Het grote brillen topic - Receptuur/Zonnebril etc.

Pagina: 1 ... 3 ... 9 Laatste
Acties:

Onderwerpen


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
Ora et Labora schreef op donderdag 7 november 2019 @ 13:20:
Als kind (ik ben van 1985) jaren een bril gehad, welke sterkte en dergelijke weet ik niet meer. Toen ik een jaar of 10 was kwam ik bij toeval bij een andere oogarts terecht welke aangaf dat ik helemaal geen bril nodig had.

5 jaar geleden een keer bij HA een meting laten doen, resultaat:
Rechts heeft u geen sferische sterkte, alleen een cylinder van -0.50. Uw PD is
rechts 34.5.
Links heeft u een sferische sterkte van -0.25 en een cylinder van -0.25. Uw PD is
links 35.0.

Toch een bril laten aansmeren, met blauwfilter. Al die jaren zelden gebruik van gemaakt maar wel als ik hoofdpijn had.
Vandaag werk ik op een 13 inch laptop de hele dag, dan gebruik ik de bril ook waar ik zeker goed verschil bemerkt maar verder eigenlijk nooit op.

Ik vind een bril enorm vervelend zitten, bovenstaande waarden zijn ook vrij minimaal volgens mij. Iemand een idee of zoiets ook met lenzen te doen is?
Al diverse optichains benaderd maar deze geven allemaal aan dat ik eerst maar eens langs moet komen maar dat vind ik alleen maar zin hebben als zoiets alternatiefs mogelijk is.
toon volledige bericht
Je kan kijken of je de cilinder echt nodig door te testen zonder bril:
https://www.acuvue.co.uk/eye-problems/astigmatism

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Zebby
  • Registratie: Maart 2009
  • Laatst online: 08-05 18:55
Ik draag ook al 15+ jaar brillen, maar doe er altijd wel (te) lang mee. Draag mijn huidige bril al zeker 6 jaar, dus ik verwacht dat mijn sterkte wel weer wat is aangepast. Ga persoonlijk liever naar een opticien die al wat langer meegaat, de tijd aan je besteed en niet moeilijk doet. Als de neusvleugels wat oud worden vervangen ze die gewoon zonder gemor, en ik was een keer zo slim om mijn zonnebril niet goed op te bergen dat die op een trap viel en ik er precies op ging staan - ook kosteloos frame terug gebogen.

Last van krassen op brillen eigenlijk nooit gehad, nu voor het eerst omdat ik echt recht over een scherp randje ging. Liever mijn bril dan mijn oog...

Dus, ik ga weer naar een wat duurdere keten. Mijn vader draagt al langer brillen en heeft ook zo'n mega complex recept nodig en is heel kieskeurig, dus als hij tevreden is over een zaak zal ik dat ook zijn :D Ik ben meestal 150 kwijt voor glazen, en tja, montuur wisselt. Zag vorige keer een hele mooie voor 800, maar gekozen voor de net iets minder mooie van 250. Dat zou zeker goedkoper kunnen.

Mijn advies zou zijn - heb je geen spannende afwijkingen (standaard +/- niet te hoog) dan kun je prima naar specsaves e.a. Heb je wat meer afwijking (vanaf 2) of cilinders, ga dan voor een goede bril, zeker als je hem zoals ik de hele dag draagt. Mensen geven gerust 200 euro aan een paar schoenen uit, maar niet aan een bril waar ze mee zien en nog langer dragen? Kies waar je bespaart...

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Krisp
  • Registratie: Oktober 2004
  • Niet online

Krisp

like.no.other

Canon23 schreef op donderdag 7 november 2019 @ 09:50:
Je lult als een verkoper. Met die redenatie moet iedereen een oled hebben hangen ipv lcd, een bmw 7 serie rijden ipv een primera uit 2000, op van bommels of clarks lopen ipv van haren schoenen etc.
Mensen hoeven niet altijd top of the bill, vaak ivm financieen, te hebben en nemen dan genoegen met minder. Anders hadden we alleen maar elite winkels gehad.

[...]
Zoals eerder gezegd is het wel iets genuanceerder dan dit. Zodra een bril (of eigenlijk vooral de glazen) complexer worden, beginnen gespecialiseerde opticiens hun waarde te tonen. Dan hoef je niet meer bij de goedkope ketens (HA, CT) aan te komen, maar levert de lokale opticiens prima wat je wil.

Met monturen geldt inderdaad dat -net zoals schoenen van de Bristol- goedkope brillen ook functioneren. Maar de coating vliegt er dan snel af en ze zijn niet zo stevig als je zou willen - iig niet in vergelijking met een titanium (draad)montuur. Dat is in beginsel een keuze, maar voor een item wat ik 3-5 jaar lang dagelijks op mijn hoofd heb, weet ik wat mijn keuze is.

Life is what happens to you, while you're busy making other plans (John Lennon) - Ioniq 28kWh / 9,9kWP zonnepanelen (west) / Panasonic 9kW WP


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Lasteraar
  • Registratie: Oktober 2010
  • Laatst online: 03-02 14:21
Canon23 schreef op donderdag 7 november 2019 @ 09:50:

Mensen hoeven niet altijd top of the bill, vaak ivm financieen

[...]
Dat zeg ik toch. Dus je neemt genoegen met minder.
Niet te verwarren met een beter product..

Van Bommels lopen idd ook beter dan Schoenen van de Bristol. En de Bristol bestaat ook nog steeds. Er is schijnbaar een grote groep die genoegen (/zal moeten nemen ) neemt met minder.

Maar ik lees in o.a. dit topic reacties van mensen met problemen. Die gaan dan van de Specsavers naar de Pearle.. En het probleem blijft. Dan moet je gewoon een goede opticien opzoeken met beter materiaal en dan is het probleem vaak wel op te lossen.

En ja dat kost meer geld.
Het leven is oneerlijk.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
Of je geneest je bijziendheid zelf :+
https://www.myopiaismental.com/

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Ik heb een sterkte van +24 en +26 doordat als baby mijn ooglenzen verwijderd zijn als gevolg van aangeboren staar. Tot mijn 16e heb ik een bril gehad van +20. Daarna jarenlang contactlenzen tot een halfjaar geleden. Omdat ik aan beide ogen een heftige hoornvliesontsteking heb (het is nog niet helemaal over) mag ik geen contactlenzen meer in en ook IOL's zijn bij mij niet mogelijk. Dus helaas weer aan de bril. Ik heb Zeiss Afaak glazen, die asferisch zijn en daardoor minder dik zouden zijn en ook mijn ogen minder zouden vergroten. Maar het valt me toch vies tegen hoe dik die glazen toch nog zijn en ook dat mijn ogen echt mega groot zijn. Ik voel me super ongemakkelijk met die jampotglazen op m'n neus, ook omdat ik beroeps muzikant ben en veel op een podium sta. Als kind had ik lenticulaire glazen en volgens mij waren die lang zo dik niet. Mijn ogen waren toen ook wel erg groot, maar ik heb het idee dat het met deze bril nog erger is. Kortom, als ik dan toch weer aan de bril moet zou ik liever weer lenticulaire glazen hebben, maar volgens mijn opticien zijn die niet meer te leveren en zijn die Zeiss Afaak glazen ook lensvormige glazen in een moderner jasje waardoor ook je perifere gezichtsveld beter is. Ik hoop dat iemand tips heeft, want ik voel me echt doodongelukkig met deze bril op m'n neus.

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
markwieman schreef op donderdag 21 november 2019 @ 12:49:
...maar volgens mijn opticien zijn die niet meer te leveren en zijn die Zeiss Afaak glazen ook lensvormige glazen in een moderner jasje waardoor ook je perifere gezichtsveld beter is. ...
Dat is inderdaad wat Zeiss ook aangeeft in de informatie over dat type... op zich is het gekozen materiaal ook wel begrijpelijk denk ik (hoog abbegetal), dunnere glazen zouden (zoals ook op die pagina wordt aangegeven) kunnen met materiaal met een hogere brekingsindex (maar dan lager abbegetal (dus meer chromatische abberaties (iets dat ik in iedergeval als onprettig ervaar (en bij zo'n sterke breking als bij jou nodig is, zal het denk ik nog storender kunnen uitpakken))).

Waar je mbt de vergroting van de ogen misschien naar zou kunnen kijken is de afstand tussen oog en brillenglas.

Maar goed, ik ben maar een brillen-amateur natuurlijk...

[ Voor 6% gewijzigd door begintmeta op 21-11-2019 13:38 ]


Acties:
  • +4 Henk 'm!

  • Flagg
  • Registratie: Oktober 1999
  • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Lasteraar schreef op donderdag 7 november 2019 @ 15:24:
[...]


Dat zeg ik toch. Dus je neemt genoegen met minder.
Niet te verwarren met een beter product..

Van Bommels lopen idd ook beter dan Schoenen van de Bristol. En de Bristol bestaat ook nog steeds. Er is schijnbaar een grote groep die genoegen (/zal moeten nemen ) neemt met minder.

Maar ik lees in o.a. dit topic reacties van mensen met problemen. Die gaan dan van de Specsavers naar de Pearle.. En het probleem blijft. Dan moet je gewoon een goede opticien opzoeken met beter materiaal en dan is het probleem vaak wel op te lossen.

En ja dat kost meer geld.
Het leven is oneerlijk.
Het heeft me anderhalf jaar gekost om mijn vriendin naar de echte opticien te krijgen (zelf geen bril nodig). Alle grote ketens gehad en iedere keer hetzelfde gezeur "U moet een paar weken wennen aan de glazen".

Daarna toch naar een opticien gegaan, eentje die zich met recht opticien mag noemen. En de problemen voorgelegd en ze is 2 uur lang doorgemeten. Moest daarna nog een keertje 's ochtends terugkomen (iets met minder vermoeide ogen) en weer een uur bezig geweest.

En de bril die ze kreeg was in één keer goed, ze hoefde niet te wennen aan de glazen. Hij zei ook dat dat onzin was, glazen moet in een keer goed zijn het is geen wennen wat je doet het is compenseren voor beroerde glazen.

Enige waar je aan moet wennen is een varifocus gedeelte als je dat nooit gehad hebt.

Ze zal nooit meer ook maar één stap zetten in die gooi en smijt brillen toko's. En sowieso direct verwijderen uit elk contract met zorgverzekeraars. Te belachelijk voor woorden dat die charlatans hun wanproducten mogen declareren.

En dan mag je gewoon iedere 6 jaar (of eerder bij aangetoonde achteruitgang) bij een opticien een bril van 750€ vergoed krijgen.

Ipv iedere 2 jaar een leuk nieuw hip montuurtje uitzoeken op kosten van de maatschappij. (2de gratis, nee bril 1 is 2x te duur die wordt vergoed door de verzekering en dan is de 2de dus gratis). Nogmaals charlatans.

Het is hetzelfde als iemand met slechte voeten bij de Bristol ieder half jaar schoenen mag kopen en die vergoed worden door de zorgverzekering.

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
begintmeta schreef op donderdag 21 november 2019 @ 13:36:
[...]

Dat is inderdaad wat Zeiss ook aangeeft in de informatie over dat type... op zich is het gekozen materiaal ook wel begrijpelijk denk ik (hoog abbegetal), dunnere glazen zouden (zoals ook op die pagina wordt aangegeven) kunnen met materiaal met een hogere brekingsindex (maar dan lager abbegetal (dus meer chromatische abberaties (iets dat ik in iedergeval als onprettig ervaar (en bij zo'n sterke breking als bij jou nodig is, zal het denk ik nog storender kunnen uitpakken))).

Waar je mbt de vergroting van de ogen misschien naar zou kunnen kijken is de afstand tussen oog en brillenglas.

Maar goed, ik ben maar een brillen-amateur natuurlijk...
Bedankt voor je reactie Begintmeta. Het klopt dat hoge indexglazen niet geschikt zijn bij de hoge sterkte die ik heb. Bovendien zouden die ook nog hartstikke dik uitvallen, dus wat dat betreft is er niet veel verschil. Het probleem is gewoon dat ik al 30 jaar contactlenzen heb gehad en de ontwikkelingen in de optiek wereld niet echt gevolgd heb. En dat je wordt doodgegooid met allerlei verhalen en reclames over dunne brillenglazen.

En tja....het zal vast wel heel naïef zijn, maar dan verwacht je toch niet dat je met een bril rond moet gaan lopen, waarvan de glazen in het midden 18 mm dik zijn. En ik vind het gewoon heel erg jammer dat die ouderwetse lenticulaire glazen niet meer gemaakt worden. Het nadeel van die glazen was dat je perifeer gezichtsveld erg klein was. Maar ik vond het er toch stukken "normaler" uitzien dan de bril die ik nu heb. En dan heb ik nog het aller-aller kleinste montuur genomen dat ik kon vinden en de afstand van het glas tot mijn oog is ook zo klein mogelijk.

Maar ja, helaas het ziet er echt niet uit. Gelukkig kan ik ook blind zingen, drummen en trombone spelen. :O :O Dirigeren wordt wat moeilijker, dus daarbij dan toch maar m'n bril op. _/-\o_ :( :(

En verder blijf ik hopen dat er hier iemand is, die een leverancier weet die toch nog lenticulaire glazen maakt.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
markwieman schreef op vrijdag 22 november 2019 @ 11:47:
...

En verder blijf ik hopen dat er hier iemand is, die een leverancier weet die toch nog lenticulaire glazen maakt.
Ik weet dat je bij Rodenstock speciaal gespecificeerde lenzen kan bestellen (Rodenstock Manufaktur (ik denk overigens dat dat ook bij andere fabrikanten kan)), maar ik weet niet wie die voor jou zou kunnen specificeren, misschien een beetje rondvragen bij optometristen en opticiens in je buurt (en/of aan Rodenstock natuurlijk).

[ Voor 12% gewijzigd door begintmeta op 22-11-2019 12:16 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • cri0s
  • Registratie: Januari 2012
  • Laatst online: 09-05 13:04
Ik zal je vraag eens voorleggen aan de verschillende leveranciers waar ik mee werk @markwieman ...
Het probleem met de huidige lenticulaire glazen in de markt is dat deze vooral voor hogere minsterktes worden gemaakt en niet meer voor de hogere plussterktes.
De leveranciers waar ik mee werk hebben allen nog een catalogus speciaal gericht op "buitenstandaard" glazen maar dat gaat eigenlijk allemaal via de buitenlandse labs. Zodra ik iets weet koppel ik het terug!

BrilnerdNL @ Twitch Instagram: BrilnerdNL


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Dank je wel allebei. Ik vindt dat maatwerkverhaal van Rodenstock ook wel goed klinken. Er zitten hier in de buurt in ieder geval een aantal opticiens die met hen samenwerken. Dus ga daar ook maar eens m'n licht opsteken.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • cri0s
  • Registratie: Januari 2012
  • Laatst online: 09-05 13:04
@markwieman
Ik heb Zeiss nog even gebeld en inderdaad geen Lenticulair meer voor Afaken helaas.
Essilor maakt wel een specialty lens lenticulair voor Afaken, gaat op aanvraag via de Franse fabriek.
Het Zweedse Multilens (in Nederland vertegenwoordigd door OLVS) maakt ook lenticulair in een "bijna" onbeperkt hoge sterkte. Hier is de maximale sterkte afhankelijk van de uiteindelijke glasdiameter (dus hoe groot je montuur zou zijn).
Rodenstock net geprobeerd te bellen maar die waren met lunchpauze ;)

BrilnerdNL @ Twitch Instagram: BrilnerdNL


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • WCA
  • Registratie: September 2010
  • Laatst online: 11-05 09:10

WCA

Ik heb rodenstock, zeiss, specsavers en essilor gehad, en essilor kijkt voor mij met afstand het beste. Die bieden ook maatwerk overigens

Share and Enjoy!


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Heel erg bedankt @cri0s, super dat je dit voor me uitzoekt allemaal.

Wat ik echter echt niet begrijp is waarom die lenticulaire glazen niet meer gemaakt worden voor plus sterktes. Ik weet uit ervaring wel dat er een aantal nadelen aanzitten. Met de bril die ik nu heb is mijn gezichtsveld wel stukken groter. Maar als ik op een podium sta, maakt dat niet uit. Al zou ik hem alleen maar daarvoor gebruiken, dan ben ik al blij. :9~ :9~

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • cri0s
  • Registratie: Januari 2012
  • Laatst online: 09-05 13:04
Die vraag heb ik Zeiss inderdaad gesteld en daar zeggen ze dat de huidige afakie glazen beter passen bij de moderne kijkwensen van de dragers. Wat enerzijds klopt, want je geeft zelf aan dat het gezichtsveld ruimer is, iets wat met lenticulaire glazen altijd een pijnpunt blijft. Zij zijn in ieder geval vrij stellig in het waarom en dat is dat ze qua kijken een mooier product kunnen aanbieden.
Logistiek kan het zijn dat ze gewoonweg geen halffabrikaten meer laten maken omdat de vraag naar dit soort producten relatief laag is en omdat ze er dus een (in hun ogen) mooier product tegenover hebben kunnen zetten. Lenticulair bij min komt meer voor omdat er meer mensen zijn met (hogere) minsterktes en is daarbij vaak prettiger dragen dan non-lenti.

BrilnerdNL @ Twitch Instagram: BrilnerdNL


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Ik had vanmiddag een afspraak met de oogarts en e.e.a. ook nog even besproken. Hij adviseerde mij om nu geen andere (lenticulaire) bril te gaan kopen omdat ik 7 januari namelijk een volledige hoornvliestransplantatie krijg. Dan mag ik toch 3 maanden niet werken omdat trombone spelen, drummen en zingen een te grote druk op mijn hoofd geeft. En de kans is groot dat na 8-12 maanden mijn bril sterkte iets naar beneden gaat. Dan moet in 2021 mijn andere oog nog, dus voorlopig is mijn brilsterkte nog niet helemaal stabiel. De verwachting is niet dat het heel veel naar beneden gaat. Maar waarschijnlijk zal het iets van +22 worden ofzo. Dus voorlopig leg ik me er maar bij neer dat ik met die dikke bril rondloop. :( :( Mijn oude (reserve) bril is wel lenticulair. Die is "maar" +20, maar voor optredens etc. zie ik daarmee wel voldoende denk ik.

Ik zou me trouwens goed voor kunnen stellen dat die lenticulaire glazen niet meer gemaakt worden omdat het bedrijfseconomisch gezien niet rendabel is. De meeste afaken krijgen tenslotte IOL's of contactlenzen en komt extreme verziendheid sowieso weinig voor. Wat dat betreft val ik toch weer lekker in de prijzen hè dankzij mijn stommiteit om met contactlenzen te gaan zwemmen en douchen en daardoor een acanthamoebe infectie opliep.

Nou ja....ik val in ieder geval lekker op met dat brilletje en heb niet te klagen over gebrek aan aandacht. ;w ;w En m'n vrouw is gek op grote ogen, dus wat zit ik nou eigenlijk te zeuren. O-) O-)

In ieder geval bedankt voor het uitzoeken.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
markwieman schreef op vrijdag 22 november 2019 @ 15:13:
... Ik zou me trouwens goed voor kunnen stellen dat die lenticulaire glazen niet meer gemaakt worden omdat het bedrijfseconomisch gezien niet rendabel is. ...
In (semi)massaproductie kennelijk niet, maar het is ongetwijfeld te maken. De prijs zal dan waarschijlijk ook een stuk hoger zijn.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Nou ja, dat bedoel ik eigenlijk ook. Ik vind het niet erg als het veel kost, als ik hem maar langere tijd kan gebruiken. Dus voor nu maar even afwachten hoe alles zich ontwikkelt . Maar dat lenticulaire brilletje gaat er zeker komen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Canon23
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 20:59

Canon23

>>MY<< world

markwieman schreef op donderdag 21 november 2019 @ 12:49:
Ik heb een sterkte van +24 en +26 doordat als baby mijn ooglenzen verwijderd zijn als gevolg van aangeboren staar. Tot mijn 16e heb ik een bril gehad van +20. Daarna jarenlang contactlenzen tot een halfjaar geleden. Omdat ik aan beide ogen een heftige hoornvliesontsteking heb (het is nog niet helemaal over) mag ik geen contactlenzen meer in en ook IOL's zijn bij mij niet mogelijk. Dus helaas weer aan de bril. Ik heb Zeiss Afaak glazen, die asferisch zijn en daardoor minder dik zouden zijn en ook mijn ogen minder zouden vergroten. Maar het valt me toch vies tegen hoe dik die glazen toch nog zijn en ook dat mijn ogen echt mega groot zijn. Ik voel me super ongemakkelijk met die jampotglazen op m'n neus, ook omdat ik beroeps muzikant ben en veel op een podium sta. Als kind had ik lenticulaire glazen en volgens mij waren die lang zo dik niet. Mijn ogen waren toen ook wel erg groot, maar ik heb het idee dat het met deze bril nog erger is. Kortom, als ik dan toch weer aan de bril moet zou ik liever weer lenticulaire glazen hebben, maar volgens mijn opticien zijn die niet meer te leveren en zijn die Zeiss Afaak glazen ook lensvormige glazen in een moderner jasje waardoor ook je perifere gezichtsveld beter is. Ik hoop dat iemand tips heeft, want ik voel me echt doodongelukkig met deze bril op m'n neus.
Waarom kan die iol niet ? En een iris claw lens?

1..2 Freddy's coming for you, 3..4 Knocking at ya door, 5..6 Grab your crusifix, 7..8 Better stay up late, 9..10 Never sleep again|| SPECS


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Ik vind het een knap ingewikkelde materie, maar volgens mij kan het niet omdat het lenskapsel in mijn ogen ook onderontwikkeld is. Mijn tweelingbroer is net als ik ook geboren met staar en die kon wel implantlenzen krijgen. Mijn oogarts is perfect en heeft echt alle mogelijkheden onderzocht. Hij snapt heel goed dat ik giga baal van die bril. Maar helaas , de techniek staat voor niks behalve bij mij. Dit kan niet, dat kan niet. Sorry voor dit negatieve gezeur , maar ik vind het af en toe zooo frustrerend. Zeker na 30 jaar probleemloos contact lenzen te hebben gehad, kan ik dit allemaal maar heel moeilijk accepteren.


En die Iris craw lensjes zijn die niet voor mensen die nog een eigen ooglens hebben ?

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Canon23
  • Registratie: Juli 2000
  • Laatst online: 20:59

Canon23

>>MY<< world

markwieman schreef op zaterdag 23 november 2019 @ 23:36:
Ik vind het een knap ingewikkelde materie, maar volgens mij kan het niet omdat het lenskapsel in mijn ogen ook onderontwikkeld is. Mijn tweelingbroer is net als ik ook geboren met staar en die kon wel implantlenzen krijgen. Mijn oogarts is perfect en heeft echt alle mogelijkheden onderzocht. Hij snapt heel goed dat ik giga baal van die bril. Maar helaas , de techniek staat voor niks behalve bij mij. Dit kan niet, dat kan niet. Sorry voor dit negatieve gezeur , maar ik vind het af en toe zooo frustrerend. Zeker na 30 jaar probleemloos contact lenzen te hebben gehad, kan ik dit allemaal maar heel moeilijk accepteren.


En die Iris craw lensjes zijn die niet voor mensen die nog een eigen ooglens hebben ?
Nope claw lenzen worden ook gebruikt, wanneer standaard iols niet kunnen. Weet niet welk ziekenhuis je voor het laatst bent geweest en wanneer?

En al zouden ze een lens van maar +12 kunnen plaatsen. Het scheelt je de helft van de dikte van je glazen

[ Voor 5% gewijzigd door Canon23 op 24-11-2019 08:53 ]

1..2 Freddy's coming for you, 3..4 Knocking at ya door, 5..6 Grab your crusifix, 7..8 Better stay up late, 9..10 Never sleep again|| SPECS


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • TripleQ
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
Wat zouden jullie doen?
Ik heb een Hugo Boss bril afgelopen juli gekocht. Gewoon dagelijks op mijn hoofd. Maar in twee weken tijd vallen er ineens twee 'lettertjes' af van de merknaam.

Dus aan de linkerkant staat nu #H go Boss" en op het rechterpootje staat nu "Ugo Boss". Viel mij zelf niet op, maar collega's op het werk die naast mij zitten zeiden het ineens.

Is die iets wat onder garantie valt? En zouden jullie je eraan storen?

Heb verder geen extra verzekering oid erbij afgesloten

[ Voor 6% gewijzigd door TripleQ op 24-11-2019 09:04 ]


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • zacht
  • Registratie: Januari 2006
  • Niet online
TripleQ schreef op zondag 24 november 2019 @ 09:03:
Wat zouden jullie doen?
Ik heb een Hugo Boss bril afgelopen juli gekocht. Gewoon dagelijks op mijn hoofd. Maar in twee weken tijd vallen er ineens twee 'lettertjes' af van de merknaam.

Dus aan de linkerkant staat nu #H go Boss" en op het rechterpootje staat nu "Ugo Boss". Viel mij zelf niet op, maar collega's op het werk die naast mij zitten zeiden het ineens.

Is die iets wat onder garantie valt? En zouden jullie je eraan storen?

Heb verder geen extra verzekering oid erbij afgesloten
Je er aan storen is natuurlijk erg persoonlijk.
Ik zou er wel mee terug gaan overigens, al is het maar om de garantie te testen.

Zelf heb ik trouwens de hele zomer rondgelopen met een Charlie Temple zonnebril op sterkte, dat was me de nog-geen-drie-tientjes meer dan waard. In tegenstelling tot eerdere berichten in dit topic heb ik nul problemen gehad, ik zie er uitstekend door en ik heb de bril zelf afgesteld aan de hand van het instructie-filmpje dat ik bij mijn bestelling toe gestuurd kreeg. Mijn recept:

Bril

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • WCA
  • Registratie: September 2010
  • Laatst online: 11-05 09:10

WCA

TripleQ schreef op zondag 24 november 2019 @ 09:03:
Wat zouden jullie doen?
Ik heb een Hugo Boss bril afgelopen juli gekocht. Gewoon dagelijks op mijn hoofd. Maar in twee weken tijd vallen er ineens twee 'lettertjes' af van de merknaam.

Dus aan de linkerkant staat nu #H go Boss" en op het rechterpootje staat nu "Ugo Boss". Viel mij zelf niet op, maar collega's op het werk die naast mij zitten zeiden het ineens.

Is die iets wat onder garantie valt? En zouden jullie je eraan storen?

Heb verder geen extra verzekering oid erbij afgesloten
Lijkt mij niet acceptabel. Mee teruggaan in ieder geval.

Share and Enjoy!


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Canon23 schreef op zondag 24 november 2019 @ 08:51:
[...]

Nope claw lenzen worden ook gebruikt, wanneer standaard iols niet kunnen. Weet niet welk ziekenhuis je voor het laatst bent geweest en wanneer?

En al zouden ze een lens van maar +12 kunnen plaatsen. Het scheelt je de helft van de dikte van je glazen
@Canon23 bedankt voor de tip. Met een bril van +12 zou ik al heel erg blij zijn.

Maar ehm....vanaf begin juli kom ik bijna wekelijks in het UMC bij oogheelkunde omdat ik toen die acanthamoebe infectie aan mijn hoornvliezen kreeg waardoor ik mijn contactlenzen niet meer in kon/mocht. Toen hebben ze ook alle mogelijke alternatieven onderzocht voor het weer dragen van een bril en de conclusie was dat er geen alternatieven mogelijk waren. Ik weet niet meer precies waarom dingen niet konden. Je krijgt in een korte tijd zoveel (schokkende) informatie op je af. 8)7 8)7 8)7 . Die acanthamoebe infectie is nog steeds niet onder controle en ook zijn mijn hoornvliezen daardoor nogal vervormd geraakt. Dus ik krijg nu eerst 7 januari 2020 een volledige hoornvliestransplantatie aan mijn ene oog en een jaar later aan mijn andere oog. Waarschijnlijk kan mijn brilsterkte ongeveer een jaar na de operatie iets naar beneden. Zal rond de +22 uitkomen, maar dat zijn natuurlijk ook nog behoorlijk dikke glazen. Als er dan een combinatie met zo,n Iris Claw lens zou kunnen, lijkt me dat geweldig. Een brilletje van +10 erbij en ik zie er weer een beetje normaal uit.

Dus voorlopig ben ik nog kind aan huis daar. Dus alle gelegenheid om het er nog eens over te hebben. :*) :*)

Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1155723

*KNIP*, zie Het algemeen beleid #verbodenspam

[ Voor 81% gewijzigd door FeaR op 24-11-2019 22:49 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Nou helaas: Iris Claw Lenzen kunnen ook niet omdat er te weinig ruimte in mijn voorste oogkamer is. Er moet een minimale ruimte zijn, anders raakt de lens het hoornvlies en dat kan dan beschadigen. Nou is mijn hoornvlies al beschadigd, vandaar die hoornvliestransplantaties. Dus de komende 2 jaar is helaas de enige optie om mijn bril te dragen. Ik hoop gewoon dat ik misschien na die hoornvliestransplantaties weer gewone contactlenzen mag, al zou het maar voor een paar uur in de week zijn. Dat ik bijvoorbeeld bij optredens geen bril op hoef.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
markwieman schreef op vrijdag 29 november 2019 @ 13:08:
Nou helaas: Iris Claw Lenzen kunnen ook niet omdat er te weinig ruimte in mijn voorste oogkamer is. Er moet een minimale ruimte zijn, anders raakt de lens het hoornvlies en dat kan dan beschadigen. Nou is mijn hoornvlies al beschadigd, vandaar die hoornvliestransplantaties. Dus de komende 2 jaar is helaas de enige optie om mijn bril te dragen. Ik hoop gewoon dat ik misschien na die hoornvliestransplantaties weer gewone contactlenzen mag, al zou het maar voor een paar uur in de week zijn. Dat ik bijvoorbeeld bij optredens geen bril op hoef.
https://www.orasis-pharma.com/
ik ken het verder niet, maar misschien zal het ooit een uitkomst zijn.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
Manke schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:07:
[...]

https://www.orasis-pharma.com/
ik ken het verder niet, maar misschien zal het ooit een uitkomst zijn.
Voor @markwieman in ieder geval niet. Sowieso zou ik liever een leesbril gebruiken dan een middel dat de musculus phincter pupillae aan laat spannen.

[ Voor 17% gewijzigd door begintmeta op 01-12-2019 10:39 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Manke schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:07:
[...]

https://www.orasis-pharma.com/
ik ken het verder niet, maar misschien zal het ooit een uitkomst zijn.
Interessante ontwikkeling. Maar ik heb er helaas niks aan. Ik heb namelijk geen leesbril, maar een bifocale bril voor mensen die geen eigen ooglenzen hebben, dus voor veraf en dichtbij.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
markwieman schreef op zondag 1 december 2019 @ 13:07:
[...]


Interessante ontwikkeling. Maar ik heb er helaas niks aan. Ik heb namelijk geen leesbril, maar een bifocale bril voor mensen die geen eigen ooglenzen hebben, dus voor veraf en dichtbij.
Ik zat te denken of misschien combinatie een oplossing is, een (vaste) ooglens is +15-20, dus dan verdeel je dit over een bril en op het oog in een vorm die geschikt is voor jou zoals de vloeistof, of misschien lenzen omdat ze dan niet +20 zijn.

Daar had je het al over zie ik. :)

[ Voor 3% gewijzigd door Manke op 01-12-2019 15:42 ]


Acties:
  • +2 Henk 'm!

  • Ophidian
  • Registratie: Oktober 2004
  • Laatst online: 02:37
Manke schreef op woensdag 16 oktober 2019 @ 12:55:
komt nog wel, de wereld moet eerst de vooroordelen loslaten dat het een hopeloze toestand is. Wat hij uitlegt werkt, iedereen kan het zelf proberen, gratis en zonder risico's (!)
De accommodatiespieren zijn stug en zitten vast biij myopie, ook in het + bereik, daar kom je achter als je het een poos uitprobeert. Tis te vergelijken met een telelens die niet voluit kan zoomen omdat het draaimechanisme vastzit.
Je vergelijking loopt mank, een telelens zal niet een reststerkte over houden in de + als hij volledig uitgezoomd is. Je theorie stelt dat de accommodatie spieren stug zijn en vest zitten bij myopie, ook in het + bereik. Daar ontvang ik graag meer uitleg over hoe dat werkt rekening houdend met de natuurkunde die we kennen over lenzen, brandpuntsafstand en in dit geval ook nog de aslengte van het oog bij hoge myopen.
Manke schreef op vrijdag 1 november 2019 @ 12:40:
Van wat ik ervan begrepen heb:
'Cilinder' houdt in dat de vorm van de lens vervormd is, het ontstaat door spieren die wat meet aangespannen staan dan andere waardoor je lens in een andere vorm getrokken wordt.
Ook hiervoor zou ik graag toch wat meer onderbouwing zien. Dan ook meteen over corneaal astigmatisme, irregulair astigmatisme en de bij behorende hogere orde abberaties en waarom er nog steeds astigmatisme is in een afaak oog of als ik een corneale hechting te strak zet bij iemand die een kunstlens heeft.
Er is tot dusver geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit helpt. Ik zie heel graag goed uitgevoerde onderzoeken in vooraanstaande tijdschriften die mij het tegendeel bewijzen.
Manke schreef op zaterdag 30 november 2019 @ 18:07:
[...]

https://www.orasis-pharma.com/
ik ken het verder niet, maar misschien zal het ooit een uitkomst zijn.
Ik denk het niet. Als we kijken wat de website omschrijft zou het een druppel moeten zijn waarbij je weer beter kan lezen. Onhandig overigens, gezien je van te voren moet bedenken of je veel dichtbij werk wil gaan verrichten. En wat als je toch opeens wat anders moet gaan doen die dag?

Zo op het oog lijkt het weer typisch op wat de farmacie altijd doet. Hoge verwachting scheppen over een fantastisch nieuw medicijn. Uiteindelijk komt het er vaak op neer dat een consultant, type auto-verkoper, die mij in mijn al te korte pauze komt storen over dit nieuwe medicijn. Blijkt het weer latanoprost te zijn, alleen nu net zonder conserveermiddel in een ander flesje. Dat het middel al ruim 26 jaar op de markt is en gebruikt wordt, draaien ze dan weer net eventjes omheen...

Als we zoeken op pubmed.com op CSF-1 of CSF en presbyopia vind je er niks over. Een simpele google search levert uiteindelijk het onderzoek op klik en de naam van het middel: Presbidrops.
C. Feinbaum presented at the 2015 meeting of the American Society of Cataract and Refractive Surgery an investigational proprietary product (PresbiDrops, FEPASAET Group) that combines a parasympathomimetic agent with an NSAID in an oil-based formulation
Parasympathomimetica kennen we natuurlijk al lang en deze werking ook al heel lang. Het zou toch niet pilocarpine zijn???
Ophthalmic pharmaceutical compositions and uses relating thereto
Patent number: 9867810
Abstract: The disclosure relates to ophthalmic pharmaceutical compositions comprising pilocarpine or a pharmaceutically acceptable salt. Aspects of the disclosure further relate to uses and preparations of ophthalmic pharmaceutical compositions comprising pilocarpine or a pharmaceutically acceptable salt, for correcting presbyopia and other ocular conditions in a subject.
Type: Grant
Filed: August 18, 2017
Date of Patent: January 16, 2018
Assignee: Orasis Pharmaceuticals Ltd.
Inventors: Claes Feinbaum, Franc Salamun, Sudhir Patel
Helaas, dus wel. Dat we pilocarpine al sinds 1878 gebruiken vergeten ze er weer even bij te vermelden. Dat we dit effect ook al lang kennen ook niet. Typisch gevalletje oude wijn in nieuwe zakken.

Afbeeldingslocatie: https://www.nejm.org/na101/home/literatum/publisher/mms/journals/content/bmsj/1878/bmsj_1878.98.issue-11/nejm187803140981102/production/nejm187803140981102.fp.png_v03
Manke schreef op zondag 1 december 2019 @ 15:39:
[...]

Ik zat te denken of misschien combinatie een oplossing is, een (vaste) ooglens is +15-20, dus dan verdeel je dit over een bril en op het oog in een vorm die geschikt is voor jou zoals de vloeistof, of misschien lenzen omdat ze dan niet +20 zijn.

Daar had je het al over zie ik. :)
Technisch zijn er tal van opties om alsnog een lens te plaatsen. Scleral fixated posterior chamber lens bijvoorbeeld of een iris claw lens die je aan de achterkant van de iris vast zet. Echter dat het technisch kan betekent niet altijd dat het een goede oplossing voor elke patiënt. Alle oogartsen proberen een afakie zoveel mogelijk te voorkomen, dus ik weet zeker dat de oogarts dit al lang overwogen heeft.

Een acanthamoebe keratitis is een zeer ernstige, visusbedreigende infectie waarbij de brilsterkte het laatste is waar je je druk over moet maken.

Daarnaast gaat er eerst nog wel dik 6 tot 12 maanden overheen voordat de sterkte zelfs maar een beetje stabiel is na een cornea transplantatie. Misschien dat ze ook nog langzaam corneale hechtingen gaan verwijderen om zo min mogelijk irregulair astigmatisme te hebben. Pas daarna kan je iets zeggen over wat voor bril er over blijft (of eventueel harde contact dan wel sclera lenzen).

ZO SE - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate | Volvo EX30 Plus SMSR


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1295404

Goedenavond,

Iemand die dit nog gehad heeft of weet wat ik moet doen.
Heb al overal wat research gedaan maar niet exact gevonden wat ik nu zelf meemaak.
Heb al jaren een bril met redelijke sterkte.
Maar heb nu nog eens terug geweest voor nieuwe glazen en nieuwe bril.
Alles ging goed, testen gedaan zag goed ermee.
Nieuwe bril was binnen en nieuwe glazen zaten er in, heb hem nu vandaag eerste dag aangehad.
Beeld: Al heel de dag raar, had ik met vorige bril niet.
Wat ook te pas komt met hoofdpijn, irriteert mij ook wat aan mijn neus.
Scherpte: Met oude bril zie ik meer van ver dan met nieuwe bril??
Zoals nu met oude bril kan ik tv-ondertiteling goed zijn en met die nieuwe is het toch niet zo scherp.
met nieuwe bril als ik naar beneden kijk (scherm van mijn gsm) draait die wat scheef af, heb geen dieptezicht erin.

Zal er nog bij vermelden heb ongeveer 4 jaar die oude bril gehad.

& moest ik niet te duidelijk geweest zijn vraag het mij nog maar eens.

Alvast bedankt.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Hooglander1
  • Registratie: September 2003
  • Niet online

Hooglander1

Zot intellegent

1) wat voor soort winkel heb je de vorige gekocht en waar de huidige?

2) nu cilinder erbij gekregen in de brilleglazen?

Lid van de Tweakers Kenwood TTM-312 club.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1295404

1. Brillenwinkel bij ons in de buurt (altijd al).
2. Ze hadden 2 keer verkeerde cilinder ingestoken, normaal zou die nu wel normaal moeten zijn zoals mijn oude.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • hellfighter87
  • Registratie: Mei 2008
  • Laatst online: 18:36
Jaar geleden had ik hetzelfde, nieuwe bril en zag toch beter met mijn oude. Ik heb het even aangekeken en na een paar dagen wennen beviel de nieuwe bril een stuk beter

Als het echt niet beter wordt ga je toch gewoon terug naar de winkel?

[ Voor 17% gewijzigd door hellfighter87 op 01-12-2019 19:17 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

Anoniem: 1295404

hellfighter87 schreef op zondag 1 december 2019 @ 19:16:
Jaar geleden had ik hetzelfde, nieuwe bril en zag toch beter met mijn oude. Ik heb het even aangekeken en na een paar dagen wennen beviel de nieuwe bril een stuk beter
Is het beeld dan beter in de verte ook?
De scherpte bedoel ik er dan mee, lijkt wat wazig te zijn bij mij.

& ja ik ga ook terug gaan maar weet wel dat het moet wennen, wil gewoon safe spelen nu.
Al 2 keer hebben die verkeerd geweest, normaal is het nu goed en wil gewoon wat meer raad vragen.

[ Voor 19% gewijzigd door Anoniem: 1295404 op 01-12-2019 19:19 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
Ophidian schreef op zondag 1 december 2019 @ 18:02:
[...]


Je vergelijking loopt mank, een telelens zal niet een reststerkte over houden in de + als hij volledig uitgezoomd is. Je theorie stelt dat de accommodatie spieren stug zijn en vest zitten bij myopie, ook in het + bereik. Daar ontvang ik graag meer uitleg over hoe dat werkt rekening houdend met de natuurkunde die we kennen over lenzen, brandpuntsafstand en in dit geval ook nog de aslengte van het oog bij hoge myopen.
Ik ook.
Heb het niet duidelijk uitgelegd denk ik:
Het bereik waarin je scherp kan zien zonder bril, bijvoorbeeld tussen 10 cm en 40 cm, de afstand hoornvlies-10 cm 'verziend' corrigeer je met een plus lens; van 40cm en verder kan je scherp zien met een min lens: multifocaal.
Het focale bereik wordt bepaald door de zelfde accommodatie spier(en) (even niet kijkend naar presbyopia en verlengde oogbol) de lens kan niet bol genoeg worden gemaakt om dichtbij te zien, en niet platter om verder te zien.
Door verkeerd zien en brilgebruik worden die spieren zwakker en kunnen in een spasme komen te zitten als je te veel gefocust bent op één afstand (pseudo-myopia), maar je kan de acc. spiergroep oefenen om de lens boller en platter te laten worden.
Ook hiervoor zou ik graag toch wat meer onderbouwing zien. Dan ook meteen over corneaal astigmatisme, irregulair astigmatisme en de bij behorende hogere orde abberaties en waarom er nog steeds astigmatisme is in een afaak oog of als ik een corneale hechting te strak zet bij iemand die een kunstlens heeft.
De onderbouwing van m'n (onbewezen) idee is:
als je bijvoorbeeld veel leest, is de astigmatisme hoek vaak tegen het horizontale, 180/0, 170/10 bijv.
Lees je veel vanaf je bureau dan staan je ogen meer omlaag, de as graden zijn dan aan de bovenkant. De overbelasting van bepaalde spierien zorgt dat de hornvlies in een andere vorm getrokken wordt.
Er is tot dusver geen enkel wetenschappelijk bewijs dat dit helpt. Ik zie heel graag goed uitgevoerde onderzoeken in vooraanstaande tijdschriften die mij het tegendeel bewijzen.
Je bedoelt of het mentale aspect dat gestimuleerd wordt ook daadwerkelijk effect heeft op het zicht. Geen idee of er onderzoeken zijn. Er is wel dit onderzoek: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/cxo.12991 (sci.hub)

Deze site legt het wat beter uit:
http://www.losetheglasses.org/
Whatever works.
Ik heb het gewoon geprobeerd, en het is indd. effectief om de focus te stimuleren. Dat automatic/active focus heb ik heel lang niet kunnen vinden tot ik die mim gebeuren tegenkwam, nu neem ik een 'shift' waar in het zicht als er gefocust wordt, dit had ik niet eerder, ook het gevoel van steken ken ik door het getrek van de acc. spier in spasme.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Ophidian
  • Registratie: Oktober 2004
  • Laatst online: 02:37
Manke schreef op zondag 1 december 2019 @ 19:18:
[...]

Ik ook.
Heb het niet duidelijk uitgelegd denk ik:
Het bereik waarin je scherp kan zien zonder bril, bijvoorbeeld tussen 10 cm en 40 cm, de afstand hoornvlies-10 cm 'verziend' corrigeer je met een plus lens; van 40cm en verder kan je scherp zien met een min lens: multifocaal.
Het focale bereik wordt bepaald door de zelfde accommodatie spier(en) (even niet kijkend naar presbyopia en verlengde oogbol) de lens kan niet bol genoeg worden gemaakt om dichtbij te zien, en niet platter om verder te zien.
Door verkeerd zien en brilgebruik worden die spieren zwakker en kunnen in een spasme komen te zitten als je te veel gefocust bent op één afstand (pseudo-myopia), maar je kan de acc. spiergroep oefenen om de lens boller en platter te laten worden.
Vooralsnog wel een hele simpele voorstelling van zaken. Als je namelijk zegt dat de myopen een zwakkere spier hebben, zeg je dat ze minder accomoderen. Dat is vaak niet zo. Iemand met -2,5 heeft zijn verte punt op 40 centimeter liggen en vaak een normaal accomodatievermogen voor zijn leeftijd. Dat dit trainbaar zou zijn is geen gemeten wetenschappelijk bewijs. Immers kan je het accomodatie vermogen gewoon meten in dioptrien.
De onderbouwing van m'n (onbewezen) idee is:
als je bijvoorbeeld veel leest, is de astigmatisme hoek vaak tegen het horizontale, 180/0, 170/10 bijv.
Lees je veel vanaf je bureau dan staan je ogen meer omlaag, de as graden zijn dan aan de bovenkant. De overbelasting van bepaalde spierien zorgt dat de hornvlies in een andere vorm getrokken wordt.
Betekent dit dat volgens jouw theorie dat bij lezen de cilinder horizontaal zit? Betekent dit dat volgens jou de meeste sterkte horizontaal is door de hoornvliestrekking?
Je bedoelt of het mentale aspect dat gestimuleerd wordt ook daadwerkelijk effectief is. Geen idee of er onderzoeken zijn. Er is wel dit onderzoek: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/cxo.12991 (sci.hub)
Dit onderzoek gaat over de groei van het oog en zijn omgevingsfactoren. Heeft vrij weinig te maken met het weer zogenaamd leren kijken zonder bril. Mijn uitnodiging voor een goed uitgevoerd onderzoek uit een vooraanstaand tijdschrift blijft staan.
Deze site legt het wat beter uit:
http://www.losetheglasses.org/
Whatever works.
Ik heb het gewoon geprobeerd, en het is indd. effectief om de focus te stimuleren. Dat automatic/active focus heb ik heel lang niet kunnen vinden tot ik die mim gebeuren tegenkwam, nu neem ik een 'shift' waar in het zicht als er gefocust wordt, dit had ik niet eerder, ook het gevoel van steken ken ik door het getrek van de acc. spier in spasme.
Dit gaat ervanuit dat mensen een accommodatiespasme hebben waarna ze een bril gekregen hebben en is wel een hele simpele voorstelling van zaken. Helaas, dat hebben maar weinig mensen echt. Het gaat compleet voorbij aan wat myopie eigenlijk is, waaronder te sterke keratometrie of te lange aslengte en alle geassocieerde verhoogde kansen op oogaandoeningen.

Edit aanvulling:
Grappig trouwens dat volgens die website de myopie zou veroorzaken. Volgens het werkingsmechanisme op die website zouden hypermetropen dus niet kunnen bestaan. Die accommoderen zich immers helemaal suf, maar blijven desondanks korte aslengtes houden en + sterktes houden. Daar wordt dan natuurlijk weer niks over gezegd...

[ Voor 10% gewijzigd door Ophidian op 01-12-2019 19:47 ]

ZO SE - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate | Volvo EX30 Plus SMSR


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • tweakduke
  • Registratie: December 2001
  • Laatst online: 19:14

tweakduke

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit
@Anoniem: 1295404 Ik heb je topictitel aangepast, alleen hoofdletters gebruiken is niet de bedoeling en niet nodig.

Is de nieuwe sterkte een groot verschil met de oude? Zelf heb ik een keer 0.25 teveel aan sterkte gehad, dat gaf ook klachten.
Soms moet je een paar dagen wennen. Kijk het even aan en anders, wat jezelf ook aangeeft, terug naar de winkel.

Tweakers Discord


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Thalaron
  • Registratie: Maart 2010
  • Nu online
Ik was dit topic een beetje uit het oog verloren (liep in het begin nogal storm zeg maar...). Een halve verbouwing later en ik zie dat het topic leeft! Was er toch nog behoefte aan een dergelijk topic :)

Anyways... a.s. donderdag een afspraak bij mijn opticien voor een oogmeting. Het montuur dat ik wil hebben ze op voorraad. Ik wil alleen een andere kleur bestellen maar ik twijfel nog welke.

Zodra de bril er is zal ik wel een foto plaatsen :)

SolarEdge - 18x305Wp Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp 120° ZO + Growatt - 15x430Wp Denon (Glas-Glas) 6,45kWp 300° NW


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Larick
  • Registratie: Maart 2013
  • Laatst online: 09-05 17:44
Recent hetzelfde gehad met een nieuwe bril. Niet scherp en moeite met snel scherpstellen. Tijdje geprobeerd, door omstandigheden 3 weken, wellicht wat te lang. Terug naar de winkel en daar een nieuwe meting gekregen. Glazen waren volgens meting geleverd, echter was de nieuwe meting toch anders. Kosteloos nieuwe glazen gekregen. Deze zijn wel goed gelukkig.

Een dag is wellicht wat kort, maar heb je volgende week er nog geen goed gevoel bij even terug gaan.

edit: Beter een 0.25 minder dan meer. Daar gaan je ogen dan ook weer op instellen.

[ Voor 8% gewijzigd door Larick op 01-12-2019 23:16 ]


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Ojjorz
  • Registratie: December 2003
  • Niet online

Ojjorz

De oude man die alles kan

Mijn ervaring is dat een nieuwe bril altijd wennen is. De eerste dagen met nieuwe glazen heb ik altijd last van moeite met scherpstellen, soms wat duizeligheid en hoofdpijn. Dit last na een paar dagen op en dan is de nieuwe bril altijd fijner/beter.

Ik zou dus inderdaad een paar dagen proberen. Heb je na een week nog last? Ga dan terug naar de opticien.

De irritatie bij je neus lijkt me op basis van jouw verhaal trouwens geen kwestie van wennen. Ik zou hem dus sowieso opnieuw laten passen zodat hij goed op je neus zit.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Marco1994
  • Registratie: Juli 2012
  • Laatst online: 22:56
Waarom ga je gewoon meet terug en leg je je klachten voor?

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • SmurfLink
  • Registratie: Juni 2016
  • Niet online
De eerste dagen zijn altijd wennen. Kijk het een week aan en beslis daarna of je teruggaat. Eerst even wennen.

I have stability. The ability to stab.


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Flagg
  • Registratie: Oktober 1999
  • Niet online

Flagg

It's a shite state of affairs

Anoniem: 1295404 schreef op zondag 1 december 2019 @ 19:18:
[...]


Is het beeld dan beter in de verte ook?
De scherpte bedoel ik er dan mee, lijkt wat wazig te zijn bij mij.

& ja ik ga ook terug gaan maar weet wel dat het moet wennen, wil gewoon safe spelen nu.
Al 2 keer hebben die verkeerd geweest, normaal is het nu goed en wil gewoon wat meer raad vragen.
Je hoeft niet te wennen aan nieuwe glazen tenzij je nu varifocus hebt en voor die tijd niet. Je bent blijkbaar naar een van de gooi en smijt toko's geweest, pearl, Hans Anders, etc. Die gebruiken dat "u moet wennen" kutsmoesje in de hoop dat je compenseert voor verkeerd geslepen glazen. Je moet hoogstens wennen aan een nieuw montuur.

Ga eens naar een behoorlijke opticien.

[ Voor 3% gewijzigd door Flagg op 02-12-2019 08:35 ]

Irish diplomacy is telling a man he can go to hell in such a way he actually looks forward to it.


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Pizza_Boom
  • Registratie: Juli 2012
  • Laatst online: 09-05 10:58
De eerste dagen wennen? Misschien het beeld en het breken van het licht aan de zijkanten van je glazen, maar bij mij is het nooit zo dat ik na een paar uur/dagen nog steeds last heb. De pasvorm, die blijft wat langer wennen, maar het kijken zelf niet. Dat is niet goed.
Ik heb nu een montuur dat niet lekker zat (te los). Ben ik 3x mee terug geweest om het te laten stellen voordat ik tevreden was. Zo'n bril is een eurotje of 400-500 en je hebt ze dagelijks nodig. Gewoon mee terug blijven gaan.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Lensent
  • Registratie: Mei 2015
  • Laatst online: 19:35
Ik ga altijd naar Eyewish, eigenlijk nooit issues gehad.
Hooguit opnieuw laten afstellen maar das normaal.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Ophidian schreef op zondag 1 december 2019 @ 18:02:
[...]
Technisch zijn er tal van opties om alsnog een lens te plaatsen. Scleral fixated posterior chamber lens bijvoorbeeld of een iris claw lens die je aan de achterkant van de iris vast zet. Echter dat het technisch kan betekent niet altijd dat het een goede oplossing voor elke patiënt. Alle oogartsen proberen een afakie zoveel mogelijk te voorkomen, dus ik weet zeker dat de oogarts dit al lang overwogen heeft.

Een acanthamoebe keratitis is een zeer ernstige, visusbedreigende infectie waarbij de brilsterkte het laatste is waar je je druk over moet maken.
Ik maak me ook niet druk over mijn brilsterkte. Ik heb vanaf m'n 6e jaar al +22, dus daar ben ik onderhand wel aan gewend ;) En dat mijn oogarts alle mogelijke opties overwogen heeft klopt inderdaad en alles is ook uitgebreid met mij besproken. De reden dat ik hier postte was dat het mij heel erg tegenviel hoe dik de glazen van mijn nieuwe bril zijn. En vooral ook dat mijn ogen echt heel erg vergroot worden. Nu snap ik wel dat je van +24 en +26 geen bril met dunne glazen kan maken, maar de bril die ik tot nu toe had van +22 was lang zo dik niet als deze omdat dat lenticulaire glazen zijn. En daar was ik naar op zoek. Want tja...het is misschien stom, maar daar maak ik me dus wel druk over. Hoe ernstig die acanthamoebe infectie ook is, de komende jaren zijn wat voor lenzen dan ook niet aan de orde en dan zou het toch wel heel fijn zijn als mijn bril er cosmetisch gezien een beetje normaal uitziet. Maar goed, het is duidelijk dat er nu verder geen opties zijn voor ander soort glazen, dus ik zal het er mee moeten doen. :(

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
markwieman schreef op maandag 2 december 2019 @ 12:53:
... De reden dat ik hier postte was dat het mij heel erg tegenviel hoe dik de glazen van mijn nieuwe bril zijn. En vooral ook dat mijn ogen echt heel erg vergroot worden. Nu snap ik wel dat je van +24 en +26 geen bril met dunne glazen kan maken, maar de bril die ik tot nu toe had van +22 was lang zo dik niet als deze omdat dat lenticulaire glazen zijn. En daar was ik naar op zoek. Want tja...het is misschien stom, maar daar maak ik me dus wel druk over. Hoe ernstig die acanthamoebe infectie ook is, de komende jaren zijn wat voor lenzen dan ook niet aan de orde en dan zou het toch wel heel fijn zijn als mijn bril er cosmetisch gezien een beetje normaal uitziet. Maar goed, het is duidelijk dat er nu verder geen opties zijn voor ander soort glazen, dus ik zal het er mee moeten doen.
Ik vraag me dat nog steeds af, je schreef dat je bril zo klein mogelijk gekozen is, ik ben op zich ook naar de vorm van het montuur benieuwd, ik zou tenminste op zich verwachten dat het bij een hoge +-sterkte ook bij asferische lenzen voor de randdikte vaak voordelig zou zijn een zo rond mogelijke bril te hebben (ik kan me zelfs voorstellen dat het dan eventueel gunstig zou kunnen zijn een groter montuur te nemen). En het basisformaat van de lens moet uiteraard zo dicht mogelijk bij het formaat van het montuur liggen. De vergroting van de ogen is natuurlijk iets dat eigenlijk onlosmakelijk verbonden is aan die hoge sterkte ...

Daarnaast vroeg ik me ook af of men niet toch lenzen wat meer naar wens (rekeninghoudend met je visus-vereisten en ook het montuur dat je wil gaan gebruiken) zou kunnen maken (bijvoorbeeld bij Rodenstock, als het daar tenminste geen lunchpauze is @cri0s )

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
begintmeta schreef op maandag 2 december 2019 @ 13:19:
[...]

Ik vraag me dat nog steeds af, je schreef dat je bril zo klein mogelijk gekozen is, ik ben op zich ook naar de vorm van het montuur benieuwd, ik zou tenminste op zich verwachten dat het bij een hoge +-sterkte ook bij asferische lenzen voor de randdikte vaak voordelig zou zijn een zo rond mogelijke bril te hebben. En het basisformaat van de lens moet uiteraard zo dicht mogelijk bij het formaat van het montuur liggen. De vergroting van de ogen is natuurlijk iets dat eigenlijk onlosmakelijk verbonden is aan die hoge sterkte ...

Daarnaast vroeg ik me ook af of men niet toch lenzen wat meer naar wens (rekeninghoudend met je visus-vereisten en ook het montuur dat je wil gaan gebruiken) zou kunnen maken (bijvoorbeeld bij Rodenstock, als het daar tenminste geen lunchpauze is @cri0s )
Ik heb een vrij klein rond montuur. Het was sowieso een hele uitdaging om dat te vinden. Verder was er niet veel keus. En bij die Zeiss afaak glazen is de randdikte geen probleem. Het zijn toch een soort van lensvormige glazen, die juist heel erg dik zijn in het midden en waarvan de randen vrij dun zijn. Die passen gewoon in elk montuur. Maar de dikte in het midden, wordt dan wel weer meer bij een groter montuur. En ze zijn nu al zo'n 18 mm dik in het midden. Dus daarom toch gekozen voor het kleinste montuur dat ik kon vinden.

Verder klopt het inderdaad wat Ophidian zegt en wat mijn eigen oogarts ook zei: na die hoornvliestransplantatie weet je pas na ongeveer een jaar wat de definitieve sterkte wordt en dan moet in 2021 ook mijn andere oog nog. Dus wordt het afgeraden om nu heel veel geld uit te gaan geven aan "maatwerkglazen". Aan de andere kant moet ik er wel minimaal 2 jaar mee rond lopen en ik voel me zo opgelaten met deze bril, dus ik zou het geld er wel voor over hebben. Maar misschien is het ook wel een kwestie van wennen; ik heb 30 jaar geen bril op gehad in het openbaar en ben dus ook niet gewend aan al die ongewenste aandacht. :( Tegelijkertijd baal ik van mezelf dat ik me daar zo druk over maak en het niet gewoon naast me neer kan leggen wat anderen van me vinden en hoe ik er uit zie. Ik vind het een lastige afweging, vooral ook omdat mijn gevoel over het dragen van deze bril wel per dag kan wisselen. Thuis vind ik het eigenlijk geen probleem en bij bekende mensen ook niet meer zo. Maar als ik op moet treden of nieuwe leerlingen heb of als we naar een verjaardag ofzo gaan of ergens wat gaan eten, voel ik me constant bekeken en ongemakkelijk. En eerlijk gezegd zou het me heel wat waard zijn om dat gevoel - wat eigenlijk helemaal niet bij me past - niet meer te hebben. Dus misschien toch maar eens langs bij een Rodenstock opticien. ;)

Het is trouwens wel hilarisch om te merken hoe ongecompliceerd sommige kinderen daar mee omgaan. Ik geef drumles aan een jongetje van 7 jaar. Toen ik de 1e keer mijn bril op had zei hij: "je ogen zijn wel heel erg groot geworden hoor Mark". Dus ik beaamde dat en zei dat dat door m'n bril kwam. Vraagt dat ettertje aan me of ik die bril bij de feestwinkel had gehaald voor 3,95 euro. :o :-( Ik voelde me op dat moment wel een beetje lullig, maar moest er ook wel erg om lachen, vooral achteraf natuurlijk.

[ Voor 9% gewijzigd door markwieman op 02-12-2019 17:47 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
Ophidian schreef op zondag 1 december 2019 @ 19:33:
[...]


Vooralsnog wel een hele simpele voorstelling van zaken. Als je namelijk zegt dat de myopen een zwakkere spier hebben, zeg je dat ze minder accomoderen. Dat is vaak niet zo. Iemand met -2,5 heeft zijn verte punt op 40 centimeter liggen en vaak een normaal accomodatievermogen voor zijn leeftijd. Dat dit trainbaar zou zijn is geen gemeten wetenschappelijk bewijs. Immers kan je het accomodatie vermogen gewoon meten in dioptrien.
Het is ook simpel (maar complex).

Het (ciliary) is gewoon een spier dat functioneert als een spier. Ze accomoderen niet minder, maar wel beperkter, tot 40cm ipv verder, platter krijgen we de lens niet door simpelweg te kijken, de spier kan niet verder ontspannen en relaxeren omdat het ook gespannen staat.

Maar ben je het wel eens over het bestaan van pseudio-myopia, oftewel bijziendheid door deze spierspasme, namelijk de lens die vast zit in 'bolle' toestand omdat het te lang en te vaak bol staat door veel lezen en schermstaren (waarvoor ze de 20-20-2 regel hebben bedacht)?

https://visus.optometrie....tergrond-myopie-aslengte/

Het oog groeit omdat het lichaam groeit, maar dat vorig artikel liet zien dat het oog ook door min-lensgebruik groeit, waardoor het een neerwaartse spiraal kan worden, waarbij er steeds een nieuwe correctie moet komen waardoor de oog weer verder groeit, en de risoco's op netvliesloslating toenemen.. (lens-induced myopia)
Betekent dit dat volgens jouw theorie dat bij lezen de cilinder horizontaal zit? Betekent dit dat volgens jou de meeste sterkte horizontaal is door de hoornvliestrekking?
Waarom heet het eigenlijk cilinder? :)

Ik denk dat in de meeste gevallen de hoornvliestrekking geen mysterie is maar gewoon veroorzaakt wordt door spieren die niet in balans zijn door ongelijkmatig gebruik (bv. inflexibel, te kort, te sterk). Lees je veel terwijl je hoofd niet meebeweegt, dan worden de spieren die de ogen naar rechts bewegen het meest belast, of juist flexibeler itt de tegenoverstaande spieren, dat deze laatste de hoornvlies trekt. M.i.
Dit onderzoek gaat over de groei van het oog en zijn omgevingsfactoren. Heeft vrij weinig te maken met het weer zogenaamd leren kijken zonder bril. Mijn uitnodiging voor een goed uitgevoerd onderzoek uit een vooraanstaand tijdschrift blijft staan.
Optical mechanisms regulating emmetropisation and refractiveerrors: evidence from animal models

Emmetropia is the state of vision in which a faraway object at infinity is in sharp focus with the eye lens in a neutral or relaxed state. That condition of the normal eye is achieved when the refractive power of the cornea and the axial length of the eye balance out, which focuses rays exactly on the retina, resulting in perfect vision. A human eye in a state of emmetropia requires no corrective lenses; the vision scores well on a visual acuity test (such as an eye chart test).


De omgevingsfactoren bepalen hoe je kijkt (op zonlicht na) en hoe je kijkt bepaalt hoe je ogen werken.

Wat die ene site uitlegt is om weer juist te leren zien (bewust zijn van het compleet beeld ipv tunnelvisie) waardoor je hersenen weer diepte leren berekenen door meer informatie (zijn theorie) waardoor je ogen weer weten waar (hoe ver) ze moeten focussen en dat ook gaan proberen (ondanks spasme), mits er niet te veel defocus is, daar komt ondercorrectie om de hoek kijken itt exacte correctie of overcorrectie.
Dit gaat ervanuit dat mensen een accommodatiespasme hebben waarna ze een bril gekregen hebben en is wel een hele simpele voorstelling van zaken. Helaas, dat hebben maar weinig mensen echt. Het gaat compleet voorbij aan wat myopie eigenlijk is, waaronder te sterke keratometrie of te lange aslengte en alle geassocieerde verhoogde kansen op oogaandoeningen.
De accspasme is de reden dat mensen met een bril beginnen, want ze weten niet dat en hoe het te normaliseren is.
Wat veroorzaakt de aslengte die te lang wordt?
Dat is brilgebruik ter correctie van spasme en dan blijven doen wat de spasme in de eerste instantie heeft veroorzaakt (tunnelvisie en veel van dichtbij werken, habits). Dan neemt de aslengte toe, aka lens-induced myopia.
Edit aanvulling:
Grappig trouwens dat volgens die website de myopie zou veroorzaken. Volgens het werkingsmechanisme op die website zouden hypermetropen dus niet kunnen bestaan. Die accommoderen zich immers helemaal suf, maar blijven desondanks korte aslengtes houden en + sterktes houden. Daar wordt dan natuurlijk weer niks over gezegd...
Dan zit de lens vast op zo een manier waardoor het niet verder kan samentrekken, voorspelling is dan als je plus blijft gebruiken zal het oog verder krimpen zoals dat artikel laat zien, dat is voordelig voor ver zicht (zoals dat onderzoek aantoont). Multifocaal betekent dat je acc spier niet volledig kan aanspannen en relaxen.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • Ophidian
  • Registratie: Oktober 2004
  • Laatst online: 02:37
Manke schreef op maandag 2 december 2019 @ 18:34:
[...]

Het is ook simpel (maar complex).

Het (ciliary) is gewoon een spier dat functioneert als een spier. Ze accomoderen niet minder, maar wel beperkter, tot 40cm ipv verder, platter krijgen we de lens niet door simpelweg te kijken, de spier kan niet verder ontspannen en relaxeren omdat het ook gespannen staat.

Maar ben je het wel eens over het bestaan van pseudio-myopia, oftewel bijziendheid door deze spierspasme, namelijk de lens die vast zit in 'bolle' toestand omdat het te lang en te vaak bol staat door veel lezen en schermstaren (waarvoor ze de 20-20-2 regel hebben bedacht)?

https://visus.optometrie....tergrond-myopie-aslengte/

Het oog groeit omdat het lichaam groeit, maar dat vorig artikel liet zien dat het oog ook door min-lensgebruik groeit, waardoor het een neerwaartse spiraal kan worden, waarbij er steeds een nieuwe correctie moet komen waardoor de oog weer verder groeit, en de risoco's op netvliesloslating toenemen.. (lens-induced myopia)
toon volledige bericht
Zoals ik al zei, je maakt de zaak wel heel erg simpel. Er werd voorheen gedacht dat veel dichtbij werk ervoor zorgde dat kinderen myoper werden. Het blijkt dat dit niet het enige is. Niet zozeer de spierspasme die de lens boller maakt, maar dat de aslengte er door langer wordt. Dat kunnen we daadwerkelijk meten. De lensdikte kunnen we overigens ook prima meten en daar zie je niet wat jij verondersteld. Het blijkt zelfs dat bij kinderen de lens dunner en de voorste oogkamer dieper wordt om te compenseren voor de myopia. Je gaat verder weer compleet voorbij aan de keratometrie, de positie van de lens, het corpus cilliare (hoe die gekanteld is), de diepte van de voorste oogkamer, etc etc. En wat is het effect van Membraan van Bruch?? of van dag nacht ritme en licht exposure?
Lens thinning appeared to be compensatory in nature with respect to the increased axial length of normal eye growth. Myopic eye growth induces the lens to compensate by becoming much thinner. The change in anterior chamber depth corresponded inversely with lens thickness.
Waarom heet het eigenlijk cilinder? :)

Ik denk dat in de meeste gevallen de hoornvliestrekking geen mysterie is maar gewoon veroorzaakt wordt door spieren die niet in balans zijn door ongelijkmatig gebruik (bv. inflexibel, te kort, te sterk). Lees je veel terwijl je hoofd niet meebeweegt, dan worden de spieren die de ogen naar rechts bewegen het meest belast, of juist flexibeler itt de tegenoverstaande spieren, dat deze laatste de hoornvlies trekt. M.i.
Dus wat jij zegt is omdat je veel leest, trekken de horizontale oogspieren teveel waardoor je een horizontale cilinder krijgt op de As rond de 180.

Helaas, zo werkt een cilinder niet. Een negatieve cilinder zoals we die in nederland gebruiken, werkt 90 graden weg van de as die je instelt! Dit betekent dat als je een cilinder sterkte op 180 heb van -1, dat deze 90 graden daarvan weg werkt op 90 graden. Dus de sterktste breking zit dan op 90 graden... Je theorie gaat gewoonweg niet op...
Optical mechanisms regulating emmetropisation and refractiveerrors: evidence from animal models

Emmetropia is the state of vision in which a faraway object at infinity is in sharp focus with the eye lens in a neutral or relaxed state. That condition of the normal eye is achieved when the refractive power of the cornea and the axial length of the eye balance out, which focuses rays exactly on the retina, resulting in perfect vision. A human eye in a state of emmetropia requires no corrective lenses; the vision scores well on a visual acuity test (such as an eye chart test).


De omgevingsfactoren bepalen hoe je kijkt (op zonlicht na) en hoe je kijkt bepaalt hoe je ogen werken.

Wat die ene site uitlegt is om weer juist te leren zien (bewust zijn van het compleet beeld ipv tunnelvisie) waardoor je hersenen weer diepte leren berekenen door meer informatie (zijn theorie) waardoor je ogen weer weten waar (hoe ver) ze moeten focussen en dat ook gaan proberen (ondanks spasme), mits er niet te veel defocus is, daar komt ondercorrectie om de hoek kijken itt exacte correctie of overcorrectie.
Waar is je wetenschappelijke bewijs. Als dit zo zou zijn, dan is er literatuur die dit ondersteund. Ik blijf het herhalen, ik zie heel graag goed uitgevoerd onderzoek in vooraanstaande literatuur.

Wat compleet onzin is overigens, dat je weer diepte zou berekenen. Ook als je myoop ben kan je prima stereoscopisch zien doordat je ogen onder een hoek van elkaar staan. Je ziet het alleen op een wat kortere afstand. Als die spasme er daadwerkelijk zou zijn, dan is dit heel makkelijk te onderzoeken. Geef volwassenen gewoon een paar maanden atropine, dan zou de sterkte na een jaar veranderd moeten zijn en zou je de aslenge zogenaamd moeten zien verkorten. We zien alleen nooit dat de aslengte verkort als mensen ouder worden.

[...]
De accspasme is de reden dat mensen met een bril beginnen, want ze weten niet dat en hoe het te normaliseren is.
Wat veroorzaakt de aslengte die te lang wordt?
Dat is brilgebruik ter correctie van spasme en dan blijven doen wat de spasme in de eerste instantie heeft veroorzaakt (tunnelvisie en veel van dichtbij werken, habits). Dan neemt de aslengte toe, aka lens-induced myopia.
Wederom weer erg kort door de bocht. Dit dachten we vroeger inderdaad. Tegenwoordig weten we dat zonlicht heel belangrijk is om de verlenging van de aslengte tegen te gaan. In de cornea kunnen we crosslinking gebruiken om deze te verstevigen, dat is op de sclera in principe mogelijk, het probleem is dat we er lastig bij kunnen komen. We kunnen het niet zomaar beschijnen doordat we er niet bijkunnen. Daarom is buiten spelen zo belangrijk. Tevens weten we tegenwoordig dat dag-nachtritme ook belangrijk is en dat je s nachts niet teveel licht in de ogen moet krijgen. We moeten gewoon buiten komen om myopie tegen te gaan en in de nacht netjes slapen en niet met het mobieltje bezig zijn.
Light in the middle of the night caused changes in both the rhythms in axial length and choroidal thickness, such that neither could be fit to a sine function having a period of 24 h. Light caused an acute, transient stimulation in ocular growth rate in the subsequent 6-h period (12 am-6 am), that may be responsible for the increased growth rate seen 4 weeks later, and the more myopic refractive error. It also abolished the increase in choroidal thickness that normally occurs between 6 pm and 12 am. We conclude that light at night alters the rhythms in axial length and choroidal thickness in an animal model of eye growth, and that these circadian disruptions might lead to the development of ametropias. These results have implications for the use of light during the night in children.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23298452
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29116952
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23644222
Dan zit de lens vast op zo een manier waardoor het niet verder kan samentrekken, voorspelling is dan als je plus blijft gebruiken zal het oog verder krimpen zoals dat artikel laat zien, dat is voordelig voor ver zicht (zoals dat onderzoek aantoont). Multifocaal betekent dat je acc spier niet volledig kan aanspannen en relaxen.
Dat je oog krimpt is voordelig voor ver zicht??? Als ik een glaucoom operatie doe bij iemand en die krijgt een hypotonie, dan zie je dat het oog kleiner is omdat het niet op druk is. Dat is alles behalve voordelig voor het verte zicht kan ik je vertellen. Bij veel kindjes zie je vaak dat de aslengte op zich nog niet eens zo heel kort is, maar dat bijvoorbeeld gewoon de cornea te vlak is.

Wat dan bij de mensen die een beetje plus zijn en zonder bril rondlopen. Die accomoderen zich suf, aslengte verlengt niet en hun sterkte blijft stabiel. In jouw theorie zouden die mensen niet kunnen bestaan, want die zouden een spasme moeten hebben en dus geen plus sterkte meer.

Waarom ik op je reageerde is dat je een hoop uitspraken hier doet die vooralsnog niet op onderzoeken gestoeld zijn (behoudens wat vage websites), maar die wel potentieel gevaarlijk kunnen zijn voor andere. Bijvoorbeeld het doen voorkomen dat je van je minbril af te komen door weer zogenaamd te leren kijken. Dat je hiermee mogelijk zelfs met een te lage gezichtsscherpte in de auto stapt en mogelijk niet eens voldoet aan de richtlijnen van het rijbewijs ga je volkomen aan voorbij. Nog afgezien van het feit dat je niet verzekerd bent als je met een te lage visus in de auto stap. Dat je het advies geeft om iemand zijn kind in plaats van een cilinder maar spherisch -0,5 te geven, terwijl er mogelijk een amblyopie in het spel is, laat alleen maar blijken dat je niet de medische kennis hebt om dat soort adviezen te doen.

Het verbaast mij altijd weer dat een oogarts na 11 jaar opleiding zijn literatuur helemaal moet specificeren, maar dat op internet iemand, zonder de medische kennis om informatie juist te interpreteren en onderzoeken goed op waarde kan schatten, dat niet meer hoeft en gemakkelijk wordt geloofd . Verder wil ik het topic niet teveel verpesten :)

ZO SE - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate | Volvo EX30 Plus SMSR


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
Ophidian schreef op maandag 2 december 2019 @ 20:11:
[...]


Zoals ik al zei, je maakt de zaak wel heel erg simpel.
Ben ook geen oogarts he, ik probeer het te verwoorden zoals ik het begrijp zonder te veel medische diepgang en -complicaties, enkel over gezonde ogen met diopter afwijking. Ja ik ken dunning-kruger intussen. :)
Er werd voorheen gedacht dat veel dichtbij werk ervoor zorgde dat kinderen myoper werden. Het blijkt dat dit niet het enige is. Niet zozeer de spierspasme die de lens boller maakt, maar dat de aslengte er door langer wordt.
Had ik deze al gepost? https://www.losetheglasses.org/
Hij legt het even wat beter uit (met disclaimer) dan ik hier zou kunnen, daarom heb ik onderaan de rest weggeknipt.
Dus wat jij zegt is omdat je veel leest, trekken de horizontale oogspieren teveel waardoor je een horizontale cilinder krijgt op de As rond de 180.
Dat die football-vorm horizontaler ligt, en dat het zo getrokken wordt door meer spierspanning in die richting, maar ik zeg niet dat het zo feitelijk is.
https://www.oogartsen.nl/...der_astigmatism_cylinder/
Waar is je wetenschappelijke bewijs. Als dit zo zou zijn, dan is er literatuur die dit ondersteund. Ik blijf het herhalen, ik zie heel graag goed uitgevoerd onderzoek in vooraanstaande literatuur.
Hij vergelijkt het met gsm locatiebepaling dmv triangulation. Zal zoeken of er iets over onderzo cht is.
Als je meer bewust ziet zal je visuele cortex de afstand beter kunnen bepalen en zal dan proberen te focussen om die afstand scherp te kunnen zien, dat is zijn uitleg voor hoe het werkt, niet van mij. Het effect is wel te onderzoeken, maar wat de hersenen doen niet niet echt :)

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Ophidian
  • Registratie: Oktober 2004
  • Laatst online: 02:37
Manke schreef op dinsdag 3 december 2019 @ 02:35:

Had ik deze al gepost? https://www.losetheglasses.org/
Hij legt het even wat beter uit (met disclaimer) dan ik hier zou kunnen, daarom heb ik onderaan de rest weggeknipt.
Zijn disclaimer:
Disclaimers

I am not a medical professional. What follows is obviously shaped a bit like medical advice. It is not delivered with the warranty of fitness for any purpose. I am some guy on the Internet. You are responsible for your health. If you follow the model's interventions, make sure you read the note about driving.

The model deals with glasses-induced myopia, and probably with certain kinds of habit-induced myopia. Myopia happens for a range of medical reasons and the model doesn't attempt to speak to all of them. I don't know what kind you have.

I am not asserting that this model is correct. It is a theory. I am only enumerating my understanding of it in detail. I happen to suspect that the interventions it suggests are somewhat effective, but that more good research is necessary.

I am not trying to sell you anything.

If you are concerned about your vision health, speak to an ophthalmologist (the medical doctors who work with eyes).
Hij schopt zijn eigen theorie al helemaal onderuit omdat dit voor de meeste mensen niet opgaat. Zijn literatuurlijst is helemaal marginaal...
Dat die football-vorm horizontaler ligt, en dat het zo getrokken wordt door meer spierspanning in die richting, maar ik zeg niet dat het zo feitelijk is.
https://www.oogartsen.nl/...der_astigmatism_cylinder/
Je zei het eerst anders. Dan nog klopt je theorie niet, omdat de mediale en laterale spieren meer naar achteren trekken.Zij kunnen de cornea niet vlakker trekken om een football te veroorzaken. Probeer maar eens bij een ballon. Als je de voorkant vlak wil trekken moet de vector van je kracht van links naar rechts liggen. Als je aan de zijkant naar achteren trekt zoals de rectus spieren doen, trek je de voorkant van de ballon krommer. Het oog is veel steviger dan dat en daarmee lukt dit niet.
Hij vergelijkt het met gsm locatiebepaling dmv triangulation. Zal zoeken of er iets over onderzo cht is.
Als je meer bewust ziet zal je visuele cortex de afstand beter kunnen bepalen en zal dan proberen te focussen om die afstand scherp te kunnen zien, dat is zijn uitleg voor hoe het werkt, niet van mij. Het effect is wel te onderzoeken, maar wat de hersenen doen niet niet echt :)
Leuke vergelijking, waar is de evidence? Het is prima te onderzoeken wat de hersenen doen, omdat we ook weten welk gebied van het corticale systeem wat doet. Je kan dus gewoon in MRI activiteit meten of hersenactiviteit. Dit kan je herhalen voor en na en zien wat de verschillen zijn. Dat hele meer bewust zien verhaal geloof ik niet veel van.

Ik zou je willen aanraden te stoppen met dit soort vage websites met een hoop "ik-denk" gehalte. Ik zou je willen aanraden deze boeken te lezen:

2019-2020 Basic and Clinical Science Course, Section 03: Clinical Optics
2019-2020 Basic and Clinical Science Course, Section 05: Neuro-Ophthalmology
2019-2020 Basic and Clinical Science Course, Section 06: Pediatric Ophthalmology and Strabismus

Zeer pittige stof om doorheen te komen voor iemand die medisch opgeleid is, dus je moet je er in vastbijten.

En dit is echt het laatste wat ik erover zeg ;)

ZO SE - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate | Volvo EX30 Plus SMSR


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Ophidian schreef op zondag 1 december 2019 @ 18:02:
[...]


Daarnaast gaat er eerst nog wel dik 6 tot 12 maanden overheen voordat de sterkte zelfs maar een beetje stabiel is na een cornea transplantatie. Misschien dat ze ook nog langzaam corneale hechtingen gaan verwijderen om zo min mogelijk irregulair astigmatisme te hebben. Pas daarna kan je iets zeggen over wat voor bril er over blijft (of eventueel harde contact dan wel sclera lenzen).
Ik weet dat het een lang traject gaat worden. Maar als het zo lang duurt voordat de sterkte stabiel is, betekent dat dan ook dat ik al die tijd met mijn huidige bril slechter zie dan nu ? En is die dan waarschijnlijk te sterk of te zwak ? En de hechtingen worden inderdaad in fases verwijderd.

Acties:
  • +3 Henk 'm!

  • Ophidian
  • Registratie: Oktober 2004
  • Laatst online: 02:37
@markwieman Daar kan je helaas niks over zeggen.

Even heel simplistisch (dus niet uitgaande van uitzonderlijke situaties etc). In een normaal oog valt het licht op het netvlies --> seintje naar de hersenen --> daar wordt het beeld gevormd en geïnterpreteerd. Om het licht op het netvlies te laten vallen heb je ongeveer een brandpuntsafstand van pakweg 17mm nodig. De lens in het oog doet ongeveer 20 dioptrie. Het hoornvlies doet aan de voorkant gemiddeld 48 dioptrie en de achterkant -6 dioptrie. Dus in totaal 62 dioptrie om het beeld op het netvlies te krijgen. In jouw geval mist de lens. Dus alleen het hoornvlies doet nog breking en jij hebt je bril nodig om de overige 20 dioptrie op te vangen.

De breking van het hoornvlies ontstaat door de kromming van het hoornvlies. In het centrum het sterkst, naar de periferie wat minder toe. In optimale omstandigheden is de vorm rondom hetzelfde. Is de breking net niet voldoende dan is dat op te vangen met een + of - bril. Is de kromming te vlak, dan heb je onvoldoende dioptrie om het beeld op het netvlies te krijgen, dus een + bril nodig om het beeld erop te krijgen. Is de kromming te sterk, heb je teveel dioptrie en valt het beeld voor het netvlies, dus een -bril nodig om het beeld op het netvlies te krijgen. Is de vorm bijvoorbeeld horizontaal net wat sterker (en dus krommer) dan verticaal (en dus vlakker), dan heb je een cilinder afwijking. Ook dit is redelijk makkelijk af te vangen met een bril met een cilinder erin. Is de vorm irregulair zoals bijvoorbeeld een keratoconus waarbij de vorm meer als een soort kegel wordt of bij een pellucid marginal degeneration waarbij het hoornvlies naar beneden uitzakt, dan is de sterkte in alle richtingen helemaal verschillend. Irregulaire cilinder is dit, die niet meer op te vangen is met een bril. Hiervoor heb je een harde contactlens nodig, deze behoudt zijn vorm, tussen de lens en het hoornvlies gaat vocht zitten waardoor de breking over de lens gaat ipv het hoornvlies en kan je dus nog heel wat opvangen.
Afbeeldingslocatie: https://lenspraktijk.nl/wp-content/uploads/2018/12/lenspraktij-6.png

Afbeeldingslocatie: https://tweakers.net/ext/f/ObbxYAkUdjEFhSHGFopb1ILE/full.png
Links regulair astigmatisme, rechts keratoconus

Bij een corneatransplantatie snij je een rondje uit het hoornvlies. Van de donor maak je zo'n zelfde rondje. De donor wordt marginaal groter gesneden dan de ontvanger. Bijvoorbeeld bij het sluiten van de huid heb je altijd nog wat marge, omdat je de huid kan ondermijnen en daardoor de huid wat meer naar elkaar kan toehechten. Dit kan uiteraard niet bij het oog. Als je de donor te klein zou snijden, maak je het hoornvlies veel te vlak en krijg je het mogelijk niet waterdicht.

Afbeeldingslocatie: https://i.imgur.com/sNIqO69.jpg
Hoornvlies transplant

Bij het inhechten van de donor zet je (afhankelijk van de operateur, sommige doen bijvoorbeeld doorlopende hechting) gemiddeld 16 hechtingen. Zet je een hechting te los, dan is de interface niet waterdicht en lekt de wond en is de kromming vrij vlak. Zet je een hechting te strak, dan is de kromming te sterk. Je moet er dus tussenin zitten. Je zet in eerste instantie een aantal hechtingen zodat de donor mooi zit. Dan kijk je met een placido disc hoe de kromming is en controleer je of er niet teveel irregulair astigmatisme is. Als er een hechting te los of te strak zit vervang je deze. Je kan je wel voorstellen dat de hechtingen niet allemaal even hard trekken en de donor is eigenlijk net te groot, dus de kromming is verre van perfect. Dus er is irregulair astigmatisme omdat in alle richtingen de kromming net anders is. Zodra de interface enigzins genezen is, kan je de kromming meten. Zie je dan na een aantal maanden dat de kromming in 1 richting te sterk is kan je er voor kiezen om die hechting weg te halen, zodat je de kromming tijdens de genezing nog enigzins kan beinvloeden.
Afbeeldingslocatie: https://eyerounds.org/tutorials/corneal-imaging/Fig2-LRG.jpg
A = normale cornea. B = droog oog. C = full thickness transplant die qua kromming vrij mooi uitgekomen is. Eventeel is de hechting op 3 en 9 te verwijderen om de kromming te beinvloeden. D = Full thickness transplant met veel irregulair astigmatisme

Conclusie: Je kan dus helemaal niks zeggen over de sterkte die je direct na de operatie gaat krijgen en ook niet over de uiteindelijke sterkte.

ZO SE - 5,76kWp - Shade: Low - PVoutput | NOZW APS QS1 - 3,84kWp - Shade: High - PVoutput | Volvo XC40 Pure Electric Ultimate | Volvo EX30 Plus SMSR


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Bedankt voor je duidelijke uitleg @Ophidian. Ik begin het allemaal steeds beter te snappen. En er eerlijk gezegd ook steeds meer tegenop te zien, maar ja dat hoort een beetje bij het proces van "steeds meer informatie krijgen". Daarbij heb ik soms ook nog de neiging om over spannende dingen wat te luchtig te doen en is het wel goed om weer eens even met m'n beide benen op de grond te landen. _/-\o_

In ieder geval vind ik het fijn om jouw informatie op z'n tijd nog eens rustig door te kunnen lezen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Manke schreef op dinsdag 3 december 2019 @ 15:14:


@markwieman
Zou het niet mogelijk zijn om je ogen zo te conditioneren cq verbeteren dat de lensimplantaten wel een mogelijkheid zouden worden?
Alhoewel ik me afvraag hoe ik dat dan zou moeten doen, ben ik bang dat zoiets bij mij niet werkt. Dat lensimplantaten niet kunnen heeft er mee te maken dat ik niet alleen geboren ben met staar, maar dat (doordat mijn moeder roodvonk heeft gehad tijdens de zwangerschap) ook een aantal belangrijke kapsels in mijn ogen minder of niet ontwikkeld zijn, zoals bijvoorbeeld een lenszakje dat afwezig is. Ik zou trouwens niet weten hoe ik mijn ogen zou moeten verbeteren. Ten eerste zie ik echt helemaal niks zonder bril, alleen wat vage vlekken c.q. omtrekken en ten tweede zijn bepaalde onderdelen dus onderontwikkeld.

En last but not least heb ik nu eerst een belangrijke operatie voor de boeg met een lang en zwaar hersteltraject waar al mijn energie naar uitgaat en waar ik al mijn energie ook op wil richten. Wat er daarna verder gebeurt om mijn afakie te corrigeren zie ik dan wel weer. Ik hoef trouwens niet persé lensimplantaten hoor. Ik heb het ruim 30 jaar goed gedaan met contactlenzen en ik zou al heel blij zijn als ik die tezijnertijd weer zou kunnen verdragen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
Heel veel sterkte met de operatie

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Dank je wel. Gaat wel goed komen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
cri0s schreef op vrijdag 22 november 2019 @ 12:52:
@markwieman
Ik heb Zeiss nog even gebeld en inderdaad geen Lenticulair meer voor Afaken helaas.
Essilor maakt wel een specialty lens lenticulair voor Afaken, gaat op aanvraag via de Franse fabriek.
Het Zweedse Multilens (in Nederland vertegenwoordigd door OLVS) maakt ook lenticulair in een "bijna" onbeperkt hoge sterkte. Hier is de maximale sterkte afhankelijk van de uiteindelijke glasdiameter (dus hoe groot je montuur zou zijn).
Rodenstock net geprobeerd te bellen maar die waren met lunchpauze ;)
Ik heb nog even een vraagje. Als ik nu toch een andere bril laat maken, denk ik dat Multilens (OLVS) de meeste mogelijkheden voor mij biedt. Mijn vraag is of elke opticien daar gewoon glazen kan bestellen of kan dat beter via de oogarts lopen.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

Anoniem: 1302332

Je bent hier gewoon je eigen advertenties aan het pluggen. :w

[ Voor 98% gewijzigd door Señor Sjon op 08-12-2019 16:41 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • cri0s
  • Registratie: Januari 2012
  • Laatst online: 09-05 13:04
markwieman schreef op zaterdag 7 december 2019 @ 14:55:
[...]


Ik heb nog even een vraagje. Als ik nu toch een andere bril laat maken, denk ik dat Multilens (OLVS) de meeste mogelijkheden voor mij biedt. Mijn vraag is of elke opticien daar gewoon glazen kan bestellen of kan dat beter via de oogarts lopen.
De oogarts schrijft eigenlijk nog het recept uit en zal je hoogstens doorverwijzen naar OLVS om uiteindelijk weer bij de opticien terecht te komen. De betere zelfstandig opticien kan doorgaans gewoon bestellen bij OLVS. Ik zou even naar je eigen opticien bellen of even rondbellen in de plaats waar je woont om te kijken of er een opticien is die een samenwerking heeft met OLVS.

BrilnerdNL @ Twitch Instagram: BrilnerdNL


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Galois
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 20:47

Galois

1811 - 1832

Mijn vorige bril heb ik bij Eyewish gekocht en die hadden nu weer een actie van 'tweede bril gratis' dus ik naar binnen. Ik twee leuke brillen uitgezocht, incl. glazen zou ik op 400 euro uitkomen. Dus nu voor twee brillen 400 euro.

Ik ben niet zo thuis in de brillenwereld en was tevreden met deze prijs. Maar al googlend naar brillen (als je iets koopt dan pas raak je geïnteresseerd :)) kwam ik bij Pearle uit die brillen heeft van ongeveer dezelfde merken en voor 'ongeveer dezelfde' zou ik daar ongeveer 300 euro per twee betalen.

Hmmm... ik werd wat onrustig. Waarom geef ik dan 100 euro extra uit. Uiteraard kon de man van Eyewish mij niet vertellen waarom dat verschil er was (kon hij vast wel, maar hij wilde mij niet wijzer maken denk ik).

Maar het is zo'n ongelooflijk ondoorzichtige wereld die brillenwereld. Geen idee of ik nu 100 euro extra betaal voor de kat z'n viool of dat ik werkelijk er meer kwaliteit voor terugkrijg.

Op internet kan ik alleen vinden dat er 'merkglazen' zijn als die van Essilor,. Hoya, Zeiss en Rodenstock en dat er ook veel 'Chinese' merken zijn (die waarschijnlijk ook uit dezelfde fabrieken komen).

Mijn glazen zijn van Hoya, wat ze bij Pearle verkopen weet ik niet...

Waarom deze prijsverschillen en waarom zo 'vaag'? En heb ik nu gewoon teveel betaald? :)
We gaan het naast ons neerleggen: ik heb volgende week twee mooie brillen (mijn huidige is erg beschadigd) en dan zal ik vaker mijn bril opzetten ipv lenzen :)

1 - Mathematics is the language of nature. 2 - Everything around us can be represented and understood through numbers. 3 - If you graph the numbers of any system, patterns emerge.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
De kostprijs is niet zo hoog, maar er moet gewoon verdiend worden voor winst, pandhuur en salaris, en dat doen ze met exclusieve dingen. De merklenzen zijn zo goed als gelijk.
In china verkopen ze ook wel mooie monturen die je hier kan laten zetten met lenzen (of daar voor een paar euro, maar dan heb je geen kwaliteitsglazen).
Ik kocht een keer de goedkoopste bril ibij de opticien en kwam tot de conclusie dat ik zonder ontspiegeling fijner vind kijken, zal ook nooit last hebben van coating die beschadigt of loslaat, wat heel slecht is voor het zicht, heb lang gelopen met zo'n bril (door rommelen met een ultrasoonreiniger + dreft).

[ Voor 38% gewijzigd door Manke op 09-12-2019 16:12 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
markwieman schreef op zaterdag 7 december 2019 @ 14:55:
[...]


Ik heb nog even een vraagje. Als ik nu toch een andere bril laat maken, denk ik dat Multilens (OLVS) de meeste mogelijkheden voor mij biedt. Mijn vraag is of elke opticien daar gewoon glazen kan bestellen of kan dat beter via de oogarts lopen.
En in Amerika? Misschien dat ze daar wat nieuws voor +20 lenzen hebben uitgevonden wat we hier nog niet hebben.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Thalaron
  • Registratie: Maart 2010
  • Nu online
@Manke Er is niets mis met het gebruik van een ultrasoonreiniger. Dreft daarentegen...
Ik gebruik speciaal spul die ik van mijn opticien krijg *geen budget zaak* en anders PH neutrale handzeep (dus zonder citrus wat bijna overal in zit.

Zuur = slecht nieuws voor je coating!

Wanneer je coating loskomt bij correct gebruik vermoed ik dat de bril wel aan vervanging zal zijn (en anders valt het wellicht nog onder garantie... Bij HOYA zit er volgens mij 2 jaar garantie op :)

[ Voor 11% gewijzigd door Thalaron op 09-12-2019 17:26 ]

SolarEdge - 18x305Wp Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp 120° ZO + Growatt - 15x430Wp Denon (Glas-Glas) 6,45kWp 300° NW


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Manke schreef op maandag 9 december 2019 @ 16:28:
[...]

En in Amerika? Misschien dat ze daar wat nieuws voor +20 lenzen hebben uitgevonden wat we hier nog niet hebben.
Maar ehm....ik heb +24 en +26 hè. (Niet verder vertellen hoor, maar ik ga altijd voor heel veel _/-\o_ _/-\o_ )

Maar zonder gekheid: hoe moet je er in hemelsnaam achterkomen wat ze in Amerika voor extra dunne glazen maken, als het zelfs hier al zo'n zoektocht is. Misschien zoek ik ook wel gewoon iets wat helemaal niet kan met deze idioot hoge sterkte. 8)7 8)7

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Galois schreef op maandag 9 december 2019 @ 14:11:
Mijn vorige bril heb ik bij Eyewish gekocht en die hadden nu weer een actie van 'tweede bril gratis' dus ik naar binnen. Ik twee leuke brillen uitgezocht, incl. glazen zou ik op 400 euro uitkomen. Dus nu voor twee brillen 400 euro.

Ik ben niet zo thuis in de brillenwereld en was tevreden met deze prijs. Maar al googlend naar brillen (als je iets koopt dan pas raak je geïnteresseerd :)) kwam ik bij Pearle uit die brillen heeft van ongeveer dezelfde merken en voor 'ongeveer dezelfde' zou ik daar ongeveer 300 euro per twee betalen.

Hmmm... ik werd wat onrustig. Waarom geef ik dan 100 euro extra uit. Uiteraard kon de man van Eyewish mij niet vertellen waarom dat verschil er was (kon hij vast wel, maar hij wilde mij niet wijzer maken denk ik).

Maar het is zo'n ongelooflijk ondoorzichtige wereld die brillenwereld. Geen idee of ik nu 100 euro extra betaal voor de kat z'n viool of dat ik werkelijk er meer kwaliteit voor terugkrijg.

Op internet kan ik alleen vinden dat er 'merkglazen' zijn als die van Essilor,. Hoya, Zeiss en Rodenstock en dat er ook veel 'Chinese' merken zijn (die waarschijnlijk ook uit dezelfde fabrieken komen).

Mijn glazen zijn van Hoya, wat ze bij Pearle verkopen weet ik niet...

Waarom deze prijsverschillen en waarom zo 'vaag'? En heb ik nu gewoon teveel betaald? :)
We gaan het naast ons neerleggen: ik heb volgende week twee mooie brillen (mijn huidige is erg beschadigd) en dan zal ik vaker mijn bril opzetten ipv lenzen :)
toon volledige bericht
Ik zal het nog een beetje erger maken. Mijn vrouw koopt altijd brillen bij Eyelove. Je betaalt daar 49,00 euro voor enkelvoudige glazen en 99,00 euro voor varifocus glazen. Wil je een extra breed leesgedeelte dan betaal je 145,00. Zij is altijd heel tevreden over de brillen, maar zeker ook over de service. Het heeft maar één nadeel dat die winkel hier veel te dichtbij op het winkelcentrum zit. En ze dus om de paar weken of maanden weer een nieuwe (extra) bril koopt, dus op jaarbasis ben je net zo duur of misschien nog wel duurder uit. Maar goed, daar heeft ze dan wel heel veel leuke brillen voor. :> :>

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Galois
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 20:47

Galois

1811 - 1832

markwieman schreef op maandag 9 december 2019 @ 18:44:
[...]


Ik zal het nog een beetje erger maken. Mijn vrouw koopt altijd brillen bij Eyelove. Je betaalt daar 49,00 euro voor enkelvoudige glazen en 99,00 euro voor varifocus glazen. Wil je een extra breed leesgedeelte dan betaal je 145,00. Zij is altijd heel tevreden over de brillen, maar zeker ook over de service. Het heeft maar één nadeel dat die winkel hier veel te dichtbij op het winkelcentrum zit. En ze dus om de paar weken of maanden weer een nieuwe (extra) bril koopt, dus op jaarbasis ben je net zo duur of misschien nog wel duurder uit. Maar goed, daar heeft ze dan wel heel veel leuke brillen voor. :> :>
Dat er prijsverschillen zijn, vind ik niet erg. Dat snap ik. Dat een H&M broek duurder is dan een Diesel, dat snap ik. En dat is ook te verklaren (althans, ... :)).

Het gaat mij er meer om dat ik niet snap wat de prijsverschillen zijn tussen een (bv) Hugo Boss bril bij Pearle en een Hugo Boss bril bij Eyewish. De verschillen moeten dus in de glazen zitten. En dat snap ik dan ook wel. Goedkoop kunststof of duurder kunststof. Merk glazen of geen merk.

Wat ik dus niet snap is dat het onmogelijk lijkt er om er achter te komen wat het verschil in glazen bij de twee winkels is (maar bij andere winkels net zo natuurlijk). Is 100 euro extra ook extra kwaliteit? Of is 100 euro extra eerder een mooiere poster in de etalage...

1 - Mathematics is the language of nature. 2 - Everything around us can be represented and understood through numbers. 3 - If you graph the numbers of any system, patterns emerge.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
markwieman schreef op maandag 9 december 2019 @ 18:36:
...

Maar ehm....ik heb +24 en +26 hè. (Niet verder vertellen hoor, maar ik ga altijd voor heel veel _/-\o_ _/-\o_ )
Bij Rodenstock, en vast ook andere bedrijven, maken ze kennelijk lenzen van -47 tot +35, maar ik denk niet dat die dun zullen zijn...
Maar zonder gekheid: hoe moet je er in hemelsnaam achterkomen wat ze in Amerika voor extra dunne glazen maken, als het zelfs hier al zo'n zoektocht is. Misschien zoek ik ook wel gewoon iets wat helemaal niet kan met deze idioot hoge sterkte. 8)7 8)7
Misschien dat er op een gegeven moment brillen van plasmonic metasurfaces (oid) worden gemaakt... Maar ik denk niet dat echte doorbraken op brillen-gebied lang 'verborgen' zullen blijven.

Zoals ik hierboven ook al schreef, ik dank dat dunne glazen in het midden er op het moment gewoon niet echt inzitten...

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
begintmeta schreef op maandag 9 december 2019 @ 18:56:
[...]

Bij Rodenstock, en vast ook andere bedrijven, maken ze kennelijk lenzen van -47 tot +35, maar ik denk niet dat die dun zullen zijn...

[...]


Zoals ik hierboven ook al schreef, ik dank dat dunne glazen in het midden er op het moment gewoon niet echt inzitten...
Nee ik denk het eerlijk gezegd ook niet. Het bedrijf OLVS leveren wel lenticulaire glazen tot +35. En natuurlijk zijn glazen van +26 never nooit dun. Maar zoals ik al eerder zei: lenticulaire glazen ogen gewoon dunner omdat het sterkte-deel veel kleiner is. Het nadeel is natuurlijk wel dat je gezichtsveld veel kleiner is. Maar (en veel mensen verklaren me voor gek) dat heb ik voor bepaalde situaties liever dan die achterlijk dikke glazen die ik nu heb. (8> (8>

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
markwieman schreef op maandag 9 december 2019 @ 19:10:
... Maar zoals ik al eerder zei: lenticulaire glazen ogen gewoon dunner omdat het sterkte-deel veel kleiner is. ...
Hetzelfde principe, een kleiner correctief deel, zou je ook met een aspherisch ontwerp kunnen toepassen, zo zou je eventueel de optimale combinatie kunnen vinden (op basis van maximaal gewenste dikte, montuur, oog, verhoudingen tot elkaar...).

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
markwieman schreef op maandag 9 december 2019 @ 18:36:
[...]


Maar ehm....ik heb +24 en +26 hè. (Niet verder vertellen hoor, maar ik ga altijd voor heel veel _/-\o_ _/-\o_ )

Maar zonder gekheid: hoe moet je er in hemelsnaam achterkomen wat ze in Amerika voor extra dunne glazen maken, als het zelfs hier al zo'n zoektocht is. Misschien zoek ik ook wel gewoon iets wat helemaal niet kan met deze idioot hoge sterkte. 8)7 8)7
Je komt indd echt niks tegen. Je kan het vragen op quora.
markwieman schreef op maandag 9 december 2019 @ 18:44:
[...]


Ik zal het nog een beetje erger maken. Mijn vrouw koopt altijd brillen bij Eyelove.
Eyelove is voor oogmetingen niet betrouwbaar, ze maken nl alleen gebruik van een autorefractor (meen ik) om je sterkte te bepalen, daarom dat je altijd nog in een doka een oogtest moet doen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Mijn vrouw heeft daar ook geen oogmeting laten doen maar bij een echte opticien waar ze ook een veel duurdere bril aangeschaft heeft. Daarna heeft ze kort daarna nu al vier brillen bij eyelove gekocht. Helaas kunnen ze daar voor mij niks betekenen want ze hebben echt hele leuke monturen en elke paar maanden nieuwe.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
begintmeta schreef op maandag 9 december 2019 @ 19:26:
[...]

Hetzelfde principe, een kleiner correctief deel, zou je ook met een aspherisch ontwerp kunnen toepassen, zo zou je eventueel de optimale combinatie kunnen vinden (op basis van maximaal gewenste dikte, montuur, oog, verhoudingen tot elkaar...).
Maar wat zou daar dan het voordeel van zijn vergeleken met de lenticulaire glazen die multilens (olvs) maakt.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
markwieman schreef op maandag 9 december 2019 @ 20:34:
[...]


Maar wat zou daar dan het voordeel van zijn vergeleken met de lenticulaire glazen die multilens (olvs) maakt.
Goede vraag, en zeker iets om na te gaan, wat er zal ongetwijfeld een behoorlijk prijsverschil zijn. Ik kan me echter wel voorstellen dat er eventueel nog wat voordelen te behalen zouden zijn wat betreft dikte, gewicht, gezichtsveld, aanzicht op je ogen vanuit verschillende hoeken, maar of dat echt zo is, zou ik echt niet durven zeggen.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Bedankt voor het meedenken @begintmeta, want dat is wat ik o.a. zo lastig vind. Als ik met mensen praat over
wat me dwarszit, hebben veel mensen (behalve mijn vrouw) zoiets van : man waar maak je je druk over, het gaat er toch om dat je er goed mee kan zien. En eerlijk l gezegd had ik het gevoel dat die opticien me ook maar een zeikerd vond. Ik schrok me kapot toen ik die bril een half jaar geleden op ging halen en ik zei ook dat het me heel erg tegenviel en dat ik het geen gezicht vond. Zei hij : Ja ik kan van +26 geen +5 maken. Tja dat snap ik natuurlijk ook nog wel. Maar goed, weer genoeg gezeurd voor een maand. Ik denk dat ik het beste een afspraak met een opticien kan maken om alle opties eens rustig te bespreken. Het is fijn dat ik door de reacties op dit forum nu wat meer handvatten heb.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Galois
  • Registratie: Oktober 2002
  • Laatst online: 20:47

Galois

1811 - 1832

Op internet lees ik dat het verschil in sterkte bij lenzen en bril ongeveer 0,25 dpt is (bij een sterkte van -4).

Ik heb gisteren een oogmeting laten doen voor een nieuwe bril (Eyewish) en ze kwam uit op L: -4,75 (geen cilinder) en R: -5,00 (-0,25 cilinder).

Voor mijn lenzen heb ik beide ogen -4,00. Deze zijn meerdere keren opgemeten en meerdere keren op -4,00 uitgekomen (meerdere keren wat bij elke lenzencontrole (doe ik ongeveer elk jaar) wordt gekeken of mijn sterkte nog goed is).

De sterkte van mijn lenzen zijn goed. Ik zie alles goed en kan van veraf alles goed zien. Vaak zelfs beter dan andere mensen in bv de auto bij het lezen van een bord op afstand.

Moet ik twijfelen aan de oogmeting voor mijn nieuwe bril?

1 - Mathematics is the language of nature. 2 - Everything around us can be represented and understood through numbers. 3 - If you graph the numbers of any system, patterns emerge.


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Manke
  • Registratie: Januari 2003
  • Niet online
Galois schreef op dinsdag 10 december 2019 @ 13:42:
Op internet lees ik dat het verschil in sterkte bij lenzen en bril ongeveer 0,25 dpt is (bij een sterkte van -4).

Ik heb gisteren een oogmeting laten doen voor een nieuwe bril (Eyewish) en ze kwam uit op L: -4,75 (geen cilinder) en R: -5,00 (-0,25 cilinder).

Voor mijn lenzen heb ik beide ogen -4,00. Deze zijn meerdere keren opgemeten en meerdere keren op -4,00 uitgekomen (meerdere keren wat bij elke lenzencontrole (doe ik ongeveer elk jaar) wordt gekeken of mijn sterkte nog goed is).

De sterkte van mijn lenzen zijn goed. Ik zie alles goed en kan van veraf alles goed zien. Vaak zelfs beter dan andere mensen in bv de auto bij het lezen van een bord op afstand.

Moet ik twijfelen aan de oogmeting voor mijn nieuwe bril?
edit, leesfout

het zou niet verstandig zijn om voor deze nieuwe sterkte te gaan als je met -4 goed ziet. Je kan bij de opticien vragen om -4 te testen.

[ Voor 16% gewijzigd door Manke op 10-12-2019 13:57 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
begintmeta schreef op maandag 9 december 2019 @ 21:06:
[...]

Goede vraag, en zeker iets om na te gaan, wat er zal ongetwijfeld een behoorlijk prijsverschil zijn. Ik kan me echter wel voorstellen dat er eventueel nog wat voordelen te behalen zouden zijn wat betreft dikte, gewicht, gezichtsveld, aanzicht op je ogen vanuit verschillende hoeken, maar of dat echt zo is, zou ik echt niet durven zeggen.
We zijn vanmiddag bij de opticien langs geweest. Hij heeft contact gehad met LSVS en we hebben voor volgende week een afspraak bij en samen met de opticien. Om mijn wensen te bespreken en alle mogelijkheden die ze hebben. Ze hebben zoveel soorten glazen, dat het ook voor een opticien een hele klus is om de beste oplossing te kiezen . Overigens zijn die lenticulaire glazen die ze leveren ook allemaal asferisch. Ik ben wel heel erg blij met deze service en met het feit dat ze gespecialiseerd zijn in zeer grote brekingsafwijkingen: van min heel veel tot plus 35.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • begintmeta
  • Registratie: November 2001
  • Niet online

begintmeta

Moderator General Chat
Eventueel interessant leesvoer wat betreft brillenglazen (mij gaat het veel te ver qua hoeveelheid info): Introduction to ophtalmic optics

[ Voor 4% gewijzigd door begintmeta op 10-12-2019 15:52 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Het lijkt me wel interessant , maar idd wel een beetje errug veel, zeker voor een leek.

Ik ben het stuk toch deels gaan lezen en nou denk ik te snappen waarom het corrigerende deel in lenticulaire glazen minder dik is. Het sterkte deel is kleiner, maar ook veel platter waardoor ook je ogen minder vergroot worden.

[ Voor 71% gewijzigd door markwieman op 10-12-2019 21:46 ]


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • cri0s
  • Registratie: Januari 2012
  • Laatst online: 09-05 13:04
markwieman schreef op dinsdag 10 december 2019 @ 15:27:
[...]


We zijn vanmiddag bij de opticien langs geweest. Hij heeft contact gehad met LSVS en we hebben voor volgende week een afspraak bij en samen met de opticien. Om mijn wensen te bespreken en alle mogelijkheden die ze hebben. Ze hebben zoveel soorten glazen, dat het ook voor een opticien een hele klus is om de beste oplossing te kiezen . Overigens zijn die lenticulaire glazen die ze leveren ook allemaal asferisch. Ik ben wel heel erg blij met deze service en met het feit dat ze gespecialiseerd zijn in zeer grote brekingsafwijkingen: van min heel veel tot plus 35.
Als er één bedrijf is dat je écht goed kan helpen met dit soort specialistische glazen is het OLVS..
Ik hoop dat er na de operatie een mooie bril voor je gemaakt kan worden.
begintmeta schreef op dinsdag 10 december 2019 @ 15:47:
Eventueel interessant leesvoer wat betreft brillenglazen (mij gaat het veel te ver qua hoeveelheid info): Introduction to ophtalmic optics
Dit is inderdaad vrij complexe materie, maar goed om een idee te krijgen hoe brillenglazen werken. Deze stof is grotendeels wat opticiens in het eerste jaar moeten leren.

[ Voor 22% gewijzigd door cri0s op 13-12-2019 14:24 ]

BrilnerdNL @ Twitch Instagram: BrilnerdNL


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Nou als er mogelijkheden zijn laat ik zo snel mogelijk een nieuwe bril maken hoor. Grote kans dat het weggegooid geld is omdat mijn uiteindelijke sterkte pas na een jaar duidelijk zal zijn, maar dat is dan jammer. Ik heb geen zin om nog een jaar met deze bril rond te blijven lopen. En als die glazen niet dunner kunnen, heb ik gewoon pech gehad en zal ik dat moeten accepteren. Maar dan heb ik het in ieder geval geprobeerd en hoef ik er ook niet meer over na te denken.


Dit is inderdaad vrij complexe materie, maar goed om een idee te krijgen hoe brillenglazen werken. Deze stof is grotendeels wat opticiens in het eerste jaar moeten leren.
[/quote]

Zo dat is niet misselijk. Ik vind het jammer dat ik niet zo,n bèta man ben, dus het kost mij heel veel moeite om er ook maar een heel klein beetje van te snappen. Maar ik vind het wel heel interessant.

[ Voor 14% gewijzigd door markwieman op 13-12-2019 18:02 ]


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • TripleQ
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
TripleQ schreef op zondag 24 november 2019 @ 09:03:
Wat zouden jullie doen?
Ik heb een Hugo Boss bril afgelopen juli gekocht. Gewoon dagelijks op mijn hoofd. Maar in twee weken tijd vallen er ineens twee 'lettertjes' af van de merknaam.

Dus aan de linkerkant staat nu #H go Boss" en op het rechterpootje staat nu "Ugo Boss". Viel mij zelf niet op, maar collega's op het werk die naast mij zitten zeiden het ineens.

Is die iets wat onder garantie valt? En zouden jullie je eraan storen?

Heb verder geen extra verzekering oid erbij afgesloten
Om hier nog even op terug te komen.
Ondertussen waren er nog een aantal letters afgevallen. Zaterdag naar de eyewish gegaan, en hij zei gelijk dat hij het ook niet vond kunnen, en omdat het model op voorraad was, kon hij mijn glazen meteen overzetten op een compleet nieuwe bril.

Ik weer blij, nu maar hopen dat deze niet hetzelfde probleem heeft over een paar maand

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Goeie service. Maar op zich lijkt het me ook wel humor als er ineens Go Boss gestaan zou hebben.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • TripleQ
  • Registratie: Juni 2004
  • Niet online
markwieman schreef op dinsdag 17 december 2019 @ 02:05:
Goeie service. Maar op zich lijkt het me ook wel humor als er ineens Go Boss gestaan zou hebben.
Jammer dat ik er geen foto van het gemaakt voordat ik hem heb omgeruild, maar dat stond er uiteindelijk wel..

"Go Boss" en "Ug Bs" :F

Acties:
  • +3 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Nou vanmorgen bij de opticien geweest om samen met een medewerker van OLVS een esthetisch acceptabele bril uit te zoeken. (op sommige sites over afakie worden brillen om afakie te corrigeren esthetisch onacceptabel genoemd vanwege de dikke glazen en grote ogen) . :( Dus ik ben in ieder geval niet de enige die dat vindt. Vanwege mijn hoge sterkte waren de mogelijkheden toch nog wel wat beperkt. Veel glassoorten gaan niet verder dan +20. Het worden nu lenticulaire bifocale glazen met een optische zone van 30mm. De dikte in het midden van het glas wordt 13 mm. Is toch 5 mm minder dan mijn huidige bril. En omdat die optische zone kleiner is, ogen ze natuurlijk ook dunner. En het leuke met lenticulaire glazen is dat je keuze voor monturen veel groter is, dus ik ben even helemaal los gegaan in die winkel _/-\o_ . Ben benieuwd. Over ongeveer 3 weken is hij klaar. Zal wel na mijn operatie worden.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • cri0s
  • Registratie: Januari 2012
  • Laatst online: 09-05 13:04
markwieman schreef op dinsdag 17 december 2019 @ 11:53:
... dikte in het midden van het glas wordt 13 mm. Is toch 5 mm minder dan mijn huidige bril. En omdat die optische zone kleiner is, ogen ze natuurlijk ook dunner. En het leuke met lenticulaire glazen is dat je keuze voor monturen veel groter is, dus ik ben even helemaal los gegaan in die winkel _/-\o_ . Ben benieuwd. Over ongeveer 3 weken is hij klaar. Zal wel na mijn operatie worden.
Klinkt op voorhand met je sterkte als een mooi resultaat! Ik hoop dat je over een week over drie de mogelijkheid ziet om een foto te plaatsen; ik ben stiekem wel heel benieuwd ;)

BrilnerdNL @ Twitch Instagram: BrilnerdNL


Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Ja ik ga wel proberen een foto te plaatsen, maar dat heb ik al eerder geprobeerd (foto van mijn huidige bril). Maar ik krijg dan steeds de melding dat het bestand te groot is en als echte digibeet weet ik niet hoe deze te verkleinen.

Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
cri0s schreef op dinsdag 17 december 2019 @ 13:27:
[...]


Klinkt op voorhand met je sterkte als een mooi resultaat! Ik hoop dat je over een week over drie de mogelijkheid ziet om een foto te plaatsen; ik ben stiekem wel heel benieuwd ;)
Foto's plaatsen lukt mij hier niet. Daarvoor moet je kennelijk een aantal punten van iets hebben wat ik niet heb.
Daarom verwijs ik hier naar een blog wat ik schrijf. Ik schrijf daar over mijn belevenissen vanaf het moment dat ik die acanthamoebe infectie kreeg, mijn ervaringen met brillen, met scleralenzen etc. Daar staan ook verschillende foto,s in. Uiteraard nog niet van mijn nieuwe lenticulaire bril, maar wel van mijn oude brillen en de brillen die ik nu heb. Kunnen jullie straks hopelijk het verschil zien. :9~ Dat blog is misschien sowieso wel interessant om te lezen wat een impact zo'n infectie op je leven kan hebben. Maar dat geldt zeker ook voor de impact van aangeboren staar. De titel is dan ook: mijn leven met aangeboren staar.

De meest recente stukjes staan bovenaan. Om het begin te lezen moet je helemaal naar beneden scrollen.

Het betreft www.cataract.simplesite.com

[ Voor 3% gewijzigd door markwieman op 20-12-2019 19:55 ]


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Nou een verrassing vandaag. We kregen een telefoontje dat mijn nieuwe lenticulaire bril al klaar is. Ik moet er nog een beetje aan wennen omdat mijn gezichtsveld natuurlijk een heel stuk kleiner is. Maar ik ben er wel blij mee. Weet je, met mijn sterkte zal een bril nooit echt mooi worden , maar deze bril oogt in ieder geval stukken normaler dan mijn huidige brillen. Ik heb een paar foto,s op mijn weblog gezet. www.cataract.simplesite.com. Het is het handigste om met een smartphone te kijken. Dan zijn de foto,s wat minder groot en dus scherper. Enne het is niet een heel modern montuur, maar voor mijn sterkte wel functioneel.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • zacht
  • Registratie: Januari 2006
  • Niet online
markwieman schreef op zaterdag 28 december 2019 @ 20:47:
Nou een verrassing vandaag. We kregen een telefoontje dat mijn nieuwe lenticulaire bril al klaar is. Ik moet er nog een beetje aan wennen omdat mijn gezichtsveld natuurlijk een heel stuk kleiner is. Maar ik ben er wel blij mee. Weet je, met mijn sterkte zal een bril nooit echt mooi worden , maar deze bril oogt in ieder geval stukken normaler dan mijn huidige brillen. Ik heb een paar foto,s op mijn weblog gezet. www.cataract.simplesite.com. Het is het handigste om met een smartphone te kijken. Dan zijn de foto,s wat minder groot en dus scherper. Enne het is niet een heel modern montuur, maar voor mijn sterkte wel functioneel.
Op het eerste gezicht (no pun intended) een wereld van verschil, ik kan me de vreugde voorstellen. Ik ben nog wel benieuwd naar foto's met je nieuwe aanwinst op je oude esthetisch verantwoorde hoofd.

Acties:
  • 0 Henk 'm!

  • Thalaron
  • Registratie: Maart 2010
  • Nu online
@markwieman Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst! Ziet er niet verkeerd uit :)

Ik zie op je BLOG een foto waarbij je een bril op hebt en daarnaast een foto met lenzen in. Wellicht dat iemand het al een keer heeft voorgesteld, maar is het wellicht niet een idee om lenzen te combineren met een bril? Wanneer je lenzen neemt met een zo hoog mogelijke sterkte dan heb je wellicht meer opties om dit verder te corrigeren met een (dunnere) bril. Wel zou je dan afhankelijk zijn van 2 i.p.v. 1 oplossing maar goed...

Wanneer ik een (fatsoenlijke) zonnebril wil opzetten die met de vorm van mijn gezicht meegaat moet ik ook lenzen indoen (niet echt vergelijkbaar verder maar toch)

[ Voor 4% gewijzigd door Thalaron op 29-12-2019 11:49 ]

SolarEdge - 18x305Wp Denon (Glas-Glas) 5,49 kWp 120° ZO + Growatt - 15x430Wp Denon (Glas-Glas) 6,45kWp 300° NW


Acties:
  • +1 Henk 'm!

  • markwieman
  • Registratie: November 2019
  • Laatst online: 28-06-2020
Thalaron schreef op zondag 29 december 2019 @ 11:48:
@markwieman Gefeliciteerd met de nieuwe aanwinst! Ziet er niet verkeerd uit :)

Ik zie op je BLOG een foto waarbij je een bril op hebt en daarnaast een foto met lenzen in. Wellicht dat iemand het al een keer heeft voorgesteld, maar is het wellicht niet een idee om lenzen te combineren met een bril? Wanneer je lenzen neemt met een zo hoog mogelijke sterkte dan heb je wellicht meer opties om dit verder te corrigeren met een (dunnere) bril. Wel zou je dan afhankelijk zijn van 2 i.p.v. 1 oplossing maar goed...

Wanneer ik een (fatsoenlijke) zonnebril wil opzetten die met de vorm van mijn gezicht meegaat moet ik ook lenzen indoen (niet echt vergelijkbaar verder maar toch)
Het probleem is juist dat ik mijn lenzen nog maar maximaal 4 uur per week in mag omdat ik een acanthamoebe infectie aan mijn ogen opgelopen heb. Waarschijnlijk door te zwemmen en te douchen met mijn lenzen in. Ik mag ze nu alleen nog maar 4 uurtjes per week in omdat ik er van baal om op te treden en op een podium te gaan staan met mijn bril op. Ik ben beroepsmuzikant en zing veel en sta dan dus volop in de schijnwerpers. Ik heb al 30 jaar contactlenzen gedragen en daar zie ik perfect mee en heb daar dus geen bril bij nodig (alleen voor dichtbij omdat ik geen ooglenzen van mezelf heb, kan ik niet accomoderen). Sterker nog: als je geen eigen ooglenzen hebt (afakie) mag je alleen autorijden als je implantlenzen of contactlenzen hebt omdat die je zicht het beste corrigeren. Met een correctie door een bril mag je niet autorijden omdat een bril van die sterkte alles zo erg vertekend (vergroot), dat je geen afstanden in kan schatten. Dus helaas...voor nu geen andere keus. Ik krijg 7 januari een hoornvliestransplantatie aan mijn rechteroog vanwege die infectie en dan in 2021 aan mijn linkeroog. En ik blijf bidden en hopen dat ik daarna mijn contactlenzen weer gewoon in mag, want hoe dan ook vind ik het tien keer niks om met zo'n sterke bril rond te lopen. :( :( :(
Pagina: 1 ... 3 ... 9 Laatste