Beste medetweakers,
Naar aanleiding van dit onderstaand artikel loop ik al een tijdje rond met een grote vraag.
reviews: Sneller vast internet - De lange adem van oude netwerken
Met de komst van vplus en docsis 3.1 voor respectievelijk dsl en de (coax)kabel zit er voorlopig nog voldoende rek in de traditionele netwerken. Dat is prettig voor consumenten, die sneller internet kunnen verwachten. Hoe lang ze daarop moeten wachten, is nog wel de vraag. KPN en Ziggo lijken weinig haast te maken met een brede uitrol. Dat ze hun netwerken nog kunnen upgraden zonder kostbare graafwerkzaamheden, is toch vooral voor hen een aangenaam perspectief.
Enorm lange uitleg DOCSIS vind je hier YouTube: DOCSIS® 3.1 – An Overview
(bijna niet te doen, alleen voor diehards, en niet per se noodzakelijk voor dit topic)
Afgezien van het feit dat ik een hoop niet begrijp van het filmpje, zijn er over coax heel veel aannames en wordt er ongunstige informatie achtergehouden/niet verteld, dit creëert bij mij enige scepsis…
We willen allemaal graag een beetje fatsoenlijk internetten en HDTV kijken, mensen die in 'buitengebieden' wonen zijn in Nederland zo langzamerhand behoorlijk de klos omdat ze maar 6-8 Mb per seconde kunnen downloaden, uploaden ligt vaak onder de 1 Mb (meestal KPN).
Inmiddels zijn er heel veel glasvezelinitiatieven (meer dan 100) die zelf de schop in de grond zetten zodat iedereen mee kan komen met de rest van de wereld. De meeste glasvezel initiatieven (vaak coöperaties of semi-commerciële samenstaanwesterk-clubjes) verdienen de aanleg (inclusief onderhoud) terug in 10 tot 15 jaar. Aandeelhouders van de grote kabelaars (KPN, Ziggo) vinden zo'n businessplan 'onrendabel' en staan niet toe dat er wordt geïnvesteerd op lange termijn. Tot zover de (logische) verklaring van de 'vreemde' verglazing van de buitengebieden in Nederland. Graag wil ik 5G en 6G buiten de discussie houden, aangezien streamen van hoge kwaliteit TV bijvoorbeeld een veel te dure optie is.
Er is ook veel niet-verglaasd (buiten)gebied waar bijvoorbeeld coaxkabel ligt (meestal Ziggo), daar is nu nog geen enkel up of download probleem. (afgezien van storingen)
Maar over een jaar of 10 schijnt de standaard dik boven de 500Mb download te zijn. Volgens dit TNO rapport heeft in 2022 een gemiddelde gebruiker al 355Mb 'nodig', en een huistuin en keuken gebruiker heeft dan aan 100Mb niet genoeg. De (mijn) vraag is gaat coax dat waarmaken.
'Ze' zeggen van wel, de overheid gelooft dat, dit is Tweakers, hier plaatsen wij goeie kanttekeningen.
Zelf zegt Ziggo 'Wist u dat we nu al het grootste toekomstvaste (glasvezel)netwerk van Nederland hebben?' en 'We kunnen in de toekomst zelfs nog tot 60 maal sneller halen dan de 300 Mbit/s'
Reden genoeg om hier een topic te beginnen... Het is Ziggo zelfs verboden om over een glasvezel netwerk te praten want het laatste stukje is en blijft (bijna overal) coax, dat is een 'huge ass' bottleneck en zal in 2025 bij iedereen de snelheden enorm afremmen. Alarmerend? Ik denk het wel, ik durf inmiddels wel de stelling aan dat je coax in 2025 geen breedband meer mag noemen (voordat je reageert, lees eerst even verder a.u.b.
)

Uiteraard heb ik zelf flink onderzoek gedaan, gegoogeld, gebeld, maar echt bewijs vind ik helaas nergens, wel heel veel aannames, maar daar doen we het niet voor. Ziggo en consorten gaan dus gebruik maken van DOCSIS 3.1 een fantastische techniek waar ze plat gezegd 'frequenties in coax kunnen manipuleren' en 10.000Mb download mogelijk zou moeten kunnen zijn. Reeds vanaf 2013 roepen 'ze' dat het er aan komt, maar 21 september 2017 was pas de eerste Ziggo-proefopstelling, dus nog geen praktijk…
In grote steden met veel gebruikers zal Ziggo misschien investeren in deze 3.1 techniek maar in Drenthe of Twente is het maar de vraag. Afgezien van het feit dat investeren in DOCSIS 3.1 ten opzichte van glasvezel een beetje harken en gepiemel in de marge is, -ik chargeer hier expres hoor, ik weet dat er hele knappe koppen mee bezig zijn die een topprestatie leveren- maar met glasvezel weten we zeker dat resultaten van boven 10.000 Mb's een fluitje van een cent zijn. Coax heeft nog steeds het enorme grote nadeel (correct me if I'm wrong met overtuigend bewijs/links graag) dat je de mogelijk te halen Mb's moet delen met 'de hele straat(kast)'. (heel kort door de bocht 1Gb/100 huizen is 10Mb, is niet helemaal zo, weet ik.)
Dit delen is iets wat telkens als je informatie zoekt op het internet, wordt verzwegen en zonder te chargeren zou ik dat ordinaire volksverlakkerij willen noemen. Gelukkig is er tweakers (en enkele andere sites) waar mensen die verder willen kijken, zich tegen de wereld aan bemoeien.
Velen denken dat de gedeelde data voor coax geen probleem is, we ge(ver)bruiken het niet allemaal tegelijk, tja misschien nu nog niet, maar over een jaar of 5 of 10 is onze up en download -honger enorm geworden. (ja ook de up vanwege cloud-mogelijkheden etc.)
Bovendien gaat niet alleen internet door de coax maar ook de TV. Een gedeelte van de coax moet daarvoor gereserveerd worden en meer dan dat, om storingen te voorkomen. En de TV signalen zullen waarschijnlijk tegen die tijd beschikbaar worden voor 8k. Tegelijk terugkijken door iedereen in de straat gaat in hoge kwaliteit enorm veel data kosten (Ziggo terugkijken is nu ook niet in HD maar SD) Laat staan dat coax het aankan, als je straks met je 8K Ultra HD-televisie de mogelijk hebt, om zelf een 360-graden-camera-positie op een tribune te bepalen tijdens een sportwedstrijd… en ook zelf de herhaling bepaalt vanuit een andere kijkhoek…en dit shotje even naar je buurman appt.. toekomst muziek, maar glasvezel is er klaar voor! en coax… ?
In Duitsland gaan ze tot 2025 maar liefst 100 miljard investeren in snelle verbindingen (ook in 5G trouwens, maar die discussie wil ik dus liever niet in dit topic)
Mijn stelling is: over 5 tot 10 jaar is glasvezel noodzakelijk voor ieder woonhuis.
Hier op tweakers zijn we het waarschijnlijk allemaal snel eens dat glasvezel een nutsvoorziening zou moeten zijn, maar helaas houdt de liberalisering (leve de vrije wereld) dit tegen.
De Europese doelstelling is om in 2025 alle huishoudens beschikking te bieden met minimaal een 100Mb/s verbinding. Inmiddels is dat denk ik veel te weinig…
sept 2016 EU (.pdf Mededeling Connectiviteit)
Een basis internetsnelheid is volgens de Europese Commissie onvoldoende om te voldoen aan de toekomstige behoefte. De Commissie stelt dat nieuwe technologieën en apparaten snelheid, kwaliteit en responsiviteit vereisen die alleen kunnen worden geleverd door zeer snelle breedbandnetwerken. De Commissie pleit daarom voor Gigabit connectiviteit, waarmee ze een internetverbinding bedoelt met een download- en uploadsnelheid van minstens 1 Gbps (Gigabits per seconde). Bovendien moet
volgens de Commissie worden ingezet op internetverbindingen in buitengebieden. Door goede
internetverbindingen kunnen bedrijven in deze gebieden voordelen halen op het gebied van onder
andere video-conferenties, online administratie en e-commerce. Huishoudens in zowel stedelijk als in
buitengebied zouden daarom, volgens de Commissie, toegang moeten hebben tot een vaste of
draadloze verbinding met een minimale snelheid van 100 Mbps (Megabits per seconde).
(staat helaas niet up en download bij grrrr)
En die 100Mb voor iedereen, kan een coax-provider dat garanderen in 2025?
'Ze' beweren van wel maar garanderen dat niet… althans ik vindt het niet… Jammer genoeg zijn de kabelaars niet transparant over de snelheden in huis (tth - to the home) laat staan dat bekend is wat de totale capaciteit is die gereserveerd wordt voor TV, upload en download. Bewust achterhouden van informatie werkt nogal in de hand dat ik en velen met mij het niet vertrouwen. 100Mb lijkt misschien een peulenschilletje voor coax, maar iedereen tegelijk? 'Meestal rijdt uw auto wel 100 km per uur' zouden we compleet bespottelijk vinden, deze vergelijking is erg toepasselijk want velen halen die snelheid nu niet omdat ze in de file staan, net als straks op de digitale weg van coax?
Hoe komt het dat bijvoorbeeld Ziggo nu al in 2017 een 200 of zelfs een 400 Mb overal aanbieden?
Omdat ze 'gewoon overboeken'. De redenatie daarachter is de klant gebruikt het toch niet allemaal tegelijk.
Dat is waar, maar als je Ziggo belt en daar navraag doet krijg je uiteraard geen antwoord.
Zelf heb ik al heel veel gebeld en gezien. Sommige websites, filmpjes beweren veel, maar bewijzen niks, of het wordt erg ingewikkeld, onbegrijpelijk, kom je om in de Hertzen en QAMmetjes en raak ik 'de draad' kwijt
Dat Docsis 3.1 snel is geloof ik inmiddels echt wel, en ik heb oprecht diep respect voor wat ze met een coax hebben kunnen bereiken, maar is het voldoende… over een jaar of tien… en wat krijg ik dan daadwerkelijk in mijn huis, wie het weet mag het zeggen…
Ik zie graag jullie reacties tegemoet vooral gestaafd met veel quotes, citaten en linkjes, zodat we zoveel mogelijk aannames kunnen weglaten. (Scheldkanonnades op KPN of Ziggo zoveel mogelijk vermijden a.u.b.)
MEER LEESVOER: (waaronder feiten en aannames)
Leuk hoor allerlei filmpjes op internet van GB snelheden door coax, glasvezel haalde in 2012 al een 'glasvezelsnelheid' over 54 km van boven de 1 Petabits = 1000 Terra !
Wikipedia: Fiber-optic communication
DOCSIS WIKI vertaalde versie (3.1 Full Duplex is up en down 10 Gb)
https://translate.google....g/wiki/DOCSIS&prev=search
oktober 2016 http://www.dutchcowboys.n...even-keer-zo-hoog-in-2022
Datagebruik Nederland wordt zeven keer zo hoog in 2022.
juni 2013 https://nos.nl/artikel/52...kelt-glasvezel-lobby.html
Ziggo is een publiciteitsoffensief tegen glasvezel begonnen. Volgens de kabelaar krijgen mensen onterecht te horen dat het huidige kabelnetwerk niet toekomstbestendig is.
september 2013 http://www.totaaltv.nl/ni...aren-nog-20-keer-sneller/
Als in 2016 DOCSIS 3.1 beschikbaar komt, kunnen kabelbedrijven internetsnelheden tot 3 Gbps gaan aanbieden. Dat is volgens Paul Hendriks (CTO Ziggo) vooral van belang voor de consument die op middellange termijn overal en altijd toegang tot tv- en videocontent wil hebben. Door nieuwe technieken kunnen kabelbedrijven niet alleen download- maar ook uploadsnelheden verhogen.
februari 2014 https://www.reclamecode.n...raak.asp?ID=131185&acCode
Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie heeft Ziggo opgedragen om te stoppen met het gebruik van de term 'een eigen glasvezelkabelnetwerk'
nieuws: Ziggo blijft term 'glasvezelkabelnetwerk' gebruiken ondanks kritiek
augustus 2015 http://www.totaaltv.nl/ni...eigenaar-test-docsis-3.1/
Om DOCSIS 3.1 in de toekomst aan klanten aan te bieden, moet Liberty Global wel flink investeren. Zo moet in veel gevallen onder meer hardware bij de klant thuis vervangen worden. Ook moeten er op het netwerk aanpassingen worden doorgevoerd. Liberty Global-baas Mike Fries liet eerder deze maand bij de bekendmaking van de financiële resultaten over het tweede kwartaal weten dat het opwaarderen van het netwerk naar DOCSIS 3.1 rond de twintig euro per aansluiting gaat kosten.
mei 2017 http://www.dutchcowboys.n...t-de-aanleg-van-glasvezel
Waarom gaat het zo langzaam met de aanleg van glasvezel?
Het aanleggen van glasvezel is duur, voornamelijk het graafwerk. De 'algemene' leidingen gaan nog wel, maar de laatste paar meter tot aan de consument zijn relatief het duurst. Daarom kiest KPN er voor om alleen die algemene kabels te trekken, en de laatste tien tot honderd meter via het bestaande kabel- en kopernetwerk te laten lopen
juli 2017 nieuws: Delta gaat volgend jaar 1Gbit/s-verbindingen via docsis 3.1 leveren
Ook Delta (Zeeland) schijnt over te gaan op 3.1
Vragen over de komst van docsis 3.1 en de overige veranderingen, zoals een eventuele verhoging van de uploadsnelheid, kon Delta niet beantwoorden tegenover Tweakers.
Wel laat de topman doorschemeren dat volgend jaar de eerste 1Gbit/s-verbindingen via de kabel geleverd worden. Daarvoor moet Delta klanten van nieuwe modems voorzien.
Op deze site gebeurt 'het' https://www.cablelabs.com/
Zeer vooruitstrevend, ik trek het niet helaas , wel een hilarisch knullige doorklik met een opmaak uit de vorige eeuw http://mibs.cablelabs.com/MIBs/DOCSIS/ (vanaf https://www.cablelabs.com/specs/#tabs-702)
maart 2016 Nieuwe kabel Internet technologie DOCSIS 3.1 kan storen op FM en DAB+ (Duitsland vertaald)
…niet alleen FM zou worden beïnvloed, maar ook de DAB+ digitale radio, omdat de frequenties ervan aan het bovenste eind van de frequenties voor DOCSIS 3.1 (5 tot 204 MHz voor de upload) liggen.
juli 2017 DOCSIS 3.1 waarschijnlijk nooit storingsvrij? (Duitsland vertaald)
Een simpele reis met de auto door de stad was genoeg om per ongeluk het tv geluid per radio te ontvangen. Aangezien de kabelnetwerken niet overal zijn gerepareerd door onvoldoende afgeschermde huisverbindingen of defecte kabelcontactdozen en, ten slotte, ongeschikte zelfopbouw-oplossingen voor kabelverdeling, is er reden om zich zorgen te maken dat breedbandgeluid in het bereik tot 200 MHz bij deze "impactpunten" kan worden uitgezonden.
COAX remt Fiber to the Home (FTTH) af.
https://www.strategyanaly...-rf-industry#.WdfbtORlIeE
En hier nog een 'oud' tweakblog...
nanoChip's weblog: De waarheid over kabelaars, coax kabels en meer!
Topic bijgehouden 1 linkje .pdf Mededeling Connectiviteit Europa aangepast
Topic bijgehouden 2 diverse info toegevoegd websites links etc.
Naar aanleiding van dit onderstaand artikel loop ik al een tijdje rond met een grote vraag.
reviews: Sneller vast internet - De lange adem van oude netwerken
Met de komst van vplus en docsis 3.1 voor respectievelijk dsl en de (coax)kabel zit er voorlopig nog voldoende rek in de traditionele netwerken. Dat is prettig voor consumenten, die sneller internet kunnen verwachten. Hoe lang ze daarop moeten wachten, is nog wel de vraag. KPN en Ziggo lijken weinig haast te maken met een brede uitrol. Dat ze hun netwerken nog kunnen upgraden zonder kostbare graafwerkzaamheden, is toch vooral voor hen een aangenaam perspectief.
Enorm lange uitleg DOCSIS vind je hier YouTube: DOCSIS® 3.1 – An Overview
(bijna niet te doen, alleen voor diehards, en niet per se noodzakelijk voor dit topic)
Afgezien van het feit dat ik een hoop niet begrijp van het filmpje, zijn er over coax heel veel aannames en wordt er ongunstige informatie achtergehouden/niet verteld, dit creëert bij mij enige scepsis…
We willen allemaal graag een beetje fatsoenlijk internetten en HDTV kijken, mensen die in 'buitengebieden' wonen zijn in Nederland zo langzamerhand behoorlijk de klos omdat ze maar 6-8 Mb per seconde kunnen downloaden, uploaden ligt vaak onder de 1 Mb (meestal KPN).
Inmiddels zijn er heel veel glasvezelinitiatieven (meer dan 100) die zelf de schop in de grond zetten zodat iedereen mee kan komen met de rest van de wereld. De meeste glasvezel initiatieven (vaak coöperaties of semi-commerciële samenstaanwesterk-clubjes) verdienen de aanleg (inclusief onderhoud) terug in 10 tot 15 jaar. Aandeelhouders van de grote kabelaars (KPN, Ziggo) vinden zo'n businessplan 'onrendabel' en staan niet toe dat er wordt geïnvesteerd op lange termijn. Tot zover de (logische) verklaring van de 'vreemde' verglazing van de buitengebieden in Nederland. Graag wil ik 5G en 6G buiten de discussie houden, aangezien streamen van hoge kwaliteit TV bijvoorbeeld een veel te dure optie is.
Er is ook veel niet-verglaasd (buiten)gebied waar bijvoorbeeld coaxkabel ligt (meestal Ziggo), daar is nu nog geen enkel up of download probleem. (afgezien van storingen)
Maar over een jaar of 10 schijnt de standaard dik boven de 500Mb download te zijn. Volgens dit TNO rapport heeft in 2022 een gemiddelde gebruiker al 355Mb 'nodig', en een huistuin en keuken gebruiker heeft dan aan 100Mb niet genoeg. De (mijn) vraag is gaat coax dat waarmaken.
'Ze' zeggen van wel, de overheid gelooft dat, dit is Tweakers, hier plaatsen wij goeie kanttekeningen.
Zelf zegt Ziggo 'Wist u dat we nu al het grootste toekomstvaste (glasvezel)netwerk van Nederland hebben?' en 'We kunnen in de toekomst zelfs nog tot 60 maal sneller halen dan de 300 Mbit/s'
Reden genoeg om hier een topic te beginnen... Het is Ziggo zelfs verboden om over een glasvezel netwerk te praten want het laatste stukje is en blijft (bijna overal) coax, dat is een 'huge ass' bottleneck en zal in 2025 bij iedereen de snelheden enorm afremmen. Alarmerend? Ik denk het wel, ik durf inmiddels wel de stelling aan dat je coax in 2025 geen breedband meer mag noemen (voordat je reageert, lees eerst even verder a.u.b.

Uiteraard heb ik zelf flink onderzoek gedaan, gegoogeld, gebeld, maar echt bewijs vind ik helaas nergens, wel heel veel aannames, maar daar doen we het niet voor. Ziggo en consorten gaan dus gebruik maken van DOCSIS 3.1 een fantastische techniek waar ze plat gezegd 'frequenties in coax kunnen manipuleren' en 10.000Mb download mogelijk zou moeten kunnen zijn. Reeds vanaf 2013 roepen 'ze' dat het er aan komt, maar 21 september 2017 was pas de eerste Ziggo-proefopstelling, dus nog geen praktijk…
In grote steden met veel gebruikers zal Ziggo misschien investeren in deze 3.1 techniek maar in Drenthe of Twente is het maar de vraag. Afgezien van het feit dat investeren in DOCSIS 3.1 ten opzichte van glasvezel een beetje harken en gepiemel in de marge is, -ik chargeer hier expres hoor, ik weet dat er hele knappe koppen mee bezig zijn die een topprestatie leveren- maar met glasvezel weten we zeker dat resultaten van boven 10.000 Mb's een fluitje van een cent zijn. Coax heeft nog steeds het enorme grote nadeel (correct me if I'm wrong met overtuigend bewijs/links graag) dat je de mogelijk te halen Mb's moet delen met 'de hele straat(kast)'. (heel kort door de bocht 1Gb/100 huizen is 10Mb, is niet helemaal zo, weet ik.)
Dit delen is iets wat telkens als je informatie zoekt op het internet, wordt verzwegen en zonder te chargeren zou ik dat ordinaire volksverlakkerij willen noemen. Gelukkig is er tweakers (en enkele andere sites) waar mensen die verder willen kijken, zich tegen de wereld aan bemoeien.
Velen denken dat de gedeelde data voor coax geen probleem is, we ge(ver)bruiken het niet allemaal tegelijk, tja misschien nu nog niet, maar over een jaar of 5 of 10 is onze up en download -honger enorm geworden. (ja ook de up vanwege cloud-mogelijkheden etc.)
Bovendien gaat niet alleen internet door de coax maar ook de TV. Een gedeelte van de coax moet daarvoor gereserveerd worden en meer dan dat, om storingen te voorkomen. En de TV signalen zullen waarschijnlijk tegen die tijd beschikbaar worden voor 8k. Tegelijk terugkijken door iedereen in de straat gaat in hoge kwaliteit enorm veel data kosten (Ziggo terugkijken is nu ook niet in HD maar SD) Laat staan dat coax het aankan, als je straks met je 8K Ultra HD-televisie de mogelijk hebt, om zelf een 360-graden-camera-positie op een tribune te bepalen tijdens een sportwedstrijd… en ook zelf de herhaling bepaalt vanuit een andere kijkhoek…en dit shotje even naar je buurman appt.. toekomst muziek, maar glasvezel is er klaar voor! en coax… ?
In Duitsland gaan ze tot 2025 maar liefst 100 miljard investeren in snelle verbindingen (ook in 5G trouwens, maar die discussie wil ik dus liever niet in dit topic)
Mijn stelling is: over 5 tot 10 jaar is glasvezel noodzakelijk voor ieder woonhuis.
Hier op tweakers zijn we het waarschijnlijk allemaal snel eens dat glasvezel een nutsvoorziening zou moeten zijn, maar helaas houdt de liberalisering (leve de vrije wereld) dit tegen.
De Europese doelstelling is om in 2025 alle huishoudens beschikking te bieden met minimaal een 100Mb/s verbinding. Inmiddels is dat denk ik veel te weinig…
sept 2016 EU (.pdf Mededeling Connectiviteit)
Een basis internetsnelheid is volgens de Europese Commissie onvoldoende om te voldoen aan de toekomstige behoefte. De Commissie stelt dat nieuwe technologieën en apparaten snelheid, kwaliteit en responsiviteit vereisen die alleen kunnen worden geleverd door zeer snelle breedbandnetwerken. De Commissie pleit daarom voor Gigabit connectiviteit, waarmee ze een internetverbinding bedoelt met een download- en uploadsnelheid van minstens 1 Gbps (Gigabits per seconde). Bovendien moet
volgens de Commissie worden ingezet op internetverbindingen in buitengebieden. Door goede
internetverbindingen kunnen bedrijven in deze gebieden voordelen halen op het gebied van onder
andere video-conferenties, online administratie en e-commerce. Huishoudens in zowel stedelijk als in
buitengebied zouden daarom, volgens de Commissie, toegang moeten hebben tot een vaste of
draadloze verbinding met een minimale snelheid van 100 Mbps (Megabits per seconde).
(staat helaas niet up en download bij grrrr)
En die 100Mb voor iedereen, kan een coax-provider dat garanderen in 2025?
'Ze' beweren van wel maar garanderen dat niet… althans ik vindt het niet… Jammer genoeg zijn de kabelaars niet transparant over de snelheden in huis (tth - to the home) laat staan dat bekend is wat de totale capaciteit is die gereserveerd wordt voor TV, upload en download. Bewust achterhouden van informatie werkt nogal in de hand dat ik en velen met mij het niet vertrouwen. 100Mb lijkt misschien een peulenschilletje voor coax, maar iedereen tegelijk? 'Meestal rijdt uw auto wel 100 km per uur' zouden we compleet bespottelijk vinden, deze vergelijking is erg toepasselijk want velen halen die snelheid nu niet omdat ze in de file staan, net als straks op de digitale weg van coax?
Hoe komt het dat bijvoorbeeld Ziggo nu al in 2017 een 200 of zelfs een 400 Mb overal aanbieden?
Omdat ze 'gewoon overboeken'. De redenatie daarachter is de klant gebruikt het toch niet allemaal tegelijk.
Dat is waar, maar als je Ziggo belt en daar navraag doet krijg je uiteraard geen antwoord.
Zelf heb ik al heel veel gebeld en gezien. Sommige websites, filmpjes beweren veel, maar bewijzen niks, of het wordt erg ingewikkeld, onbegrijpelijk, kom je om in de Hertzen en QAMmetjes en raak ik 'de draad' kwijt

Dat Docsis 3.1 snel is geloof ik inmiddels echt wel, en ik heb oprecht diep respect voor wat ze met een coax hebben kunnen bereiken, maar is het voldoende… over een jaar of tien… en wat krijg ik dan daadwerkelijk in mijn huis, wie het weet mag het zeggen…
Ik zie graag jullie reacties tegemoet vooral gestaafd met veel quotes, citaten en linkjes, zodat we zoveel mogelijk aannames kunnen weglaten. (Scheldkanonnades op KPN of Ziggo zoveel mogelijk vermijden a.u.b.)
MEER LEESVOER: (waaronder feiten en aannames)
Leuk hoor allerlei filmpjes op internet van GB snelheden door coax, glasvezel haalde in 2012 al een 'glasvezelsnelheid' over 54 km van boven de 1 Petabits = 1000 Terra !
Wikipedia: Fiber-optic communication
DOCSIS WIKI vertaalde versie (3.1 Full Duplex is up en down 10 Gb)
https://translate.google....g/wiki/DOCSIS&prev=search
oktober 2016 http://www.dutchcowboys.n...even-keer-zo-hoog-in-2022
Datagebruik Nederland wordt zeven keer zo hoog in 2022.
juni 2013 https://nos.nl/artikel/52...kelt-glasvezel-lobby.html
Ziggo is een publiciteitsoffensief tegen glasvezel begonnen. Volgens de kabelaar krijgen mensen onterecht te horen dat het huidige kabelnetwerk niet toekomstbestendig is.
september 2013 http://www.totaaltv.nl/ni...aren-nog-20-keer-sneller/
Als in 2016 DOCSIS 3.1 beschikbaar komt, kunnen kabelbedrijven internetsnelheden tot 3 Gbps gaan aanbieden. Dat is volgens Paul Hendriks (CTO Ziggo) vooral van belang voor de consument die op middellange termijn overal en altijd toegang tot tv- en videocontent wil hebben. Door nieuwe technieken kunnen kabelbedrijven niet alleen download- maar ook uploadsnelheden verhogen.
februari 2014 https://www.reclamecode.n...raak.asp?ID=131185&acCode
Het College van Beroep van de Reclame Code Commissie heeft Ziggo opgedragen om te stoppen met het gebruik van de term 'een eigen glasvezelkabelnetwerk'
nieuws: Ziggo blijft term 'glasvezelkabelnetwerk' gebruiken ondanks kritiek
augustus 2015 http://www.totaaltv.nl/ni...eigenaar-test-docsis-3.1/
Om DOCSIS 3.1 in de toekomst aan klanten aan te bieden, moet Liberty Global wel flink investeren. Zo moet in veel gevallen onder meer hardware bij de klant thuis vervangen worden. Ook moeten er op het netwerk aanpassingen worden doorgevoerd. Liberty Global-baas Mike Fries liet eerder deze maand bij de bekendmaking van de financiële resultaten over het tweede kwartaal weten dat het opwaarderen van het netwerk naar DOCSIS 3.1 rond de twintig euro per aansluiting gaat kosten.
mei 2017 http://www.dutchcowboys.n...t-de-aanleg-van-glasvezel
Waarom gaat het zo langzaam met de aanleg van glasvezel?
Het aanleggen van glasvezel is duur, voornamelijk het graafwerk. De 'algemene' leidingen gaan nog wel, maar de laatste paar meter tot aan de consument zijn relatief het duurst. Daarom kiest KPN er voor om alleen die algemene kabels te trekken, en de laatste tien tot honderd meter via het bestaande kabel- en kopernetwerk te laten lopen
juli 2017 nieuws: Delta gaat volgend jaar 1Gbit/s-verbindingen via docsis 3.1 leveren
Ook Delta (Zeeland) schijnt over te gaan op 3.1
Vragen over de komst van docsis 3.1 en de overige veranderingen, zoals een eventuele verhoging van de uploadsnelheid, kon Delta niet beantwoorden tegenover Tweakers.
Wel laat de topman doorschemeren dat volgend jaar de eerste 1Gbit/s-verbindingen via de kabel geleverd worden. Daarvoor moet Delta klanten van nieuwe modems voorzien.
Op deze site gebeurt 'het' https://www.cablelabs.com/
Zeer vooruitstrevend, ik trek het niet helaas , wel een hilarisch knullige doorklik met een opmaak uit de vorige eeuw http://mibs.cablelabs.com/MIBs/DOCSIS/ (vanaf https://www.cablelabs.com/specs/#tabs-702)
maart 2016 Nieuwe kabel Internet technologie DOCSIS 3.1 kan storen op FM en DAB+ (Duitsland vertaald)
…niet alleen FM zou worden beïnvloed, maar ook de DAB+ digitale radio, omdat de frequenties ervan aan het bovenste eind van de frequenties voor DOCSIS 3.1 (5 tot 204 MHz voor de upload) liggen.
juli 2017 DOCSIS 3.1 waarschijnlijk nooit storingsvrij? (Duitsland vertaald)
Een simpele reis met de auto door de stad was genoeg om per ongeluk het tv geluid per radio te ontvangen. Aangezien de kabelnetwerken niet overal zijn gerepareerd door onvoldoende afgeschermde huisverbindingen of defecte kabelcontactdozen en, ten slotte, ongeschikte zelfopbouw-oplossingen voor kabelverdeling, is er reden om zich zorgen te maken dat breedbandgeluid in het bereik tot 200 MHz bij deze "impactpunten" kan worden uitgezonden.
COAX remt Fiber to the Home (FTTH) af.
https://www.strategyanaly...-rf-industry#.WdfbtORlIeE
En hier nog een 'oud' tweakblog...
nanoChip's weblog: De waarheid over kabelaars, coax kabels en meer!
Topic bijgehouden 1 linkje .pdf Mededeling Connectiviteit Europa aangepast
Topic bijgehouden 2 diverse info toegevoegd websites links etc.
[ Voor 106% gewijzigd door DeComponeur op 13-10-2017 22:58 ]
BE AT THE BEAT ♫ DeComponeur.nl