Toon posts:

[MMO] Het grote World of Tanks topic - Deel 35 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2
Acties:
 • 89.883 views

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Mede-auteur:
 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWavehttp://tweakers.net/ext/f/v5zlrkFQhdc3aSZyU38XvYUI/full.png
De gameplay valt te vergelijken met die van een FPS maar dan met tanks, een soort Battlefield zonder infanterie. Wanneer je voor het eerst inlogt in het spel zul je zien dat er een aantal tanks in je garage staan. Het betreft hier light tanks uit elke op dit moment speelbare landen. Elk land heeft zijn eigen tank tree, deze tree bestaat naast light, medium en heavy tanks ook uit tank destroyers en SPG's. Om een tank te kopen heb je 2 dingen nodig: experience en credits. Deze zijn te verdienen door aan battles mee te doen.

Net zoals veel MMO's werkt het spel met een experience system. Met elke battle waar je aan meedoet verdien je experience. Deze experience verdien je door vijandelijke tanks te beschadigen of te detecteren (scouten). Vervolgens kun je deze experience uitgeven om je huidige tank te upgraden of misschien wel om te sparen om een betere tank te kopen. Zie voor gedetailleerde uitleg het kopje Experience.
Het spel is opgebouwd uit verschillende "Tiers" (lees: levels), elke keer als je een beter tank koopt wordt je weer in een betere tier gezet waardoor je weer andere tanks en betere tegenstanders tegenkomt. Als je een tank uit Tier 2 hebt zul je bijvoorbeeld tanks uit Tier 2 en hooguit Tier 4 tegenkomen, dit is ingebouwd om het spel eerlijk en leuk te houden. Er zijn echter uitzonderingen zoals voor (bepaalde) Light tanks of SPG's (artillery).

Het is de bedoeling dat je samen met je team het vijandelijke team uitschakelt of hun basis overneemt. Op dit moment is het mogelijk om met tanks uit Duitsland, Rusland, Amerika, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en China het slagveld te betreden. In je team kunnen tanks uit elk land zitten, het is dus niet zo dat je als Duitse tank alleen tegen tanks uit Rusland en Amerika kunt vechten. Het spel zit strategisch in elkaar en rushen heeft in veel gevallen ook weinig nut, er is een map ingebouwd in het spel en door het gebruik van de CTRL knop en je muis kun je punten op de kaart aanklikken om zo je teammaten te seinen (een artillery bijvoorbeeld).

De game is gebaseerd op zogenaamde microtransacties, kleine uitgaven binnen het spel. Daarvoor moet je wel eerst gold kopen, dit kan op de site wanneer je inlogd. Met het gold kun je verscheidene dingen doen, zo kun je premium tanks aanschaffen, Premium Account inschakelen, garage uitbreiden en nog veel meer.
Op dit moment zijn de volgende gold packs beschikbaar:
 • 30000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 99.95
 • 14500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 49.95
 • 5500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 19.95
 • 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 9.95
 • 1500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif - € 6.95
Er zijn genoeg mogelijkheden om te betalen van CC tot Paypal tot iDeal en zelfs met de telefoon.


Retailbox

Sinds begin dit jaar is de Retailbox niet meer te koop, waarom deze niet meer leverbaar is of de box mogelijk weer leverbaar wordt is niet bekend.

Invitation code (enkel te gebruiken op nog niet bestaande accounts):
 • 3 dagen premium account
 • 1000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
Bonus code (werkt zowel op oude als nieuwe accounts):

System Requirements

Minimum settingsMedium settingsMaximum settings
Operating system:
Windows 2000/XP/Vista/7
Processor:2.2 GHz3 GHzDualcore 3 GHz
Geheugen:1.5GB / 2GB2GB / 3GB 4GB of meer
Videokaart:Nvidia 6600GT
ATI X800
Nvidia 8600GT
ATI HD3850
Nvidia 9800
ATI 4850
Internet connection:128 Kbps128 Kbps1024 Kbps of meer (voice chat)

http://tweakers.net/ext/f/9utWK1uMGZxMJfDQ8ORFe1sZ/full.png
World of Tanks is een free to play MMO maar berust op zogenaamde microtransacties. Je koopt dan gold wat je ingame kan besteden aan een verscheidenheid aan dingen, van 100% crew tot equipment. Daarnaast kun je ook een Premium Account kopen. Dit biedt een aantal voordelen, zo kun je een Platoon maken (om er een te joinen heb je geen Premium Account nodig) en krijg je per battle 50% exp en credits.

Er zijn verschillende lengtes waaruit je kan kiezen:
 • 12 maanden - 24000 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 6 maanden - 13500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 30 dagen - 2500 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 15 dagen - 1250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 3 dagen - 650 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif
 • 1 dag - 250 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifhttp://tweakers.net/ext/f/ZXCHihI7fyW26ihBgwOCPsWS/full.png
World of Tanks is een game waarbij je inlogged en na het selecteren van een tank vrij snel een battle in kunt stappen. Dit is ooit begonnen met enkel de Random battles maar daar zijn later de Assault en Encounter gamemodes nog aan toegevoegd. Daarnaast zijn er ook nog Tank Company en Clan War battles.
Wargaming is nog van plan nieuwe gamemodes te introduceren zoals Garage battles.


Beschikbare gamemodes

Random
In this game mode there are two bases. You must either eliminate the opposing team or capture their base within 15 minutes to be victorious.
Assault
In this game mode the one base on the map belongs to the defending team. The attacking team has no base at all and its mission is to either capture the enemy team's base or to destroy their tanks. The battle time limit is reduced to 10 minutes for this game mode.
Encounter
In this game mode there is one base, under neither teams control at the start, and the teams spawn at opposing sides of the map from it. The goal is to either capture the base or destroy all enemy tanks. When tanks of both teams are in the base capture circle, no capture takes place. As usual, the capture bar can also be reset by damaging the vehicles in the capture circle.
Tank Companies
In this battle version, players with a premium account can form their own team by inviting friends or allowing random players to join their company. Team rosters are built using a point system. After forming your team, it will be placed into the Tank Companies Matchmaker. Companies are available in 4 divisions. Junior, Medium , Champion and Absolute.
Clan Wars
The Global Map is Clan Wars' theater of operations, divided into provinces currently limited to Europe, The Middle East, Northern and Western Africa. The gameplay of this mode is based on the strategic struggle between clans for ownership of provinces on the Global Map.

http://tweakers.net/ext/f/JKjGUOMA9MuygqlfhhIlDLWK/full.png
Trainen
Als je een nieuwe tank aanschaft kun je kiezen uit verschillende crew statussen, 50% (gratis) 75% (20k credits per crewmember) en 100% (200 goud per crewmember), dit heeft effect hoe je tank rijdt, hoe snel het reloaden gaat, hoe snel je aimed en hoe zuiver je schiet. Een crew die nog geen 100% is train je door er games mee te spelen (Het crewtrainen gaat sneller met een premium account).

Secondary skills
Zodra een crewmember de 100% bereikt is het mogelijk een secondary skill of perk uit te kiezen, er is onder andere de keuze uit Cammo / Firefighting / Repair. Dit begint op 0% en gaat door tot 100%, het effect van deze secondary skill op de uiteindelijk uitvoering ervan wordt gemiddeld over de complete crew (Dus als je 2 crew members op 100% voor cammo hebt, en de andere 3 heb je voor iets anders getrained is je tank dus geskilled voor 40% op Cammo) . Zodra je 100% bereikt op een secondary skill kun je een volgende kiezen (Het is dus mogelijk om meerdere secondary skills op een crewmember te hebben). Het beste is om alle crewmembers dezelfde skill te laten trainen voor het beste resultaat. Tegenwoordig zijn er een groot aantal skills en perks voorhanden om je crew nog veel specifieker verder te kunnen trainen. Mocht je vragen hebben over welke het beste bij jouw speelstijl of tank past stel de vraag in dit forum.

Omtrainen
Een tank crew moet getrained zijn voor het gebruik van een bepaalde tank, in een andere tank krijgen ze een penalty waardoor ze extreem veel slechter werk leveren! In de Personal File van een crew member kun je vinden voor welke tank een crew getrained is. Als je in hun File naar training gaat, kun je de persoon omtrainen naar een andere tank van dezelfde klasse, als een crew member op 100% zit, zal de retraining die 20.000 credits kost, een drop van 10% naar 90%, dit betekent dus dat de crew voor de nieuwe tank op 90% kennis zit, een gratis retraining zal ze naar 75% terugbrengen. Als je echter naar een andere klasse tank gaat (Bijvoorbeeld SPG > Heavies), zal de drop groter zijn, voor 20.000 credits zal hij terugvallen naar 80%, en voor niks naar 60% van de huidige crewexperience. Zodra de crew geretrained is, is hij te gebruiken in de nieuwe tank, de secondary skills blijven bij de retraining behouden! en deze zullen dus effect hebben op de tank.

Verschillende typen Crew
http://tweakers.net/ext/f/yNdcKQImFA7C3HNCxajo68uC/full.pngDe Commander is verantwoordelijk voor het spotten van enemy tanks. Ze hebben eveneens invloed op de view range van je tank, hoe hoger het level van de Commander hoe hoger je view range. Daarnaast geeft hij bonussen aan de primaire skill van de crew. Wanneer de Commander dood is worden er geen bonussen uitgedeeld en neemt je view range af.
http://tweakers.net/ext/f/0IszGNrzLwItukbACqW5H5F4/full.pngDrivers zijn verantwoordelijk voor de controle over je tank. Hoe hoger de skill van de Drivers hoe fijner je bochten kunt nemen en met minimale snelheidsverlies. Daarnaast zul je met een betere Driver sneller kunnen accelereren. Wanneer de Driver dood is heeft dit een negatieve invloed op de maximum snelheid, traverse speed en acceleratie van je tank.
http://tweakers.net/ext/f/WZvFuTeJxCSY3ONf8417qm0C/full.pngDe Loaders zijn verantwoordelijk voor de tijd van het laden en bepalen dus eigenlijk voor een deel je RoF (rate of fire). De dood van één of beide Loaders heeft een lagere RoF ten gevolge. Daarnaast zal het laadproces mogelijk gereset worden wanneer één of beide gedood worden tijdens het laden.
http://tweakers.net/ext/f/RVxC4X4c2wyAsncdNCKqC1Mt/full.pngDe Gunner is verantwoordelijk voor het aimen en vuren van de tank. Het aimen zal sneller gaan als de Gunner een hoger level heeft. De dood van een Gunner heeft als gevolg dat de aim tijd toeneemt. Wanneer een Gunner dood gaat wanneer je aan het aimen was dan kan dit mogelijk gereset worden.
http://tweakers.net/ext/f/PCSCqj2pyp3wtHAeH5bq8sYW/full.pngRadio Operators onderhouden de contacten met de allies en effectief tot hoe ver je je medespelers op de minimap kunt zien. Op de basis skill van 50% zal de radio range op 75% zijn werk doen. Wanneer de Radioman neergeschoten wordt zal de radio range afnemen tot 50%.http://tweakers.net/ext/f/GSsvV764fJEcc5ndqj5ylO1y/full.png
Er zijn in World of Tanks 2 soorten experience: tank gebonden experience en free experience. Tank gebonden experience is niet vrij te besteden en geldt enkel voor de tank waarmee je het verkregen hebt.

Experience vergaar je door deel te nemen aan battles. Tanks beschadigen, scouten (spotten) en cappen (basis overnemen) leveren experience op. Het team heeft ook een gezamelijke pot met exp die groter wordt naarmate meer damage overall gedaan wordt en dit wordt eveneens verdeeld over elke speler in je team. Cappen wanneer er nog een redelijk aantal van de tegenstander leeft terwijl je team sterk genoeg is levert je dus beduidend minder experience op. Hoe meer damage je doet hoe meer experience je vergaard dit omdat er geen kill bonus bestaat.

Free experience verkrijg je gratis bij elke battle die je speelt. Je ontvang 5% free experience van de experience die je in de battle verdient hebt. Dit vrije exp kun je, zoals de naam al doet vermoeden, ook vrij besteden op elk van je tanks. De meesten die al langer spelen gebruiken het gespaarde free experience voor upgrades voor volgende tanks, op die manier kun je je tank vaak al helemaal upgraden bij aanschaf.

Wanneer je je tank elite maakt, dit wil zeggen alle upgrades gekocht die er te kopen zijn voor de desbetreffende tank, kun je het verkregen exp om laten zetten in free experience door middel van gold. De ratio om om te zetten ligt op 25 exp voor 1 gold. Ook kun je ervoor kiezen om alle exp die je binnen krijgt met de tank om te laten zetten naar experience van de crew waardoor deze sneller levelt (Accelerate Crew Training). Dit kan echter ook alleen wanneer de tank elite status heeft.
http://tweakers.net/ext/f/T5i8NKMYCE7r8u62E5aj3swt/full.png
Een overzicht van de volledige tank trees die zich op dit moment in het spel bevinden:
German Tanks Full
French Tanks Full
USA Tanks Full
USSR Tanks Full
British Tanks
Chinese Tanks

http://tweakers.net/ext/f/Tn3QsLFnovFPXOdsH11bnSn9/full.png
Battle hero achievements worden uitgedeeld aan, zoals de naam al doet vermoeden, de spelers die bepaalde doelen hebben gehaald en daarmee heroes van de battle waren. Per battle kan er van elke achievement maar één zijn die de achievement gehaald heeft, wel kun je meerdere achievements in één battle verkrijgen. Deze achievements leveren tevens meer credits op.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b6/Supporter.pngConfederate
Hit more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6), which are subsequently destroyed by another player.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/0d/Defender.pngDefender
Reduce the amount of enemy capture points on a friendly base by 70 or more.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/77/Invader.pngInvader
Capture the maximum number of points from the enemy base, but not less than 80. The achievement is granted on successful base capture, including only the points that were part of the base capture.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/69/Scout.pngScout
Detect more enemy tanks and self-propelled guns than anyone else on your team (at least nine). The achievement is granted to the winning team only.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8f/Sniper.pngSniper
Achieve at least 85% hits out of a minimum of ten shots fired with the potential damage of 1,000 HP and more. No team hits allowed, non-penetrating hits included.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/76/Steelwall.pngSteel Wall
Receive the most hits (at least 11) of any player on your team, with potential damage of at least 1,000 HP, and survive.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/9/97/Warrior.pngTop Gun
Destroy more enemy vehicles than any other player on your team (at least 6).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2a/Evileye.pngPatrol Duty
Awarded to the player who helps the team damage at least six enemy vehicles by highlighting them. The tanks must be highlighted only by you when they take damage.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c8/MedalBrothersInArms.pngBrothers in Arms
Awarded to a platoon in which all platoon members destroy at least 3 enemy vehicles and survive in battle. Each platoon participant receive this title.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/6c/MedalCrucialContribution.pngCrucial Contribution
Awarded to a platoon which destroyed at least 12 enemy vehicles in one battle. Each platoon participant receive this title.http://tweakers.net/ext/f/aJysRLpFrauANgGZBpuAvfxq/full.png
Epic achievements zijn speciale medals die je kunt verdienen door bepaalde doelen te halen. Deze zijn net wat lastiger dan Battle Hero achievements maar worden niet publiekelijk aan het eind van een potje in het resultatenscherm getoond.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/b0/MedalBillotte.pngBillotte's Medal
Awarded to players who destroy at least one enemy vehicle and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f0/MedalBrunoPietro.pngBruno's Medal
Awarded to players who destroy three or four enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d1/MedalBurda.pngBurda's Medal
Awarded for the destruction of five or more enemy self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalDeLanglade.pngde Langlade's Medal
Awarded to the player who destroys four or more enemy vehicles that were in the process of capturing the player's base.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cc/MedalDumitru.pngDumitru’s Medal
Awarded for the destruction of four enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/MedalFadin.pngFadin's Medal
Awarded for destroying the last enemy vehicle in the battle with the last shell remaining in the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3a/MedalHalonen.pngHalonen's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a Tank Destroyer. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/75/MedalKolobanov.pngKolobanov's Medal
Awarded to a player who stands alone against five or more enemy tanks or Tank Destroyers and wins.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/c5/MedalLehvaslaiho.pngLehvaslaiho’s Medal
Awarded for destroying two enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/MedalNikolas.pngNichols’ Medal
Awarded for destroying four or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2b/MedalOrlik.pngOrlik's Medal
Awarded for destroying three or more enemy tanks or Tank Destroyers. The targets must be at least two tiers higher than the player's vehicle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/5/5f/MedalOskin.pngOskin's Medal
Awarded for destroying three or more enemy vehicles with a medium tank. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/MedalPascucci.pngPascucci’s Medal
Awarded for the destruction of three enemy self-propelled guns.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e8/MedalLafayettePool.pngPool’s Medal
Awarded for destroying 10 or more enemy tanks and self-propelled guns with any vehicle. The targets must be at least tier four enemy vehicles.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/f/f8/MedalRadleyWalters.pngRadley-Walters’ Medal
Awarded to players in the 5th or higher tier for destroying 8 or 9 enemy vehicles in one battle.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/c/cf/HeroesOfRassenay.pngRaseiniai Heroes' Medal
Awarded to a player who destroys single-handedly all enemy vehicles (at least 14 vehicles).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/ab/MedalTamadaYoshio.pngTamada Yoshio Medal
Awarded to a player who destroys at least three Self-Propelled Guns while driving a light tank, and survives the battle. The targets must be at least two tiers higher than the player's tank.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a1/MedalTarczay.pngTarczay’s Medal
Awarded to players who destroy at least five enemy vehicles and survive the battle to victory despite receiving at least five different critical hits and 80% or more loss of hit points.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/8/8c/MedalBolter.pngBoelter's Medal
With the release of Version 0.8.0, this medal is no longer being awarded. Awarded for destroying 7 or more enemy tanks and self-propelled guns with a tank or Tank Destroyer in one battle. The targets must be at least tier four or higher.http://tweakers.net/ext/f/bEvXP8ie1yloIsmveRZ6Ni7Z/full.png
Medals zijn zoals de achievements in veel andere games. Je hebt 4 gradaties per medal waarbij het oplopend in moeilijkheid is om ze te behalen.

Abrams' Medal
• Class IV - 10 victories
• Class III - 100 victories
• Class II - 1,000 victories
• Class I - 10,000 victories
Carius' Medal
• Class IV - destroy 10 vehicles
• Class III - destroy 100 vehicles
• Class II - destroy 1,000 vehicles
• Class I - destroy 10,000 vehicles
Ekins' Medal
• Class IV - destroy 3 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class III - destroy 30 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class II - destroy 300 (tier 8, 9, 10) vehicles
• Class I - destroy 3,000 (tier 8, 9, 10) vehicles
Kay's Medal
• Class IV - battle hero 1 time
• Class III - battle hero 10 times
• Class II - battle hero 100 times
• Class I - battle hero 1,000 times
Knispel's Medal
• Class IV - damaged 10,000 HP
• Class III - damaged 100,000 HP
• Class II - damaged 1,000,000 HP
• Class I - damaged 10,000,000 HP
Lavrinenko's Medal
• Class IV - reducing 100 capture points of a friendly base
• Class III - reducing 1,000 capture points of a friendly base
• Class II - reducing 10,000 capture points of a friendly base
• Class I - reducing 100,000 capture points of a friendly base
Leclerc's Medal
• Class IV - 100 capture points
• Class III - 1,000 capture points
• Class II - 10,000 capture points
• Class I - 100,000 capture points
Popel's Medal
• Class IV - detect 20 vehicles
• Class III - detect 200 vehicles
• Class II - detect 2,000 vehicles
• Class I - detect 20,000 vehicleshttp://tweakers.net/ext/f/VldpTDnQY5F7F3imToJjCvKX/full.png
Special Achievements of Titles of Honor variëren een beetje in wat ze doen. De ene is net als een Medal en kun je maar één keer verkrijgen. Anderen werken met een combo's waarbij ook een record wordt bijgehouden.

http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/ec/Invincible.pngInvincible
Survive 5 or more battles without taking any damage, not including battles fought using self-propelled guns (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/19/Kamikaze.pngKamikaze
Destroy a higher-tier enemy vehicle by ramming it. You can only earn this achievement once per battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/28/ArmorPiercer.pngMaster Gunner
Achieve at least five penetrating hits in a row against enemy vehicles. A miss, non-penetration or ricochet breaks the sequence (the icon displays the longest sequence).
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/be/TankExpert.pngMaster Tanker
Destroy at least one of every type of enemy vehicle currently available in the game. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/db/Mousebane.pngMouse Trap
Destroy 10 or more PzKpfw VIII Maus tanks. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e7/Raider.pngRaider
Capture the enemy base and remain undetected during the entire battle. The icon in the service record displays the number of times the achievement was awarded.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/10/HandOfDeath.pngReaper
Destroy three or more enemy vehicles in a row with a single round each. The achievement is granted on completion of the sequence. The sequence can be continued in the next battle fought on any vehicle. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/dc/TitleSniper.pngSharpshooter
Hit an enemy vehicle ten or more times in a row without missing. The results of the next battle in a row using any vehicle also count towards this number, unless the sequence is broken by a miss. The icon in the service record displays the longest sequence.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/7e/Diehard.pngSurvivor
Survive 20 or more battles. Battles fought using self-propelled guns do not break the sequence, but are not included either.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/4/44/Beasthunter.pngHunter
Destroy 100 or more of the following tanks: Jagdpanther, Jagdtiger, PzKpfw V Panther, Panther-M10, Panther II, PzKpfw VI Tiger, PzKpfw VI Tiger (P), PzKpfw VIB Tiger II, Löwe, GW Panther, GW Tiger, Jagdpanther II and 8.8 cm PaK 43 Jagdtiger
http://wiki.worldoftanks.eu/images/7/72/Sinai.pngThe Lion of Sinai
The Lion of Sinai - Destroy at least 100 tanks of the IS series, and vehicles based on their chassis: IS, IS-3, IS-4, IS-6, IS-7, IS-8, ISU-152, Object 704, Object 261 or Object 268
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/3f/Bombardier.pngBombardier
Awarded to the player who destroys two or more vehicles with one shot.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/04/TankExpert2.pngExpert: U.S.A.
Destroy at least one of each type from the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/3/36/TankExpert1.pngExpert: Germany
Destroy at least one of each type from the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/2d/TankExpert4.pngExpert: France
Destroy at least one of each type from the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/29/TankExpert0.pngExpert: U.S.S.R.
Destroy at least one of each type from the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/b/ba/MechanicEngineer.pngSenior Technical Engineer
Research all vehicles in all tech trees. In the event that new vehicles are added to any tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/63/MechanicEngineer2.pngTechnical Engineer, U.S.A.
Research all vehicles in the American tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/e/e5/MechanicEngineer1.pngTechnical Engineer, Germany
Research all vehicles in the German tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d9/MechanicEngineer4.pngTechnical Engineer, France
Research all vehicles in the French tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/03/MechanicEngineer0.pngTechnical Engineer, U.S.S.R.
Research all vehicles in the Soviet tech tree. In the event that new vehicles are added to the tech tree, the award becomes void.http://tweakers.net/ext/f/zwnOJP3Ub2x6KGlC8CZ6LwUP/full.png
De Qualification Badges zijn de nieuwste achievements, geintroduceerd met patch 7.2. Deze badges worden verkregen voor het behalen van een average experience op een tank die hoger ligt dan de andere spelers op dezelfde tank in een specifieke tijdsperiode. De experience wordt gerekend zonder premium account of dubbel of tripel event bonus. Wanneer je er één behaald hebt op een tank zal de badge blijven staan totdat je een hogere badge weet te scoren (tenzij je al een Ace badge hebt behaald).

http://wiki.worldoftanks.eu/images/0/01/Class_icons_1.pngClass III badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 50% of players driving this tank within the last seven days, then you gain the Class III badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1f/Class_icons_2.pngClass II badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 20% of players driving the same vehicle within 7 days, then you get the Class II badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/a/a3/Class_icons_3.pngClass I badge - If your amount of experience received in battle is above the average of the top 5% of players driving the same vehicle within 7 days, you get the Class I badge.
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/df/Class_icons_4.pngMaster Driver badge - If you get into the top 1% of players (i.e. you established the best result of experience within 7 days), then you will achieve the Master Driver badge.

http://tweakers.net/ext/f/061VKV4o0XyI0ZVCBgwTKoRN/full.png
Voor je tanks heb je aardig wat equipment tot je beschikking. Per tank kun je 3 verschillende stukken equipment kopen. Je moet dus voor jezelf afwegen wat nuttig is voor je tank of niet, equipment om bijv. je view range te verbeteren is zonde als je al bijna de max view range hebt (500m) want je kan niet voorbij de max. Er zijn 2 soorten equipment, equipment die je kan demounten en op een andere tank kan plaatsen en equipment die niet demountable zijn. Niet demountable equipment is te onderscheiden door het slotje in de afbeelding, wel kun je ze met ingang van patch v0.6.4 demounten voor 10 gold. Alle equipment kun je enkel met Credits kopen en de prijs is afhankelijk van het soort tank.

De-Mountable Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/RNUt7BvqvEgOgPfUmUIzOlKA/full.png100,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCamouflage Net
-25% from being Detected when the tank hull is stationary for 3 seconds.
Highly recommended equipment for Tank Destroyers and SPG classes.

http://tweakers.net/ext/f/UWgeVPsEQgnZ8Yg3vuCgwXkH/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifToolbox
+25% Repair speed.
The Toolbox is a good investment since it can be used on other tanks and it usually saves a lot of time in repairing of modules. Most people buy the Toolbox for faster repair of their tank's tracks: very important as an immobile tank is easy prey for SPG and sniping tanks.

http://tweakers.net/ext/f/bHtw4ZDFQWVjIHSnVkWu60PT/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifBinocular Telescope
+25% View Range when tank hull is stationary for 3 seconds.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). Good equipment for the player who prefers sniping.


Permanent Equipment
TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/zQWbP5PKJg88CNlFVd6jX4wp/full.pngSmall - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Spall Liner
+15% Armor protection from ramming and explosions.
This includes High Explosive (HE) rounds from tanks and SPGs. The Liner is a good investment for heavy tanks since other low-tier tanks and SPGs will usually shoot HE shells and attempt to strip away your health through repeated hits. With this equipment installed, your tank is a bit more likely to survive without losing too much health. However, it doesn't decrease damage from Armor Piercing (AP) shells.

http://tweakers.net/ext/f/NpLMhKhAf4uGhJ7XgSKItUNr/full.pngClass 1 - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
"Wet" Ammo Rack
+50% Ammo Rack durability.
Buy this if you feel that your tank is very prone to ammo rack damage and ammo rack blow-ups.

http://tweakers.net/ext/f/iHVQMvbCSSwjEnd5cP5n5Yt3/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCyclone Filter
+50% Engine durability. Only for Soviet tanks.
Buy this if you feel your tank is very prone to engine damage. Also useful if you like to use a Removed Speed Governor.

http://tweakers.net/ext/f/7DfaHDIdVpzEB29Yy5kBOlLq/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifFill Tanks with C02
+50% Fuel Tank durability.
Buy this if you feel that hits to the fuel tank are causing you problems.

http://tweakers.net/ext/f/1Il3BEeSuPC3ZeK0wSgAXlZh/full.pngMedium T - 200,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Medium A - 300,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large T - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Large A - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Rammer
-10% Loading Time.
The Rammer is a very popular piece of equipment for a good reason; it can make a real difference in combat. Highly recommended on every high tier tank and SPG.
A - Artillery | T - Tank

http://tweakers.net/ext/f/HG86g0oB2g0oZW4pPvpsSIB4/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Gun Laying Drive
-10% Aiming Speed when stationary.
This bonus is only applied when the player's tank has stopped moving. Good for heavy tanks and SPGs, since most of their guns have long aim times.

http://tweakers.net/ext/f/rNW9w16PX0OVsD0OZHHDZTAy/full.pngMK1 - 500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Mk2 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Vertical Stabilizer
+20% Accuracy while moving or rotating the turret.
An excellent piece of equipment for medium tanks and players that prefer offensive play.

http://tweakers.net/ext/f/WIUZGNLCcqkLYBrB7USwn9le/full.png500,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifCoated Optics
+10% View Range.
(Yes, View Range can go beyond 500m. See Battle Mechanics). The bonus is active at all times and is better suited for aggressive and scouting players.

http://tweakers.net/ext/f/rpGRToyD0GqZy7DiuXpKbuwQ/full.png250,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifAdditional Grousers
+10% Speed on soft ground and +5% Speed on average soil. Only for German tanks.
This equipment increases off-road performance, so it's good for scout tanks, as they rely on speed.

http://tweakers.net/ext/f/19kUnQts5qIiW82hjBDeBPtH/full.pngClass 1 - 50,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 2 - 150,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Class 3 - 600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif
Improved Ventilation
+5% to all Crew skills.
The bonus is still added even when all the crew have a 100% base skill, and multiplicative with the 10% bonus applied for having a Commander at 100% skill, resulting in a maximum of 116% skill for each crew member.

http://tweakers.net/ext/f/QS8QwcJ01FAGDg5ffRbyaJzC/full.png20,000-600,000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifEnhanced Suspension
+10% suspension Load Limit.
There are many types of enhanced suspension, but they all do the same thing: increase the vehicle's suspension load capacity. This is probably the least used piece of equipment since the suspension on each tank's tech tree is usually more than enough to handle the tank's weight and equipment. This equipment doesn't improve acceleration, traverse rates, or anything else, it just increases max weight capacity.
http://tweakers.net/ext/f/2VX9cuI4oWKeLX09Gn5SjaHK/full.png
Ook zijn er zogenaamde consumables. Hier kun je, net als equipment, 3 stuks per tank kopen maar in tegen stelling tot equipment verbruik je ze en zul je ze na verbruik weer moeten aanschaffen. Naast deze verschillen is er ook nog het onderscheid in items voor credits en items voor gold waarbij de gold consumables vaak net wat beter zijn.

TypeCostName
http://tweakers.net/ext/f/j4091hpaTMcXhSYwvSbG96DD/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall Repair Kit
Repairs one chosen damaged module through the end of the match. Repaired module can still be damaged again after the repair. Only one track of two can be repaired.

http://tweakers.net/ext/f/oav57jDRyQXlbEsXR9AZtCov/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifManual Fire Extinguishers
This consumable extinguishes fire when activated by the respective button when the tank catches fire. It can be a lifesaver for high tier tanks, but a bit of a waste for low tier tanks as they lack health to withstand even a few seconds of fire.

http://tweakers.net/ext/f/NkmYbgtrRrmLp4KAN6x1EsLh/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifSmall First Aid Kit
Heals an injured crew member until the end of battle. Healed crew member can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/bMeNK6M4ETzvaRRY5r8oASAL/full.png3000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gifRemoved Speed Governor
This consumable is never actually "consumed" (in other words, it is permanent): you simply turn it on/off to use it. It adds 10% to engine power (and therefore, vehicle acceleration), but the engine constantly sustains damage during its use. Even if the tank has full health at the end of the match, you will still have to pay for repairs since the removal of the speed governor decreases engine hitpoints. Repair costs vary between tiers and vehicles. Available only for Soviet and Chinese vehicles.

http://tweakers.net/ext/f/jpQOJRA66K1LBoWfZivpP6qm/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5uh9v4Anjfvb7PII8Ktkhup/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/2/25/QualityOilIcon.png
5000 http://tweakers.net/ext/f/U9txxkHuhIeVkpAT7LAIHujU/full.gif100-Octane Gasoline
Lend-Lease Oil
Quality Oil
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 5% for a single match.
100-Octane Gasoline is only available for British, French, German and American vehicles with gasoline engines.
Lend-Lease Oil is only available for Soviet vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).
Quality Oil is only available for Chinese vehicles and the effect stacks with Removed Speed Governor via multiplication (15.5% combined bonus).

http://tweakers.net/ext/f/D2nf268dGCtVBkRFAVCqNFlC/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge Repair Kit
Repairs all currently damaged modules through the end of the match. Repaired modules can still be damaged again after the repair.

http://tweakers.net/ext/f/Q53N7ZcTMT0EZcQVwU6KZSCo/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifAutomatic Fire Extinguishers
Activates automatically 0.5 seconds after the tank catches fire and reduces the chance to catch fire by 10%.

http://tweakers.net/ext/f/Vqf1vSP8hDXTr7w250LXMOg4/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifLarge First Aid Kit
Heals all currently injured crew member through the end of the match. Healed crew members can still be re-injured or perish.

http://tweakers.net/ext/f/UFYWt9GKa9TDZ0ZHD9bz7OY6/full.png50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gif105-Octane Gasoline
Increases engine power (and therefore, vehicle acceleration) and turret traverse speed by 10% for a single match.
Available only for German and American vehicles with gasoline engines. Note that there is no in-game difference between German and American oil.

http://tweakers.net/ext/f/4evHN9QmjF0SQu2KZERMJ2Tf/full.png
http://tweakers.net/ext/f/DLH3knu2tklu0xTy2pRY2lwO/full.png
http://tweakers.net/ext/f/Z5G1RN7Abf3ewThvYKU5FZTd/full.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/1/1e/HotCoffeeIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/d/d4/Chines_porkIcon.png
http://wiki.worldoftanks.eu/images/6/68/PuddingIcon.png
50 http://tweakers.net/ext/f/7GyonswQKtZ6epKOBPPqIOwH/full.gifCase of Coca-Cola
Chocolate
Extra Combat Rations
Strong coffee
Improved Combat Rations
Pudding and Tea
Increases all crew skills by 10% for one entire match. This bonus is added even to crews that have a 100% base skill.
Case of Coca-Cola is only available for American vehicles.
Chocolate is only available for German vehicles.
Extra Combat Rations is only available for Soviet vehicles.
Strong coffee is only available for French vehicles.
Improved Combat Rations are only available for Chinese vehicles.
Pudding and Tea is only available for British vehicles.
http://tweakers.net/ext/f/vqbIUTLWWSZn0uu8Crssm9ts/full.png
Abby
A large abbey and town fill the center of the map with three roads allowing passage from the north and south, and includes an elevated firing position in the abbey's courtyard at the highest point on the hill. West of the town is an elongated hill with several positions allowing fire down into the town. Further west and past the hill, a valley offers significant protection against artillery fire. East of the town lies a curved cliff road which affords shielding from most tank and artillery fire, but forces attackers to travel in a single path.
Airfield
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Arctic Region
A large ice-and-snow covered area stretches through this map. Steep hills, rock encampments, twists and turns, and plenty of places to stay and wait will have you on your toes as you battle through this icy deathtrap. Ridge, hills, and lots of rocky outcrops give you many places to hide and ambush your enemy as they come about. Turns and twists could have you stuck if your not on your toes, so watch out.
Cliff
Starting in the north and south, both teams are connected through a valley on the extreme west of the map. Large boulders offer cover south of the valley, and a small town provides cover to the north. The eastern portion of the map is elevated, with two large jutting hills providing cover from enemy fire. An overlooking position near the center of the map allows tanks to fire into the valley from above. Plentiful cover throughout the area allow for multiple attack routes, with careful coordination and flanking playing a significant role.
Dragon Ridge
A varied rugged landscape is marvelous for its fascinating grandeur. A lake, bamboo bushes and mountain ridges make this map peculiar and unique. The map offers several options for directions of attack, each of them being advantageous in its own way.
El Halluf
A large valley filled with rocks, vegetation, and a small village surrounding a dried out river bed separate the two teams. The large hills on either side of the valley offer many firing positions, and very little cover in the valley will protect a large tank completely against all positions. Regardless of approach, attackers will face a long climb into the enemy's camp, and effective use of the cover en route is essential. The northern approach offers plentiful protection to attack either hill, but the southern approach makes up for lack of protection with shorter distances and better concealment.
Ensk
A mixture of city outskirts and suburban areas with railroad tracks spanning and dividing this map. Plan your tactics to take advantage of defensive chokepoints and cover open areas with your vehicles. Artillery is great for deterring enemy breakthroughs, but remains almost defenseless when exposed to enemy vehicles attacking from cover.
Erlenberg
A large river splits this map in half, with three bridges acting as chokepoints between the halves. A small town surrounds the center bridge, while the north and south bridges have fewer buildings providing cover. A large castle overlooks the west half of the map on a large hilltop, offering cover and supporting fire positions. Hills overlook the city in the east, with sufficient vegetation to provide some concealment for tanks.
Fisherman's Bay
The map is a combination of open spaces and irregular terrain. Meandering narrow streets of the seaport on the flank can be surprisingly advantageous. Sloping hills covered with bushes offer excellent ambush opportunities.
Fjords
Huge mountains and narrow valleys offer great advantages in a battle. You can engage in a fire duel across the gulf or enter a close quarter battle at the nearest port town or flank and capture enemy base.
Highway
The diverse landscape of this map makes it peculiar and complex, and also encourages a wide range of tactics. Multiple defilades are favorable for surprise attacks, while the city blocks are advantageous for close combat.
Himmelsdorf
Literally translated as "sky village" from German, this labyrinth of streets and squares are a large hindrance for artillery and tank destroyers, but ideal for speedy breakthrough and bypass by medium and light vehicles. With the castle dominating the area, access roads running by the hill and along the railway lines to help you out of the impasse.
Karelia
Swamps, rocks, and cliffs determine major avenues of approach on this map. This map, with sparse protection and no buildings, gives the combat advantage to artillery. Concentrate your attacks along the path of your main advance, while conducting delaying and defensive actions along the rest of your front lines.
Komarin
A unique map in that the teams do not start near the flags, Komarin offers multiple tactical options. The teams start in the north and south, divided by rivers offering three routes. The center route is a large, elevated, and wooded island connected by bridge to the south, and offers firing positions to nearly the entire map, but at the cost of being exposed if spotted. A small village on both the west and east side of the map offer attackers valuable cover en route to the flag, but leave any tank passing the village exposed to covered and concealed defenders once they leave the village.
Lakeville
An isolated mountain valley on one flank and city blocks on the other allow you to thrust close to the enemy. A large lake in the middle gives long-range weapons a clear field of fire.
Live Oaks
In the centre of the map there is a large bog lake. A railway bridge and a fording side on the one flank allow to defend the area using scarce forces, and to concentrate main forces on the other flank. The town to the North provides sufficient cover from artillery to the team that controls it.
Malinovka
Initial staging areas are separated by a wide open field, ideal for artillery and defensive operations. Make use of flanking maneuvers and natural defenses like woods, hills, and farmhouses, as these can be decisive. Another option is a well-coordinated high-speed combined arms attack across the field which could bring victory, but at the risk of a bloody loss.
Mines
A flat hilltop in the center of this map provides an excellent firing position, but the short drive from either starting position makes climbing the hill a dangerous endeavor. Nestled in the canyon northeast of the hill is the small village of Pagorki; offering a tempting route with plenty of cover, but one that is exposed if the enemy controls the hill. West of the hill, surrounded by shallow water, is a small island which offers good cover while providing a large fire zone. While the island is protected from the hill, it is, for the most part, vulnerable to flanking attacks or fire from multiple angles. The island cover is solid, but not particularly large.
Mountain Pass
The Mannerheim Line was a defensive fortification line on the Karelian Isthmus built by Finland against the Soviet Union. During the Winter War of 1939-1940 it became known as the Mannerheim Line, after Field Marshal Baron Carl Gustaf Emil Mannerheim. The line was constructed in two phases: 1920–1924 and 1932–1939.
Murovanka
A small town dominates the center of the map, with a large forest providing concealment in the east and high ground to the west. The forest provides effective concealment, but lacks cover from fire; whereas the town has plentiful cover, but lacks concealment.
Port
The setting is an industrial area of a port city. Teams begin the battle surrounded by factory buildings, warehouses, and docks. An open space in the center of the map consists of a hilly, open area and railroad tracks. Train cars can provide cover during combat. The most direct route to the enemy base is along the two highway bridges above the railway tracks. Common tactics on this map might include ambush and firing from defilade positions. Surprise attacks to the enemy's rear can break a deadlock.
Prokhorovka
Generally open, but hilly, terrain around a vital railroad, with groups of trees providing shelter for tank destroyers. On the offensive, watch your own flanks while striking against the enemy flanks. Artillery has free reign, although it is still vulnerable to raids by light vehicles.
Province
Hills on the periphery of the map are covered with numerous houses and winding streets advantageous for suprise attacks. An open area between the bases is favorable for daring strikes.
Redshire
A rolling area, dominated by a couple of hills. The village of Redshire gives places to hide from hill to its northeast. Artillery will play a powerful role on this map.
Ruinberg
Concentric city streets, along with dense forests and bushes in the overgrown park allow for hidden maneuvers and redeployment of your troops. Although artillery fire is of limited use in the city, the debris provides effective cover for your troops.
Sandriver
A mostly open map offering little concealment, but providing plentiful cover due to the large number of sand dunes. Three small villages provide temporary cover at best, but are easily destroyed, so they must be used cautiously. Each flag is well protected with a ridge offering defenders cover, concealment, and excellent firing positions. Plentiful cover allows an excellent arena for run and gun tactics while offering many routes for tanks to engage the enemy and make use of their mobility.
Serene Coast
This coastal area is bounded by ocean and mountains. A railroad crosses the territory from north to south. Woody hills on the western flank are favorable for a swift attack. A straight road connecting the bases passes through a small town, which often becomes a contested piece of terrain. The bases are protected by the hills from direct attacks. However, the flanks of the bases are insecure and must be protected.
Siegfried Line
A wonderfull map combining the best of both worlds. The west side is open fields with little cover, excellent for quick flanks around the side for those looking for an early victory. To the east, the town offers concealment and cover for those brave enough to enter its confines.
Steppes
A seemingly endless open expanse of fields and hills, scattered through this farmland-esque map. Open fields, varying ditches, and small hills and rises litter this map, allowing for some prime spots to lay ambushes. Long, open fields are great for those who prefer long-distance combat, with little cover available to your target. Just remember; This works both ways.
South Coast
On this rugged-terrain map, make use of various battlefield tactics: flank or ambush the enemy, or attack straight ahead. Also use numerous hollows between the rocks for a busting attack with concentrated forces.
Swamp
Flank routes offer great opportunities for surprise attacks and diversionary operations. A mire in the center is not only an obstacle, but also an important tactical location.
Westfield
A wonderfully lush area, Westfield features forests, fields, farmland, and multiple villages throughout the map. Included is a large war-damaged bridge crossing the eastern valley. Plentiful ridges give ambush positions along nearly every route, and large fields can leave a tank vulnerable when moving between positions.
Widepark
Opposing bases on this map are separated by cliffs and rocky ridges. A variety of cover allows for focused attacks in crucial directions. The direct route may seem ideal for a breakthrough assault, but do not neglect your flanks!

http://tweakers.net/ext/f/5qxxJORx1HIYEn9tIsP3JkRy/full.png
http://tweakers.net/ext/f/VfjNjvcu1NyPTx75AnjYObyw/full.png

Tutorials
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=jSt6wkueXWw&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=YbyURS54mF4&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=oLl1vyDuKQk&hd=1]
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=VIVFALdUK9E&hd=1]
[YouTube: http://youtu.be/ysIBYROU1-g?hd=1]


Tank Academy[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=yW6w-d8Q5Lo&feature=share&list=PLYgipOCaRI02Ddukxg1QYxvuugusToqkk]
http://tweakers.net/ext/f/wTqoDTrmHI46jJvMSxU0hCnL/full.pnghttp://tweakers.net/ext/f/uL2igI3uIGPWajgKpHovGc25/full.png
Vorige patch - v.0.8.4:
General Adjustments:
 • Important! NVIDIA video card driver versions 310.70, 310.90, 314.07 may cause client crashes & FPS drop-downs. It is recommended to use driver version 306.97.
 • Battle tutorial for beginners has been added (tutorial mission has its own map).
 • The following maps were reworked for improved graphics: Steppes, Fisherman's Bay, Ensk, Live Oaks.
 • Dragon Ridge and Serene Coast maps removed from random battle mode for re-working.
 • Game and visual fixes for the following maps: Cliff, Prokhorovka, Abbey.
 • "Assault" mode has been temporary disabled for the following maps: Malinovka and Westfield.
 • Fixed rounding on roads and crater textures for the Ruinberg map.
 • Fixed minor bugs with the damage model of the following tanks: AT-15?, Matilda Black Prince, Matilda (USSR), Grille, AMX 13-75, AMX 13-90, AMX 12t, Churchill I, VK 4205B, M12, M41, Object 212, Caernarvon, M46 Patton, Maus, ?-100.
 • Fixed bugs in visual models: IS-3, Churchill LL, ?41, ?69, KV-3, TOG-2, SU-14, S-51, Hetzer.
 • Fixed mixed up left and right tracks in the damage model of the WZ131 tank.
 • Fixed appearance of the final drive cover for ?-34 and vehicles built on its hull.
 • Game supports NVIDIA SLI configurations.
 • Fixed the loss of performance on some configurations while using server reticle in sniper mode.
 • The FPS rate in hangar is forcibly limited to 60 FPS.
 • Reworked and optimised tank engine exhaust effect.
 • Fixed the FPS drop for some configurations during the rendering of fire and explosions effects while in a sniper mode
 • Fixed in some cases the game client crash is used during loading of a battle when the Alt +tab
 • Fixed some bugs in the display and update rate of dynamic shadows.
 • Tanks with auto loader system will reload the whole cassette/drum instead of one shell when the “Intuition” skill is triggered.
 • Returned the option to train crew members for tanks missing in the hangar. A separate warning window has been added for this purpose.
 • Fixed the ammo order during a turret or gun change.
 • Fixed barrel scoring in some cases when targeting a close obstacle.
 • Fixed damage randomization omission of the HE shells when they hit the ground near a tank
 • Removed the restriction of the “external view” button for vehicles with incomplete crew.
 • Added the possibility to choose addressing system in battle chat: with or without auto save of the addressee.
 • Added a windowed full-screen option (maximize button in the right top corner).
 • Fixed barrel scoring and turret turning after a hit.
 • Fixed after-shot rattle in the left speaker for some configurations.
 • Fixed some bugs in the visual models of surrounding objects and building damage.
 • Fixed client crash when pressing "Update Device" in the settings menu.
 • Fixed wrong output for FPS values, ping and lag indication for the Logitech G19 keyboard.
 • Added new pictures to the login screen.
 • Complemented de?sc?ri?ption of commemorative medals.
 • Fixed a bug which mixed up the command order "Affirmative!" and "Negative!" for tank destroyers in some situations.
 • Added additional effects for destroying big tanks.
 • Added the ability to remove heavy weight equipment and modules and replace them with lower weight ones when the chassis is overloaded.
 • Added the display of the drowning timer and module repair indicator in the post mortem observation mode.
 • Fixed a rare client crash after fast quitting and then connecting to the game.
 • "Damage upon detecting" in the after battle statistics renamed into "Damage upon your detecting".
 • Fixed audio interruptions during the voice chat test.
 • Implemented restoration of working ability for the voice chat after disconnection.
 • When a client is minimized, its icon is not blinking now at the start of the battle, and for 5 seconds before the start.
 • Fixed receiving of the "Sniper" achievement when damaging allied tank with HE shell.
 • Fixed incorrect amount of credits received for selling a vehicle being displayed in both vehicle selling window and following system notifications.
 • Fixed report system (complaints) in the post-battle statistics for players not involved in the platoon.
 • Fixed camera in-tank-entry when you close to some objects.
 • Fixed the failure of "10 calibers rule" for internal ricochet
 • Fixed some bugs in achieving Kolobanov's medal for the cases when the members of both teams quitting to the hangar before the end of a battle.
 • Fixed the displaying of the sold tank as not researched in the tech tree.
 • Fixed a rare client crash when going to the tank research window.
 • Added information on "potentially recieved damage" to the post battle statistics. Considered all the potential damage, that a tank could receive with ricocheted or not penetrated shells (including side skirts armor).
 • Fixed damage from falling received by absent turret for TDs and SPGs.
 • Fixed display of teamdamage and teamkill for the post-battle statistics window when allied tank was destroyed by fire after your hit.
 • Fixed de?sc?ri?ptions of the "Sniper" and "Steel Wall" achievements.
 • Implemented new function of loading the necessary shell type within the countdown before the battle start.
 • Completely re-worked tracers effect.
German Light Tank Changes:
 • Added three new German light tanks: Pz.I, Pz.I Ausf.? , Pz.II Ausf.G.
 • PzKpfw 35 (t): Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • PzKpfw II: Cost of 2 cm KwK 30 L/55 gun changed from 2130 to 1910
 • Luchs (tier3), VK1602 Leopard (tier4), VK2801 (tier5) light tanks have been moved to Tier IV, V and VI to match their rebalanced characteristics:
 • PzKpfw II Luchs:
  • Camouflage cost increased to 33%
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. A chassis changed from 12250 kg to 12500 kg
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. A chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. A changed from 35 to 30
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. A chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for solid grounds increased by 9%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for moderately soft grounds reduced by 24%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. A chassis for soft grounds reduced by 19%
  • Research cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 750 to 1950
  • Load capacity of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 15850 kg to 15500 kg
  • Cost of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 4650 to 9650
  • Traverse mechanics changed for Luchsketten Ausf. B chassis
  • Traverse speed of Luchsketten Ausf. B chassis changed from 38 to 33
  • Dispersion on move for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Dispersion on turn for Luchsketten Ausf. B chassis reduced by 4%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for moderately grounds reduced by 20%
  • Resistance of Luchsketten Ausf. B chassis for soft grounds reduced by 8%
  • Power capacity of Maybach HL 66 P engine changed from 200 to 180
  • Body weight changed from 7000 kg to 6830 kg
  • Tank tier changed from III to IV
  • Tank cost changed from 39000 to 155000
  • Repair cost increased by 21%
  • Max reverse speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • View range for PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 330 m to 360 m
  • Reload time of 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Reload time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 3.4 sec to 2.7 sec
  • Dispersion on turret turn for 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun reduced by 29%
  • Elevation angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 38 L/42 gun changed from 8 degrees to 10 degrees
  • Dispersion on turret turn for 5 cm KwK 38 L/42 gum reduced by 25%
  • Added new 3 cm M.K.103 gun
  • Added new 5 cm KwK 39 L/60 gun
  • PzKpfw-IIL-Großturm turret tier changed from 4 to 5
  • Cost of PzKpfw-IIL-Großturm turret changed from 4700 to 10500
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Großturm changed from 26 deg/sec to 38 deg/sec
  • Turret weight changed from 2500 kg to 2000 kg
  • View range of PzKpfw-IIL-Luchsturm turret changed from 320 m to 330 m
  • Aiming time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 1.6 sec to 1.5 sec
  • Reload time for 2 cm Flak 38 L/112 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm Flak 38 L/112 gun reduced by 20%
  • Aiming time of 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 1.6 sec to 1.5sec
  • Reload time for 2 cm KwK 38 L/55 gun changed from 4.3 sec to 3 sec
  • Dispersion on turret turn for 2 cm KwK 38 L/55 gun reduced by 20%
  • Elevation angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from -20 degrees to -16 degrees
  • Depression angle of 3,7 cm KwK 36 L/46.5 gun changed from 10 degrees to 8 degrees
  • Added new 3 cm M.K.103 gum
  • Turret traverse speed for PzKpfw-IIL-Luchsturm changed from 39 deg/sec to 42 deg/sec
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Großturm turret mounted changed from 230 to 340 points.
  • Total HP with PzKpfw-IIL-Luchsturm turret mounted changed from 190 to 310 points.
 • VK 1602 Leopard:
  • Cammo price increased by 25%
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. A changed from 22250 kg. to 21900 kg.
  • Changed reversal mechanism for suspencion Leopardketten Ausf. A
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. A changed from 30 to 33
  • Gun dispersion on movement with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Gun dispersion on turning with Leopardketten Ausf. A decreased by 4%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on moderately soft grounds decreased by 29%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. A on soft grounds decreased by 8%
  • Research cost for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 2615 to 5100
  • Load limit for suspension Leopardketten Ausf. B changed from 25550 kg. to 24000 kg.
  • Price for suspencion Leopardketten Ausf. B changed from 10740.0 to 12740.0
  • Changed reversal mechanism for Leopardketten Ausf. B
  • Traverce speed for Leopardketten Ausf. B changed from 33 to 36
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B on moderately soft grounds decreased by 27%
  • Passability for suspension Leopardketten Ausf. B ?? on soft grounds decreased by 9%
  • Hull weight changed from 10000 kg to 12320 kg
  • Tank price changed from 210000 to 355000
  • Repair costs increased by 7%
  • Max reverce speed changed from 20 km/h to 22 km/h
  • Max forward speed changed from 68 km/h to 60 km/h
  • View range for turret Leopardturm changed from 350 m. to 380 m.
  • Aiming time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.3 sec. to 1.7 sec.
  • Elevation angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle for 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 10 degrees
  • Reloading time for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 2.5 sec. to 2.1 sec.
  • Dispercion for 5 cm KwK 39 L/60 changed from 0.4 ? to 0.39 ?
  • Added 3 cm M.K.103 gun
  • Removed the followin gun - 3,7 cm KwK 36 L/46.5
  • Removed the followin gun - 5 cm KwK 38 L/42
  • Turrer rotation speed for Leopardturm changed from 42 deg/sec to 40 deg/sec
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2000 kg
  • HP changed from 390 to 440.
 • VK 2801:
  • Camouflage cost increased by 20%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension load capacity changed from 22500 kg. to 26500 kg.
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. A suspension increased by 33%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on solid ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on moderately soft ground decreased by 15%
  • VK-2801-Ketten Ausf. A suspension performance on soft ground decreased by 9%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension load capacity changed from 28800 kg to 29000 kg
  • Gun dispersion on move with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • Gun dispersion on hull turning with VK-2801-Ketten Ausf. B increased by 64%
  • VK-2801-Ketten Ausf. B suspension performance on soft ground decreased by 10%
  • Hull weight changed from 10500 kg to 13438 kg
  • Tank Tier changed from V to VI
  • Tank price changed from 705000 to 945000
  • Maximum speed changed from 72 km/h to 60 km/h
  • View distance of VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 350 m to 370 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 5 cm KwK 39 L/60 gun on turret traverse decreased by 33%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading speed of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • 7,5 cm KwK 37 L/24 gun dispersion on turret traverse decreased by 17%
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/43gun on turret traverse decreased by 17%
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reload time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 4 sec to 3.8 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun on turret traverse decreased by 17%
  • Turret weight changed from 3000 kg to 2800 kg
  • Aiming time of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 1.7 sec to 2.3 sec
  • Elevation angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun on turret traverse increased by 33%
  • Dispersion of 10,5 cm KwK 42 L/28 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 5 cm KwK 39 L/60 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from -17 to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Dispersion of 7,5 cm KwK 37 L/24 gun changed from 0.54 m to 0.55 m
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/43 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Elevation angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from -17 degrees to -20 degrees
  • Depression angle of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 6 degrees to 8 degrees
  • Reloading time of 7,5 cm KwK 40 L/48 gun changed from 3.7 sec to 3.4 sec
  • Turret weight changed from 4000 kg to 3000 kg
  • Durability with VK-2801-Turm Ausf. A turret changed from 560 to 550 hit points
Smaller Tank Changes:
 • [b]German Tanks:[/] [list]
 • PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther lower nose plate increased to 55 degrees. It's a buff.
 • Thickness of lower frontal hull armour of PzV Panther, PzV/IV, Panther M10, JagdPanther has been redused to 55 mm. - Nerf
 • [/list]
 • Chinese tanks:
  • Type 2597 Chi-Ha: Cost of 57 mm Gun Type 97 gun is changed from 3000 to 2000
  • T-34-2 Fixed camo costs.
  • WZ-132: Cost of the engine 8V135 is changed from 43000 to 49000, Reloading time for 100 mm 59-100T gun is changed from 8.6 sec. to 9.1 sec.
 • French tanks:
  • AMX M4(1945): Depression angle of 105 mm Canon 13TR gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 30 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm DCA 45 gun changed from 5 degrees to 10 degrees, Depression angle of 90 mm F3 gun changed from 5 degrees to 10 degrees
  • RenaultBS: Load capacity of RenaultBS M17 chassis changed form 7800 kg to 5000 kg, Load capacity of RenaultBS M26/M27 chassis changed form 8200 kg to 7000 kg, Body weight changed from 2750 kg to 2714 kgBritish tanks:
 • British tanks:
  • Added a branch of tank destroyers: Universal Carrier QF 2 pounder, Alecto, Valentine AT, ?? 2, ?? 7, Gun Carrier Churchill, ?? 8, ?? 15, ?39 Tortoise, FV215b(183).
  • Improved the protection offered by the joint between lower and higher nose plates on Caernarvon, Conqueror and FV215b tanks up to 203, 203 and 254 mm accordingly
  • Crusader: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • Cromwell: Cost of Nuffield Liberty Mk. V engine changed from 11500 to 12500
  • FV215b(183): Cost of 183mm HESH shell for British TD ) raised to 20 gold, Cost of 20pdr HE Mk3 shell raised to 260 credits.
 • American tanks:
  • M4A2E4 Sherman: Elevation angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from -25 degrees to -20 degrees, Depression angle of 75 mm Gun M3 L/37 gun changed from 10 degrees to 5 degrees
  • Ram II: Body weight changed from 12600 kg to 12670 kg
  • T57 Heavy Tank: Elevation angle of 120 mm Gun T179 gun changed from -15 degrees to -12 degrees
 • Soviet tanks:
  • New premium tier VI tank destroyer available in the in-game shop: SU-100Y.
  • T-44: Reduced slope of the lower nose plate to 45 degrees. -buff (unless evidence to the contrary arises)
  • Object 212: Load capacity of Object 212 chassis changed from 55000 kg to 55500 kg
  • Object 261: Load capacity of Object 261 chassis changed from 59200 kg to 59900 kg
  • S-51: Load capacity of S-51 chassis changed from 50500 kg to 52000 kg
Huidige patch - v0.8.5:
List of Changes in Version 8.5 Compared to Version 8.4
Content
Added new branch of German Medium and Light Tanks:
 • VK 20.01 (D) (MT Tier IV)
 • VK 30.01 (D) v1 (MT Tier VI)
 • Aufklarerpanzer Panther (LT Tier VII)
 • Indien Panzer (MT Tier VIII)
 • Leopard PT A (MT Tier IX)
 • Leopard 1 (MT Tier X)
Added new branch of USSR Light Tanks:
 • T-60 (LT Tier II)
 • T-70 (LT Tier III)
 • T-80 (LT Tier IV)
Added new map ‘Pearl River’
 • Changes and improvements for after-battle stats screen
 • Added notifications for automatic conversions after version releases (change of shells, modules, vehicles, etc.)
 • Added new inscriptions for five nations (USSR, Germany, USA, France, Britain)
 • Updated the description of the ‘Situational Awareness’ skill
 • Added a display of team status as a list of vehicle types icons on the top of the screen
Achievements

Changed the mechanics for the ‘Expert’ and ‘Expert per nation’ achievements:
 • Those who received the medal previously (and now have the medal shown as grey) - will get the respective medal back as active
 • Neither the ‘Expert’ or ‘Expert per nation’ achievements will ‘fade’ after new vehicles are introduced in new updates
 • Everyone else will receive the grey medal (‘Expert’ and ‘Expert by nation’) that on mouse-over will show which tanks should be destroyed to obtain the medal.
Gameplay and Game Mechanics
 • Added gameplay and visual fixes for ‘Redshire’, ‘El-Halluf’, ‘Karelia’, ‘Prohorovka’ and ‘Sand River’
 • Made improvements to "Assault" mode on ‘Malinovka’, ‘Karelia’ and ‘Sand River’
 • Premium consumables (med kits, repair kits etc.) are now available for credits (matching the gold/credits exchange rate to that used for premium shells)
 • Creation of platoons for three players is now available for non-premium accounts
 • Creation of tank companies is now available for non-premium accounts
 • Reduced the credit cost for temporary camouflages, emblems and inscriptions
 • Reduced terrain resistance when driving a tank on some destroyed objects
 • Added new Match Maker rule for balancing Light Tanks - all vehicles designated as ‘Scout’ will be balanced according to the SPG currently existing rule: the balance weight of ‘Scouts’ in both teams won’t differ by more than +/-20 balance weight points
Following vehicles were designated as ‘Scouts’:

USSR
 • T-50
 • T-50-2
Germany
 • Pz38nA
 • Luchs
 • VK 16.02
 • VK 28.01
 • Auf_Panther
USA
 • M24 Chaffee
 • T21
 • T71
France
[
 • *] ELC AMX
 • AMX 12t
 • AMX 13 75
 • AMX 13 90
China
 • M5A1 Stuart
 • 59 16
 • WZ 131
 • WZ 132
Graphics
 • Improved visual models for the following vehicles: IS-3, Valentine AT, Pz V Panther, Pz IV/V, Object 263, VK 3001H, Conqueror, IS-4?, Matilda Black Prince, IS-7, ARL-44, Black Prince
 • Reworked graphics for following maps: ‘Siegfried Line ‘, ‘South Coast’, ‘Malinovka’
 • Inscription resolution doubled for vehicles and locations where this change was possible)
 • Optimised productivity for vehicle’s motion effects (dust and dirt from under the tracks)
 • Reworked destruction effects for many objects
Fixes
 • Added fixes for collision models of tanks: PanzerJager I, JagdPz E-100
 • Fixed minor errors in the names of vehicles and modules
 • Fixed large-sized vehicles getting stuck under hanging objects on the map (bridges etc.)
 • Fixed rare bug when shell with ‘small damage to modules’ parameter disappears after it hits enemy gun of higher strength
 • Fixed bug when HE shells do not cause full HE damage to external module after penetration
 • Fixed behavior of HE shell after hitting crew of destroyed tank with open-topped compartment
 • Fixed bug in the display of shells exploding in the air
 • Fixed missing of indication of damage to the fuel tank during its destruction in some rare cases
 • Destroyed vehicles no longer absorb damage caused by HE shells. HE shells now always explode on the surface of these vehicles
 • Vehicles stacked on top of one another will now both take damage as normal.
 • Partially fixed occasional disappearance of emblems and inscriptions on vehicles after alt-TAB or adjusting AA settings
 • Fixed the wording of the memory leak warning message
 • Fixed errors when creating a private chat channel: not displaying channel creator, freezes of chat window when attempting to close it
 • Fixed presence of action/premium vehicles modules in the in-game shop
 • Fixed description of following achievements: ‘Raider‘, ‘Reaper’, ‘Dumitru’s Medal’, ‘de Langlade's Medal’, ‘Lion of Sinai’
 • Fixed description of consumables ‘100-octane Gasoline’ and ‘105-octane Gasoline’
 • Fixed minor bugs in the battle tutorial
 • Fixed a bug causing loss of effects of camouflage net and binocular telescope when attempting to move vehicle with damaged track
 • Fixed “Sixth Sense” indicator not working after rapid re-spotting
 • Fixed the display of lag indicator with green colour when server operational load is close to 100%
 • Fixed the display of the tank collision effects when tanks are in the same point but at different altitude
 • Fixed some models of ambient objects
Changes to Vehicle Parameters

Changes to Chinese Tank Parameters:
 • Changed the Renault M26/27 engine price from 300 credits to 0 credits
Changes to French Tank Parameters:
 • Changed the Lorraine39 L AM tracks price from 1730 credits to 590 credits
Changes to German Tank Parameters:
E-100:
 • Changed the ammo capacity of the 12,8 cm KwK 44 L/55 gun from 42 to 72 rounds
 • Changed the ammo capacity of the 15 cm KwK 44 L/3 gun from 28 to 50 rounds
JagdPz E-100:
 • Raised the speed of all shells from 850 to 925 metres/second
Maus:
 • Changed the DB 603 A2 engine type from diesel to gasoline
VK 16.02 Leopard:
 • Changed the research price of the VK28.01 from 52100 to 28500 experience points
VK 28.01
 • Reduced the repair price by 60%
 • Changed the declination angle from 8 to 10 grads
VK 36.01 (H):
 • Shell penetration value of Pzgr. 41 HK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch changed from 225 mm to 221 mm
 • Damage, made by shell Pzgr. 41 StK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch, changed from 65 to 165
 • Shell penetration value of Pzgr. 41 StK of gun 7,5 cm KwK 41 L/58 Konisch changed from 167 mm to 157 mm
Changes to British Tank Parameters:
 • Price of gun QF 2-pdr Mk. X changed from 3000 to 6000 credits
 • Price of gun 75 mm Vickers HV changed from 63000 to 50000 credits
 • Price of gun OQF 77 mm Gun Mk. II changed from 50000 to 63000 credits
 • Price of gun OQF 17-pdr Gun Mk. VII changed from 60000 to 70000 credits
Conqueror:
 • Price of turret Centurion Mk. III changed from 50500 to 42000 credits
Centurion Mk. I:
 • Price of turret Centurion Mk. I changed from 15000 to 20000 credits
 • Price of turret Centurion Mk. III changed from 32000 to 42000 credits
AT 15:
 • Research price of engine Rolls-Royce Meteor changed from 1900 to 1500 experience points
Changes to American Tank Parameters:

M4A2E4 Sherman:
 • Elevation level of gun 75 mm Gun M3 L/37 changed from -20 deg to -25 deg
T25/2:
 • Tier of suspension T25/2T4 changed from VII to VIII
 • Price of suspension T25/2T4 changed from 19200 to 32720 credits
T82:
 • Price of suspension T82T55E2 changed from 1850 to 740 credits
 • Price of suspension T82T55E4 changed from 740 to 1850 credits
Change to Soviet Tank Parameters:
 • Cost of 37 mm ZIS-19 gun changed from 2560 to 4250 credits
 • Cost of 122 mm U11 gun changed from 59920 to 45920 credits
 • Cost of 85 mm F-30 gun changed from 41000 to 48000 credits
 • Cost of 76 mm S-54 gun changed from 41480 to 40130 credits
 • Cost of B-2CH engine changed from 17000 to 49500 credits
 • Cost of 85 mm S-31 gun changed from 42200 to 49200 credits
 • Cost of 57 mm ZiS-4 changed from 40130 to 41480 credits
Tanks T-20, T-46, T-50-2:
 • Damage dealt by UBR-243SP shell of 45 mm BT-42 gun changed from 49 to 55 hit points
 • Damage dealt by UBR-243SPA shell of 45 mm BT-42 gun changed from 49 to 55 hit points
 • Armour penetration of UBR-243SPA shell of 45mm BT-42 gun changed from 95 mm to 110 mm
 • Damage dealt by UOF-243 shell of 45mm BT-42 gun changed from 63 to 65 hit points
SU-85B:
 • Added M-80 engine
 • Removed GAZ-203F engine
IS-7:
 • Max speed changed from 50 km/h to 59.6 km/h
SU-76:
 • Turning speed of SU-76 suspension changed from 32 to 38 deg
 • Turning speed of SU-76M suspension changed from 32 to 38 deg
Volgende patch - v.0.8.6:http://tweakers.net/ext/f/xAuIdxB2G28CbIiWIlyG5vMD/full.png
Voor World of Tanks zijn een heleboel mods in omloop van Aimcirkels, realistic soundmods tot HitBoxskins om het aimen makkelijker te maken en de game naar eigen inzicht te verfraaien. WoT is zo opgezet dat door het plaatsen van je mods in de juiste folder, worldoftanks/res_mods/0.8.*, de mod automatisch wordt toegevoegd aan de game. De mod die je plaatst moet wel de juiste map opbouw hebben zoals de game zijn normale bestanden plaatst. Moet de mod een bestand vervangen in bijv. de map “flash” dan moet het er zo uit komen te zien. worldoftank/res_mods/gui/flash in de map flash plaats je dan de mod.
Bij de mods zitten vaak textbestanden met uitleg zodat je weet wat waar moet.

Onderstaande een compilatie met mods welke je regelmatig hier in dit topic voorbij ziet komen. Na elke patch van WoT moet je ook je mods weer in de juiste map plaatsen, JSGME kan je daarbij helpen.


http://tweakers.net/ext/f/L22CubFjhZHqCbtp8BCVa8Vn/full.png
Uiteraard is er ook een heuse World of Tanks GoT clan bestaande uit 2 clans:
World of Tanks clan - Gathering of Tanks | Actievere leden
World of Tanks clan - Gathering of Tanks 2 | Casual/Leveling/Fun

Wil je hierin komen en voldoe jij aan de eisen stuur dan een invite via een van de bovenstaande links en geef daarbij aan wat je tweakers nick is. Meld je eveneens aan op het clanforum (zie hieronder).

Om de twee clans wel met elkaar te laten kunnen chatten is er het ingame Gathering of Tanks channel opgezet. Deze zal je elke keer joinen zolang je de channel niet wegklikt (al kan het nu spontaan verdwijnen na een paar dagen). Dit channel is niet enkel bedoeld voor Gathering of Tanks leden maar mag door iedere Nederlands sprekende speler worden gejoined. Je vindt hier zowel GoT/GoT2/exGoT spelers of zelfs vrienden van GoT die veelal wel bereid zijn je op weg te helpen, mee te platoonen of gewoon lekker om te kletsen.

Tevens om het topic niet te vervuilen met allemaal clan chat is er een extern forum opgezet. Zit je in een GoT clan dan kun je je aanmelden. Probeer wel eenzelfde nick te nemen als ingame of op tweakers zodat we weten wie we toelaten en niet. Het forum is er tevens om je op de hoogte te houden van de clanbattles dus belangrijk voor degene die mee (willen) doen met clan wars! Het forum vind je hier: Gatheringoftanks.nl - [GoT] Forum.

Daarnaast maakt GoT gebruik van TS3 om met elkaar te kunnen communiceren, overleggen en ouwehoeren. Iedereen is welkom maar we verwachten wel dat men zich gedraagt. Details zijn te vinden op het clanforum en enkel voor leden van de Gathering of Tanks clan.


Wargaming heeft in het verleden al laten zien dat ze wel degelijk wat doen tegen "lijkende op" namen als dat word gemeld.

GoT3 gaat er niet komen omdat wij niet de tijd nog de mensen hebben om een 3e clan erbij te gaan runnen, dus is er in overleg met de mensen die op dit moment al het "werk" doen om de clans draaiend te houden dat we dit niet doen.

User mag het dan nogal bot zeggen maar als er ergens een GoT3 te voorschijn komt en deze is niet door ons gestart dan word dit wel gemeld met de voorgaande reden.

2 Clans is 200 mensen, als er door iemand 30 dagen of langer niet is gespeeld (op een paar oud "ere" leden na) word je verwijderd om plaats te maken voor nieuwe aanwas, mensen die zich aanmelden terwijl er geen plek is krijgen speciale toegang op ons forum, mogen van de teamspeak server gebruik maken om de clanleden te leren kennen en worden uitgenodigt in het ingame channel dat we gebruiken (let wel op dat WG bij elke server reset alle custom kanalen verwijderd dus dat je elke 2 dagen het kanaal opnieuw moet joinen, dit geld voor iedereen dus word niet opgelost asl je wel in de clan zou zitten).

Ashrah
Commander Gathering of Tanks 1 & 2


Dan is er nog Lowlands Steel [D_TCH]
Momenteel de enige Nederlandstalige clan die zich bezighoudt met Clan Wars in Europa. Lowlands Steel is opgericht omdat er na 2 jaar clan wars nog steeds geen Nederlandstalige clan actief op het Europese gedeelte van de map bezig was. Een paar spelers met ervaring in zowel Nederlandstalige als internationale clans hebben de koppen bij elkaar gestoken, een plan gesmeed en besloten hiermee van start te gaan.

Missie van Lowlands Steel
Onze missie is een Nederlandstalige clan te bouwen en deze te onderhouden, die de focus heeft op het competitief meespelen van clan wars op het Europese gedeelte van de map. En daarnaast een gezond, vriendelijk en gezellig thuis te vormen voor en met Nederlandstalige spelers met diezelfde competitieve gedachtegang.

Wat bieden we aan:
 • Dagelijks clan wars op hoog niveau.
 • Vrijwel dagelijks absolute & champion Tank Companies.
 • Kwalitatief goede spelers met competitieve instelling en clan wars ervaring.
 • Een zeer actieve TeamSpeak server.
 • Gezelligheid & professionaliteit waar nodig.
 • Clan management met ruime ervaring in zowel Nederlandstalige clans als Internationale clans.
 • [b]Wat voor spelers zoeken wij:[/] [list]
 • In het bezit van minimaal 4 primaire CW tanks uit de volgende lijst: T110E5, IS-7, T-57, AMX 50B, Batchat, T62-A, T92, Object 261.
 • De volgende secundaire tanks zijn een pre: IS-4, E-100, M48 Patton, Object 268, AMX50F155, T110E4, Leopard, GW Type-E, Batchat 155, E-50M.
 • Zeer hoge activiteit, niet alleen in clan wars, maar ook daarbuiten.
 • Actief gebruik van zowel TeamSpeak als het forum. Je bent onderdeel van een team en we vinden dat communicatie via het clan channel niet bijdraagt aan het sociale aspect binnen een team.
 • Minimaal 3 avonden per week beschikbaar voor clan wars. Meer is beter!
  Teamplay, zelf reflecterend karakter en vooral de instelling om beter te worden.
 • [b]Wat voor spelers zoeken wij vooral niet:[/] Met de focus op teamplay zitten we niet te wachten op iemand die het 'leuk' lijkt om bij een clan te zitten. We hebben ook geen ruimte voor pure seal clubbers, leuk dat je stats paars zijn, maar we hebben dan liever iemand die tier 10 speelt en daar redelijke damage mee doet. Mensen met lange tenen, structurele klagers en negatievelingen zijn ook niet welkom. [b]Recruitment:[/] Het vinden van de juiste personen is moeilijk. We weten dat stats lang niet altijd alles zegt, en daarom pakken we het net iets anders aan. Om toch een drempel neer te leggen stellen we dat je een Global WN7 rating van om en nabij de 1400 dient te hebben om onder de aandacht van de recruiters te komen. Zij zullen je nader gaan onderzoeken, heeft iemand de juiste tier 10 tanks, hoe is zijn performance en met name average damage daarmee. Als dat in orde is zullen recruit-testers met je gaan platoonen. Zij zullen aan de recruiters feedback over jou als speler geven en daar hangt een advies aan. Aan de hand van al het bovenstaande zal er een oordeel komen. [b]Contact:[/] Recruiters: Simpelenleuk & Nemean Commander: Kaap Of neem contact met ons op door middel van onze TeamSpeak 3 ts3.lowlandssteel.nl [right][jump=top][color=white]Return to top[/][/][/] [/] [td width=15][/]


http://tweakers.net/ext/f/L9LE1HVeKVmlMxJbSvLiKm9x/full.png

tweakerWoT username
3dd1eeddiewom
A-TrayJeroenV
Abomination Dicer
Af13AF_C
Animal MotherAnimal_Mother
Annihilismannihilism
AppelLzpAppel
AshrahAshrah
atticus182atticusNL
belgian1zerotal
bennieboyyAshrah
bigbeertje89bigbeertje89
Blue BoonBlue_Boon
BramSdBramSd
ByteMe72SylKen77
chipowerchipower
copkilla7779GenesisJenova
crizyzcrizyz
Dark AngelMarkoC70t5
DarkasantionDarkasantion
DonderpoesDonderpoes
DutchFLCDutchFLC
Ed_LMazlov
estrionWh33L
Festhaast2000
FikkieHoFikkieHo
Fitzgerald_WoTFitzgerald
FragDonkeyNielsus
Fr3d27Fr3d27
Gaat niet doorgaatnietdoor
GarathaneGarathane
Geitje1Kimm1e
GizzyGizzernl
glennvhoglennvho
GoldenSampleGoldenSample
gotfurrrtiegul
harmen1987Harmenius
hdv111hdv111
HeadacheHeadache
HydraZhazam
HypnosHypnos
IrcghostIrcghost
Jeebeekjejeebeekje
JellinekBundin
joerisanjoerisan
JoindryJoindry
JointVWJointVW
jopiepurk_7
juustembasharran
Linorlinor
KaapKaap
KaltonKalton
KlepmansKlep
Knoepelknoepel
Le SnoetLeSnoet
LectorLectorNL
lordfalcolordfalco
Marvin-MarvinNL
Mas-ihMonkeyLord
MaxForce800MaxForce
MaZeLeMaZeLe
MoortnMoarten
Mr_SizeMr_Size
Mythicamythica
NazanirNazanir
NemeanNemean
NoxiuZnoxiuz
oosterhofjfoosterhofjf
patrickos85Iktankniet
peregrine101Peregrine101
Pirate-BozzDestroyer0fWorlds
pkregtingDeleRT83
Plato112Plato112
Poekie McPurrrPoekie
psychoclownkyozu
purgeLitta
QuantorQuantor
raptureRapture
redwingGreenwing
Rense2002ValentijnR
RicodeventerRicoBangg
Rik027SgtRikNL
rimpeldinkyRimpeldinky
RodyTippy
royalt123sideriver
RynjiRynji
SanchSanch
SankoZanko
Sapstengeldutch_monkey_killer
sc0ut0rsc0ut1984
SemmySemT_X
Shinzok_Shinzok_
SilencerNLSilencerNL
sirenTheSirennl
skoozieSkoozie
SNAFUPanzerPunisher
SNEAK-NLSNEAKnl
soliqueSolique
Stitch143stitch143
evonckMASH_Radar_O_Reilly
SpiderwolfSpiderwolf27
swartzkipswartzkippen
Temosstemoss
terencebeTerenceBE
TgR_KILLERRecklezz_NL
TimS81TimS81
TheJukeBoxZuigsniper
themac1983themac1983
thijsco19thijsco19
tootertooter
Toothlesstoothles
TuintjeA_Fools_Hope
UdiBenLudiLudMaestro
User.tmpUsertmp
Vae VictusVicecomes
VentrigoVentrigo
VipeaxVipeax
VivaladenVivaLaDen
VoggelsVogg
w-devGumpert
WallieWallie1981
wesley1980macamba
wontcachmewontcachme
wsLyColdZero
XcEllxCell
ZardanTraxe
ZenTexXenTexx
ZhalixZhalix
ZimmerZimmer
ZimoHZimoH

http://tweakers.net/ext/f/UPisNsCrvI93fjKfCcaIkSpY/full.png
Deze topicstart is gemaakt door Shockwave en psychoclown en is nog onderhevig aan veranderingen. Mocht je suggesties hebben of fouten vinden laat het weten via DM psychoclown!

Wil je in de playertable stuur psychoclown dan een DM met je WoT profiellink!
 • Annihilism bedankt voor het openen en opzet van het allereerste deel.
 • Zimmer bedankt voor het schrijven van de opzet van het crew stuk.
 • Shockwave bedankt voor het vinden van fouten en opzoeken van missende info.WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Kwam een leuke garage mod tegen die er stukken beter uitzag dan wat we nu hebben;

_/-\o_

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Om even de stats van deze meneer er bij te halenOf was het nou deze:+

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 22:27
Nog ff over die mods, die bij mij nog steeds niet goed werken.

Met JSGME zet ik de mods, XVM en Jimbo, aan. Eerst doe ik XVM, vervolgens Jimbo en dan krijg ik deze melding: Folder "res_mods\0.8.5\gui\flash" has already been added by the "XVM" mod. Enabling this mod may have adverse effects on your game.

De CH mod doet het prima, XVM niet. Sommige delen wel, zoals de dmg die je doet wordt anders weergegeven en bij het cappen zie je hoeveel tijd er nog resteert. Maar winrates van spelers zie ik nooit. XVM stat.exe en XVM.log staan gewoon in m'n WoT folder. Dokan is geïnstalleerd en de Dokan mounter service draait.

Zie ik nog stappen over het hoofd?

edit: ik gebruik nu de config van WslY en dat ziet er al beter uit, zo is bijv. m'n minimap nu anders. Stats zie ik echter nog steeds niet, wel dit:

[Voor 18% gewijzigd door Mr_Size op 25-04-2013 20:25]


 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 22:27
Hm apart, NA de match zie ik wel stats nu:@Psycho, ja ik heb de config van WslY erin staan, die staat dus, omdat ik JSGME gebruik in: World of Tanks\MODS\XVM\res_mods\0.8.5\gui\flash

edit: ok, de stats die ik op het screen hierboven zie, heb ik ook aan het begin van de match. Ik kan alleen nog niet per player de winrate zien.

[Voor 43% gewijzigd door Mr_Size op 25-04-2013 20:35]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Ik dacht ik ga voor de lol eens 9 premium shells mee nemen in mijn T110E3, niet wetende dat ik ze ook alle 9 en nog 8 AP nodig ging hebben met alle gevolgen van dien:
Victory!
Battle: Widepark Friday, April 26, 2013 2:34:32 AM
Vehicle: T110E3
Experience received: 3,984 (x2 for the first victory each day)
Credits received: 100,971
Battle Achievements: Steel Wall, Top Gun, Spartan, Mastery Badge: "Ace Tanker"


Voor de geïnteresseerde de replay:


Nooit verwacht bijna 11k damage te doen..

 • Mickroz
 • Registratie: April 2008
 • Laatst online: 30-05 14:23

Mickroz

Mickroz#2491

Steam-Twitch-YouTube-Twitter


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Is dit niet exact hetzelfde als die van 8.4?


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰIk kan gewoon geen daily halen op mijn M48 Patton.. continue wederom dit soort potjes.. ik ga wel Mafia 2.. screw dit.

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Tijd om te stoppen...

Reden? Teveel teams zoals op de bijgevoegde screenshot...

Stichting Hobbyserver


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 27-06 20:58
Nemean schreef op zaterdag 27 april 2013 @ 22:08:
[...]

En het wordt met de jaren erger, kan me niet heugen dat het niveau zo laag was tijdens de Open Beta. :Y
Hah, ik heb hier nog zat screenshots van random teamkills en lemmingtrains uit de closed beta. Maar inderdaad, toen was dat nog redelijk nieuw en moesten er screenshots van gemaakt worden. :P

Net wel een redelijk leuk potje, paar tanks bij de tegenstander waren redelijk debiel bezig en kopten 'een paar' schoten uit mijn konisch. Resultaat:

 • seriouzz
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 15-10-2018
10 met mijn M4.
Note: dit is ver voor de goldspammers/easymode T5 games.
Mooie tijden :')

 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
en hierom houd ik zo van mn IS-6:

~9.5k potential damage recieved met 100 front armor :Y)

 • Chaoss
 • Registratie: December 2000
 • Laatst online: 07:20

Chaoss

Moderator Spielerij

Professioneel boekemantsje

Net mijn beste potje gespeeld:zal voor jullie niet veel voorstellen 8 kills maar toch :+ vooral die meesterschaps badge geeft een goed gevoel, beter dan 99% van de andere spelers met dezelfde soort tank afgelopen week.

PSN: Wanderer200 | Switch: Wanderer


 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 07:26


in het begin van het potje een 13 90 kapot geramd met 1100 schade :P Rest niet zo boeiend omdat we toch verloren. Rest van de avond ging wel erg lekker. Zeker met de vk36.01 gemiddeld +-1400 exp met 3 losses en 7 wins :)

Ook complimenten voor de GOT clan met clanwars vanavond. Erg goed gespeeld en uitstekend leiding gegeven. We zijn helaas in de finale gesneuveld, maar het was er eentje uit het boekje.

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 20:17

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

TweakJerommeke schreef op maandag 29 april 2013 @ 11:01:
Gisteren 30 wins in een rij met de AT7... wtf is going on.

Gebruikt iemand de premium consumables op zijn tanks? Ik vind het wel handig op bijv de JT88 of JT die nogal snel in de fik willen vliegen.
Neen, gaan bij mij altijd integraal de verkoop in.
De brandblusser naar de spatiebalk verzetten heeft bij mij al veel geholpen om sneller brandjes te blussen. Ik heb zowel de Panther I en II gereden dus heb wat ervaring met in brand staan en na enkele keren wen je er wel aan dat die knop ergens anders staat.

En 30wins, das

heb ik nog nooit gehad met een tank. 8)7

[Voor 5% gewijzigd door Joindry op 29-04-2013 11:26]


 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynicDe matchmaker is niet lief voor mij. :/
Ja ik weet dat sommige tier IV tanks bij hogere tiers worden gedropt als scout maar ik was de enige tier IV en de rest was VI of hoger. Ontplofte dan ook meteen na een shot.

Zo tijd voor de Pz IV. :+ (moet nog een paar credits hebben)

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
We hadden daarstraks weer een mooi potje :')Toen ik dood was heb ik onze Bat Chat eens gevolgd, maar die gast had absoluut geen idee wat hij aan het doen was... Is hij zijn drum aan het reloaden gaat hij om een hoekje peek-a-booen met een andere Bat Chat die wel nog shells in zijn drum had :') Uiteindelijk is hij dood gegaan omdat hij in een rechte lijn bleef rijden richting de vijandelijke Bat Chat, makkelijk doelwit voor arty :')

Stichting Hobbyserver


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

psychoclown schreef op donderdag 02 mei 2013 @ 20:40:
Dan zal ik ook maar een duit in het zakje doen...


[...]

Lange tijd niet meer gedubbeld (ik speel toch nooit T1 als we ESL spelen) maar had ik toch wel weer zin in gekregen, leuke dubbel O-)
Achievement unlocked!:+

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 12:30

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

Arty rebalance in 8.6:

"Oooh Jeroen!"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vorst8
 • Registratie: Mei 2012
 • Laatst online: 27-06 23:35
Nieuwe scoutpositie op Pearl rivier

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰDe replay :).

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 12:54
Is het trouwens nieuw in 8.5 dat je heel erg ver uit kunt zoomen, of is dat een bijkomstigheid van J1mb0's Crosshair Mod? Viel me vandaag pas op, en is af en toe ideaal (vooral met lights/meds) om zo ver uit te kunnen zoomen!

[Voor 14% gewijzigd door p0st op 03-05-2013 20:32]

Aquarium op de Gram || x570 \\ 5950x \\ 32GB \\ RTX3080


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • seriouzz
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 15-10-2018
'Probleem' dat WG nu toch wel eens zou mogen oplossen:3 teammates krijgen 284 XP, voor letterlijk niets te doen, maar toevallig wel in het winnende team te zitten. Enkele vijanden krijgen veel minder XP, ook al hebben zij veel meer damage/spotting/... gedaan :/

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 12:54
Net mijn beste potje ooit gehad in Steppes, 10 kills met de Matilda, zit nog te shaken van de spanning haha! Met normale shells, en het was natuurlijk een Tier 4 potje :)

Eerst een vrij normale start, 1 enemy light die zichzelf tegen mij aan torpeteerde (niet slim bij een Matilda) en na 6 kills was ik als laatste over en hadden zij nog 3 meds en een arty. Eerst naar de cap gekropen (traaaag) om de tanks te grazen te nemen, en als laaste de arty geflanked :)

Battle Achievements: Steel Wall, Top Gun, Master Gunner, Cool-Headed
Mastery Badge: "Ace Tanker"

[Voor 6% gewijzigd door p0st op 03-05-2013 23:29]

Aquarium op de Gram || x570 \\ 5950x \\ 32GB \\ RTX3080


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

12 euro is nog relatief veel voor dat tankje, weet nog dat je ze voor 7 euro kon kopen :+.
Kom net een Reddit post tegen, met onderstaand filmpje;


Replay
3 lowtier tanks block 212 shot and cause him to do 4 TKs causing an automatic ban. Support wont lift the ban because Teamkilling is not permitted in EULA.
_O- WarGaming logic.. uit eindelijk is de support ticket naar een hogere level gegaan en is zijn ban opgeheven.. resulteerde er wel in dat die mannetjes zelf een ban kregen.Reddit Post

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • RobinHood
 • Registratie: Augustus 2011
 • Niet online

RobinHood

Raaaawwwrrrr!

Matchmaking, jeeeej....

Wel een humor potje trouwens, allemaar tier 4's die voornamelijk elkaar aan het pesten waren en als een stel idioten over de hele map scheurden.

EventueIle spelingsfautem zijn 100% ironisch bedoeldt.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Hmmm gaat lekker in WoT momenteel :) Beter dan gisteren :P

Vandaag naar een nieuw oorlogsmuseum geweest in Beek en daar flink wat leuke dingen gezien waaronder een M24 Chaffee :) Ziet er best nice uit in het echt :P


Pak 40 7.5cm AT gun


M1 57mm AT gunM24 Chaffee met camouflage

[Voor 14% gewijzigd door wsLy op 05-05-2013 17:16]

Stichting Hobbyserver


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

ShockWave schreef op zondag 05 mei 2013 @ 22:18:
[...]

Deadeye was toch ook voor meer kans op moduledamage enzo?
Die geven toch geen damagecount?
Ik heb soms het idee dat die deadeye perk mij steeds vaker '0 damage pens' en critical hits geeft op modules in plaats van dus een schot die damage doet. Tijd terug ook 3 maal een critical hit op een KV-1S wat in principe 3 maal damage had moeten doen via zijn rear. Nu is het mogelijk dat ik zijn engine, fuel tanks en een random crewlid heb gedood maar opmerkelijk is het wel. Was overigens in een Pz IV S.
Allard schreef op maandag 06 mei 2013 @ 00:19:
Wat mij op valt de laatste tijd is dat steeds vaker snelle scouts in de achterhoede de arty uitschakeld. Op het officiële WoT forum heb ik nu kunnen lezen waarom. Sommige tankdrivers hebben zo'n haat (ja HAAT) tegen arties dat ze express de scouts doorlaten. Zie Odsysacz in WoT
Enkele games geleden nog geteamkilled door een tanker die de 2 eigen arties aan gort schoot en daar nog trots op was ook.
Zo zie je maar dat er heel wat mensen willen dat arty generfd worden of desnoods een keuze waarbij arty uitgeschakeld kan worden in bepaalde matches (waar ik overigens groot voorstander van ben, ik zou met liefde 2 tot 5 minuten lang in een queue willen zitten om in een match uit te komen waar geen arty in zit ;) ). Of arty nou OP is of niet ga ik (nu) geen discussie meer over voeren, wat ik wel weet is dat arty voor vele normale tankers het spel enorm en enorm verpest, zoals ik al eerder had geplaatst zijn bepaalde situaties 1 tegen 1 (bijvoorbeeld) veel leuker om te spelen zonder dat arty er bij is, daarnaast komen tank battles veel meer tot hun recht wanneer er geen arty in de matches aanwezig zijn.

Door dat arty zoveel impact heeft op matches zie je dat mensen veel vaker gaan campen en wat je nu terug ziet is; dat die 'Odsysacz', arty spelers op deze manier wilt terug pakken.. ik keur het niet goed overigens het gedrag en zie het mezelf ook totaal niet doen.. echter vind ik wel dat WarGaming nu eens met een oplossing moet komen met dit probleem, of arty langer in de queue waardoor er minder arty in de matches terrecht komen of spelers de keuze geven om arty matches niet meer te krijgen en deze langer in de queue laten zitten.
Allard schreef op maandag 06 mei 2013 @ 00:19:
Het is een manier om van arty af te komen, maar of het spel daar leuker van wordt?
Het spel is al niet leuk doordat er (te) veel arty in de matches terrecht komen, na deze post zie je wel dat er heel wat mensen het beu zijn met de huidige matchmaking en SPGs.
Overigens werd dit nog net gepost op Reddit;T95, historisch accuraat. :Y

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ:D

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
I'm prepared for it..

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • dynosu
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 30-04 07:22

dynosu

Orly ?


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Heb ze ook wel die potjes dat je onwijs veel damage doet en dat zijn idd vaak de potjes die je verliest.
Je team doet vrij weinig dus des te meer damageoutput voor jou.
6k met arty, 4k+ met mijn T28 Proto....vooral met de proto altijd dat geluk dat ik op de 1 of andere manier altijd op de flank met de meeste tanks uitkom.

nog ff een trolletje.. })

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
GJP80 schreef op maandag 06 mei 2013 @ 17:03:
Zucht... kan wargaming niet een groot knipperend bericht voor aanvang van het gevecht laten zien met daarin de game mode van het aankomende gevecht?

Komt echt te vaak voor dat mensen ergens naartoe rijden om te gaan campen, op een totaal nutteloos punt terwijl het encounter of iets dergelijks is.... :P

En als je pech hebt dan verlies je op cap voordat je team doorheeft wat er gebeurd.
Laatst een potje Malinovka Encounter... onze spawn was aan de rechterkant, normaal gesproken ga je dan met een groepje naar de heuvel en wat mensen snipen vanaf E8 etc. etc. wat deden 10-12 spelers van ons team? Je kunt het al raden... die reden naar beneden en gingen achter de huisjes campen als in een Standard battle |:( |:( |:(

Stichting Hobbyserver


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 22:27
Dit soort potjes bedoelde ik dus vanmiddag: :')

http://tweakers.net/ext/f/0U2yVIy8POFhD7WRGpfMTPxa/thumb.jpg

3 KV's die samen nog niet de helft van de dmg hebben gedaan die ik doe.., met 3 schoten..

[Voor 18% gewijzigd door Mr_Size op 06-05-2013 20:10]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 22:27
http://tweakers.net/ext/f/Wewan9pi78bLcgitStJHl2Bu/thumb.jpg

en we gaan vrolijk verder.. Gaat lekker zo!, T-43 was als laatste over, full hp nog, gaat hij zitten campen en laat zich heerlijk afknallen door laatste 2 enemy tanks die nog 1-2 schoten nodig hadden. Volgens mij was het een bot, want echt reageren op onze comments deed ie niet en hij bewoog erg vreemd.. Liet zich weer lekker in de zijkant schieten |:(

edit: ik rant nog ff lekker door, want de volgende match met de T-34-85 ben ik (in een T8 match) binnen 2 min dood nadat ik een IS3 probeerde te helpen, doe 670 dmg en... we winnen de match. Echt :?

En nu stop ik met ranten, want de WR vanavond is verder behoorlijk hoog O-)

[Voor 21% gewijzigd door Mr_Size op 06-05-2013 21:20]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Potje van afgelopen zondag in de IS3 op Ensk Encounter:
Jyrmo wilde geen TS en hij hield de rechterkant (noord base), Pankratis en ik gingen de stad in en stuitte op best veel tier 8jes. Na wat flankwerk hier en daar 3 tegenstanders neer weten te peunen waarna Pankratis langs de K-lijn probeer te flanken waarvan ik al zei dat dat niet zo slim is zonder te weten wat daar zit. Uiteindelijk kwam hij er nog wel weg maar toen ik de T-32 pakte en een KV-2 met derp een klap verkocht werd hij in het binnentuintje van linksonder de map geraakt door arty. Jyrmo die hield het ook niet meer op de rechterkant en ik was nog alleen versus de Hummel (full hp), KV-2 ~600 hp), T28 (full hp) en IS3 (?). De T28 stond naast het tussenstukje, ik ertussen (als oneshot) en de KV-2 stond bij de 4 lijn te koekeloeren. Ik wist de KV-2 te pakken en uit de buut van de T28 te blijven maar ik wist niet waar de Hummel was. Dus in het hoekje gekropen omdat de T28 ballen kreeg en hem weten te tracken terwijl ik in het hoekje bleef en weg kon ik ook niet zonder geraakt te worden. Gelukkig had hij zijn Repair kit reeds gebruikt en was mijn reload sneller dan zijn repair dus ik kon hem op die manier afmaken. De IS3 was last spotted in A1 en de Hummel unknown. Ik wilde eerste voor de arty gaan maar bedacht me dat ik die toch niet zo snel ging vinden en ik me beter in de stad kon verschansen. Van straat tot straat gereden en naar C1 gereden om zo de cap te kunnen zien. Vond het toch wel enigszins vreemd de IS3 niet te vinden en ik reed verder toen ik hem in dat binnenplaatsje op B2 vond. Hij was eveneens oneshot maar was niet zo dom om achter mij aan te komen. Na heel wat geproxy spot etc besloten unspotted te worden en via de 4 lijn naar de cap te rijden. Ik kwam het eerste stukje voorzichtig de hoek om in verband met de vele bosjes maar de Hummel stond om de hoek. Al mijn normale AP was al verschoten dus ik zat aan de gold shells en met een snelle reflex de arty geraakt en cap gereset... met een 0-crit. Op dat moment kwam de IS3 naar de binnenplaats en ging achter het huisje waardoor ik snel door de muur kon walsen om achter de IS3 te duiken om zodoende arty te ontwijken. Die kwam vol door de muur toen ik al geaimed stond en vol gas weg kon blazen om de IS3 te ontwijken. Vervolgens in een zenuwslopende 4 minuten stand-off de kat en muis gespeeld waarna ik een fout maakte en werd beloond met enkel een 0-crit op de tracks. Niet veel later kreeg ik een kans op de open zijkant van de IS3 wat een 0-crit van mijn kant werd. De teller liep bijna af maar telkens kon ik niet snel genoeg zuiver aimen om zijn kont te beschieten. In de laatste 7 seconden vol gas achteruit gereden terwijl hij nog voorzichting naar voren ging en wist hem te nakken voordat zijn turret op mijn zijkant gericht was. Match duration 15 minuten en 0 seconden maar het was het waard :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Lekkere battle daarnet met mijn E-75 :)

Stichting Hobbyserver


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
dynosu schreef op dinsdag 07 mei 2013 @ 21:41:
àhuh, ik moest nog wel ff supporten daar he :P
True, die flank hebben we mooi gehouden en opgerold.

Kwam een leuke screenshot tegen op reddit :P

Stichting Hobbyserver


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Ik kwam deze screenshot tegen van een E-25, wist niet dat deze ook in WoT zou komen o.O

Stichting Hobbyserver


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 2crashandburn
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 00:27
PinkPirate schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 07:29:
[...]


Oh, wie is council van GOT ik heb hier nog wel enkele leuke replays van Tk's en team damage van 2crashandburn }:O .

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Anoniem: 512842 schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 20:05:
[...]
Zag trouwens net op het forum hoe de stats er binnenkort gaan uitzien op de main page (voorbeeld hier: http://worldoftanks-sea.c...unts/2000000471-Basharoo/). Vind het er mooi uitzien :)
Heeft redelijk wat weg van Battlelog (Battlefield 3), maar zeker geen verkeerd uiterlijk (ziet er top uit)!
rgras schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 21:42:
[...]
Ze proberen je dus het idee te geven dat het erg lastig is om arty te spelen, terwijl ze zelf wel weten dat dit niet het geval is. Vandaar: "Dat klinkt als een goedkoop excuus om de OP-ness van arties te verdedigen." :)
Ik snap hem ;) !
ThomasG schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 23:09:
Dat gezeik altijd dat artillerie weg moet. Om moe van te worden. Mensen die dat roepen zijn ook de mensen die schreeuwen: "yeah, no arty!!!1" aan het begin van een battle. En het zijn juist die mensen die dan 9 van de 10 keer als een mongool richting de vijand rijden, en binnen enkele seconden afgeslacht worden. Of in een hoekje van de map boven op een berg gaan campen, totdat iedereen van zijn team dood is.
Ik ga hier kort maar krachtig op in. Ik sta hier misschien bekend als een 'arty hater' of whiner (so be it), echter heb ik meerdere keren hier op het forum reacties neer gezet met punten waarom het fout gaat, wat er fout is aan arty en zelfs hoe het opgelost zou kunnen worden. De enige reacties die je terug krijgt van arty spelers zijn vaak naar mijn mening onzinnige punten als (moet je maar cover gebruiken etc.), maar wat je nu neer zet als reactie (ik quote het maar even) is totale onzin en eigenlijk niet eens nuttig om op te reageren.

Maar om er toch even op te reageren, van wat ik uit je bericht kan halen.
 • 9 van de 10 personen die whinen over arty rijden als een mongool richting de vijand en zijn binnen enkele seconden afgeslacht.
 • Of campen in een hoekje van de map (boven op een berg)
Bewijst al dat je merendeel van de spelers die hier op het forum zit, nooit tegen bent gekomen in-game en of ooit samen mee hebt gespeeld. Veel spelers die hier actief het forum lezen en bezoeken zijn vaak goede/zeer goede spelers die elk hun mening hier durven neer te zetten (onderbouwd!) Ik raad je persoonlijk aan te weerhouden van dit soort uitspraken, vooral als je iemand niet kent of ooit samen mee hebt gespeeld. ;)


Fest schreef op woensdag 08 mei 2013 @ 23:56:
[...]
+1

Hij spreekt zichzelf gelukkig ook nog eens tegen. En aangezien wij blijkbaar allemaal noobs zijn, maakt ie me wel nieuwsgierig naar zijn account.
Hij heeft ooit deze screenshot geplaatst:Neem aan dat dit zijn profiel is. :>

[Voor 8% gewijzigd door Nemean op 09-05-2013 01:38]


 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 22:27
Kaap schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 19:56:
[...]

Scroll even door naar het scorebord en zet hem op pause :')
Haha, ik zat je maar te trollen joh ;) Ik dacht dat de :+ dat wel impliceerde :)

Net een mooie pot gespeeld:

http://tweakers.net/ext/f/k5OVGBmaOH61IaVGpTRA9Gci/thumb.jpg

Meestal vind ik het vrij irritant om een pot te verliezen als je zoveel bijdraagt, maar nu vond ik t niet zo erg. Lekker gespeeld en heul veul dmg kunnen doen. Bijna nog een facehuggende IS3 weten te verslaan, kwam net 1 sec reloadtijd tekort ;)
Hun T34 platoon was gewoon te sterk, ons team werkte te weinig samen..

[Voor 4% gewijzigd door Mr_Size op 09-05-2013 20:01]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

psychoclown schreef op donderdag 09 mei 2013 @ 19:17:
Opzich niet ene heel erg speciale pot in mijn T-34-85 maar de Patrol Duty had ik niet verwacht.
Helaas was ik op het eind veel te greedy maar wist een nogal bijzondere PzIV speler het samen met arty nog te winnen _O-

[video]
Die Pz IV...


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Anoniem: 493866 schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 12:16:
Gaat mij om het feit dat je dan ook gewoon kan zeggen kijk ff in topic // of hier of daar //

en verder hoef je volgens mij sociaal gezien dan geen toevoeging naar verwijzingen dat ik lui ben of wat dan ook :)

Maar goed, als de ''community'' hier dat anders bekijtk het zij zo :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 27-06 20:58
Wat doe je als je alle losses zat bent? Juist, OP tanks spelen!

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
solique schreef op vrijdag 10 mei 2013 @ 11:38:
Valt mij nu pas op dat mijn statistieken op noobmeter gelijk zijn aan de waardes in-game.
Maar wotlabs en mywotstats laten andere waardes zien.
Mijn wotlabs signature klopt soms ook niet helemaal, ik vermoed door de te drukke server van wotlabs.Day 1 laat vandaag van afgelopen 2-3 dagen zien en ook is de overall EFF en WN7 niet geupdate.
Niet dat het me uitnaakt maar om aan te geven dat wotlabs het niet goed kan bijbenen.

[Voor 25% gewijzigd door psychoclown op 10-05-2013 12:44]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Je moest zoveel mogelijk base xp (zonder premium dus) zien te halen in een bepaalde categorie en ik zit in de 'Junior Category' dus ik denk dat het door mijn Hetzer is gekomen :) ;

En dat was dit potje;

Ik had gehoopt dat ik of met mijn Hetzer, Chaffee of E-100 in de prijzen zou vallen en dat is nog gelukt ook. :Y

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 10:26
1e potje van de dag, ik speel zwaar klote, maar vergeleken met mijn team valt dat dan weer mee. ;(

erutangiS


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

De haat aan arty wordt groter en groter;Afbeelding komt van Reddit.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • DaniëlWW2
 • Registratie: November 2009
 • Niet online

DaniëlWW2

Moderator General Chat

Dyslectic history cynic

Dus ik speel nu twee weken en ik vind het nog steeds geweldig. Ik ben zeker niet geweldig als speler maar ik kan mezelf staande houden, kan mikken en doe meestal de schade waarna er KV-1 de kill weer eens wegkaapt. Dat is denk ik het lot van de Duitse tanks. Veel raken maar de kill kan je vergeten...
Meestal denk ik laat maar, ik heb me XP en credits en toch ook meegeholpen.
Alleen dit potje word ik dan wel een beetje verdrietig van.

Hoe bedoel je hopeloos team. Het begon al met een teamgenoot die me ramde. Nog een die me probeerde klem te zetten. Scouts die campte en gewoon een lading aan hopeloosheid. Er reed er zelf een vol het meer in en dood. ;(

Never argue with an idiot. He will drag you down to his own level and beat you with experience.


 • Fest
 • Registratie: December 2000
 • Niet online


Iemand die de benaming weet voor deze opmerkelijke strategie?

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Lekkere pot gehad op Erlenberg in mijn T110E5 :) Wel gewonnen door te cappen, maarja met nog 2,5 minuut op de klok ga je niet op zoek naar een arty die best rap is...

Victory!
Map: Erlenberg
Date: zaterdag 11 mei 2013 16:15:19
Vehicle: T110E5
Exp: 8.595 (x5) + Credits: 74.932
Achievements: : Spartan

[Voor 14% gewijzigd door wsLy op 11-05-2013 16:39]

Stichting Hobbyserver


 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
psychoclown schreef op zaterdag 11 mei 2013 @ 16:53:
Zonder de map en positie te vermelden valt er weinig te zeggen of arty nu slim/OP was of dat jij het slimmer had kunnen spelen :)
Ensk, D/E/F/G/H-/7/8/9.

[Voor 57% gewijzigd door rgras op 11-05-2013 16:57]


 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

VasZaitsev schreef op zaterdag 11 mei 2013 @ 17:05:
En arty-safe staan wordt steeds moeilijker, als een map "gereworked" wordt, zijn al je arty-safe plekken weg. In el Halluf op de berg ben je ook nergens veilig.
Alle maps zijn aangepast, Red Shire bijvoorbeeld:A0 sta je niet meer safe.

Steppes:Bij de kuilen op de 8/9/0 lijn, sta je niet meer arty safe.

Is gewoon krom..

 • Kojoottii
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 13:24
lekker batchat potje van vanochtend


 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Zo even bezig geweest..

Retrain crew voor GW-E, cammo op de GW-E. check
Retrain crew van T28 Proto naar T30. check
Retrain crew van 30.02D naar Indiën Panzer. check
Cammo op de PZIV.Schmallturm. check
Skills van enkele crewmembers omtrainen. check
Sell t28 Proto check ;w
Sell vk 30.02D check
Buy AMX 50B check
Even kijken naar wat equipment.......Bijna blut kan mijn 50B niet eens meer volledig voorzien van shells.. :+

De T28 Proto gaat me aan het hart, heb hem in het begin te traag gevonden en te weinig damage...maar nu op het eind..ben een beetje overtuigd dat hij wel goed is voor mijn speelstijl....http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/wot/Smile_bush.gif
Mischien ooit..nog eens terugkopen maarja dat zeg ik ook over de E 75 O-)

[Voor 5% gewijzigd door ShockWave op 11-05-2013 22:51]

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Ik heb vandaag de Indien-Panzer gekocht en dit is gelijk weer een tank waar ik veel plezier aan beleef, goeie gun depression, goeie reload en goeie accuracy! De crew uit mijn Maus gehaald en er in gestopt omdat ik de Maus toch bijna nooit speel en deze betere functie gaan krijgen op de Leopard.

Daarnaast nog een zeer leuke afsluiter op de Indien-Panzer samen met The_Maxter! Zeer leuke potjes met hem gehad en redelijk wat lol gehad om hele aparte spelers :P.

Victory!
Battle: Mines Sunday, May 12, 2013 3:58:09 AM
Vehicle: Indien-Panzer
Experience received: 2,215
Credits received: 62,094
Battle Achievements: Master Gunner, Sharpshooter, Mastery Badge: "Ace Tanker"

Replay voor de liefhebber, ik moet er bij zeggen dat ik op het einde met zeer weinig hitpoints nog zeer veel damage heb kunnen doen en het zeker waard is om hem even te bekijken mochten jullie het leuk vinden om replays te kijken. :+

http://dl.wot-replays.org/518efaf88e2e72a420000000.png

[Voor 5% gewijzigd door Nemean op 12-05-2013 04:18]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • seriouzz
 • Registratie: April 2011
 • Laatst online: 15-10-2018
Kaap schreef op zondag 12 mei 2013 @ 12:19:
Wat een bagger teams vandaag. Alles tot nu toe verloren. Ik kap ermee voor nu. Ben het zo beu om met lui te moeten spelen die niet eens een efficiency van 1100 ofzo kunnen halen.
Inderdaad.
Van de 4 battles vandaag 2 maal verloren. In degene die verloren zijn, veel damage en kills gemaakt, en degene die ik gewonnen heb, de ene 0 damage critical na de andere. Gevolg: in mijn defeats gemiddeld slechts 16 xp minder dan in de wins |:(

http://img836.imageshack.us/img836/6755/typischweekend.png

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Dit is nou trouwens een goed voorbeeld van een leuke arty match:themaxter schreef op zondag 12 mei 2013 @ 11:06:
[...]

Was leuk inderdaad :) Hoewel ik wel is betere dagen heb gehad qua spel.
Ik heb wel een nieuw record aan 0 dmg pens en bounces gehad, zeker met die VK DB was echt huilen....


[...]


Die T71 die van de heuvel afkwam 8)7 Had nog 1 shell nodig om je af te maken, maar dat lukte hem zelfs niet >:)
Haha ja dat met jouw VK DB was echt heel vreemd en als ik je alleen liet begon je alles overhoop te knallen _O- !

Die T71 had volgens de hoop opgegeven of die had geen ammo meer. :D


Kaap schreef op zondag 12 mei 2013 @ 12:19:
Wat een bagger teams vandaag. Alles tot nu toe verloren. Ik kap ermee voor nu. Ben het zo beu om met lui te moeten spelen die niet eens een efficiency van 1100 ofzo kunnen halen.

Tiers zouden restricties moeten krijgen. Laat men maar goed genoeg worden om hogere tiers te kunnen spelen :/
Vond het gister ook ernstig slecht gaan, moest gister nog 30 matches om naar 57,5% winrate te gaan moet er nu 45 ofz. :+
Heeft iemand trouwens dit al gezien?

WarGaming heeft een patent vast laten leggen op hun matchmaking/matchmaker; klik

Enkele interessante stukjes:
As indicated above, vehicles may be placed in a battle session having a particular battle level using a variety of techniques. In one aspect, a vehicle may be placed randomly into any battle level acceptable based on the battle level table 801. In another aspect, a vehicle may be placed sequentially in increasing battle levels based on table 801. For example, when a use acquires a new tier 4 light tank, the first time the user plays a game with that tier 4 light tank the matchmaking server might force the vehicle to be assigned to a battle session of battle level 4. When the player plays a second game session using the same tier 4 light tank, the matchmaking server might force the vehicle to be assigned to a battle session of battle level 5. The third game session, battle level 6, the fourth game session, battle level 7, and so forth until the seventh battle session where the vehicle is in battle level 10. After that, the matchmaking server might start over at battle level 4. Alternatively the sequence might proceed in decreasing battle level order, and/or might start in the middle of the applicable range of battle levels.
'skill based matchmaking' ?
According to another aspect, the matchmaking server may store a win/loss percentage for each user (or vehicle) at a given battle level. As the player's win/loss ratio decreases, the player becomes more likely to be placed in battles having battle levels at the lower end of the allowable range, whereas as the player's win/loss ration increases, the player becomes more likely to be placed in battles having battle levels at the upper end of the allowable range. Thus, when a player has been repeatedly put into too many difficult battles, the balancing is done in favor of easier battle sessions, thereby encouraging the player by providing an easier game environment. Similarly, when the player has been repeatedly put into too many easy battles, the balancing is done in favor of harder battle sessions, thereby keeping the player challenged instead of letting the player become bored with easy games. A first possible algorithm is to divide the permissible battle levels evenly across a range from zero (0) to two (2), and place the vehicle into the battle level corresponding to the win/loss ratio, where any ratio greater than two (2) automatically results in the vehicle being placed in the highest possible battle level. Another possible algorithm is to increase the battle level by one (within the permissible range) for a vehicle each time a player wins a battle with that vehicle, and decrease the battle level by one (within the permissible range) each time a player loses a battle with that vehicle. If the battle level is already at the upper end of the range and the player wins the battle, the battle level may remain constant. Similarly, if the battle level is already at the lower end of the range and the player loses the battle, the battle level may remain constant.
Matchmaking voordeel voor nieuw gekochte tanks
According to yet another aspect, with reference back to FIG. 8 [the MM chart], a variable may be defined (here, referred to as range variable N) that defines a number of battle sessions that a vehicle must participate in before the vehicle may be assigned to the highest possible battle level within its allowable range of battle levels. Range variable N is used to define a sub-range within the otherwise permissible range of battle levels for a given vehicle. In one variant, a vehicle may be placed in any battle level except the highest allowable battle level, based on any placement algorithm described herein or otherwise, until the player plays at least N battle sessions with a particular vehicle. For example, in the example shown in FIG. 8, Tier 4 SPG's are permissible in battle levels 6-10, where N=8. For the first 8 battle sessions that a player uses a particular tier 4 SPG vehicle, the vehicle is only eligible to be placed in battle levels 6-9 (e.g., matchmaking server 106 may randomly select a battle within battle levels 6-9 for that vehicle). After 8 battle sessions, for each battle session, matchmaking server 106 may randomly select a battle within battle levels 6-10).
En er staat nog veel meer info in, in het linkje..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Mr_Size schreef op zondag 12 mei 2013 @ 15:54:
[...]


Damn, nice hoor. Goeie gun op die Indien, ook wel hoge RoF. Valt me wel op dat je die heavies heel erg makkelijk penned, speelde je 100% met gold ammo?
Ik heb geen idee of ik premium ammo schoot voor zo ver ik weet niet (tenzij ik geswitcht heb maar dat kan ik me niet herinneren), dan zou ik echt de replay even moeten terug kijken.

Dit zijn de matches die ik nu al 3 keer heb gehad;


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • lightdestroyer
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 24-05 07:16
Bedankt voor de input. Na een beetje twijfelen toch maar de knoop doorgehakt.

Het is dus de Churchill III geworden (eigenlijk vooral om crew training purposes .. )
Eerst gevecht direct al steel wall. De gun is niet slecht maar tis vooral omdat je geen HE kan gebruiken dat bv kv-1's idd hell zijn als ze tegenover je komen. Ze zijn echter wel pentreerbaar op de weakspots en met je snelle reload ben je dus niet kansloos. Btw hilldown haalt de ChurchilIII 33km/u.

Als je dus russiche heave armors gewoon bent is hem eigenlijk wel "snel", goede armor, redelijk acc, hééél snelle reload, maar geen HE. Je hebt ook nog eens 700 hp's wat niet slecht is.

Al bij al niet slecht dus.

Aanrader bij deze tank, repair skill XD z'n tracks zijn goed als defence maar vliegen er sneller af dan je ze der weer kunt opleggen.

Screenshot:

Al bij al zeker geen money maker (ik heb parade premium nog eens opstaan vandaag, dus reken maar op een stuk minder winst normaal gezien, en gemiddeld doe ik het veel slechter dan die match :+)

Specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 2crashandburn
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 00:27
Zojuist voor noob uitgemaakt door dit platoon omdat ik vooruit gerushed was volgens hun:

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

Besloot maar even een afbeelding die ik ooit tegen kwam op internet te bewerken.. Ik denk dat dit aardig klopt. :Y


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Fest
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
Vanochtend een heerlijke pot in mijn Batchat gehad. Helaas wel verloren...
Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Nog een leuk tankje..

Victory!
Map: Karelia
Date: maandag 13 mei 2013 13:22:20
Vehicle: M3 Light
Exp: 5.685 (x5) + Credits: 23.944
Achievements: : Mastery Badge: "Ace Tanker"

[Voor 17% gewijzigd door ShockWave op 13-05-2013 16:30]

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Odessa
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online
Matilda <3 Ze weet hoe ze mij kan opvrolijken.
Ik wist bij de start al wel dat het goed ging komen maar dit had ik niet verwacht.
Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Zo even wat olie op het artyvuurtje gooien, 2e potje in de GW Type E...http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/wot/arta.gif
Victory!
Map: Redshire
Date: maandag 13 mei 2013 16:18:50
Vehicle: GW Typ E
Exp: 8.375 (x5) + Credits: 86.503
Achievements: : Mastery Badge: "Ace Tanker"


Zo moeilijk is het dus niet om met arty te spelen... :+

[Voor 9% gewijzigd door ShockWave op 13-05-2013 16:44]

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ

E-25 - Tier 7 Premium TD
Tier: 7
MM balance weight: 27
HP: 830
Hull armor: 50/30/30
Turret armor: 0/16/16
Speed limit: 65/20
Penetration: 198/244/38
Damage: 135/135/175
Rate of fire: 18.75
Accuracy: 0.31
Aim time: 1.5
View range: 360
Signalrange: 710
Weight: 26 025
Price: 3 200 Gold

112 - Tier 8 Heavy Tank
Tier: 8
MM balance weight: 48
HP: 1 550
Hull armor: 120/80/60
Turret armor: 240/130/60
Speed limit: 45/15
Penetration: 175/300/61
Damage: 390/390/465
Rate of fire: 5
Accuracy: 0.46
Aim time: 3.1
View range: 380
Signal range: 600
Weight: 45 725
Price: 12 250
Elevation arc: -6..+17

http://ftr-wot.blogspot.sg/2013/05/e-25-and-112-stats.html

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
VasZaitsev schreef op maandag 13 mei 2013 @ 12:48:
Ok, dat kan al helpen. Gelukkig is de matchmaking redelijk genadig, zit voornamelijk in tier 4 battles, dan kun je nog een beetje schade doen.

Wat is nogmeer handige equipment voor de IS-8? Heb de Rammer en Vert Stab al, dus vents of gld? wet-ammorack lijkt me niet zo nuttig, wordt niet heel veel geammoracked, in tegenstelling tot de IS-3
Sowieso Vents!


Heerlijk potje van afgelopen zaterdag in de Batchat :)


Gisteren ook al een potje in de BatChat met 8 kills:Wordt gewoon beter met de keer dat ik het speel! Mooiste was nog wel (in dat potje van gisteren) dat ik van de heuvel van Malinovka afreed en langs MrBlue het spottingbush in dook met de gedachte een E75 spotten.. die was blijkbaar samen met een BatChat arty en T30. Voordat ik gespot was was de BatChat arty dood en de andere 2 kon ik ook nog met mijn clip meepikken :D

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 27-06 20:58
Replay

Scrubs.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Petertjuh schreef op maandag 13 mei 2013 @ 18:47:

Waarom niet gewoon net als bij de SU 5 minder ammo meegeven.
die arty is best sterk maar je moet echt zuinig zijn met je schoten...
Heb in mijn potje maar 6 shells gebruikt om tot die damageoutput te komen dus minder shells heeft ook niet echt nut.
Gewoon kwestie van rustig afwachten met aimen en alleen schieten op highvalue targets..

En voor de rest van het arty verhaal.....

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Petertjuh
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 27-06 16:05
Ik heb ook eindelijk weer een lekker potje :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ_/-\o_

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • 2crashandburn
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 00:27

[Voor 67% gewijzigd door 2crashandburn op 13-05-2013 21:54]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joindry
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 20:17

Joindry

- I'm afraid I can't do that -

wanneer weet je dat wot toch meer verslavend is dan je wil toegeven:

Joindry zit thuis van zijn vanwege ene gips aan de rechter voorarm (pols).
Het bollestuk muis en het gips werken niet goed samen en dus zit ik even thuis, na ongeveer 24h niet op pc gezeten te hebben komt mijn brein tot dit "semi-geniale" plan:


Wat hersenkronkels herleggen (links wordt boven, onder wordt links enzoverder) lukt het best om arty te spelen zo. Enkel RMB zit buiten bereik. Mediums ga ik me toch even niet aan wagen :)

ter info die muis is een sidewinder X8 en is een héél grote muis.

[Voor 4% gewijzigd door Joindry op 14-05-2013 17:22]


 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Hmmm volgens mij heb ik dit team toch wel een flinke dienst bewezen :P

Stichting Hobbyserver


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 08-03 22:33
Helaas geen replay of youtube video van mijn potje in de BatChat afgelopen maandag maar voor de liefhebber:

Met uitzondering van de T-54 waren de tanks zonder damage dood door mijn spotten/damagen. De T110E5 had het wat langer uitgehouden omdat de arty eerst de VK en E75 hadden gepakt waarna ik na een reload de E5 maar kwam halen :P

[Voor 21% gewijzigd door psychoclown op 15-05-2013 19:42]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • MrOleo
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 10:26
Ik vond de M103 nog niet veel aan, tot nu toe alleen topturret en de 1e 120mm, maar nu is er dus dat event met 30% extra credits, mijn 1e potje:Me like :9~

erutangiS


 • JeroenNietDoen
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 12:30

JeroenNietDoen

"Doe nou niet!"

My contacts on the US server have just told me arty will get an own server with redesigned gameplay

"Oooh Jeroen!"


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • p0st
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 12:54
Ah weer een medal erbij die ik nog niet had!

Aquarium op de Gram || x570 \\ 5950x \\ 32GB \\ RTX3080


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
psychoclown schreef op vrijdag 17 mei 2013 @ 13:03:

Kan ik zeker wel waarderen want dan kan ik misschien nog wat meer mensen bereiken ze wat leren terwijl ik speel! :)
Psycho als leraar.. :+Tactics op het bord uitwerken en kijk op de achtergrond de most 1337 game pc.


Close up from his most secret tactic op Murovanka....ssssssttNEUH denk niet dat dat gaat werken...

[Voor 25% gewijzigd door ShockWave op 17-05-2013 15:10]

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Plato112 schreef op vrijdag 17 mei 2013 @ 15:03:
Shock, heeft PanzerPunisher je account gehacked? :P

[Voor 10% gewijzigd door ShockWave op 17-05-2013 15:09]

Star Citizen referralcode


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • wiskid
 • Registratie: Mei 2007
 • Laatst online: 20-06 17:40
Joindry schreef op vrijdag 17 mei 2013 @ 12:41:
[...]

hoeveel xp is dat dan? klein miljoentje ofzo?
moet nog maar 6% tot de 5de skill (410K xp )

wel van afgelopen week maar toch. :9~

[Voor 24% gewijzigd door wiskid op 17-05-2013 18:39]


 • djengizz
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
Kleine visuele toevoeging hoe de nieuwe dispersion er uit gaat zien:

 • MoonRacer
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 01-11-2021
Lijkt me inderdaad een buff voor accuracy.Bron

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Ik vraag mij al een tijdje iets af... bij eigenlijk alle tanks zie ik een andere 'total experience' staan dan wat ik met die tank al heb behaald...
Weet iemand hoe dit komt of waarom dit is?

Zie screenshotedit//
antwoord al gekregen, bij de total experience worden de dubbels niet meegeteld.

[Voor 15% gewijzigd door wsLy op 18-05-2013 18:43]

Stichting Hobbyserver


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • sc0ut84
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 23-06 14:19
Zo, net m'n allereerste potje in m'n E50-M en meteen Mastery Badge!

Ziek >:)

[Voor 21% gewijzigd door sc0ut84 op 19-05-2013 10:15]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • rgras
 • Registratie: Juli 2006
 • Niet online
Leuk joh, die WoT press-accounts. Een Maus (http://worldoftanks.eu/co.../#wot&at_search=wot_1_045) roept meteen bij de start "Maus best tank" en rijdt vervolgens bij G6 het water in om binnen 15 seconden door arty gepakt te worden. :')


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰThat's how we roll. :D

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • oosterhofjf
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 07:26
Was een geslaagd avondje :) Gaat de goede kant op met D_tch

Vandaag ook mijn T32 gekocht en onderstaand verliespotje is net wat hoger dan mijn gemiddelde per pot :P Wat een heerlijke heavy lijn van de Amerikanen! Er is me verteld dat Tier 9 nog leuker wordt. Waarschijnlijk wel weer een nieuwe crew kopen aangezien ik de t29 en t32 graag in mijn garage wil houden :) Hoewel ik voorlopig de voorkeur geef aan de IS3

VasZaitsev schreef op maandag 20 mei 2013 @ 23:05:
De Tiger is idd van karton gemaakt, en zoals bij elke duitser kun je idd je motor telkens repareren.

Heb hem gekocht, er even ingereden en direct verkocht, dat ding past totaal niet bij mijn speelstijl.
Dat te bedenken dat de Tiger vroeg in het spel een grote buff had gekregen, daarvoor was deze nog slechter :P Er waren genoeg mensen, waaronder ik die de Tiger achterstevoren reden om zo minder module schade op te lopen.

Ik zou de Tiger spelen als 2e lijns tank. Je hebt een accurate gun met veel penetratie. m.a.w. zorg dat je niet geraakt wordt :D Vergt wat ervaring om de plekjes uit te zoeken waar je geen prime target bent.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • ShockWave
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 17-04 18:10

ShockWave

Lost it somewhere

Topicstarter
Kaap schreef op dinsdag 21 mei 2013 @ 06:45:
[...]

* ShockWave was wel trots dat er gister dikke 50 man op TS hing en 2 TC's on the roll waren O-) Hopen dat dit project heel ver gaat komen...
* ShockWave heeft er erg veel zin in om ouderwets Nederlands te kontschoppen........http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/wot/Smile-izmena.gif
Ja dat potje was lachen andere team dacht oowww mediums die gaan naar de hill...NOT!!
2crashandburn schreef op dinsdag 21 mei 2013 @ 00:54:

De andere TC ging ook goed. Van de 15 games die ik meegedaan heb hebben we 14 gewonnen, waarvan één tegen HARD.
Wij hebben ook nog een potje tegen HARD gevochten en uiteraard gewonnen, had niet eens door dat we tegenover ze stonden.... :F
User schreef op dinsdag 21 mei 2013 @ 08:28:

Die 1e TC zat gister echt belachelijk snel vol. _O-
En ik nog zeggen aan het begin van de avond dat er helemaal geen Tankcompany werd gedaan....http://forum.worldoftanks.eu/public/style_emoticons/wot/Smile-hiding.gif

Star Citizen referralcode


 • BramSd
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 15-06 09:07
quote: F15
You thought you were bad? Fear not. There is now a level zero.

We are a laid back bunch and the players have no obligations, but we enjoy cw's and tc's and if you want to be part of the community you should be interested in all clan related action.

There is but one obligation in this clan. Be nice! Attitude is a vital part of our clan.

You have what it takes to be one of the fifteen?

What requirements you need to fulfill?
#1 You must have atleast 2 tier 10 tanks
#2 Damage on your tanks must be
- T10 2300+ average damage
- T9 2000+ average damage
- T8 Hit points of T8 tank plus 300
#3 Want to participate in clan activities atleast once in a while.
quote: IDEAL
Clan created solely for uniting QUALITY TEAM players to play in platoons and TCs. All we require is a happy disposition, be a team player and are always striving to improve. To avoid embarrassment only apply if you fit the above criteria and have the appropriate win ratio, efficiency and DPB as defined:
Dus, even afwachten wat IDEAL zegt en bij afwijzing F15 benaderen. Ik heb overwogen om PTS te vragen of ik erbij kon komen, maar dat is me net iets te competitief. Ik hou wel van het meer laidback sfeertje dat IDEAL en F15 uitstralen.

Gigabyte Aorus B450 PRO (rev. 1.0), AMD Ryzen 5 3600 met Gelid Tranquillo Rev.4, 16GB Crucial Ballistix DDR4-3600, Sapphire Pulse RX 5600 XT 6G GDDR6, be quiet! Pure Power 11 500W, Kingston A2000 500GB, 1TB WD Caviar GP en een Dell Ultrasharp U2410


 • User
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 27-06 20:58Sommige teams...

 • wsLy
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 12-06 20:14
Sorry voor de dubbelpost maar dit wilde ik even met jullie delen.. een potje waar je uiteindelijk de adrenaline door je heen voelt gieren als een gek :P

Victory!, IS-7, Ruinberg, 5/25/13 5:59 PM: 2,005 nXP, 7,836 dmg

Stichting Hobbyserver


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 22:27
Eindelijk eens een echt goede pot in m'n Hummel: (ja, ik weet het het is arty..)

http://tweakers.net/ext/f/oP8QJw58bL5hRYhAdDzHxHOG/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/7xrSiouqKFDKYH1M8pi29WHL/thumb.jpg

En om aan te geven dat het echt niet altijd zo gaat: ik heb slechts een 33% WR op de Hummel, de meeste potjes is het huilen met de pet op met shells die alle kanten op gaan behalve de goede.

Dit potje zat alles echt uitzonderlijk hard mee: KV-1S ge one shot, Tiger ge 2 shot en T29 ge one shot (iets van 1000 dmg + fik :p )

Mijn standpunt over arty: ja het is behoorlijk OP, maar je hebt wel echt een flinke dosis geluk nodig. Ik deed dit potje echt niets anders dan alle andere potjes, maar meestal flikkert elke shell ernaast. 't zat gewoon een keertje mee :) Als bonus pak ik meteen ff de Ace Badge mee 8)

[Voor 3% gewijzigd door Mr_Size op 26-05-2013 13:08]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Mr_Size
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 27-06 22:27
En de 2e Ace van de dag is binnen :D

http://tweakers.net/ext/f/eO1HQtRSFnB6mbwVt27WnWA1/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/suLBMPBGJsmJOICTN7WJvZSp/thumb.jpg
Fest schreef op zondag 26 mei 2013 @ 16:09:
Een potje in mijn E-100 van de week: 7,3K damage gedaan en 0 ontvangen.
[video]

AMX 13 90 scoutrun: arty opgeruimd en wat spotwerk.
[video]
Nice hoor! Met zo'n gun is 7K een eitje :p
Die 13 90 ziet er uit als een leuke tank, wat gaat dat ding hard en wat zit er een leuke gun op. Ideaal om arty te pesten :p

[Voor 44% gewijzigd door Mr_Size op 26-05-2013 17:18]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Nemean
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 27-06 15:19

Nemean

ᵀᴴᴱ ᴷᴵᴺᴳ, ᵀᴴᴱ ᴸᴱᴳᴱᴺᴰ


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Jip99
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 22-06 09:07
hahaha die had ik al gezien, die is echt grappig :)

deze vindt ik ook wel stoer(zie hieronder)
Ik vindt het wel jammer dat de tegenstander je skins niet ziet..:) dan zou die smiley echt briljant zijn.

Kom je een hoekje om en knal je een tier 8 heavy af.. en dan voordat die uitlogt ziet hij die smile nog ff :*)

[Voor 23% gewijzigd door Jip99 op 28-05-2013 09:55]

Pagina: 1 2

Dit topic is gesloten.

Let op:
Voor slowchat kun je terecht in: WoT IRC channel


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee