Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 35 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 4
Acties:
 • 89.885 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWavehttp://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Sinds begin dit jaar is de Retailbox niet meer te koop, waarom deze niet meer leverbaar is of de box mogelijk weer leverbaar wordt is niet bekend.

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)

http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifhttp://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.

http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.
http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
British Tanks
Chinese Tanks

http://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.

http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.
http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet and Chinese vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/25/QualityOilIcon.png
5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Quality Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for British, French, German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).
Quality Oil is only available for Chinese vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/68/PuddingIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Pudding and Tea
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.
Pudding and Tea is only available for British vehicles.
http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!

http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png
http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/uL2igI3uIGPWajgKpHovGc25/full.png
Vorige patch - v.0.8.4:
General Adjustments:
 • Important! NVIDIA video card driver versions 310.70, 310.90, 314.07 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97.
 • Battle tutorial for beginners has been added (tutorial mission has its own map).
 • The following maps were reworked for improved graphics: Steppes, Fisherman's Bay, Ensk, Live Oaks.
 • Dragon Ridge and Serene Coast maps removed from random battle mode for re-working.
 • Game and visual fixes for the following maps: Cliff, Prokhorovka, Abbey.
 • "Assault" mode has been temporary disabled for the following maps: Malinovka and Westfield.
 • Fixed rounding on roads and crater textures for the Ruinberg map.
 • Fixed minor bugs with the damage model of the following tanks: AT-15?, Matilda Black Prince, Matilda (USSR), Grille, AMX 13-75, AMX 13-90, AMX 12t, Churchill I, VK 4205B, M12, M41, Object 212, Caernarvon, M46 Patton, Maus, ?-100.
 • Fixed bugs in visual models: IS-3, Churchill LL, ?41, ?69, KV-3, TOG-2, SU-14, S-51, Hetzer.
 • Fixed mixed up left and right tracks in the damage model of the WZ131 tank.
 • Fixed appearance of the final drive cover for ?-34 and vehicles built on its hull.
 • Game supports NVIDIA SLI configurations.
 • Fixed the loss of performance on some configurations while using server reticle in sniper mode.
 • The FPS rate in hangar is forcibly limited to 60 FPS.
 • Reworked and optimised tank engine exhaust effect.
 • Fixed the FPS drop for some configurations during the rendering of fire and explosions effects while in a sniper mode
 • Fixed in some cases the game client crash is used during loading of a battle when the Alt +tab
 • Fixed some bugs in the display and update rate of dynamic shadows.
 • Tanks with auto loader system will reload the whole cassette/drum instead of one shell when the “Intuition” skill is triggered.
 • Returned the option to train crew members for tanks missing in the hangar. A separate warning window has been added for this purpose.
 • Fixed the ammo order during a turret or gun change.
 • Fixed barrel scoring in some cases when targeting a close obstacle.
 • Fixed damage randomization omission of the HE shells when they hit the ground near a tank
 • Removed the restriction of the “external view” button for vehicles with incomplete crew.
 • Added the possibility to choose addressing system in battle chat: with or without auto save of the addressee.
 • Added a windowed full-screen option (maximize button in the right top corner).
 • Fixed barrel scoring and turret turning after a hit.
 • Fixed after-shot rattle in the left speaker for some configurations.
 • Fixed some bugs in the visual models of surrounding objects and building damage.
 • Fixed client crash when pressing "Update Device" in the settings menu.
 • Fixed wrong output for FPS values, ping and lag indication for the Logitech G19 keyboard.
 • Added new pictures to the login screen.
 • Complemented de?sc?ri?ption of commemorative medals.
 • Fixed a bug which mixed up the command order "Affirmative!" and "Negative!" for tank destroyers in some situations.
 • Added additional effects for destroying big tanks.
 • Added the ability to remove heavy weight equipment and modules and replace them with lower weight ones when the chassis is overloaded.
 • Added the display of the drowning timer and module repair indicator in the post mortem observation mode.
 • Fixed a rare client crash after fast quitting and then connecting to the game.
 • "Damage upon detecting" in the after battle statistics renamed into "Damage upon your detecting".
 • Fixed audio interruptions during the voice chat test.
 • Implemented restoration of working ability for the voice chat after disconnection.
 • When a client is minimized, its icon is not blinking now at the start of the battle, and for 5 seconds before the start.
 • Fixed receiving of the "Sniper" achievement when damaging allied tank with HE shell.
 • Fixed incorrect amount of credits received for selling a vehicle being displayed in both vehicle selling window and following system notifications.
 • Fixed report system (complaints) in the post-battle statistics for players not involved in the platoon.
 • Fixed camera in-tank-entry when you close to some objects.
 • Fixed the failure of "10 calibers rule" for internal ricochet
 • Fixed some bugs in achieving Kolobanov's medal for the cases when the members of both teams quitting to the hangar before the end of a battle.
 • Fixed the displaying of the sold tank as not researched in the tech tree.
 • Fixed a rare client crash when going to the tank research window.
 • Added information on "potentially recieved damage" to the post battle statistics. Considered all the potential damage, that a tank could receive with ricocheted or not penetrated shells (including side skirts armor).
 • Fixed damage from falling received by absent turret for TDs and SPGs.
 • Fixed display of teamdamage and teamkill for the post-battle statistics window when allied tank was destroyed by fire after your hit.
 • Fixed de?sc?ri?ptions of the "Sniper" and "Steel Wall" achievements.
 • Implemented new function of loading the necessary shell type within the countdown before the battle start.
 • Completely re-worked tracers effect.
German Light Tank Changes:
 • Added three new German light tanks: Pz.I, Pz.I Ausf.? , Pz.II Ausf.G.
 • PzKpfw 35 (t): Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • PzKpfw II: Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • Luchs (tier3), VK1602 Leopard (tier4), VK2801 (tier5) light tanks have been moved to Tier IV, V and VI to match their rebalanced characteristics:
 • PzKpfw II Luchs:
  • Camouflage cost increased to 33%
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. A chassis changed from 12250 kg to 12500 kg
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. A chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. A changed from 35 to 30
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for solid grounds increased by 9%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for moderately soft grounds reduced by 24%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for soft grounds reduced by 19%
  • Research cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 750 to 1950
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 15850 kg to 15500 kg
  • Cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 4650 to 9650
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. B chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 38 to 33
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for moderately grounds reduced by 20%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for soft grounds reduced by 8%
  • Power capacity of Maybach HL 66 P engine changed from 200 to 180
  • Body weight changed from 7000 kg to 6830 kg
  • Tank tier changed from III to IV
  • Tank cost changed from 39000 to 155000
  • Repair cost increased by 21%
  • Max reverse speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • View range for PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 330 m to 360 m
  • Reload time of 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Reload time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Dispersion on turret turn for 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun reduced by 29%
  • Elevation angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from 8 degrees to 10 degrees
  • Dispersion on turret turn for 5 cm KwK 38 L/42 gum reduced by 25%
  • Added new 3 cm M.K.103 gun
  • Added new 5 cm KwK 39 L/60 gun
  • PzKpfw-IIL-Großturm turret tier changed from 4 to 5
  • Cost of PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 4700 to 10500
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Großturm changed from 26 deg/sec to 38 deg/sec
  • Turret weight changed from 2500 kg to 2000 kg
  • View range of PzKpfw-IIL-Luchsturm turret changed from 320 m to 330 m
  • Aiming time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 1.6 sec to 1.5 sec
  • Reload time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm Flak 38 L/112 gun reduced by 20%
  • Aiming time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 1.6 sec to 1.5sec
  • Reload time for 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm KwK 38 L/55 gun reduced by 20%
  • Elevation angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from -20 degrees to -16 degrees
  • Depression angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from 10 degrees to 8 degrees
  • Added new 3 cm M.K.103 gum
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Luchsturm changed from 39 deg/sec to 42 deg/sec
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Großturm turret mounted changed from 230 to 340 points.
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Luchsturm turret mounted changed from 190 to 310 points.
 • VK 1602 Leopard:
  • Cammo price increased by 25%
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. A changed from 22250 kg. to 21900 kg.
  • Changed reversal mechanism for suspencion Leopardketten Ausf. A
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. A changed from 30 to 33
  • Gun dispersion on movement with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Gun dispersion on turning with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on moderately soft grounds decreased by 29%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on soft grounds decreased by 8%
  • Research cost for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 2615 to 5100
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 25550 kg. to 24000 kg.
  • Price for suspencion Leopardketten Ausf. B changed from 10740.0 to 12740.0
  • Changed reversal mechanism for Leopardketten Ausf. B
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. B changed from 33 to 36
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B on moderately soft grounds decreased by 27%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B ?? on soft grounds decreased by 9%
  • Hull weight changed from 10000 kg to 12320 kg
  • Tank price changed from 210000 to 355000
  • Repair costs increased by 7%
  • Max reverce speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • Max forward speed changed from 68 km/h to 60 km/h
  • View range for turret Leopardturm changed from 350 m. to 380 m.
  • Aiming time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.3 sec. to 1.7 sec.
  • Elevation angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 10 degrees
  • Reloading time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.5 sec. to 2.1 sec.
  • Dispercion for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 0.4 ? to 0.39 ?
  • Added 3 cm M.K.103 gun
  • Removed the followin gun - 3,7 cm KwK 36 L/46.5
  • Removed the followin gun - 5 cm KwK 38 L/42
  • Turrer rotation speed for Leopardturm changed from 42 deg/sec to 40 deg/sec
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2000 kg
  • HP changed from 390 to 440.
 • VK 2801:
  • Camouflage cost increased by 20%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension load capacity changed from 22500 kg. to 26500 kg.
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on solid ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on moderately soft ground decreased by 15%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on soft ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension load capacity changed from 28800 kg to 29000 kg
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension performance on soft ground decreased by 10%
  • Hull weight changed from 10500 kg to 13438 kg
  • Tank Tier changed from V to VI
  • Tank price changed from 705000 to 945000
  • Maximum speed changed from 72 km/h to 60 km/h
  • View distance of VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 350 m to 370 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 5 cm KwK 39 L/60 gun on turret traverse decreased by 33%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading speed of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • 7,5 cm KwK 37 L/24 gun dispersion on turret traverse decreased by 17%
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/43gun on turret traverse decreased by 17%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reload time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun on turret traverse decreased by 17%
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2800 kg
  • Aiming time of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 1.7 sec to 2.3 sec
  • Elevation angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun on turret traverse increased by 33%
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Turret weight changed from 4000 kg to 3000 kg
  • Durability with VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 560 to 550 hit points
Smaller Tank Changes:
 • [b]German Tanks:[/] [list]
 • PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther lower nose plate increased to 55 degrees. It's a buff.
 • Thickness of lower frontal hull armour of PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther has been redused to 55 mm. - Nerf
 • [/list]
 • Chinese tanks:
  • Type 2597 Chi-Ha: Cost of 57 mm Gun Type 97 gun is changed from 3000 to 2000
  • T-34-2 Fixed camo costs.
  • WZ-132: Cost of the engine 8V135 is changed from 43000 to 49000, Reloading time for 100 mm 59-100T gun is changed from 8.6 sec. to 9.1 sec.
 • French tanks:
  • AMX M4(1945): Depression angle of 105 mm Canon 13TR gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 30 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 45 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm F3 gun changed from 5 degrees to 10 degrees
  • RenaultBS: Load capacity of RenaultBS M17 chassis changed form 7800 kg to 5000 kg, Load capacity of RenaultBS M26/M27 chassis changed form 8200 kg to 7000 kg, Body weight changed from 2750 kg to 2714 kgBritish tanks:
 • British tanks:
  • Added a branch of tank destroyers: Universal Carrier QF 2 pounder, Alecto, Valentine AT, ?? 2, ?? 7, Gun Carrier Churchill, ?? 8, ?? 15, ?39 Tortoise, FV215b(183).
  • Improved the protection offered by the joint between lower and higher nose plates on Caernarvon, Conqueror and FV215b tanks up to 203, 203 and 254 mm accordingly
  • Crusader: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • Cromwell: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • FV215b(183): Cost of 183mm HESH shell for British TD ) raised to 20 gold, Cost of 20pdr HE Mk3 shell raised to 260 credits.
 • American tanks:
  • M4A2E4 Sherman: Elevation angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from -25 degrees to -20 degrees, Depression angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from 10 degrees to 5 degrees
  • Ram II: Body weight changed from 12600 kg to 12670 kg
  • T57 Heavy Tank: Elevation angle of 120 mm Gun T179 gun changed from -15 degrees to -12 degrees
 • Soviet tanks:
  • New premium tier VI tank destroyer available in the in-game shop: SU-100Y.
  • T-44: Reduced slope of the lower nose plate to 45 degrees. -buff (unless evidence to the contrary arises)
  • Object 212: Load capacity of Object 212 chassis changed from 55000 kg to 55500 kg
  • Object 261: Load capacity of Object 261 chassis changed from 59200 kg to 59900 kg
  • S-51: Load capacity of S-51 chassis changed from 50500 kg to 52000 kg
Huidige patch - v0.8.5:
List of Changes in Version 8.5 Compared to Version 8.4
Content
Added new branch of German Medium and Light Tanks:
 • VK 20.01 (D) (MT Tier IV)
 • VK 30.01 (D) v1 (MT Tier VI)
 • Aufklarerpanzer Panther (LT Tier VII)
 • Indien Panzer (MT Tier VIII)
 • Leopard PT A (MT Tier IX)
 • Leopard 1 (MT Tier X)
Added new branch of USSR Light Tanks:
 • T-60 (LT Tier II)
 • T-70 (LT Tier III)
 • T-80 (LT Tier IV)
Added new map ‘Pearl River’
 • Changes and improvements for after-battle stats screen
 • Added notifications for automatic conversions after version releases (change of shells, modules, vehicles, etc.)
 • Added new inscriptions for five nations (USSR, Germany, USA, France, Britain)
 • Updated the description of the ‘Situational Awareness’ skill
 • Added a display of team status as a list of vehicle types icons on the top of the screen
Achievements

Changed the mechanics for the ‘Expert’ and ‘Expert per nation’ achievements:
 • Those who received the medal previously (and now have the medal shown as grey) - will get the respective medal back as active
 • Neither the ‘Expert’ or ‘Expert per nation’ achievements will ‘fade’ after new vehicles are introduced in new updates
 • Everyone else will receive the grey medal (‘Expert’ and ‘Expert by nation’) that on mouse-over will show which tanks should be destroyed to obtain the medal.
Gameplay and Game Mechanics
 • Added gameplay and visual fixes for ‘Redshire’, ‘El-Halluf’, ‘Karelia’, ‘Prohorovka’ and ‘Sand River’
 • Made improvements to "Assault" mode on ‘Malinovka’, ‘Karelia’ and ‘Sand River’
 • Premium consumables (med kits, repair kits etc.) are now available for credits (matching the gold/credits exchange rate to that used for premium shells)
 • Creation of platoons for three players is now available for non-premium accounts
 • Creation of tank companies is now available for non-premium accounts
 • Reduced the credit cost for temporary camouflages, emblems and inscriptions
 • Reduced terrain resistance when driving a tank on some destroyed objects
 • Added new Match Maker rule for balancing Light Tanks - all vehicles designated as ‘Scout’ will be balanced according to the SPG currently existing rule: the balance weight of ‘Scouts’ in both teams won’t differ by more than +/-20 balance weight points
Following vehicles were designated as ‘Scouts’:

USSR
 • T-50
 • T-50-2
Germany
 • Pz38nA
 • Luchs
 • VK 16.02
 • VK 28.01
 • Auf_Panther
USA
 • M24 Chaffee
 • T21
 • T71
France
[
 • *] ELC AMX
 • AMX 12t
 • AMX 13 75
 • AMX 13 90
China
 • M5A1 Stuart
 • 59 16
 • WZ 131
 • WZ 132
Graphics
 • Improved visual models for the following vehicles: IS-3, Valentine AT, Pz V Panther, Pz IV/V, Object 263, VK 3001H, Conqueror, IS-4?, Matilda Black Prince, IS-7, ARL-44, Black Prince
 • Reworked graphics for following maps: ‘Siegfried Line ‘, ‘South Coast’, ‘Malinovka’
 • Inscription resolution doubled for vehicles and locations where this change was possible)
 • Optimised productivity for vehicle’s motion effects (dust and dirt from under the tracks)
 • Reworked destruction effects for many objects
Fixes
 • Added fixes for collision models of tanks: PanzerJager I, JagdPz E-100
 • Fixed minor errors in the names of vehicles and modules
 • Fixed large-sized vehicles getting stuck under hanging objects on the map (bridges etc.)
 • Fixed rare bug when shell with ‘small damage to modules’ parameter disappears after it hits enemy gun of higher strength
 • Fixed bug when HE shells do not cause full HE damage to external module after penetration
 • Fixed behavior of HE shell after hitting crew of destroyed tank with open-topped compartment
 • Fixed bug in the display of shells exploding in the air
 • Fixed missing of indication of damage to the fuel tank during its destruction in some rare cases
 • Destroyed vehicles no longer absorb damage caused by HE shells. HE shells now always explode on the surface of these vehicles
 • Vehicles stacked on top of one another will now both take damage as normal.
 • Partially fixed occasional disappearance of emblems and inscriptions on vehicles after alt-TAB or adjusting AA settings
 • Fixed the wording of the memory leak warning message
 • Fixed errors when creating a private chat channel: not displaying channel creator, freezes of chat window when attempting to close it
 • Fixed presence of action/premium vehicles modules in the in-game shop
 • Fixed description of following achievements: ‘Raider‘, ‘Reaper’, ‘Dumitru’s Medal’, ‘de Langlade's Medal’, ‘Lion of Sinai’
 • Fixed description of consumables ‘100-octane Gasoline’ and ‘105-octane Gasoline’
 • Fixed minor bugs in the battle tutorial
 • Fixed a bug causing loss of effects of camouflage net and binocular telescope when attempting to move vehicle with damaged track
 • Fixed “Sixth Sense” indicator not working after rapid re-spotting
 • Fixed the display of lag indicator with green colour when server operational load is close to 100%
 • Fixed the display of the tank collision effects when tanks are in the same point but at different altitude
 • Fixed some models of ambient objects
Changes to Vehicle Parameters

Changes to Chinese Tank Parameters:
 • Changed the Renault M26/27 engine price from 300 credits to 0 credits
Changes to French Tank Parameters:
 • Changed the Lorraine39 L AM tracks price from 1730 credits to 590 credits
Changes to German Tank Parameters:
E-100:
 • Changed the ammo capacity of the 12,8 cm KwK 44 L/55 gun from 42 to 72 rounds
 • Changed the ammo capacity of the 15 cm KwK 44 L/3 gun from 28 to 50 rounds
JagdPz E-100:
 • Raised the speed of all shells from 850 to 925 metres/second
Maus:
 • Changed the DB 603 A2 engine type from diesel to gasoline
VK 16.02 Leopard:
 • Changed the research price of the VK28.01 from 52100 to 28500 experience points
VK 28.01
 • Reduced the repair price by 60%
 • Changed the declination angle from 8 to 10 grads
VK 36.01 (H):
 • Shell penetration value of Pzgr. 41 HK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch changed from 225 mm to 221 mm
 • Damage, made by shell Pzgr. 41 StK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch, changed from 65 to 165
 • Shell penetration value of Pzgr. 41 StK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch changed from 167 mm to 157 mm
Changes to British Tank Parameters:
 • Price of gun QF 2-pdr Mk. X changed from 3000 to 6000 credits
 • Price of gun 75 mm Vickers HV changed from 63000 to 50000 credits
 • Price of gun OQF 77 mm Gun Mk. II changed from 50000 to 63000 credits
 • Price of gun OQF 17-pdr Gun Mk. VII changed from 60000 to 70000 credits
Conqueror:
 • Price of turret Centurion Mk. III changed from 50500 to 42000 credits
Centurion Mk. I:
 • Price of turret Centurion Mk. I changed from 15000 to 20000 credits
 • Price of turret Centurion Mk. III changed from 32000 to 42000 credits
AT 15:
 • Research price of engine Rolls-Royce Meteor changed from 1900 to 1500 experience points
Changes to American Tank Parameters:

M4A2E4 Sherman:
 • Elevation level of gun 75 mm Gun M3 L/37 changed from -20 deg to -25 deg
T25/2:
 • Tier of suspension T25/2T4 changed from VII to VIII
 • Price of suspension T25/2T4 changed from 19200 to 32720 credits
T82:
 • Price of suspension T82T55E2 changed from 1850 to 740 credits
 • Price of suspension T82T55E4 changed from 740 to 1850 credits
Change to Soviet Tank Parameters:
 • Cost of 37 mm ZIS-19 gun changed from 2560 to 4250 credits
 • Cost of 122 mm U11 gun changed from 59920 to 45920 credits
 • Cost of 85 mm F-30 gun changed from 41000 to 48000 credits
 • Cost of 76 mm S-54 gun changed from 41480 to 40130 credits
 • Cost of B-2CH engine changed from 17000 to 49500 credits
 • Cost of 85 mm S-31 gun changed from 42200 to 49200 credits
 • Cost of 57 mm ZiS-4 changed from 40130 to 41480 credits
Tanks T-20, T-46, T-50-2:
 • Damage dealt by UBR-243SP shell of 45 mm BT-42 gun changed from 49 to 55 hit points
 • Damage dealt by UBR-243SPA shell of 45 mm BT-42 gun changed from 49 to 55 hit points
 • Armour penetration of UBR-243SPA shell of 45mm BT-42 gun changed from 95 mm to 110 mm
 • Damage dealt by UOF-243 shell of 45mm BT-42 gun changed from 63 to 65 hit points
SU-85B:
 • Added M-80 engine
 • Removed GAZ-203F engine
IS-7:
 • Max speed changed from 50 km/h to 59.6 km/h
SU-76:
 • Turning speed of SU-76 suspension changed from 32 to 38 deg
 • Turning speed of SU-76M suspension changed from 32 to 38 deg
Volgende patch - v.0.8.6:http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.


http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tanks | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tanks 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de twee clans wel met elkaar te laten kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen na een paar dagen). Dit channel is niet enkel bedoeld voor Gathering of Tanks leden maar mag door iedere Nederlands sprekende speler worden gejoined. Je vindt hier zowel GoT/GoT2/exGoT spelers of zelfs vrienden van GoT die veelal wel bereid zijn je op weg te helpen, mee te platoonen of gewoon lekker om te kletsen.

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2


Dan is er nog Lowlands Steel [D_TCH]
Momenteel de enige Nederlandstalige clan die zich bezighoudt met Clan Wars in Europa. Lowlands Steel is opgericht omdat er na 2 jaar clan wars nog steeds geen Nederlandstalige clan actief op het Europese gedeelte van de map bezig was. Een paar spelers met ervaring in zowel Nederlandstalige als internationale clans hebben de koppen bij elkaar gestoken, een plan gesmeed en besloten hiermee van start te gaan.

Missie van Lowlands Steel
Onze missie is een Nederlandstalige clan te bouwen en deze te onderhouden, die de focus heeft op het competitief meespelen van clan wars op het Europese gedeelte van de map. En daarnaast een gezond, vriendelijk en gezellig thuis te vormen voor en met Nederlandstalige spelers met diezelfde competitieve gedachtegang.

Wat bieden we aan:
 • Dagelijks clan wars op hoog niveau.
 • Vrijwel dagelijks absolute & champion Tank Companies.
 • Kwalitatief goede spelers met competitieve instelling en clan wars ervaring.
 • Een zeer actieve TeamSpeak server.
 • Gezelligheid & professionaliteit waar nodig.
 • Clan management met ruime ervaring in zowel Nederlandstalige clans als Internationale clans.
 • [b]Wat voor spelers zoeken wij:[/] [list]
 • In het bezit van minimaal 4 primaire CW tanks uit de volgende lijst: T110E5, IS-7, T-57, AMX 50B, Batchat, T62-A, T92, Object 261.
 • De volgende secundaire tanks zijn een pre: IS-4, E-100, M48 Patton, Object 268, AMX50F155, T110E4, Leopard, GW Type-E, Batchat 155, E-50M.
 • Zeer hoge activiteit, niet alleen in clan wars, maar ook daarbuiten.
 • Actief gebruik van zowel TeamSpeak als het forum. Je bent onderdeel van een team en we vinden dat communicatie via het clan channel niet bijdraagt aan het sociale aspect binnen een team.
 • Minimaal 3 avonden per week beschikbaar voor clan wars. Meer is beter!
  Teamplay, zelf reflecterend karakter en vooral de instelling om beter te worden.
 • [b]Wat voor spelers zoeken wij vooral niet:[/] Met de focus op teamplay zitten we niet te wachten op iemand die het 'leuk' lijkt om bij een clan te zitten. We hebben ook geen ruimte voor pure seal clubbers, leuk dat je stats paars zijn, maar we hebben dan liever iemand die tier 10 speelt en daar redelijke damage mee doet. Mensen met lange tenen, structurele klagers en negatievelingen zijn ook niet welkom. [b]Recruitment:[/] Het vinden van de juiste personen is moeilijk. We weten dat stats lang niet altijd alles zegt, en daarom pakken we het net iets anders aan. Om toch een drempel neer te leggen stellen we dat je een Global WN7 rating van om en nabij de 1400 dient te hebben om onder de aandacht van de recruiters te komen. Zij zullen je nader gaan onderzoeken, heeft iemand de juiste tier 10 tanks, hoe is zijn performance en met name average damage daarmee. Als dat in orde is zullen recruit-testers met je gaan platoonen. Zij zullen aan de recruiters feedback over jou als speler geven en daar hangt een advies aan. Aan de hand van al het bovenstaande zal er een oordeel komen. [b]Contact:[/] Recruiters: Simpelenleuk & Nemean Commander: Kaap Of neem contact met ons op door middel van onze TeamSpeak 3 ts3.lowlandssteel.nl [right][jump=top][color=white]Return to top[/][/][/] [/] [td width=15][/]


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
atticus182atticusNL
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
Geitje1Kimm1e
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HeadacheHeadache
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mr_SizeMr_Size
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
pkregtingDeleRT83
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNAFUPanzerPunisher
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
Stitch143stitch143
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
TuintjeA_Fools_Hope
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH

http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Shockwave en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
User schreef op woensdag 24 april 2013 @ 14:51:
Kyozu, je moet bij de 'Notes' in de TS even 'Annihilism' vervangen door 'Shockwave'. ;)
Puik idee..hoewel hij wel nog steeds verantwoordlijk is voor de eerste opzet...

d:)b

[Voor 86% gewijzigd door ShockWave op 24-04-2013 15:02]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Researched:
GW Typ E researched. Undistributed experience spent: 264000. Free Experience spent: 0.
*O* oOo *O*

In de laatste potjes op de GW-Tiger heb ik ook nog met een oneshot een Leopard 1 en met wat meer moeite een Indienpanzer van mijn mastertankerlist kunnen schrappen. :)F

Nog een vraagje over het horizontale bereik van arty.
In de oude xvm 350 test 6 zat in het beeld van je aimcirkel streepjes welke aangaven tot hoever je breedtebereik met je arty was voordat je hull weer mee ging draaien..(nee niet die op de minimap)
Deze zit niet meer in de laatste versie, heb gevonden welk bestand hiervoor verantwoordelijk is in xvm en dat is vehiclemanager.swf
Helaas is de oude niet te gebruiken want dan kent hij de nieuwe tanks weer niet.
Wie heeft hier een goede tip voor om dit weer terug te krijgen.....?

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
BramSd schreef op woensdag 24 april 2013 @ 13:38:
[...]

Nou.... niet echt. Kijk, dit is wat je schreef:

[...]

En dit is wat er uit de wiki komt:

[...]

Wat je verzuimde te vertellen was dat je xp niet hoger moet zijn dan 99% van het gemiddeld, maar van 99% van de gemiddeld behaalde hoogste xp.

Edit: trouwens, Kyozu, welke mods gebruik jij allemaal? Ik zag laatst een replay en ik vond met name je minimap wel handig; dat de laatst bekende positie van een tank weergegeven wordt enzo.
Ik dacht dat dat wel enigszins duidelijk was maar fair enough :)

Mods die ik gebruik:
 • J1mb0's Crosshairmod
 • XVM met de full default config - dit bevat de map waar jij op doelt
 • Statistics Pack
 • Damage Panel
User schreef op woensdag 24 april 2013 @ 14:51:
Kyozu, je moet bij de 'Notes' in de TS even 'Annihilism' vervangen door 'Shockwave'. ;)
ShockWave schreef op woensdag 24 april 2013 @ 15:00:
[...]

Puik idee..hoewel hij wel nog steeds verantwoordlijk is voor de eerste opzet...
d:)b
Inderdaad, bedankt User (gisteren al aangepast) :)
Kojoottii schreef op woensdag 24 april 2013 @ 18:13:
Purchased:
'Leopard 1' successfully purchased. You have spent credits: 6.100.000.

Purchased:
'Indien-Panzer' successfully purchased. You have spent credits: 2.420.000.
De Indien-Panzer ook in de garage alleen de teams gisteren wilden niet meehelpen. Eerste pot >3500 damage in een tier 8 pot en ik stond vervolgens alleen versus 9 tanks terwijl ik nog maar 9% hp had.
4 potjes gedaan maar ondanks mijn dikke potjes toch maar 2 kunnen winnen :+

Creditstekort begint nu toch wel enigszins te komen, kan nog 2 tier 7 mediums kopen, bijna de tier 9 chinese heavy en bijna de IS7.. Eventjes wat prioriteiten stellen ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
De M4 sherman hoor ik hele goede verhalen over net als met de M4 sherman jumbo.
Het zijn mediums maar de jumbo heeft ook nog eens een zeer flinke frontal armor.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
ShockWave schreef op donderdag 25 april 2013 @ 01:44:

Nog een vraagje over het horizontale bereik van arty.
In de oude xvm 350 test 6 zat in het beeld van je aimcirkel streepjes welke aangaven tot hoever je breedtebereik met je arty was voordat je hull weer mee ging draaien..(nee niet die op de minimap)
Deze zit niet meer in de laatste versie, heb gevonden welk bestand hiervoor verantwoordelijk is in xvm en dat is vehiclemanager.swf
Helaas is de oude niet te gebruiken want dan kent hij de nieuwe tanks weer niet.
Wie heeft hier een goede tip voor om dit weer terug te krijgen.....?
Heb wat gevonden..
Granpa's kiss artillery traverse

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kaap schreef op donderdag 25 april 2013 @ 10:08:
[...]

Hoelang heb je niet gespeeld :? Assault en Counterattack zitten er toch alweer een hele poos in. Je kunt ze in de instellingen ook uitschakelen.
Hij is net begonnen en je unlocked die modes pas op tier 3 en 5 (als ik het me goed herinner)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Prokhorovka encounter is inderdaad nieuw :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nee hoor lang niet de enige maar sommigen van ons spelen al 2+ jaar O-)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Kaap schreef op donderdag 25 april 2013 @ 14:22:
Een Siema divisie kon ook niet echt uitblijven natuurlijk...
Daar liggen dus Snafu/Panzerpunishers roots....
Ik zeg ban op die clan voor het pikken van een logo.. O-)
VasZaitsev schreef op donderdag 25 april 2013 @ 14:31:
Trouwens ook een leuk potje met het vergeten monster: De KV-2.

Hij is dusdanig vergeten, dat mensen niet meer weten dat ik een 22 sec reload heb, waardoor vijanden soms wachten tot ik peek a boo doe, nou, best, dan two shot ik je toch in je Tiger :+ . Ook weten heel wat spelers niet dat dat monster gewoon 800hp schade kan doen doen: een KV-1s wilde op mij schieten, laat zijn zijkant zien: oneshot. Een Cromwell wilde mij flanken: oneshot.

Dat ding blijft gewoon geweldig, ik snap niet waarom hij bijna uitgestorven is.
Ik snap wel waarom je hem bijna niet meer ziet, de lijn loopt niet handig door naar een tank maar naar een arty.
De KV-2 komt uit op de S-51 en de T150 terwijl je van de KV1 ook naar de T150 kan.

Om nog even op het wat heb je aan tier X in de garage staan of wat heb je nog te doen in te haken ...mmm eens denken
In garage:
Maus, E-100, IS-7, IS-4, T110e5, Batchat, T-62, M48 Patton (grafding maar wel eens gebruikt in clanwars) en sinds vandaag GW- type E.... *O*
Unlockt en nog moeten kopen:
AMX 50B, E-50M (twijfel over deze aangezien de crew nu in de 3002DB zit voor de Leolijn maar heb nog een Löwecrew over met aardig wat skills).

Momenteel mee bezig in volgorde van meest naar minst belangrijk:
T-28 Proto unlock van de T28, sidestep (T30 al unlockt maar pas weer belangrijk als proto full res. is).
T34-1 nog 10K tot de t34-2 dan ff in de ijskast.
China 110/Conqueror.
ISU 152.
Centurion Mk. I
Ferdinand, deze staat ergens ver weg achterin mijn garage met 80K+ xp en die lijn komt uit op iets wat ik niet meer wil dus al heel lang niet meer gespeeld.
Mischien maar eens oppakken en de Jagdtiger researachen zodat de ferdi de deur uit kan.

[Voor 31% gewijzigd door ShockWave op 25-04-2013 15:04]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ashrah schreef op donderdag 25 april 2013 @ 14:17:
Niet lang meer denk ik............
Hopelijk doet Wargaming er wat mee want dit is gewoon stelen van andermans logo :)
BTU_Natas schreef op donderdag 25 april 2013 @ 15:00:
@ Redwing

Ik vind dus 20min geleden uit dat de Noobmeter bestaat.

Ik dacht dat ik maar een gemiddelde speler was.. maar de rating van mijn laatste 1k battles laat een ander beeld zien.. Apart.
Nu weten veel mensen hier wel dat ik statsgeil ben maar ik vind het ook altijd erg leuk om mijn progressie te volgen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Vind ik helemaal niet slecht, mijn fans zijn snelle leerlingen ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Kyozo is de alterego van Kyozu op de eu server......hij wilde zijn stats niet naar beneden halen tijdens het spelen van arty.. :+

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nee hoor ook op de EU want die is van mij :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mr_Size schreef op donderdag 25 april 2013 @ 20:18:
Nog ff over die mods, die bij mij nog steeds niet goed werken.

Met JSGME zet ik de mods, XVM en Jimbo, aan. Eerst doe ik XVM, vervolgens Jimbo en dan krijg ik deze melding: Folder "res_mods\0.8.5\gui\flash" has already been added by the "XVM" mod. Enabling this mod may have adverse effects on your game.

De CH mod doet het prima, XVM niet. Sommige delen wel, zoals de dmg die je doet wordt anders weergegeven en bij het cappen zie je hoeveel tijd er nog resteert. Maar winrates van spelers zie ik nooit. XVM stat.exe en XVM.log staan gewoon in m'n WoT folder. Dokan is geïnstalleerd en de Dokan mounter service draait.

Zie ik nog stappen over het hoofd?
Je start de game wel altijd met XVM-stat?

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mr_Size schreef op donderdag 25 april 2013 @ 20:26:
[...]


Yes :) Dat had je me al geleerd 2 topics geleden :p
Heb je wel een config (de Full EN Config die meegeleverd wordt vind ik erg fijn) in de modmap erbij gezet?

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mr_Size schreef op donderdag 25 april 2013 @ 20:33:
Hm apart, NA de match zie ik wel stats nu:

@Psycho, ja ik heb de config van WslY erin staan, die staat dus, omdat ik JSGME gebruik in: World of Tanks\MODS\XVM\res_mods\0.8.5\gui\flash

edit: ok, de stats die ik op het screen hierboven zie, heb ik ook aan het begin van de match. Ik kan alleen nog niet per player de winrate zien.
Vreemd...

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dat is lekker dan.. ik begreep 7u 's ochtends maar goed.. :X

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
VasZaitsev schreef op donderdag 25 april 2013 @ 19:50:

Is de Cromwell ook zo leuk als de Crusader en de Cove?
Veel leuker, snelle tank leuk hulldown en als de vijand zijn loop naar jou toericht gewoon wegrijden en op een later tijdstip terugkomen nadat je eerst ff ergens anders hebt lopen trollen.
Mr_Size schreef op donderdag 25 april 2013 @ 20:18:
Nog ff over die mods, die bij mij nog steeds niet goed werken.

Met JSGME zet ik de mods, XVM en Jimbo, aan. Eerst doe ik XVM, vervolgens Jimbo en dan krijg ik deze melding: Folder "res_mods\0.8.5\gui\flash" has already been added by the "XVM" mod. Enabling this mod may have adverse effects on your game.

De CH mod doet het prima, XVM niet. Sommige delen wel, zoals de dmg die je doet wordt anders weergegeven en bij het cappen zie je hoeveel tijd er nog resteert. Maar winrates van spelers zie ik nooit. XVM stat.exe en XVM.log staan gewoon in m'n WoT folder. Dokan is geïnstalleerd en de Dokan mounter service draait.

Zie ik nog stappen over het hoofd?

edit: ik gebruik nu de config van WslY en dat ziet er al beter uit, zo is bijv. m'n minimap nu anders. Stats zie ik echter nog steeds niet, wel dit:

[afbeelding]
Helaas heeft Jimbo's dit keer een bloatwareversie gemaakt van zijn crosshairmod en allerlei xvm bestanden en eigen xvm configfile toegevoegd aan zijn mod, als je deze dus toevoegd na xvm dan krijg je die meldingen.
Heb zelf ook alles uit jimbo's gesloopt wat dan ook niks te maken heeft met een crosshair aangezien ik graag mijn eigen xvm configfile wil gebruiken.
Geeft JSGME alleen een folder aan die er al staat door een eerdere mod dan kan je dat zonder problemen overschrijven, files in een folder gaat een zooitje worden.

[Voor 4% gewijzigd door ShockWave op 25-04-2013 21:52]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Mr_Size schreef op donderdag 25 april 2013 @ 21:51:
[...]

Ok, en welke files zijn dat dan precies O-)
Ik heb alleen nog de bestanden die beginnen met crosshair (6 stuks) de rest heb ik verwijderd, mod werkt verder gewoon.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dat was inderdaad iets van XVM en J1mb0's door elkaar inderdaad ;)
Vind het nog steeds enigszins vreemd waarom je de stats niet doorkrijgt alsof je toch iets mist...

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
nevermind.. 8)7

[Voor 87% gewijzigd door ShockWave op 26-04-2013 00:34]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
We kunnen lang lopen discussieren wat nou 07:00 19:00 am/pm is de daily's worden sinds 8.5 gewoon om 19:00 21:00 uur onze tijd gereset...
Er zal dus wel iemand de klok 12 uur verkeerd hebben gezet.

Vanaf dit bericht gaat er een discussie beginnen op het officiele wottopic, moet hem zelf nog lezen dus weet niet waar het naartoe gaat.

klikerdeklik

[Voor 43% gewijzigd door ShockWave op 26-04-2013 01:11]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Antrikko schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 09:16:
[...]


En dan bv de weekendspecial missen?
Nee ik vind het niks zo vroeg, al helemaal niet omdat ik vaak pas 's avonds laat begin.
Dit inderdaad, 's ochtends vroeg om 7u had ik nog wel enigszins begrepen maar 21u is echt een idiote tijd :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
tomemming schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 09:45:
Ik weet niet of mensen dit al door hadden, maar hierbij nog een link voor 300 gratis gold ;)

http://worldoftanks.eu/news/6960-change-your-password-event/
Deze had ik al door maar je spreekt over nog een link voor gratis gold, ben benieuwd welke nog meer dan?

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
mhindrik schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 10:30:
[...]


http://wiki.worldoftanks.com/Maps#Redshire

Als je bij 1 spawnt (zuiden positie) en je gaat richting de A kant (links dus).
Dan zijn de heuvels, die je onderweg tegenkomt, ook net iets meer geglooid dan eerst.
Dit geeft meer mogelijkheden voor hulldown.
Die was vorige patch al aangepast (of zelfs die patch daarvoor) als ik mij niet vergis.

De nieuwe map heb ik nog niet gezien maar daarentegen heb ik de afgelopen 2 dagen ook maar 8 potjes in totaal gedaan. Waren wel zeer fijne potjes :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Die x2 crew experience is zeker nice!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
[YouTube: http://youtu.be/tmSfDfc8KjI]

Mooi filmpje van de soundmod die ik gebruik..

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
eL_Jay schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 14:47:

@ Jandeman, (uit je berichten maak ik op dat je nog een redelijke newbie bent, no offense meant) mocht je wat basics willen leren, dan kun je me een DM sturen en dan wil ik wel een platoontje met je doen om je wat basic tips te geven.

Edit, dat geld overigens voor iedereen (newbies) die de basics graag iets sneller onder de knie willen krijgen. Stuur me een DM en ik probeer tijd te maken voor een platoontje (heb overigens geen premium, dus met zijn 3en kan niet en ik heb geen tier 1 tanks)
Sinds 8.5 kan je zonder premium ook 3 man platoon maken ;)

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
User schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 16:08:
[...]
http://irc.tweakers.net/wot

Kyozu is vergeten een topicwarning aan te maken. :+
Consider it done, was ik inderdaad vergeten :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Lief dagboek vandaag gingen we samen op oorlogspad.....ja met jou mijn fijne VK3002DB
of moet ik je voor nu nog maar even VK 30.02D gaan noemen.
Vindt veranderingen ook niet fijn en al helemaal niet op het laatste moment.
We hebben veel meegemaakt en spannende momenten beleefd, helaas ook soms domme dingen gedaan in de afgelopen tijden.
Je begint nu al aardig versleten te raken en kreeg net bericht vanuit de garage dat ik je in kan ruilen omdat er een nieuwer model voorhanden is.

Ik zal het je voorlezen,
Researched:
Indien-Panzer researched. Undistributed experience spent: 81100. Free Experience spent: 0.


Onze tijd samen is gekomen en ga je binnekort inruilen sorry... ;w
Onderhand aan de andere kant van de map.
Kameraad van mij, je turret is leuk om de vijand te laten bouncen maar je hull..pffff
Je bent een medium maar je liet je vandaag inhalen door zo'n inferieure VK30.01P die een level lager zit en je liet je zelfs door zo'n tank tot schroot verwerken toen je er een tegenkwam van de tegenparty??? :F
Je aimtime, reloadtime en snelheid zijn leuk voor een heavy maar niet voor een medium.

Daarom heb ik besloten tot het volgende;
Researched:
T-34-2 researched. Undistributed experience spent: 105000. Free Experience spent: 0.


Ik laat je achter in de velden en ga voor je opvolger. }:|

[Voor 31% gewijzigd door ShockWave op 26-04-2013 17:39]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kaap schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 17:50:
Wat zijn trouwens een beetje de betere TC's om in het weekend proberen bij te komen :?
Alphadawg is erg aardig en zijn TCs zijn meestal prima.
ArturS weet wat hij doet en de sfeer in zijn TC is altijd erg vriendelijk en relaxed.
Als je Fins niet erg vind is Muppetti en zijn TCs prima te doen al willen ze dus niet altijd moeite doen om Engels te praten. Ploppi is erg kieskeurig en kan flink uit de hoogte doen maar hij kan het opzich wel (al zijn de eerste 3 beter/relaxter).

Anderen schieten me zo even niet te binnen behalve een aantal die op het moment ook vrijwel geen TC meer leaden zoals D0vakhiin, Vonrox en (Runze) / IzNoGood.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kaap schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 19:09:
[...]

Die ArturS krijg ik wel bizar veel search results van terug. Kun je iets duidelijk zijn :?

Jij runt verder ook nooit meer TC\'s?
My bad was nog de h vergeten: ArthurS

Nee, sowieso vind ik Champion de laatste tijd ten opzichte van publics niet meer zo heel erg interessant. Teamplay etc is wel leuk maar als iedereen steeds maar 1k damage kan doen waar je in publics 4k damage doet vind ik dat laatste een stuk spannender en uitdagender. Daarnaast gewoonweg op het moment te druk met de studie waardoor ik uberhaupt niet echt aan spelen toe kom omdat ik naast de volle dagen ook nog 's avonds moet studeren voor een hertentamen. Ben al blij dat ik af en toe even CW en 2-3 potjes extra mee kan pikken :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Joindry schreef op vrijdag 26 april 2013 @ 21:02:
Nop nog steeds niks, is echt gewoon te druk nu. heb me kunnen registreren maar raak niet meer op de site om me in te loggen...

Weet er trouwens iemand wanneer we eindelijk onze beloning gaan ontvangen voor het verzenden van ons verjaardagskaartje? Is intussen toch al even afgesloten...
Ze hadden duizenden kaartjes binnen gehad dusja :P

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
ed31 schreef op zaterdag 27 april 2013 @ 09:17:
In het kader van "ook eens proberen een inhoudelijke discussie opstarten" het volgende:

Ik ben van nature enigszins tegendraads, dus ook in WOT......
Jij enigzins tegendraads....niks van gemerkt.. ;)

Ook ik houd de minimap in de gaten en kijk of er een flank wordt opegelaten, dit wil niet zeggen dat ik altijd maar de lege flank ga verdedigen omdat een ander het niet doet.
Vaak merk ik al aan hoe een lemmingtrain zich gedraagd of we een match kunnen winnen.
Reageerd er namelijk niemand op een ping op de map of hulpgeroep van mijn kant dan ga ik gewoon lekker met de lemmingen mee en blijf wat achter.
Mijn motto is als er niemand in de lemmingtrain reageerd dan spelen ze 9 van de 10 keer niet als teamspelers maar als individuen en worden ze toch als easy targets opgerold door enkele tanks van het enemyteam.

Op Highway die jij benoemd komt dat idd zeer vaak voor heel veel matches rijdt bijna iedereen naar de citty en weinig tot geen naar de brugkant vooral vanuit de zuidbase.
Sta ik daar in de zuidbase dan blijf ik vaak wat hangen op de heuvel richting de stad om te supporten tenzij ik met een platoon ben welke ook richting brug gaat.
Ik kan dan beide kanten op mocht het fout gaan.
Dit is al meerdere keren voorgekomen en dan kan ik terug om vanuit dat gat bij de base te spotten en te snipen omdat de brugkant is gevallen.
Murovanka..... zuidbase, magical forrest for me hoor ben niet zo van dat hoekje op A9.
Noordbase precies zo maar dan wel met een medium, zit ik in een heavy dan toch echt richting A9.
Het hangt gewoon af per tank wat ik ga doen.

Welke kant ik opga hangt ook waar ik ongeveer in de base sta, als ik rechts sta en ik wil ook naar rechts en rijdt die kant op maar merk na verloop van tijd dat de andere zijde volledig open ligt dan ga ik echt niet terug.
Heb door schade en schande geleerd dat als je voorop rijdt en je keert om om dan toch maar de andere kant op te gaan je niet op tijd bent om in cover te komen voordat je bent gespot.
Enemy arty is op dat moment niet vriendelijk voor je en kan je helemaal niks meer voor het team.

Loop jij als enige of met minimale bijstand een flank tegen te houden en de lemming aan de andere loopt GG te spammen dan moet je maar zo denken dat JIJ in potentie meer damage hebt gedaan omdat hun de targets moesten verdelen over 10 man en jij maar over 1/2/3.
Dus meer credits en xp voor jou.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
wijzigen van de dailydoubletijd??

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
ed31 schreef op zaterdag 27 april 2013 @ 10:42:
[...]


Het zal 21u zijn geweest. Dat is ook de aangekondigde tijd.
Ik logde rond 21.45u in en kon alles weer dubbelen
Aangekondigde tijd met de patch was 07:00 cest (gmt+2) en dat is naar het idee van vele toch echt 09:00 nl tijd en niet 21:00...

Wat een prutsers zeg bij WG het regeltje waar stond dat de tijd werd aangepast naar 07:00 is totaal verdwenen van de page waar het stond.
http://worldoftanks.eu/news/7026-version-85-be-released/
Stond onderaan bij de clanwars...
Motto: "If we cant fix it just delete it and hope no one wil notice it anymore after a while"???

edit: nog wel op het officiele forum gevonden in een bericht.
Please note that once Version 8.5 has been implemented, the time at which a 'new day' begins will be changed to 07:00 CEST (GMT +2).

The beginning of a new day determines the reset of :
Daily limit for tank purchases
XP Multiplier for the first win of the day.
Daily limit for maximum amount of tanks that can be sold
Daily limit for maximim amount of reports that can be submitted via client
Daily limit for recruiting of crews with 50% skill level

[Voor 58% gewijzigd door ShockWave op 27-04-2013 10:57. Reden: aanvulling]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Mr_Size schreef op zaterdag 27 april 2013 @ 14:14:
[...]


Het heeft helaas bij mij niet geholpen. Ik heb dat bestandje gedownload en geïnstalleerd, maar het probleem bestaat nog steeds. Ik zie [ ] staan op de plek waar de rates en % zouden moeten staan..
Volgens mij heb ik dit ook wel eens gehad en dat lag eraan dat xvm geen contact kreeg met de server.

Heb je een firewall?
Gooi daar eens de xvm regels uit dat ze contact mogen maken met internet.
Hierna pc opnieuw opstarten en xvm opnieuw opstarten en als je een popup krijgt weer toestemming geven voor xvm.
Dit heeft bij mij een aantal keren geholpen omdat mijn firewall geen popup gaf dat een wijziging in het programma had plaatsgevonden en hij dus geen internettoegang gaf aan de nieuwe versie.

succes. d:)b

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
:F :Z

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
ed31 schreef op zaterdag 27 april 2013 @ 09:17:
In het kader van "ook eens proberen een inhoudelijke discussie opstarten" het volgende:

Ik ben van nature enigszins tegendraads, dus ook in WOT......
Je zou het in WOT ook kunnen noemen dat ik de minimap goed in de gaten houd en de zwakke plekken altijd opvang ;-)

Hiermee bedoel ik dat ik ALTIJD degene ben die alleen of met te weinig support aan een bepaalde kant van een map sta omdat alle anderen de leuke kant opzoeken. Als voorbeeld noem ik even Ensk waar iedereen de stad induikt en het veld altijd weer open gelaten wordt, of Muravanka waar de meesten het bos vermijden, highway waar ook in 90% van de gevallen de meesten de stad inrijden, westflank én brugkant volledig open latend.

Ik (met hulp van een enkeling) staan ons rot te verdedigen, terwijl ze aan de andere kant de vijand oprollen en lekker doorrollen richting cap om dan vervolgens te gaan roepen "GG".....
Ja, duhhhhhh als wij gewoon meegereden waren met de lemmingtrain had er helemaal niemand geroepen "GG" en hadden we halverwege weer als een gek terug gemoeten omdat we gecapped werden.

Hoe ervaren jullie dit? Rij je gewoon naar je favoriete kant van de map, of hou je 't in de gaten, keer je om of weiger je alleen een kant te verdedigen?
Mijn gevoel is dat je het wel in de gaten kunt houden, maar iets erover in de chat roepen is 99% zinloos. Het gebeurt zelden dat er iemand anders wakker is en zich "opoffert" om de ondankbare taak van het verdedigen op zich te nemen.
Situational awareness is een goede eigenschap, nu strekt dat natuurlijk verder dan enkel de positionering van je team en 'gaten' herkennen. In zulke gevallen bekijk ik altijd de situatie omdat als je ziet dat de linkerkant goed gepushed wordt en er een aantal toch 'slacken' en dus dichtbij de basis verblijven ga ik mooi met de push mee. Echter als er, zoals in jouw voorbeeld gebeurd, niemand op de green is dan kun je daar best naartoe gaan maar vraag je af hoe kun je dat het beste verdedigen/dichthouden. Een spot bijv. die op tijd geleverd wordt is onwijs handig ook al ben je in je eentje. Belangrijker is te bedenken of jij die moet gaan leveren? Want je komt er niet meer weg wanneer de tegenstander merkt dat je alleen bent (altijd uitgaan van 'slimme' tegenstanders tot het tegendeel bewezen is) en als jij dood bent wie doet dan nog het werk op die flank?

Zoals je ziet, ik kan niet echt een eenduidig antwoord geven, niet voor niets dat goede FC's een goed adaptief vermogen hebben om maar te kunnen anticiperen op de tegenstander en verschillende situaties :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Je moet echt een platoon hebben met het liefst 3 man om voldoende invloed te kunnen uitoefenen :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Fest schreef op zaterdag 27 april 2013 @ 22:03:
[...]


Is dat een uitnodiging? :P
Zometeen kunnen we best even samen spelen ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mijn top is 10 op de 110 waarbij ik ook nog alleen stond tegen 4 op het einde :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
10 met de T29, heerlijke tank

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Chaoss schreef op zondag 28 april 2013 @ 11:08:
Wat betreft het niveau, ik ben zelf blijkbaar een newbie omdat ik op tier 5 speel :P maar imho zou je toch vrij snel moeten snappen hoe het spel werk en wat handig is.... daar hoef je geen tier 6-7+ voor te zijn. Eigenlijk snapt niet iedereen vanaf het begin dat het niet slim is om allemaal 1 kant op te rijden of een basis totaal niet te verdedigen etc. Dat is gewoon common sense wat de meeste niet hebben en heeft weinig met je level te maken, het verschil zit hem er imho in dat je zowel in de lagere als hogere Tier's ontzettend veel lui heb die het spel "gewoon even uit proberen" of compleet egoïstisch zijn en de situatie bewust negeren etc. Vanaf een Tier 3-4 moet je al aardig doorzetten je premium tank gebruiken om nog verder te komen zonder er voor te betalen op tier 4 moet je al grinden voor je credits (als je geen goud koopt) dus op de hogere levels krijg je steeds minder meer lui die zomaar wat aankloten en het nog steeds niet snappen omdat het weinig moeite kost om zover te komen door het gebruik van een bot.

Gisteren nog in die nieuwe map "pearl river" (ofzo?), die tanks staan bij de start allemaal 1 kant op gericht maar als je die map ook maar 1 of 2 gespeeld hebt dan weet je dat je er een stuk of wat tanks (liefst 5-6) gelijk moeten omdraaien om over die brug te gaan en dan achterom want daar komen eigenlijk altijd een stuk of wat vijanden die anders zo je basis binnen stormen. Ik ga meestal die kant op omdat daar vaak te weinig tanks heen gaan, gister was ik de enige die zich omdraaide, meestal gooi ik er dan een SOS uit en dat werkt vaak wel, dit keer was er 1 andere tank die na 3x een SOS dacht misschien is het handig om die kant op te gaan. Nouhja met zijn 2;en konden we dus niets tegen die 6 tanks die daar achterom kwamen en die match was in no-time verloren gewoon omdat men (bewust?) niet op wil letten en je SOS negeert.

En als ik die SOS gebruikt echt in een moment van nood dan wordt ik ook vaak genegeerd ik heb het mee gemaakt dat 2 tanks die in mijn buurt stonden terwijl ik een SOS bericht deed omdat ik door 2 tanks werd aangevallen gewoon om het hoekje bleven staan terwijl ze niet in gevecht waren, erg irritant en vanaf hun kant egoïstisch maarja ik wil ze ook niet op kosten jagen dat ze dammage ontvangen want dat kost credits. Als ik een SOS in de buurt krijg zal ik altijd proberen diegene te helpen, je kan beter beide met 50% overblijven dan je medespeler dood en jij 100%, maar mensen zijn nu eenmaal egoïstisch maar dat heeft weer weinig met WoT te maken.

Iedereen mag het spel spelen zoals hij wil, blijkbaar zijn er genoeg spelers die maar wat aankloten en helemaal hun eigen ding doen, prima dat recht hebben ze maar ik kan me niet voorstellen dat dat na een paar Tiers nog leuk is.

Aan de andere kant krijg ik ook wel eens het idee dat sommige spelers van je verwachten dat je elke map tot in detail kent, van alle tanks weet wat hun weak spots zijn, je precies moet doen wat er van jouw (adhv de tank waarmee je speelt) verwacht wordt, je alle tutorials van WoT academie hebt bekeken, je verdiept hebt in strategieën etc. Als dat je manier van spelen is prima dan moet je vooral zo ver gaan. Maar voor andere is het maar een spelletje.
Fixed.. ;)

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mapkennis komt mijn inziens na common sense en zoals Shockwave al 'zei' is dat iets wat sommigen gewoon niet blijken te hebben. Daarentegen heb je ook genoeg lui die denken 'f* this, de rest speelt idioot waarom zou mijn normale bijdrage wel kunnen helpen', zo'n instelling waarmee je dus nooit een battle zult kunnen winnen. Niet om Chaoss of andere nieuwe spelers af te schrikken (het is en blijft gewoon een mooi spel vooral als je je niet laat opwinden ;)) maar dat gedrag zie je zelfs in tier 10 potjes (waar veel mensen dus over vallen).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
mad_max234 schreef op zondag 28 april 2013 @ 11:25:
Edit/
Eigenlijk is het achterlijk dat spel zo in elkaar is gezet dat teamleden moeten kiezen of team helpen en wellicht verlies maken(vanaf tier 7 ongeveer gaat dat rol spelen) of niet helpen omdat het wellicht geld gaat kosten. Dat is totaal niet bevorderlijk voor de team based gameplay, in teamspel zou dat geen keuze behoren te zijn, alles behoort team gericht te zijn.
Als je iemand goed helpt en je doet een redelijke dammage dan maak je altijd wel winst of je speelt quite ook bij een loss(tot tier 8 ongeveer).
Wat mij gewoon opvalt is dat er spelers zijn die als angsthazen achter een rots/huis of in de base blijven hangen ook al sta de rest van het team aan de andere kant van de map bij de enemy base.
Het kan maar net zijn dat die tank het verschil kan betekenen tussen winst en verlies omdat hij nog een volle hp pool heeft.
Je ziet ook dat men met 100%hp ook niet bereid is om maar 1 klap te vangen zodat de enemytank geswarmd kan worden.

@Chaos
Wat betreft het minder aankloten in hogere tiers...
Zat net in een potje op widepark waarbij de MM best wel gefaald had door aan allebei de kanten een tier X te matchen en de rest tier VIII en VII.
Je zou zeggen dat dat voor onze E100 een match made in heaven zou moeten zijn......
Helaas hij behaalde met 5 shells 2 hits en 546dmg voordat hij dood ging, de vijandelijke IS-7 zat aan de andere kant van de map dus daar lag het niet aan....die hebben wij met ons platoon van tier VIII's gesloopt })

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Anoniem: 512842 schreef op zondag 28 april 2013 @ 13:37:
Wanneer spelers echter niet eens hun best doen om een wedstrijd te winnen, kan ik me echt opwinden. Zo zie ik wel eens dat onze basis gecaptured word, en dat de tank die er het dichtst bij staat zo snel mogelijk wegrijdt ipv de basis verdedigt. En alleen maar omdat 'ie bang is virtuele schade op te lopen en virtuele credits te verliezen. Als je zo je hogere tiers moet spelen, speel ze dan niet. Of speel een moneymaker tussen elk potje zodat je op hogere tiers wel gewoon je team wilt/kunt helpen.
Jaaaa daar heb ik de meeste hekel aan of kan ik mijn kop wel stukslaan op de toetsenbord.. |:(
Hele battle niets doen op de base of in de buurt en als er een rood vlekje verschijnt snel wegrijden zodat ik dan weer vanaf de andere kant van de map terug kan rijden en niet meer op tijd ben voor een capreset. ;w

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
dr34m3dd schreef op zondag 28 april 2013 @ 16:42:
Weet iemand waarom ik geen service record meer heb van mijn wins/loses?
Je moet even iets specifieker zijn in wat je bedoeld.
Welk service record, die na je battle, diegene van al je battles????
Welke mods heb je draaien?
Sinds wanneer zie je het niet meer?
Etc, etc, dan kunnen wij mischien wat sneller een antwoord voor je verzinnen.

[Voor 18% gewijzigd door ShockWave op 28-04-2013 16:55]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
dr34m3dd schreef op zondag 28 april 2013 @ 16:54:
Al mijn battles.
Dat altijd rechts onderin staat bij notifications
Zie mijn editted post boven, dit is namelijk weer een bericht waar we/ik niks mee kunnen.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
is een mod.

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
die jij zelf ooit hebt geinstalleerd en het nu waarschijnijk niet meer doet.

[Voor 42% gewijzigd door ShockWave op 28-04-2013 18:00]

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
GoT is wel erg sociaal atm... :+ of HARD... _O-

Star Citizen referralcode


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Maar het blijft jammer voor je...zal mij benieuwen hoelang Muphus het uithoudt.... :X

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wiskid schreef op zondag 28 april 2013 @ 17:51:
[...]


Denk dat je even met coyotee moet praten, die heeft waarschijnlijke wel toegang tot het juiste gedeelte van het forum. Van wat ik gehoord heb haalde je toch niet het juiste niveau in tc/cw, ze zijn van daag de dag strenger op spelers dan vroeger, als je ziet dat de mensen die vrijgoed waren in mummy er nu uitgekickt worden.

Meteen maar een waarschuwing voor de gene die ook graag naar PTS willen, zorg dat als je platoont, tc, cw speelt je optimaal resultaat boekt.

PS had je het aan Lukas gevraagd? van hem zou je een fatsoenlijk antwoord moeten krijgen.
Wie ben jij ingame als ik vragen mag? Ben ik wel benieuwd naar, kunnen er in principe in PTS maar een paar zijn ;)

Dat is denk ik ook de reden waarom ik nog recruit ben bij PTS, met 2-3 testers ging het zo abnormaal bagger met veel pech dat die wel een nee vote hebben moeten geven :P
Nemean schreef op zondag 28 april 2013 @ 18:26:
[...]

Geen HAMI hoop ik? :9

Je zou bij Eye for an Eye kunnen kijken is volgens mij ook een zeer goed team, zie QV ook vaak voorbij komen en anders zou je kunnen kijken bij e-penis clan (322) maar dan moet je tegen LiveIT kunnen.
EFE vind ik zelf soms een beetje rare sfeer hebben hangen, wel wat prima lui hoor maar heel veel van de PTS mentaliteit verschilt het niet. Is QV niet enkel Duits? LiveIT mag op de fora wel gek doen maar verder best een prima kerel als je het mij vraagt :)
wsLy schreef op zondag 28 april 2013 @ 20:50:
Ligt het aan mij of is er iets mis met de cap van Prokhorovka op encounter? Lijkt net alsof deze een stuk sneller gaat dan op andere mappen... Iemand dit nog opgevallen?
Met 3 man was die binnen anderhalve minuut klaar merkte ik. Was ik gisteren goed bezig op de Indien hebben er een drietal gecapped zonder maar iets aan de battle bij te dragen, mijn platoon had makkelijk nog 2k damage extra uit kunnen delen!

Dan nog iets heel anders! Met ESL de 7e plek weten te bemachtigen en 100 euro voor het team gewonnen! Wel veel gold op weten te strijken en al vaker in de top 16 beland maar dit is pas de tweede keer dat we de top 8 bereiken. Wederom die Virtus.Pro die de weg voor ons blokkeert!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
djengizz schreef op zondag 28 april 2013 @ 21:20:
[...]

Nice, wij mochten in de derde ronde vs RedRush :(.
Ik las het vanmiddag ingame inderdaad, erg zuur want die Russen zijn allemaal heel goed.
Wij hebben nog wel een ander team van KAZNA met een erg leuke surprise attack gepakt op Mines. Dat is ook een erg goed team dus dat was wel lekker :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Volgens mij is er niks verandert aan de T34 met 0.8.5 dus waarschijnlijk gewoon veel pech.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
dr34m3dd schreef op zondag 28 april 2013 @ 23:11:
Ze mogen niks aan de premium tanks veranderen, je hebt ervoor betaalt. Ook heb je je recht om je geld terug te krijgen als ze de tank veranderen.
Uhm kan me 2 ninjanerfs herineren op mijn Type59.
Deze waren niet aangekondigd maar wel zeer merkbaar ingame, de grootste die opviel was dat hij ineens heel log aan ging voelen en niet meer snel en wendbaar was.

En het terughalen van geld........succes in Rusland :F
DanielWW2 schreef op zondag 28 april 2013 @ 23:13:
Ik heb ook eindelijk maar een WoT geinstalleerd. Ik zat al een tijdje ernaar te kijken maar ik had nooit de tijd om het te proberen tot dit weekend. Nou ik vind het toch redelijk geweldig tot dusver.


Dan ook nog wat vragen.
Ten eerste heb ik al gekeken naar de gold ammunition en ik zag dat je die ook kan kopen met credits. Nou hoe de hell koop je die want als ik naar het menu ga dan kan ik ze niet kopen? Niet met gold of credits? :S
Tweede vraag. Is het uberhaupt de moeite om dit soort ammo to kopen?
Als eerste welkom in de wereld van WoT en heb je de openingspost al doorgelezen?

In de servicetab moet je eerst de slider verplaatsen of op de pijltjes klikken om je huidige ammovoorraad wat te verlagen omdat je maar een max aantal shells mee kan nemen.
Dan kan je de premiumshells laden, deze staan eerst op goldwaarde maar via de dropdownbox kan je ze ook op credits zetten, hierna op accept klikken rechtsonder.
Let wel dit zijn prijzige shells en vooral bij autoloaders niet betaalbaar tov de inkomsten.
Je crew is ook nog geen 100% waarschijnlijk dus schiet veel mis wat zonde is.
Premium ammo is ook geen 100% penetration/damagedealer ook deze kunnen bouncen en 0 dmg hits doen.

Imo is premium ammo vanaf tier 7 wel te doen, schiet zelf met mijn pzIV (tier V) met derp en premiumshells maar moet soms wel eens bijbetalen en draai op credits dus verlies.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Zaterdag was best wel drama maar dat kwam door een slecht TC maar gisteren voor ESL nog een zestal potjes gedaan die wel erg lekker gingen :)
De 50 100 in publics is soms wel echt match bepalend!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dat is dus niet echt opgeschoten dan :P
Zaterdag kopte ik nog de ene na de andere 1600+ exp pot binnen totdat Coyotee erbij kwam >:)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Vaak zo de laatste tijd, Maandag is de laatste dag van de special + het is nu ook nog eens vakantie voor sommigen ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Knowuse schreef op maandag 29 april 2013 @ 13:04:
[...]

Ja, dat zou natuurlijk leuk zijn, ik baal er ook van als ik goed speel en er weinig voor terug krijg (alhoewel een goed verlies potje me some nog 1k xp opleverd). Maar het probleem is natuurlijk hoe definieer je goed spelen? Heeft iemand die solo een flank beschermt en daardoor weinig damage doet, slechter gespeeld dan diegene die met in een lemming train een beetje schiet op alles wat beweegd.
Dat zou je kunnen ondervangen door een simpele extra berekening toe te voegen.
Heb jij xx% meer damage dan het gemiddelde van je team krijg je een bonus. Al is die bonus maar tot max 250 exp dan schiet het wel aardig op en wordt je al wat meer beloond voor je acties :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
belgian1 schreef op maandag 29 april 2013 @ 13:22:
[...]


En hoe ga je dan je low tier scouts belonnen als ze hun scouting job goed uitvoeren?
Misschien via damage to spotted targets?
Goed punt maar inderdaad spotting damage is wel een aardige als dat bijv. 100% is van de gedane damage in het team dan ook 250 exp erboven op.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Knowuse schreef op maandag 29 april 2013 @ 13:50:
[...]

Opzich zou dit een betere oplossing zijn omdat iedereen in het winnende team beloond wordt en de toppers van het verliezende team. Denk zelf dat het een stimulans kan zijn om door te vechten tot het bittere eind i.p.v. opgeven.

Ik zou dan die bonus geven aan spelers die xx% boven het gemiddelde XP van het team zitten. Aanzien bij xp al redelijk rekening is gehouden met de schillende manieren om bij te dragen aan de battle.
Goed idee inderdaad maakt de 'bonus' berekening alleen maar makkelijker :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Die 2 cijferige rating is de xWN wat gewoon een indexering is van de WN7 rating van 0 tot XX (100).

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Fest schreef op maandag 29 april 2013 @ 20:10:
Maar klaag je nu over de matchmaker of vraag je hulp hoe je moet scouten?
Hij luchte gewoon even zijn hart zoals zovelen op dit forum en ik zie zijn bericht meer als een retorische vraag normaal is....
Anoniem: 512842 schreef op maandag 29 april 2013 @ 20:14:
Inmiddels heb ik ook 1 miljoen credits bij elkaar geharkt, en ik vroeg me af: is het het waard om equipment voor de T-34 te kopen? Vanuit de T-34 wil ik zowel de T-34-85 als de SU-85 unlocken, dus ik ben er nog wel even in bezig. Maar ja, het is zo duur hè :P

Na enig research zit ik zelf te denken aan het kopen van Ventilation en een Gun Rammer. Daarnaast gebruik ik dan de Binoculars die ik vorige week al had gekocht. Is dat iets of heb je voor die 57mm gun echt een Enhanced Gun Laying Drive nodig om zo optimaal gebruik te maken van de RoF?

Ik weet dat het waarschijnlijk een noobvraag is, maar in het geval van zo'n grote investering stel ik advies van meer ervaren spelers zeer op prijs ;)
Ventilation is altijd goed en met de rammer kan je lekker snel de vijand verrassen.
GLD...weet niet of deze nodig is heb deze alleen gebruikt op arty's en nooit op tanks, je weet dat je voor binocs stil moet staan?
Volgens mij kan je met de topgun op de t34 leuk snipen dus het kan een leuke optie zijn.

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Aha MrBlue :w
Kojoottii schreef op maandag 29 april 2013 @ 18:28:
ah mrblue, wist dat iemand mij een keer had verteld dat ie wiskid was maar wist niet meer wie :P

Had gisteren trouwens grappig potje in die haven map in tier 8 tc, muphus en ik duwden daar tijdens het vechten al een tank het water in :P Vervolgens was als laatste een KT over, ook redelijk in de buurt van het water, hebben we die met iedereen die nog over was , stuk 7-8, die gast ook naar het water geduwd en erin gekregen, duurde wel paar minuten :P
Klinkt hilarisch, is toch weer eens wat anders dan de enemy arty die zichzelf al verdrinkt ;)
Knowuse schreef op maandag 29 april 2013 @ 20:59:
Je kunt het beste modules kopen als er weer een 50% weekend aanbieding is.
In ieder geval dit weekend even afwachten (je weet maar nooit) ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Gisteravond nog een 3 tal potjes solo gedaan die afgezien van de PzIV allemaal wel lekker gingen.
Vooral de Type 58 blinkte weer uit, waar ik met deT-34-85 in een pot kwam waarbij ik al gauw gecovered moest worden (en kreeg van een random Type 58 speler die goede damage deed).

De Type 58 kwam in een pot op El Halluf Encounter met tier 8jes en 3 arty aan beide zijden,. Onze top tiers zagen er niet bepaald stevig uit maar gelukkig had ik nog Fangism (T21) en een andere goede SU-100Y speler in het team. Een IS3 haalde ook weer capriolen uit dat wanneer hij de replay terug zou bekijken hij zichzelf voor het hoofd zou slaan maar goed, ik wist hem te coveren toen hij wederom uit cover ging. Mijn kans om ~800 damage te doen op een Prototype T28 en de kill te maken. Vervolgens verder gepushed maar dat bleek niet zo'n succes, achter de enkele Tiger zaten nog een one-shot Type 58, 3-shot 3601 en full hp T34. Ternauwernood weten te ontsnappen via de cap zijde en teruggegaan naar B2 waar ik vervolgens de T34 heb weten te doden en de Tiger heb lopen playen terwijl arty mij miste. Helaas was de ~oneshot VK3601 slim genoeg achterom te gaan maar helaas bleef er 54 hp over.
Al met al 2478 damage mogen doen op voornamelijk hoge tiers waarbij ik een leuke score heb behaald:
Victory!
Map: El Halluf
Date: dinsdag 30 april 2013 0:30:57
Vehicle: Type 58
Exp: 3.998 (x2) + Credits: 43.833
Achievements: : Lehväslaiho's Medal, Mastery Badge: "Ace Tanker"

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
ChojinZ schreef op dinsdag 30 april 2013 @ 21:10:
Vraagje:

Ik speel nu vrij lang, voornamelijk Tier 8 t/m 10, langzame medium en heavy tanks.
Scouten zit er daardoor nauwelijks in. Nu ben ik opzoek naar een lage tier scouttank die voornamelijk uitkomt tegen hogere tiers.

Ik speel sinds de beta maar heb me eigenlijk nooit gericht op scouten. Heb in de wiki gekeken wat leuke scouttanks zijn, maar zoals zo vaak is de wiki niet helemaal up to date en dus niet geheel betrouwbaar

Iemand een goede suggestie wat betreft scouttanks? ?
T50-2 tier VI, goede scout, je kan ermee passief scouten maar ook actief door lekker in beweging te blijven en gekke moves uit te halen, zelf weinig damage kunnen doen.
T71 tier VII, meer een scout/light om on the move dingen te doen, je kan ook passief scouten maar beweging is het belangrijkste, leuke autoloader waarmee je goed kan snipen.
ELC AMX, tier V light, laag en klein on the move zeer moeilijk te raken doordat hij zo freaking laag is, leuke damage helaas kan je turret maar een paar graden naar links en rechts ook voor passiefscouting.
VK 2801..zelf nooit gespeeld hoor vaak dat het een baksteen is?? wel snel maar draaicirkel van een Jumbojet, derpgun... >:)

Mijn favoriet is toch de T50-2 hoewel ik de laatste tijd weinig in een scouttank ben gestapt.

[Voor 3% gewijzigd door ShockWave op 30-04-2013 22:49]

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
blonderulez schreef op woensdag 01 mei 2013 @ 02:51:
Vandaag in een pot waarschijnlijk een bot in het team gehad. Mijn vraag aan de ervaren spelers, zijn er bots in WOT en indien ja, hoe herken je zo'n bot? In dit geval was het een tiger die in de eigen cirkel bleeft staan. Ik kwam vlak bij de eigen basis in gevecht met een IS en uiteindelijk verloor ik. Toen de IS doorreed en dicht bij de tiger in de buurt kwam, begon hij te bewegen, alleen vond ik het hele rare bewegingen, draaien met de turret en daarna ging die richting te IS, hij schoot wel een keer of 4 (1 keer ook raak) maar heel onlogisch (draait met zijn zijkant vlak voor de loop van de IS, rijdt er voorbij, maar probeert niet op de achter- of zijkanten te schieten). Wat denken jullie, zou dat een bot zijn geweest? Zo niet, hoe herken je dan wel een bot?
Ja er zijn bots in het spel, herkennen tsja..er zijn verschillende soorten van Botten.
1. De speler die eerst meerijdt, in een hoekje parkeerd of met jou op een flank staat maar vervolgens niks meer doet omdat hij afk gaat.
2. De automatische bot nr 1, hierbij blijft de tank staan in de spawnzone gedurende een aantal minuten en begint dan spontaan verschillende acties te doen, rijden, turret draaien, etc.
3. Bot nr 2, deze staat volledig passief in de spawn maar zodra er een tank in de buurt komt dan schiet hij hierop.
4.De volledige afk speler die maar gewoon wat in de spawn staat.

Onderstaande video van een bot die ooit in mijn team zat, speelde zelf arty en hij viel mij op toen ik de tank die op hem afrijd kilde.
[YouTube: http://youtu.be/O0aoJ-MK7nI]

En nog 1tje van youtube


Gewoon op Youtube zoeken op world of tanks en bot...

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Gisteren tijdens een korte internal testing sessie met een aardige gozer waarmee ik laatst ook al een aantal potjes had gedaan mijn goede kant laten zien. Afgezien van de 2 potjes die we verloren de andere 7 keer echt lekkere potjes gehad en vol bovenaan stond :+

De BatChat was me ook weer helemaal goed gezind, wat is dat toch een beest van een medium! 2 Potjes de battle kunnen bepalen waarbij ik ook van flank naar flank vloog om maar de battle te kunnen beslissen :D

Ik ben overigens wel heel erg benieuwd wat voor verrassing we krijgen voor de birthday card en met name of ik iets gewonnen heb met de Razor's Edge contest want mijn T-34-85 score was wel erg lekker! (Al denk ik dat de tier 5/6 scoutjes in dezelfde categorie wel weer meer exp hebben binnen gehengeld.)

[Voor 24% gewijzigd door psychoclown op 01-05-2013 10:33]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
dynosu schreef op woensdag 01 mei 2013 @ 10:15:
Gisteren de Conqueror gekocht, nu nog 12k tot de turret en dan de 60k grind naar de gun. Maar denk dat dit wel een prima tank gaat worden.
Ik neem aan dat je de turret nog niet gemonteerd hebt/gaat monteren terwijl je nog met de B barrel speelt?
2e turret heeft minder armor dan de eerste en de traverse is ook 2gr. minder per seconde.
Ikzelf heb genoeg xp voor de turret maar spaar nog ff door voor de gun en monteer ze dan tegelijk.
VIII Centurion Mk. III 165 165/112/112 mm armor.
IX Conqueror Mk. II 0152 152/89/70 mm armor

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Wat vindt je er beter aan dan?
Imo trager draaien, minder armor front/side/rear, zelfde viewrange als stockturret en groter.

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ben even de wiki aan het uitpluizen geweest en idd die stats kan je zien, je moet echter wel per onderdeel gaan vergelijken wat de gun in die respectievelijke turret doet.
Aimtime gaat van 1.9 naar 1.7 sec. en firerate gaat van 9.23 naar 10rpm

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Heb wel begrepen dat de gundepression beter is op de stockturret dan die van de upgraded turret.
Kan mischien ook aan de gun zelf liggen dus dat hij met de b barrel nog wel goed is met de upgraded turret maar heb dat niet getest.

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
SimpelenLeuk schreef op woensdag 01 mei 2013 @ 11:29:
In algemeen zijn de betere reload tijden vaak beter, de vormen\angles van de turret, verhoogte HP, amount of shells die zie moet je ook allemaal meenemen.

In het algemeen is een nieuwe turret altijd beter.
Bij de IS2 moet ik ook nog eens goed kijken het lijkt er op als ik deze mag overslaagn. maar mijn research ontbreekt nog. :+
Sowieso de turret van de IS-2 overslaan, heb je echt niet nodig.
redwing schreef op woensdag 01 mei 2013 @ 11:36:
[...]

T-34 en T34-85 hebben een credit bonus deze maand ;)
Precies de reden waarom ik de T-34-85 toch maar iets langer houd dan de beoogde 50 battles :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Anoniem: 467485 schreef op woensdag 01 mei 2013 @ 13:09:
[...]


Ik heb dat nog nooit gedaan. Hoe werkt dat?
Hele crew naar 100% repairs, dan repairs van commander verwijderen (maar gaat niet verloren) en trainen voor 100% 6th sense? En daarna repairs weer terugplaatsen? Zijn die dan 100% voor de commander.
Waar had ik dat kunnen/moeten lezen?
8)7
Als een skill op 100% zit dan kan je in de crewfile onder de skilltab kiezen voor drop skills.
Voor 100% moet je gold gebruiken, 80% betaal je credits (200.000?) en een drop naar 50% is gratis.
Na de drop kan je weer een andere skill kiezen die dan gelijk 100/80 of 50% is.
Blijft hij 100% dan kan je aan een 2e skill beginnen maar deze begint weer op 0%

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Anoniem: 467485 schreef op woensdag 01 mei 2013 @ 13:09:
[...]


Ik heb dat nog nooit gedaan. Hoe werkt dat?
Hele crew naar 100% repairs, dan repairs van commander verwijderen (maar gaat niet verloren) en trainen voor 100% 6th sense? En daarna repairs weer terugplaatsen? Zijn die dan 100% voor de commander.
Waar had ik dat kunnen/moeten lezen?
8)7
Als ik mij vergis staat dat ook gewoon in de TS en daarnaast staat de WoT Wiki boordevol met informatie!
ShockWave schreef op woensdag 01 mei 2013 @ 13:22:
[...]

Als een skill op 100% zit dan kan je in de crewfile onder de skilltab kiezen voor drop skills.
Voor 100% moet je gold gebruiken, 80% betaal je credits (200.000?) en een drop naar 50% is gratis.
Na de drop kan je weer een andere skill kiezen die dan gelijk 100/80 of 50% is.
Blijft hij 100% dan kan je aan een 2e skill beginnen maar deze begint weer op 0%
Ik weet het niet 100% zeker uit mijn hoofd maar het is volgens mij 100%/95%/90% of 100%/90%/80%.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Welkom, als je ingame op channels zoekt op gat dan vind je het gathering of tanks channel waar een heleboel uit dit topic ook komen.
Leuk om platoons te maken en ook de ts server op te vragen waarop GatheringofTanks te vinden is.

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Ga als het u beliefd wel met HE schieten om de cap te resetten en niet met AP de kans dat je bounced blijft aanwezig en met HE doe je altijd wel wat schade dus reset..
Hoevaak ik ingame wel niet een pot heb zien verliezen omdat ze 3 keer bouncen met AP omdat ze of niet een stuk of 4 HE bij zich hebben of dat ze gewoon niet willen luisteren......

De rng was mij gister ineens niet goed gezind, schoot een dikke shell met de S-51 op een T34 in een tankcompany normaal instakill op de plek waar mijn tracer verdween (bovenop de tank).
Hoorde niks.....zag niks.......ghostshells zijn weer terug... -O-

[Voor 27% gewijzigd door ShockWave op 01-05-2013 15:41]

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Wat nog mooier is is om te horen dat je HE shell met 53mm penn. waarbij er door de commander "Penetration" wordt gezegd terwijl je die op een 100mm dick armor afschiet en vervolgens geen damage doet :? :F

Heb mezelf een kadootje gedaan vandaag de PZ IV schmalturm..
eerste battle..
Victory!
Map: Prokhorovka
Date: woensdag 1 mei 2013 22:03:30
Vehicle: Pz.Kpfw. IV Schmalturm
Exp: 3.692 (x2) + Credits: 55.218
Achievements: : Invader, Sharpshooter, Mastery Badge: "Ace Tanker"
... oOo _O-

Heb btw de topturret op de Concedinges gezet en ik ben om...goede keuze....

zo ff wat credits grinden na 80K in de min te hebben gestaan..
Victory!
Map: Karelia
Date: woensdag 1 mei 2013 23:49:01
Vehicle: Type 59
Exp: 1.600 + Credits: 105.475
Achievements: : Confederate

[Voor 64% gewijzigd door ShockWave op 01-05-2013 23:57]

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Helaas gisteren een tweetal potjes echt ruk gespeeld maar de rest was echt wel weer matchbepalend.
Potje in de T-34-85 met >2500 damage in tier 6 is altijd goed! Later ook nog de Ace Tanker op mijn IS8 behaald in een match waarvan ik niet dacht dat we die nog zouden winnen. E5 en IS7 bij mij in town (Live Oaks) deden toch nog iets goed en de tegenstander, 3x IS7 + E100 + Jgdpz E100, deed iets fout :P
Vrij snel stond ik namelijk 25% met pas 1 penetration van de 5 schoten. Vervolgens werd ik oa. gesandwiched waarbij ik de voorste wist te tracken en degene achter me weer kon flanken :D
Toch wel een lekkere 2100 exp met bijna >5,5k damage op de teller.
defixje schreef op donderdag 02 mei 2013 @ 09:08:
Wow wat een termen, ik dacht dat ik het spel aardig kon haha. Is het teveel gevraagd om te vragen wat het volgende betekend:

- CAP
- HE
- HP

Verder heb ik gister gezocht op "GoT" en "Gathering of Tweakers" in de channels (op Server EU1) maar kreeg geen hits? Weet iemand waar ik beter op kan zoeken?
CAP = capping zone :+
HE = High Explosives, lage pen maar hoge damage en splash
HP = health points

Als je het channel wilt vinden moet je wel zoeken naar de clan zoals staat in de TS, Gathering of Tanks.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Thompson schreef op donderdag 02 mei 2013 @ 12:54:
Ik ben zojuist tegen m'n principes ingegaan en heb een teamkill gemaakt, idioot was meteen vanaf t begin m'n tracks om en om kapot aan t schieten...
Zag ik gisteren nog, potje waarin we verloren doordat oa. een Hellcat (tier 6 match) meteen op mijn maat (KV-2) begon te schieten en blocken. Heel irritant en wilde niet stoppen na vragen dus een teamkill om wel weg te kunnen komen van spawn (Prokhorovka) begint hij nog te zeiken in de chat ook nog. Vreemde gast..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
User schreef op donderdag 02 mei 2013 @ 08:10:
[...]
Is dat sarcasme of ben je serieus? :P
Serieus....de tank voelde gewoon wat lekkerder aan, schoot voor mijn gevoel veel sneller en zuiverder...ach kan gevoel zijn.. ;)

Star Citizen referralcode


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Anoniem: 512842 schreef op donderdag 02 mei 2013 @ 14:19:
Zojuist heb ik voor het eerst geplatooned :*) Kwam iemand van SRSLY (geen idee, maar volgens mij best een respectabele clan) tegen waarmee ik aan de praat raakte, en samen met hem heb ik de T-34 grind afgerond. Was een erg goede ervaring. Zeer leerzaam en mede door teamwork wonnen we 80% van onze battles. Heb nu een Kyozu-achtige WR; nog maar even van genieten voor zo lang als het duurt :P

Toevallig las ik op de vorige pagina over het Gathering of Tanks channel. Daar zal ik zeker eens langsgaan; lijkt me erg leuk om met andere forumers die ook mid-tiers aan het spelen zijn te platoonen :)
Pas op het is verslavend (zowel hoge WR halen als platoonen) :+
Hoor je mij ooit over arty dan? Inderdaad :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Dan zal ik ook maar een duit in het zakje doen...
Victory!
Map: Himmelsdorf
Date: donderdag 2 mei 2013 19:55:23
Vehicle: T1 Cunningham
Exp: 3.362 (x2) + Credits: 21.763
Achievements: : Top Gun, Scout, Expert: China
Lange tijd niet meer gedubbeld (ik speel toch nooit T1 als we ESL spelen) maar had ik toch wel weer zin in gekregen, leuke dubbel O-)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Zal mij een worst wezen, op vrijwel elke tier weet ik me wel te redden en ik zie soms nog wel grotere idioten in tier 8 dan nieuwe spelers in tier 1's :)

Saillaint detail dat potje had ik een winst van >21k credits :P

[Voor 17% gewijzigd door psychoclown op 02-05-2013 20:47]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Nemean schreef op donderdag 02 mei 2013 @ 20:48:
[...]

Wat maar een geintje hoor ;)

Chris en ik moedigen het zelfs aan! Pak je loltraktor maar gauw voor het nieuwe event ;).
I know :P
Maar wat ik zei meen ik wel :)
Gizzy schreef op donderdag 02 mei 2013 @ 20:53:
[...]

Zijn heel wat pelsjes geweest zo te zien. Toch ook mijn t2 eens leuk uitrusten voor de fun.
7 pelsjes en ik was te lui de hill op te rijden voor een 14 hp kill dus >50 cap points meegepikt.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Knowuse schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 09:01:
Van Silents Stalkers blog:
- in 8.6, heavily armored tanks in general will be changed (SS: as in buffed)
- in 8.6, "there will be changes in armor mechanics"

Wie weet misschien maakt dit de JPE-100 weer leuk.
Ik gok dat dat om tanks zoals de Maus gaat want die mag zeker wel een buff gebruiken (en niet enkel hp..)
x-cessive schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 09:14:
[...]


Het is nog niet duidelijk hoe de arty trees precies gaan worden toch? Welke arty een tiertje hoger worden en welke niet...
Grove lijnen zijn wel enigszins onofficieel duidelijk volgens mij :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Niet enkel door gold hoor, vroeger waren er geen T110E5, 50B etc, die hebben met normale AP shells al gauw +50mm gekregen ten opzichte van de eerste 3 top tier heavies. De Maus is sowieso voor een ervaren speler onwijs makkelijk te pennen zelfs met een E100 zonder gold ammo lukt het mij om een average speler in de Maus kapot te krijgen. Andere tanks zijn bijv. de IS4 die gewoon zo lek als een zeef is, was die op tier 9 al maar op tier 10 lijkt die een grovere maas te hebben gekregen :+

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Antrikko schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 11:12:
[...]

Dat soort matches betekend vaak dat 2/3 van het team niet veel te doen heeft. Als er 4/5 tanks worden vastgezet door arty, hebben ook 4/5 artyspelers niet veel te doen dan afwachten wat er gaat gebeuren.

Ik speel dit spel om wat plezier te hebben in de vrije tijd die ik heb, als ik (of een groot deel van het team) niet kan of wil meespelen omdat er arty aanwezig is vind ik toch dat er een flinke vermindering moet komen in het max aantal arty spelers per match (1 of 2 het lieftst).

Ik vind ook dat WG bij de matchmaker dan ook maar moet zetten dat als je arty speelt je een langere wachttijd kan verwachtten als je arty speelt.
Ach je weet wat je kan verwachten en dan, mits je slim bent, pas je je daar op aan. 5 TD's op El Halluf? Zal mij wat, grote kans dat die ergens in de buurt van de basis blijven hangen en we dus snel de 1-2 lijn kunnen pakken om dichtbij te komen.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Antrikko schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 11:26:
[...]


Hoe vaak heb je niet achter 1 kant van een obstakel gestaan met een enemy aan de andere kant wachtend op de eerste die het geduld verliest? Zodra je het hoekje ook maar omgaat ga je het hoekje om...(Sorry het moest)
Je kan natuurlijk wachten tot je allies je te hulp schieten, maar ja allies vertrouwen gaat je niet ver brengen.
Ik geef ook wel toe dat ik een onervaren speler ben, ik speel het spel nog geen jaar met max 5-10 matches per dag, maar ik weet wel dat ik boven het niveau zit van 50-60% van de spelers.
Afhankelijk van de situatie natuurlijk. Is het nodig dat jij de move maakt omdat je teamgenoten hulp nodig (gaan) hebben? Kun je weg komen zonder dat je beschoten kan worden om ergens anders te gaan helpen? Is het een lagere tier en heb je genoeg health en kans om te bouncen? Want dan kun je best dat schot innen om een tegenstander uit te schakelen.

Daarom vind ik WoT ook zo boeiend, het is easy to learn maar difficult to master want het is een erg tactisch spel :) Betekent natuurlijk ook dat wanneer je 0,0 tactisch inzicht hebt je er waarschijnlijk ook nooit ECHT goed in worden.
SimpelenLeuk schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 11:28:
[...]

Helaas gebeurt dit echt te weinig dat mensen gewoon een beetje denken over wat te doen. Zelf FC's bij ICE drukken hun tactic op bij cw zonder na te denken wat de vijand doet of hoe deze zelf te counteren is.
Dat is dus slecht FC'en, het zal soms werken maar juist het adaptief vermogen en het toepassen ervan is een kunst en iets wat je wilt bezitten als FC.

[Voor 21% gewijzigd door psychoclown op 03-05-2013 11:39]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Kun je beter voor een 13 medium tactiek gaan dan kun je vrijwel elke tactiek van de vijand counteren..

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
rgras schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 15:56:
http://noobmeter.com/player/eu/mike3112197

WTF :')

En uiteraard ook nog eens een grote bek over hoe de rest van het team moet spelen.
Zo ken ik er genoeg, voor de liefhebber: timenspace
Vroeg me altijd al af wie de spelers zijn die altijd falen in TC :+
seriouzz schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 16:43:
[...]


Weeral x2 crew experience :P
Ik zeg prima! Mooi de laatste 4 battles spelen op de Type 58 en dan toch maar al de T-34-1 aanschaffen. Daarnaast de T-34-85 blijven spelen voor dubbele crew exp en credits. Misschien ook weer een goede stap richting de 100% tweede skill op de 50 100 doen.
Anoniem: 512842 schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 17:49:
Nice, x2 crew training is altijd handig, en stond op het punt de SU-85 te kopen. Die gaat zeker veel gespeeld worden dit weekend :*)

Vandaag heb ik overigens ook de keerzijde van platoons ervaren. Speelde wederom samen met iemand van SRSLY, maar dat was één en al rage. Hij speelde de Grille en ik mijn eerste potjes in de KV-1. Het begon met klagen over hoe al zijn schoten mis gingen, daarna waren alle teamgenoten noobs, en tot slot moest ik er zelf ook aan geloven, en niet zo'n beetje ook. Ik werd er zelf ook negatief en begon er slechter door te spelen, en zo heb ik mijn eerste middag WoT achter de rug waarin ik nauwelijks plezier heb gehad.

Ben wel benieuwd hoe het er dan wel niet aan toe moet gaan in écht goede clans. Als ik streams van Kyozu of Laughter kijk, valt het me op hoe kalm beiden zijn, maar verhalen over ragende piraten (Marmist heette hij geloof ik) en 322'ers heb ik ook gehoord.

Trouwens, weet iemand van jullie nog enige streams die leuk en leerzaam zijn om te bekijken op Twitch? Ik kijk regelmatig naar streams terug van Kyozu en Laughter, gewoon om te zien hoe zij met bepaalde mappen omgaan en bepaalde tanks spelen. Ik heb er best veel aan en ik vind het leuk om mezelf te verbeteren ;)

PS. Kyozu, komt er weer een stream dit weekend? :P
Soms wil ik ook wel ragen hoor en deed ik vroeger wel ietsjes meer dan nu maar in principe weet ik maar al te goed dat ik daardoor slechter ga spelen en uiteindelijk alleen maar gefrusteerder raak. Het is een neerwaartse spiraal waar je slecht uitkomt en dan kun je beter denken FISH en lekker verder gaan of je fouten/van het team inzien en er de volgende keer op in spelen.

Ik denk wel dat ik dit weekend ga streamen, even kijken of Lukasz vanavond online is anders (eerst) een aantal TCs leiden om te zien of ze me in PTS ook een bekwaam field commander vinden ;)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Ik heb ook maar 4 potjes gedaan vorige week die gewoon bagger gingen bijv. nieuwe layout Malinovka waarbij de scoutbush in de southbase niet meer werkt :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wiskid schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 19:52:
Ik geef ook alleen maar aan wat er op het forum stond.
I know, thanks blue :)
filipy23 schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 20:09:
Zit met een Dragonborns OMV team in het cruiserweight tournament. Net de 1500 gold ronde gehaald. Nu voor 2500 gold tegen een noob team en daarna 4 sterke teams. Spannende avond en morgenavond :P

Babs out!
Hoorde van anderen ook al dat je echt zo makkelijk in de gold ronde komt als je een beetje georganiseerd team hebt. Helaas kan ik de Zaterdagen nooit spelen in verband met werk :/

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
atticus182 schreef op vrijdag 03 mei 2013 @ 20:32:
Is het trouwens nieuw in 8.5 dat je heel erg ver uit kunt zoomen, of is dat een bijkomstigheid van J1mb0's Crosshair Mod? Viel me vandaag pas op, en is af en toe ideaal (vooral met lights/meds) om zo ver uit te kunnen zoomen!

[afbeelding]
Heb je Dynosu's modpakket? Dan heb je waarschijnlijk de Max zoomout mod geinstalleerd :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Zucht een hele rij Champion Tank Company battles gewonnen, kom ik weer in de frisse buitenlucht van de publics en het valt niet te winnen.. Vervolgens tegen alle verwachtingen in opeens 3 op rij gewonnen en als afsluiter een match waar we praktisch gewonnen hadden omdat ik gezegd had 2 gasten te laten cappen. Probeert er eentje arty te ontwijken en rijdt de cap uit :X, rest van de battle wil je niet eens weten wat die vent gedaan heeft. Iets met Fadin's medal voor de arty en ~980 exp op een loss.

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
wsLy schreef op zaterdag 04 mei 2013 @ 15:16:
Ik zag daarstraks dat Abusemeh niet meer in PTS zit? Iemand die de reden weet? Kyozu, wiskid, kojoottii?
Misschien omdat hij niet bepaald actief is, gokje maar hoor :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream

Pagina: 1 2 3 4

Dit topic is gesloten.

Let op:
Voor slowchat kun je terecht in: WoT IRC channel


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee