• RobV
 • Registratie: Juni 2013
 • Niet online
(overleden)
Mede-auteurs:
 • Leutje
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

Leutje

 • Drumatiko
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online

Drumatiko

 • EliteGhost
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 16-08 10:49

EliteGhost

 • MacNetron
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 02-08 17:08

MacNetron


Mede auteur en vriendje @RobV Is overleden. Hij heeft zijn eigen Planeet in Elite Dangerous. Rob's Place in Kepler-20We hebben onze eigen privé server/group in Elite Dangerous

Voeg simpelweg de groep "THE GATHERING" toe ingame (daPet beheert de groep)

Wat is E:D?
Gameplay en spelachtergrond
Seasons en kosten
Single-& Multiplayer
Wings en communicatie
(Discord)
TweakCommanders
Mining en Trading
Bounty hunting
Exploring
Powerplay
Beginnerstips
Voorgeschiedenis
Verhaal en expansions
Nuttige links
Bijzondere locaties
Hall of FameDeveloper: Frontier Developments
Genre: Space Simulation, Multiplayer & Singleplayer
Releasedate: 16 December 2014
Official Site: http://www.elitedangerous.com/


Wat is Elite Dangerous?
Elite:Dangerous, kortweg E:D, is een multiplayer space combat simulator schuine streep MMORG schuine streep free roaming game. Vlieg rond, ontdek sterrenstelsels en planeten, verhandel goederen, jaag op piraten of wordt zelf piraat! Dankzij procedural generation is elk stelsel uniek en bijzonder. En met de laatste uitbreiding is het zelfs mogelijk om te landen op al die verschillende planeten!
Gameplay en spelachtergrond
Je start het spel met een Sidewinder welke je hebt geleend van de pilot-federation. Met dit schip zal je missies of activiteiten moeten uitvoeren om geld (credits) bij elkaar te verzamelen, en ook zo je status/rang bij de verschillende partijen te verhogen. Voor een deel van de schepen geldt dat je een voldoende hoge rang moet hebben om ze te kopen, maar het grootste deel van de schepen is gewoon vrij toegankelijk.

Je schip bestaat uit hardpoints (wapens), core internals (basis componenten die je altijd nodig hebt), optional components (optionele onderdelen die je kunt afstemmen op de functie van je schip). Daarnaast is er nog de mogelijkheid cosmetische aanpassingen aan je schip te maken.

Het spel wordt gespeeld vanuit de cockpit (dus geen 3th person view, behalve voor het maken van screenshots). De flight-physics zijn dusdanig dat het je rekening moet houden met het gewicht van je schip, je snelheid en de bewegingen welke je maakt. Je wordt hierin ondersteund door Flight Assist (boordcomputer) welke voorkomt dat je als een malle door de ruimte gaat spinnen. Als je ver gevorderd bent kun je ook zonder FA vliegen, je kunt dan heel wat meer bijzondere manoeuvres uithalen. Wanneer je dood gaat ben je niet je volledige schip kwijt, maar slechts 5% van de nieuwwaarde, zorg er echter wel voor dat je genoeg credits hebt om dit eigen-risico van de verzekering te betalen anders moet je wél helemaal opnieuw beginnen met een Siderwinder.

Credit verdien je in het spel met Bounties, traden, exploren, smokkelen, piraterij, of met powerplay. Nadat je je gewenste schip en onderdelen hebt gekocht, kun je de onderdelen ook nog fine-tunen bij een ingenieur (je hebt hier wel de Horizons-uitbreiding voor nodig). Naast het “standaard” exploren zijn er ook nog raadsels/geheimen in het spel welke nog niet zijn opgelost, zie hiervoor het Elite Dangerous Forum.

Binnen het spel zijn er 3 fracties: The Empire, The Federation en The Alliance. Tussen de Empire en Federation is een (koude) oorlog aan de gang. De verwachting is dat in de komende patches aliens hun intrede zullen doen. Op moment van schrijven is er een gecrasht schip gevonden op een planeet.

De huidige versie van Elite Dangerous zag enkele jaren terug het levenslicht na een crowdfunding actie, en is een remake van het oorspronkelijke spel welke 30 jaar geleden op de markt was. Het is de bedoeling dat dit spel steeds verder doorontwikkeld gaat worden, en modulair uitgebreid gaat worden met (betaalde) expansies. Bij dit spel betaal je geen maandelijks/jaarlijkse contributie, enkel een vaste som bij aanschaf van het spel.
Seasons en kosten
Elite Dangerous is te verkrijgen via de Frontier Store of via Steam (Voor de XBox uiteraard via de XBox Store).

Elite Dangerous bestaat uit een basisspel (Elite:Dangerous) met daar boven op de regelmatige uitbreidingen. De uitbreidingen worden verkocht als 'Season' en bestaat uit 4 major uitbreidingen voor dat jaar. Momenteel zitten we halverwege season 'Horizons'. Met Horizons 2.0 mochten we landen op planeten zonder atmosfeer, Met 2.1 werd Crafting toegevoegd door middel van de Engineers. 2.2 gaf ons onder andere passenger missies en ship launched fighters, en straks met 2.3 komen er weer nieuwe spelelementen bij.

Prijzen
Elite Dangerous: €24,99
Elite Dangerous:Horizons Season Pass: €24,99
*Momenteel zijn de prijzen voor PC (via de Frontier Store) en XBox gelijk.

Wil je enkel korte gevecht scenes doen, kun je ook Elite Dangerous:Arena kopen voor slechts €6,75. Bij bovenstaande uitvoering zit deze Arena modus er al gratis bij.
Single-& Multiplayer
In Elite Dangerous heb je slechts 1 savegame. Je prestaties in single en multiplayer worden dus samengevoegd. Sterker nog; singleplayer (solo) is multiplayer (open) maar dan zonder andere spelers erin. Daarnaast is er nog de mogelijkheid om een private-group te starten. Dit is als het ware een afgeschermde groep waarbij je wel samen kunt spelen, maar je geen vreemden tegenkomt (tenzij je vreemden uitnodigt in je groep natuurlijk).

In “Open” zal je op moeten letten voor Player-versus-Players spelers (PVP’ers). Je loopt het risico om zonder enige reden neergeschoten te worden. Mocht je een multiplayer ervaring willen hebben zonder PVP, dan kun je de “private group” “Mobius” joinen; dit is een afgeschermde groep van duizenden spelers waar het aanvallen van andere spelers verboden is (doe je dit wel, dan wordt je permanent uit de groep gezet).

Wanneer je samen wilt vliegen, dan kun je met 3 anderen een “wing” vormen van 4 spelers. Je kunt hierbij de ingame voice chat gebruiken en je ziet elkaars locatie. Zie paragraaf “Wings en communicatie” voor meer informatie. Je kunt ook andere tweaker-piloten toevoegen aan je vriendenlijst, zie paragraaf “TweakCommanders”.

Wings en communicatie
Als je in het spel het tweede menu opent (druk op “2”), dan zie je de chatbox. Op de tweede tab van dit menu zie je de namen van alle spelers welke in de buurt zijn (inclusief vrienden die online zijn, maar NIET in de buurt zijn), en kun je per speler kiezen wat je wilt doen (bijvoorbeeld het versturen van een privé bericht).

In het derde tabblad zie je de opties welke gerelateerd zijn aan het vormen van een “Wing”. Een wing is een groep van maximaal 4 spelers welke samen willen spelen. Het voordeel van het vormen van een wing is dat je elkaar makkelijk kunt terug vinden, de communicatie eenvoudig is (via Voice chat) en je nu eenmaal als groep veel sterker bent dan wanneer je solo vliegt. Let op dat je altijd je “wing beacon” aanzet als je in een wing vliegt, dit kan via menu 4 (laatste tab).

Wanneer je samen met je andere wing-members op dezelfde locatie bent, maar je elkaar niet kunt zien, dan zitten jullie in verschillende instances (parallel universum, of uhmm… tjah... gewoon een andere server). Dit kun je oplossen door iedereen uit het gebied weg te laten gaan (spring bijvoorbeeld naar een ander systeem), en vervolgens weer terug te keren naar de gewenste bestemming. Dit zou het probleem moeten oplossen.

Op je radar worden alle schepen weergegeven míts ze binnen bereik zijn van je radar, én niet in Silent-Running modus vliegen (bij dit laatste gaan je schilden offline, en raak je snel oververhit, maar je verdwijnt wel van de radar). NPCs worden weergegeven als een oranje gevuld rechthoek, terwijl menselijke spelers worden weergegeven met een lege rechthoek.

Mocht je buiten het forum/spel nog met elkaar willen communiceren, dan kan dat via onderstaand Discord channel. Stuur een PM naar Drumatiko als je admin-rechten wilt hebben toegang tot de bar wilt hebben.
https://discord.gg/WSkkds9
TweakCommanders
Zie onderstaande links voor de andere tweakers welke Elite spelen (of speelden). Gooi even een berichtje in dit topic voordat je iedereen gaat toevoegen, anders loop je het risico dat men een "vreemde friend-invite" negeert.

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

Members only:
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Mochten de links niet meer werken, stuur dan een bericht naar Drumatiko
Thuisbasis: HIP87141, station Blaauw City
Tweaker Squadron: Tweakers United In Group (TUIG)
Mining en Trading

Mining

De meest lucratieve vorm van mining is het zogenoemde "deep-core-mining". Executeur heeft hier een prachtige instructievideo voor gemaakt:


Mocht de video niet werken, dan is er ook enige informatie te vinden in deze post

De juiste asteroïden kan je herkennen aan de hand van deze sheet:Trading - De gevaren
Als je met handel geld wilt verdienen, dan betekend dit dat je zelf goederen heen en weer moet vliegen. Zodra je deze goederen in je cargo-bay hebt, zal je een doelwit worden voor piraten. Wanneer je aangehouden wordt door een piraat, dan moet je óf heel hard wegvliegen, óf je moet een deel van je goederen afstaan. Aangezien het afstaan van je goederen ervoor zorgt dan je minder of geen winst maakt, is het het beste om snel weg te vliegen. Voor deze laatste optie is het goed om te weten dat je bij een interdiction direct je motor naar 0% moet terugschakelen; wanneer je vervolgens uit supercruise valt zal je niet als een doorgedraaide tol rondrollen, maar zul je gewoon stil staan (en je FSD koelt véél sneller af). Druk vervolgens direct op boost, en je hebt waarschijnlijk al 2km afstand tussen jezelf en de aanvaller voordat de aanvaller niet meer rondtolt. Zorg er wel voor dat je een snel schip hebt (de engine upgraden bij een engineer is zeker aan te raden, zelfs een lvl1 upgrade zorgt al voor een verschil).
Wanneer je verder bent in het spel, dan kun je er ook voor kiezen om de vijand te vernietigen, dit is met name een optie bij de grotere trade-schepen zoals de Anaconda en de Imperial Cutter. Bij de goedkopere schepen (T9 en lager) is dit niet aan te raden.

Trading - Variabelen
De hoeveelheid credits die je per tijdseenheid verdient hangen af van:
1. Het aantal FSD-jumps tussen de twee stelsels.
2. De afstand van het station tot de ster.
3. Het absolute verschil tussen de in en verkoopprijs.
4. Of je wel of niet een NPC als crewmember hebt aangenomen (deze snoepen een percentage van de winst op, ongeacht of je ze mee neemt in je schip).
5. De afmeting van je cargo-hold.
6. De onkosten.

Trading - Het vinden van een route

Het principe van handel is heel simpel; verplaats goederen van het systeem waar er meer aanbod is dan vraag, naar een systeem waar meer vraag is dan aanbod. De beste routes zijn degene welke je zelf ontdekt. Zie de volgende paragraaf voor een handige kaart waarop je kunt zien naar welke systemen je de goederen het beste kunt verschepen.

Naast de handel in normale goederen, kun je ook handelen in zeldzame goederen. Deze zeldzame goederen zijn op de markt aangeduid met een afwijkende kleur, en kun je slechts op kleine schaal inkopen. Hoe verder van de inkoopplaat je deze spullen verkoopt, hoe meer ze waard worden (probeer op ca. 160ly de spullen te verkopen). In onderstaand figuur is een diagram weergegeven met verschillende routes.


Volledigheidshalve dient vermeld te worden dat je met traden niet de meeste credits verdient. Met name het vervoeren van passagiers een bijzonder lucratief geworden in patch 2.2
Bounty hunting


Basisprincipe
Bij bounty hunting is het de bedoeling dat je schepen opspeurt welke “wanted” zijn. Wanneer je het schip selecteert, en de neus van je eigen schip richting je potentiële doelwit draait, dan zal het schip automatisch gescand worden. Je krijgt vervolgens linksonder in je scherm te zien of het schip gezocht wordt (wanted). Als je het schip vervolgens vernietigd, dan krijg je de bounty op je naam bijgeschreven en kun je de beloning ophalen in een van de stations van het systeem waar je de kill hebt gemaakt.

De beloning kun je verhogen door, naast de basisscan, het schip ook nog te scannen met een K-Warrent Scanner. Een scan duurt ongeveer 10 seconden, en kan op een afstand tussen de 4 á 2 kilometer uitgevoerd worden. Hoe hoger de klasse van je K-warrent scanner is, hoe verder je bereik is. Een D-klasse is normaliter toereikend aangezien je je toch goed wilt positioneren voordat je toeslaat.

Let bij het bounty hunten op dat je zelf geen cargo bij je hebt; wanted schepen zullen jou namelijk ook scannen en je aanvallen als je “waardevolle” spullen bij je hebt (hier valt alles onder wat je in je cargo-hold hebt zitten).

Samenstelling schip
Bij het bounty-hunten is het belangrijk dat je in leven blijft. Als je sterft dan verlies je je schip (het kost 5% van de nieuwwaarde om het weer terug te kopen), en bovendien verlies je alle bounties welke je tot dat tijdstip had verzameld. Het is dus niet onverstandig om af en toe je verzamelde bounties in te leveren in plaats van een lange periode achtereen door te gaan zonder tussenstop te maken.

Om in leven te blijven zijn twee zaken belangrijk:
- Snelheid
- Robuustheid

Wanneer je schip sneller is dan die van de vijand, dan zul je zelf kunnen kiezen wanneer je het gevecht start en beëindigd; je kunt simpelweg wegvliegen van het gevecht. Een andere opties is ervoor zorgen dat je schilden en/of hull dermate sterk zijn, dan je tijdens een gevecht door de robuustheid genoeg tijd hebt om naar supercruise te gaan. Bedenk je wel dat een zwaard schild er ook voor zorgt dat je lang moet wachten tot het opgeladen is.

Goede schepen voor bounty hunting zijn:
Eagle; deze is razendsnel, maar niet robuust
Cobra III; deze is razendsnel, en kan wat robuuster gemaakt worden door “hull reinforcement packages”
Vulture: Deze krachtpatser is zeer wendbaar, en heeft 2 “grote” wapen-hardpoints. Je zult veel plezier hebben aan dit schip
Fer-de-lance: Sterk schip (heeft een “enorm” wapen-hartpoint), is snel en is behoorlijk wendbaar
Anaconda: Een traag schip, welke gebruik moet maken van een uitgeschakelde “Flight Assist” om snel bochten te kunnen maken. Het schip heeft veel hardpoints en is zeer vernietigend zodra hij het doelwit in het vizier heeft. Overweeg bij dit schip een paar hardpoints met turrets uit te rusten zodat je snelle doelwitten kunt blijven bestoken terwijl je aan het draaien bent

Daarnaast zijn er nog goede federation en empire schepen (Federal gunship, Federal Corvette, Imperial Cutter). Zie ook onderstaand filmpje van Shrimp Tabasco in actie met zijn Federal Corvette:Standaard krijg je tijdens het vliegen hulp van de boordcomputer van je schip; de zogenoemde “flight assist”. Wanneer je “flight assist” uitschakeld, dan moet je zelf met je thrusters je richting veranderen tijdens het vliegen. Voorbeeld; als je een bocht maakt met FA-uit, en je neemt het gas volledig terug dan blijf je doortollen. Met FA-aan zul je vanzelf stoppen met draaien. Het voordeel van FA-uit is dat je je volledige vermogen van je thrusters kunt gebruiken om jezelf om te draaien (met als keerzijde dat je als het ware door de bochten gaat slippen, zeker bij de grotere schepen). Daarnaast zal je het snelst draaien wanneer je ca. 75% gas geeft (je engine slider is dan in het blauwe gebied van je HUD).

Het mag voor zichzelf spreken dat je je schip uitrust met de beste thrusters die je kunt kopen, en dat een zwaar schild (in combinatie met shield-boosters) je een hoop incasseringsvermogen geeft. Daarnaast kun je je hull upgraden naar bijvoorbeeld militairy-grade. Hoe zwaarder (qua gewicht) je je schip maakt, hoe langzamer deze kan draaien. Sinds de uitbreiding “Horizons” is het zeer sterk aan te raden om je schip te upgraden bij de engineers. Deze upgrades hebben 5 niveaus, maar zelfs het laagste niveau heeft al een leuk effect op je schip.

Naast het compleet vernietigen van een schip, is er de mogelijkheid om een module van het schip te slopen. Door deze sub-systems te vernietigen, zal het schip zelf ook kapot gaan (als je bijvoorbeeld de powerplant kapot schiet). Er is eigenlijk geen reden te bedenken om niet de power-plant als doelwit te maken; het schip krijgt sowieso schade, en mogelijk sloop je de module voordat het schip zelf stuk is.

Locaties
Er zijn verschillende locaties om te bounty hunten:
- Supercruise; hier kun je schepen scannen en vervolgens interdicten als ze wanted zijn.
- Resource Extraction Sites (RES); deze zijn aanwezig in sommige ringen van de planeten. Bij Low en High RES is er politie aanwezig welke je zal bijstaan in je gevecht. Bij Hazardous RES zijn de vijanden veel sterker en kan je meer verdienen; begin hier pas aan als je je schip onder de knie hebt, of ga er met een wing naartoe.
- Navigation Beacons; hier zijn vaak redelijk wat schepen te vinden, en dus zullen er ook een paar tussen zitten welke wanted zijn.
- Unidentified Signal Sources; hier kan je soms ook gezochte schepen terugvinden.

Tips
- Als je denkt te verliezen, wees dan niet bang om te vluchten.
- Als je in OPEN-mode aan het bounty hunten bent, zorg er dan voor dat je niet iemand anders zijn kill afpakt. Doe je dat wel, dan is de kans groot dat het een knokpartij onderling wordt.
- Schiet je per ongeluk op de politie, ga dan zo snel mogelijk uit het systeem, en wacht tot de bounty-timer voorbij is (linker menu, tweede tabblad). Vervolgens is de bounty omgezet in een boete welke je in een station kan afbetalen. Ga niet in gevecht met de politie, want ze zullen versterkingen oproepen.
- Vliegen alleen met schepen waarvoor je genoeg geld hebt om ze terug te komen.
- Als je een Wing gaat bounty hunten, dan krijg je de vijanden makkelijker neer. Nadeel is dat je de bounty moet delen met iedere wing-member die op deze vijand heeft geschoten.
- Zorg dat je weet waar je vliegt. Zeker met de loggere schepen is het risico groot dat je tegen een meteoriet aan slaat wanneer je midden tussen de rotsblokken aan het vechten bent.
- Begin eerst in een Low-RES, en bouw langzaam de moeilijkheid op. Zorg ook dat je achter de vijand vliegt voordat je het vuur opent.
ExploringGalactic Mapping Project
Onderstaande afbeelding is overgenomen uit: The Galactic Mapping project. Deze map is gemaakt door Corbin Moran, Erimus, AnthorNet, Finwen en velen anderen. Dit project bestaat onder andere uit het opzoeken en vastleggen van bijzondere plaatsen in de ruimte. Als je zin hebt om te gaan exploren, dan raden we je sterk aan om eens in bovengenoemde topic rond te kijken.


(with great thanks to the members of the Galactic Mapping Project, you guys rock!)

De gedetaileerde versie kan gedownload worden met onderstaande link:
Grote versie van de poster (50mb)


Of je nu een explorer bent of niet, dit is pure p*rno!


Hoe om te gaan met neutronensterren en witte dwergen:


Wanneer je met je SRV over een planeet rond rijdt, dan kom je stenen tegen waar je materialen uit kunt ontginnen. Je moet deze specifieke stenen kapot schieten en vervolgens kun je de materialen opscheppen met de cargoscoop. Er zijn verschillende soorten stenen die ieder een specifiek geluid maken op de scanner. Aan de hand van de scanner kun je ook andere interessante zaken terug vinden zoals gecrashte schepen, beacons, en bewaakte kisten. Met onderstaande link kun je de verschillen qua scan-signaal nakijken.
http://wavescanner.net/

Powerplay


In de bewoonde ruimte van Elite: Dangerous zijn, zoals eerder vermeld, 3 facties: de Federation, Empire en Alliance. Hoewel de drie grootmachten officieel niet in staat van oorlog verkeren zijn er regelmatig schermutselingen.Ook onderling zijn er conflicten.

Elke factie heeft leiders: generaals, senatoren etc, die allemaal de macht van hun factie willen vergroten. Het zijn individuen met een aanzienlijke hoeveelheid macht en geld die een deel van de stelsels binnen hun factie beheren.

Als speler is het mogelijk je aan te sluiten bij één van deze mensen. Het brengt financiële voordelen met zich mee en geeft jou een excuus om de schepen van de tegenpartij uit te smeren over ruimte en tijd.

In het totaal zijn er 10 zogenoemde "Powers". Individuen met de politieke status, macht en geld. Ieder van deze partijen probeert zonnestelsel over te nemen van een andere macht en iedere power doet dat op zijn eigen manier.
Iedere macht houdt orde in zijn of haar machtsbubbel door middel van "Command Capital" (CC). Hoe veel CC een power heeft hangt af van het aantal stelsel dat ze in hun macht hebben en hoe veel CC elk stelsel produceert en nodig heeft. Een gezond en goed presterend stelsel produceert meer CC dan dat het nodig heeft.

Het veroveren van stelsels is verdeeld in een aantal fasen:

- Preparation (voorbereiding);
- Expansion (uitbreiding);
- Fortification (versterken);
- Undermining (ondermijnen).

De manier waarop deze fasen worden ingevuld ligt aan de power.

1: Preparation
Het voorbereiden van een overname van een systeem gebeurd op het moment dat het systeem niet onder de controle is van een vijandige power. Bij een succesvolle voorbereiding (de preparation trigger is behaald) kan de power de volgende cyclus naar dat stelsel uitbreiden.

Voorbeeld: Voor Archon Delaine geldt dat men Kumo Contraband Packages (als vracht) vanuit een systeem dat onder Delaine's controle is, naar het te preparen systeem brengt. Zie het als een vorm van propaganda om de bevolking te winnen en zo 'geschikt' te maken voor overname.

2: Expansion
Wanneer een systeem succesvol is voorbereid tijdens de vorige cyclus komt het systeem in een expansion status, 1 cyclus lang. Net als preparation heeft elke power zijn eigen manier van expansion maar het doel is hetzelfde: Dat het systeem zich aansluit bij jouw power.

Voorbeeld: Voor Archon Delaine geldt dat in het over te nemen systeem deelnemen aan gevechten tussen de ''internal security'' en de Kumo Crew (de organisatie van Archon Delaine) in zogenoemde "Resistance Pockets" (vergelijkbaar met "conflict zones)". Voor elk ''internal security'' schip dat je kapot schiet ontvang je ''merits''. Is aan het einde van de cycle de trigger behaald, komt het systeem onder de controle van jouw power.

De power die op dat moment het stelsel dient te verdedigen heeft ook een trigger: behalen zij de trigger ook, dan mislukt de overname.

3. Fortification
Het versterken van een systeem is één van de belangrijkste taken tijdens een cycle. De vijand kan jouw systeem ondermijnen waardoor je potentieel dat systeem zou kunnen verliezen. Elk systeem onder de controle van jouw power heeft een fortification en een undermining trigger. Is de undermining trigger aan het einde van de cyclus behaald en de fortification trigger niet dan gaat de upkeep (in CC) drastisch omhoog. Lukt het je dan niet om het systeem te behouden in de volgende cyclus, dan is het verloren.
Is de fortification trigger behaald en de undermining trigger niet, dan wordt de ''upkeep'' van het stelsel verlaagd en kost het stelsel minder CC om te behouden. Dit is gunstig wanneer de kosten en inkomsten van CC bijna gelijk zijn. Zijn beide triggers behaald, dan heffen ze elkaar op en moet je de normale upkeep voor dat systeem betalen.
Voor Archon Delaine geldt dat men zogenoemde 'Marked slaves' vanuit het te versterken systeem naar het hoofdkwartier in het Harma system brengen om zo de band tussen het Archon Delaine hoofdkwartier en het te versterken systeem te verbeteren.

4. Undermining
Het ondermijnen van het gezag van een power zorgt ervoor dat het stelsel in opstand komt tegen de huidige power. Het stelsel wordt duurder en onstabiel. Dit kan voor jouw power weer een expansion betekenen.
Voor Archon Delaine geldt dat men naar het te ondermijnen systeem moet vliegen om daar powerplay schepen kapot te schieten. Elk schip dat aan een andere power dan de Delaine geallieerd is en daar kapot geschoten wordt levert merits op.

Merits
Merits zijn punten die men verzameld door actief deel te nemen aan powerplay.
Met genoeg merit punten stijgt men in rang.
1 is de basis rang die iedereen behoudt en heeft een klein aantal bonussen.
Met iedere rang stijgt ook de bonus die men aan het eind van een cyclus ontvangt en dit kan aardig oplopen.
Rang 5 is de hoogste rang die men kan behalen en levert letterlijk miljoenen op. Daar staat wel tegenover dat men een flink aantal merit punten moet behalen.

Door al deze fasen van powerplay is het mogelijk om elkaar het leven zuur te maken. Let wel: wanneer je je aansluit bij een power die tot de Federatie behoord, ben je niet meer welkom in de ruimte van het keizerrijk en vice versa. Beveiligingsschepen van de ander factie zullen je meteen aanvallen.

(afbeeldingen worden later toegevoegd)

Met dank aan Shrimp Tabasco voor de voorbeelden van PowerplayBeginnerstips
 • Zorg dat je altijd genoeg geldt hebt om je schip terug te kunnen kopen (de verzekering is 5% van de nieuwwaarde en kan je in het rechter menu terugvinden)
 • Als je in supercruise onderbroken wordt met een interdiction, neem je gas terug zodat je toegeeft aan de interdiction. Zodra je uit supercruise getrokken bent moet je boosten en zo snel mogelijk wegvliegen van de vijand. (als je niet toegeeft aan de interdiction zal je eerst een paar seconden rondtollen waardoor de kans op ontsnappen kleiner is).
 • Als je langere afstand gaat reizen, dan moet je altijd een fuel scoop meenemen. Je kunt fuel scoopen bij de sterren van type K.G.B. en F.O.A.M.
 • Het spel ondersteunt open, private en solo modus. Op populaire plaatsen zal je in "Open" een grote kans hebben om neergeschoten te worden door andere spelers. Als je toch multiplayer wilt spelen, dan raad ik je aan om de private groep "Mobius" te joinen (PvE group). Daarnaast hebben we "zelf" ook planet HIP 87414 geadopteerd, hier heb je dus een grotere kans om tweakers tegen te komen.
 • Als je een route plot met de galaxy map, dan kan je kiezen tussen de snelle route en de economische route. Bij de snelle route zal je meer fuel per lightyear verbruiken en grotere sprongen maken. Kies je voor de economische route dan maak je kortere sprongen en gebruik je ook nog eens minder fuel per sprong. Normaliter is er geen reden om de economische route te kiezen, tenzij je verwacht dat je zonder brandstof gaat komen te zitten.
 • Mocht je zonder brandstof komen te zitten en écht geen andere uitweg meer zien dan "selfdestruct", dan kan je ook contact opnemen met de Fuel Rats. De Fuel Rats bestaat uit een groep spelers welke het leuk vinden om als een galactische wegenwacht brandstof rond te brengen en zo spelers weer op weg te helpen. Tijdens het wachten moet je zo veel mogelijk modules uitzetten (niet lifesupport!) om zo het brandstofverbruik te vertragen.
 • Mocht je het spel echt leuk beginnen te vinden, dan kan je overwegen om een headtracker of virtuel reality set te kopen; hiermee kan je om je heen kijken en krijg je een beter beeld van de omgeving. Let er bij een VR set wel op dat je een krachtere computer nodig zult hebben, dus informeer eerst even op het forum voordat je naar de winkel rent om er een te kopen.
 • Je hebt 6 powerbars ("pips") die je kunt verdelen over systems (geeft boost aan je schilden), engine (geeft boost aan je snelheid, en je kunt af en toe de turbo-boost gebruiken) en over je wapensystemen (geen power = niet kunnen vuren). Een aardige regel is om standaard 4 "pips" in engine, en 2 in system te hebben. Tijdens een gevecht haal je vervolgens 2 pips weg uit system en stop je ze in weapons. Mocht je zwaar onder vuur liggen dan kan je ervoor kiezen om tijdelijke 4 pips in system te stoppen (je schild wordt er een stuk robuuster door), mocht je wat meer (draai)snelheid nodig hebben dan stop je 4 pips in engine. Tijdens een gevecht zul je vaak heen en weer switchen met de pips als je het optimaal wilt benutten.
 • Rechts van je radar zit de snelheidsmeter. Wanneer je het "gasniveau" in de blauwe zone houdt, dan zul je het makkelijkst kunnen draaien. Vergeet daarnaast niet dat je ook nog thrusters hebt waarmee je verticaal en horizotaal kan corrigeren. Door de verticale thrusters te combineren met het optrekken van het ruimteschip zal je je tegenstander sneller in je visier krijgen.
 • Vluchten is geen schande! Als je denkt dat je een gevecht niet gaat winnen, ga dan in supercruise.
 • Tijdens het vliegen staat standaard "Flight Assist" aan; in deze menu wordt automatisch gebruik gemaakt van je thrusters om je vliegrichting overeen te laten komen met de richting van de neus van je vliegtuig (het voorkomt dus dat je door een bocht gaat "glijden"). Je kunt echter ook Flight Assist uitschakelen, zorg ervoor dat je deze functie op een makkelijk te bereiken knop hebt zitten, want je zult er vaak gebruik van gaan maken, want je kunt er héél snel je schip mee ronddraaien (voor de Battlestar Galactica fans: je kunt de manoevre van Starbucks zelf reproduceren).
 • Als je in supercruise naar je bestemming vliegt, probeer dan de aankomsttijd op 7 seconden te houden (6 seconden kan ook nog, maar dan moet je goed opletten). Als je extra gas geeft, dan kan je niet snel genoeg afremmen.
 • Doe je eigen ding, en maak je niet druk over credits, rank, etc. Als je gewoon het spel speelt dan komen die zaken vanzelf. Grotere schepen zijn niet perse leuker dan de kleinere schepen (de Cobra mk III is razend snel, en kan je nagenoeg overal voor gebruiken).
 • Als je je schip verkoopt, dan verlies je 10~20% van de waarde (weet het niet meer exact). Als je enkel modules/onderdelen verkoopt dan krijg je 100% van de waarde terug.
 • Als je je landingsgesel uitgeklapt hebt, dan kun je niet meer boosten.
 • Als je op een planeet gaat landen, let dan op de G-krachten op die planeet. Hoe hoger de gravitatieversnelling, hoe langer het duurt om je neerwaartse snelheid te reduceren.
 • Bij grotere schepen heb je amper zicht op je landingspad, mocht je het lastig vinden om te docken, dan kun je overwegen om een docking-computer te gebruiken.
 • Hoe hoger je rangen zijn (combat, trade, exploration), hoe meer missies je krijgt voorgeschoteld. Je krijgt hierbij ook toegang tot de moeilijkere en beter betaalde missies.
 • De spullen welke in je cargo-hold zitten zullen verloren gaan wanneer je schip vernietigd wordt. Je materials en data zullen niet verloren gaan.
 • Als iemand je wilt interdicten (uit supercruise halen), dan moet hij achter je zien te komen. NPCs kan je, als je dicht bij de zon bent, om de tuin leiden door dicht bij de zon te blijven en de achterkant van je schip richting de kern van de zon te wijzen. De NPC zal vervolgens achter je willen gaan vliegen en zó de zon in vliegen. Pas wel op voor de warmteontwikkeling!
 • Missles zijn erg verlend, zorg ervoor dat je een point-defence op je schip hebt zodat deze de missles kunnen neerhalen.
 • Mocht je door een bug vast komen te zitten op een planeet (expansion "horizons" benodigd), dan kun je jezelf bevrijden door de standaard versie van Elite Dangerous op te starten (via de launcher, dus zonder de expansion). Hierdoor respawn je buiten de planeet.
 • Heb je per ongeluk een ander schip geraakt en ben je nu wanten? Jump naar een ander systeem en wacht tot de bounty is afgelopen. Vervolgens kun je de bounty afbetalen in een space-station onder "contacts"
 • De schepen zijn onderverdeeld in Small, Medium en Large. Large-class schepen kunnen niet landen op outposts, en hebben dus minder keuze qua missies.
 • Upgrades bij de engineers kunnen je schip enorm verbeteren. Zelfs level 1/5 upgrades hebben een flinke impact (en hebben daarnaast eenvoudige materialen nodig)
 • Google is your friend. Heel veel informatie zul je op internet moeten opzoeken (zie ook hoofdstuk links). Stel overigens gerust je vragen op dit forum, we helpen je graag.
Tips m.b.t. interpreteren van de radar:


Wanneer je een docking request doet krijg je al reactie een landingspad nummer te horen. De positie/nummering is altijd hetzelfde en is gerelateerd aan de lampen bij de entree. Zie onderstaand figuur:Voorgeschiedenis
Elite is in 1984 uitgebracht als een open-ended ruimtesimulatie. Het was meer dan een miljoen keer verkocht. Een van de makers (David Braden) is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de huidige versie van Elite Dangerous.
Het spel zag er oorspronkelijk uit als:


De serie bestaat uit:
- Elite
- Frontier: Elite 2
- Frontier: First Encounters
- Elite: Dangerous
Zie ook: https://nl.wikipedia.org/wiki/Elite_(computerspel)

In de eerdere delen was het een stuk lastiger om de verschillende schepen te herkennen, zie ook onderstaande Identification Chart (met dank aan GeeBee)

Verhaal en expansions
Het Verhaal.
Of eigenlijk, de verhalen binnen Elite Dangerous

Wat gebeurt er allemaal binnen het Elite universum? Dit is echt te veel om op te noemen.
Als eerste bepaal JIJ je eigen verhaal. Je kan kiezen voor enkel bounty hunten, traden of exploren. Maar er is meer!
Als eerste kan je uit het niets een Tip Off krijgen. Die kan je naar een vreemd systeem laten brengen en je kan dan scheeps- wrakken vinden. Dit zou zomaar erg leuk kunnen zijn :D.

Dan is er alles wat met UA's, UP's en de Barnacles te maken heeft.
Dit zijn waarschijnlijk alien artefacts binnen elite. De UA's en UP's kan je vangen maar maken langzaam je scheepje kapot.
Meer info alhier!

Het gecrashte buitenaardse schip!
Pas geleden gevonden in het prachtige Pleiades systeem. Een toch wel creepy wrak van een schip die duidelijk niet van mensen handen komt.
Meer info en plaatjes alhier!

Raxxla!
Dit zou al in het begin in het spel moeten zitten. De planeet met de portals! De planeet met...
Dit is een planeet vol met geruchten. Niemand weet waar Raxxla zou moeten zijn. Waarschijnlijk is er een (npc) Factie binnen Elite die er meer van zou moeten weten. The Dark Wheel!
Voor meer info alhier!

The Formidine Rift
Vele mensen hebben er al naar gezocht. Allemaal hebben ze gefaald. The Formidine Rift!!
Mischien wel het grootste mystery binnen Elite. Als het al ooit gevonden word zou het waarschijnlijk veel meer impact hebben als The Thargoids! Thargoids hebben waarschijnlijk iets te maken met het gecrashte alien ruimteschip.
Als dit waar is dan heeft de mensheid echt een probleem ;)
Meer info alhier!

Achtergrondinformatie m.b.t. The Empire:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Alliance:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Federation:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Pilots Federation:


Achtergrondinformatie m.b.t. The Unknown Artifact:


Achtergrondinformatie over de Thargoid War


Wrak van een gecrashed alien schip


Ruines van een oude alien samenleving:


De opmars van de Federation en mogelijke aanloop richting oorlog:

Nuttige links
NrLinkBeschrijvingTrefwoorden
1http://forums.frontier.co.uk/forumdisplay.php?f=29 Officieel ED forumOfficieel,Forum
2http://elite-dangerous.wikia.com/wiki/Elite:_Dangerous ED WikiWIKI, informatie
3http://hosting.zaonce.net...DANGEROUS-GAME-MANUAL.pdf Handleiding in pdfHandleiding
4https://www.scribd.com/do...ots-guide-manual-tutorial Fanmade Pilot’s guideHandleiding
5https://www.youtube.com/user/ObsidianAnt/videos Video’s Obsidian AntObsidian Ant, Achtergronden, Gids, Review
6https://canonn.science/ Geschiedenis/verhaal EDAchtergrondinformatie
7http://edtools.ddns.net/ Pristines, rares, res/cnb en road to richesGids, mining, trading
8https://docs.google.com/s...Fp5bY/edit#gid=1366185070 Sheet met PermitsPermits
9https://forums.frontier.c...mentid=79123&d=1449014762 SynthesisOverleven/craften
10http://tajti.co/elite/map/?s=eranin&j=11.10_0.8_2_0_0_j Interactive Starchart / routeplannerRouteplanner, exploration
11https://forums.frontier.c...ng-Project-Expedition-Hub Galactic mapping projectExploration
12https://beta.spansh.co.uk/plotter Neutron HighwayExploration, boost, Neutronen sterren
13https://forums.frontier.c...60&viewfull=1#post5799260 Exploration guideExploration
14https://github.com/Marginal/EDMarketConnector ED Marketing connectorHandel
15https://forums.frontier.c...ther)-Voice-Attack-Plugin EDDI + EDSMVoice Attack plugin Commander, Ship and System info
16http://edtg.macnetron.nl/ Website MacNetronHIP87414, systeminfo, Tweaker
17https://eddb.io/ Database stations/goederenDatabase
18http://coriolis.edcd.io/ Ontwerptool voor schepenScheepsplanning
19http://eft.recoil.org/ EDtrackerHeadtracking, gids, hardware
20http://arkku.com/elite/hud_editor/ Kleuren wijzigen van HUDHUD, tweaking, Graphics
21https://forums.frontier.c...iler-Switcher-Detector%21 Software t.b.v. wisselen 2d/VR instellingenDr. Kaii, EDProfiler
22https://inara.cz/galaxy-engineers Overzicht engineers en receptenEngineers en recepten
23https://docs.google.com/s...3m2NII/edit#gid=585994681 Sheet engineer materialenEngineer materialen en data
24https://docs.google.com/s...i27rm-vB9K8AX0/edit#gid=0 Sheet locatie materialenEngineer materialen
25https://docs.google.com/s...p8P-j0Y/edit#gid=93194749 Sheet engineer secondary statsEngineers en secondary stats
26http://collector-drone.one/ Database engineers spullenEngineer


Bijzondere locaties
 • Alien Crash site 1: Systeem "Pleiades Sector AB-W B2-4" | planeet "9A" | Coördinaten "
  -26.37/97.70"|
 • Ancient Ruins: Systeem "Synuefe xr-h d11-102" | planeet "1B" | Coördinaten "-31,7877/-128,9711" |
 • Alien Crash site 2: Systeem "HIP 17862" | planeet "6CA" | Coördinaten "30,33 / -98,58" |
 • Alien Crash site 3: Systeem "HIP 17403" | planeet "A4A" | Coördinaten "-31 / -141" |
 • Research site 1: Systeem "HR 5991" | planeet "1B" | Coördinaten "+33,47 / -2,17" | (07-11-2016)
 • Research site 2: Systeem "HIP 83237" | planeet "3B" | Coördinaten "-26,4080 / +143,7232" | (12-11-2016)
 • Medical Research Base MIR-14: Systeem "COL 285 Sector FL-X B17-3" | planeet " A 2 A" | Coördinaten "-59,3633 / -142,5800" | (26-11-2016)
 • Research site 3: Systeem "WREDGUIA JC-K C22-8" | planeet " 6 A" | Coördinaten "-51,6978 / -144,0085" | (30-11-2016)
 • Alien base (interactieve grot): Systeem "HIP 14909" | planeet "2A" | Coördinaten "-26,5 / -27,5"
 • VY Canis Majoris heeft geen bug. Kijk maar naar de video van Captain Ghost!Hall of Fame
De voorgaande topicstarts zijn met veel werk opgesteld door Myri, Shoney24 en Ervig (zie onderstaande links). Vanwege deze prestatie verdienen ze een speciaal plekje in deze topic-start. Delen van de TS-deel 4 zijn overgenomen of geïnspireerd op de voorgaande topic-starts.

Elite Dangerous Deel 1: Myri, shoney24, Ervig _/-\o_
Elite Dangerous Deel 2: shoney24, Myri, Ervig _/-\o_
Elite Dangerous Deel 3: Ervig, shoney24, Myri _/-\o_

Video 1 van Shrimp Tabasco: "Thankyou Frontier" _/-\o_


Video 2 van Shrimp Tabasco: "Remember SOL" _/-\o_


Video 3 van Shrimp Tabasco: "Trip to the Veil Nebula" _/-\o_


Video 4 van Shrimp Tabasco: "Tales from the Void - Journey to the Formidine Rift" _/-\o_


In de hall of fame mag uiteraard niet de SimPit van onze eigen RobV ontbreken.

Rob, je bent een held! _/-\o_


[Voor 255% gewijzigd door Drumatiko op 10-11-2020 18:47]

 | Mijn joystick / simpit project | Blog | Elite Dangerous CMDR Cataclysm72


Acties:
 • +1Henk 'm!
 • Pinned

 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23:59

GeeBee

Oddball

Join Squadron:
- In de cockpit > Rechter panel
- Home > Squadrons
- Rechter helft van het scherm > Browse Squadrons
- Search Squadrons > Zoek op TUIG
- Rechter helft > Evt je sollicitatiebrief invullen en Send Application

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.


Acties:
 • +11Henk 'm!
 • Pinned
Deep Core mining 101 Elite Dangerous 3.3

Met deze link ga je naar mijn Deep-Core mining python build op Coriolis. Aan 1 abrasion blaster heb je eigenlijk genoeg, maar als je met meerdere blasters dezelfde pocket raakt, dan heb je kans dat er meerdere opal-shards spawnen (ca. eens per 5 keer).

Met het minen van Void Opals kun je goed geld verdienen (heb vandaag 2 maal 220m in 2x2 uur verdiend).


Zoek een afgelegen ice-ring op, scan de ring met de surface scanner (dat ding waarmee je probes afschiet), en ga naar een opal-hotspot. Ga gerust op 3000km vanaf het centrum zitten, de opals spawnen in het hele gebied. Leden van het tweakers-squadron zien in hun lijst met bookmarks onderaan ook squadron bookmarks staan met locaties voor opal-hotspots.
 1. Ga naar de hotspot, ga enkele kilometers boven de ring vliegen en gebruik je pulse-wave analyser (stop deze in dezelfde wapen-groep als je prospector limpet)
 2. Zoek een asteroïde op die fel geel gekleurd is, en van medium/groot formaat. Zie mijn vorige post voor de geschikte vormen/kleuren. Heb je er een gevonden, schiet er dan een prospector limpet op af. Als je de juiste asteroïde gevonden hebt, dan zal je linksonder in je scherm zien dat er een deep-core materialen in zitten. Zoek naar Void Opals of Low Temperature Diamonds
 3. Heb je het gevonden, dan begint het leukste deel; het gecontroleerd opblazen van de asteroide. Nadat je limpet de asteroïde heeft gescanned zie je dat er "fissure/scheuren" aanwezig zijn van low, medium en high strenght. Op deze locaties kan je Seismic Charge Launcher gebruiken (soort mining torpedo :P), deze kan je een lichte, gemiddelde of zware lading geven door je schiet-knip kort/lang in te drukken. Pas geen hogere lading toe dan de sterkte van de fissure.
 4. Zodra je de eerste Seismic Charge hebt afgeschoten heb je 120seconden om de rest van de ladingen ook te plaatsen. Je ziet rechtsboven een figuur verschijnen waarop te zien is hoeveel explosieven je hebt geplaatst. Plaats je te weinig, dan wordt de asteroïde niet gekraakt, teveel en je opbrengst zal wat tegen vallen. Probeer ervoor te zorgen dat je lading in het gele gebied valt. Heb je teveel geplaatst, dan kun je een lading via het contact-menu ontmantelen
 5. Heb je je lading geplaatst, ga dan op 1500m afstand kijken naar je vuurwerk.
Na de explosie zie je dat de asteroïde in meerdere delen is gebroken. In de loop der tijd zweven deze brokstukken dusdanig ver uit elkaar dat je er met de python prima doorheen kan vliegen. Zet je cargo-scoop open, en deploy je collector limpets. Tip: stop de collector limpets en de abrasion blasters in dezelfde groep. Met de Abrasion blasters kun je lokaal extra stukken van de Asteroide af schieten (leveren extra Void Opal fragments op).

In het begin kost het wat tijd om de juiste lading op een Asteroïde te zetten (idem voor uitkiezen van de asteroïde). Dit gaat op een gegeven moment echter heel makkelijk ;) . Probeer eerst de medium/low locaties van een lading te voorzien, en ga daarna low-yield ladingen op high-strenght locaties plaatsen (daarmee kan je vrij nauwkeurig de gele balk vol krijgen, en zodoende véél opals per asteroïde krijgen).

Omdat je 120seconden hebt om de volledige lading te plaatsen, heeft het mijn voorkeur om met een snel schip te minen. De Python is (met dirty drive engineering) dusdanig snel dat deze moeiteloos een snel draaiende asteroïde kan bijbenen waardoor de ladingen met gemak geplaatst kunnen worden.

Succes met minen, als er vragen zijn dan hoor ik het wel d:)b

Edit: Hier is nog een 21m build voor een mining-asp.

Acties:
 • +6Henk 'm!
 • Pinned


Alstu Meneer prutser ;)

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


Acties:
 • +5Henk 'm!
 • Pinned

 • MacNetron
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 02-08 17:08

MacNetron

Ondertitel? Bovenavatar!

Topicstarter
Elite Dangerous Career Chart:

"Sir! The people! They can't help falling in love with you!" - Civ2 Luxury Advisor


Acties:
 • +4Henk 'm!
 • Pinned

 • captain_ghost
 • Registratie: Augustus 2009
 • Laatst online: 02-08 18:49
Op zaterdag 7 september 2019, vindt er een nieuwe soort vosjacht in onze privé server plaats. Tijdstip: 20.30 uur, geen minuut later.

In afgelopen week is er ingebroken bij Gathering geheim voorraad. Een 100 stuk goederen is ontvreemd. De onze baas waren heel kwaad, hij scholden alle incompetentie beveiligers uit.

Gelukkig waren er een beveiligingsopname te zien wie het deed. En ja, het was een vos!
Het was onze de welbekende vos, die al vaak misgebruik door ons allemaal voor de plezierjacht. Geen wonder dat vos op een wraak belust.

Daarom staat er nu een prijs op de hoofd (kop van vos). Daarmee is de vosjacht weer terug!
De onze baas vraagt alle spelers die lid van Gathering zijn, naar de sluwe vos uit te kijken.
Want de vos heeft 100 ton goederen van Gathering gestolen.
Daarom wordt er een bevel uitgevaagd van onze de hoogste officier:
De bevel luidt, de vos mag onder geen beding goederen houden en verkopen.

Er is echter een adder onder de gras!
- Wanneer de vos doodgaat met alle goederen, heeft niemand gewonnen!
- Wanneer de jager op de minste 20 goederen weet terug pakken, wint hij of zij de jacht.
Hij of zij mag de goederen houden en of verkopen.

Alle soorten geweld zijn toegestaan. Aangezien vos een simpel wezen is, heeft ie geen wapens aan de boord. (vraag mij niet waarom vos geen enkele wapen bij draagt)
Ik kan alleen aangeven dat de goederen heel waardevol is. Ook voor de groentjes.

O,ja. Je herkent hem in de zwarte ding. Het is ook groot.. Met veel goederen moet het wel groot zijn.Voor meer info, bezoek onze discord ook! ( https://discord.gg/dZMpcHx )

CMDR Executeur : Concentratie is belangrijk. De ongeluk zit in de kleine hoekje


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned
Nieuwe update! Nieuwe problemen!
De wereld vergaat!!! schande! enzovoort..

Net zoals elke update zitten er weer een paar vervelende updates bugs bij. Deze keer Enginering (en voornamelijk de opslag van je speciale wapens enzo)
Bij deze, NIET je opslag gebruiken tot de fiks er is en ED is zoals altijd te spelen
En die fix duurt een weekje gok ik.

Het hele ed forum walgt en gruwel van deze update. want NIET TE SPELON! WALGELIJK! VERKOOP VAN DINGEN enzovoort....
Buiten dat de 'store' wel erg duidelijk in beeld is is ed dood gewoon ed.. heerlijk speelbaar :) Niks aan het handje

A project is never finished.You can always think of something new. - RobV https://discord.gg/WEQG6qT


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • MonkeySandwich
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 22:01
Ga naar een Resource extraction site, schiet alleen op schepen die al onder vuur liggen, zelf geen aanvallen initieren.

Overgiens zou ik met de Cobra beginnen met deep core mining, dit is makkelijk credits verdienen en in januari komt er mogelijk een nerf die het minen iets minder lucratief maakt.

[Voor 18% gewijzigd door MonkeySandwich op 30-12-2019 11:19]


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • GeeBee
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 23:59

GeeBee

Oddball

Voor wie (redelijk) snel veel grade 5 mats/ data/ raws nodig heeft voor de engineers:

YouTube: The FASTEST Ways to Gather ANY Engineering Materials

Woof, woof, woof! That's my other dog imitation.


Acties:
 • +4Henk 'm!
 • Pinned

 • Bitterbal_
 • Registratie: Januari 2016
 • Laatst online: 22:53
Gisteren zijn de fleet carriers officieel announced!

Van de website:
Greetings Commanders,

We're thrilled to announce that the first look at the upcoming Fleet Carrier update will be coming to your screens on Thursday, 2 April! Lead Server Developer, Dav Stott, and Game Designer, Luke Betterton, will join us on a special video to talk us through what these vast vessels are and how they'll be shaking up the galaxy!


Since the initial reveal of Fleet Carriers, we've examined the concept of predefined load-outs and decided to invest additional time to ensure that fleet carriers offer the same level of flexibility and customization as other ships within Elite Dangerous. We've done this by adding more loadout options to make your carrier unique, and allow for player-to-player interaction like you've never seen before in Elite Dangerous!

Squirming in your cockpit chair wanting to know more details? Here is some key information on Fleet Carriers - but for the entire content reveal, tune in to our Pre-Recorded Stream on YouTube, on 2 April at 18:00 (UTC). Although we won't be live, our team will be there in the chat to answer any questions that you may have.

One of your most frequent questions about Fleet Carriers was: How much do they cost? Fleet Carriers will be a lucrative investment, costing 5,000,000,000cr at launch.
Fleet Carriers are individually owned and feature 16 landing pads (of varying sizes) for other players to dock at.
Fleet Carriers use a new fuel, Tritium, to jump from system to system.
Fleet Carriers have a max jump range of 500LY at one time, with the ability to jump whenever the owner wants, however, they will have a build up and cool down period between jumps.
You can manage your carrier's finances by setting tariffs and adjusting the buying and selling prices for commodities traded in it's market.


As it currently stands, we're aiming to launch the Fleet Carriers update in June and will be calling all commanders to experience Fleet Carriers (as both visitors and owners) in two upcoming public betas before the update is live! The first beta will begin on 7 April for PC only, and the second beta which will be launched on PC, Xbox and PlayStation, will take place in May. Please note that there is a chance that these time frames may change slightly in the coming weeks, but we'll keep you up to date on the specific times, dates and instructions.


See you there, Commanders.
Tl;dr:
 • Fleet carriers zijn 5.000.000.000 credits per stuk
 • 16 landing pads per fleet carrier
 • Voor jumpen via hyperspace gebruiken carriers Tritium, een nieuw soort brandstof. Jumps zijn niet verbonden aan server ticks
 • 2 april content reveal met meer informatie
 • In mei speelbaar in de beta
Met wat plaatjes:[Voor 6% gewijzigd door Bitterbal_ op 27-03-2020 13:42]


Acties:
 • +5Henk 'm!
 • Pinned

 • PThijssen
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 16-08 15:37
Wat begon als een soort leak op het Youtube kanaal van Frontier, is nu uitgebracht als nieuwtje op zowel het Frontier forum alsook op Steam.

Spacelegs and atmotspheric worlds!

Nu maar hopen dat de DLC voor lifetime pass holders gratis is :p
(deze is inderdaad voor lifetime pass holders gratis)

https://forums.frontier.c...ssey-announcement.546389/

https://store.steampowere.../Elite_Dangerous_Odyssey/

[Voor 6% gewijzigd door PThijssen op 04-06-2020 13:02]

i7 7700K - Asus Prime Z270-A - 32GB DDR4 - MSI RTX 3080Ti Suprim - Samsung 850 Pro - Oculus Quest 2 - Oculus Referral Link


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Cyphax
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 21:22

Cyphax

Moderator NOS
AceAceAce schreef op woensdag 21 oktober 2020 @ 10:24:
Thanks @EliteGhost voor het uitlenen van je Vive.

Heeft iemand goede tips voor het tweaken van de instellingen voor mijn setup (op basis van een RX 480)?
Ik weet niet of ik iets over het hoofd zie, ik heb aan de volgende dingen gedacht:
 • Ingame Instellingen op VR High (Ultra lijkt niet helemaal lekker te lopen)
 • Daarna in ingame Instellingen via expand de laatste optie (ben even de naam kwijt) op Ultra zetten, anders zie ik enorm blurry gebieden in astroid belts (tijdens mining)
 • Zit te klooien met de 'HMD Quality' in game, naar 1.5-2.0, maar ben er niet over uit of dit lekker werkt, hij lijkt soms terug te gaan naar 1.0
 • Ik heb OpenVR - Advanced Settings via Steam gedownload en zit nu te kijken of ik de SuperSampling override daar beter kan gebruiken dan de 'HMD Quality' in game, aannemende dat dit hiermee hetzelfde bedoeld wordt, weet iemand dat??
 • Met name de HMD Quality / SuperSampling zorgt voor veel beter leesbare tekst. Ik las nog ergens dat je tekst beter op geel kan zetten ipv de default orangje aangezien dat beter aansluit bij de LEDs van de Vive, maar hier ben ik nog niet aan toe gekomen
Zie ik verder nog iets over het hoofd?
HMD Quality is de resolutie, als je die hoger zet dan 1 wordt het al snel een aanslag op je videokaart. Ik doe het ook, voor de leesbaarheid (mijn Rift heeft geloof ik dezelfde resolutie als die Vive), je kunt het op 1.5 zetten. Eventueel zet je de andere Super Sampling (ik ben de naam even kwijt) op 0.8 ofzo.
Dit helpt misschien ook: YouTube: ALL Graphics Settings in Elite Dangerous FULLY Explained! (Ultra, Hi...

Saved by the buoyancy of citrus


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • daPet
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 02:01
Vanaf vandaag is Elite Dangerous gratis te downloaden vanuit de Epic gamestore. Goed voor dat 2e/3e account
Have fun

[Voor 25% gewijzigd door daPet op 19-11-2020 19:40]

-=CMDR daPet=- Elite Discord Pet Live Join PG The Gathering


Acties:
 • +4Henk 'm!
 • Pinned

 • Cyphax
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 21:22

Cyphax

Moderator NOS
Player1S schreef op woensdag 3 februari 2021 @ 08:55:
Update van mijn trip.

de afgelopen dagen ruim 7.500LY gejumpt. Op zich geen gekke dingen gebeurd tot ik gisteravond vergeten was gas terug te nemen en bijna in de zon vloog omdat ik even afgeleid was. :X

Leverde gelukkig geen ernstige schade op maar wijze les om toch echt gas terug te nemen zodra het schip begint af te tellen.

Ik heb helaas nog geen echte bijzonderheden gezien. Ik honk elk systeem en in het begin heel fanatiek ook elk system met de FSS lang gaan en dan ook elke planeet met de detail surface scanner pakken. Inmiddels doe ik dat wat minder. Zeker als er alleen maar Icy rocks zijn. Kleinere niet ontdekte systemen pak ik wel helemaal en als er interessante planeten zijn pak ik die ook zeker mee.
Inmiddels 1 Earthlike world gevonden en die ook helemaal gescant.

Vanavond hoop ik tenminste 3.000ly erbij te kunnen doen. Daarna heb ik de kinderen voor het weekend dus verwacht ik pas zondag weer verder te gaan. Met beetje geluk kan ik dan eind volgende week aankomen in Colonia.
Ik zou ook stoppen met DSS van niet-boeiende planeten. Dan ben je het straks beu en heb je allemaal planeten zitten scannen die niks opleveren. :P

Hiervan de groene scannen en de rest lekker laten is mijn advies. Als je dat doet, let er dan op dat je er in principe pas achter komt dat een planeet terraformable is als je het dubbelcheckt in de SysMap. :)

Hou je nog bij wat je zoal bent tegengekomen? Ik heb een tijd geleden een trip gemaakt met als doel genoeg scandata binnenharken voor exploration elite. Ik heb EDDiscovery op de achtergrond gedraaid en die laten syncen met EDSM.net.
Dan kan je zoiets bijhouden:

Saved by the buoyancy of citrus


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • tw_gotcha
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 12-07 09:08
als je hier he binds file uopload krijg je een georganiseerde lijst van al je bindings, erg handig vind ik:
https://troynt.github.io/elite_dangerous_controls_reference/


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Cyphax
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 21:22

Cyphax

Moderator NOS
Oxigeon schreef op zaterdag 29 mei 2021 @ 08:17:
Wat een missie leek van een kwartiertje werd toch alweer snel een drie kwartiertje haha. Maarja we zijn weer wat wijzer geworden.
Dat is herkenbaar :D
De eerste keren duren bij mij ook vaak lang. De eerste keer dat ik een blueprint van een Guardian site scande duurde 2 uur. Na een paar keer is dat iets van 10 minuten. :)
Nu we weten hoe die werken kan ik me toch weer eens op de mining gaan focussen of de missies waar je een pirate moet neerhalen. Met de mining missies moet je de ores ook uit een specifiek systeem halen toch? Kun je een rots onderzoeken om te kijken welke ores eraf springen? Of is dit pure willekeur?
Er zijn verschillende soorten mining. De eenvoudigste is laser mining, en Platinum brengt vrij veel op. :)

Je hebt nodig:
- Mining Lasers (Hard points)
- Collector Limpet Controller (Optional Internal)
- Prospector Limpet Controller (Optional Internal)
- Detailed Surface Scanner (Optional Internal)
- Refinery (Optional Internal)

Het proces is als volgt:
- Vul je cargo met limpets. Helemaal vullen.
- Zoek een plek (handig: https://edtools.cc/miner)
- Scan de ring(en) met de Detailed Surface Scanner zodat je de hotspots vindt. Die kan je gewoon selecteren als reisdoel.
- Ga naar het midden van de hotspot,
- (Wacht even eventuele piraten af die je zullen scannen, en met rust zullen laten als je alleen maar Limpets bij je hebt. Ze gaan vervolgens weg.)
- Schiet een Prospector limpet richting een asteroide (willekeurig). Je krijgt nadat dat ding landt te zien wat je uit die asteroide kan halen. Zit er Platinum bij? Volgende stap
- Zorg dat je zoveel mogelijk collector limpets actief hebt
- Deploy Cargo Scoop
- Laseren maar! Moet je vrij dicht op de asteroide doen.

De collector limpets halen alle fragments op, en die komen in je Refinery terecht, die dan dat omzet in tonnen spul dat je kan verkopen.

Tips:
- Neem het kleinst mogelijke D-rated Shield mee. Dan beschadig je niet steeds je schip als je tegen asteroides botst :+
- Selecteer altijd de planeet waar de ring omheen is tijdens het minen, anders raak je uiteindelijk in de war omdat je overal om je heen asteroides ziet :)
- Hou je collector limpets in de gaten: ze gaan maar tijdig mee.
- Als je een collector limpet deployet, zorg dat je dan niet iets hebt geselecteerd wat zo'n limpet kan oppikken. Als je dat wel doet, dan haalt de limpet alleen dat op, en is daarna "op". Als je niet iets geselecteerd hebt gaan ze in "ik haal alles op" mode en zijn ze autonoom voor zolang ze mee gaan (dat hangt weer af van de Collector Limpet Controller die je koopt)
- Vergeet je limpets niet!
- Je kunt nog een paar ton extra meenemen door de bins van de refinery aan het eind ook nog te vullen. Zodra je het verkoopt krijg je die nog er achteraan. :)
- Als je limpets botsen met een asteroide overleven ze dat niet. Probeer zo voor de asteroide te gaan hangen qua rotatie dat je dat voorkomt. :)
- Je limpets pakken alles op: als je alleen platinum wil moet je de rest van de fragments blacklisten. Dat kan je doen door ze te selecteren (Contact tab in het linker paneel) en dan te blacklisten.
- Als je cargo vol zit en je hebt nog limpets, dan kan je die limpets dumpen om ruimte te maken.

Een Cobra Mk3 is een goed schip om dit mee te beginnen. Een Adder is een goedkoper alternatief maar daar past aanzienlijk minder in. :)

Zoiets zou je kunnen proberen te maken: https://edsy.org/#/L=F200...4y60003w000Ys005v2002jw00 kost ongeveer 1,33M credits, maar die verdien je dubbel en dwars terug met 1 trip, 20t platinum.
Daar is natuurlijk vanallles aan te veranderen; modules die C-rated zijn kun je vervangen door duurdere A-rated modules (Frame Shift Drive als eerst upgraden voor veel langere jump range), en als je dan een paar keer heen en weer bent geweest en je hebt er nog niet genoeg van, dan gaat het natuurlijk allemaal veel sneller in een Asp Explorer die in alles een maat groter is.
(En daarna een Python, gaat het met 192t per keer!)

[Voor 29% gewijzigd door Cyphax op 29-05-2021 09:20]

Saved by the buoyancy of citrus


Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Jaymz
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 17:57

Jaymz

Keep on moving !

https://www.elitedangerou...onsole-development-update
Elite Dangerous is a game close to my heart.

It’s no secret that Odyssey’s launch was less than ideal, including the need to split the PC/console player base to focus on a PC-only launch. Since Odyssey’s release in May 2021, we have worked tirelessly to improve the Odyssey experience on PC, and whilst we have made great progress there is still more to be done. We have been supporting the pre-Odyssey and post-Odyssey codebases since.

Over the last several months, we have been wrestling with the best way to move forward, and it is with a heavy heart we have decided to cancel all console development. We need to be able to move forward with the story of the game, and in order for us to do this we need to focus on a single codebase. Elite Dangerous will continue on console as it is now together with critical updates, but we will focus on new content updates on PC on the post-Odyssey codebase.

We appreciate this news is not what our console community were hoping for. This was not an easy decision to make, but it was made with the long-term future of Elite Dangerous in mind.

With regards to what is coming next in Elite Dangerous, we look forward to sharing further news in due course.

David Braben

Acties:
 • +2Henk 'm!
 • Pinned

 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 23:28

Player1S

Formerly known as L1nt

@Vuikie weet niet of je al mijn edits hebt gezien over de planeten dus tag je even voor de zekerheid.zoals je in dat lijstje ziet levert een waterworld en terraformable HCMW grof geld op als je alle dingen doet.
Tevens zie je dat het vaak ook niet loont om een ice planet volledig te scannen.

Player1s Twitch

Pagina: 1Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee