Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Quad
 • Registratie: Mei 2009
 • Nu online
Mede-auteurs:
 • benbaba
 • Registratie: December 2009
 • Niet online

benbaba

 • eL_Jay
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 14-02 22:42

eL_Jay

 • dutchgio
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 15:22

dutchgio

 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06

krissie100


http://i.imgur.com/hor2YT8.jpg
Inhoud Topic
-
Waarom dit topic?
Specificaties (waar moet je op letten?)
De smartphones (greep uit het aanbod)
Veelgestelde vragen
Nuttige links / websites
Levertijden en Prijzen Topic.
(Het topic voor onbekende Chinese smartphones DEEL 2)


http://i.imgur.com/0WbxcvE.jpg

Dit topic is aangemaakt omdat veel mensen/tweakers graag mobieltjes uit China importeren. De Chinese markt voor mobieltjes is namelijk vele malen interessanter dan de Europese markt. Dit komt voort uit een aantal voordelen t.o.v. onze markt:
 • Lage prijzen
 • Stock-Android
 • Dual-boot
 • Dual Sim
 • Heel veel keuze
In de zoektocht naar informatie kwam ik veel nuttige informatie tegen, ook hier op tweakers. Ik vond echter geen algemeen topic over Chinese telefoontjes, enkel topics over specifieke telefoons als de Xiaomi mi2 en Jiayu G3. Daarom dacht ik (eL_Jay); laat ik eens het grote China mobile topic openen.

Dit topic is bedoelt om alle relevante informatie over Chinese en Aziatische mobile devices te bespreken.
Of het nu gaat over die nieuwe octa-core smartphone met 4k-scherm, die (on)betrouwbare dealer in Beijing of die 30 dollar kostende telefoon van 5 mm dik, dit is het topic om de discussie hieromtrent te voeren en nieuws & geruchten met je mede-tweakers te delen.

Het spreekt voor zich dat een ieder die deelneemt aan dit topic de regels omtrent forumgebruik hier op tweakers respecteert.Daarnaast zou het fijn zijn als iedereen zich gewoon beschaafd gedraagt, het is hier immers geen FOK.Tot slot zijn sommige smartphones erg populair en hebben hierdoor een eigen topic, discussieer/talk hierover zoveel mogelijk als dat kan in hun eigen topic.


http://i.imgur.com/Eti0DVT.jpg

Er zijn ontelbaar veel smartphones op de Chinese markt. Het is daarom handig om eerst voor jezelf na te gaan wat je precies zoekt. Hieronder volgen een aantal punten waar je op moet letten. Wellicht kunnen ze het een en ander verduidelijken en je keuze gemakkelijker maken. Aandachtspunten met betrekking tot specificaties zijn:
-
Frequenties (werkt het model ook in Nederland?)
De meeste Chinese smartphones, die aangeboden worden bij (internationale) webshops, werken 'gewoon' in Nederland. Hier kun het je snelst achter komen door bij de specificaties van de telefoon te kijken naar band(en) of frequentie(s). Zie je er 3G WCDMA staan, dan kun je ervan uitgaan dat het toestel geschikt is voor de Europese markt. Staat er 3G TD-SCDMA, dan is het toestel alleen geschikt voor de Chinese markt. Met andere woorden kijk goed naar de (netwerk) frequentiebanden van de desbetreffende telefoon. Hieronder een vind je een overzicht van de verschillende frequentiebanden.

Overzicht 2G GSM en 3G WCDMA Nederland
Onderwerp2G GSM3G WCDMA
Een smartphone850/900/1800/1900MHz850/2100MHz
KPN900/1800MHz900/2100MHz
Vodafone900/1800MHz900/2100MHz
T-Mobile900/1800MHz900/2100MHz

Overzicht 2G GSM en 3G WCDMA België
Onderwerp2G GSM3G WCDMA
Proximus900/1800 MHz900/2100 MHz
Telenet900/1800 MHz900/2100 MHz
Mobistar900/1800 MHz900/2100 MHz

Komen de frequenties banden van de smartphone dus overeen met de banden van de Nederlandse of Belgische providers, dan werkt de smartphone gewoon in NL of BE. In het voorbeeld hierboven is dit dus het geval en dit geldt eigenlijk ook voor het gros van de aangeboden Chinese telefoons. De 2100MHz band is in Nederland de landelijke/hoofd- 3G band. Het is wel zo dat er tegenwoordig ook op de 900MHz band uitgezonden wordt, dit zou binnenshuis een beter bereik moeten geven. Het is dus geen vereiste dat je telefoon deze band ondersteund, met alleen 3G 2100MHz zit je dus ook goed! Werkt de telefoon op 3G TD-SCDM (China) en komen de 2G frequentie wel overeen, dan werkt 2G wel en kun je dus wel gewoon bellen of tergend traag internetten.

Overzicht 4G (LTE) Nederland
Onderwerp4G LTEExtra info
Een smartphone1800/2100/2600 MHzMist dus 800MHz
KPN800/1800/2600 MHzDekkingskaart (zie rechtsboven)
Vodafone800/1800/2600 MHzDekkingskaart (zie rechtsboven)
T-Mobile900/1800/2600 MHzDekkingskaart (zie rechtsboven)
Tele2800/2600 MHzDekkingskaart (zie rechtsboven)
Let goed op welke 4G band(en) jou provider ondersteund en in welk gebied! Dit kun je onder andere controleren met de dekkingskaart (van 4Gmasten.nl (laden duurt ff)), zie hierboven ook per provider bij extra info. Samengevat geldt voor 4G (LTE) grofweg het volgende:
Band 20 of 800 MHz voor KPN landelijk | Vodafone landelijk | Tele2 landelijk
Band 3 of 1800MHz voor KPN stedelijk | Vodafone stedelijk | T-Mobile landelijk
Band 7 of 2600MHz voor KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2 op specifieke locaties

Overzicht 4G (LTE) België
Onderwerp4G LTEExtra info
Proximus800/1800/2600 MHzDekkingskaart
Telenet800/1800 MHzDekkingskaart
Mobistar800/1800 MHzDekkingskaart

-
SIM-kaart(en)
De meeste Chinese smartphones hebben plek voor twee simkaarten. Meestal is dit het type dualSIM-standby, wat betekent dat twee sim-kaarten verbinding maken via één (dezelfde) antenne. Je bent dus wel bereikbaar op beide sim-kaarten, maar omdat je dus één antenne hebt kan het zijn dat een oproep via de ene sim-kaart niet doorkomt als de andere sim-kaart in gebruik is. Meer informatie hierover hier en hier. Het is niet noodzakelijk om beide SIM-sloten te gebruiken. Een dual-SIM smartphone werkt dus ook gewoon met één SIM kaart.

Simkaarten worden tegenwoordig steeds kleiner. Veel telefoons hebben tegenwoordig alleen een micro-SIM slot en sommige zelfs een nano-SIM slot. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Heb je nog een normale simkaart dan kan je die met speciaal gereedschap op maat knippen of laten knippen. Daarnaast kun je ook een nieuwe passende simkaart bij je provider aanvragen. Moet je van klein naar groot, dan moet je een adapter gebruiken.

-
SoC's (is 'ie wel snel genoeg?)
Heel veel Chinese smartphones hebben een MediaTek SoC onder de motorkap. Dit wordt gedaan, omdat deze chips relatief goedkoop zijn en toch prima prestaties bieden. Daarnaast gebruiken Chinese smartphone fabrikanten ook chips van Qualcomm en in mindere mate ook Intel en Samsung. Huawei gebruikt vaak zijn eigen Kirin (HiSilicon) chips. De vraag is natuurlijk wat is goed en wat is snel? Qua degelijkheid en levensduur zit er eigenlijk geen verschil in. Qua snelheid is dit afhankelijk van het exacte type en waar je de smartphone voor (gaat) gebruikt(en). In het overzicht hieronder kun je globaal zien hoe de verschillende types onderling presteren en waar ze dus voor geschikt zijn. Let op dit is schematisch en bedoeld als leidraad.De SoC verschillen natuurlijk ook in de groep en hun eigen serie. Hoe hoger het cijfer in de eigen serie hoe nieuwer en (vaak) sneller de chip. Daarnaast gebruiken de modellen verschillende Cores, CPU's, en GPU's. Hierom zit er bijvoorbeeld in een groep een model die een (veel) snellere GPU heeft en dus beter geschikt is voor games op (hele) hoge resolutie. Hiervoor kun je het beste zoeken naar benchmarks en reviews.

Overzicht belangrijkste 64-bits SoCs 2015


http://i.imgur.com/rZVv4t4.jpg
Meer info: Qualcomm | MediaTek |Exynos | HiSilicon | Intel

-
Overige basisspecificaties
Hieronder nog een aantal zaken die betrekking hebben tot basisspecificaties. Deze kunnen wellicht je keuze makkelijker maken.

RAM en ROM
De meeste Chinese smartphones hebben tegenwoordig minimaal 1GB aan werkgeheugen. Dit zal voor de meeste standaard Android gebruikers voldoende zijn. Daarom zijn telefoons met minder dan 1GB niet maar aan te raden. Het is echter niet raar meer dat er ook modellen zijn met 2GB en soms 3GB. De extra gigabytes zijn leuk om te hebben, maar niet essentieel. Apps zullen niet sneller werken en games ook niet. Heb je veel apps open staan, en bijvoorbeeld veel tabs in de browser, dan merk je bij het multitasken wel dat apps niet telkens opnieuw ingeladen hoeven te worden. De meeste telefoons hebben 8 tot 16GB aan opslag en zijn vaak uit te breiden met een Micro-SD kaart, maar niet allemaal; let hier dus op.

Accu
De capaciteit van accu's schommelt tegenwoordig tussen de 2000 en 3000mAh. Accuduur is erg afhankelijk van software optimalisatie, processor, resolutie en gebruik. Een fijne accu capaciteit zit tegenwoordig rond de 2500mAh of hoger. Dit zou een normaal gesproken een volle dag moeten kunnen garanderen. Alles onder de 2000mAh kan als weinig bestempelt worden en alles boven de 3000mAh is veel. Let wel dit verschilt natuurlijk per smartphonemodel en eigenaar.

Scherm
Het scherm en de resolutie zijn geen onbelangrijke onderdelen. Tegenwoordig zijn de schermformaten 4.5, 4.7, 5.0, 5.3 en 5.5 inch. Kleinere smartphones zijn in China bijna niet meer te vinden. De trend is hoe groter hoe beter, 5-inch en groter is niet raar meer. Hoe hoger de resolutie hoe scherper het beeld. Een HD resolutie, dus 1280×720 pixels, is tegenwoordig standaard en prima tot 5 inch en voor sommige ook tot 5.5 inch. Een toestel met een Full HD resolutie, dus 1920×1080 pixels vind je tegenwoordig ook terug in betaalbare Chinese telefoons. Dit is een prima resolutie voor alle normale smartphone schermformaten. QHD, oftewel 2560x1440 pixels, is in opkomst en terug vinden in sommige High-end modellen zoals de Meizu MX4 Pro en Iuni U3.

Android
Zoals eerder beschreven is, worden de meeste Chinese smartphones uitgerust met een MediaTek chip. Koop je een toestel met een MediaTek chip, verwacht dan (bijna) geen 'echte' custom-roms of ijverige developers. Dit komt, omdat MediaTek de source code niet volledig vrijgeeft. Je bent dus volledig afhankelijk van de fabrikant (en die van MediaTek). Met andere woorden reken niet op snelle updates (naar nieuwe Android versies) of Cyanogenmod o.i.d. Populaire toestellen van grote / bekende fabrikanten, die een Qualcomm chip hebben, hebben vaak een grotere community en dus meer (kans op) custom-roms en dergelijke.

Camera
Staar je niet blind op het aantal megapixels van de camera. De meeste Chinese telefoons maken redelijke foto's bij goede belichting. In het donker is dit vaak niet het geval. Wil je weten of jou toestel goede foto's maakt, kijk dan niet alleen naar het aantal megapixels, maar zoek vooral naar reviews en gebruikerservaringen.
-
Keuze verkleinen
Om je keuzeveld te verkleinen kun je gebruik maken van de onderstaande punten.
1. Beslis de maximale grootte/dikte van de smartphone. (133*65*9.3)
2. De grootte van het beeldscherm. (4, 4.3, 4.5, 4.7, 5 inches etc)
3. De kleur en e.v.t materiaal. (wit, zwart, blauw, kunststof, metaal)
4. De type processor. (dualsim, S615, MT6753, Kirin 620 etc )
5. Verdere eisen m.b.t. GPS, NFC, OTG, LTE, Sensoren etc.
7. De accu capaciteit. (2000 / 3000mAh etc)
8. Camera eisen (voor en achter) (5, 8, 13MP etc)
9. Het geheugen RAM en ROM. (1/4GB, 2/16GB etc)
10. Bepaal je budget en kies een shop/verkoper.

Verder hebben de onderstaande sites mooie filter mogelijkheden.
http://i.imgur.com/667Edqh.jpg


Omdat er erg veel smartphones zijn en de selectie tegenwoordig ook erg snel wijzigt, staat hieronder alleen een lijst met degelijke (aanbevolen) merken. Voor een volledig overzicht kun je het beste kijken en filteren opKimovil.com of Mobilezol.cn (wel Chrome vertaler nodig).

Aanbevolen/degelijke merken: Asus, Coolpad, Gionee, Honor, Huawei, Nubia, LeEco (LeTV), Lenovo, OnePlus, TCL, Vivo, Zuk, InFocus, Meizu, Oppo, Smartisan, Xiaomi, ZTE
http://i.imgur.com/dePbEER.jpg

Is de taal op het toestel ook Chinees?
Kan :+ Vrijwel alle toestellen hebben een optie Engels (en Chinees). En heel vaak is er keuze uit verschillende talen waaronder Nederlands. Bekijk hiervoor de specificaties van de telefoon en hier hoe je de taal wijzigt in Android.

Zijn de toestellen kwalitatief wel goed?
Er zijn een hele boel Chinese smartphones en fabrikanten. De wat 'bekendere' zoals: Jiayu,Zopo,Oppo,Meizu,Xiaomi,Huawei,Lenovo,Cubot en ZTE hebben over het algemeen kwalitatief goede smartphones. De echt grote (telecom) merken zijn Huawei, Lenovo, ZTE en Oppo. Deze merken zijn kwalitatief vergelijkbaar met wat hier te koop is. Vaak is de prijs ook (iets) hoger dan 'de rest'. Ditzelfde geldt voor Meizu en Xiaomi telefoons. Daaronder zitten eigenlijk de rest van de merken en deze zijn vaak van prima kwaliteit. Daarnaast heb je ook nog smartphones zonder een 'echte merk' naam. De kwaliteit en ondersteuning van deze telefoons is wisselend/afwachten/gok. Twijfel je toch kijk dan naar eventuele hands-on,reviews,ervaringen,video's en/of reputaties. Als laatste houdt rekening met het feit dat sommige fabrikanten van (erg) goedkope smartphones ergens op bezuinigen (RAM,ROM,glas,resolutie,OS-versie etc).

Chinese ''import merken'' met noemenswaardig marktaandeel in China (2014):
 • Huawei - 13,6%
 • Meizu - 7,4%
 • Coolpad - 5,8%
 • Lenovo - 5,5%
 • Vivo - 3.9%
 • Xiaomi - 3,5%
 • Oppo - 3.3%
 • ZTE - 2,9%
 • Asus - 2,2%
 • Nubia - 1.2%
 • Gionee - 1,1%
 • TCL - 1,0%
 • Oneplus - 0,5%
 • Iuni - 0,2%
 • Infocus - 0,1%
Er zijn heel, heel veel merken in China en de bovenstaande merken kunnen dus als kwalitatief goed gezien worden.


Waarmee kan ik betalen?
De betaling en verzending is afhankelijk van de shop waar je besteld. Bij veel shops kan je betalen via Paypal,Visa of Mastercard.

Waarmee wordt er verzonden en hoe lang duurt het?
De verzendmethode is ook afhankelijk van de aanbieder. Sommige shops bieden ''free-shipping'' wereldwijd dan wordt er verstuurd met Hong Kong Post (HK), China Post (CN), Singapore Post (SG) en soms ook Swiss Post (SP). Dit zijn de gratis of de goedkoopste verzenders. Deze verzendmethode duurt normaal gesproken tussen de 10 en 25 dagen. In de drukke maanden kan dit oplopen tot 35-40 dagen. Je hebt ook de premium/express verzenders zoals DHL,UPS en FedEx. Hiervoor betaal bijna altijd extra geld. Dit bedrag verschilt per shop, maar zit meestal tussen de 12 en 40 dollar. Deze verzendmethode gaat wel een stuk sneller met ongeveer 3 tot 7 dagen. De zending kan meestal gevolgd worden, maar bij free-shipping is dit niet altijd even nauwkeurig. Vaak werkt het track-nummer pas na 3-4 dagen. De zending kun je bijvoorbeeld hier en hier tracken of kijk op de website van de verzender. De meeste shop versturen je bestelling na betaling tussen de 1-5 dagen.

Zijn er extra / andere kosten?
Ja officieel wel. De verzendkosten zijn niet de enige (extra) kosten waar je rekening mee moet houden. Maar ook eventuele import kosten. Dit zijn kosten die te maken hebben met de import van goederen uit het buitenland waar een waardebeperking op zit. Als deze waardebeperking overschreden wordt moet je importbelasting betalen. De douane kan je pakketje openen ter controle en zelf de waarde-schatten als de douaneverklaring van de shop (omschrijving, type zending, 'waarde etc.) niet juist is ingevuld of als ze erover twijfelen. Een voorbeeld: stel je smartphone heeft een waarde van $194/€150 en je pakketje wordt gecontroleerd en er tussen uitgehaald dan betaal je dus €13 inklaringskosten plus 21% BTW over de waarde in dit geval €150 (150x1,21+13=194.50). In dit geval ben je dus in totaal €194.50 kwijt. Maar de praktijk leert dat de meeste shops (soms standaard) een lager bedrag invullen of de douane een schatting maakt en dat er meestal rond de 20-40 euro bij KAN komen. Met de premium (snelle) verzendmethode is de kans groter dat je extra moet betalen.Vaak is dit een bedrag van 30 a 35 euro welke dit je meestal contact aan de bezorger moet geven. Meer info hier en hier.

Hoe zit het met garantie?
Garantie is er meestal wel en bieden de (meeste) webshops ook, vaak is dit 6 maanden tot 1 jaar. Wil je er gebruik van maken bij een defect moet je in contact komen met de shop en je telefoon opsturen.
Nadelen: Kost veel tijd en verzenden is best prijzig. Houd hier rekening mee bij aanschaf.


http://i.imgur.com/D1MnDjZ.jpg
Merken
Kopen en vergelijken
Er zijn een heleboel verschillende sites hieronder een selectie

1949deal2lenovo
AchinasellerAliexpressAntelifeAurabuy
BanggoodBuyincoinsBuysku
Cect-shopChinabuyeChinapadmallChinavasionChinistoreComebuyCooliCool
DealextremeDealsmachine • [url="Dealsprime "]Dealsprime[/url] • DhgateDinodirectDualslim
EachbuyerEbayeForChinaEtotalkEverbuying
FastcardtechFlosmallFocalpriceFulcrumall
GearbestGeekbuyingGrossoshop
Hongkongeek • [url="Hotmid "]Hotmid[/url] • HowseaHuaweimobileshop
IbuygouIpmart
Jiayumobileshop (store)
Lightake
MagicbazaarMcbubMerimobilesMinidealMixeshop
Nextbuying
OfgouOppomartOrientdealOwnta
PandawillPompmallPrcfrogPriceangels
Retailheaven
Spemall
Taobao agentTinydealTmallboxTmartTo2cTogethoTomtop
XiaomiphoneXiaomishopXiaomiworld
Zopomobileshop
• Zoekmachines/Vergelijking
Kimovil.com
Chinaprices.us
Chinapricefinder
Wholecheap
Mistertao (taobao agent)
Taobao Marktplaats CN
Zarmark (taobao agent)
-
Techsites
Overig
Gebruik de google chrome browser om chinese websites te vertalen kom je aardig ver mee.
Tips en feedback altijd welkom :)

[Voor 255% gewijzigd door benbaba op 10-04-2016 17:01]

Alles went behalve een Twent.
PVOutput☀️
Darts🎯


Acties:
 • 0Henk 'm!
OP vernieuwen is ook geen luxe, wellicht een idee nu we ook aan een nieuw topic beginnen.
Nu hoop ik dat een van bovenstaande auteurs zich (ook) geroepen voelt... ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Ik zou graag de frequenties van de Belgische providers vermeld zien in de OP, kan hiervoor gezorgd worden? Ik wil ze gerust opzoeken en hier posten maar dan wil ik eerst bevestiging van de TS.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • +1Henk 'm!
Ja dat lijkt me prima, als jij voor een overzichtje van providers zorgt voeg ik ze toe. ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 268461

Iemand hier ervaring met de Elephone G7?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RogierE
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 27-03 21:45
Ik heb recentelijk een ZTE Blade S6 gekocht via geekbuying.com. Nu heeft de telefoon last van wat ik "fake touches" noem. Ik bedoel dat de telefoon aanrakingen registreert terwijl er niets of niemand in de buurt is. ZIe deze video's (1 en 2) die ik heb gemaakt.

Ik heb contact gehad met geekbuying en kan hem terug sturen. Heeft iemand ervaring hoe ik deze telefoon het beste kan terugsturen?

[Voor 18% gewijzigd door RogierE op 15-05-2015 20:11]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06
Anoniem: 268461 schreef op vrijdag 15 mei 2015 @ 19:27:
Iemand hier ervaring met de Elephone G7?
ja, mooie telefoon maar nu te oud, je moet een telefoon kopen met de nieuwe processors, zoals de MTK6752 of de MTK6732

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Qon
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 31-03 15:57
RogierE schreef op vrijdag 15 mei 2015 @ 20:10:
Ik heb recentelijk een ZTE Blade S6 gekocht via geekbuying.com. Nu heeft de telefoon last van wat ik "fake touches" noem. Ik bedoel dat de telefoon aanrakingen registreert terwijl er niets of niemand in de buurt is. ZIe deze video's (1 en 2) die ik heb gemaakt.

Ik heb contact gehad met geekbuying en kan hem terug sturen. Heeft iemand ervaring hoe ik deze telefoon het beste kan terugsturen?
Je moet eens in de ontwikkelaarsopties de volgende opties aanzetten:
Aanrakingen weergeven: check
Locatie aanwijzer tonen: check

Kun je ook zien of daadwerkelijk om aanrakingen gaat en niet om gewoon een software bug. Anders kun je misschien beter gewoon even de factory rom opnieuw flashen ofzo, heb er nooit een goed gevoel bij om een telefoon naar china te sturen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Zo, ik heb het je heel gemakkelijk gemaakt... gewoon kopiëren en plakken maar :). De vetgedrukte frequenties bij 4G zijn de meest gebruikte door de provider.

Overzicht 2G GSM en 3G WCDMA
Onderwerp2G GSM3G WCDMA
Proximus900/1800 MHz900/2100 MHz
Telenet900/1800 MHz900/2100 MHz
Mobistar900/1800 MHz900/2100 MHz


Overzicht 4G LTE
Onderwerp4G LTEExtra info
Proximus800/1800/2600 MHzDekkingskaart
Telenet800/1800 MHzDekkingskaart
Mobistar800/1800 MHzDekkingskaart

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Chindi
 • Registratie: November 2013
 • Laatst online: 13-10-2022
Geen 100% chinaphone post, maar wel gerelateerd.

Xiaomi gaat testen om te zien hoe popular ze zijn in Europa & USA en ze gaan daarom speciale flashsales houden. Jammerlijk genoeg zitten er geen telefoons tussen.

Ik ben wel wat aan het twijfelen voor zo'n headset en misschien gooi ik er dan zo'n Mi Band bij. Iemand hier die 1 van beide heeft?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RogierE
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 27-03 21:45
Qon schreef op vrijdag 15 mei 2015 @ 20:23:
[...]


Je moet eens in de ontwikkelaarsopties de volgende opties aanzetten:
Aanrakingen weergeven: check
Locatie aanwijzer tonen: check

Kun je ook zien of daadwerkelijk om aanrakingen gaat en niet om gewoon een software bug. Anders kun je misschien beter gewoon even de factory rom opnieuw flashen ofzo, heb er nooit een goed gevoel bij om een telefoon naar china te sturen.
Goede tip, ik zal het eens aan zetten.

Ik heb de laatste factory rom er op. Van B08 via B10 naar B11.

Ik wil hem ook liever niet opsturen naar China, maar zo heb ik er ook niet veel aan.

Acties:
 • 0Henk 'm!
Largamelion schreef op vrijdag 15 mei 2015 @ 21:15:
Zo, ik heb het je heel gemakkelijk gemaakt... gewoon kopiëren en plakken maar :). De vetgedrukte frequenties bij 4G zijn de meest gebruikte door de provider.

Overzicht 2G GSM en 3G WCDMA
Onderwerp2G GSM3G WCDMA
Proximus900/1800 MHz900/2100 MHz
Telenet900/1800 MHz900/2100 MHz
Mobistar900/1800 MHz900/2100 MHz


Overzicht 4G LTE
Onderwerp4G LTEExtra info
Proximus800/1800/2600 MHzDekkingskaart
Telenet800/1800 MHzDekkingskaart
Mobistar800/1800 MHzDekkingskaart
Top!
Ze staan erin.
Heb het alleen op m'n iPad toegevoegd, de juiste breedtes krijgen zodat het in lijn is met de NL tabellen lukt dan niet helemaal.
Wellicht kan een van de andere auteurs dat rechtzetten. ;)

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06
dutchgio schreef op vrijdag 15 mei 2015 @ 21:41:
[...]


Top!
Ze staan erin.
Heb het alleen op m'n iPad toegevoegd, de juiste breedtes krijgen zodat het in lijn is met de NL tabellen lukt dan niet helemaal.
Wellicht kan een van de andere auteurs dat rechtzetten. ;)
Fixed! :)

Acties:
 • 0Henk 'm!
Top!
Ik heb ook nog even dikgedrukt voor NL de meest gebruikte band aangegeven bij 4G, net zoals bij België. ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vingibson
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 20-03 21:10
RogierE schreef op vrijdag 15 mei 2015 @ 20:10:
Ik heb recentelijk een ZTE Blade S6 gekocht via geekbuying.com. Nu heeft de telefoon last van wat ik "fake touches" noem. Ik bedoel dat de telefoon aanrakingen registreert terwijl er niets of niemand in de buurt is. ZIe deze video's (1 en 2) die ik heb gemaakt.

Ik heb contact gehad met geekbuying en kan hem terug sturen. Heeft iemand ervaring hoe ik deze telefoon het beste kan terugsturen?
Ik heb mijn ZTE Blade S6 2 weken geleden terug gestuurd naar Gearbest vanwege de slechte GPS ontvangst. Wacht nu op mijn geld. De communicatie met gearbest was overigens heel goed. Heb hem terug gestuurd naar hun Duitse Warehouse met Postnl.

Er is trouwens een apart ZTE blade S6 forum waar men je wellicht ook kan helpen.

Anoniem: 502167

Heb vandaag voor de 2'de keer in korte tijd de scherm van m'n Jiayu g5 advanced gebroken. Ik zag P7000 langskomen ( op zich mooie toestel met een leuk prijsje). Helaas is dit toestel in presale en bijna onmogelijk verkrijgbaar voor 160 dollar. Ik zag ergens Dakele 3, wordt ook wel big cola 3 genoemd. Mooie spec, metalic body,3g ram+iphone 6 look.

Iemand met dit toestel ervaring? het is ook niet verkrijgbaar bij Pandawill, Etotalk,Bangoogd,cooliscool,geekbuying etc

 • Anoniem: 601896
 • Registratie: Juni 2014
 • Niet online
Zijn er ook tegenwoordig al windows phones die uit China komen?

Ik wil best een leuke Chinees voor erbij, maar dan met de zekerheid van een superstabiel os dat langdurig ondersteund wordt.

Helemaal fijn lijkt mij het als de telefoon rugged is, wat onverwoestbaarder dan gewoon en met een dikke accu komt.

Maargoed dat is er nog niet.
Nee dat is er niet echt, vrijwel alles is Android.

 • rhos
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-03 15:17
Welke er niet in staat maar er wel aan komt is de elephone p7000, heb deze besteld en ben heel benieuwd naar de gebruikers ervaringen.

our greatest fear is not that we are inadequate but that we are powerful beyond measure


 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
raydekok schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 09:20:
Welke er niet in staat maar er wel aan komt is de elephone p7000, heb deze besteld en ben heel benieuwd naar de gebruikers ervaringen.
Benieuwd wanneer je hem gaat ontvangen, dit toestel lijkt heel moeilijk verkrijgbaar voor zover ik kan lezen. Laat zeker je bevindingen achter en als het mogelijk is ook even een review maken. Lijkt een zeer mooi toestel voor die prijs.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06
Ik heb doordat ik de zogenaamde ELE code had gewonnen de P7000 inmiddels ook besteld voor 159.99$ ;)
Ben zeer benieuwd

 • rhos
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-03 15:17
Pandawill had hem ook staan voor 159 dus besteld. Nog niks gehoord maar komt vast goed.

our greatest fear is not that we are inadequate but that we are powerful beyond measure


 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Elephone is blijkbaar wel sterk in het uitbrengen van nieuwe telefoons maar ik vraag me af hoe goed hun software support is? Op Gizchina lees je elke week/maand wel over een nieuw toestel van hen. Zo duiken er nu al foto's op van de Vowney en de P7000 wordt nog niet eens uitgeleverd. Die snelle releases beginnen een beetje een grap te worden als je de comments daar leest :).

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


 • Aggressor
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 22:14
Heeft iemand toevallig ervaring met de UMI Hammer of Doogee Ibiza F2?
want ik ben opzoek naar een nieuwe telefoon voor mijn moeder.
Ze zit nu nog met een doogee dg310.

maar ze wil graag iets betere camera op haar telefoon.

-Voordelen umi

- Betere resolutie
- 2gb RAM

http://www.devicespecifications.com/en/comparison/20a12e90b

Voor mijn gevoel komt de UMI er iets beter uit.

-edit-

Mijn moeder zit dus bij Youfone.(3g netwerk)
De umi heeft 3G bands: WCDMA 900/2100MHz
en de Doogee: 3g: 850/900/1900/2100MHz

[Voor 15% gewijzigd door Aggressor op 16-05-2015 13:59]


 • diquan2001
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 03-02 23:40
Ook ik heb de P7000 kunnen bemachtigen op woensdag voor 159eur .
Maar ik was onder de veronderstelling dat ze bij coolicool deze op voorraad zouden hebben zo werd het tenminste op de sale pagina gebracht bij de verschillende shops we hebben een paar op voorraad voor maar 159 eur enz .

het was al een hele klus om een shop te vinden waar de site niet op 404 error liet zien of uberhaubt niet vastliep tijdens de flash sale .

Nu zie ik dat de P7000 pas na de 25e te koop is ben er dus weer ingetrapt :)
Die chinese marketing het is toch wat .iets verkopen wat ze nog niet hebben ;)

Maar goed we wachten rustig af ik ben wel echt benieuwd of het wat is .
krissie100 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 10:22:
Ik heb doordat ik de zogenaamde ELE code had gewonnen de P7000 inmiddels ook besteld voor 159.99$ ;)
Ben zeer benieuwd

Samsung Note 10 plus ,Samsung Galaxy Note Pro 12.2, BMW i3 ah94


 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Largamelion schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 13:22:
Elephone is blijkbaar wel sterk in het uitbrengen van nieuwe telefoons maar ik vraag me af hoe goed hun software support is
Uiterst zwak.
De energie is gericht op het ontwikkelen en verkopen van nieuwe modellen.
Aftersales support bestaat eigenlijk niet afgezien van mooie beloften.

 • Robinator
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 02-12-2022
ASW1 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 15:36:
[...]
Uiterst zwak.
De energie is gericht op het ontwikkelen en verkopen van nieuwe modellen.
Aftersales support bestaat eigenlijk niet afgezien van mooie beloften.
Beloven bovendien Android 5.0 dat op nog geen enkel van hun toestellen zonder bug's werken, zijn zaken die niet wijzen op inovatie, maar op valse belofte's denk ik

Verder mijn nuchtere mening, op zo'n toestellen mag je eigenlijk geen review geven na de eerste dag, beter is een review een intensief gebruik van 2 weken a 2 maand, dan weet je perfect welke pro's en con's er dan doorwegen.

No offense, maar zelfs bij grotere merken, begin je pas kleine zaken te merken na langdurig gebruik.

Op de eerste plaats kom ik nog steeds naar tweakers, voor degelijke en betrouwbare info, ik vind niet dat er mag geroepen worden dat een bepaald toestel top is, puur op de spec's af gegaan.

Reviews moeten betrouwbaar blijven, hoewel het meestal nog een persoonlijke mening is van de persoon die de review schrijft ;)

Ik neem alles in china met een korreltje zout, zeker merken die om de haverklap nieuwe toestelletjes uitbrengen, als je de forums bekijkt, moet je eens kijken hoe een goede support ze geven, en hoe sommige mensen reageren op bugs.
Een telefoon die 1x per week random reboot noem ik niet echt stabiel, of zaken zoals de gallery die crasht bij openen enzo kunnen voor mij ook niet door de beugel, andere mensen vinden dit niet erg, of zeggen iets zoals "wat verwacht je voor een toestel van 100euro", ik vergelijk dit met een Moto E van 90euro, out of de box aosp zonder zever en miserie. Als die dat kunnen, kan dat in china ook ;)

Gizchina noem ik niet meer betrouwbaar, is meer een informatiesite van welke nieuwe toestelletjes in aantocht zijn ;)

Dat stoort me soms aan deze topic, het is leuk om alle info hier te krijgen, maar een beoordeling van een GSM moet altijd gebeuren zonder bevooroordelingen met een degelijke opbouw van pro's en con's ;)
Er zijn er die dit perfect doen, er zijn er die beter promotor van bepaalde merken kunne worden :D

[Voor 11% gewijzigd door Robinator op 16-05-2015 15:42]


 • rhos
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-03 15:17
Ik zie nog geen review voorbij komen. Het is afwachten Met de p7000.

our greatest fear is not that we are inadequate but that we are powerful beyond measure

Ach het is een beetje hetzelfde als bijvoorbeeld de OnePlus One. Nou doet die heel veel goed maar het staat er ook vol mee van issues en software problemen.
Nu ook weer; touchscreen problemen als het scherm te warm wordt.
En als oplossing houden ze dan een app actief die constant het scherm kalibreert om dat tegen te gaan. :+
In een review had je dat nooit teruggezien.

Zo is het bij die Elephone toestellen ook, allemaal aparte en kleine gebreken die pas later aan het licht komen. Een GizChina reviewt een weekje een toestel en vind m perfect, omdat hij dat soort dingen dan nog niet opmerkt.

Toch blijkt het wel een enorm goed succes, want ondanks al bewezen komen al die onbekenden hier toch weer aan met die ene Elephone die ze wel interessant lijkt.
En als je zegt dat het niks is, dan is het 'te voorbarig' en 'eerst reviews afwachten'. Op de een of andere manier heben ze bij Elephone dus erg goed marketing, want het lukt elke keer weer. ;)

Anoniem: 502167

IS P7000 woensdag de hele dag voor $160 dollar beschikbaar, of een bepaalde aantIS P7000 woensdag de hele dag voor $160 dollar beschikbaar, of een bepaalde aantal?
Dat wordt anders woensdag ff wekker zetten :)
Trouwens is de website http://www.elephone.cc/ de originele website van Elephone? ik kwam regelmatig neppe websites die zich gedroegen alsof ze originele website van Jiayu waren.

[Voor 87% gewijzigd door Anoniem: 502167 op 16-05-2015 16:14]

dutchgio schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:02:
Ach het is een beetje hetzelfde als bijvoorbeeld de OnePlus One. Nou doet die heel veel goed maar het staat er ook vol mee van issues en software problemen.
Nu ook weer; touchscreen problemen als het scherm te warm wordt.
En als oplossing houden ze dan een app actief die constant het scherm kalibreert om dat tegen te gaan. :+
In een review had je dat nooit teruggezien.

Zo is het bij die Elephone toestellen ook, allemaal aparte en kleine gebreken die pas later aan het licht komen. Een GizChina reviewt een weekje een toestel en vind m perfect, omdat hij dat soort dingen dan nog niet opmerkt.

Toch blijkt het wel een enorm goed succes, want ondanks al bewezen komen al die onbekenden hier toch weer aan met die ene Elephone die ze wel interessant lijkt.
En als je zegt dat het niks is, dan is het 'te voorbarig' en 'eerst reviews afwachten'. Op de een of andere manier heben ze bij Elephone dus erg goed marketing, want het lukt elke keer weer. ;)
Wat de OnePlus One betreft moet Ik dat tegenspreken. Er is een nieuwe firmware uitgebracht welke de touchscreen problemen oplost. In eerste instantie zou ik denken aan hardwarematige problemen maar schijnbaar toch softwarematig. :)

Alles went behalve een Twent.
PVOutput☀️
Darts🎯


 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06
Anoniem: 502167 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:11:
IS P7000 woensdag de hele dag voor $160 dollar beschikbaar, of een bepaalde aantal?
Dat wordt anders woensdag ff wekker zetten :)
Altijd beperkte aantallen bij meerdere shops

Anoniem: 502167

krissie100 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:13:
[...]

Altijd beperkte aantallen bij meerdere shops
Dat wordt dan krap Krissie100. :)

 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06
Anoniem: 502167 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:14:
[...]


Dat wordt dan krap Krissie100. :)
Jep, maar ik heb er al 1 :)

 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
Ik was van plan om een nieuwe telefoon te kopen maar zit nu te twijfelen tussen de xiaomi mi4i en de zte nubia z9 mini..

Beide hebben gelijkaardige specs.

Xiaomi mi4i

http://www.honorbuy.com/1...-16gb-rom-smartphone.html

Zte

http://m.aliexpress.com/item/32315532797.html
Met dhl zonder taxen =290 usd

Eisen : zeer goede camera, dual sim, max 5,2 inch, snelle telefoon mag niet vastlopen.. Zoals bij Samsung.. Of bij mijn Acer e39

Budget ;250 euro ongeveer
Quad schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:13:
[...]

Wat de OnePlus One betreft moet Ik dat tegenspreken. Er is een nieuwe firmware uitgebracht welke de touchscreen problemen oplost. In eerste instantie zou ik denken aan hardwarematige problemen maar schijnbaar toch softwarematig. :)
Niet iedereen ervaart het zo, bij de een is t opgelost en bij een ander niet. :)
dutchgio schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:31:
[...]


Niet iedereen ervaart het zo, bij de een is t opgelost en bij een ander niet. :)
Op GoT lijkt het vooralsnog wél zo te zijn.

Alles went behalve een Twent.
PVOutput☀️
Darts🎯


 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Kaya10 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:20:
Ik was van plan om een nieuwe telefoon te kopen maar zit nu te twijfelen tussen de xiaomi mi4i en de zte nubia z9 mini..

Beide hebben gelijkaardige specs.

Xiaomi mi4i

http://www.honorbuy.com/1...-16gb-rom-smartphone.html

Zte

http://m.aliexpress.com/item/32315532797.html
Met dhl zonder taxen =290 usd

Eisen : zeer goede camera, dual sim, max 5,2 inch, snelle telefoon mag niet vastlopen.. Zoals bij Samsung.. Of bij mijn Acer e39

Budget ;250 euro ongeveer
Beide toestellen missen band 20 (800 MHz) voor 4G maar de Mi4i mist ook nog de 900 MHz frequentie van 3G. Dat is toch iets om rekening mee te houden lijkt me, afhankelijk van je provider. De Z9 is dan weer iets groter, dikker en zwaarder maar beschikt wel over een microSD slot. Beide hebben dezelfde processor maar die van de Mi4i is iets hoger geklokt.

Hier kan je ze mooi vergelijken. Op zich weinig verschillen maar met bovenstaande zaken moet je voor jezelf uitmaken wat voor jou doorweegt. Puur design gaat mijn voorkeur naar Xiaomi maar dat is uiteraard persoonlijk. Ik wacht nog wat reviews af maar dit toestel staat toch hoog op mijn verlanglijstje. 16GB en geen microSD slot kan voor sommigen een probleem zijn.

PS: op gsmarena (link hierboven) lees ik trouwens bij de user opinions dat de Mi4i blijkbaar ook last heeft/had van oververhitting. Ik dacht dat dit alleen bij de SD 810 was maar blijkbaar heeft de 615 er ook van. In deze review wordt dit ook bevestigd.

[Voor 11% gewijzigd door Largamelion op 16-05-2015 17:33]

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
Largamelion schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:07:
[...]
Beide toestellen missen band 20 (800 MHz) voor 4G maar de Mi4i mist ook nog de 900 MHz frequentie van 3G. Dat is toch iets om rekening mee te houden lijkt me, afhankelijk van je provider. De Z9 is dan weer iets groter, dikker en zwaarder maar beschikt wel over een microSD slot. Beide hebben dezelfde processor maar die van de Mi4i is iets hoger geklokt.

Hier kan je ze mooi vergelijken. Op zich weinig verschillen maar met bovenstaande zaken moet je voor jezelf uitmaken wat voor jou doorweegt. Puur design gaat mijn voorkeur naar Xiaomi maar dat is uiteraard persoonlijk. Ik wacht nog wat reviews af maar dit toestel staat toch hoog op mijn verlanglijstje. 16GB en geen microSD slot kan voor sommigen een probleem zijn.
Ik was van plan om het toestel te bestellen, ik ga over 6 weken op vakantie, en zou het ook tijdens de vakantie willen gebruiken..

4g vindt ik niet zo belangrijk maar is wel een pluspunt, plaats waar ik woon is 4g niet overal beschikbaar.

, zou 3g wel werken? Bij de beide toestellen? Ik heb base. En ook mobistar.

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Kaya10 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:21:
[...]


Ik was van plan om het toestel te bestellen, ik ga over 6 weken op vakantie, en zou het ook tijdens de vakantie willen gebruiken..

4g vindt ik niet zo belangrijk maar is wel een pluspunt, plaats waar ik woon is 4g niet overal beschikbaar.

, zou 3g wel werken? Bij de beide toestellen? Ik heb base. En ook mobistar.
Wel, de ZTE ondersteunt alle Belgische 3G frequenties dus dat gaat zeker geen probleem zijn. De Mi4i mist echter de 900 MHz frequentie van 3G maar die is bij mijn weten nog nieuwer en wordt dacht ik nog niet zoveel gebruikt.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
Largamelion schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:27:
[...]
Wel, de ZTE ondersteunt alle Belgische 3G frequenties dus dat gaat zeker geen probleem zijn. De Mi4i mist echter de 900 MHz frequentie van 3G maar die is bij mijn weten nog nieuwer en wordt dacht ik nog niet zoveel gebruikt.
Maar is de mi4i compatibel met de 3g netwerk van base?

Even afwachten tot dat een tweaker het gaat kopen.
Zijn vrij nieuwe toestellen, niet veel reviews te vinden.

 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 29-03 18:52

Kiswum

Gadget reviewer

Ik heb de afgelopen dagen met de Redmi 2 Pro gespeeld en ik heb met T-Mobile en Vodafone geen problemen gevonden door het gebrek van de 900 frequentie. T-Mobile heb ik al eerder getest met 4G en het gebrek van 900 MHz is daarbij niet zo erg. De overige providers kunnen pas in het najaar volgens mij pas gebruik van de 1800MHz frequentie, die T-Mobile nu voor 4G gebruikt.
Als je T-Mobile hebt, dan lijken de ontbrekende netwerken weinig effect te hebben.
De Mi4i, zou ik zo snel pas bestellen. Deze is voor India uitgebracht en ik ben bang dat er nog geen Europese/internationale ROM beschikbaar is. Houd je ervan om de eerste tijd tegen vreemde bugs aan te lopen, dan hoeft het geen probleem te zijn. Na 1-2 maanden zal de firmware stabiel zijn, mede doordat hij vanaf deze maand ook via China te koop zal zijn (en dus internationaal aantrekkelijk).

[Voor 3% gewijzigd door Kiswum op 16-05-2015 17:43. Reden: Teksten netter uitgeschreven.]

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.

Kaya10 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:33:
[...]


Maar is de mi4i compatibel met de 3g netwerk van base?

Even afwachten tot dat een tweaker het gaat kopen.
Zijn vrij nieuwe toestellen, niet veel reviews te vinden.
Kijk anders in de eerste post van dit topic, sinds gister met 3/4g frequentielijst van de providers in België. ;)

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Of maak een topic aan in het subforum "mobile aankoopadvies"
Dit topic is voor algemene discussie.

 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 29-03 18:52

Kiswum

Gadget reviewer

Kaya10 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:33:
[...]


Maar is de mi4i compatibel met de 3g netwerk van base?

Even afwachten tot dat een tweaker het gaat kopen.
Zijn vrij nieuwe toestellen, niet veel reviews te vinden.
Ik heb voorlopig nog geen plannen om hem aan te schaffen. Ik wacht wel tot na mijn vakantie (= half juni) om hem eventueel te bestellen. Ik moet dan wel een goede prijs aangeboden krijgen want hij ligt dicht tegen die van de Mi4 aan.

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.


 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Largamelion schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:07:PS: op gsmarena (link hierboven) lees ik trouwens bij de user opinions dat de Mi4i blijkbaar ook last heeft/had van oververhitting. Ik dacht dat dit alleen bij de SD 810 was maar blijkbaar heeft de 615 er ook van. In deze review wordt dit ook bevestigd.
Check even de laatste link in mijn post hierboven, had 'm gewijzigd dus waarschijnlijk heb je die gemist. Daar wordt de Mi4i toch redelijk afgebroken imo.

Hij is wel zeker compatibel met 3G van Base (nu Telenet), dat kan je inderdaad terugvinden in de OP sinds gisteren.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
ASW1 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:43:
Of maak een topic aan in het subforum "mobile aankoopadvies"
Dit topic is voor algemene discussie.
Al gedaan maar niemand heeft gereageerd..

 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
Kiswum schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 17:37:
Ik heb de afgelopen dagen met de Redmi 2 Pro gespeeld en ik heb met T-Mobile en Vodafone geen problemen gevonden door het gebrek van de 900 frequentie. T-Mobile heb ik al eerder getest met 4G en het gebrek van 900 MHz is daarbij niet zo erg. De overige providers kunnen pas in het najaar volgens mij pas gebruik van de 1800MHz frequentie, die T-Mobile nu voor 4G gebruikt.
Als je T-Mobile hebt, dan lijken de ontbrekende netwerken weinig effect te hebben.
De Mi4i, zou ik zo snel pas bestellen. Deze is voor India uitgebracht en ik ben bang dat er nog geen Europese/internationale ROM beschikbaar is. Houd je ervan om de eerste tijd tegen vreemde bugs aan te lopen, dan hoeft het geen probleem te zijn. Na 1-2 maanden zal de firmware stabiel zijn, mede doordat hij vanaf deze maand ook via China te koop zal zijn (en dus internationaal aantrekkelijk).
Ik wil juist een probleemloze telefoon aanschaffen.. Zou me ook niet bezig willen houden met het rooten aangezien ik er geen ervaring mee heb.
Ik heb base (overgenomen door telenet)

 • Robinator
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 02-12-2022
Kaya10 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 23:05:
[...]


Ik wil juist een probleemloze telefoon aanschaffen.. Zou me ook niet bezig willen houden met het rooten aangezien ik er geen ervaring mee heb.
Ik heb base (overgenomen door telenet)
bij chinese gsm's hoef je daar uzelf niet perse met bezig te houden, meeste shops hebben een optie om hem te rooten voordat ze hem verzenden, daar telt die regel NIET zoals bij ons "rooten is garantie kwijt"

 • Camacha
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 03-07-2017

Camacha

Herder of bits.

robin-sips2 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 23:17:
daar telt die regel NIET zoals bij ons "rooten is garantie kwijt"
Die regel geldt bij ons ook niet, daar is wettelijk gezien helemaal geen basis voor. Pas als zij kunnen bewijzen dat een defect veroorzaakt is door het rooten van de telefoon, dan wel installeren van third party software, kan men garantie weigeren.

Dat men je op die manier vaak een oor probeert aan te naaien is een ander verhaal.

Persuader of bytes.

Het is ook andersom: zolang rooten niet de oorzaak is heb je recht op garantie.
Maar bij een slechte shop/fabrikant die voet bij stuk houdt blijft dat lastig.

Maar het is sowieso meer gebruikelijk aangezien je m doorgaans al geroot krijgt, of moet rooten om nieuwe firmware te installeren etc.

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Voor "probleemloze" telefoons zit je eigenlijk niet in het goede topic.
Chinese telefoons vereisen in het algemeen een wat avontuurlijkere instelling waarbij je zelf wat meer uit zult moeten zoeken en dergelijke.

 • Camacha
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 03-07-2017

Camacha

Herder of bits.

ASW1 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 23:22:
Voor "probleemloze" telefoons zit je eigenlijk niet in het goede topic.
Chinese telefoons vereisen in het algemeen een wat avontuurlijkere instelling waarbij je zelf wat meer uit zult moeten zoeken en dergelijke.
Mijn telefoon werkte out of the box zonder problemen. Prima ROM ook.

Persuader of bytes.


 • jernij
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 03-05-2022
ASW1 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 23:22:
Voor "probleemloze" telefoons zit je eigenlijk niet in het goede topic.
Chinese telefoons vereisen in het algemeen een wat avontuurlijkere instelling waarbij je zelf wat meer uit zult moeten zoeken en dergelijke.
nooit iets hoeven doen met mijn foon, werkt prima! behalve gps ;-)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Robinator
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 02-12-2022
Als ik root en of aanpassingen doe is het omdat ik extreme eisen heb ;) maar ik merk bv wel verschillen met synronisatie van bv hangouts met een mediatek stock aosp android tov een CM of echte AOSP van google.

Verder idd ook niet echt zware avonturen moeten uithalen met chinese phones, meestal is dit bij de merken die hun eigen ui maken dat er problemen optreden (hoewel mijn Honor 6 hierop een uitzondering is ;) )

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Asphyxion
 • Registratie: November 1999
 • Laatst online: 16:15

Asphyxion

I am, therefor I think

Hmmm. Afgelopen woensdag had ik de P7000 in mijn winkelmand op coolicool.com voor $159,-.Toen ik wilde afrekenen werd de prijs opeens $229,-.

Log ik vandaag in, zit de P7000 weer in mijn winkelmand voor $159,- en ook als ik wil gaan afrekenen blijft de prijs op $159,- staan! Ben wel aan het twijfelen of de P7000 wel de juiste keus is, de Jiayu S3 en de Ecoo E04 blijven ook lonken.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tokko1
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 22:13
Voor de China phone-shoppers die mogelijk geïnteresseerd zijn in een Chinese telefoon met 4G, 64 bit processor etc. (voor nog geen 100$) en review geschreven.

Van de Elephone G2:
[img=300,75]http://i.imgur.com/IRfzqOj.png[/img]
(Klik om naar de review te gaan)

[Voor 16% gewijzigd door tokko1 op 17-05-2015 10:57]

Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Die p7000 is nog steeds maar een pre-sale, je moet maar afwachten wanneer dat ding ooit geleverd gaat worden.
Camacha schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 23:24:
Mijn telefoon werkte out of the box zonder problemen. Prima ROM ook.
jernij schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 23:25:
nooit iets hoeven doen met mijn foon, werkt prima! behalve gps ;-)
Dat soort reacties was wel te verwachten.
Ik blijf bij mijn standpunt, als je een probleemloze telefoon(ervaring) wilt dan is is een chinaphone waarschijnlijk niet het aangewezen toestel.
Dat betekent niet dat je er niet aan moet beginnen (ik ben er zelf ook niet vies van) maar wel moet weten waar je aan begint.
En dat begint al voor de aanschaf, door onderzoek te doen naar de fabrikant van het toestel dat je op het oog hebt, het specifieke model en ook naar de verkoper. Veel mensen staren zich alleen blind op de prijs en daar kun je de mist mee ingaan. Daarnaast moet je zelf controleren of je de juiste/laatste rom hebt, OTA updates werken vaak niet en moet je handmatig uitvoeren. Nog afgezien van het werk wat je eraan kunt hebben om eventuele (garantie-)issues met de verkoper op te lossen.
Nu komen er ongetwijfeld weer opmerkingen als "ja maar bij mij was alles probleemloos" maar daar gaat het niet om.
Ik zeg iets in z'n algemeenheid over chinaphones en dat is dat ze minder geschikt zijn voor hen bij wie het gemak voorop staat.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
robin-sips2 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 23:17:
[...]


bij chinese gsm's hoef je daar uzelf niet perse met bezig te houden, meeste shops hebben een optie om hem te rooten voordat ze hem verzenden, daar telt die regel NIET zoals bij ons "rooten is garantie kwijt"
Dat is toch enkel bij aliexpress? Daar kan je contact opnemen met de verkoper maar bij de andere shops is dat niet zo'n mogelijkheid

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • jernij
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 03-05-2022
[b]
Dat betekent niet dat je er niet aan moet beginnen (ik ben er zelf ook niet vies van) maar wel moet weten waar je aan begint.
En dat begint al voor de aanschaf, door onderzoek te doen naar de fabrikant van het toestel dat je op het oog hebt, het specifieke model en ook naar de verkoper. Veel mensen staren zich alleen blind op de prijs en daar kun je de mist mee ingaan.
Ik zeg iets in z'n algemeenheid over chinaphones en dat is dat ze minder geschikt zijn voor hen bij wie het gemak voorop staat.
+1
Onderzoek is het enige waar ik aan doe (de rest geen verstand van ;-))
Mijn Jiayu G4 (06-2013) heb ik minimaal 4 maanden naar "gezocht" (geresearched). Ik denk dat ik binnen nu en een half jaar een nieuwe foon wil dus kijk ik nu alvast rond ;)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • electropruts
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 31-03 09:51
ASW1 schreef op zondag 17 mei 2015 @ 11:07:
...
Ik zeg iets in z'n algemeenheid over chinaphones en dat is dat ze minder geschikt zijn voor hen bij wie het gemak voorop staat.
In grote lijnen mee eens, uiteindelijk is de reden dat A-merken meer voor toestellen kunnen vragen, dat men bereid is dat ervoor te geven, omdat ze het merk vertrouwen. Hoe onbekender het merk, hoe minder zeker je ervan bent dat het ook daadwerkelijk (out of the box) goed werkt.

Wel is het zo dat het geen zwart-wit verhaal is: Er zijn een grote hoeveelheid merken, waarvan er sommige voor ons misschien relatief onbekend zijn, maar zichzelf toch al redelijk bewezen hebben. Dat betekent echter niet dat je nooit tegen (ver)taal problemen op zult lopen, en/of chinese software die voor jou geen toegevoegde waarde heeft, en alleen maar ruimte in beslag neemt.

Ik denk dat je er in het algemeen vanuit kunt gaan dat een goedkoper merk eerder om 'tweaken' vraagt dan een duurder merk, en dat een buitenlandse telefoon ook meer werk is dan een model wat specifiek voor de Nederlandse markt is gemaakt. Ook kun je met je chinese telefoon niet 'even langs de tmobile shop' gaan om advies te vragen.

Zo heb ik ooit een Huawei G330D gehad (voordat Huawei met zijn telefoons naar Nederland kwam), waar ik slechts wat chinese apps van moest verwijderen (moest overigens wel in een chinees menu mijn taal instellingen zien te wijzigen). Mijn vorige telefoon, een Doogee DG550, werkte opzich prima, maar het volume was erg zacht. Dit was te fixen, maar dat kost even een paar uurtjes googlen en proberen. Ik vind dat leuk om te doen, en heb het ervoor over, maar als je een telefoon wilt hebben out of the box perfect werkt zou ik er niet op gokken.

Hmm, eens kijken hoe lang hij het nu blijft doen...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Qon
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 31-03 15:57
volgens mij zijn ze aan het stunten met de p6000 van elephone. 100 euro.. dat is cheap!

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-elephone-p6000

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Qon schreef op zondag 17 mei 2015 @ 14:01:
volgens mij zijn ze aan het stunten met de p6000 van elephone. 100 euro.. dat is cheap!

http://www.kimovil.com/en/where-to-buy-elephone-p6000
Ja, goedkoop wel.
En heeft nog steeds geen android 5, hoewel ze dat al minimaal een half jaar beloven.
En aangezien hun aandacht nu gericht is op het volgende model, de p7000, zal een stabiele android 5 voor de p6000 er wel nooit meer van komen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Robinator
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 02-12-2022
Kaya10 schreef op zondag 17 mei 2015 @ 11:53:
[...]


Dat is toch enkel bij aliexpress? Daar kan je contact opnemen met de verkoper maar bij de andere shops is dat niet zo'n mogelijkheid
Etotalk, pandawill, mixeshop, zijn er enkele waar ik van weet dat je kan vragen om ze te pre rooten.
Ik vertrouw persoonlijk Alieexpress niet voor de volle 100%, zit veel te veel "fake van de fake" tussen, fake Xiaomi's, fake ZTE, Fake Lenovo etc etc

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rhos
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-03 15:17
Pandawill is mij tot nu wel de beste gebleken.

our greatest fear is not that we are inadequate but that we are powerful beyond measure


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
robin-sips2 schreef op zondag 17 mei 2015 @ 17:59:
[...]


Etotalk, pandawill, mixeshop, zijn er enkele waar ik van weet dat je kan vragen om ze te pre rooten.
Ik vertrouw persoonlijk Alieexpress niet voor de volle 100%, zit veel te veel "fake van de fake" tussen, fake Xiaomi's, fake ZTE, Fake Lenovo etc etc
Op ebay zijn ze ook te koop, veel veiliger maar iets duurder...

http://www.benl.ebay.be/i...N2.S1.M7506.R1.TR2.R1.TR2

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ivo001
 • Registratie: September 2012
 • Laatst online: 02:38
Anoniem: 502167 schreef op zaterdag 16 mei 2015 @ 16:11:
IS P7000 woensdag de hele dag voor $160 dollar beschikbaar, of een bepaalde aantIS P7000 woensdag de hele dag voor $160 dollar beschikbaar, of een bepaalde aantal?
Dat wordt anders woensdag ff wekker zetten :)
Trouwens is de website http://www.elephone.cc/ de originele website van Elephone? ik kwam regelmatig neppe websites die zich gedroegen alsof ze originele website van Jiayu waren.
Elephone.cc is niet een officiële winkel.
Link

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tokko1
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 22:13
ivo001 schreef op maandag 18 mei 2015 @ 09:39:
[...]


Elephone.cc is niet een officiële winkel.
Link
Ze hebben alleen een aantal erkende winkels inderdaad.

http://www.elephone.hk/online.html

Check mijn china reviews op Reviewblog.tweakers.net


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Greetzel
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 31-03 14:15

Greetzel

yes you can

Asphyxion schreef op zondag 17 mei 2015 @ 10:35:

Log ik vandaag in, zit de P7000 weer in mijn winkelmand voor $159,- en ook als ik wil gaan afrekenen blijft de prijs op $159,- staan! Ben wel aan het twijfelen of de P7000 wel de juiste keus is, de Jiayu S3 en de Ecoo E04 blijven ook lonken.
Pandawill heeft de Jiayu S3 nu voor $181.99 in de aanbieding ('on sale'). Misschien helpt dat een beslissing nemen?
Batterij is niet zo sterk als de P7000, maar uit ervaring zeg ik: prima telefoon :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DitisKees
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 17-02 12:00
Ik heb de P6000 inmiddels 4 maanden. Beloofde update naar Lollipop nog niet OTA beschikbaar, staat al wel op needrom. Had out of the box last van unsmooth scrolling, maar daar is een vanuit de community een fix voor. Nieuwe revisie heeft daar als het goed is geen last meer van. Verder is het een prima telefoon. Bellen, bluetooth, games, GPS werkt allemaal goed. Geen barsten, kraken, scheuren of andere problemen waar in het vorige deel veel over geklaagd werd.

Nikon D90 | 18-105 VR | 70-300 VR | Dell E6420


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Kwam deze link tegen in de comments op Gizchina en vind het best een overzichtelijke site. Misschien interessant om te vermelden in de OP. Geeft mooi overzicht van alle smartphones die beschikbaar zijn met duidelijke en complete vermelding van de specs.

Edit:
Heb even de toestellen waar ik momenteel tussen twijfel vergeleken en de Elephone P7000 komt er toch als beste uit, gevolgd door de Jiayu S3. De LeTV S1 en Xiaomi Mi4i (staat er niet bij) vallen eigenlijk toch af omdat ze niet alle Europese frequenties ondersteunen (vooral de LTE 800 Mhz dan). De Iocean X9 ziet er op zich ook niet slecht uit maar heeft toch echt een zwakke batterij (2050 mAh en niet verwisselbaar).

Ik ben dus erg nieuwsgierig naar de eerste reviews van de P7000 hier op Tweakers. De Jiayu S3 is hier ondertussen al genoeg aan bod gekomen en daar kan ik in principe niet verkeerd mee gaan, zeker niet voor die prijs. Volgende maand hak ik de knoop door.

[Voor 55% gewijzigd door Largamelion op 18-05-2015 15:52]

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vingibson
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 20-03 21:10
Vanochtend toch maar een Elephone P6000 besteld. Als dat maar goed gaat, maar hij was inderdaad goedkoop nu.

Mijn moeder is ook op zoek naar een nieuwe telefoon (budget max 175 Euro). Haar belangrijkste eis is een goede camera.

Veel van de chinaphones in het budgetsegment hebben echter belabberde camera's. Welke telefoon heeft een behoorlijke camera? Ik bedoel dan een camera die in de buurt komt van de 'westerse' telefoons als bijvoorbeeld de Xperia Z serie.

Acties:
 • 0Henk 'm!
Geen, voor 160 euro moet je geen 'top-notch' camera verwachten.
Kies je voor een normaal merk dan weet je in ieder geval dat de specs rondom sensor etc. Kloppen en de camera over het algemeen wel goed zal zijn, maar een 'behoorlijke' camera ga je voor dat geld niet vinden.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • vingibson
 • Registratie: Juli 2013
 • Laatst online: 20-03 21:10
Hoeveel meer moet je neer tellen om wel een degelijke camera te krijgen? En welke telefoons zou ik dan moeten bekijken?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06
vingibson schreef op maandag 18 mei 2015 @ 19:49:
Hoeveel meer moet je neer tellen om wel een degelijke camera te krijgen? En welke telefoons zou ik dan moeten bekijken?
Als de specs kloppen dan heeft de Elephone P7000 een goede camera, maar daar gaan we snel genoeg achterkomen :)
Het blijft Elephone

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 502167

P7000 heeft alles ( goeie scherm, camera, chip). Je mist helaas de NFC.

Hoe ziet het met de verzending. Gratis verzending duurt 2-3 weken zonder track and trace.
Als je voor DHL kiest heb je met extra verzendkosten+invoerkosten te maken waarbij de toestel gauw bij de 300 dollar ligt.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • pieterbas99
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 21-03 16:59
vingibson schreef op maandag 18 mei 2015 @ 19:49:
Hoeveel meer moet je neer tellen om wel een degelijke camera te krijgen? En welke telefoons zou ik dan moeten bekijken?
Lenovo Vibe Shot?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Op papier heeft de P6000 ook een goede camera.
In de praktijk is deze om te janken.
Specs die op papier heel goed zijn is een specialiteit van Chinese smartphonebouwers.

Acties:
 • 0Henk 'm!
vingibson schreef op maandag 18 mei 2015 @ 18:14:
Vanochtend toch maar een Elephone P6000 besteld. Als dat maar goed gaat, maar hij was inderdaad goedkoop nu.

Mijn moeder is ook op zoek naar een nieuwe telefoon (budget max 175 Euro). Haar belangrijkste eis is een goede camera.

Veel van de chinaphones in het budgetsegment hebben echter belabberde camera's. Welke telefoon heeft een behoorlijke camera? Ik bedoel dan een camera die in de buurt komt van de 'westerse' telefoons als bijvoorbeeld de Xperia Z serie.
Je kan tweedehands zoeken eventueel, je hebt voor die prijs een leuke LG G2 of HTC One M7 namelijk.

Alles went behalve een Twent.
PVOutput☀️
Darts🎯


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
De eerste filmpjes van de P7000 beginnen al op te duiken dus de eerste reviews zullen niet lang meer op zich laten wachten. Misschien doe ik toch een poging in de volgende flash sale. Het toestel ziet er vrij groot en lomp uit maar voor de rest wel ok. Blijft een koopje voor 150€ lijkt me, zal alleen niet makkelijk worden om aan een code te geraken voor de korting.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • inbetwee1
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 11-01 12:32
De ulefone be touch komt ook uit vergelijkbaar met de P7000 ik heb zelf de ulefone be pro en ben,
zeer content over deze foon android 5.0 werkt goed op de be pro.
De be touch komt direct met de android 5.0 uit prijs plusminus 200 euro.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Aggressor
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 22:14
-verkeerd

[Voor 94% gewijzigd door Aggressor op 18-05-2015 23:00]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kenzi
 • Registratie: Oktober 2009
 • Niet online

Kenzi

Scientia potentia est

ASW1 schreef op maandag 18 mei 2015 @ 20:32:
Op papier heeft de P6000 ook een goede camera.
In de praktijk is deze om te janken.
Specs die op papier heel goed zijn is een specialiteit van Chinese smartphonebouwers.
Dit ^

Een camera is meer dan alleen een sensor (Sony, Omnivision etc). De kwaliteit van de lenzen en andere gebruikte materialen maken ook een hoop uit. Eenzelfde sensor in een ander toestel kan compleet andere resultaten opleveren. Daarbij speelt ook de software nog een rol.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
inbetwee1 schreef op maandag 18 mei 2015 @ 22:54:
De ulefone be touch komt ook uit vergelijkbaar met de P7000 ik heb zelf de ulefone be pro en ben,
zeer content over deze foon android 5.0 werkt goed op de be pro.
De be touch komt direct met de android 5.0 uit prijs plusminus 200 euro.
De Ulephone BE Touch heeft wel 'slechts' een 720p scherm. Voor mij een reden om hem niet te kopen als Cardboard liefhebber. Voor de rest ziet het er wel een zeer mooi toestel uit, design ligt erg dicht bij de iPhone 6 imo maar dat vind ik helemaal niet erg.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • boebele
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 18-11-2019
Largamelion schreef op maandag 18 mei 2015 @ 22:43:
De eerste filmpjes van de P7000 beginnen al op te duiken dus de eerste reviews zullen niet lang meer op zich laten wachten. Misschien doe ik toch een poging in de volgende flash sale. Het toestel ziet er vrij groot en lomp uit maar voor de rest wel ok. Blijft een koopje voor 150€ lijkt me, zal alleen niet makkelijk worden om aan een code te geraken voor de korting.
Je hebt geen code meer nodig! Vraag me niet waarom, maar die was alleen op de 1e dag noodzakelijk.
Ik ga morgen ook een gokje wagen, om 11 uur!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
boebele schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 10:05:
[...]
Je hebt geen code meer nodig! Vraag me niet waarom, maar die was alleen op de 1e dag noodzakelijk.
Ik ga morgen ook een gokje wagen, om 11 uur!
Ik wacht nog even tot de 3e ronde (27 mei) of de 4e ronde (3 juni). Tegen dan zullen er wel al uitgebreide reviews online staan.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Dat heb ik al eerder gezegd dat het waarschijnlijk de normale prijs wordt later.

Het is nog maar afwachten wanneer dat ding geleverd gaat worden en of android 5 een beetje stabiel wil draaien (bij de p6000 hebben ze dat tot op de dag van vandaag niet voor elkaar gekregen)

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 502167

Je weet niet wanneer het toestel wordt geleverd. Kan zomaar begin juni zijn. Momenteel heb ik dringend een toestel nodig omdat m'n JY G5 is overleden. Qua specs is het perfect.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • inbetwee1
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 11-01 12:32
ASW1 schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 10:41:
Dat heb ik al eerder gezegd dat het waarschijnlijk de normale prijs wordt later.

Het is nog maar afwachten wanneer dat ding geleverd gaat worden en of android 5 een beetje stabiel wil draaien (bij de p6000 hebben ze dat tot op de dag van vandaag niet voor elkaar gekregen)
Daarom heb ik ook meer vertrouwen in de Ulefone dan de elephone wat update`s aan gaat.
Lollipop is al meer dan 3 maanden beloofd voor de P6000 maar nog geen goed werkende rom?
Ook het camera verhaal dat de elephone P 7000 niet eens de beloofde sony lens had werkt bij mij argwaan? zie ook deze link over de camera http://www.elephone.hk/readNews/3137.html

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
inbetwee1 schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 11:48:
Lollipop is al meer dan 3 maanden beloofd voor de P6000 maar nog geen goed werkende rom?
3 maanden? Al een half jaar beloven ze dat.
Op de productpagina van henzelf staat nog steeds:"Android 5.0 will be available via OTA next year."" 8)

Acties:
 • 0Henk 'm!
OTA kan je ook vergeten volgens mij, Ethan van Elephone @ forum gaf eerder aan dat OTA niet mogelijk was voor hun meen ik. Maar kan het fout hebben en dat ze over een jaar ineens wel een OTA hebben klaar liggen.

Alles went behalve een Twent.
PVOutput☀️
Darts🎯


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • inbetwee1
 • Registratie: September 2014
 • Laatst online: 11-01 12:32
Hier een video van de Ulephone Be touch https://youtu.be/543kAHxABVM

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ASW1
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:13
Quad schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 12:05:
OTA kan je ook vergeten volgens mij, Ethan van Elephone @ forum gaf eerder aan dat OTA niet mogelijk was voor hun meen ik. Maar kan het fout hebben en dat ze over een jaar ineens wel een OTA hebben klaar liggen.
Of het nu via OTA gaat of handmatig, er is geen stabiel werkende android 5 voor de p6000.
Merk daarbij op dat Elephone al bij introductie vorig jaar van de p6000 dit toestel heeft voorgesteld als een "lollipop"toestel, de update zou ieder moment kunnen komen.
Inmiddels zijn we dus een half jaar verder en is er nog steeds geen lollipop.
Om een of andere reden is er wel een brakke instabiele beta op hun site gezet, maar daar heb je dus niets aan.
Het punt is dat Elephone niet waarmaakt wat ze beloven.
En ik zeg niet bij voorbaat dat de p7000 een slecht toestel zal zijn. maar wel dat je alle beloftes met een flinke korrel zout moet nemen.

Ik zou hem nooit bestellen voordat het ding daadwerkelijk te koop is, omdat je niet weet hoe lang het nog gaat duren.
En ik zou hem ook nooit kopen zonder dat er echte userreviews beschikbaar zijn.
Dan bedoel ik dus niet de gebruikelijke pre-sale juichverhalen van gizchina en andere voor resellers werkende juichaapjes, maar serieuze kritische reviews.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Largamelion
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:06
Het feit dat Elephone zoveel nieuwe modellen uitbrengt op zo'n korte termijn lijkt de kans op veel software updates mij ook klein.

Kwam daarnet de Zopo ZP999 tegen. Toestel leek alles te hebben wat ik zocht alsook een mooi design ... totdat ik bij de batterij kwam, dikke tegenvaller. Dat komt dan ook in 4 van de 4 reviews terug op Tweakers :'(.

Youtube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UCCFiGVUeYs1h7RQIHZgqlSQ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • cihanski
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 21-02 14:39
Klopt helemaal, ook een trotse bezitter van de ZP999, razendsnel en mooi apparaat, maar die batterij... Trekt bij mij nog geen volle dag (wel een heavy user, maar goed wat verwacht je dan met zulke specs, dat ik alleen mijn gsm oppak als ik gebeld of gesmsd wordt?!)...
Largamelion schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 14:46:
Het feit dat Elephone zoveel nieuwe modellen uitbrengt op zo'n korte termijn lijkt de kans op veel software updates mij ook klein.

Kwam daarnet de Zopo ZP999 tegen. Toestel leek alles te hebben wat ik zocht alsook een mooi design ... totdat ik bij de batterij kwam, dikke tegenvaller. Dat komt dan ook in 4 van de 4 reviews terug op Tweakers :'(.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dutch_joker
 • Registratie: Januari 2015
 • Laatst online: 30-11-2019
boebele schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 10:05:
[...]


Je hebt geen code meer nodig! Vraag me niet waarom, maar die was alleen op de 1e dag noodzakelijk.
Ik ga morgen ook een gokje wagen, om 11 uur!
11 uur in de avond of? Heb je linkje? (als het niet is toegestaan,stuur ff pm:))

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • krissie100
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 22:06
dutch_joker schreef op dinsdag 19 mei 2015 @ 15:37:
[...]


11 uur in de avond of? Heb je linkje? (als het niet is toegestaan,stuur ff pm:))
Verschillende tijden bij verschillende shops.
http://www.elephone.hk/MerchantSnapActivity.html

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • tukkeRoel
 • Registratie: April 2012
 • Laatst online: 31-03 20:49
Mijn Elephone P3000s is helaas kapot gegaan (gevallen -> barst in het scherm plus touchscreen kapot). Voor mij niet nogmaals een Elephone, specs zijn goed, bouwkwaliteit is waardeloos en support is er niet. Daarnaast brengen ze om de haverklap een nieuwe versie uit die dan weer niet ondersteund wordt. Mark my words, over 3 maanden wordt de P7000s aangekondigd.

Ben nu overigens op zoek naar een nieuwe mobiel die 4g ondersteund (800mhz) FHD heeft en niet groter is dan 5.2 inch. Daarnaast moet die wel een beetje prettig ogen. Dan kom ik eigenlijk alleen maar uit bij de iOcean X9. Die is alleen nog niet uit en ik ben niet bekend met iOcean, iemand hier wel?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kaya10
 • Registratie: Maart 2012
 • Niet online
inbetwee1 schreef op maandag 18 mei 2015 @ 22:54:
De ulefone be touch komt ook uit vergelijkbaar met de P7000 ik heb zelf de ulefone be pro en ben,
zeer content over deze foon android 5.0 werkt goed op de be pro.
De be touch komt direct met de android 5.0 uit prijs plusminus 200 euro.
Mijn kameraad heeft de ulefone be pro ook, toestel werkt razen snel, geen haperingen... Accessoires zijn best wel moeilijk te vinden ..
Hij zoekt een cover & screenprotector ervoor, enig idee waar je het kan kopen?
Pagina: 1 2 3 ... 78 Laatste

Let op:
HET IS HIER NIET TOEGESTAAN OM TE BESPREKEN HOE IMPORTKOSTEN TE OMZEILEN!

Voor prijzen, winkels en levertijden: \[(Onbekende) Chinese smartphones] - Levertijden en Prijzen.

Aankoopadvies en vragen daarover horen thuis in : Mobile Aankoopadviesforum

Discussies over namaak/kloon telefoons mag, echter vragen hoe je er aan komt is hier niet toegestaan! Feedback over de regels in dit topic? Maak gebruik van ons Ideeën- & Feedbacktopic voor Mobile.

Wil je weten welke provider welke frequentieband gebruikt? Kijk dan hier: http://4gmasten.nl/achter...gsm-banden-en-frequenties of hier http://www.robertwebbe.nl...gebruiken-de-mobiele.html

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee