Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 35 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 45 Laatste
Acties:
 • 90.123 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWavehttp://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Sinds begin dit jaar is de Retailbox niet meer te koop, waarom deze niet meer leverbaar is of de box mogelijk weer leverbaar wordt is niet bekend.

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)

http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifhttp://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.

http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.
http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
British Tanks
Chinese Tanks

http://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.

http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.
http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet and Chinese vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/25/QualityOilIcon.png
5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Quality Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for British, French, German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).
Quality Oil is only available for Chinese vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/68/PuddingIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Pudding and Tea
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.
Pudding and Tea is only available for British vehicles.
http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!

http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png
http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/uL2igI3uIGPWajgKpHovGc25/full.png
Vorige patch - v.0.8.4:
General Adjustments:
 • Important! NVIDIA video card driver versions 310.70, 310.90, 314.07 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97.
 • Battle tutorial for beginners has been added (tutorial mission has its own map).
 • The following maps were reworked for improved graphics: Steppes, Fisherman's Bay, Ensk, Live Oaks.
 • Dragon Ridge and Serene Coast maps removed from random battle mode for re-working.
 • Game and visual fixes for the following maps: Cliff, Prokhorovka, Abbey.
 • "Assault" mode has been temporary disabled for the following maps: Malinovka and Westfield.
 • Fixed rounding on roads and crater textures for the Ruinberg map.
 • Fixed minor bugs with the damage model of the following tanks: AT-15?, Matilda Black Prince, Matilda (USSR), Grille, AMX 13-75, AMX 13-90, AMX 12t, Churchill I, VK 4205B, M12, M41, Object 212, Caernarvon, M46 Patton, Maus, ?-100.
 • Fixed bugs in visual models: IS-3, Churchill LL, ?41, ?69, KV-3, TOG-2, SU-14, S-51, Hetzer.
 • Fixed mixed up left and right tracks in the damage model of the WZ131 tank.
 • Fixed appearance of the final drive cover for ?-34 and vehicles built on its hull.
 • Game supports NVIDIA SLI configurations.
 • Fixed the loss of performance on some configurations while using server reticle in sniper mode.
 • The FPS rate in hangar is forcibly limited to 60 FPS.
 • Reworked and optimised tank engine exhaust effect.
 • Fixed the FPS drop for some configurations during the rendering of fire and explosions effects while in a sniper mode
 • Fixed in some cases the game client crash is used during loading of a battle when the Alt +tab
 • Fixed some bugs in the display and update rate of dynamic shadows.
 • Tanks with auto loader system will reload the whole cassette/drum instead of one shell when the “Intuition” skill is triggered.
 • Returned the option to train crew members for tanks missing in the hangar. A separate warning window has been added for this purpose.
 • Fixed the ammo order during a turret or gun change.
 • Fixed barrel scoring in some cases when targeting a close obstacle.
 • Fixed damage randomization omission of the HE shells when they hit the ground near a tank
 • Removed the restriction of the “external view” button for vehicles with incomplete crew.
 • Added the possibility to choose addressing system in battle chat: with or without auto save of the addressee.
 • Added a windowed full-screen option (maximize button in the right top corner).
 • Fixed barrel scoring and turret turning after a hit.
 • Fixed after-shot rattle in the left speaker for some configurations.
 • Fixed some bugs in the visual models of surrounding objects and building damage.
 • Fixed client crash when pressing "Update Device" in the settings menu.
 • Fixed wrong output for FPS values, ping and lag indication for the Logitech G19 keyboard.
 • Added new pictures to the login screen.
 • Complemented de?sc?ri?ption of commemorative medals.
 • Fixed a bug which mixed up the command order "Affirmative!" and "Negative!" for tank destroyers in some situations.
 • Added additional effects for destroying big tanks.
 • Added the ability to remove heavy weight equipment and modules and replace them with lower weight ones when the chassis is overloaded.
 • Added the display of the drowning timer and module repair indicator in the post mortem observation mode.
 • Fixed a rare client crash after fast quitting and then connecting to the game.
 • "Damage upon detecting" in the after battle statistics renamed into "Damage upon your detecting".
 • Fixed audio interruptions during the voice chat test.
 • Implemented restoration of working ability for the voice chat after disconnection.
 • When a client is minimized, its icon is not blinking now at the start of the battle, and for 5 seconds before the start.
 • Fixed receiving of the "Sniper" achievement when damaging allied tank with HE shell.
 • Fixed incorrect amount of credits received for selling a vehicle being displayed in both vehicle selling window and following system notifications.
 • Fixed report system (complaints) in the post-battle statistics for players not involved in the platoon.
 • Fixed camera in-tank-entry when you close to some objects.
 • Fixed the failure of "10 calibers rule" for internal ricochet
 • Fixed some bugs in achieving Kolobanov's medal for the cases when the members of both teams quitting to the hangar before the end of a battle.
 • Fixed the displaying of the sold tank as not researched in the tech tree.
 • Fixed a rare client crash when going to the tank research window.
 • Added information on "potentially recieved damage" to the post battle statistics. Considered all the potential damage, that a tank could receive with ricocheted or not penetrated shells (including side skirts armor).
 • Fixed damage from falling received by absent turret for TDs and SPGs.
 • Fixed display of teamdamage and teamkill for the post-battle statistics window when allied tank was destroyed by fire after your hit.
 • Fixed de?sc?ri?ptions of the "Sniper" and "Steel Wall" achievements.
 • Implemented new function of loading the necessary shell type within the countdown before the battle start.
 • Completely re-worked tracers effect.
German Light Tank Changes:
 • Added three new German light tanks: Pz.I, Pz.I Ausf.? , Pz.II Ausf.G.
 • PzKpfw 35 (t): Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • PzKpfw II: Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • Luchs (tier3), VK1602 Leopard (tier4), VK2801 (tier5) light tanks have been moved to Tier IV, V and VI to match their rebalanced characteristics:
 • PzKpfw II Luchs:
  • Camouflage cost increased to 33%
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. A chassis changed from 12250 kg to 12500 kg
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. A chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. A changed from 35 to 30
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for solid grounds increased by 9%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for moderately soft grounds reduced by 24%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for soft grounds reduced by 19%
  • Research cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 750 to 1950
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 15850 kg to 15500 kg
  • Cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 4650 to 9650
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. B chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 38 to 33
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for moderately grounds reduced by 20%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for soft grounds reduced by 8%
  • Power capacity of Maybach HL 66 P engine changed from 200 to 180
  • Body weight changed from 7000 kg to 6830 kg
  • Tank tier changed from III to IV
  • Tank cost changed from 39000 to 155000
  • Repair cost increased by 21%
  • Max reverse speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • View range for PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 330 m to 360 m
  • Reload time of 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Reload time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Dispersion on turret turn for 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun reduced by 29%
  • Elevation angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from 8 degrees to 10 degrees
  • Dispersion on turret turn for 5 cm KwK 38 L/42 gum reduced by 25%
  • Added new 3 cm M.K.103 gun
  • Added new 5 cm KwK 39 L/60 gun
  • PzKpfw-IIL-Großturm turret tier changed from 4 to 5
  • Cost of PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 4700 to 10500
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Großturm changed from 26 deg/sec to 38 deg/sec
  • Turret weight changed from 2500 kg to 2000 kg
  • View range of PzKpfw-IIL-Luchsturm turret changed from 320 m to 330 m
  • Aiming time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 1.6 sec to 1.5 sec
  • Reload time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm Flak 38 L/112 gun reduced by 20%
  • Aiming time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 1.6 sec to 1.5sec
  • Reload time for 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm KwK 38 L/55 gun reduced by 20%
  • Elevation angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from -20 degrees to -16 degrees
  • Depression angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from 10 degrees to 8 degrees
  • Added new 3 cm M.K.103 gum
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Luchsturm changed from 39 deg/sec to 42 deg/sec
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Großturm turret mounted changed from 230 to 340 points.
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Luchsturm turret mounted changed from 190 to 310 points.
 • VK 1602 Leopard:
  • Cammo price increased by 25%
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. A changed from 22250 kg. to 21900 kg.
  • Changed reversal mechanism for suspencion Leopardketten Ausf. A
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. A changed from 30 to 33
  • Gun dispersion on movement with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Gun dispersion on turning with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on moderately soft grounds decreased by 29%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on soft grounds decreased by 8%
  • Research cost for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 2615 to 5100
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 25550 kg. to 24000 kg.
  • Price for suspencion Leopardketten Ausf. B changed from 10740.0 to 12740.0
  • Changed reversal mechanism for Leopardketten Ausf. B
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. B changed from 33 to 36
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B on moderately soft grounds decreased by 27%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B ?? on soft grounds decreased by 9%
  • Hull weight changed from 10000 kg to 12320 kg
  • Tank price changed from 210000 to 355000
  • Repair costs increased by 7%
  • Max reverce speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • Max forward speed changed from 68 km/h to 60 km/h
  • View range for turret Leopardturm changed from 350 m. to 380 m.
  • Aiming time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.3 sec. to 1.7 sec.
  • Elevation angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 10 degrees
  • Reloading time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.5 sec. to 2.1 sec.
  • Dispercion for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 0.4 ? to 0.39 ?
  • Added 3 cm M.K.103 gun
  • Removed the followin gun - 3,7 cm KwK 36 L/46.5
  • Removed the followin gun - 5 cm KwK 38 L/42
  • Turrer rotation speed for Leopardturm changed from 42 deg/sec to 40 deg/sec
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2000 kg
  • HP changed from 390 to 440.
 • VK 2801:
  • Camouflage cost increased by 20%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension load capacity changed from 22500 kg. to 26500 kg.
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on solid ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on moderately soft ground decreased by 15%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on soft ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension load capacity changed from 28800 kg to 29000 kg
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension performance on soft ground decreased by 10%
  • Hull weight changed from 10500 kg to 13438 kg
  • Tank Tier changed from V to VI
  • Tank price changed from 705000 to 945000
  • Maximum speed changed from 72 km/h to 60 km/h
  • View distance of VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 350 m to 370 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 5 cm KwK 39 L/60 gun on turret traverse decreased by 33%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading speed of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • 7,5 cm KwK 37 L/24 gun dispersion on turret traverse decreased by 17%
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/43gun on turret traverse decreased by 17%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reload time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun on turret traverse decreased by 17%
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2800 kg
  • Aiming time of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 1.7 sec to 2.3 sec
  • Elevation angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun on turret traverse increased by 33%
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Turret weight changed from 4000 kg to 3000 kg
  • Durability with VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 560 to 550 hit points
Smaller Tank Changes:
 • [b]German Tanks:[/] [list]
 • PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther lower nose plate increased to 55 degrees. It's a buff.
 • Thickness of lower frontal hull armour of PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther has been redused to 55 mm. - Nerf
 • [/list]
 • Chinese tanks:
  • Type 2597 Chi-Ha: Cost of 57 mm Gun Type 97 gun is changed from 3000 to 2000
  • T-34-2 Fixed camo costs.
  • WZ-132: Cost of the engine 8V135 is changed from 43000 to 49000, Reloading time for 100 mm 59-100T gun is changed from 8.6 sec. to 9.1 sec.
 • French tanks:
  • AMX M4(1945): Depression angle of 105 mm Canon 13TR gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 30 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 45 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm F3 gun changed from 5 degrees to 10 degrees
  • RenaultBS: Load capacity of RenaultBS M17 chassis changed form 7800 kg to 5000 kg, Load capacity of RenaultBS M26/M27 chassis changed form 8200 kg to 7000 kg, Body weight changed from 2750 kg to 2714 kgBritish tanks:
 • British tanks:
  • Added a branch of tank destroyers: Universal Carrier QF 2 pounder, Alecto, Valentine AT, ?? 2, ?? 7, Gun Carrier Churchill, ?? 8, ?? 15, ?39 Tortoise, FV215b(183).
  • Improved the protection offered by the joint between lower and higher nose plates on Caernarvon, Conqueror and FV215b tanks up to 203, 203 and 254 mm accordingly
  • Crusader: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • Cromwell: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • FV215b(183): Cost of 183mm HESH shell for British TD ) raised to 20 gold, Cost of 20pdr HE Mk3 shell raised to 260 credits.
 • American tanks:
  • M4A2E4 Sherman: Elevation angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from -25 degrees to -20 degrees, Depression angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from 10 degrees to 5 degrees
  • Ram II: Body weight changed from 12600 kg to 12670 kg
  • T57 Heavy Tank: Elevation angle of 120 mm Gun T179 gun changed from -15 degrees to -12 degrees
 • Soviet tanks:
  • New premium tier VI tank destroyer available in the in-game shop: SU-100Y.
  • T-44: Reduced slope of the lower nose plate to 45 degrees. -buff (unless evidence to the contrary arises)
  • Object 212: Load capacity of Object 212 chassis changed from 55000 kg to 55500 kg
  • Object 261: Load capacity of Object 261 chassis changed from 59200 kg to 59900 kg
  • S-51: Load capacity of S-51 chassis changed from 50500 kg to 52000 kg
Huidige patch - v0.8.5:
List of Changes in Version 8.5 Compared to Version 8.4
Content
Added new branch of German Medium and Light Tanks:
 • VK 20.01 (D) (MT Tier IV)
 • VK 30.01 (D) v1 (MT Tier VI)
 • Aufklarerpanzer Panther (LT Tier VII)
 • Indien Panzer (MT Tier VIII)
 • Leopard PT A (MT Tier IX)
 • Leopard 1 (MT Tier X)
Added new branch of USSR Light Tanks:
 • T-60 (LT Tier II)
 • T-70 (LT Tier III)
 • T-80 (LT Tier IV)
Added new map ‘Pearl River’
 • Changes and improvements for after-battle stats screen
 • Added notifications for automatic conversions after version releases (change of shells, modules, vehicles, etc.)
 • Added new inscriptions for five nations (USSR, Germany, USA, France, Britain)
 • Updated the description of the ‘Situational Awareness’ skill
 • Added a display of team status as a list of vehicle types icons on the top of the screen
Achievements

Changed the mechanics for the ‘Expert’ and ‘Expert per nation’ achievements:
 • Those who received the medal previously (and now have the medal shown as grey) - will get the respective medal back as active
 • Neither the ‘Expert’ or ‘Expert per nation’ achievements will ‘fade’ after new vehicles are introduced in new updates
 • Everyone else will receive the grey medal (‘Expert’ and ‘Expert by nation’) that on mouse-over will show which tanks should be destroyed to obtain the medal.
Gameplay and Game Mechanics
 • Added gameplay and visual fixes for ‘Redshire’, ‘El-Halluf’, ‘Karelia’, ‘Prohorovka’ and ‘Sand River’
 • Made improvements to "Assault" mode on ‘Malinovka’, ‘Karelia’ and ‘Sand River’
 • Premium consumables (med kits, repair kits etc.) are now available for credits (matching the gold/credits exchange rate to that used for premium shells)
 • Creation of platoons for three players is now available for non-premium accounts
 • Creation of tank companies is now available for non-premium accounts
 • Reduced the credit cost for temporary camouflages, emblems and inscriptions
 • Reduced terrain resistance when driving a tank on some destroyed objects
 • Added new Match Maker rule for balancing Light Tanks - all vehicles designated as ‘Scout’ will be balanced according to the SPG currently existing rule: the balance weight of ‘Scouts’ in both teams won’t differ by more than +/-20 balance weight points
Following vehicles were designated as ‘Scouts’:

USSR
 • T-50
 • T-50-2
Germany
 • Pz38nA
 • Luchs
 • VK 16.02
 • VK 28.01
 • Auf_Panther
USA
 • M24 Chaffee
 • T21
 • T71
France
[
 • *] ELC AMX
 • AMX 12t
 • AMX 13 75
 • AMX 13 90
China
 • M5A1 Stuart
 • 59 16
 • WZ 131
 • WZ 132
Graphics
 • Improved visual models for the following vehicles: IS-3, Valentine AT, Pz V Panther, Pz IV/V, Object 263, VK 3001H, Conqueror, IS-4?, Matilda Black Prince, IS-7, ARL-44, Black Prince
 • Reworked graphics for following maps: ‘Siegfried Line ‘, ‘South Coast’, ‘Malinovka’
 • Inscription resolution doubled for vehicles and locations where this change was possible)
 • Optimised productivity for vehicle’s motion effects (dust and dirt from under the tracks)
 • Reworked destruction effects for many objects
Fixes
 • Added fixes for collision models of tanks: PanzerJager I, JagdPz E-100
 • Fixed minor errors in the names of vehicles and modules
 • Fixed large-sized vehicles getting stuck under hanging objects on the map (bridges etc.)
 • Fixed rare bug when shell with ‘small damage to modules’ parameter disappears after it hits enemy gun of higher strength
 • Fixed bug when HE shells do not cause full HE damage to external module after penetration
 • Fixed behavior of HE shell after hitting crew of destroyed tank with open-topped compartment
 • Fixed bug in the display of shells exploding in the air
 • Fixed missing of indication of damage to the fuel tank during its destruction in some rare cases
 • Destroyed vehicles no longer absorb damage caused by HE shells. HE shells now always explode on the surface of these vehicles
 • Vehicles stacked on top of one another will now both take damage as normal.
 • Partially fixed occasional disappearance of emblems and inscriptions on vehicles after alt-TAB or adjusting AA settings
 • Fixed the wording of the memory leak warning message
 • Fixed errors when creating a private chat channel: not displaying channel creator, freezes of chat window when attempting to close it
 • Fixed presence of action/premium vehicles modules in the in-game shop
 • Fixed description of following achievements: ‘Raider‘, ‘Reaper’, ‘Dumitru’s Medal’, ‘de Langlade's Medal’, ‘Lion of Sinai’
 • Fixed description of consumables ‘100-octane Gasoline’ and ‘105-octane Gasoline’
 • Fixed minor bugs in the battle tutorial
 • Fixed a bug causing loss of effects of camouflage net and binocular telescope when attempting to move vehicle with damaged track
 • Fixed “Sixth Sense” indicator not working after rapid re-spotting
 • Fixed the display of lag indicator with green colour when server operational load is close to 100%
 • Fixed the display of the tank collision effects when tanks are in the same point but at different altitude
 • Fixed some models of ambient objects
Changes to Vehicle Parameters

Changes to Chinese Tank Parameters:
 • Changed the Renault M26/27 engine price from 300 credits to 0 credits
Changes to French Tank Parameters:
 • Changed the Lorraine39 L AM tracks price from 1730 credits to 590 credits
Changes to German Tank Parameters:
E-100:
 • Changed the ammo capacity of the 12,8 cm KwK 44 L/55 gun from 42 to 72 rounds
 • Changed the ammo capacity of the 15 cm KwK 44 L/3 gun from 28 to 50 rounds
JagdPz E-100:
 • Raised the speed of all shells from 850 to 925 metres/second
Maus:
 • Changed the DB 603 A2 engine type from diesel to gasoline
VK 16.02 Leopard:
 • Changed the research price of the VK28.01 from 52100 to 28500 experience points
VK 28.01
 • Reduced the repair price by 60%
 • Changed the declination angle from 8 to 10 grads
VK 36.01 (H):
 • Shell penetration value of Pzgr. 41 HK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch changed from 225 mm to 221 mm
 • Damage, made by shell Pzgr. 41 StK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch, changed from 65 to 165
 • Shell penetration value of Pzgr. 41 StK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch changed from 167 mm to 157 mm
Changes to British Tank Parameters:
 • Price of gun QF 2-pdr Mk. X changed from 3000 to 6000 credits
 • Price of gun 75 mm Vickers HV changed from 63000 to 50000 credits
 • Price of gun OQF 77 mm Gun Mk. II changed from 50000 to 63000 credits
 • Price of gun OQF 17-pdr Gun Mk. VII changed from 60000 to 70000 credits
Conqueror:
 • Price of turret Centurion Mk. III changed from 50500 to 42000 credits
Centurion Mk. I:
 • Price of turret Centurion Mk. I changed from 15000 to 20000 credits
 • Price of turret Centurion Mk. III changed from 32000 to 42000 credits
AT 15:
 • Research price of engine Rolls-Royce Meteor changed from 1900 to 1500 experience points
Changes to American Tank Parameters:

M4A2E4 Sherman:
 • Elevation level of gun 75 mm Gun M3 L/37 changed from -20 deg to -25 deg
T25/2:
 • Tier of suspension T25/2T4 changed from VII to VIII
 • Price of suspension T25/2T4 changed from 19200 to 32720 credits
T82:
 • Price of suspension T82T55E2 changed from 1850 to 740 credits
 • Price of suspension T82T55E4 changed from 740 to 1850 credits
Change to Soviet Tank Parameters:
 • Cost of 37 mm ZIS-19 gun changed from 2560 to 4250 credits
 • Cost of 122 mm U11 gun changed from 59920 to 45920 credits
 • Cost of 85 mm F-30 gun changed from 41000 to 48000 credits
 • Cost of 76 mm S-54 gun changed from 41480 to 40130 credits
 • Cost of B-2CH engine changed from 17000 to 49500 credits
 • Cost of 85 mm S-31 gun changed from 42200 to 49200 credits
 • Cost of 57 mm ZiS-4 changed from 40130 to 41480 credits
Tanks T-20, T-46, T-50-2:
 • Damage dealt by UBR-243SP shell of 45 mm BT-42 gun changed from 49 to 55 hit points
 • Damage dealt by UBR-243SPA shell of 45 mm BT-42 gun changed from 49 to 55 hit points
 • Armour penetration of UBR-243SPA shell of 45mm BT-42 gun changed from 95 mm to 110 mm
 • Damage dealt by UOF-243 shell of 45mm BT-42 gun changed from 63 to 65 hit points
SU-85B:
 • Added M-80 engine
 • Removed GAZ-203F engine
IS-7:
 • Max speed changed from 50 km/h to 59.6 km/h
SU-76:
 • Turning speed of SU-76 suspension changed from 32 to 38 deg
 • Turning speed of SU-76M suspension changed from 32 to 38 deg
Volgende patch - v.0.8.6:http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.


http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tanks | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tanks 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de twee clans wel met elkaar te laten kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen na een paar dagen). Dit channel is niet enkel bedoeld voor Gathering of Tanks leden maar mag door iedere Nederlands sprekende speler worden gejoined. Je vindt hier zowel GoT/GoT2/exGoT spelers of zelfs vrienden van GoT die veelal wel bereid zijn je op weg te helpen, mee te platoonen of gewoon lekker om te kletsen.

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2


Dan is er nog Lowlands Steel [D_TCH]
Momenteel de enige Nederlandstalige clan die zich bezighoudt met Clan Wars in Europa. Lowlands Steel is opgericht omdat er na 2 jaar clan wars nog steeds geen Nederlandstalige clan actief op het Europese gedeelte van de map bezig was. Een paar spelers met ervaring in zowel Nederlandstalige als internationale clans hebben de koppen bij elkaar gestoken, een plan gesmeed en besloten hiermee van start te gaan.

Missie van Lowlands Steel
Onze missie is een Nederlandstalige clan te bouwen en deze te onderhouden, die de focus heeft op het competitief meespelen van clan wars op het Europese gedeelte van de map. En daarnaast een gezond, vriendelijk en gezellig thuis te vormen voor en met Nederlandstalige spelers met diezelfde competitieve gedachtegang.

Wat bieden we aan:
 • Dagelijks clan wars op hoog niveau.
 • Vrijwel dagelijks absolute & champion Tank Companies.
 • Kwalitatief goede spelers met competitieve instelling en clan wars ervaring.
 • Een zeer actieve TeamSpeak server.
 • Gezelligheid & professionaliteit waar nodig.
 • Clan management met ruime ervaring in zowel Nederlandstalige clans als Internationale clans.
 • [b]Wat voor spelers zoeken wij:[/] [list]
 • In het bezit van minimaal 4 primaire CW tanks uit de volgende lijst: T110E5, IS-7, T-57, AMX 50B, Batchat, T62-A, T92, Object 261.
 • De volgende secundaire tanks zijn een pre: IS-4, E-100, M48 Patton, Object 268, AMX50F155, T110E4, Leopard, GW Type-E, Batchat 155, E-50M.
 • Zeer hoge activiteit, niet alleen in clan wars, maar ook daarbuiten.
 • Actief gebruik van zowel TeamSpeak als het forum. Je bent onderdeel van een team en we vinden dat communicatie via het clan channel niet bijdraagt aan het sociale aspect binnen een team.
 • Minimaal 3 avonden per week beschikbaar voor clan wars. Meer is beter!
  Teamplay, zelf reflecterend karakter en vooral de instelling om beter te worden.
 • [b]Wat voor spelers zoeken wij vooral niet:[/] Met de focus op teamplay zitten we niet te wachten op iemand die het 'leuk' lijkt om bij een clan te zitten. We hebben ook geen ruimte voor pure seal clubbers, leuk dat je stats paars zijn, maar we hebben dan liever iemand die tier 10 speelt en daar redelijke damage mee doet. Mensen met lange tenen, structurele klagers en negatievelingen zijn ook niet welkom. [b]Recruitment:[/] Het vinden van de juiste personen is moeilijk. We weten dat stats lang niet altijd alles zegt, en daarom pakken we het net iets anders aan. Om toch een drempel neer te leggen stellen we dat je een Global WN7 rating van om en nabij de 1400 dient te hebben om onder de aandacht van de recruiters te komen. Zij zullen je nader gaan onderzoeken, heeft iemand de juiste tier 10 tanks, hoe is zijn performance en met name average damage daarmee. Als dat in orde is zullen recruit-testers met je gaan platoonen. Zij zullen aan de recruiters feedback over jou als speler geven en daar hangt een advies aan. Aan de hand van al het bovenstaande zal er een oordeel komen. [b]Contact:[/] Recruiters: Simpelenleuk & Nemean Commander: Kaap Of neem contact met ons op door middel van onze TeamSpeak 3 ts3.lowlandssteel.nl [right][jump=top][color=white]Return to top[/][/][/] [/] [td width=15][/]


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
atticus182atticusNL
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
Geitje1Kimm1e
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HeadacheHeadache
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mr_SizeMr_Size
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
pkregtingDeleRT83
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNAFUPanzerPunisher
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
Stitch143stitch143
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
TuintjeA_Fools_Hope
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH

http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Shockwave en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
Kyozu, je moet bij de 'Notes' in de TS even 'Annihilism' vervangen door 'Shockwave'. ;)

 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22-05 14:29
En ik weet nog altijd niet welke mods jij allemaal gebruikt. Daar ben ik wel geintereseerd in.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
User schreef op woensdag 24 april 2013 @ 14:51:
Kyozu, je moet bij de 'Notes' in de TS even 'Annihilism' vervangen door 'Shockwave'. ;)
Puik idee..hoewel hij wel nog steeds verantwoordlijk is voor de eerste opzet...

d:)b

[Voor 86% gewijzigd door ShockWave op 24-04-2013 15:02]

Star Citizen referralcode


 • BTU_Natas
 • Registratie: Juli 2004
 • Nu online

BTU_Natas

Superior dutchie

Jantje,

Slechte spelers hebben er net zoveel last van, mijn vrouw met een rating van 600 scheld harder dan 10 bootwerkers samen, als ze met haar kv1s met een 122mm gun op 50m afstand geen damage doet op een t5 medium. Geloof me, het maakt geen bal uit of je rating 600,1200 of 1800 is. (slecht/goed/pro)

een veel grotere ergenis, zijn de mede spelers, met alle random acties.

Ik persoonlijk heb een aantal zelf bedachte mini games in mijn battles die ik veel belangrijker vind, dan damage doen of winnen. Reden, ik vind het leuk . Veel succes met mij in je team ;) dan zijn wat bouncende shells echt niet je grootste probleem ;)

 • dion_b
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 13:36

dion_b

Moderator Harde Waren

say Baah

eL_Jay schreef op woensdag 24 april 2013 @ 9:45:
[...]

Bij de duitsers zijn de Grille hummel en GW panter fantastisch.
Relatief lage damage (gecompenseerd met ROF) erg accuraat. De GW panter heeft een turret!!!!!!. Zeer goed in TD-en door de hoge snelheid.
Hummel en GW Panter eens, maar Grille???

Grille is in z'n tier de minst accurate SPG met keuze uit geen damage maar hoge RoF danwel redelijke damage maar een RoF die niet beter is dan veel high-tier gevallen. En een schiethoek van bijna niets. Geen enkele t4 arty is echt leuk, maar Grille vond ik toch meest frustrerend (kanttekening: nog geen SU-5 gespeeld, rest wel). Gelukkig is de Hummel een hemels geschenk na het doorbijten op de Grille. Stock gun is zelfde als Grille, maar door betere schiethoek kun je er veel beter mee spelen.

Soittakaa Paranoid!


Anoniem: 493866

LOL @ natas,

dat soort instellingen houd ik van :) ik moest gister daarom ook enorm lachen, dat een (ja ik ben low tier)
een Marder II van ons team

even besluit om een PZJ 1 en 2 t18's gewoon te facechecken, tot mijn verbasing had die de PZJ1 nog wle met 1 schot neer, waarna hijzelf volgde.
en hij vervolgens typt : Mission succesfull

haha briljante gozer :)

Zoo ook onze M3 stuart, die bsluit om VOL gas richtin arty te kachele! mooiste was dan nog, dat de arty unzoomed hem een pak rammel geeft :)

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-04 14:34
@User, wrom dekt detecties de lading niet dan? Welk woord is dan nog beter? Zou het zo 1,2,3 niet weten..

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
Mr_Size schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:14:
@User, wrom dekt detecties de lading niet dan? Welk woord is dan nog beter? Zou het zo 1,2,3 niet weten..
Omdat jij hem in eerste instantie niet zelf gespot hoeft te hebben. Als iemand anders hem eerst spot, die teammate gaat dood en de enemy zit in jouw viewrange, zorg jij er wel voor dat ie zichtbaar blijft, maar heb jij hem niet gespot.

 • BTU_Natas
 • Registratie: Juli 2004
 • Nu online

BTU_Natas

Superior dutchie

Allicht omdat we beide van Friese afkomst zijn? :D

Ik doe mijn mini games vooral in tier 10 battles. In mijn batchett of t62a.

Landen op een vijand terwijl ik met 60mph van een berg afscheur.. Het is gewoon te leuk om het niet te doen.
Verder gebruik ik een mod genaamd xvm, om te zien wie de beste spelers zijn. De rest negeer ik dan gewoon en jaag puur op die spelers.

Dat vind ik leuk om te doen :)

En ofcourse proberen de vijand elkaar te laten raken, heerlijk gewoon :) vooral de chat erna ;)

 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
dion_b schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:08:
Grille is in z'n tier de minst accurate SPG met keuze uit geen damage maar hoge RoF danwel redelijke damage maar een RoF die niet beter is dan veel high-tier gevallen. En een schiethoek van bijna niets.
En toch is de Grille de standaard arty voor med compagnies vanwege goede alpha, splash en mobiliteit.

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Ik heb voorheen repair altijd als één van de beste skills van een medium crew gezien, zijn er hier mensen die daar anders over denken? Ik zit nl. met een medium crew met BIA en 91% op de tweede skill, maar ik zit te twijfelen wat ik daarmee moet doen.

Anoniem: 512496

rgras schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:25:
Ik heb voorheen repair altijd als één van de beste skills van een medium crew gezien, zijn er hier mensen die daar anders over denken? Ik zit nl. met een medium crew met BIA en 91% op de tweede skill, maar ik zit te twijfelen wat ik daarmee moet doen.
Meestal is het repair als eerste skill voor alle tanks behalve lights en SPG's, die pakken camo.
Verder retrain je de commander naar 6th sense zodra dat 100% kan zijn.

Dat vind ik in ieder geval erg handig :)

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-04 14:34
User schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:18:
Omdat jij hem in eerste instantie niet zelf gespot hoeft te hebben. Als iemand anders hem eerst spot, die teammate gaat dood en de enemy zit in jouw viewrange, zorg jij er wel voor dat ie zichtbaar blijft, maar heb jij hem niet gespot.
Ah ik snap hem, maar dan nog kan detectie toch wel? Jij zorgt er nl voor dat jij de vijand blijft 'detecteren' :)

edit: wtf, ik wordt trouwens constant uitgenodigd voor tankcompagnies door random gasten die ik helemaal niet ken. What the hell is that about?

[Voor 13% gewijzigd door Mr_Size op 24-04-2013 15:31]


 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
Anoniem: 512496 schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:27:
[...]


Meestal is het repair als eerste skill voor alle tanks behalve lights en SPG's, die pakken camo.
Verder retrain je de commander naar 6th sense zodra dat 100% kan zijn.

Dat vind ik in ieder geval erg handig :)
Let: voor BIA moeten alle crewleden 100% BIA hebben anders werkt het niet!
Dus commander 6th sense en de rest BIA werkt niet (6th sense wel, maar BIA niet)

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Mr_Size schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:29:
edit: wtf, ik wordt trouwens constant uitgenodigd voor tankcompagnies door random gasten die ik helemaal niet ken. What the hell is that about?
Welcome to world of non premium TC's en 3-man platoons.

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
Mr_Size schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:29:
[...]


Ah ik snap hem, maar dan nog kan detectie toch wel? Jij zorgt er nl voor dat jij de vijand blijft 'detecteren' :)
Keyword: 'blijven' ;)

Anoniem: 493866

LOl again @ Natas

Ja wellicht dat dat het is :)

Ik heb laatst ook een poging Tot Kamikaze gedaan, ik d8 met mijn stuart ik rol even met 65 KM per uur op die Arty af zal um eens laten schrikken, vergeten aan de hand rem te trekke, knal ik boven op hem !

Het gekke was echter, ik plof in 100 stukjes, en hij blijft leven met 15% hp, vervolgens haalde die nog 4 kills in de game :P dan is het leven echt zuur hahaha

Anoniem: 512842

Nu ik hier wat las over detectie doet me dat denken aan een noobvraag die ik erover heb :P

Stel: een vijandelijke tank komt op me afgereden en spot mij, waarna hij dat moet bekopen met de dood. Hoe lang blijf ik nog gespot nadat die vijandelijke tank is afgeschoten?

Dit n.a.v. een battle waarin ik, na gespot te zijn, arty op het verkeerde been wilde zetten door wat te zigzaggen en heen en weer te rijden. Daarna (ong. 5 sec. later) maak ik een bocht naar links om rustig verder te rollen, maar word ik alsnog ge-oneshot door arty :'(

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 09:18
Anoniem: 512842 schreef op woensdag 24 april 2013 @ 16:03:
Nu ik hier wat las over detectie doet me dat denken aan een noobvraag die ik erover heb :P

Stel: een vijandelijke tank komt op me afgereden en spot mij, waarna hij dat moet bekopen met de dood. Hoe lang blijf ik nog gespot nadat die vijandelijke tank is afgeschoten?

Dit n.a.v. een battle waarin ik, na gespot te zijn, arty op het verkeerde been wilde zetten door wat te zigzaggen en heen en weer te rijden. Daarna (ong. 5 sec. later) maak ik een bocht naar links om rustig verder te rollen, maar word ik alsnog ge-oneshot door arty :'(
Ga uit van 10-15 seconden.

 • Quantor
 • Registratie: September 2000
 • Niet online
Probleem is natuurlijk ook: weet je wel zeker dat die dode tank je als enige spotte!.

Probeer achter dekking of bosjes te gaan, blijf daar dan even wachten, daarna kun je weer verder.

Speelt padel!


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

BramSd schreef op woensdag 24 april 2013 @ 14:53:
En ik weet nog altijd niet welke mods jij allemaal gebruikt. Daar ben ik wel geintereseerd in.
Voor wie was deze bedoeld? Als deze voor mij bedoeld was, bij mij zit er het volgende in:Hier onder een lijstje met wat ik gewijzigd heb, binnen Radial Menu
Bij [General] -> [Common Commands] heb ik;

'Requesting Support' gewijzigd naar iets kortere tekst.
Bij 'Reloading' de positie verwijderd.
Tekst bij 'Back to base' korter gemaakt.
'Taunt (own team)' toegevoegd, mochten er whiners, ragers tussen zitten heb ik zinnetjes als: 'I hope the rest of your day is as pleasant as you are.' en 'If I eat alphabet soup I shit a better argument than yours.' toegevoegd.
Bij clan spammers heb ik 2 zinnetjes verwijderd en er 1 toegevoegd: 'Clan Spam == Too Long;Didn't Read'
En bij Base Campers heb ik zinnetjes verwijderd en er 1 toegevoegd: 'Wakey Wakey Base Campers, its time to wake up!'

Bij [General] -> [Team Commands] heb ik;
Too Far! Veranderd naar Requesting support
Well Played! Vervangen door reload.
Back to base! Toegevoegd
Don't Rush. Zo gelaten als hij was
Go! Zo gelaten als hij was.
Hold line, zo gelaten als hij was.

Bij [General] -> [Enemy Commands] heb ik;
Requesting support toegevoegd.
Reloading toegevoegd.
Back to base toegevoegd.
Taunt (enemy team/all chat) zelfde als hierboven toegevoegd.
Focus Fire, zo gelaten.
Behind you, zo gelaten.

Alles bij class verwijderd, Autoloader Specific aangepast, alles bij Map Commands verwijderd en Hotkeys verwijderd.
Om mijn mods in actie te zien (er is in principe weinig veranderd):
[YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=MUKQbNe4hjA]

DownloadsKunnen overigens nog wat bugs in zitten, mocht dat zo zijn even door geven fix ik die even :+.

Anoniem: 512842

User schreef op woensdag 24 april 2013 @ 16:04:
[...]
Ga uit van 10-15 seconden.
Oh, zo lang nog, wow :o Geen wonder dat die arty me nog raakte dan. Thanks voor de info :)
Quantor schreef op woensdag 24 april 2013 @ 16:24:
Probleem is natuurlijk ook: weet je wel zeker dat die dode tank je als enige spotte!.

Probeer achter dekking of bosjes te gaan, blijf daar dan even wachten, daarna kun je weer verder.
Daar heb je natuurlijk gelijk in. Zou best kunnen dat ik idd nog door iets anders gespot was ja! Bedankt voor de tip :)

 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

Het kan ook dat je wel onzichtbaar werd maar te voorspelbaar reed (zelfde snelheid, zelfde richting) nadat je van richting veranderde, of dat je iets omver reed, of een lucky shot...

Ik vind het altijd zo jammer als ik op drie seconden schieten afstand sta met m'n artillerie, en de tank waarnaar mijn kogel onderweg is gaat inééns stilstaan, zo'n kwart seconde voor ik hem zou raken. :P

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • A-Tray
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 12:50
CodeCaster schreef op woensdag 24 april 2013 @ 17:26:

Ik vind het altijd zo jammer als ik op drie seconden schieten afstand sta met m'n artillerie, en de tank waarnaar mijn kogel onderweg is gaat inééns stilstaan, zo'n kwart seconde voor ik hem zou raken. :P
Die pijn kennen we allemaal :D

"Dance like the photo's not being tagged, Love like you've never been unfriended, Tweet like nobody's following."


 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

Het doet nog meer pijn wanneer je als tier 4 tegen tier 8 staat, zoals nu blijkbaar de nieuwe default is voor de matchmaking met m'n arti. Shells die 200 damage horen te doen, doen nu alleen *tik*. ;(

Toen de covenanter maar eens wat agressiever gaan spelen, en daarmee blijk je behoorlijk goed mediums lastig te kunnen vallen. Dat ding rijdt zo snel achteruit. :P

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

De Cove is echt een vreselijk leuke tank, niet super wendbaar, maar wendbaar genoeg als je eenmaal weet wat je doet. De Bofors zorgt ook voor leuke dingen, een T-28 uitschakelen gaat vrij makkelijk. 8 shells en boem.

De Crusader is ook leuk, al ben je langzamer dan een T-34, niet vreselijk wendbaar en is je kanon ook niet alles. Je kan er verrassend leuk TD's mee pesten, zoals Jagdpanthers.

Hoe zijn de nieuwe lights van Rusland?

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Nu online
Purchased:
'Leopard 1' successfully purchased. You have spent credits: 6.100.000.

Purchased:
'Indien-Panzer' successfully purchased. You have spent credits: 2.420.000.

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Kojoottii schreef op woensdag 24 april 2013 @ 18:13:
Purchased:
'Leopard 1' successfully purchased. You have spent credits: 6.100.000.

Purchased:
'Indien-Panzer' successfully purchased. You have spent credits: 2.420.000.
Convert more! Wallet Warrior! :+

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Nemean schreef op woensdag 24 april 2013 @ 18:23:
[...]

Convert more! Wallet Warrior! :+
Denk niet dat hij er geld aan heeft hoeven uitgeven O-)

*kuch*piraatje*kuch*
of toch wel kojoottii?


Had net weer een leuke battle.
In mijn T110E5 vs een WZ-131: 0 damage hit, vs een Object 704: 0 damage hit, vs een IS-7: 0 damage hit.
En toen kreeg ik 8 hits die allemaal door mijn upper front plate gingen 8)7

[Voor 29% gewijzigd door wsLy op 24-04-2013 18:26]

Stichting Hobbyserver


 • garfiel.d
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 01-11-2022
Mensen, dikke buff voor de VK 3002 DB:

RoF van de 8.8 gaat van 8.7 naar 9.38. Dat is 150 DPM extra.
RoF van de 7.5 L70 van 13.04 naar 15. Whopping 264 DPM extra.

Dat had ik op de test server niet eens door.

 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Nu online
wsLy schreef op woensdag 24 april 2013 @ 18:25:
[...]

Denk niet dat hij er geld aan heeft hoeven uitgeven O-)

*kuch*piraatje*kuch*
of toch wel kojoottii?
mwah kom een eind met ~1000 gold per week, als ik voldoende wars kan meepakken, maar vul het afentoe nog wel aan hoor :P

 • Odyg
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 09-09-2022
Potverdorie die Indien-pz zijn best wel aardige tankjes! Die VK3002D vind ik tot nu toe niet zo geweldig. Rest nog niet gezien in combat.

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

mijn mod pack is updated:

http://backup-mx.dynosu.com/setup.exe

point de setup naar je world of tanks map en installeer dokan library, dokan library staat onderaan deze post.

DC Mod
===
1.3.0 Update

- Bijna alle mods updated, behalve contour icons, die is er nog niet
- Nieuwe XVM functies zijn: Load crew
- J1mb0s crosshair vervangen door Anfield crosshair
- Win change is terug in de XVM Config (config geupdate door Cyborg3201)

Contents of mod:

XVM + XVM Stat
Jimbo’s crosshair mod
DamagePanel
Zuamgua contour icon mod (nog niet voor 0.8.5, missen nog wat icons)
Ingame clock & Ingame Angles
Statistics Pack for 0.8.5
Scope shadow remover

Not installed by default, moet aangevinkt worden:

Zoom out mod
ColdZero XVM Config
Large Tank Carousel

Skins:

Betere visibility train wagons en collision model.

dokan library: http://dokan-dev.net/wp-c...ds/DokanInstall_0.6.0.exe

 • JPvdB
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 16:33
Wow, bedankt dynosu, in 1 keer alle mods die ik wil installeren. Ik heb een clean install gedaan en daarna jouw install gebruikt.

 • mhindrik
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 26-05 11:38
Verdorie, doet de snipermode het niet meer op mijn installatie. Mods zitten te rommelen :(

Alle vragen hebben een antwoord


 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 01-06 23:07
Geniaal :) bedankt!

 • CodeCaster
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online

CodeCaster

Can I get uhm...

De aanwezigheid van artillerie wordt door dat witte knipperende vierkantje op de map nu wel extra benadrukt, zeg. Ik weet nog niet of ik er blij van word. :P

https://oneerlijkewoz.nl
I have these thoughts / so often I ought / to replace that slot / with what I once bought / 'cause somebody stole my car radio / and now I just sit in silence


 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-04 14:34
Huh, ineens heb ik op elke tank weer een x2 staan :S Is toch echt nog geen 24h geleden dat ik heb gespeeld :+

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 13:27

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Ja, was net klaar met al mijn dubbels, resetten ze weer, vreemd!

"Oooh Jeroen!"


 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
x2 time all the time, over and over, oh yeah! :P

/en nu weer weg bij een aantal :/

[Voor 27% gewijzigd door Doler op 24-04-2013 21:23]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Please note that once Version 8.5 has been implemented, the time at which a 'new day' begins will be changed to 07:00 CEST (GMT +2).

The beginning of a new day determines the reset of :

Daily limit for tank purchases
XP Multiplier for the first win of the day.
Daily limit for maximum amount of tanks that can be sold
Daily limit for maximim amount of reports that can be submitted via client
Daily limit for recruiting of crews with 50% skill level
Misschien heeft dit er mee te maken?

 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
Maar dat zou voor ons alsnog in de ochtend zijn, toch?

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Doler schreef op woensdag 24 april 2013 @ 21:37:
Maar dat zou voor ons alsnog in de ochtend zijn, toch?
Lijkt mij ook, daarom vind ik het ook zo vreemd :+.

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Die 2 keer blijft staan ook al win je en je krijgt niks extra's.

Shuttle st20g5


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Knowuse schreef op woensdag 24 april 2013 @ 21:41:
Die 2 keer blijft staan ook al win je en je krijgt niks extra's.
Ik heb toch echt een dubbel gekregen.

 • Knowuse
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 11-04 00:13
Nemean schreef op woensdag 24 april 2013 @ 21:44:
[...]

Ik heb toch echt een dubbel gekregen.
Sorry ik bedoelde na de eerste keer.
Edit: Bij m'n type is ie nu weg en ik had toch twee keer de bonus gehad, ze zullen 7 uur ochtens en avonds wel door elkaar hebben gehaald.

[Voor 26% gewijzigd door Knowuse op 24-04-2013 21:58]

Shuttle st20g5


 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Woker dan een wekkerradio

Ik heb ook al mijn dubbels terug, da's raar, had alles al gedubbeld.

Eventuelle spelings fautem zijn hornderd prosent ironies bedoeldt.


 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 14:21

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

Waarvoor een dikke dankje. Werkt weer perfect.
Alleen vind ik die nieuwe versie van Jimbo's crosshair iets minder. Is wat te fancy voor mij, met die draaiende ring.

 • Doler
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 15-04-2022
Geweldige functie ook; put in own crew; put in best crew! Love :)

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

de oude gaat er als optie weer in komen morgen joindry :)

sommigen vinden de nieuwe goed, sommigen niet. Dus ik stop het er allebei in :)
dynosu schreef op woensdag 24 april 2013 @ 22:34:
de oude gaat er als optie weer in komen morgen joindry :)

sommigen vinden de nieuwe goed, sommigen niet. Dus ik stop het er allebei in :)
Goed bezig !

Trouwens geen flauw idee welke beter is, maar wel weer zeer fijn dat het mod-pakketje alweer klaar staat !

[removed]


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Ik vind zelf Anfield beter/fijner, maar dat is een persoonlijke keuze. Vanochtend met dynosu besproken om Anfield er ook in te zetten omdat dit een aangepaste versie van J1mbo's is en die van J1mbo pas vanavond geupdate is geworden nadat de modpack uitgebracht werd.

Aan mijn eigen XVM config (die er ook instaat) nog een paar kleine aanpassingen gemaakt, zoals die * voor de vijandelijke weggehaald.


Vandaag een tegenvallende dag gehad in WoT, teams vielen behoorlijk tegen... Laatste 3 dagen vallen al behoorlijk tegen qua teams, zowel op EU1 als op EU2. Hoop dat het morgen beter gaat en ik weer wat kan opschieten met de grind van mijn T-44 en E-75, op beide hoef ik nog maar 100k tot de opvolger.

En ik ben benieuwd of morgen clanwars weer actief is of niet.

[Voor 4% gewijzigd door wsLy op 24-04-2013 22:46]

Stichting Hobbyserver


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Victory!
Map: Ruinberg
Date: Wednesday, April 24, 2013 10:40:37 PM
Vehicle: AT 2
Exp: 1,825 + Credits: 44,017
Achievements: : Steel Wall, Sniper, Cool-Headed, Mastery Badge: "Ace Tanker"

lekker potje met de at2,

1 op 1 een at 7 vermoord (2 tiers boven de at2) en in totaal 5 kills en 2100 damage. Best leuk met een tier 5 td :D

 • Rianata
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 08:47

Rianata

Have you played Atari today?

Dank aan dynosu voor het geweldige geupdate modpack!

Mijn Youtube kanaal | Mijn Twitch kanaal | Volvo XC40 P8 Recharge (MY21), 19" zomerbanden, warmtepomp


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Researched:
GW Typ E researched. Undistributed experience spent: 264000. Free Experience spent: 0.
*O* oOo *O*

In de laatste potjes op de GW-Tiger heb ik ook nog met een oneshot een Leopard 1 en met wat meer moeite een Indienpanzer van mijn mastertankerlist kunnen schrappen. :)F

Nog een vraagje over het horizontale bereik van arty.
In de oude xvm 350 test 6 zat in het beeld van je aimcirkel streepjes welke aangaven tot hoever je breedtebereik met je arty was voordat je hull weer mee ging draaien..(nee niet die op de minimap)
Deze zit niet meer in de laatste versie, heb gevonden welk bestand hiervoor verantwoordelijk is in xvm en dat is vehiclemanager.swf
Helaas is de oude niet te gebruiken want dan kent hij de nieuwe tanks weer niet.
Wie heeft hier een goede tip voor om dit weer terug te krijgen.....?

Star Citizen referralcode


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 13:27

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

ShockWave schreef op donderdag 25 april 2013 @ 01:44:
[...]
*O* oOo *O*

In de laatste potjes op de GW-Tiger heb ik ook nog met een oneshot een Leopard 1 en met wat meer moeite een Indienpanzer van mijn mastertankerlist kunnen schrappen. :)F
Gister toevallig met mijn M41, 100% Leopard, tier IX, vol in de zijkant, 91% HP weggeschoten. Die Leo's zijn echt kwetsbaar...

"Oooh Jeroen!"


Anoniem: 493866

Heerlijk potje vanochtend met die nieuwe russische light tank (tier III)

In me uppie effe 3 van hun light tanks kapot geschoten, mooiste was nog dat ik 5% hp over had en toch nog winnen :) Voel me dan echt een eindbaas !!

 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-04 20:48

solique

Music Maniac

Indien panzer gelijk kunnen researchen en de DB de scrap op gestuurd.
Nu farmen voor een miljoen of 10 zodat ik de volgende tier tanks kan kopen.

WoT - Steam - Last.fm - PSN


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
BramSd schreef op woensdag 24 april 2013 @ 13:38:
[...]

Nou.... niet echt. Kijk, dit is wat je schreef:

[...]

En dit is wat er uit de wiki komt:

[...]

Wat je verzuimde te vertellen was dat je xp niet hoger moet zijn dan 99% van het gemiddeld, maar van 99% van de gemiddeld behaalde hoogste xp.

Edit: trouwens, Kyozu, welke mods gebruik jij allemaal? Ik zag laatst een replay en ik vond met name je minimap wel handig; dat de laatst bekende positie van een tank weergegeven wordt enzo.
Ik dacht dat dat wel enigszins duidelijk was maar fair enough :)

Mods die ik gebruik:
 • J1mb0's Crosshairmod
 • XVM met de full default config - dit bevat de map waar jij op doelt
 • Statistics Pack
 • Damage Panel
User schreef op woensdag 24 april 2013 @ 14:51:
Kyozu, je moet bij de 'Notes' in de TS even 'Annihilism' vervangen door 'Shockwave'. ;)
ShockWave schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:00:
[...]

Puik idee..hoewel hij wel nog steeds verantwoordlijk is voor de eerste opzet...
d:)b
Inderdaad, bedankt User (gisteren al aangepast) :)
Kojoottii schreef op woensdag 24 april 2013 @ 18:13:
Purchased:
'Leopard 1' successfully purchased. You have spent credits: 6.100.000.

Purchased:
'Indien-Panzer' successfully purchased. You have spent credits: 2.420.000.
De Indien-Panzer ook in de garage alleen de teams gisteren wilden niet meehelpen. Eerste pot >3500 damage in een tier 8 pot en ik stond vervolgens alleen versus 9 tanks terwijl ik nog maar 9% hp had.
4 potjes gedaan maar ondanks mijn dikke potjes toch maar 2 kunnen winnen :+

Creditstekort begint nu toch wel enigszins te komen, kan nog 2 tier 7 mediums kopen, bijna de tier 9 chinese heavy en bijna de IS7.. Eventjes wat prioriteiten stellen ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Anoniem: 512496

Heb nog niet kunnen spelen met de nieuwe tanks, maar gelukkig gaat het 4-daags weekend daar verandering in brengen!
Gister in een van de weinige potjes die ik gespeelt heb wel een Aufkl. Panther gezien, iedereen vroeg waarom hij die lijn pakte.

Ik vind die tank het tegenovergestelde van de (beta testers) premium M6 met de enorme turret.
hij ziet er gewoon zo stom uit met z'n kleine turretje ;)

 • Senza221
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 15:22
Dag Mensen,

Ik ben nu beetje xp aan het farmen met de M3 Lee, Wil zo de overstap maken naar de M4 Sherman of de T1 Heavy.
Wat is beter en wat is leuker?

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
De M4 sherman hoor ik hele goede verhalen over net als met de M4 sherman jumbo.
Het zijn mediums maar de jumbo heeft ook nog eens een zeer flinke frontal armor.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • solique
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 29-04 20:48

solique

Music Maniac

Gisteren een efficiency van 1337 gehaald (8>
tomemming schreef op donderdag 25 april 2013 @ 09:14:
Dag Mensen,

Ik ben nu beetje xp aan het farmen met de M3 Lee, Wil zo de overstap maken naar de M4 Sherman of de T1 Heavy.
Wat is beter en wat is leuker?
De meesten hoor je erover dat de M4 en Jumbo kant veel leuker is. Dan ga je eigenlijk via de medium kant naar de heavy's. Via de T1 en M6 stap je al in heavy tanks dus kan je al wat meer wennen aan hoe met een zwaardere tank om te gaan, wel als kanttekening dat deze lijn wel zwaardere tanks heeft maar de guns gelijk aan medium tanks zijn.

WoT - Steam - Last.fm - PSN


 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 26-05 11:30

Mickroz

Mickroz#2491

heeft die anfield crosshair shell travel time voor arty?
mis die best wel in jimbo's crosshair nu.

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

Er komt vandaag een update van het modpack

Adding:

- Paintball mod
- J1mb0′s crosshair mod als non default optie

Fixing:

- Scopeshadow installed op verkeerde plek

Testing:

- Name change mod

Zal die vanavond posten zodra ik em thuis gemaakt heb :)

Anoniem: 493866

LOl wat gek om op sommige maps nu andere vormen van het spel te spelen, ben er nog niet zo bekend mee.. maar kom opeens op een map waar je 1 flag hebt en je beide moet veroveren, terwijl dat normaal niet zo was op die map :P speelt opeens enorm raar XD haha

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 13:27

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Anoniem: 493866 schreef op donderdag 25 april 2013 @ 09:48:
LOl wat gek om op sommige maps nu andere vormen van het spel te spelen, ben er nog niet zo bekend mee.. maar kom opeens op een map waar je 1 flag hebt en je beide moet veroveren, terwijl dat normaal niet zo was op die map :P speelt opeens enorm raar XD haha
Hoelang heb je niet gespeeld :? Assault en Counterattack zitten er toch alweer een hele poos in. Je kunt ze in de instellingen ook uitschakelen.

"Oooh Jeroen!"


 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 01-01 12:33
Anoniem: 493866 schreef op donderdag 25 april 2013 @ 09:48:
LOl wat gek om op sommige maps nu andere vormen van het spel te spelen, ben er nog niet zo bekend mee.. maar kom opeens op een map waar je 1 flag hebt en je beide moet veroveren, terwijl dat normaal niet zo was op die map :P speelt opeens enorm raar XD haha
lol weet precies wat je bedoeld.. ik had gister dat de vijand ineens van een andere plek startte dan ik gewend was de laatste maand.. dus ik croste zo hun spawn gebied in 8)7 en toen dacht ik wel ff fuck..

want ze hebben nu weer bepaalde spel modus aangezet op maps die in 8.3 en 8.4 eventjes niet speelbaar waren..

ik heb trouwens die nieuwe map nog niet gespeeld! ben wel benieuwd hoe die is..

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 02-05 18:45

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
ShockWave schreef op donderdag 25 april 2013 @ 01:44:

Nog een vraagje over het horizontale bereik van arty.
In de oude xvm 350 test 6 zat in het beeld van je aimcirkel streepjes welke aangaven tot hoever je breedtebereik met je arty was voordat je hull weer mee ging draaien..(nee niet die op de minimap)
Deze zit niet meer in de laatste versie, heb gevonden welk bestand hiervoor verantwoordelijk is in xvm en dat is vehiclemanager.swf
Helaas is de oude niet te gebruiken want dan kent hij de nieuwe tanks weer niet.
Wie heeft hier een goede tip voor om dit weer terug te krijgen.....?
Heb wat gevonden..
Granpa's kiss artillery traverse

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Kaap schreef op donderdag 25 april 2013 @ 10:08:
[...]

Hoelang heb je niet gespeeld :? Assault en Counterattack zitten er toch alweer een hele poos in. Je kunt ze in de instellingen ook uitschakelen.
Hij is net begonnen en je unlocked die modes pas op tier 3 en 5 (als ik het me goed herinner)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 14:23
Kaap schreef op donderdag 25 april 2013 @ 10:08:
[...]

Hoelang heb je niet gespeeld :? Assault en Counterattack zitten er toch alweer een hele poos in. Je kunt ze in de instellingen ook uitschakelen.
Hebben ze deze patch niet encounter toegevoegd aan prokhorovka? Die heb ik tenminste nooit gehad, behalve op de laatste testserver. Wellicht hebben ze ook anderen toegevoegd.

erutangiS


 • NoNoAD
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 01-03 21:20
Een hele korte game voor apponent hummel (geen einde ivm eerder uitloggen) 25sec:
http://mwreplays.com/replay/NHV53FA2LXZG/

[Voor 2% gewijzigd door NoNoAD op 25-04-2013 11:26. Reden: tijd toegevoegd]

skullcrusher


Anoniem: 493866

Nouja het is iig die lange map, met die trein baan aan de linkerflank (voor mij dan) en rechts de brush met die mooie light tank spotting sight op E 1 ,, weet niet hoe die heet :P

Maar ik ben idd net tier III met me tankjes, dus misschien ligt het daaraan !! had alleen die map nog nooit op de wijze gespeeld waarin 1 Flag is , ik ken nog neit alles uit me hoofd kwa hoe wat heet, dit omdat ikg ewoon op Vechten ram en gaan met die banaan :P

Details komen nog wel nadat ik een beetje weet wat wel en niet wanneer te doen :P

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Prokhorovka encounter is inderdaad nieuw :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Anoniem: 493866

Zie je wel!! zo noob ben ik niet :P ken alleen de namen niet van wattum en waarum :P hahahah

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Kwam een leuke garage mod tegen die er stukken beter uitzag dan wat we nu hebben;

_/-\o_

Anoniem: 493866

Gaaf :) ook gaaf hoeveel tanks je hebt van hoge tier trouwens XD ben ik nu zo nieuw ? dat ik heel laat in dit spel spring ? krijg beetje idnruk dat ik hier de enige ''nieuwe'' speler ben hahaha :)

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Nee hoor lang niet de enige maar sommigen van ons spelen al 2+ jaar O-)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Nemean, je mist equipment op je T57! O.o
Anoniem: 493866 schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:22:
Gaaf :) ook gaaf hoeveel tanks je hebt van hoge tier trouwens XD ben ik nu zo nieuw ? dat ik heel laat in dit spel spring ? krijg beetje idnruk dat ik hier de enige ''nieuwe'' speler ben hahaha :)
Valt mee hoor, er zijn een paar mensen die het al te lang spelen (lees: sinds de beta een jaar geleden)

Ik heb zelf net iets meer dan 1200 potjes gespeeld, maar je kunt het newb zijn aardig snel kwijtraken als je dat wilt. (zeker als je een clan joint)

Anoniem: 493866

Ja ik merk alleen dat ik niet zo handig bezig ben, ik ben nog wat aan het zoeken wat ik wil spelen, daardoor koop ik een tank, verkoop ik hem weer om andere te kopen. Moet maar eens wat meer gaan grinden want zo blijf ik op de lage tier hangen haha !!

Wat me wel opvalt is dat ik vanuit de russische light tank die ik nu heb (tier III) kan doorbouwen naar de russische (tier3??) TD's, grappig dat je dan niet heoft te klungelen met de eerste tier van TD maar dat je daar gewoon heen kan bouwen vanuit light tanks :)


p.s. ik zit bij een clan ! maar dat zijn vrienden, heb daar niet egt potjes nog mee gespeeld.
Ze zijn namelijk nog wat hogere tier ;)

[Voor 11% gewijzigd door Anoniem: 493866 op 25-04-2013 11:27]


 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22-05 14:29
Nu ja, de Closed Beta van het spel is gestart rond juni 2010 en liep tot januari 2011, als ik me niet vergis, en er is best een aantal spelers hier dat in die periode ook begonnen is.
Het spel ging live in april 2011 en van de Tweakers die toen speelden, weet ik er uit mijn hoofd wel een stuk of 15-20 te noemen die nog steeds actief zijn. Ook in dit topic.

Na 2 jaar spelen is het niet zo moeilijk om 10000+ games te hebben en 10+ tier 10 tanks in de garage te hebben staan. Ik heb er zelf 8, met nog 2 unlocked die ik nog moet aanschaffen.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • dramborleg
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 30-11-2022
Tip: Zoek lekker uit wat je leuk vind op de lagere tiers (3/4) en ga dan pas naar de hogere tiers. Focus daar op 1 type tank om zo het spel vanuit één rol te leren kennen (SPG/Heavy/TD/Medium/Scout). Vanaf tier 6 en hoger wordt de gemiddelde speler exponentieel beter en veranderd het spel ook (handige plekken op de map zijn dan opeens niet zo handig meer). Af en toe platoonen met vrienden/betere spelers kan ook handig zijn.

[Voor 12% gewijzigd door dramborleg op 25-04-2013 11:32]


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

ik speel nu een jaartje ofzo, 11k battles verder :/

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Anoniem: 493866 schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:22:
Gaaf :) ook gaaf hoeveel tanks je hebt van hoge tier trouwens XD ben ik nu zo nieuw ? dat ik heel laat in dit spel spring ? krijg beetje idnruk dat ik hier de enige ''nieuwe'' speler ben hahaha :)
:), ik heb dan ook al 19k battles achter de kiezen (Open Beta niet mee gerekend). :Y
dramborleg schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:27:
Nemean, je mist equipment op je T57! O.o
Klopt, chronisch te kort aan credits. :+
BramSd schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:28:
Na 2 jaar spelen is het niet zo moeilijk om 10000+ games te hebben en 10+ tier 10 tanks in de garage te hebben staan. Ik heb er zelf 8, met nog 2 unlocked die ik nog moet aanschaffen.
Inderdaad, ik heb er nu zelf 13 en een Type E. :Y
Voor de mensen die de hangar ook willen:

Download

[Voor 5% gewijzigd door Nemean op 25-04-2013 11:34]


 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 18-01 08:02

dynosu

Orly ?

ik euh ... t110e5, t110e4, is7, e100, t62a en object 261

 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
Iemand tips voor 3 skills op Lorraine, onderweg naar Batchat?
Sowieso 6th sense, lees op WOT-forum dat BIA niet vaak gebruikt wordt op kleine bemanning...
Camo + repairs ?

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

ed31 schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:40:
Iemand tips voor 3 skills op Lorraine, onderweg naar Batchat?
Sowieso 6th sense, lees op WOT-forum dat BIA niet vaak gebruikt wordt op kleine bemanning...
Camo + repairs ?
Ik heb BiA (geeft sowieso een boost op je crew skills (e.g. repairs) en het verkort je reload).

Daarna;

Commander: Sixth Sense, Recon
Gunner: Camo, Snapshot
Driver: Camo, Offroad driving.

 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22-05 14:29
In garage: Is-7, IS-4, T-62A, Object 261, T110E5, T110E4, E-100, JgdPz E-100 en BatChat. 25t
Unlocked: M48 Patton en Maus.
Huidige grinds: E-50, AMX 50 120, T28, SU-101, AMX AC mle. 1948, GW Tiger, Lorraine 155 50, Comet en Aufk.Pz Panther.

Veel te veel tegelijkertijd, zoals altijd.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


Anoniem: 512496

ed31 schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:40:
Iemand tips voor 3 skills op Lorraine, onderweg naar Batchat?
Sowieso 6th sense, lees op WOT-forum dat BIA niet vaak gebruikt wordt op kleine bemanning...
Camo + repairs ?
Repair is een must, als je getracked wordt en je bent aan het reloaden wil je natuurlijk snel weg.
Verder misschien individuele crewperks als offroad driving om zo de snelheid van de tank wat beter te gebruiken.

 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 22-05 14:29
Standaard perks op de meeste tanks zijn (bij 3 skills): BIA, perks, repair. Uitzondering hierop zijn light tanks en arty.
Je kunt uiteraard afwijken van de gebaande paden voor sommige tanks. Zo hebben de high-tier Duitsers vaak voordeel van een perk als Controlled Impact (erg leuk op de E-50(M)) omdat ze lekker zwaar zijn. Daarnaast heeft een BatChat vaak meer aan een extra perk/skill op de driver, dan aan repairs.

In het geval van de BatChat zou ik het volgende aanraden:

Commander: BIA, 6th Sense, Repair
Gunner: BIA, Snap Shot, Repair
Driver: BIA, Clutch Braking, Off-Road Driving

[Voor 67% gewijzigd door BramSd op 25-04-2013 11:53]

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


Anoniem: 493866

Ja ik ben zelf wel een grote fan van de Tank Destroyers, vind het heerlijk om ergens lekker me kont te parkeren waar ik verwacht dat ze komen en ze dan in het gezicht te sproeien met me Mega-gun =]

Enige punt is natuurlijk dat je niet kan draaien, je over het algemeen traag bent, en dat je kwetsbaar kan zijn. maarja zo heb alles wat :)

Maar ik ben nu ook druk bezig in me Marder II en die speelstijl bevalt me prima, wou eigenlijk proberen de HEtzer te unlocken, en daar me tijd in te steken, alleen op Tier II / III, is het wel lastig om die 140.000 kredits bij elkaar te krijge haha :)

Daarnaast heb ik net de Luchs unlockt(niet genoeg kredits omte kopen haha), maar krijg niet de indruk als ik hem zo eens lees of die wel dmg doet waar ik naar verlang :P


P.s. Die franse tankdestroyer lonkt me ook wel aan :P

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 493866 op 25-04-2013 11:49]


 • ed31
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 23-06-2018
BramSd schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:45:
Standaard perks op de meeste tanks zijn (bij 3 skills): BIA, perks, repair. Uitzondering hierop zijn light tanks en arty.
Je kunt uiteraard afwijken van de gebaande paden voor sommige tanks. Zo hebben de high-tier Duitsers vaak voordeel van een perk als Controlled Impact (erg leuk op de E-50(M)) omdat ze lekker zwaar zijn. Daarnaast heeft een BatChat vaak meer aan een extra perk/skill op de driver, dan aan repairs.

In het geval van de BatChat zou ik het volgende aanraden:

Commander: BIA, 6th Sense, Repair
Gunner: BIA, Snap Shot, Repair
Driver: BIA, Clutch Braking, Off-Road Driving
Oké dank voor de tips.....bovenstaand rijtje lijkt me wel wat
Ik wacht even het weekend af om te zien of er wellicht korting komt op crew resetten skills

https://www.tradingview.com/u/Crypto_Ed/


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 13:27

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Nemean schreef op donderdag 25 april 2013 @ 11:31:
[...]
Voor de mensen die de hangar ook willen:

Download
Zou dat moeilijk te maken zijn? Ik denk nu aan meer pinup achtige achtergronden... :9~

"Oooh Jeroen!"


 • Senza221
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 15:22
Kaap schreef op donderdag 25 april 2013 @ 12:18:
[...]

Zou dat moeilijk te maken zijn? Ik denk nu aan meer pinup achtige achtergronden... :9~
Waar plaats je de download?

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Kaap schreef op donderdag 25 april 2013 @ 12:18:
[...]

Zou dat moeilijk te maken zijn? Ik denk nu aan meer pinup achtige achtergronden... :9~
Ik heb geen idee :+
tomemming schreef op donderdag 25 april 2013 @ 12:19:
[...]
Waar plaats je de download?
In res_mods ;)
Ik kom daarnet in een match uit en was uit eindelijk nog alleen over met een Tiger 2 en een IS-3 die meer dan de helft van de battle afk waren in base. Uit eindelijk sloopte ik de 50B die in het enemy team zat en ik reed weer verder.. op het moment dat ik gereload was spot ik een Lorraine 155 51 achter mij (TeMp85 [ISTI2]), ik draai m'n hull schiet 1 keer, shell vliegt door hem heen.. schiet nog een keer shell raakt hem en hij schiet daardoor over mij heen en vervolgens kon ik hem afmaken. Even later zit dat mannetje toch te schelden en te tieren op mij, dat hij never nooit niet gedood kon worden door een noob als mij en dat mijn stats slecht waren en dat ik een moron was die totaal niet wist wat ik deed. Toen heb ik toch maar even op tab gedrukt om te zien hoe goed hij was, ik had zowaar een hele goede speler tegenover mij. :D

En toen kwam er ook nog een chatvenster van meneer naar voren, want ik moest en zou naar zijn profiel moeten kijken wat voor tanks hij wel niet had ondanks zijn 6k battles en dat mijn stats slechter waren dan die van hem. Ik heb van ellende hem maar op mijn ignore list gezet :+.

[Voor 10% gewijzigd door Nemean op 25-04-2013 12:37]


 • NoNoAD
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 01-03 21:20
Nemaean.....moet jij gewoon niet die "idiot sticky cloak " niet gewoon eens een keer af doen en dan eens gaan spelen ...misschien bevalt het je wel ^^ :+ ?

[Voor 1% gewijzigd door NoNoAD op 25-04-2013 12:45. Reden: nadruk met smilie]

skullcrusher

Ik vraag ze dan altijd terug waarom ze dit potje zo slecht aan het spelen waren terwijl ze het schijnbaar wel kunnen. Meestal komt er daarna helemaal niets zinnigs meer uit :+

[removed]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 28-05 21:45

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

NoNoAD schreef op donderdag 25 april 2013 @ 12:38:
Nemaean.....moet jij gewoon niet die "idiot sticky cloak " niet gewoon eens een keer af doen en dan eens gaan spelen ...misschien bevalt het je wel ^^ :+ ?
Zou dat het wezen. :+
redwing schreef op donderdag 25 april 2013 @ 12:45:
Ik vraag ze dan altijd terug waarom ze dit potje zo slecht aan het spelen waren terwijl ze het schijnbaar wel kunnen. Meestal komt er daarna helemaal niets zinnigs meer uit :+
Ik denk dat die arme jongen hoofdpijn had gekregen om op zo'n diepgaande vraag antwoord te moeten geven. :+

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 25-05 15:30
Nemean schreef op donderdag 25 april 2013 @ 12:34:
Ik kom daarnet in een match uit en was uit eindelijk nog alleen over met een Tiger 2 en een IS-3 die meer dan de helft van de battle afk waren in base. Uit eindelijk sloopte ik de 50B die in het enemy team zat en ik reed weer verder.. op het moment dat ik gereload was spot ik een Lorraine 155 51 achter mij (TeMp85 [ISTI2]), ik draai m'n hull schiet 1 keer, shell vliegt door hem heen.. schiet nog een keer shell raakt hem en hij schiet daardoor over mij heen en vervolgens kon ik hem afmaken. Even later zit dat mannetje toch te schelden en te tieren op mij, dat hij never nooit niet gedood kon worden door een noob als mij en dat mijn stats slecht waren en dat ik een moron was die totaal niet wist wat ik deed. Toen heb ik toch maar even op tab gedrukt om te zien hoe goed hij was, ik had zowaar een hele goede speler tegenover mij. :D

En toen kwam er ook nog een chatvenster van meneer naar voren, want ik moest en zou naar zijn profiel moeten kijken wat voor tanks hij wel niet had ondanks zijn 6k battles en dat mijn stats slechter waren dan die van hem. Ik heb van ellende hem maar op mijn ignore list gezet :+.
Hij heeft 3 tier 8s gespeeld, 4 tier 9s gespeeld en heeft 6 tier 10 tanks :+ Seems legit. Echte wallet warrior _/-\o_ In totaal heeft hij 8 tier 8 tanks waarvan 5 premium tanks 8)7

Stichting Hobbyserver

Pagina: 1 2 3 ... 45 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Voor slowchat kun je terecht in: WoT IRC channel

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee