Toon posts:

Het grote RC cars topic - Deel 2 Overzicht

Pagina: 1 ... 26 ... 29 Laatste
Acties:

 • Gaius
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
Voorlopig zijn de banden voor de Mojave sowieso niet het probleem. Ik had nieuwe besteld, die zijn supersnel geleverd. Dus ik wilde ze erop gaan zetten, maar tijdens wat andere werkzaamheden aan de auto zag ik dat de plotseling overstekende lantaarnpaal van de vorige bashsessie toch wel wat schade heeft aangericht. De motormount is aan barrels. :'( De motor zelf heeft gelukkig geen schade. Naja, nieuwe mount besteld, hopelijk redelijk snel binnen, want hij was niet op voorraad.

Om dan toch nog even bij de banden te blijven. Gisteren lekker met de Maxx gereden op (semi) nieuwe Proline Trenchers. Bizar hoeveel fijner dat rijdt dan de stock banden zeg. Met de stock banden vond ik 4S plenty, maar nu is ie zo stabiel dat ik de upgrade naar 6S eigenlijk ook wel zie zitten. Alleen kwam één band los, dus die moet ik even opnieuw lijmen.

Vervolgens nog even gereden met de Infraction. Daar had ik titanium skidplates onder gezet. Leuk om de vonken te zien als je over een steentje rijdt oid. Minder leuk dat bij een iets te groot steentje de skidplates eraf werden gerukt en de schroefjes nu nog zonder kop in de auto zitten. Gelukkig nog genoeg van de schroef zichtbaar om ze er weer uit te krijgen, maar die skidplates waren een leuk maar kort experiment dus.

Enfin, voorlopig weer wat te sleutelen dus. :') O+

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
EraZor schreef op maandag 25 april 2022 @ 09:00:
Nee, ik bedoelde juist in niet-clubverband. Bashers dus. Weet dat ik ze 'vroeger' (zeg 20-25 jaar geleden) veel zag, maar nu nergens meer...
Aha, dat.

Jawel, die zijn er. Toevallig is er komend weekend, ik geloof zaterdag, een soort van evenement bij RC Brainiacs
https://www.facebook.com/...251132082/261702332832339
Naast dit evenement zijn ze ook op andere weekenden daar bezig.

Zo zijn er op Facebook wel meer bashers groepjes te vinden.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • flip_eg4
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 23-01 10:53

flip_eg4

PSN:Doorligplek

YouTube: Axial SMT10 freestyle and running in backyard track


Heb de smt10 maar weer uitgelaten op mijn thuis circuit. 1e minuut is een rondje. De rest zijn wat stunts.

 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
@memphis jammer dat het rijden in clubverband zo achteruit gaat. Aan de ene kant begrijpelijk dat ze de wedstrijdmotoren willen sparen, maar wel jammer dat hierdoor de clubraces steeds minder bezocht worden.

@EraZor Lokaal zijn er wel groepjes te vinden welke rijden, hier in Amersfoort was er altijd een groep welke op zaterdag middag op het parkeerterrein van de sligro reed (of ze het nog steeds doen weet ik niet). En op het skatepark in Vathorst waren vroeger ook wel groepjes welke daar reden. Wat memphis al aangaf, kijk eens op Facebook of je bij een groep kunt aansluiten.

[Voor 47% gewijzigd door MdBruin op 26-04-2022 22:46]


 • EraZor
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 11:57

EraZor

Don't mention the war

Haha nee hoor, ik ben niet specifiek op zoek. Ik ben niet direct een liefhebber van die lawaaiige motortjes (ook de voornaamste reden dat ik m’n Baja (anders, maar ook herrie) weggedaan heb, ooit).

Viel me gewoon op dat je ze ‘vroegah’ veel in parken ed zag rijden en tegenwoordig eigenlijk alleen maar elektro.

Zelf rij ik t liefste alleen of met een maatje. Afgelegen, zo min mogelijk mensen en dieren tot last.

[Voor 14% gewijzigd door EraZor op 27-04-2022 10:27]


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
@MdBruin Het is inderdaad jammer. Vreemd genoeg is er ook geen animo voor een concept met een zgn stock motor. Er zijn onder de 200 euro genoeg motoren te vinden waarmee je op clubniveau leuke spannende en gelijkwaardige races zonder hoge slijtage en kosten kunt rijden maar ook daar is geen animo voor.
Wat mij het meest verbaasd en irriteert is dat er weinig aan promotie wordt gedaan. En als een club zoiets organiseert zijn de serieuze wedstrijdrijders er nooit voor te vinden terwijl die lui juist moeten beseffen dat hun bestaan als toprijder alleen gewaarborgd kan worden als ook verenigingen, accomodaties en dus wedstrijden gewaarborgd blijven.

@EraZor
In de afgelopen decennia hebben vele mensen zich op div fora en facebook groepen geuit dat nitro rijden moeilijk, kostbaar, lastig is met veel afstellen en sleutelen. Daarnaast heeft de komst van Brushless en LiPo veel meer interesse voor elektro opgewekt vanwege de snelheden die gehaald kunnen worden.
Winkeliers en ook fabrikanten zien de verschuiving naar elektro ook en spelen daarop in. Er zijn zelfs winkeliers die om die reden nitro modellen in de ban hebben gedaan, dat scheelt heel veel klanten die continu terug komen met problemen.
En daar kom ik op een heel herkenbaar fenomeen op het internet, mensen nemen geen tijd meer om zelf iets uit te zoeken. Mensen gebruiken geen google of openen een manual en gaan wat dingen lezen. Nee, ze plempen hun meest simpelste) vragen op forums en social media en wachten op antwoord. Steeds meer mensen nemen niet de moeite om de het afstellen van een nitromotor en de onderhoud ervan hun eigen te maken.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • EraZor
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 11:57

EraZor

Don't mention the war

@memphis ik hoorde je idd al eerder zoiets zeggen (de “luiheid” van mensen). Ben zelf actief in de wereld van klassieke motorfietsen, en ervaar dat eigenlijk helemaal niet. Uiteraard worden er zo nu en dan op fora en ‘live’ “beginnersvragen” gesteld, die te googelen zijn, maar t leuke van t wereldje vind ik nou net de bereidheid van de meer ervaren mensen (incl mezelf 😉) om desondanks te helpen.

Vraag me dus af of dat de reden is. Denk eerder dat t milieueffect (even los van de kwestie of dat terecht is of niet) en de overlast (herrie) de oorzaken zijn…

En een kostbare hobby is t sowieso, natuurlijk 😂

[Voor 3% gewijzigd door EraZor op 27-04-2022 11:20]


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
De facebookgroep dat de kroon spant is de "Futaba 4PX 7PX 10PX", mensen kopen zo'n dure zender waar een beknopte manual bij zit en duidelijk op het voorblad staat dat je een uitgebreidere manual kunt downloaden. Er zijn continu vragen waarop de antwoorden in de manual terug te vinden zijn, zeker met het gemak van een zoekfunctie in een PDF viewer is het heel makkelijk de juiste info te vinden. Er naar verwijzen t/m de info welke paginanummer geeft nog steeds boze vraagstellers.
Op RCTECH lopen er ook velen rond die gewoon dom vragen terwijl de antwoorden voor het oprapen liggen. Ook daar onstaan lelijke discussies als je ze verwijst naar een zoekfunctie en zelfs een paar linkjes naar andere soortgelijke topics geeft.

Klassieke motorfietsen is naar mijn idee geen hobby dat je even "erbij" neemt maar veel eerder echt uit liefde en vooral interesse is begonnen terwijl een RC auto voor velen een speeltje is dat het moet doen als ze het willen gebruiken.

Maar ik denk ook dat de nieuwe EU regel rondom Nitro veel roet in het eten gooit. De nieuwe max 16% regel wat werkelijk 12.5% is (op basis van gewicht ipv volume) geeft natuurlijk ook meer problemen. Naast dat als je vooral luisterd naar Amerikaanse basher goden krijg je het idee dat veel motoren niet meer fatsoenlijk willen lopen.Zeker de grotere .28 t/m .32 "moeten" minimaal 25% hebben. Dat is natuurlijk niet geheel waar, het probleem is dat in dergelijke communities niet de juiste info verspreid wordt wat te doen om een motor beter op een lagere nitropercentage te laten lopen, ook veel fabrikanten publiceren niet die info.

Ook deze jongen die te veel naar de Amerikanen luistert geeft wel aan dat re-shimmen werkt maar zelf blijft weigeren het te proberen voor zijn volgers. Ik had hem zelfs een liter 16% aangeboden zodat hij met zijn Youtube kanaal mensen kan inlichten over het gemak en het weinige verschil in vermogen dat de aanpassing doet maar ik denk dat hij dat nooit gaat doen.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
Daar heb je wel een goed punt te pakken Memphis, als clubs gaan omvallen zullen er ook steeds minder wedstrijden georganiseerd worden. Het draait voornamelijk op vrijwilligers welke niet elke week weer tijd hebben om bij een wedstrijd te kunnen helpen. Helaas kan ik zelf geen lid meer zijn van een club vanwege lichamelijke problemen. Wat voor mij zeker een voordeel was is de behulpzaamheid van de leden, als je een vraag had kon je deze altijd stellen. Soms moest je hierdoor ook wel zelf wat onderzoek doen, maar dat hoort voor mij bij de hobby. Nitro heb ik maar kort gereden, het was voor mij te kostbaar maar heb ervan wel veel geleerd. Het is niet alleen de motor welke belangrijk is, maar ook de rest van de afstelling van de auto.

 • InFamous
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 18:34

InFamous

excommunicado

Ik ben juist afgestapt van nitro omdat de brandstof steeds moeilijker verkrijgbaar word. Een tijd geleden werd Nitro door veel webshops ineens niet meer verstuurd en moest ik er dus lokaal aan zien te komen wat niet te doen was. Daardoor heb ik de beslissing genomen om en groter te gaan en voor benzine te gaan.

Formerly known as Ragdoll


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
@MdBruin
Om die reden stellen vele organisaties dan ook een lidmaatschap verplicht voordat je uberhaupt aan wedstrijden mee kunt doen. Voor veel serieuze wedstrijdrijders is het onzin maar ze houden daarmee wel de clubs in stand. Als je kijkt naar de Buggycup dan is een clublidmaatschap niet verplicht. Zeker in de tijd van de Truggy cup georganiseerd door de toenmalige RC Junkies waren velen geen lid van een vereniging.
Ook de commerciele Euroseries (ENS/ETS/EOS) vereist geen lidmaatschap en trekt met gemak een paar honderd rijders bij de elektro onroad (ETS) terwijl een EK hooguit 50 deelnemers kent. Dat alleen zegt al iets over de commerciele belangen en niet de clubbelangen die veel rijders hebben.

Dat mensen zelfs op topniveau nog te weinig van de techniek weten mag duidelijk zijn. Ik heb al zo'n 13 jaar info online staan met hoe de timingen van een motor te meten en een lijst aan timingen van verschillende motoren als ook info wat je kunt verbeteren. Nu een Nederlandse topper een soort van 3D geprinte tool op de markt heeft gezet dat motor timingen kan meten moet iedereen ineens zo'n ding hebben, blijkbaar is zelf iets maken al te moeilijk. Een 20 euro hoekmeter van een digitale winkelhaak op iets slaps 3D geprint wordt voor 200 euro verkocht en dan weet je nog niets. Dan moet je de ervaring opbouwen wat welke timing doet als ook hoe ver je kunt gaan bij welke motor en dat kost ook geld.......
Daarom willen veel mensen gesponsord worden in de hoop de betere spullen te krijgen. Als dan een Picco fabrieksrijder om de oren wordt gereden door een standaard consumenten motor opgefokt door wat hobbyïsten (zo worden we gezien) en navraag komt doen wat er aan de motor gedaan is dan mag het duidelijk zijn dat ook teamrijders niet het beste hebben.

Die maat van mij die avonden lang met mij op de chat kan zitten over motoren zoekt ook de limieten op buiten het standaard boekje zoals het shimmen van de kop binnen 0.05mm wat met normale materialen niet mogelijk is. Ook hebben we motoren perfect draaiend gekregen met de koudste OS plug die iedereen afraad maar waarmee door een betere kopspeling wel meer vermogen ontwikkelt wordt. Ook omdat ik dingen kan maken proberen we ook apparte dingen, zo moet ik nu nog 6 verschillende achterdeksels maken...

@InFamous
Toegegeven dat brandstof lastig verkrijgbaar is, zeker als je de betere merken wilt hebben. Toch zijn er genoeg winkels die het gewoon versturen.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
@memphis Dat is op zich een mooie insteek, wat voor mijn gevoel wordt vergeten door de wedstrijdrijders is dat er ook nieuwe aanwas moet zijn om in de toekomst wedstrijden te houden. Nu kan ik natuurlijk wel begrijpen dat als ze iemand anders helpen niet alles laten zien of uitleggen, maar ook wat voor de ene goed werkt kan bij een ander weer minder werken. Niet iedereen heeft dezelfde rijstijl waardoor het ook nog een leuke wedstrijd kan zijn.

Ik wist geeneens dat er een tooltje voor bestond, maar ik zou er zeker een voorstander voor zijn. Ja je kunt heel veel horen en merken of een instelling goed staat, maar dan kom je toch ook weer op het puntje van rijstijl. Zelf heb ik in het begin eigenlijk mijn motor verpest door een te arme instelling (ja hij trok lekker fel op maar veel te warm). Op de club heb ik geleerd hoe de motor ingesteld moest worden en overmatige slijtage te voorkomen. Het is ook iets wat jezelf moet doen en niet van even kijken en dan gelijk proberen toe te passen. In de Tamiya handleiding werd toen wel gezegd hoe je de motor moest laten inlopen, maar niet tot hoever je uiteindelijk de naald kon dichtdraaien (telkens 2 klikjes maar niet hoe vaak je dat mocht doen).

Ik wou je de vraag al een beetje stellen toen je het over de aangepaste carter deksel had, met het filmpje. Maar je beantwoord nu mijn vraag al wel een beetje, ook de fabrieksspecialisten weten blijkbaar niet helemaal wat ze doen. Voor jou is dat ook een stukje van de hobby, kijken wat werkt om een motor beter te krijgen. Een leuk gedeelte van de hobby, het rijden is maar een klein stukje van wat je moet kunnen om een auto rijdend te houden. Wat ik vooral merkte in mijn tijd is dat er vooral een groter pinion gear werd geadviseerd om de auto sneller te krijgen, ja dat werkt op een baan waarbij hoge snelheid te behalen is. Maar als er een technisch gedeelte is dan kan het juist een voordeel hebben om deze kleiner te maken/houden (elektro bij verbranding zal je waarschijnlijk je spurgear moeten aanpassen). Je verliest koppel en krijgt er een hogere topsnelheid voor terug, maar bij veel optrekken kan het juist voordeliger zijn om wat meer koppel te houden en een lagere topsnelheid.

Ik hoop dat je je projectjes blijft delen, ik vind het erg interessant al kan ik de hobby op dat niveau niet (meer) doen.

 • InFamous
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 18:34

InFamous

excommunicado

memphis schreef op woensdag 27 april 2022 @ 14:55:
@MdBruin
Om die reden stellen vele organisaties dan ook een lidmaatschap verplicht voordat je uberhaupt aan wedstrijden mee kunt doen. Voor veel serieuze wedstrijdrijders is het onzin maar ze houden daarmee wel de clubs in stand. Als je kijkt naar de Buggycup dan is een clublidmaatschap niet verplicht. Zeker in de tijd van de Truggy cup georganiseerd door de toenmalige RC Junkies waren velen geen lid van een vereniging.
Ook de commerciele Euroseries (ENS/ETS/EOS) vereist geen lidmaatschap en trekt met gemak een paar honderd rijders bij de elektro onroad (ETS) terwijl een EK hooguit 50 deelnemers kent. Dat alleen zegt al iets over de commerciele belangen en niet de clubbelangen die veel rijders hebben.

Dat mensen zelfs op topniveau nog te weinig van de techniek weten mag duidelijk zijn. Ik heb al zo'n 13 jaar info online staan met hoe de timingen van een motor te meten en een lijst aan timingen van verschillende motoren als ook info wat je kunt verbeteren. Nu een Nederlandse topper een soort van 3D geprinte tool op de markt heeft gezet dat motor timingen kan meten moet iedereen ineens zo'n ding hebben, blijkbaar is zelf iets maken al te moeilijk. Een 20 euro hoekmeter van een digitale winkelhaak op iets slaps 3D geprint wordt voor 200 euro verkocht en dan weet je nog niets. Dan moet je de ervaring opbouwen wat welke timing doet als ook hoe ver je kunt gaan bij welke motor en dat kost ook geld.......
Daarom willen veel mensen gesponsord worden in de hoop de betere spullen te krijgen. Als dan een Picco fabrieksrijder om de oren wordt gereden door een standaard consumenten motor opgefokt door wat hobbyïsten (zo worden we gezien) en navraag komt doen wat er aan de motor gedaan is dan mag het duidelijk zijn dat ook teamrijders niet het beste hebben.

Die maat van mij die avonden lang met mij op de chat kan zitten over motoren zoekt ook de limieten op buiten het standaard boekje zoals het shimmen van de kop binnen 0.05mm wat met normale materialen niet mogelijk is. Ook hebben we motoren perfect draaiend gekregen met de koudste OS plug die iedereen afraad maar waarmee door een betere kopspeling wel meer vermogen ontwikkelt wordt. Ook omdat ik dingen kan maken proberen we ook apparte dingen, zo moet ik nu nog 6 verschillende achterdeksels maken...

@InFamous
Toegegeven dat brandstof lastig verkrijgbaar is, zeker als je de betere merken wilt hebben. Toch zijn er genoeg winkels die het gewoon versturen.
Paar jaar geleden was dat wel anders, heb dagen lopen zoeken maar veel hadden een melding dat het niet verstuurd werd of het was niet voorradig. Tegenwoordig lijkt dat weer anders te zijn inderdaad want zie nu genoeg adressen die het gewoon versturen.

Formerly known as Ragdoll


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
@MdBruin
Veel toprijders vergeten waar ze vandaan gekomen zijn, namelijk ook vanuit een hobby en plezier maken. En gelukkig zijn er ook genoeg die dat niet vergeten zijn maar helaas te veel die dat wel zijn vergeten, dat zijn dan ook de mensen die je nooit zult zien bij clubactiviteiten zoals clubraces, BBQ's, klusdagen etc.als ook de mensen die nooit anderen helpen en gedreven zijn te presteren als dan niet met vals spel. Laat staan mee doen aan promotionele activiteiten... Toevallig organiseert de Baanbrekers een demo bij de "Auto en motor experience" in Etten Leur op 15 mei. Door gebrek aan eigen vervoer kan ik daar niet bij zijn.

En ja, het klopt dat je vooral op een baan niet moet focussen op snelheid maar op rondetijden. 1 van de redenen dat bij de electro stock klasse een minimale FDR (final drive ratio) is ingesteld om motoren niet te overbelasten en tegelijk meer gelijkheid op de baan te krijgen.

Knutselen aan motoren is leuk en het bespaart een hoop geld. Veel goedkopere motoren van dezelfde topmerken bevatten gewoon dezelfde onderdelen, alleen met lagere prestaties ingesteld. een 200 euro motor of een 500 euro motor, is nogal een veschil. met een uurtje werk presteert die 200 euro motor hetzelfde als die 500 euro motor :D
En zeker als je het nog een eigen koelkop mee geeft staan mensen toch raar te kijken wat voor een motor ik heb.
En dan zie ik wel eens het nodige aan opties en tooltjes voorbij komen en dan kan je het wel kopen maar zelf maken is veel leuker.

Wat betreft de meettool, hij heeft dit gemaaktJe moet even een nul-punt opzoeken en kan je met een voelermaat in de poorten en krukas gat de hoeken meten dat bij alle momenten van openen en sluiten horen. Het printwerkje heeft alleen een hoop flex dat meetfouten garandeert. Overigens een latere versie waarvan geen foto online staat maar ik wel gezien heb heeft iets aangepast dat ik al vanaf het begin gebruik.....

Ik zelf gebruik:

Dit is een digitale hoekmeter dat op zwaartekracht werkt en met licht in de motor kan ik heel goed het moment van openen en sluiten opzoeken. Een verstelbare schroef die de zuiger tegen houdt maakt het makkelijk het juiste punt op te zoeken en tov het nul-punt kan ik links om en rechtsom de hoek meten en bij ongelijkheid het gemiddelde van de 2 pakken wat veel precieser werkt.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • sky-
 • Registratie: November 2005
 • Niet online

sky-

¿Öngyilkos Vasarnap

Besef wel dat ondanks top rijders goed kunnen rijden, ze vaak (andersom ook, hoor) de skills niet hebben om dit te fabriceren. Als ik naar mijzelf kijk, kan ik best aardig aan RC Auto's sleutelen, maar om zo'n apparaat te fabriceren zou ik wel weer hulp nodig hebben. Heb ook in diverse kampioenschappen gezien dat mensen totaal geen onderhoud doen of goede afstelling hebben en toch rijden ze mij voorbij, terwijl ik probeer zoveel mogelijk goed af te stellen (voor mij, dan). Zelfde voor de tools, sommige racers zijn daar niet mee bezig, die zijn gewoon snel.

Kortom, verschillende mensen, verschillende skills.

Wat betreft de vereniging discussie (ik rijd offroad), ik ben al jaren lid, zal dat ook altijd blijven, maar het initatief komt *altijd* van dezelfde (soort) mensen (ben ik er ook een van), blijf je ook zo houden. Is niet alleen bij verenigingen, maar ook in het bedrijfsleven. Live with it.

don't be afraid of machines, be afraid of the people who build and train them.


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
sky- schreef op zaterdag 30 april 2022 @ 11:28:
Besef wel dat ondanks top rijders goed kunnen rijden, ze vaak (andersom ook, hoor) de skills niet hebben om dit te fabriceren.
Je hoeft niet eens wat te fabriceren, hier een filmpje met de meest simpelste methodeOverigens gebruikt mijn maat ook gewoon een bankschroef samen met een dezelfde digitale hoekmeter en een schroef als zuigerstopper.
En nogmaals, 2-takt tuning is met een stukje basis helemaal geen acacadabra. Genoeg tieners die wel eens de vijl in hun brommercilinder hebben gezet om de uitlaatpoort te verhogen.
1 hele bekende toprijder waarvan ik weer dat die ook zo'n geprinte meter heeft gekocht is Kurzbuch. Het grappige is dat deze man samen met zijn vader de "ontwikkelaars" zijn van de Novarossi Mesphito. Dan vraag je je af waarom ze zo'n meetding moeten kopen.

Nu ik al heel wat motoren heb gezien en dus ook motoren waar toprijders hun naam aan hebben zitten als zijnde de "ontwikkelaar" is het mij al lang duidelijk dat deze helemaal niet door hun ontwikkelt of bewerkt zijn. Veelal gaat het gewoon om dezelfde motoren die ook door de fabrikant zelf verkocht worden maar dan alleen met een ander koelkopje of alleen een ander logo op het originele koelkopje.

Ooit een motor van Kabuto in mijn handen gehad, deze man verkoopt "getunede" OS motoren onder zijn naam maar de originele OS is goedkoper en ook nog eens sneller geconfigureerd Er was ook geen tuning (nabewerkingen) te zien dan alleen een andere keuze krukas uit de standaard mogelijke krukassen die ik van OS ken.
In de afgelopen maanden ook div OS getunde motoren van Ielasi, GiMar en ASM gezien waar met een dremel alleen een randje van de krukas is afgeslepen voor een extra graad meer timing. Ik durf er zelfs om te wedden dat dit losse handwerk is zonder echt te meten.
Neemt niet weg dat deze merken heus wel weten hoe een motor moet zijn maar dat nooit voor de consument beschikbaar stellen. Een gemiddelde consument is al te foppen met het woordje "TUNED" op de kop en eventueel wat slijpsporen aan de binnenkant.

Wat betreft de inzet door dezelfde mensen op clubs heb je gelijk in. Zoals ik al aangaf hebben vele toprijders niet de interesse en soms ook niet de tijd om zich in te zetten voor de club maar andersom zie je ook dat mensen taken toe-eigenen en anderen uitsluiten. Helaas de ervaring dat daar soms meer achter zit maar ook bij het wegvallen van de persoon er meestal ook wel wat vragen zijn hoe bep dingen geregeld zijn.
Div verenigingen hebben een zgn klusborg ingevoerd. Bij de Baanbrekers is dit 50 euro die je bovenop je lidmaatschap betaalt. Die 50 euro kan je terug verdienen door je 2x in te zetten voor de club middels klusdagen of een kantinebezetting.Velen zien die 50 euro gewoon als een meerprijs van het lidmaatschap. Het geld dat terugverdiend wordt gaat in een potje om eventueel (indien nodig) klussers in te huren.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

Iemand hier al eens een E-revo 1/16 brushed omgebouwd naar brushless :? Ik verlies wat momentum mbt zoontje nu. Hij wil steeds met mijn auto rijden want die gaat harder. Kan ie ook goed mee overweg (middelste stand snelheid remote) en is veel prettiger op ruig terrein.

Hang dus beetje tussen 2 zaken in. Investeren in een 1/10 (1/8 kan ie gewoonweg niet dragen etc) of deze 1/16 onder handen nemen maar weet niet of dat gewenste effect gaat opleveren. De 1/16 E-revo slaat heel snel om in bochten bijv.

Ik zag wel dit soort setjes maar geen idee waar dat vandaan komt. Is nogal een contrast met de Traxxas VXL ESC + motor qua prijs...

Mijn boefje is liev!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Craven
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 21:32
@JB dat ziet eruit als een standaard setje van Ali. Ik heb er ook 1 in mijn truggy zitten op 3s. Dat werkte daar prima. Het is alleen wat meer werk om uit te zoeken hoe alles werkt want documentatie/handleiding is een drama.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

Craven schreef op dinsdag 3 mei 2022 @ 11:03:
@JB dat ziet eruit als een standaard setje van Ali. Ik heb er ook 1 in mijn truggy zitten op 3s. Dat werkte daar prima. Het is alleen wat meer werk om uit te zoeken hoe alles werkt want documentatie/handleiding is een drama.
Ja zag 'm ook op Amazon onder allerlei rebrands. 2S LiPo's hebben we al, maar gaat het iets toevoegen tov de Titan 12T motor. Met de Velineon gaat ie _2x_ zo hard maar de prijs incl ESC is ook 180 euro en dan heb je nog een andere motorplate nodig AFAIK...

Mijn boefje is liev!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Craven
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 21:32
Ik heb 1 van de zwaardere varianten van deze:
https://www.aliexpress.co...937460.0.0.73212e0erCl02o

Die werkt prima bij mij tot 3s. Maar die past niet in die 1/16 e-revo natuurlijk. Qua prijs is Ali niet te verslaan natuurlijk. Dat is totaal het tegenovergestelde van de prijsstelling van Traxxas. Het is dus alleen wat meer werk om te configureren en uit te vogelen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

Craven schreef op dinsdag 3 mei 2022 @ 11:16:
Ik heb 1 van de zwaardere varianten van deze:
https://www.aliexpress.co...937460.0.0.73212e0erCl02o

Die werkt prima bij mij tot 3s. Maar die past niet in die 1/16 e-revo natuurlijk. Qua prijs is Ali niet te verslaan natuurlijk. Dat is totaal het tegenovergestelde van de prijsstelling van Traxxas. Het is dus alleen wat meer werk om te configureren en uit te vogelen.
Waar gebruik je deze in? En heb je daar eerst een brushed motor in gehad? Vind sleutelen juist leuk, dus uitzoeken is geen probleem en de hulp hier is top!

Mijn boefje is liev!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Craven
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 21:32
Dat is deze
Craven in "Het grote RC cars topic - Deel 2"

Daar zat idd eerst een brushed motor in. Dit is zeker een interessante upgrade geweest voor mij. Hij is een stuk sneller nu.

 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
@memphis ik denk dat de fabrikanten dit ook een beetje uit zelfbescherming doen. Nitro motoren zijn al een stukje gevoeliger voor een verkeerde instelling, bij een goed getunede motor wordt dit nog erger. Als hierdoor veel motoren kapot gaan (niet door de fabrikant door een verkeerde tuning maar door de gebruiker met een verkeerd ingestelde motor) geeft dit negatieve reclame, dat heeft uiteindelijk ook gevolgen. Ja we zijn voor het stukje tuned gevoelig, en soms moet iemand er gewoon op wijzen dat het eigenlijk niet veel voorstelt.

@JB als je denkt dat je misschien een mis investering in de E-revo gaat doen, dan zou ik eerst eens kijken wat je tegen het rol gedrag kunt doen. Meestal is zoeken naar een betere gewichtsverdeling (vooral het zwaartepunt verlagen) een goede stap. Daarnaast kan je kijken of een sway bar net even wat meer balans kan geven (koppelt de wielen waardoor als het gewicht bijv. aan de linkerkant komt te liggen dat de rechterkant ook iets omhoog wordt getrokken). En ik weet dat de volgende tip erg last is, het trainen van het gas geven. Het is leuker om vol gas een bocht in de gaan, maar gas terug nemen heeft voordelen.

[Voor 36% gewijzigd door MdBruin op 05-05-2022 22:34]


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
MdBruin schreef op donderdag 5 mei 2022 @ 22:16:
@memphis ik denk dat de fabrikanten dit ook een beetje uit zelfbescherming doen. Nitro motoren zijn al een stukje gevoeliger voor een verkeerde instelling, bij een goed getunede motor wordt dit nog erger. Als hierdoor veel motoren kapot gaan (niet door de fabrikant door een verkeerde tuning maar door de gebruiker met een verkeerd ingestelde motor) geeft dit negatieve reclame, dat heeft uiteindelijk ook gevolgen. Ja we zijn voor het stukje tuned gevoelig, en soms moet iemand er gewoon op wijzen dat het eigenlijk niet veel voorstelt.
Voor een deel heb je gelijk. Hoewel garantie soms ver te zoeken is heb je er als consument wel gewoon recht op mits, weinig draai-uren goed behandeld en niets aangepast. Uiteraard is de kans op een snellere schade of kortere levensduur ook veel groter bij een meer presterende motor. En het mag duidelijk zijn dat 500 euro motoren niet door mensen worden gekocht die liever voor dat geld wel 2 RTR buggy's kunnen kopen en niet weten hoe er mee om te gaan. Dit soort motoren komen toch meestal wel in de handen van mensen die weten hoe er mee om te gaan.
Persoonlijk denk ik dat fabrikanten hun geheimen van een snelle motor niet willen prijsgeven bij de wat slimmere consument. Novarossi had vroeger een blinde bout in het carterdeksel van de team motoren zodat teamrijders ook niet in de motor mochten kijken.

Maar ja, van de week weer een motor in huis gehad om even op te fokken en te pinchen, dat was motor nr 6 in 2 weken tijd. Het lijkt wel werk. En ondertussen ben ik met 6 carterdeksels bezig. Voor 1 motor 2 verschillende uitvoeringen en voor een ander merk motor ook 2 gepoorte deksels.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

MdBruin schreef op donderdag 5 mei 2022 @ 22:16:


@JB als je denkt dat je misschien een mis investering in de E-revo gaat doen, dan zou ik eerst eens kijken wat je tegen het rol gedrag kunt doen. Meestal is zoeken naar een betere gewichtsverdeling (vooral het zwaartepunt verlagen) een goede stap. Daarnaast kan je kijken of een sway bar net even wat meer balans kan geven (koppelt de wielen waardoor als het gewicht bijv. aan de linkerkant komt te liggen dat de rechterkant ook iets omhoog wordt getrokken). En ik weet dat de volgende tip erg last is, het trainen van het gas geven. Het is leuker om vol gas een bocht in de gaan, maar gas terug nemen heeft voordelen.
Zitten die zaken ook op de 1/16 :? Volgens mij is daar niet veel aan te tweaken?

Mijn boefje is liev!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Ook bij een 1:16 kan je vaak wat dingen afstellen en vaak zijn er ook wel optiedelen te vinden.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • EraZor
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 11:57

EraZor

Don't mention the war

Er is sowieso een sway bar kit te krijgen voor de 1/16.
En nog veel meer:
https://traxxas.com/pitpass/hopup/articles/e-revo-vxl

[Voor 40% gewijzigd door EraZor op 06-05-2022 10:34]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
@memphis dan kom je helaas toch op het punt van tuned waar we gevoelig voor zijn. Vooral als je de luxe hebt dat je een lokale RC shop hebt waar je naar toe kunt gaan en de motoren liggen er. Ja € 500,- is veel geld en je kunt er zoveel mee, maar het idee van dat de motor tuned (en dus beter zou moeten presteren) kan sommigen over de streep trekken. Ze beginnen soms ook niet met een nieuwe maar tweedehands welke ook niet altijd even goed behandeld kan zijn. Voor een handige memphis is het interessanter om een stock motor te kopen en deze aan te passen, maar niet iedereen heeft deze kennis of toegang tot deze kennis. Deze keuze om dan een tuned motor te kopen kan dan ook aantrekkelijker lijken. Al zou ik er ook wel 2 keer over nadenken, je kunt er 2 stock motoren voor kopen welke in theorie langer mee moeten gaan.

@JB ja deze zijn er, het viel mij op toen ik de foto's van het chassis zag en de uitsparingen al zag zitten. Even in Google gezocht en ze zijn leverbaar. Het is lijkt soms zo onwaarschijnlijk bij kleinere modellen, maar ook hiervoor is een uitgebreide tuning markt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Natuurlijk zijn mensen gevoelig voor de logo "Tuned" op het koelkopje maar er is een verschil tussen tuned en tuned. Bij echte auto's praat men over stages (stappen) en kan je een tuning in bepaalde gradaties krijgen. Zogenaamde factory tuned motoren zijn niet zo bijzonder getuned tov van standaard dus zijn ze ook zeker niet kritischer in afstelling.
Overigens de motor in het filmpje mag best ver getuned zijn en toch is die nog redelijk makkelijk afstelbaar

Een groter probleem vandaag de dag is eerder de EU fuel. Je mag van de EU nog maar 16% op basis van gewicht gebruiken wat ongeveer 12% op basis van volume is, de helft als de oude 25% (op basis van volume) waar veel bashers graag mee reden vanwege het vermogen. De truuk om een motor afgesteld voor 25% goed op 12/16% te laten rijden is het verwijderen van een head shim van 0.1mm. De laatse motor die ik voor modificatie in mijn handen had was een Force R21 en die had maar 1x een 0.1mm shim, daar is dus geen ruimte om een shim weg te halen omdat die enige shim ook als pakking werkt. Een andere truuk is gebruik maken van een warmere gloeiplug ware het niet dat deze motor al warme pluggen gebrukt. De motor zal volgens de manual wel lopen op 16% maar voor wie 25% gewend is zal proberen hetzelfde met 16% uit de motor te halen waarbij de kans inderdaad heel groot is dat men te arm gaat.

Maar even iets anders. Komende week is er nog 1 trainingsavond en vlak daarna een 1e race dag van de Techportal RC cup. https://www.techportal.nl/rc-cup
Dit wordt verreden bij de MACH in Heemstede. Ik heb plannen om de racedag met de camera erbij te zijn. Zit momenteel zonder auto dus zal op de scooter moeten, is maar 20km....
Via het Youtube kanaal van MACH Heemstede is er een live stream, kan je zien wat voor een gekkenhuis het is met 100 kinderen....

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Hoe blij mensen kunnen zijn:
Vandaag de motor in de buggy gezet.. wat een verschil!! Loopt stationair perfect en een heel stuk koeler.. ook heeft ie veel meer punch.. ik heb ook nog een force .32 op mijn kyosho inferno neo st staan, die kun je volgende maand ook verwachten
Dus binnenkort weer 1 te doen.

Voor de mensen uit de omgeving Ettenleur, komend weekend is er wat te doen en ook de club MAC de Baanbrekers zal er wat demo's geven.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
@memphis al die regelgeving maakt het soms ook niet meer leuk om een hobby te beoefenen, heb je net het ene gehad krijg je het volgende. Nitro is vaak de gebeten hond omdat het (teveel) lawaai maakt en schadelijk voor de natuur is, hopelijk hebben jullie er niet teveel last van.

Lijkt me leuk om het gekkenhuis te bekijken, plaats je dan de video's op je YouTube kanaal? Wat me vooral goed aan dit project lijkt is dat kinderen kennis maken met deze mooie sport/hobby, maar ook het samen werken met elkaar is een mooie ervaring.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
MdBruin schreef op zondag 8 mei 2022 @ 18:03:
@memphis al die regelgeving maakt het soms ook niet meer leuk om een hobby te beoefenen, heb je net het ene gehad krijg je het volgende. Nitro is vaak de gebeten hond omdat het (teveel) lawaai maakt en schadelijk voor de natuur is, hopelijk hebben jullie er niet teveel last van.

Lijkt me leuk om het gekkenhuis te bekijken, plaats je dan de video's op je YouTube kanaal? Wat me vooral goed aan dit project lijkt is dat kinderen kennis maken met deze mooie sport/hobby, maar ook het samen werken met elkaar is een mooie ervaring.
De vermindering van Nitro is vanwege een Europese anti terroristen wet. Nitromethaan schijnt een goed goedje te zijn voor het maken van bommen dus moet grote hoeveelheden traceerbaar zijn en kleinere hoeveelheden onmogelijk/onrendabel zijn om te te filteren.
Herrie is inderdaad een probleem maar komt ook dat dorpen en steden steeds verder uitdijen en dichterbij dit soort gebieden komen. De basher heeft vaak schijt aan het geluid en rijdt liever met een open pijp maar in de racerij hebben we 3 kamer uitlaten volgens bepaalde reglementen en er is zelfs ook een 4-kamer pijp die behoorlijk stil is.

Techportal is leuk maar helaas nemen veel teams en hun leraren het minder serieus dan je er van mag verwachten, ik heb ooit een team de baan op zien komen, de jongen rijdt direct heel wild en de auto de auto in het hek en kon weer naar huis.
Foto's van dat evenement: https://www.facebook.com/...a.1544222805707962&type=3
Ik kan de gopro wel even opladen en kijken of er nog wat te filmen is.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • flip_eg4
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 23-01 10:53

flip_eg4

PSN:DoorligplekDit heeft mijn aliexpress servo doen overlijden (en nee dat vind ik niet gek :) ), savox 2290 staat op de wensenlijst.

En minder leip:Overigens zit ik ben ik lid op facebook van dat "backyard rc tracks" maar waar ik mij dan vooral aan irriteer is dat men allerhande goedjes en troep (oud frituurvet of olie :( ) op de baan neer gooit tegen het stof, ik probeer het zelf wat ecologischer aan te pakken, mede ook om het feit dat er normaliter erfdieren rond lopen... een voorbeeld:

Binnenkort weer wat gratis aanhangers compost halen bij de gemeente om de baan wat aan te verbeteren, wel mooie combinatierit altijd, verbouwingspuin lozen, compost halen voor de "tuin".
Heb nu tijdelijk het gedeelte van de baan afgezet zodat het onkruid kan gaan wortelen en ik minder last heb van wegspoelende aarde tijdens een regen bui. Denk dat ik over 2 weken weer het deel van perceel open zet, dan snoeien mijn hertjes weer alles kort :)

Speel soms wel eens met de gedachte om iets anders erbij te halen ipv de zoveelste monstertruck (maakt losi nog die fullsize mini-t?) ...maar dan koop ik weer een andere MT. Iig geen nitro, dan is het snel gedaan met mn rc baan ivm overlast.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Als er een beurs in de buurt is moet je eens kijken of je na een beurs wat tapijt kunt scoren, veelal wordt dat gewoon weggegooid.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • flip_eg4
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 23-01 10:53

flip_eg4

PSN:Doorligplek

memphis schreef op dinsdag 10 mei 2022 @ 15:16:
Als er een beurs in de buurt is moet je eens kijken of je na een beurs wat tapijt kunt scoren, veelal wordt dat gewoon weggegooid.
Had een optie geweest als er geen erfdieren waren ja :)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

Craven schreef op dinsdag 3 mei 2022 @ 11:30:
Dat is deze
Craven in "Het grote RC cars topic - Deel 2"

Daar zat idd eerst een brushed motor in. Dit is zeker een interessante upgrade geweest voor mij. Hij is een stuk sneller nu.
Hier is de operatie ook geslaagd :) Nog even langer testen, maar vooralsnog is het weer iets meer een kleine raket :oSwaybar is volgende hoofdstuk :)

Mijn boefje is liev!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Foto's van de Techportal cup van vandaag:
https://www.facebook.com/...ms&set=a.2579109608885938

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • BitProcessor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:02
Mijn zoon wil graag een RC auto waarmee hij door gras kan rijden, over heuvels, eventueel skatepark, gravel etc kan rijden. Maw: iets wat beetje power heeft en tegen een stootje kan.

Alleen: hij is 5 jaar.

Het probleem dat ik heb: ik wil graag iets deftig waar onderdelen aan te vervangen zijn als ze stuk gaan, maar het blijft natuurlijk een 5 jarige dus moet zeker niet al te snel gaan en vooral ook niet al te duur zijn.

Ik ben wel van het principe dat ik liever nu 100 euro betaal voor iets deftiger dan 3x 35 a 50 euro voor iets dat direct stuk gaat (de gemiddelde speelgoed RC auto) en meer teleursteld dan plezier geeft.

Had zelf deze gevonden: HBX Survivor Dune Thunder wat me op eerste zicht wel iets lijkt, alleen is dat misschien net iets te hevig voor een 5 jarige.

Hebben jullie soms ideetjes?

"I think there is a world market for maybe five computers" - Thomas Watson, chairman of IBM, 1943


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • EraZor
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 11:57

EraZor

Don't mention the war

Mijn eerste gedachte zou zijn; “weet je dat zeker?” Ik heb ook een 5 jarige, en weet niet of ik dat nou zou doen, maar goed; de ene is de andere niet. Ik zou gewoon voor een std Tamiya buggietje gaan (tt02b ding). Kosten weinig en reserveonderdelen (die je zéker nodig gaat hebben) op iedere hoek vd straat. Je zou evt de max throttle op 70% kunnen zetten mocht t te hard gaan. Radiolink rc4 zender d’r bij (kosten geen drol) en ja kan even vooruit.

[Voor 18% gewijzigd door EraZor op 29-05-2022 09:59]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BitProcessor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:02
Dat is wel een pak boven de 100 euro, zeker met alles dat er nog bij moet 🤔

Om op je vraag te antwoorden: als ik de kwaliteit zie van de gemiddelde RC auto uit de speelgoedwinkel, heb ik het gevoel dat ik mijn centen evengoed direct in de vuilbak kan gooien. Vandaar mijn idee.

WLtoys lijkt ook leuke RTR dingetjes te hebben.

Iets waarvan je de snelheid kan verlagen is wel een goed idee 🤓

[Voor 9% gewijzigd door BitProcessor op 29-05-2022 10:43]

"I think there is a world market for maybe five computers" - Thomas Watson, chairman of IBM, 1943


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Harrie
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01-02 09:53

Harrie

NederVlaming

@BitProcessor Ik heb een HBX 16889, en mijn zoontje (nu 6, maar heeft de auto al bijna een jaar) en de auto is nog OK. Wel een keer de ESC moeten vervangen. Binnenkort wel nog eens upgraden naar wielmoeren, de schroefjes beginnen los te komen elke keer.

Het is niet de HBX versie, maar de SG 1601, dezelfde auto, maar was wat goedkoper.
Ik heb er wel ineens 2 gekocht, kan je zelf mee doen :+

Dezelfde auto is hier ook te koop als de FTX Tracer, dat kan helpen als je snel spare parts nodig hebt, maar heb ik nog niet echt nodig gehad.

Dit is ook dezelfde auto, brushless "pro" versie met ineens oil filled shocks en metalen upgrades, maar is dan ook wat duurder, nu 100usd in sale, of 97 usd in group buy: [US$126.49]EACHINE Flyhal FC600 Two Batteries RTR 1/16 2.4G 4WD 45km/h Brushless Fast RC Cars Trucks Vehicles with Oil Filled Shock Absorber RC Vehicles from Toys Hobbies and Robot on banggood
https://ban.ggood.vip/11Wma

[Voor 27% gewijzigd door Harrie op 29-05-2022 12:16]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Craven
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 21:32
@Harrie @BitProcessor aliexpress en banggood hebben echt leuk geprijsd spul. Wltoys maakt leuk spul bvb. Hoe kwalitatief dat is heb ik zelf geen ervaring mee. Maar houd in je achterhoofd dat reserve onderdelen hier niet te krijgen zijn. Dus als er iets kapot gaat wacht je een maand zo niet langer op het spul om te repareren.

Begrijp me niet verkeerd. Ali verkoopt echt leuk spul. Ik heb hier ook meer dan genoeg liggen. Maar ik zou er om bovenstaande reden alleen al geen volledige rc car kopen. De verleiding hier is ook groot. Maar ik heb er al 1 liggen en ik ben iedere keer als er iets kapot gaat aan het prutsen met vervanging zoeken...

Moet het perse nieuw zijn? Anders valt er op marktplaats echt wel een mooi setje te scoren. Ik heb mijn shogun voor 300 op kunnen halen. Daar hoefde alleen nog accu en lader bij.

[Voor 12% gewijzigd door Craven op 29-05-2022 15:14]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BitProcessor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:02
Bedankt voor de informatie. Ondertussen wat reviews zitten opzoeken over deze auto en ziet er goed uit (in welke “merkvariant” dan ook).

Als je zegt: hij heeft de auto al bijna een jaar en de auto is nog OK, hoe moet ik dit begrijpen? Heb je ondertussen al behoorlijk wat onderdelen moeten vervangen? Of is hij nog volledig origineel (op de esc na) zoals toen hij de eerste keer in gebruik werd genomen?
Harrie schreef op zondag 29 mei 2022 @ 11:30:
@BitProcessor Ik heb een HBX 16889, en mijn zoontje (nu 6, maar heeft de auto al bijna een jaar) en de auto is nog OK. Wel een keer de ESC moeten vervangen. Binnenkort wel nog eens upgraden naar wielmoeren, de schroefjes beginnen los te komen elke keer.

Het is niet de HBX versie, maar de SG 1601, dezelfde auto, maar was wat goedkoper.
Ik heb er wel ineens 2 gekocht, kan je zelf mee doen :+

Dezelfde auto is hier ook te koop als de FTX Tracer, dat kan helpen als je snel spare parts nodig hebt, maar heb ik nog niet echt nodig gehad.

Dit is ook dezelfde auto, brushless "pro" versie met ineens oil filled shocks en metalen upgrades, maar is dan ook wat duurder, nu 100usd in sale, of 97 usd in group buy: [US$126.49]EACHINE Flyhal FC600 Two Batteries RTR 1/16 2.4G 4WD 45km/h Brushless Fast RC Cars Trucks Vehicles with Oil Filled Shock Absorber RC Vehicles from Toys Hobbies and Robot on banggood
https://ban.ggood.vip/11Wma

"I think there is a world market for maybe five computers" - Thomas Watson, chairman of IBM, 1943


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Harrie
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 01-02 09:53

Harrie

NederVlaming

BitProcessor schreef op maandag 30 mei 2022 @ 16:12:
Bedankt voor de informatie. Ondertussen wat reviews zitten opzoeken over deze auto en ziet er goed uit (in welke “merkvariant” dan ook).

Als je zegt: hij heeft de auto al bijna een jaar en de auto is nog OK, hoe moet ik dit begrijpen? Heb je ondertussen al behoorlijk wat onderdelen moeten vervangen? Of is hij nog volledig origineel (op de esc na) zoals toen hij de eerste keer in gebruik werd genomen?


[...]
Ja, verder nog geen onderdelen vervangen. Maar de led lampjes komen wel regelmatig uit de bumper vallen bij zijn rijstijl (daar heb ik een nieuw setje voor klaar lggen, want die draadjes heb ik al wel een paar keer gesoldeerd).
Bij harde botsingen komt soms een metalen aandrijfas eruit, maar die heb ik altijd terug gevonden en terug kunnen plaatsen.

1 ophangingsarm kwam laatst los doordat de ball joint wat speling begint te krijgen, maar dat heb ik met een washer onder de schroef opgelost. Nu kan die arm niet meer eraf komen. (de bovenste arm van de ophanging achter) Uiterst rechts op deze foto zie je de arm, die zit op een ball geklikt: https://www.quadifyrc.com...200201085647159-cover.jpg Ik heb dus ook nog een washer onder die schroef zitten nu.
Ik zou eens kunnen kijken naar een nieuwe arm of pivot ball, maar vind het zo wel prima.

Ik zou zelf beginnen met zoiets, eventueel de brushed versie (44 euro shipped uit CZ), en zien of hij er echt interesse in heeft.
Mijn zoontje had misschien liever de "Hot wheels RC Megalodon 8)7 " gehad, maar ik vreesde dat de toy-grade auto's niet te fiksen zijn als er iets kapot gaat.

De website quadifyrc.com ben je wellicht al tegen gekomen? Daar staan altijd wel interessante reviews op. (En hij heeft zelf ook kleine kinderen waar hij de auto's mee test :)

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Arunia
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 20:48
Hier voor mijzelf en mijn dochter (8j) ook een dure gekocht (traxxas nog iets, even niet uit mijn hoofd, maar staat hier wel in het topic), met het oog om te repareren/vervangen. Ik laat ze er ook gewoon mee raggen waarbij mijn vrouw constant staat te "gillen" dat ze rustig moet doen of beter op moet letten of iets. Tja, hij rijdt wel eens tegen de stoeprand aan of gaat ondersteboven, maar dat doet die bij mij ook. Hij staat wel op de train stand en niet op de hoge snelheid stand. Ik heb die voor mezelf een keer geprobeerd, maar vond dat ook even te snel gaan. :+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Sluissie
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 19:48
Ik heb mijn zoon (toen) 8 jaar jong een Traxxas Bandit gegeven voor zijn verjaardag. Mede omdat alles wat hij kapot zou kunnen maken makkelijk te vervangen was. Want dat is wel fijn aan Traxxas. Uiteraard als de dingen afbraken vervangen door beter materiaal. Mooi startersetje.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Snuffel
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:07

Snuffel

Vroem!

Mijn zoon rijdt al met een SCX24 en af en toe met een Mini-Z, bijna 3 is hij.
Snelle spul vindt hij wel gaaf, maar dat geef ik nog niet in zijn handen. Komt nog wel.

You have to be careful if you don't know where you are going because you might not get there...


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
De Tamiya Fighter buggy is een populaire beginnersauto en ook super degelijk.

Maar het afgelopen weekend was er een NK elektro in Heemstede waar ook de persoon die ik sponsor met wat motoronderdelen aan mee zou doen. Van zijn kant was de vraag gekomen om nog wat extra achterdeksels te maken voor zijn motoren. Het idee was 2x ported voor Picco motoren, 2x ported voor OS motoren en 2x geheel dicht voor Picco om ook eens te proberen. (Origineel Picco kent allemaal kuiltjes voor wat flow maar vergroot ook het volume in het ondercarter)

Hoewel ik een klein begin had gemaakt was het nog even 4 avonden stampen.

Ik zag er alleen tegenop om op de draai/verdeeltafel alle deksels af te ronden, Dat zou 6x 4 zijden = 24 keer opspannen en met de hand op en neer draaien om de ronding te frezen. Ik besloot een schijf te maken waar ik er 6 kon opspannen om op de draaibank af te draaien, dat scheelt heel veel werk.

Zo ziet dat dan op de draaibank eruit:En na een paar tellen draaien is dit het resultaat:1 van de deksels kon ik weggooen want die was net iets te smal gedraaid. Hou ik nog wel apart voor een motor waar die wel kan gaan passen.....

Dus na de 4 zijden ziet dat er zo ui:De 4 geporte deksels zijn helemaal blij:Maar tijdens het NK ook maar wat foto's gemaakt, deze was wel aardig, ging met 120km/u over het rechte stuk, maakt het erg lastig...Voor de liefhebbers, hier het hele album: https://www.facebook.com/...ms&set=a.2593277320802500

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BitProcessor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:02
Dat had ik niet, nu wel _/-\o_
Harrie schreef op maandag 30 mei 2022 @ 20:51:
[...]

De website quadifyrc.com ben je wellicht al tegen gekomen? Daar staan altijd wel interessante reviews op. (En hij heeft zelf ook kleine kinderen waar hij de auto's mee test :)

"I think there is a world market for maybe five computers" - Thomas Watson, chairman of IBM, 1943


 • flip_eg4
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 23-01 10:53

flip_eg4

PSN:Doorligplek

Snuffel schreef op maandag 30 mei 2022 @ 21:46:
Mijn zoon rijdt al met een SCX24 en af en toe met een Mini-Z, bijna 3 is hij.
Snelle spul vindt hij wel gaaf, maar dat geef ik nog niet in zijn handen. Komt nog wel.
Knap hoor, de mijne vind het nog een beetje eng. Al rent ie wel op van alles af als het weer op z'n dak ligt om het recht te leggen. En geeft vervolgens een duwtje tegen de achterkant. "Entertain mij vader"

Ben nu mijn scx24 aan het ombouwen naar een gravedigger monstertruck, eens kijken of hij er meer voor te porren is (en omdat papa dat leuk vind).

Acties:
 • +9Henk 'm!

 • Warlock
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 20:46
Hier ook een zoontje van 3, in de Soester duinen gaat het prima en kan hij al aardig rondjes rijden. Maar thuis in de straat is het nog erg lastig. Wat vooral hielp met zijn interesse in de Teton was het ding ogen geven zoals bij Cars:


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • flip_eg4
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 23-01 10:53

flip_eg4

PSN:DoorligplekVan de week wat onderhoud gedaan aan de baan :)

Ik zal de ogen ook eens proberen, goede tip.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • BitProcessor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:02
Harrie schreef op zondag 29 mei 2022 @ 11:30:
Dit is ook dezelfde auto, brushless "pro" versie met ineens oil filled shocks en metalen upgrades, maar is dan ook wat duurder, nu 100usd in sale, of 97 usd in group buy: [US$126.49]EACHINE Flyhal FC600 Two Batteries RTR 1/16 2.4G 4WD 45km/h Brushless Fast RC Cars Trucks Vehicles with Oil Filled Shock Absorber RC Vehicles from Toys Hobbies and Robot on banggood
https://ban.ggood.vip/11Wma
Het is de FC600 geworden :9~
Ben benieuwd wat hij er van gaat vinden O+

"I think there is a world market for maybe five computers" - Thomas Watson, chairman of IBM, 1943


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • InFamous
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 18:34

InFamous

excommunicado

Iemand hier ervaring met Walbro carburateurs op 1/5 29cc modellen?

Ben vandaag bezig geweest met het afstellen van mijn 29cc blokje en begonnen op L 1,5 slag open en H op 1,75 slag open. Lekker warm gereden en ging goed, trekt goed op en bougie is grijs/bruinig. Maar bij hoge toeren zakt het toerental in en moet ik gas terugnemen voor meer snelheid, dus H schroef nog verder open naar 2,0 slagen maar probleem blijft, dus schroef nog verder open naar 2,5 slagen en probleem blijft. Hoe ver ik de H schroef ook open draai hij zakt op hoge toeren in met een bwooopp geluid.

Formerly known as Ragdoll


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Misschien even de tankontluchting controleren. Als die te veel weerstand geeft hou je problemen op vol toeren.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • InFamous
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 18:34

InFamous

excommunicado

memphis schreef op zondag 12 juni 2022 @ 17:58:
Misschien even de tankontluchting controleren. Als die te veel weerstand geeft hou je problemen op vol toeren.
Die heb ik gecheckt maar nog steeds problemen, tenminste balgje blijft netjes vol zonder lucht en slangetje kan ik doorblazen zonder problemen en heeft geen knikken.

Formerly known as Ragdoll


 • EraZor
 • Registratie: April 2000
 • Laatst online: 11:57

EraZor

Don't mention the war

Wat voor uitlaat rij je mee? In geval van std pijpje: daar ligt t aan. Ga voor een dominator of liever nog: Mielke side pipe

Maar dat waren wel de go-to pijpjes van 10 jaar terug. Er is vast wel wat nieuwers te koop, maar je snapt t idee

[Voor 32% gewijzigd door EraZor op 13-06-2022 17:54]


 • InFamous
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 18:34

InFamous

excommunicado

EraZor schreef op maandag 13 juni 2022 @ 17:51:
Wat voor uitlaat rij je mee? In geval van std pijpje: daar ligt t aan. Ga voor een dominator of liever nog: Mielke side pipe

Maar dat waren wel de go-to pijpjes van 10 jaar terug. Er is vast wel wat nieuwers te koop, maar je snapt t idee
Nee expansie uitlaat, Victory RC voor 29cc.

Maar het is een afstelling probleem, koud loopt de auto goed, half warm loopt de auto goed en gaat vol in toeren.

Volledig warm gaat onderin goed, trekt hard op en is op de L schroef maximaal afgesteld zonder sputteren.

Echter zodra je vol optrekt dan zie je de auto ineens naar voren duiken met een bwoop geluid (kom zelf uit de bromfietsen en heb genoeg kennis van sprint scooters en afstellen), als je dan minder gas geeft komen de toeren terug en als je dan gedoseerd gas geeft gaat de auto wel vol in de toeren. Dus ik heb de H schroef volledig dicht gedraaid en toen met de basis begonnen op 1,5 slag, dit telkens met een tiende verhoogd om te kijken of het probleem minder werd, maar alles boven de 1,5 lijkt geen enkele invloed te hebben.

Carburateur al schoongemaakt en slangen door geblazen en met remmenreiniger langs de pakkingen en keerringen gelopen voor valse lucht en daar zit geen probleem in…

Mengsmering is 1:25 dus wel iets aan de vette kant maar de bougie is niet vet en mooi droog. Ik zit er nu maar aan te denken om de carburateur volledig te vervangen.

[Voor 4% gewijzigd door InFamous op 13-06-2022 19:53]

Formerly known as Ragdoll


 • Xavier
 • Registratie: November 2000
 • Niet online


Hopelijk kan iemand mij helpen. Van de buurman een RC car ontvangen, hij had hem gekocht toen hij klein was en ondertussen gaan zijn dochters het huis al uit. Dus je kan raden hoe oud hij is.
Alles werkt en het ding ziet er bijna als nieuw uit. Maar de accu... Die gaat na een nachtje laden ongeveer 5 minuten mee. Dat schiet niet echt op. Kan ik ergens vervanging voor deze accu's kopen? Of kan je dit zelf redelijk makkelijk doen? Er moet toch wel een oplossing voor zijn neem ik aan.

 • Craven
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 21:32
Dat word een kwestie ebay/marktplaats afstruinen gok ik. Of ergens een andere winkel vinden die dit soort zaken nog verkoopt.

Deze bvb
https://www.ebay.com/itm/...758fd6:g:P14AAOSwdzZigvhu

 • Xavier
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
Craven schreef op woensdag 15 juni 2022 @ 11:03:
Dat word een kwestie ebay/marktplaats afstruinen gok ik. Of ergens een andere winkel vinden die dit soort zaken nog verkoopt.

Deze bvb
https://www.ebay.com/itm/...758fd6:g:P14AAOSwdzZigvhu
Maar die accus zijn toch net zo oud en hebben dus weinig capaciteit meer? Volgens mij schiet ik er niks mee op.

 • D-Three
 • Registratie: Oktober 2001
 • Nu online
@Xavier kan je de behuizing open maken? Waarschijnlijk zullen daar 5 nicd cellen in zitten en kan je die proberen te vervangen.

Edit: wat zijn de afmetingen van dat pack?

[Voor 19% gewijzigd door D-Three op 15-06-2022 11:18]


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Heb ooit competitie gereden met de Nikko Evolution 1:14 series en die 9.6v pakketten hadden gewoon AA cellen. Er waren mensen die hier de NiCads vervingen voor NiMh om de finale met normaal een accuwissel uit te rijden, uiteindelijk werd de accuwissel verplicht en was dat voordeel weg.
Hou er wel rekening mee dat NiMh minder continu stroom kan leveren dan NiCad.dus als je de cellen wilt wisselen doe je verstandig om de specs op te zoeken.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • Xavier
 • Registratie: November 2000
 • Niet online


is de binnenkant. Ondertussen wel YouTube: Make your own RC Car Battery Pack or Repair NIKKO Ni-Cd 6.0V-620mAh gevonden die een zelfde soort heeft opengemaakt.
Hij linkt naar https://www.amazon.com/Qs...6e9341ad7b1e27ede75c17077 voor de batterijen.

Maar dat zijn gewoon AA batterijen in een blistertje.
Kan ik dan niet gewoon https://www.accucompany.n...battery-2500-mon-12v.html kopen?
Alleen vraag ik me wel af of ik de huidige tags kan lossolderen en overzetten.
En kan de huidige oplader dan wel NiMH opladen.

[Voor 22% gewijzigd door Xavier op 15-06-2022 13:35]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Ik weet niet hoeveel stroom de Nikko zal trekken maar over het algemeen zal het wel gaan werken met een gemiddelde NiMh cel. Daarom mijn advies om in de specs te kijken welke maximale stroom eruit getrokken mag worden.

Laden voor NiCad en NiMh is hetzelfde, zeker met zo'n simpele lader (voeding met stroombegrenzing weerstand). Het enige probleem is dat het laden langer zal duren. de tijd is de capaciteit gedeeld door de laadstroom (zie je lader).

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • InFamous
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 18:34

InFamous

excommunicado

Terugkomend op het probleem, heb dit blokje lekker in de schuur gelegd en een volledig gereviseerde Zenoah 29cc met originele Walbro gekocht. Auto rijd nu weer perfect.

Formerly known as Ragdoll


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • D-Three
 • Registratie: Oktober 2001
 • Nu online
Xavier schreef op woensdag 15 juni 2022 @ 13:34:
Hij linkt naar https://www.amazon.com/Qs...6e9341ad7b1e27ede75c17077 voor de batterijen.

Maar dat zijn gewoon AA batterijen in een blistertje.
Ja en neen :) Die zijn uiteraard reeds netjes gelast tot een pack. Indien je dit er in kan krijgen, heb je het minste werk. Enkel de draden aan de contacten solderen. Desnoods haal je er de beschermfolie van af. Iets gelijkaardigs heb ik een tijdje terug gedaan met een babyfoon. Met de folie paste het er niet in, zonder wel.
Kan ik dan niet gewoon https://www.accucompany.n...battery-2500-mon-12v.html kopen?
Alleen vraag ik me wel af of ik de huidige tags kan lossolderen en overzetten.
Zeker mogelijk maar de tags overzetten zal niet lukken, die zijn gepuntlast. Beter neem je dan cellen met een soldeerlip aan.
En kan de huidige oplader dan wel NiMH opladen.
Op dat vlak ben ik geen expert maar het wordt algemeen niet aangeraden dus ik zou het niet doen. Tenzij je de laadtijd in het oog houdt.

[Voor 4% gewijzigd door D-Three op 19-06-2022 10:30]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Xavier
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
D-Three schreef op zondag 19 juni 2022 @ 10:28:
[...]
Ja en neen :) Die zijn uiteraard reeds netjes gelast tot een pack. Indien je dit er in kan krijgen, heb je het minste werk. Enkel de draden aan de contacten solderen. Desnoods haal je er de beschermfolie van af. Iets gelijkaardigs heb ik een tijdje terug gedaan met een babyfoon. Met de folie paste het er niet in, zonder wel.

[...]

Zeker mogelijk maar de tags overzetten zal niet lukken, die zijn gepuntlast. Beter neem je dan cellen met een soldeerlip aan.

[...]

Op dat vlak ben ik geen expert maar het wordt algemeen niet aangeraden dus ik zou het niet doen. Tenzij je de laadtijd in het oog houdt.

Uiteindelijke 5 AA flat tops met tags gekocht en een uurtje wezen knutselen.
In de oplader gestopt en alles werkt.
Enige jammere is dat het gewoon net niet meer past in de behuizing. Heb hier en daar wel plastic weggehaald en de behuizing wat groter gemaakt. Maar het past gewoon niet mooi. Achjah shit happends.

Op aanrade van de winkel de tags opgeschuurd en daarna gesoldeerd. De auto doet het weer gelukkig.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Franko P.
 • Registratie: December 2005
 • Nu online

Franko P.

Hit it.

Heb een nieuwe set achterbanden + velgen besteld voor mijn Rustler. De oude hadden veel te veel onbalans door zand wat in het wiel was gekomen.
Had de banden al eens eraf gehaald en geprobeerd het foam schoon te krijgen maar dat is bijna niet te doen waardoor er onbalans blijft. Er kwam heel veel zand uit en dit wil ik in de toekomst voorkomen.

Nu heb ik een paar opties:
- Beluchtingsgaatjes aan de binnenkant afplakken
- Met soldeerbout in het midden van het loopvlak een paar gaatjes branden zodat het vuil eruit geslingerd word.
- Combinatie van bovenste 2.

Maar met gaatjes branden heb ik het probleem dat er water in het foam kan trekken met onbalans als gevolg.
Met dichtplakken heb ik het probleem dat de band niet mooi rond blijft als deze opwarmt.

Hoe lossen jullie dit op? Ik rij voornamelijk op zanderige ondergrond.

It's 106 miles to Chicago, we got a full tank of gas, half a pack of cigarettes, it's dark... and we're wearing sunglasses.


 • B4llistic
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 29-06-2022
Ik heb sinds kort een Sledge.. Wat een apparaat! :)

Hij trekt alleen zijn eigen banden stuk. O.a. door het enorme balonnen ervan. Vond hem ook erg onstabiel daardoor.
Ik heb de gaten afgeplakt (ok ok dichtgelijmt :P) en sindsdien is de auto veel beheersbaarder en slaat het chassis niet bij elk sprongetje meer op de grond. Ik snap niet waarom het standaard niet is afgeplakt of een kleiner enkel gaatje is.
Apart dat de jouwe niet mooi rond blijven. Dit is mij nog niet opgevallen.

Met een soldeerbout zou ik het niet doen. Dit kan je beter met een pakkingsnijder of iets dergelijks doen. Volgensmij had ik laatst een video gevonden op Youtube van iemand die er met huis tuin en keuken spullen in 3 tellen een gaatje in maakt.
Ophoping van water zou ik me niet zo druk om maken. Zojuist door het gaatje aan de buitenkant slinger je dat er wel uit door de centrifugale kracht.

 • flip_eg4
 • Registratie: Oktober 2017
 • Laatst online: 23-01 10:53

flip_eg4

PSN:Doorligplek

Franko P. schreef op zondag 26 juni 2022 @ 22:23:
Heb een nieuwe set achterbanden + velgen besteld voor mijn Rustler. De oude hadden veel te veel onbalans door zand wat in het wiel was gekomen.
Had de banden al eens eraf gehaald en geprobeerd het foam schoon te krijgen maar dat is bijna niet te doen waardoor er onbalans blijft. Er kwam heel veel zand uit en dit wil ik in de toekomst voorkomen.

Nu heb ik een paar opties:
- Beluchtingsgaatjes aan de binnenkant afplakken
- Met soldeerbout in het midden van het loopvlak een paar gaatjes branden zodat het vuil eruit geslingerd word.
- Combinatie van bovenste 2.


Maar met gaatjes branden heb ik het probleem dat er water in het foam kan trekken met onbalans als gevolg.
Met dichtplakken heb ik het probleem dat de band niet mooi rond blijft als deze opwarmt.

Hoe lossen jullie dit op? Ik rij voornamelijk op zanderige ondergrond.
Ik doe niet anders met mn monster trucks Water slingert eruit, als het te erg is (als ga varen ipv rijden) laat ik ze drogen met de gaten naar onderen. Overigens de gaten zijn ca 1mm

 • Gaius
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
B4llistic schreef op woensdag 29 juni 2022 @ 15:11:
Ik heb sinds kort een Sledge.. Wat een apparaat! :)

Hij trekt alleen zijn eigen banden stuk. O.a. door het enorme balonnen ervan. Vond hem ook erg onstabiel daardoor.
Ik merk dat heel erg met m'n Maxx. Met de stock banden was ie op hoge snelheid link en instabiel, en nu ik er Proline Trenchers onder gezet heb ik het idee dat het tijd is om op te voeren aangezien ie nu zo stabiel is dat ie langzaam lijkt. :P

 • SirLct
 • Registratie: September 2017
 • Laatst online: 19:23
BitProcessor schreef op zondag 5 juni 2022 @ 00:26:
[...]

Het is de FC600 geworden :9~
Ben benieuwd wat hij er van gaat vinden O+
En, is het wat geworden? Ben ook op zoek voor mijn zoontje.
Twijfel tussen een grotere RC die niet zo snel gaat, bijv; T2m Pirate (1/10 en gaat 35km/u)
of idd zo'n FC600 (iets kleiner maar gaat nog harder)
of Latraxx Teton (als goed is ook 35km/u? maar is 1:18 dus kleiner)

Reden waarom ik een grote zoek is vooral de terrein waar die meegespeeld gaat worden.
Hier id buurt zijn er veel park/ speeltuin/ plein maar allemaal gras van 5-10cm hoog.
Kleine RC zou moeite hebben denk ik?
Snel hoeft het eigenlijk niet. Iemand idee?

Net deze gekeken van Quadify, lijkt me ook iets https://www.banggood.com/...cur_warehouse=PL&ID=45586
YouTube: Flyhal 1/10 brushless 4wd rc car on bark and grass

[Voor 27% gewijzigd door SirLct op 30-06-2022 15:21]

Life is too short to drive boring cars


 • BitProcessor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 14:02
SirLct schreef op donderdag 30 juni 2022 @ 14:57:
[...]

En, is het wat geworden? Ben ook op zoek voor mijn zoontje.
Twijfel tussen een grotere RC die niet zo snel gaat, bijv; T2m Pirate (1/10 en gaat 35km/u)
of idd zo'n FC600 (iets kleiner maar gaat nog harder)
of Latraxx Teton (als goed is ook 35km/u? maar is 1:18 dus kleiner)
Bij mij is het die FC600 geworden, is echt een klein monstertje O+
Voordeel is dat er een speed limiter op de afstandsbediening zit, deze zet ik op 1/4 en dan vind ik het perfect voor mijn zoon (is 5). Zet je hem volle snelheid dan is het een snelheidsduiveltje.

Meegeleverde 2 batterijen doen wat ze moeten doen, lader is van het USB type. Traag, maar doet z'n job. Ik ben tevreden. Zelf heb ik een Rustler en is net het kleintje ervan als ze naast elkaar staan.

Of die FC600 gelukkig gaat worden in heel hoog gras betwijfel ik. 5cm lukt wellicht wel, hoger... ik vrees ervoor.

[Voor 8% gewijzigd door BitProcessor op 30-06-2022 16:03. Reden: foto toegevoegd]

"I think there is a world market for maybe five computers" - Thomas Watson, chairman of IBM, 1943


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Na zo'n 2 jaar geen groot onderhoud gepleegd te hebben en op 1 race na alleen op de club wat baantjes getrokken te hebben en de laatste keer een demo voor wat scholen was het tijd voor groot onderhoud.Lekker de boel uit elkaar gehaald en flink met remmenreiniger, WD40 en natte reinigingsdoekjes aan de slag gegaan. Het resultaat:- alle CVD assen vernieuwd, en op de oude wielassen op verse gaatjes met verse pennen gestoken.
- alle poelies gepoetst
- voorsnaar miste wat tandjes, deze vernieuwd
- Alle lagers in een trilbad met WD40 gehad, sommigen voelen wat rot maat nog prima bruikbaar
- Uitlaat en bocht in de velgenreiniger gehad en gepoets met een brillo spons
- motor na 7 liter gebruik een verse drijfstang gegeven.
- verse brandstofslangen
- verse lagers in de koppeling
- alle glimmende metalen delen met een polijstpad opgepoetst.
- nieuwe schroeven in de radioplaat en motorsteun

Komend weekend sinds tijden weer een race in het Belgisch kampioenschap meedoen dus was het wel even nodig.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • _-= Erikje =-_
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:43
Zo, na een jaar of 20 geleden een paar Tamiya's versleten te hebben (PK Racing anyone?) (nog op TA03 en een F103RS van ze, brushless was er nog niet echt, lekker nog kristallen wisselen voor de zenders, motoren met zo weinig mogelijk windingen, oude nicad packs enz) heb ik destijds ook een FG 1:5 met ik dacht een 29cc blokje gehad, schijfremmen rondom enz (helaas uit de schuur gejat).

Nu, jaren later gaat het toch weer een beetje kriebelen (zeker omdat m'n zoon bijna 4 is nu en alles met knopjes enz geweldig vind).

On-road ga ik niet meer aan beginnen, er is gewoon te weinig plek waar je daar een beetje normaal mee kan gaan rijden. Ik ga denk ik eens wat rondkijken voor een Traxxas Maxx (wide) of wellicht een Sledge oid. Ik wil ze in ieder geval eerst eens in het echt bekijken en een beetje gevoel krijgen, ook qua afmetingen :-) x--maxx is ook leuk maar te groot om praktisch te zijn. Er is wel nogal wat veranderd tov 20 jaar terug :+

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

De Notorious alhier doet sinds gisteren beetje vreemd wanneer ik in de ankers ga. Een vervelend "krakend" geluid alsof je "tanden poetst" met schakelen in een normale auto (weet niet zo goed hoe ik het anders uit moet leggen). Wanneer ik accelereer en 'm gewoon laat "uitlopen" is dit niet. Puur als ik rem.

Wanneer ik 'm op een plateau zet, krijg ik niet 123 gelokaliseerd waar het geluid vandaan komt. Zou het (een van) de diff kunnen zijn?

Mijn boefje is liev!


 • heuveltje
 • Registratie: Februari 2000
 • Laatst online: 18:50

heuveltje

KoelkastFilosoof

Ik zou gokken op de motorpinion die je spur aan het strippen is.
al geprobeerd beide wielen tegelijk tegen de rijrichting in te draaien, dat zou het simuleren.

Heuveltjes CPU geschiedenis door de jaren heen : AMD 486dx4 100, Cyrix PR166+, Intel Pentium 233MMX, Intel Celeron 366Mhz, AMD K6-450, AMD duron 600, AMD Thunderbird 1200mhz, AMD Athlon 64 x2 5600, AMD Phenom X3 720, Intel i5 4460, AMD Ryzen 5 3600


 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

heuveltje schreef op woensdag 6 juli 2022 @ 10:50:
Ik zou gokken op de motorpinion die je spur aan het strippen is.
al geprobeerd beide wielen tegelijk tegen de rijrichting in te draaien, dat zou het simuleren.
Ga ik na! Die kan natuurlijk ook los geraken na zoveel tijd.

Mijn boefje is liev!


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Komt vaak voor dat de tandwielen in een diff eraan gaan, veelal door een slechte shimming van het diff maar ook vanwege het vele jumpen en op vol gas of vol rem neerkomen.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

Eea uitsluiten en alvast wat spares gaan bestellen... Voorraad is alweer gezellig zie ik. Diff olie lijkt lastig (bepaalde merken zoals Team Corally) alsmede kogellagers.

Mijn boefje is liev!


 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

Ik verdenk toch het stukje bij de pinion gear. ZIt nog goed vast (te zien met oog obv waar de tandwielen elkaar tegen komen) maar de tandjes zelf zijn wel beetje op zo lijkt.

Even alles bij elkaar zoeken en dan ook de diffs meteen nakijken en een beurt geven.

Mijn boefje is liev!


 • _-= Erikje =-_
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:43
wel een beetje aangevreten zo te zien

 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

_-= Erikje =-_ schreef op woensdag 6 juli 2022 @ 12:39:
wel een beetje aangevreten zo te zien
Jep. Lijkt te passen bij het geluid wanneer ik in de ankers ga.

Mijn boefje is liev!


 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
@_-= Erikje =-_ Ja ik ken PK-racing nog wel, niet zelf geweest maar foto's gezien van de winkel en de baan. Ik had een lokale dealer wat voor mij makkelijker was om even langs te gaan en onderdeeltjes te bestellen.

Er is in de afgelopen jaren genoeg veranderd, steeds meer RtR en minder bouwpakketten. Al zijn ze er nog wel maar in verhouding is het al vaak voordeliger om een RtR model aan te schaffen.

[Voor 30% gewijzigd door MdBruin op 06-07-2022 21:47]


 • _-= Erikje =-_
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:43
MdBruin schreef op woensdag 6 juli 2022 @ 21:46:
@_-= Erikje =-_ Ja ik ken PK-racing nog wel, niet zelf geweest maar foto's gezien van de winkel en de baan. Ik had een lokale dealer wat voor mij makkelijker was om even langs te gaan en onderdeeltjes te bestellen.

Er is in de afgelopen jaren genoeg veranderd, steeds meer RtR en minder bouwpakketten. Al zijn ze er nog wel maar in verhouding is het al vaak voordeliger om een RtR model aan te schaffen.
Ja ze zaten voor mij ook compleet niet in de buurt, maar als je er een leuke avond van maakte was het zeker de moeite. Binnenkort komt WeTronic met een vestiging in The Wall (Utrecht langs de A2); daar komen ook een indoor on- en offroad baan bij, ben benieuwd.

Ondertussen lekker aan het shoppen op MP voor een leuke Maxx (v2 of met wide kit)

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Dat Wetronic moet ik nog zien, daar is een miljoenen budget voor nodig....
Het zou leuk zijn als het hem lukt, het is alleen dan jammer voor de RACO2000 dat daar dichtbij ligt.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • JB
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 21:36

JB

Cédric roelt!

Mijn front diff is dus klaar... Was ook flink wat olie uitgelopen. Gekeken naar losse diff case set met alle onderdelen omdat dat deel met name klaar is, maar dat kost onderhand net zoveel aan parts dan een compleet nieuwe diff.

Nu heb ik inmiddels diff olie gehaald. Wat is jullie advies daarin? Sowieso de nieuwe vervangen (zit standaard 10K in) maar de overige zo laten of meteen alles doen? Dat laatste lijkt me beter?

Mijn boefje is liev!


 • _-= Erikje =-_
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:43
memphis schreef op donderdag 7 juli 2022 @ 08:52:
Dat Wetronic moet ik nog zien, daar is een miljoenen budget voor nodig....
Het zou leuk zijn als het hem lukt, het is alleen dan jammer voor de RACO2000 dat daar dichtbij ligt.
Er zijn al persberichten uitgegaan (ook van The Wall zelf), nieuwe doorgang gemaakt vanaf het parkeerdek enz

Op https://thewall.wetronic.nl/ staat een PDF met de hele begroting, gaat de eerste jaren iig al serieus geld bij

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
_-= Erikje =-_ schreef op donderdag 7 juli 2022 @ 09:19:
[...]


Er zijn al persberichten uitgegaan (ook van The Wall zelf), nieuwe doorgang gemaakt vanaf het parkeerdek enz

Op https://thewall.wetronic.nl/ staat een PDF met de hele begroting, gaat de eerste jaren iig al serieus geld bij
Ik zag het, maar ik heb door de jaren heen genoeg aankondigingen gezien voor de opzet van indoor paradijzen waar nooit iets van gekomen is dus ik ben wat sceptisch. Ook de interesse van de gemiddelde rijder om naar een dergelijke baan te gaan wordt steeds minder hoewel er onder de wedstrijdrijder voor alleen de winter wel die behoefte is. Als een bank goed onderzoek pleegt hoe de overlevingskansen op deze dure locatie zal zijn vrees ik dat ze niet gaan investeren.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • _-= Erikje =-_
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:43
Oh zeker, al is het qua oppervlakteprijs in de Wall inmiddels wel 'iets' beter geworden, het was een jaar of 4 geleden nog een compleet uitgestorven stuk beton. Maar dan nog als je kijkt naar de huisvestingskosten in de begroting :o

 • Snuffel
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:07

Snuffel

Vroem!

Vind de hele begroting nogal.. opportuun.
Heb het idee dat dit een financieel zorgenkindje gaat worden dat vroegtijdig aan zijn eind gaat komen.

You have to be careful if you don't know where you are going because you might not get there...


 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Naast dat zit Wetronic niet echt in het specialistisch wedstrijdwereldje. Wat ik al zei zal een baan alleen bepaald publiek trekken maar als je winkel en de personnen daar achter niet echt bekend staan moeten ze in hun bedrijfsplan ook daarop richten.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


 • kleinelievewolff
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 16:04
Ik vraag me af hoe groot de doelgroep is in Nederland voor zo'n groot project. Ik heb vroeger een paar keer per maand op een (uit mijn hoofd) dindsdagavond bij Orion Modelbouw in Maarssenbroek in de kelder op een tapijtbaan geraced. Erg leuk en een leuk clubje vaste racers (man of 6-10 per avond). Als ik echter in de begroting zie dat ze rekenen op 500 bezoekers per dag van de racebaan, dan is dat best fors. De enthousiaste rijder zal misschien 2 tot hoogstens 3 keer per week komen, daarnaast moet je het dan van competities, feesten, bedrijfsuitjes en toevallige voorbijgangers hebben. Dat concentreert zich allemaal rond de vrijdag/zaterdag/zondag. Dan moet je wel heel veel capaciteit hebben om de mindere toeloop op de rest van de dagen op te vangen.

Een voordeel is wel dat mensen weer eerder lokaal kopen om sneller geleverd te hebben en niet meer voor een euro minder uit China bestellen.

We gaan het zien! Ik ga in ieder geval langs als het klaar is en misschien pak ik de hobby wel weer op (samen met mijn zoontjes).

 • Snuffel
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 15:07

Snuffel

Vroem!

Denk dat ze het ook gaan neerzetten als een dagje uit. Je kan immers een auto huren voor relatief weinig geld, en dat zal weer vermoedelijk gezinnen met (jonge) kinderen aatrekken.

Maar ben het met je eens dat 500 man/dag een fors aantal is. Denk dat als ze 10% daarvan halen ze al blij mogen zijn.

You have to be careful if you don't know where you are going because you might not get there...


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Orion in Maarsen in de kelder, heb ik ook nog gereden!

Maar kijk naar Racing Arena Limburg, dat was een vrij recente grote indoor locatie met een onroad, offroad en een Mini-Z baan. Hij moest van de verhuurder eruit. Maar had ook de winkel voor het soort publiek. Niet dat het op normale dagen er echt druk was, de wedstrijden die ze daar organiseerden met ook nog eens trainingsgeld vragen op de zaterdag was een redelijke bron van inkomsten.

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • _-= Erikje =-_
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 17:43
Sinds gistermiddag eigenaar van een Traxxas Maxx met de nodige upgrades en een stapel lipo's. Mijn eerste indruk, ding is lekker snel, geen probleem om een wheelie te trekken, rem zou nog iets minder mogen en een snellere stuurservo is ook wel leuk :-+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • memphis
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 17:53

memphis

48k was toen meer dan genoeg.

Topicstarter
Kijk, alleen hierom is het al gedoemd te mislukken
https://crowdaboutnow.nl/wetronic/investeer

Er zijn mensen die mij een GOD vinden


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MdBruin
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21-01 17:57
@memphis ik heb zo'n vermoeden dat RACO2000 niet zo bang ervoor hoeft te zijn. Ik zie niet gebeuren dat Wetronic benzine mag gaan rijden wat bij RACO2000 (nog) wel mag. Wat wel jammer is dat de spreiding er hierdoor niet is, meer clubs verspreid heb je meer aan dan dicht op elkaar. Daarnaast ben ik het met je eens dat het niet normaal zou moeten zijn dat ze extra investeerders zoeken, dat betekend dat ze zelf niet genoeg geld hebben en dat de bank ook dat deel niet wil lenen. Het aantal bezoekers/inkomen wat geschetst wordt vind ik persoonlijk ook erg uit de lucht gegrepen. Ja er zijn klanten te vinden die een lokale dealer willen helpen door bij hun te kopen, maar er zijn er ook genoeg die uit china de spullen rechtstreeks laten komen vanwege de prijs. Gedoemd om te mislukken durf ik nog niet zo te zeggen, maar gaan ze het moeilijk krijgen... zeker weten.

@_-= Erikje =-_ Ja een dagje ervan maken is dan zeker intressant, ik was alleen toen nog een heel stukje jonger (toen ik nog behoorlijk actief was met RC). De laatste jaren ben ik weer een beetje actief geworden omdat het nog steeds leuk is.

De rem kan je in de ESC instellen, even de handleiding erop na slaan hoe je dit kunt doen. De standaard servo's zijn inderdaad niet snel, ik heb een Traxxas Summit en daarbij heb ik ook nog de wens om deze te vervangen.

[Voor 21% gewijzigd door MdBruin op 08-07-2022 13:37]

Pagina: 1 ... 26 ... 29 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee