• RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Mede-auteurs:
 • Leutje
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

Leutje

 • Drumatiko
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online

Drumatiko

 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 16-08 10:49

EliteGhost

 • MacNetron
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 02-08 17:08

MacNetron


Mede auteur en vriendje @RobV Is overleden. Hij heeft zijn eigen Planeet in Elite Dangerous. Rob's Place in Kepler-20We hebben onze eigen privé server/group in Elite Dangerous

Voeg simpelweg de groep "THE GATHERING" toe ingame (daPet beheert de groep)

Wat is E:D?
Gameplay en spelachtergrond
Seasons en kosten
Single-& Multiplayer
Wings en communicatie
(Discord)
TweakCommanders
Mining en Trading
Bounty hunting
Exploring
Powerplay
Beginnerstips
Voorgeschiedenis
Verhaal en expansions
Nuttige links
Bijzondere locaties
Hall of FameDeveloper: Frontier Developments
Genre: Space Simulation, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 16 December 2014
Official Site: http://www.elitedangerous.com/


Wat is Elite Dangerous?
Elite:Dangerous, kortweg E:D, is een multiplayer space combat simulator schuine streep MMORG schuine streep free roaming game. Vlieg rond, ontdek sterrenstelsels en planeten, verhandel goederen, jaag op piraten of wordt zelf piraat! Dankzij procedural generation is elk stelsel uniek en bijzonder. En met de laatste uitbreiding is het zelfs mogelijk om te landen op al die verschillende planeten!
Gameplay en spelachtergrond
Je start het spel met een Sidewinder welke je hebt geleend van de pilot-federation. Met dit schip zal je missies of activiteiten moeten uitvoeren om geld (credits) bij elkaar te verzamelen, en ook zo je status/rang bij de verschillende partijen te verhogen. Voor een deel van de schepen geldt dat je een voldoende hoge rang moet hebben om ze te kopen, maar het grootste deel van de schepen is gewoon vrij toegankelijk.

Je schip bestaat uit hardpoints (wapens), core internals (basis componenten die je altijd nodig hebt), optional components (optionele onderdelen die je kunt afstemmen op de functie van je schip). Daarnaast is er nog de mogelijkheid cosmetische aanpassingen aan je schip te maken.

Het spel wordt gespeeld vanuit de cockpit (dus geen 3th person view, behalve voor het maken van screenshots). De flight-physics zijn dusdanig dat het je rekening moet houden met het gewicht van je schip, je snelheid en de bewegingen welke je maakt. Je wordt hierin ondersteund door Flight Assist (boordcomputer) welke voorkomt dat je als een malle door de ruimte gaat spinnen. Als je ver gevorderd bent kun je ook zonder FA vliegen, je kunt dan heel wat meer bijzondere manoeuvres uithalen. Wanneer je dood gaat ben je niet je volledige schip kwijt, maar slechts 5% van de nieuwwaarde, zorg er echter wel voor dat je genoeg credits hebt om dit eigen-risico van de verzekering te betalen anders moet je wél helemaal opnieuw beginnen met een Siderwinder.

Credit verdien je in het spel met Bounties, traden, exploren, smokkelen, piraterij, of met powerplay. Nadat je je gewenste schip en onderdelen hebt gekocht, kun je de onderdelen ook nog fine-tunen bij een ingenieur (je hebt hier wel de Horizons-uitbreiding voor nodig). Naast het “standaard” exploren zijn er ook nog raadsels/geheimen in het spel welke nog niet zijn opgelost, zie hiervoor het Elite Dangerous Forum.

Binnen het spel zijn er 3 fracties: The Empire, The Federation en The Alliance. Tussen de Empire en Federation is een (koude) oorlog aan de gang. De verwachting is dat in de komende patches aliens hun intrede zullen doen. Op moment van schrijven is er een gecrasht schip gevonden op een planeet.

De huidige versie van Elite Dangerous zag enkele jaren terug het levenslicht na een crowdfunding actie, en is een remake van het oorspronkelijke spel welke 30 jaar geleden op de markt was. Het is de bedoeling dat dit spel steeds verder doorontwikkeld gaat worden, en modulair uitgebreid gaat worden met (betaalde) expansies. Bij dit spel betaal je geen maandelijks/jaarlijkse contributie, enkel een vaste som bij aanschaf van het spel.
Seasons en kosten
Elite Dangerous is te verkrijgen via de Frontier Store of via Steam (Voor de XBox uiteraard via de XBox Store).

Elite Dangerous bestaat uit een basisspel (Elite:Dangerous) met daar boven op de regelmatige uitbreidingen. De uitbreidingen worden verkocht als 'Season' en bestaat uit 4 major uitbreidingen voor dat jaar. Momenteel zitten we halverwege season 'Horizons'. Met Horizons 2.0 mochten we landen op planeten zonder atmosfeer, Met 2.1 werd Crafting toegevoegd door middel van de Engineers. 2.2 gaf ons onder andere passenger missies en ship launched fighters, en straks met 2.3 komen er weer nieuwe spelelementen bij.

Prijzen
Elite Dangerous: €24,99
Elite Dangerous:Horizons Season Pass: €24,99
*Momenteel zijn de prijzen voor PC (via de Frontier Store) en XBox gelijk.

Wil je enkel korte gevecht scenes doen, kun je ook Elite Dangerous:Arena kopen voor slechts €6,75. Bij bovenstaande uitvoering zit deze Arena modus er al gratis bij.
Single-& Multiplayer
In Elite Dangerous heb je slechts 1 savegame. Je prestaties in single en multiplayer worden dus samengevoegd. Sterker nog; singleplayer (solo) is multiplayer (open) maar dan zonder andere spelers erin. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om een private-group te starten. Dit is als het ware een afgeschermde groep waarbij je wel samen kunt spelen, maar je geen vreemden tegenkomt (tenzij je vreemden uitnodigt in je groep natuurlijk).

In “Open” zal je op moeten letten voor Player-versus-Players spelers (PVP’ers). Je loopt het risico om zonder enige reden neergeschoten te worden. Mocht je een multiplayer ervaring willen hebben zonder PVP, dan kun je de “private group” “Mobius” joinen; dit is een afgeschermde groep van duizenden spelers waar het aanvallen van andere spelers verboden is (doe je dit wel, dan wordt je permanent uit de groep gezet).

Wanneer je samen wilt vliegen, dan kun je met 3 anderen een “wing” vormen van 4 spelers. Je kunt hierbij de ingame voice chat gebruiken en je ziet elkaars locatie. Zie paragraaf “Wings en communicatie” voor meer informatie. Je kunt ook andere tweaker-piloten toevoegen aan je vriendenlijst, zie paragraaf “TweakCommanders”.

Wings en communicatie
Als je in het spel het tweede menu opent (druk op “2”), dan zie je de chatbox. Op de tweede tab van dit menu zie je de namen van alle spelers welke in de buurt zijn (inclusief vrienden die online zijn, maar NIET in de buurt zijn), en kun je per speler kiezen wat je wilt doen (bijvoorbeeld het versturen van een privé bericht).

In het derde tabblad zie je de opties welke gerelateerd zijn aan het vormen van een “Wing”. Een wing is een groep van maximaal 4 spelers welke samen willen spelen. Het voordeel van het vormen van een wing is dat je elkaar makkelijk kunt terug vinden, de communicatie eenvoudig is (via Voice chat) en je nu eenmaal als groep veel sterker bent dan wanneer je solo vliegt. Let op dat je altijd je “wing beacon” aanzet als je in een wing vliegt, dit kan via menu 4 (laatste tab).

Wanneer je samen met je andere wing-members op dezelfde locatie bent, maar je elkaar niet kunt zien, dan zitten jullie in verschillende instances (parallel universum, of uhmm… tjah... gewoon een andere server). Dit kun je oplossen door iedereen uit het gebied weg te laten gaan (spring bijvoorbeeld naar een ander systeem), en vervolgens weer terug te keren naar de gewenste bestemming. Dit zou het probleem moeten oplossen.

Op je radar worden alle schepen weergegeven míts ze binnen bereik zijn van je radar, én niet in Silent-Running modus vliegen (bij dit laatste gaan je schilden offline, en raak je snel oververhit, maar je verdwijnt wel van de radar). NPCs worden weergegeven als een oranje gevuld rechthoek, terwijl menselijke spelers worden weergegeven met een lege rechthoek.

Mocht je buiten het forum/spel nog met elkaar willen communiceren, dan kan dat via onderstaand Discord channel. Stuur een PM naar Drumatiko als je admin-rechten wilt hebben toegang tot de bar wilt hebben.
https://discord.gg/WSkkds9
TweakCommanders
Zie onderstaande links voor de andere tweakers welke Elite spelen (of speelden). Gooi even een berichtje in dit topic voordat je iedereen gaat toevoegen, anders loop je het risico dat men een "vreemde friend-invite" negeert.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Mochten de links niet meer werken, stuur dan een bericht naar Drumatiko
Thuisbasis: HIP87141, station Blaauw City
Tweaker Squadron: Tweakers United In Group (TUIG)
Mining en Trading

Mining

De meest lucratieve vorm van mining is het zogenoemde "deep-core-mining". Executeur heeft hier een prachtige instructievideo voor gemaakt:


Mocht de video niet werken, dan is er ook enige informatie te vinden in deze post

De juiste asteroïden kan je herkennen aan de hand van deze sheet:Trading - De gevaren
Als je met handel geld wilt verdienen, dan betekend dit dat je zelf goederen heen en weer moet vliegen. Zodra je deze goederen in je cargo-bay hebt, zal je een doelwit worden voor piraten. Wanneer je aangehouden wordt door een piraat, dan moet je óf heel hard wegvliegen, óf je moet een deel van je goederen afstaan. Aangezien het afstaan van je goederen ervoor zorgt dan je minder of geen winst maakt, is het het beste om snel weg te vliegen. Voor deze laatste optie is het goed om te weten dat je bij een interdiction direct je motor naar 0% moet terugschakelen; wanneer je vervolgens uit supercruise valt zal je niet als een doorgedraaide tol rondrollen, maar zul je gewoon stil staan (en je FSD koelt véél sneller af). Druk vervolgens direct op boost, en je hebt waarschijnlijk al 2km afstand tussen jezelf en de aanvaller voordat de aanvaller niet meer rondtolt. Zorg er wel voor dat je een snel schip hebt (de engine upgraden bij een engineer is zeker aan te raden, zelfs een lvl1 upgrade zorgt al voor een verschil).
Wanneer je verder bent in het spel, dan kun je er ook voor kiezen om de vijand te vernietigen, dit is met name een optie bij de grotere trade-schepen zoals de Anaconda en de Imperial Cutter. Bij de goedkopere schepen (T9 en lager) is dit niet aan te raden.

Trading - Variabelen
De hoeveelheid credits die je per tijdseenheid verdient hangen af van:
1. Het aantal FSD-jumps tussen de twee stelsels.
2. De afstand van het station tot de ster.
3. Het absolute verschil tussen de in en verkoopprijs.
4. Of je wel of niet een NPC als crewmember hebt aangenomen (deze snoepen een percentage van de winst op, ongeacht of je ze mee neemt in je schip).
5. De afmeting van je cargo-hold.
6. De onkosten.

Trading - Het vinden van een route

Het principe van handel is heel simpel; verplaats goederen van het systeem waar er meer aanbod is dan vraag, naar een systeem waar meer vraag is dan aanbod. De beste routes zijn degene welke je zelf ontdekt. Zie de volgende paragraaf voor een handige kaart waarop je kunt zien naar welke systemen je de goederen het beste kunt verschepen.

Naast de handel in normale goederen, kun je ook handelen in zeldzame goederen. Deze zeldzame goederen zijn op de markt aangeduid met een afwijkende kleur, en kun je slechts op kleine schaal inkopen. Hoe verder van de inkoopplaat je deze spullen verkoopt, hoe meer ze waard worden (probeer op ca. 160ly de spullen te verkopen). In onderstaand figuur is een diagram weergegeven met verschillende routes.


Volledigheidshalve dient vermeld te worden dat je met traden niet de meeste credits verdient. Met name het vervoeren van passagiers een bijzonder lucratief geworden in patch 2.2
Bounty hunting


Basisprincipe
Bij bounty hunting is het de bedoeling dat je schepen opspeurt welke “wanted” zijn. Wanneer je het schip selecteert, en de neus van je eigen schip richting je potentiële doelwit draait, dan zal het schip automatisch gescand worden. Je krijgt vervolgens linksonder in je scherm te zien of het schip gezocht wordt (wanted). Als je het schip vervolgens vernietigd, dan krijg je de bounty op je naam bijgeschreven en kun je de beloning ophalen in een van de stations van het systeem waar je de kill hebt gemaakt.

De beloning kun je verhogen door, naast de basisscan, het schip ook nog te scannen met een K-Warrent Scanner. Een scan duurt ongeveer 10 seconden, en kan op een afstand tussen de 4 á 2 kilometer uitgevoerd worden. Hoe hoger de klasse van je K-warrent scanner is, hoe verder je bereik is. Een D-klasse is normaliter toereikend aangezien je je toch goed wilt positioneren voordat je toeslaat.

Let bij het bounty hunten op dat je zelf geen cargo bij je hebt; wanted schepen zullen jou namelijk ook scannen en je aanvallen als je “waardevolle” spullen bij je hebt (hier valt alles onder wat je in je cargo-hold hebt zitten).

Samenstelling schip
Bij het bounty-hunten is het belangrijk dat je in leven blijft. Als je sterft dan verlies je je schip (het kost 5% van de nieuwwaarde om het weer terug te kopen), en bovendien verlies je alle bounties welke je tot dat tijdstip had verzameld. Het is dus niet onverstandig om af en toe je verzamelde bounties in te leveren in plaats van een lange periode achtereen door te gaan zonder tussenstop te maken.

Om in leven te blijven zijn twee zaken belangrijk:
- Snelheid
- Robuustheid

Wanneer je schip sneller is dan die van de vijand, dan zul je zelf kunnen kiezen wanneer je het gevecht start en beëindigd; je kunt simpelweg wegvliegen van het gevecht. Een andere opties is ervoor zorgen dat je schilden en/of hull dermate sterk zijn, dan je tijdens een gevecht door de robuustheid genoeg tijd hebt om naar supercruise te gaan. Bedenk je wel dat een zwaard schild er ook voor zorgt dat je lang moet wachten tot het opgeladen is.

Goede schepen voor bounty hunting zijn:
Eagle; deze is razendsnel, maar niet robuust
Cobra III; deze is razendsnel, en kan wat robuuster gemaakt worden door “hull reinforcement packages”
Vulture: Deze krachtpatser is zeer wendbaar, en heeft 2 “grote” wapen-hardpoints. Je zult veel plezier hebben aan dit schip
Fer-de-lance: Sterk schip (heeft een “enorm” wapen-hartpoint), is snel en is behoorlijk wendbaar
Anaconda: Een traag schip, welke gebruik moet maken van een uitgeschakelde “Flight Assist” om snel bochten te kunnen maken. Het schip heeft veel hardpoints en is zeer vernietigend zodra hij het doelwit in het vizier heeft. Overweeg bij dit schip een paar hardpoints met turrets uit te rusten zodat je snelle doelwitten kunt blijven bestoken terwijl je aan het draaien bent

Daarnaast zijn er nog goede federation en empire schepen (Federal gunship, Federal Corvette, Imperial Cutter). Zie ook onderstaand filmpje van Shrimp Tabasco in actie met zijn Federal Corvette:Standaard krijg je tijdens het vliegen hulp van de boordcomputer van je schip; de zogenoemde “flight assist”. Wanneer je “flight assist” uitschakeld, dan moet je zelf met je thrusters je richting veranderen tijdens het vliegen. Voorbeeld; als je een bocht maakt met FA-uit, en je neemt het gas volledig terug dan blijf je doortollen. Met FA-aan zul je vanzelf stoppen met draaien. Het voordeel van FA-uit is dat je je volledige vermogen van je thrusters kunt gebruiken om jezelf om te draaien (met als keerzijde dat je als het ware door de bochten gaat slippen, zeker bij de grotere schepen). Daarnaast zal je het snelst draaien wanneer je ca. 75% gas geeft (je engine slider is dan in het blauwe gebied van je HUD).

Het mag voor zichzelf spreken dat je je schip uitrust met de beste thrusters die je kunt kopen, en dat een zwaar schild (in combinatie met shield-boosters) je een hoop incasseringsvermogen geeft. Daarnaast kun je je hull upgraden naar bijvoorbeeld militairy-grade. Hoe zwaarder (qua gewicht) je je schip maakt, hoe langzamer deze kan draaien. Sinds de uitbreiding “Horizons” is het zeer sterk aan te raden om je schip te upgraden bij de engineers. Deze upgrades hebben 5 niveaus, maar zelfs het laagste niveau heeft al een leuk effect op je schip.

Naast het compleet vernietigen van een schip, is er de mogelijkheid om een module van het schip te slopen. Door deze sub-systems te vernietigen, zal het schip zelf ook kapot gaan (als je bijvoorbeeld de powerplant kapot schiet). Er is eigenlijk geen reden te bedenken om niet de power-plant als doelwit te maken; het schip krijgt sowieso schade, en mogelijk sloop je de module voordat het schip zelf stuk is.

Locaties
Er zijn verschillende locaties om te bounty hunten:
- Supercruise; hier kun je schepen scannen en vervolgens interdicten als ze wanted zijn.
- Resource Extraction Sites (RES); deze zijn aanwezig in sommige ringen van de planeten. Bij Low en High RES is er politie aanwezig welke je zal bijstaan in je gevecht. Bij Hazardous RES zijn de vijanden veel sterker en kan je meer verdienen; begin hier pas aan als je je schip onder de knie hebt, of ga er met een wing naartoe.
- Navigation Beacons; hier zijn vaak redelijk wat schepen te vinden, en dus zullen er ook een paar tussen zitten welke wanted zijn.
- Unidentified Signal Sources; hier kan je soms ook gezochte schepen terugvinden.

Tips
- Als je denkt te verliezen, wees dan niet bang om te vluchten.
- Als je in OPEN-mode aan het bounty hunten bent, zorg er dan voor dat je niet iemand anders zijn kill afpakt. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat het een knokpartij onderling wordt.
- Schiet je per ongeluk op de politie, ga dan zo snel mogelijk uit het systeem, en wacht tot de bounty-timer voorbij is (linker menu, tweede tabblad). Vervolgens is de bounty omgezet in een boete welke je in een station kan afbetalen. Ga niet in gevecht met de politie, want ze zullen versterkingen oproepen.
- Vliegen alleen met schepen waarvoor je genoeg geld hebt om ze terug te komen.
- Als je een Wing gaat bounty hunten, dan krijg je de vijanden makkelijker neer. Nadeel is dat je de bounty moet delen met iedere wing-member die op deze vijand heeft geschoten.
- Zorg dat je weet waar je vliegt. Zeker met de loggere schepen is het risico groot dat je tegen een meteoriet aan slaat wanneer je midden tussen de rotsblokken aan het vechten bent.
- Begin eerst in een Low-RES, en bouw langzaam de moeilijkheid op. Zorg ook dat je achter de vijand vliegt voordat je het vuur opent.
ExploringGalactic Mapping Project
Onderstaande afbeelding is overgenomen uit: The Galactic Mapping project. Deze map is gemaakt door Corbin Moran, Erimus, AnthorNet, Finwen en velen anderen. Dit project bestaat onder andere uit het opzoeken en vastleggen van bijzondere plaatsen in de ruimte. Als je zin hebt om te gaan exploren, dan raden we je sterk aan om eens in bovengenoemde topic rond te kijken.


(with great thanks to the members of the Galactic Mapping Project, you guys rock!)

De gedetaileerde versie kan gedownload worden met onderstaande link:
Grote versie van de poster (50mb)


Of je nu een explorer bent of niet, dit is pure p*rno!


Hoe om te gaan met neutronensterren en witte dwergen:


Wanneer je met je SRV over een planeet rond rijdt, dan kom je stenen tegen waar je materialen uit kunt ontginnen. Je moet deze specifieke stenen kapot schieten en vervolgens kun je de materialen opscheppen met de cargoscoop. Er zijn verschillende soorten stenen die ieder een specifiek geluid maken op de scanner. Aan de hand van de scanner kun je ook andere interessante zaken terug vinden zoals gecrashte schepen, beacons, en bewaakte kisten. Met onderstaande link kun je de verschillen qua scan-signaal nakijken.
http://wavescanner.net/

Powerplay


In de bewoonde ruimte van Elite: Dangerous zijn, zoals eerder vermeld, 3 facties: de Federation, Empire en Alliance. Hoewel de drie grootmachten officieel niet in staat van oorlog verkeren zijn er regelmatig schermutselingen.Ook onderling zijn er conflicten.

Elke factie heeft leiders: generaals, senatoren etc, die allemaal de macht van hun factie willen vergroten. Het zijn individuen met een aanzienlijke hoeveelheid macht en geld die een deel van de stelsels binnen hun factie beheren.

Als speler is het mogelijk je aan te sluiten bij één van deze mensen. Het brengt financiële voordelen met zich mee en geeft jou een excuus om de schepen van de tegenpartij uit te smeren over ruimte en tijd.

In het totaal zijn er 10 zogenoemde "Powers". Individuen met de politieke status, macht en geld. Ieder van deze partijen probeert zonnestelsel over te nemen van een andere macht en iedere power doet dat op zijn eigen manier.
Iedere macht houdt orde in zijn of haar machtsbubbel door middel van "Command Capital" (CC). Hoe veel CC een power heeft hangt af van het aantal stelsel dat ze in hun macht hebben en hoe veel CC elk stelsel produceert en nodig heeft. Een gezond en goed presterend stelsel produceert meer CC dan dat het nodig heeft.

Het veroveren van stelsels is verdeeld in een aantal fasen:

- Preparation (voorbereiding);
- Expansion (uitbreiding);
- Fortification (versterken);
- Undermining (ondermijnen).

De manier waarop deze fasen worden ingevuld ligt aan de power.

1: Preparation
Het voorbereiden van een overname van een systeem gebeurd op het moment dat het systeem niet onder de controle is van een vijandige power. Bij een succesvolle voorbereiding (de preparation trigger is behaald) kan de power de volgende cyclus naar dat stelsel uitbreiden.

Voorbeeld: Voor Archon Delaine geldt dat men Kumo Contraband Packages (als vracht) vanuit een systeem dat onder Delaine's controle is, naar het te preparen systeem brengt. Zie het als een vorm van propaganda om de bevolking te winnen en zo 'geschikt' te maken voor overname.

2: Expansion
Wanneer een systeem succesvol is voorbereid tijdens de vorige cyclus komt het systeem in een expansion status, 1 cyclus lang. Net als preparation heeft elke power zijn eigen manier van expansion maar het doel is hetzelfde: Dat het systeem zich aansluit bij jouw power.

Voorbeeld: Voor Archon Delaine geldt dat in het over te nemen systeem deelnemen aan gevechten tussen de ''internal security'' en de Kumo Crew (de organisatie van Archon Delaine) in zogenoemde "Resistance Pockets" (vergelijkbaar met "conflict zones)". Voor elk ''internal security'' schip dat je kapot schiet ontvang je ''merits''. Is aan het einde van de cycle de trigger behaald, komt het systeem onder de controle van jouw power.

De power die op dat moment het stelsel dient te verdedigen heeft ook een trigger: behalen zij de trigger ook, dan mislukt de overname.

3. Fortification
Het versterken van een systeem is één van de belangrijkste taken tijdens een cycle. De vijand kan jouw systeem ondermijnen waardoor je potentieel dat systeem zou kunnen verliezen. Elk systeem onder de controle van jouw power heeft een fortification en een undermining trigger. Is de undermining trigger aan het einde van de cyclus behaald en de fortification trigger niet dan gaat de upkeep (in CC) drastisch omhoog. Lukt het je dan niet om het systeem te behouden in de volgende cyclus, dan is het verloren.
Is de fortification trigger behaald en de undermining trigger niet, dan wordt de ''upkeep'' van het stelsel verlaagd en kost het stelsel minder CC om te behouden. Dit is gunstig wanneer de kosten en inkomsten van CC bijna gelijk zijn. Zijn beide triggers behaald, dan heffen ze elkaar op en moet je de normale upkeep voor dat systeem betalen.
Voor Archon Delaine geldt dat men zogenoemde 'Marked slaves' vanuit het te versterken systeem naar het hoofdkwartier in het Harma system brengen om zo de band tussen het Archon Delaine hoofdkwartier en het te versterken systeem te verbeteren.

4. Undermining
Het ondermijnen van het gezag van een power zorgt ervoor dat het stelsel in opstand komt tegen de huidige power. Het stelsel wordt duurder en onstabiel. Dit kan voor jouw power weer een expansion betekenen.
Voor Archon Delaine geldt dat men naar het te ondermijnen systeem moet vliegen om daar powerplay schepen kapot te schieten. Elk schip dat aan een andere power dan de Delaine geallieerd is en daar kapot geschoten wordt levert merits op.

Merits
Merits zijn punten die men verzameld door actief deel te nemen aan powerplay.
Met genoeg merit punten stijgt men in rang.
1 is de basis rang die iedereen behoudt en heeft een klein aantal bonussen.
Met iedere rang stijgt ook de bonus die men aan het eind van een cyclus ontvangt en dit kan aardig oplopen.
Rang 5 is de hoogste rang die men kan behalen en levert letterlijk miljoenen op. Daar staat wel tegenover dat men een flink aantal merit punten moet behalen.

Door al deze fasen van powerplay is het mogelijk om elkaar het leven zuur te maken. Let wel: wanneer je je aansluit bij een power die tot de Federatie behoord, ben je niet meer welkom in de ruimte van het keizerrijk en vice versa. Beveiligingsschepen van de ander factie zullen je meteen aanvallen.

(afbeeldingen worden later toegevoegd)

Met dank aan Shrimp Tabasco voor de voorbeelden van PowerplayBeginnerstips
 • Zorg dat je altijd genoeg geldt hebt om je schip terug te kunnen kopen (de verzekering is 5% van de nieuwwaarde en kan je in het rechter menu terugvinden)
 • Als je in supercruise onderbroken wordt met een interdiction, neem je gas terug zodat je toegeeft aan de interdiction. Zodra je uit supercruise getrokken bent moet je boosten en zo snel mogelijk wegvliegen van de vijand. (als je niet toegeeft aan de interdiction zal je eerst een paar seconden rondtollen waardoor de kans op ontsnappen kleiner is).
 • Als je langere afstand gaat reizen, dan moet je altijd een fuel scoop meenemen. Je kunt fuel scoopen bij de sterren van type K.G.B. en F.O.A.M.
 • Het spel ondersteunt open, private en solo modus. Op populaire plaatsen zal je in "Open" een grote kans hebben om neergeschoten te worden door andere spelers. Als je toch multiplayer wilt spelen, dan raad ik je aan om de private groep "Mobius" te joinen (PvE group). Daarnaast hebben we "zelf" ook planet HIP 87414 geadopteerd, hier heb je dus een grotere kans om tweakers tegen te komen.
 • Als je een route plot met de galaxy map, dan kan je kiezen tussen de snelle route en de economische route. Bij de snelle route zal je meer fuel per lightyear verbruiken en grotere sprongen maken. Kies je voor de economische route dan maak je kortere sprongen en gebruik je ook nog eens minder fuel per sprong. Normaliter is er geen reden om de economische route te kiezen, tenzij je verwacht dat je zonder brandstof gaat komen te zitten.
 • Mocht je zonder brandstof komen te zitten en écht geen andere uitweg meer zien dan "selfdestruct", dan kan je ook contact opnemen met de Fuel Rats. De Fuel Rats bestaat uit een groep spelers welke het leuk vinden om als een galactische wegenwacht brandstof rond te brengen en zo spelers weer op weg te helpen. Tijdens het wachten moet je zo veel mogelijk modules uitzetten (niet lifesupport!) om zo het brandstofverbruik te vertragen.
 • Mocht je het spel echt leuk beginnen te vinden, dan kan je overwegen om een headtracker of virtuel reality set te kopen; hiermee kan je om je heen kijken en krijg je een beter beeld van de omgeving. Let er bij een VR set wel op dat je een krachtere computer nodig zult hebben, dus informeer eerst even op het forum voordat je naar de winkel rent om er een te kopen.
 • Je hebt 6 powerbars ("pips") die je kunt verdelen over systems (geeft boost aan je schilden), engine (geeft boost aan je snelheid, en je kunt af en toe de turbo-boost gebruiken) en over je wapensystemen (geen power = niet kunnen vuren). Een aardige regel is om standaard 4 "pips" in engine, en 2 in system te hebben. Tijdens een gevecht haal je vervolgens 2 pips weg uit system en stop je ze in weapons. Mocht je zwaar onder vuur liggen dan kan je ervoor kiezen om tijdelijke 4 pips in system te stoppen (je schild wordt er een stuk robuuster door), mocht je wat meer (draai)snelheid nodig hebben dan stop je 4 pips in engine. Tijdens een gevecht zul je vaak heen en weer switchen met de pips als je het optimaal wilt benutten.
 • Rechts van je radar zit de snelheidsmeter. Wanneer je het "gasniveau" in de blauwe zone houdt, dan zul je het makkelijkst kunnen draaien. Vergeet daarnaast niet dat je ook nog thrusters hebt waarmee je verticaal en horizotaal kan corrigeren. Door de verticale thrusters te combineren met het optrekken van het ruimteschip zal je je tegenstander sneller in je visier krijgen.
 • Vluchten is geen schande! Als je denkt dat je een gevecht niet gaat winnen, ga dan in supercruise.
 • Tijdens het vliegen staat standaard "Flight Assist" aan; in deze menu wordt automatisch gebruik gemaakt van je thrusters om je vliegrichting overeen te laten komen met de richting van de neus van je vliegtuig (het voorkomt dus dat je door een bocht gaat "glijden"). Je kunt echter ook Flight Assist uitschakelen, zorg ervoor dat je deze functie op een makkelijk te bereiken knop hebt zitten, want je zult er vaak gebruik van gaan maken, want je kunt er héél snel je schip mee ronddraaien (voor de Battlestar Galactica fans: je kunt de manoevre van Starbucks zelf reproduceren).
 • Als je in supercruise naar je bestemming vliegt, probeer dan de aankomsttijd op 7 seconden te houden (6 seconden kan ook nog, maar dan moet je goed opletten). Als je extra gas geeft, dan kan je niet snel genoeg afremmen.
 • Doe je eigen ding, en maak je niet druk over credits, rank, etc. Als je gewoon het spel speelt dan komen die zaken vanzelf. Grotere schepen zijn niet perse leuker dan de kleinere schepen (de Cobra mk III is razend snel, en kan je nagenoeg overal voor gebruiken).
 • Als je je schip verkoopt, dan verlies je 10~20% van de waarde (weet het niet meer exact). Als je enkel modules/onderdelen verkoopt dan krijg je 100% van de waarde terug.
 • Als je je landingsgesel uitgeklapt hebt, dan kun je niet meer boosten.
 • Als je op een planeet gaat landen, let dan op de G-krachten op die planeet. Hoe hoger de gravitatieversnelling, hoe langer het duurt om je neerwaartse snelheid te reduceren.
 • Bij grotere schepen heb je amper zicht op je landingspad, mocht je het lastig vinden om te docken, dan kun je overwegen om een docking-computer te gebruiken.
 • Hoe hoger je rangen zijn (combat, trade, exploration), hoe meer missies je krijgt voorgeschoteld. Je krijgt hierbij ook toegang tot de moeilijkere en beter betaalde missies.
 • De spullen welke in je cargo-hold zitten zullen verloren gaan wanneer je schip vernietigd wordt. Je materials en data zullen niet verloren gaan.
 • Als iemand je wilt interdicten (uit supercruise halen), dan moet hij achter je zien te komen. NPCs kan je, als je dicht bij de zon bent, om de tuin leiden door dicht bij de zon te blijven en de achterkant van je schip richting de kern van de zon te wijzen. De NPC zal vervolgens achter je willen gaan vliegen en zó de zon in vliegen. Pas wel op voor de warmteontwikkeling!
 • Missles zijn erg verlend, zorg ervoor dat je een point-defence op je schip hebt zodat deze de missles kunnen neerhalen.
 • Mocht je door een bug vast komen te zitten op een planeet (expansion "horizons" benodigd), dan kun je jezelf bevrijden door de standaard versie van Elite Dangerous op te starten (via de launcher, dus zonder de expansion). Hierdoor respawn je buiten de planeet.
 • Heb je per ongeluk een ander schip geraakt en ben je nu wanten? Jump naar een ander systeem en wacht tot de bounty is afgelopen. Vervolgens kun je de bounty afbetalen in een space-station onder "contacts"
 • De schepen zijn onderverdeeld in Small, Medium en Large. Large-class schepen kunnen niet landen op outposts, en hebben dus minder keuze qua missies.
 • Upgrades bij de engineers kunnen je schip enorm verbeteren. Zelfs level 1/5 upgrades hebben een flinke impact (en hebben daarnaast eenvoudige materialen nodig)
 • Google is your friend. Heel veel informatie zul je op internet moeten opzoeken (zie ook hoofdstuk links). Stel overigens gerust je vragen op dit forum, we helpen je graag.
Tips m.b.t. interpreteren van de radar:


Wanneer je een docking request doet krijg je al reactie een landingspad nummer te horen. De positie/nummering is altijd hetzelfde en is gerelateerd aan de lampen bij de entree. Zie onderstaand figuur:Voorgeschiedenis
Elite is in 1984 uitgebracht als een open-ended ruimtesimulatie. Het was meer dan een miljoen keer verkocht. Een van de makers (David Braden) is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de huidige versie van Elite Dangerous.
Het spel zag er oorspronkelijk uit als:


De serie bestaat uit:
- Elite
- Frontier: Elite 2
- Frontier: First Encounters
- Elite: Dangerous
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elite_(computerspel)

In de eerdere delen was het een stuk lastiger om de verschillende schepen te herkennen, zie ook onderstaande Identification Chart (met dank aan GeeBee)

Verhaal en expansions
Het Verhaal.
Of eigenlijk, de verhalen binnen Elite Dangerous

Wat gebeurt er allemaal binnen het Elite universum? Dit is echt te veel om op te noemen.
Als eerste bepaal JIJ je eigen verhaal. Je kan kiezen voor enkel bounty hunten, traden of exploren. Maar er is meer!
Als eerste kan je uit het niets een Tip Off krijgen. Die kan je naar een vreemd systeem laten brengen en je kan dan scheeps- wrakken vinden. Dit zou zomaar erg leuk kunnen zijn :D.

Dan is er alles wat met UA's, UP's en de Barnacles te maken heeft.
Dit zijn waarschijnlijk alien artefacts binnen elite. De UA's en UP's kan je vangen maar maken langzaam je scheepje kapot.
Meer info alhier!

Het gecrashte buitenaardse schip!
Pas geleden gevonden in het prachtige Pleiades systeem. Een toch wel creepy wrak van een schip die duidelijk niet van mensen handen komt.
Meer info en plaatjes alhier!

Raxxla!
Dit zou al in het begin in het spel moeten zitten. De planeet met de portals! De planeet met...
Dit is een planeet vol met geruchten. Niemand weet waar Raxxla zou moeten zijn. Waarschijnlijk is er een (npc) Factie binnen Elite die er meer van zou moeten weten. The Dark Wheel!
Voor meer info alhier!

The Formidine Rift
Vele mensen hebben er al naar gezocht. Allemaal hebben ze gefaald. The Formidine Rift!!
Mischien wel het grootste mystery binnen Elite. Als het al ooit gevonden word zou het waarschijnlijk veel meer impact hebben als The Thargoids! Thargoids hebben waarschijnlijk iets te maken met het gecrashte alien ruimteschip.
Als dit waar is dan heeft de mensheid echt een probleem ;)
Meer info alhier!

Achtergrondinformatie m.b.t. The Empire:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Alliance:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Federation:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Pilots Federation:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Unknown Artifact:


Achtergrondinformatie over de Thargoid War


Wrak van een gecrashed alien schip


Ruines van een oude alien samenleving:


De opmars van de Federation en mogelijke aanloop richting oorlog:

Nuttige links
NrLinkBeschrijvingTrefwoorden
1http://forums.frontier.co.uk/forumdisplay.php?f=29 Officieel ED forumOfficieel,Forum
2http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Elite:_Dangerous ED WikiWIKI, informatie
3http://hosting.zaonce.net...DANGEROUS-GAME-MANUAL.pdf Handleiding in pdfHandleiding
4https://www.scribd.com/do...ots-guide-manual-tutorial Fanmade Pilot’s guideHandleiding
5https://www.youtube.com/user/ObsidianAnt/videos Video’s Obsidian AntObsidian Ant, Achtergronden, Gids, Review
6https://canonn.science/ Geschiedenis/verhaal EDAchtergrondinformatie
7http://edtools.ddns.net/ Pristines, rares, res/cnb en road to richesGids, mining, trading
8https://docs.google.com/s...Fp5bY/edit#gid=1366185070 Sheet met PermitsPermits
9https://forums.frontier.c...mentid=79123&d=1449014762 SynthesisOverleven/craften
10http://tajti.co/elite/map/?s=eranin&j=11.10_0.8_2_0_0_j Interactive Starchart / routeplannerRouteplanner, exploration
11https://forums.frontier.c...ng-Project-Expedition-Hub Galactic mapping projectExploration
12https://beta.spansh.co.uk/plotter Neutron HighwayExploration, boost, Neutronen sterren
13https://forums.frontier.c...60&viewfull=1#post5799260 Exploration guideExploration
14https://github.com/Marginal/EDMarketConnector ED Marketing connectorHandel
15https://forums.frontier.c...ther)-Voice-Attack-Plugin EDDI + EDSMVoice Attack plugin Commander, Ship and System info
16http://edtg.macnetron.nl/ Website MacNetronHIP87414, systeminfo, Tweaker
17https://eddb.io/ Database stations/goederenDatabase
18http://coriolis.edcd.io/ Ontwerptool voor schepenScheepsplanning
19http://eft.recoil.org/ EDtrackerHeadtracking, gids, hardware
20http://arkku.com/elite/hud_editor/ Kleuren wijzigen van HUDHUD, tweaking, Graphics
21https://forums.frontier.c...iler-Switcher-Detector%21 Software t.b.v. wisselen 2d/VR instellingenDr. Kaii, EDProfiler
22https://inara.cz/galaxy-engineers Overzicht engineers en receptenEngineers en recepten
23https://docs.google.com/s...3m2NII/edit#gid=585994681 Sheet engineer materialenEngineer materialen en data
24https://docs.google.com/s...i27rm-vB9K8AX0/edit#gid=0 Sheet locatie materialenEngineer materialen
25https://docs.google.com/s...p8P-j0Y/edit#gid=93194749 Sheet engineer secondary statsEngineers en secondary stats
26http://collector-drone.one/ Database engineers spullenEngineer


Bijzondere locaties
 • Alien Crash site 1: Systeem "Pleiades Sector AB-W B2-4" | planeet "9A" | Coördinaten "
  -26.37/97.70"|
 • Ancient Ruins: Systeem "Synuefe xr-h d11-102" | planeet "1B" | Coördinaten "-31,7877/-128,9711" |
 • Alien Crash site 2: Systeem "HIP 17862" | planeet "6CA" | Coördinaten "30,33 / -98,58" |
 • Alien Crash site 3: Systeem "HIP 17403" | planeet "A4A" | Coördinaten "-31 / -141" |
 • Research site 1: Systeem "HR 5991" | planeet "1B" | Coördinaten "+33,47 / -2,17" | (07-11-2016)
 • Research site 2: Systeem "HIP 83237" | planeet "3B" | Coördinaten "-26,4080 / +143,7232" | (12-11-2016)
 • Medical Research Base MIR-14: Systeem "COL 285 Sector FL-X B17-3" | planeet " A 2 A" | Coördinaten "-59,3633 / -142,5800" | (26-11-2016)
 • Research site 3: Systeem "WREDGUIA JC-K C22-8" | planeet " 6 A" | Coördinaten "-51,6978 / -144,0085" | (30-11-2016)
 • Alien base (interactieve grot): Systeem "HIP 14909" | planeet "2A" | Coördinaten "-26,5 / -27,5"
 • VY Canis Majoris heeft geen bug. Kijk maar naar de video van Captain Ghost!Hall of Fame
De voorgaande topicstarts zijn met veel werk opgesteld door Myri, Shoney24 en Ervig (zie onderstaande links). Vanwege deze prestatie verdienen ze een speciaal plekje in deze topic-start. Delen van de TS-deel 4 zijn overgenomen of geïnspireerd op de voorgaande topic-starts.

Elite Dangerous Deel 1: Myri, shoney24, Ervig _/-\o_
Elite Dangerous Deel 2: shoney24, Myri, Ervig _/-\o_
Elite Dangerous Deel 3: Ervig, shoney24, Myri _/-\o_

Video 1 van Shrimp Tabasco: "Thankyou Frontier" _/-\o_


Video 2 van Shrimp Tabasco: "Remember SOL" _/-\o_


Video 3 van Shrimp Tabasco: "Trip to the Veil Nebula" _/-\o_


Video 4 van Shrimp Tabasco: "Tales from the Void - Journey to the Formidine Rift" _/-\o_


In de hall of fame mag uiteraard niet de SimPit van onze eigen RobV ontbreken.

Rob, je bent een held! _/-\o_


[Voor 255% gewijzigd door Drumatiko op 10-11-2020 18:47]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


lol had ik maar nooit imgflip ontdekt, je wordt bedankt Rob haha : P

[Voor 8% gewijzigd door Drumatiko op 19-09-2016 19:22]Ja das mijn Cobratje haha

Gefeliciteerd met een mooi nieuw topic iedereen :)

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Plaatje > 1000 woorden:


(Gaat niet op als er alleen maar woorden in het plaatje staan natuurlijk)

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Daar dacht ik ook al aan :D
Zodra de beta voorbij is naar maia en omgeving gaan!

Overigens hoop ik dat ik een beetje dicht in de buurt van hip87414 ben. meteen mijn asp ophalen om dit eens van dichtbij te zien!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

In adit gevonden. Daar kon ik 2 fighters installeren
Wat fighters betreft heb je keuze uit verschillende modellen die allemaal net een beetjeanders zijn. Fixed of gimballed wapens enzo.. nouja dat wees zichzelf de weg

Scheepje brengen naar jaques> No way!

[Voor 28% gewijzigd door Leutje op 20-09-2016 14:04]

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Zovel Stefijn als snuifje toegevoegd aan vriendenlijst. Mits jullie die accepteren ;)
Als we bij elkaar in de buurt zijn wil ik jullie best helpen. ook hier een mits ik zelf niks bijzonders aan het doen ben uiteraard.

Ik zat net een livestream te kijken en die man kwam er achter dat je via de galaxy map kan zoeken naar de materialen voor een engineer. Dit is best een briljante oplossing als je daar voor moet zoeken. De beste man was zelf ook verbaasd en onder de indruk. prachtige oplossing van FD

Zelf heb ik niet al te veel gedaan. Wel kwam ik tourist satelites tegen in lave en daar zag ik dit
(spannond!)
Ook zag ik dat de FPS counter aangepast is... maarja das niet zo boeiend aangezien ik (voor de temperatuur) de boel gekapt heb op 60 hz
Er is een nieuwe engineer voor iedereen die elite is. Hij zit namelijk in Shinrarta Desra.
En die kan bijv. feulscoops onder handen nemen! (interresting!!)
Ik ben ook bij een andere nieuwe eng. geweest. Vooral in limpits en scanners zit je daar goed.

Er is dus veel te doen in de 2.2 beta

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23:59

GeeBee

Oddball

Ik had al een tijdje geen assassination mission meer gedaan vanwege het eindeloze zoeken naar mission targets, dus is ik was aangenaam verrast dat die tegenwoordig keurig door mevrouw de boordcomputer worden gemeld als zijnde gespot.
Vervolgens staatie als Location in de Navigation tab. Keurig!Oh ja... een bezoekje aan de Nav beacon onthult de planeet waar de target zich bevindt, inclusief ETA. Ook handig.

[Voor 14% gewijzigd door GeeBee op 22-09-2016 23:21]

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.

Leutje schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 11:56:
Inderdaad

NIET VERGETEN! VANAVOND OM 20:30! BLAAUW CITY IN HIP 87414!


En nu voor stefijn en snuifje... euhm.. ik denk dat ik de vrienden reqeust verzonden heb in beta :P

Heb ze net nogmaals gedaan in 2.1 sorry :)

Zo.. nu even geld verdienen met een 3000 lichtjaar rondtrip in mijn python :P De Vip is tot dusver erg happy!
Reporting for duty o7
Zo, even mijn battlewagon gepimpt 8)
edit: Verzamelen we trouwens in open-modus?

[Voor 22% gewijzigd door Drumatiko op 24-09-2016 19:15]


 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 02:01
RobV schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 19:05:
Ik heb getest. Hardware doetut, FdL doetut, Mobius groep doetut, screenshot doetut, netwerk doetut

Ik heb nog geen TS of Discord geconfigureerd, ik weet ook niet of de ingame chat met een grote groep werkt?

Ik ben ook geen held met ingame typen en lezen. Als het druk wordt mis ik veel dingen die langskomen. Daarom wil ik vragen of iemand anders de regie op zich neemt?
Ingame comm werkt denk ik alleen in wing, dus max 4 personen?Ready...

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering

Ho!-Ly! SH... Wat was me dat een missie zeg!
Een missie die me ongeveer 6 uur van me leven koste. Maar dat was het zeker waard! (en niet alleen kwa opbrengsten haha)

Goed! Ik moest meneer de vip Luke Osborne pak em beet 1500 lichtjaar verderop brengen. Maar ook weer terug. Ik moest een Carbon star naderen en dan zou ik na hem terug gebracht te hebben ongeveer 1.5 miljoen krijgen van hem. Nou is dit een beta dus dan doe ik dat wel even.


Ik zat in mijn ouwe trouwe python en denk.. mwah het kan wel in dit ding. Dus ik nam de missie aan en ging 50 keer springen naar de carbon ster.
De hele weg geen problemen De vip Happy! easy money en geen bugs.
Tot ik de laatste sprong deed

Het is een HUGE! ass ster en mijn toeristen beacon was erg dicht bij de ster. Ik dacht toen meteen al... "oshit..."
En dat bleek! Niks van gelogen! De 50 sprongen heen waren sneller klaar dan de planeet waar de beacon op staat te naderen. Ik ben eigenlijk nog nooit zo bang geweest om mijn scheepje te verliezen (ook al is het beta) De hitte van de ster is zo intens en komt zo ver weg dat ik de planeet naderde met nog maar 66% hull over.
De laatste 2 nm moest ik gewoon af leggen. dus maximaal 312 m/s en geen superckroes! (:P) tot die tijd supercruise aan, supercruise uit. ...aan....uit.... ik zal het halen verdomme!

Dit duurde ook nog even helaas.. en het werd maar warmer !

GERED!!pfew! :D... euh ik moet ook nog terug....

Ok. Nou dan gaan we maar he meneer Osbourne? (die al mijn hull schade niet kon waarderen en niet wist dat het nog verder naar beneden ging :P )

Het duurde zeker een uur en nog meer schade maar toen! Toen was ik vrij! Op naar HIP 87414!
FSD Malfunctioned!

ohnoooo.. :(
Frame shift online.
oh.. pfiew

Na nog een keer of 20 een Malfunction gehad te hebben kwam ik eindelijk thuis!
Ik zag de missie niet terug in de missie board. hmmm bug.. OH WACHT! Het is een passagier!

Dus even gekeken hoeveel ik van mijn 1.5 miljoen heb over gehouden.


Oh... My......
*O* *O* *O*

Dus buiten het feit dat dit mischien mijn spannendste missie OOIT was verdiende het ook nog eens geweldig!
Dit was een fantastische dag FD! _/-\o_

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Bedankt allemaal, was best lachen zo. Ik ga binnenkort even een kleine canyon of krater met steile wanden opzoeken zodat we een echte derby kunnen houden :P

Edit: ow balen, zit dat stomme Discord logo in de weg 7(8)7

[Voor 9% gewijzigd door Drumatiko op 24-09-2016 21:54]

En nu de opgepoetste versie:

 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49


Help een monsters.
Steentje beschermt mij wel!
Kijk mooie speelgoed!Wou dat mijne was :'(

[Voor 45% gewijzigd door captain_ghost op 24-09-2016 22:32]

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje

Boefmans schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 22:33:
[...]


Geweldig verhaal. En die reward... Dst is bijna 5x wat ik. Nu waard ben in elite lol.
Dank u :D Al scheet ik 7 kleuren bij die ster!

[Voor 16% gewijzigd door Leutje op 24-09-2016 22:38]

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21:26

azteke

King

Ik was helaas te laat voor de groupsfoto, maar heb nog wel op het laatst een paar leuke foto's kunnen maken!

The gathering (1)
The gathering...

The gathering (2)
The gathering...

More are coming
More are coming

En als laatste, Leutje racet naar zijn schip :9
https://tweakers.net/ext/f/V2UWU6i8DGedRGhnMusrmkJ3/thumb.png

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...


 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
Nog eentje foto.
Alsof ie uit mobiel telefoon geschoten!

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Krijg nou de *****

Dus het ligt niet aan mijn onkunde, het ligt aan Microsoft. Kennelijk, als je met de Windows 10 Game DVR een opname van je scherm neemt, is de opname beperkt tot max 1080p resolutie. Ik speel met een 5760x1080p resolutie. Op zich zou je zeggen prima. Maar kijk nou eens wat de resulterende videoopname voor resolutie heeft:Platgeslagen tot 352 pixels verticaal. Schiet mij maar lek. Dus in plaats van dat je een verticale resolutie neemt (de 1080 volgens de specs), kiest Windows er gewoon voor om de horizontale resolutie te gebruiken, waarmee de ingebouwde recording feature compleet kansloos is geworden voor iedereen die UltraWide opstellingen gebruikt! 8)7

PS. Iedereen die een beter (gratis) alternatief heeft voor fatsoenlijke ingame capture mag het zeggen.

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Plaatjes van zaterdag:

Buiten bij Blaauw City

Op de grond:
(ik ben niet geheel tevreden over de genomen foto's, ik zal volgende keer maar geen fotograaf zijn denk ik)

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23:59

GeeBee

Oddball

Na het eten weer inloggen en hij doet 't... _/-\o_

Ik ben bij Wredguia EO_H B37-5 en op weg naar CEOS voor een reputation boost zodat die lekkere 5M missies weer beschikbaar zijn.

Hij geeft af en toe nog steeds een Malfunction, dus dit:

[Voor 29% gewijzigd door GeeBee op 26-09-2016 19:49]

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.

Vergeet niet dat de Cutter het beste transportschip in het spel is, dat is eigenlijk een geldprinter :P

Hier nog een shotje van de combatcutter:

komt er nog best aardig uit na wat ge-edit in windows :P

Edit: Wacht maar Tyoi,.. op een gegeven moment zie je je schip niet landen, maar een beetje rondvliegen en vervolgens weer vertrekken, de eerste keer dat je dat meemaakt is echt een WTF-moment _O-

[Voor 26% gewijzigd door Drumatiko op 26-09-2016 22:03]


 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
Vraagje,

Ik heb een unknown artefact gevonden op planeet, Het is Alien ding. Maar wat kan ik hiermee doen?Trouwens 5 tips gekregen, of iets interessant voor jullie? De laatste tip levert mij dat vraag op!

[Voor 29% gewijzigd door captain_ghost op 30-09-2016 18:41]

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje

Mijn grootste vondst waren 3 conda's en 2 T-9's die naast elkaar lagen. Blijft toch een beetje raar zo kris kras over de vlakte.

[Voor 16% gewijzigd door Leutje op 30-09-2016 23:16]

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Parcival44 schreef op zaterdag 01 oktober 2016 @ 14:11:
[...]


Dus vanavond nog een plaatje??
kan evt ook blauwe python Crunck 77 :)
Als er nog behoefte aan is dan kom ik even langs om wat screenshots te nemen ;)

Kreeg vandaag onderstaande tijdens een jump, een sneak peak in witchspace -O-

 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
Mooie sneeuw...

Ik had ooit in agricultuur station waarin binnen allemaal geel is. Kon bijna niets zien.. alsof je aan trippen bent..

[Voor 41% gewijzigd door captain_ghost op 01-10-2016 15:14]

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje

Je zou even de integriteit van je bestanden kunnen controleren (als je het via steam hebt geïnstalleerd). Heb je voor de rest geen wijzigingen aangebracht in je systeem (driver updates, grote windows patches, etc?), anders kan je misschien nog systeem herstel naar een eerdere datum proberen als oplossing.


om 20:30 zal ik nog een groepsfoto maken in Mobius. Ik neem onderstaand perspectief, dus plaats je schip rechts van mijn schip. Uiteindelijk zal ik afstand nemen en een "high-res" screenshot nemen.

Ik heb een beetje aan de knoppen moeten draaien om het achterste schip ook nog (een beetje) zichtbaar te maken, het is wat roder geworden dan ik had gewild (al heeft dit ook wel een bepaalde sfeer).


Mocht iemand anders wél verstand hebben van het editen van screenshots, dan kan je een poging wagen met het origineel:


Weer bedankt allemaal *O*

 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 02:01
8)


leutje :P

[Voor 90% gewijzigd door daPet op 01-10-2016 22:57]

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


De enige mooie die ik had aangezien ik in het midden van het rijtje was. Maar deze is dus ook leuk! Met zijn allen om daPet heen

En tenslotte nog de scars van onze battle op Crunks scheepje

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


Acties:
 • +1Henk 'm!
DarkPino schreef op zaterdag 01 oktober 2016 @ 19:08:
Sorry dat ik weer met een vraag kom: wat voor minimale jump afstand moet ik aanhouden met een nieuw schip? Merk dat 7.27 oid aan de lage kunt is met de sidewinder. Met wat voor afstand red ik eigenlijk alles wel?
Mocht je nog met weining moeite wat startgeld willen verdienen, dan kun je 1 basic-medicine naar het systeem Kalana brengen (wel eerst die community goal accepteren in de missions-tab van het station). Met 1 aflevering krijg je al 700.000 credits en kun je een Cobra III kopen.Hopelijk heb je er iets aan :)

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:43
En BAM jonge. 2e Elite rank binnen (na exploration nu ook trade).Combat interesseert me veel minder dus dat zal nog wel effe duren.

Edit; plaatje was beetje onnodig huge.

[Voor 17% gewijzigd door SnoeiKoei op 02-10-2016 14:07]

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 09-08 04:08

zion

I GoT my I on U

Leutje schreef op zondag 02 oktober 2016 @ 21:27:
euh we hadden een kans.. Maar we miste ongeveer 18.000 medezpelers om hoog te komen :P
Er was een dikke maand geleden de finale van poweplay games. Daar werd de winnaar een power.
2.2 zal hij zijn intrede doen. Een dictator... en een rus... hmz..
dan moeten we een heleboel flesjes Kors kopen :P

10-08-1999 - 10-08-2021, 22 jaar zion @ Tweakers.net
systeem


 • CT
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 16-08 12:47

CT

📱💻 🎮 ⌚🖥

Wees blij 8)
Ik schoot laatst 'mis' en raakte de politie die direct massaal op m'n Python begon te vuren..
Maar ook daar was ik in paniek aan het boosten en fsd te laden met gunpoints out je kent het wel.. en toen op een gegeven moment leken ze ook af te druipen.. ik was echt 1 schot verwijderd van de dood en kreeg ineens de kans normaal te alignen en in supercruise te gaan.

Met 5% de boel kunnen redden.. dus ik denk dat de AI nu nokt met volgen na een X aantal KM's ?
The Journey begins

Startpunt: Maia
Doelen:
 • Neutronenveld bij Jaques station
 • Sagittarius A (midden galaxy)
 • Beagle Point
Build:
- Asp Explorer
- FSD 5A (43,5ly jumprange = brakke lvl5 roll)
- 3A powerplant
- 5A thrusters (dirty drive lvl5, for kicks) :9~
- 4d Life support
- 3d power distributor
- 5d sensors
- 5c fueltank (standaard)
- 4c fueltank (extra)
- 6A fuelscoop
- 3d auto field maintenance unit
- 1c detailed surface scanner
- 3d shield generator
- 2g planet hangar (+ SRV)
- 1c advanced discovery hangar
- 1x pointdefence
- 3x heat sink
- Geen wapens
- Skin: White ApolloTot ziens ;w
Zojuist de Sagittarius Gap overgestoken, door de ruime jumprange ging het super soepel :*)

Paar tussenstops gemaakt:

o7

Acties:
 • +3Henk 'm!
Tussenstand voor vandaag; de kop is eraf *O*Acties:
 • +1Henk 'm!
Voor de verkenners onder ons; in december gaat er een grote groep van de bubble naar Colonia vertrekken (klik op onderstaande afbeelding voor meer info)


Acties:
 • +2Henk 'm!
En nu in tabelvorm:

8)


Rood = je maximale jumprange
Blaauw = je afstand tot Sag A*.

De tabelwaarde is de optimale route-afstand

[Voor 44% gewijzigd door Drumatiko op 09-10-2016 20:53]


Acties:
 • +3Henk 'm!
Lijkt me wel stoer om te doen, misschien met een transport-schip (Keelback i.v.m. mooie cockpit).

edit:

Geen slechte afstand om binnen 36uur afgelegd te hebben al zeg ik het zelf :Y)

[Voor 42% gewijzigd door Drumatiko op 09-10-2016 21:46]


 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 02:01
Ik denk dat dit een nieuw setje is? Ziet er nice uit!


Je kan er ook nog een mooi pedaal setje op aansluiten.
Ik zie een mooi kerst cadeautje O-)

Oh, en;

Welkom @Soggoth
Feli @Rob
@Drumatiko link is idd stuq
:>

[Voor 15% gewijzigd door daPet op 10-10-2016 20:38]

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering

Even een enorme gas giant bezocht:


Nog 2,6kly te gaan voor Sag A*
RobV schreef op maandag 10 oktober 2016 @ 21:09:
[...]

Granted, het zal prima werken en deugelijke electronica hebben, maar qua uiterlijk is het meh. :X

Einde rant. Ik ben blij dat er weer iemand HOTAS'en maakt.
Deze wel mooi Rob? ;)
Als deze uitkomt heb ik hem hier ook!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Kijk, dit is €500 alleen al voor de rudder, dat is het andere uiterste.

http://arstechnica.com/ga...account-and-contact-slaw/


En deze:

[Voor 9% gewijzigd door RobV op 10-10-2016 21:42]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Onderstaande shot is nog best goed gelukt al zeg ik het zelf, het ziet er een beetje "oud" uit 8)

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Mijn Bananaconda

[Voor 9% gewijzigd door RobV op 11-10-2016 22:28]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Oban606 schreef op dinsdag 11 oktober 2016 @ 23:57:
[...]


Gast... really? Hahaha ... oké, dat zijn hele andere getallen joh... mooi hoor, hoe krijg je zoiets voor elkaar dan? Of iets in die richting😂
Zo moeilijk is dat niet hoor. Zelf heb ik 1.6 miljard aan assets. en "maar" 314 miljoen cash voor handen.

Maar Rob en ik spelen dit ook al best lang ;) Zolang dat we de wegen weten waar wat te halen valt. Zo heb ik ooit voor 1 CG 50 miljoen verdient.
Mijn andere lijst is veel indrukwekkender.
Engineers lijstje

8)

Zorg altijd voor ruim voldoende credits. En dan doen wat je leuk vind.
Ik denk dan ook dat als 2.2 uitkomt ik even naar de california nevel ga... for reasons....

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
stefijn schreef op woensdag 12 oktober 2016 @ 09:33:
Het enige wat nog mist op je bananaconda is een grote Miniondecal :+
"If you can be a banana, be a banana, unless you can be a unicorn, then be a unicorn"

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23:59

GeeBee

Oddball

stefijn schreef op woensdag 12 oktober 2016 @ 09:33:
Het enige wat nog mist op je bananaconda is een grote Miniondecal :+

[Voor 13% gewijzigd door GeeBee op 12-10-2016 10:00]

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.

De laatste 700ly jump voor jump moeten plotten, maar het is gelukt::Y)

Het mooie is dat ik nu kan zeggen dat de wereld(en) daadwerkelijk om mij draaid(en) 8)

 • celshof
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 00:09
Even de taalnazi uithangen. Het is namelijk geen ASP, maar Asp

 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21:26

azteke

King

Zo, vandaag in een paar uurtjes weer zo'n 40 miljoen verdiend met Sothis / Ceos. Van het weekend nog twee of drie keer en dan kan ik een anaconda kopen!


* azteke is blij met zijn erg mooie Faulcon DeLacy Python!

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...


 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
Zojuist Achenar bezocht, interessant ster en planeet.. Wel met moeite mee. zweven met cutter.. zonder bagage in achterin. 40% hp eraf, goed voor 130k cr[Voor 4% gewijzigd door captain_ghost op 14-10-2016 13:50]

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
De afgelopen dagen zitten tekenen om een soort van roll cage om mijn gaming chair te bouwen:
- extra stevigheid
- buizen om vast te pakken bij in/uit stappen.
- buis boven niet in het midden (makkelijker opstaan)
- triple screen hangt 'vrij' tussen de 2 poten, maximale beenruimte

Ik heb een kennis die een buizenbuiger heeft staan en wel goed is in lassen, zou mooi winterprojectje kunnen zijn!

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Het is trouwens wel maf om te zien dat je nét buiten de core meer sterren ziet dan wanneer je precies in het centrum zit. Waarschijnlijk komt het omdat wanneer je in de core zelf zit, alle sterren om je heen zijn verspreid terwijl wanneer je buiten de core zit de bulk in 1 hoek zichtbaar is.

Het maken van screens verveelt nooit i.i.g. :P


Soms kom je ook wel aparte delingen tegen in de skybox; kies je voor de dark side of the light side?

Choose your path wisely you must young explorer :+

 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 16-08 10:49
Stomme Duitsers weer.In mijn verdediging: ik zat in een Viper Mk3 en de aardappelman in een Fer-De-Lance.. en hij was "Elite".

[Voor 7% gewijzigd door EliteGhost op 14-10-2016 22:05]

Paar shots van vandaag:

Het zou mooi zijn als de debug camera verder zou kunnen uitzoomen (en fly-by's zou ondersteunen). :P
Systeem: HYPUAE BRIAE KS-A D15 1693
Nebula; geen flauw idee wellke het is, maar leuke plaatjes levert het wel op :P

edit:

Hier is nog een handige kaart met verschillende nevels rondom SOL:
Leutje schreef op zaterdag 15 oktober 2016 @ 15:39:
Voor een ieder die naar dit op zoek is moet je dus niet naar de california nevel gaan maar de witchhead nebula. Ik zat een beetje vaut :P
Hoewel ik denk dat jullie vechters/sothis runners enzo daar geen interesse in hebben ;)

Mocht ik het mis hebben dan zit het iig in de buurt van de witchhead nevel. En zo ver is dat nu ook weer niet
Een tijdje terug had je daar nog een permit voor nodig. Wellicht handig om even na te kijken voordat je erheen gaat :P

[Voor 73% gewijzigd door Drumatiko op 15-10-2016 15:56]

hmm.. Ik weet dat ik in de buurt ben. Helaas liggen er een aantal permit locks systemen in mijn weg :(Nouja, misschien volgende week wel bereikbaar :)

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

azteke schreef op zaterdag 15 oktober 2016 @ 16:19:
Zijn er al tweakers onder ons die zich aangemeld hebben voor de Christmas Carriers Convoy? Ik ben het in ieder geval van plan, alleen weet ik nog niet of ik een rol wil pakken (Cargo carrier, fighter of fuel rat) of dat ik als freelancer ga. Schip is ook nog een onduidelijke factor :)
Ik weet eerlijk gezegd niet of ik op tijd terug ben vanaf Beagle Point (alhoewel,... er is natuurlijk wel een optie om snel terug te zijn,...), maar als ik op tijd terug ben in de bubble dan ga ik zeker mee!

Edit:

38000 lightyear achter de rug, nog 27000 te gaan voor Beagle Point

[Voor 8% gewijzigd door Drumatiko op 15-10-2016 18:03]

azteke schreef op zondag 16 oktober 2016 @ 11:09:
Zo, ik heb me aangemeld voor de Christmas Carriers Convoy! Als carrier in een nog aan te schaffen Anaconda. Mijn schip gaat heten: Galactic Anaconda Transport H3R1N6. Nu nog zoeken naar een mooie loadout O+
Ah cool! Zojuist besloten om rechtsomkeert te maken en terug te gaan naar de bubble, anders ben ik niet op tijd terug tenzij ik belachelijke hoeveelheden tijd er tegenaan ga gooien. Welke rol ik ga vervullen weet ik nog niet. Mag je trouwens als carrier totaal geen wapens meenemen, of enkel niet gebruiken?

Mijn PR blijft dus steken op: 38361 ly vanaf Tweakers HQ (en dus is er nog een doel voor de volgende trip :+ ).
Hull/components schade: 10% (met name door per ongeluk uit SC te vallen)


stefijn schreef op dinsdag 18 oktober 2016 @ 21:31:
In andere games geen problemen. PC is 6 maanden oud nu (kaart is 2jr oud). Zal eens wat van je tips proberen om de PC zelf te testen.

Ik heb nu oude drivers. Vloog zojuist van Rothman Vista naar Ray Gateway en zo halverwege de grens van de planeet en de ruimte enorme haperingen, maar het liep wel door. Dat is volgens mij het moment waarop ik vaak die crashes heb.
Ook terug kunnen vliegen. Is niet representatief natuurlijk, maar ik ga even kijken of het hier wel mee lukt.

Horizons heeft een probleem volgens mij, ook als ik lees van Oban606 typt....
Mooizo, stukje vooruitgang! Zelf ben ik ook huiverig voor het upgraden van drivers. If it aint broke, don't fix it!

Ik heb nog even een tussenstop gemaakt in PHEIA AUSCS PT-G D11-445 (28k ly vanaf de bubble) voor wat selfies:Deze is bijzonder goed gelukt al zeg ik het zelf, ik heb de nabewerking niet meer kunnen reproduceren met de high-res versie.


En nog een lekker abstract shotje:

 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21:26

azteke

King

Zo, mijn oude trouwe Python staat nu in de opslag:


Daarvoor in de plaats heb ik nu een Anaconda. Hij is gedopen - met een champagnefles tegen de romp - de Galactic Anaconda Transport H3R1N6


Tijd voor zijn haar maiden voyage!

[Voor 1% gewijzigd door azteke op 19-10-2016 10:12. Reden: zijn --> haar]

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...


 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 16-08 10:49
Laatste Sothis run gedaan.
Cutter gaat terug de mottenballen in, naast m'n Corvette en Anaconda.

Daarvoor in de plaats neem ik m'n Fer-De-Lance weer eens voor het premiejagen. Ik zit op 73% Deadly, dus die Elite rang is binnen handbereik. Ik kan de warmte voelen!
Als ik het plaatje nou ook eens werkend krijg....

[Voor 8% gewijzigd door EliteGhost op 18-10-2016 22:49]


 • XaeonBE
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 14-07 08:17
Ik heb net iemand afgeschoten en dit gevonden.Nu ik heb dit nog nooit meegemaakt. Wat doe ik hiermee :P :P

[Voor 24% gewijzigd door XaeonBE op 19-10-2016 12:55]

@XaeonBE | Discord ID: XAEONBE#2830 | Steam & Origin & UPlay & Nintendo ID: XaeonBE | Switch friendcode SW-0920-5796-9594


 • XaeonBE
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 14-07 08:17
Ik word een beetje gek hier 8)7
Ik vind maar niet waarom ik niet kan aanpassen naar waar mijn power focus gaat.
Vroeger kon ik gewoon met mijn arrow keys de power indelen zoals ik wou maar nu werkt dat niet meer.
Weet er iemand waar de controls hiervoor staan in de instellingen want ik zoek me hier serieus al 30 minuten op. |:(

@XaeonBE | Discord ID: XAEONBE#2830 | Steam & Origin & UPlay & Nintendo ID: XaeonBE | Switch friendcode SW-0920-5796-9594


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Onder miscellaneous:

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Nog een paar actieshots voor een earth like planet waterworld :9

[Voor 13% gewijzigd door Drumatiko op 19-10-2016 21:56]


 • Beeksma
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 13-08 11:21
Heb mezelf ook even toegevoegd - na een half jaar van afwezigheid heb ik afgelopen week E:D ook weer opgepakt. Gelijk mijn trusty AspX in de garage gezet en een leuke Trade Python aangeschaft voor trade runs vanaf Sothis.

Nog een tip trouwens voor degenen die https://eddb.io/ gebruiken (op een second screen) voor het vinden van trade deals en locaties van commodities/ships/outfitting. Persoonlijk vind ik dat de prettigste site voor dat soort zaken, behalve dan het gebruikte kleurenschema: de witte achtergrond steekt nogal af tegen E:D. Als je Chrome gebruikt kun je m.b.v. de plugin Stylish en dit thema de website een geschikter thema geven:

celshof schreef op woensdag 19 oktober 2016 @ 21:25:
Wellicht dat het volgende al eens gepost is (ik krijg niet alles mee), maar dit is een manier om geen 300 lj te hoeven vliegen voor de dure missies: Reddit
Dank, ga dat eens uitproberen. :)

 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23:59

GeeBee

Oddball

stefijn schreef op vrijdag 21 oktober 2016 @ 15:50:
Succes :)

Ik zag net dat er in Te Kaha (laatste bewoonde systeem richting Sothis) volgens de database een 8B thruster te koop is. Maar er zijn geen schepen waar die in past? :)
Meet the Imperial Cutter!


Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.

Goed nieuws dat 2.2 bijna uitkomt :*)

Retro Asp shotje;

 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21:26

azteke

King

*O* Ik mag vanaf nu ook naar Sol! *O*

EliteGhost schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 11:44:
Heb een Federal Assaultship aangeschaft. Kwam er meteen achter dat je die het beste met een hotas kan besturen. Het is net een Vulture :p
Speel je dan voor verschillende schepen met verschillende controllers? :?

[Voor 64% gewijzigd door azteke op 22-10-2016 12:03]

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...


 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21:26

azteke

King

Kijk eens wie ik random tegenkom in Sothis! Ik herkende je schip xD

[Voor 11% gewijzigd door azteke op 22-10-2016 12:14]

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...

XaeonBE schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 15:09:
[...]

Is dat doenbaar met die Viper om naar daar te vliegen ik kan scoop meenemen.
Uiteindelijk wel. Ik was tenslotte ook in Sothis met mijn python. :P

Eigenlijk moet je met ELITE:DANGEROUS maar 1 ding mee hebben. Geduld.
de 25ste ben ik dus bij de withchhead nevel. Ik kan met mijn annie gaan en er binnen 45 minuten zijn. Of ik blijf lekker in mijn python. En doe er 3 uur over. Kwestie van geduld.
HIP 87414 is best ver van LHS 3447. mits je de juiste spullen niet hebt. Natuurlijk ben je altijd welkom in "ons" systeem :) maar als ik jou was zou ik eerst een beetje doorsparen. En wat minder gaan bountyhunten ;)

Begin eens met een mooie Cobra mk3. Het allergoedkoopste en mischien wel beste schip voor velen binnen ED.
Hiermee kan je een beetje bountyhunten en voor de extra credits af en toe een beetje vracht vervoeren. Leer jezelf ook aan een steller scanner mee te nemen. Dit verhoogt al meer je explorer rank en je hoeft er bar weinig voor te doen.
Een aardige fuelscoop op een cobra is altijd handig. Na dik een jaar spelen heb ik maar voor 33000 aan fuel gekocht ;)
Ik heb mijn eerste Cobra nog. Zo af en toe vlieg ik er nog mee. Nu volledig ge-engineerd natuurlijk maar ook zonder dat was het altijd feest.

Ik begrijp dat het bounty hunten voor velen het leukst is binnen het spel. maar zeg nou zelf. zou jij dit ook niet als eerste willen vinden?

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

azteke schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 14:36:
[...]


Vergeet niet je route goed te plannen zodat je niet zonder fuel raakt :)

@Drumatiko, hoe verloopt de terugreis?
Langzaam, er zijn veel te veel nebula's te vinden :P

De mooiste tot nu toe: MYNOAW BG-U C17-168, planeet 11A (20kly vanaf SOL):


 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23:59

GeeBee

Oddball

XaeonBE schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 17:16:
[...]

Wees gerust ik ben der ook al 25 hoor :)

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.

Thanks! Het was trouwens een hele gave planeet om rond te karren met de SRV. Op een gegevens moment heb ik mn bril opgezet en ben ik een canyon in gedoken (letterlijk.. was toch maar 0,02g). Ben een uurtje wezen rijden om uiteindelijk op een dood eind uit te komen. Een half uur heb ik geprobeerd om die bergwanden (600 a 1000m hoog schat ik zo) te beklimmen. Aan de voet van de berg kon ik nog gewoon tegen de wand oprijden, maar al snel moest ik van klif naar klif jumpen (zijdelings, vooruit, achteruit, noem het maar op).


Aan de hand van de referentielijnen kun je zien wat voor een helling het was, het is best lastig om met je thrusters een sprong omhoog te maken als je op een schuin vlak staat.

Dit lukte best aardig, want ik zat op een gegeven moment bijna aan de top van een van de bergwanden, ik zou nog een paar jumps moeten maken om boven te komen en... tjah.. je raad het al..

Ik draai mijn SRV zo goed mogelijk horizontaal, kijk om me heen om te zien waar ik naartoe wil jumpen en zie een mooi vlak stukje. Mijn thrusters geef ik een oplawaai, ik vlieg omhoog richting het plateau, ik zie mijn banden de rand van het plateau aantikken en mijn capacitor is leeg.

De SRV kantelt, en uiteraard druk ik direct op de handrem. Hij krijgt echter geen grip en begint te glijden totdat ik een uitstekend stukje rots tegenkom. De SRV heeft zojuist leren vliegen en begint te tollen, te draaien en stort zich al schrapend en botsend linea recta terug richting de canyon. Het is overigens verbazingwekkend hoeveel snelheid je nog maakt op een planeet met 0,02g. Met het nodige tegensturen, en gedoseerd gebruik van de thrusters heb ik uiteindelijk de SRV heelhuids (min of meer) op de grond teruggekregen. Mijn hartslag was ondertussen tot recordhoogtes gestegen en (van horen zeggen) was mijn vocabulaire ietwat "gelimiteerd" tijdens de afdaling (welke voor mijn gevoel 5min duurde).

Afijn.. nieuwe kansen, nieuwe prijzen; tijd voor een alternatief plan.

Uiteindelijk ben ik de canyon in tegengestelde richting uitgereden en ben plankgas een helling op gereden. Uiteindelijk moest ik bijsturen, begon ik te tollen en reed ik achterste voren. Om geen snelheid kwijt te raken zet ik de SRV meteen plankgas in zijn achteruit en warempel,.. dat ding crost tot mijn stomme verbazing in één keer de helling op. Het bijsturen van de SRV a.d.h.v. de radar was nog best lastig. :P


Ik zat ergens diep in de canyons die op bovenstaande screenshot te zien zijn. Als ik het moet inschattten was het ca. op 3km diepte.

Excuus voor de lage res screens, deze komen van het parallel-scherm welke naast de VR gerenderd wordt.

 • XaeonBE
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 14-07 08:17
Leutje schreef op zaterdag 22 oktober 2016 @ 22:55:
Ook die levert geld op ;) Maar beter een duurdere aanschaffen inderdaad. Sterkte. koppijn steekt op. ik ga slapen!
Is deze goed genoeg?Zo ja dan ga ik nog even sparen en dan kom ik richting HIP hiermee

@XaeonBE | Discord ID: XAEONBE#2830 | Steam & Origin & UPlay & Nintendo ID: XaeonBE | Switch friendcode SW-0920-5796-9594

Zo te zien word Sothis Ceos NIET generft :D
Onderstaand plaatje komt van een FD mail adres!


\o/

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • Shrimp Tabasco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-01-2021
Ik probeerde eerder een plaatje toe te voegen aan mijn post maar dat lukte niet vanaf mn mobiel..

Bij deze alsnog het plaatje dat ik tijdens het opnemen van mijn filmpje nam. Venus is echt 1 van de mooiste planeten in het spel!

Xbox live gamertag: Shrimp Tabasco


 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 16-08 10:49
RobV schreef op zondag 23 oktober 2016 @ 21:30:
[...]

Sorry, i didn't know.. :XVerlies is zeer pijnlijk. Die ene keer is dus ook al 2/3e van m'n totale claim kosten.

[Voor 7% gewijzigd door EliteGhost op 23-10-2016 21:41]


 • XaeonBE
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 14-07 08:17
Ik ben aangekomen op mijn nieuwe thuis :)

@XaeonBE | Discord ID: XAEONBE#2830 | Steam & Origin & UPlay & Nintendo ID: XaeonBE | Switch friendcode SW-0920-5796-9594


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Voor iederdie nog een rudder controller zoekt: https://www.amazon.co.uk/...ator-Pedals/dp/B01J4K0KYCIk loop al tijden met het plan om mijn eigen rudders te gaan fabriceren, mijn huidige diy werkt bijzonder goed, echter mis ik een metaalwerkplaats, en van plastiek is niet de moeite waard. :(

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

De laatste lootjes,...


:D

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Het was een aardig tochtje (qua afstand; totaal zo'n 80.000ly ofzo), maar ben eindelijk weer in de bubble. *O*Toch maar even meteen doorgevlogen naar sol om de data in te ruilen voor allies :P
O!h! Ik ben niet alleen!Hoi Azteke :)

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 21:26

azteke

King

Leutje schreef op maandag 24 oktober 2016 @ 23:45:
O!h! Ik ben niet alleen!
[afbeelding]


Hoi Azteke :)
_/-\o_ Leutje!

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...

Kijk hem eens staan! Met zijn jaren 50 witte race bandjes! Mijn trots!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

daPet schreef op dinsdag 25 oktober 2016 @ 22:02:
[...]

Tegen de tijd dat het spel binnen is zijn alle server problemen opgelost O-) (nog 3 uur op 550k/s :O)
;w


Ik wacht wel tot morgen (nieuwe kansen, nieuwe prijzen :+ )

 • Shrimp Tabasco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-01-2021
Interdicten is een stuk lastiger geworden. Gisteravond in mijn Corvette een aantal keer geprobeerd maar ik moet er nu echt voor werken zeg maar.

Ik heb gemerkt dat het oplijnen van de uitsparingen in de interdiction cirkels veel belangrijker is geworden. Zodra ik die openingen goed oplijn met elkaar gaat het, mis ik dat even val ik gelijk terug. Op zich zou het ook lastig moeten zijn natuurlijk met een Corvette om een kleiner schip te interdicten, voorheen was dit vrij eenvoudig. Iets om rekening mee te houden.

Onderstaande plaatje laat zien wat ik bedoel (die middelste twee cirkels)

Xbox live gamertag: Shrimp Tabasco

HET IS GEVONDEN! en ik ben vlakbij :D!
---Dit is AWESOME! Er waren een stuk of 30 cmdrs aanwezig en we crashten allemaal haha
Ik was er dan ook binnen 10 minuten!
Maar wat is dit enorm groot! Er valt genoeg te scannen.. Alien dingen!
WOEI!!

Ja ik ben hyped :D
---- zojuist een ancient orb gevonden! haha
this is HUGE!

Kleine video (niet van mij)


-128.96 -31.78 op synuefe xr-h d11-112 1b
...wow.. These are The Guardians! (i think) /tinfoil

--- ok laatste edit van de tig.. 4:10! haha ik had dat helemaal niet door :D... uhm bedtijd!

[Voor 129% gewijzigd door Leutje op 27-10-2016 04:12]

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

1). man o man wat is dat shiptransfer handig O+


2). Die internals van de Baluga moetne ze echt aanpassen. Dat ding is enorm groot, en toch zijn de internals heel klein. Er moet een zwaardere powerplant in, zwaardere FSD, zwaardere thrusters en als het even kan een zwaarder schild. Die vliegende bus parkeer ik gewoon in de kelders van HUP87414 totdat die ooit wordt gereviseerd :P

3). Mooie vondst Leut, ik ga er zeker even kijken *O*

 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:43
Plaatje van de alien site. Klik voor huge.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 21:43
stefijn schreef op vrijdag 28 oktober 2016 @ 12:13:
Ah handig...ik was afgelopen week voor het eerst naar een navigatiepunt gegaan, en ik kreeg het maar niet voor elkaar om naar de juiste coordinaat te gaan. elke keer als ik de goede kant op ging sprong ineens alles om. Bleek dat toen ik de coordinaten omdraaide ik inderdaad wel op de juiste plek kwam. Heel handig dat t nu aangepast is met de Beta en dat ik dat ook weet, want dan ws ik de volgende keer wéér verkeerd gegaan! ;)
Vaak (zoals met bovengenoemde coördinaten) kun je wel direct zien als het verkeerd om staat, want de latitude (hoe noordelijk / zuidelijk je zit) gaat van -90 (graden) = zuidpool via 0 (evenaar) tot +90 (noordpool). Longitude gaat uit van een arbitraire nulmeridiaan en gaat van 0 richting -180 graden als je richting het westen gaat en van 0 richting +180 als je naar het oosten vliegt.

Precies zoals op deze aardbol dus:

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

Denk je na een paar honderd ly wat rust te vinden, is het een drukte door al die toeristen...


Toch weer even een berichtje waarom mijn Dora lekker stof staat te verzamelen en mijn Asp echt mijn favoriet is

497m/s!!
Dit is heerlijk om over planeten te knallen. Oppervlakte scanning gaat zo veel sneller. Hij is bewapend. (niet gigantisch maar toch) En kan nog altijd 42.73 ly ver springen.
88 ton vervoeren of een hoop passagiers. Ik denk dat dit toch wel mijn ultimate alleskunner is.

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Pagina: 1 2 3 ... 9Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee