Toon posts:

Gebruikersreview van de Maand - wat kan er beter?

Pagina: 1
Acties:

 • Olaf
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 17-03 10:17
We zijn nu bijna een jaar bezig met de artikelreeks Gebruikersreview van de Maand, tijd voor een evaluatie. :)

Volgens mij is iedereen het er wel over eens dat het een goede toevoeging is. De reacties zijn positief, zowel van reviewers als van lezers. Het belangrijkste doel - userreviews meer aandacht geven op de frontpage - is hoe dan ook al gelukt natuurlijk.

Dat betekent niet dat er geen verbeteringen mogelijk zijn.
Productcategorieën
De artikelen zijn nu heel erg gericht op kwaliteit van de review en de reviewer zelf. De reviewer mag ook wel vol in de schijnwerper staan, maar veel goede reviewers zijn gespecialiseerd in een enkele productsoort waardoor deze oververtegenwoordigd zijn terwijl andere producten nauwelijks aan bod komen.

Is het voor lezers niet beter om op populaire productsoort te sorteren in de artikelen? Dus: wat waren de beste gebruikersreviews op gebied van smartphones, tablets, laptops, tv's enz.

Voordeel: je bent verzekerd van afwisseling wat producten betreft, voor elke lezer wat wils.
Nadeel: je zult moeten accepteren dat soms reviews in de lijst komen van mindere kwaliteit. Geen overall winnaar.
Also: welke categorieën neem je wel en welke niet mee?
Nominaties
In de nominatietopics wordt grotendeels bepaald welke reviews in het artikel komen. De topics lopen redelijk maar het zijn toch vooral veel bekende gezichten die nomineren. Op zich logisch: zij zullen als experts een goed overzicht hebben van welke goede nieuwe reviews er zijn. Toch lijkt het me wenselijk een zo breed mogelijke groep nomineerders te krijgen.

Hoe?
 • vaste nomineer-knop bij reviews?
 • poll?
Beide zijn vatbaar voor misbruik. Andere ideeën of vinden we het wel goed zoals het nu is?
Aanwas
Een van de doelen van de artikelreeks is om gebruikers te stimuleren reviews te gaan schrijven, door de zichtbaarheid te vergroten en te laten zien wat anderen er van maken. In de praktijk gebeurt nu misschien het tegenovergestelde? De lat is door een relatief kleine groep experts wel heel hoog gelegd en nieuwe gebruikers zouden afgeschrikt kunnen worden ook in de pen te klimmen. Een stimulans is het niet als alleen reviews van de buitencategorie de frontpage halen.

Oplossing:
- een onderdeel 'Beste nieuwkomer' toevoegen? Een artikel van een reviewer die nog niet veel reviews op zijn naam heeft staan, maar die wel duidelijk aandacht aan de recensie heeft besteed, uitlichten.
- een onderdeel 'expert-tips': een van de groep experts geeft in een kort stukje tekst aan wat nieuwkomers kunnen doen om de kwaliteit te verhogen.

Hebben jullie verder nog ideeën hoe we de reeks kunnen verbeteren op gebied van opzet, opmaak, voorbereiding, enzovoorts?

 • -The_Mask-
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Enige wat verbeterd kan worden is een handleiding, die mis ik. Handig voor de minder ervaren schrijver. Sowieso is een betere uitleg van UBB code niet verkeerd, blijft een lastig iets. :P

Voor de diehard reviewers misschien een functie voor lijn- en staafgrafieken zoals die ook in de reviews van Tweakers zelf te vinden zijn, dat zou wel gaaf zijn. Nu is niet meer dan een statische screenshot mogelijk.

Voor de rest vind ik het eigenlijk al prima.

[Voor 67% gewijzigd door -The_Mask- op 06-03-2015 18:47]

Bitfenix Whisper 450W review
[PSU] Voeding advies en info
AMD Nieuwsdiscussie
AMD Radeon Info en Nieuwsdiscussietopic


 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01-06 11:41

Kiswum

Gadget reviewer

Op een op andere manier vind ik het momenteel nog niet duidelijk dat men kan stemmen op een review.
Elke maand rond de 15e, wordt men er weer aan herinnerd, maar vooral de vaste bezoeker zal dit op kunnen vallen.

Als er wordt gestemd, dan zie je inderdaad steeds dezelfde stemmers en namen voorbij komen. Ik probeer vaak op iemand te stemmen die 1: vrij nieuw is op het gebied van reviews en 2: een uitstekende review heeft. Hierdoor had ik in januari gestemd voor iemand die met zijn 2e review al een topprestatie had neergezet.

Het is overigens wel mogelijk om niet alleen de score in te laten vullen, maar bijvoorbeeld ook een nominatieknop. Echter is de kans bij een populair product groter om genomineerd te worden, dan bij een niche product.
Net als jullie, weet ik ook nog niet of dat een goede keuze zou zijn.

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.


 • Don Roberto
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 27-05 11:40
Het concept ‘review van de maand’ vind ik persoonlijk top. Wel heb ik nog steeds mijn bedenkingen bij het nominatiesysteem. Naast de vaste personen die nominaties uitdelen, blijft het verder redelijk stil. Daarnaast is het nog steeds misbruikgevoelig. In de praktijk valt dit inderdaad wel mee. Heb wel een aantal keer mijn twijfels gehad over bepaalde nominaties(ging niet om de reviews, maar om de gebruikers die de nominaties deden). Met knoppen naast de reviews ga je dit nog meer krijgen, zoals je dat zelf ook al schrijft.

De optie die dan overblijft, is dat de redactie zelf nomineert of een groep gebruikers samenstelt die dit doet. Dit gaat dan weer in tegen de eigenlijke opzet van het concept ‘review van de maand’, want het ging juist om de inbreng van de community. Het is dus erg lastig om het ‘juiste’ te doen.
Daarnaast heeft Kid volgens mij al eerder aangegeven dat uiteindelijk veel samenhangt met het product wat getest wordt. Reviews over populaire producten worden goed gelezen en dat is natuurlijk ook logisch. Reviews over minder populaire producten worden daardoor snel ondergesneeuwd. Dat is natuurlijk jammer en als de review na een aantal dagen niet meer bij de nieuwste/populairste gebruikersreviews staat is die kans om die extra aandacht te krijgen vaak helemaal weg. Als je het product dan zoekt, heb je zeker wat aan deze gebruikersreviews, maar daar blijft het jammer genoeg dan bij. Natuurlijk hebben we een vaste schare die (bijna) alle reviews die gepost worden lezen en dat is naar mijn mening heel goed.
Om dan nog even terug te komen op die nominaties. De kans dat een minder populaire review dan genomineerd wordt, is dan denk ik statistisch een stuk kleiner dan bij een populaire review. Door de knoppen in te voeren zou je dit wellicht kunnen verbeteren, maar dan ontstaat er weer een ander probleem. Waarschijnlijk zullen veel goede reviews terecht genomineerd worden en komt er een lange lijst met genomineerde reviews. Het aantal nominaties voor één review zou in principe nooit mogen bepalen wat de beste review van die maand zou moeten worden, want je komt dan weer in het populariteitsverhaal van hierboven terecht.

Het blijft dus erg lastig en ik hoop dat we in dit brainstorm-topic ;) hier een goede oplossing voor kunnen bedenken.

Hoe je meer gebruikersreviewers kan krijgen, vind ik persoonlijk ook heel lastig. Uiteindelijk heeft het met elke persoon zelf te maken. Veel gebruikersreviewers van een aantal jaar geleden schrijven volgens mij ook geen reviews meer, maar daar zijn weer andere nieuwe gebruikersreviewers voor bijgekomen. Hoe dit precies zit, is waarschijnlijk wel een onderzoek waardig haha.
Als ik zelf rondkijk en rondvraag merk ik vaak dat mensen er in de meeste gevallen iets voor terug willen krijgen. Uiteindelijk is het schrijven van reviews allemaal vrijwillig en het kost tijd. Vaak hoor ik dan dat het gaat om de tijd die ze er in moeten steken, terwijl ze die ook ergens anders voor kunnen gebruiken. Het element dat je wat kan betekenen voor de community/andere mensen snappen ze wel, maar dit zet de meeste mensen niet aan om een review te schrijven.

Dat lange gebruikersreviews een afschrikwekkende werking hebben, snap ik enerzijds wel. Al heb ik ook al meerdere keren gezien dat mensen hierdoor juist de pen hebben gepakt om een eigen review te schrijven. Een prijs voor beste nieuwkomer is inderdaad een leuk idee, want dit zal zeker sommige gebruikers stimuleren. Ook zou er wellicht een stimulering moeten komen om afbeeldingen in je review te plaatsen, want veel reviews missen dat wel. Een paar afbeeldingen maakt een review vaak een stuk aantrekkelijker :).
-The_Mask- schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 18:30:
Enige wat verbeterd kan worden is een handleiding, die mis ik. Handig voor de minder ervaren schrijver. Sowieso is een betere uitleg van UBB code niet verkeerd, blijft een lastig iets. :P
Die handleiding is er wel hoor, maar veel gebruikers zullen waarschijnlijk niet weten dat die bestaat. Daarnaast kan die handleiding inderdaad ook wel weer een update krijgen. UBB-codes blijft inderdaad altijd lastig en telkens leer ik weer wat meer hierover :P.

 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01-06 11:41

Kiswum

Gadget reviewer

UBB codes, van zero tot "hero". Ik weet inmiddels wat je kunt gebruiken en wat je bij het ene gedeelte van Tweakers wel kunt gebruiken en waar je ze weer niet kunt gebruiken.

Als je de UBB Code faq leest, dan kom je wel een heel eind. Soms kun je codes aan elkaar koppelen en het kost wel veel tijd om dat allemaal zelf uit te vinden. Als je een aantal nuttige features bij iemand ziet, wat houd je tegen om gewoon aan die gebruiker te vragen hoe deze persoon dat heeft gedaan? Krijg je geen antwoord, ok so be it :)
Bij mij is er ook een keer een vraag binnen gekomen. Deze vraag en tip heb ik dan ook graag gedeeld aan een of andere monitor/beeldscherm specialist ;)

Een aantal reviewers zijn overigens nog wel op de achtergrond bezig om te bekijken hoe we dit topic nieuw leven in kunnen blazen: Handleiding "User Productreview" (draft)
Wellicht kunnen we dit vanuit de chat naar een algemeen topic verplaatsen, maar dat moeten we dan wel democratisch beslissen.

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.


 • melek-taus
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 02-06 11:47
Wat ik sowieso vind dat beter kan is het topic om iemand te nomineren. Dit topic zou ergens vast op de frontpage aanwezig moeten zijn en moet onder een eigen forum tab vallen.

Nu is het Forum > Tweakers Feedback > Pricewatch > Productreview van de Maand: nomineren maart 2015.

Een andere optie is op de frontpage drukken op "Gebruikersreview van de Maand - De beste userreviews van februari" en dan op "•Productreview van de Maand: nomineren maart 2015" te drukken. Dit werkt ook alleen als de "Gebruikersreview van de Maand - De beste userreviews van februari" nog op de frontpage staat anders moet je zoeken naar "van de maand" en dan kom ik uiteindelijk op de nominatie pagina.

Erg omslachtig en demotiverend om iemand te nomineren.

Op het moment dat er niet veel gereageerd wordt op de pagina is de nominatie pagina handmatig bijna niet te vinden waardoor ik het ook logisch vind dat niet veel gebruikers hiervan afweten. Hierdoor zie je ook steeds alleen dezelfde namen die mensen voordragen.

Ryzen 5 3600, B450M PRO-VDH Max, Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB, Red Dragon RX 5700 XT @ 1v 2050MHz, Intel 660p 1TB, BX500 1TB, MX500 1TB, CM MWE Bronze 550W V2, Antec Dark Phantom 301M, QcK Prism, Logitech G703 Hero, Fnatic MiniStreak Speed.


 • Frozen
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 02-06 13:49

Frozen

2e Reviewer van het Jaar

Het idee om onze feedback te vragen vind ik erg leuk Olaf!

Stimulans
 1. Voor de doorgewinterde tweaker is het natuurlijk super gaaf om een abo te krijgen en even in de spotlights te staan, maar ik kan me voorstellen dat mensen die eigenlijk nog niet zo veel met de website te maken willen hebben/krijgen, dit niet als echte stimulans zullen zien. Ik denk dat een cadeaubon van een shop veel beter zou werken. Je zou bijvoorbeeld eens contact op kunnen nemen met Alternate/azerty. Je kan dan in het maandelijkse review van de maand (rvdm) artikel kunnen zeggen dat de winnaar een cadeaubon van [winkel] heeft gewonnen. 30000 mensen bekijken het artikel, dus dat lijkt mij goede en eerlijke reclame voor het bedrijf.
 2. Het kan leuk zijn om tweakers die een keer de review van de maand hebben gewonnen, een icoontje te geven met een linkje naar de uitslag. Zeg maar zoiets: https://www.commbank.com.au/content/dam/commbank/assets/icons/edit_icon70.png Of gewoon "reviewer van de maand [insert]" te laten staan. Het is toch wel iets om trots op te zijn vind ik persoonlijk.
Nominaties
 1. De plek waar mensen kunnen nomineren staan vaak uit het zicht. Wie weet nou dat er onder het (overigens vrij onlogische kopje) "pricewatch" een topic staat waarin je mensen kan nomineren? Ik denk persoonlijk niet dat het er veel zijn. Of het kost mensen té veel moeite om het te vinden/ optezoeken.
 2. Momenteel zijn er dus veel "vaste" mensen die nomineren, er komen wel steeds meer nieuwe mensen bij, maar toch heb ik het idee dat dat "vriendjes van" zijn. Ik denk dat er een algemeen beoordelingsschema moet komen waarop reviews kunnen beoordeeld worden door de redactie. Nominaties zijn er naar mijn mening alleen voor om aan te geven van: "Tweakers redactie, kijk hier even naar want..."
 3. Een knopje onderaan de review met "nomineer deze review" (link naar het topic), lijkt me de makkelijkste oplossing. Zeg maar zoiets: http://i.snag.gy/93RbC.jpg
Productcategorieën
Ik snap dat je graag meerdere soorten reviews zou willen zien. Ik zou dan gaan voor de combinatie van de echte rvdm (met 3-4 regels tekst) en spotlight reviews (met 2 regels tekst):
De echte rvdm (1)
Blog van de maand (1)

Spotlight reviews:
Computers (harde waren/softe waren/) (1-2)
Mobile (1-2)
Overig (consumenten elektronica/elektronica/etc.) (1-2)
Beste nieuwkomer van de maand (1)


Beste nieuwkomer (en blogger van de maand) krijgt(/krijgen) dan als bedankje o.i.d. een 15e donateur's abo voor een jaar.

Voeg me gewoon toe op LinkedIn, iedereen is welkom!


 • -The_Mask-
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Het geven van halve sterren zou ook wel mooi zijn, soms zit het eigenlijk net tussen twee in maar een halve ster kun je niet geven.

Bitfenix Whisper 450W review
[PSU] Voeding advies en info
AMD Nieuwsdiscussie
AMD Radeon Info en Nieuwsdiscussietopic


 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Don Roberto schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 20:14:
Daarnaast is het nog steeds misbruikgevoelig. In de praktijk valt dit inderdaad wel mee. Heb wel een aantal keer mijn twijfels gehad over bepaalde nominaties(ging niet om de reviews, maar om de gebruikers die de nominaties deden).
Is ook een beetje the name of the game. Ik heb mensen in mijn omgeving destijds wel geattendeerd op het fenomeen "review van de maand" en de mogelijkheid om mijn review van de q2770Pqu daarvoor te nomineren. Zowel m'n toenmalig leidinggevende als een huisgenoot van me hebben daar toen ook speciaal een account voor aangemaakt, want ik had die review ook aan hen laten zien en zij waren allebei van mening dat mijn review die titel ook wel verdiende en wilde die moeite daar dan wel voor nemen.
Het aantal nominaties voor één review zou in principe nooit mogen bepalen wat de beste review van die maand zou moeten worden, want je komt dan weer in het populariteitsverhaal van hierboven terecht.
Dit is denk ik wel het interessantste punt van dit hele topic. Het probleem is alleen dat het lastig te verhelpen is. Als je de community alleen laat nomineren en de redactie kiest uiteindelijk dan is het niet echt meer een keuze van de community. Aan de andere kant wordt het vrijwel altijd een populairiteitsverhaal als de community kiest.

Dat zag je ook met de reviewer van het jaar verkiezing in de Tweakers Awards. Ik gun het TERW_DAN echt wel, maar dan meer voor wat hij in voorgaande jaren heeft bijgedragen dan over 2014, een soort uitgestelde beloning. Foritain had bijna drie keer zoveel reviews in 2014 en die waren allemaal ook een +3. Daarnaast heeft hij alleen niet in april 2014 in de top 5 gestaan, maar alle andere keren stond hij daar wel in. Toch had TERW_DAN bijna dubbel zoveel stemmen. Waarschijnlijk komt dat vrijwel alleen doordat TERW_DAN gewoon de bekendste Tweaker is, onder andere doordat hij al jaren op nummer 1 staat in de Karmaranglijst.

Nu is het met het kiezen van de reviewer lastig aan te pakken, doordat je een naam nodig hebt om te weten waar je op stemt. Maar voor het kiezen van de review zou er gekozen kunnen worden om de reviews tijdelijk te anonimiseren:

[list=1]• Nominatieronde op vergelijkbare manier als nu
• De kandidaatreviews worden tijdelijk geanonimiseerd zodat je niet meer kan zien wie de reviews hebben geschreven
• Poll op frontpage voor uiteindelijke keuze waarbij elke optie ook link naar de review is en je ook daar niet ziet wie de review heeft geschreven

Eventueel tussen stap 1 en 2 nog een toetsing door de redactie om te kijken of reviews ook wel echt terecht genomineerd zijn.

 • -The_Mask-
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Don Roberto schreef op vrijdag 06 maart 2015 @ 20:14:
Het aantal nominaties voor één review zou in principe nooit mogen bepalen wat de beste review van die maand zou moeten worden, want je komt dan weer in het populariteitsverhaal van hierboven terecht.
100% waar, gelukkig is dat nu ook niet zo en is de winnaar ook altijd de beste review geweest naar mijn mening. Ik ben er dan ook gewoon voor dat de redactie de beslissing maakt, of iemand moet iets bedenken wat ook betrouwbaar kan zijn, maar dat lijkt mij vrij lastig.
Kid Jansen schreef op zondag 15 maart 2015 @ 21:56:
Dat zag je ook met de reviewer van het jaar verkiezing in de Tweakers Awards. Ik gun het TERW_DAN echt wel, maar dan meer voor wat hij in voorgaande jaren heeft bijgedragen dan over 2014, een soort uitgestelde beloning. Foritain had bijna drie keer zoveel reviews in 2014 en die waren allemaal ook een +3. Daarnaast heeft hij alleen niet in april 2014 in de top 5 gestaan, maar alle andere keren stond hij daar wel in. Toch had TERW_DAN bijna dubbel zoveel stemmen. Waarschijnlijk komt dat vrijwel alleen doordat TERW_DAN gewoon de bekendste Tweaker is, onder andere doordat hij al jaren op nummer 1 staat in de Karmaranglijst.
Dat vond ik idd ook wel een beetje jammer. Ik ging er vanuit dat Foritain hem ging winnen, dat was ook terecht geweest naar mijn idee en de beste review was sowieso die van Kid Jansen en ik denk dat er dit jaar weinig gaat veranderen. :P

Bitfenix Whisper 450W review
[PSU] Voeding advies en info
AMD Nieuwsdiscussie
AMD Radeon Info en Nieuwsdiscussietopic


 • Frozen
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 02-06 13:49

Frozen

2e Reviewer van het Jaar

-The_Mask- schreef op zondag 15 maart 2015 @ 23:37:
[...]

100% waar, gelukkig is dat nu ook niet zo en is de winnaar ook altijd de beste review geweest naar mijn mening. [...]
Met die stelling ben ik het niet eens. Uit respect naar andere reviewers zal ik geen namen noemen en specifieke gevallen aanduiden maar ik denk dat je wel weet over welk geval ik het heb. :)
Dat vond ik idd ook wel een beetje jammer. Ik ging er vanuit dat Foritain hem ging winnen, dat was ook terecht geweest naar mijn idee en de beste review was sowieso die van Kid Jansen en ik denk dat er dit jaar weinig gaat veranderen. :P
Dan heeft een heel erg hoop bijgedragen aan deze website, en ik vind dat hij daarom een andere hoogwaardige onderscheiding had moeten krijgen. Foritain was vorig jaar wel duidelijk de beste reviewer met meer dan 100 reviews die allemaal +3 waren. Hopelijk wint hij dit jaar, ik gun het hem zo.

Hopelijk wordt er ook een award toegevoegd voor "tweaker/GOT'er van het jaar", iemand die er echt uit springt omdat hij op een positieve manier zijn steentje heeft bijgedragen (Ja, dat zou ook een modje kunnen zijn die veel op de forums helpt met mensen hun problemen). Die persoon hoeft dan niet per se de reviewer van het jaar te zijn. :)

Nominatieronde op vergelijkbare manier als nu
De kandidaatreviews worden tijdelijk geanonimiseerd zodat je niet meer kan zien we ze heeft geschreven
Poll op frontpage voor uiteindelijke keuze waarbij elke optie ook link naar de review is en je ook daar niet ziet wie de review heeft geschreven
Ik vind het idee van Kid erg goed, maar is het ook haalbaar? Daar mag de redactie over nadenken. (Doet de redactie dat wel? of een ander deel van de staff?)

[Voor 14% gewijzigd door Frozen op 16-03-2015 00:55]

Voeg me gewoon toe op LinkedIn, iedereen is welkom!


 • -The_Mask-
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Frozen schreef op maandag 16 maart 2015 @ 00:53:
[...]

Met die stelling ben ik het niet eens. Uit respect naar andere reviewers zal ik geen namen noemen en specifieke gevallen aanduiden maar ik denk dat je wel weet over welk geval ik het heb. :)
Ik moet bekennen dat ik niet alle reviews heb gelezen en ook niet alle winnaars zo uit mijn hoofd weet, maar het is mij iig niet opgevallen. Maar soms zitten de reviews ook gewoon dicht bij elkaar qua niveau en dan is het dus maar net wie wie er met de eer vandoor gaat. Is volgens mij iig niet voorgekomen dat een review van Kid Jansen op twee is gekomen en één van "de rest" op 1. :p

Van mij mag je trouwens gewoon zeggen welke je niet terecht vond, ook al is het die van mij ik heb er geen moeite mee, kan nu toch niet meer veranderd worden. :+ Maar zonder gekheid, van mij mag iedereen gewoon zijn mening geven, we wonen in een vrij land.

Bitfenix Whisper 450W review
[PSU] Voeding advies en info
AMD Nieuwsdiscussie
AMD Radeon Info en Nieuwsdiscussietopic


 • TouchTumbleweed
 • Registratie: November 2011
 • Niet online
Nou, daar gaat ie dan, mijn eerste forumpost op Tweakers. Laten we hopen dat ik hierin niet uitblink, maar dan in botte onwetendheid dit keer. Want het gaat natuurlijk onvermijdelijk zijn dat ik over platgetreden paadjes nog eens lichtjes heen wals, simpelweg doordat ik als groentje de gevestigde GOT-orde en alle ins & outs nog niet ken.

Zo, hopelijk heb ik me nu voldoende ingedekt. Over tot nuttiger zaken.

Ik kan mij niet voorstellen dat dit de eerste keer is dat het op de vergadertafel ligt nadat Frozen er hierboven over begon, maar feit is dat ook ik de mogelijkheid mis om een Tweaker te bedanken wanneer hij/zij je met wat tips & tricks op het juiste spoor heeft gezet, zoals Kiswum mij bij mijn eerste review. Dit zou dan eventueel middels een knop bij desbetreffende behulpzame post (verstopt onder reply gaat denk ik niet werken want niet toegankelijk of zichtbaar genoeg.) Het cumulatieve effect van de geboden hulp dient dan ergens in het profiel zichtbaar te worden gemaakt. ‘Deze Tweaker is X keer bedankt’ of maak er een voortgangsmeter van in de vorm van een mechanisme met tandwielen of iets dergelijks wat zich langzaam vult met kleur (bij wijze van rader in het geheel en aandrijver) Geen idee of dat haalbaar is of niet, ik denk ook maar gewoon hardop. ;)Aan de hand van de hoeveelheid bedankjes per maand van The GOTH of GOT bijvoorbeeld, noem maar wat: (Giving Of Thanks of Gathering Of Tweakers) zou je dit aan het eind van die maand om kunnen zetten in de titel ‘Meest behulpzame Tweaker van de Maand’, dat kan aan het eind van het jaar dan altijd nog resulteren in de ‘GOT/Tweaker van het Jaar’.

Ik zou het in elk geval zeker per maand doen, het vormt toch een extra trigger wanneer je weet dat er aan het eind van de maand eventueel een mooie titel mee te verdienen valt of ten minste een nominatie uit kan rollen. Het kan voor sommigen net de reden zijn om actief(actiever) reviews door te (gaan) spitten al ligt je interesse niet direct in het besprokene, waardoor er vervolgens meer reviews in de kijker komen. Als wisselwerking plukt de onervaren Tweaker de vruchten van de iets (of de nog) actiever gedeelde kennis, waardoor een eventuele drempel om in de review-pen te klimmen lager komt te liggen er betere reviews volgen en men vanzelf topics als deze op komt zoeken om mee te bomen over de gang van zaken zoals ik nu.

Verder zou ik inderdaad een knop onderaan de reviews/blogs plaatsen: ‘nomineer deze review voor Gebruikersreview van de Maand/ Nieuwkomer van de Maand/Blogger van de Maand.’ Een knop met alleen ‘nomineer’ er op vermeld, is denk ik niet duidelijk genoeg.

Een gewonnen titel als signatuur in je profiel zou ik in elk geval heel erg waarderen maar daarnaast zou een eervolle vermelding bij het desbetreffende review/winnend blog ook zeker niet misstaan.
Eventueel zou de eerder genoemde cadeaubon van een elektronicazaak voor een kleine tegemoetkoming in de volgende aankoop om een review bij te maken, heel fijn zijn en voor sommigen (…) zelfs een uitkomst bieden maar in hoeverre dit voor Tweakers een financieel haalbare kaart is, heb ik natuurlijk geen zicht op.


Het leek Kiswum een aardig idee om mijn ervaringen met het schrijven van mijn eerste gebruikersreview te delen, ‘lag de lat voor mijn gevoel te hoog of heb ik me nergens iets van aangetrokken’ ik vul dit aan met zaken die me opvielen tijdens het vormgeven van mijn review.

‘Zaken waar ik bij mijn eerste review tegen aanliep’
In het opmaakveld mis ik een preview op hetzelfde scherm, bijvoorbeeld in een scherm direct erboven. Dat ‘opslaan als preview’ om de boel te controleren voordat het online staat, werkt voor mij niet handig want het is vooral voor je eerste review, flink zoeken wat je allemaal tot je beschikking hebt aan opmaak en hoe dat hier allemaal werkt. Zo moet je proefondervindelijk de maximale breedte van de afbeeldingen in je review uitvogelen en weten dat het de thumbnail large op bijvoorbeeld de image host Imgur is, die zich daarvoor het best leent. En over afbeeldingen in je review gesproken; nou zou een leek op dit gebied niet eens weten dat dit tot de mogelijkheden behoort want deze tag kun je niet in de ribbon boven je opmaakscherm vinden. Mocht het zo zijn dat de ruimte hiervoor te beperkt is, zou het op die plek direct duidelijk moeten zijn dat er meer opmaaktags/codes beschikbaar zijn dan dat je daadwerkelijk ziet staan. Misschien via een ‘meer’ knop aan het eind van de ribbon.

Ook zou een klein tekstveld met enkele basis-instructies voorafgaand aan je uitgebreide review-veld zichtbaar moeten worden gemaakt. Hierin zou je de volgende zaken op kunnen nemen:

• de link naar de pagina met de UBB-codes
• maximale breedte plaatjes
• suggestie thumbnails en gebruikmaking sites als Imgur
• witregels
• positionering
• gebruik van hoofdstukken (verwijs wederom naar de pagina met UBB-codes)


Mocht het nu zo zijn dat er een onderwerp over hoe het best een review samen te stellen, bestaat, dient de link daarnaartoe ook in dat veld opgenomen te worden.

Qua tags/codes (hoe moet ik die dingen nu noemen wanneer is het nog een simpele tag en wanneer heet het een (UBB-)code?) mis ik een indent om een regel in te laten springen waarmee ik aan wil geven dat het niet een nieuwe alinea betreft maar wel een extra (zijdelings) aandachtspuntje vormt.

Ik had het er al met Kiswum over, maar ik zou daarnaast heel graag de mogelijkheid hebben om een changelog of welk tekstveld naar keuze dan ook in je review, in- en uitklapbaar te maken. Dit zie je verder op de site wel toegepast maar de gebruiker kan dit niet toepassen, daar zou ik heel graag verandering in willen zien. Sommigen interesseert zo’n changelog bijvoorbeeld geen klap terwijl het voor anderen en vooral voor jezelf, wel prettig is om bij te houden.
Je zou het onderaan kunnen plaatsen maar dit doet mijns inziens afbreuk aan je slotzin/eindconclusie. En aan het begin plaatsen zit het je opmaak in de weg want na de banner en de inhoudsopgave, wil je (optisch) kunnen beginnen met het eigenlijke review.

Een vertaalfunctie bij het review voor bezoekers buiten Nederland zou misschien ook niet zo’n gek idee zijn. Ik zou het best in de Engelse taal om willen zetten maar waar moet je dat dan kwijt. Google+ ?

‘Lag de lat te hoog of heb je je nergens iets van aangetrokken’
Nu had ik van tevoren, hoewel ik toch met enige regelmaat Tweakers bezoek (met name de pricewatch en daar de voor mij relevante reviews meepik), geen idee van het score-systeem met de +1, +2 en +3. - Dit zou in voornoemd inleidend tekstveld ook kort vermeld kunnen worden met een verwijzing naar de score-kaart want die wist ik ook niet meteen te zitten. - Ik was in elk geval best tevreden met de +2 score, totdat Kiswum me ‘up to speed’ bracht. Waarna ik me weer te véél met die scorekaart bezig ging houden en me bijvoorbeeld zat te ergeren aan die ene +1-score en mijn eigen reactievelden vol zat te spammen met hoe het beter kon. Aan de andere kant heeft het me een mooie medaille opgeleverd waar ik dan weer heel erg blij mee ben. _/-\o_

In wezen ben ik er niet heel rouwig om dat ik van tevoren niet op de hoogte was van het score/beloningssysteem, of hoe een prijswinnend review eruitziet. dat heeft er in elk geval voor gezorgd dat ik er onbevangen ben ingestapt. Aan de andere kant zou ik het in een volgend review wel uit mijn hoofd laten om de technische specificaties niet te willen benoemen. Daar ben ik nou mooi mee weggekomen maar dat moet de volgende keer wel anders (het is ook niet helemaal gespeend van technische specs, het staat alleen her en der fragmentarisch opgenomen in de tekst.) In een eventueel volgend review hoop ik me een strakke tabel eigen te hebben gemaakt. ;)

Voordat ik aan mijn review begon was eigenlijk mijn enige zorg of de beschikbare ruimte wel groot genoeg zou zijn. Ik begin uiteraard (zou ik haast zeggen) eerst de boel in Word te zetten, voordat ik het overzet in het tekstveld op Tweakers. Nu staat er wel “schrijf ten minste 100 woorden” maar er staat niet hoeveel tekens er maximaal in kunnen. Ik was aangenaam verrast dat je flink uit kunt pakken en er meer mogelijk is qua opmaak dan je op het eerste gezicht zou zeggen.
... Maar het kan altijd net iets beter.

Wat precies mijn gedachtegang was na de tips & tricks van mijn persoonlijke favoriet voor de ‘ Meest Behulpzame Tweaker van de Maand’-award: Kiswum! :*)Ik zie trouwens, na het overzetten van mijn tekst in Word naar hier, dat dit opmaakveld er een stuk uitgebreider uitziet dan dat bij de uitgebreide reviews, ik zie een 'meer' staan en een link naar de UBB-codes... zelfs een 'toon voorbeeld' wat boven mijn opmaakveld komt te staan. Het kan dus wel... vraag ik me toch af waarom er bij de opmaak van een uitgebreid review niet voor deze layout gekozen wordt ?

 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Veel off-topic hier, maar denk dat we TouchTumbleweed dat wel kunnen vergeven als het haar eerste reactie hier op het forum is ;)
TouchTumbleweed schreef op donderdag 23 april 2015 @ 16:20:
...
In het opmaakveld mis ik een preview op hetzelfde scherm, bijvoorbeeld in een scherm direct erboven.
Dat zou inderdaad erg handig zijn, al zou ik hem zelf liever er naast hebben in plaats van erboven. Gezien de lengte van mijn reviews maak ik het invoerveld namelijk altijd erg hoog. Maar dit is iets wat je zou moeten posten in Mooie Features. Met bijvoorbeeld als titel "[user reviews] preview op invoerpagina".
Dat ‘opslaan als preview’ om de boel te controleren voordat het online staat, werkt voor mij niet handig...
Ook als je wel ervaren bent met het schrijven van reviews is het irritant.
Zo moet je proefondervindelijk de maximale breedte van de afbeeldingen in je review uitvogelen
Dit staat wel ergens verstopt in Handleiding "User Productreview" (draft). Er wordt overigens gewerkt aan een nieuw deel van dat topic.

In het kort:
Afbeelding in tekst 620 px
Afbeelding in tabel één kolom 570 px
Afbeelding in tabel twee kolommen 270 px
Afbeelding in tabel drie kolommen 188 px

Voor afbeeldingen werkt overigens het Tweakers Fotoalbum het beste, maar ik weet zo even niet meer uit m'n hoofd wat daar voor vereist is als je geen abonnement hebt. Je had er wel redelijk wat Karmapunten voor nodig dacht ik.
En over afbeeldingen in je review gesproken; nou zou een leek op dit gebied niet eens weten dat dit tot de mogelijkheden behoort want deze tag kun je niet in de ribbon boven je opmaakscherm vinden.
In Handleiding "User Productreview" (draft) is het als het goed is ook te vinden welke UBB-codes allemaal gebruikt kunnen worden in user reviews.
Qua tags/codes ... mis ik een indent om een regel in te laten springen waarmee ik aan wil geven dat het niet een nieuwe alinea betreft maar wel een extra (zijdelings) aandachtspuntje vormt.

...ik zou daarnaast heel graag de mogelijkheid hebben om een changelog of welk tekstveld naar keuze dan ook in je review, in- en uitklapbaar te maken.
Ook allebei iets voor Mooie Features en zeker twee interessante punten.
Een vertaalfunctie bij het review voor bezoekers buiten Nederland zou misschien ook niet zo'n gek idee zijn. Ik zou het best in de Engelse taal om willen zetten maar waar moet je dat dan kwijt.
Dit zou zeker interessant zijn, maar gaat er niet komen. Tweakers is echt Nederlandstalig. Zie ook Mag ik een gebruikersreview ook in het Engels schrijven?.
In een eventueel volgend review hoop ik me een strakke tabel eigen te hebben gemaakt. ;)
Denk dat je hier dan wel wat aan hebt: Kid Jansen in "Handleiding "User Productreview" (draft)" en Kid Jansen in "Handleiding "User Productreview" (draft)"
Voordat ik aan mijn review begon was eigenlijk mijn enige zorg of de beschikbare ruimte wel groot genoeg zou zijn.
...
Nu staat er wel "schrijf ten minste 100 woorden"; maar er staat niet hoeveel tekens er maximaal in kunnen.
Ik denk niet dat je daar voorlopig nog druk over hoeft te maken. Daar heb ik met mijn reviews wel voor gezorgd:

Maximale lengte gebruikersreviews teruggeschroefd?
Maximale lengte gebruikersreviews verder verhogen dan 131k

Je hebt nu dus ongeveer een kwart miljoen tekens tot je beschikking, 218=262.144 om precies te zijn. Maar na de laatste aanpassingen van woensdag 29 april zit ik daar ook aan met m'n review van de Eizo CG277. Overigens telt Tweakers de tekens anders dan Word. M'n review is nu 247.288 tekens en dat paste echt nog maar net. Het limiet ligt minder dan 84 tekens hoger dan dat, want dat is de lengte van het stukje code voor de linkjes om terug te gaan naar de inhoudsopgave en daar moest ik er één van weghalen.

[Voor 203% gewijzigd door Kid Jansen op 03-05-2015 22:15]


 • Freaky_Revolt
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 22-05-2019

Freaky_Revolt

I Block ø

Ik lees zelf niet veel reviews en nomineer of kies dan ook nooit iemand uit zou niet weten waar hoe. Zie wel de vraag elke maand terug komen.

Ik denk ook dat het nomineren makkelijker zou kunnen en dat als de lijst van nominaties klaar Is deze op de site plaatsen. Dan kun je ze allemaal zien beoordelen en stemmen.

Daarmee bereik je ook de mensen die niet zo into reviews lezen zijn als mij bv.

 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01-06 11:41

Kiswum

Gadget reviewer

@TouchTumbleweed, bedankt voor je zeer uitgebreide review uhm uitleg over je eigen ervaringen met reviews. 1 naam kwam wel erg veel voor, volgens mij heb ik je goed op weg geholpen. Nogmaals, graag gedaan. Ik zag dat er potentie in je review zat en blijkbaar vond de redactie dat ook. Hierdoor heb je die nieuwe award mogen ontvangen. Het spijt me als ik je aan de score-verslaving heb geholpen. Als je die "0" score ziet, dan zou je die het liefst zo snel mogelijk willen wegpoetsen.
Een gewonnen titel als signatuur in je profiel zou ik in elk geval heel erg waarderen
Een gewonnen titel als signatuur is al aanwezig, althans, je kunt het zelf toevoegen aan je profiel. Zie: Frozen.
Ik had het er al met Kiswum over, maar ik zou daarnaast heel graag de mogelijkheid hebben om een changelog of welk tekstveld naar keuze dan ook in je review, in- en uitklapbaar te maken.
Het staat inderdaad wel netjes als je de changelog bovenaan je pagina kunt plaatsen. Gebruikers zien dan direct wat de laatste wijziging was. Een tussenoplossing, is door een link boven aan je pagina te plaatsen die direct naar de changelog, gaat (bijna onderaan de pagina).
Het zijn allemaal lapmiddeltjes, maar het zou mooi zijn als er een [Zie meer] functie zou bestaan.
Hier meer info over zo'n functie: Feedback: lange quotes automatisch inklappen

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.


 • TouchTumbleweed
 • Registratie: November 2011
 • Niet online
Dank, @Kid Jansen voor de tips qua afbeeldingen en het wijzen op de betere topic-verdeling binnen de site. Om niet verder off topic te gaan ga ik er beter inhoudelijk niet nog dieper op in, anders raakt het einde zoek. Wel blij te horen dat ik me geen zorgen hoef te maken over het aantal tekens met ruim een kwart miljoen tekens tot mijn beschikking (!) dankzij jou en jouw monnikenwerk. ;)
quote: Kiswum
Een gewonnen titel als signatuur is al aanwezig, althans, je kunt het zelf toevoegen aan je profiel. Zie: Frozen.
Dan moet ik op mijn eigen toeter blazen... wat onbescheiden!
[...] Hierdoor heb je die nieuwe award mogen ontvangen.
En omdat ik als enige genomineerd was zeker... O-)

On Topic:
Ik was begonnen met het doorlezen en scores geven aan de reviews van deze maand maar wat is nu eigenlijk de beste methode hiervoor; onder kopje reviews op datum selecteren en dan maar gewoon beginnen (met lezen en filteren) en hoe bepaal je de potentieel beste nieuwkomer zonder in het profiel naar de registratiedatum te moeten kijken ? Zou het niet gemakkelijker zijn wanneer de datum van registratie bij de gebruikersnaam boven het review stond vermeld ?

 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01-06 11:41

Kiswum

Gadget reviewer

TouchTumbleweed schreef op maandag 27 april 2015 @ 23:52:

On Topic:
Ik was begonnen met het doorlezen en scores geven aan de reviews van deze maand maar wat is nu eigenlijk de beste methode hiervoor; onder kopje reviews op datum selecteren en dan maar gewoon beginnen (met lezen en filteren) en hoe bepaal je de potentieel beste nieuwkomer zonder in het profiel naar de registratiedatum te moeten kijken ? Zou het niet gemakkelijker zijn wanneer de datum van registratie bij de gebruikersnaam boven het review stond vermeld ?
Soms valt een review op doordat deze op de frontpage wordt getoond. Soms valt hij een nieuwe review op in de tracker die je zelf kunt toevoegen door op het blauwe pijltje te drukken (rechts bovenin).

De beste nieuwkomer staat in dit geval gelijk aan iemand die weinig tot geen reviews in het verleden heeft geschreven. Dit heeft dus niet perse te maken met registratiedatum. Deze info kun je alleen zien door naar het profiel van iemand te gaan. Via het kopje "Activiteit", kun je erachter komen hoeveel reviews iemand heeft geschreven. Reviews zonder score of met een "0" notering, zijn vermoedelijk alleen maar oppervlakkige reviews zonder verhaal. Deze tellen dus niet mee als "eerdere reviews". Hierdoor kan de 1e uitgebreide review ook gelijk een knaller van een review zijn. Al iemand 3 jaar geleden voor de eerste keer een review heeft geschreven, dan vind ik dat de 2e ook als 1e mag worden gezien. Het is immers iemand die niet maandelijks met reviews bezig is geweest.
Hier zie je een voorbeeld van mijn Activiteit:
gallery: Kiswum

Hoe kun je het verder nog meer aanpakken?
Maak in het begin van de maand een selectie van alle reviews van de voorgaande maand. Bekijk welke onderwerpen je interessant vind. Als er van 1 artikel meerdere reviews zijn verschenen, dan is de kans groot dat je alleen de laatst toegevoegde review van dat artikel ziet. Dit hoeft dus niet de beste of meest bekeken review van dat artikel te zijn. Klik dan even op: Lees alle 5 reviews van dit product

Hier is een opzet van alle reviews voor de maand april:
http://tweakers.net/revie...BVZOYBVRggqygCSualgyWMagE
Dan moet ik op mijn eigen toeter blazen... wat onbescheiden!
Valt wel mee hoor. Dit kan namelijk mensen motiveren om zelf ook een review of te gekke blog te schrijven. Het kan ook worden gezien als reclame voor Tweakers.

[Voor 4% gewijzigd door Kiswum op 28-04-2015 16:41]

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 20:48
Mijn ding:

Gebruikers review van de maand. Geef anderen kansen om te winnen. Elke maand dezelfde namen zien langskomen wordt een beetje vermoeiend. Ook geeft het idee "Probeer maar niet mee te doen, zij winnen toch wel".

Wissel het af. Zeg bijvoorbeeld "Je hebt nu 3x gewonnen, nu kan je de volgende 3x niet winnen" om gewoon wat andere mensen in de spotlight te zetten.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Een dergelijke methode is niet erg motiverend voor de "grote reviewers".

Ik heb precies dit ervaren bij mij op de rugbyclub. Ik heb in seizoen 2008-2009 en in seizoen 2011-2012 de "Lid van het seizoen" prijs gewonnen voor mijn bijdragen aan de club, met name als clinictrainer voor middelbare scholen en als jeugdtrainer.

Vervolgens was ik in het seizoen 2012-2013 actiever dan ooit en veel actiever dan de andere leden, maar inmiddels was dat normaal geworden en keek men juist op als ik een keer niet kon helpen. Ik was ook redelijk verontwaardigd dat ik toen niet opnieuw "Lid van het seizoen" was en die verontwaardiging nam alleen maar toe toen ik later van de voorzitter hoorde dat ik zelfs expliciet was uitgesloten, omdat ik toch al twee keer die titel had gekregen in recente seizoenen. Doordat er ook een aantal andere dingen mij flink tegen stonden bij de club heb ik per seizoen 2013-2014 mijn activiteit vervolgens toen ook teruggeschroefd tot het minimum.

Als reviewer krijg je al geen enkele beloning, behalve de credit voor een goede review. Fabrikanten willen vaak graag producten toesturen om te reviewen, maar je krijgt er nooit wat voor terug. Als je pech hebt moet je zelfs de retourverzendkosten betalen. Tweakers betaalt (aan één kant ook vanzelfsprekend) alleen maar haar eigen reviewers, maar profiteert tegelijkertijd wel van alle gebruikersreviews. Die review van maand artikelen zijn dan wel het minste wat ze terug kunnen doen. Als dat dan ook nog wordt weggenomen...

Zou hetzelfde zijn als wanneer Usian Bolt weer eens de snelste tijd loopt op de 100 meter sprint, maar het IOC besluit om de gouden medaille aan de nummer twee, of misschien wel de nummer vier te geven. Alleen omdat Usain toch al heel vaak gouden medailles heeft gewonnen en het wel eens leuk is om iemand die nog niet zo vaak of nog nooit heeft gewonnen in de spotlights te zetten.

Dit doet me ook gelijk denken aan een artikel dat ik laatst op nu.nl tegenkwam:

Internetpionier zet vraagtekens bij klacht EU tegen Google

Ik sluit me daar volledig aan bij Vint Cerf. Je moet niet de sterkste gaan bestraffen omdat hij de sterkste is, je moet de minder sterken stimuleren om sterker te worden! De beste nieuwkomer is daar een heel mooi voorbeeld van. Maar als je die eenmaal hebt gewonnen, moet je vervolgens zelf een plek omhoog vechten naar de top. Dat hebben de huidige grote reviewers hier op Tweakers ook allemaal moeten doen.

En dat werkt overigens ook prima. Vrijwel alle huidige grote reviewers waren dat een aantal jaar geleden nog niet. Er zit dus nog steeds beweging in de top.

 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
It seems you've misspelled godlike ;)

 • Hahn
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 05-06 21:46
Aanvullend op het stimuleren van 'mindere goden', een prijs als beste nieuwkomer is dan mogelijk een idee. Wat je precies onder 'nieuwkomer' schaart kan van alles zijn natuurlijk, maar dat is misschien wel het mooie eraan :P

The devil is in the details.


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 20:48
Dus eigenlijk Kid, wat je aangeeft:

Laat elke maand maar dezelfde winnen, want dat werkt motiverend? Ik schrijf zelf geen reviews nu voor tweakers meer, omdat ik toch weet dat het een kansloze strijd is. Bepaalde reviewers hebben gewoon horde fans die gelijk alles volstemmen voor hen.

Sorry, maar elke keer dezelfde namen zien is nogal irritant. Beetje het idee geven "Leuk dat je het wil proberen, maar deze mensen blijven toch altijd beter. Probeer het maar niet".

Dat is natuurlijk erg jammer, nieuwe mensen moeten ook de kans krijgen. Iets als Beste Nieuwkomer zou uiteraard goed zijn.

Overigens.
Ik was ook redelijk verontwaardigd dat ik toen niet opnieuw "Lid van het seizoen" was
Waarom? Omdat je het de ander niet gunt, of omdat je zelf vind dat jij het verdiende? :)

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Jorrit
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 20:31
Eerlijk gezegd ben ik het wel met lanerios eens, leuk dat er mensen zijn die zoveel moeite steken in het reviewen, maar de waardering voor íets minder uitgebreide reviews hoeft daar toch niet onder te lijden? Persoonlijk vind ik het heel knap dat iemand zoveel aspecten test en zoveel moeite steekt in het maken van een review, maar lees ik ze nooit omdat tl;dr.

Korte bondige reviews met een hoge informatiedichtheid zouden wat mij betreft ook een hoge beloning mogen verwachten omdat dat de leesbaarheid ten goede komt. Hoe dat dan precies uitgewerkt zou moeten worden is natuurlijk een 2e.. Ik zou er wel voor zijn om een 2e categorie te maken met beste review onder de 800 woorden bijvoorbeeld.

 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
lanerios schreef op woensdag 29 april 2015 @ 11:35:
Laat elke maand maar dezelfde winnen, want dat werkt motiverend?
Zo'n reactie kon ik natuurlijk verwachten, dus laten we daar eens beter naar kijken:

maandwinnaaroverige top 5
jan-14TERW_DANn.v.t.
feb-14Mindpower
mrt-14Foritain
apr-14Meulendijks89KiswumMeulendijks89OpinionDaffie
mei-14OpinionForitainForitainAlpha89Meulendijks89
jun-14KiswumCygnitr0nOpinionfinzarielForitain
jul-14Alpha89melek-tauspclindeForitainOpinion
aug-14Don RobertoMexelForitainpclindeOpinion
sep-14Kid JansenpclindeForitainLoeWnRobertowNL
okt-14melek-tausPatrickPRMindpowerForitainMrBreaker
nov-14The MaskKiwimelek-tausForitainMrBreaker
dec-14ForitainAlpha89melek-tausAapMrBreaker
jan-15FrozenTijgertForitainDeerDitchMeulendijks89
feb-15Alpha89Don RobertoForitainSmokingCropKiswum
mrt-15Kid JansenForitainmelek-tauspclindeDownstar2
apr-15ForitainKiswumOpinionThe MaskDon Roberto
mei-15pclindeThe MaskMexelForitain
jun-15ProAceChocoballpclindeFrozen


NaamAantal keer in top 5
Foritain15
Opinion6
pclinde6
melek-taus5
Alpha894
Meulendijks894
Kiswum4
The Mask3
MrBreaker3
Don Roberto3
Kid Jansen2
Mindpower2
Mexel2
Frozen2
Aap1
Cygnitr0n1
Daffie1
DeerDitch1
Downstar21
finzariel1
Kiwi1
LoeWn1
PatrickPR1
RobertowNL1
SmokingCrop1
Tijgert1
ProAce1
TERW_DAN1


NaamAantal keer gewonnen
Foritain3
Alpha892
Kid Jansen2
Don Roberto1
Frozen1
Kiswum1
melek-taus1
Meulendijks891
Opinion1
The Mask1
pclinde1
Mindpower1
ProAce1
TERW_DAN1


Zoals je kunt zien hebben alleen Foritain, Alpha89 en ik zelf twee keer of meer review van de maand gewonnen, alle andere winnaars zijn uniek. En op Foritain na valt het heel erg mee met dezelfde namen zoals je kunt zien
Ik schrijf zelf geen reviews nu voor tweakers meer, omdat ik toch weet dat het een kansloze strijd is. Bepaalde reviewers hebben gewoon horde fans die gelijk alles volstemmen voor hen.
Dit vind ik nogal een kinderachtige opmerking. Ik heb geen zin om alle nominatietopics door te gaan lopen om het tegendeel te bewijzen. Ik draai het mooi om, laat jij maar zien dat het dan ook inderdaad iedere keer dezelfde mensen zijn die reviews van een bepaald persoon nomineren.
Sorry, maar elke keer dezelfde namen zien is nogal irritant. Beetje het idee geven "Leuk dat je het wil proberen, maar deze mensen blijven toch altijd beter. Probeer het maar niet".
Dus omdat jij een motivatieprobleem hebt moeten de reviewers die vaker in de top 5 review van de maand hebben gestaan daar maar onder lijden? Hoe denk je dat zij aan de top zijn gekomen? Zij hebben er ook hard voor moeten werken.
Iets als Beste Nieuwkomer zou uiteraard goed zijn.
Dat is er ook al, afgelopen editie voor het eerst:
Nieuwkomer maart 2015

Asus ZenWatch (WI500Q) Bruin review door TouchTumbleweed

De allereerste titel van Nieuwkomer van de Maand gaat naar TouchTumbleweed. Het is zijn eerste review en zo te zien een schot in de roos, want de bespreking van de ZenWatch heeft al meer dan drieduizend views op het moment van schrijven. Ook de kwaliteit van de review is goed, waarbij oudgediende Kiswum de nieuwkomer van de nodige tips heeft voorzien.
Omdat je het de ander niet gunt...
Ik gun het een ander zeker wel, als hij het ook echt verdiend heeft.
...of omdat je zelf vind dat jij het verdiende?
Dat vond ik inderdaad, want het was duidelijk dat ik het meeste tijd en moeite in de club had gestoken. De enige reden dat ik niet won, was omdat ik in recente seizoenen ook al twee keer gewonnen had. Dat heeft de voorzitter nota bene zelf gezegd.
Jorrit schreef op woensdag 29 april 2015 @ 11:52:
...maar de waardering voor íets minder uitgebreide reviews hoeft daar toch niet onder te lijden?
Niemand heeft gezegd dat de uitgebreidste reviews moeten winnen. Als jij een echt goede review kan neerzetten in 1000 woorden is dat zeer bewonderenswaardig. Maar ervaring leert dat de minder uitgebreide reviews vrijwel zonder uitzondering ook minder goed zijn. Om een goede korte review neer te zetten moet je een product nog steeds net zo uitgebreid testen. Vervolgens leg je alleen de relevantiedrempel een heel stuk hoger: alleen de belangrijkste plus- en minpunten verwerk je in de review en alle overige aspecten laat je weg. Als het product ook veel minder uitgebreid wordt getest is de kans groot dat er belangrijke punten over het hoofd worden gezien. Dat zie je wel veel bij de wat minder uitgebreide reviews en dat is waarschijnlijk ook waarom ze niet winnen.

Het zou natuurlijk ook weinig voldoening geven voor de reviewer als je al die tijd en moeite steekt in het testen en het verwerken/analyseren van de resultaten, om dan vervolgens te zien dat het product op dat vlak toch gemiddeld presteert en het dus niet relevant is om in de review te zetten.
Korte bondige reviews met een hoge informatiedichtheid zouden wat mij betreft ook een hoge beloning mogen verwachten omdat dat de leesbaarheid ten goede komt.
Het is zeker een groot pluspunt, maar de kwaliteit van de review zit naar mijn mening vooral in de kwaliteit van het testwerk en de verwerking daarvan. Een review zou niet moeten winnen alleen maar omdat die kort en daardoor beter leesbaar is.

[Voor 6% gewijzigd door Kid Jansen op 18-07-2015 13:50]


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 20:48
laat maar, ik ga deze discussie niet meer aan :) Het is duidelijk dat mensen vinden dat alles goed is, en er niks hoeft te veranderen. So be it.

Ik vind zelf een systeem waarin de wat andere reviews ook een kans krijgen wat beter. Maar goed, dat is heel persoonlijk denk ik.

offtopic:
Overigens was het nergens een aanval, dus vind dat er ook wat neutraler gereageerd mag worden

[Voor 17% gewijzigd door corset op 29-04-2015 13:01]

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • -The_Mask-
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
lanerios schreef op woensdag 29 april 2015 @ 11:35:
Laat elke maand maar dezelfde winnen, want dat werkt motiverend? Ik schrijf zelf geen reviews nu voor tweakers meer, omdat ik toch weet dat het een kansloze strijd is. Bepaalde reviewers hebben gewoon horde fans die gelijk alles volstemmen voor hen.
Jij schrijft alleen reviews om reviewer van de maand te worden?

Dat bepaalde reviewers fans hebben waardoor je geen kans maakt is sowieso niet waar, want het wordt niet gedaan via een pol. Op het moment dat het stemmen via een pol gaat waar iedereen aan mee kan doen zul je idd zulke dingen krijgen.

En trouwens het is sowieso niet moeilijk om in de top vijf te komen. Ik ben ook echt geen schrijver en toch met maar één inzending gewoon reviewer van de maand geworden.
Sorry, maar elke keer dezelfde namen zien is nogal irritant. Beetje het idee geven "Leuk dat je het wil proberen, maar deze mensen blijven toch altijd beter. Probeer het maar niet".
Is onzin om te denken dat iedereen het doet om reviewer van de maand te worden. Toen dit niet bestond werden er toch ook reviews geschreven? Ze worden nu alleen maar beter, dus ik kan het moeilijk als een slecht iets beschouwen.
Dat is natuurlijk erg jammer, nieuwe mensen moeten ook de kans krijgen. Iets als Beste Nieuwkomer zou uiteraard goed zijn.
Bestaat al.
lanerios schreef op woensdag 29 april 2015 @ 12:59:
laat maar, ik ga deze discussie niet meer aan :) Het is duidelijk dat mensen vinden dat alles goed is, en er niks hoeft te veranderen. So be it.
Je bedoeld, dat je er volledig naast zat? De argumenten die je noemde zijn gewoon door Kid Jansen onderuit gehaald. Geef het dan eerlijk toe.

[Voor 17% gewijzigd door -The_Mask- op 29-04-2015 13:12]

Bitfenix Whisper 450W review
[PSU] Voeding advies en info
AMD Nieuwsdiscussie
AMD Radeon Info en Nieuwsdiscussietopic


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 20:48
[b]-The_Mask- schreef op woensdag 29 april 2015 @ 13:08:

Je bedoeld, dat je er volledig naast zat? De argumenten die je noemde zijn gewoon door Kid Jansen onderuit gehaald. Geef het dan eerlijk toe.
Sure, als je dat zo graag wil horen. Dan zal ik het toegeven.

Maar constant dezelfde mensen zien winnen maakt een wedstrijd nou niet echt boeiend. Maar goed, ben denk ik de enige met die mening :)

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
lanerios schreef op woensdag 29 april 2015 @ 12:59:
Het is duidelijk dat mensen vinden dat alles goed is, en er niks hoeft te veranderen.
Dat is natuurlijk onzin, ik ben het gewoon niet eens met de ideeën die jij voorstelt. Ik pretendeer niet voor anderen te spreken en veel andere reacties zijn er niet hier, dus ga nou niet doen alsof in één keer de hele wereld tegen jou is.
Ik vind zelf een systeem waarin de wat andere reviews ook een kans krijgen wat beter. Maar goed, dat is heel persoonlijk denk ik.
Iedereen heeft gelijke kansen en met de toevoeging van nieuwkomer van de maand is er ook al een extra stimulans voor beginners. Ik ben het er best wel mee eens dat het middenveld nog iets meer gestimuleerd mag worden, maar ik ben het gewoon niet eens met de manier die jij voorstelde om dat te doen.

Wat dan wel een goede manier is zou ik zo direct niet weten, of in ieder geval niet als ik in de richting van "Review van de maand" zoek. Wat wel zeker zou helpen is meer helpen bij het schrijven van een review. Ik ben daarom ook een tijdje terug een initiatief gestart om met andere reviews een nieuw deel te maken van Handleiding "User Productreview" (draft). Ik weet namelijk maar al te goed wat een geklooi het was om zelf al die UBB-code uit te vogelen en zo zijn er nog veel meer dingen waar zo'n topic bij zou helpen.

 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01-06 11:41

Kiswum

Gadget reviewer

Kid Jansen, bedankt voor het verduidelijken van de scores. Ik was deels in de veronderstelling dat steeds dezelfde mensen zouden winnen, maar dat valt gelukkig best wel mee.

@Lanerios, ik zie dat je de laatste tijd niet echt actief bent geweest met reviews.
gallery: lanerios
Jij zou dus een winnaar kunnen worden van "nieuwkomer van de maand". Ik weet niet hoe de kwaliteit van je reviews zijn, maar wellicht kun je je reviews nu ook (weer) op Tweakers plaatsen.

Als je spreekt vanuit andere reviewers, dan valt er volgens mij nog steeds goed te winnen (tenzij Kid Jansen meedoet in die maand :P). De stemmers zijn elke maand wellicht hetzelfde, maar degene waar ze op stemmen veranderd volgens mij elke maand. Ik ben een underdog stemmer die andere reviewers juist de kans geeft. Als je een goede review schrijft waarin alles van het product wordt besproken en is voorzien van titels, plaatjes, specificaties en geschreven informatie, dan zit je al snel op een +3 score. Daarmee heb je je al bijna automatisch geselecteerd voor "review van de maand".

Mijn tip voor alle nieuwe reviewers is: bekijk de huidige +3 reviews en kijk hoe hun review eruit ziet qua indeling. Vind je dat je +2 eigenlijk een +3 zou moeten zijn, dan kan het zijn dat je toch essentiële informatie mist in je review. Soms heb je je review te snel online gezet, waardoor de eerste 10 stemmers alleen je eerste revisie hebben gezien. Soms is het verstandig om te wachten met het plaatsen van je review.
Doordat je de reviewdatum niet kunt aanpassen, is het verstandig om hem niet direct te publiceren. Je zou de inhoud inhoud van je review kunnen knippen en in een nieuwe review plakken.

Heb je vragen, wil je je review na laten kijken. Neem gerust contact op met de mensen die vaker een review hebben geschreven. Ik denk dat iedereen je wel wilt voorzien van tips.

Wie er wel/niet gelijk heeft, daar meng ik me niet tussen. Het enige wat ik graag terug zou willen zien is een makkelijke mogelijkheid om een review te nomineren.

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.


 • melek-taus
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 02-06 11:47
Hier sluit ik mij ook helemaal op aan, het is gewoon dermate omslachtig om iemand te nomineren dat dit te weinig wordt gedaan en voornamelijk door dezelfden wordt gedaan.

Ik zie graag zoals ik in dit topic heb gelezen een optie in een review terug om deze te nomineren voor review van de maand. Deze optie zou bijvoorbeeld dan alleen mogelijk zijn voor +3 reviews om massale spam te voorkomen.

Verder wil ik ook even kwijt dat ik net iets langer dan een half jaar reviews schrijf, vakers wordt genomineerd en ook al reviewer van de maand ben geworden. Reviewer van de maand ben ik ook geworden met een van mijn eerste reviews. Het is dus niet onmogelijk en ik dank nogmaals iedereen die mij feedback heeft gegeven op mijn reviews.

Ryzen 5 3600, B450M PRO-VDH Max, Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB, Red Dragon RX 5700 XT @ 1v 2050MHz, Intel 660p 1TB, BX500 1TB, MX500 1TB, CM MWE Bronze 550W V2, Antec Dark Phantom 301M, QcK Prism, Logitech G703 Hero, Fnatic MiniStreak Speed.


 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Kiswum schreef op woensdag 29 april 2015 @ 14:15:
Kid Jansen, bedankt voor het verduidelijken van de scores. Ik was deels in de veronderstelling dat steeds dezelfde mensen zouden winnen, maar dat valt gelukkig best wel mee.
Ergens heeft hij natuurlijk wel een punt. Als je kijkt naar de tweede tabel zijn maar 27% van alle top 5 posities unieke namen. De overige 73% van de posities zijn van mensen die meer dan één keer in de top 5 hebben gestaan. Gemiddeld genomen staat iedereen er 2,3 keer in. Maar ik ben het gewoon niet eens met de door hem voorgestelde methode om dat aan te pakken.

Zoals ik eerder al zei, en zoals je zelf ook al duidelijk laat zien in jouw reactie, kan je de oplossing denk ik het beste zoeken in anderen helpen met een betere reviewer worden.

 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 20:48
Kiswum schreef op woensdag 29 april 2015 @ 14:15:

@Lanerios, ik zie dat je de laatste tijd niet echt actief bent geweest met reviews.
gallery: lanerios
Jij zou dus een winnaar kunnen worden van "nieuwkomer van de maand". Ik weet niet hoe de kwaliteit van je reviews zijn, maar wellicht kun je je reviews nu ook (weer) op Tweakers plaatsen.
Komen er na de vakantie vast wel aan :+

Ga er maar vanuit dat onder andere een AMD APU zeer slecht er uit zal komen :p

overigens ben ik het wel nu met Kid eens, mijn punt was meer dat Fontaine (even als voorbeeld) nu heel vaak heeft gewonnen, en deze plek misschien soms ook leuk is aan anderen te geven :)
Uiteraard zeg ik dus niet dat de reviews van de niet winnaars opeens minder zijn hoor. Maar als je meer afwisseling wil, moet je meer motivatie hebben.

Een deel is een handiger stem systeem.
Een ander deel is of een "beste korte recensie, beste newcomer, beste X" categoriën, of whatever.

Ik denk dat het lastig is om hier echt een antwoord op te gaan vinden waar iedereen blij mee is.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Kiswum
 • Registratie: November 2004
 • Laatst online: 01-06 11:41

Kiswum

Gadget reviewer

lanerios schreef op woensdag 29 april 2015 @ 14:57:
[...]


overigens ben ik het wel nu met Kid eens, mijn punt was meer dat Fontaine (even als voorbeeld) nu heel vaak heeft gewonnen, en deze plek misschien soms ook leuk is aan anderen te geven :)
Ik neem aan dat je ziet dat Foritain maar 1 keer heeft gewonnen?
Op dit moment heeft hij daardoor een zeer laag percentage om te winnen. Ongeveer 1:100 reviews van Foritain heeft namelijk gewonnen :)
Dat hij in de top-4 staat, dat vind ik niets meer dan terecht eigenlijk :)

Link naar mijn website voor alle reviews en blogs: Kiswum.com.


 • corset
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 20:48
Foritain! Sorry.. teveel Bioshock gespeeld afgelopen dagen :X

En zat inderdaad verkeerd te kijken, weet je, ik ga nog even slapen. BRB! :-(

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Kiswum schreef op woensdag 29 april 2015 @ 15:08:
Ongeveer 1:100 reviews van Foritain heeft namelijk gewonnen :)
1 op 96 inderdaad als je kijkt naar het aantal reviews van 1-4-2014 t/m 31-3-2015, wat de periode is waarvan tot nu toe Review van de maand artikelen zijn uitgekomen.

Doe ik het toch een stuk beter met mijn 100% sweep >:)

 • TouchTumbleweed
 • Registratie: November 2011
 • Niet online
Ik zie dat ik toch de gewonnen titel van Beste Nieuwkomer vd.mnd maart, maar beter wel in m’n profiel kan zetten dan weet men ten minste dat men hier al mee is gestart @Kiswum. Of mag dat nu niet meer nu de nieuwe maand en de bijbehorende verkiezingen weer voor de deur staan?

Verder is de registratiedatum natuurlijk inderdaad niet zozeer van belang als wel het eerste, tweede review van iemand en was mijn opmerking nogal ondoordacht, ik ‘ben’ immers ook ‘van 2011’… ;)

Blijft omslachtig dat je ervoor in het profiel dient te zijn. Dat zijn toch weer extra stappen, ik ga er maar van uit dat het op den duur makkelijker gaat zijn wanneer ik wat meer bekend ben met de sitestructuur. Maar toch (weer) bedankt voor de hulp (doet ie het weer, hè)

Wat het tijdelijk uitsluiten van deelname betreft omdat ‘elke maand steeds dezelfde zou winnen’ sta ik pertinent niet achter. Je wilt toch winnen omdat je de beste bent. Stel je voor dat je in zo’n kopstuk-loze periode zou winnen, zou je dan nog trots zijn op jezelf en je ‘prestatie’, wetende dat het misschien anders uit had gepakt wanneer de kopstukken wel mee hadden mogen doen. Ik niet in elk geval. Dat vormt nou juist de uitdaging. Nou speel ik geen rugby maar kom maar op met die scrimmage (scrummage?) :+

Je wilt de beste zijn dan zul je moeten kijken wat daarvoor nodig is en dit toepassen -wat overigens niet hoeft te betekenen dat er maar één mal is waar een review of een blog in gegoten dient te worden, ik zie wel graag wat eigenzinnigheid in de tekst- Is dit, @Jorrit, kort en bondig maar toch met de nodige informatie, dan zal dit ook zodanig gewaardeerd worden (wat let je) maar als het gros hier niet hetzelfde over denkt en eenzelfde (hoge) waardering aan geeft, dan is dit waarschijnlijk toch niet wat de meerderheid wil van een goede en prijswinnende review en zal dit ook niet als zodanig naar boven komen drijven.

Het wordt overigens wel tijd dat die nomineer-knop er eens komt. Een beetje de tijd te zitten verbeuzelen aan de vervanging van een perfectly goed logo, het zou wat. ;)

 • -The_Mask-
 • Registratie: November 2007
 • Niet online
Kid Jansen schreef op woensdag 29 april 2015 @ 15:20:

Doe ik het toch een stuk beter met mijn 100% sweep >:)
Daar doe ik ook aan mee. :*)

O en een nieuwe review, zie mijn sign. 8)

Bitfenix Whisper 450W review
[PSU] Voeding advies en info
AMD Nieuwsdiscussie
AMD Radeon Info en Nieuwsdiscussietopic


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Olaf
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 17-03 10:17
Dank voor alle uitgebreide feedback allen. Ik heb alles doorgenomen maar het blijft lastig hier de juiste werkwijze uit te destilleren. Ik neig nu het meest naar een hybride oplossing:

Aan de ene kant de nominaties zoals ze nu plaatsvinden, met jullie users die de recensies aandragen, eventueel aangevuld met een poll in de laatste week ofzo. Dit moet dus de 'beste' obv de community van reviewexperts opleveren. Ik denk 'beste' in dit geval ook echt beste zou moeten zijn, ongeacht of de schrijver ervoor ook al met de eerste plek aan de haal ging.

Aan de andere kant een redactiecomponent, waarbij ik of andere redacteur op basis van andere afwegingen een keuze maak, bijvoorbeeld op basis van originaliteit, bijzonder product, schrijfwijze enzovoorts. Op deze manier komen ook andere reviews die het vermelden waard zijn aan bod, ondanks dat ze mss op basis van jullie (strenge ;) ) selectie niet de beste zijn.

Daarnaast proef ik dat de 'beste nieuwkomer' een blijvertje is die wil ik erin houden.

Een nominatieknop zou leuk zijn maar die gaat er niet komen vrees ik. De 'Beste gebruikersreview' is simpelweg een te klein onderdeel op de site om dat te rechtvaardigen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Kid Jansen
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Olaf schreef op maandag 11 mei 2015 @ 12:41:
...met een poll in de laatste week ofzo.
...
Ik denk 'beste' in dit geval ook echt beste zou moeten zijn...
Aan de ene kant zou ik graag die poll zien, aan de andere kant ben ik bang dat het dan te snel een kwestie wordt van populariteit / bekendheid van de schrijver. Zoals ik in het laatste deel van deze post besprak.

Ik denk dat je dat naast mijn erg complexe methode die ik in die post noemde dat ook vrij gemakkelijk zou kunnen oplossen met een redactiecomponent, zoals je zelf ook al noemt. Ik denk dat je er namelijk vrij snel doorheen prikt als het inderdaad meer een kwestie van populariteit lijkt te zijn dan van kwaliteit.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Frozen
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 02-06 13:49

Frozen

2e Reviewer van het Jaar

Olaf schreef op maandag 11 mei 2015 @ 12:41:
Dank voor alle uitgebreide feedback allen. Ik heb alles doorgenomen maar het blijft lastig hier de juiste werkwijze uit te destilleren. Ik neig nu het meest naar een hybride oplossing:

Aan de ene kant de nominaties zoals ze nu plaatsvinden, met jullie users die de recensies aandragen, eventueel aangevuld met een poll in de laatste week ofzo. Dit moet dus de 'beste' obv de community van reviewexperts opleveren. Ik denk 'beste' in dit geval ook echt beste zou moeten zijn, ongeacht of de schrijver ervoor ook al met de eerste plek aan de haal ging.

Aan de andere kant een redactiecomponent, waarbij ik of andere redacteur op basis van andere afwegingen een keuze maak, bijvoorbeeld op basis van originaliteit, bijzonder product, schrijfwijze enzovoorts. Op deze manier komen ook andere reviews die het vermelden waard zijn aan bod, ondanks dat ze mss op basis van jullie (strenge ;) ) selectie niet de beste zijn.

Daarnaast proef ik dat de 'beste nieuwkomer' een blijvertje is die wil ik erin houden.

Een nominatieknop zou leuk zijn maar die gaat er niet komen vrees ik. De 'Beste gebruikersreview' is simpelweg een te klein onderdeel op de site om dat te rechtvaardigen.
Ik zou het zo doen: 50% community, 50% redactie en het gewoon eens proberen. We zien wel wat er uit komt, is het positief: Prachtig. Is het niet positief, dan kijken we verder.
Ik denk 'beste' in dit geval ook echt beste zou moeten zijn, ongeacht of de schrijver ervoor ook al met de eerste plek aan de haal ging.
Sowieso. Als Usain Bolt weer eens de snelste tijd neer zetgt, zou het niet zo moeten zijn dat de jury zegt: "Sorry meneer Bolt, maar u heeft al eens gewonnen. U krijgt deze keer geen goud".Naar aanleiding van je ts in het nominatietopic van mei:
Komen er nu 2 reviewers van de maand? Een "redactie reviewer van de maand" en een "community reviewer van de maand" of heb ik het niet goed gelezen?

[Voor 5% gewijzigd door Frozen op 12-05-2015 08:13]

Voeg me gewoon toe op LinkedIn, iedereen is welkom!


 • Frozen
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 02-06 13:49

Frozen

2e Reviewer van het Jaar

Foritain schreef op vrijdag 29 mei 2015 @ 20:25:
edit: Ik zie dat Kid de titel nog heeft van Maart, zou ik hem nog heel even mogen voeren voordat ik hem weer over mag dragen? :D
Misschien een idee om iedereen gewoon de titel te laten houden voor een jaar lang, maar dat er dan gewoon staat: Reviewer van de maand [maand] [jaar].

Voeg me gewoon toe op LinkedIn, iedereen is welkom!


 • LeroyBrown84
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 22-05 08:58
Sorry, wilde graag een nominatie doen voor een review uit februari 2016 maar het topic bestaat nog niet... :O
Pagina: 1


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee