ga naar een wat comfortabeler zadel.

De fiets rijdt fantastisch. Stuurt strak en zeker door bochten en voelt betrouwbaar en degelijk. De bouwkwaliteit kun je na 1000 km uiteraard nog niet echt beoordelen, maar tot nu toe lijkt deze prima. Er rammelt niets, nog geen problemen gehad (afgelopen weken regelmatig door de stromende regen en daardoor ook modder op fietspaden gereden). Kortom alles lijkt degelijk in elkaar te zitten. Maar ik zal over een maand of 6 eens een update posten. Ik zal voornamelijk de chain guard in de gaten houden, deze lijkt het kwetsbaarst te zijn.

Ik heb de fiets op de US settings staan, hierdoor geeft de fiets ondersteuning tot 32 km/u. In de praktijk blijkt dit tot ongeveer 28 a 29 km/u te gaan. Je moet je echt gaan inspannen om harder te fietsen en 32 km/u te gaan fietsen. Comfortabel een snelheid aanhouden van 27 km/u is geen probleem, ik kom dan zonder zweten aan op werk. Wat min betreft is dit ook snel zat, sneller op fietspaden met andere fietsers in dan niet meer te doen, niet meer veilig en ook niet erg sociaal.

De ondersteuning voelt prima, gedosseerd en goed in verhouding. Van slippende voorwielen e.d. heb ik nooit iets gemerkt (voor de volledigheid, de ondersteuning doet het alleen als je zelf trapt. Wanneer je je benen stil houdt gebeurt er niets).
Ik rijd met de ondersteuning op de hoogste stand. Na een retourtje werk (45 km) heb ik over het algemeen nog een procent of 20 over wanneer ik met een volle batterij van huis ben vertrokken (niet bijgeladen op werk)

Je 'bedient' de fiets hoofdzakelijk met de app (Android in mijn geval). Dit werkt, maar voelt op z'n tijd wel wat buggy. Soms herkent de fiets je niet als je in de buurt komt, of is de instelling van je lampen vergeten ('always on', auto, etc.). Hier heeft VanMoof nog wel wat werk te doen om eea wat zekerder en robuuster te krijgen.

Mijn conclusie na 1000 km
- fiets voelt degelijk en betrouwbaar
- fiets is comfortabel genoeg voor woon-werk verkeer (in mijn geval 1 uur per enkele reis)
- Ziet er heel goed uit (ik weet het...dit is subjectief...Maar afgaand op het commentaar dat ik krijg zijn er veel meer mensen die de fiets er goed uit vinden zien.
- Firmware in de fiets en (Android) app werken.....maar voelen niet volwassen en bug vrij. VanMoof hier is het nodige aan te verbeteren!

En dan de prijs. Ja, de fiets is duur.
Ik had inderdaad ook een goedkopere fiets kunnen kopen. Maar die vind ik er niet zo strak uitzien als deze S2 . Voor mij is ie het daarom helemaal waard.

 • noslen
 • Registratie: April 2016
 • Laatst online: 22:00
@versc049 Mooi beschreven en bedankt voor het delen. Is deze fiets het ook waard voor het normale tarief wat jou betreft? Ik neem aan dat jij de vroege vogel korting hebt gekregen.

 • versc049
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 27-03 08:57
Tsja..of je het dat waard vindt ligt uiteraard aan je eigen portemonnee. Maar ik zou hem, met de ervaring die ik nu heb, wellicht ook kopen als ik de introductiekorting niet had gekregen.

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Die vroege vogel actie is nog steeds toch?

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
en @versc049 ..Erg mooie omschrijving. Ik heb hem halverwege december besteld en heb ik contact met vanmoof te horen gekregen dat hij medio maart-april bij mij afgeleverd zal worden. Kan niet wachten :)

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
versc049 schreef op zaterdag 12 januari 2019 @ 12:57:
Ik heb een VanMoof S2 Electrified, en na een kleine 1000 km (voornamelijk) forenzen kan ik denk wel wat schrijven over mijn ervaringen.

De fiets heb ik eind november opgehaald in Amsterdam en sinds die tijd fiets ik meerdere dagen per week naar mijn werk, ruim 22 km enkele reis (meer dan 50% door de polders). Daarnaast gebruik ik de fiets voor de nodige kleine ritjes in de stad. De bulk van de kilometers zijn echter woon werk verkeer.

Nu zijn de maanden november - januari niet de meest geschikte maanden om s'avonds en s'ochtends relaxed te fietsen maar het is me tot nu toe goed bevallen. Per enkele reis zit ik ongeveer een uurtje op de fiets en daarvoor is ie comfortabel genoeg.
Het zadel is wel wat hard, maar na enige dagen gewenning goed te doen. De zitpositie is redelijk sportief, je helt iets naar voren. Bij aanschaf van de fiets krijg je 2 ringen waarmee je je stuur kan ophogen; 1 ring een beetje hoger, 2 ringen 2 x een beetje hoger. Ik heb het stuur op de hoogste stand staan.
In de berichten hierboven kwam de vraag langs of de S2 geschikt is voor langere woon-werkverkeer afstanden, afgaand op mijn ervaring zeg ik 'ja'. De fiets is hiervoor prima geschikt. Al kan ik me voorstellen dat ik eens op zoek ga naar een wat comfortabeler zadel.

De fiets rijdt fantastisch. Stuurt strak en zeker door bochten en voelt betrouwbaar en degelijk. De bouwkwaliteit kun je na 1000 km uiteraard nog niet echt beoordelen, maar tot nu toe lijkt deze prima. Er rammelt niets, nog geen problemen gehad (afgelopen weken regelmatig door de stromende regen en daardoor ook modder op fietspaden gereden). Kortom alles lijkt degelijk in elkaar te zitten. Maar ik zal over een maand of 6 eens een update posten. Ik zal voornamelijk de chain guard in de gaten houden, deze lijkt het kwetsbaarst te zijn.

Ik heb de fiets op de US settings staan, hierdoor geeft de fiets ondersteuning tot 32 km/u. In de praktijk blijkt dit tot ongeveer 28 a 29 km/u te gaan. Je moet je echt gaan inspannen om harder te fietsen en 32 km/u te gaan fietsen. Comfortabel een snelheid aanhouden van 27 km/u is geen probleem, ik kom dan zonder zweten aan op werk. Wat min betreft is dit ook snel zat, sneller op fietspaden met andere fietsers in dan niet meer te doen, niet meer veilig en ook niet erg sociaal.

De ondersteuning voelt prima, gedosseerd en goed in verhouding. Van slippende voorwielen e.d. heb ik nooit iets gemerkt (voor de volledigheid, de ondersteuning doet het alleen als je zelf trapt. Wanneer je je benen stil houdt gebeurt er niets).
Ik rijd met de ondersteuning op de hoogste stand. Na een retourtje werk (45 km) heb ik over het algemeen nog een procent of 20 over wanneer ik met een volle batterij van huis ben vertrokken (niet bijgeladen op werk)

Je 'bedient' de fiets hoofdzakelijk met de app (Android in mijn geval). Dit werkt, maar voelt op z'n tijd wel wat buggy. Soms herkent de fiets je niet als je in de buurt komt, of is de instelling van je lampen vergeten ('always on', auto, etc.). Hier heeft VanMoof nog wel wat werk te doen om eea wat zekerder en robuuster te krijgen.

Mijn conclusie na 1000 km
- fiets voelt degelijk en betrouwbaar
- fiets is comfortabel genoeg voor woon-werk verkeer (in mijn geval 1 uur per enkele reis)
- Ziet er heel goed uit (ik weet het...dit is subjectief...Maar afgaand op het commentaar dat ik krijg zijn er veel meer mensen die de fiets er goed uit vinden zien.
- Firmware in de fiets en (Android) app werken.....maar voelen niet volwassen en bug vrij. VanMoof hier is het nodige aan te verbeteren!

En dan de prijs. Ja, de fiets is duur.
Ik had inderdaad ook een goedkopere fiets kunnen kopen. Maar die vind ik er niet zo strak uitzien als deze S2 . Voor mij is ie het daarom helemaal waard.
Bedankt voor het delen. Ik was erg benieuwd hoe de fiets bevalt op lange stukken door de polder inderdaad, omdat ik de indruk heb dat VanMoof hem vooral verkoopt met termen als "Outsmart the city". Zeker aangezien je ook een redelijk 'sportieve houding' hebt, zoals je al aangeeft. Ik lees soms dat het gebrek aan vering in de nerf storend kan zijn op lange stukken, denk je dat de dikkere banden hier voldoende de oplossing voor zijn?

Over die buggy app; durf je de Stealth Lock nog wel te vertrouwen ondanks de wisselende app prestaties? Kan mij voorstellen dat je hem op je werk en thuis goed kan stallen, dus dit zal voornamelijk voor in de stad zijn. Ik zou hem daar überhaupt niet enkel met de stealth lock durven achter te laten, zeker niet als ik dit lees.
tabeee84 schreef op maandag 14 januari 2019 @ 14:21:
Die vroege vogel actie is nog steeds toch?
Ja, inmiddels heb je inderdaad al bijzonder lang de tijd om 'vroege vogel' te zijn. :+

 • versc049
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 27-03 08:57
Zeker aangezien je ook een redelijk 'sportieve houding' hebt, zoals je al aangeeft. Ik lees soms dat het gebrek aan vering in de nerf storend kan zijn op lange stukken, denk je dat de dikkere banden hier voldoende de oplossing voor zijn?
De S2 heeft inderdaad geen vering, maar wel dikke banden. Of dit storend is of niet weet ik eigenlijk niet....ik heb namelijk geen vergelijkingsmateriaal :) Zoals ik heb beschreven vind ik de fiets fijn fietsen en comfortabel genoeg voor langere stukken. En ja, je voelt de hobbels en bobbels . Of dat storend is of niet ligt aan je eigen wensen. Net zoals de ene persoon liever een hard geveerde sportievere auto heeft en de andere persoon een zacht verende cruiser.
Over die buggy app; durf je de Stealth Lock nog wel te vertrouwen ondanks de wisselende app prestaties? Kan mij voorstellen dat je hem op je werk en thuis goed kan stallen, dus dit zal voornamelijk voor in de stad zijn. Ik zou hem daar überhaupt niet enkel met de stealth lock durven achter te laten, zeker niet als ik dit lees.
De app voelt inderdaad buggy, maar dit raakt niet het Stealth Lock. De fiets op slot 'schoppen' kan altijd. Ook het van het slot krijgen van de fiets kan altijd. Zelfs zonder de app. Het buggy deel zit hem meer in dat de fiets mij soms niet herkend, het lang(er) duurt voordat ie contact maakt, de verlichtingsinstelling kwijt is, etc. Alle maal niet heel ernstig, maar het voelt nog niet zo goed.

Thuis en op werk heb ik inderdaad genoeg aan het stealth lock. Als ik de fiets echter in de stad achterlaat dan gaat er wel een extra kettingslot op......ik heb er nog geen vertrouwen in dat alle fietsendieven inmiddels op de hoogte zijn van het feit dat ze niet zo veel met de fiets kunnen. Uiteindelijk til je deze fiets (19 kg) wel zo op en neem je hem mee.....of omstanders zich veel van een alarm aantrekken is namelijk een heel ander verhaal.....

 • Bassie1058
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 09-07-2019
Dank jullie wel voor alle info. Ik heb medio december een S2 besteld. Eea sterkt mij in mijn keuze.
Ik krijg als leveringsframe maart-april. Wat zijn de ervaringen met de feitelijke wachttijd door mensen die leveringsframe januari-februari hadden?

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
versc049 schreef op dinsdag 15 januari 2019 @ 19:23:
[...]


De S2 heeft inderdaad geen vering, maar wel dikke banden. Of dit storend is of niet weet ik eigenlijk niet....ik heb namelijk geen vergelijkingsmateriaal :) Zoals ik heb beschreven vind ik de fiets fijn fietsen en comfortabel genoeg voor langere stukken. En ja, je voelt de hobbels en bobbels . Of dat storend is of niet ligt aan je eigen wensen. Net zoals de ene persoon liever een hard geveerde sportievere auto heeft en de andere persoon een zacht verende cruiser.


[...]


De app voelt inderdaad buggy, maar dit raakt niet het Stealth Lock. De fiets op slot 'schoppen' kan altijd. Ook het van het slot krijgen van de fiets kan altijd. Zelfs zonder de app. Het buggy deel zit hem meer in dat de fiets mij soms niet herkend, het lang(er) duurt voordat ie contact maakt, de verlichtingsinstelling kwijt is, etc. Alle maal niet heel ernstig, maar het voelt nog niet zo goed.

Thuis en op werk heb ik inderdaad genoeg aan het stealth lock. Als ik de fiets echter in de stad achterlaat dan gaat er wel een extra kettingslot op......ik heb er nog geen vertrouwen in dat alle fietsendieven inmiddels op de hoogte zijn van het feit dat ze niet zo veel met de fiets kunnen. Uiteindelijk til je deze fiets (19 kg) wel zo op en neem je hem mee.....of omstanders zich veel van een alarm aantrekken is namelijk een heel ander verhaal.....
Helder, thanks voor de toelichting! Tijdens de proefrit vond ik het ook niet storend van die vering. Fijn dat de app niet per se nodig is voor de ontgrendeling, dit maakt hem ook wat meer toekomst-proof.
Bassie1058 schreef op dinsdag 15 januari 2019 @ 20:38:
Dank jullie wel voor alle info. Ik heb medio december een S2 besteld. Eea sterkt mij in mijn keuze.
Ik krijg als leveringsframe maart-april. Wat zijn de ervaringen met de feitelijke wachttijd door mensen die leveringsframe januari-februari hadden?
Ik heb een S2 op 10 december besteld en ook leveringsframe maart-april. In de tussentijd dus genoeg tijd om hier van iedereens ervaringen te leren. (En desnoods zelfs te kunnen annuleren, want dan krijg je gewoon je €100 terug. Maar tot nu toe sta ik er nog positief in!)

[Voor 4% gewijzigd door oscarwashere op 15-01-2019 21:09]


 • mcronald
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 12-03-2019
k heb een vraag over de S2.
Als ik zon beetje de reviews lees zeggen de meeste mensen dat je die fiets eigenlijk niet moet kopen als je niet in amsterdam woont.
Hoe werkt dit dan als je in Zevenaar (bij Duitsland) Arnhem woont.
Als je een kapot onderdeel hebt, moet je dan persee naar die winkel in Amsterdam.
Of kun je gewoon bellen/mailen en sturen ze dan een nieuw onderdeel op en zoja.
Kun je die dan zelf vervangen.

Nog een vraag, ik lees over mensen die een bagage drager er bij hebben. Hoeveel kost dat extra?
En wat is nou de aanschaf prijs op dit moment. jan 2019

Ik hoor graag van jullie
Alvast dank
Ronald

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

mcronald schreef op zondag 20 januari 2019 @ 13:03:
k heb een vraag over de S2.
Als ik zon beetje de reviews lees zeggen de meeste mensen dat je die fiets eigenlijk niet moet kopen als je niet in amsterdam woont.
Hoe werkt dit dan als je in Zevenaar (bij Duitsland) Arnhem woont.
Als je een kapot onderdeel hebt, moet je dan persee naar die winkel in Amsterdam.
Of kun je gewoon bellen/mailen en sturen ze dan een nieuw onderdeel op en zoja.
Kun je die dan zelf vervangen.
Goede vraag, en eentje die ik ook wilde stellen toen ik zag dat er een topic was. Het weerhoud me wel om zo'n fiets te kopen. Je moet hem daar ook al ophalen etc etc. Erg beperkend allemaal als je niet in (de buurt van) Amsterdam woont.

[Voor 7% gewijzigd door Gunner op 20-01-2019 13:08]

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
mcronald schreef op zondag 20 januari 2019 @ 13:03:
k heb een vraag over de S2.
Als ik zon beetje de reviews lees zeggen de meeste mensen dat je die fiets eigenlijk niet moet kopen als je niet in amsterdam woont.
Hoe werkt dit dan als je in Zevenaar (bij Duitsland) Arnhem woont.
Als je een kapot onderdeel hebt, moet je dan persee naar die winkel in Amsterdam.
Of kun je gewoon bellen/mailen en sturen ze dan een nieuw onderdeel op en zoja.
Kun je die dan zelf vervangen.

Nog een vraag, ik lees over mensen die een bagage drager er bij hebben. Hoeveel kost dat extra?
En wat is nou de aanschaf prijs op dit moment. jan 2019

Ik hoor graag van jullie
Alvast dank
Ronald
Die laatste vragen kun je natuurlijk zelf vinden op de website.

Wat betreft de onderdelen valt er meestal wel het een en ander te regelen met support. Hangt er een beetje af wat het probleem is. Zelf een stuurpen en zadel via support geregeld, rest moest via de winkel.

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Gunner schreef op zondag 20 januari 2019 @ 13:07:
[...]

Goede vraag, en eentje die ik ook wilde stellen toen ik zag dat er een topic was. Het weerhoud me wel om zo'n fiets te kopen. Je moet hem daar ook al ophalen etc etc. Erg beperkend allemaal als je niet in (de buurt van) Amsterdam woont.
Volgens mij komen ze gewoon ook afleveren gratis. Dacht ik te lezen op de website

 • Patrick bij
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 24-01-2019
Ik rij sinds een maandje op de s2. Voor woon werk verkeer in de stad, waar ik hem voor gebruik, is het een lekker fietsje. Maar.....
Ik kwam er al snel achter dat mijn eigen gebouwde vorige e bike veel krachtiger was en wel de 30 kmh haalde. Na veel e mail verkeer met van moof zieden ze dat de fiets toch daadwerkelijk boven de 30 kmh moet kunnen komen. Voor mij was dit alleen haalbaar met de boost knop ingedrukt. Zonder de knop te gebruiken kwam hij max tot 27 / 28 kmh.
De reden voor mij om een Vanmoof aan te schaffen was oa omdat hij 32 haalde.

De communicatie met de Vanmoof was erg goed overigens. Uiteindelijk hebben ze mij een nieuwe doos gestuurd en hebben ze hem naar Amsterdam gebracht. Daar bleek er niets aan de hand en morgen krijg ik hem terug. Een beetje vreemd allemaal, nogmaals de communicatie en het handelen zijn top, de snelheid en de kracht van de motor zijn tot vandaag waardeloos. Ik ben erg benieuwd wat ik morgen uit de doos haal en of ik toch de 32 zal halen.

Het mailen is alweer gestart en ik hou jullie op de hoogte.

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Patrick bij schreef op maandag 21 januari 2019 @ 13:41:
Ik rij sinds een maandje op de s2. Voor woon werk verkeer in de stad, waar ik hem voor gebruik, is het een lekker fietsje. Maar.....
Ik kwam er al snel achter dat mijn eigen gebouwde vorige e bike veel krachtiger was en wel de 30 kmh haalde. Na veel e mail verkeer met van moof zieden ze dat de fiets toch daadwerkelijk boven de 30 kmh moet kunnen komen. Voor mij was dit alleen haalbaar met de boost knop ingedrukt. Zonder de knop te gebruiken kwam hij max tot 27 / 28 kmh.
De reden voor mij om een Vanmoof aan te schaffen was oa omdat hij 32 haalde.

De communicatie met de Vanmoof was erg goed overigens. Uiteindelijk hebben ze mij een nieuwe doos gestuurd en hebben ze hem naar Amsterdam gebracht. Daar bleek er niets aan de hand en morgen krijg ik hem terug. Een beetje vreemd allemaal, nogmaals de communicatie en het handelen zijn top, de snelheid en de kracht van de motor zijn tot vandaag waardeloos. Ik ben erg benieuwd wat ik morgen uit de doos haal en of ik toch de 32 zal halen.

Het mailen is alweer gestart en ik hou jullie op de hoogte.
Keep us posted. Ik las overigens wel ergens dat je als je 30+ Km/pu wil halen je wel (een beetje) mee moet trappen. Dat doe je ook? of....

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Gunner schreef op zondag 20 januari 2019 @ 13:07:
[...]
Goede vraag, en eentje die ik ook wilde stellen toen ik zag dat er een topic was. Het weerhoud me wel om zo'n fiets te kopen. Je moet hem daar ook al ophalen etc etc. Erg beperkend allemaal als je niet in (de buurt van) Amsterdam woont.
Je kan hem ook gewoon thuis laten bezorgen. Moet je hem alleen nog uitpakken en klein beetje afmonteren. Om die reden zou ik hem toch liever ophalen, niet omdat ik zo a-technisch ben, maar om toch nog ff een laatste keer langs de ogen van een medewerker te zijn geweest. Dan neem ik hem gewoon een stukje mee in de trein (maar fiets ik natuurlijk ook meteen een groot stuk) naar huis.
mcronald schreef op zondag 20 januari 2019 @ 13:03:
Nog een vraag, ik lees over mensen die een bagage drager er bij hebben. Hoeveel kost dat extra?
En wat is nou de aanschaf prijs op dit moment. jan 2019
https://www.vanmoof.com/nl_nl/accessories

[Voor 10% gewijzigd door oscarwashere op 21-01-2019 15:32. Reden: typo]


 • swv
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 09:16
Patrick bij schreef op maandag 21 januari 2019 @ 13:41:
Ik rij sinds een maandje op de s2. Voor woon werk verkeer in de stad, waar ik hem voor gebruik, is het een lekker fietsje. Maar.....
Ik kwam er al snel achter dat mijn eigen gebouwde vorige e bike veel krachtiger was en wel de 30 kmh haalde. Na veel e mail verkeer met van moof zieden ze dat de fiets toch daadwerkelijk boven de 30 kmh moet kunnen komen. Voor mij was dit alleen haalbaar met de boost knop ingedrukt. Zonder de knop te gebruiken kwam hij max tot 27 / 28 kmh.
De reden voor mij om een Vanmoof aan te schaffen was oa omdat hij 32 haalde.

De communicatie met de Vanmoof was erg goed overigens. Uiteindelijk hebben ze mij een nieuwe doos gestuurd en hebben ze hem naar Amsterdam gebracht. Daar bleek er niets aan de hand en morgen krijg ik hem terug. Een beetje vreemd allemaal, nogmaals de communicatie en het handelen zijn top, de snelheid en de kracht van de motor zijn tot vandaag waardeloos. Ik ben erg benieuwd wat ik morgen uit de doos haal en of ik toch de 32 zal halen.

Het mailen is alweer gestart en ik hou jullie op de hoogte.
Ik zou zeggen dat ie in Nederland - zoals bij meerdere electrische fietsen - is begrensd op 25 km/h? En met boost dus tijdelijk tot 32 km/u? Zie http://support.vanmoof.co...of-the-electrified-s2-x2-

Zie ook nog https://www.anwb.nl/fiets...egels/wetgeving-en-regels

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
swv schreef op maandag 21 januari 2019 @ 18:40:
[...]

Ik zou zeggen dat ie in Nederland - zoals bij meerdere electrische fietsen - is begrensd op 25 km/h? En met boost dus tijdelijk tot 32 km/u? Zie http://support.vanmoof.co...of-the-electrified-s2-x2-

Zie ook nog https://www.anwb.nl/fiets...egels/wetgeving-en-regels
In de app aan te passen naar US stand toch? :)

[Voor 6% gewijzigd door tabeee84 op 22-01-2019 09:28]


 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
@Patrick bij Heb je de app wel bijgewerkt naar US?

 • swv
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 09:16
tabeee84 schreef op dinsdag 22 januari 2019 @ 09:25:
[...]


In de app aan te passen naar US stand toch? :)
Als dat kan dan lijkt mij dat de oplossing. Ik volg dit topic alleen omdat ik zelf een Smart S heb, dus geen idee wat de mogelijkheden zijn bij de Electrified modellen.

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
swv schreef op dinsdag 22 januari 2019 @ 10:39:
[...]

Als dat kan dan lijkt mij dat de oplossing. Ik volg dit topic alleen omdat ik zelf een Smart S heb, dus geen idee wat de mogelijkheden zijn bij de Electrified modellen.
ongetwijfeld..hoe bevalt de Smart S? :)

 • Patrick bij
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 24-01-2019
Tuurlijk, alle setting geprobeerd

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Hmm raar man!..ander iemand die ik las haalde wel de 30-32. Wellicht trapt hij dan iets harder mee?

Al de nieuwe doos ontvangen van Vanmoof?

[Voor 8% gewijzigd door tabeee84 op 22-01-2019 11:24]


 • Patrick bij
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 24-01-2019
Ik weeg slechts 68 kg, weinig tegen wind en geen bagage. Ik trap normaal mee.
Ik heb de courier verplaatst naar morgen omdat ik het vandaag niet haal. Prima geregeld.
De ondersteuning iets minder......
Ik vraag mij af wat iemand van 85 kg en een beetje tegenwind haalt zonder boost knop.

 • noslen
 • Registratie: April 2016
 • Laatst online: 22:00
Dat klinkt inderdaad niet heel goed Patrick! Ik weeg zelf ook 67kg... Weet iemand al iets meer over de X2? De meeste artikelen en reviews gaan over de S2. Zit er nog verschil in gewicht en bereik tussen de S2 en X2? Dit is mij niet helemaal duidelijk. Ik twijfel om de X2 echt als autovervanger te gebruiken in en om de stad en voor werk, dit in combinatie met het OV voor langere afstanden.

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Ik vraag mij af wat iemand van 85 kg en een beetje tegenwind haalt zonder boost knop.
Ja ik sta pas voor april op de rol dus kan het nog niet vertellen. 8) Ik denk dat het niet uit moet maken hoe zwaar je bent toch? Ze beloven dat de fiets rond de 30 zou moeten kunnen gaan zonder boostknop.

[Voor 28% gewijzigd door tabeee84 op 22-01-2019 12:33]


 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Zit er nog verschil in gewicht en bereik tussen de S2 en X2? Dit is mij niet helemaal duidelijk.
Op de website maken ze geen onderscheid hierin dus als vervanging kan het prima lijkt mij! :)

 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 08:00

Daniel

Kapitein NCC-1701
Patrick bij schreef op dinsdag 22 januari 2019 @ 11:46:
Ik weeg slechts 68 kg, weinig tegen wind en geen bagage. Ik trap normaal mee.
Ik heb de courier verplaatst naar morgen omdat ik het vandaag niet haal. Prima geregeld.
De ondersteuning iets minder......
Ik vraag mij af wat iemand van 85 kg en een beetje tegenwind haalt zonder boost knop.
Apart. Ik heb een eerste generatie Electrified S en die haalt (mits volle accu) gewoon 32 km/uur zonder dat je nu echt een inspanning hoeft te leveren. Met meer dan kracht 3 aan tegenwind haal je het niet maar dat is gewoon het effect van dat de motor niet genoeg vermogen kan leveren. Jouw motor levert onder normale omstandigheden net zo veel als de mijne (250W), dus je zou ook moeten kunnen halen wat ik haal - zeker omdat ik zwaarder ben.

 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Daniel schreef op dinsdag 22 januari 2019 @ 12:52:
[...]


Apart. Ik heb een eerste generatie Electrified S en die haalt (mits volle accu) gewoon 32 km/uur zonder dat je nu echt een inspanning hoeft te leveren. Met meer dan kracht 3 aan tegenwind haal je het niet maar dat is gewoon het effect van dat de motor niet genoeg vermogen kan leveren. Jouw motor levert onder normale omstandigheden net zo veel als de mijne (250W), dus je zou ook moeten kunnen halen wat ik haal - zeker omdat ik zwaarder ben.
Dan zal het ongetwijfeld een foutje zijn geweest in zijn fiets want ik ken ook iemand die het ook gewoon haalt..Wellicht weten we morgen meer als hij zijn pakket binnen heeft :)

 • Patrick bij
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 24-01-2019
@Daniel was dat tijdens de koudere dagen of wellicht afgelopen zomer. Gisteren een belletje gehad van Vanmoof en ze schrijven het toe aan de kou. Logisch dat een accu minder presteert als het vriest.
Ik heb mijn eerste ritten gereden toen het 10 graden was. Ook toen de 30 niet gehaald.
Ik hoop dat een andere S2 rijder meer weet.

 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 08:00

Daniel

Kapitein NCC-1701
Patrick bij schreef op woensdag 23 januari 2019 @ 09:08:
@Daniel was dat tijdens de koudere dagen of wellicht afgelopen zomer. Gisteren een belletje gehad van Vanmoof en ze schrijven het toe aan de kou. Logisch dat een accu minder presteert als het vriest.
Ik heb mijn eerste ritten gereden toen het 10 graden was. Ook toen de 30 niet gehaald.
Ik hoop dat een andere S2 rijder meer weet.
Ik haal de 30 altijd, ook eergisteren nog (gisteren was het met de sneeuw iets te link :P). Kou is vooral een factor als je de fiets buiten of in een niet verwarmde schuur/garage stalt, dan lopen de prestaties terug. Bij mij staat ie binnen dus speelt dat geen rol. Tijdens het rijden heeft de kou geen invloed omdat de accu zichzelf warm houdt.

Bij 10 graden zou je geen enkel effect mogen merken.

 • Cocossoepie
 • Registratie: November 2014
 • Laatst online: 17-02 08:40
Ik haal de 32 meestal alleen met boostknop of je moet echt gaan doortrappen. Gemmiddeld rij ik rond de 28 a 30km/uur. De boostknop is overigens echt een verademing. Je rijdt echt prettig weg en inhalen gaat ook top. Net even een extra zetje in je rug. Ben nog steeds zeer tevreden met de fiets.

 • Patrick bij
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 24-01-2019
Duidelijk allemaal. Vanmoof heeft de fiets weer terug gestuurd. Achteraf dus onnodig om een lege doos te sturen, de fiets op te halen, na te kijken en weer terug te sturen. Er is niks met de fiets aan de hand. Conclusie: zonder boost knop kom je bijna niet boven de 30. ( misschien van de zomer als het wat warmer is).
Tip, mocht je al jaren een e bike rijden en je wil overstappen op een van moof, ga eerst test rijden.

De service was top overigens.

[Voor 3% gewijzigd door Patrick bij op 24-01-2019 10:03]


 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Naar aanleiding van een discussie over winterbanden in de Van Moofing Facebookgroep, viel het mij ineens op dat de banden van de nieuwe VanMoofs geen reflectieve streep aanwezig is. Reflectie op je wielen is wettelijk verplicht.

Even nagevraagd in de live chat: "Er worden reflectoren meegeleverd in de doos." Ja inderdaad, van die oranje dingen. Zoals in deze unboxing te zien is. Lelijk... |:(

[Voor 11% gewijzigd door oscarwashere op 24-01-2019 10:38]


 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
Ja, die zien er zo uit, net iets afgeronden maar nog steeds spuuglelijk.

Andere optie is om reflectieve tape tussen spaken te doen. Zie dezelfde FB groep voor suggesties, sommige opties zien er nog best oke uit 😉

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Rub147 schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 10:33:
Ja, die zien er zo uit, net iets afgeronden maar nog steeds spuuglelijk.

Andere optie is om reflectieve tape tussen spaken te doen. Zie dezelfde FB groep voor suggesties, sommige opties zien er nog best oke uit 😉
Zonde. Zoiets is misschien een beter alternatief dan, al doet het me wel een beetje denken aan de vroeger op de basisschool. Toen de meisjes bij mij in de klas rietjes om hun spaken deden. :P

 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
oscarwashere schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 13:21:
[...]

Zonde. Zoiets is misschien een beter alternatief dan, al doet het me wel een beetje denken aan de vroeger op de basisschool. Toen de meisjes bij mij in de klas rietjes om hun spaken deden. :P
[Afbeelding]
Je kunt natuurlijk ook nieuwe banden kopen ;) .

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

Rub147 schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 13:42:
[...]

Je kunt natuurlijk ook nieuwe banden kopen ;) .
Het is natuurlijk een beetje van de zotte dat Van Moof pretendeert een hippe moderne fiets te maken en dan je afschepen met die ouderwetse reflectoren die feitelijk je esthetische fiets ontsieren omdat zij besparen op de band. Als het al een besparing is.

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
oscarwashere schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 10:32:
Naar aanleiding van een discussie over winterbanden in de Van Moofing Facebookgroep, viel het mij ineens op dat de banden van de nieuwe VanMoofs geen reflectieve streep aanwezig is. Reflectie op je wielen is wettelijk verplicht.

Even nagevraagd in de live chat: "Er worden reflectoren meegeleverd in de doos." Ja inderdaad, van die oranje dingen. Zoals in deze unboxing te zien is. Lelijk... |:(
[Afbeelding]
Gelukkig hoef je die niet te gebruiken!
Als er reflectoren op de trappers zitten (wat het geval is geloof ik) hoeft het niet in de band. (Bron: https://www.rijksoverheid...en-reflectie-op-een-fiets) 8)

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

tabeee84 schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 14:36:
[...]


Gelukkig hoef je die niet te gebruiken!
Als er reflectoren op de trappers zitten (wat het geval is geloof ik) hoeft het niet in de band. (Bron: https://www.rijksoverheid...en-reflectie-op-een-fiets) 8)
Zoals ik het lees zijn alle drie de dingen verplicht. Het is niet of, of of...
Zou ook niet logisch zijn want als je als auto een fietser van de zijkant ziet zie je niets van z'n reflectoren in de trappers.

Dus ja, je moet ze helaas wel gebruiken. Maar als je ziet hoe weinig er al gehandhaafd wordt op defecte verlichting zal het in de praktijk wel loslopen.

[Voor 22% gewijzigd door Gunner op 24-01-2019 15:03]

Still warm the blood that courses through my veins. | PvOutput | ARSENAL FC


 • tabeee84
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 06-02-2020
Gunner schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 14:56:
[...]

Zoals ik het lees zijn alle drie de dingen verplicht. Het is niet of, of of...
'u fietst zonder reflectoren op de achterkant, trappers en wielen (velgen) 'of' banden van uw fiets... :)

wel of of dan toch? haha

Wellicht de discussie of er op de velgen reflectie zit?

[Voor 8% gewijzigd door tabeee84 op 24-01-2019 15:04]


 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
tabeee84 schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 15:02:
[...]


'u fietst zonder reflectoren op de achterkant, trappers en wielen (velgen) 'of' banden van uw fiets... :)

wel of of dan toch? haha

Wellicht de discussie of er op de velgen reflectie zit?
Reflectie op achterkant = Check (zit in lamp)
Reflectie op beide zijden trappers = Check
Reflectie op band (wit) of op wiel (oranje) = Niet aanwezig

Het is ook een stukje eigen veiligheid, dat ze nauwelijks handhaven geloof ik wel. Maar dat ik wekelijks bijna aangereden wordt voorkom ik graag door nog meer op te vallen (maar helaas, heeft geen effect gehad |:( ).

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Rub147 schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 13:42:
[...]
Je kunt natuurlijk ook nieuwe banden kopen ;) .
Dat kan, maar dat is een heel gedoe aan zowel de achterkant (ketting) als voorkant (aandrijving)... :z
tabeee84 schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 15:02:
[...]
'u fietst zonder reflectoren op de achterkant, trappers en wielen (velgen) 'of' banden van uw fiets... :)

wel of of dan toch? haha

Wellicht de discussie of er op de velgen reflectie zit?
Ja, het gaat om reflectie op banden of velgen, trappers en reflector op voor- en achterzijde. Oftewel, je moet 360-graden rondom reflecteren :*)

 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
oscarwashere schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 16:19:
[...]

Dat kan, maar dat is een heel gedoe aan zowel de achterkant (ketting) als voorkant (aandrijving)... :z
[...]
Zeker met je eens, het is gewoonweg vreemd dat VanMoof het niet vanaf moment 1 goed regelt. "Gelukkig" zijn m'n huidige banden bijna op, dan mag ik wat nieuws er onder laten zetten :*)

Vandaag ook weer wat anders leuks, fiets leeg binnen 10km op US4. Tweede keer in twee jaar dat het gebeurt, toch vervelend als je redelijk ver van huis bent (gelukkig ben ik nog jong >:) ). Overigens was het na een reset en opnieuw laden de vorige keer verholpen. Ben benieuwd...

 • DDragicevic
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 30-06-2022
Bassie1058 schreef op dinsdag 15 januari 2019 @ 20:38:
Dank jullie wel voor alle info. Ik heb medio december een S2 besteld. Eea sterkt mij in mijn keuze.
Ik krijg als leveringsframe maart-april. Wat zijn de ervaringen met de feitelijke wachttijd door mensen die leveringsframe januari-februari hadden?
Mooi om al deze info te lezen!
Wat levertijden betreft, de levertermijn van 6 tot 9 weken na betaling redden ze in mijn geval nét.
Ik heb m'n S2 halverwege juli gereserveerd en medio november betaald.
Hij wordt morgen geleverd.
Kan niet wachten! :)

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

Ik heb mijn S2 18 juli ge-preordered en (ook...net als @DDragicevic ) betaald in November.
Hij zou in eerste instantie November-December geleverd worden....in December eerste vertragingsmailtje en 9 januari de tweede (levering verwacht over 2 weken)....de 23e het volgende vertragingingsmailtje: over 2 weken zou hij moeten komen....

Zojuist kreeg ik een e-mailtje dat hij morgen geleverd wordt!

Ik heb er ook een bagagedrager bij besteld.
Ik wil 'm gaan gebruiken om te forenzen. Ik werk in ploegendienst en zal zeker in de ochtenddiensten geen gebruik maken van de S2: veel te vroeg voor mij.....ik zie me al om 5 uur op de fiets zitten voor een rit van zo'n 18 km....
Voor de rest laat ik het gebruik afhangen van de weersgesteldheid......het moet wel leuk blijven.

Gisteren een beetje aan het winkelen geweest bij Ali.
Tasje besteld voor op de bagagedrager (regenjas, plakspullen, pakje brood etc), regenjasje, SPD pedalen, achterlichtje voor op tasje (die blokkeert het vaste achterlicht), meekleurend fietsbrilletje, mutsje tegen koude oren en dat soort dingetjes.

Ben benieuwd wat er morgen gebracht wordt!
Ik heb de VM gekozen vanwege het uiterlijk (jaja....zo'n  type.....ik vind uiterlijk ook belangrijk....net als bij auto's en vrouwen: het rijdt misschien hetzelfde maar het oog wil ook wat!) en ik vind het ook wel prettig dat er weinig dingen opzitten die af kunnen breken of er storend uit zien (weer dat design...) en nadelen bij andere e-bikes vond ik niet terug bij de reviews...bijvoorbeeld de voor-motor: kwam niet als storend naar voren, maar ik heb wel eens op een e-bike met voor-motor gereden en dat vond ik zeer storend.

Gebrek aan accesoires vind ik wel een nadeel...maar ik heb vernomen dat dit jaar een stabilisatiejaar is bij VM en dat er volgend jaar weer volop ontwikkeld gaat worden....

Morgen verder!

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

O ja.....en natuurlijk een telefoonhouder:

https://nl.aliexpress.com...042311.0.0.27424c4dLkQiPY

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Ben benieuwd naar jullie ervaringen! Inderdaad niet erg veel specifieke VanMoof-accessoires, zo te lezen hebben ze hun handen al vol genoeg met enkel de productie van de fietsen.

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

Hij is er!
Verwachte bezorgtijd was tussen 08:00 en 22:00......best wel ruim....maar 08:13 stond er een meneer met een heel grote doos op de stoep!

Zojuist in elkaar gezet incl. bagagedrager en telefoonhouder.
Fluitje van een cent!
En wat is die bagagedrager klein! Maar misstaat niet!
Enige wat ik nog niet gedaan heb, is de stuurverhogerringen plaatsen....zou niet weten hoe....en ben het ook nergens tegengekomen.

Hij staat nu aan de lader...maar we moeten nog aan elkaar wennen....telkens allemaal geluiden....ben er nog niet achter waarom...is hij boos op mij?

Straks banden oppompen en een stukje proberen!

En even kijken of de doos is de schuur past....wat een joekel!

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

Net een paar km gereden.
Ik vind hem lekker rijden en tot plm. 30 km/uur gaat het prima, maar wanneer je sneller wilt moet je wel ff aanpoten! Gelukkig wil ik dat niet....

Ik snap nog niet echt hoe de verlichting werkt: op "auto" ging hij niet aan wanneer ik 'm unlock en bleef hij branden wanneer gelocked en op de lader....

Ik heb ook het idee dat de BT verbinding niet echt stabiel is. Toen hij op de lader stond in de huiskamer en verbonden met de telefoon, ging hij om de paar minuten geluiden maken...alsof ie op standby ging en even later weer online kwam.

Net ff een klein pakketje opgehaald....maar waar laat je dat? Op de kleine bagagedrager zonder snelbinders is geen optie....onder m'n jas pastte niet....dan maar in 1 hand vasthouden.....niet comfortabel/veilig.

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Nice! Hopelijk leren jullie elkaar snel beter kennen ;)

Er staat volgens mij een filmpje op het Youtube kanaal van VanMoof met hoe je de stuur verhogers plaatst.

 • DDragicevic
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 30-06-2022
Mijn ervaringen op basis van de eerste 20km:
Het in elkaar zetten van de fiets is een eitje, ook de bagagedrager is zo geplaatst. De bijgeleverde handleidingen zijn voldoende duidelijk. Ook het registreren van de fiets gaat gemakkelijk en snel.

Bij mijn eerste testritje vond ik het stuur toch te laag staan, ik heb de twee ringen ertussen geplaatst. Zie bij onduidelijkheden de onderstaande video op het YouTube-kanaal van VanMoof voor instructies.
YouTube: Electrified S2 & X2 | How to adjust your handlebar height

Rij-eigenschappen:
De fiets rijdt heerlijk! Je hebt écht het gevoel dat je over het wegdek vliegt. Zeker wanneer je de boost-button gebruikt bij bruggetjes en/of heuvels. Gebruik van de boost-button geeft mij iedere keer weer een grote glimlach. Ook zonder ondersteuning (stand 0) is de fiets prima te gebruiken, dus mocht de accu toch leeg raken, kom je alsnog thuis. Hij voelt zeer solide, krappe bochten gaan goed, door de brede banden heb je ook bij het pittigere bochtenwerk (tussen de 20 en 25km/h) voldoende grip.

Bluetooth-verbinding en instellingen:
Het is in het begin even wennen om je fiets 'wakker te zien worden' wanneer je aan komt lopen. Wel erg cool. Wat me wel opvalt is dat 'touch to unlock' niet in alle gevallen werkt. Soms krijg ik op m'n Apple Watch de melding dat m'n iPhone niet dicht genoeg in de buurt is. Vervolgens kan ik in die melding wel kiezen voor unlock via de watch. Waarschijnlijk moet ik nog even spelen met de range-slider voor touch unlock. Ik had'm voor de veiligheid op 'close' staan. Het zou handig zijn om een indicatie te hebben van wat in dit geval 'close' danwel 'far' precies betekend.

Ook opvallend is dat de 'auto wake up'-functie er soms voor zorgt dat de S2 aan blijft staan, ook wanneer ik de fiets bijvoorbeeld bij een vriend in de voortuin heb staan, en zelf in de woonkamer aan de voorzijde van het huis zit. De verlichting van de S2 gaat daarna ook niet meer uit, beetje vreemd.

Tot dusver lijkt de auto-stand voor de verlichting goed te werken, bij schemer en in donkere tunnels gaat de verlichting netjes aan. Lekker fel ook.

De (iOS-)app:
De app werkt op mijn iPhone 8 prima. Aanpassingen van instellingen worden bijna direct door de S2 bevestigd door audio-feedback. Wel zou ik het prettiger vinden om, wanneer ik de app start, direct het instellingen-scherm van de fiets te zien, in plaats van het kaartje met locatie.

Fietsstoeltjes:
Bij het in elkaar zetten van de fiets viel me op dat de bagagedrager bijzonder smal en klein is. Mooi qua design, maar helaas onpraktisch wanneer je (zoals in mijn geval) een fietsstoeltje achterop zou willen monteren. Opgelost door een andere beugel te gebruiken die om de zadelbuis klemt. Het fijne daarvan is dat, wanneer de kleine niet meegaat, de hele constructie gemakkelijk van de fiets is te halen, Je ziet enkel nog een kleine zwarte klem in het midden om de zadelbuis.

Over het geheel ben ik superblij met de S2, solide fiets met coole features.

Nu nog opzoek naar een aantal accessoires:
- Een stevige, nette en veilige houder voor m'n iPhone
- Een mooie, stevige en veilige fietstas die ik aan de bagagedrager kan hangen.

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen met de S2 en de eventuele accessoires die jullie in gebruik hebben.

 • sammievz
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 21-09-2019
Sinds begin december de S2. Echt een top fiets. Mijn eerste een woon-werkverkeer ritje van 28 km e.r. naar Maastricht gemaakts. Zitten een paar klimmetjes in. Met US4 en turbo-booster knop regelmatig in gebruik kan ik net op en neer zonder bij te moeten laden. Gemiddelde rond de 27 km/u. Top dus! Nog niet heel veel KM gefietst (winterweer), maar ben overall wel heel tevreden. Goede looks, trapondersteuning is top, zit is prima, robuust door bredere banden en het kick-slot is echt geweldig. Bij Ali een mooie matzwarte tas gekocht (rhinowalk 25l). Past prima op de kleine bagagedrager.

Ik verwacht wel nog software verbeteringen. Response snelheid tussen app en fiets kan beter. Ik moet misschien ook nog wat spelen met de instellingen. Maar een aantal dingen met de app kunnen beter, meer instellingen (bijv. toon van de bel), sommige geluiden mogen wat mij betreft zachter, e.d.

De laatste paar ritjes merk ik wel dat de motor heel stoterig reageert op het indrukken van turbo-knop. Is ook goed te horen. Ook als ik net vertrokken ben en er m.i. geen sprake kan zijn van bescherming tegen oververhitting. Soms werkt ook de rechterknop niet goed als ik de trapondersteuning wil veranderen. Iemand vergelijkbare ervaringen? Ga het wat beter in de gaten houden en dan maar eens met Vanmoof bellen. Woon niet in de buurt van Amsterdam. Misschien een optie voor Vanmoof om met een aantal regionale fietszaken te gaan samenwerken als premium reseller/service?

UPDATE: probleem met de haperende booster is grotendeels opgelost. Ik heb het probleem aangekaart bij VM . Een firmware update gedaan (naar 1.6.0). Het probleem is nu nagenoeg weg. Nog niet heel veel kunnen fietsen, maar het lijkt er op dat probleem met de booster weg is. Het wordt eind deze week beter weer. Maar weer eens woon-werkverkeer rit maken en beter testen.

[Voor 11% gewijzigd door sammievz op 12-02-2019 18:26. Reden: update]


 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

@DDragicevic
Ik heb een telefoonhouder bij Ali gevonden .....eigenlijk vond ik 'm in NL, en bleek ook (snel!) leverbaar te zijn door Ali:De andere houders die ik tegenkwam waren vaak van plastic met allerlei elastieken etc. Deze is van aluminium en past prima, telefoon zit er erg stevig in en hij is volledig instelbaar.

Tasje heb ik ook besteld bij Ali: een 13L Roswheel tasje voor bovenop de bagagedrager.

Ik wist ook niet dat de VanMoof app werkte op je  ⌚ trouwens....

@sammievz Het zou inderdaad prettig zijn wanneer er verspreid in het land adressen zouden zijn voor kleine reparaties/probleempjes. Een soort Amac<-->
Ik denk niet dat ik bij de lokale fietsenboer langs hoef te komen voor een kleine reparatie....maar dat is ook nogal een eigenheimer.

Wat ik me nu bedenk: kan ik de app op mijn vriendin haar iPhone zetten en instellen, en kan zij dan gewoon met haar telefoon op pad op de fiets?

Zojuist ook het filmpje bekeken over de stuurverstelling....ik was al aardig op weg met die ene bout. Je weet wel die bout waarvan je het ringetje niet moest verliezen.....wat denk je dat er gebeurd is? Nergens meer te vinden in de huiskamer....

[Voor 11% gewijzigd door Ridder op 27-01-2019 13:02]


 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Let goed op de bevestigingsmethode en eventuele kunststof verhardingen van de tas die contact hebben met het frame of de bagagedrager. In de Facebook groep zie ik veel voorbij komen over bekrasde lak dankzij fietstassen, ook als deze op hun voorgaande fietsen wel krasvrij werkte.

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

Net ff de Rhinowalk opgezocht bij ome Ali.
Hoe zet je die vast op de (erg smalle) bagagedrager? Spanbandjes?
De Roswheel 13L die ik besteld heb zit met klittebandjes op de bagagedrager....of dat werkt weet ik ook nog niet....zo niet....14 euro down the drain.

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
Ik heb er zelf geen ervaring mee (wacht nog op levering), maar volgens mij gaat het om dit soort bevestigingen en de andere kunststofdelen aan de onderkant van de tas. Zonde, want de tassen op dit voorbeeld kosten €115 8)7

[Voor 10% gewijzigd door oscarwashere op 27-01-2019 16:23]


 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

De Topeak Trunkbag vind ik op zich ook wel een goede oplossing...zeker de MTX (klik) versie ....maar daarvoor dien je weer een andere bagagedrager met rails te plaatsen...en of dat past...en er uit ziet....

Bij de versie met klitteband vraag ik me af of die niet zijwaarts richting aardoppervlak gaat met de smalle bagagedrager.

https://www.futurumshop.n...2eMA01EAQYASABEgIYNPD_BwE

Wel jammer dat ik niks op FB kan bekijken zonder account....

 • BirminghamB
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 08-04-2021
Weten jullie hoe goed de bluetooth persoonsherkenning werkt als ik mijn fiets straks naast mijn woonkamer ga stallen? Ik heb een overdekte fietsstalling net haast het huis en vraag mij af of de fiets niet steeds aan / uit gaat....

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

@BirminghamB
Hij staat hier naast me in de woonkamer en ik ben net aan het uitzoeken hoe je 'm stil krijgt....de hond vindt het maar niks....
Hij is nu stil....de VanMoof app gestopt en gechecked of er geen BT verbinding meer is met de fiets en dan valt ie na een paar minuten in slaap.
Uitloggen in de app werkt ook: dan is de BT verbinding ook verbroken.

Ik vind het wel lastig dat je iedere keer in moet loggen (je inloggegevens invoeren...m'n iPhone onthoudt de gegevens niet) wanneer je wisselt van gebruiker: m'n vriendin gebruikt de fiets ook, met de app op haar iPhone en bij wisseling sta je telkens een tijdje op het scherm te tikken....

 • Daniel
 • Registratie: Juli 1999
 • Laatst online: 08:00

Daniel

Kapitein NCC-1701
Gunner schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 14:14:
[...]

Het is natuurlijk een beetje van de zotte dat Van Moof pretendeert een hippe moderne fiets te maken en dan je afschepen met die ouderwetse reflectoren die feitelijk je esthetische fiets ontsieren omdat zij besparen op de band. Als het al een besparing is.
Tegen mij zeiden ze destijds dat dat is omdat in andere landen de reflecterende streep op de band niet genoeg is. Omdat ze dus tóch die reflectoren mee zouden moeten leveren hebben ze besloten het ook maar voor de NL-markt te doen.

Ik heb het verder niet gefactchecked :P maar het klonk plausibel.

 • oscarwashere
 • Registratie: September 2011
 • Laatst online: 30-03 16:11
oscarwashere schreef op donderdag 24 januari 2019 @ 13:21:
[...]

Zonde. Zoiets is misschien een beter alternatief dan, al doet het me wel een beetje denken aan de vroeger op de basisschool. Toen de meisjes bij mij in de klas rietjes om hun spaken deden. :P
[Afbeelding]
Toevallig postte iemand een foto in VanMoofing van hoe deze reflectoren er uit zien op een VanMoof:
http://i68.tinypic.com/2u61i79.png
Wat denken jullie, cool of kinderachtig?

 • Ultra
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
Kinderachtig. Als je zo klein bent dat het zadel zo laag staat kun je beter geen Vanmoof kopen. Ik zie er af en toe eentje staan (niet elektrisch), en dan moet ik altijd lachen. (Sorry)

 • MrAngry
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 21:56
Als je rijdt is het wel vet denk ik, dan is het gewoon een heldere disc.

Secrecy corrupts, absolute secrecy corrupts absolutely.


 • Rub147
 • Registratie: Maart 2009
 • Nu online
oscarwashere schreef op donderdag 31 januari 2019 @ 14:36:
[...]

Toevallig postte iemand een foto in VanMoofing van hoe deze reflectoren er uit zien op een VanMoof:
[Afbeelding]
Wat denken jullie, cool of kinderachtig?
Sowieso verbaas ik mij soms over wat mensen een VanMoof aandoen. Cobi telefoonhouder, Topeak tasjes, etc etc. 8)7

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

Ultra schreef op donderdag 31 januari 2019 @ 14:41:
Kinderachtig. Als je zo klein bent dat het zadel zo laag staat kun je beter geen Vanmoof kopen. Ik zie er af en toe eentje staan (niet elektrisch), en dan moet ik altijd lachen. (Sorry)
De S2 is geen kleine fiets....ik ben 1,82m en bij mij staat ie ook vrij laag....niet zo laag....maar ik had 'm eerst hoger staan (op het oog) en dat was niet optimaal.
Wel goed voor m'n vriendin....ook 1,82m maar lange benen....nu ergens in het midden gezet.....allebei blij!
Kleinere mensen kunen beter voor een X2 gaan....die zijn ook populairder in Azië.....heel vreemd

 • Ridder
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 03-03 14:06

Ridder

Advanced Moo Device

Rub147 schreef op donderdag 31 januari 2019 @ 15:09:
[...]

Sowieso verbaas ik mij soms over wat mensen een VanMoof aandoen. Cobi telefoonhouder, Topeak tasjes, etc etc. 8)7
Ik ben dan weer erg nieuwsgierig naar praktische alternatieven!

 • sammievz
 • Registratie: Januari 2019
 • Laatst online: 21-09-2019
Gisteren firmware geüpdatet naar 1.6.0. Ging vrij gemakkelijk via de app! Ik had last van een haperende booster. Niet altijd en zeker niet door oververhitting. Zou door de update over moeten zijn! Vandaag een klein stukje gefietst en het voelde helemaal top! Hoop dat het probleem nu voorbij is.
Pagina: 1 2 3 ... 124 Laatste

Let op:
Let op! Het delen van referrals is op tweakers.net niet toegestaan en iedere referral zal daarom na constatering direct worden verwijderd.
Het algemeen beleid #verbodenspam

In Nederland bij wet vastgelegd dat een ebike geen ondersteuning mag geven boven de 25 km/u en een speed-pedelec geen trapondersteuning mag geven boven de 45km/u.

Welke regels gelden voor mijn elektrische fiets (e-bike)?

Tips & tricks op deze beperkingen te omzeilen worden gezien als opvoeren en zijn, net als software cracks, illegaal en niet toegestaan op het forum en worden derhalve verwijderd.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee