Toon posts:

LED Verlichting auto+motor

Pagina: 1 2 3 ... 29 Laatste
Acties:

Acties:
 • +13Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
De laatste tijd komen er steeds meer led setjes op de markt, voor retro fitting in auto's en motoren. Ook vanwege de prijs zijn ze enorm populair omdat je voor amper meer geld dan een goeie xenon set een goeie led set hebt die veel langer mee gaat en een mooier licht geeft. Plus bij de latere Lumileds sets ook een enorm goed lichtbeeld hebben.

Helaas is er ook veel oudere rommel te koop, goedkope en slecht imitaties maar ook veel onzin met specificaties. Gegevens wat gewoon niet kan en nergens op slaat. Mensen kopen vaak ook 'maar iets' en vaak te duur ook. Vandaar dat ik mijn ervaring hiermee deel.

Laten we beginnen met een goed filmpje, een review van (volgens hun) 3 generaties led verlichting:

Gelukkig zie je de eerste generatie bijna niet meer terug. De 2e generatie wel, en die zijn nu inmiddels ook leuk betaalbaar en zijn er in veel varianten van Cree en COB. Er zijn diverse vermogens van de verschillende series in deze generatie of evoluties zoals je ook kan noemen. En dan als laatste de inmiddels bekende Z ES Lumileds. :)

Lichtbeeld

Verkeerd lichtbeeld en het verblinden zoals door Xenon zie je ook terug bij de goedkopere led lampen, en dan met name bij het gebruik van de grotere COB leds of led lampen die helemaal rondom volgedrukt zijn met leds. Je hebt dan namelijk een niet gecentreerde lichtbron zoals bij halogeen wel het geval is. Dus het licht komt niet centraal in je reflector/spiegel en gaat kan hierdoor niet goed gericht worden en gaat dus alle kanten op. Hierdoor heb je altijd iets van strooilicht.

Bij de nieuwste generatie Z ES Lumiled Luxeon's van Philips is dit opgelost met kleinere Z ES led chips die goed gepositioneerd zijn op de lamp en maar aan 2 kanten zitten. Vergelijkbaar met de positie van de gloeidraad bij halogeen.

Dit zie je ook terug bij de latere Cree leds die wat kleiner zijn geworden.

Zelf heb ik een projector koplamp in de motor dus lichtbeeld is voor mij minder van belang. En gezien de prijs toendertijd van Lumileds en de beperkte inbouwdiepte ben ik uiteindelijk voor deze COB led lampen gegaan:

https://www.joopiesplace.nl/wp-content/uploads/2017/05/WP_20170507_10_00_00_Pro-Medium.jpg
http://www.ebay.com/itm/6...104097:g:x4sAAOSwgY9Xck~C
Vrij veel verkocht op eBay, goed betaalbaar en een goede lichtopbrengst en betrouwbaar. Beduidend meer lichtopbrengst dan halogeen iig van een 3000 lumen.

Een iets latere generatie Cree led is ook een goeie optie, alleen moet je het koelblok kwijt kunnen:

http://www.ebay.com/itm/H...:AAEAAOSw0hlZHQ2n&vxp=mtr

En voor de mensen met H7:

http://www.ebay.com/itm/2...577de7:g:jewAAOSwXq5Zrglh

Hier zie je ook al duidelijk de kleinere led chips die zo op de lamp zitten dat ze zorgen voor een beter lichtbeeld. Alleen trekken ze vrij veel vermogen en door de opbrengst gaat er nogal wat verloren aan warmte. Vandaar ook het grote koelblok. Maar met een 4300 lumen een hele stap omhoog.

Nadeel bij H4 zoals ik dat heb is wel dat hij pas bij grootlicht beide chips inschakelt, dus je maar 30W bij dimlicht hebt. Let hier ook bij aanschaf, want ze kunnen het hebben over 30W, 60W of zelfs 120W... Dus 1 op vergelijken is vaak moeilijk. Dat is ook wel weer in het voordeel van de Lumileds aangezien die er 50W op een lamp zitten, dus bij H4 heb je voor dim en grootlicht beiden 50W op de lamp zitten. Bij Cree en COB leds is het 60W wat verdeeld wordt in het geval van H4.

Vermogen en koeling

Al die vermogens en het sterker worden van de Cree en COB leds hebben nog een nadeel, warmte. En daarom zie je bij de latere series die wel heel veel lichtopbrengst hebben maar ook veel vermogen trekken dat ze allemaal met een ventilator uitgevoerd zijn. Dat wil je dus niet hebben...

Geluid is niet het ergste maar hij is zo ontwikkeld dat de koeling nodig is. Het koelblok is daarop berekend. Met vuil en stof wat erin gaan zitten koelt hij al snel minder, en al helemaal als dan de fan ermee kapt (en vaak is het echt goedkope spul wat niet veel te houden heeft) dat de led zijn eigen niet meer koel kan houden en dus voor serieuze problemen kan zorgen. Daarom ben ik niet kapot van de laatste series van Cree en COB leds.

Generaties

Al die generaties of series is niet bij te houden en er is ook nergens echt een overzicht van. Bij de hierboven genoemde lampen waar ik ervaring mee heb zie je wel duidelijk een verschil tussen de verschillende generaties. Leuk stuk hierover is bijvoorbeeld:
https://www.ledoauto.com/...-VS-G8-CREE-LED-Headlight

Hun benoemen alle tussen series, maar eigenlijk kun je ze grofweg in de bekende 3 indelen. De eerste serie Cree en COB leds met een beperkte opbrengst die eigenlijk bijna geen koeling nodig hadden en eigenlijk onbruikbaar zijn voor voertuigverlichting. Daarna komen de verschillende series van Cree en COB leds met inmiddels behoorlijk wat opbrengst, qua licht maar ook zeker warmte door de vermogens. Met grote koelblokken tot ventilatoren aan toe. En dan inmiddels de Z ES leds, de bekende Philips Luxeon Lumileds. Ook veel vermogen, maar door verbeterde koeling en meer opbrengst zijn de koelblokken nog redelijk normaal.

De 2e generatie zoals ik vaker benoem is relatief goedkoop en goed aan te komen. Reken op een euro of 20-25. Helaas is er geen overzicht van te krijgen en is er ook veel rommel te koop. Daarom goed zoeken en eventueel een keer vragen of iets kopen waar iemand al goeie ervaringen mee heeft. De nieuwste Lumileds beginnen nu goed verkrijgbaar te worden en zo rond de 50-60 euro heb je een goede set.

Ik ben zelf op deze uitgekomen:

https://www.ebay.com/itm/...s-Luxeon-ZES/122629768700

Voor de mensen met bijvoorbeeld H7 is deze interessant:

https://www.ebay.com/itm/...-Luxeon-ZES-/122629768904

Cree of COB

Cree of COB leds zijn vrij makkelijk uit elkaar te houden maar worden heel veel door elkaar gehaald. Cree leds zijn relatief kleinere led's en daar zitten er vaak meerdere van op 1 lamp:

COB leds zijn vaak 1 grote led per lamp.

Iets minder goed voor je lichtbeeld dan bij Cree, wel hebben de latere generaties meer vermogen maar de lichtopbrengst is niet optimaal. COB leds doen gemiddeld bij 35W een 4200 lumen, terwijl Cree leds met 36W een 4300~4500 lumen doen en bij de laatste generatie zelfs tot 6000 lumen. Met dit soort vermogens heb je dus enorm veel warmte, en dus een relatief groot koelblok en een ventilator achterop zitten wat al snel onbruikbaar wordt.

Imitatie

Natuurlijk is er ook veel imitatie of goedkope 'rommel' wat verkocht wordt. Dat is dan ook belangrijk om rekening mee te houden. Een goed stuk over imitatie van de Luxen Z ES leds is dit:
http://www.ledoauto.com/b...ential-danger-to-your-car

Soms zie je dat COB leds als Lumileds geadverteerd worden.Dat is dan redelijk makkelijk herkenbaar door de grote led chip die erop zit wat dus niet klopt. Bij Cree is het al iets moeilijker maar dat zie je dan weer aan de opbouw van de lamp.

Dat geldt dus ook voor vorige serie met Cree en COB leds, er gaat heel wat goedkope rommel in de rondte die de specs bij lange na niet halen of gewoon van een slechtere kwaliteit zijn. Soms wordt om de prijs te drukken en de lichtkleur te halen vaak een combinatie gemaakt tussen enkele goeie leds en een paar goedkope. Vaak zijn ze wel redelijk makkelijk te herkennen doordat ze met vergelijkbare led lampen een heel stuk goedkoper zijn. Dat zegt vaak al genoeg. :)

Update

Edit: Update 15-9-2017

Al enige tijd (en aardig tevreden) met de led verlichting in mijn motor, maar met de donkere dagen en het wegvallen van het puur witte licht tov geliger halogeen licht, toch maar besloten om eens te kijken voor wat meer licht, en met name de Lumileds. @Osiris had hier al eerder ervaring mee en nu dus aan mij de beurt. :)

Net even wat meer lichtopbrengst en zeker bij H4 waarbij je bij Cree of COB ziet dat je maar de helft van een normale H7 lamp krijgt. 60W is dim en grootlicht bij elkaar. Bij Lumileds krijg je 50W voor dim en 50W voor grootlicht. Dat scheelt een stuk.

Al met al weer de nodige extra ervaring en avondjes lopen zoeken waarmee ik dit topic ook even heb bijgewerkt.

[Voor 113% gewijzigd door Joopieboy op 28-11-2017 14:12]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 13-09 09:55
Ik ben niet geplaagd door veel kennis ter zake maar ben zeker tevreden over deze (met Cree LEDs)
http://stores.advmonster.com/h4-r3-led-headlight/
Die kocht ik voor mijn CB500x. Ik zie alvast veel beter in 't donker nu, dat is wat telt voor mij ;) d:)b

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
@Joopieboy Geen idee of ze uit China komen, waarschijnlijk wel uiteraard, maar heb ze besteld uit de UK ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
@Dryhte niet heel veel vermogen als ik naar de specs ga kijken, en volgens mij best lastig in te bouwen?

Daarbij met die prijs was het wel interessant om te kijken naar de versie die ik en een aantal andere mensen die ik ken gebruik. :)

@Osiris dikke kans idd, verkoper zegt niet alles, en misschien had je dezelfde lampen bij een andere verkoper goedkoper kunnen scoren maar goed dat is niet anders. :) Ben wel heel benieuwd hoe die 3e gen bevallen. :)

Had jij projector koplampen of gewone trouwens?

[Voor 15% gewijzigd door Joopieboy op 07-05-2017 12:33]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Joopieboy schreef op zondag 7 mei 2017 @ 12:29:
@Osiris dikke kans idd, verkoper zegt niet alles, en misschien had je dezelfde lampen bij een andere verkoper goedkoper kunnen scoren maar goed dat is niet anders. :) Ben wel heel benieuwd hoe die 3e gen bevallen. :)

Had jij projector koplampen of gewone trouwens?
Projector in de huidige :) Zoals in 't andere topiQue gezegd overigens, ga ik de LED's alleen gebruiken voor grootlicht, dus echt veel ervaring zal ik er in de praktijk niet mee opdoen. Dimlicht krijgt Xenon. Vind ik toch mooiere spectrale lijnen hebben.

[Voor 21% gewijzigd door Osiris op 07-05-2017 12:45]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Scheelt idd, nooit last van een slecht lichtbeeld dus. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Dryhte
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 13-09 09:55
Joopieboy schreef op zondag 7 mei 2017 @ 12:29:
@Dryhte niet heel veel vermogen als ik naar de specs ga kijken, en volgens mij best lastig in te bouwen?

Daarbij met die prijs was het wel interessant om te kijken naar de versie die ik en een aantal andere mensen die ik ken gebruik. :)
Yep maar ik vond niet zoveel info, en op de fora waar ik zat stonden deze sterk aanbevolen. Het inbouwen was wat lastig maar ik slaagde erin en nu is het enige 'probleem' dat die mesh koelflap zal slijten door wrijving.

Zeker top idee deze thread :)

Vermogen is trouwens voldoende, echt stukken beter dan de standaard halogeen...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Dryhte schreef op zondag 7 mei 2017 @ 12:51:
[...]


Yep maar ik vond niet zoveel info, en op de fora waar ik zat stonden deze sterk aanbevolen. Het inbouwen was wat lastig maar ik slaagde erin en nu is het enige 'probleem' dat die mesh koelflap zal slijten door wrijving.

Zeker top idee deze thread :)

Vermogen is trouwens voldoende, echt stukken beter dan de standaard halogeen...
Daarom ook dat ik dit topic heb gestart, liep tegen hetzelfde aan en heb best wel wat tijd besteed aan uitzoeken en opzoeken. :)

En idd, je zal zeker voldoende vermogen hebben, versie die ik dan heb is net even een slag meer en dat is echt lekker rijden, maar ook gezien worden. :)

Inbouwdiepte was dus voor mij ook echt wel een probleem en ik kon geen grote aanstuur/regelunit kwijt. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 08-12 21:35
Maar hoe kan je zeker zijn van een Philips lumiled ?
En wat maakt een csp led zoveel slechter ?
Had toevallig gisteren deze op eBay gezien.
http://vi.raptor.ebaydesc...pm=1&ds=0&t=1494176225271

Maar volgens mij zijn ook deze leds in Duitsland en oostenrijk niet toegestaan omdat de lichtunit/lamp dus geen e markering/keur heeft en volgens mij zijn die er ook. Iet als retrofit led :(

...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Alleen bij een gecertificeerde verkoper ben je er zeker van... Verder heb je dus altijd een risico.

CSP is in de basis niet veel slechter, andere techniek maar worden wel warmer, en de CSP versies die nu uit China komen zijn vaak niet het beste qua lichtopbrengst ook. :) Hence de prijs...

Zie je ook als je gaat terugrekenen en en er vanuit gaat dat de Chinese opgave klopt, bij de ZES Philips LED's is dit 144 Lumen per Watt, bij de CSP LED's zit je op 140 Lumen per Watt.

Maar met veel testen zie je dat die het bij lange na niet halen. :) Maar wel meer warmte afgeven.

Over het buitenland, je hebt een keur voor een Halogeenlamp of een Gasontladingslamp, dat laatste is LED zeker niet. Grijs gebied dus. Maar eigenlijk mogen ze je er niet voor bekeuren, want je voldoet aan de regels hier in Nederland en hier is het toegestaan, mits niet verblindend. Helaas gebeurd dat dus wel.

Zie ook:http://www.motor-forum.nl/forum/list_message/28317463#28317463 en bijvoorbeeld meer officieel http://www.knmv.nl/Nieuws...erlichting-in-buitenland/ :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TheShadow
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-11 19:54

TheShadow

Automonteur in hart en nieren

Ik lees hier even mee omdat ik binnenkort een scooter ga kopen waarin ik een LED dimlicht wil hebben. In de auto kies ik voor Xenon, maar een scooter heeft slechts een 35+35W halogeenlamp tov 60/55 voor de auto. Tel hierbij op dat niet iedere scooter een dimlicht heeft die op gelijkspanning loopt en je kunt wel eens problemen krijgen.
Ook is het de bedoeling dat de medeweggebruikers nog iets anders zien dan het dimlicht op mijn scooter.

Het filmpje geeft mij een goed idee waar ik op moet letten. Wel jammer dat er ongeveer 500 verschillende soorten behandeld worden en er nog meer online te koop zijn.

If you want time, buy the magazine!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sugarlee89
 • Registratie: November 2016
 • Niet online
Iedere scooter met accu is iig gelijkspanning, zolang je niet hoeft te kickstarten kun je er wel vanuit gaan dat je een accu en gelijkspanning hebt. Zonder accu zou ik toch al niet aan Xenon/Led denken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TheIbex
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 06-12 16:53
Ik krijg 27 mei twee van deze jongens in mijn lupo

http://www.alibaba.com/pr...=a2700.7724838.0.0.XN9dkY

een vriend van me heeft ze al en is er erg over te spreken

Interpolis, glashelder!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BdK9001
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 12:35

BdK9001

Kalm aan en rap een beetje

sugarlee89 schreef op dinsdag 16 mei 2017 @ 10:24:
Iedere scooter met accu is iig gelijkspanning, zolang je niet hoeft te kickstarten kun je er wel vanuit gaan dat je een accu en gelijkspanning hebt. Zonder accu zou ik toch al niet aan Xenon/Led denken.
Er is mij verteld dat dat niet helemaal opgaat. Desondanks heb ik deze besteld voor m'n scooter (ik heb dezelfde als FvdBerg), 10-30V lijkt me voldoende veilige marge om eventuele pieken op te vangen.

Mocht het lichtbeeld op de scooter me niet al te veel tegenstaan ga ik ook voor de auto (2002 Focus) een setje led dimlichten scoren, dus dan meld ik mij hier weer.

Ik heb overigens in zowel de scooter als de auto ook deze zitten voor stadslicht

Geheel tactloos? Nee hoor ik heb tweetakt en viertakt


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • TheShadow
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-11 19:54

TheShadow

Automonteur in hart en nieren

sugarlee89 schreef op dinsdag 16 mei 2017 @ 10:24:
Iedere scooter met accu is iig gelijkspanning, zolang je niet hoeft te kickstarten kun je er wel vanuit gaan dat je een accu en gelijkspanning hebt. Zonder accu zou ik toch al niet aan Xenon/Led denken.
Er zijn genoeg scooters waarbij het dimlicht op de dynamo is geschakeld. Of alleen via de accu brandt als de motor niet loopt.
Met wat aanpassingen kan het dimlicht alsnog wel via de accu, maar dan moet je omvormer het ook trekken. Veel scooters zijn bijvoorbeeld niet in staat een 35w xenonlamp te voeden en dan ook nog de accu bij te laden.
Tot zover mijn vergaarde info.

Zoek ook maar eens naar 'led headlight moped' ofzo op YouTube. Zie je zat voorbeelden van hoe het niet moet. Slecht lichtbeeld, knipperende leds die dus op wisselspanning draaien enz enz.

Als al deze problemen niet aan de orde zouden zijn, had ik allang een H4 5000k xenonlamp besteld.

If you want time, buy the magazine!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Ik heb nu ook een paar weken ledverlichting (lumileds) in de MG zitten. En dankzij de lenzen is het lichtbeeld wel goed en er komt een bak meer licht uit, maar voel mijn gevoel wel minder ver, overigens kan dat ook suggestie zijn en is het net zo ver maar dichterbij feller. De originele pitjes waren overigens ook echt om te huilen.

Geen zin om de oude er weer in te doen en te gaan testen of het daadwerkelijk zo is. Ik zie iig meer dan voorheen en niemand die verblind wordt. Nu eens afwachten hoelang ze mee gaan.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Ik zou zeggen zorg eerst eens dat je je lampen goed afstelt. Je hebt een andere lichtbron met meer opbrengst, nogal gek als ie dan minder ver komt. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Scrtz
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 12:51
Leuk topic, heb hier ook al vaker naar gekeken. Hoe warm worden die led modules eigenlijk naar pakweg een uur gebruik? Niet zo'n zin in een afgebrand voertuig bijvoorbeeld.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Zoals ik al schreef, niet eens hand warm, beetje lauw. Bij stilstand wordt het iets meer maar ook niet gek.

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • wickedm3n
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 23-11 21:17

wickedm3n

Always having fun!

Leuk onderwerp. Ik heb er zelf ook weleens maar gekeken maar wat is het voordeel van leds t.o.v. Xenon?
Prijs en geen converter?

In progress: VW kever


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
wickedm3n schreef op zaterdag 20 mei 2017 @ 07:48:
Leuk onderwerp. Ik heb er zelf ook weleens maar gekeken maar wat is het voordeel van leds t.o.v. Xenon?
Prijs en geen converter?
Xenon is zeker met een motor illegaal in het buitenland. Warmte, compacter, minder stroom gebruik, meer lichtopbrengst (alleen bij de 3e en nog duurdere generatie). Laatste generatie heeft ook het voordeel met het lichtbeeld doordat het lampje zo compact is samen met de lichtpunten op de lamp. En dat is écht een groot voordeel. Plus gewoon netjes wit licht zonder een waas van blauw licht eromheen. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • SadisticPanda
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

SadisticPanda

Heet patatje :o

Bij xenon heb je wel. Die waas is min of meer universeel. Bij ledjes is het afwachten welke kleur ze geven. Ze zijn zeker allemaal niet even wit.
En compacter? Vandaar dat er aan elke led lamp zo een mega koelblok hangt om het ding beetje gekoeld de krijgen.
En nog voordeel van xenon, je weet ongeveer wat je krijgt. Bij de goedkopere Led setjes is het vaak afwachten en hopen dat ze niet afkomstig zijn van een of ander chinees webwinkeltje. (

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Joopieboy schreef op vrijdag 19 mei 2017 @ 18:39:
Ik zou zeggen zorg eerst eens dat je je lampen goed afstelt. Je hebt een andere lichtbron met meer opbrengst, nogal gek als ie dan minder ver komt. :)
Is een redelijk veelvoorkomend probleem hoor, brandpunt zit toch nooit helemaal hetzelfde als bij halogeen. Maar het is niet zo erg aanwezig dat het stoort, al ben ik nog steeds niet overtuigd dat het niet enkel suggestie is.

Buiten dat rijd ik zo weinig in het donker en nog veel minder op onverlichte weggetjes dat het voornamelijk zichtbaarheid voor anderen is en het ziet er leuk uit, en hopelijk gaan ze langer mee. En het kleurt beter bij de parkeerlichtjes die ik al eerder vervangen had voor leds. :P

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Dit is de reden waarom de nieuwe Luxeon LED's bijvoorbeeld zo een goed lichtbeeld geven:

Komt exact overeen met halogeen. :)

En idd, zichtbaarheid en gezien worden is ook exact de reden waarvoor ik het heb. Plus altijd al iets meer lichtopbrengst dan halogeen. :) Ik mis alleen het strooilicht op de borden zoals bij xenon. :+

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Joopieboy schreef op zaterdag 20 mei 2017 @ 15:43:
Dit is de reden waarom de nieuwe Luxeon LED's bijvoorbeeld zo een goed lichtbeeld geven:
[afbeelding]
Komt exact overeen met halogeen. :)

En idd, zichtbaarheid en gezien worden is ook exact de reden waarvoor ik het heb. Plus altijd al iets meer lichtopbrengst dan halogeen. :) Ik mis alleen het strooilicht op de borden zoals bij xenon. :+
Yep zoiets heb ik ook. :)

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Joopieboy schreef op zaterdag 20 mei 2017 @ 08:48:
[...]

Plus gewoon netjes wit licht zonder een waas van blauw licht eromheen. :)
Die blauwe waas is juist waarom je Xenon inbouwt joh! :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Gister nog een nadeel gezien van waarom je geen ventilator gekoelde leds wilt hebben. Het is een vrij irritant aanwezige zoem die je continue hoort. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • SadisticPanda
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

SadisticPanda

Heet patatje :o

Op een auto valt het nogal mee denk ik.....als die fannetjes nieuw zijn. Als ze wat ouderdom hebben en er kruipt wat vuil tussen....ratel ratel. Tot ze het helemaal begeven en je ledje volledig wegsmelt.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Ik hoor denk ik weinig gezoem boven 't geluid van m'n Akra's uit hoor :+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
azz_kikr schreef op zondag 21 mei 2017 @ 09:41:
Op een auto valt het nogal mee denk ik.....als die fannetjes nieuw zijn. Als ze wat ouderdom hebben en er kruipt wat vuil tussen....ratel ratel. Tot ze het helemaal begeven en je ledje volledig wegsmelt.
Jup dingen hebben gewoon een fan nodig om te koelen, als die verrot gaan (vaak al niet de beste kwaliteit) dan is het zo over. En je hebt onderweg gewoon veel stof en vuil. Niet ideaal. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Nice topic. Zelf net een lexus ct200h gekocht en wil er led inzetten. Hiervoor steeds xenon gehad maar led is nu zo goed als vergelijkbaar.

Had deze set besteld en vandaag in huis gekregen: https://hilox.eu/h11-l2-led-kit-hilox-performance
Liever had ik 5000K gehad maar die hadden ze niet. Echter kwam ik vandaag het volgende tegen: http://www.eklight.com/pro_show.php?id=233

Lijkt mij de originele fabrikant van het geheel. Meteen een bericht gestuurd om te vragen wat de kosten voor 2 sets zijn (groot en dimlicht). En ze hebben wel 5000K

Na wat meer googelen kwam ik nog wat meer en betaalbaarders tegen:
1) https://www.xenonl.com/Led-kit-3000lm-auto
2) https://www.immers.info/H...set-7.000-lumen-flex-cool

Nu vraag ik me af of die eerste set echt is. Volgens lumileds.com zijn er geen 6000k leds van lumileds.
Die tweede is een compleet andere set maar met meer lichtopbrengst en zonder fan. Al heb ik wel het idee dat je de cijfers over lichtopbrengst af en toe naar beneden moet afronden.

Overigens is het niet zo dat ik perse iets goedkopers wil maar bij het ontvangen van de lampen vandaag was 1 lamp onder de leds iets beschadigd of niet netjes afgewerkt of geknoeid met koelpasta. In ieder geval is het naar mijn idee voor verzending niet netjes gecontroleerd. En voor die prijs verwacht ik dat wel.Belangrijkste voor mij is genoeg licht en een goed lichtbeeld.

Edit:
Nu ik de beschrijving bij Immers nog eens lees staat er Luxeon ZES ipv Z ES. Zullen dus niet de echte Z ES leds zijn.
Osiris schreef op zondag 7 mei 2017 @ 12:22:
@Joopieboy Geen idee of ze uit China komen, waarschijnlijk wel uiteraard, maar heb ze besteld uit de UK ;)
Welke heb je precies besteld als ik vragen mag?

[Voor 19% gewijzigd door 13art op 25-05-2017 08:22]

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Ja er zijn zoveel imitaties van imitaties dat het bijna niet meer te doen is. :D

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Heb ze van immers een mail gestuurd en gevraagd hoe het zit. Ben benieuwd. ...
Ook erg benieuwd of ik nog bericht krijg van de originele fabrikant van de Hilox led lampen, oftewel EKLight.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
l3art schreef op woensdag 24 mei 2017 @ 21:49:
[...]

Welke heb je precies besteld als ik vragen mag?
Deze: LED H11 Headlamp Dual Twin Headlight Conversion Kawasaki ZZR1400 ZX14

Volgens de beschrijving: "Each bulb has 8 x Genuine Philips Lumileds Luxeon-Z-ES LED Chips 4000 Lm Output Power", maar er bestaan idd geen 6000 K Z-ES LED chips. Met in totaal 4000 lumen, 2000 per unit, zou je op ongeveer 250 lumen per chipje uitkomen (2000 / 8) en als je dan de tabel checkt, kom je uit op twee chipjes die typical 245 lumen doen die in de buurt van 6000 K komen: 5700 en 6500 K. Zullen wel 5700 K chipjes zijn, die 300 K ga je natuurlijk toch niet zien.

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Osiris schreef op donderdag 25 mei 2017 @ 10:09:
[...]

Deze: LED H11 Headlamp Dual Twin Headlight Conversion Kawasaki ZZR1400 ZX14

Volgens de beschrijving: "Each bulb has 8 x Genuine Philips Lumileds Luxeon-Z-ES LED Chips 4000 Lm Output Power", maar er bestaan idd geen 6000 K Z-ES LED chips. Met in totaal 4000 lumen, 2000 per unit, zou je op ongeveer 250 lumen per chipje uitkomen (2000 / 8) en als je dan de tabel checkt, kom je uit op twee chipjes die typical 245 lumen doen die in de buurt van 6000 K komen: 5700 en 6500 K. Zullen wel 5700 K chipjes zijn, die 300 K ga je natuurlijk toch niet zien.
Als je inzoomt op de foto dan lijken de leds op de lamp die je linkt wel echte lumileds te zijn (zie je door de brede transistor die zichtbaar is in elk led lampje).

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Ik heb nu nog wel een "grappig" probleem, als ik de verlichting aan doe heb ik geen ontvangst meer op de radio. :+

Nou was de ontvangst nooit echt fantastisch maar nu is het echt belabberd met verlichting aan.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Gewoon helemaal weg? Of toegenomen ruis?

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Osiris schreef op donderdag 25 mei 2017 @ 21:23:
Gewoon helemaal weg? Of toegenomen ruis?
Veel meer ruis, hoor nog wel iets van stemmen, maar bij een search slaat ie zo'n beetje 80% van de zenders ook over.

Heb voor zekerheid eerst maar eens 2 nieuwe antennes besteld, want er zit nu zo'n el cheapo eBay stubby op. Nu 2 ouderwetse (min of meer originele) sprieten besteld om te kijken of het helpt.

En meteen maar 2 hb3 (9005) grootlicht ledlampen besteld, misschien dat ze elkaar opheffen. :Y .... :N :P

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Zoiets heb ik wel vaker gelezen ja. Een. Oplossing ben ik nog niet tegen gekomen.
Is het toevallig een goedkoop setje? Meen me te herinneren dat bij xenonsetjes dit ook wel eens voor kwam en dat dat soms te maken had met de kwaliteit van de set. Minder goed afgeschermd ed.

Overigens heb ik nog altijd geen bericht terug van de fabrikant.

edit:
Lol, kwam net op deze aliexpress pagina.... https://nl.aliexpress.com...-H10-h11/32794237449.html
Moet je voor de lol eens kijken hoe de S er bij geshopt is.... |:( (bij de productbeschrijving, het grote plaatje dat begint met No. 1)

[Voor 70% gewijzigd door 13art op 26-05-2017 09:32]

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Bruzski
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 08-12 23:37

Bruzski

watte ??

hoi allemaal, interesante topic 8) ik heb zelf deze H4 led al geruime tijd en ben daar enorm tevreden mee, leuke mensen ook!! http://www.cyclopsadventu...Headlight-bulb-_p_83.html

leuke review :)
YouTube: Cyclops Adventure Sports H4 LED Headlight Road Test

☁ Tech Junky | Smart Things | Motivator | ACC Sim GT Pro ☁ (ICQ 8297373)


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Zowaar vandaag, op een ander mail adres, toch nog reactie van de fabrikant (EKLight). Ben benieuwd of er een minimale afname is en wat de prijzen zijn.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Ben benieuwd, anders doe ik wel mee voor een setje H4, hopelijk hebben ze ook H4 High :Y

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

l3art schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 07:44:
Zoiets heb ik wel vaker gelezen ja. Een. Oplossing ben ik nog niet tegen gekomen.
Is het toevallig een goedkoop setje? Meen me te herinneren dat bij xenonsetjes dit ook wel eens voor kwam en dat dat soms te maken had met de kwaliteit van de set. Minder goed afgeschermd ed.

Overigens heb ik nog altijd geen bericht terug van de fabrikant.

edit:
Lol, kwam net op deze aliexpress pagina.... https://nl.aliexpress.com...-H10-h11/32794237449.html
Moet je voor de lol eens kijken hoe de S er bij geshopt is.... |:( (bij de productbeschrijving, het grote plaatje dat begint met No. 1)
Tja wat is goedkoop 35€. :)

1Pair 60W 9600lm High Bright Car Headlights H4 H7 LED H8/H11 HB3/9005 HB4/9006 Auto Front Bulb Automobiles Headlamp Car Lamps EB
http://s.aliexpress.com/2E7ZbIFz
(from AliExpress Android)

Is sowieso wazige handel, geen peil op te trekken, ben al eens "kwaliteits led lampen" hier in NL voor 70€ tegengekomen die ik daarna bij Ali zag voor 25€> :+

Trail and error is het devies volgens mij.

Maar moet eerst eens kijken met een behoorlijk antenne wat er dan gebeurd met de lichten uit. Zijn nu 2 zwakke punten eerst een makkelijke elimineren.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Joopieboy schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 17:28:
Ben benieuwd, anders doe ik wel mee voor een setje H4, hopelijk hebben ze ook H4 High :Y
Setje kost daar 30usd. Ze hebben alleen 6000K lampen, andere kleur moet apart worden gemaakt en dan moet je er minimaal 200 afnemen. Verzendkosten zijn 45usd.

Dus nu is het de vraag wil ik twee sets met een fan of 1 set zonder fan uit NL (had ook antwoord van immers dat het wel degelijk echte lumileds zijn)? De fans in die set zijn zogenaamde maglev fans. Deze zijn geluidsloos en draaien opagmetisme. Ipv op een bal die verstopt kan raken door stof ed.
Advantages of maglev fan:
1. There is even no any resistance for the maglev fan, super lifespan. (Normal ball-bearing fan has surface resistance, after long time working, the lifespan will reduce a lot. )

2. Maglev fan has less revolutions (about 7000), compared with ball-bearing fan (about 10000-12000).
More revolutions, more noise, and even more dust will come into the fan. In this case, The dust is easy to accumulate in and block the common ball-bearing fan.

3. If use maglev fans, we have do some test and find that it is proper to increase even 30%-50% brightness than current fanless led headlight.
Daarnaast heb ik hier in NL 2 jaar garantie en vanuit China 15 maanden. Ik ga er even over nadenken...

[Voor 3% gewijzigd door 13art op 27-05-2017 08:38]

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • harley
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 08-12 21:35
Flagg schreef op vrijdag 26 mei 2017 @ 17:39:
[...]


Tja wat is goedkoop 35€. :)

1Pair 60W 9600lm High Bright Car Headlights H4 H7 LED H8/H11 HB3/9005 HB4/9006 Auto Front Bulb Automobiles Headlamp Car Lamps EB
http://s.aliexpress.com/2E7ZbIFz
(from AliExpress Android)
Ervaring met deze ? Want zien er op zich wel goed uit. Die met die koelblokken aan de achterzijde kan ik niet kwijt dus zoek lumileds met koel strips vraag me alleen af of het voldoende koelt als je ze zoals op die afbeelding helemaal in het rubber frot.

...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

harley schreef op zondag 28 mei 2017 @ 09:37:
[...]

Ervaring met deze ? Want zien er op zich wel goed uit. Die met die koelblokken aan de achterzijde kan ik niet kwijt dus zoek lumileds met koel strips vraag me alleen af of het voldoende koelt als je ze zoals op die afbeelding helemaal in het rubber frot.
Deze zitten nu een week of wat in de mg, maar gek genoeg stoort de radio nu nogal, maar of dat aan een brak design van de auto ligt of aan de lampen geen idee.

En die koeling weet ik niet, de mg heeft sowieso al erg weinig warmte onder de frunk gezien de middenmotor, dus ik neem aan dat ze koel zat blijven. Ik heb de rubber doppen overigens er niet meer omheen gekregen dus ik rijd zonder. Moet even in de gaten houden hoe dit gaat met eventueel vocht.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Snel foototje van m'n xenon (middelste twee), LumiLED schijnwerpers (twee buitenste van de 'grote') en LED pilot lights (helemaal aan de zijkant).Pilot lights lijken anders gekleurd, denk ik, doordat die ruitjes het meer diffuus maken, waardoor ze niet overbelichten, terwijl de xenon/LED koplampen achter projectoren zitten en het geheel aardig overbelicht :P

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BdK9001
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 12:35

BdK9001

Kalm aan en rap een beetje

Mijn LED-jes waren eindelijk binnen, dus gelijk maar ingebouwd.Nu nog even wachten op de schemering/het donker en kijken hoe het lichtbeeld is.

Qua looks zou ik het liefst dubbelschijnende koplampen hebben, maar helaas bepaalt de reflector of het een groot- of dimlicht is, dus ik vrees dat de boel doorlussen leid tot een boel boze tegenliggers... Engelse dimlichtreflector plaatsen aan de rechterzijde zal ook niet de bedoeling zijn

Geheel tactloos? Nee hoor ik heb tweetakt en viertakt


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Doe ik ook leuk mee,grootlicht is vandaag binnengekomen en ff erin gedraaid.

Alleen dimlicht


Dim en groot.Nu lijken mijn stadlichtjes wel erg blauw.. :)

Zat bij het grootlicht nog wel een kadootje en wel 2 stadslichtjes, misschien dat ik die nog wel ff probeer tzt.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Acmosa
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 28-11 19:16

Acmosa

...no comment.

l3art schreef op woensdag 24 mei 2017 @ 21:49:
... In ieder geval is het naar mijn idee voor verzending niet netjes gecontroleerd. En voor die prijs verwacht ik dat wel.

[afbeelding]


[...]
@l3art Is dat de led van Hilox? Heb je al contact met ze opgenomen? Hoe bevalt het licht?

But then again, I could be wrong..


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Daar lijkt het sterk op ja. Heb een bestelling uit staan maar helaas duurt het even voor het geld van de bank hier op een rekening in China staat. PayPal was sneller geweest. Maar goed ze komen er aan zodra het geld bij hun op de rekening staat. Als ik ze heb laat ik het hier uiteraard weten.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Nou, nieuwe antenne er ook opgezet en ik heb 100% betere ontvangst... Tot ik de lichten aan doe that is. :+ Dan zakt ie weer naar 50% betere ontvangst.

Hoe dan ook is het wel een heel stuk beter met de nieuwe antenne. Meeste zenders kan ik weer ontvangen met de lichten aan (nagenoeg)zonder ruis. Nog maar eens een keertje in verdiepen misschien de connectoren afschermen meteenoftander.

[Edit]Ferrite coils zijn besteld, schijnt het op te lossen met de radio.

[Voor 9% gewijzigd door Flagg op 06-06-2017 16:30]

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Gisteren eindelijk mijn led lampen binnen gekregen. Meteen geïnstalleerd. Dit was een makkie in de lexus ct200h.

Wat een bak met licht! Lichtbeeld is ook perfect. Meteen op volle sterkte. Ik ben erg benieuwd hoe het straks is om in het donker te rijden.
Zal binnenkort wel wat foto's plaatsen.

Enige is dat er 1 lamp van de 4 is waarbij er tussen de lamp en de ventilator soort van rubber sealing onderuit komt. Hierdoor is de lamp iets krom (zit in het groot licht, dus op zich geen ramp) en kan hij niet volledig glocked worden in de behuizing. Kan de lamp net geen 15 graden door draaien om hem 100% te locken zoals bij de andere lampen.

Fabrikant bedenkt nu allemaal omwegen om hem wel gewoon goed te krijgen. Zo stellen ze nu voor om de rubber afdichting te verwijderen want dit zou niet nodig zijn... Eens kijken hoe ik dit ga aanpakken.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 12:30

-tom-562

Oliesjeik

Flagg schreef op dinsdag 6 juni 2017 @ 14:23:
Nou, nieuwe antenne er ook opgezet en ik heb 100% betere ontvangst... Tot ik de lichten aan doe that is. :+ Dan zakt ie weer naar 50% betere ontvangst.

Hoe dan ook is het wel een heel stuk beter met de nieuwe antenne. Meeste zenders kan ik weer ontvangen met de lichten aan (nagenoeg)zonder ruis. Nog maar eens een keertje in verdiepen misschien de connectoren afschermen meteenoftander.

[Edit]Ferrite coils zijn besteld, schijnt het op te lossen met de radio.
Ben benieuwd of dat helpt! Ik heb hetzelfde probleem met mijn aftermarket xenon. Las ook dat het te maken kon hebben met dat er niet voldoende massa is. Jammer genoeg helpt een extra massadraad trekken niet in mijn geval, aangezien mijn verlichting massa geschakeld is :P Enige idee was misschien een extra massadraad aan de behuizing van mijn ballast maken, dat schijnt soms te helpen.

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Ze zijn nog steeds onderweg, maar ik laat het weten zodra ze er zijn.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • Blaat
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 12:58

Blaat

Moderator Harde Waren / BBG'er

Hardware Fanaat

l3art schreef op vrijdag 16 juni 2017 @ 11:48:
Gisteren eindelijk mijn led lampen binnen gekregen. Meteen geïnstalleerd. Dit was een makkie in de lexus ct200h.

Wat een bak met licht! Lichtbeeld is ook perfect. Meteen op volle sterkte. Ik ben erg benieuwd hoe het straks is om in het donker te rijden.
Zal binnenkort wel wat foto's plaatsen.

Enige is dat er 1 lamp van de 4 is waarbij er tussen de lamp en de ventilator soort van rubber sealing onderuit komt. Hierdoor is de lamp iets krom (zit in het groot licht, dus op zich geen ramp) en kan hij niet volledig glocked worden in de behuizing. Kan de lamp net geen 15 graden door draaien om hem 100% te locken zoals bij de andere lampen.

Fabrikant bedenkt nu allemaal omwegen om hem wel gewoon goed te krijgen. Zo stellen ze nu voor om de rubber afdichting te verwijderen want dit zou niet nodig zijn... Eens kijken hoe ik dit ga aanpakken.
En welke zijn het nu uiteindelijk geworden?

Ik ben ook op zoek maar het is voor in mijn Opel AFL lampen niet eenvoudig om iets passends te vinden.

Mijn naam is rood, mijn text is blauw. Jouw post wordt ge-edit, als je niet stopt met dat gemauw.


 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Lampen van Eklight. Maar ik weet niet goed of ik ze moet aanbevelen of niet. Wat betreft lichtbeeld en opbrengst ja. Maar kwaliteit weet ik zo nog niet.

Zoals in dit topic te lezen had ik eerst lampen bij een NL bedrijf gekocht (waarvan het branded Eklight lampen bleken te zijn) maar daar zat bij een lamp de koelpasta tot aan de leds. Die terug gestuurd en nu bij Eklight zelf besteld. Van de 4 lampen was er één lamp waarbij een rubbertje tussen de fan en de basis van de lamp er onderuit kwam. Hierdoor stond de lamp iets scheef op de fan. Ook kreeg ik die lamp niet helemaal goed in de socket gedraaid. Maar als je denkt dat ik een vervangende lamp krijg. Nope. De lamp en fan werken dus volgens eklight valt het niet onder de garantie. Advies was ok het rubbertje weg te halen. Nou dat is geen optie want dan wordt de lamp wiebelig. Dat rubbertje is dus ter fixatie.

Bij een volgende bestelling kon er een vervangende mee gezonden worden of ik kon alles weer terug sturen en mn geld terug krijgen.

De lamp waar dus wat kleine issues mee zijn die zit in de fitting voor groot licht dus een hele grote ramp is het niet. Maar na twee bestellingen heb ik wel wat twijfels over de kwaliteit. En de aftersales naar particulieren toe is dus niet de beste (wel altijd vriendelijk te woord gestaan).

Als ik nu moest kiezen zou ik de lampen van immers.info nemen en kijken of er een kortingscode is (was er met Pinksteren).

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Ik weet zo even niet de bedragen waarvoor jij ze besteld hebt, en mensen roepen wel over garantie en alles, maar ik heb met eBay echt serieus geen issues. Laatste keer binnen 2 weken binnen, ook voor iemand anders besteld. Je kan vaak aan de hoeveelheid bestellingen en de verkoper zien of het een grote kans heeft. Kennis heeft 1 keer een beschadigde lamp gehad met transport, en ok hij is wel een user met een 300+ waarderingen (tiental meer dan ik), maar hij kreeg zonder problemen en ander opgestuurd. :)

Duurt wel 2-3 weken, maar dan heb je ook wat.

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • BdK9001
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 12:35

BdK9001

Kalm aan en rap een beetje

BdK9001 schreef op dinsdag 16 mei 2017 @ 10:55:
[...]

Er is mij verteld dat dat niet helemaal opgaat. Desondanks heb ik deze besteld voor m'n scooter (ik heb dezelfde als FvdBerg), 10-30V lijkt me voldoende veilige marge om eventuele pieken op te vangen.

Mocht het lichtbeeld op de scooter me niet al te veel tegenstaan ga ik ook voor de auto (2002 Focus) een setje led dimlichten scoren, dus dan meld ik mij hier weer.

Ik heb overigens in zowel de scooter als de auto ook deze zitten voor stadslicht
Net voor het eerst in het donker gereden, lichtbeeld en opbrengst zijn erg goed, helaas heb ik de voorkap niet goed teruggezet, met ongelukkige tegenliggers als gevolg... Morgen maar even aanpassen O-)

Geheel tactloos? Nee hoor ik heb tweetakt en viertakt


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

-tom-562 schreef op vrijdag 16 juni 2017 @ 11:58:
[...]

Ben benieuwd of dat helpt! Ik heb hetzelfde probleem met mijn aftermarket xenon. Las ook dat het te maken kon hebben met dat er niet voldoende massa is. Jammer genoeg helpt een extra massadraad trekken niet in mijn geval, aangezien mijn verlichting massa geschakeld is :P Enige idee was misschien een extra massadraad aan de behuizing van mijn ballast maken, dat schijnt soms te helpen.
Heb ze gisteren binnen gekregen en meteen getest, gewoon even snel er omheen gedaan, ik zag overal dat je de draad er eigenlijk een keer omheen moet draaien, maar eerst maar even zo geprobeerd.

En warempel ik heb weer vol ontvangst. Nog een beetje static af en toe, dus ik draai ze er nog wel een keertje er omheen tzt, maar eigenlijk is het nu al helemaal weg. d:)b

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • -tom-562
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 12:30

-tom-562

Oliesjeik

Flagg schreef op zaterdag 24 juni 2017 @ 13:34:
[...]


Heb ze gisteren binnen gekregen en meteen getest, gewoon even snel er omheen gedaan, ik zag overal dat je de draad er eigenlijk een keer omheen moet draaien, maar eerst maar even zo geprobeerd.

En warempel ik heb weer vol ontvangst. Nog een beetje static af en toe, dus ik draai ze er nog wel een keertje er omheen tzt, maar eigenlijk is het nu al helemaal weg. d:)b
Ok nice! Welke/waar heb je ze besteld, en waaromheen zet je ze?

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

-tom-562 schreef op zaterdag 24 juni 2017 @ 17:28:
[...]

Ok nice! Welke/waar heb je ze besteld, en waaromheen zet je ze?
Aliexpress zoeken op ferrite coils, en ik heb ze zo dicht mogelijk bij de lamp om de 2 aders gedaan. Maar ik ga nog wel ff experimenteren op andere plekken.

http://betterautomotiveli...r-hid-and-led-headlights/

[Voor 24% gewijzigd door Flagg op 24-06-2017 17:46]

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ThunderNet
 • Registratie: Juni 2004
 • Nu online
Heeft iemand hier trouwens ervaring met het gebruik van LED-verlichting in de mistlampen? Ik moet mijn bumper er komende week toch af hebben dus dan zou vervangen relatief simpel zijn.

Heb je liever vooraf, of achteraf, dat ik zeg dat ik geen flauw idee heb wat ik doe?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Lijkt mij gewoon prima te gaan. Hoezo wel of niet dan?

Trouwens ik zie hier nu de 3e gen lampen voorbij komen zoals deze:
http://vi.raptor.ebaydesc...1499072439282&cspheader=1

Dat zijn dus CSP LEDs, die hebben een minder hoge lichtopbrengst dan een vergelijkbare 'echte' Lumiled/Luxeon ZES LED. Die zijn wel bijna 2x zo duur nog (45-50vs 25-30 dollar) maar daar heb je echt veel meer aan. :)

[Voor 79% gewijzigd door Joopieboy op 03-07-2017 11:03]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ThunderNet
 • Registratie: Juni 2004
 • Nu online
Joopieboy schreef op maandag 3 juli 2017 @ 10:58:
Lijkt mij gewoon prima te gaan. Hoezo wel of niet dan?

Trouwens ik zie hier nu de 3e gen lampen voorbij komen zoals deze:
http://vi.raptor.ebaydesc...1499072439282&cspheader=1

Dat zijn dus CSP LEDs, die hebben een minder hoge lichtopbrengst dan een vergelijkbare 'echte' Lumiled/Luxeon ZES LED. Die zijn wel bijna 2x zo duur nog (45-50vs 25-30 dollar) maar daar heb je echt veel meer aan. :)
Ik zat naar deze te kijken:

https://www.autoledplaza....30W-750LM-6000K-Xenon-Wit

Heb je liever vooraf, of achteraf, dat ik zeg dat ik geen flauw idee heb wat ik doe?


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Joopieboy schreef op maandag 3 juli 2017 @ 10:58:
Lijkt mij gewoon prima te gaan. Hoezo wel of niet dan?

Trouwens ik zie hier nu de 3e gen lampen voorbij komen zoals deze:
http://vi.raptor.ebaydesc...1499072439282&cspheader=1

Dat zijn dus CSP LEDs, die hebben een minder hoge lichtopbrengst dan een vergelijkbare 'echte' Lumiled/Luxeon ZES LED. Die zijn wel bijna 2x zo duur nog (45-50vs 25-30 dollar) maar daar heb je echt veel meer aan. :)
Goed lezen is het devies (mits ze eerlijk zijn) want aan het uiterlijk kan je het niet zien of het lumileds zijn of niet. Er zijn lumileds h4 lampen die er net zo uit zien wat led layout betreft.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Jup, en proberen op te letten met de specs, de ene geeft per lamp op, de andere per twee, etc.

@Thundernet zal zo eens op eBay kijken, die zijn wel erg duur en weinig opbrengst. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Haha ja klopt, ook een keer tegenaan gelopen. Nog wel kunnen annuleren gelukkig.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Haha jup, same here. :P Heb nu 60W per lamp erin zitten maar omdat het H4 is heb ik maar 30W in gebruik. :+ Daarom hopen dat voor het najaar de prijs een beetje wilt zakken dan bestel ik die nog wel eens. :)

Of eens mailen of die een enkele wilt opsturen aangezien het voor de motor is...

Zit naar deze te kijken trouwens:
http://m.ebay.com/itm/Bri...68422?nav=WATCHING_ACTIVE

En @Thundernet, ik zou voor deze gaan als ik even zo snel kijk:
http://m.ebay.com/itm/2X-...8f9fff556ea%257Ciid%253A4

Je moet alleen zeker weten of je de kabel kwijt kan, mistlampen bieden vaak niet veel ruimte. :)

[Voor 7% gewijzigd door Joopieboy op 03-07-2017 11:17]

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Achterlichten en remlichten van de Saab vervangen voor led. Werken prima en ingebouwde canbus weerstand dus geen meldingen. d:)b

Heb nu wel een 2 minuten durende flash feestverlichting nadat de auto van contact is. Ziet er wel grappig uit. Lichten flitsen heel snel een paar minuten volledig random. 8)

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ThunderNet
 • Registratie: Juni 2004
 • Nu online
Flagg schreef op zaterdag 8 juli 2017 @ 17:48:
Achterlichten en remlichten van de Saab vervangen voor led. Werken prima en ingebouwde canbus weerstand dus geen meldingen. d:)b

Heb nu wel een 2 minuten durende flash feestverlichting nadat de auto van contact is. Ziet er wel grappig uit. Lichten flitsen heel snel een paar minuten volledig random. 8)
Ik heb dat alleen bij de led-stadslichten op mn saab. De led-achterlichten knipperen niet.

Heb je liever vooraf, of achteraf, dat ik zeg dat ik geen flauw idee heb wat ik doe?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BdK9001
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 12:35

BdK9001

Kalm aan en rap een beetje

Flagg schreef op zaterdag 8 juli 2017 @ 17:48:
Achterlichten en remlichten van de Saab vervangen voor led. Werken prima en ingebouwde canbus weerstand dus geen meldingen. d:)b

Heb nu wel een 2 minuten durende flash feestverlichting nadat de auto van contact is. Ziet er wel grappig uit. Lichten flitsen heel snel een paar minuten volledig random. 8)
Waar heb je die vandaan? Wil m'n Focus ook voorzien van full-led, maar vind voornamelijk led-lampen voor koplampen O-)

Geheel tactloos? Nee hoor ik heb tweetakt en viertakt


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

BdK9001 schreef op zondag 9 juli 2017 @ 10:30:
[...]

Waar heb je die vandaan? Wil m'n Focus ook voorzien van full-led, maar vind voornamelijk led-lampen voor koplampen O-)
WLJH 2x DC12V High Power 60 SMD 12V 1156 BA15S P21W Canbus No Error Car LED Rear Reversing Tail Light Bulb For CITROEN C2-C5 C8
http://s.aliexpress.com/qM7j22mQ
(from AliExpress Android)

:)

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online


Niet echt 't beste vergelijkingsmateriaal, de 1e foto (halogeen) bleek achteraf enorm bagger te zijn :+ Je ziet wel dat Xenon een stuk mooier is :P maar of dat aan de lampjes of aan de foto ligt is zo natuurlijk niet te zien.. In 't écht wel uiteraard O-)

3e foto is met LED grootlicht, bij halogeen verzuimd foto van te maken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Ook een heel stuk meer in de breedte, dat mis ik een klein beetje bij mijn verlichting. Of dat nu ook door de projector komt, geen idee. :P Maar ziet er goed uit!

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Ik ben dik tevreden over mijn led. Stuk feller dan halogeen in ieder geval. Xenon is moeilijk vergelijken aangezien ik in deze auto geen xenon heb gehad. Als ik het vergelijk met xenon van andere auto's komt het wat intensiteit betreft goed mee, misschien iets minder fel, maar dat idee had ik ook met mn vorige auto waar ook xenon in zat. Waarschijnlijk omdat de projector een halogeen projector is, die zijn naar mijn idee iets minder helder. Led als grootlicht is echt fenomenaal.

[Voor 43% gewijzigd door 13art op 09-07-2017 21:49]

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
l3art schreef op zondag 9 juli 2017 @ 21:46:
Led als grootlicht is echt fenomenaal.
Ik ben vooral goed te spreken over het goed knipperende karakter van LED-verlichting O-) M'n grootlicht-relais werkt in ieder geval goed mee in het duidelijk aanwezig zijn van m'n twee instant schakelende grootlichten :+

Aan een stroboscoop doet 't niet onder, laat ik 't zo zeggen :P

[Voor 10% gewijzigd door Osiris op 09-07-2017 21:51]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Osiris schreef op zondag 9 juli 2017 @ 21:50:
[...]

Ik ben vooral goed te spreken over het goed knipperende karakter van LED-verlichting O-) M'n grootlicht-relais werkt in ieder geval goed mee in het duidelijk aanwezig zijn van m'n twee instant schakelende grootlichten :+

Aan een stroboscoop doet 't niet onder, laat ik 't zo zeggen :P
Haha, leuk gratis extraatje. Heb ik gelukkig geen last van. Maar ik heb ook geen canbus systeem in mijn ct200h. Al zou de ballast wel canbus proof moeten zijn.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
l3art schreef op zondag 9 juli 2017 @ 22:06:
[...]

Haha, leuk gratis extraatje. Heb ik gelukkig geen last van.
Oh, niets mis met 't relais hoor, meer m'n eigen vinger die het stroboscoop-effect veroorzaakt :X 't Relais werkt iig goed mee, niet dat 'ie te traag reageert ofzo ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
Osiris schreef op zondag 9 juli 2017 @ 22:07:
[...]

Oh, niets mis met 't relais hoor, meer m'n eigen vinger die het stroboscoop-effect veroorzaakt :X 't Relais werkt iig goed mee, niet dat 'ie te traag reageert ofzo ;)
Ahhh op die fiets.
Dat heb ik nog niet geprobeerd.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • FunkyBro
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 09:48
Flagg schreef op zondag 9 juli 2017 @ 12:01:
[...]


WLJH 2x DC12V High Power 60 SMD 12V 1156 BA15S P21W Canbus No Error Car LED Rear Reversing Tail Light Bulb For CITROEN C2-C5 C8
http://s.aliexpress.com/qM7j22mQ
(from AliExpress Android)

:)
Gekke vraag misschien, maar heb je de LED's in rood of wit gehaald? Normale lampjes komen alleen in het wit (geel) en bij remlichten zorgt de rode kap voor de kleur maar bij LED kan je ook voor rood kiezen, dus sloeg de verwarring toe 8)7

Uiteindelijk doen we allemaal maar wat


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Met rode leds krijg een wat diepere rode kleur, dat is wel erg mooi moet ik zeggen. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

FunkyBro schreef op zondag 9 juli 2017 @ 22:20:
[...]


Gekke vraag misschien, maar heb je de LED's in rood of wit gehaald? Normale lampjes komen alleen in het wit (geel) en bij remlichten zorgt de rode kap voor de kleur maar bij LED kan je ook voor rood kiezen, dus sloeg de verwarring toe 8)7
Nee wit uiteraard, je kan ook geel nemen maar met echt wit vind ik het iets mooier, wat roder en minder oranje.

Je kan ook rode nemen, maar dan gaat je helderheid waarschijnlijk afnemen ipv toenemen, maar kan best.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
l3art schreef op zondag 9 juli 2017 @ 22:12:
[...]

Ahhh op die fiets.
Dat heb ik nog niet geprobeerd.
Och, als je gefrustreerd genoeg met je medeweggebruiker bent.. :+

 • BdK9001
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 12:35

BdK9001

Kalm aan en rap een beetje

Flagg schreef op zondag 9 juli 2017 @ 12:01:
[...]


WLJH 2x DC12V High Power 60 SMD 12V 1156 BA15S P21W Canbus No Error Car LED Rear Reversing Tail Light Bulb For CITROEN C2-C5 C8
http://s.aliexpress.com/qM7j22mQ
(from AliExpress Android)

:)
Thanks! Ga ik daar ff shoppen :)

Geheel tactloos? Nee hoor ik heb tweetakt en viertakt


 • Headshot_NL
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 13:06
Voor en achter zou ik bij mijn Yaris Hybrid (2012) de knipperlichten willen vervangen. Als test had ik er laatst een test ledje van iemand in zitten met als gevolg een snel knipperlicht. Een standaard led is dus niet voldoende, weet iemand wat ik hier wel in kan doen? Het is geen canbus maar moet het dan iets zijn met weerstand?

🔋 Hyundai Ioniq electric premium 28kWh | ☀️ 2175Wp oost, 1005Wp zuid, 2175Wp west | 🌡️ LG 3,5kW + 2,5kW warmtepomp


 • Erasmo
 • Registratie: Juli 2004
 • Niet online

Erasmo

Laadpaaljager

Het makkelijkst is om je knipperlicht relais te vervangen door een die het wel ondersteunt.

Doet iets met stroom, motors en nu ook auto's op YouTube


 • TheBrut3
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 08:12
Weet iemand een goede W5W LED? Ik heb in mijn auto een kapot stadslampje, maar bij mijn dagrijverlichting en xenon staat het standaard 'geel' lampje niet mooi. LED heeft hopelijk een beter passende kleur. Heb mijn dealer gebeld, daar leveren ze geen LED W5W omdat ze er slechte ervaring mee hebben.

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Herken het probleem, uitvallen, storen, verkleuren, problemen met canbus. Ben met het plaatsen van led op deze uitgekomen van Osram:
http://www.ebay.com/itm/302110008253

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Joopieboy schreef op vrijdag 21 juli 2017 @ 14:30:
Herken het probleem, uitvallen, storen, verkleuren, problemen met canbus. Ben met het plaatsen van led op deze uitgekomen van Osram:
http://www.ebay.com/itm/302110008253
Ik kreeg er twee gratis bij de koplampen (de bekende Ali express kadootjes) en werken prima. :+

MG achterlichten zijn nu ook voorzien van led remlichten. Niet meer opbrengst maar dat maakt niet uit, gaat er mij om dat ze langer meegaan. Nu zijn er alleen nog de achterlichten voor de MG onderweg.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Led remlichten vind ik wel link. Met de zon er vol op zie het echt niet. :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • SjoerdGTI
 • Registratie: Juni 2017
 • Laatst online: 08-12 20:28
Wat een leuk topic!
Net even snel een video gemaakt ( slechte kwaliteit ) van mijn VW golf FL met active lights assist.

YouTube: VW active light assist

Wat ben ik er blij mee! Echt een verademing. Vanaf een pas seconden zie je de lichtbundel veel groter worden en meesturen.

Zal van de week een keer een goed filmpje laten maken door een passagier ;-) :+

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Joopieboy schreef op maandag 24 juli 2017 @ 16:50:
Led remlichten vind ik wel link. Met de zon er vol op zie het echt niet. :)
M'n ZZR heeft een LED remlicht af-fabriek. Een deel van de LED's fungeert als achterlicht en als je de rem inknijpt/-trapt, dan gaat de rest ook branden.

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020
Led achterlicht =/= led vervang lampje

Ik heb zelf ook een led achterlicht en dat is toch net wat anders dan een ander lampje in een gewone behuizing :)

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Osiris
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
True true.

 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 08-12 21:24

tdw

Amai seg!

Ik wil graag de knipperlichten van m'n motor vervangen door LED. Momenteel zit er een R10W lampje in, die heeft een BA15S / 1156 fitting en een lengte van 37 mm. Ik heb al lampjes geprobeerd (vergelijkbaar met deze), maar die zijn 47 mm lang en als ik dan m'n lens er terug op doe maakt ie geen contact meer doordat de lens ertegenaan drukt. Ik ben dus op zoek naar lampen die korter zijn maar minstens net zo fel (liefst een tikje feller) dan de standaard gloeilampen met een lengte kleiner dan 40 mm, met de kleur oranje. Heeft iemand aanraders? Ik heb al een LED-relais liggen dus ik heb geen weerstanden oid nodig :)

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • 13art
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 11:36

13art

Moderator Mobile
tdw schreef op woensdag 2 augustus 2017 @ 19:28:
Ik wil graag de knipperlichten van m'n motor vervangen door LED. Momenteel zit er een R10W lampje in, die heeft een BA15S / 1156 fitting en een lengte van 37 mm.
Dan kom je denk ik op zoiets
uit, maar geen idee hoe fel die zijn.

Te koop: Samsung S21+ 256GB Zilver.


 • tdw
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 08-12 21:24

tdw

Amai seg!

l3art schreef op donderdag 3 augustus 2017 @ 11:59:
[...]

Dan kom je denk ik op zoiets
uit, maar geen idee hoe fel die zijn.
Bedankt voor het meedenken. Volgens de specs is een R10W lamp 37,5 mm hoog. Na contact gehad te hebben met een store heb ik deze besteld. Die zijn 38 mm hoog en lijken op de LED's die ik eerder heb ontvangen. Die waren fel genoeg, hopelijk zijn deze dat ook :+

"There is that sort of assumption by the government that we're all driving around at 8 o'clock in the morning to be really annoying"
~ James May


 • Flagg
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Joopieboy schreef op maandag 24 juli 2017 @ 16:50:
Led remlichten vind ik wel link. Met de zon er vol op zie het echt niet. :)
Remlichten zijn apart segment dus zie je echt prima. :)

Felheid is overigens hetzelfde als de oude lampjes, maar ze zijn wel sneller aan dus veiliger. :Y) B)

[Voor 17% gewijzigd door Flagg op 03-08-2017 20:24]

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


 • TheShadow
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 26-11 19:54

TheShadow

Automonteur in hart en nieren

Afgelopen week kreeg ik mijn Chinese H4 LED binnen.Wat meteen opviel is dat de LED's naar de boven en onderkant van de fitting gericht waren. Even gemonteerd en een vergelijk gefotografeerd tussen halogeen en LED:


Dat leek dus nergens op. De refundaanvraag is onderweg op basis van deze foto's.
Maar toch leek de lamp wel potentie te hebben. Afscherming met een schildje, het achterste deel van de LED's gaat branden bij het bedienen van het grootlicht. Dus heb ik de H4-ring van de lamp gepeuterd en op de juiste manier geplaatst. En zowaar heb ik redelijk lichtbeeld en keurig grootlicht.

Wel een redelijke hoeveelheid strooilicht, maar dat is voor mijn veiligheid juist goed. Met een 25W halogeenlampje ziet men je een stuk sneller over het hoofd dan met een felle, ietwat irritante LED-lamp.

In de invallende duisternis ziet het er zo uit.Dat is echt een stuk meer licht dan de standaard 25W halogeen. En het oogt nog een stuk mooier ook.

If you want time, buy the magazine!

Pagina: 1 2 3 ... 29 Laatste

Let op:
Wanneer je een setje deelt/showt, dan graag ook even merk en type vermelden en waar je deze vandaan hebt. Erg veel posts zijn namelijk vragen wat setje x of y exact is en deze vandaan komt.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee