het gaat niet zozeer om de trekkracht zelf, maar zoals energieastic ook zegt, de trekkracht uit de middelste stijl trekt nu aan het midden van de onderregel.
dat is precies wat ik er onlogisch aan vold, als er zulke grote krachtenonstaan op die plek dat er twee poeren nodig zijn, dan is de ondeerregel ook "zwaar" belast.
ik zie dat het geheel thermisch verzickt is, dus het is waarschijnlijk wel staal en geen aluminium. dat helpt, daarom zei ik ook dat ik niet weet welke krachten het om gaat, en wat de profielafmetingen zijn.
ik zou in plaats van twee rijen poeren in de midden 1 hebben gemaakt, recht onder de stijl. dat bespaart het meest.
als de wind zoveel invloed heeft dat er twee rijen nodig zijn in de midden dan had ik 2 tussenstijlen toegepast in plaats van 1. nu wordt de onderregel op buiging belast, en dat is voor een hoekstaal niet echt ideaal, zeker wanneer deze ongesteund is.
het gaat in deze niet zo zeer om het optredende moment tpv de staanders of de poeren, maar om de buiging. het gewicht van de panelen, en de belasting van de wind wordt zo verdeeld dat de middelste steun meer krachten voor zijn rekening zal moeten nemen.
maar wanneer e.e.a thermisch verzonkt is, en dus ook netjes uitgetekend / maatvoering bepaald, neem ik aan dat er ook is gekeken naar de belasting van de panelen op de bovenregels, voor zowel eigengewicht, wind, en sneeuw, en dat onderregel ook si berekend op 4 steunpunten en een puntlast in de midden.
de reden dat het me interesseerde en er een vraag over te stellen, de ondersteuning dmv de poeren dus, was dat grondwerk en dergelijke vaak de meeste tijd en energie kost voor het maken van een bouwwerk, en dus ook vrij kostbaar is, terwijl het allemaal in de grond verdwijnt.
ook voor wind van links en rechts doet de middelste rij niets.
het afschoren van de constructie, die qua afmeteing nog wel meevalt, is met deze schoren waarschijnlijk wel voldoene, de afzonderlijke stukjes tussen de spanten zijn kort en zullen niet doorbuigen als er druk in de schoor komt.
ik ga er dan vanuit dat de schoor tpv elke stijl waar hij langsloopt met een bout is bevestigd.
wanneer de panelen en de clickfitrails oid er op liggen zal het vlak met panelen wel als schijf moeten kunnen werken, en de panelen eventuele krachten in het vlak moeten kunnen opnemen, en / of zou ik de middelste rij stijlen ook een keer afschoren ( schoren onder een hoek van 45 zijn het meest effectief, dus dan per twee vakken een schoor maken bijvoorbeeld, en 1 schoor over drie vakken.
maar goed. alles taat en valt met juiste uitgangspunten en informatie.
als het allemaal hoekstaal 100x100x10 is of zo dan zou ik alleen nog even kijken hoe stevig de middels stijl zit, en of de onderregel daar veel doorbuigt of ziet.
de poeren zien er uit als stukken rioolbuis, waarind e ankers zijn gezet, die aan de onderregel zitten, en vervolgens zijn volgestort met beton. prima oplossing, als de poertjes maar een redelijk stukje in de grodn zitten, ze moeten immers hetzelfde tegenwicht kunnen bieden als normaal de stapels tegels of trotoirbanden die je bij 36 panelen op een vlak dak zou moeten toepassen.
[
Voor 6% gewijzigd door
engelbertus op 04-01-2013 20:51
]