• zeef
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 25-03 19:18
Mede-auteur:
 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online

freestyler2

Dit topic is een vervolg op Het grote beveiligingscamera's topic . Meer informatie over dit nieuwe deel is te vinden in Afronding overgang naar TL/AZ.


Het grote beveiligingstopic - deel 2

Beveiligingscamera's worden gebruikt als preventiemiddel. Een potentiële inbreker zal eerder inbreken bij een huis verderop als er een bewakingscamera bij uw woning aanwezig is. De pakkans van een inbreker is aanzienlijk groter wanneer een inbreker met een camera is vastgelegd. Een inbreker zal dus proberen om om niet gezien te worden en zal huizen met camera's eerder vermijden.

Daarnaast kunnen (beveiligings)camera's ook dienen voor andere doelen zoals het in de gaten wat er in de babykamer gebeurt of om uw huisdieren in de gaten te houden.


IP camera’s kunnen een betere beeldkwaliteit genereren, zijn makkelijk te installeren en altijd uit te breiden. Analoge camera’s zijn efficiënter, hebben een lagere prijs en zijn betrouwbaar. Beide soorten camera’s hebben zo hun voor en nadelen, het gaat erom de goede camera op de juiste plek te gebruiken.

Het verschil tussen IP en analoog ligt vooral in de videotransmissie van het signaal. IP camera combineert de mogelijkheden van een camera met de functionaliteiten van een PC, heeft geen directe PC aansluiting nodig en kan overal in het netwerk worden geplaatst. Net als iedere PC binnen het netwerk, een IP camera is een netwerk applicatie, met zijn eigen IP adres, al of niet draadloos aangesloten op dit netwerk en heeft dus onderhoud nodig. IP camera’s kunnen een hogere beeldkwaliteit genereren.

Analoge camera’s digitaliseert het beeld ook, maar voordat het kan worden omgezet in een video, moet het beeld worden geconverteerd in een analoog signaal, zodat het kan worden ontvangen door een videorecorder of monitor. In tegenstelling tot IP camera’s, heeft analoog geen ingebouwde webservers of encoders en heeft dus minder onderhoud nodig. Deze functies zitten in de DVR (digital video recording) recorder.

In een analoog systeem wordt gebruik gemaakt van camera’s die het video signaal analoog aanbieden aan een DVR (Digital Video Recorder), veelal over een coax kabel. Iedere camera is in de regel voorzien van een separate kabel voor spanning en signaal. De DVR zet het analoge signaal om naar digitaal en slaat het op op een harddisk zodat het later terug gekeken kan worden. De DVR past ook de nodige intelligentie toe om zaken als motion detection uit te voeren. Op de DVR sluit je een monitor aan, waarop je de beelden kan terugkijken. De modernere DVR’s zijn uitgerust met een netwerk aansluiting en op die manier kun je je beelden ook via andere apparaten terugkijken.In een digitaal of IP systeem gaat het signaal digitaal vanuit de camera via een netwerkkabel (of WiFi) naar een (PoE) switch en vanuit daar naar een NVR (Network Video Recorder). De NVR kan vanaf dat moment in feite hetzelfde als een DVR. Het voordeel is dat de camera gevoed kan worden vanaf de switch, waardoor er minder bekabeling nodig is. Daarnaast bieden IP camera’s vaak een hogere resolutie dan hun analoge tegenhangers. Het grote nadeel van IP camera’s is dat je ze vooraf moet configureren om IP conflicten te voorkomen. Dit vereist dus enige planning.

IP:
 • + Makkelijker aan te leggen
 • + Hogere resolutie
 • - Duurder
 • - Meer configuratie/uitzoekwerk
Analoog:
 • + Goedkoop
 • + Makkelijk aan te sluiten
 • -+ Meer bekabeling
 • - Lagere resolutie
Er wordt met enige regelmaat gesteld dat een analoog systeem betrouwbaarder zou zijn dan een digitaal/IP systeem. Dit zal in de regel afhangen van de gekozen componenten en de belasting van het systeem.

Turret/bullit/box camera
 • Gemakkelijk te richten
 • Gemakkelijk schoon te houden
 • Vrij aanwezig/zichtbaar

Dome camera
 • De eigenlijke camera zit achter een kunststof koepel (dome) waardoor moeilijker te zien is waar deze heen kijkt, beschermt is tegen weersinvloeden en vaak ook vandalisme.
 • Camera afstellen zal moeten gebeuren voordat je de koepel monteert. En als hij niet helemaal goed hangt, zul je hem open moeten maken om hem nogmaals af te stellen.
 • Waterdruppels kunnen makkelijker aan een dome blijven zitten, waardoor het beeld in regen minder is. In combinatie met geïntegreerd IR kun je reflecterende vlekken in het beeld krijgen.
 • De behuizing is over het algemeen vrij subtiel en netjes afgewerkt, waardoor dit type camera populair is in winkels en horeca.

Pig-nose camera
 • Compacte camera vorm die de ronde vorm van de dome combineert met het gemak van richten en de vlakke voorkant van de turret, waardoor je minder last hebt van regen of reflecties.

PTZ camera
 • Een PTZ camera biedt je de mogelijkheid om Pan, Tilt en Zoom in te stellen. Veel PTZ camera’s zijn te programmeren dat ze automatisch inzoomen op het moment dat er een persoon in het beeld verschijnt en deze persoon te volgen. Daarnaast kun je deze camera’s ook vaak met de hand bedienen.
 • PTZ camera’s zijn vaak groter dan de eerder genoemde camera types en worden vooral buiten ingezet.
 • Professionele PTZ camera’s bieden vaak een optisch zoombereik van 32x, waardoor ze geschikt zijn voor de bewaking van grote terreinen.

De combinatie van het brandpunt van de lens en de oppervlakte van de beeldsensor, bepalen hoe groot of klein je kijkhoek is. Wil je een groot oppervlak in de gaten houden waar de camera dicht in de buurt is, dan zoek je over het algemeen een lens met een korte brandpunt afstand omdat deze een grotere kijkhoek geeft.

Veel IP camera’s gebruiken een 1/3 inch of 1/2,5 inch sensoren, waarbij je globaal uit mag gaan van de onderstaande afbeelding:


De afstanden zijn “advies afstanden” die je vanaf de camera in de gaten wilt houden. Natuurlijk kun je met een 2,8mm lens nog dingen zien op 10 meter afstand, maar je zult weinig detail meer overhouden. Aan de andere kant kan een 8mm lens ook gebruikt worden om een object op 5 meter in de gaten te houden, maar dan zie je weinig of niets van de omgeving. °

Sommige camera’s zijn voorzien van een varifocale lens, waarbij je zelf de brandpunt afstand kan bepalen. Met deze camera’s kun je precies de dingen in beeld brengen die je belangrijk vind.

Een aanvullende methode om te bepalen welke lens je kiest voor je camera, is DORI. Je kunt dit goed gebruiken als hulpmiddel, maar ook dit is niet absoluut heilig. De DORI methode gaat uit van het aantal pixels in verhouding tot de afmeting van het object:

MetingPixel dichtheid
D (Detect)
40mm van het object moet minimaal 1 pixel zijn
minimaal 25 pixels per meter
O (Observe)
16mm van het object moet minimaal 1 pixel zijn
minimaal 63 pixels per meter
R (Recognize)
8mm van het object moet minimaal 1 pixel zijn
minimaal 125 pixels per meter
I (Identify)
4mm van het object moet minimaal 1 pixel zijn
minimaal 250 pixels per meter


Deze methode houdt rekening met de sensor/lens combinatie (die het zoom-niveau bepaald) en het aantal pixels wat je sensor kan waarnemen. Bij de meeste moderne IP camera’s worden de DORI afstanden aangegeven door de fabrikant.


Diverse camera’s hebben tegenwoordig eigen infrarood leds welke automatisch aan springen op het moment dat het begint te schemeren. Dit heeft voor en nadelen. De voordelen zijn dat het automatisch gebeurd en dat alles wat je nodig hebt als in je camera zit waardoor je ook wat goedkoper uit bent met een kleine setup. Het nadeel is dat insecten worden aangetrokken door het infrarood licht en dat je dus vaak kleine beestjes door het beeld ziet vliegen of dat een spin z’n web zal weven voor je camera.

Dit kun je oplossen door externe infrarood schijnwerpers te plaatsen. Deze kun je middels PoE of een externe adapter aansturen.


PoE (Power over Ethernet)
Hiermee kun je je camera voeden vanuit een PoE switch. Dit scheelt je losse adapters en de noodzaak om een stopcontact in de buurt van je camera te hebben.

SD-kaart slot
Hiermee kun je beelden lokaal op de camera opslaan. Op deze manier hoef je geen NVR, NAS of Cloud opslag te hebben en kun je direct aan de gang met je camera. Meestal kun je de beelden via de webinterface van de camera opvragen.

Motion Detection
In veel IP camera’s kun je aangeven dat er maximaal een bepaald percentage van het beeld mag veranderen en dat er dan opgenomen moet worden. Let er wel op dat de wind door de bomen ook kan zorgen dat motion detection geactiveerd wordt. Wat je camera kan zien en hoeveel beweging je zoekt, is dus bepalend voor het resultaat.

Tripwire
Met deze feature kun je een lijn in het beeld tekenen, welke ervoor zorgt dat de camera begint met opnemen als iets of iemand die lijn overschrijdt. Bij veel betaalbare camera’s kun je slechts 1 rechte lijn zetten.


Het hebben van de camera is maar het halve werk. Je wilt de beelden ook kunnen opslaan. Hiervoor zijn een aantal mogelijkheden en al die mogelijkheden hebben voor- en nadelen. Grofweg heb je 3 opties:
 1. SD kaart in de camera zelf (stand alone)
 2. Een software oplossing met gekoppelde storage (PC, NAS, Cloud)
 3. Een hardware oplossing in de vorm van een DVR/NVR
SD Kaart
De meest eenvoudige en goedkope oplossing is een SD kaart plaatsen in je camera. Je bent dan voor een paar tientjes klaar en je maakt direct gebruik van alle features die de camera zelf heeft. De configuratie is in de regel eenvoudig. Nadelen zijn dat de geheugenkaart niet het meest betrouwbare opslagmedium is en als je camera van de muur wordt getrokken, dan ben je de beelden ook kwijt.

Software oplossing
Video Management Software (VMS) oplossingen komen in allerlei soorten en maten met bijhorende prijskaartjes en beperkingen. Een paar suggesties:

PakketPrijsMax. camera'sPlatform
MileStone Essential+Gratis8Windows 8.1 of nieuwer
Blue Iris Lite / Full€ 42,- / € 83,-64Windows 7 of nieuwer
Synology Surveilliance StationGratis2Synology NAS


De meeste software oplossingen bieden naast de server software ook een app voor Android en iOS, zodat je op je telefoon of tablet de beelden terug kan kijken en een Windows client waarmee je gemakkelijk op je PC beelden kan terug zoeken en exporteren.

Bij een software oplossing hoort ook een stuk hardware. Dit kan een lokale harddisk zijn op de PC waarop je de VMS software draait, maar dit kan ook netwerk (NAS/SAN) of cloud opslag zijn. De software kun je uiteraard ook draaien onder een virtuele server. Zorg wel dat je voldoende resources aan je VM toewijst, want je VMS pakket slaat de video niet alleen op maar handelt ook de motion detection en dergelijke af. Dit vraagt relatief veel CPU kracht.

Voor meer informatie over virtualiseren, kijk je in het in het “Zuinige ESXI Server” topic (Zuinige ESXi Server).
Voor meer informatie over het bouwen van je eigen (NAS) server, kun je kijken in “Het grote zuinige server” topic (Het grote zuinige server topic - deel 2).

Hardware oplossing
Merken als HikVision en Dahua hebben diverse harddisk recorders in het assortiment die mooi aansluiten bij hun camera’s. Je koopt daarmee een kant en klaar pakket welke vrijwel dezelfde interface heeft als je camera’s. De meeste NVR’s zijn geschikt voor 8 camera’s, wat in de meeste huis-, tuin- en keukensituaties ruim voldoende is. De stabiliteit van deze toestellen is goed te noemen en de configuratie en bediening is betrekkelijk eenvoudig. De uitbreidbaarheid is vaak beperkt door de niet al te snelle hardware die in dergelijke apparaten wordt gebruikt.

Harddisks voor video opslag
De meeste NAS gebruikers en servers geven de voorkeur aan zogeheten NAS- of Enterprise schijven voor de opslag van data. Voor de normale NAS en server taken waarbij lees en schrijfacties worden afgewisseld, is dit ook prima. Voor het opslaan van video streams zoek je eigenlijk een schijf die gemaakt is om er de hele dag naar toe te schrijven. Bekende schijven voor video opslag zijn bijvoorbeeld:
Western Digital Purple (product: WD Purple (2017))
Seagate Surveillance HDD (product: Seagate Surveillance HDD)

Het is natuurlijk mogelijk om een enkele schijf of een kleine array te bouwen met deze video schijven en daarnaast nog een andere schijf of array te hebben voor je normale data, mits je NAS of server hier de ruimte voor heeft.

Buiten je eigen network
De meeste IP camera’s kun je live bekijken middels de webinterface en via een applicatie op je PC of een app op je smartphone of tablet. Hetzelfde geld voor het terugkijken van beelden. Helaas moet je hiervoor binnen je eigen netwerk zitten of poorten gaan forwarden op je router, waarmee de beveiligingsapparatuur direct aan het grote, boze Internet komt te hangen. Gelukkig is er een derde optie: VPN.
VPN komt in allerlei soorten en maten. Sommige routers (bijvoorbeeld de Ubiquity Edgerouter (https://help.ubnt.com/hc/...EdgeRouter-OpenVPN-Server)) bieden hiervoor standaard een optie. Een firewall zoals Sophos UTM (https://www.fastvue.co/so...tm-ssl-vpn-setup-guide/), Sophos XG (https://techbast.com/2018...sl-vpn-remote-access.html) of PfSense (https://docs.netgate.com/...remote-access-server.html) biedt vaak ook de mogelijkheid om een VPN server op te zetten, maar je kunt ook gewoon een Raspberry Pi gebruiken met PiVPN (http://www.pivpn.io/).

Met VPN bouw je in feite een beveiligde tunnel op vanaf je telefoon/tablet/laptop naar je eigen netwerk, waardoor je dus bij je lokale netwerk apparaten zoals je camera’s, NVR/VMS systeem en NAS kunt komen.


De beveiliging van je camera systeem bestaat in grote lijnen uit 2 onderdelen:
 • Toegang tot het systeem en de onderdelen
 • (Fysieke) toegang tot de beelden
Je wilt graag voorkomen dat mensen via het internet op jouw camera’s kunnen kijken. Pas daarom als eerste het standaard wachtwoord aan wat in je camera zit. Schakel services uit die je niet gebruikt en hang je camera’s niet middels port-forwarding direct aan het internet. Eventueel kun je je camera systeem in een separaat VLAN hangen en de toegang hiertoe beperken tot enkele gebruikers of werkstations. We gaan hier niet verder in op VLAN configuratie. Het configureren van VLAN’s werkt bij ieder merk weer net even anders, dus kijk daarvoor in de handleiding van je netwerkapparatuur of bekijk de (support-)fora van de betreffende fabrikant.

Als er iets gebeurd is, waarvoor je de beelden terug wilt kijken, is het belangrijk dat je bij de beelden kan. Als je alles op je kleine NAS opslaat, heb je de kans dat de inbreker niet alleen je televisie meeneemt maar ook je NAS. En dan zijn je beelden weg. Denk dus na over backups (bijvoorbeeld richting een cloud provider). Controleer ook regelmatig of je backups werken en of je de beelden lokaal kunt terug kijken.

In veel camera’s zitten overigens ook beveiligingslekken. Een interessant stuk daarover kun je hier vinden: https://pierrekim.github....-camera-goahead-0day.html


De afgelopen tijd is er regelmatig veel te doen om privacy, onder andere door de nieuwe AVG/GDPR wetgeving. Camera toezicht valt in principe niet onder de AVG. Dat wil zeggen, zolang je enkel je eigen terrein ermee bewaakt. Als je camera wel in de openbare ruimte kijkt of bijvoorbeeld op de grond van de buren, dan is de AVG wel van toepassing.

Het komt erop neer dat je de privacy van anderen zo min mogelijk moet schenden. Mocht je de openbare weg toch filmen, dan is opslag van de beelden toegestaan als mensen onherkenbaar gemaakt worden.

Daarnaast geld er een informatieplicht. Je bent verplicht om mensen te laten weten dat je filmt (ook op eigen terrein), zodat mensen zelf de keuze kunnen maken of ze in beeld willen verschijnen.

Mocht je alle regelgeving willen nalezen, dan kun je dat hier doen: https://wetten.overheid.nl/BWBR0037591/2016-02-02

Naast de wet is er ook nog iets als fatsoen. Voordat je een camera gaat ophangen, informeer in ieder geval de personen die het ding zouden kunnen zien hangen en leg uit waarom je dat doet. Het wordt ook vaak gewaardeerd als je het eindresultaat even laat zien. Soms zijn je buren er op tegen en zul je een andere oplossing moeten verzinnen (bijvoorbeeld je camera lager plaatsen dan de bovenkant van je schutting). Soms zijn je buren er juist blij mee en vragen ze of je ook hun oprit in de gaten kunt houden.


Een beetje voor de gevorderde tweaker. Er zijn diverse VMS systemen die ondersteuning bieden voor “inputs” en hier vervolgens een actie op kunnen ondernemen. Denk aan een infrarood sluis/gordijn en dat je op dat moment wilt beginnen met opnemen. Een andere optie is wanneer er een magneet contact van je alarm op een deur wordt geactiveerd, dat een PTZ camera naar een bepaalde preset gaat.

Dergelijke inputs kunnen op basis van een extra I/O module aan je server gerealiseerd worden, maar vaak kun je ook gebruik maken van een webservice. Deze webservice zou je bijvoorbeeld vanuit een Arduino of Raspberry Pi kunnen laten aanroepen (als er een pin hoog wordt, stuur een bepaald bericht naar de VMS server).

Helaas heb ik geen kant-en-klare oplossingen voor bepaalde hard/software combinaties, maar mocht je wat weten, dan voegen we het graag toe in dit topic.


De politie is gestart met het vastleggen van camera’s en camera posities in een database die ze “Camera in Beeld” noemen. In dit initiatief kun je je inschrijven op het moment dat je camera’s hebt hangen die mogelijk een deel van de openbare weg filmen. De politie vraagt daarbij waar de camera hangt en wat deze kan zien, zodat men in geval van een misdaad, een gericht verzoek kan doen om beeldmateriaal. Meer weten of inschrijven? Kijk op www.politie.nl/cib.

Wat wil jij nog meer zien in deze openingspost? Laat het mij @freestyler2 weten middels een DM!

20/07/2015: Topic begonnen
03/08/2016: Deel 2 geopend ivm Afronding overgang naar TL/AZ
26/06/2017: Openingspost under construction
03/07/2019: Topic aangevuld met dank aan @Philip_Janssen

[Voor 255% gewijzigd door freestyler2 op 03-07-2019 23:19]


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Mijn broer is erg enthousiast geraakt van mijn Hikvision.
Hij is nu zijn huis aan het verbouwen en zou daar op zich ook wel een camera willen ophangen.
(om de bouw in de gaten te houden).

Probleem is dat daar dus ook niets is, behalve stroom. Geen netwerk, geen NAS niets.
Op zich niet direct een groot probleem; een IP camera zou je in theorie zonder netwerk kunnen gebruiken als je er een neemt met SD-slot. (zoals ik ook heb).

Keus is dan wel minder; vooral dome-camera's zijn voorzien van SD-slot; de bullet camera's die een slot hebben zijn een stuk duurder (lees: ~$80 vs. $120+). Eigenlijk had ik daar toch liever een bullet gehad; want een dome heeft toch wat nadelen (vooral opdrogende regendruppels en IR-reflectie in de dome).

Maar nog een punt; hoe ga ik überhaupt zo'n camera instellen/richten e.d. als er geen netwerk aanwezig is?

 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Ik denk dat ik van hikvision overga naar Dahua mini ptz SD22204T-GN met externe ir units voor een nieuw huis.
Fixed lensen zijn lastiger heb ik gemerkt.
4 in de tuin is ok.
2.8 aan de muur voor de auto werkt ok bij de auto, maar zie veel meer op de straat. Last van regen en insecten die op ir afkomen.
De 5220 ptz werkt erg goed, weinig last van insecten en regen ondanks de sterke ir.

Die dahua mini ptz kost in China $142 met free shipping.

Voordeel is dat je 4 x zoom hebt en geen ir, wat ook weer nadeel is met een extra buis naar de ir unit en poa voeding.
Ir units worden wellicht: http://www.infrared-ir.co...201602191132406242_en.htm
$29 per stuk, op een 8 port midspan voor 23$ inclusief verzending.

update:
de midspan is binnen en ziet er goed uit mechanish. De voeding is wat erg licht uitgevoerd, maar zal wellicht de 60 watt - 1.35 ampere 48 volt wel halen.
Hij werkt zoals gehoopt dus voor IR transmitters, geen LAN poort actief en wel POE spanning.

Dus alle IR zenders maar op dit kastje en er nog een als backup bestellen :)

[Voor 18% gewijzigd door jacovn op 31-08-2016 08:07]

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Piet91 schreef op vrijdag 05 augustus 2016 @ 20:11:
Maar nog een punt; hoe ga ik überhaupt zo'n camera instellen/richten e.d. als er geen netwerk aanwezig is?
Wat dit betreft ben ik denk ik veroordeeld tot het meenemen van een oude router en een laptop om daar tijdelijk een netwerk op te zetten tijdens het instellen van de camera.
Zodra dat gedaan is router weghalen.

Ben wezen zoeken naar Hikvision camera's met SD-slot in bullet vorm; knap moeilijk te vinden.
Als ik ze al kan vinden gaan ze ruim over de $100-120 heen of verouderde types (zoals de DS-2CD2032F-I) die niet meer verkrijgbaar zijn.
Of ik zoek niet goed genoeg.

Ik kan wel een Dahua vinden; de IPC-HFW1320S-W. Beschikt over Wifi en over een SD-slot.
Op Aliexpress gaat deze voor zo'n $70-80. Lijkt me wel een prima prijs.

Nu alleen eerst inlezen over kwaliteit van Dahua camera's, hun interface maar bovenal; firmware.
Net als bij de Hikvision camera's is dat laatste een heikel punt bij het halen uit China/Aliexpress.
Ik kom wel sellers tegen die beweren dat je gewoon de firmware kunt updaten.

Iemand toevallig ervaring met Dahua uit China i.c.m. firmware?

[Voor 10% gewijzigd door Piet91 op 08-08-2016 14:31]


 • Rtificial
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-03 23:20

Rtificial

as fake as can be

Ik heb 2 Dahua IPC-HFW4431M-I2 camera's besteld in China, worden vandaag als het goed is afgeleverd, dus zal ergens volgende week eens wat eerste resultaten delen.
Die hebben overigens geen SD slot, ook geen wifi. Ik heb de bekabeling in de geven meegenomen toen ik het huis afgelopen jaar bouwde, dus kan ze vrij eenvoudig aansluiten en voeden met PoE.

Met betrekking tot PoE, ik heb een switch teveel besteld, die heb ik nu in V&A staan, wellicht relevant voor iemand hier.

"Don't blow out my candle if you want yours to shine brighter..."


 • Tallguy
 • Registratie: Augustus 2000
 • Niet online

Tallguy

There is no place like 127.0.0

@Wicked-Game : er is al wat gereageerd op je vragen zie ik. Je vraagt ook om ervaringen met Hikvision en de Synology.
Ik heb bijna een jaar nu ook 2 Hikvision PoE camera's hangen aan mijn huis en gekoppeld aan mijn Synology.
Ik heb wel uiteindelijk gekozen om de Hikvision te verkiezen boven Foscam omdat Foscam toch (naar mijn mening) in het 'instap' segment vallen. Axis vond ik veel te duur, ook al zou volgens vele reviews de kwaliteit echt goed te zijn.

je hebt idd de Chinese versie van Hikvision met eigen firmware en de internationale versie van Hikvision. Firmware's uitwisselen schijnt regelmatig tot een gebrickte camera te leiden. Dat, plus het garantieverhaal, heeft mij doen besluiten de camera's gewoon in NL te kopen.

Hikvision is ook de software die ik heb ingesteld qua triggers voor het starten van opnames en het doorsturen van mails ipv dat de Syno dat doet. In het begin had ik dat andersom, maar liep toch een beetje tegen de 'beperkingen' aan van SurveilanceStation mbt de triggers. Het goed instellen wat een opname triggert is niet zo mooi te configureren als binnen Hikvision.
Voordeel van de Hikvisionsofware is dat je ook zgn line-crossing kan toepassen en je kan overdag een andere zone bepalen om te monitoren dan 's nachts.
Het aantal onnodige opnames is sindsdien ook drastisch verminderd.
Wat me wel wat tijd kostte was het goed instellen van het email gedeelte. Er wordt op forums gesproken dat je een gmail account nodig hebt, dat is niet het geval. Wel zorgen dat je de laatste firmware hebt draaien omdat daar het nodige in is verbeterd ivm smtp voor je mail.

PS vergeet niet een PoE switch te regelen tzt :)

specs | 3360wP met SE3000


 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Piet91 schreef op maandag 08 augustus 2016 @ 14:21:


Iemand toevallig ervaring met Dahua uit China i.c.m. firmware?
Nee, alleen over gelezen dat ze niet hetzelfde beleid hebben als hikvision, en dus geen regio/markt bescherming. Alleen op aliexpress zie je dahua zonder de merknaam.
Ook gelezen dat er minder makkelijk aan andere firmware te komen is. Maar als het ding doet wat hij doen moet hoef je ook niets te upgraden.

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • Rtificial
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-03 23:20

Rtificial

as fake as can be

Ik heb van de week mijn Dahua IPC-HFW4431M-I2 cameras ontvangen, gekocht op Aliexpress.
De doos en de camera zijn gewoon voorzien van de merknaam en logos.

Ik heb er nu even snel eentje aangesloten, en de eerste indruk is in ieder geval prima. Ergens in de komende dagen hoop ik de camera buiten op te kunnen hangen, maar moet de utp kabel nog even naar binnen graven, en daar heb ik nu nog niet zo veel zin in. Buiten ligt de kabel al mooi weggewerkt in de gevel, maar hij moet nog de kelder in.

"Don't blow out my candle if you want yours to shine brighter..."


 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Mooi, de dealer die ik gemailed heb levert ze zonder naam, en met 2-3 weken langer wachten kun je ze met naam krijgen.

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
jacovn schreef op zondag 14 augustus 2016 @ 06:38:
Nee, alleen over gelezen dat ze niet hetzelfde beleid hebben als hikvision, en dus geen regio/markt bescherming. Alleen op aliexpress zie je dahua zonder de merknaam.
Ook gelezen dat er minder makkelijk aan andere firmware te komen is. Maar als het ding doet wat hij doen moet hoef je ook niets te upgraden.
Dit is inderdaad wat ik ook zo ongeveer tegenkom.

Waar ik op uit ben gekomen is de Hikvision DS-2CD2020F-IW en de Dahua IPC-HFW1320S-W
De Hikvision gaat t/m 1080p, de Dahua t/m 2304 × 1296 en heeft schijnbaar inderdaad universele firmware.
De Hikvision kun je niet upgraden.

Prijzen zijn ongeveer gelijk. De Dahua is eigenlijk aantrekkelijker, maar de Hikvision is bekend qua firmware en app.
Er is ook de Hikvision DS-2CD2032F-I(W) die mij nog het meest aantrekkelijk lijkt, maar die kan ik nergens vinden op Ebay/Aliexpress. ;(

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Piet91 schreef op zondag 14 augustus 2016 @ 20:13:
[...]

Dit is inderdaad wat ik ook zo ongeveer tegenkom.

Waar ik op uit ben gekomen is de Hikvision DS-2CD2020F-IW en de Dahua IPC-HFW1320S-W
De Hikvision gaat t/m 1080p, de Dahua t/m 2304 × 1296 en heeft schijnbaar inderdaad universele firmware.
De Hikvision kun je niet upgraden.

Prijzen zijn ongeveer gelijk. De Dahua is eigenlijk aantrekkelijker, maar de Hikvision is bekend qua firmware en app.
Er is ook de Hikvision DS-2CD2032F-I(W) die mij nog het meest aantrekkelijk lijkt, maar die kan ik nergens vinden op Ebay/Aliexpress. ;(
De laatste zonder de W staat wel op AE.
http://nl.aliexpress.com/...8.html?isOrig=true#extend

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Niet meer beschikbaar. ;)

Ik kan 'm alleen hier vinden voor een normale prijs (rest is bulk of veel te hoge prijs).
Maar verkoper is bedenkelijk en er wordt verder in de listing niets over SD-slot gezegd (wat juist vaak al verkoopargument wordt gebruikt)

 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Hikvision wil geen verkoop via aliexpress volgens mij.
Dat is natuulijk simpelweg een externe interface voor de Chinese aanbieders, en Hikvions heeft juis de scheiding China en rest van de wereld die ze proberen te creereen met verschillende modellen en firmwares.

De hikvisions die ik heb bevallen me goed. Enkel de fixed lenzen zijn een nadeel, en nu ik waarschijnlijk nieuw ga bouwen denk ik beter uit te zijn met een Dahua mini ptz op een aantal locaties voor 140-150€ Per stuk. Ik moet al van te voren buizen in de gevel laten uitkomen, want ik wil geen losse buizen over de muur meer.
Dus 150€ camera, 20€ wand steun, en dan iets van 50€ voor een ir transmitter. Dan 3€ voor poort op midspan voeding (voor de ir transmitter), en onbekend bedrag voor 2x loze leiding tot aan buiten muur.

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • Rtificial
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-03 23:20

Rtificial

as fake as can be

Ptz is enkel voor heel specifieke doelen geschikt. Motion detection is niet zo voor de hand liggend er mee, en voor goede auto tracking kom je wel in andere prijsklassen terecht.

"Don't blow out my candle if you want yours to shine brighter..."


 • J-P
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 22-03 17:27

J-P

Syntax erro....

Voor degene die de Foscam FI9900P hebben.

Hebben jullie de camera (via wifi) op een goede manier kunnen verbinden met iSpy, NetCam studio of anderen?
Wanneer ik de camera verbind middels ONVIF dan heb ik zeer regelmatig grote artifacts in het beeld (vooral met IR aan) waardoor de bewegingsdetectie af gaat:Ik heb het 1 keer voor elkaar gekregen om direct via LAN verbinding te maken in iSpy, toen was het beeld wel goed maar de framerate kwam niet boven de 1 á 2 fps.

Tegelijkertijd heb ik Tinycam op mijn Android toestel draaien en die werkt super (zowel in het interne netwerk via WIFI, als extern (met port forwarding) via 4g:


Ik ben nu gewoon geneigd om Tinycam te gaan gebruiken als surveillancesoftware terwijl ik hier nu juist een server voor heb.... 8)7

(ಠ_ಠ) ¿doʞ u,z do ʇıp ʇɐɐʇs ɯoɹɐɐʍ


 • ThinkPad
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 10:12

ThinkPad

Moderator Wonen & Mobiliteit
Even kijken welk protocol Tinycam gebruikt en dat in je surveillancesoftware gebruiken?

Gas besparen door CV-tuning | Elektriciteit besparen
Geen vragen via privébericht die ook via het forum kunnen a.u.b.


 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
jacovn schreef op maandag 15 augustus 2016 @ 06:12:
Hikvision wil geen verkoop via aliexpress volgens mij.
Dat is natuulijk simpelweg een externe interface voor de Chinese aanbieders, en Hikvions heeft juis de scheiding China en rest van de wereld die ze proberen te creereen met verschillende modellen en firmwares.

De hikvisions die ik heb bevallen me goed. Enkel de fixed lenzen zijn een nadeel, en nu ik waarschijnlijk nieuw ga bouwen denk ik beter uit te zijn met een Dahua mini ptz op een aantal locaties voor 140-150€ Per stuk. Ik moet al van te voren buizen in de gevel laten uitkomen, want ik wil geen losse buizen over de muur meer.
Dus 150€ camera, 20€ wand steun, en dan iets van 50€ voor een ir transmitter. Dan 3€ voor poort op midspan voeding (voor de ir transmitter), en onbekend bedrag voor 2x loze leiding tot aan buiten muur.
Ik heb mijn Hikvision ook via Aliexpress gekocht wel een Chinese versie maar met multi Language.
Niks mis mee. Ik snap die houding van Hikvision ook niet.
De wereld is je verkoopkanaal niet slechts één regio.
Als ze erg vervelend doen raken ze alleen maar klanten kwijt aan de concurrent. Zo werkt dat.

 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Rtificial schreef op maandag 15 augustus 2016 @ 09:50:
Ptz is enkel voor heel specifieke doelen geschikt. Motion detection is niet zo voor de hand liggend er mee, en voor goede auto tracking kom je wel in andere prijsklassen terecht.
De hikvision die ik heb heeft absolute intrusion en line cross vlakken.
Dus die zet je op op 1 positie, en als je in of uitzoomed zie je ze groter/kleiner worden.
Als je panned, schuiven ze uit beeld.

Het gaat mij meer om de keuze van de lens. Nu heb ik bewust een 2.8 mm opgehangen bij de auto die voor de tuinmuur staat. In de tuin een 4 mm zodat ik nog een gezicht kan herkennen als iemand erdoor loopt.

Bij het huis wat ik op het oog heb te gaan bouwen is er een garage waar 1 of 2 autos voor staan. Hang ik daar een fixed lens op, zit ik vast aan dat brandpunt en zie ik pas wat ik krijg als de camera hangt (heb nu wat ervaring dus zou wellicht lukken, en de dealer die ik hier in NL had voor de hikvisions heeft me ook prima geholpen en advies gegeven)
Met een ptz die van 2.3-11 mm gaat kan ik voor de meeste fysieke posities het beeld wel goed krijgen.
Heb dat gezien met de ptz die ik nu heb, instellen gaat geweldig, en je zit niet vast aan eeen fixed lens.

Ik beoog geen auto tracking etc. te doen met deze cameras..

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • AcIDeR
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 24-03 07:30
Ik heb op dit moment een zeer beperkte Hosafe dome camera onder onze carport hangen.

Hieronder wat plaatjes van bestaande situatie:
Ik zoek een stukje advies:

Over de beeldkwaliteit ben ik niet ontevreden, echter is de 2de auto altijd heel donker in beeld? maar graag jullie mening?

Oprit is +- 3,5-4 mtr breed.
Lengte is +- 10-12 mtr.
Normaliter staan hier 2 auto's op.

Wensen:
 • Nette onopvallende camera, wit of antraciet.
 • Graag zou ik de beelden willen opnemen.
  Ik heb geen synology of plannen om deze aan te schaffen.
 • Beelden kunnen bekijken, zowel lokaal als buitenshuis.
  Degelijke IOS App!
 • Netwerkbekabeling is aanwezig

 • J-P
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 22-03 17:27

J-P

Syntax erro....

ThinkPadd schreef op maandag 15 augustus 2016 @ 19:53:
Even kijken welk protocol Tinycam gebruikt en dat in je surveillancesoftware gebruiken?
Proprietary (H264), maar daar vind ik geen optie voor in iSpy ed.
Ondertussen heb ik het ook getest op een Synology NAS (die ik geleend heb). Het security Center daarop ziet de camera ook normaal. Begin dus te twijfelen of het niet aan de server ligt, echter zou ik dan helemaal geen beeld verwachten ipv af en toe scrambled.

(ಠ_ಠ) ¿doʞ u,z do ʇıp ʇɐɐʇs ɯoɹɐɐʍ


 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
AcIDeR schreef op dinsdag 16 augustus 2016 @ 08:35:
Ik zoek een stukje advies:

Over de beeldkwaliteit ben ik niet ontevreden, echter is de 2de auto altijd heel donker in beeld? maar graag jullie mening?

Oprit is +- 3,5-4 mtr breed.
Lengte is +- 10-12 mtr.
Normaliter staan hier 2 auto's op.

Wensen:
 • Nette onopvallende camera, wit of antraciet.
 • Graag zou ik de beelden willen opnemen.
  Ik heb geen synology of plannen om deze aan te schaffen.
 • Beelden kunnen bekijken, zowel lokaal als buitenshuis.
  Degelijke IOS App!
 • Netwerkbekabeling is aanwezig
Ik ben geen expert voor camera opnames..

Mijn advies:

1) Ir loskoppelen van de camera en met 1 of 2 ir zenders de zaak uitlichten.

Reden: ir op deze soort cameras trekken insecten aan die dan als dikke vlekken in beeld komen, en je kunt weerkaatsing van ir in je lens krijgen.
Verder zit je met 1 ir bron met onven uitlichting omdat de voorgrond intenser licht krijgt dan de achtergrond, zie je nu aan het feit dat je de achterste auto d ook, met openvpn een tunnel maken op je ios device en die via je router of firewall binnen laten komen.

Zelf goede ervaring met een nvr. Redelijk betaalbaar en weinig omkijken naar, hdd's installeren en werkt zoals verwacht,

Update: voor losse ir denk deze units te gaan gebruiken:
S-SG6P-90-IR van ir electronics.
Link staat ergens in een post hierboven.
Dit zijn POE ir units met een hoek die je kunt kiezen tussen de 15 en 90 graden. (Dus iets van 6 verschillende modellen met elk een andere hoek, 15, 30, 45, 60, 90 etc)

Bij 90 graden 16 meter ir bereik.
Ze kosten $34 (zonder poe $29) en shipping van 6 units wordt $46 voor gequote.
Ze willen de total prijs op papaier op $130 incl shipping zetten, dus hopenlijk geen invoer kosten.

[Voor 18% gewijzigd door jacovn op 17-08-2016 08:38]

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • DeBe
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 09:08
AcIDeR schreef op dinsdag 16 augustus 2016 @ 08:35:

Ik zoek een stukje advies:

Over de beeldkwaliteit ben ik niet ontevreden, echter is de 2de auto altijd heel donker in beeld? maar graag jullie mening?
Mijn advies zou zijn om wat meer uit te geven voor een betere camera die goed lichtgevoelig is. Ik zie dat je een buitenlamp hebt en dat er straatverlichting aanwezig is. Hiermee heb je al voldoende verlichting voor een goede camera om een kleuren plaatje weer te geven.

Voordelen van opname in kleur is natuurlijk o.a. dat je een beter signalement hebt van een inbreker. Een rode jas is ook echt rood en niet grijs.

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Mijn zoektocht lijkt ten einde. Heb uiteindelijk toch nog een Hikvision bullet met geheugenkaart-slot kunnen vinden; de eerder genoemde DS-2CD2032F-I.
Dit samen met een 'passive POE-setje' en een 64GB geheugenkaart wordt de opstelling.

Ben benieuwd.

 • SpaOrange
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 25-08-2022
Hallo mede-tweakers!

Ik ben op zoek naar een buitencamera die twee functies kan volbrengen. Enerzijds een live-verbinding kunnen maken via een app; indien er iemand aanbelt en anderzijds privé eigendommen (zoals een auto) in de gaten kan houden. Even op een rijtje:
 • Budget: max €200,-
 • IR / nachtfunctie.
 • Verbinding via WIFI - geen ethernet / netwerkkabel mogelijkheid.
 • Hoge filmkwaliteit noodzakelijk.
 • Opslag via NAS / FTP / Dropbox / GD.
Schets van situatie:Mijn inziens is een dome een beste keuze. Kan iemand mij advies geven? :)

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Opgebaarde schreef op zondag 21 augustus 2016 @ 14:52:
Mijn inziens is een dome een beste keuze. Kan iemand mij advies geven? :)
Ik heb zelf een dome maar ik zou die niet weer kiezen.
Je hebt last van regendruppels die opdrogen op de dome en IR-licht dat wordt gereflecteerd in de dome.

In die formfactor is de zogenaamde 'turret' EXIR formfactor een betere keus.
Ook schijnt onderstaande formfactor van Hikvision erg goed te doen qua IR.Helaas biedt Hikvision beide types geloof ik niet aan die over Wifi beschikken. Maar ik zou eens de site van Hikvision doornemen en kijken welke types geschikt zijn.

 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 25-03 00:28

TommyGun

Stik er maar in!

Opgebaarde schreef op zondag 21 augustus 2016 @ 14:52:
Hallo mede-tweakers!

Ik ben op zoek naar een buitencamera die twee functies kan volbrengen. Enerzijds een live-verbinding kunnen maken via een app; indien er iemand aanbelt en anderzijds privé eigendommen (zoals een auto) in de gaten kan houden. Even op een rijtje:
 • Budget: max €200,-
 • IR / nachtfunctie.
 • Verbinding via WIFI - geen ethernet / netwerkkabel mogelijkheid.
 • Hoge filmkwaliteit noodzakelijk.
 • Opslag via NAS / FTP / Dropbox / GD.
Schets van situatie:

[afbeelding]

Mijn inziens is een dome een beste keuze. Kan iemand mij advies geven? :)
Volgens mij kan vrijwel elke IP-camera wel wat jij wil, alleen WiFi moet je inderdaad even checken.

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


 • Martinusz
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 10:22
Is de parkeerplaats jouw vaste parkeerplaats of een openbare?
Er kunnen weleens mensen opstandig worden als je hun privacy schendt :+

Heb zelf een Foscam FI9900P opgehangen aan de voorkant, wifi connected en ben erg tevreden, maar goed het is ook mijn enige en eerste camera tot nu toe :) Maar beeld is echt scherp, ook 's nachts, software op smartphone werkt perfect. Heb er zelf cloud service bijgenomen en ben erg tevreden. Krijg notificaties op mijn telefoon inclusief foto erbij en de cloud neemt alles op, bewaard het 7 dagen om terug te kijken of te downloaden. Wel soms wat gevoelig, maar dat zijn de meeste denk ik. Als je beelden wilt zien, stuur maar berichtje.

Float like a butterfly, sting like a bee.


 • SpaOrange
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 25-08-2022
martinusz schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 09:15:
Is de parkeerplaats jouw vaste parkeerplaats of een openbare?
Er kunnen weleens mensen opstandig worden als je hun privacy schendt :+
Bedankt voor je feedback!
Het is een openbare parkeerplaats. De hoofdreden voor de plaatsing van de camera is het kunnen zien wie er voor de deur staat i.v.m. het automatiseren van de primaire hoofdingang voor rolstoel toegankelijkheid.

Iemand anders adviezen?

 • Martinusz
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 10:22
Opgebaarde schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 11:02:
[...]


Bedankt voor je feedback!
Het is een openbare parkeerplaats. De hoofdreden voor de plaatsing van de camera is het kunnen zien wie er voor de deur staat i.v.m. het automatiseren van de primaire hoofdingang voor rolstoel toegankelijkheid.

Iemand anders adviezen?
Er zijn ook deurbellen met camera's, is dat iets?

Float like a butterfly, sting like a bee.


 • SpaOrange
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 25-08-2022
martinusz schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 11:10:
[...]

Er zijn ook deurbellen met camera's, is dat iets?
Er hangt momenteel een deurbel met camera, echter heeft deze geen opname functie. Daarnaast is het 'gezichtsveld' van de camera niet breed genoeg om de volledige doorgang te kunnen filmen.

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Opgebaarde schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 11:17:
[...]


Er hangt momenteel een deurbel met camera, echter heeft deze geen opname functie. Daarnaast is het 'gezichtsveld' van de camera niet breed genoeg om de volledige doorgang te kunnen filmen.
Je wilt dus alleen opnames maken als er daadwerkelijk iemand voor de deur staat of naar de deur toeloopt?
Dat zou kunnen met een Hikvision dome camera met Wifi en SD opslag/NAS.
Nadeel van Wifi is wel de benodigde bandbreedte bij een HD video signaal.
Het Wifi signaal moet sterk genoeg zijn om een behoorlijke kwaliteit te garanderen.
Gezien de korte afstand en de eisen is 2 of 3MP voldoende lijkt me.
Hikvision levert prima kwaliteit camera's en detectie of er iemand voor de deur staat is goed in te stellen.
(bewegingsdetectie of overschreiden van een denkbeeldige lijn).
Prijzen liggen zo rond de 100 euro of iets daaronder.

Bijvoorbeeld zoiets:
https://www.aliexpress.co...vif-DWDR/32558012811.html?

[Voor 8% gewijzigd door HoppyF op 22-08-2016 12:39]


 • Sandyman538
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10:03

Sandyman538

SandstorM [148839]

Heeft iemand ook nog tips om spinnen te slim af te zijn? Ze vinden de camera aantrekkelijk om wat web te creëren. Overdag geen last van met opnemen, maar in de nacht door het infrarood wordt het beeld behoorlijk vertroebeld.

Hattrick: playing IV.50
PSN: Sandyman


 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 25-03 00:28

TommyGun

Stik er maar in!

Sandyman538 schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 12:45:
Heeft iemand ook nog tips om spinnen te slim af te zijn? Ze vinden de camera aantrekkelijk om wat web te creëren. Overdag geen last van met opnemen, maar in de nacht door het infrarood wordt het beeld behoorlijk vertroebeld.
Bekend probleem, regelmatig even weghalen is het enige wat ik kan bedenken.

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


 • J-P
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 22-03 17:27

J-P

Syntax erro....

Sandyman538 schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 12:45:
Heeft iemand ook nog tips om spinnen te slim af te zijn? Ze vinden de camera aantrekkelijk om wat web te creëren. Overdag geen last van met opnemen, maar in de nacht door het infrarood wordt het beeld behoorlijk vertroebeld.
Een aparte IR schijnwerper kopen en de IR lichten van je eigen camera uitschakelen.

(ಠ_ಠ) ¿doʞ u,z do ʇıp ʇɐɐʇs ɯoɹɐɐʍ


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
martinusz schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 09:15:
Is de parkeerplaats jouw vaste parkeerplaats of een openbare?
Er kunnen weleens mensen opstandig worden als je hun privacy schendt :+
Beetje twijfelachtig gebied. Als je de camera richt om je eigen auto op die parkeerplaats in de gaten te houden; dan zou het nog mogen.
Maar het is een grijs gebied.

Maar dat zegt natuurlijk nog niets over wat je buren er van vinden. :P
HoppyF schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 12:34:
Je wilt dus alleen opnames maken als er daadwerkelijk iemand voor de deur staat of naar de deur toeloopt?
Dat zou kunnen met een Hikvision dome camera met Wifi en SD opslag/NAS.

Bijvoorbeeld zoiets:
https://www.aliexpress.co...vif-DWDR/32558012811.html?
Nogmaals; ik raadt een dome-camera af. Ga liever voor eerder genoemde bullet of turret EXIR-modellen.
J-P schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 13:01:
Een aparte IR schijnwerper kopen en de IR lichten van je eigen camera uitschakelen.
Dat is de beste manier inderdaad. Al je zie je wel lapmidden als spray's e.d. Maar of dat echt helpt.
Ik had zelf een keer een slak over m'n dome kruipen. :P

Anyway; je gelinkte emitter lijkt me waardeloos. Ik had iets vergelijkbaars en dat was slecht.
Ten eerste was de opbrengst veel minder dan de ingebouwde IR-LED's van m'n Hik en van enige spreiding van licht was geen sprake; was een kleine spotlicht in het midden.

Helaas, want wat meer IR-licht is wel welkom; maar ik heb geen zin om een lompe IR-lamp in de vorm van zo'n bouwlamp te gaan ophangen...

 • Martinusz
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 10:22
Sandyman538 schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 12:45:
Heeft iemand ook nog tips om spinnen te slim af te zijn? Ze vinden de camera aantrekkelijk om wat web te creëren. Overdag geen last van met opnemen, maar in de nacht door het infrarood wordt het beeld behoorlijk vertroebeld.
Ook regelmatig last van, niet eens direct aan de camera, maar wel precies voorlangs. Wat ik ook vaak doe is de IR uitzetten, omdat het filmgebied al vrij licht is, heb ik dan alsnog prima beeld. Volgende dag even web weghalen en IR weer op AUTO.

Float like a butterfly, sting like a bee.


 • Sandyman538
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 10:03

Sandyman538

SandstorM [148839]

TommyGun schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 13:00:
[...]


Bekend probleem, regelmatig even weghalen is het enige wat ik kan bedenken.
J-P schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 13:01:
[...]


Een aparte IR schijnwerper kopen en de IR lichten van je eigen camera uitschakelen.
martinusz schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 13:32:
[...]

Ook regelmatig last van, niet eens direct aan de camera, maar wel precies voorlangs. Wat ik ook vaak doe is de IR uitzetten, omdat het filmgebied al vrij licht is, heb ik dan alsnog prima beeld. Volgende dag even web weghalen en IR weer op AUTO.
Bedankt voor de tips. Ik kan vrij gemakkelijk bij de camera komen, dus dan maar elke week even met de vinger er voorlangs. (Het gaat inderdaad om het spinnenweb voor de lens, niet op de lens).

Hattrick: playing IV.50
PSN: Sandyman


 • Ghostface9000
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 24-03 17:00
Sandyman538 schreef op maandag 22 augustus 2016 @ 12:45:
Heeft iemand ook nog tips om spinnen te slim af te zijn? Ze vinden de camera aantrekkelijk om wat web te creëren. Overdag geen last van met opnemen, maar in de nacht door het infrarood wordt het beeld behoorlijk vertroebeld.
Onze camera leverancier verkoopt spider spray van deze leverancier http://spiderex.co.uk/
Geen idee of het goed werkt :)

 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Ook hier het spinnenweb probleem en omdat ik elke dag!! bezig ben om die troep weg te halen ben ik er nu echt klaar mee :-) het worden dus externe IR leds.

Nu heb ik op mijn huidige camera's van die IR leds zitten die een rood puntje geven als je ernaar kijkt, nu zijn er ook ir stralers beschikbaar die onzichtbaar zijn voor het blote oog. In NL kosten die best prijzig.. Dus ik moet dat rode puntje denk ik toch maar voor lief nemen..

Nu kwam ik op ebay het volgende tegen:


http://m.ebay.com/itm/Lot...-/361234978542?nav=SEARCH


http://m.ebay.com/itm/Lot...ight-Vision-/231602871233


Heeft iemand ervaring met het verschil in deze 48 leds of 4 leds?

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Ik heb ooit eens eentje van de eerste link opgehangen en ik vond het niets. Er kwam minder licht af dan van de ingebouwde Hikvision LED's en het was zeer spotvormig (je had bijna een ronde verlichte cirkel in het midden).
Misschien als je meerdere gebruikt of als je wat reflectie hebt van het licht dat het beter is maar ik vond het i.i.g. niets.

Geen ervaring met die andere.

 • freestyler2
 • Registratie: Februari 2007
 • Niet online
Piet91 schreef op zaterdag 03 september 2016 @ 11:04:
[...]

Ik heb ooit eens eentje van de eerste link opgehangen en ik vond het niets. Er kwam minder licht af dan van de ingebouwde Hikvision LED's en het was zeer spotvormig (je had bijna een ronde verlichte cirkel in het midden).
Misschien als je meerdere gebruikt of als je wat reflectie hebt van het licht dat het beter is maar ik vond het i.i.g. niets.

Geen ervaring met die andere.
Heb je wel ervaring met andere ir verlichting, die wel goed werkt? Ik vind het niet erg om iets meer te betalen maar ik heb 4 camera's die ik ermee wil voorzien, dan wordt 200+ voor enkel verlichting een duur geintje.. Maar wellicht zoek ik verkeerd?

Tenzij je naam Google is hou op met te doen alsof je alles weet.


 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Ik heb inmiddels de units die ik hierboven genoemd heb besteld. 36$ voor een module met poe aansluiting. Dan $46 shipping voor 6 stuks en $15 paypal kosten.
Als ik ze heb zal ik er een tijdelijk ophangen bij de 4 mp hikvision en daar de ir uitzetten.

Zelfde units worden in Nederland voor meer dan 80€ verkocht

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
freestyler2 schreef op zaterdag 03 september 2016 @ 16:39:
Heb je wel ervaring met andere ir verlichting, die wel goed werkt? Ik vind het niet erg om iets meer te betalen maar ik heb 4 camera's die ik ermee wil voorzien, dan wordt 200+ voor enkel verlichting een duur geintje.. Maar wellicht zoek ik verkeerd?
Nee. Ik heb me er maar bij neergelegd. Speelt ook mee dat ik niet de gevel wil volhangen met kabels, emitters, camera's etc.
jacovn schreef op zaterdag 03 september 2016 @ 17:23:
Ik heb inmiddels de units die ik hierboven genoemd heb besteld. 36$ voor een module met poe aansluiting. Dan $46 shipping voor 6 stuks en $15 paypal kosten.
Als ik ze heb zal ik er een tijdelijk ophangen bij de 4 mp hikvision en daar de ir uitzetten.

Zelfde units worden in Nederland voor meer dan 80€ verkocht
Die zien er wel mooi klein en onopvallend uit. Hoewel ik ze niet kan vinden op hun site.
Denk niet dat ik zoveel over heb voor een emitter maar ben wel erg benieuwd naar je resultaten.

[Voor 38% gewijzigd door Piet91 op 03-09-2016 18:42]


 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Piet91 schreef op zaterdag 03 september 2016 @ 18:30:
[...]

Nee. Ik heb me er maar bij neergelegd. Speelt ook mee dat ik niet de gevel wil volhangen met kabels, emitters, camera's etc.

[...]

Die zien er wel mooi klein en onopvallend uit. Hoewel ik ze niet kan vinden op hun site.
Denk niet dat ik zoveel over heb voor een emitter maar ben wel erg benieuwd naar je resultaten.
Deze: http://www.infrared-ir.co...201602191132406242_en.htm

Ze hebben wel mooier uitziende, maar die kosten beetje meer.
Dit type is bovendien instelbaar voor wat betreft vermogen.
Ik hoef op sommige punten straks maar 5 meter voor mijn huis te verlichten, en dan komt de ir unit op 5,8 meter hoog. Dus hooguit meter of 7-10 verlichten. Dan kan het vermogen wellicht 20-30% lager, en dat scheelt dan ook weer in de verbruik kosten. In

Edit: ze zijn binnen gekoment. 60€ kosten aan DHL voor BTW en afhandeling door DHL :(

[Voor 4% gewijzigd door jacovn op 12-09-2016 16:56]

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Het heeft even geduurd sinds ik begon te zoeken, maar daar is die dan:

Hikvision DS-2CD2032F-I by Iemand91, on Flickr

Nu nog een 12V voeding zien te vinden, kan er dus nog niets mee :') ...

 • rinkel
 • Registratie: September 2002
 • Nu online
Die dingen werken toch ook via PoE?
PoE injector, of nog mooier een PoE switch.
Of een Hikvision NVR met PoE poorten.

[Voor 19% gewijzigd door rinkel op 07-09-2016 22:31]


 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Piet91 schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 14:40:
Het heeft even geduurd sinds ik begon te zoeken, maar daar is die dan:


Nu nog een 12V voeding zien te vinden, kan er dus nog niets mee :') ...
Ik heb zo'n voeding een keer besteld werkt prima voor ongeveer 5 euro.
De shop uit Duitsland is er niet meer maar het gaat om deze:

EU Generic 12V AC/DC Adapter Power Supply Wall Charger For Travo LED http://r.ebay.com/iKMoTp

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
rinkel schreef op woensdag 07 september 2016 @ 22:30:
Die dingen werken toch ook via PoE?
Deze wel ja.
PoE injector, of nog mooier een PoE switch.
IMHO beetje overkill voor 1 camera.
Of een Hikvision NVR met PoE poorten.
Eveneens; maar 1 camera per huishouden.
HoppyF schreef op zaterdag 10 september 2016 @ 22:47:
Ik heb zo'n voeding een keer besteld werkt prima voor ongeveer 5 euro.
De shop uit Duitsland is er niet meer maar het gaat om deze:

EU Generic 12V AC/DC Adapter Power Supply Wall Charger For Travo LED http://r.ebay.com/iKMoTp
Ben niet zo happig met Chinese adapters en ander Chinees spul dat je op 230V aansluit. ;)

Een andere Kringloop leek een prachtige adapter te hebben; een adapter met aanpasbare voltages (1.5 - 12V) maar die blijk ongeacht stand 18V te leveren. 8)7
Ik lees overal dat Kringloop perfect is voor voedingen/adapters; maar tot zover ben ik bizar weinig aanbod en 2 kapotte voedingen tegengekomen.

 • rinkel
 • Registratie: September 2002
 • Nu online
Een PoE injector is toch voor 1 camera?
Lijkt me de mooiste oplossing.
Toegegeven, is wel iets duurder dan die losse voeding op ebay.

[Voor 31% gewijzigd door rinkel op 11-09-2016 11:18]


 • painkill
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 21-03 19:33

painkill

Pain(k)(ill)

Enige wat je nodig hebt is 2x een verloopje van RJ45 naar RJ45+Voeding
En natuurlijk een 12v voeding. En een kabel van voeding-->camera.

Maar voor zover ik weet is dat gewoon te koop, of als je een beetje verstand van netwerk hebt en je hebt er de spullen voor (RJ45 krimptang, soldeerbout etc..)dan is zo'n kabel/verloop ook zelf te maken.

Ps. Zie nu dat je die verloopjes al hebt :) Dan is het inderdaad alleen een voeding opzoeken. Zijn wel duurder dan je denkt nieuw. Een camera verbruikt niet heel veel, maar €10 ben je wel kwijt voor een adapter die niet uit china komt.

[Voor 25% gewijzigd door painkill op 11-09-2016 19:19]

Mijn SNES verzameling!


 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Piet91 schreef op zaterdag 10 september 2016 @ 23:15:
[...]

Deze wel ja.

[...]

IMHO beetje overkill voor 1 camera.

[...]

Eveneens; maar 1 camera per huishouden.

[...]

Ben niet zo happig met Chinese adapters en ander Chinees spul dat je op 230V aansluit. ;)

Een andere Kringloop leek een prachtige adapter te hebben; een adapter met aanpasbare voltages (1.5 - 12V) maar die blijk ongeacht stand 18V te leveren. 8)7
Ik lees overal dat Kringloop perfect is voor voedingen/adapters; maar tot zover ben ik bizar weinig aanbod en 2 kapotte voedingen tegengekomen.
Het grootste deel van de voedingen in huis komen uit China.
De wat betere voedingen koop je voor een paar euro.
Een POE injector heb ik ook voor de tweede camera hier.
Is wat duurder dan een losse voeding maar werkt betrouwbaar. (TP link)

 • Wasabi!
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 21-03 17:14
Piet91 schreef op zaterdag 10 september 2016 @ 23:15:
[...]

Deze wel ja.

[...]

IMHO beetje overkill voor 1 camera.

[...]

Eveneens; maar 1 camera per huishouden.

[...]

Ben niet zo happig met Chinese adapters en ander Chinees spul dat je op 230V aansluit. ;)

Een andere Kringloop leek een prachtige adapter te hebben; een adapter met aanpasbare voltages (1.5 - 12V) maar die blijk ongeacht stand 18V te leveren. 8)7
Ik lees overal dat Kringloop perfect is voor voedingen/adapters; maar tot zover ben ik bizar weinig aanbod en 2 kapotte voedingen tegengekomen.
Je kan ook deze adapter nemen van Foscam (afhankelijk van je adapter vermogen) mijn adapter van een Jooan camera begaf het na enkele dagen, wel gedeeltelijke refund gehad. Ik wilde eerst zo'n multivolt adapter van de Karwei halen, maar de stekkertjes kunnen niet passen, een paar millimeter kan een verschil uitmaken, veel verschillende maten, ook de een geeft 1A aan, maar op de kapotte adapter stond 5V 2A. https://m.aliexpress.com/item/32350492364.html

[Voor 4% gewijzigd door Wasabi! op 14-09-2016 20:48]


 • Zazabez1
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-03 20:42
Mijn vraag

Ik ben op zoek naar een IP camera voor in mijn tuinhuisje, voornamelijk voor bewakingsdoeleinden.
De camera komt dus binnen te hangen.
Max. budget is circa € 100 (ben uiteraard op zoek naar de meeste 'Bang for the buck'
Resolutie min. 720p, maar hoe meer hoe beter natuurlijk :-)
Ik zal hem vermoedelijk via Wifi laten lopen, maar Ethernetaansluiting is ook een optie.
Ik zou daarnaast graag een app gebruiken met een pushfunctie, zodra de camera beweging of geluid detecteert (PIR bewegingssensor).
Ook een automatische opname (video/snapshot) bij beweging is gewenst.

Relevante software en hardware die ik gebruik
Nog niks.

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Ik ben bv. de volgende camera's tegengekomen:
Foscam C1
Foscam C2
Foscam FI9816P

Verder kwam ik de volgende camera tegen op de Banggood website. Het is een nieuw product en heb dus geen reviews kunnen vinden:
Blitzwolf-BW-SIC1

Tenslotte lees ik veel over de goede kwaliteit van Hikvision bv:
Hikvision DS-2CD2145F
Hikvision DS-2CD2135F

Ik heb geen idee of deze camera's makkelijk (werkend) te installeren zijn.

Advies zeer welkom! Bedankt! _/-\o_ _/-\o_

 • Han
 • Registratie: Juli 2001
 • Niet online
* Han meldt zich als eigenaar en gebruiker van beveiligingscamera's :)

Ik heb sinds twee maanden drie Wanscam HW0025 beveiligingscamera's operationeel.Ik moet zeggen dat ik erg verrast ben over de goede kwaliteit van deze camera's, ook 's nachts. Alle camera's zijn middels UTP aangesloten, niet via de wireless (dikke buitenmuren :P) Mijn setup is als volgt;

3x Wanscam HW0025 v2 720p color IP dome camera
1x 8 poort switch + Asus router
1x Synology DS415+
1x Intel NUC desktopAls camera software gebruik ik Blue Iris. Een erg fijn programma waarmee je alles gemakkelijk en tot in details kunt instellen, zoals wel of niet te geofencing met motiondetectie, diverse tijdschema's, verschillende surveillance schema's, ondersteuning voor devices, web acces, etc. Eigenlijk te veel om op te noemen.

Ik laat mijn opnames bufferen op een 32GB SSD, die als tweede schijf in mijn Intel NUC zit. Het voordeel van het bufferen van de beelden is dat ik, wanneer er een motion detectie plaats vindt, ook de 5 seconden er voor worden opgenomen. Er prettig bij bijvoorbeeld fietsers of auto's die snel door het beeld gaan. Blue Iris regelt overigens ook dat bij alarm desgewenst een mail wordt gestuurd met een videobestand en enkele screenshots. Een erg leuke feature vind ik dat :o
De opgenomen beelden schrijf ik weg naar mijn Synology en worden automatisch na één maand verwijderd.

[Voor 7% gewijzigd door Han op 15-09-2016 13:45]

Doubt thou the stars are fire; Doubt that the sun doth move; Doubt truth to be a liar; But never doubt I love.


 • arene
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 22-03 18:46
Ik heb zelf de C1. Ben ik heel tevreden mee, zowel de beeldkwaliteit als de instellingen. Maar net als de C2 is dit geen buitencamera. De anderen die je noemt wel.

De |Blitzwolf is naar mij onderweg, die heb ik een paar weken geleden "gewonnen"bij Banggood en kan ik voor je reviewen als hij binnen is. Ziet er op papier wel goed uit overigens. Ben benieuwd.

Ik gebruik Tinycam op een oude tablet die ik aan d emuur heb hangen. Je kunt in die app instellen dat het scherm aan springt (met een geluidje) als er beweging is op 1 van de aangesloten camera's. Helaas werkt dit niet feilloos. Heeft niet zozeer te maken met de camera's die ik gebruik maar met de app heb ik sterk de indruk.

Dus een gouden oplossing om dit voor elkaar te krijgen is welkom. (ik heb zowel Homewizard als Homey ) en diverse bewegingsmelders. En om nu zo'n kant-en-klare inferieure bel met camera en scherm te kopen vindt ik echt zonde.

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Zazabez1 schreef op donderdag 15 september 2016 @ 12:38:
Mijn vraag

Ik ben op zoek naar een IP camera voor in mijn tuinhuisje, voornamelijk voor bewakingsdoeleinden.
De camera komt dus binnen te hangen.
Max. budget is circa € 100 (ben uiteraard op zoek naar de meeste 'Bang for the buck'
Resolutie min. 720p, maar hoe meer hoe beter natuurlijk :-)
Ik zal hem vermoedelijk via Wifi laten lopen, maar Ethernetaansluiting is ook een optie.
Ik zou daarnaast graag een app gebruiken met een pushfunctie, zodra de camera beweging of geluid detecteert (PIR bewegingssensor).
Ook een automatische opname (video/snapshot) bij beweging is gewenst.

Relevante software en hardware die ik gebruik
Nog niks.

Wat ik al gevonden of geprobeerd heb
Ik ben bv. de volgende camera's tegengekomen:
Foscam C1
Foscam C2
Foscam FI9816P

Verder kwam ik de volgende camera tegen op de Banggood website. Het is een nieuw product en heb dus geen reviews kunnen vinden:
Blitzwolf-BW-SIC1

Tenslotte lees ik veel over de goede kwaliteit van Hikvision bv:
Hikvision DS-2CD2145F
Hikvision DS-2CD2135F

Ik heb geen idee of deze camera's makkelijk (werkend) te installeren zijn.

Advies zeer welkom! Bedankt! _/-\o_ _/-\o_
Ik heb zelf twee Hikvision camera's.
Een dome voor buiten en een binnen camera die soms gebruikt wordt.
Beeld is prima en full HD.
De software werkt ook goed weinig over te klagen dus.
Een 4MP camera is niet eens nodig, 3MP voldoet ook en er zijn versies met of zonder WiFi en/of geluid.
Op YouTube kun je wel voorbeeld video's vinden van het type camera wat je wenst.
Zo is er in te schatten hoe het beeld eruit ziet overdag maar ook snachts.
Binnen heb je geen groot IR bereik nodig denk ik.

 • k_ers
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 25-03 20:44
Ik heb ook ip camera maar ik gebruik een mini nvr dit werkt perfect met een harddisk.

 • Zazabez1
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 24-03 20:42
Na lang overwegen heb ik besloten om de Foscam C1 te kopen.

Belangrijkste redenen zijn de prijs en de grote FOV van 115°.
Omdat ik een kleine ruimte wil overzien (3,5 x 4 meter) is het IR bereik van 8m ruim voldoende.
De beeldkwaliteit is volgens de reviews niet slecht (ook de Nightvision niet). Het is natuurlijk geen Full HD,
maar ik denk dat de kwaliteit voldoende voor mij is.

Een ander voordeel van kopen in NL (ipv. in China) is dat de camera retour kan indien deze niet voldoet :)

 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Tweakers,

Zojuist deel 1 en 2 van het grote beveiligingscamera's topic doorgenomen.
Fijn dat ook hier weer een topic van is en er nog steeds in gepost wordt.

Voor de 'beveiliging' van mijn woning zoek ik een fraaie beveiligingscamera.
Ik ben een groot fan van aankopen op aliexpress. Daar zoekende naar beveiligingscamera's begint het me echter helaas te duizelen.Vandaar mijn zoektocht op tweakers en mijn vragen.
Hopende op goed advies, want ook na het lezen van deel 1 en nu deel 2, kom er er voor mezelf nog niet uit.

Het volgende:
 • Ik heb een Synology DS211 nas met 2x2TB hdd's
 • Ik wil graag gebruik gaan maken van de Synology Surveillance Station software
 • De camerabeelden moeten gewoon een aantal dagen bewaard blijven en makkelijk terug te kijken/zoeken. Dus als er bijv ingebroken is geweest. Of auto gestolen. Etc., dan wil ik de beelden terug kunnen halen. Mag dus nog stop opgenomen worden denk ik (ik heb circa 2tb ruimte op nas 'over'). Dus ik heb ik volgens mij geen 'trigger velden' nodig?
 • Ik wil een beveiligingscamera buiten plaatsen die zicht heeft op de oprit van de woning en een klein stukje van de openbare weg
 • Het deel van de oprit wat zichtbaar moet zijn is circa 7 meter breed en 12 meter lang
 • De camera kan ik het makkelijkste op circa 2.60 meter hoogte plaatsen op de aan het huis aangebouwde garage. Is dit een goede hoogte?
 • De stroomtoevoer naar de camera kan via de garage (gat boren door buitenmuur)
 • In de garage heb ik géén utp kabel/aansluiting liggen
 • De camera moet dus óf voorzien zijn van wifi óf ik kan in de garage en in de meterkast (waar mijn switch en nas staan) powerline adapters gebruiken om zo toch 'bedraad' te creëren?
 • De camera moet een zo scherp mogelijk beeld leveren. Zowel overdag als 's nachts wil ik zaken als kentekens kunnen lezen. Scherpte is echt een must!!!
 • Ik wil het liefste onder de 100,- euro uitgeven voor deze camera
 • Op AliExpress zie ik ook camera's van bijv Escam (QD300 / QD900) voor circa 40 euro. Voldoen zulke goedkopere modellen mogelijk al aan mijn wensen?
Wat raden jullie mij aan op basis van deze wensen/eisen?
Klopt het dat ik gratis echt maar één camera kan gebruiken met de surveillance station software? Als op basis van jullie advies mijn eerste camera nml bevalt, zou ik graag wat uitbreiden (achtertuin, zijkant, etc.)

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Allewijn schreef op zondag 18 september 2016 @ 14:10:
De camerabeelden moeten gewoon een aantal dagen bewaard blijven en makkelijk terug te kijken/zoeken. Dus als er bijv ingebroken is geweest. Of auto gestolen. Etc., dan wil ik de beelden terug kunnen halen. Mag dus nog stop opgenomen worden denk ik (ik heb circa 2tb ruimte op nas 'over'). Dus ik heb ik volgens mij geen 'trigger velden' nodig?[/li]
Je kunt in theorie prima 24/7 opnemen inderdaad. Hikvision's disk calculator geeft aan dat een 1920*1080p 25fps stream met recommended bitrate van 4096kbps je zo'n 44 dagen non-stop kunt opnemen.
Doe je dat in H.265 dan wordt het zo'n 88 dagen.

Ga je echter hogere resoluties nemen; dan wordt het rap minder; 2560*1440 @ 6656kbps wordt zo'n 27 dagen. Maar goed; dat is nog steeds ruim voldoende.
De camera kan ik het makkelijkste op circa 2.60 meter hoogte plaatsen op de aan het huis aangebouwde garage. Is dit een goede hoogte?
Ik heb 'm zelf hier ook ongeveer op die hoogte hangen. Ik zou niet veel hoger gaan want dan ga je teveel neerkijken op een persoon en heb je geen duidelijke identificatie.
De camera moet dus óf voorzien zijn van wifi óf ik kan in de garage en in de meterkast (waar mijn switch en nas staan) powerline adapters gebruiken om zo toch 'bedraad' te creëren?
Vooropgesteld; bedraad aan het netwerk aansluiten is veruit het beste.
Via Wifi zou ik niet doen; helemaal niet als je 24/7 je stream naar je NAS stuurt.
Als bedraad écht niet kan; dan zou ik eerder voor powerline gaan.
• De camera moet een zo scherp mogelijk beeld leveren. Zowel overdag als 's nachts wil ik zaken als kentekens kunnen lezen. Scherpte is echt een must!!!
Begrijpelijk; maar persoonlijk denk ik dat als je een camera een oprit van 7*12 meter moet opnemen dan wordt dat toch wel moeilijk. Want dat is zowel vrij breed als diep.
Wil je de breedte opvangen dan moet de camera een wide-angel lens (bijv. 2.8mm) hebben maar dan houd je weinig details over in de diepte.
Daarnaast zal de ingebouwde IR-LED's van de camera waarschijnlijk niet voldoende licht geven.

Tenzij je al wat licht hebt (buitenlamp, lantaarnpaal etc.) dan zul je denk ik wel voor extra licht moeten zorgen (hetzij IR of zichtbaar licht) om écht scherp beeld te krijgen.
Een lamp met bewegingsmelder is dan een idee.
Ik wil het liefste onder de 100,- euro uitgeven voor deze camera.
Als je een Hikvision of Dahua van Aliexpress haalt is dat prima mogelijk.
Op AliExpress zie ik ook camera's van bijv Escam (QD300 / QD900) voor circa 40 euro. Voldoen zulke goedkopere modellen mogelijk al aan mijn wensen?
Qua beeld schijnen deze camera's het wel aardig te doen maar ik kom geregeld tegen dat men er problemen mee heeft zoals instabiele firmware, stream die niet altijd goed gebruikt kan worden etc.
Wat raden jullie mij aan op basis van deze wensen/eisen?
Klopt het dat ik gratis echt maar één camera kan gebruiken met de surveillance station software? Als op basis van jullie advies mijn eerste camera nml bevalt, zou ik graag wat uitbreiden (achtertuin, zijkant, etc.)
Bij Synology zou ik dat zo niet weten; maar dat kun je zelf ook vrij makkelijk op internet opzoeken.

Wat ik wel weet is dat jouw NAS een instapmodel is. Als je daar een aantal IP-camera's aan gaat hangen met hoger resoluties en dat je NAS dan bewegingsdetectie voor al die camera's moet afhandelen dan gaat die het zeker moeilijk krijgen. Maar als je puur de stream 24/7 wil wegschrijven naar de NAS zal dat misschien wel meevallen omdat de NAS dan niet aan bewegingsdetectie hoeft te doen.

Al is het met een 3+-tal camera's wel een idee of een NVR bij te nemen.

 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Oh en PS (en tevens misschien een leuke tip voor anderen):

Ik was zo benieuwd hoe het gebruik van het Synology Surveillance Station zou werken (kan niet wachten tot ik daadwerkelijk op jullie advies een goede bewakingscamera heb gekocht), dat ik tijdelijk op twee oude android telefoons een ip cam app heb gezet.
Daardoor kon ik ze als ip-camera's gebruiken en koppelen met het surveillance station.
Zie hier hoe: http://www.antonioborondo.com/2016/02/17/android-phone-as-ip-camera-with-synology-surveillance-station/

Hierdoor kon ik concluderen dat ik gewoon sowieso meerdere (in deze test 2) ip camera's kan koppelen/tegelijk kan gebruiken. Heel fijn. Maar hoe kan dit? Je moest toch iets van een license pack hiervoor kopen normaliter???

Verder kon ik de (on)mogelijkheden van het surveillance station eens testen. Ik heb nog nooit eerder met zulke software gewerkt.
Het lijkt erg fijn te werken. Ik kon voor beide camera's een bewegingsdetectiegebied aanwijzen. Als daar beweging in komt dan gaat hij pas opnemen. En daarbij netjes een ingestelde pre- en posttijd/buffer, zodat je de inbreker op je oprit bijv. op tijd al ziet aanlopen. Heel fraai.

Daardoor heb ik al een stuk van mijn eigen bovenstaande vraag beantwoord.Ik hoef dus niet 'continue' in een loop van een ingesteld x-aantal uren/dagen op te nemen, maar dit kan ook op bewegingsdetectie. Dit zal vast minder schijfruimte innemen (ik heb 2TB over op de nas die sowieso gebruikt mag worden, dus weet niet hoe veel uren/dagen je hier sowieso mee kan opnemen).
Wat raden jullie aan voor de opname van de beveiliging van mijn oprit? Beweging of continue?

Rest verder natuurlijk nog steeds de vraag: Welke ip camera kan ik het beste kiezen, kijkende naar mijn vragen in de post hierboven.

 • elsinga
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 25-03 20:04
Je krijgt tegenwoordig 2 licenties gratis. ;)

Robert Elsinga =8-) | IT security, Scouting, zendamateur (PC5E, AC2E) | www.elsinga.net/robert, www.pc5e.nl


 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
@elsinga: Aha tegenwoordig twéé ipv één licentie. ToF. Precies wat ik nu nodig heb.

@Piet91: Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Helemaal duidelijk nu voor mij. Zeer gewaardeerd.
Je hebt gelijk, mijn ds211 is een instapmodel en qua processorkracht idd mogelijk niet voldoende voor meerdere camera's op hoge resolutie/birates icm bewegingsdetectie.
In de basis zal ik nu maar één camera gaan aanschaffen en gebruiken. Ik hoop dat hij dat nog wel aan zal kunnen.

Dankjewel voor je berekening. 44dgn non-stop opname is méér dan genoeg voor mij. Ik zat zelf aan circa 21dgn te denken, want ben nooit meer dan 3wkn van huis.

Hebben jullie nog ervaring met de voor/nadelen van continue opname versus opname op bewegingsdetectie? Bijvoorbeeld qua gemak met iets terug zoeken zonder naar úren beeldmateriaal te hoeven staren (bijv. een autobekrasser die naar je auto loopt. Iets waar wij in de wijk ineens last van blijken te hebben...).

Om de camera wat sneller te krijgen qua levering heb ik ook naar andere opties als AliExpress gekeken. Daarbij kwam ik oa bij de Foscam FI9900p (circa 130,- euro). Is dit verstandig of kan ik beter voor een Hikvision of Dahua kiezen via AliExpress (zelfde kwaliteit? meer bang-for-the-bucks). En zo ja, welk model?

Ik zal overigens dan voor een powerline ipv wifi gaan zoals jij adviseert. Verder zal ik me nog even buigen of ik echt geen lan kabel door kan trekken naar de plek waar de camera definitief komt te hangen.

Qua formaat van de oprit en verlichting: Er hangen twee buitenlampen aan de gevel en zo'n 5 meter voor mijn oprit begint staat een lantaarnpaal. Er is dus denk ik 's nachts redelijk wat licht.
Schakelt de camera dan toch over op zwart-wit met IR? Of blijft hij in kleur weergeven?

 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Piet91 schreef op zondag 18 september 2016 @ 16:54:
[...]

Je kunt in theorie prima 24/7 opnemen inderdaad. Hikvision's disk calculator geeft aan dat een 1920*1080p 25fps stream met recommended bitrate van 4096kbps je zo'n 44 dagen non-stop kunt opnemen.
Doe je dat in H.265 dan wordt het zo'n 88 dagen.

Ga je echter hogere resoluties nemen; dan wordt het rap minder; 2560*1440 @ 6656kbps wordt zo'n 27 dagen. Maar goed; dat is nog steeds ruim voldoende.

[...]
Weet je trouwens zeker dat jouw berekening klopt? Ik keek nog even op https://www.synology.com/en-uk/support/nvr_selector en daar lijk ik op circa 5,3TB te komen als ik jouw genoemde 44 dagen op zou willen nemen. Zo veel ruimte heb ik nou ook weer niet over...

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Allewijn schreef op zondag 18 september 2016 @ 18:21:
In de basis zal ik nu maar één camera gaan aanschaffen en gebruiken. Ik hoop dat hij dat nog wel aan zal kunnen.
Dat moet denk ik wel lukken inderdaad.
Hebben jullie nog ervaring met de voor/nadelen van continue opname versus opname op bewegingsdetectie? Bijvoorbeeld qua gemak met iets terug zoeken zonder naar úren beeldmateriaal te hoeven staren (bijv. een autobekrasser die naar je auto loopt. Iets waar wij in de wijk ineens last van blijken te hebben...).
Ik sla de beelden op op een SD-kaart dat in de camera zelf zit. Met de instellingen die ik gebruik kan ik daar ongeveer 1 dag op kwijt bij 24/7 opnemen; dat was mij dus te weinig. :+

Als ik wat rond lees over Hikvision en continue opnemen i.c.m. events highlights is dat daar veel problemen mee zijn. Of dat het alleen te zien is met een monitor aangesloten op de NVR. Heb het zelf niet geprobeerd dus zou het niet uit eigen ervaring kunnen vertellen.
Om de camera wat sneller te krijgen qua levering heb ik ook naar andere opties als AliExpress gekeken. Daarbij kwam ik oa bij de Foscam FI9900p (circa 130,- euro). Is dit verstandig of kan ik beter voor een Hikvision of Dahua kiezen via AliExpress (zelfde kwaliteit? meer bang-for-the-bucks). En zo ja, welk model?
Geen ervaring met Dahua en Foscam maar allemaal schijnt het prima spul te zijn. Dus daar zou je op review en ervaringen van anderen moeten afgaan.

Mocht je ook naar Hikvision kijken; hun EXIR-reeks schijnt de betere reeks te zijn in hun betaalbare range van camera's; vooral door betere IR.
Ik zal overigens dan voor een powerline ipv wifi gaan zoals jij adviseert. Verder zal ik me nog even buigen of ik echt geen lan kabel door kan trekken naar de plek waar de camera definitief komt te hangen.
Veel van de betere IP-camera's kun je ook via POE voeden; dan hoef je alleen maar een netwerkkabel naar de camera te brengen.
Qua formaat van de oprit en verlichting: Er hangen twee buitenlampen aan de gevel en zo'n 5 meter voor mijn oprit begint staat een lantaarnpaal. Er is dus denk ik 's nachts redelijk wat licht.
Schakelt de camera dan toch over op zwart-wit met IR? Of blijft hij in kleur weergeven?
De camera zal waarschijnlijk wel gewoon overschakelen naar zwart-wit inderdaad. Anders kun je de gevoeligheid nog wel aanpassen.
Allewijn schreef op zondag 18 september 2016 @ 19:04:
Weet je trouwens zeker dat jouw berekening klopt? Ik keek nog even op https://www.synology.com/en-uk/support/nvr_selector en daar lijk ik op circa 5,3TB te komen als ik jouw genoemde 44 dagen op zou willen nemen. Zo veel ruimte heb ik nou ook weer niet over...
Ik gok dat Synology een andere bitrate gebruikt voor 1080p. Hikvision's Disk Calculator kwam i.i.g. op 44 dagen. Je zou anders hier de software kunnen downloaden en zelf even met de instellingen spelen.

 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
@piet91: weer bedankt!

Waarom 'moet' men trouwens kiezen voor 25fps met een ip beveiligingscamera?
Toen ik bijv keek naar de Escam QD900 op AlieExpress, zag ik dat hij bij 1080p max 15fps doet.
Als ik dan op youtube voorbeeldfilmpjes van deze camera op deze instelling zocht, dan zag ik dat dat in mijn ogen toch ook al heel erg soepel leek en bruikbaar als beveiligings/bewijs materiaal?
http://www.escam.cn/en/product/product-19-684.html
https://www.youtube.com/watch?v=7uAmEv9eGio

15fps lijkt mij dan ook weer aanzienlijk minder ruimte in nemen?

De Escam QD900 (45 euro) lijkt mij goed presteren als ik naar de beelden kijk, maar is dit een handige koop icm synology?

En over motion detection? Kan je dat het beste door de camera laten uitvoeren óf door de synology?
Kost het het synology surveillance station niet ontzettend veel rekenkracht?

Kan mijn relatief oude DS211 met de surveillance station software überhaupt één goede 1080p vloeiende stream opnemen/afspelen denken jullie?
(want anders moet ik denk ik toch gaan kijken naar een losse nvr...)

[Voor 11% gewijzigd door Allewijn op 18-09-2016 22:06]


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Allewijn schreef op zondag 18 september 2016 @ 21:02:
Waarom 'moet' men trouwens kiezen voor 25fps met een ip beveiligingscamera?
Toen ik bijv keek naar de Escam QD900 op AlieExpress, zag ik dat hij bij 1080p max 15fps doet.
Als ik dan op youtube voorbeeldfilmpjes van deze camera op deze instelling zocht, dan zag ik dat dat in mijn ogen toch ook al heel erg soepel leek en bruikbaar als beveiligings/bewijs materiaal?
http://www.escam.cn/en/product/product-19-684.html
https://www.youtube.com/watch?v=7uAmEv9eGio

15fps lijkt mij dan ook weer aanzienlijk minder ruimte in nemen?
Voorkeur denk ik. Ik houd wel van vloeiend beeld. :P
Scheelt wel ruimte inderdaad.
De Escam QD900 (45 euro) lijkt mij goed presteren als ik naar de beelden kijk, maar is dit een handige koop icm synology?
Ik zie Escam's geregeld voorbij komen op een ander forum (Fok) en daar lees ik geregeld goede ervaringen ermee, ook in combinatie met een NAS.
Maar ook wel eens slechte ervaringen en dat diegene er dan helemaal genoeg van heeft.
Maar wat dan precies de problemen waren weet ik niet meer. Een van de problemen die ik (nu) kan terugvinden is dat de RTSP-stream niet beveiligd is met een wachtwoord.

Al met al wilde ik er niet aan beginnen (ondanks dat ze gezien hun prijs erg aantrekkelijk zijn) en ben maar direct voor een Hikvision gegaan.
En over motion detection? Kan je dat het beste door de camera laten uitvoeren óf door de synology?
(kost het het synology surveillance station niet ontzettend veel rekenkracht?)
Moet je kijken naar de mogelijkheden van zowel de camera als de NAS. Als die gelijk zijn ligt mijn voorkeur bij de camera zodat de NAS niet rekenkracht hoeft in te zetten. Maar ik weet niet hoe dat dan precies werkt met Surveillance Station.

Ik heb overigens geen ervaring met Surveillance Station; ten eerste omdat mijn camera (noodgedwongen) aan Wifi hangt en ik problemen voorzie met een constante stream over Wifi.
Daarnaast merk ik dat mijn NAS (Qnap TS-212; ook een instap-NAS) ook trager wordt met de diverse programma's die er op draaien; daarom wilde ik niet Surveillance Station gebruiken.

[Voor 3% gewijzigd door Piet91 op 18-09-2016 22:06]


 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
@Piet91: weer bedankt.
Jij neemt zelf op jouw Hikvision dus op op een interne SD kaart ingesteld op motion detection begrijp ik?
Met een 128gb kaartje kom je dan denk ik natuurlijk ook al een héél eind.

En dan een vraag voor andere tweakers (daar jij aan gaf geen ervaring met Surveillance Station te hebben):

Kan mijn relatief oude DS211 met de surveillance station software überhaupt één goede 1080p vloeiende stream opnemen/afspelen denken jullie?
(want anders moet ik denk ik toch gaan kijken naar een losse nvr... of dus een ipcam die opneemt op een eigen sd kaart intern)

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Allewijn schreef op zondag 18 september 2016 @ 22:12:
@Piet91: weer bedankt.
Jij neemt zelf op jouw Hikvision dus op op een interne SD kaart ingesteld op motion detection begrijp ik?
Met een 128gb kaartje kom je dan denk ik natuurlijk ook al een héél eind.
Dat klopt. Ik heb line-detection ingesteld; als een object/persoon over een virtuele lijn gaat dan gaat de camera opnemen. (Met momenteel geloof ik ingesteld dat het 1 minuut voor en na de detectie opneemt)
Dit vind ik tot nu toe nog het de meest optimale detectie voor onze situatie.

Zou ik vooraf weten dat ik zeer waarschijnlijk in de toekomst meerdere camera's ga gebruiken dan zou ik voor een NVR (met flinke interne HDD) zijn gegaan. Maar omdat het hier bij 1 camera blijft (hoewel ik momenteel nog een extra Hikvision heb hangen maar deze test ik voordat deze bij mijn broer komt hangen met dezelfde opzet (zonder NVR maar met ingebouwde SD-kaart) laat ik het hierbij.

[Voor 24% gewijzigd door Piet91 op 18-09-2016 23:51]


 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Ik doe ongeveer hetzelfde als Piet91.
Opnemen op SD kaart van events. Continu opnemen voegt niets toe want aan een beeld waar niets op verandert heb je weinig.
Korte stukjes video bij bewegingsdetectie of lijnoverschrijding neemt minder ruimte in.
Ik heb een 32GB kaart daar passen drie dagen met events op.
Die loopt door dus de oudste events vallen er vanzelf af.

Mocht je toch behoefte hebben aan continu beeld kunt je laten streamen naar een (gratis) Cloud service.
Angelcam biedt 3 dagen continu opslag gratis.
Betaald abonnement kan ook met meer mogelijkheden en langere bewaartijd.
Hoge resolutie kan ook.
Ik gebruik een Hikvision dome 4MP met IR, bedraad aangesloten met POE.
Geen aparte voeding dus naar buiten toe.

[Voor 5% gewijzigd door HoppyF op 18-09-2016 23:02]


 • Allewijn
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
@HoppyF: hoe kan je de beelden die op de SD kaart staan terug kijken? Is er ook een handige app voor tablet of telefoon van Hikvision op dit via een kalender oid terug te kijken?
Zo ja, dan kan dat voor mij een alternatief zijn ipv gebruik te gaan maken van mijn NAS.
Alhoewel, als ze de camera van de wand trekken, is je SD ook weg. Mijn NAS staat verstopt in huis...
En anders is cloud ook een mogelijkheid zoals je omschreef, maar heb het liever in eigen beheer. Ook qua netwerk-snelheid. Ik heb nml maar 4mbps upload.

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Allewijn schreef op maandag 19 september 2016 @ 10:48:
@HoppyF: hoe kan je de beelden die op de SD kaart staan terug kijken? Is er ook een handige app voor tablet of telefoon van Hikvision op dit via een kalender oid terug te kijken?
Ja, maar zoiets kon je ook met Google vinden.

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Allewijn schreef op maandag 19 september 2016 @ 10:48:
@HoppyF: hoe kan je de beelden die op de SD kaart staan terug kijken? Is er ook een handige app voor tablet of telefoon van Hikvision op dit via een kalender oid terug te kijken?
Zo ja, dan kan dat voor mij een alternatief zijn ipv gebruik te gaan maken van mijn NAS.
Alhoewel, als ze de camera van de wand trekken, is je SD ook weg. Mijn NAS staat verstopt in huis...
En anders is cloud ook een mogelijkheid zoals je omschreef, maar heb het liever in eigen beheer. Ook qua netwerk-snelheid. Ik heb nml maar 4mbps upload.
Ja, die app heet iVMS-4500 en werkt bijvoorbeeld prima op een iPhone.
Je kunt "live" kijken naar het beeld, als je het ingesteld hebt op je router kan dat ook als je niet thuis bent.
Je camera is dan te bereiken via het IP adres van je internet provider.
(uiteraard zit daar wel een account/wachtwoord op...)
Je kunt ook opgenomen video's van bewegingsdetectie terugkijken.
Inzoomen kan, of vertraagd/versneld weergeven.

De cloudoplossing is inderdaad in jouw geval minder handig.
Een NAS gebruik ik thuis niet, dat wel zeggen ik heb er wel één maar deze gebruik ik niet voor de camera.

 • Wimlem
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 09:24
HoppyF schreef op maandag 19 september 2016 @ 14:42:
[...]


Ja, die app heet iVMS-4500 en werkt bijvoorbeeld prima op een iPhone.
Je kunt "live" kijken naar het beeld, als je het ingesteld hebt op je router kan dat ook als je niet thuis bent.
Je camera is dan te bereiken via het IP adres van je internet provider.
(uiteraard zit daar wel een account/wachtwoord op...)
Je kunt ook opgenomen video's van bewegingsdetectie terugkijken.
Inzoomen kan, of vertraagd/versneld weergeven.

De cloudoplossing is inderdaad in jouw geval minder handig.
Een NAS gebruik ik thuis niet, dat wel zeggen ik heb er wel één maar deze gebruik ik niet voor de camera.
hikvision camera's kan je aanmelden bij Ezvizlife.com en dan hoef je geen poorten open te zetten oid. Ik zou dus nooit een poort open zetten vanaf het internet naar mijn camera's!

Met de IVM-4500 app log je dan in en kan je je beelden terug zien.

[Voor 4% gewijzigd door Wimlem op 20-09-2016 07:45]

SolarEdge 7k met 8070wp (oost/west) - SolarEdge / Atlantic 270l / LG HU071.U43 + HN1616.nk3 warmtepomp / HikVision leverancier


 • etienne001
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 25-03 13:19
Wimlem schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 07:42:
[...]


hikvision camera's kan je aanmelden bij Ezvizlife.com en dan hoef je geen poorten open te zetten oid. Ik zou dus nooit een poort open zetten vanaf het internet naar mijn camera's!

Met de IVM-4500 app log je dan in en kan je je beelden terug zien.
Ik ben van mening dat poorten openen veiliger is dan de beelden onderbrengen in een cloud oplossing.
Je bent bezig met beveiliging en dan wil je graag het meeste zelf controleren en niet door de IZviz oplossing.
EZviz gehacked en jouw beelden liggen op straat, iets wat voor een hacker interessanter is dan jouw nvr/camera proberen te hacken.

Verander de standaardpoort 8000 naar een ander poortnummer, en zet het pingen op deze poort maar uit in je goede firewall. Je zal merken in de logs dat de aanvallen van buitenaf zullen verdwijnen.

 • Wasabi!
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 21-03 17:14
etienne001 schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 09:49:
[...]


Ik ben van mening dat poorten openen veiliger is dan de beelden onderbrengen in een cloud oplossing.
Je bent bezig met beveiliging en dan wil je graag het meeste zelf controleren en niet door de IZviz oplossing.
EZviz gehacked en jouw beelden liggen op straat, iets wat voor een hacker interessanter is dan jouw nvr/camera proberen te hacken.

Verander de standaardpoort 8000 naar een ander poortnummer, en zet het pingen op deze poort maar uit in je goede firewall. Je zal merken in de logs dat de aanvallen van buitenaf zullen verdwijnen.
Wat zijn de ervaringen met angelcam.com?

Ik heb mijn Jooan ip cam geportforward, wordt ook netjes gevonden door angelcam.com, krijg alleen een zwart scherm te zien met error 518. Volgens de specs is mijn Jooan 700 camera wel h.264 gechikt. Wat zou het kunnen zijn?

 • HoppyF
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 23:58
Wasabi! schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 11:52:
[...]


Wat zijn de ervaringen met angelcam.com?

Ik heb mijn Jooan ip cam geportforward, wordt ook netjes gevonden door angelcam.com, krijg alleen een zwart scherm te zien met error 518. Volgens de specs is mijn Jooan 700 camera wel h.264 gechikt. Wat zou het kunnen zijn?
Geen idee.
Bij mij werkt het met H.264 goed niet met H.265 maar dat staat ook vermeld bij angelcam dat dit niet ondersteunt wordt.
De gratis versie heeft beperkingen en kan bv geen videoclips opslaan.
Terugkijken naar een bepaald tijdstip kan wel.

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Piet91 schreef op dinsdag 06 september 2016 @ 14:40:
Nu nog een 12V voeding zien te vinden, kan er dus nog niets mee :') ...
Bestel deze adapter maar van Amazon.de.
Met boekentruc nog gratis verzending ook.
Nauwelijks duurder dan uit China en stukken goedkoper dan uit NL en redelijke levertijd.

Heb nog wel even gekeken naar POE-injectors (zoals bijvoorbeeld) deze en POE-switches.

Dat laatste zou wel netjes staan in de meterkast straks maar een beetje switch met POE is ruim 2x zo duur als een standaard switch...
Die eerste oplossing van POE-injector schiet je niet echt veel mee op want je hebt dan nog steeds een voedings-adapter en dan ook nog eens de injector in je meterkast hangen. Wel een voordeel dat je buiten bij de camera dan niet zo'n splitter hoeft weg te werken wat je met een normale 12V wel moet.
Maar goed; als je die kluwen kabels ziet bij de camera wordt dat toch al lastig :/ ...
jacovn schreef op zaterdag 03 september 2016 @ 19:41:
Deze: http://www.infrared-ir.co...201602191132406242_en.htm

Edit: ze zijn binnen gekoment. 60€ kosten aan DHL voor BTW en afhandeling door DHL :(
En, hoe bevallen ze? :9

 • jacovn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 23-03 20:43
Ze zien er goed uit. Ze zijn in goed gemaakt in aluminum.

Ik heb er 3 aangesloten voor een test en dan is het maar 21 watt. (samen met de midspan POE injector)

Ze zijn instelbaar en max 10 watt volgens de specificaties, wellicht wat lagerr afgesteld, of mijn meter kan die lage waardes niet goed registreren.
Ze schakelen uit bij voldoende omgevingslicht, dus het lijken prima dingen.

Ik moet nog steeds er 1 tijdelijk ophangen om te testen met een hikvision, het is er nog niet van gekomen.

8x330 NO12.5°, 8x330 ZW12.5°, 8x350 ZW60°, 8x325 NO10°, SE8K, P500


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
jacovn schreef op woensdag 21 september 2016 @ 14:47:
Ze zien er goed uit. Ze zijn in goed gemaakt in aluminum.

Ik heb er 3 aangesloten voor een test en dan is het maar 21 watt. (samen met de midspan POE injector)

Ze zijn instelbaar en max 10 watt volgens de specificaties, wellicht wat lagerr afgesteld, of mijn meter kan die lage waardes niet goed registreren.
Ze schakelen uit bij voldoende omgevingslicht, dus het lijken prima dingen.

Ik moet nog steeds er 1 tijdelijk ophangen om te testen met een hikvision, het is er nog niet van gekomen.
Ok, ben eigenlijk wel benieuwd naar beelden met/zonder deze emitters.

 • bakkie1985
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23-03 12:56
Ik kan me voorstellen dat dit echt al tig keer is gevraagd. Ook heb ik al flink lopen speuren en proberen met de dingen die ik op google kan vinden, echter kom ik er niet uit ( ook een beetje noob )
Ik heb hier een SRICAM ( https://nl.aliexpress.com...2114.13010608.0.94.lOh3yv )

Deze werkt naadloos op onze telefoons, echter heb ik een synology NAS staan en bedacht me dat deze daarop zou moeten kunnen werken. Ik krijg hem maar niet ingesteld.
De foutmelding blijft steeds controleer ip en poortnummer.

Is er iemand die hiervoor de oplossing inmiddels heeft gevonden? of iemand die ergens een duidelijke how-to heeft staan?
ik zou er heel erg mee geholpen zijn!

*edit
IP en poortnummer wel redelijk voor elkaar nu, echter krijg ik geen verbinding. fout bij testen :(

[Voor 6% gewijzigd door bakkie1985 op 24-09-2016 08:20]

Canon EOS RP - Canon EOS R6 MarkII - RF 24-105 F4L - RF 70-200 F4L - RF 50mm F1.8 - RF 600mm F11 - Samyang 14MM F2.8 - Samyang 85mm F1.4


 • Pachango Boy
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 16-03 19:06
Bedoel je via surveillance station? SRICAM staat allesinds niet in de compatibility list.
https://www.synology.com/en-us/compatibility/camera

 • bakkie1985
 • Registratie: Juli 2011
 • Laatst online: 23-03 12:56
Pachango Boy schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 09:53:
Bedoel je via surveillance station? SRICAM staat allesinds niet in de compatibility list.
https://www.synology.com/en-us/compatibility/camera
dat klopt. echter zijn er door bepaalde instellingen toe te passen ( bepaalde andere merken dragen dezelfde wensen ) wel mogelijkheden. echter staat het internet vol met wirwar en eigenlijk geen concrete die het op dit moment echt doet.

Canon EOS RP - Canon EOS R6 MarkII - RF 24-105 F4L - RF 70-200 F4L - RF 50mm F1.8 - RF 600mm F11 - Samyang 14MM F2.8 - Samyang 85mm F1.4


 • dodge_911
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

dodge_911

test wel 'ns wat

(overleden)
Vandaag de verzendbevestiging gekregen van mijn BlitzWolf BW-SIC1.
Ik ben erg benieuwd, zal mijn eerste "échte" IP cam worden na 4 Xiaoyi's.
Niet dat ik mijn Xiaoyi's beu ben, maar ben het gehannes met custom firmwares en dergelijke een beetje zat.

:: Not an expert, but I play one on YouTube :: Dodgereviews @ Youtube ::


 • Wasabi!
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 21-03 17:14
dodge_911 schreef op maandag 26 september 2016 @ 23:44:
Vandaag de verzendbevestiging gekregen van mijn BlitzWolf BW-SIC1.
Ik ben erg benieuwd, zal mijn eerste "échte" IP cam worden na 4 Xiaoyi's.
Niet dat ik mijn Xiaoyi's beu ben, maar ben het gehannes met custom firmwares en dergelijke een beetje zat.
Ik ben benieuwd naar de resultaten, ik twijfelde, nu is ie weer duurder.

 • ldhollander
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-12-2017
Wasabi! schreef op woensdag 28 september 2016 @ 19:13:
[...]


Ik ben benieuwd naar de resultaten, ik twijfelde, nu is ie weer duurder.
Met coupon BWSIC1 nu $35,99 bij Banggood, geen idee wat deze eerst kostte maar mijn interesse is gewekt. :)

1960Wp Suntech, 120Wp sharp, 510Wp Qcells


 • leenper
 • Registratie: Oktober 2016
 • Laatst online: 16-10-2021
*knip* V&A is een andere sectie van het forum

[Voor 84% gewijzigd door AGee op 02-10-2016 17:06]


 • Wasabi!
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 21-03 17:14
ldhollander schreef op zaterdag 01 oktober 2016 @ 20:34:
[...]

Met coupon BWSIC1 nu $35,99 bij Banggood, geen idee wat deze eerst kostte maar mijn interesse is gewekt. :)
Eerst was ie US$33,33 (1e 400 pre-orders), toen US$35,35 (400-900 pre-orders), na de pre-order een stuk duurder. Met VIP2 korting vorige week US$ 36,99, nu weer met VIP2 US$39,99. Dit is nu een goeie prijs, code 12blitzw geeft maar 10% korting :) Ik bestel hem.

 • Rtificial
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-03 23:20

Rtificial

as fake as can be

Rtificial schreef op vrijdag 12 augustus 2016 @ 09:23:
Ik heb 2 Dahua IPC-HFW4431M-I2 camera's besteld in China, worden vandaag als het goed is afgeleverd, dus zal ergens volgende week eens wat eerste resultaten delen.
Die hebben overigens geen SD slot, ook geen wifi. Ik heb de bekabeling in de geven meegenomen toen ik het huis afgelopen jaar bouwde, dus kan ze vrij eenvoudig aansluiten en voeden met PoE.
Hmm, heb geloof ik nooit hier de resultaten gedeeld. Voorlopig heb ik enkel opnames van een van beide online:"Don't blow out my candle if you want yours to shine brighter..."


 • ldhollander
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-12-2017
Wasabi! schreef op zondag 02 oktober 2016 @ 16:53:
[...]


Eerst was ie US$33,33 (1e 400 pre-orders), toen US$35,35 (400-900 pre-orders), na de pre-order een stuk duurder. Met VIP2 korting vorige week US$ 36,99, nu weer met VIP2 US$39,99. Dit is nu een goeie prijs, code 12blitzw geeft maar 10% korting :) Ik bestel hem.
Ik kan alleen niet vinden wat hij uitpoept, rtsp heb ik niet zo gek veel aan. Wellicht heb jij dit kunnen vinden?

1960Wp Suntech, 120Wp sharp, 510Wp Qcells


 • Wasabi!
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 21-03 17:14
ldhollander schreef op zondag 02 oktober 2016 @ 18:28:
[...]

Ik kan alleen niet vinden wat hij uitpoept, rtsp heb ik niet zo gek veel aan. Wellicht heb jij dit kunnen vinden?
Wat bedoel je precies? Dit?
Network
LAN Cable Connect Support
ONVIF ONVIF Ver.2.0+
Wireless WIFI, 802.11 b/g/n
Network Protocols TCP/IP, UDP, DNS/DDNS, SMTP, UPNP,DHCP,HTTP,P2P,etc
Supported OS Microsoft XP/Vista/Win7/Win8/Win10, etc
Support view through IE browser by IP address
Supported Mobile Phone OS Android 2.3 Above, iOS 5 Above
PC Software + Ipad Software Both Support
Security User Authentication, Login Password + Access Password

[Voor 46% gewijzigd door Wasabi! op 02-10-2016 20:31]


 • dodge_911
 • Registratie: Januari 2002
 • Niet online

dodge_911

test wel 'ns wat

(overleden)
ldhollander schreef op zondag 02 oktober 2016 @ 18:28:
[...]

Ik kan alleen niet vinden wat hij uitpoept, rtsp heb ik niet zo gek veel aan. Wellicht heb jij dit kunnen vinden?
Hij ondersteunt toch ONVIF? Dus whatever die standaard voorschijft, veronderstel ik?

:: Not an expert, but I play one on YouTube :: Dodgereviews @ Youtube ::


 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 09:22
ldhollander schreef op zaterdag 01 oktober 2016 @ 20:34:
[...]

Met coupon BWSIC1 nu $35,99 bij Banggood, geen idee wat deze eerst kostte maar mijn interesse is gewekt. :)
Leuk, maar zoiets kan ik niet in het supported camera lijstje van Synology Surveillance Station, Tinycam enzo vinden?

 • Wasabi!
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 21-03 17:14
catchingfire schreef op zondag 02 oktober 2016 @ 21:35:
[...]


Leuk, maar zoiets kan ik niet in het supported camera lijstje van Synology Surveillance Station, Tinycam enzo vinden?
Misschien met VLC player, je kan er ip cams mee bekijken, zelf niet geprobeerd. Via angelcam.com kan ik ook mijn Jooan cams bekijken, uiteindelijk gelukt door wat gegevens in de string aan te passen. En de Blitzwolf camera is nieuw, dus niemand kan nog een antwoord geven, totdat ie in bezit is.

 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Rtificial schreef op zondag 02 oktober 2016 @ 17:32:
Hmm, heb geloof ik nooit hier de resultaten gedeeld. Voorlopig heb ik enkel opnames van een van beide online:

[video]

[video]
Ik zie dat jouw Dahua ook een aardig kluwen aan kabels heeft. Ik neem aan dat je de camera aan de muur hebt hangen; hoe heb je die kabels netjes weggewerkt?
Een tweede Hikvision die ik voor m'n broer heb gehaald heeft een enorm kluwen kabels en deze moet (waarschijnlijk) straks ook gewoon netjes aan de muur komen te hangen. Vraag me alleen af hoe we dat voor elkaar gaan krijgen; zeker met dat stuk verdikking wat niet te buigen valt...

Piet91 in "Het grote beveiligingscamera's topic - Deel 2"

[Voor 5% gewijzigd door Piet91 op 03-10-2016 10:38]


 • Jimster
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 09:23
bk1985 schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 14:15:
[...]

dat klopt. echter zijn er door bepaalde instellingen toe te passen ( bepaalde andere merken dragen dezelfde wensen ) wel mogelijkheden. echter staat het internet vol met wirwar en eigenlijk geen concrete die het op dit moment echt doet.
Ik heb meerdere goedkope IP cams, wat bij mij werkte zijn de volgende instellingen:
Merk: Door gebruiker gedefinieerd
Bronpad: /onvif1
Poort 554

 • ElMacaroni
 • Registratie: November 2012
 • Nu online

ElMacaroni

Laat de zon maar komen!Werkt vrijwel tadellos met een Escam QD320 http://www.dx.com/nl/p/es...white-330918#.V_F9pR8yp2Q

SE2200+14xSF170S & SE1500M+4xTSM-375


 • Rtificial
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-03 23:20

Rtificial

as fake as can be

Piet91 schreef op zondag 02 oktober 2016 @ 22:03:
[...]

Ik zie dat jouw Dahua ook een aardig kluwen aan kabels heeft. Ik neem aan dat je de camera aan de muur hebt hangen; hoe heb je die kabels netjes weggewerkt?
Een tweede Hikvision die ik voor m'n broer heb gehaald heeft een enorm kluwen kabels en deze moet (waarschijnlijk) straks ook gewoon netjes aan de muur komen te hangen. Vraag me alleen af hoe we dat voor elkaar gaan krijgen; zeker met dat stuk verdikking wat niet te buigen valt...
Ah, bij mij is dat vrij eenvoudig. Ik heb vezelcement planken als gevelbekleding, en daarachter loopt de bekabeling, dus voor die stekkers heb ik een 16mm gat geboord, en die laat ik achter de gevel hangen. Vervolgens met een dotje kit bijvoorbeeld dichtmaken.
De kabels zelf lopen door de spouw, en gaan dan ondergronds de kelder in.
Als je door een bakstenen muur moet, dan zou ik een hoe noem je het... zo'n lasdoos achter de camera op de gevel zetten, en daarin de stekkers wegwerken, zodat enkel je UTP naar buiten hoeft. Die kan dan zelfs nog van achteren in de lasdoos aankomen.

"Don't blow out my candle if you want yours to shine brighter..."


 • Piet91
 • Registratie: November 2009
 • Niet online
Rtificial schreef op maandag 03 oktober 2016 @ 09:18:
Ah, bij mij is dat vrij eenvoudig. Ik heb vezelcement planken als gevelbekleding, en daarachter loopt de bekabeling, dus voor die stekkers heb ik een 16mm gat geboord, en die laat ik achter de gevel hangen. Vervolgens met een dotje kit bijvoorbeeld dichtmaken.
De kabels zelf lopen door de spouw, en gaan dan ondergronds de kelder in.
Als je door een bakstenen muur moet, dan zou ik een hoe noem je het... zo'n lasdoos achter de camera op de gevel zetten, en daarin de stekkers wegwerken, zodat enkel je UTP naar buiten hoeft. Die kan dan zelfs nog van achteren in de lasdoos aankomen.
Bij dat eerste zit je natuurlijk wel met het probleem dat je dan nooit meer bij de aansluitingen kunt komen.

Maar i.i.g. bedankt voor de tips.

 • Rtificial
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 22-03 23:20

Rtificial

as fake as can be

Piet91 schreef op maandag 03 oktober 2016 @ 10:41:
[...]

Bij dat eerste zit je natuurlijk wel met het probleem dat je dan nooit meer bij de aansluitingen kunt komen.

Maar i.i.g. bedankt voor de tips.
Zoals ik het doe met het afkitten? Dat snij je net zo gemakkelijk weer open hoor :) Maar met een steensmuur zou ik een lasdoos gebruiken. Iets minder mooi om te zien, maar die dingen kan je ook een kleurtje geven.

"Don't blow out my candle if you want yours to shine brighter..."

Pagina: 1 2 3 ... 74 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee