• RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Mede-auteurs:
 • Leutje
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

Leutje

 • Drumatiko
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online

Drumatiko

 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 12-08 09:37

EliteGhost

 • MacNetron
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 02-08 17:08

MacNetron


Mede auteur en vriendje @RobV Is overleden. Hij heeft zijn eigen Planeet in Elite Dangerous. Rob's Place in Kepler-20We hebben onze eigen privé server/group in Elite Dangerous

Voeg simpelweg de groep "THE GATHERING" toe ingame (daPet beheert de groep)

Wat is E:D?
Gameplay en spelachtergrond
Seasons en kosten
Single-& Multiplayer
Wings en communicatie
(Discord)
TweakCommanders
Mining en Trading
Bounty hunting
Exploring
Powerplay
Beginnerstips
Voorgeschiedenis
Verhaal en expansions
Nuttige links
Bijzondere locaties
Hall of FameDeveloper: Frontier Developments
Genre: Space Simulation, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 16 December 2014
Official Site: http://www.elitedangerous.com/


Wat is Elite Dangerous?
Elite:Dangerous, kortweg E:D, is een multiplayer space combat simulator schuine streep MMORG schuine streep free roaming game. Vlieg rond, ontdek sterrenstelsels en planeten, verhandel goederen, jaag op piraten of wordt zelf piraat! Dankzij procedural generation is elk stelsel uniek en bijzonder. En met de laatste uitbreiding is het zelfs mogelijk om te landen op al die verschillende planeten!
Gameplay en spelachtergrond
Je start het spel met een Sidewinder welke je hebt geleend van de pilot-federation. Met dit schip zal je missies of activiteiten moeten uitvoeren om geld (credits) bij elkaar te verzamelen, en ook zo je status/rang bij de verschillende partijen te verhogen. Voor een deel van de schepen geldt dat je een voldoende hoge rang moet hebben om ze te kopen, maar het grootste deel van de schepen is gewoon vrij toegankelijk.

Je schip bestaat uit hardpoints (wapens), core internals (basis componenten die je altijd nodig hebt), optional components (optionele onderdelen die je kunt afstemmen op de functie van je schip). Daarnaast is er nog de mogelijkheid cosmetische aanpassingen aan je schip te maken.

Het spel wordt gespeeld vanuit de cockpit (dus geen 3th person view, behalve voor het maken van screenshots). De flight-physics zijn dusdanig dat het je rekening moet houden met het gewicht van je schip, je snelheid en de bewegingen welke je maakt. Je wordt hierin ondersteund door Flight Assist (boordcomputer) welke voorkomt dat je als een malle door de ruimte gaat spinnen. Als je ver gevorderd bent kun je ook zonder FA vliegen, je kunt dan heel wat meer bijzondere manoeuvres uithalen. Wanneer je dood gaat ben je niet je volledige schip kwijt, maar slechts 5% van de nieuwwaarde, zorg er echter wel voor dat je genoeg credits hebt om dit eigen-risico van de verzekering te betalen anders moet je wél helemaal opnieuw beginnen met een Siderwinder.

Credit verdien je in het spel met Bounties, traden, exploren, smokkelen, piraterij, of met powerplay. Nadat je je gewenste schip en onderdelen hebt gekocht, kun je de onderdelen ook nog fine-tunen bij een ingenieur (je hebt hier wel de Horizons-uitbreiding voor nodig). Naast het “standaard” exploren zijn er ook nog raadsels/geheimen in het spel welke nog niet zijn opgelost, zie hiervoor het Elite Dangerous Forum.

Binnen het spel zijn er 3 fracties: The Empire, The Federation en The Alliance. Tussen de Empire en Federation is een (koude) oorlog aan de gang. De verwachting is dat in de komende patches aliens hun intrede zullen doen. Op moment van schrijven is er een gecrasht schip gevonden op een planeet.

De huidige versie van Elite Dangerous zag enkele jaren terug het levenslicht na een crowdfunding actie, en is een remake van het oorspronkelijke spel welke 30 jaar geleden op de markt was. Het is de bedoeling dat dit spel steeds verder doorontwikkeld gaat worden, en modulair uitgebreid gaat worden met (betaalde) expansies. Bij dit spel betaal je geen maandelijks/jaarlijkse contributie, enkel een vaste som bij aanschaf van het spel.
Seasons en kosten
Elite Dangerous is te verkrijgen via de Frontier Store of via Steam (Voor de XBox uiteraard via de XBox Store).

Elite Dangerous bestaat uit een basisspel (Elite:Dangerous) met daar boven op de regelmatige uitbreidingen. De uitbreidingen worden verkocht als 'Season' en bestaat uit 4 major uitbreidingen voor dat jaar. Momenteel zitten we halverwege season 'Horizons'. Met Horizons 2.0 mochten we landen op planeten zonder atmosfeer, Met 2.1 werd Crafting toegevoegd door middel van de Engineers. 2.2 gaf ons onder andere passenger missies en ship launched fighters, en straks met 2.3 komen er weer nieuwe spelelementen bij.

Prijzen
Elite Dangerous: €24,99
Elite Dangerous:Horizons Season Pass: €24,99
*Momenteel zijn de prijzen voor PC (via de Frontier Store) en XBox gelijk.

Wil je enkel korte gevecht scenes doen, kun je ook Elite Dangerous:Arena kopen voor slechts €6,75. Bij bovenstaande uitvoering zit deze Arena modus er al gratis bij.
Single-& Multiplayer
In Elite Dangerous heb je slechts 1 savegame. Je prestaties in single en multiplayer worden dus samengevoegd. Sterker nog; singleplayer (solo) is multiplayer (open) maar dan zonder andere spelers erin. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om een private-group te starten. Dit is als het ware een afgeschermde groep waarbij je wel samen kunt spelen, maar je geen vreemden tegenkomt (tenzij je vreemden uitnodigt in je groep natuurlijk).

In “Open” zal je op moeten letten voor Player-versus-Players spelers (PVP’ers). Je loopt het risico om zonder enige reden neergeschoten te worden. Mocht je een multiplayer ervaring willen hebben zonder PVP, dan kun je de “private group” “Mobius” joinen; dit is een afgeschermde groep van duizenden spelers waar het aanvallen van andere spelers verboden is (doe je dit wel, dan wordt je permanent uit de groep gezet).

Wanneer je samen wilt vliegen, dan kun je met 3 anderen een “wing” vormen van 4 spelers. Je kunt hierbij de ingame voice chat gebruiken en je ziet elkaars locatie. Zie paragraaf “Wings en communicatie” voor meer informatie. Je kunt ook andere tweaker-piloten toevoegen aan je vriendenlijst, zie paragraaf “TweakCommanders”.

Wings en communicatie
Als je in het spel het tweede menu opent (druk op “2”), dan zie je de chatbox. Op de tweede tab van dit menu zie je de namen van alle spelers welke in de buurt zijn (inclusief vrienden die online zijn, maar NIET in de buurt zijn), en kun je per speler kiezen wat je wilt doen (bijvoorbeeld het versturen van een privé bericht).

In het derde tabblad zie je de opties welke gerelateerd zijn aan het vormen van een “Wing”. Een wing is een groep van maximaal 4 spelers welke samen willen spelen. Het voordeel van het vormen van een wing is dat je elkaar makkelijk kunt terug vinden, de communicatie eenvoudig is (via Voice chat) en je nu eenmaal als groep veel sterker bent dan wanneer je solo vliegt. Let op dat je altijd je “wing beacon” aanzet als je in een wing vliegt, dit kan via menu 4 (laatste tab).

Wanneer je samen met je andere wing-members op dezelfde locatie bent, maar je elkaar niet kunt zien, dan zitten jullie in verschillende instances (parallel universum, of uhmm… tjah... gewoon een andere server). Dit kun je oplossen door iedereen uit het gebied weg te laten gaan (spring bijvoorbeeld naar een ander systeem), en vervolgens weer terug te keren naar de gewenste bestemming. Dit zou het probleem moeten oplossen.

Op je radar worden alle schepen weergegeven míts ze binnen bereik zijn van je radar, én niet in Silent-Running modus vliegen (bij dit laatste gaan je schilden offline, en raak je snel oververhit, maar je verdwijnt wel van de radar). NPCs worden weergegeven als een oranje gevuld rechthoek, terwijl menselijke spelers worden weergegeven met een lege rechthoek.

Mocht je buiten het forum/spel nog met elkaar willen communiceren, dan kan dat via onderstaand Discord channel. Stuur een PM naar Drumatiko als je admin-rechten wilt hebben toegang tot de bar wilt hebben.
https://discord.gg/WSkkds9
TweakCommanders
Zie onderstaande links voor de andere tweakers welke Elite spelen (of speelden). Gooi even een berichtje in dit topic voordat je iedereen gaat toevoegen, anders loop je het risico dat men een "vreemde friend-invite" negeert.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Mochten de links niet meer werken, stuur dan een bericht naar Drumatiko
Thuisbasis: HIP87141, station Blaauw City
Tweaker Squadron: Tweakers United In Group (TUIG)
Mining en Trading

Mining

De meest lucratieve vorm van mining is het zogenoemde "deep-core-mining". Executeur heeft hier een prachtige instructievideo voor gemaakt:


Mocht de video niet werken, dan is er ook enige informatie te vinden in deze post

De juiste asteroïden kan je herkennen aan de hand van deze sheet:Trading - De gevaren
Als je met handel geld wilt verdienen, dan betekend dit dat je zelf goederen heen en weer moet vliegen. Zodra je deze goederen in je cargo-bay hebt, zal je een doelwit worden voor piraten. Wanneer je aangehouden wordt door een piraat, dan moet je óf heel hard wegvliegen, óf je moet een deel van je goederen afstaan. Aangezien het afstaan van je goederen ervoor zorgt dan je minder of geen winst maakt, is het het beste om snel weg te vliegen. Voor deze laatste optie is het goed om te weten dat je bij een interdiction direct je motor naar 0% moet terugschakelen; wanneer je vervolgens uit supercruise valt zal je niet als een doorgedraaide tol rondrollen, maar zul je gewoon stil staan (en je FSD koelt véél sneller af). Druk vervolgens direct op boost, en je hebt waarschijnlijk al 2km afstand tussen jezelf en de aanvaller voordat de aanvaller niet meer rondtolt. Zorg er wel voor dat je een snel schip hebt (de engine upgraden bij een engineer is zeker aan te raden, zelfs een lvl1 upgrade zorgt al voor een verschil).
Wanneer je verder bent in het spel, dan kun je er ook voor kiezen om de vijand te vernietigen, dit is met name een optie bij de grotere trade-schepen zoals de Anaconda en de Imperial Cutter. Bij de goedkopere schepen (T9 en lager) is dit niet aan te raden.

Trading - Variabelen
De hoeveelheid credits die je per tijdseenheid verdient hangen af van:
1. Het aantal FSD-jumps tussen de twee stelsels.
2. De afstand van het station tot de ster.
3. Het absolute verschil tussen de in en verkoopprijs.
4. Of je wel of niet een NPC als crewmember hebt aangenomen (deze snoepen een percentage van de winst op, ongeacht of je ze mee neemt in je schip).
5. De afmeting van je cargo-hold.
6. De onkosten.

Trading - Het vinden van een route

Het principe van handel is heel simpel; verplaats goederen van het systeem waar er meer aanbod is dan vraag, naar een systeem waar meer vraag is dan aanbod. De beste routes zijn degene welke je zelf ontdekt. Zie de volgende paragraaf voor een handige kaart waarop je kunt zien naar welke systemen je de goederen het beste kunt verschepen.

Naast de handel in normale goederen, kun je ook handelen in zeldzame goederen. Deze zeldzame goederen zijn op de markt aangeduid met een afwijkende kleur, en kun je slechts op kleine schaal inkopen. Hoe verder van de inkoopplaat je deze spullen verkoopt, hoe meer ze waard worden (probeer op ca. 160ly de spullen te verkopen). In onderstaand figuur is een diagram weergegeven met verschillende routes.


Volledigheidshalve dient vermeld te worden dat je met traden niet de meeste credits verdient. Met name het vervoeren van passagiers een bijzonder lucratief geworden in patch 2.2
Bounty hunting


Basisprincipe
Bij bounty hunting is het de bedoeling dat je schepen opspeurt welke “wanted” zijn. Wanneer je het schip selecteert, en de neus van je eigen schip richting je potentiële doelwit draait, dan zal het schip automatisch gescand worden. Je krijgt vervolgens linksonder in je scherm te zien of het schip gezocht wordt (wanted). Als je het schip vervolgens vernietigd, dan krijg je de bounty op je naam bijgeschreven en kun je de beloning ophalen in een van de stations van het systeem waar je de kill hebt gemaakt.

De beloning kun je verhogen door, naast de basisscan, het schip ook nog te scannen met een K-Warrent Scanner. Een scan duurt ongeveer 10 seconden, en kan op een afstand tussen de 4 á 2 kilometer uitgevoerd worden. Hoe hoger de klasse van je K-warrent scanner is, hoe verder je bereik is. Een D-klasse is normaliter toereikend aangezien je je toch goed wilt positioneren voordat je toeslaat.

Let bij het bounty hunten op dat je zelf geen cargo bij je hebt; wanted schepen zullen jou namelijk ook scannen en je aanvallen als je “waardevolle” spullen bij je hebt (hier valt alles onder wat je in je cargo-hold hebt zitten).

Samenstelling schip
Bij het bounty-hunten is het belangrijk dat je in leven blijft. Als je sterft dan verlies je je schip (het kost 5% van de nieuwwaarde om het weer terug te kopen), en bovendien verlies je alle bounties welke je tot dat tijdstip had verzameld. Het is dus niet onverstandig om af en toe je verzamelde bounties in te leveren in plaats van een lange periode achtereen door te gaan zonder tussenstop te maken.

Om in leven te blijven zijn twee zaken belangrijk:
- Snelheid
- Robuustheid

Wanneer je schip sneller is dan die van de vijand, dan zul je zelf kunnen kiezen wanneer je het gevecht start en beëindigd; je kunt simpelweg wegvliegen van het gevecht. Een andere opties is ervoor zorgen dat je schilden en/of hull dermate sterk zijn, dan je tijdens een gevecht door de robuustheid genoeg tijd hebt om naar supercruise te gaan. Bedenk je wel dat een zwaard schild er ook voor zorgt dat je lang moet wachten tot het opgeladen is.

Goede schepen voor bounty hunting zijn:
Eagle; deze is razendsnel, maar niet robuust
Cobra III; deze is razendsnel, en kan wat robuuster gemaakt worden door “hull reinforcement packages”
Vulture: Deze krachtpatser is zeer wendbaar, en heeft 2 “grote” wapen-hardpoints. Je zult veel plezier hebben aan dit schip
Fer-de-lance: Sterk schip (heeft een “enorm” wapen-hartpoint), is snel en is behoorlijk wendbaar
Anaconda: Een traag schip, welke gebruik moet maken van een uitgeschakelde “Flight Assist” om snel bochten te kunnen maken. Het schip heeft veel hardpoints en is zeer vernietigend zodra hij het doelwit in het vizier heeft. Overweeg bij dit schip een paar hardpoints met turrets uit te rusten zodat je snelle doelwitten kunt blijven bestoken terwijl je aan het draaien bent

Daarnaast zijn er nog goede federation en empire schepen (Federal gunship, Federal Corvette, Imperial Cutter). Zie ook onderstaand filmpje van Shrimp Tabasco in actie met zijn Federal Corvette:Standaard krijg je tijdens het vliegen hulp van de boordcomputer van je schip; de zogenoemde “flight assist”. Wanneer je “flight assist” uitschakeld, dan moet je zelf met je thrusters je richting veranderen tijdens het vliegen. Voorbeeld; als je een bocht maakt met FA-uit, en je neemt het gas volledig terug dan blijf je doortollen. Met FA-aan zul je vanzelf stoppen met draaien. Het voordeel van FA-uit is dat je je volledige vermogen van je thrusters kunt gebruiken om jezelf om te draaien (met als keerzijde dat je als het ware door de bochten gaat slippen, zeker bij de grotere schepen). Daarnaast zal je het snelst draaien wanneer je ca. 75% gas geeft (je engine slider is dan in het blauwe gebied van je HUD).

Het mag voor zichzelf spreken dat je je schip uitrust met de beste thrusters die je kunt kopen, en dat een zwaar schild (in combinatie met shield-boosters) je een hoop incasseringsvermogen geeft. Daarnaast kun je je hull upgraden naar bijvoorbeeld militairy-grade. Hoe zwaarder (qua gewicht) je je schip maakt, hoe langzamer deze kan draaien. Sinds de uitbreiding “Horizons” is het zeer sterk aan te raden om je schip te upgraden bij de engineers. Deze upgrades hebben 5 niveaus, maar zelfs het laagste niveau heeft al een leuk effect op je schip.

Naast het compleet vernietigen van een schip, is er de mogelijkheid om een module van het schip te slopen. Door deze sub-systems te vernietigen, zal het schip zelf ook kapot gaan (als je bijvoorbeeld de powerplant kapot schiet). Er is eigenlijk geen reden te bedenken om niet de power-plant als doelwit te maken; het schip krijgt sowieso schade, en mogelijk sloop je de module voordat het schip zelf stuk is.

Locaties
Er zijn verschillende locaties om te bounty hunten:
- Supercruise; hier kun je schepen scannen en vervolgens interdicten als ze wanted zijn.
- Resource Extraction Sites (RES); deze zijn aanwezig in sommige ringen van de planeten. Bij Low en High RES is er politie aanwezig welke je zal bijstaan in je gevecht. Bij Hazardous RES zijn de vijanden veel sterker en kan je meer verdienen; begin hier pas aan als je je schip onder de knie hebt, of ga er met een wing naartoe.
- Navigation Beacons; hier zijn vaak redelijk wat schepen te vinden, en dus zullen er ook een paar tussen zitten welke wanted zijn.
- Unidentified Signal Sources; hier kan je soms ook gezochte schepen terugvinden.

Tips
- Als je denkt te verliezen, wees dan niet bang om te vluchten.
- Als je in OPEN-mode aan het bounty hunten bent, zorg er dan voor dat je niet iemand anders zijn kill afpakt. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat het een knokpartij onderling wordt.
- Schiet je per ongeluk op de politie, ga dan zo snel mogelijk uit het systeem, en wacht tot de bounty-timer voorbij is (linker menu, tweede tabblad). Vervolgens is de bounty omgezet in een boete welke je in een station kan afbetalen. Ga niet in gevecht met de politie, want ze zullen versterkingen oproepen.
- Vliegen alleen met schepen waarvoor je genoeg geld hebt om ze terug te komen.
- Als je een Wing gaat bounty hunten, dan krijg je de vijanden makkelijker neer. Nadeel is dat je de bounty moet delen met iedere wing-member die op deze vijand heeft geschoten.
- Zorg dat je weet waar je vliegt. Zeker met de loggere schepen is het risico groot dat je tegen een meteoriet aan slaat wanneer je midden tussen de rotsblokken aan het vechten bent.
- Begin eerst in een Low-RES, en bouw langzaam de moeilijkheid op. Zorg ook dat je achter de vijand vliegt voordat je het vuur opent.
ExploringGalactic Mapping Project
Onderstaande afbeelding is overgenomen uit: The Galactic Mapping project. Deze map is gemaakt door Corbin Moran, Erimus, AnthorNet, Finwen en velen anderen. Dit project bestaat onder andere uit het opzoeken en vastleggen van bijzondere plaatsen in de ruimte. Als je zin hebt om te gaan exploren, dan raden we je sterk aan om eens in bovengenoemde topic rond te kijken.


(with great thanks to the members of the Galactic Mapping Project, you guys rock!)

De gedetaileerde versie kan gedownload worden met onderstaande link:
Grote versie van de poster (50mb)


Of je nu een explorer bent of niet, dit is pure p*rno!


Hoe om te gaan met neutronensterren en witte dwergen:


Wanneer je met je SRV over een planeet rond rijdt, dan kom je stenen tegen waar je materialen uit kunt ontginnen. Je moet deze specifieke stenen kapot schieten en vervolgens kun je de materialen opscheppen met de cargoscoop. Er zijn verschillende soorten stenen die ieder een specifiek geluid maken op de scanner. Aan de hand van de scanner kun je ook andere interessante zaken terug vinden zoals gecrashte schepen, beacons, en bewaakte kisten. Met onderstaande link kun je de verschillen qua scan-signaal nakijken.
http://wavescanner.net/

Powerplay


In de bewoonde ruimte van Elite: Dangerous zijn, zoals eerder vermeld, 3 facties: de Federation, Empire en Alliance. Hoewel de drie grootmachten officieel niet in staat van oorlog verkeren zijn er regelmatig schermutselingen.Ook onderling zijn er conflicten.

Elke factie heeft leiders: generaals, senatoren etc, die allemaal de macht van hun factie willen vergroten. Het zijn individuen met een aanzienlijke hoeveelheid macht en geld die een deel van de stelsels binnen hun factie beheren.

Als speler is het mogelijk je aan te sluiten bij één van deze mensen. Het brengt financiële voordelen met zich mee en geeft jou een excuus om de schepen van de tegenpartij uit te smeren over ruimte en tijd.

In het totaal zijn er 10 zogenoemde "Powers". Individuen met de politieke status, macht en geld. Ieder van deze partijen probeert zonnestelsel over te nemen van een andere macht en iedere power doet dat op zijn eigen manier.
Iedere macht houdt orde in zijn of haar machtsbubbel door middel van "Command Capital" (CC). Hoe veel CC een power heeft hangt af van het aantal stelsel dat ze in hun macht hebben en hoe veel CC elk stelsel produceert en nodig heeft. Een gezond en goed presterend stelsel produceert meer CC dan dat het nodig heeft.

Het veroveren van stelsels is verdeeld in een aantal fasen:

- Preparation (voorbereiding);
- Expansion (uitbreiding);
- Fortification (versterken);
- Undermining (ondermijnen).

De manier waarop deze fasen worden ingevuld ligt aan de power.

1: Preparation
Het voorbereiden van een overname van een systeem gebeurd op het moment dat het systeem niet onder de controle is van een vijandige power. Bij een succesvolle voorbereiding (de preparation trigger is behaald) kan de power de volgende cyclus naar dat stelsel uitbreiden.

Voorbeeld: Voor Archon Delaine geldt dat men Kumo Contraband Packages (als vracht) vanuit een systeem dat onder Delaine's controle is, naar het te preparen systeem brengt. Zie het als een vorm van propaganda om de bevolking te winnen en zo 'geschikt' te maken voor overname.

2: Expansion
Wanneer een systeem succesvol is voorbereid tijdens de vorige cyclus komt het systeem in een expansion status, 1 cyclus lang. Net als preparation heeft elke power zijn eigen manier van expansion maar het doel is hetzelfde: Dat het systeem zich aansluit bij jouw power.

Voorbeeld: Voor Archon Delaine geldt dat in het over te nemen systeem deelnemen aan gevechten tussen de ''internal security'' en de Kumo Crew (de organisatie van Archon Delaine) in zogenoemde "Resistance Pockets" (vergelijkbaar met "conflict zones)". Voor elk ''internal security'' schip dat je kapot schiet ontvang je ''merits''. Is aan het einde van de cycle de trigger behaald, komt het systeem onder de controle van jouw power.

De power die op dat moment het stelsel dient te verdedigen heeft ook een trigger: behalen zij de trigger ook, dan mislukt de overname.

3. Fortification
Het versterken van een systeem is één van de belangrijkste taken tijdens een cycle. De vijand kan jouw systeem ondermijnen waardoor je potentieel dat systeem zou kunnen verliezen. Elk systeem onder de controle van jouw power heeft een fortification en een undermining trigger. Is de undermining trigger aan het einde van de cyclus behaald en de fortification trigger niet dan gaat de upkeep (in CC) drastisch omhoog. Lukt het je dan niet om het systeem te behouden in de volgende cyclus, dan is het verloren.
Is de fortification trigger behaald en de undermining trigger niet, dan wordt de ''upkeep'' van het stelsel verlaagd en kost het stelsel minder CC om te behouden. Dit is gunstig wanneer de kosten en inkomsten van CC bijna gelijk zijn. Zijn beide triggers behaald, dan heffen ze elkaar op en moet je de normale upkeep voor dat systeem betalen.
Voor Archon Delaine geldt dat men zogenoemde 'Marked slaves' vanuit het te versterken systeem naar het hoofdkwartier in het Harma system brengen om zo de band tussen het Archon Delaine hoofdkwartier en het te versterken systeem te verbeteren.

4. Undermining
Het ondermijnen van het gezag van een power zorgt ervoor dat het stelsel in opstand komt tegen de huidige power. Het stelsel wordt duurder en onstabiel. Dit kan voor jouw power weer een expansion betekenen.
Voor Archon Delaine geldt dat men naar het te ondermijnen systeem moet vliegen om daar powerplay schepen kapot te schieten. Elk schip dat aan een andere power dan de Delaine geallieerd is en daar kapot geschoten wordt levert merits op.

Merits
Merits zijn punten die men verzameld door actief deel te nemen aan powerplay.
Met genoeg merit punten stijgt men in rang.
1 is de basis rang die iedereen behoudt en heeft een klein aantal bonussen.
Met iedere rang stijgt ook de bonus die men aan het eind van een cyclus ontvangt en dit kan aardig oplopen.
Rang 5 is de hoogste rang die men kan behalen en levert letterlijk miljoenen op. Daar staat wel tegenover dat men een flink aantal merit punten moet behalen.

Door al deze fasen van powerplay is het mogelijk om elkaar het leven zuur te maken. Let wel: wanneer je je aansluit bij een power die tot de Federatie behoord, ben je niet meer welkom in de ruimte van het keizerrijk en vice versa. Beveiligingsschepen van de ander factie zullen je meteen aanvallen.

(afbeeldingen worden later toegevoegd)

Met dank aan Shrimp Tabasco voor de voorbeelden van PowerplayBeginnerstips
 • Zorg dat je altijd genoeg geldt hebt om je schip terug te kunnen kopen (de verzekering is 5% van de nieuwwaarde en kan je in het rechter menu terugvinden)
 • Als je in supercruise onderbroken wordt met een interdiction, neem je gas terug zodat je toegeeft aan de interdiction. Zodra je uit supercruise getrokken bent moet je boosten en zo snel mogelijk wegvliegen van de vijand. (als je niet toegeeft aan de interdiction zal je eerst een paar seconden rondtollen waardoor de kans op ontsnappen kleiner is).
 • Als je langere afstand gaat reizen, dan moet je altijd een fuel scoop meenemen. Je kunt fuel scoopen bij de sterren van type K.G.B. en F.O.A.M.
 • Het spel ondersteunt open, private en solo modus. Op populaire plaatsen zal je in "Open" een grote kans hebben om neergeschoten te worden door andere spelers. Als je toch multiplayer wilt spelen, dan raad ik je aan om de private groep "Mobius" te joinen (PvE group). Daarnaast hebben we "zelf" ook planet HIP 87414 geadopteerd, hier heb je dus een grotere kans om tweakers tegen te komen.
 • Als je een route plot met de galaxy map, dan kan je kiezen tussen de snelle route en de economische route. Bij de snelle route zal je meer fuel per lightyear verbruiken en grotere sprongen maken. Kies je voor de economische route dan maak je kortere sprongen en gebruik je ook nog eens minder fuel per sprong. Normaliter is er geen reden om de economische route te kiezen, tenzij je verwacht dat je zonder brandstof gaat komen te zitten.
 • Mocht je zonder brandstof komen te zitten en écht geen andere uitweg meer zien dan "selfdestruct", dan kan je ook contact opnemen met de Fuel Rats. De Fuel Rats bestaat uit een groep spelers welke het leuk vinden om als een galactische wegenwacht brandstof rond te brengen en zo spelers weer op weg te helpen. Tijdens het wachten moet je zo veel mogelijk modules uitzetten (niet lifesupport!) om zo het brandstofverbruik te vertragen.
 • Mocht je het spel echt leuk beginnen te vinden, dan kan je overwegen om een headtracker of virtuel reality set te kopen; hiermee kan je om je heen kijken en krijg je een beter beeld van de omgeving. Let er bij een VR set wel op dat je een krachtere computer nodig zult hebben, dus informeer eerst even op het forum voordat je naar de winkel rent om er een te kopen.
 • Je hebt 6 powerbars ("pips") die je kunt verdelen over systems (geeft boost aan je schilden), engine (geeft boost aan je snelheid, en je kunt af en toe de turbo-boost gebruiken) en over je wapensystemen (geen power = niet kunnen vuren). Een aardige regel is om standaard 4 "pips" in engine, en 2 in system te hebben. Tijdens een gevecht haal je vervolgens 2 pips weg uit system en stop je ze in weapons. Mocht je zwaar onder vuur liggen dan kan je ervoor kiezen om tijdelijke 4 pips in system te stoppen (je schild wordt er een stuk robuuster door), mocht je wat meer (draai)snelheid nodig hebben dan stop je 4 pips in engine. Tijdens een gevecht zul je vaak heen en weer switchen met de pips als je het optimaal wilt benutten.
 • Rechts van je radar zit de snelheidsmeter. Wanneer je het "gasniveau" in de blauwe zone houdt, dan zul je het makkelijkst kunnen draaien. Vergeet daarnaast niet dat je ook nog thrusters hebt waarmee je verticaal en horizotaal kan corrigeren. Door de verticale thrusters te combineren met het optrekken van het ruimteschip zal je je tegenstander sneller in je visier krijgen.
 • Vluchten is geen schande! Als je denkt dat je een gevecht niet gaat winnen, ga dan in supercruise.
 • Tijdens het vliegen staat standaard "Flight Assist" aan; in deze menu wordt automatisch gebruik gemaakt van je thrusters om je vliegrichting overeen te laten komen met de richting van de neus van je vliegtuig (het voorkomt dus dat je door een bocht gaat "glijden"). Je kunt echter ook Flight Assist uitschakelen, zorg ervoor dat je deze functie op een makkelijk te bereiken knop hebt zitten, want je zult er vaak gebruik van gaan maken, want je kunt er héél snel je schip mee ronddraaien (voor de Battlestar Galactica fans: je kunt de manoevre van Starbucks zelf reproduceren).
 • Als je in supercruise naar je bestemming vliegt, probeer dan de aankomsttijd op 7 seconden te houden (6 seconden kan ook nog, maar dan moet je goed opletten). Als je extra gas geeft, dan kan je niet snel genoeg afremmen.
 • Doe je eigen ding, en maak je niet druk over credits, rank, etc. Als je gewoon het spel speelt dan komen die zaken vanzelf. Grotere schepen zijn niet perse leuker dan de kleinere schepen (de Cobra mk III is razend snel, en kan je nagenoeg overal voor gebruiken).
 • Als je je schip verkoopt, dan verlies je 10~20% van de waarde (weet het niet meer exact). Als je enkel modules/onderdelen verkoopt dan krijg je 100% van de waarde terug.
 • Als je je landingsgesel uitgeklapt hebt, dan kun je niet meer boosten.
 • Als je op een planeet gaat landen, let dan op de G-krachten op die planeet. Hoe hoger de gravitatieversnelling, hoe langer het duurt om je neerwaartse snelheid te reduceren.
 • Bij grotere schepen heb je amper zicht op je landingspad, mocht je het lastig vinden om te docken, dan kun je overwegen om een docking-computer te gebruiken.
 • Hoe hoger je rangen zijn (combat, trade, exploration), hoe meer missies je krijgt voorgeschoteld. Je krijgt hierbij ook toegang tot de moeilijkere en beter betaalde missies.
 • De spullen welke in je cargo-hold zitten zullen verloren gaan wanneer je schip vernietigd wordt. Je materials en data zullen niet verloren gaan.
 • Als iemand je wilt interdicten (uit supercruise halen), dan moet hij achter je zien te komen. NPCs kan je, als je dicht bij de zon bent, om de tuin leiden door dicht bij de zon te blijven en de achterkant van je schip richting de kern van de zon te wijzen. De NPC zal vervolgens achter je willen gaan vliegen en zó de zon in vliegen. Pas wel op voor de warmteontwikkeling!
 • Missles zijn erg verlend, zorg ervoor dat je een point-defence op je schip hebt zodat deze de missles kunnen neerhalen.
 • Mocht je door een bug vast komen te zitten op een planeet (expansion "horizons" benodigd), dan kun je jezelf bevrijden door de standaard versie van Elite Dangerous op te starten (via de launcher, dus zonder de expansion). Hierdoor respawn je buiten de planeet.
 • Heb je per ongeluk een ander schip geraakt en ben je nu wanten? Jump naar een ander systeem en wacht tot de bounty is afgelopen. Vervolgens kun je de bounty afbetalen in een space-station onder "contacts"
 • De schepen zijn onderverdeeld in Small, Medium en Large. Large-class schepen kunnen niet landen op outposts, en hebben dus minder keuze qua missies.
 • Upgrades bij de engineers kunnen je schip enorm verbeteren. Zelfs level 1/5 upgrades hebben een flinke impact (en hebben daarnaast eenvoudige materialen nodig)
 • Google is your friend. Heel veel informatie zul je op internet moeten opzoeken (zie ook hoofdstuk links). Stel overigens gerust je vragen op dit forum, we helpen je graag.
Tips m.b.t. interpreteren van de radar:


Wanneer je een docking request doet krijg je al reactie een landingspad nummer te horen. De positie/nummering is altijd hetzelfde en is gerelateerd aan de lampen bij de entree. Zie onderstaand figuur:Voorgeschiedenis
Elite is in 1984 uitgebracht als een open-ended ruimtesimulatie. Het was meer dan een miljoen keer verkocht. Een van de makers (David Braden) is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de huidige versie van Elite Dangerous.
Het spel zag er oorspronkelijk uit als:


De serie bestaat uit:
- Elite
- Frontier: Elite 2
- Frontier: First Encounters
- Elite: Dangerous
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elite_(computerspel)

In de eerdere delen was het een stuk lastiger om de verschillende schepen te herkennen, zie ook onderstaande Identification Chart (met dank aan GeeBee)

Verhaal en expansions
Het Verhaal.
Of eigenlijk, de verhalen binnen Elite Dangerous

Wat gebeurt er allemaal binnen het Elite universum? Dit is echt te veel om op te noemen.
Als eerste bepaal JIJ je eigen verhaal. Je kan kiezen voor enkel bounty hunten, traden of exploren. Maar er is meer!
Als eerste kan je uit het niets een Tip Off krijgen. Die kan je naar een vreemd systeem laten brengen en je kan dan scheeps- wrakken vinden. Dit zou zomaar erg leuk kunnen zijn :D.

Dan is er alles wat met UA's, UP's en de Barnacles te maken heeft.
Dit zijn waarschijnlijk alien artefacts binnen elite. De UA's en UP's kan je vangen maar maken langzaam je scheepje kapot.
Meer info alhier!

Het gecrashte buitenaardse schip!
Pas geleden gevonden in het prachtige Pleiades systeem. Een toch wel creepy wrak van een schip die duidelijk niet van mensen handen komt.
Meer info en plaatjes alhier!

Raxxla!
Dit zou al in het begin in het spel moeten zitten. De planeet met de portals! De planeet met...
Dit is een planeet vol met geruchten. Niemand weet waar Raxxla zou moeten zijn. Waarschijnlijk is er een (npc) Factie binnen Elite die er meer van zou moeten weten. The Dark Wheel!
Voor meer info alhier!

The Formidine Rift
Vele mensen hebben er al naar gezocht. Allemaal hebben ze gefaald. The Formidine Rift!!
Mischien wel het grootste mystery binnen Elite. Als het al ooit gevonden word zou het waarschijnlijk veel meer impact hebben als The Thargoids! Thargoids hebben waarschijnlijk iets te maken met het gecrashte alien ruimteschip.
Als dit waar is dan heeft de mensheid echt een probleem ;)
Meer info alhier!

Achtergrondinformatie m.b.t. The Empire:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Alliance:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Federation:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Pilots Federation:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Unknown Artifact:


Achtergrondinformatie over de Thargoid War


Wrak van een gecrashed alien schip


Ruines van een oude alien samenleving:


De opmars van de Federation en mogelijke aanloop richting oorlog:

Nuttige links
NrLinkBeschrijvingTrefwoorden
1http://forums.frontier.co.uk/forumdisplay.php?f=29 Officieel ED forumOfficieel,Forum
2http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Elite:_Dangerous ED WikiWIKI, informatie
3http://hosting.zaonce.net...DANGEROUS-GAME-MANUAL.pdf Handleiding in pdfHandleiding
4https://www.scribd.com/do...ots-guide-manual-tutorial Fanmade Pilot’s guideHandleiding
5https://www.youtube.com/user/ObsidianAnt/videos Video’s Obsidian AntObsidian Ant, Achtergronden, Gids, Review
6https://canonn.science/ Geschiedenis/verhaal EDAchtergrondinformatie
7http://edtools.ddns.net/ Pristines, rares, res/cnb en road to richesGids, mining, trading
8https://docs.google.com/s...Fp5bY/edit#gid=1366185070 Sheet met PermitsPermits
9https://forums.frontier.c...mentid=79123&d=1449014762 SynthesisOverleven/craften
10http://tajti.co/elite/map/?s=eranin&j=11.10_0.8_2_0_0_j Interactive Starchart / routeplannerRouteplanner, exploration
11https://forums.frontier.c...ng-Project-Expedition-Hub Galactic mapping projectExploration
12https://beta.spansh.co.uk/plotter Neutron HighwayExploration, boost, Neutronen sterren
13https://forums.frontier.c...60&viewfull=1#post5799260 Exploration guideExploration
14https://github.com/Marginal/EDMarketConnector ED Marketing connectorHandel
15https://forums.frontier.c...ther)-Voice-Attack-Plugin EDDI + EDSMVoice Attack plugin Commander, Ship and System info
16http://edtg.macnetron.nl/ Website MacNetronHIP87414, systeminfo, Tweaker
17https://eddb.io/ Database stations/goederenDatabase
18http://coriolis.edcd.io/ Ontwerptool voor schepenScheepsplanning
19http://eft.recoil.org/ EDtrackerHeadtracking, gids, hardware
20http://arkku.com/elite/hud_editor/ Kleuren wijzigen van HUDHUD, tweaking, Graphics
21https://forums.frontier.c...iler-Switcher-Detector%21 Software t.b.v. wisselen 2d/VR instellingenDr. Kaii, EDProfiler
22https://inara.cz/galaxy-engineers Overzicht engineers en receptenEngineers en recepten
23https://docs.google.com/s...3m2NII/edit#gid=585994681 Sheet engineer materialenEngineer materialen en data
24https://docs.google.com/s...i27rm-vB9K8AX0/edit#gid=0 Sheet locatie materialenEngineer materialen
25https://docs.google.com/s...p8P-j0Y/edit#gid=93194749 Sheet engineer secondary statsEngineers en secondary stats
26http://collector-drone.one/ Database engineers spullenEngineer


Bijzondere locaties
 • Alien Crash site 1: Systeem "Pleiades Sector AB-W B2-4" | planeet "9A" | Coördinaten "
  -26.37/97.70"|
 • Ancient Ruins: Systeem "Synuefe xr-h d11-102" | planeet "1B" | Coördinaten "-31,7877/-128,9711" |
 • Alien Crash site 2: Systeem "HIP 17862" | planeet "6CA" | Coördinaten "30,33 / -98,58" |
 • Alien Crash site 3: Systeem "HIP 17403" | planeet "A4A" | Coördinaten "-31 / -141" |
 • Research site 1: Systeem "HR 5991" | planeet "1B" | Coördinaten "+33,47 / -2,17" | (07-11-2016)
 • Research site 2: Systeem "HIP 83237" | planeet "3B" | Coördinaten "-26,4080 / +143,7232" | (12-11-2016)
 • Medical Research Base MIR-14: Systeem "COL 285 Sector FL-X B17-3" | planeet " A 2 A" | Coördinaten "-59,3633 / -142,5800" | (26-11-2016)
 • Research site 3: Systeem "WREDGUIA JC-K C22-8" | planeet " 6 A" | Coördinaten "-51,6978 / -144,0085" | (30-11-2016)
 • Alien base (interactieve grot): Systeem "HIP 14909" | planeet "2A" | Coördinaten "-26,5 / -27,5"
 • VY Canis Majoris heeft geen bug. Kijk maar naar de video van Captain Ghost!Hall of Fame
De voorgaande topicstarts zijn met veel werk opgesteld door Myri, Shoney24 en Ervig (zie onderstaande links). Vanwege deze prestatie verdienen ze een speciaal plekje in deze topic-start. Delen van de TS-deel 4 zijn overgenomen of geïnspireerd op de voorgaande topic-starts.

Elite Dangerous Deel 1: Myri, shoney24, Ervig _/-\o_
Elite Dangerous Deel 2: shoney24, Myri, Ervig _/-\o_
Elite Dangerous Deel 3: Ervig, shoney24, Myri _/-\o_

Video 1 van Shrimp Tabasco: "Thankyou Frontier" _/-\o_


Video 2 van Shrimp Tabasco: "Remember SOL" _/-\o_


Video 3 van Shrimp Tabasco: "Trip to the Veil Nebula" _/-\o_


Video 4 van Shrimp Tabasco: "Tales from the Void - Journey to the Formidine Rift" _/-\o_


In de hall of fame mag uiteraard niet de SimPit van onze eigen RobV ontbreken.

Rob, je bent een held! _/-\o_


[Voor 255% gewijzigd door Drumatiko op 10-11-2020 18:47]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Update 30-04-2017:

Adit
StationAfstandFactionLanding PadOrbit/Planet
Auwers Terminal31,687lsThe GatheringMOrbit
Lewis Port31,603lsAdit OrderLOrbit
Schroter Station31,687lsThe GatheringMOrbit
Pellegrine Penal Colony767lsAdit OrderLPlanet
Bhun Chi
Winthrop Beacon9,55lsConservatives of Bhun ChiMOrbit
Conti Base18,41lsHIP 93889 Guardians of TraditionLPlanet
HIP 87414
Blaauw City218lsThe GatheringLOrbit
Bonestell Vision441lsHIP87414 PLCMOrbit
Schaumasse Port728lsSocial HIP 87414 Progressive PartyMOrbit
Harris Terminal220lsHIP 87414 Patrons of LawLPlanet
Neujmin Depot220lsHIP 87414 Patrons of LawLPlanet
HIP 100968
Foster Relay99984lsThe GatheringMOrbit
Vlaicu Settlement99071lsHIP 100968 alliedMOrbit
HIP 102868
Corben Relay842lsBa Pula CorporationMOrbit
HR 6552
Allen Enterprise2916lsUnited HR 6552 NationalistsMOrbit
Wagner Relay2948lsThe GatheringLPlanet
Jambe
Grant Dock1640lsJambe Public OrganisationMOrbit
Naubakht Survey913lsJambe Public OrganisationMOrbit
Kano
Goryu Refinery13lsDefence Party of KanoLPlanet
Stevenson Mines13lsDefence Party of KanoLOrbit
Jewitt Port22lsDefence Party of KanoMOrbit
Verrier Survey 27lsDefence Party of KanoMOrbit
Smith Prospect45lsKano Purple Creative IndustriesLPlanet
Tamici
Carrington Hub430lsTamici Bridge OrganisationMOrbit
Merritt Station430ls Tamici Bridge Organisation MOrbit
Windjet
Sternbach Port720lsWindjet Elextronics IndustryMOrbit

[Voor 255% gewijzigd door Drumatiko op 30-04-2017 10:06]


 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 01:46
Een nieuw topic! Mooie opening post _/-\o_

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


lol had ik maar nooit imgflip ontdekt, je wordt bedankt Rob haha : P

[Voor 8% gewijzigd door Drumatiko op 19-09-2016 19:22]Ja das mijn Cobratje haha

Gefeliciteerd met een mooi nieuw topic iedereen :)

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • Parcival44
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 26-07 22:17
Looking fine gasten Thumps up!

<<Crunck>>Christina Pagniacci: No intensity, no victory.

Iemand die even PVP met me wilt?:+
Met dit schild alleen al zou ik dwars door Blaauw city kunnen vliegen en 1 of 2 streepjes kwijt zijn!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • Awesomo4k
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 09-08 20:25
Ik ben thuis!

XboxID: Joeske86


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Plaatje > 1000 woorden:


(Gaat niet op als er alleen maar woorden in het plaatje staan natuurlijk)

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Awesomo4k schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 09:27:
Zijn hier trouwens nog Xbone spelers? Volgens mij ben ik echt Remy.... Jammer!! Hopelijk dat ze dit snel samenvoegen... Het idee is er toch?
Ik denk dat er veel meer zijn, maar dat die het topic nog niet hebben gevonden. Deel 3 was namelijk nog [PC], ik heb bewust gekozen dat de topic nu [Multi] is geworden in de hoop dat er meer XBone spelers aanhaken!

Overigens is het idee er al vanaf het begin, echter heb ik ergens gelezen dat Microsoft de mogelijkheid niet biedt (ik hoop dat ik verkeerd geïnformeerd ben).

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Voor iemand die alles wilt weten wat er in de beta te vinden is is hier een (nogal erg uitgebreid) lijstje
https://forums.frontier.c...angerous-2-2-Beta-is-live

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • Tyoi
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07-07 15:53

Tyoi

Beddytear

Wat een lijst :|

- Ships will now try to align to the target destination during the hyperspace countdown

Aaahw... het is voor mij altijd zo'n minigame om target system zo-in-het-midden-mogelijk te krijgen :P

1) You are on the internet.
2) You are on Tweakers.net.
3) You are reading my signature.
5) You didn't notice that there is no 4.
6) You just checked it.

Daar dacht ik ook al aan :D
Zodra de beta voorbij is naar maia en omgeving gaan!

Overigens hoop ik dat ik een beetje dicht in de buurt van hip87414 ben. meteen mijn asp ophalen om dit eens van dichtbij te zien!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

stefijn schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 12:17:
[...]

ah oke... Maar deze planeet heeft geen ringen? En wat betekent dan de beschrijving van de planeet die aangeeft dat in gebieden met oude vulkanische activiteit ores te vinden zijn?
En hoe vind je dan planeten waarop met de SRV veel materialen te vinden zijn?
Neem een aardige scanner mee. Je weet wel, een "honk" scanner. Selecteer een planeet en vlieg er op af. Op een gegeven moment gaat hij de planeet scannen
Op dat moment komen er in de system map bij die planeet dingen te staan die er te vinden zijn. Ik noem maar een voorbeeld, Arsenic 1.5%
Dat zie je als ik het me goed herinder op het 2de tabblad onderop

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • SnoeiKoei
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 07-08 13:24
stefijn schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 12:17:
[...]

ah oke... Maar deze planeet heeft geen ringen? En wat betekent dan de beschrijving van de planeet die aangeeft dat in gebieden met oude vulkanische activiteit ores te vinden zijn?
En hoe vind je dan planeten waarop met de SRV veel materialen te vinden zijn?
Hm, dat er "pristine reserves" aangegeven staat bij de planeet zelf is me nooit opgevallen maar minen van een planeetoppervlak is (nog) niet mogelijk.

Tekenen van vulkanische activiteit zitten nu nog niet in het spel maar na komende patch wel. Nu is distributie van materials (die je met je SRV zoekt) nog random over planeetoppervlakken maar daar komt ook verandering in, schijnt. Teksten die nu bij planeten staan (over minen en reserves) zijn volgens mij nu nog pure lore, flavor texts. Je hebt er nog niks aan voor zover ik weet.

Voor de duidelijkheid, wat ik als minen beschouw is het gebruik van een mining laser, fragmenten vangen en door een refinery heenjassen.
Leutje schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 12:16:
Daar dacht ik ook al aan :D
Zodra de beta voorbij is naar maia en omgeving gaan!

Overigens hoop ik dat ik een beetje dicht in de buurt van hip87414 ben. meteen mijn asp ophalen om dit eens van dichtbij te zien!
[afbeelding]
Is dat een neutronenster-nieuwe-stijl? :9~

[Voor 25% gewijzigd door SnoeiKoei op 20-09-2016 12:43]

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 01:46
Leutje schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 12:16:
Daar dacht ik ook al aan :D
Zodra de beta voorbij is naar maia en omgeving gaan!

Overigens hoop ik dat ik een beetje dicht in de buurt van hip87414 ben. meteen mijn asp ophalen om dit eens van dichtbij te zien!
[afbeelding]
Woow dat ziet er wel vet uit!

En je hebt een discovery scanner (honk!) in de smaken basic, intermediate en advanced. Hiermee verken je de sector waar je in zit.

Daarnaast heb je nog de detailed surface scanner om planetaire objecten te scannen, deze verteld je wat voor materials je gaat vinden op een planeet.

Mocht je deze niet aan boord hebben maar er is wel een navigation beacon aanwezig dan kan je deze scannen met je normale schip sensors en krijg je ook alle informatie van de sector waar je je bevind.

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


 • Tyoi
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07-07 15:53

Tyoi

Beddytear

Ja euhm, niet bedoeld om te trollen o.d. maar ik ken geen enkele dev/studio die voor een game welke dus gewoon al bestaat (dus niet pre-order achtige beta access) voor een beta geld vraagt. Sterker nog, voor de meeste games die MMO(-achtig) zijn kan je bij een afgesloten beta server of dev-server waar nieuwe features getest of voor het eerst getoont worden.

Ik snap dat er nieuwe features zijn, en ik snap dat je een beta daarvoor wilt hebben. Maar daarvoor betalen gaat mij even pet te boven.

Just my 2 cents, not judging anyone who buy's the beta! En voor diegene die de beta hebben: Screenshots e.d.! ;)

1) You are on the internet.
2) You are on Tweakers.net.
3) You are reading my signature.
5) You didn't notice that there is no 4.
6) You just checked it.

Leutje schreef op dinsdag 20 september 2016 @ 12:16:
Daar dacht ik ook al aan :D
Zodra de beta voorbij is naar maia en omgeving gaan!

Overigens hoop ik dat ik een beetje dicht in de buurt van hip87414 ben. meteen mijn asp ophalen om dit eens van dichtbij te zien!
[afbeelding]
Cool!, nu nog een systeem vinden met meerdere neutronen sterren en je hebt een disco-system :+

Voor de liefhebbers heb ik nog een kaart van de galaxy toegevoegd, deze is overgenomen van het ED-forum (uit de Galaxy Mapping Project, ik heb wel eerst even gevraagd of ze geen bezwaar hadden _/-\o_ ). Van de map is ook een zeer gedetailleerde versie te downloaden (50mb).

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
SnoeiKoei schreef op woensdag 21 september 2016 @ 10:46:
Volgens mij hebben grotere powerplants juist een betere heat efficiency. Ik weet wel dat sommige mensen soms een kleinere pp kiezen om gewicht te besparen (lagere class, hoge grade), en hun schip dan bv volzetten met multicannons om een lage powerdraw te hebben, maar het nadeel van het downgraden van je pp is dan dat je meer heat genereert. Heb ik tenminste begrepen, zelf nooit geprobeerd.
Nagezocht: bij schade aan je power plant verlies je ook een percentage aan je output. Als je dus in combat bent, en ze targetten je power plant terwijl je geen marge hebt, dan gaan er modules uitvallen. Dat is de belangrijkste reden om marge te hebben op je energy output.

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • Awesomo4k
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 09-08 20:25
Boefmans schreef op woensdag 21 september 2016 @ 11:59:
Ola,

spelen gaat inmiddels wel lekker, nui een asp explorer. Ik denk daar wel even in rond te karren. Beetje mining geprobeerd maar dat vond ik niks.

Even een vraagje, is me eerder ook al overkomen: die Salvage missies. Ik scan de boel, wordt naar een planeet gestuurd. En dan? Zie niets, er is niets. waar vind ik dan de salvage? Wellicht mis ik weeer eens iets dat heel obvious is... :D
Je moet rond de planeet vliegen in supercruise... dan krijg je soms een bericht dat "mission objectives" in range hebt... dan moet je afremmen en kun je dit selecteren alsof het een signal is. Daar zweeft je zooi om op te pakken.

XboxID: Joeske86


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Hey kijk nou, er wordt gewerkt aan mijn beta 2.2 issue:

https://forums.frontier.c...ieve-Commander-Data-error

Update: ik heb mijn beta save niet terug, maar wel 1.000.000.000CR en Elite rank om mee te doen wat ik wil in de beta.

[Voor 27% gewijzigd door RobV op 21-09-2016 20:17]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Zovel Stefijn als snuifje toegevoegd aan vriendenlijst. Mits jullie die accepteren ;)
Als we bij elkaar in de buurt zijn wil ik jullie best helpen. ook hier een mits ik zelf niks bijzonders aan het doen ben uiteraard.

Ik zat net een livestream te kijken en die man kwam er achter dat je via de galaxy map kan zoeken naar de materialen voor een engineer. Dit is best een briljante oplossing als je daar voor moet zoeken. De beste man was zelf ook verbaasd en onder de indruk. prachtige oplossing van FD

Zelf heb ik niet al te veel gedaan. Wel kwam ik tourist satelites tegen in lave en daar zag ik dit
(spannond!)
Ook zag ik dat de FPS counter aangepast is... maarja das niet zo boeiend aangezien ik (voor de temperatuur) de boel gekapt heb op 60 hz
Er is een nieuwe engineer voor iedereen die elite is. Hij zit namelijk in Shinrarta Desra.
En die kan bijv. feulscoops onder handen nemen! (interresting!!)
Ik ben ook bij een andere nieuwe eng. geweest. Vooral in limpits en scanners zit je daar goed.

Er is dus veel te doen in de 2.2 beta

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
EliteGhost schreef op donderdag 22 september 2016 @ 10:23:
[...]


Kan goed. Ik kreeg gister tijdens het spelen van de beta een bericht (mijn rang is Deadly).

Ik merk echter niks van die nieuwe station interieurs en ik kan geen fighter bays vinden. Beetje jammer.
Beta2.2: Ik heb een nieuwe Anaconda gekocht en hem op Pardis volgegooid met passenger bays en fighter bay. Voor locaties van nieuwe stations moet je denk ik meer naar de bubble zijn.

[Voor 65% gewijzigd door RobV op 22-09-2016 12:18]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

celshof schreef op donderdag 22 september 2016 @ 07:53:
[...]
Da's interessant. Kun je vertellen hoe het werkt? Of is het heel duidelijk?
Het was een livestream van Rusty Dog maar hij zei zelf al dat deze link niet online zou blijven.
Dus net even zelf geprobeerd. Het werkt inderdaad maar alleen voor het verkrijgen van bijvoorbeeld cmm composites die op enkele markten te koop zijn.
Zoek je naar modular terminals gaat dit dus helaas niet werken
Het is een kwestie van in de system map het 2de tabblad aantikken en zoeken naar een cmm composite of exhaust manifold.. Dingen die je uiteindelijk kan kopen.

Het lijkt een goede ontwikkeling maar ik denk dat google toch nog sneller is :P

Overigens vlieg ik van station naar station. door de melkweg maar ik heb ook geen nieuw interieur gezien.
Wel voor de tweede keer geland op een planeet (dit keer onder blaauw city) en de details van dat is overweldigend beter dan dat het ooit was

[Voor 11% gewijzigd door Leutje op 22-09-2016 13:10]

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • Shrimp Tabasco
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 18-01-2021
Ik grijp nog regelmatig terug naar mijn Vulture voor wat fun!
Blijft een leuk schip om te vliegen!

[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=s9-_AmzVv1c]

Ik ben trouwens sinds een aantal maanden behoorlijk bezig met PowerPlay. Gepledged aan Archon Delaine en ik coordineer tegenwoordig samen met een aantal andere spelers de Kumo Crew. Op verzoek ben ik bezig met wat PowerPlay tutorials specifiek voor onze groep maar ik wilde ze jullie ook niet onthouden:

Preparation:
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=xCFywoXl_oM]

Fortification:
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=txRiHopCZmc]

De meesten hier zijn ongetwijfeld gepledged aan Aisling maar goed, wie weet heeft iemand er iets aan :)

Ik vind het onverwachts erg leuk om YouTube flimpjes te maken en te posten. Er komen er nog veel meer aan! :D

Xbox live gamertag: Shrimp Tabasco


 • Stefke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 12-08 16:32
Ik zit nu in Mobius, ben geland op HIP 87414 AB1

 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 01:46
Ok. Kon het niet laten. Jullie maken het te lekker. Heb de beta ook maar aangeschaft :P Downloading now...

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


 • Boefmans
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 07:45
Een lekkere trade run route gevonden, 1 jump, 200-300ls per keer, heentrip iets meer dan 2k winst, terug 1k. Weet niet of dat goed is, ik vind het igg veel. (als iemand betere run weet, ruim 3k per ton heen en terug winst op 25ly)
Vlieg in een asp explorer. Uit luiheid een docking comp erop, geen schilden dus kan 124ton per keer meenemen.
Wel apart dst ik per landing 250cr tot zelfs 2k aan reparaties kan lappen omdat die docking pc zo lomp doet :)

[Voor 8% gewijzigd door Boefmans op 22-09-2016 19:40]

mixing a drink and music


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Boefmans schreef op donderdag 22 september 2016 @ 19:31:
.
Wel apart dst ik per landing 250cr tot zelfs 2k aan reparaties kan lappen omdat die docking pc zo lomp doet :)
Dat is gefixed met 2.2

Kun je zo lang niet wachten, dan is een 3c shield of zelfs een 2c genoeg om de fouten van de docking comp te compenseren. Of je leer gewoon zelf te vliegen :9

[Voor 24% gewijzigd door RobV op 22-09-2016 20:00]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 07:57

GeeBee

Oddball

Ik had al een tijdje geen assassination mission meer gedaan vanwege het eindeloze zoeken naar mission targets, dus is ik was aangenaam verrast dat die tegenwoordig keurig door mevrouw de boordcomputer worden gemeld als zijnde gespot.
Vervolgens staatie als Location in de Navigation tab. Keurig!Oh ja... een bezoekje aan de Nav beacon onthult de planeet waar de target zich bevindt, inclusief ETA. Ook handig.

[Voor 14% gewijzigd door GeeBee op 22-09-2016 23:21]

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Haha boefmans, misschien toch maar de autocorrect niet op Klingon zetten volgende keer. Slaap lekker.

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • Boefmans
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 07:45
RobV schreef op donderdag 22 september 2016 @ 23:22:
Haha boefmans, misschien toch maar de autocorrect niet op Klingon zetten volgende keer. Slaap lekker.
vreemde reactie hoor:

'ach tlhIngan laH laD Hoch nuv naDev?

mixing a drink and music


 • Stefke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 12-08 16:32
Nondejuu, wat ben ik toch een amateur zeg. Ik ga naar een andere planeet om daar wat zinc te scoopen voor mijn AFM, kom een settlement tegen. Kost me bijna mijn python: eerst laat ik mijn SRV bijna aan flarden schieten, daarna kost de defence turret me mijn Pythonschild omdat ik gruwelijk zit te kloten. Vervolgens crash ik hard in de planeet, Python naar 14% terwijl ik nog beschoten wordt door die turret....

Ik naar veiliger plek op de planeet, zinc zoeken voor mijn AFM. Heb ik eindelijk voldoende, maar een refill van mijn AFM doet niets (???), ding blijft op 6700/0 staan dus ik kan mijn Pyhton niet repairen (kan zowieso niet volgens mij achteraf maar goed, nog een blunder)

Dan maar terug naar Blaauw City. Krijg ik onderweg een scan van iemand die mijn cargo wil hebben, maar ik schiet als eerste en nu wanted.... Tijdens het schieten raakt mijn Python helemaal oververhit.
Zoals gebruikelijk kan ik totaal niet met de Python onderwerg, haal alle controls door elkaar en moet een shieldbooster gebruiken. Daardoor nog meer hitte, en dus hitteschade...

Uiteindelijk kan ik, na diverse pogingen (per ongeluk wapens inschakelen, per ongeluk landinggear inschakelen etc etc) weg met mijn FSD. Schakel ik net voor ik Blaauw city invlieg mijn wapens in in plaats van mijn landinggear, krijg nog een scan maar net op tijd binnen.

Wtf..... :| Ik doe echt alles verkeerd wat je maar verkeerd kunt doen.

En waarom kan ik mijn AFM niet gebruiken na een refill???? (ma.w. waarom na een refill nog steeds 0 AFM units?)

[Voor 5% gewijzigd door Stefke op 23-09-2016 10:28]


 • BlaSfem0n
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 10-06 15:08

BlaSfem0n

I'm cool! My mother told me so

Deze week nog maar eens na lange tijd gespeeld, want de update ziet er vet uit. Dacht even een com. goal te gaan doen. Speel altijd normaal gewoon open, nog maar paar keer pirates ontmoet en die deden hun ding deftig in character, dus altijd complied en wat cargo afgegeven. Maar deze pummel schoot met zen corvette, zonder iets te zeggen, me gewoon aan flarden zonder ik zelfs cargo had. Great job! Doe ik de CG wel ff gewoon in solo. Kan spijtig geen KOS - lijst ingame aanmaken :p.

[Voor 6% gewijzigd door BlaSfem0n op 23-09-2016 10:17]

Ode aan specs.tweak.to! | OLD BIG CASE | LAN CASE

Niet vergeten iedereen! Morgen avond 20:30 Blaauw City!
Voor een mooie foto van ons op de eerste pagina van dit topic


.
.


Overigens geld mijn voorstel nog steeds! Maak een leuke wedstrijd en de winnaar krijgt van mij een ship skin (pack) van 6 euro :)
Voorbeeld: Een sidewinder race. Gaan naar station X en de haal een product op. Lavian brandy ofzo. De eerste die terug is mag dan een leuke skin uitkiezen die je van mij krijgt!
Dit duurt niet zo erg lang en toch gezellig voor de mensen die meedoen :D

Ik wil graag zelf mee doen maar zal, mocht ik winnen, niet mee doen aan de wedstrijd ;) In dat geval krijgt uiteraard de 2de plaats een skin

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • Boefmans
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 07:45
david_again schreef op vrijdag 23 september 2016 @ 11:59:
[...]


Iets teveel Lavian Brandy gehad? ;)
Nee net nieuwe telefoon, autocorrectie en toetsenbord zijn niet zo fijn als ik hoopte :)

mixing a drink and music


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Parcival44 schreef op vrijdag 23 september 2016 @ 14:11:
[...]


^^^^^ dat is wat ik OA bedoelde met ik kan niks vinden 8)7

maar is het dan wat als we een lijst maken met waar we dan allemaal wel zitten?
Gaat niet werken, want zoals je ziet hebben we ADIT Schroter Station inmiddels weer verloren. Wat we wel kunnen opstellen, is een lijstje waar we ueberhaupt influence hebben (nu ik erover denk: waarschijnlijk bedoelde je dat, sorry)

Ik begin vast:
Hip87414
Adit
Windjet

[Voor 4% gewijzigd door RobV op 23-09-2016 15:48]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 01:46
Dat is tier afhankelijk ja, 9 van de 10 keer haalt de community goal de deadline niet maar wordt de hoogste tier gehaald.
Probeer eens Sothis / Ceos runs, als je een beetje reputatie hebt opgebouwd krijg je leuke missies die veel betalen :)

Mijn dommigheid deze week: Ik dacht, laat ik eens naar Hutton Orbital vliegen in Alpha Centauri, ff checken wat er te vinden is. Ik wist dat het ver was, het station ligt bij Proxima Centauri op 0,22LY. Das dus 1,5 uur supercruise 8)7. Kom ik daar eindelijk aan, heb ik te weinig reputatie en kan dus niet docken :F

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Leutje schreef op vrijdag 23 september 2016 @ 15:05:
[b]Niet vergeten iedereen! Morgen avond 20:30 Blaauw City!
Mijn conditie is super-kak vandaag, maar ik ga mijn best doen. Alles is klaar, mijn schepen liggen bij Blaauw.

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Inderdaad

NIET VERGETEN! VANAVOND OM 20:30! BLAAUW CITY IN HIP 87414!


En nu voor stefijn en snuifje... euhm.. ik denk dat ik de vrienden reqeust verzonden heb in beta :P

Heb ze net nogmaals gedaan in 2.1 sorry :)

Zo.. nu even geld verdienen met een 3000 lichtjaar rondtrip in mijn python :P De Vip is tot dusver erg happy!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Mocht je in slaap vallen bel ik je wel Robbie ;)
*ja maar je hebt mijn telefoon nummer niet!

DAN ROEP IK WEL HEEL HARD! :D

Rust lekker uit vandaag voor zover dat gaat en ik zie je vanzelf wel online verschijnen.

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Leutje schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 11:56:
Inderdaad

NIET VERGETEN! VANAVOND OM 20:30! BLAAUW CITY IN HIP 87414!


En nu voor stefijn en snuifje... euhm.. ik denk dat ik de vrienden reqeust verzonden heb in beta :P

Heb ze net nogmaals gedaan in 2.1 sorry :)

Zo.. nu even geld verdienen met een 3000 lichtjaar rondtrip in mijn python :P De Vip is tot dusver erg happy!
Reporting for duty o7
Oops :+

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-08 19:31

azteke

King

Hmm, ik ben bang dat ik vanavond 20:30 niet ga redden, zit nog 11 jumps van Blaauw af en ik denk dat onze gasten niet op tijd weggaan. :/

Of zal ik ze eerder wegsturen? >:) 8)7

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...

Zo, even mijn battlewagon gepimpt 8)
edit: Verzamelen we trouwens in open-modus?

[Voor 22% gewijzigd door Drumatiko op 24-09-2016 19:15]


 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
Nou, in Blaauw zitten mijn Vulture, Cutter en gepimpt ASP explorer in garage.
Mijn Clipper ligt in Cubeo.. die kan ik in 5a10 minuten ophalen.

Nu moet ik nog gaan eten.. Wacht op de bezorger :9

[Voor 15% gewijzigd door captain_ghost op 24-09-2016 19:14]

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje

Ik wil best de regie op me nemen hoor Rob. Dan doe ik alleen geen headset op.


Ik ben nu in de beta een missie aan het doen... w00t!!! :D zal het posten als ik zo thuis ben!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

RobV schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 19:05:
Ik heb getest. Hardware doetut, FdL doetut, Mobius groep doetut, screenshot doetut, netwerk doetut

Ik heb nog geen TS of Discord geconfigureerd, ik weet ook niet of de ingame chat met een grote groep werkt?

Ik ben ook geen held met ingame typen en lezen. Als het druk wordt mis ik veel dingen die langskomen. Daarom wil ik vragen of iemand anders de regie op zich neemt?
Ingame kan via de local chat, maar het verzamelen is wellicht makkelijker via de discord chat?

Discord link: https://discord.gg/WSkkds9 (Discord installeren, registreren en je bent klaar)

Verzamelen we trouwens in Mobius of Open? In hang nu al een uur rond het station screenshots te maken in open ik heb nog geen andere commander gezien (dus is veilig :P) edit: zit nu in mobius

 • BeranMuden
 • Registratie: Januari 2009
 • Laatst online: 15-07 09:10
Cmdr. Beran Muden, reporting for his mandatory personel photograph.
Ho!-Ly! SH... Wat was me dat een missie zeg!
Een missie die me ongeveer 6 uur van me leven koste. Maar dat was het zeker waard! (en niet alleen kwa opbrengsten haha)

Goed! Ik moest meneer de vip Luke Osborne pak em beet 1500 lichtjaar verderop brengen. Maar ook weer terug. Ik moest een Carbon star naderen en dan zou ik na hem terug gebracht te hebben ongeveer 1.5 miljoen krijgen van hem. Nou is dit een beta dus dan doe ik dat wel even.


Ik zat in mijn ouwe trouwe python en denk.. mwah het kan wel in dit ding. Dus ik nam de missie aan en ging 50 keer springen naar de carbon ster.
De hele weg geen problemen De vip Happy! easy money en geen bugs.
Tot ik de laatste sprong deed

Het is een HUGE! ass ster en mijn toeristen beacon was erg dicht bij de ster. Ik dacht toen meteen al... "oshit..."
En dat bleek! Niks van gelogen! De 50 sprongen heen waren sneller klaar dan de planeet waar de beacon op staat te naderen. Ik ben eigenlijk nog nooit zo bang geweest om mijn scheepje te verliezen (ook al is het beta) De hitte van de ster is zo intens en komt zo ver weg dat ik de planeet naderde met nog maar 66% hull over.
De laatste 2 nm moest ik gewoon af leggen. dus maximaal 312 m/s en geen superckroes! (:P) tot die tijd supercruise aan, supercruise uit. ...aan....uit.... ik zal het halen verdomme!

Dit duurde ook nog even helaas.. en het werd maar warmer !

GERED!!pfew! :D... euh ik moet ook nog terug....

Ok. Nou dan gaan we maar he meneer Osbourne? (die al mijn hull schade niet kon waarderen en niet wist dat het nog verder naar beneden ging :P )

Het duurde zeker een uur en nog meer schade maar toen! Toen was ik vrij! Op naar HIP 87414!
FSD Malfunctioned!

ohnoooo.. :(
Frame shift online.
oh.. pfiew

Na nog een keer of 20 een Malfunction gehad te hebben kwam ik eindelijk thuis!
Ik zag de missie niet terug in de missie board. hmmm bug.. OH WACHT! Het is een passagier!

Dus even gekeken hoeveel ik van mijn 1.5 miljoen heb over gehouden.


Oh... My......
*O* *O* *O*

Dus buiten het feit dat dit mischien mijn spannendste missie OOIT was verdiende het ook nog eens geweldig!
Dit was een fantastische dag FD! _/-\o_

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Bedankt allemaal, was best lachen zo. Ik ga binnenkort even een kleine canyon of krater met steile wanden opzoeken zodat we een echte derby kunnen houden :P

Edit: ow balen, zit dat stomme Discord logo in de weg 7(8)7

[Voor 9% gewijzigd door Drumatiko op 24-09-2016 21:54]

En nu de opgepoetste versie:

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Was leuk al dat gehannes. Dank u allen, ik heb me vermaekt d:)b

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 12-08 09:37
Lekker naar Frontier sturen! Als 50% van de "newsletter" rommel is over wat de andere spelers doen, dan mogen wij er ook wel eens op staan. Nederlanders verenigd in E:D!


[afbeelding]

[Voor 41% gewijzigd door EliteGhost op 24-09-2016 22:15]


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Ik ga morgen kijken of ik die fly-by's kan GIF'en. Die gaan zeker viral.

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

Heb de race gemist maar volgende keer let ik goed op waar we heengaan

Goedzo !

Volgende keer ben ik er ook bij! Ik hoop de rest ook :D

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49


Help een monsters.
Steentje beschermt mij wel!
Kijk mooie speelgoed!Wou dat mijne was :'(

[Voor 45% gewijzigd door captain_ghost op 24-09-2016 22:32]

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje


 • Boefmans
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 07:45
Leutje schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 20:02:
Ho!-Ly! SH... Wat was me dat een missie zeg!
Een missie die me ongeveer 6 uur van me leven koste. Maar dat was het zeker waard! (en niet alleen kwa opbrengsten haha)

Goed! Ik moest meneer de vip Luke Osborne pak em beet 1500 lichtjaar verderop brengen. Maar ook weer terug. Ik moest een Carbon star naderen en dan zou ik na hem terug gebracht te hebben ongeveer 1.5 miljoen krijgen van hem. Nou is dit een beta dus dan doe ik dat wel even.
[afbeelding]

Ik zat in mijn ouwe trouwe python en denk.. mwah het kan wel in dit ding. Dus ik nam de missie aan en ging 50 keer springen naar de carbon ster.
De hele weg geen problemen De vip Happy! easy money en geen bugs.
Tot ik de laatste sprong deed

Het is een HUGE! ass ster en mijn toeristen beacon was erg dicht bij de ster. Ik dacht toen meteen al... "oshit..."
En dat bleek! Niks van gelogen! De 50 sprongen heen waren sneller klaar dan de planeet waar de beacon op staat te naderen. Ik ben eigenlijk nog nooit zo bang geweest om mijn scheepje te verliezen (ook al is het beta) De hitte van de ster is zo intens en komt zo ver weg dat ik de planeet naderde met nog maar 66% hull over.
De laatste 2 nm moest ik gewoon af leggen. dus maximaal 312 m/s en geen superckroes! (:P) tot die tijd supercruise aan, supercruise uit. ...aan....uit.... ik zal het halen verdomme!
[afbeelding]
Dit duurde ook nog even helaas.. en het werd maar warmer !

GERED!!
[afbeelding]
[afbeelding]

pfew! :D... euh ik moet ook nog terug....

Ok. Nou dan gaan we maar he meneer Osbourne? (die al mijn hull schade niet kon waarderen en niet wist dat het nog verder naar beneden ging :P )

Het duurde zeker een uur en nog meer schade maar toen! Toen was ik vrij! Op naar HIP 87414!
FSD Malfunctioned!
[afbeelding]
ohnoooo.. :(
Frame shift online.
oh.. pfiew

Na nog een keer of 20 een Malfunction gehad te hebben kwam ik eindelijk thuis!
Ik zag de missie niet terug in de missie board. hmmm bug.. OH WACHT! Het is een passagier!

Dus even gekeken hoeveel ik van mijn 1.5 miljoen heb over gehouden.
[afbeelding]

Oh... My......
*O* *O* *O*

Dus buiten het feit dat dit mischien mijn spannendste missie OOIT was verdiende het ook nog eens geweldig!
Dit was een fantastische dag FD! _/-\o_
Geweldig verhaal. En die reward... Dst is bijna 5x wat ik. Nu waard ben in elite lol.

mixing a drink and music

...save as... new background... DONE! :D

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
Nog eentje foto.
Alsof ie uit mobiel telefoon geschoten!

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje


 • Patje040175
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 07-07 21:06

Patje040175

Zwarte koffie !!!

Superfoto's, ik zeg frontier newsletter material !!!!

Goedzo !


 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 12-08 09:37
captain_ghost schreef op zaterdag 24 september 2016 @ 22:29:
[afbeelding]

Help een monsters.
Steentje beschermt mij wel!


[afbeelding]

Kijk mooie speelgoed!

[afbeelding]

Wou dat mijne was :'(
Ah dus jij reed op me schip :p was dat vlak voordat ik je er af katapuldeerde? Er reed ook nog iemand op m'n ramen. Ben nog steeds bezig met lappen... :(

 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-08 19:31

azteke

King

EliteGhost schreef op zondag 25 september 2016 @ 00:59:
[...]
Ah dus jij reed op me schip :p was dat vlak voordat ik je er af katapuldeerde? Er reed ook nog iemand op m'n ramen. Ben nog steeds bezig met lappen... :(
Excuus, dat was ik. Waar kan ik een kannetje ruitewisservloeistof afleveren? O-)
Een troost! Toen ik van je schip af reed explodeerde mijn SRV 8)7

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...ooeehh...
Dit was een spoiler van gister op een elite meet

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

Leutje schreef op zondag 25 september 2016 @ 10:03:
[video]

ooeehh...
Dit was een spoiler van gister op een elite meet
Kijk dat ziet er tof uit, hopelijk maken ze een aantal hand-crafted locaties. :9~

spoiler:
Nu nog combat-SRVs (tanks *O* ) toevoegen, en we hebben een mooie locatie voor landbattles tegen de aliens/federation.

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)


Sorry, de videokwaliteit sucks. De opnames waren goed maar er is kennelijk iets misgegaan bij importeren. update: Nee hoor, de opnames zelf waren al kut. "It’s worth noting that the built-in screen recorder can’t produce high-resolution videos. ", WTF Microsoft.

[Voor 35% gewijzigd door RobV op 25-09-2016 11:34]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Das een mooie voor pagina 1 Rob! :D

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT

RobV schreef op zondag 25 september 2016 @ 10:43:
[video]

Sorry, de videokwaliteit sucks. De opnames waren goed maar er is kennelijk iets misgegaan bij importeren
Holy shit die laatste hahaha :9~

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Kennelijk heeft Leut een andere Karma dan jij en ik..

Ik kan het maar niet begrijpen dat zoiets triviaals als een screenrecording zo ongelofelijk veel moeite, tijd, instellen en aankloten vergt. 'je driver is oud' (nee), 'je codecs zijn verkeerd' (nee), 'je heb de verkeerde .net framework' (nee). We leven in 2016 dudes, fix that shit.

/rant

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Update:

Ik gebruik NVidia surround in borderless mode om een alt-tab issue met Elite. De nvidia capture ware heeft dezelfde issues als microsoft game dvr. Namelijk het downscalen van de video 5760x1080 naar 1920x372

Nvidia capture werkt niet icm surround dus die valt ook af.

Ik ben gaan zoeken en kwam uit op OBS studio. Freeware, even stuntelen met setting maar daarna PERFEKTE captures op instelbare kwaliteit en compressie. Je kunt zelfs instellen om je muis wel/niet te capturen en/of extra microfoons.

https://obsproject.com

Me happy.

[Voor 8% gewijzigd door RobV op 25-09-2016 15:27]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 07:57

GeeBee

Oddball

RobV schreef op zondag 25 september 2016 @ 13:40:
[...]

Nou ik geef het op. Het werkt kut niet naar wens.
Veel mensen vinden "kut" een vervelend woord om te horen, terwijl het gewoon een acroniem is voor Kwalitatief Uitermate Teleurstellend...

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.


 • XaeonBE
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 14-07 08:17
Ben zelf ook nog maar pas herbegonnen. Heb de Horizons expansion gekocht en ga dit toch ook weer wat meer spelen. Waarschijnlijk enkel in de weekends want dit is niet een spel wat je op zet en na 10 minuten weer afsluit in mijn mening.

@XaeonBE | Discord ID: XAEONBE#2830 | Steam & Origin & UPlay & Nintendo ID: XaeonBE | Switch friendcode SW-0920-5796-9594

XaeonBE schreef op zondag 25 september 2016 @ 18:02:
Ben zelf ook nog maar pas herbegonnen. Heb de Horizons expansion gekocht en ga dit toch ook weer wat meer spelen. Waarschijnlijk enkel in de weekends want dit is niet een spel wat je op zet en na 10 minuten weer afsluit in mijn mening.
Welkom! Een kwartiertje even snel wat doen gaat inderdaad wat lastiger bij ED, zeker als je een missie op pakweg 400.000ls afstand aanneemt (toch Rob? :P). Binnenkort komt een nieuwe patch uit voor Horizons waar extra gameplay en mooiere graphics geïntroduceerd gaan worden, wat dat betreft ben je op een mooi tijdstip weer begonnen.

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Plaatjes van zaterdag:

Buiten bij Blaauw City

Op de grond:
(ik ben niet geheel tevreden over de genomen foto's, ik zal volgende keer maar geen fotograaf zijn denk ik)

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


 • zion
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 09-08 04:08

zion

I GoT my I on U

Volgens OBS Help kan dit door naar OBS -> Filters -> add a crop filter te gaan en zou dan theoretisch bij jou ook moeten werken.

Hier een linkje naar de "how to" .PDF (begint bij pag. 27), hopelijk heb je er wat aan, gebruik zelf geen OBS, en ze zeggen zelf dat het nog wat omslachtig werkt (en dat ze er mee bezig zijn dit makkelijker te maken), maar dat het dus wel kan.

10-08-1999 - 10-08-2021, 22 jaar zion @ Tweakers.net
systeem


 • Tyoi
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07-07 15:53

Tyoi

Beddytear

Zo, eersgisteren m'n nieuwe HOTAS binnen: De X56 Rhino ter vervanging van mijn X52 Pro. Eerste indrukken: Zowel de throttle als de joystick hebben een grotere en zwaardere basis waardoor ze lekker stabiel blijven staan. De jaw van de joystick is wat zwaar en het vasthouden is daardoor in het heetst van de actie wat moeilijk, al ging het zondag een stuk beter. De throttle is super zwaar, zelfs op de lichtste setting. Als je deze snel naar voren en achter beweegt dan gaat het opeens een stuk lichter, maar zodra de throttle 'afkoelt' dan is het weer over. Ik heb mij laten vertellen dat dit moet inslijten, en na een weekje ofzo beter wordt (of je went eraan). De rest: Veel beter dan mn vorige hotas, al moet ik mijn 'muscle memory' wel trainen want druk steeds op de verkeerde knoppen of moet er nog bij nadenken. Oefenen oefenen oefenen :P Vooralsnog super happy mee!

Ook gisteren een FdL gekocht (jeej!). Voor ~50mil aan versleuteld en de hazres's opgezocht. Moet zeggen dat ik initieel een beetje teleurgesteld ben. Ik heb er 4x pulse laser en 1 huge multi cannon op zitten. De 4 lasers overhitten als een malloot. Ik kan niet eens in een keer de schilden van een python of een conda neerhalen. Dat lukte mij wel in m'n vulture. Ook moest ik een aantal keer noodgedwonen docken na een canopy breach van zelfs de kleinste schepen die mij aanvielen. De huge multi-cannon knalt wel lekker weg; power plants zie je voor je ogen ontploffen, mits je je schip onder controle hebt en leert hoe deze het snelste on target krijgt want de behendigheid t.o.v. de vulture is een stuk lager. Initieel ook een 4A shield cell bank erop gehad, maar die doet meer kwaad dan goed, dus vervangen met een hull reinforcement.

Ook hier voor mij: oefenen oefenen oefenen. En mss lekker doorsparen voor een Python, ik heb het idee dat die 2(3) large p.lasers het beter doen dan 4 mediums en een huge.

Vraag voor degene die een FdL hebben (en gebruiken in combat) Normale 5A schilden of 5C Bi-weave? De Bi's zijn in de helft van de tijd weer geladen, maar de 5A's hebben een hogere sterkte (zowel 'net opgeladen' als totaal)

1) You are on the internet.
2) You are on Tweakers.net.
3) You are reading my signature.
5) You didn't notice that there is no 4.
6) You just checked it.


 • Tyoi
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 07-07 15:53

Tyoi

Beddytear

i5 2500K met GTX 960 4G Gaming. Triple monitor voor 6060x1080 (=+bezel correction) alles op ultra, geen problemen.

1) You are on the internet.
2) You are on Tweakers.net.
3) You are reading my signature.
5) You didn't notice that there is no 4.
6) You just checked it.


 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 01:46
Imo heb je drie opties, 1 scherm (zo ouderwets), 3 schermen (check Rob z'n mancave) of VR. Die wil ik zelf nog wel aanschaffen maar dan moet ik de baas even lief aankijken O-)

@boef
Als je een shitload aan unknown artifacts verkoopt aan het station dan corrodeert het station weg. Dat is te fixen door weer meta-alloys te brengen. Als je bij de community goals kijkt staat er ook bij vermeld dat dit gevolgen kan hebben op de GC.

Dit is ook bij Jaques station gebeurd en is waarschijnlijk de reden waarom het zijn eind bestemming niet heeft gehaald.

[Voor 52% gewijzigd door daPet op 26-09-2016 15:06]

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


 • Xtr3me4me
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 11-08 19:34

Xtr3me4me

Saiyajin Godlike Tweaker

daPet schreef op maandag 26 september 2016 @ 14:59:
Imo heb je drie opties, 1 scherm (zo ouderwets), 3 schermen (check Rob z'n mancave) of VR. Die wil ik zelf nog wel aanschaffen maar dan moet ik de baas even lief aankijken O-)
Zou zeggen doen!! 3 schermen...leuk..wauw! VR in E:D...mindblowing!! Kan E:D ook niet meer spelen op me monitor, is gewoon..tja not the same!

-- My Gaming Rig Power -- -- <SG> Diabolic --


 • Stefke
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 12-08 16:32
Ik zou graag zien dat ik de ship's boordcomputer kon offloaden naar mijn touchscreen laptop :) maar dat zal ook wel niet komen.

 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 01:46
Tyoi schreef op maandag 26 september 2016 @ 15:39:
Ik vraag me af of Frontier echt bezig is met multi-monitor/SMP functie. Denk dat ze zwaarder inzetten met VR. Met de slogan 'made for VR' enzo... :'(
Ik meen toch een presentatie gezien te hebben waar in dit wordt gefixt. Eens kijken of ik het nog kan vinden.


Edit
Kan het niet meer vinden, is al weer tijdje geleden -O-

[Voor 8% gewijzigd door daPet op 26-09-2016 17:29]

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-08 19:31

azteke

King

GeeBee schreef op maandag 26 september 2016 @ 17:20:
Interdicted, ontsnapt, maar FSD aan gort geschoten, repair unsuccesful...
Wat nu?
Ik meende ergens gelezen te hebben dat een reboot een module van 0 naar 1% kan brengen. Weet niet of dat hier ook voor geldt maar is het proberen waard?

Hebbes: https://steamcommunity.co...ons/0/611702631252187864/

[Voor 10% gewijzigd door azteke op 26-09-2016 18:17]

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...

azteke schreef op maandag 26 september 2016 @ 18:15:
[...]


Ik meende ergens gelezen te hebben dat een reboot een module van 0 naar 1% kan brengen. Weet niet of dat hier ook voor geldt maar is het proberen waard?
Dat zou moeten werken inderdaad:
http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Reboot_and_Repair

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Het kost maar 6 minuten om 7.700.000CR kwijt te raken voor een 200k missie naar ADIT :X

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

RobV schreef op maandag 26 september 2016 @ 19:28:
[...]

Ik zat voornamelijk een heleboel _niet op te letten_. Teveel bezig met de capture tooling. Eigen schuld, maar ja, that's what insurance is for. Ik hoop wel dat het een fatsoenlijke video is geworden.
Prima kwaliteit d:)b

 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Niet als je zelf in een lousy-conda zit..

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

Je moet het ook niet helemaal serieus nemen, kan me voorstellen dat een elite-conda lastig is als je niet weg kunt vluchten. :P

 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 07:57

GeeBee

Oddball

Na het eten weer inloggen en hij doet 't... _/-\o_

Ik ben bij Wredguia EO_H B37-5 en op weg naar CEOS voor een reputation boost zodat die lekkere 5M missies weer beschikbaar zijn.

Hij geeft af en toe nog steeds een Malfunction, dus dit:

[Voor 29% gewijzigd door GeeBee op 26-09-2016 19:49]

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.

oh arme rob! (er was nog een pagina lol)
Maar wees gerust! Mijn condatje had na 2 minuten al de geest gegeven. Dat ding kan niet eens boosten met zijn 3d schildje ;)

Maar wel bijna 60 lichtjaar springen woei!!

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
CT schreef op maandag 26 september 2016 @ 19:42:
Na 156uur spelen heb ik nooit meer dan 10mil gehad, snap niet hoe mensen uberhaupt zoveel bij elkaar sprokkelen, en 7.7m verliezen is bij mij meteen van scratch beginnen.
En elke keer dat ik lees over 'money making' routes of missies zoals die Sothis / Ceos zijn die systems in lockdown (zoals nu dus).
Ochja, ook op budget vermaak ik mij prima altijd ;)
Een paar weken terug heb ik ongeveer 200 miljoen bijeen gehaald met sothis missies. Ik heb ervoor gekozen om het meeste te verbrassen, want gratis geld is fun fun. Voor de beta precies eender. Doordat mijn profiel kapot ging heb ik in de 2.2 beta 1 miljard credits gekregen van tech support. Ook daarvan is inmiddels nog maar 300 miljoen over. Vaak dood, veel upgrades.. thats what betas are for!!

Ik heb de afgelopen maanden alleen maar gespeeld om the Gathering in HIP87414 te pushen. En aangezien de boog niet altijd gespannen kan zijn heb ik de laatste dagen wat meer een Yolo instelling.

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72

En zo hoort het! Mee eens! Als HIP me nodig zou hebben ben ik daar! Zo niet ben ik alles behalve daar! Het universum is groot! De tijd om te spelen is klein. Er is zo veel te doen!

Zoals nu kleine fumerols bekijken in sol :D Je wint er niks mee maar altijd leuk om te doen. Bij een volgende UA/UP/barnacle avontuur ben ik er ook zeker bij!

Overigens ben ik nu onderweg naar Planet 9! persephone heet dat De 9de planeet die pas geleden min of meer voorspeld is in ons echte leven. En Elite heeft hem al :P

[Voor 19% gewijzigd door Leutje op 26-09-2016 20:09]

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • Parcival44
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 26-07 22:17
CT schreef op maandag 26 september 2016 @ 19:42:
Na 156uur spelen heb ik nooit meer dan 10mil gehad, snap niet hoe mensen uberhaupt zoveel bij elkaar sprokkelen, en 7.7m verliezen is bij mij meteen van scratch beginnen.
En elke keer dat ik lees over 'money making' routes of missies zoals die Sothis / Ceos zijn die systems in lockdown (zoals nu dus).
Ochja, ook op budget vermaak ik mij prima altijd ;)
hm ben ook geen echte power player maar mijn eerste geld heb ik via cobra en asp explorer met rare trade routes gedaan. ging niet heel hard maar had echt wel een maxed aspje

daarna aardig wat rep opgebouwt en daarmee krijg je best leuke missies

nu kan ik met een Adit run ( stack 20 misies in hip87414 ) een paar miljoen halen voor 13 lichtjaar en 5 min in the system( ja wel 3 stations en niet je zelf laten neerhalen zoals Rob ;) )
andere optie is in nhip komen ook geregeld 100 ltyr trade misies voorbij die leveren ook 1-2 mill per stuk op meestal komen er een paar tegelijk dan tik ook leuk aan

<<Crunck>>Christina Pagniacci: No intensity, no victory.

Drumatiko schreef op maandag 26 september 2016 @ 20:15:
[...]


Als je een half uurtje wacht dan check ik het voor je :*)
Genoeg missies te vinden daar, laadruim alweer half vol *O* *O* *O*

edit: en nu helemaal vol :9~

[Voor 5% gewijzigd door Drumatiko op 26-09-2016 20:45]

De Beluga word 74 miljoen in 2.2 of 7.4 in de beta :P

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


 • azteke
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 07-08 19:31

azteke

King

RobV schreef op maandag 26 september 2016 @ 19:51:
[...]

Ik heb de afgelopen maanden alleen maar gespeeld om the Gathering in HIP87414 te pushen.
Ik heb er ook al aardig wat missies voor the gathering in HIP87414 opzitten, maar vooral om daar allied te worden. Doet de game engine nog iets met een minor faction als die heel veel geboost wordt?

CMDR azteke || You never get a second chance to make a first impression...

Vergeet niet dat de Cutter het beste transportschip in het spel is, dat is eigenlijk een geldprinter :P

Hier nog een shotje van de combatcutter:

komt er nog best aardig uit na wat ge-edit in windows :P

Edit: Wacht maar Tyoi,.. op een gegeven moment zie je je schip niet landen, maar een beetje rondvliegen en vervolgens weer vertrekken, de eerste keer dat je dat meemaakt is echt een WTF-moment _O-

[Voor 26% gewijzigd door Drumatiko op 26-09-2016 22:03]


 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
500ms op cutter.... het moet nog niet gekker worden dan nu al

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje

Pagina: 1 2 3 ... 49Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee