Verwijderd
[ Voor 108% gewijzigd door Anoniem: 543328 op 10-11-2023 20:33 ]
Een kleine bonus misschien, maar uiteindelijk doen de meeste van ons het voor een leuke baan. Ik zou geen collegas hoeven die er alleen maar zitten voor het geld, een jaar lang het minimum doen zodat ze niet ontslagen worden en daarna door naar de volgende.Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 10:54:
Het klinkt leuk maar denken jullie dat zoiets zou werken?
En hoe ga je zorgen dat die devs bij jou solliciteren én dat doen om de juiste redenen?Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 10:54:
Een bureau-recruiter verdient al snel tussen de 8.000 en 15.000 euro op het bemiddelen van een developer. Gezien dit iets is tussen de werkgever en het recruitmentbureau zal dit voor de meeste developers geen grote rol spelen in hun beslissing om wel of niet via een recruiter te solliciteren. Leuk voor recruiters, minder leuk voor bedrijven.
Maar stel dat bedrijven niet de recruiter maar jou gaat betalen om direct bij hun te solliciteren (i.p.v. via een bureau-recruiter)? Dus een soort “geen-recruiter bonus” (niet te verwarren met een tekenbonus).
Gezien de hoge bedragen die bedrijven betalen aan recruiters, kan ik mij voorstellen dat bedrijven liever een veel kleiner bedrag rechtstreeks aan developers betalen. Developers blij met wat extra geld voor een kleine moeite en bedrijven blij met de substantieel lagere wervingskosten.
Het klinkt leuk maar denken jullie dat zoiets zou werken?
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
De meeste ITers die ik ken werken bij hun werkgever voor de techniek, voor de sfeer/mensen in het bedrijf, en of er persoonlijke ontwikkeling plaats vind bij het bedrijf. Ik denk dat de meeste ITers zodanig goed betaald worden dat geld geen issue is om elders te werken als ze moeten inleveren op de eerder genoemde punten. De mensen die van baan willen wisselen zijn vooral ontevreden over de bovenstaande onderwerpen of ze worden onderbetaald is mijn ervaring. Een gelukkige ITer is blijft waar hij nu zit ongeacht of hij bij de buren (iets) meer kan verdienen, uitzonderingen daargelaten.Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 10:54:
Een bureau-recruiter verdient al snel tussen de 8.000 en 15.000 euro op het bemiddelen van een developer. Gezien dit iets is tussen de werkgever en het recruitmentbureau zal dit voor de meeste developers geen grote rol spelen in hun beslissing om wel of niet via een recruiter te solliciteren. Leuk voor recruiters, minder leuk voor bedrijven.
Maar stel dat bedrijven niet de recruiter maar jou gaat betalen om direct bij hun te solliciteren (i.p.v. via een bureau-recruiter)? Dus een soort “geen-recruiter bonus” (niet te verwarren met een tekenbonus).
Gezien de hoge bedragen die bedrijven betalen aan recruiters, kan ik mij voorstellen dat bedrijven liever een veel kleiner bedrag rechtstreeks aan developers betalen. Developers blij met wat extra geld voor een kleine moeite en bedrijven blij met de substantieel lagere wervingskosten.
Het klinkt leuk maar denken jullie dat zoiets zou werken?
© ocf81 1981-infinity
Live the dream! | Politiek Incorrecte Klootzak uitgerust met The Drive to Survive
Bestrijd de plaag die woke heet! | <X> as a Service --> making you a poor & dependent slave
Op die manier kan je je bericht ook lezen inderdaadAnoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 15:14:
[...]
Sorry, ik had duidelijker moeten zijn. Vanuit het bedrijf is het net alsof je een recruiter uitbetaald. Daarmee wil ik zeggen dat je deze bonus alleen krijgt wanneer je ook aangenomen wordt. Bedrijven kunnen hierbij hun eigen voorwaarden bepalen. Dus na 1 maand of 3 maanden, ik noem maar iets.
Dit is een late, doorgeschoven reactie, maar bedankt.Anoniem: 543328 schreef op dinsdag 27 april 2021 @ 12:40:
[...]
Ja. Eigenlijk mag ik daar niet over praten maar we hebben onderling een geheime afspraak om zoveel mogelijk hetzelfde te klinken en daarmee oneerlijke concurrentie te voorkomen (omdat iemand meer gezegend is met een betere stem). Ik ben daar persoonlijk erg blij mee.
[ Voor 0% gewijzigd door RoestVrijStaal op 24-11-2021 15:40 . Reden: Verduidelijking dat het om losstaande recruitmentbureaus gaat, en niet over recruiters bij hetzelfde recruitmentbureau ]
Sorry zeggen, beloven dat de persoon er eruit gehaald wordt, negeren, beloven erop terug te komen.RoestVrijStaal schreef op woensdag 24 november 2021 @ 15:30:
[...]
Voordat degenen reageren met "Maar AVG...": helaas bestaan er smerige bedrijven die betaalde toegang tot private databanken aanbieden voor o.a. recruiters. Maar de personen zelf weten niet dat ze erin staan noch dat die databanken bestaan. Ook bedrijven zoals Lusha maken het leven er niet beter op.
[ Voor 9% gewijzigd door gorgi_19 op 24-11-2021 15:44 ]
Digitaal onderwijsmateriaal, leermateriaal voor hbo
Ik verwar het niet met een tekenbonus maar ik doelde erop dat er misschien weinig ITers van baan willen wisselen omdat ze het goed hebben. Recruiters gaan zelf de hort op(linkedin) om ITers te werven voor bedrijven waar MKB bedrijven dat minder doen, maar enkel met vacatures werken. Ik denk dat de meeste recruiters door actief mensen te benaderen de meeste kandidaten krijgen en niet via hun (spook) vacatures omdat de gemiddelde ITer schat ik zo aan dit forumAnoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 15:24:
[...]
Wanneer ik dit lees krijg ik het idee dat je het verwart met een tekenbonus en zoals ik mijn tekst aangaf is dat het niet. Het is een bonus voor het feit dat je besluit om zonder recruiter te solliciteren (nadat je aangenomen bent en er een tijdje werkt). In mijn ogen heb je dan al besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe baan.
Ik denk dat je hier een beetje een onterechte kijk hebt op het MKB. Voor bedrijven met minder dan 50 werknemers zal een hoop van wat je zegt vast kloppen, maar in de catagorie 100-250 werknemers zitten meer dan genoeg specialistische clubs die meer betalen dan grote dozenschuivers ala cap of atos. In werk zelf bij een grotere MKB en we hebben hier gewoon een hr-afdeling, managers met MBA's, een dozijn aan PhD's in R&D etc. Maar goed, we hebben dan ook niet echt een super groot recruiment probleem (niet om te zeggen dan goede developers vinden geen moeite kost). Wat we wel zien is dat internationaal werven een stuk beter werkt dan nationaal, goede developers zijn een stuk makkelijker te vinden als je de moeite neemt om ze uit het buitenland te halen.ocf81 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 14:51:
Kosten van een bad hire zijn natuurlijk ook niet mals. Verminderde productiviteit van het team, wellicht ook andere teamleden die weggaan, kosten van een nieuwe ronde sollicitanten.
Uiteindelijk denk ik dat een bedrijf pas een echt goede match kan maken als ze zelf weten welke factoren het bedrijf verder helpen. Ik heb vooral ervaringen opgedaan bij MKB-bedrijven. Bij kleinere bedrijven is het ook nog eens zo dat men eigenlijk geen tijd of geld heeft voor het opzetten van een goed inhuurproces en ook geen geld heeft voor een écht goede compensatie en opleiding. Vaak is er al niet eens geld voor goede tooling en dat soort zaken. Dat strookt ook met wat ik geleerd heb bij mijn opleidingen: MKB betaalt slecht, grote bedrijven betalen (door de bank genomen) veel meer voor hetzelfde werk. En dat is ook logisch. MKB-bedrijven voorzien voor 80% van de werkgelegenheid, maar zogen maar voor ~40% van alle bruto bedrijfswinsten in de economie. Grote bedrijven hebben dus de resources om hier aandacht aan te besteden. Misschien is mijn ervaring niet representatief, maar ik heb zo de indruk dat MKB-bedrijven zich massaal in de eigen voeten aan het schieten zijn. Grote bedrijven hebben hun eigen HR-afdeling en hebben uitgewerkt beleid dat mensen verder helpt. Die redden zich over het algemeen wel, mits ze hun cultuur goed managen.
MKB-bedrijven hebben dus nood aan expertise, maar kunnen deze niet permanent inhuren. Managers in de IT zijn vaak omhooggeschoten IT'ers en geen op en top mensenmensen die goed in de gaten hebben hoe men dit moet aanvliegen. Je moet als MKB-bedrijf dus iemand tijdelijk inhuren om je eigen technische competenties aan te vullen. Wat levert een recruiter op en weegt dat op tegen de kosten? Ik denk dat daar de aantrekkingskracht van recruiters zit. Die houden een verhaaltje op dat ze alles al voor je doen, terwijl ze vaak eigenlijk bijna niks doen om ervoor te zorgen dat er een goede match is.
De oplossing zit hem dus is niet alleen maar iets van betere branding, hoewel het wel onderdeel is van de oplossing. Het moet iets fundamenteler. Ik denk dat de bewustwording van succesfactoren voor het inhuren en behouden van goede krachten beter bekend gemaakt moet worden bij MKB-bedrijven. Dan wordt het voor slechte recruiters veel lastiger om stand te houden. Dat vereist dus dat MKB-bedrijven zich bewust worden van de slechte positie die ze voor zichzelf creëren en dat ze met slechte hires en slecht beleid niet allen een kans verknallen, maar ook de toekomst van het bedrijf kunnen bepalen. Dat ze vooral zelf in de lead moeten zijn bij het inhuren van personeel, maar er moet ook aandacht zijn voor inwerken en training bij het MKB. Onderdeel van de oplossing van het inhuurtraject is dan denk ik dat je ervoor zorgt dat je verdomd goed weet wat iemand een goede hire maakt voor jouw bedrijf. en wat het écht kost om een goede kracht te binden aan je bedrijf. Dan kan het helpen als zelf de branding doet maar dat is niet het enige.
@unezra Als ik naar de bedrijven kijk waar ik gewerkt heb, dan is onboarding niet heel goed geregeld / heel uitgebreid bij MKB-bedrijven. (~80% werkgelegenheid in NL) Er wordt nauwelijks geïnvesteerd in cursussen etc. Meestal is het: "hier is je werkplek/tools. Ga maar aan de slag. Kom maar als je vragen hebt". Natuurlijk zit daar een stukje lagere productiviteit bij, maar is er daarnaast iets dat ik mis?
Ik werk zelf in een internationaal bedrijf en merk dat het makkelijker is om buitenland te halen als je als bedrijf al veel buitenlandse ITers hebt omdat de voertaal veel Engels is.RagingPenguin schreef op woensdag 24 november 2021 @ 15:56:
[...]
Ik denk dat je hier een beetje een onterechte kijk hebt op het MKB. Voor bedrijven met minder dan 50 werknemers zal een hoop van wat je zegt vast kloppen, maar in de catagorie 100-250 werknemers zitten meer dan genoeg specialistische clubs die meer betalen dan grote dozenschuivers ala cap of atos. In werk zelf bij een grotere MKB en we hebben hier gewoon een hr-afdeling, managers met MBA's, een dozijn aan PhD's in R&D etc. Maar goed, we hebben dan ook niet echt een super groot recruiment probleem (niet om te zeggen dan goede developers vinden geen moeite kost). Wat we wel zien is dat internationaal werven een stuk beter werkt dan nationaal, goede developers zijn een stuk makkelijker te vinden als je de moeite neemt om ze uit het buitenland te halen.
Of gebruiken ze gewoon allemaal hetzelfde jargon met dezelfde bulshit lingo? Zeker als ze maar half weten waar ze heb over hebben lijkt het mij niet vreemd als je gewoon steeds overal dezelfde standaardzinnetjes tegenkomt. Net zoals de LinkindIn spam, de meeste van die teksten zijn ook heel erg vergelijkbaar ook al zijn ze door totaal andere personen geschreven.RoestVrijStaal schreef op woensdag 24 november 2021 @ 15:30:
[...]
Ik had het idee dat ik door een "gladjakker met een vlotte babbel" een soort van gestalkt werd. Want bij een aantal recruitmentbureaus aan de telefoon klonk dezelfde dezelfde stem, zinsbouw en woordgebruik.
Ik weet niet hoe verkapte uitzendbureau's zoals Cap en Atos gerekend worden, maar statistisch gezien is het zo dat door de bank genomen, dus niet IT-specifiek, is net zo dat grote bedrijven significant meer betalen dan MKB-bedrijven. in de range van ~25%. (althans, dat was in 2009 zo) Het kan zijn dat de IT- markt anders is, maar dat is dan een uitschieter.RagingPenguin schreef op woensdag 24 november 2021 @ 15:56:
[...]
Ik denk dat je hier een beetje een onterechte kijk hebt op het MKB. Voor bedrijven met minder dan 50 werknemers zal een hoop van wat je zegt vast kloppen, maar in de catagorie 100-250 werknemers zitten meer dan genoeg specialistische clubs die meer betalen dan grote dozenschuivers ala cap of atos. In werk zelf bij een grotere MKB en we hebben hier gewoon een hr-afdeling, managers met MBA's, een dozijn aan PhD's in R&D etc. Maar goed, we hebben dan ook niet echt een super groot recruiment probleem (niet om te zeggen dan goede developers vinden geen moeite kost). Wat we wel zien is dat internationaal werven een stuk beter werkt dan nationaal, goede developers zijn een stuk makkelijker te vinden als je de moeite neemt om ze uit het buitenland te halen.
[ Voor 5% gewijzigd door ocf81 op 24-11-2021 18:30 . Reden: aanpassing naar aanleiding kritiek wttj ]
© ocf81 1981-infinity
Live the dream! | Politiek Incorrecte Klootzak uitgerust met The Drive to Survive
Bestrijd de plaag die woke heet! | <X> as a Service --> making you a poor & dependent slave
Voor wat meer context: Het waren niet alleen maar standaardzinnetjes. Via die recruitmentbureaus heb ik daadwerkelijk een of meerdere sollicitaties gedaan. Maar die kwamen niet verder dan fase 1 en de redenen van afwijzing was bij het ene bedrijf banaler dan het andere, als ik die redenen al ontfutseld kreeg.RagingPenguin schreef op woensdag 24 november 2021 @ 16:02:
[...]
Of gebruiken ze gewoon allemaal hetzelfde jargon met dezelfde bulshit lingo? Zeker als ze maar half weten waar ze heb over hebben lijkt het mij niet vreemd als je gewoon steeds overal dezelfde standaardzinnetjes tegenkomt. Net zoals de LinkindIn spam, de meeste van die teksten zijn ook heel erg vergelijkbaar ook al zijn ze door totaal andere personen geschreven.
Het is meer zo dat er in de IT en vooral in Silicon Valley een enorme mannen-haantjescultuur heerst die een historische oorsprong heeft. Dus het gaat er niet eens zo zeer om dat de IT niet leuk of interessant is, maar veel van de (vooral grote) IT bedrijven hebben gewoon een giftige werksfeer voor vrouwen.HSG schreef op zaterdag 2 oktober 2021 @ 09:44:
[...]
Omdat ze vaak nog de standaard vooroordelen over IT hebben. Allemaal nerdjes met brilletje op die sociaalloos zijn en eenzaam in hun kamertje op hun computer zitten.
Zet het daar maar neer! -- It's time to party like it's 1984 -- Soundcloud
Dat zijn detacheerders en geen uitzendbureau's, dat is toch wel een heel groot verschil... En vanzelfsprekend zijn ze groot, het zijn bedrijven die duizenden werknemers op de loonlijst hebben staan.ocf81 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 16:09:
[...]
Ik weet niet hoe verkapte uitzendbureau's zoals Cap en Atos gerekend worden,
Alle bedrijven en sectoren op een hoop gooien, dan een onderscheid maken op een eigenschap en dan een verschil vast stellen van 25% is geen statistische onderbouwing dat "grote bedrijven significant meer betalen dan MKB-bedrijven". Dat is net aan een correlatie. Natuurlijk kan dat verschillen per sector (wat het waarschijnlijk doet).maar statistisch gezien is het zo dat door de bank genomen, dus niet IT-specifiek, grote bedrijven significant meer betalen dan MKB-bedrijven. in de range van ~25%. (althans, dat was in 2009 zo) Het kan zijn dat de IT- markt anders is, maar dat is dan een uitschieter.
Sorry, maar winstgevendheid en salarissen hebben geen direct verhouding met elkaar. De (totale) salariskosten van een bedrijf is maar een van de vele factoren die invloed heeft op winst. Net als de beschikbaarheid van resources. Ik hoop dit soort redeneringen niet in je masterscriptie terug komen...Er is ook een duidelijk verschil in economische activiteit tussen MKB-bedrijven en grootbedrijven in winstgevendheid. Ik ben voor mijn masterscriptie ook zijdelings bezig met dit onderwerp, en in de literatuur die ik daarvoor lees wordt het beeld van een tekort aan resources t.o.v. grote bedrijven voor training van mensen met technische expertise toch wel grotendeels onderschreven. Of dat nu alleen op technisch personeel slaat, dat kan ik niet zeggen. Mijn studie gaat niet over HR, maar over toepassing van EA door MKB bedrijven in de maakindustrie.
Detacheerders werken globaal gezien niet heel anders dan uitzendbureau's. In house ontwikkeling is ook onderdeel van het verhaal, maar de hoofdmoot van de werkzaamheden is toch echt wel het uitlenen van personeel.RagingPenguin schreef op woensdag 24 november 2021 @ 16:31:
[...]
Dat zijn detacheerders en geen uitzendbureau's, dat is toch wel een heel groot verschil... En vanzelfsprekend zijn ze groot, het zijn bedrijven die duizenden werknemers op de loonlijst hebben staan.
Tja, dit is wat mij verteld is door een lector bij mijn minor management, en het is iets wat ook stevast terugkomt als je er op gaat zoeken. Dat je graag een specifieke uitspraak voor de Nederlandse IT-sector wil snap ik, maar dat is lastiger terug te vinden. Vandaar de meer algemene uitspraak.RagingPenguin schreef op woensdag 24 november 2021 @ 16:31:
[...]
Alle bedrijven en sectoren op een hoop gooien, dan een onderscheid maken op een eigenschap en dan een verschil vast stellen van 25% is geen statistische onderbouwing dat "grote bedrijven significant meer betalen dan MKB-bedrijven". Dat is net aan een correlatie. Natuurlijk kan dat verschillen per sector (wat het waarschijnlijk doet).
Het is niet de enige factor, maar als het om technisch personeel gaat komt op het gebied van EA resources terug dat dit onderscheid er toch echt wel is tussen MKB-bedrijven en grootbedrijven. Er wordt steevast genoteerd dat MKB-bedrijven in algemene zin een tekort hebben aan middelen om technische doelstellingen te realiseren, en dat dit voor EA in het bijzonder een probleem is. Dit is niet zo voor grootbedrijven. Dat heb ik gegeneraliseerd. Dat winstgevendheid geen direct verband heeft zal inderdaad zo zijn, maar het is wel een feit dat meer winst ook meer bestedingsruimte impliceert. Wat natuurlijk wel zo is, is dat bij bedrijven met een grote IT-component die voor de omzet zorgt de relatie tussen werknemersaantallen en omzet per werknemer per bedrijf sterk uiteen kunnen lopen omdat een deel van het werk door automatisering wordt overgenomen, wat generalisatie moeilijker te verantwoorden maakt. Maar mijn inschatting is, dat dit wel te rechtvaardigen valt.RagingPenguin schreef op woensdag 24 november 2021 @ 16:31:
[...]
Sorry, maar winstgevendheid en salarissen hebben geen direct verhouding met elkaar. De (totale) salariskosten van een bedrijf is maar een van de vele factoren die invloed heeft op winst. Net als de beschikbaarheid van resources. Ik hoop dit soort redeneringen niet in je masterscriptie terug komen...
[ Voor 29% gewijzigd door ocf81 op 24-11-2021 17:06 ]
© ocf81 1981-infinity
Live the dream! | Politiek Incorrecte Klootzak uitgerust met The Drive to Survive
Bestrijd de plaag die woke heet! | <X> as a Service --> making you a poor & dependent slave
Een uitzendbureau is een bemiddelaar, een detacheerder een dienstverlener. Een gedacheerde werk bij het detacheringsbureau en het bedrijf waar het werk voor uitgevoerd word is de klant. Dat echt een heel ander concept dan een uitzendbureau dat een uitzendovereenkomst bemiddeld. Detacheering ligt een stuk dichter bij bureauwerk.ocf81 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 16:40:
[...]
Detacheerders werken globaal gezien niet heel anders dan uitzendbureau's. In house ontwikkeling is ook onderdeel van het verhaal, maar de hoofdmoot van de werkzaamheden is toch echt wel het uitlenen van personeel.
De harde data zal ongetwijfeld kloppen. Waar je de mist in gaat is dat je vervolgens een conclusie trekt op basis van een correlatie. Sowieso, "statistisch gezien is het zo dat door de bank genomen" is al een oxymoron. Het is of het een of het ander, in dit geval het laatste.Tja, dit is wat mij verteld is door een lector bij mijn minor management, en het is iets wat ook stevast terugkomt als je er op gaat zoeken. Dat je graag een specifieke uitspraak voor de Nederlandse IT-sector wil snap ik, maar dat is lastiger terug te vinden. Vandaar de meer algemene uitspraak.
Je bent niet aan het gegeneraliseren, je neemt een hoop implicaties aan. Je hebt een a twee factors, neemt een verband aan met een derde en trekt vervolgens een conclusie waarin je alle andere mogelijke factoren en verbanden compleet negeert. Sorry, maar dat is compleet onwetenschappelijke statistische onzin. Net als enige waarde hangen aan de ervaringen van een persoon en vijf bedrijven.Het is niet de enige factor, maar als het om technisch personeel gaat komt op het gebied van EA resources terug dat dit onderscheid er toch echt wel is tussen MKB-bedrijven en grootbedrijven. Er wordt steevast genoteerd dat MKB-bedrijven in algemene zin een tekort hebben aan middelen om technische doelstellingen te realiseren, en dat dit voor EA in het bijzonder een probleem is. Dit is niet zo voor grootbedrijven. Dat heb ik gegeneraliseerd. Dat winstgevendheid geen direct verband heeft zal inderdaad zo zijn, maar het is wel een feit dat meer winst (niet alleen in absolute zin maar ook per werknemer, was ik nog vergeten toe te voegen) ook meer bestedingsruimte impliceert.
Het zal zeer waarschijnlijk zo zijn dat voor kleinbedrijven dit nog veel erger is dan voor middenbedrijven, maar beide categorieën toch onder het niveau van grootbedrijven.
Als we het over jouw ervaring hebben, op hoe veel bedrijven heb jij jouw verhaal gebaseerd? Hoeveel sectoren?
Ik heb voor één grootbedrijf gewerkt, één middenbedrijf en twee kleinbedrijven. Mijn beeld strookt toch wel met wat ik gelezen heb. Zowel qua resources als qua salaris.
[ Voor 45% gewijzigd door ocf81 op 24-11-2021 17:21 . Reden: andere vraag ]
© ocf81 1981-infinity
Live the dream! | Politiek Incorrecte Klootzak uitgerust met The Drive to Survive
Bestrijd de plaag die woke heet! | <X> as a Service --> making you a poor & dependent slave
De grootste moeite die ik met jouw posts heb is dat je een (minimale) corrolatie neerzet en dat dan "statistiek" noemt. Het verschil tussen een correlatie en causatie is toch wel statistiek 101, in mijn bescheiden mening moet je een onderbouwing niet statistisch noemen als dat niet voor elkaar hebt. In het verlengde daarvan krijg ik ook behoorlijk de kriebels van aangenomen implicaties in een half model (en dan ben ik nog heel aardig) die neer worden gezet als de absolute waarheid.ocf81 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 17:13:
@RagingPenguin Ik haal hier wat dingen aan die ik gelezen heb die relevant leken, en jij gaat erin alsof ik hier mijn verdediging aan het doen ben. Natuurlijk zal ik voor mijn scriptie de onderbouwing beter opzetten en voorzien van bewijs. Dit is geen wetenschappelijk debat, maar een forumdiscussie.
Maar wat ik mij afvraag is waarom het voor jou zo lastig is om te accepteren dat grote bedrijven wellicht een voordeel hebben? (zie edit vorige post)
[ Voor 9% gewijzigd door ocf81 op 24-11-2021 17:45 ]
© ocf81 1981-infinity
Live the dream! | Politiek Incorrecte Klootzak uitgerust met The Drive to Survive
Bestrijd de plaag die woke heet! | <X> as a Service --> making you a poor & dependent slave
Kortom: Minimaal een paar honderd €.Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 15:22:
[...]
Die keuze zou ik bij de bedrijven laten maar ik zou een bedrag kiezen dat laag genoeg is dat developers het als een leuke bijkomstigheid zien in plaats van een criteria om de keuze van af te laten hangen.
Ok.[...]
Zoals ik eerder aangaf zou ik het bedrag alleen uitkeren wanneer iemand komt werken en na een aantal maanden (net zoals een bedrijf een recruiter zou uitbetalen).
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Een echt klein bedrijf (exacte nummers zullen heftig verschillen) heeft niet de mogelijkheid om dedicated specialisten te hebben voor belangrijke zaken die niet de core-bussniss zijn. Bijvoorbeeld HR of projectmanagement, bij een klein bedrijf is dat vaak een van de vele neventaken van de eigenaar. Dat drukt de kwaliteit, beschikbare tijd, prioriteiten etc. Het moeten dragen van vele petten is best andere dynamiek dan het hebben van een afgebakende functie bij een wat groter bedrijf, met een projectmanager, hr-afdeling e.d. Ook zal je bij een klein bedrijf vaker de enige expert zijn op jouw vakgebeid, wat ervoor zorgt dat je niet snel goede inhoudelijke feedback zal krijgen op je werk en echt overal en altijd voor alles verantwoordelijk bent.ocf81 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 17:34:
Wel jammer dat je niet ingaat op het verhaal waarom het in het MB, gebaseerd op jouw enkele ervaring, dan anders zou zijn. Ik ben oprecht benieuwd naar de verdere onderbouwing.
Ik heb niet de indruk dat MKB per definitie slecht betaald en grote bedrijven per definitie goed.ocf81 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 14:51:
Kosten van een bad hire zijn natuurlijk ook niet mals. Verminderde productiviteit van het team, wellicht ook andere teamleden die weggaan, kosten van een nieuwe ronde sollicitanten.
Uiteindelijk denk ik dat een bedrijf pas een echt goede match kan maken als ze zelf weten welke factoren het bedrijf verder helpen. Ik heb vooral ervaringen opgedaan bij MKB-bedrijven. Bij kleinere bedrijven is het ook nog eens zo dat men eigenlijk geen tijd of geld heeft voor het opzetten van een goed inhuurproces en ook geen geld heeft voor een écht goede compensatie en opleiding. Vaak is er al niet eens geld voor goede tooling en dat soort zaken. Dat strookt ook met wat ik geleerd heb bij mijn opleidingen: MKB betaalt slecht, grote bedrijven betalen (door de bank genomen) veel meer voor hetzelfde werk. En dat is ook logisch. MKB-bedrijven voorzien voor 80% van de werkgelegenheid, maar zogen maar voor ~40% van alle bruto bedrijfswinsten in de economie. Grote bedrijven hebben dus de resources om hier aandacht aan te besteden. Misschien is mijn ervaring niet representatief, maar ik heb zo de indruk dat MKB-bedrijven zich massaal in de eigen voeten aan het schieten zijn. Grote bedrijven hebben hun eigen HR-afdeling en hebben uitgewerkt beleid dat mensen verder helpt. Die redden zich over het algemeen wel, mits ze hun cultuur goed managen.
Management is een vak dat wel eens flink onderschat word. Er zijn veel slechte managers. Helaas.MKB-bedrijven hebben dus nood aan expertise, maar kunnen deze niet permanent inhuren. Managers in de IT zijn vaak omhooggeschoten IT'ers en geen op en top mensenmensen die goed in de gaten hebben hoe men dit moet aanvliegen. Je moet als MKB-bedrijf dus iemand tijdelijk inhuren om je eigen technische competenties aan te vullen. Wat levert een recruiter op en weegt dat op tegen de kosten? Ik denk dat daar de aantrekkingskracht van recruiters zit. Die houden een verhaaltje op dat ze alles al voor je doen, terwijl ze vaak eigenlijk bijna niks doen om ervoor te zorgen dat er een goede match is.
Bedrijven rekenen denk ik verkeerd.De oplossing zit hem dus is niet alleen maar iets van betere branding, hoewel het wel onderdeel is van de oplossing. Het moet iets fundamenteler. Ik denk dat de bewustwording van succesfactoren voor het inhuren en behouden van goede krachten beter bekend gemaakt moet worden bij MKB-bedrijven. Dan wordt het voor slechte recruiters veel lastiger om stand te houden. Dat vereist dus dat MKB-bedrijven zich bewust worden van de slechte positie die ze voor zichzelf creëren en dat ze met slechte hires en slecht beleid niet allen een kans verknallen, maar ook de toekomst van het bedrijf kunnen bepalen. Dat ze vooral zelf in de lead moeten zijn bij het inhuren van personeel, maar er moet ook aandacht zijn voor inwerken en training bij het MKB. Onderdeel van de oplossing van het inhuurtraject is dan denk ik dat je ervoor zorgt dat je verdomd goed weet wat iemand een goede hire maakt voor jouw bedrijf. en wat het écht kost om een goede kracht te binden aan je bedrijf. Dan kan het helpen als zelf de branding doet maar dat is niet het enige.
Dat is precies de kern. Onboarding kost geld. Hangt beetje van de functie af en bij inhuur heb je minder onboarding dan bij eigen personeel. Maar een goede onboarding is niet gratis en laat er een hiring fee van 15K zijn. Da's krap aan 1.5-2x de kosten van 1 FTE voor een maand.@unezra Als ik naar de bedrijven kijk waar ik gewerkt heb, dan is onboarding niet heel goed geregeld / heel uitgebreid bij MKB-bedrijven. (~80% werkgelegenheid in NL) Er wordt nauwelijks geïnvesteerd in cursussen etc. Meestal is het: "hier is je werkplek/tools. Ga maar aan de slag. Kom maar als je vragen hebt". Natuurlijk zit daar een stukje lagere productiviteit bij, maar is er daarnaast iets dat ik mis?
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Ja, over de tijd krijg je van steeds meer van dat soort vage bedrijfjes mail (vaak op aanmatigende toon "Je reageerde niet, heb je mijn mail gemist?" uhm, ik ken uw bedrijf helemaal niet) Gegevens worden ongetwijfeld aan de lopende band doorverkocht en meegenomen.purplevendetta schreef op woensdag 24 november 2021 @ 18:34:
Hoezo denkt hij dat hij daar punten mee scoort? Ik heb nooit dat telefoonnummer aan hem of aan iemand binnen zijn bedrijf gegeven. Sterker nog, ik had al een nieuw nummer voordat dat bedrijf uberhaupt bestond.
Je gaat dan een enorme berg waardeloze CVs krijgen waar je de hele dag mee bezig bent, en waar je dan weer een recruiter voor in moet huren. En je hebt dan nog steeds niet de mensen die je echt wil hebben, want die moet je actief benaderen.Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 10:54:
Het klinkt leuk maar denken jullie dat zoiets zou werken?
https://niels.nu
‘Niet geschoten is altijd mis’ is een waardeloos advies voor sollicitanten, vindt recruiter Jesse Geul. Want nee, niet alles is mogelijk en niet alle dromen komen uit.
Doe daar maar een nul bij.unezra schreef op woensdag 24 november 2021 @ 18:23:
Kortom: Minimaal een paar honderd €.
https://niels.nu
Wat is je punt? Hij heeft wel gewoon gelijk. Er is een hele industrie aan job coaches die mensen wijsmaken dat ze echt met gemak aan een baan komen als ze gewoon doen wat ze leuk vinden. En dat is bullshit. Zo'n coach heeft m'n vriendin ook aangepraat dat ze ook maar coach moest worden. Tig afwijzigen en een deuk in d'r zelfvertrouwen later, is ze toch maar weer gaan zoeken in waar ze wel ervaring heeft. En dat werkte wel.Wild Chocolate schreef op woensdag 24 november 2021 @ 20:46:
Ik las vandaag een artikel op intermediair, van de hand van "recruiter Jesse Geul":
[...]
![]()
![]()
![]()
![]()
Zou hij zelf de ironie doorhebben? (Ok, het is niet het prototype (shit)recruiter, maar misschien kan hij dit advies toch beter eerst aan zijn vakbroeders geven)
https://niels.nu
Dat 80% van de posts over recruiters hier, gaan over (schot-hagel)recruiters waarvan "niet geschoten is altijd mis" het levensmotto lijkt te zijn. En nu dus een recruiter gaat adviseren aan sollicitanten om dat motto af te zweren.Hydra schreef op woensdag 24 november 2021 @ 20:50:
[...]
Wat is je punt? Hij heeft wel gewoon gelijk. Er is een hele industrie aan job coaches die mensen wijsmaken dat ze echt met gemak aan een baan komen als ze gewoon doen wat ze leuk vinden. En dat is bullshit. Zo'n coach heeft m'n vriendin ook aangepraat dat ze ook maar coach moest worden. Tig afwijzigen en een deuk in d'r zelfvertrouwen later, is ze toch maar weer gaan zoeken in waar ze wel ervaring heeft. En dat werkte wel.
Nouja vroeger (20 jaar terug) kreeg je soms al gadgets als je op sollicitatie kwam. En een tekenbonus (en ja, wat je beschrijft is gewoon een tekenbonus) is natuurlijk ook helemaal niet vreemd.Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 20:52:
Ken jij partijen die het wel een uitgeprobeerd hebben of is dit een veronderstelling?
https://niels.nu
Dus? Omdat 'ie recruiter is mag 'ie geen mening hebben?Wild Chocolate schreef op woensdag 24 november 2021 @ 20:54:
Dat 80% van de posts over recruiters hier, gaan over (schot-hagel)recruiters waarvan "niet geschoten is altijd mis" het levensmotto lijkt te zijn. En nu dus een recruiter gaat adviseren aan sollicitanten om dat motto af te zweren.
https://niels.nu
O ja, jobcoaches. Wat mij altijd opvalt is dat het vooral mensen met een gefaalde carrière maar coach worden en dan andere mensen gaan uitleggen hoe je een carriére opbouwdHydra schreef op woensdag 24 november 2021 @ 20:50:
[...]
Wat is je punt? Hij heeft wel gewoon gelijk. Er is een hele industrie aan job coaches die mensen wijsmaken dat ze echt met gemak aan een baan komen als ze gewoon doen wat ze leuk vinden. En dat is bullshit. Zo'n coach heeft m'n vriendin ook aangepraat dat ze ook maar coach moest worden. Tig afwijzigen en een deuk in d'r zelfvertrouwen later, is ze toch maar weer gaan zoeken in waar ze wel ervaring heeft. En dat werkte wel.
Ach, we hebben (of zijn) allemaal die ene vriend die iedereen van het meest fantastische relatieadvies voorziet, maar zelf permanent single is...RagingPenguin schreef op woensdag 24 november 2021 @ 21:25:
[...]
O ja, jobcoaches. Wat mij altijd opvalt is dat het vooral mensen met een gefaalde carrière maar coach worden en dan andere mensen gaan uitleggen hoe je een carriére opbouwd![]()
(er zullen natuurlijk ook ongetwijfeld goede tussen zitten)
Aan de andere kant, als je tóch een deuk in je zelfvertrouwen moet krijgen, hoe krijg je het liever. Als afwijzing op een reeks échte sollicitaties, of na een belletje met Jesse de recruiter, die je - cv ongezien - vertelt dat je het kunt schudden?Hydra schreef op woensdag 24 november 2021 @ 20:50:
Wat is je punt? Hij heeft wel gewoon gelijk. Er is een hele industrie aan job coaches die mensen wijsmaken dat ze echt met gemak aan een baan komen als ze gewoon doen wat ze leuk vinden. En dat is bullshit. Zo'n coach heeft m'n vriendin ook aangepraat dat ze ook maar coach moest worden. Tig afwijzigen en een deuk in d'r zelfvertrouwen later, is ze toch maar weer gaan zoeken in waar ze wel ervaring heeft. En dat werkte wel.
Anoniem: 1027889
Of de Herbalife consulente met fors overgewichtPizza_Boom schreef op woensdag 24 november 2021 @ 21:35:
[...]
Ach, we hebben (of zijn) allemaal die ene vriend die iedereen van het meest fantastische relatieadvies voorziet, maar zelf permanent single is...![]()
Ik denk dat je hem nu wel een beetje in het extreme door trekt. Als je de blog leest dan is het vooral een oproep om een beetje realistisch te zijn in je toekomstplannen. Jouw realisatie dat de IT markt nu erg krap, dat is het voordeel is van instromers maar dat dat niet ieder bedrijf direct toegankelijk maakt is al een hele hoop realisme. Wij hebben hier bij elke vacature altijd een hele sloot aan bootcampers, ongeacht op welk niveau de vacature is en dat is gewoon voorkombare tijdverspilling.CVTTPD2DQ schreef op woensdag 24 november 2021 @ 22:25:
[...]
Aan de andere kant, als je tóch een deuk in je zelfvertrouwen moet krijgen, hoe krijg je het liever. Als afwijzing op een reeks échte sollicitaties, of na een belletje met Jesse de recruiter, die je - cv ongezien - vertelt dat je het kunt schudden?
En verder, tijden veranderen. Op het moment worden mensen in de IT aangenomen die we tien jaar geleden minzaam glimlachend een positie bij McDonald's hadden aangeraden(*). Twee weekjes "Boot camp" en 0 ervaring. Op het moment kan het. Niet bij ieder bedrijf, maar toch. Ik zou mezelf niet het gezag durven aanmeten om mensen te vertellen dat hun ambities in de IT kansloos zijn.
Jesse de recruiter durft dat wel - en hij heeft waarschijnlijk geen vakinhoudelijke kennis van de banen waarover hij beslist.
(*) Natuurlijk niet letterlijk
Je wilt ICT'ers over de streep trekken.Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 21:02:
[...]
Vanuit een marketing oogpunt zie ik dit anders.
Test die test alleen technische skills?[...]
Goed dat je het aangeeft maar ik schat het risico op dit probleem vrij klein in.
De praktijk laat tot nu toe zien dat onze Nederlandstalige developertest (die je krijgt te zien om het platform te kunnen gebruiken) goed werkt om een groot deel van de minder geschikte sollicitanten buiten de deur te houden.
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Ik vind het juist lovenswaardig dat iemand die actief ervaring heeft met het recruitmentproces zich mengt in de discussie. Soms lijkt het er op of dit topic primair bevolkt word door technisch-uitvoerenden, terwijl het denk ik juist heel waardevol is als recruiters (of mensen zoals @Anoniem: 543328), HRM, managers, etc, actief mee doen.Wild Chocolate schreef op woensdag 24 november 2021 @ 20:54:
[...]
Dat 80% van de posts over recruiters hier, gaan over (schot-hagel)recruiters waarvan "niet geschoten is altijd mis" het levensmotto lijkt te zijn. En nu dus een recruiter gaat adviseren aan sollicitanten om dat motto af te zweren.
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Uiteindelijk wil Mark en zijn investeerders ook gewoon geld verdienen. Daar is niets op tegen zo werkt het nu eenmaal. Recruiters benaderen actief mensen en vragen daar geld voor, zeker omdat het gewoon veel geld oplevert. Je kunt als bedrijf wel zeggen, als je bij ons komt werken krijg je 5000euro als je je proeftijd doorkomt, maar aan de andere kant wil je op die manier werven? Probleem is dan nog steeds, hoe krijg je de mensen uberhaupt op gesprek? Daar hebben bedrijven geld voor over of een inhouse recruiter.unezra schreef op donderdag 25 november 2021 @ 07:18:
[...]
Dus ja, iemand als Mark helpen zijn business verder vorm te geven, is iets waar we in mijn beleving allemaal beter van worden.
Dat doet Jesse niet, hij wil z'n baan makkelijker maken, zodat-ie niet door kansloze CVs hoeft te lezen. .unezra schreef op donderdag 25 november 2021 @ 07:18:
Ik vind het juist lovenswaardig dat iemand die actief ervaring heeft met het recruitmentproces zich mengt in de discussie.
Ben je gek. Over vier jaar zijn de huidige recruitingbureautjes failliet of doorgestart onder een andere naam, en is er een nieuwe generatie jongens en meisjes die willen scoren. Een enkeling gaat door als corporate recruiter.unezra schreef op donderdag 25 november 2021 @ 07:18:
Recruitment word niet beter als primair mensen die geen of beperkt invloed hebben op dat proces, enkel lopen te klagen dat de gemiddelde recruiter shit is maar daar verder niets mee gedaan word, domweg omdat de mensen die wél invloed hebben, niet mee lezen en actief mee doen.
Een quote welke ik goed waardeer: Iedereen wist dat het niet kon, tot iemand het niet wist.CVTTPD2DQ schreef op donderdag 25 november 2021 @ 08:59:
[...] Dus ik geloof eigenlijk niet dat het probleem met techniek kan worden opgelost.
Jesse strooit met open deuren die elke recruiter klakkeloos liked...CVTTPD2DQ schreef op donderdag 25 november 2021 @ 08:59:
[...]
Dat doet Jesse niet, hij wil z'n baan makkelijker maken, zodat-ie niet door kansloze CVs hoeft te lezen. .
Dat lijkt me niet zo heel raar op een forum als Tweakersunezra schreef op donderdag 25 november 2021 @ 07:18:
[...]
Soms lijkt het er op of dit topic primair bevolkt word door technisch-uitvoerenden
[ Voor 25% gewijzigd door Oogje op 25-11-2021 10:27 ]
Any errors in spelling, tact, or fact are transmission errors.
Om een eerlijk antwoord te geven: over het algemeen hebben die wel wat beters te doen. Dan kan je denk ik beter een linkedin bericht sturen naar de vacature eigenaar, op linkedin kan je (vaak?) zien wie een vacature heeft aangemaakt. Tenzij een bedrijf zelf een telefoonnummer bij een vacature zet denk ik dat dat minder goed kan overkomen, zeker als het gaat om vacatures waar toch al tientallen reacties op binnen komen. Aan de andere kant, als er een telefoonnummer (of uitnodiging om te bellen) bij een vacature staat dan is bellen waarschijnlijk een stuk effectiever dan mailen.AMARONE schreef op donderdag 25 november 2021 @ 14:00:
Of moet ze gewoon gaan bellen voortaan? Desnoods naar het algemene nummer van een bedrijf en dan vragen naar HR (hoe vatten bedrijven dat normaal op?)
Tja. Dat is persoonlijk. Bij m'n vriendin die vanuit het onderwijs kwam en al praktisch in een burnout zat, heeft het veel schade gedaan.CVTTPD2DQ schreef op woensdag 24 november 2021 @ 22:25:
Aan de andere kant, als je tóch een deuk in je zelfvertrouwen moet krijgen, hoe krijg je het liever.
https://niels.nu
Dit doen er wel meer trouwens. Het werkt totdat mensen die testen online gaan publiceren. Iets om rekening mee te houden.Anoniem: 543328 schreef op woensdag 24 november 2021 @ 21:02:
De praktijk laat tot nu toe zien dat onze Nederlandstalige developertest (die je krijgt te zien om het platform te kunnen gebruiken) goed werkt om een groot deel van de minder geschikte sollicitanten buiten de deur te houden.
https://niels.nu
Een afgewezen sollicitant kan ervan uit gaan dat die nooit de werkelijke reden(en) voor de afwijzing met gedegen onderbouwing te weten zal komen. Een zeer klein aantal uitzonderingen daargelaten.CVTTPD2DQ schreef op woensdag 24 november 2021 @ 22:25:
[...]
Aan de andere kant, als je tóch een deuk in je zelfvertrouwen moet krijgen, hoe krijg je het liever. Als afwijzing op een reeks échte sollicitaties, of na een belletje met Jesse de recruiter, die je - cv ongezien - vertelt dat je het kunt schudden?
[ Voor 7% gewijzigd door RoestVrijStaal op 25-11-2021 23:21 ]
https://www.toptal.com/ bijvoorbeeld doet, voor zover ik weet, een test.Anoniem: 543328 schreef op donderdag 25 november 2021 @ 20:23:
Weet je deze toevallig uit je hoofd?
https://niels.nu
Wat een Amerikaans gedoe zeg.Hydra schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 08:24:
[...]
https://www.toptal.com/ bijvoorbeeld doet, voor zover ik weet, een test.
Volgens Van Dale: "Commercieel Beleid", maar dat is wel erg smal.Anoniem: 543328 schreef op donderdag 25 november 2021 @ 07:23:
[...]
Bedankt voor de tip.
Wat versta jij onder marketing?
Precies.[...]
Wanneer je Nederlands als technische skill ziet wel.
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Waarom probeer je dan heel ingewikkeld een tekenbonus te verkopen als iets anders dan een tekenbonus met bijzondere voorwaarde, namelijk dat je niet via een en externe recruiter binnengekomen mag zijn?Anoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 09:37:
[...]
Bedankt voor je bezorgdheid maar daar hoef je je bij mij geen zorgen over te maken. Ik heb zelf een hekel aan verkoop. Al vaker dan een keer te horen gekregen dan ik daar ook slecht in ben en ik mezelf zelfs tegen verkoop.
Ik heb overigens een ander begrijp van marketing, dus vandaar waarschijnlijk de verwarring.
Yep en ik vraag me oprecht als je dát aspect volledig uit je platform verwijderd of negeert, of het succesvol gaat zijn anders dan in een heel specifieke niche.[...]
Dat punt heb je inderdaad al een aantal keer gemaakt maar goed dat je nog eens benadrukt. Ik zou het zomaar vergeten kunnen zijn
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Ik vraag me hoe dan ook af in hoeverre dit nut heeft.Anoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 09:50:
[...]
Omdat "een tekenbonus met de voorwaarden dat je zonder recruiter solliciteert" voor mijn gevoel niet makkelijk te gebruiken/communiceren is. Maar meningen kunnen verschillen natuurlijk.
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
En terecht. Twee uur met iemand praten is onvoldoende tijd om tot een goed oordeel te komen. De meeste mensen worden onterecht afgewezen (of onterecht aangenomen). Het beste wat je kunt doen met een afgewezen sollicitatie is je er niets van aantrekken, maar dat is psychologisch natuurlijk moeilijk.RoestVrijStaal schreef op donderdag 25 november 2021 @ 23:15:
Een afgewezen sollicitant kan ervan uit gaan dat die nooit de werkelijke reden(en) voor de afwijzing met gedegen onderbouwing te weten zal komen. Een zeer klein aantal uitzonderingen daargelaten.
Afgewezen worden betekent ook niet per se dat je slecht was. Er kan ook gewoon iemand zijn geweest die nog beter was of even goed was maar goedkoper.CVTTPD2DQ schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 11:01:
[...]
En terecht. Twee uur met iemand praten is onvoldoende tijd om tot een goed oordeel te komen. De meeste mensen worden onterecht afgewezen (of onterecht aangenomen). Het beste wat je kunt doen met een afgewezen sollicitatie is je er niets van aantrekken, maar dat is psychologisch natuurlijk moeilijk.
https://onzetaal.nl/taala...rdt-niet-op-prijs-gesteldAnoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 10:46:
[...]
Ik kan mij niet herinneren dat ik het ooit tegen ben gekomen. Maar dat kan prima aan mijn geheugen liggen. Wanneer je voorbeelden hebt dan hoor ik dat graag.
Ik denk eerder een maandsalaris, misschien 2. Een tekenbonus van €1000 of minder zal mij persoonlijk echt op geen enkele manier motiveren. Vanaf een maandsalaris gaan we praten. Maar dan nog zou ik de overweging niet maken op basis van een eventuele tekenbonus, maar op basis van andere factoren, waarbij "is dit een leuke baan waar ik toekomst in zie", veruit de belangrijkste is.[...]
.NET developers
[...]
Mogen bedrijven zelf invullen, maar zoals ik eerder gemeld heb zou ik de bonus zo kiezen dat deze laag genoeg is dat een developer het als een leuke bijkomstigheid ziet in plaats van een criteria om de keuze van af te laten hangen. Mijn inschatting is max 1.000 euro. Als bedrijfseigenaar zou ik denk ik eerder rond de 500 euro gaan zitten (nadat je een maand in dienst bent). Wat denk jij?
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Broekzak, vestzak.Basje schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 11:00:
Hoe werkt dat eigenlijk bij bedrijven? Komen recruiterkosten uit hetzelfde potje als personeelskosten? Ik verwacht eigenlijk van niet. Zelf zou ik het schappelijk vinden als (een deel van) de bezuiniging op recruiterkosten structureel terug te zien zijn in beloning, dus dan denk ik al snel aan €500-€1000 bruto per maand bovenop je salaris. Een bonus van €500 (bruto) is netto niet genoeg om mij een andere keuze te laten maken. Maar misschien ben ik verwend...
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Is een 'tekenbonus' niet meer een compensatie wat je eenmalig bij je huidige werkgever zou verliezen? Bijvoorbeeld, omdat je overstapt, mis je jouw deel van de winstdeling van dit jaar voor een grootte van 4.000 euro. Bij een overstap zou je dat dan gecompenseerd willen zien, bijvoorbeeld een tekenbonus.unezra schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 12:37:
Ik denk eerder een maandsalaris, misschien 2. Een tekenbonus van €1000 of minder zal mij persoonlijk echt op geen enkele manier motiveren. Vanaf een maandsalaris gaan we praten. Maar dan nog zou ik de overweging niet maken op basis van een eventuele tekenbonus, maar op basis van andere factoren, waarbij "is dit een leuke baan waar ik toekomst in zie", veruit de belangrijkste is.
Digitaal onderwijsmateriaal, leermateriaal voor hbo
Ga je dat bij elke medewerker doen, of enkel bij degenen waarvan je de indruk hebt dat die wil blijven?Anoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 17:13:
Ik begrijp een tekenbonus niet echt. Als bedrijf zou ik na 1 maand eerder het tegenovergestelde doen en kijken of iemand nog steeds bij je zou willen blijven werken wanneer ze bijv. 3k krijgen om te vertrekken.
Whuh?Anoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 17:13:
Ik begrijp een tekenbonus niet echt. Als bedrijf zou ik na 1 maand eerder het tegenovergestelde doen en kijken of iemand nog steeds bij je zou willen blijven werken wanneer ze bijv. 3k krijgen om te vertrekken.
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Potato potato.Anoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 20:18:
[...]
Met een tekenbonus wordt je beloond voor het feit dat je tekent.
Met een geen recruiter bonus wanneer je zonder recruiter solliciteert en tekent.
In mijn beleving een groot verschil.
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Ander potje. Zie Wikipedia: OPEX (boekhouding)Basje schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 11:00:
Hoe werkt dat eigenlijk bij bedrijven? Komen recruiterkosten uit hetzelfde potje als personeelskosten? Ik verwacht eigenlijk van niet. Zelf zou ik het schappelijk vinden als (een deel van) de bezuiniging op recruiterkosten structureel terug te zien zijn in beloning, dus dan denk ik al snel aan €500-€1000 bruto per maand bovenop je salaris. Een bonus van €500 (bruto) is netto niet genoeg om mij een andere keuze te laten maken. Maar misschien ben ik verwend...
Al is het nieuws nog zo slecht, het wordt leuker als je het op zijn Brabants zegt :)
Of toevallig net meer zelfvertrouwen uitstraalde. Of de collega die altijd zulke kritische vragen stelt zat er een keer niet bij. Sollicitaties zijn geen gecontroleerd proces waaruit objectieve beslissingen rollen.RagingPenguin schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 11:18:
Afgewezen worden betekent ook niet per se dat je slecht was. Er kan ook gewoon iemand zijn geweest die nog beter was of even goed was maar goedkoper.
De vraag is dan, had iemand ook gesolliciteerd zonder die geen-recruiter bonus? Zo nee, dan trekt het blijkbaar mensen aan op oneigenlijke gronden. Zo ja, wat is dan het voordeel voor de werkgever? Je kunt die 500 euro ook in je zak steken, of gebruiken om je werknemers op andere manieren te motiveren (bloemetje, opleidingsbudget, noem maar iets op).Anoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 20:18:
Met een tekenbonus word je beloond voor het feit dat je tekent.
Met een geen recruiter bonus wanneer je zonder recruiter solliciteert en tekent.
totaal anders:
Vooruit: Paprika, bell pepper, capsicum.ybos schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 22:27:
[...]
totaal anders:
tekenbonus:
2 jobs aangeleverd door recruiter door ff cv te mailen. beiden vergelijkbaar package, en dezelfde uitdaging, tekenbonus trekt iemand wellicht over de streep.
No recruiter bonus. Iemand moet zelf aan de bak, en doet dus (iets) meer moeite voor een job. Initiatief kan voor een werkgever belangrijk zijn.
Ná Scaoll. - Don’t Panic.
Het is wereldwijd dus...tja. Ga daar ook niet aan beginnen hoor, maar het is niet iets nieuws.jongetje schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 08:55:
Wat een Amerikaans gedoe zeg.
https://niels.nu
Nee ik heb die van jullie niet gedaan. V.z.i.w. moet je een als developer een test doen op Toptal. Dat was tenminste vroeger zo. Ik ken jullie platform niet, maar als je een review wil op je test en ik er geen C# IDE ofzo voor nodig heb, wil ik dat best even doen.Anoniem: 543328 schreef op vrijdag 26 november 2021 @ 09:26:
Bedankt. Ik heb zojuist een account aangemaakt en ik werd niet gecheckt of ik een developer ben. Ik begrijp hieruit nu dat jij het waarschijnlijk over een echte assessment test hebt. Ik ging er even vanuit dat je onze test wel eens gemaakt had en we het daarom over hetzelfde hadden. Wanneer je naar ons platform gaat dan moet je eerst een "anti-recruiter" test doen om toegang te krijgen tot de bedrijven en vacatures. Dit is denk ik wel iets anders dan wat jij bedoeld. Maar hoe simpel onze test ook is hij werkt om de een of andere reden prima om een deel van de niet relevante mensen buiten de deur te houden.
https://niels.nu
Ze vragen inderdaad een schaap met 19 poten en zetten er zelf niet neer wat ze allemaal in huis hebben.xiangpo schreef op woensdag 1 december 2021 @ 10:55:
Kwam zojuist weer even een mooie voorbeeld tegen van hoe het niet moet. https://www.linkedin.com/.../?currentJobId=2814261403
Volgens mij zoeken ze een heel team in plaats van 1 iemand. Data scientist, beheerder, architect, software developer, tester, scrum master, business analyst, data management specialist, hr manager in 1. En dan vervolgens niet aangeven welke tooling ze gebruiken. Deze vacature gaan ze zo nooit vullen.
Het is adidas. Die naam trekt sowieso al kandidaten aan. Al 6 mensen hebben erop gereageerd, dus deze zullen ze wel kunnen vervullen.xiangpo schreef op woensdag 1 december 2021 @ 10:55:
Kwam zojuist weer even een mooie voorbeeld tegen van hoe het niet moet. https://www.linkedin.com/.../?currentJobId=2814261403
Volgens mij zoeken ze een heel team in plaats van 1 iemand. Data scientist, beheerder, architect, software developer, tester, scrum master, business analyst, data management specialist, hr manager in 1. En dan vervolgens niet aangeven welke tooling ze gebruiken. Deze vacature gaan ze zo nooit vullen.
Digitaal onderwijsmateriaal, leermateriaal voor hbo
Apple iPhone 16e LG OLED evo G5 Google Pixel 10 Samsung Galaxy S25 Star Wars: Outlaws Nintendo Switch 2 Apple AirPods Pro (2e generatie) Sony PlayStation 5 Pro
Tweakers is onderdeel van
DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden - Auteursrecht © 1998 - 2025
•
Hosting door TrueFullstaq