Toon posts:

[NextGen] Het Nintendo Wii U topic OverzichtLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 32 Laatste
Acties:
 • 154.497 views

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Mede-auteur:
 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 09:52

Phusebox

http://tweakers.net/ext/f/VUEmSKD0JdYCvPwxjPdAViCC/full.gif

Welkom in het Wii U topic!!!

Op de E3 2011 was het dan zover. Geruchten gingen daarvoor al wel het web rond, maar er werd eindelijk bevestigd door Nintendo dat ze een opvolger van de Wii gaan uitbrengen. De console zal eind 2012 uitkomen.
Nintendo wil weer terugkomen met vette hardcore games. Zo zijn er voor de Wii U al een aantal vette games aangekondigd. Denk aan Tekken Tag Tournament en aan Darksiders 2, maar ook Aliens: Colonial Marines, Batman Arkham City en Assassin's Creed III. Goed nieuws dus voor de hardcore Nintendo gamer.

Helaas moeten we nog even wachten tot de release van de Wii U. In de tussentijd kun je meediscussiëren hier in het Wii U topic. Welkom!!!


Nintendo Wii U

Nintendo begon als fabrikant van handgemaakte hanafuda-kaarten, voor gebruik in een gelijknamig Japans kaartspel. In de tweede helft van de twintigste eeuw begon het bedrijf te experimenteren met andere producten, waaronder ook speelgoed. Via speelgoed belandde Nintendo bij videogames. Van NES naar SNES, van N64 naar Gamecube komen we nu van de Wii naar de Wii U, de nieuwste console van Nintendo, die eind 2012 op de markt wordt gelanceerd.

Technische specificaties:


Afmetingen
Ongeveer 4,5cm x 17cm x 26cm

Gewicht
Ongeveer 1,5 kg

Uiterlijk
Een compact ontwerp dat in het wit of zwart geleverd kan worden.

Controllers
De nieuwe Wii U GamePad (lees meer hierover verderop in de ts) wordt tot 2 exemplaren ondersteunt, Wii Remote (plus) + Nunchuk wordt tot 4 exemplaren ondersteunt. Overige controllers zijn Classic Controller, Wii Balance Board en de nieuwe Pro Controller.

Backwards compatible
Bijna alle Wii software en hardware kunnen ook op de Wii U gebruikt worden.
CPU
IBM PowerⓇ gebaseerde multi-core processor.
(3 cores geklokt op 1,24 GHz)

GPU
AMD Radeon™-based High Definition GPU.
De gpu zou rond de 550MHz zijn geklokt

Video
Ondersteunt 1080p, 1080i, 720p, 480p en 480i. Ondersteunde kabels zijn HDMI, Wii D-Terminal, Wii Component Video, Wii RGB, Wii S-Video Stereo AV en Wii AV.

Opslag
Wii U gebruikt een interne Flash Memory. SD kaarten en externe USB opslagapparaten1 worden ook ondersteunt.

[1] Mits de externe opslag over eigen voeding beschikt.

Media
Wii U en Wii discs.

Netwerk
Wii U kan aangesloten worden via een draadloze (IEEE 802.11b/g/n) verbinding. Verder heeft de console 4 USB 2.0 aansluitingen (2 voor, 2 achter) aan boord welke gebruik kunnen door de Wii LAN adapters.

Audio
6-kanaal PCM lineaire uitgang via HDMI of analoge uitgang via de AV Multi Out stekker.
Overige features:
- Miiverse (dit is het nieuwe gaming communicatie netwerk van Nintendo. Werkt met gepersonaliseerde Mii poppetjes als avatar. Met dit netwerk kan je berichten versturen naar andere gamers of je kan ze uitnodigen/uitdagen om jou te gamen)
- TV Remote (Vanwege de aanwezigheid van infrerood op de Wii U GamePad kan deze ook gebruikt als afstandsbediening voor je tv tijdens het kijken of tijdens het gamen op de Wii U)
- Verder is er nog Near Field Communication (NFC), Nintendo eShop, Video Entertainment met Netflix/Hulu Plus/Amazon Videos/Youtube, Video Chat en een internet browser.


Controllers & Accessoires

Om de Wii U te kunnen bedienen, zijn er de volgende accessoires beschikbaar:

Wii U GamePad
Dit is het belangrijkste kenmerk van de Wii U. Van deze controllers kunnen er maximaal 2 aangesloten worden op de Wii U console. In deze controller zit een 6.2-inch touchscreen, een motion control (accelerometer, gyroscope and geomagnetic sensor), een camera aan de voorzijde, een microfoon, stereo speakers, rumble functie, a sensor balk en een stylus. Verder zit er naast de gebruikelijke bedieningsknoppen ook nog een TV control knop en een Near Field Communication (NFC) functie. Een oplaadbare lithium-ion batterij geeft dit alles stroom.
Wii Remote Motion Plus + Nunchuk
Een bekende controller voor de Wii bezitters, want deze accessoire was er al op de Wii en wordt ook gebruikt op de Wii U. Net als op de Wii kan je op de Wii U maximaal 4 van deze controllers aansluiten.
Deze controller zal voornamelijk gebruikt worden bij games die de Wii U GamePad niet gebruiken of bij de games die asymmetrische gameplay (een speelwijze waarbij de ene speler andere taken heeft dan de ander) ondersteunen.
Ook de Wii Remotes zonder Motion Plus werken op de Wii U, maar alleen bij de software die geen Motion Plus nodig heeft.
Wii U Pro Controller
Voor de spellen die geen motion control gebruiken kan ook gekozen worden om met de Wii Pro Controller te spelen mits deze wordt ondersteunt wordt. Deze controller is een traditionele gamecontroller met daarop alle knoppen voor de bediening van de Wii U.
De Classic Controller van de Wii wordt ook nog ondersteunt door de Wii U.
Wii Balance Board
Op de Wii had je het spel Wii Fit (Plus). De Wii U heeft het spel Wii Fit U, de opvolger van deze fitnessgame. Daarom wordt de Balance Board ook op de Wii U ondersteunt om optimaal van Nintendo's fitness programma en andere games die balans gebruiken te kunnen genieten.

Alle bovenstaande Wii U accessoires zijn ook verkrijgbaar in het zwart. Enkele Wii accessoires zijn ook verkrijgbaar in roze, blauw of rood.


Wii U - F.A.Q. (veelgestelde vragen)

Wat is het verschil tussen de Wii U Basic en de Wii U Deluxe?

De Wii U Basic is in het wit verkrijgbaar voor 299 euro en de Wii U Deluxe is in het zwart verkrijgbaar voor 349 euro. Dan heeft de Wii U Basic slechts 8GB aan dataopslag aanboord, terwijl de Wii U Deluxe 32GB aan opslag heeft. Verder heeft de Wii U Deluxe als extra meegeleverd: spel Nintendo Land, Wii U Gamepad standaard, Wii U Gamepad dockingstation en Wii U console standaard.

Hoe vergroot ik mijn opslagruimte?

Er zijn verschillende manieren om meer opslagruimte te krijgen. Dit kan met SD-kaarten t/m 32GB. Je kunt een USB-stick of een externe harddisk in een van de USB aansluitingen stoppen. In het geval van een externe harddisk nog wel even de melding dat je harddisk een eigen voeding moet hebben, want Wii U usb-aansluiting heeft ingebouwde voeding zoals bij pc's wel zo is.

Is de Wii U backwards compatible/kan ik oude spellen spelen op de Wii U?

Ja, dat kan! Het grootste gedeelte van de Wii games kunnen gewoon gespeeld worden op de Wii U console. Het beeld zal in HD worden weergegeven, want betekent dat sommige spellen een heel klein beetje scherper zullen zijn.
Gamecube games zijn echter niet speelbaar op de Wii U. Sommige oude games kunnen echter wel gekocht/gedownload worden via de Nintendo eShop.

Mijn Wii U kan niet verbinden met mijn wifi/internet, want de verbindingstest mislukt. Wat moet ik doen?

Je kunt er voor kiezen om de internetverbinding handmatig in te stellen op het Wii U console. Zie de volgende stappen (in het engels) die je moet nemen hiervoor.

 1. Go into connection types, Hit "Manual Configuration"
 2. Input your SSID
 3. Input the correct security type, this is key.
 4. Put your password in properly
 5. For ip address "Do not auto obtain".
 6. Open up cmd in your computer, type in ipconfig
 7. Now input that ip address but add 10 to the last number so "192.168.0.1" will be entered as "192.168.0.11"
 8. Enter the rest of your info inside such as subnet mask and default gateway exactly as you see it in your ipconfig.
 9. Now hit next, hit configure now for your DNS. When asked about DNS hit "Dont auto obtain".
 10. For the first server put in 8.8.8.8
 11. For the second server put in 8.8.4.4
 12. Hit Next, when asked about a proxy hit no proxy
 13. Leave mtu as the default
 14. it should work, if not check the ip and that it is the internet ip + 10. Good luck
Kan de Wii instellingen/save files en gedownloaden games overgezet worden naar Wii U?

Ja, dat kan! Hiervoor kun je de internetverbinding op de Wii U en/of een SD kaart voor gebruiken.

Hoe kan ik zien welke controller ik nodig heb voor een game?

Op de achterkant van het speldoosje staan icoontjes welke aanduiden welke controllers bruikbaar zijn voor die game.

Welke controllers kan ik gebruiken op de Wii U?

De nieuwe controller Wii U Gamepad natuurlijk. Dan heb je nog de speciaal ontwikkelde Wii U Pro Controller. Verder kan je de Wii Remote Motion Plus + Nunchuk (van de Wii U voorganger) en het Wii Balance Board gebruiken. Zowel de Wii Remote als Wii Remote Plus werken op de Wii U. De beschikbare opzetstukken zoals de Wii Zapper en het Wii Wheel (stuurtje) kan ook gewoon gebruikt worden.

Hoeveel controllers kan ik tegelijk aansluiten op de Wii U

In totaal kunnen er 5 controllers aangesloten worden op de Wii U console. De Wii U Gamepad en 4 Wii Remote Motion Plus (+ Nunchuk). De Wii U console kan maximaal twee Wii U Gamepads aangesloten hebben.

Wat is het bereik van de Wii U Gamepad vanaf de console?

De Wii U Gamepad kan tot een afstand van ongeveer 15 meter vanaf de Wii U console vandaan functioneren voordat ie de verbinding verliest. Als er hemelsbreed nog muren tussen staan dan wordt deze afstand wel wat korter.

Mijn vriendin (of vriend) wilt GTST/whatever kijken, maar ik wil gamen op de Wii U. Wie wint er?

Allebei!!! Je vriendin kan gewoon tv kijken en jij kan gewoon door gamen. Je kan tijdens het spelen het beeld van je tv naar je Wii U Gamepad verhuizen en verder gaan. De meeste spellen ondersteunen deze feature. Om hiervan gebruik te maken, moet je de Wii U console wel aan laten staan aangezien de game naar je controller gestreamd wordt.


Games

Wat is een gameconsole nu zonder games? Nou helemaal niks. De Wii U is nog maar net op de markt en momenteel zijn er 30 retail games en natuurlijk zijn er ook een aantal games te downloaden via de Nintendo eShop. Hieronder een lijst met de belangrijkste games voor de Wii U, games die je zeker geprobeerd moet hebben:

Overzicht van de Must-Have retail games:
Nintendo Land
New Super Mario Bros. U
ZombiU
Sonic & All-Star Racing Transformed
Call of Duty: Black Ops 2
Assassin’s Creed 3
Tekken Tag Tournament 2
Darksiders II
Skylanders Giants

Overzicht van de Must-Have Nintendo eShop games:
Trine 2: Director’s Cut
Nano Assault Neo
Toki Tori II
Nintendo Network

Om alle gamers van de Nintendo 3DS en Wii U met elkaar te verbinden heeft Nintendo het Nintendo Network ontwikkeld. Dit is de nieuwe service die voortkomt uit Nintendo Wi-Fi Connection wat gebruikt werd in de vorige generatie consoles van Nintendo.

Nintendo Network bied je de mogelijkheid om te communiceren met andere gamers vanuit Miiverse (het OS van de Wii U) via chat, video chat en co-op gaming. Verder kan je via het netwerk games, downloadable content en andere toepassingen uit de Nintendo Network store kopen of downloaden op je Wii U of Nintendo 3DS.

Welke games het Nintendo Network gaan gebruiken is nog niet helemaal duidelijk. Wel is duidelijk dat de games van Nintendo zelf dit netwerk gaan gebruiken, zoals bijv. New Super Mario Bros.™ U.Meer info hierover komt later wanneer er meer info bekend gemaakt is...


Tweakers op de Wii U

Wat is nou leuker dan alleen spelen? Nou met meerdere mensen tegelijk spelen natuurlijk. Hieronder een lijst met mede-tweakers die graag met je willen spelen. Voeg ze toe in je Wii U friendlist!

http://tweakers.net/ext/f/6almVcL1xhKR3YT9IoaTXJ9t/full.gif GoT usernameNintendo id
Albert04Damuru
DaFluXDaFluX
DeddiekoelDeddiekoel
geengrenzuhgeengrenzuh
iNSaNe-oNeiNSaNe-oNe
matthijstmatthijst
NjayNjaynl
phuseboxphusebox
RajackarRajackar
TFHfonyArnaud
ThorgremJeroen81Links

IRC Chat:
Tweakers.net IRC Nintendo chat: webbased of #nintendo op irc.tweakers.net


Nintendo:
- Nintendo.com
- Nintendo.nl
- Wii U Officiële site (engels)
- Wii U Officiële site (nederlands)

http://tweakers.net/ext/f/tFdnLdo8EQuXMO0vZ5usoINW/full.png

[Voor 255% gewijzigd door Zeror op 05-10-2013 21:34]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • davidgilmour
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017
Mooie TS! Ben benieuwd wat er gaat komen.

 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Die Gamecube-controllers zouden wel handig zijn mits dat betekent dat je ook gamecube-games en controllers er op aan kan sluiten. als er Wii-BC inzit zou ik niet inzien waarom GC-BC er niet in zou zitten. Zou voor mij een grote plus zijn.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • davidgilmour
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017
De nieuwe spelcomputer van Nintendo, die de codenaam 'Project Café' draagt, verschijnt in de tweede helft van 2012 en heeft een controller met een touchscreen en een camera. De controller van de nieuwe console heeft een touchscreen met een diagonaal oppervlakte van 6 inches, zo'n 15,2 centimeter, en een camera die voor diverse doeleinden gebruikt kan worden.

Tevens bestaat als voorbeeld de mogelijkheid om een foto te maken van de speler die vervolgens in een game gebruikt kan worden. Het touchscreen zorgt ervoor dat er besturing mogelijk is zoals met een tablet, vergelijkbaar met bijvoorbeeld een iPad. De controller kan verder ook als draagbare spelcomputer worden gebruikt, maar spelen op de televisie is ook nog gewoon mogelijk. De controller bevat een heroplaadbare batterij.

 • Cubic X
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 29-05 19:52
De eerste controller die meer dan 100 euro per stuk kost? Lekker als je vier controllers wilt kopen d:)b .

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Cubic X schreef op zaterdag 04 juni 2011 @ 10:33:
De eerste controller die meer dan 100 euro per stuk kost? Lekker als je vier controllers wilt kopen d:)b .
Wie zegt dat de controller 100 euro gaat kosten?

Alhoewel, voordat Nintendo bij de Wii met Remotes met ingebouwde motion plus op de proppen kwam en nog alles los moest kopen was je ook 80 euro per controller kwijt (Remote + Nun Chuck + Motion Plus).

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


 • Cubic X
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 29-05 19:52
Rakkerzero schreef op zaterdag 04 juni 2011 @ 10:47:
[...]

Wie zegt dat de controller 100 euro gaat kosten?

Alhoewel, voordat Nintendo bij de Wii met Remotes met ingebouwde motion plus op de proppen kwam en nog alles los moest kopen was je ook 80 euro per controller kwijt (Remote + Nun Chuck + Motion Plus).
Nouja, 6 inch scherm met accu en hardware om het scherm aan te sturen. Waarschijnlijk ook wel motionsensors (al is dat niet officieel, maar ik ga er wel van uit) en dan nog de gebruikelijke knoppen. Ik hoop dat Nintendo dan de prijs per controller onder de 100 euro weet te houden... :P

 • Collaborator
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 20-04 08:56

Collaborator

You! Cake or Death?

De controller = de console. en streamt naar de TV?? :) Denk eens andersom?

[Voor 15% gewijzigd door Collaborator op 04-06-2011 11:14]

This space is occupied


 • Cubic X
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 29-05 19:52
Collaborator schreef op zaterdag 04 juni 2011 @ 11:14:
De controller = de console. en streamt naar de TV?? :) Denk eens andersom?
Lijkt mij erg sterk! Hij schijnt zo krachtig te worden als de huidige Xbox 360, dat krijgen ze nooit in een passief gekoelde controller/handheld. Zelfs de NGP/Vita is niet zo krachtig. Ik denk ook niet dat je de controller 'los' kan gebruiken zonder TV, dat zou de markt van de 3DS kannibaliseren.

 • boe2
 • Registratie: November 2002
 • Niet online

boe2

'-')/

De Wii prelude all over again: Er worden de wildste aannames gemaakt terwijl niemand het echte verhaal kent. Laten we nu gewoon nog twee daagjes wachten ;)

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind.' - Pratchett.


 • Collaborator
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 20-04 08:56

Collaborator

You! Cake or Death?

Cubic X schreef op zaterdag 04 juni 2011 @ 11:25:
[...]

Lijkt mij erg sterk! Hij schijnt zo krachtig te worden als de huidige Xbox 360, dat krijgen ze nooit in een passief gekoelde controller/handheld. Zelfs de NGP/Vita is niet zo krachtig. Ik denk ook niet dat je de controller 'los' kan gebruiken zonder TV, dat zou de markt van de 3DS kannibaliseren.
Er word zowel in geruchten als sources verwezen naar het feit dat je op de controller door kunt spelen los van de tv, en dat hij voor in het hele huis is en niet alleen voor de tv.

This space is occupied


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 136223

lama, fake..

[Voor 97% gewijzigd door Anoniem: 136223 op 05-06-2011 02:41]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Gandalf68
 • Registratie: September 2009
 • Laatst online: 01-06 22:26
Ik ben eerder benieuwd naar de toepassingen van de controller ALS er een extra scherm opzit... bv in een game als Splinter Cell dat je het echt realtime als een mini computer met verbinding van je hoofdkwartier kan gebruiken, Of in een fps game gegevens opvragen via de sateliet , inventaris in bv een rpg , dat soort dingen

Voor de rest ga ik het gewoon afwachten, Zelda is zo wie zo een topper als die er voor op uit komt, ! Overigens denk ik dat er technisch gezien relatief weinig vooruitgang te boeken valt met het maken van een nieuwe Console, zowel voor Nintendo (oke wel ten opzichte van de WII ) als de concurrenten. Er is zeg maar geen technologische super sprong gemaakt met hardware de afgelopen jaren, Het is wat sneller geworden en mooier maar iets revolutionars ...nee

klein beetje offtopic.. ik vindt de move en kinect concurrenten afgezien van het grafische aspect niet echt een super meerwaarde geven aan de consolés en eigenlijk wel wat tegenvallen !

Ben dus wel erg benieuwd waar Nintendo mee op de proppen komt, en zo wie zo het gerucht van een camera... hoe ze die willen toepassen .

Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 136223

@Gandalf68:
Hoe dichterbij de realiteit, des te kleiner de verschillen.
Revolutionair zullen de grafische verschillen niet meer worden.
Daarvoor zijn de stappen te klein & over de afgelopen jaren toch wel zo groot dat de verschillen enkel zichtbaar zijn in nuance.
Het bewegelijke van haar, water, verschillende soorten materie & hun onderlinge interactie.
De echte verschillen zullen zitten in gedrag, context specifieke gebeurtenissen, interactie van ons met machines ed.

Die camera kunnen ze gebruiken om de game te beïnvloeden; niet enkel door het gamers gezicht op het karakter te plaatsen.
Maar ook dmv het algoritmisch "herkennen" van emoties e.d.
Dat maakt 'n game net even wat realistischer, dat zou kunnen inhouden dat je bepaalde situaties boosheid, verdriet, empathie, verliefdheid moet faken om verder te komen in het spel.
Om nog maar te zwijgen over de (positieve) consequenties die datsoort interactie heeft in jouw brein.
Zal wel voor 'n 2e massa-hype gaan zorgen.
Ik zie al toepassingen in de ggz & neurologie aankomen...

Ook de mogelijke nieuws headlines: 'gaming with your emotions', 'possible training of people with mild neurological disorders', 'gaming reïnvented agaín', 'Sony, Apple & Microsoft better start packing', 'Nintendo makes people scratch their heads once more'.

A fijn, you get my point.

Nog 'n link naar enkele ideëen@neogaf.com:
www.neogaf.com/forum/show...p=27486639&postcount=6381

Je kunt vrij veel met 'n touchscreen icm 'n console

[Voor 51% gewijzigd door Anoniem: 136223 op 05-06-2011 18:16. Reden: uitbreiding]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
De controller is niet de console, ergens schijnt al geroepen te zijn dat de console ongeveer dezelfde maten heeft als de oude X360. Hoe dan ook, €100 voor een controller is niet zo'n heel gek standpunt. Verschillende bronnen melden al (en semi-officieel) dat er een 6" scherm in zit. Op amazon is een kant-en-klaar 6" scherm te koop voor ongeveer $95, als je dan de rest er bij op telt (motionsensing bijvoorbeeld) en eventjes aanneemt dat Nintendo wederom winst wil maken op de console, dan zou het niet zo gek zijn als ze de controller met verlies gaan verkopen om er maar voor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen extra controllers in huis hebben. Rakkerzero heeft gelijk, op dit moment betaal je voor een Motion Plus Wiimote ongeveer €50, dan nog nunchuk er bij voor €25 is ook al €75...

ECHTER: het gegeven meeberekent dat Café pas rond de tweede helft van 2012 wordt verwacht kunnen de productiekosten zijn gedaald, wat dus weer een controllerprijs van of onder de €100 redelijk plausibel maakt. Hoe het ook zei, ik zit dinsdag aan mijn beeldscherm gekluisterd :)

[EDIT] Woah, die dude op het NeoGAF forum slaat wel de spijker op de kop, dat zijn echt een hoop dingen wat je met een eigen scherm kan doen t.o.v. met z'n vieren naar een enkel TV scherm staren...

[Voor 8% gewijzigd door BorgMan op 05-06-2011 22:39]

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • il1umina
 • Registratie: Mei 2010
 • Niet online
is net officieel geworden, bronnen de nikkei, en 1up.com beide hebben het officieel erkend, nu is het nog maar wachten tot de persvoorlichting vandaag of morgen

Nikkei newspaper in Japan confirmed today what has long been rumored, that Nintendo's Project Café console would utilize a controller equipped with a touch screen panel and built in camera.

The new controller will include a six-inch touch screen which the newspaper says will allow tablet-like functionality. The device can also be used a portable game system. It will run on a rechargeable battery.

The camera will allow for games that will let players create avatars of themselves, similar to the 3DS Mii creator.

Nikkei (which is sort of like the Japanese version of the Wall Street Journal) referred to the console only as the "Wii's successor," and says the console was developed as a response to the growth of the tablet and smartphone market. Apparently, Nintendo's hope is that a controller that works as a self-sufficient handheld system will appeal to casual gamers. The console is slated for release in the "latter half of 2012."

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
Dat stond enkele dagen geleden ook op eurogamer.net (http://www.eurogamer.net/...ks-project-cafe-details), maar zolang Nintendo het niet officieel bevestigd heeft, is het ook nog niet officieel :)
Overigens voegt het bericht weinig toe aan de geruchten die er toch al waren.

Ben wel benieuwd naar de wijze waarop het werkt als het allemaal waar is. Bijvoorbeeld de wijze waarop eventueel beeld naar de controller gestreamed zou kunnen worden. Van de ps3 naar psp is er redelijk wat lag, dus ben benieuwd of het dan via een andere methode gaat (kabel?), lage resolutie of dat het wellicht gewoon geruchten zijn die niet waar zijn :)

Maargoed, even een dag wachten :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Vanavond kunnen we gaan kijken mensen. Voor mij zal het helaas even moeten wachten dat kijken
( * Zeror is op vakantie en zou dan moeten kijken via mobile wifi hotspot :')), maar sowieso zal ik deze week de E3 presentatie van Nintendo wel gezien hebben en dan zal ik de topicstart hieraan updaten.

[Voor 18% gewijzigd door Zeror op 07-06-2011 17:27]

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
OMG: Wii U? Da's... niet echt een vloeiende naam. Het beschrijft het concept perfect (wij, maar ook jij) maar ik hoop echt dat de naam veranderd. De console is... niet echt opzienbarend, vooral niet vergeleken met het design van de Wii. Ik had liever iets in de trend van het Café concept gehad met de half ronde voorkant...

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Uniciteit
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online

Uniciteit

1+1 is niet altijd 2

Ik zet echt enorme vragen bij zowel het design van de nieuwe console, als de controllers. De controllers zien er dik, groot, lomp en onhandig uit. Het idee is leuk, maar ik betwijfel of zo'n controller niet te zwaar is en wel fijn vast te houden is...

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Yorinn
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

Yorinn

Moderator General Chat

After Hours 'til Dawn

Is de controller nou groter dan de console of lijkt dat maar zo?

| After Hours | Dawn FM | After Life | Tweakers Discord |


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Ram0n
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 12-05 13:23

Ram0n

Bierbrouwende nerd

Het idee dat je door kan gamen op de controller klinkt geweldig, daar zie ik zeker potentie in :) Er zijn verder nogal wat vragen van mensen die twijfelen of er daadwerkelijk een nieuwe console bij de controller hoort, maar aangezien het geheel in HD kan uitzenden lijkt dat me wel het geval. Verder lijkt de third party support weer enorm sterk te zijn, maar dat leek het de vorige keer ook in het begin. Ik ben in ieder geval enthousiast :)

Update:
Inderdaad, wel gewoon een console :) Foto van de controller en console!

[Voor 14% gewijzigd door Ram0n op 07-06-2011 19:24]

Eigenaar/brouwer Milky Road Brewery


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Timmmeeehhh
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 10-05 07:13
Ik vind het echt super vet, het combineert al het goede van een console met al het goede van een tablet.

www.timvanhelsdingen.com


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • BM
 • Registratie: September 2001
 • Nu online

BM

Moderator Spielerij
Zoals ik in het E3 topic al zei, de techniek heeft absoluut potentie. Het valt of staat echter bij de ergonomie van de controller, en mijn 1e indruk (afgaande op de videos) is knap beroerd. Ik moet er atm niet aan denken een half uur met dat ding in mijn handen te staan.

En de kans dat dat extra scherm een gadget word in games is wel erg groot. Hetzelfde gebeurde met de motion control van de Wii, en nu ook met Kinect besturing bij de xbox. Als ontwikkelaars creatieve ideeen weten te bedenken kan het een groot succes worden. Zo niet, dan glijdt ie bij mij zo naast de Wii qua reputatie, and that ain't a very good thing ;)

Xbox
Even the dark has a silver lining


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 155599

wii-u. Wie word betaald om die namen te verzinnen.

Anyways die controllers zien er veels te duur uit. Denk dat de 3ds en de wii-u flopt / flink achter de rest blijft.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 02-06 16:03
Wii U vind ik eigenlijk een beetje een lompe naam. Althans zo klinkt het wel. Maar het apparaat zelf ben ik wel van onder de indruk. :)

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
Nog niemand met commentaar over die 'circle-thumb-pads' ? Het zag eruit als dezelfde analoge-pad die de 3DS heeft. Ik heb zelf geen 3DS, dus op niet echt veel ervaring ermee, maar het lijkt mij geen fantastische vervanging van de traditionele analoge sticks.

Nintendo weet trouwens echt niet hoe je een goede presentatie geeft. Ik had er echt zin in, maar toen kwam eerst die zelda 25th an. onzin.. Ik had echt het idee dat ze tijd moesten vullen. Daarnaast wist geen van de sprekers zijn tekst een beetje enthousiast te brengen. Toen alles wat ze lieten zien ook niet boven Wii niveau uitkwam, toen was mijn enthousiasme echt een beetje weg. (beelden van een nieuwe NSMB brachten het wel weer een beetje terug, maargoed, dat is dus nog een prototype en kunnen ze ook op de Wii releasen.)
Pas toen de 3rd party partijen aan het woord kwamen werd het interessant naar mijn mening. Zij leken wat enthousiaster te zijn dan Nintendo zelf :)

Al met al heb ik gemengde gevoelens. De console zal vast wel een keer in huis komen, gewoon voor de Mario games. Maar ik vraag me af wat de Wii U voor multiplatform titels nou echt toevoegt tov de ps3 en xbox360, behalve dat de hud ook op de controller weergegeven kan worden....?
Het idee dat je verder kan gamen op de controller vind ik wel mooi, maar andere toepassingen die ze lieten zien zijn toch een beetje gimmickey naar mijn mening.

[Voor 4% gewijzigd door nioz op 07-06-2011 21:41]


Acties:
 • 0Henk 'm!

Anoniem: 104748

Ik zie zeker potentie in de Wiiu, controller kan veel meerwaarde geven als die maar lekker in de hand ligt.
Wat ik nog wel mis zijn keiharde specs van de console, en vraag me ook af wat de oorzaak is dat ze die niet hebben gegeven. Te vroeg, "tegenvallend" of beseffen ze dat de beste specs van dé 3 console bouwers toch maar tijdelijk zijn en het gedoe daar om heen niet bij de deze presentatie op de kijkers af te vuren?(geen spec-hype willen creëren)
Ik vind die Reggie trouwens heel saai om naar te luisteren, straalt geen fun uit die vent. :p

Potentie, zeker weten... nu nog afwachten in de praktijk, want uiteindelijk staat of valt ook deze console door games. :)

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 104748 op 07-06-2011 22:28]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • davidgilmour
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017
Ik keek vandaag op de kalender en in tegenstelling tot wat ik dacht is het vandaag geen 1 april.

 • Yorinn
 • Registratie: Februari 2009
 • Niet online

Yorinn

Moderator General Chat

After Hours 'til Dawn

davidgilmour schreef op dinsdag 07 juni 2011 @ 23:08:
Ik keek vandaag op de kalender en in tegenstelling tot wat ik dacht is het vandaag geen 1 april.
Misschien een hele vroege 1 april grap? Hij komt toch in 2012 uit. :P

| After Hours | Dawn FM | After Life | Tweakers Discord |


 • KingKoning
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 12:10
Het idee biedt wel potentie. Maar ik vraag me af in hoeverre ze de 'hardcore-gamer' weer teurg kunnen halen met een touch screen controller.... Uit de presentatie bleek wel dat ze die weer binnen wouden halen, maar ik vraag me sterk af of dat gaat lukken.

Het is leuk als extratje. Maar ik zie mezelf geen battlefield 3 spelen met dat een touch screen controller.

Stop er een normale controler bij naast die touch-screen controller en de console zelf en het kan wat worden...

[Voor 8% gewijzigd door KingKoning op 08-06-2011 09:15]


 • Oscar Mopperkont
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 18-05 16:11
Ben toch eigenlijk wel teleurgesteld. Ik zie het concept nog niet helemaal. Wat is nu echt de toegevoegde waarde niet van de controller?

Ze laten het volgens mij echt aan de ontwikkelaars over om er iets voor te bedenken dat echt iets toevoegt. Mijzelf lijkt het vrij irritant dat je ineens 2 schermen in de gaten moet houden, waarbij je moeiljiker switcht dan bij de DS. En was Zelda 4 swords nu echt zo'n hit dat dat concept verder ontwikkeld moest worden?

 • Anoniem: 136075
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Moet zeggen dat ik ook wel een beetje "underwhelmed" ben. Kwam misschien ook wel omdat de verwachting behoorlijk hoog gespannen waren. Was vooral erg teleurgesteld dat Nintendo als "tech-demo" komt met van die Mii games en niet wat meer grafisch geweld. Ze blijven wel roepen dat ze zich voornamelijk richten op de beleving in plaats van de kracht, maar let's face it; we zijn intussen allemaal gewend aan 1080p en alles wat minder is ziet er gewoon crappy, ouderwets uit. Gemiste kans dat ze zo'n Zelda HD demo niet uitbreiden of zich focussen op third-party HD content. Iedereen moet nu maar blijven gissen hoe krachtig die console nou echt is.

De focus op de controller i.p.v. de console zet het geheel vanaf het begin al weer in de lijn van de Wii, namelijk; de gimmick van de controller. Weer iets nieuws waar ontwikkelaars "leuke" dingen voor moeten gaan bedenken. De strategie is daardoor wat mij betreft vrijwel hetzelfde als met de Wii, maar dan met NOG een gimmick erbij. Natuurlijk, de Wii heeft het uitstekend gedaan, maar er heerst ook ontzettende onvrede over het gebrek aan hardcore games. Het was mooi geweest als Nintendo daar nu direct vanaf de eerste aankondiging op had gefocust, in plaats van Battle Mii gedoe e.d. Ik vind eerlijk gezegd dat we dat nu wel gehad hebben. Been there, done that, tijd voor iets nieuws. En alleen een HD versie van de Mii zooi is niet genoeg.

 • boe2
 • Registratie: November 2002
 • Niet online

boe2

'-')/

Ergens ben ik blij eigenlijk: Nu heb ik tenminste niet de behoefte om geld uit te geven aan deze nieuwe console. Nintendo blijft rustig het 'casual game' pad bewandelen en slaagt erin zijn controllers nog onhandiger te maken. Microsoft en Sony hebben niets te vrezen van Nintendo.

'Multiple exclamation marks,' he went on, shaking his head, 'are a sure sign of a diseased mind.' - Pratchett.


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
De 3rd party support valt ook tegen. Als je de presentatie zag zag je enkele titels zoals Battlefield, Tekken en Arkham City.

Titels die ook op de PS3 en Xbox uitkomen dus....met een gimmick van een scherm. Leuk trouwens dat je die games dan volgend jaar mag spelen terwijl bijv Arkham City dan al een jaar uit is op de concurrende consoles.

Op Tekken na zijn er geen grote aankondingen gedaan door de grote Japanse studios zoals Capcom, Square-Enix en Konami met betrekking tot support. Dat zegt ook wel het een en ander.

Tekken zelf zag er overigens ook niet spectaculair mooier uit dan de huidige Tekkens voor PS3. Enige verschil dat ik zag is dat je op de WU versie de karakters kan schminken. Dat is leuk...voor 5 minuten....als je 7 jaar bent.

 • Anoniem: 136075
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Boeboe schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 10:24:
Microsoft en Sony hebben niets te vrezen van Nintendo.
Inderdaad, ik blijf games als Assassin's Creed liever op m'n Xbox360 spelen in plaats van een versie waar "leuke" toevoegingen voor de controller voor zijn toegevoegd.

 • Anoniem: 136075
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Overigens; ik zal die WiiU uiteindelijk vast ook wel gaan kopen, maar alleen om games als Mario en Zelda in 1080p te kunnen spelen. En waarschijnlijk zal ik ze dan ook nog eens gaan spelen zonder die nieuwe controller, als dat uberhaupt mogelijk is ;-)

 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 09:52
Leuk er zat potentie in om met meerdere spelers een eigen scherm te hebben, handig bij veel spellen zoals sport (Fifa), shooters (niet meer afkijken op elkaars scherm), racing (de baan en overige status op je schermpje, of racen op je scherm en een commentator view op je tv)...

Maaaaar; je kunt er maar 1 WiiU controller op aansluiten... EPIC FAIL

Verder zie ik het als 3D films, het wordt gepushed, lijkt even leuk, maar al snel verlang je terug naar de gewone 2d versies.

[Voor 15% gewijzigd door Phusebox op 08-06-2011 11:03]

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 11:53

Player1S

Formerly known as L1nt

Phusebox schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:03:
Maaaaar; je kunt er maar 1 WiiU controller op aansluiten... EPIC FAIL
LOLWUT!!! 8)7


Sorry maar elke console moet toch MINIMAAL 2 controllers aan kunnen??

Ik speel wel eens FIFA of Top Spin tegen vrienden....Dat kan dus straks niet als ik die WiiU zou kopen??

WTF where they thinking??

Player1s Twitch


 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
L1nt schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:15:
[...]


LOLWUT!!! 8)7


Sorry maar elke console moet toch MINIMAAL 2 controllers aan kunnen??

Ik speel wel eens FIFA of Top Spin tegen vrienden....Dat kan dus straks niet als ik die WiiU zou kopen??

WTF where they thinking??
Je kan er wel meerdere controllers op aansluiten, maar slechts 1 tablet controller. Verder zijn het dus gewoon wii-motes...

Ben het overigens met Phuse eens dat het jammer is voor multiplayer dat je niet meer tablet controllers kan gebruiken. Maar dat zal ongetwijfeld met beperkte streaming capaciteit te maken hebben. Nu is het in ieder geval leuk voor gamers met een kleine blaas (zoals Cliffy B het zo leuk zei bij gametrailers/spike livestream gisteren), kan je lekker door gamen op de wc :)
Ik hoop wel dat doorspelen op de tabletcontroller voor alle games mogelijk zal zijn en dat dit niet per game verschilt. Ze lieten bij de persconf. eigenlijk alleen NSMB zien volgens mij, hoop dat het ook voor echte HD games werkt.

[Voor 38% gewijzigd door nioz op 08-06-2011 11:23]


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
nioz schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:17:
[...]


Je kan er wel meerdere controllers op aansluiten, maar slechts 1 tablet controller. Verder zijn het dus gewoon wii-motes...
Met andere woorden; in multiplayer heb je niks aan die tablet, tenzij je ongelijke strijd wil.

Dat voorbeeld van dat zappen tijdens Mario Bros Mii was ook leuk gedaan; het was een multiplayergame maar aangezien je maar 1 tablet kan gebruiken kan er slechts 1 van de spelers doorspelen dus :')

 • DarkSide
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 13:24

DarkSide

theres no place like ::1

Je moet ook gewoon 2 (of 4) tablet controlers kunnen gebruiken.
Er kunnen best spellen zijn die je met meer vrienden speelt. vEen mario party met mini games tegen elkaar op je eigen tablet controler bv.

Het idee is prachtig maar hangt echt af van de 3rd party games of het echt wat word. Dat is het grootse probleem van nintendo nu. De eigen games zijn prachtig maar de meeste 3rd party titels halen niet het volle potentieel van de console

There are 10 kinds of people in this world..... Those who know binary. And those who don't.


 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 09:52
nioz schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:17:
[...]


Je kan er wel meerdere controllers op aansluiten, maar slechts 1 tablet controller. Verder zijn het dus gewoon wii-motes...
Jep, en dus zit je weer vast aan al die standaard Wii prut games... De wii-mote is by far de slechtste controller van de afgelopen 10-15 jaar, en voor mij 1 van de hoofdredenen om zelfs games als Mario Galaxy of Zelda niet meer te willen spelen. Wat een ontzettend onding.

De WiiU controller lijkt me dan nog net iets fijner in hand liggen, afgezien van het lompe formaat.
DarkSide schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:20:
Je moet ook gewoon 2 (of 4) tablet controlers kunnen gebruiken.
Er kunnen best spellen zijn die je met meer vrienden speelt. vEen mario party met mini games tegen elkaar op je eigen tablet controler bv.
Nee dus, is al bevestigd dat dat niet mogelijk is. Vraag me ook af wat het bereik is; leuk dat je verder kunt gamen, maar waarschijnlijk wel binnen 4-5 meter, en dus zit je nog elkaar in weg met het geluid van de tv en de game.

[Voor 30% gewijzigd door Phusebox op 08-06-2011 11:22]

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
Daarnaast vraag ik me af wat de input lag is wanneer je games streamt. En zoals ik hierboven al had ge-edit (jullie posten te snel :) ), hoop ik wel dat het voor alle games werkt en niet slechts simpele wii games zoals NSMB (overigens een game die dan wel weer goed te spelen is met een wii mote :P).

 • McVirusS
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 25-05 01:16
Toch lijkt zo'n extra touchscreen me best vet/leuk. Bijvoorbeeld voor inventory/HUD of als kaart bij bepaalde spellen. Bij stealthgames zou het ook nog wel leuk zijn als je bijvoorbeeld het beeld van een sticky cam erop kan zien (sorry teveel Splintercell gespeeld :P). Zijn best leuke mogelijkheden te bedenken.

Als die Wii-U maar 1 zo'n touchscreen unit ondersteund hoop ik van harte dat ze nog met 2e goede controller komen. Wii-mote is echt niet geschikt voor de wat meer die-hard games die ze nu willen gaan uitbrengen, dan is de classic controller nog een betere keus :).

@nioz Input lag schijnt volgens Nintendo vrijwel nihil te zijn (volgens nieuwsbericht). We zullen zien wat het echt is ;).

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
Geen blu ray, 1 controller per systeem (dus geen vs of co-op handheld achtige dingen), serieuze third party developers die allang niet meer bij Nintendo in de buurt willen komen en hardware die vergelijkbaar is met de Xbox 360 en Ps3, maw; 5 a 7 jaar verouderd dus. Ze zetten de ''hoe verliezen we nog meer van onze oorspronkelijke fanbase'' strategie duidelijk verder door.

Nintendo had de stap kunnen zetten om weer als serieuze speler op de consolemarkt te gaan gezien te worden, door met een state of the art, bijdetijdse, console te komen, niet weer 1 of ander apparaat wat dankzij 1 of andere gimmick zou moeten gaan verkopen. Dat is met de Wii al gebeurd en alle teleurgestelde gamers die van vanaf de Nes fan waren kijken wel uit voordat ze hun vingers weer aan zoiets branden, het lijkt weer een kinder-hype-ding te gaan worden. Erg jammer.

 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 09:52
McVirusS schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:26:

@nioz Input lag schijnt volgens Nintendo vrijwel nihil te zijn (volgens nieuwsbericht). We zullen zien wat het echt is ;).
Ik geloof er dus helemaal niks van, je hebt de input lag van tv's (die tegenwoordig alleen maar meer wordt) en dan heb je een controller die draadloos beeld streamt, plus je acties draadloos doorgeeft aan de console.

Vooral bij games die beide schermen gebruiken lijkt me dit een hel.
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:33:
Geen blu ray, 1 controller per systeem (dus geen vs of co-op handheld achtige dingen), serieuze third party developers die allang niet meer bij Nintendo in de buurt willen komen en hardware die vergelijkbaar is met de Xbox 360 en Ps3, maw; 5 a 7 jaar verouderd dus. Ze zetten de ''hoe verliezen we nog meer van onze oorspronkelijke fanbase'' strategie duidelijk verder door.

Nintendo had de stap kunnen zetten om weer als serieuze speler op de consolemarkt te gaan gezien te worden, door met een state of the art, bijdetijdse, console te komen, niet weer 1 of ander apparaat wat dankzij 1 of andere gimmick zou moeten gaan verkopen. Dat is met de Wii al gebeurd en alle teleurgestelde gamers die van vanaf de Nes fan waren kijken wel uit voordat ze hun vingers weer aan zoiets branden, het lijkt weer een kinder-hype-ding te gaan worden. Erg jammer.
Nintendo wil gewoon voor een dubbeltje op de eerst rang zitten. Niet veel kosten aan ontwikkeling plus verdienen op de verkoop van je console... tja en op den duur ga je dan verliezen.

[Voor 52% gewijzigd door Phusebox op 08-06-2011 11:37]

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


 • JanW
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:23
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:33:
Geen blu ray, 1 controller per systeem (dus geen vs of co-op handheld achtige dingen), serieuze third party developers die allang niet meer bij Nintendo in de buurt willen komen en hardware die vergelijkbaar is met de Xbox 360 en Ps3, maw; 5 a 7 jaar verouderd dus. Ze zetten de ''hoe verliezen we nog meer van onze oorspronkelijke fanbase'' strategie duidelijk verder door.

Nintendo had de stap kunnen zetten om weer als serieuze speler op de consolemarkt te gaan gezien te worden, door met een state of the art, bijdetijdse, console te komen, niet weer 1 of ander apparaat wat dankzij 1 of andere gimmick zou moeten gaan verkopen. Dat is met de Wii al gebeurd en alle teleurgestelde gamers die van vanaf de Nes fan waren kijken wel uit voordat ze hun vingers weer aan zoiets branden, het lijkt weer een kinder-hype-ding te gaan worden. Erg jammer.
Waarom zou blu-ray moeten? Alle games kunnen fysiek gekocht worden of gedownload worden uit de e-store. Zolang Sony en MS niet met een nieuwe console aan komen heeft nintendo de juiste keuze gemaakt, anders vraag je third party developers te kiezen tussen of MS/Sony aan de ene kant of Nintendo aan de andere kant. Nu kunnen al die third party games gewoon naar alle drie de consoles uit gebracht worden omdat deze qua hardware allemaal zo goed als gelijk zijn. Dat hele argument dat third party niet bij Nintendo in de buurt zou willen komen is gister, als je de presentatie gezien hebt, ook wel ontkracht. Verwacht daar nog een Namco, Capcom, Konami en/of Square-Enix bij op de TGS.

En 't is geen gimmick, er zitten echt ontzettend veel mogelijkheden in die controller. Ook schijnen de eerste indrukken van de controller goed te zijn. Hij voelt aan als een gamecube controller, de fijnste controller van de vorige generatie imo. En je bent vermoedelijk ook niet verplicht om de Wii Mote of dit tablet te gebruiken, er zal waarschijnlijk ook ondersteuning zijn voor "normale" controllers zoals ook op de Wii was.

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
Phusebox schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:36:
Nintendo wil gewoon voor een dubbeltje op de eerst rang zitten. Niet veel kosten aan ontwikkeling plus verdienen op de verkoop van je console... tja en op den duur ga je dan verliezen.
Ja kijk maar naar de Wii verkopen, zakken in als een malle, en dan herhalen ze nu het proces, het zal ze heus wel genoeg geld opbrengen allemaal, tis immers een bedrijf.

Nieuws:
'Wii U-controller ondersteunt geen multitouch'

1 vingertje tegelijk aub!

 • Anoniem: 136075
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:48:
Nieuws:
'Wii U-controller ondersteunt geen multitouch'

1 vingertje tegelijk aub!
Damn... It keeps getting better :S

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Ik ben het helemaal niet eens met alle opmerkingen dat de hardware verouderd is en DUS achter gaat lopen op de PS4 en volgende XBOX. Wat voor voordeel is er nog te halen uit grafisch geweld? Vrijwel niets. Als je directe concurenten consoles hebben die bijna gelijk aan elkaar zijn, dan moet je zelf dus iets hebben wat je opzij zet en dat dus zonder dat 3rd party's veel meer moeite moeten doen om hun spel naar jouw console te porten. Want anders is de keuze om een console te kopen alleen nog maar afhankelijk van exclusieve titels. De bewegingssensoren van zowel Sony als Microsoft zijn niet echt boeiend, vooral neit als je kijkt dat de Wii zijn spellen voornamelijk om die bewegingssensoren laat draaien in plaats van *hier is een vet spel... oh ja, die je misschien met een bewegingscontroller kan spelen*. Ik denk dat dit een goede zet is van Nintendo waarbij ze al enthousiaste reacties hebben gehad van de 3rd party ontwikkelaars. En so what als ze direct verdienen op de console; Sony is flink van een koude douche thuis gekomen door de PS3 met zoveel verlies te verkopen. *We hebben gewoon een console die veel langer meegaat, daarom zitten er zoveel hoogwaardige componenten in!* Right, volgend jaar is er een nieuwe, een jaar eerder in de cycle dan de XBOX.

De nieuwe controller is wel tof met alle mogelijkheden (zie het NeoGAF linkje op de vorige pagina voor véél voorbeelden), en volgens de mensen die hem in hun hand hebben gehouden helemáál niet zwaar en lomp. Lichter dan een iPad 2 werd er al geroepen, dus dat zit wel snoes. Waar is er trouwens vermeld dat er maar 1 tablet op kan worden aangesloten? Dat kwam ik nergens tegen...

Geen BluRay betekent geen films. Misschien is dat wat de poster bedoelde? Het zou wel fijn zijn als de laser op zijn minst BluRay zou kunnen lezen, al is het maar om films te kijken.

En Manie Riets, duh dat de verkopen inzakken. Er zijn al zoveel huishoudens met een Wii, plus het bericht dat er een nieuwe aankomt, betekent dus dat mensen het ding niet meer gaan kopen. Dat is een simpel optelsommetje die echter nu pas gemaakt wordt na 4 jaar mega goede verkopen!

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • JanW
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:23
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:48:
[...]

Ja kijk maar naar de Wii verkopen, zakken in als een malle, en dan herhalen ze nu het proces, het zal ze heus wel genoeg geld opbrengen allemaal, tis immers een bedrijf.

Nieuws:
'Wii U-controller ondersteunt geen multitouch'

1 vingertje tegelijk aub!
Heb je daar ook een bron van? Want op de FP van tweakers staat daar niets over namelijk.

 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 09:52
BorgMan schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:53:
Ik ben het helemaal niet eens met alle opmerkingen dat de hardware verouderd is en DUS achter gaat lopen op de PS4 en volgende XBOX. Wat voor voordeel is er nog te halen uit grafisch geweld? Vrijwel niets. Als je directe concurenten consoles hebben die bijna gelijk aan elkaar zijn, dan moet je zelf dus iets hebben wat je opzij zet en dat dus zonder dat 3rd party's veel meer moeite moeten doen om hun spel naar jouw console te porten. Want anders is de keuze om een console te kopen alleen nog maar afhankelijk van exclusieve titels. De bewegingssensoren van zowel Sony als Microsoft zijn niet echt boeiend, vooral neit als je kijkt dat de Wii zijn spellen voornamelijk om die bewegingssensoren laat draaien in plaats van *hier is een vet spel... oh ja, die je misschien met een bewegingscontroller kan spelen*. Ik denk dat dit een goede zet is van Nintendo waarbij ze al enthousiaste reacties hebben gehad van de 3rd party ontwikkelaars. En so what als ze direct verdienen op de console; Sony is flink van een koude douche thuis gekomen door de PS3 met zoveel verlies te verkopen. *We hebben gewoon een console die veel langer meegaat, daarom zitten er zoveel hoogwaardige componenten in!* Right, volgend jaar is er een nieuwe, een jaar eerder in de cycle dan de XBOX.

De nieuwe controller is wel tof met alle mogelijkheden (zie het NeoGAF linkje op de vorige pagina voor véél voorbeelden), en volgens de mensen die hem in hun hand hebben gehouden helemáál niet zwaar en lomp. Lichter dan een iPad 2 werd er al geroepen, dus dat zit wel snoes. Waar is er trouwens vermeld dat er maar 1 tablet op kan worden aangesloten? Dat kwam ik nergens tegen...

Geen BluRay betekent geen films. Misschien is dat wat de poster bedoelde? Het zou wel fijn zijn als de laser op zijn minst BluRay zou kunnen lezen, al is het maar om films te kijken.

En Manie Riets, duh dat de verkopen inzakken. Er zijn al zoveel huishoudens met een Wii, plus het bericht dat er een nieuwe aankomt, betekent dus dat mensen het ding niet meer gaan kopen. Dat is een simpel optelsommetje die echter nu pas gemaakt wordt na 4 jaar mega goede verkopen!
Ik kan me nog herinneren dat er ook beloftes werden gedaan van geweldige games van 3rd party ontwikkelaars op de Wii, ze moesten nog even wennen aan het vernieuwende ervan en er nog aan werken... Nu zoveel jaar later is er echt geen zak op dat ding uitgekomen wat de moeite waard is.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


 • Kentut
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 09:03
Is het Wii U concept trouwens niet (tot op zekere hoogte) niet eenvoudig toe te passen door Sony met de PS3 en de PSV? Heeft de PSV niet ongeveer dezelfde features als de Wii U controller? Touch screen, knoppen, camera, accelerometer etc. Wel waarschijnlijk mindere accu en een kleiner scherm.

Zelfs met de 3DS zou je op de Wii U toch hetzelfde moeten kunnen bereiken? Ik vind de controller daarom niet het meest innoverend, het gaat meer om de spelconcepten. Paar leuke voorbeelden van gezien, maar helaas niet de "echte" games gezien die Nintendo nu in ontwikkeling heeft. Een tikje teleurstellend dus wat mij betreft...

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
JanW schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:48:

Waarom zou blu-ray moeten? Alle games kunnen fysiek gekocht worden of gedownload worden uit de e-store. Zolang Sony en MS niet met een nieuwe console aan komen heeft nintendo de juiste keuze gemaakt, anders vraag je third party developers te kiezen tussen of MS/Sony aan de ene kant of Nintendo aan de andere kant. Nu kunnen al die third party games gewoon naar alle drie de consoles uit gebracht worden omdat deze qua hardware allemaal zo goed als gelijk zijn. Dat hele argument dat third party niet bij Nintendo in de buurt zou willen komen is gister, als je de presentatie gezien hebt, ook wel ontkracht. Verwacht daar nog een Namco, Capcom, Konami en/of Square-Enix bij op de TGS.

En 't is geen gimmick, er zitten echt ontzettend veel mogelijkheden in die controller. Ook schijnen de eerste indrukken van de controller goed te zijn. Hij voelt aan als een gamecube controller, de fijnste controller van de vorige generatie imo. En je bent vermoedelijk ook niet verplicht om de Wii Mote of dit tablet te gebruiken, er zal waarschijnlijk ook ondersteuning zijn voor "normale" controllers zoals ook op de Wii was.
Waarom zou een blu-ray speler moeten? Is wel zo handig om blu ray films te kijken. Spellen downloaden? Tuurlijk kan dat, met wachttijden, afhankelijk van een netwerk, schijfruimte om rekening mee te houden.

Third party was met release van de Wii net zo, er zou werkelijk van alles komen maar achteraf zag niemand het zitten om de kwaliteit van zijn spellen zo te verlagen dat deze draaide op de Wii. Nu is het idd kwa hardware gelijk en kunnen spellen op alle 3 de consoles worden uitgebracht (dus waarom zou je overstappen als je als een xbox of Ps3 hebt?), dat klopt, wat dus een tijdelijk ''pluspunt'' is (pluspunt tussen '' omdat een echt pluspunt zou zijn dat er spellen voor uit zouden kunnen komen die de Ps3 en Xbox niet aan konden, dan heb je namelijk een product wat zich met een kwaliteit onderscheid) want zodra de nieuwe consoles komen zijn de games die daarvoor uitkomen (en die je als gamer wil spelen) op de Wii U niet meer speelbaar of alleen in lagere kwaliteit varianten.

Als Sony/Microsoft een (volwaardig) tablet achtige controller uitbrengen voor hun consoles die hetzelfde of meer kan dan de controller van de Wii U, wat heeft deze nieuwe Wii dan nog eigenlijk te bieden?

 • RMX
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 01-06 14:17
In Iwata asks van de E3 staat dat je 5 controllers kunt gebruiken.
4 Wiimotes + 1 nieuwe controller.

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
JanW schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:59:
[...]

Heb je daar ook een bron van? Want op de FP van tweakers staat daar niets over namelijk.
Alstu

http://www.gamer.nl/nieuw...dersteunt-geen-multitouch

Anoniem: 154003

De cube controller de beste controller van de vorige generatie? Ben je die kleine gele rakker om de controller vergeten? Dat klote ding ging regelmatig kapot.

De games voor de Wii U van Nintendo zelf worden waarschijnlijk enkel HD uitvoeringen en de games van vroeger kun je opnieuw aanschaffen in de Nintendo Store. Ik snap werkelijk niet waarom Nintendo niet met een nieuw IP komt. Ze hebben (of hadden) de creatieve kracht om nieuwe dingen te bedenken. Nu moet ik bekennen dat ik ook wel een beetje enthousiast word van een nieuwe (HD) Smash-Brothers of een 2D Kirby maar je kan niet verwachten dat een bedrijf hier 2 decennia mee weg komt. Miyamoto wordt als God gezien maar wanneer bedenkt hij nu eens een keer wat nieuws, iets baanbrekends. Nintendo blijft doormelken op hetgeen wat ze al jaren doen. Mario, Zelda en Pokemon. Maar de Raad van Bestuur zal niet aandringen op software-matige innovatie zolang ze bakken met geld verdienen.

Je gaat toch niet met je controller de hele tijd voor je uit gamen? Dat stuk met het internet browsen vond ik echt hilarisch! Op tv heb je de totale page, maar op je controller zie je dan een ingezoomd stuk. Dat werkt toch niet! Moet je dus weer je armen gestrekt houden.

Men kan zeggen dat Nintendo innovatief en vernieuwend is, maar ik vind ze steeds meer een grote melkkoe aan het worden. Zelda nieuw? Al 25 jaar hetzelfde, grafisch verbeterd, maar geen baanbrekende zaken (Z-aiming op de N64 daargelaten). Mario nieuw? Ook al jaren hetzelfde. Galazy werkt niet, omdat die K*T Wii-mote en sensor bar gewoon niet nauwkeurig genoeg zijn. Verbinding valt soms gewoon ff weg, waardoor je haperingen in je besturing krijgt. Natuurlijk weer TIG Pokemon shit die uitkomt, hoezo nieuw? Zal waarschijnlijk ook nog wel een Animal Crossing HD, Mario Kart HD, Smash Bros. HD en meer van dat soort spul uitkomen voor de Wii U. Pure remakes met een ander jasje, en wel het volle pond betalen.

@ Borgman - Wat voor voordeel is er nog te halen uit grafisch geweld? Vrijwel niets.]
Dat argument hoor ik al vanaf de Megadrive... tot het moment dat de eerste techdemo's weer verschijnen. Feit blijft dat een console met iets meer dan de kracht van de ps3 (schatting) wel 4 á 5 jaar na launch van dat systeem komt. Er zijn weer gigantische stappen gemaakt op dat gebied. Als je denkt dat we op grafisch gebied wel een keer de grens hebben gehaald is naar mijn mening een inschattingsfout.

 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 09:52
RMX schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:01:
In Iwata asks van de E3 staat dat je 5 controllers kunt gebruiken.
4 Wiimotes + 1 nieuwe controller.
Waaaauw... Sorry maar ik kan het niet helpen dan dat ik dit hele product gerushed vind. Ze wilden per sé de eerste zijn, en over 4 jaar worden ze gewoon de nieuwe Sega.

De 3DS is een flop en de WiiU wordt dat ook. Ze verliezen steeds meer klanten.

Gisteren zei Reggie het zelf: eerst lieten ze een aantal games zien; remakes (WÉÉR) dit maal voor de 3DS. (Kom op zeg; starfox 64???), en toen een Luigi's Mansion 2; waarbij hij zelf zie: "... this one is not a simple conversion". Die andere dus wel allemaal; simple conversions waar ze de volle mep voor vragen en doen alsof het groundbreaking is...

Zelfkennis is ver te zoeken bij Nintendo.

[Voor 30% gewijzigd door Phusebox op 08-06-2011 12:06]

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


 • Anoniem: 136075
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online
BorgMan schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 11:53:
Ik ben het helemaal niet eens met alle opmerkingen dat de hardware verouderd is en DUS achter gaat lopen op de PS4 en volgende XBOX. Wat voor voordeel is er nog te halen uit grafisch geweld? Vrijwel niets. Als je directe concurenten consoles hebben die bijna gelijk aan elkaar zijn, dan moet je zelf dus iets hebben wat je opzij zet en dat dus zonder dat 3rd party's veel meer moeite moeten doen om hun spel naar jouw console te porten. Want anders is de keuze om een console te kopen alleen nog maar afhankelijk van exclusieve titels.
Ben ik wel met je eens. Nadeel is wat mij betreft echt dat Nintendo zich direct weer laat zien met Battle Mii, Find Mii, Shield Mii etc. etc. Dat zegt niet; we gaan nu ook wat hardcore games maken. Dat zegt; we gaan weer beginnen met een nieuwe gimmick. Dat is even tof, even krijg je third party developers mee in de hype van zo'n gimmick, maar na een tijdje zijn zowel developers als gebruikers het zat en wordt er vrijwel alleen nog maar crapware gemaakt.

 • JanW
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:23
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:01:
[...]

Waarom zou een blu-ray speler moeten? Is wel zo handig om blu ray films te kijken.
Het is een gameconsole :z Films kijk je maar op je blu-ray spelert. Whats next, "hij heeft geen FM tuner, ik kan geen radio luisteren!!1!!! OH NOES!!!1!!" Kijk naar wat het kan, niet naar wat het niet kan.
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:01:
[...]Spellen downloaden? Tuurlijk kan dat, met wachttijden, afhankelijk van een netwerk, schijfruimte om rekening mee te houden.
Het is niet verplicht te downloaden, het is een optie. Waarom blijven jullie in een hokje denken ipv buiten dat hokje te gaan. Ik geef aan dat het mogelijk is games te downloaden, nu wordt dat weer als een kritiek punt gezien. Blijft lekker kortzichtig weer.
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:01:
[...]
Third party was met release van de Wii net zo, er zou werkelijk van alles komen maar achteraf zag niemand het zitten om de kwaliteit van zijn spellen zo te verlagen dat deze draaide op de Wii. Nu is het idd kwa hardware gelijk en kunnen spellen op alle 3 de consoles worden uitgebracht (dus waarom zou je overstappen als je als een xbox of Ps3 hebt?), dat klopt, wat dus een tijdelijk ''pluspunt'' is (pluspunt tussen '' omdat een echt pluspunt zou zijn dat er spellen voor uit zouden kunnen komen die de Ps3 en Xbox niet aan konden, dan heb je namelijk een product wat zich met een kwaliteit onderscheid) want zodra de nieuwe consoles komen zijn de games die daarvoor uitkomen (en die je als gamer wil spelen) op de Wii U niet meer speelbaar of alleen in lagere kwaliteit varianten.
Dus graphics is in jouw ogen kwaliteit. Tenminste als ik goed lees wat je nu schrijft namelijk. En dat "Zodra de nieuwe consoles komen" is voorlopig ook gewoon kul en speculatief want die nieuwe consoles zijn nog niet aangekondigd. En wie zegt dat die consoles gaan voor grafische power en niet een nog grotere knieval gaan maken naar de casuals.
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:01:
[...]
Als Sony/Microsoft een (volwaardig) tablet achtige controller uitbrengen voor hun consoles die hetzelfde of meer kan dan de controller van de Wii U, wat heeft deze nieuwe Wii dan nog eigenlijk te bieden?
Tsja, als koeien konden vliegen kon je wel heel vaak naar de wasstraat toe. Het is jammer dat je het zo op speculatie gooit in plaats van inhoudelijk op de WiiU in te gaan. Je blijft maar over nieuwe consoles lullen die, nog, niet bestaan of over een beter tablet van MS/Sony wat niet eens is aangekondigd. Dat is vrij sneu.
En ondersteunde het wel multi-touch dan zou het de controller weer te duur zijn. Wat Nintendo ook doet, het zou toch niet goed zijn in de ogen van sommigen hier. Blijven denken in onmogelijkheden. Blijven zeuren over nieuwe consoles in plaats van eens te kijken naar mogelijkheden die er zijn met dit apparaat en het niet na slechts wat summiere info af te schilderen als een "gimmick".

[Voor 9% gewijzigd door JanW op 08-06-2011 12:18]


 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
Oei!

op kotaku staat er trouwens ook een hands-on met de wii, @ 2:00 tijdens de zelda demo "let's see if it has multitouch... err maybe not".

http://kotaku.com/5809693...at-its-like-to-play-wii-u

toch wel een tegenvaller.
De demo zelf ziet er trouwens wel nice uit :)

 • motormuus
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 13-06-2022
Ik kan er niet echt van warm worden van een nieuwe Nintendo console.
Het kan wel krachtiger zijn als de huidige Wii, en de Controller ziet er gaaf uit. Maar ik denk dat Nintendo toch in de herhaling vervalt met de oude franchises heruitbrengen.

Mariokart, Super mario, Mario party games, Mario sportgames etc etc, die games heb ik al grijs gespeeld op de Nes Snes N64 Gamecube Wiii, ik heb echt geen trek in een oude game in een nieuw jasje/gimmick, Zoals dat je nu bv het zand en het balletje ziet op de controller als je het golfballetje wegslaat.. ;( ;w

Games van andere developers komen ook wel op de (nieuwe) xbox en playstation uit, ik zie dan ook geen enkele reden op een Wii U te kopen.
De Wii was eerlijk gezegd al een miskoop :X Tuurlijk er zijn wel wat leuke unieke spelletjes ervoor uitgebracht maar vond de leukere games eerder bij de Xbox en de Pc.

Maar hopelijk heb ik het mis en komen er echt heel gave spellen die de controller op een megagave manier kunnen gebruiken.

[Voor 6% gewijzigd door motormuus op 08-06-2011 12:16]

Fokky's nemen de wereld over \^0^/


Anoniem: 155599

nioz schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:12:
[...]


Oei!

op kotaku staat er trouwens ook een hands-on met de wii, @ 2:00 tijdens de zelda demo "let's see if it has multitouch... err maybe not".

http://kotaku.com/5809693...at-its-like-to-play-wii-u

toch wel een tegenvaller.
De demo zelf ziet er trouwens wel nice uit :)
Heb je echt multi touch nodig wanneer je zoveel knoppen eromheen hebt? Heeft de 3ds eigenlijk multitouch? De ds zowiezo niet en daar zijn zat leuke spellen op uitgekomen.

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
JanW schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:10:
Dus graphics is in jouw ogen kwaliteit. Tenminste als ik goed lees wat je nu schrijft namelijk. En dat "Zodra de nieuwe consoles komen" is voorlopig ook gewoon kul en speculatief want die nieuwe consoles zijn nog niet aangekondigd. En wie zegt dat die consoles gaan voor grafische power en niet een nog grotere knieval gaan maken naar de casuals.
Nee kwaliteit is voor mij het totaal van de ervaring, waar graphics een deel van zijn, een film op blu ray in Full Hd kijken met goed geluid of op een 10 jaar oud toetsel met Vhs maakt voor het verhaal niet uit, voor het ervaren van dat verhaal wel.

Vind je het echt raar om het te hebben over toekomstige consoles gezien hoe lang bijv de xbox 360 nu uit is? En je kan zelf volgens mij zelf ook wel bedenken dat er in de toekomst nieuwe consoles komen, of ben je dalijk verrast als blijkt dat er nieuwe dingen uitkomen?

Nintendo blijft zijn melkkoe strategie doorzetten; (3D) remakes, oude dingen oppoetsen, zogenaamd ''vernieuwen'' en gimmicks toevoegen, kwa spellen blijven ze gewoon achter bij de rest, ze kiezen voor veilig en wat het meeste opbrengt, dat maakt het allemaal nogal lame.

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
JanW schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:10:
Blijven zeuren over nieuwe consoles in plaats van eens te kijken naar mogelijkheden die er zijn met dit apparaat en het niet na slechts wat summiere info af te schilderen als een "gimmick".
Wat zijn die mogelijkheden dan? Dat als je tv het begeeft je op de controller verder kan? Dat je er foto's mee kan maken? Dat je die kinderachtige mii's nu bij je kan dragen? Dat je in feite een console en een tablet krijgt?

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Anoniem: 136223 schreef op zondag 05 juni 2011 @ 17:57:
[...]
Nog 'n link naar enkele ideëen@neogaf.com:
www.neogaf.com/forum/show...p=27486639&postcount=6381

Je kunt vrij veel met 'n touchscreen icm 'n console
Dit, Manie Riets. Denk eens outside the box. Hoe erg de melkkoe strategie ook is, het heeft Nintendo geholpen om de casual markt te betreden, daar fans te maken, en ze bij zich te houden. De Wii U is de opvolger die er voor moet zorgen dat die mensen ook echt blijven hangen bij Nintendo.

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
Anoniem: 155599 schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:18:
[...]

Heb je echt multi touch nodig wanneer je zoveel knoppen eromheen hebt? Heeft de 3ds eigenlijk multitouch? De ds zowiezo niet en daar zijn zat leuke spellen op uitgekomen.
zo lust ik er nog wel een paar :)
Heb je echt een scherm nodig in je controller?
Heb je een draadloze controller nodig?

Die kan je ook allemaal met "nee" beantwoorden, maar dat wil niet zeggen dat die features geen toegevoegde waarde vormen.

Ik zit nu net even het interview van Reggie te kijken waarin hij zegt dat het geen multitouch heeft omdat het een controller is en geen tablet "where you're trying to zoom in, zoom out". Maar dan laten ze wel zien dat je hem bijvoorbeeld als internet browser kan gebruiken :S ik vind pinch-to-zoom (dus zoomen waar je toucht) heel relaxt op tablets etc., het is niet noodzakelijk, maar wel soepeler dan daarvoor weer knoppen te moeten gebruiken. Daarnaast laten ze ook zien dat je hem bijvoorbeeld voor boardgames kan gebruiken, ik kan me daarbij ook wel spelletjes bedenken die leuk zouden werken met multitouch,... (kijk maar eens naar de spelletjes van de ipad).

Dus nogmaals: is het noodzakelijk? nee, natuurlijk niet. Was het naar mijn mening een goede toevoeging geweest? ja :)

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 12-05 22:28
Het is raar dat er maar 1 nieuwe controller per console werkt. Zou lachen zijn geweest als je a la Four Swords op de Gamecube, op het scherm samen speelt, maar zodra je de grot ingaat iedereen naar zijn eigen controller moet kijken.

Vond dat altijd een leuk concept, maar was lastig toen om meer dan 2 GBA-vriendjes bij elkaar te krijgen. Maar nu slaan ze de plank weer mis, vind ik. En er zal ongetwijfeld een nieuwe controller aangekondigd worden om de 'hardcore' games te kunnen spelen, een controller in de stijl van de xbox 360/ps3 qua aantal knoppen.

 • JanW
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 15:23
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:21:
[...]

Nee kwaliteit is voor mij het totaal van de ervaring, waar graphics een deel van zijn, een film op blu ray in Full Hd kijken met goed geluid of op een 10 jaar oud toetsel met Vhs maakt voor het verhaal niet uit, voor het ervaren van dat verhaal wel.

Vind je het echt raar om het te hebben over toekomstige consoles gezien hoe lang bijv de xbox 360 nu uit is? En je kan zelf volgens mij zelf ook wel bedenken dat er in de toekomst nieuwe consoles komen, of ben je dalijk verrast als blijkt dat er nieuwe dingen uitkomen?
Dat niet, natuurlijk komen die uit. Maar die zijn nog niet aangekondigd en zullen dan hoogstwaarschijnlijk pas eind 2013/begin 2014 uit komen. Waarom zou Nintendo dan een gok nemen en een console uitbrengen die qua hardware superieur is aan de PS3/X360 terwijl de kans groter is dat je jezelf dan in de vingers snijdt gezien het feit dat de PS3 en X360 al lang uit zijn en al in veel huiskamers staan.
Manie Riets schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:21:
[...]
Nintendo blijft zijn melkkoe strategie doorzetten; (3D) remakes, oude dingen oppoetsen, zogenaamd ''vernieuwen'' en gimmicks toevoegen, kwa spellen blijven ze gewoon achter bij de rest, ze kiezen voor veilig en wat het meeste opbrengt, dat maakt het allemaal nogal lame.
Nintendo heeft tenminste goede first party. Mario blijft tijdloos, de gameplay verandert wel degelijk, kijk naar Galaxy, totaal andere gameplay dan bijvoorbeeld Mario 64. En de avonturen van Zelda blijven ook tijdloos. Moeilijke puzzels, nieuwe items die je kan gebruiken. Het gebruik van extra characters op de DS bijvoorbeeld. Het is geen baanbrekende vernieuwing, maar dat hoeft ook helemaal niet als het concept al goed is. En wat bedoel je precies met achter blijven, welke game loopt dan echt "voor" op de rest van MS/Sony bijvoorbeeld? Zolang je met dit soort kul blijft komen heb ik weinig zin om er op in te gaan, want je geeft voorbeelden zonder voorbeelden te geven. Je zegt dat ze achter blijven qua spellen, maar je zegt niet hoe je dat bedoelt.

 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
JanW schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:10:
[...]

Het is een gameconsole :z Films kijk je maar op je blu-ray spelert. Whats next, "hij heeft geen FM tuner, ik kan geen radio luisteren!!1!!! OH NOES!!!1!!" Kijk naar wat het kan, niet naar wat het niet kan.

[...]
Het is geen vereiste voor een console maar wel een enorme plus. De PS3 verkoopt mede goed omdat Bluray gebruikt wordt. Als mensen de keuze hebben tussen een console of een console + een aparte Bluray-speler dan speelt dit zeker wel mee aangezien Bluray met een behoorlijke opmars bezig is.
Dus graphics is in jouw ogen kwaliteit. Tenminste als ik goed lees wat je nu schrijft namelijk. En dat "Zodra de nieuwe consoles komen" is voorlopig ook gewoon kul en speculatief want die nieuwe consoles zijn nog niet aangekondigd. En wie zegt dat die consoles gaan voor grafische power en niet een nog grotere knieval gaan maken naar de casuals.
Graphics dragen bij aan de kwaliteit. Als ik een shooter of sportspel speel dan wil ik dat de ervaring zo realistisch mogelijk oogt. Bij de Wii leidt de grafische kwaliteit (kartels ed) soms af van de gameplay.
Tsja, als koeien konden vliegen kon je wel heel vaak naar de wasstraat toe. Het is jammer dat je het zo op speculatie gooit in plaats van inhoudelijk op de WiiU in te gaan. Je blijft maar over nieuwe consoles lullen die, nog, niet bestaan of over een beter tablet van MS/Sony wat niet eens is aangekondigd. Dat is vrij sneu.
Dat is helemaal niet sneu. Nintendo heeft nu een idee aangekondigd wat overneembaar kan zijn door Microsoft of Sony. Nintendo brengt volgend jaar echter verouderde hardware op de markt en hoopt daar 5 jaar op te teren. Als Sony of Microsoft met sterk verbeterde hardware op de markt komt over 2/3 jaar dan heeft Nintendo een enorm probleem aangezien Nintendo de hardcore gamers wil aantrekken. Diezelfde hardcore gamers die nu al een andere console hebben. De graphics van wat is laten zien zijn niet beter dan wat er nu te zien is dus zou de meerwaarde in de gadget-controller moeten liggen. (Sounds familiar?)

Daarnaast hebben Xbox en Sony een voorsprong doordat een deel van de aangekondigde 3rd party games dit najaar al op de markt komen voor hun consoles. Ik ben benieuwd hoeveel mensen een jaar op een game willen wachten waar ze vervolgens ook nog eens een paar 100 euro voor een console mogen dokken, alleen maar vanwege een gimmick-controller....
En ondersteunde het wel multi-touch dan zou het de controller weer te duur zijn. Wat Nintendo ook doet, het zou toch niet goed zijn in de ogen van sommigen hier. Blijven denken in onmogelijkheden. Blijven zeuren over nieuwe consoles in plaats van eens te kijken naar mogelijkheden die er zijn met dit apparaat en het niet na slechts wat summiere info af te schilderen als een "gimmick".
De mogelijkheden zijn voor wat nu bekend gemaakt is te beperkt:

-De hardware is niet spectulair beter dan die van de huidige consoles
-Er zijn geen concrete goede exclusieve games aangekondigd. (Smash Bros klinkt leuk maar aangezien ze daar nog niet eens screens van hebben zal het lang duren voor die uitkomt & Pikmin geneuzel horen we al sinds 2007) Wii sports 2 ziet er triest uit en typisch weer als een game die je na een week wel gezien hebt.
-Aangezien er maar 1 tablet ondersteunt wordt kan je multiplayer ideeen uit het raam gooien.

Anoniem: 155599

ninc schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:33:
Het is raar dat er maar 1 nieuwe controller per console werkt. Zou lachen zijn geweest als je a la Four Swords op de Gamecube, op het scherm samen speelt, maar zodra je de grot ingaat iedereen naar zijn eigen controller moet kijken.
Ja dit snap ik ook niet helemaal. Je hebt een potentieel bijzondere controller en vervolgens beperk je het tot sp / beperkte mp.
Is de hardware niet krachtig genoeg om nog zo'n ding aan te kunnen sturen?

 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
ninc schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:33:
Het is raar dat er maar 1 nieuwe controller per console werkt. Zou lachen zijn geweest als je a la Four Swords op de Gamecube, op het scherm samen speelt, maar zodra je de grot ingaat iedereen naar zijn eigen controller moet kijken.

Vond dat altijd een leuk concept, maar was lastig toen om meer dan 2 GBA-vriendjes bij elkaar te krijgen. Maar nu slaan ze de plank weer mis, vind ik. En er zal ongetwijfeld een nieuwe controller aangekondigd worden om de 'hardcore' games te kunnen spelen, een controller in de stijl van de xbox 360/ps3 qua aantal knoppen.
Ja, daar hoopte ik ook een beetje op, four swords was echt geniaal met wat vrienden :)
Four swords komt overigens gratis naar de Dsi vanwege het 25jarig bestaan van Zelda.
(komt een game naar elk platform.. alhoewel ik me nu wel af zit te vragen welke game er naar de DS (lite) komt dan.. ? Baal wel een beetje dat ik geen DSi heb :) )

 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
BorgMan schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:27:
[...]


Dit, Manie Riets. Denk eens outside the box. Hoe erg de melkkoe strategie ook is, het heeft Nintendo geholpen om de casual markt te betreden, daar fans te maken, en ze bij zich te houden. De Wii U is de opvolger die er voor moet zorgen dat die mensen ook echt blijven hangen bij Nintendo.
De Wii zorgt ook voor een 'vieze nasmaak' bij mensen aangezien een groot deel van de kopers hem koopt en er vervolgens na een paar weken niks meer mee doet. Die mensen kijken wel uit om nog een keer zo'n gimmickbak te kopen. De casualmarkt koopt wel een console maar te weinig games. De attachrate bij Wii is enorm laag. Ondertussen blijven de hardcore gamers die wel regelmatig games kopen naar de andere consoles en pc trekken terwijl de casualmarkt voor een groot deel ook naar Apple trekt.
Neerwaartse spiraal ...

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
BorgMan schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:27:
Hoe erg de melkkoe strategie ook is, het heeft Nintendo geholpen om de casual markt te betreden, daar fans te maken, en ze bij zich te houden. De Wii U is de opvolger die er voor moet zorgen dat die mensen ook echt blijven hangen bij Nintendo.
Klopt helemaal, Nintendo heeft de casual markt weten te betreden en zal daar ook blijven, op deze manier blijft dat zeker zo, het is de veilige melkkoe tactiek die voor niks meer dan herhalingen zorgt en wat iedereen uiteindelijk zat wordt, vandaar dat een hoop gamers de Wii snel zat waren en overstapten naar Ps3 of Xbox.
JanW schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:34:
Nintendo heeft tenminste goede first party.
Tenminste goede first party? Ja, ze hebben namelijk helemaal geen third party spellen die de moeite waard zijn. Goede first party; Mario en Zelda en dat is het, rechtvaardigen die 2 (en hun eindeloze remakes/kopieën) het bestaan van een console?

Maak eens een lijstje van topgames van de Wii en dan van de Xbox360/PS3, dat alleen is al argument genoeg als je niet snapt wat ik bedoel, tenzij je onder de 12 jaar bent, dan is het anders.

 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
BorgMan schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:27:
[...]


Dit, Manie Riets. Denk eens outside the box. Hoe erg de melkkoe strategie ook is, het heeft Nintendo geholpen om de casual markt te betreden, daar fans te maken, en ze bij zich te houden. De Wii U is de opvolger die er voor moet zorgen dat die mensen ook echt blijven hangen bij Nintendo.
Kleine toevoeging:

'Aandelen Nintendo kelderen na aankondiging Wii U'
http://www.gamer.nl/nieuw...ren-na-aankondiging-wii-u

Maar goed dat Nintendo fanboys wel zoveel vertrouwen hebben!

Anoniem: 154003

@ JanW - Zelda blijft tijdloos? Ja zo tijdloos dat bijna in elke Zelda precies hetzelfde verhaal afspeelt. Net als in de meeste Mario's. En wees eens eerlijk... moeilijke puzzels in Zelda? De puzzels en bossfights zijn zo verschrikkelijk overduidelijk en gemakkelijk. Bovendien kun je bij de meeste games de moeilijkheidsgraad niet veranderen waardoor je de uitdaging niet groter kunt maken.

 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Anoniem: 154003 schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:50:
@ JanW - Zelda blijft tijdloos? Ja zo tijdloos dat bijna in elke Zelda precies hetzelfde verhaal afspeelt. Net als in de meeste Mario's. En wees eens eerlijk... moeilijke puzzels in Zelda? De puzzels en bossfights zijn zo verschrikkelijk overduidelijk en gemakkelijk. Bovendien kun je bij de meeste games de moeilijkheidsgraad niet veranderen waardoor je de uitdaging niet groter kunt maken.
Mee eens. Hoevaak moeten we nog vierkante blokken verschuiven of op een of ander doelwit schieten om een deur te ontgrendelen. Daarnaast heeft Link de persoonlijkheid van een baksteen, iets dat ook in het 8-bit tijdperk is blijven steken.

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Lage attachment rate: check. Apple die een aanval doet op Nintendo's casual en mobile base: check. Graphics en horsepower die even hoog liggen als de concurentie: check.

Oftewel, laat maar zitten Nintendo want er zijn anderen? De Wii mocht dan een GameCube 1.5 zijn, maar nu dat ze de stap maken naar HD is het nog niet goed. Er is een gamingsite geweest die de vermoedelijke componenten van de console (toen nog gewoon Café) in elkaar heeft gegooid. Het resultaat was ongeveer $400,- aan componenten, ex het touchscreen. Ik weet niet hoor, maar dat is een hoop, en ondanks dat je lagere prijzen hebt als je direct bij de leverancier je zooi haalt zit je nog steeds op een hoge prijs. Dat ding moet wel betaalbaar blijven en ik zie dit op zijn minst als een stap in de goede richting. Je moet toch ergens beginnen!

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 12-05 22:28
nioz schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:37:
[...]
Ja, daar hoopte ik ook een beetje op, four swords was echt geniaal met wat vrienden :)
Four swords komt overigens gratis naar de Dsi vanwege het 25jarig bestaan van Zelda.
(komt een game naar elk platform.. alhoewel ik me nu wel af zit te vragen welke game er naar de DS (lite) komt dan.. ? Baal wel een beetje dat ik geen DSi heb :) )
Dacht dat de GBA versie van four swords naar de 3DS komt. Dus niet te verwarren met de superieure gamecube versie.

Maar gemiste kans van die controller, maar aan de andere kant ook weer begrijpelijk. De Wii staat nu stof te happen al maanden, en af en toe speel ik er nog eens op. Maar als de Wii U ook goede third party ondersteuning krijgt, dan zou je de Wii U kunnen kopen, je oude Wii spullen houden en daar dan lekker op gamen met je wiimote, ngc controller etc. Want omdat je oude spullen nu ook op de Wii U werken, is de druk minder om een Wii U te kopen, omdat je al allerlei spullen ervoor hebt.

En next gen Fifa eindelijk op een nintendo console zonder die rare shit, maar gewoon identiek aan de xbox360/ps3 versie. Maar misschien tegen die tijd is de xbox360/ps3 zo goedkoop dat je beter zo eentje kunt aanschaffen.

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Ik ben zeker geen fanboy, Manie Riets, maar ik vind het zo jammer dat er zo gezeikt wordt op iets waar je alleen maar een perconferentie van hebt gezien. Ik ben het zeker eens dat Nintendo moet gaan vernieuwen en nieuwe IP's op de markt moet gaan brengen, maar om één dag na de onthulling het ding al zo hard te bashen vind ik gewoon zeiken om het zeiken. En analisten hebben het ook niet altijd bij eht rechte eind. Ik wil eerst zien hoe Nintendo hier op gaat reageren en wat de plannen zijn, dan maak ik aan de hand daarvan wel een beeld. Maar ik ben bereid om ze die kans te gunnen. Jij hebt het beestje al geaborteerd omdat de echo aangaf dat hij misschien een hazenlip heeft (oh oh wat een ramp), terwijl je daar nog helemaal niet zeker van bent en wild aan het raden bent.

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • davidgilmour
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017
http://www.nuzakelijk.nl/...n-aankondiging-wii-u.html

De aandelen zakken inderdaad tot het laagste niveau in 5 jaar. Wordt dit Nintendo's laatste console?

[Voor 36% gewijzigd door davidgilmour op 08-06-2011 13:01]


 • boshar
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 01-06-2022
Anoniem: 154003 schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:03:
@ Borgman - Wat voor voordeel is er nog te halen uit grafisch geweld? Vrijwel niets.]
Dat argument hoor ik al vanaf de Megadrive... tot het moment dat de eerste techdemo's weer verschijnen. Feit blijft dat een console met iets meer dan de kracht van de ps3 (schatting) wel 4 á 5 jaar na launch van dat systeem komt. Er zijn weer gigantische stappen gemaakt op dat gebied. Als je denkt dat we op grafisch gebied wel een keer de grens hebben gehaald is naar mijn mening een inschattingsfout.
Het verschil met vroeger is dat de console in de huiskamer nu een maximale resolutie van 1080P heeft. Die grens staat voor de komende jaren vast. Ook de game engines zitten op een punt dat verbeteringen in effecten en mogelijkheden nauwelijks meer zichtbaar resultaat opleveren.

Er is nog wel ruimte in AI en physics maar de huidige versimpelingen werken redelijk dus ook daar merk je het verschil niet zo. Op korte termijn is er dus meer te 'winnen' in bedien gemak (X-Box met Kintect gestures en voice control, Nintendo met een toch screen).

Verzin eens waar je al de CPU en GPU power voor gaat inzetten. Ik ben er vanm overtuigt dat er weinig extra's te behalen zijn ten opzichte van de X-Box, PS3 en Wii U.

 • nioz
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 26-02 13:32
ninc schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:53:
[...]


Dacht dat de GBA versie van four swords naar de 3DS komt. Dus niet te verwarren met de superieure gamecube versie.

Maar gemiste kans van die controller, maar aan de andere kant ook weer begrijpelijk. De Wii staat nu stof te happen al maanden, en af en toe speel ik er nog eens op. Maar als de Wii U ook goede third party ondersteuning krijgt, dan zou je de Wii U kunnen kopen, je oude Wii spullen houden en daar dan lekker op gamen met je wiimote, ngc controller etc. Want omdat je oude spullen nu ook op de Wii U werken, is de druk minder om een Wii U te kopen, omdat je al allerlei spullen ervoor hebt.

En next gen Fifa eindelijk op een nintendo console zonder die rare shit, maar gewoon identiek aan de xbox360/ps3 versie. Maar misschien tegen die tijd is de xbox360/ps3 zo goedkoop dat je beter zo eentje kunt aanschaffen.
Oja, de GBA versie.. die was ik even vergeten :) achja, die was volgens mij ook wel leuk, maar vrij kort als ik het me goed herinner.

Wat betreft fifa etc: ik ben bang dat de mensen die dat willen spelen al een xbox of ps3 hebben (of beide), waardoor dat soort games op de Wii U niet zo goed zullen verkopen (online features kunnen nog wel wat aandacht gebruiken als ze willen concurreren met Sony en MS). Vervolgens kom je weer in een shuffle-ware spiraal waarbij de Wii (u) stof staat te happen totdat er weer een nieuwe Zelda of Mario game uitkomt.

 • Phusebox
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 09:52
boshar schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:59:
[...]


Het verschil met vroeger is dat de console in de huiskamer nu een maximale resolutie van 1080P heeft. Die grens staat voor de komende jaren vast. Ook de game engines zitten op een punt dat verbeteringen in effecten en mogelijkheden nauwelijks meer zichtbaar resultaat opleveren.

Er is nog wel ruimte in AI en physics maar de huidige versimpelingen werken redelijk dus ook daar merk je het verschil niet zo. Op korte termijn is er dus meer te 'winnen' in bedien gemak (X-Box met Kintect gestures en voice control, Nintendo met een toch screen).

Verzin eens waar je al de CPU en GPU power voor gaat inzetten. Ik ben er vanm overtuigt dat er weinig extra's te behalen zijn ten opzichte van de X-Box, PS3 en Wii U.
Wat is er nu bedieningsgemak aan een Kinect? Die demo van BF3 was echt te triest voor woorden. Het werkt niet lekker; alles lagt, een simpel druk op de knop kost je nu 5x zwaaien met je arm etc.

xbox live / psn / steam / nintendo id: phusebox | iRacing


 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Trouwens ook zoiets uit die artikelen: *Ja, we verwachten wat groots maar alles was al gelekt dus mensen waren niet tevreden*. Is dat een probleem van Nintendo of de mensen die alles al weten? Mijns inziens ben je op dat moment spoilers gaan lezen en dan is het inderdaad minder leuk. Duh.

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


Anoniem: 154003

Nintendo moet wel props krijgen voor het feit dat de oude accessoires nog volledig worden ondersteunt. Niet dat de andere partijen dit niet doen maar het is wel erg praktisch. Wellicht maakt dit de drempel wat lager om een Wii U te kopen. Maar... de 'niet échte gamers' die toen allemaal massaal een Wii hebben gekocht omdat het zo leuk was bij Tante Jannie en de kinderen. Hoe snel zal die doelgroep een nieuwe console kopen? De Wii doet het immers toch nog? En een tablet hebben we niet nodig. Pak de iPad van papa maar! Daar komt nog eens bij dat Nintendo met dit ding niet met de prijs kan gaan stunten. De ontwikkelkosten liggen hoger dan bij de Wii en ook hardware is een stuk duurder. De drempel voor paps en mams ligt voor sinterklaas en kerst dus toch echt een stuk hoger dan in de jaren ervoor.

Bovendien kan oma geen leuk spelletje meer voor de kinderen kopen. Tenminste.. ik heb begrepen dat nu alles via de online service gaat verlopen (correct me if I'm wrong). Daar kan op zijn beurt in eerste instantie enkel met creditcard betaald worden. En dat mama en papa betalen niet via de creditcard op internet.. dat is niet veilig. Een jaar later zijn er wellicht kredietkaarten te verkrijgen. Bovendien kan je neefje Jochem zijn oude spelletjes niet meer inruilen om er vervolgens met wat zakgeld een ander spel voor terug te kopen.

Deze situatie is misschien wat zwart/wit maar vergeet niet dat het overgrote deel van de Wii eigenaren op een dergelijke manier denkt. Hoe je het ook wendt of keert. Het overgrote deel van de eigenaren zijn geen 'gamers' in de definitie zoals wij die kennen (of liever zien).

Anoniem: 154003

@ Boshar - Dat de resolutie vast staat betekent nog niet dat er geen verbeteringen meer worden gemaakt. Bovendien... hoeveel spellen speel jij op 1080p? De nieuwste techdemo's van diverse engines laten opnieuw een gigantische stap voorwaarts zien.

In het algemeen blijft het me me verbazen dat mensen aan het eind van elke generatie denken dat het niet beter kan. Op de volgende E3 of wellicht al op de TGS komt MS met de nieuwe hardware (Sony heeft waarschijnlijk wat minder haast). Een ieder zal zich weer verbazen over de grafische mogelijkheden.

 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
BorgMan schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:58:
Ik ben zeker geen fanboy, Manie Riets, maar ik vind het zo jammer dat er zo gezeikt wordt op iets waar je alleen maar een perconferentie van hebt gezien. Ik ben het zeker eens dat Nintendo moet gaan vernieuwen en nieuwe IP's op de markt moet gaan brengen, maar om één dag na de onthulling het ding al zo hard te bashen vind ik gewoon zeiken om het zeiken. En analisten hebben het ook niet altijd bij eht rechte eind. Ik wil eerst zien hoe Nintendo hier op gaat reageren en wat de plannen zijn, dan maak ik aan de hand daarvan wel een beeld. Maar ik ben bereid om ze die kans te gunnen. Jij hebt het beestje al geaborteerd omdat de echo aangaf dat hij misschien een hazenlip heeft (oh oh wat een ramp), terwijl je daar nog helemaal niet zeker van bent en wild aan het raden bent.
Nintendo heeft haar ideeen en de beperkingen er van deels gepresenteerd. Op basis van die feiten en de geschiedenis in het hoofd houdend een mening vormen is niet bashen om te bashen. Het is een mening vormen op wat Nintendo in de toekomst wil doen. Deze toekomst is natuurlijk nog lang niet 100% maar de algemene lijn is wel duidelijk alsmede enkele forse nadelen die niet zullen veranderen en het concept met een paar flinke minpunten opzadelen.

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 12-05 22:28
Anoniem: 154003 schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 13:06:
Daar komt nog eens bij dat Nintendo met dit ding niet met de prijs kan gaan stunten. De ontwikkelkosten liggen hoger dan bij de Wii en ook hardware is een stuk duurder.

Bovendien kan oma geen leuk spelletje meer voor de kinderen kopen. Tenminste.. ik heb begrepen dat nu alles via de online service gaat verlopen (correct me if I'm wrong).
Ja, over de prijs waren ze geheimzinnig: het gaat over de waarde die de Wii U je kan bieden. Lekker vaag dus. De 'waarde' die de 3DS je biedt, is imo en voor vele anderen ook gewoon veelste duur.

Is het al officieel bevestigd dan dat je alleen online kan kopen? Kan het mij niet voorstellen, aangezien je dan alle games moet downloaden en er maar (weet niet zeker) een 16 gig aan schijf inzit. Dus dat haal je nooit + het feit dat de meeste gamers nog de games fysiek kopen. Zo wil ik ze ook graag hebben.

Het probleem is voor mij dat je 60 euro online betaald terwijl je de game voor 60 euro ook in de winkel kan krijgen inclusief doosje, disk etc. Het verschil is dus te verwaarlozen, en om de casual markt te behouden moet je sowieso in de winkel zichtbaar zijn, die gaan geen gamessites napluizen ;)

 • Brad Pitt
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 15:11
Best wel een fail IMHO, ondanks de (te verwachten) uitleg er over:

http://www.engadget.com/2...l-was-spiced-up-with-ps3/

Nickname does not reflect reality


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Brad Pitt schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 13:20:
Best wel een fail IMHO, ondanks de (te verwachten) uitleg er over:

http://www.engadget.com/2...l-was-spiced-up-with-ps3/
:') ! Dat is idd vrij sad. Dacht al "waarom ziet het er niet beter dan ps3 uit ?"

 • Rev!
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Ligt het aan mij of kunnen MS en Sony ook gewoon zo'n controller uitbrengen zodat netto het resultaat hetzelfde is?

 • BorgMan
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 17-03 08:10
Andermans footage gebruiken is vrij triest ja...

Bunny scientific facts: Bunnies can't assimilate. BUT THEY CAN DANCE!


 • Manie Riets
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 24-10-2022
BorgMan schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 12:58:
Ik ben zeker geen fanboy, Manie Riets, maar ik vind het zo jammer dat er zo gezeikt wordt op iets waar je alleen maar een perconferentie van hebt gezien. Ik ben het zeker eens dat Nintendo moet gaan vernieuwen en nieuwe IP's op de markt moet gaan brengen, maar om één dag na de onthulling het ding al zo hard te bashen vind ik gewoon zeiken om het zeiken. En analisten hebben het ook niet altijd bij eht rechte eind. Ik wil eerst zien hoe Nintendo hier op gaat reageren en wat de plannen zijn, dan maak ik aan de hand daarvan wel een beeld. Maar ik ben bereid om ze die kans te gunnen. Jij hebt het beestje al geaborteerd omdat de echo aangaf dat hij misschien een hazenlip heeft (oh oh wat een ramp), terwijl je daar nog helemaal niet zeker van bent en wild aan het raden bent.
Ik begrijp wat je bedoelt, en het gaat me niet zozeer om de presentatie die we gezien hebben maar om het feit dat ze de strategie waar ze met de Wii mee zijn begonnen verder door lijken te trekken, het is helaas niet zo dat Nintendo zegt ''okay de Wii hebben we gehad, dat was meer een kinder speelding dan een console, maar we hebben er goed aan verdiend en we gaan nu terug naar het echte games werk en brengen een console uit die de huidige generatie voorbij is kwa techniek en mogelijkheden om zo de oude fanbase terug te krijgen en third party developers aan te trekken''. Dat had ik als oud Nintendo fan erg graag gezien :)

 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Rev! schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 13:23:
Ligt het aan mij of kunnen MS en Sony ook gewoon zo'n controller uitbrengen zodat netto het resultaat hetzelfde is?
Dat zou denk ik wel kunnen. Ik denk dat Nintendo een fout maakte door het zo vroeg te laten zien. De Wii u komt pas volgend jaar uit, met hardware die niet ver boven Ps3/Xbox uitstijgd. Als Sony/Xbox het een goed idee vindt van Nintendo kunnen ze het over 2-3 jaar wellicht ook uitbrengen maar dan met ver superieure hardware. Dan krijg je hetzelfde gejengel als met de Wii nu en haar brakke ports.

Anoniem: 154003

Via Engadget:

Update: We just got word from the folks at Kotaku that Nintendo game designer Katsuya Eguchi has revealed the Wii U's proprietary disc format will hold up to 25GB of data.
http://uk.kotaku.com/5809...iscs-will-be-25gb-in-size

Update 2: And now we have the final piece of the puzzle: the Wii U's graphics will be handled by a "custom AMD Radeon HD GPU."
http://ir.amd.com/phoenix...int&ID=1571702&highlight=

Edit: Speaking of HD, the fact sheet from Nintendo informs us that the Wii U can pump out 1080p video over HDMI. It'll also be compatible with component, S-video and composite cables. There'll be "internal flash memory" of unspecified quantity, which will be expandable via either an SD card or external USB HDD. IBM is, as with the original Wii, once again responsible for providing the processor inside. Four USB 2.0 slots are made available, while game media will be served up on "proprietary high-density optical discs." There's also another, worthwhile, reminder that the Wii U will play Wii games and their optical discs without a problem.

[Voor 40% gewijzigd door Anoniem: 154003 op 08-06-2011 13:34]


 • Player1S
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 11:53

Player1S

Formerly known as L1nt

Zal het niet gewoon zo zijn dat Nintendo de Hardcore-markt allang vaarwel heeft gezegd en dat ze enkel nog op de casual markt richten?

De casual markt is natuurlijk door Sony en Microsoft jarenlang genegeerd en daar heeft Nintendo weer gretig gebruik van gemaakt.

Wil je hardcore gamen = PS3 & X360
Wil je casual gamen = Wii, 3DS, DS

Player1s Twitch


 • Anoniem: 279033
 • Registratie: Oktober 2008
 • Niet online
Anoniem: 154003 schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 13:32:
Via Engadget:

Update: We just got word from the folks at Kotaku that Nintendo game designer Katsuya Eguchi has revealed the Wii U's proprietary disc format will hold up to 25GB of data.
http://uk.kotaku.com/5809...iscs-will-be-25gb-in-size

Update 2: And now we have the final piece of the puzzle: the Wii U's graphics will be handled by a "custom AMD Radeon HD GPU."
http://ir.amd.com/phoenix...int&ID=1571702&highlight=
Evenveel als een singlelayer Bluray dus.

De PS3 werkt al met dual layer Blurays. Zo gebruikt FF13 42 GB en La Noire bijna 50 GB.

Nintendo heeft dus een probleem. Een port van een huidige game (LA Noire) past niet op 1 disc van de Wii U die volgend jaar uitkomt....

Anoniem: 154003

Anoniem: 279033 schreef op woensdag 08 juni 2011 @ 13:39:
[...]


Evenveel als een singlelayer Bluray dus.

De PS3 werkt al met dual layer Blurays. Zo gebruikt FF13 42 GB en La Noire bijna 50 GB.

Nintendo heeft dus een probleem. Een port van een huidige game (LA Noire) past niet op 1 disc van de Wii U die volgend jaar uitkomt....
Nou... ik moet eerlijk zeggen dat men bij Sony ook wel erg lui is met programmeren en dat de hardware niet mee wil werken. Een xbox titel (die ook op de ps3 te vinden is) heeft zelf snellere laadtijden (zonder installatie). Bovendien is de game dan niet 25 gig aan data maar 15 gig. Wellicht maakt Nintendo heel slim gebruik van de hardware waardoor je die space niet nodig hebt.
Pagina: 1 2 3 ... 32 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee