• g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 19:28

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
Mede-auteurs:
 • Cronax
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 28-02 12:53

Cronax

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01

Joostjah

Let op: Voor problemen wordt je door verwezen naar het 'Guild Wars 2 problemen topic'!http://img8.imageshack.us/img8/3673/gotlegb.jpg

Guild Wars 2 werd in 2007 aangekondigd als het vervolg op het eerste deel en speelt zich 250 jaar na de gebeurtenissen in deel 1 af. Het oorspronkelijk plan voor Guild Wars 2 werd door de jaren heen flink aangepast, zo stond de beta gepland voor midden 2008, maar vond deze uiteindelijk in eind 2011 plaats.
Guild Wars 2 gaat een, totale nieuwe weg in met stylized graphics, content scaling, side-kick system, personal storyline, dynamic events en nog meer. Belangrijke verschillen met het origineel is dat de wereld nu niet meer volledig instanced is, maar een persistente wereld en er geen "holy-trinity" is meer van classes. Nog een belangrijk element is dat men geen maandelijkse kosten hoeft te betalen: het spel kopen is voldoende om het te kunnen spelen.
Guild Wars 2 belooft de MMO-markt op te schudden is op 28 augustus 2012 uitgekomen.


http://img580.imageshack.us/img580/6924/gotleprof.jpg

In totaal zijn er in Guild Wars 2 acht speelbare professions. Er zijn 3 categorieën professions: "Scholars", "Adventurers" en "Soldiers". De Scholars dragen lichte (light), Adventurers middelmatige (medium) en Soldiers zware (heavy) armor. De Elementalist, Necromancer en Mesmer zijn scholars. De adventurers zijn de Ranger, Thief en Engineer. De Warrior en Guardian zijn de soldiers.

Holy Trinity

Arenanet heeft er voor gekozen om af te wijken van de `Holy Trinity`, zijnde de rollenverdeling van Tank, Healer en Damage.
In Guild Wars 2 kan elke profession in principe al deze rollen vervullen. Hoe dit precies in werking gaat wordt duidelijk in de skillbar:

De eerste 3 skills zijn afhankelijk van het wapen in je main hand. De 4e en 5e skill zijn afhankelijk van het wapen of schild in je offhand. Wanneer bijvoorbeeld een Warrior zijn axe in zijn offhand wisselt met een schild, worden zijn 4e en 5e skill defensief ipv aanvallend. Bij een two-handed weapon zoals een Greatsword of Longbow bepaalt het wapen alle 5 de skills.
Sommige professions kunnen geen schild dragen, bijvoorbeeld de Elementalist. De Elementalist kan van element wisselen, die de eerste 5 skills defensiever of aanvallender maakt. Dit zorgt ervoor dat elke profession zeer snel van defensief naar aanvallende profession kan wisselen. De 6e skill is een healing skill naar keuze, dit geldt voor alle professions.
Skills 7 tm/ 9 zijn utility skills naar keuze en de laatste skill is je elite skill. De elite skill is je krachtigste skill, maar daar staat een cooldown van ca 10 minuten tegenover.

Één van de redenen dat Arenanet hiervoor heeft gekozen is dat je hierdoor als party niet uren hoeft te wachten voor een bepaalde profession voordat je een raid kan doen.
Elementalist
De Elementalist is een spelcaster, die de keuze heeft uit meerdere elementen, lucht, vuur, water en aarde. Elk element heeft zijn eigen spells, lucht en vuur spells zijn meer aanvallend, water healend en aarde defensief.
De Elementalist is één van de twee proffessions die maar één wapen of main hand/offhand wapen combinatie tegelijk kan meedragen, maar dit word gecompenseerd door het feit dat de Elementalist tijdens een gevecht van element kan wisselen.
De Elementalist kan lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Dagger, Scepter
Offhand: Dagger, Focus
Two-handed: Staff

[Elementalist Gameplay] (Youtube)
Warrior
De Warrior is een profession wiens aanvallen adrenaline kosten. Adrenaline is een energie, die je krijgt tijdens het vechten.
De Warrior kan zware armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Axe, Mace
Offhand: Shield, Warhorn, Sword, Axe, Mace
Two-Handed: Greatsword, Hammer, Longbow, Rifle

[Warrior Gameplay] (Youtube)
Ranger
De Ranger is een profession die vooral gebruik maakt van pijl en boog en pets. Daarnaast heeft een Ranger de keuze uit een aantal close-combat wapens. De Ranger heeft de keuze uit 12 verschillende soorten pets, de pets kunnen 20x evolueren en hebben uit eindelijk 4 verschillende aanvallen.
De Ranger kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Axe
Off Hand: Axe, Dagger, Torch, Warhorn
Two-Handed: Greatsword, Longbow, Shortbow

[Ranger Gameplay] (Youtube)
Necromancer
De Necromancer is een spellcaster, die 'death magic' gebruikt. De Necromancer kan (on)dode wezen summonen om hem of haar te steunen tijdens een gevecht. Wanneer een Necromancer een bepaald aantal levens van zijn/haar tegenstander heeft gestolen kan hij/zij in de zogenaamde 'Death Shroud' gaan wat hem/haar nieuwe aanvallen geeft.
De Necromancer kan lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Axe, Dagger, Scepter
Off Hand: Dagger, Focus, Warhorn
Two-Handed: Staff

[Necromaner Gameplay] (Youtube)
Guardian
De Guardian is een soldier proffession en is enigzins te vergelijken met Paladins uit andere spellen door het gebruik van een mix van magic en melee met een ondersteunende ondertoon.
De Guardian kan zware armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Mace, Scepter, Sword
Off Hand: Focus, Shield, Torch
Two-Handed: Greatsword, Hammer, Staff

[Guardian Gameplay] (Youtube)
Thief
De Thief is een vrij bijzondere profession. Een verschil met andere professions is dat zijn 3e skill niet alleen afhankelijk is van zijn/haar Main Hand wapen, maar de skill is een combinatie van het main hand en offhand wapens. De Thief heeft de unieke mogelijkheid om in stealth te gaan. Dit houdt in dat je voor een beperkte tijd onzichtbaar bent. De Thief heeft ook de nog meer unieke skill genaamd Steal. Bij de Steal skill steelt de Thief een voorwerp van zijn/haar tegenstander, bijvoorbeeld een boomtak van een ent, waarmee de Thief éénmalig een speciale skill kan gebruiken. Er zijn 1000 verschillende soorten voorwerpen die een Thief kan stelen.
De Thief kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Dagger, and Pistol
Off Hand: Dagger and Pistol
Two-Handed: Shortbow

[Thief Gameplay] (Youtube)
Engineer
De Engineer is de enige profession die alleen maar gebruik kan maken van pistols en rifles. Door het wisselen van backpack kits heeft de Engineer toegang tot verschillende skills, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een vlammenwerper. De Engineer heeft de unieke mogelijkheid om turrets te plaatsen met een aantal verschillende functies, zo zijn er niet alleen turrets die damage doen maar ook turrets die healen en supporten.
De Engineer is de tweede proffession die maar één wapen of main hand/offhand wapen combinatie tegelijk kan meedragen, maar dit word gecompenseert door de verschillende backpack kits waar tussen gewisseld kan worden.
De Engineer kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Pistol
Off Hand: Pistol, Shield
Two-Handed: Rifle

[Engineer Gameplay] (Youtube)
Mesmer
De Mesmer is een proffession die zich niet echt laat vergelijken met iets uit andere MMORPGs, best omschreven als een illusionist. De Mesmer maakt onder andere gebruik van illusies van zichzelf, die de tegenstander schade kunnen toebrengen maar ook bepaalde buffs of debuffs kunnen uitdelen.
De Mesmer kan enkel lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Scepter
Off Hand: Focus, Pistol, Sword, Torch
Two-Handed: Staff, Greatsword


http://img7.imageshack.us/img7/2773/gotleraces.jpg


Asura
The asura are a race of diminutive artisans who secretly dwelt below-ground for thousands of years until the minions of the Great Destroyer forced them out of their underground homes 250 years ago. Since then, they have adapted to surface life and quickly established themselves as one of the most powerful races in Tyria.


Charr
The charr are a race of large, savage, feline creatures that occupy much of eastern Tyria. They have renounced all gods as false and instead view all of life, from magic to combat, with a hard, cynical eye. Their culture has developed into a military state where they are raised as Warriors from birth.


Human
Once the dominant species of Tyria, the humans have not fared well in the last few years. Their kingdoms, once spanning the entire continent, lie in ruins, leaving only Kryta. As the previous threats waned, an even more deadly one, that of the Elder Dragons, has threatened the very existence of the human race.


Norn
The norn are a race of nine-foot tall Nordic-like Warriors that currently inhabit parts of Kryta and the abandoned dwarven fortresses in the Shiverpeak Mountains. The individualistic norn live for the hunt, so their tracking, stealth and killing skills make them invaluable allies in any combat situation. The largest gathering of norn one can expect to find outside trading posts is in hunting parties that have united to combat a powerful foe.


Sylvari
The sylvari are a young, inquisitive race of botanical humanoids spawned from the Pale Tree in Arbor Bay - the first sylvari emerging only 25 years ago. The tree was planted by Ronan and raised by Ventari, both were attempting to escape the violence that engulfed Tyria.

http://img51.imageshack.us/img51/3081/gotlelevel.jpg

Guild Wars 2 kent een maximum level van 80. Om dit te bereiken ga je in Guild Wars 2 net iets anders te werk als in andere MMO's. Guild Wars 2 kent namelijk geen 'quests' waarbij je strikt gedwongen word om 15 konijntjes te doden of 20 rattenstaarten te verzamelen.
De quests worden in Guild Wars 2 vervangen door Hearts, Dynamic Events en je Personal Storyline.

Guild Wars 2 kent een zogeheten ‘flat leveling curve’.
Dit houdt in dat alle levels, op de eerste paar na, even lang duren. Level 19-20 duurt dus even lang als level 79-80.

Het behalen van een level duurt meestal ongeveer 70 tot 90 minuten (afhankelijk van wat je precies aan het doen bent en waar), waardoor je level 80 kan bereiken in 95 tot 120 uren speeltijd.
In de praktijk zal je er vaak wat langer over doen tenzij je echt heel erg je best doet om op ieder moment zo efficient mogelijk bezig te zijn.

Hearts

Hearts zijn gebieden waar een bepaalde NPC of groep NPC's met een bepaald doel staat, zoals bijvoorbeeld een groepje soldaten dat een bende dieven in de gaten houdt. Om de Heart te completen kan je meestal een aantal taken verrichten in het betrefende gebied, zoals bijvoorbeeld het onbruikbaar maken van voorraden, het doden van bandieten of het opsporen en onschadelijk maken van valstrikken. Als je genoeg aan het goede doel hebt bijgedragen heb je de Heart voltooid en krijg je experience en geld. Ook zal de NPC die op de minimap het icoon van een hartje heeft je voorwerpen aanbieden tegen betaling van Karma punten. Deze Karma punten worden vooral verdiend door het meedoen aan Dynamic Events.

Dynamic Events

Dynamic Events zijn de tweede soort 'quests' in Guild Wars 2. Een Dynamic Event maakt onderdeel uit van een soort 'scenario' met vaak meerdere paden. Het begint bijvoorbeeld met een human dorpje dat door bandieten word aangevallen. Als niemand komt helpen of de bandieten niet successvol afgeslagen worden, nemen de bandieten het dorpje over en zal er waarschijnlijk een nieuwe Dynamic Event volgen om het dorpje te ontzetten. Worden de bandieten echter wel afgehouden dan kan het bijvoorbeeld zijn dat ze de volgende keer met zwaarder geschut komen of met meer bandieten.
Ook schalen de Dynamic Events met het aantal spelers dat in de buurt is: als je met 2 of 3 spelers de Event aan het doen bent zal de Event uitdagend zijn, maar als er 20-30 man aan dezelfde event meedoet worden de tegenstanders sterker zodat het toch een uitdaging blijft.
Als het gestelde doel bereikt is krijgt iedere speler die er aan meegedaan heeft een beloning in Experience, Karmapunten en geld voor zijn of haar bijdrage die proportioneel is met zijn of haar daadwerkelijke bijdrage. Als je maar enkele schoten gelost hebt of maar heel eventjes aanwezig bent geweest dan krijg je een beloning van het niveau 'brons', heb je redelijk wat bijgedragen maar ben je toch voor het einde vertrokken dan krijg je een beloning van het niveau 'zilver' en heb je constant midden in de actie staan meehelpen dan krijg je een beloning van het niveau 'goud'.
Hoewel deze vuistregel meestal wel opgaat is het geen exacte wetenschap, het spel heeft zijn eigen criteria om je niveau van bijdrage te bepalen. Vooral voor spelers die hun karakter ondersteunend hebben gemaakt is dit vaak vervelend, de ene keer krijg je de volle mep (goud) voor het ressen, healen en buffen van je medespelers en de andere keer is dezelfde moeite maar goed voor zilver of brons.

[Video Dynamic Events] (Youtube)

Personal Storyline

Naast de Hearts en Events is er ook nog de Personal Storyline. In deze quests komt het verhaal van je karakter aan bod. Bij het aanmaken van je karakter krijg je een aantal vragen en op basis van je antwoorden kan de Personal Story voor grote delen anders lopen. Ook tijdens de Personal Story zelf kom je voor allerlei keuzes te staan die ook weer effect hebben op het vervolg.
Als je er in je eentje niet door komt of gewoon samen met iemand anders wil spelen kan dit ook: als je met iemand in een party zit en je bevind je in hetzelfde gebied, dan zal de andere speler gevraagd worden of hij/zij de instance samen met jou wil betreden.

Player vs Player (PvP)

Verder kan je in Guild Wars 2 ook nog levelen door PvP te doen. Er zijn verschillende soorten PvP: sPvP en WvWvW. Voor sPvP krijg je geen experience en word iedere speler naar hetzelfde niveau gezet met alle skills en traitpunten unlocked. Hier kan je dus op gelijkwaardig niveau je krachten meten met anderen zonder dat één van de twee partijen een voordeel kan behalen. Voor deze soort PvP krijg je géén experience.
Daarnaast heb je de WvWvW PvP: World versus World versus World. Hierbij worden spelers van drie servers op één groot slagveld losgelaten en kan je op allerlei manieren proberen om de veldslag te winnen voor jouw server. Afhankelijk van de punten die door jouw server ingenomen worden krijgen alle spelers (ook buiten WvWvW!) bepaalde bonussen zoals meer experience van het doden van monsters of extra kans op het vinden van magische voorwerpen of extra experience van craften.

Crafting

Experience van craften? Jawel! Als al dat vechten je even te veel word kan je door het behoefenen van een crafting discipline ook experience behalen. In totaal zijn er 8 crafting disciplines: Armorsmith, Weaponsmith, Leatherworker, Tailor, Artificer, Jeweler, Chef en Huntsman. Van deze crafting disciplines kan je er 2 tegelijk hebben maar je kan op ieder moment wisselen naar een andere crafting discipline zonder dat de skillpunten van de eerste discipline verloren gaan. Zodra je terugwisseld naar de initiele discipline krijg je al je recepten en skillpunten die je al had gewoon weer terug, hoewel hier wel een klein bedrag voor neergeteld moet worden (40 silver op skill level 400).
Als je wilt levelen met alleen crafting zal je dus wel een startkapitaal nodig hebben, of de materialen zelf moeten verzamelen (bijvoorbeeld op een ander karakter).

Ook voor het verzamelen van crafting materialen krijg je experience, dus is het altijd een goed idee om op ieder karakter alle 3 de types gathering tools altijd bij je te hebben zodat je etenswaren kan verzamelen, boompjes kan omhakken en mineralen kan minen.


http://img577.imageshack.us/img577/4323/gotlepoll.jpg


Poll: Wat is je favoriete race?
[Asura] [Charr] [Human] [Norn] [Sylvari]


Ook een poll maken? Klik hierhttp://img820.imageshack.us/img820/9322/gotlevid.jpg
Videos:
Guild Wars 2 Top 10 reasons to be interested (fan made)

Guild Wars 2 Races Trailer
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=uXlzIRYA4NE]
Guild Wars 2 Manifesto Trailer
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=35BPhT-KI1E]http://img220.imageshack.us/img220/3109/gotlelinks.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/9677/gotlecredit.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/337/gotfooter.jpg

[Voor 96% gewijzigd door Cronax op 21-09-2012 12:01]

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Diigii
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 27-03 10:25
Ik ben zeker van plan om het spel te gaan halen. :)

Guild Wars 1 heb ik ook alle delen van. Ik heb het spel niet echt veel gespeeld, maar ik vondt het zeker niet tegenvallen.

Is benieuwen wanneer de release is, ik denk dat dit nog wel zeker 6 maanden gaat duren. Maar hoop natuurlijk altijd eerder.

Guild Leader Bende van Ellende | NL Guild op Stormscale (Horde)


 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
BTW: Er zijn al 6 professions bekend, waarvan de laatste de THIEF profession is.

Maar is het niet al te vroeg om een GW2 topic te maken? Er is nog geen releasedate bekend en veel info ontbreekt nog. Maar hoop nog steeds op release in de zomer, maarja dat is te wishfull thinking.

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=eWm8dTrEyWM]

Volgende profession zal de mesmer zijn, gevolgd door de laatste totaal onbekende profession.

 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 01-03 19:46

Plekuz

available in strong mint

ninc schreef op maandag 07 maart 2011 @ 14:19:
BTW: Er zijn al 6 professions bekend, waarvan de laatste de THIEF profession is.

Maar is het niet al te vroeg om een GW2 topic te maken? Er is nog geen releasedate bekend en veel info ontbreekt nog. Maar hoop nog steeds op release in de zomer, maarja dat is te wishfull thinking.

[video]

Volgende profession zal de mesmer zijn, gevolgd door de laatste totaal onbekende profession.
Als je zomer 2012 bedoelt kom je aardig in de richting gok ik. Net zo goed een aanname zonder al te veel basis, maar als de maker nu nog niet kan aangeven wanneer het ongeveer zal verschijnen, dan duurt het nog wel een tijdje.

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Weakling schreef op maandag 07 maart 2011 @ 14:34:
[...]

Als je zomer 2012 bedoelt kom je aardig in de richting gok ik. Net zo goed een aanname zonder al te veel basis, maar als de maker nu nog niet kan aangeven wanneer het ongeveer zal verschijnen, dan duurt het nog wel een tijdje.
Ik heb mijn hoop gezet op eind dit jaar, maar het zou ook zo maar dit jaar zomer of zomer 2012 kunnen zijn. Releasedatum staat nog helemaal open. Wel is gezegd dat er een closed alfa en closed beta gehouden zullen worden. Aan de hand van de feedback zal beslist worden wanneer er een open beta gehouden wordt en wanneer de game released wordt.

Anoniem: 216320

Wow, die trailer met die Thief ziet er wel erg bruut uit :o.

Ben benieuwd wat de laatste profession gaat worden. Lijkt mij een healer, toch?

 • Cloud
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 25-03 15:51

Cloud

FP ProMod

Ex-moderatie mobster

GW2 zal geen profession meer krijgen die puur gericht is op healing :) Zie ook: http://www.guildwars2.com/en/the-game/combat/healing-death/

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. - Robert J. Hanlon
60% of the time, it works all the time. - Brian Fantana


Anoniem: 390281

Anoniem: 216320 schreef op maandag 07 maart 2011 @ 16:21:
Wow, die trailer met die Thief ziet er wel erg bruut uit :o.

Ben benieuwd wat de laatste profession gaat worden. Lijkt mij een healer, toch?
als ik het goed heb is er geen dedicated healer in GW2 maar heeft iedereen zowiezow 1 dedicated heal skill in ze bar die je niet kan verandere.

jammer want me main in gw1 was Monk -_-

maarjah ik kijk er naar uit hoor gw helemaal kapot gespeelt kan niet wachten tot gw2
/no_lifemode

edit: pwned by mod xD

[moar gw2 gameplay]

[Voor 8% gewijzigd door Anoniem: 390281 op 07-03-2011 16:31]


 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 19:28

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
ninc schreef op maandag 07 maart 2011 @ 14:19:
BTW: Er zijn al 6 professions bekend, waarvan de laatste de THIEF profession is.

Maar is het niet al te vroeg om een GW2 topic te maken? Er is nog geen releasedate bekend en veel info ontbreekt nog. Maar hoop nog steeds op release in de zomer, maarja dat is te wishfull thinking.

[video]

Volgende profession zal de mesmer zijn, gevolgd door de laatste totaal onbekende profession.
Mwah, je moet toch ergens een plek hebben om er over te discussiëren? :p Hier is trouwens nog een gameplay filmpje van 50 minuten (begint in het Duits maar de rest is wel Engels):
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=XoICk5E9X7g]

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Anoniem: 390281 schreef op maandag 07 maart 2011 @ 16:25:
[...]
als ik het goed heb is er geen dedicated healer in GW2 maar heeft iedereen zowiezow 1 dedicated heal skill in ze bar die je niet kan verandere.
[moar gw2 gameplay]
Je hebt één slot waar je een healing skill in moet plaatsen, je hebt hier echter wel de keuze uit meerdere skills.

Een voorbeeld is door AreneNet gegeven voor de warrior:
- Healing Surge: healt en geeft je tegelijk een beetje adrenaline.
- Healing Signet: geeft je altijd levensregeneratie, je kunt hem activeren om in meer te healen waardoor je levensregeneratie voor een tijdje verdwijnt.
Dit is ook gelijk een goed voorbeeld van hoe je een profession op meerdere manieren kunt spelen. Met Healing Surge speel je aanvallender doordat je adrenaline krijgt, met de signet ben je meer een tank door de constante regeneratie.

 • Wouter64
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12-03 10:47
Anoniem: 216320 schreef op maandag 07 maart 2011 @ 16:21:
Wow, die trailer met die Thief ziet er wel erg bruut uit :o.

Ben benieuwd wat de laatste profession gaat worden. Lijkt mij een healer, toch?
Zoals hierboven al meerdere malen gezegd is is het geen healer, want elke speler heeft een dedicated healing slot op z'n skillbar. Bovendien komen er nog 2 professions bij, en volgens mij waren dat 2 waarbij je meer moet vertrouwen op spells ipv physical damadge. De profession die nu het dichtst bij een healer komt is de guardian.

Anoniem: 390281

ik heb net alles van de nieuwe demo @ GDC gekeken.
hoe meer ik van GW2 zie hoe banger ik word dat het gewoon weer een mmorpg word ipv iets vernieuwends dat GW was. hebben jullie dat ook of is mijn verwachting gewoon te hoog:P?

 • Fransfb
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 06-03 19:48
Ik ben ook enthousiast naar het spel maarja we weten in feite nog helemaal niks over release dates enzo ik weet dat het komt wanneer het "af" is maarja komt het in 2011? 2012?

En volgens mij was de "Kodan" ook al als race aangekondigd

http://www.arena.net/blog/the-wisdom-and-power-of-the-kodan

naja we zullen zien

 • sunoke
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
Fransfb schreef op maandag 07 maart 2011 @ 22:24:
Ik ben ook enthousiast naar het spel maarja we weten in feite nog helemaal niks over release dates enzo ik weet dat het komt wanneer het "af" is maarja komt het in 2011? 2012?

En volgens mij was de "Kodan" ook al als race aangekondigd

http://www.arena.net/blog/the-wisdom-and-power-of-the-kodan

naja we zullen zien
Arenanet heeft een beetje van Blizzard afgekeken wat betreft release schedule: "When it's ready". Er komt dit jaar echter nog wel een (closed) beta, maar ze willen dit dichter bij de release doen om een goed indruk te wekken.

De Kodan zijn volgens mij geen speelbaar ras, maar net als in GW1 bijvoorbeeld de Asura, Norn en Char.

 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Anoniem: 390281 schreef op maandag 07 maart 2011 @ 20:46:
hoe meer ik van GW2 zie hoe banger ik word dat het gewoon weer een mmorpg word ipv iets vernieuwends dat GW was. hebben jullie dat ook of is mijn verwachting gewoon te hoog:P?
Dit idee heb ik ook al wel vaker gehad. Maar ook al nemen ze WoW als basis, halen er wat minder leuke dingen uit en stoppen er wat andere leuke dingetjes bij.. dan heb je naar mijn mening een erg goede game (waar je niet maandelijks voor hoeft te betalen). Volgens mij is het ook niet zo dat ze supervernieuwend zijn, ze halen gewoon de ergenissen uit andere MMO's weg (LF healer, death penalties etc.) Daarnaast vraag ik me af hoe leuk de dynamic events zijn, na een tijdje zul je deze ook grotendeels wel kennen denk ik.

GW heeft me iets van 3 jaar bezig gehouden met PvP, daarom vind ik het erg jammer dat er nog niets over GW2 PvP is gezegd.

 • Furfoot
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 27-03 11:31
GW2 komt 100% niet uit in 2011.

Instagram


 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Furfoot schreef op dinsdag 08 maart 2011 @ 10:37:
GW2 komt 100% niet uit in 2011.
Je stelt het alsof dit een feit is.

Feit is dat de releasedatum nog niet bekend gemaakt is. Het kan 2011 zijn, maar het kan ook 2016 zijn.

 • Furfoot
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 27-03 11:31
NIEKler schreef op dinsdag 08 maart 2011 @ 11:43:
[...]


Je stelt het alsof dit een feit is.

Feit is dat de releasedatum nog niet bekend gemaakt is. Het kan 2011 zijn, maar het kan ook 2016 zijn.
Het is ook een feit, het kan helemaal geen 2011 zijn want dan is Guild Wars 2 nog lang niet af.

Instagram


 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Furfoot schreef op dinsdag 08 maart 2011 @ 12:56:
[...]

Het is ook een feit, het kan helemaal geen 2011 zijn want dan is Guild Wars 2 nog lang niet af.
Als het een feit is dan heb je daar ongetwijfeld een bron voor, een bron die bevestigd is door ArenaNet.

 • Evion
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 16-02 22:48
En dat heeft tie niet.

 • kaluro2
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 09-10-2022

kaluro2

Kaluro.650

Ik vind de gameplay trailer maar een beetje teleurstellend op zowat elk vlak, moet ik zeggen.
De dynamiek die getoond wordt is eigenlijk zeer statisch, wat ik erg jammer vind.

Een groot deel van hun marketting was dat het grafischtechnisch een hoogstandje zou worden.. Als je kijkt naar die trailer, waar alles op max draait inclusief clutter radius, stel je toch je vraagtekens bij hun marketting punten.
Vergelijk dit met Tera Online of RIFT of elke andere next gen MMO.. de dynamiek en grafische kracht zijn ver zoek..

Maar wie weet verandert dit nog.

Pro streaming - www.twitch.tv/kaluroo


 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
Furfoot schreef op dinsdag 08 maart 2011 @ 10:37:
GW2 komt 100% niet uit in 2011.
Zonder bron, bullshit. Kan in 2011 of 2012 zijn. Maar is geen zekerheid dat het niet 2011 kan worden.
kaluro2 schreef op dinsdag 08 maart 2011 @ 13:58:
Ik vind de gameplay trailer maar een beetje teleurstellend op zowat elk vlak, moet ik zeggen.
De dynamiek die getoond wordt is eigenlijk zeer statisch, wat ik erg jammer vind.

Een groot deel van hun marketting was dat het grafischtechnisch een hoogstandje zou worden.. Als je kijkt naar die trailer, waar alles op max draait inclusief clutter radius, stel je toch je vraagtekens bij hun marketting punten.
Vergelijk dit met Tera Online of RIFT of elke andere next gen MMO.. de dynamiek en grafische kracht zijn ver zoek..

Maar wie weet verandert dit nog.
Nee, niet grafischtechnisch, maar qua STIJL was hun paradepaardje. Zo zegt die Daniel Docu ook steeds dat ze gaan voor een stylized-painterly approach ipv de hoogste pixels per unit etc. Maar je kunt niet het beste van het beste pakken want anders kunnen de merendeel van de potentiele klanten het niet meer fatsoenlijk spelen. Als je high graphics wilt, kun je beter Crysis gaan spelen ofzo.

 • megazinetom
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 24-11-2018
kaluro2 schreef op dinsdag 08 maart 2011 @ 13:58:
Ik vind de gameplay trailer maar een beetje teleurstellend op zowat elk vlak, moet ik zeggen.
De dynamiek die getoond wordt is eigenlijk zeer statisch, wat ik erg jammer vind.

Een groot deel van hun marketting was dat het grafischtechnisch een hoogstandje zou worden.. Als je kijkt naar die trailer, waar alles op max draait inclusief clutter radius, stel je toch je vraagtekens bij hun marketting punten.
Vergelijk dit met Tera Online of RIFT of elke andere next gen MMO.. de dynamiek en grafische kracht zijn ver zoek..

Maar wie weet verandert dit nog.
Ooit wel eens een gameplay trailer gezien van de vroege versie van Guild Wars1? Nou, zo wel... IIG, het spel is bij lange na niet af, en development zal dus nog honderden keren voor een andere windrichting kiezen. De uiteindelijke versie zal er zeker weten anders uitzien.Best hilarisch deze graphics hier, maarja gameplay blijft koning! _/-\o_ En het is ook wel duidelijk dat ze nog niet echt een storyline hadden tijdens deze alpha O-)

[Voor 4% gewijzigd door megazinetom op 08-03-2011 23:03]

D3 Profile -


 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
Ben benieuwd deel 1 paar 1000 uur mee vermaakt _/-\o_

Uiteindelijk hoop ik dat deel 2 dat ik dit kan beperken met max 1 uurtje per dag >:)

Wat ik met name met deel 1 echt goed vind

hmm hehe feitelijk te veel om op te noemen de sfeer de graphics de soundtrack. Ik heb alle vertrouwen nu in deel 2 van wat ik tot nu toe heb gezien.

 • megazinetom
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 24-11-2018
Anoniem: 49090 schreef op dinsdag 08 maart 2011 @ 23:59:
Ben benieuwd deel 1 paar 1000 uur mee vermaakt _/-\o_

Uiteindelijk hoop ik dat deel 2 dat ik dit kan beperken met max 1 uurtje per dag >:)

Wat ik met name met deel 1 echt goed vind

hmm hehe feitelijk te veel om op te noemen de sfeer de graphics de soundtrack. Ik heb alle vertrouwen nu in deel 2 van wat ik tot nu toe heb gezien.
Soundtrack is in ieder geval weer van Jeremy Soule, dus dat is weer perfect zoals altijd! ^_^ <3

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=2vgfaUkLK6Y]

D3 Profile -


 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
megazinetom schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 00:35:
[...]


Soundtrack is in ieder geval weer van Jeremy Soule, dus dat is weer perfect zoals altijd! ^_^ <3

[video]
Hehe thx herinner mij weer dat ooit via www.directsong.com

2 albums heb gekocht prophcies en battlepack 1 :9

hehe wist mijn inlog nog en ben nu weer deze 2 prachtige albums aan het downloaden _/-\o_

Heb er zin in :)

 • Mnstrspeed
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 15:37

Mnstrspeed

Aw, Snap!

Heb deel 1 met veel plezier gespeeld, dus deze kan eigenlijk niet snel genoeg komen ;) Toch jammer dat het zo lang moet duren; hopelijk komt hij dit jaar dan eindelijk uit :)

Ehhh wat?


 • Anoniem: 49090
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online
Mnstrspeed schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 16:21:
Heb deel 1 met veel plezier gespeeld, dus deze kan eigenlijk niet snel genoeg komen ;) Toch jammer dat het zo lang moet duren; hopelijk komt hij dit jaar dan eindelijk uit :)
Hehe ach je moet maar zo denken duke nukem komt ook nog uit :P

Heb wel vertrouwen in dit team en om nog een betere sfeer dan gw1 te komen hebben ze veel tijd nodig.

Ik denk dat veel zullen zeggen het wachten is de moeite waard geweest :)

Anoniem: 390281

megazinetom schreef op woensdag 09 maart 2011 @ 00:35:
[...]


Soundtrack is in ieder geval weer van Jeremy Soule, dus dat is weer perfect zoals altijd! ^_^ <3

[video]
dankjewel xD kreeg er eventjes kippenvel van. factions was het begin van GW voor mij^^
tot 2012 mezelf maar vermaken met sc2 / bf3?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
Er is een aantal dagen uit betrouwbare bronnen gebleken dat de release dit jaar gepland is. Of ze dit halen is echter de vraag, aangezien Anet tot nu toe nog geen enkele release\beta voor GW2 heeft gehaald.

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 19:28

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
En je bron daarvoor is? :p

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


Anoniem: 171551

Ben ik ook heel erg benieuwd naar! :P

Hoop stiekem dat ie rond kerst uitkomt, tenminste tijd om te spelen.

Ik zag net op guildwars2.com dat de thief geintroduceerd is. Het lijkt erop dat ze er weer in geslaagd zijn om een unbalanced / overpowered proffesion in het spel op te nemen. Het lijkt erop dat je met een thief alles kan (veel damage en bijna niet te hitten).

No offence, maar dit wordt de prof voor mensen die geen weerstand willen hebben. Niets voor mij. En die pistolen..dat kan naar mijn mening helemaal niet in zo'n spel!

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
"the Thief will be sneaking into Tyria when GW2 is released later this year. " Kwam van pcgamer.com maar is er later weer afgehaald.

Iets vergelijkbaars (Guild Wars 2 wich will be released later this year oid.) stond ook op een andere site, IGN ofzo.

Heb de links niet maar weet dit omdat ik op GW2Guru forums zit.
Anoniem: 171551 schreef op zaterdag 12 maart 2011 @ 18:04:
Ben ik ook heel erg benieuwd naar! :P

Hoop stiekem dat ie rond kerst uitkomt, tenminste tijd om te spelen.

Ik zag net op guildwars2.com dat de thief geintroduceerd is. Het lijkt erop dat ze er weer in geslaagd zijn om een unbalanced / overpowered proffesion in het spel op te nemen. Het lijkt erop dat je met een thief alles kan (veel damage en bijna niet te hitten).

No offence, maar dit wordt de prof voor mensen die geen weerstand willen hebben. Niets voor mij. En die pistolen..dat kan naar mijn mening helemaal niet in zo'n spel!
Ik heb er eerlijk gezegd wel vertrouwen in dat de classes vrij goed gebalanceerd worden, er zijn bijvoorbeeld veel minder skills dan in GW1. Daarnaast pistolen, vond ik eerst ook niks, zeker omdat ze door veel professions gedragen kunnen worden. Maar onthoud wel dat het van die piraten pistolen zijn, dit soort dingen:

Ik vind deze nog goed kunnen eigenlijk :)

 • LuckyLukeNL
 • Registratie: November 2010
 • Niet online

Thief :P

ben trouwens erg tevreden over het level systeem in guildwars 2 :)


tenminste niet als al die andere mmo's. word het ook niet irritant om bij lvl 80-81 500mil xp te halen ofso

[Voor 62% gewijzigd door LuckyLukeNL op 13-03-2011 03:03]


Anoniem: 171551

Joostjah schreef op zaterdag 12 maart 2011 @ 19:24:

Ik heb er eerlijk gezegd wel vertrouwen in dat de classes vrij goed gebalanceerd worden, er zijn bijvoorbeeld veel minder skills dan in GW1. Daarnaast pistolen, vond ik eerst ook niks, zeker omdat ze door veel professions gedragen kunnen worden. Maar onthoud wel dat het van die piraten pistolen zijn, dit soort dingen:
[afbeelding]
Ik vind deze nog goed kunnen eigenlijk :)
Uzi's waren beter geweest. Uit deze piraten-knallers komt maar 1 kogel..en dan weer laden :P Wel een beetje onrealistisch als je naar de skill "Scorpion Wire" kijkt :)

Maar we zullen zien. De skills zien er in ieder geval goed uit, van alle profs eigenlijk.

Mijn voorkeur gaat vooralsnog uit naar de Guardian. Niet omdat het een nieuwe prof is, maar omdat deze het meest in de buurt komt van mijn main in GW1; Dervish. Nou maar hopen dat ik daarmee de thiefs aankan.

Anders wordt het toch de elementalist, mooie skills.

 • Mipje
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 12-03 22:17
Anoniem: 390281 schreef op maandag 07 maart 2011 @ 20:46:
ik heb net alles van de nieuwe demo @ GDC gekeken.
hoe meer ik van GW2 zie hoe banger ik word dat het gewoon weer een mmorpg word ipv iets vernieuwends dat GW was. hebben jullie dat ook of is mijn verwachting gewoon te hoog:P?
wij zitten zo op 1 lijn.
Ik krijg zooooveeel vreselijke dingen te zien in die promo filmpjes...
Ik heb honderden uren GW1 er op zitten en dit doet me pijn aan mijn ogen.
ze willen een unieke mmo maken, maar ze halen juist alles wat uniek was aan GW eruit :S...

yaay go mainstream ppl..

en het hilarische is, is dat er nog steeds alinea's text zijn etc. en idd. geen uitroeptekens boven npc's.... maar sterretjes... wat een vooruitgang...

Maar ik het is nog vroeg, ik hoop dat er echt wat veranderd.
en in die 50 min film hierboven staand komen die quest mij een beetje donkerbruin bekend voor van GW1?

wat ook slecht is, is dat ze van het traditionele goud -> platinum, naar brons -> silver -> goud gaan... wat dus, écht elke mmo heeft.
Oja en eten halen via faction... ook jammer, weer iets wat elke mmo heeft.
OJA en craften, heet meest saaie, zinlose, tijdslopende, en real life vervangende, troep wat ik ooit in een MMO heb gezien...

over een paar weken komt de premiere van de vishengel?

komen de flames dat ik te vroeg conclusies trek, en ik het niet kan weten zonder het gespeeld te hebben:

[Voor 10% gewijzigd door Mipje op 13-03-2011 17:35]


 • Bor
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 23:01

Bor

Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod

01000010 01101111 01110010

LuckyLukeNL schreef op zondag 13 maart 2011 @ 02:58:
ben trouwens erg tevreden over het level systeem in guildwars 2 :)
[afbeelding]

tenminste niet als al die andere mmo's. word het ook niet irritant om bij lvl 80-81 500mil xp te halen ofso
Dat is precies als in GW-1 toch? Kortom, gewoon een levelcap die je erg snel kunt halen?

Over Bor | Vraag & Aanbod feedback | Frontpagemoderatie Forum


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
Bor de Wollef schreef op zondag 13 maart 2011 @ 20:30:
[...]


Dat is precies als in GW-1 toch? Kortom, gewoon een levelcap die je erg snel kunt halen?
+- 120 uur tot level 80 volgens Arenanet. Als ervaren speler zal het nog een stukje sneller kunnen, goed te doen dus.

Anoniem: 319498

wat ik aan spellcasting in de filmpjes heb gezien van de site van guildwars 2 moet ik zeggen dat ik het een beetje matig vind, maar ja hoef ook niet te veel zien :P Ik blijf er bij de wereld van Guildwars 2 ziet er mooi en kleurrijk uit. Ik speel op het moment Aion en zelfs dat spel verveeld me nog steeds niet. Armor ziet er gewoon vet uit en de wapens. Ik verwacht ook niet anders dat Guildwars 2 er ook zo uit gaat zien. Dus kan iet wachte tot het spel er is _/-\o_

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
Anoniem: 319498 schreef op maandag 28 maart 2011 @ 09:19:
wat ik aan spellcasting in de filmpjes heb gezien van de site van guildwars 2 moet ik zeggen dat ik het een beetje matig vind, maar ja hoef ook niet te veel zien :P Ik blijf er bij de wereld van Guildwars 2 ziet er mooi en kleurrijk uit. Ik speel op het moment Aion en zelfs dat spel verveeld me nog steeds niet. Armor ziet er gewoon vet uit en de wapens. Ik verwacht ook niet anders dat Guildwars 2 er ook zo uit gaat zien. Dus kan iet wachte tot het spel er is _/-\o_
Ik vind de laatste 3 professions juist wel spectaculair qua spellcasting. Warrior is idd erg matig en Elementalist nogal standaard.

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
Schema van Arenanet voor 2011:
Comic-Con - 20-24 July 2011: We'll be visiting this mecca for all things pop cultural in San Diego, California, North America this year. More details to come!

Gamescom - 17-21 August 2011: Europe's largest game show in beautiful Cologne, Germany, is definitely on our list. We'll have a demo build of Guild Wars 2, plenty of devs on hand to meet fans and answer questions, and some cool surprises.

PAX - 26-28 August 2011: There's no way we'd miss PAX Prime, a legendary three-day gaming festival in Seattle, Washington, North America. We've got big plans for this year's PAX, so stay tuned!
Verkregen via de officiële nieuwsletter mail als je de bron wilt weten :D
Een 2011 release wordt steeds krapper en krapper... maar nog steeds mogelijk. 2012 zou ik echt een teleurstelling vinden >:)

 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23:10
Mipje schreef op zondag 13 maart 2011 @ 17:30:
wij zitten zo op 1 lijn.
Ik krijg zooooveeel vreselijke dingen te zien in die promo filmpjes...
Ik heb honderden uren GW1 er op zitten en dit doet me pijn aan mijn ogen.
ze willen een unieke mmo maken, maar ze halen juist alles wat uniek was aan GW eruit :S...
Ach, stel dat ze alle features van de 'mainstream MMO' hebben en meer niet, uiteindelijk gaat het om de algehele ervaring en style die een game alsnog succesvol kunnen maken.

Elke scheet die ze bv in WoW toevoegen wordt gezien als een revolutionair concept, superieur aan alles, terwijl het al 100x gedaan is in het gros van andere MMO's. Het is het geheel van concept, thema en speelbaarheid die een game alsnog super interessant kan maken. De lore/theme van GW trekt mij al meteen 10x meer dan 'orcs & elfs fantasy' principe.

Maar ik heb mijn twijfels, afgelopen maanden hebben ze enorme potentie gemaakt in nieuwe game-mechanics in MMO's (active blocking, 'free target'), weet ik niet hoe het spel zal zijn als de andere games ook zijn uitgekomen (zeker Tera Online).

Denk dat ik mijn vakantie maar in augustus ga plannen, GameCom bezoekje :P

[Voor 3% gewijzigd door SinergyX op 30-03-2011 17:17]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • megazinetom
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 24-11-2018
SinergyX schreef op woensdag 30 maart 2011 @ 17:16:
[...]
Elke scheet die ze bv in WoW toevoegen wordt gezien als een revolutionair concept, superieur aan alles, terwijl het al 100x gedaan is in het gros van andere MMO's. Het is het geheel van concept, thema en speelbaarheid die een game alsnog super interessant kan maken. De lore/theme van GW trekt mij al meteen 10x meer dan 'orcs & elfs fantasy' principe.
Het is moeilijk om innovatief te blijven als er in totaal al ongeveer 200 mmorpgs op de markt zijn iedere denkbare feature die je zou kunnen toevoegen is toch al gebruikt, of je je daar als onwikkelaar nou bewust van bent of niet.

Iemand trouwens al de guild wars lore gelezen?

D3 Profile -


 • LuckyLukeNL
 • Registratie: November 2010
 • Niet online
nieuwe Profession

Commando
http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/commando/
weet niet wat ik ervan moet vinden.......choppers inroepen, sniperen, bom afvuren. mm....

 • LuckyLukeNL
 • Registratie: November 2010
 • Niet online
zal wel een 1 april grap zijn denk ik :P

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 19:28

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
Duidelijk een 1 april grap, wel een goede met al die filmpjes enzo erbij. :p

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • LuckyLukeNL
 • Registratie: November 2010
 • Niet online
ja idd, heeft ze veel werk gekost...filmpjes, wallpapers, enz...

http://wiki.guildwars2.co...:Professions_reveal_9.jpg

op de plek waar op de site de commando staat xd haha zie ik op dit voorbeeld niet echt een commando xd

 • Cloud
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 25-03 15:51

Cloud

FP ProMod

Ex-moderatie mobster

Een interview over de Commando profession met PC Gamer:
http://www.pcgamer.com/20...enth-profession-revealed/

Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity. - Robert J. Hanlon
60% of the time, it works all the time. - Brian Fantana


 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23:10
Ze hebben er wel aardig wat moeite voor gedaan :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Elcivor
 • Registratie: Februari 2011
 • Laatst online: 02-09-2022
Zal wel veel planning vooraf zijn geweest, en al tijden terug gemaakt. En dan nu vertonen :P

 • psychodude
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 21:35
SinergyX schreef op woensdag 30 maart 2011 @ 17:16:
[...]

Ach, stel dat ze alle features van de 'mainstream MMO' hebben en meer niet, uiteindelijk gaat het om de algehele ervaring en style die een game alsnog succesvol kunnen maken.

Elke scheet die ze bv in WoW toevoegen wordt gezien als een revolutionair concept, superieur aan alles, terwijl het al 100x gedaan is in het gros van andere MMO's. Het is het geheel van concept, thema en speelbaarheid die een game alsnog super interessant kan maken. De lore/theme van GW trekt mij al meteen 10x meer dan 'orcs & elfs fantasy' principe.

Maar ik heb mijn twijfels, afgelopen maanden hebben ze enorme potentie gemaakt in nieuwe game-mechanics in MMO's (active blocking, 'free target'), weet ik niet hoe het spel zal zijn als de andere games ook zijn uitgekomen (zeker Tera Online).

Denk dat ik mijn vakantie maar in augustus ga plannen, GameCom bezoekje :P
De gigantische overhaul in combat mechanics welk bijv. ook sterk duidelijk is in de C9 beta is leuk, en tegelijkertijd indrukwekkend voor een MMO. Maar hoe zullen games als Tera en C9 echter als full package stand houden? Guild Wars 2 is al aardig vooruitstrevend met een aantal concepten, en dat in een vrij lastige demografie. Als ze te veel van het reeds bekende in de westerse MMO wereld eruit gooien, zal het commercieel succes er waarschijnlijk ernstig onder komen te lijden.


Die 1 april grap van ze trouwens was echt briljant, qua game related grappen één van de beste van dit jaar zonder twijfel :).

 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23:10
Het grote verschil met C9 (en verlengde Vindictus, wat stiekem gewoon de US/EU versie van C9 is) en Tera, C9/Vindictus hebben gewoon 'instances' net als GuildWars (1). Statische town met een 'dock' waar je naar bepaalde 'instances' gaat (level) en je van A naar B vecht. Tera echter heeft een complete MMO wereld zoals doorsnee game, wereld waar je iedereen ziet questen, mobs meppen of dergelijke.

In die lijn zie ik Tera wel degelijk een 'full package' neerzetten, waar Vindictus (en C9 wegen taalissues) al na een tijdje beginnen te vervelen. Tera heeft enkel weinig diepgang qua combat, skillsets zijn allemaal vast en enkel je apearance kan je zelf wat aanpassen, dat kan mogelijk nog een flinke tegenvaller zijn.

1 april grap was inderdaad top, zeker de link naar GW1 waar je de commando ook gewoon kon spelen :P

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • mattderi
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 03-05-2022
Ik was niet thuis op 1 april. Ik baal ervan dat ik de quest met de commando gemist heb :(

 • Wouter64
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 12-03 10:47
megazinetom schreef op woensdag 30 maart 2011 @ 20:56:
[...]


Het is moeilijk om innovatief te blijven als er in totaal al ongeveer 200 mmorpgs op de markt zijn iedere denkbare feature die je zou kunnen toevoegen is toch al gebruikt, of je je daar als onwikkelaar nou bewust van bent of niet.

Iemand trouwens al de guild wars lore gelezen?

[afbeelding]
Ik heb het boek gelezen, is voor de echte fans wel een aanrader om te lezen. Het geeft namelijk weer wat er gebeurt tussen GW1 en GW2.

En de 1 april grap was echt geniaal! Dat ze ook de moeite nemen om skill videos te maken enzo, echt mooi bedacht!

 • LeVortex
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 22:39
mattderi schreef op dinsdag 05 april 2011 @ 11:00:
Ik was niet thuis op 1 april. Ik baal ervan dat ik de quest met de commando gemist heb :(
Dat ding staat nog steeds op embark beach dus ik denk dat je de quest nog kun doen hoor

 • 4bit
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 21-03 13:49

4bit

Onward, to futility!

haha, dat interview van de 1 april grap.

PC Gamer: Can the Commando go commando?

Jon Peters: That’s something we’re not talking about yet.


PC Gamer: Are you worried that the ability to call in a predator air strike, and drive a tank, might perhaps unbalance the game in some way?

Jon Peters: Not terribly. We try and make every profession overpowered. That’s one of our rules, if everyone is overpowered then no-one is overpowered, so I think it should work out pretty well.


Bij die 2 vragen en antwoorden toch wel goed gelachen.

I'll do what I can, but expect very little.


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
LuckyLukeNL schreef op vrijdag 01 april 2011 @ 15:35:
nieuwe Profession

Commando
http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/commando/
weet niet wat ik ervan moet vinden.......choppers inroepen, sniperen, bom afvuren. mm....
Zeg me niet dat je hier in trapte 8)7

 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23:10
LeVortex schreef op dinsdag 05 april 2011 @ 12:02:
Dat ding staat nog steeds op embark beach dus ik denk dat je de quest nog kun doen hoor
Commando is maandag met een hotpatch verwijderd, dus geen Bane meer :(

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Judge Nl
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 29-05-2018
Gelukkig doet de link van de commando het nog. http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/commando/

Ik had uit alle zekerheid toch even de Commando HD skillfilm hiervan gedownload. Legendarisch! :9~

Het is full screen nog zelfs eeeeerg mooi , vooral het gedeelte met de "big chicken".

36 maxed titles op monk GW1 , Playing A Game [TaG], Mesmers Are Evil


 • Travee
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 00:26
Wat voor goede price/performance videokaart gaat dit spel zonder moeite op max settings spelen. Heb nog nergens system requirements gezien.

 • cnieuweboer
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 18:28
Travee schreef op dinsdag 12 april 2011 @ 04:56:
Wat voor goede price/performance videokaart gaat dit spel zonder moeite op max settings spelen. Heb nog nergens system requirements gezien.
Dat is nog niet bekend lees.
En wat versta je onder max setting? Als je een beeldscherm hebt met een resolusite van 2560x1600 en je gebruik wilt maken van supersample anita-aliasing heb je waarschijnlijk een erg snelle videokaart nodig.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
Travee schreef op dinsdag 12 april 2011 @ 04:56:
Wat voor goede price/performance videokaart gaat dit spel zonder moeite op max settings spelen. Heb nog nergens system requirements gezien.
De eisen liggen niet veel hoger dan die van GW1.
Die zijn:
Component Minimum specification Recommended
Operating System Windows Vista/XP/2000/ME/98 Windows Vista/XP/2000
Processor Intel Pentium III 1.0 GHz or equivalent Intel Pentium 4 2.0 GHz or equivalent
Memory 512 MB RAM 1 GB RAM
Optical drive DVD-ROM drive (only needed for installation from boxed version)
Hard drive 3 GB available HDD space 4 GB available HDD space
Graphics card ATI Radeon 8500
NVIDIA GeForce 3 series (64 MB of VRAM) ATI Radeon 9600
NVIDIA GeForce FX 5700 series
Sound card 16-bit sound card
Internet connection Dial-up
Input Keyboard and mouse
DirectX DirectX 8 DirectX 9


Met de recommended van GW1 zul je GW2 sowieso op min kunnen draaien.

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
Joostjah schreef op woensdag 13 april 2011 @ 18:41:
[...]


De eisen liggen niet veel hoger dan die van GW1.

Met de recommended van GW1 zul je GW2 sowieso op min kunnen draaien.
Ja, dat zeggen ze. Maar om minimaal te draaien is ook weer zo karig. Verwacht dat de eisen een flink stuk hoger komen te liggen. Eisen zullen meer op Aion lijken:
Recommended:

Windows 2000/XP/Vista
AMD Athlon 64 3000 or Intel CoreDuo 4000
1GB RAM
Graphic Card GeForce 6600 or ATI Radeon X1550 256 MB
Sound Card Sound Blaster Audigy
DirectX 9
16x DVD or 32x CD-ROM
18 Gb free space on hard disk
Broadband link with uplink 256kbps, downlink 1024kbps
Maar tegen de tijd dat gw2 er is, ben ik waarschijnlijk al geupdate naar een nieuwe laptop 8)

[Voor 7% gewijzigd door ninc op 13-04-2011 20:31]


 • Judge Nl
 • Registratie: September 2007
 • Laatst online: 29-05-2018
De systeem requirements volgens de gw2 site:

http://www.guildwars2.com/en/the-game/game-faq/#thirteen

What are the system requirements for Guild Wars 2?
The system requirements haven't been finalized, but just as with the original Guild Wars series, we're committed to creating a beautiful game that will play great on mid-range gaming PCs.

Met de oude GW1 systeem requirements zal je het niet trekken. Het is dus een beetje de vraag wat een gemiddelde gaming PC is op de tijd dat het uitkomt.
Zelf gok ik dat het spel aardig draait op: dual core en een ATI 4870 / GTX 295 zullen zijn. Dit vanwege de erg strakke skill filmpjes van de professions. Maar ja, dat is een gok. ;)

Qua systeemvereisten ben ik zelf gelukkig extreem goed voorbereid. 8)

36 maxed titles op monk GW1 , Playing A Game [TaG], Mesmers Are Evil


 • Travee
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 00:26
Game engine
Guild Wars 2 uses a heavily modified Guild Wars game engine which includes support for true 3D environments, more detailed environments and models, better lighting and shadows, new animation and effects systems, plus new audio and cinematics engines and a more flexible combat and skill-casting system. It uses Havok to provide destructible environment and ragdoll animation of creatures and Umbra's occlusion culling technology.
Ik las op het GW2 forum dat de GTX 460 genoeg moet zijn om GW2 op maximum te kunnen spelen. Resolutie:1920x1080

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
Deze week maandag een nieuwtje, en donderdag nieuwe reveal trailer, volgens bronnen.
Ook volgende week charr week!

 • Shrimp O Vis
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-04-2019

Shrimp O Vis

Battle.net: SkyDiDeLY.628

hahaha dat laatste commando filmpje.. "Worst date everrr"

http://www.guildwars2.com/en/the-game/combat/healing-death/

Pff.. ik snap dit niet.. bij guild wars 1 kon dit ook al, toen had je tenminste nog een keuze, toen kon je Wa/Mo gaan en kon je ook healen/reviven enzovoorts. Maar je kon ook Wa/A gaan bijvoorbeeld en dan was je wel afhankelijk van een monk in RA bijv. het lijkt alsof ze die keuze van je afpakken..dat was juist het sterkste punt van GW vond ik.. zoveel verschillende builds.
We keep hearing other MMO developers espousing the "holy trinity" of DPS/ heal/tank with such reverence, as if this is the most entertaining combat they have ever played. Frankly, we don't like sitting around spamming "looking for healer" to global chat.
wtf? Dus dit impliceert uiteindelijk dat het geen fuck uitmaakt wat de build van je hele team is omdat iedereen alles kan doen en compleet onafhankelijk van elkaar is? Hmm.. het hele artikel van die wtf momentjes.. /rant

Rift is ook niet echt vet.. Ik ga weer starcraft spelen :O

En dit dan:
Don't belittle the SUPPORT role by calling it heal. Healing is the least dynamic kind of support there is.
Waat.. hebben die gasten GW1 zelf wel gespeeld.. monk spelen in HA/GvG was 1 van de meest dynamische en uitdagenste rollen.. ritualist spikes opvangen met infuse, the hero way monken in je 1tje in HA .etc.. ze praten alsof niemand het leuk vond om monk te spelen en alsof het alleen maar uit healen bestond en daarom iedereen zijn eigen healing spells moet hebben..

[Voor 19% gewijzigd door Shrimp O Vis op 17-04-2011 17:04]

Core 2 Duo E8400; 2x2gb OCZ; Sapphire Radeon HD4850; Gigabyte EX38-DS4; NZXT Apollo;
If I asked "Is an electron a wave OR a particle?", my question would be wrong before you even answered.


 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23:10
Shrimp O Vis schreef op zondag 17 april 2011 @ 16:55:
Waat.. hebben die gasten GW1 zelf wel gespeeld.. monk spelen in HA/GvG was 1 van de meest dynamische en uitdagenste rollen.. ritualist spikes opvangen met infuse, the hero way monken in je 1tje in HA .etc.. ze praten alsof niemand het leuk vond om monk te spelen en alsof het alleen maar uit healen bestond en daarom iedereen zijn eigen healing spells moet hebben..
Lees jij het wel? Een monk (support) =! healer, dat is wat ze zeggen. Het is jouw soort spelletje niet, maar ga het niet op zo'n kortzichtige manier afkraken.

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • Anoniem: 403748
 • Registratie: April 2011
 • Niet online
Zal guildwars II vooral op spellen als world of warcraft lijken, dus voornamelijk PVE guild geörienteerd met veel dungeons en een goed gearsysteem waarbij (groep) pvp ook een belangrijk element is. In een zeer grote omgeving. Voor mij is het een must dat er net zoals wow veel dungeons zijn waarin een soort van competitie bestaat tussen guilds op een server met het verzamelen van first kills.

[Voor 35% gewijzigd door Anoniem: 403748 op 18-04-2011 00:35]


 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Shrimp O Vis schreef op zondag 17 april 2011 @ 16:55:
http://www.guildwars2.com/en/the-game/combat/healing-death/

Pff.. ik snap dit niet.. bij guild wars 1 kon dit ook al [...] dat was juist het sterkste punt van GW vond ik.. zoveel verschillende builds.
Het verschil is dat nu iedereen (minimaal) één healing skill heeft en dat iedereen mensen terug tot leven kan brengen. Hoe je hiermee omgaat is jouw keuze. Als warrior kun je ervoor kiezen constante levenregeneratie te hebben (soort mending) die je in kan zetten om in één keer meer te healen, of je hebt een heal die je tevens adrenaline geeft. Deze twee skills hebben een groot effect op hoe offensief of defensief je speelt. Het idee hier achter is dat je geen 'slechte' builds kunt maken (bijvoorbeeld w/mo in PvP).
[b][message=35884724,noline] wtf? Dus dit impliceert uiteindelijk dat het geen fuck uitmaakt wat de build van je hele team is omdat iedereen alles kan doen en compleet onafhankelijk van elkaar is? Hmm.. het hele artikel van die wtf momentjes.. /rant
De professions bepalen niet wat voor rol je speelt, ze bepalen op wat voor manier je het spel speelt. Een elementalist kan healen, maar een guardian ook. Ze doen dit alleen op andere manieren.
Natuurlijk zul je nog wel over je teambuilds moeten nadenken. De combo's tussen verschillende klasses zijn hier een goed voorbeeld van.
[b][message=35884724,noline]Waat.. hebben die gasten GW1 zelf wel gespeeld.. monk spelen in HA/GvG was 1 van de meest dynamische en uitdagenste rollen [...] ze praten alsof niemand het leuk vond om monk te spelen en alsof het alleen maar uit healen bestond en daarom iedereen zijn eigen healing spells moet hebben..
Heal monk is NIET één van de meest dynamische rollen (over uitdagende laat ik me niet uit ;)). Het enige wat je als healmonk doet is zorgen dat rode levensbalkjes vol blijven. Speel je bijvoorbeeld prot monk dat ben je constant aan het kijken waar de damage heen gaat en zorg je dat je dit voorkomt. Zo ben je veel dynamischer met je skills dan allen: lage levensbalk --> heal.

Ze schrijven/zeggen niet dat niemand monk spelen leuk vind, ze zeggen dat niemand het leuk vind om constant monks te moeten zoeken. In GW2 heb je dus niet meer de hele tijd "LF MONK!".

Oja, ook:
SinergyX schreef op zondag 17 april 2011 @ 23:40:
[...]
Lees jij het wel? Een monk (support) =! healer, dat is wat ze zeggen. Het is jouw soort spelletje niet, maar ga het niet op zo'n kortzichtige manier afkraken.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
Judge Nl schreef op donderdag 14 april 2011 @ 10:10:
.
Zelf gok ik dat het spel aardig draait op: dual core en een ATI 4870 / GTX 295 zullen zijn. Dit vanwege de erg strakke skill filmpjes van de professions. Maar ja, dat is een gok. ;)

Qua systeemvereisten ben ik zelf gelukkig extreem goed voorbereid. 8)
De graphics zijn lang niet zo goed als ze in dat filmpje lijken. Neem bijv. deze screenshot: (meer op http://www.guildwars2guru...demo-new-info-t14351.html)

Die textures stellen echt niet veel voor..
ninc schreef op zondag 17 april 2011 @ 12:16:
Deze week maandag een nieuwtje, en donderdag nieuwe reveal trailer, volgens bronnen.
Ook volgende week charr week!
Lol dit stond idd op nowgamer.com ofzo. Die dachten dat de Charr nog onthult moest worden. Jammer dat dat de races al ruim 2 jaar bekend zijn. Want dat nieuwtje is het feit dat de Charr in GW2 komt als race, die reveal trailer is gewoon de Charr video met wat beelden van hun start area en hun stad.
Anoniem: 403748 schreef op maandag 18 april 2011 @ 00:31:
Zal guildwars II vooral op spellen als world of warcraft lijken, dus voornamelijk PVE guild geörienteerd met veel dungeons en een goed gearsysteem waarbij (groep) pvp ook een belangrijk element is. In een zeer grote omgeving. Voor mij is het een must dat er net zoals wow veel dungeons zijn waarin een soort van competitie bestaat tussen guilds op een server met het verzamelen van first kills.
Het zal wel anders zijn dan bij wow, ik denk dat er een stuk minder instances zullen zijn, zeker op lagere levels (over de endgame is vrij weinig bekend). Wat wel bekend is dat elke keer als je een instance doet je Karma krijgt, waarvan je vervolgens armour van kan kopen. Het is geloof ik ook niet de bedoeling dat je een instance eindeloos gaat herhalen(farmen zoals in sommige MMO's).


Over de release date, de beta staat voor dit jaar. De officiële release zal niet veel later zijn. De meeste speculaties op het moment zijn Q4 2011 en Q1 2012.

[Voor 3% gewijzigd door Joostjah op 18-04-2011 22:47]


 • Shrimp O Vis
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-04-2019

Shrimp O Vis

Battle.net: SkyDiDeLY.628

NIEKler schreef op maandag 18 april 2011 @ 09:00:
[...]


Het verschil is dat nu iedereen (minimaal) één healing skill heeft en dat iedereen mensen terug tot leven kan brengen. Hoe je hiermee omgaat is jouw keuze. Als warrior kun je ervoor kiezen constante levenregeneratie te hebben (soort mending) die je in kan zetten om in één keer meer te healen, of je hebt een heal die je tevens adrenaline geeft. Deze twee skills hebben een groot effect op hoe offensief of defensief je speelt. Het idee hier achter is dat je geen 'slechte' builds kunt maken (bijvoorbeeld w/mo in PvP).


[...]


De professions bepalen niet wat voor rol je speelt, ze bepalen op wat voor manier je het spel speelt. Een elementalist kan healen, maar een guardian ook. Ze doen dit alleen op andere manieren.
Natuurlijk zul je nog wel over je teambuilds moeten nadenken. De combo's tussen verschillende klasses zijn hier een goed voorbeeld van.


[...]

Heal monk is NIET één van de meest dynamische rollen (over uitdagende laat ik me niet uit ;)). Het enige wat je als healmonk doet is zorgen dat rode levensbalkjes vol blijven.
In GW 1 had je ook nooit een pure heal monk..dus wat er in dat artikel staat gaat helemaal niet op.. waarom iets veranderen dat toch nooit zo was? Ik heb het idee dat ze teveel naar andere mmo's kijken ipv het voort laten borduren op GW1
Ze schrijven/zeggen niet dat niemand monk spelen leuk vind, ze zeggen dat niemand het leuk vind om constant monks te moeten zoeken. In GW2 heb je dus niet meer de hele tijd "LF MONK!".
In GW1 kon iedereen W/Mo , E/Mo gaan en dan had je in principe ook geen monk nodig.. Ok je krijgt dus geen "LF MONK" meer, maar in plaats daarvan krijg je "LF SUPPORT LF SUPPORT!!!1"als ik het goed begrijp. en als je dat niet krijgt, dan krijg je wel "LF MESMER" of "LF ASSASIN" en als je dat ook niet krijgt, maakt het dan uberhaupt wel uit wat voor classes je in je team hebt? In denk voornamelijk vanuit een PvP oogpunt en daar heb je dat probleem niet zo gauw aangezien je met een standaard groepje HA of GvG doet..
Oja, ook:
[...]
Ok sorry hiervoor.. in GW 1 had je zowieso nooit een pure healer.. dus ik snap niet waarom ze uberhaupt het healing probleem erbij betrekken.. ik dacht dat de definitie gewoon een monk was met o.a. protection skills e.d.. Het lijkt echt alsof ze dit denken: "ha, laten we random mmo probleem x erbij betrekken en zeggen dat we dit op gaan lossen zodat ons spel beter lijkt." terwijl dit totaal niet van toepassing was bij gw1

[Voor 3% gewijzigd door Shrimp O Vis op 18-04-2011 23:18]

Core 2 Duo E8400; 2x2gb OCZ; Sapphire Radeon HD4850; Gigabyte EX38-DS4; NZXT Apollo;
If I asked "Is an electron a wave OR a particle?", my question would be wrong before you even answered.


 • megazinetom
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 24-11-2018
Joostjah schreef op maandag 18 april 2011 @ 22:43:
De graphics zijn lang niet zo goed als ze in dat filmpje lijken. Neem bijv. deze screenshot: (meer op http://www.guildwars2guru...demo-new-info-t14351.html)
[afbeelding]
Die textures stellen echt niet veel voor..


Tjah, het is nog niet de uiteindelijke versie, en in veel gebieden is het wel gewoon mooi, denk echt niet dat ze pre-renderen bij gameplay trailers ;). En die caracter model was denk ik ook nog niet helemaal af, komt helemaal goed bij de uiteindelijke versie!

Love these:


[Voor 13% gewijzigd door megazinetom op 18-04-2011 23:51]

D3 Profile -


 • SinergyX
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23:10
Shrimp O Vis schreef op maandag 18 april 2011 @ 23:15:
In GW1 kon iedereen W/Mo , E/Mo gaan en dan had je in principe ook geen monk nodig.. Ok je krijgt dus geen "LF MONK" meer, maar in plaats daarvan krijg je "LF SUPPORT LF SUPPORT!!!1"als ik het goed begrijp. en als je dat niet krijgt, dan krijg je wel "LF MESMER" of "LF ASSASIN" en als je dat ook niet krijgt, maakt het dan uberhaupt wel uit wat voor classes je in je team hebt? In denk voornamelijk vanuit een PvP oogpunt en daar heb je dat probleem niet zo gauw aangezien je met een standaard groepje HA of GvG doet..
Ga voor de grap eens op elke zaishen mission/vanquish/bounty plek kijken in party-window, iedereen zoekt monks. Initieel is dat voor healing (gros staat 'LFM 2 HEALERS'), of dat nu monk of rit is.

Het enige aspect wat zij wilde weghalen uit de game, in zekere zin, is het holy trinity principe. Elke game die dit volgt heeft precies hetzelfde probleem, DPS is er genoeg, healers zijn schaars en tanks nergens te vinden.

Het doel waar zij naar sturen is de combinatie van alle defensive (active en passive) abilities te combineren om zaken gedaan te krijgen, net zoals veel mensen nu standaard met 'fall back' en 'save yourselves' rondlopen. Het principe achter deze combat vorm zie je in City of Heroes heel goed terug qua 'offensive defense', zware debuffs op een mob is net zo sterk als sterke buffs op jezelf. Binnen de combat vorm kan je bijna alle combinaties mogelijk maken, maar niemand is specifiek op 1 aspect aangewezen (een monk in GW1 party is 99% prot of healer, slecht in PvP of enkele parties een smiter).

Per saldo heeft GW1 al heel veel van dit principe, warriors met Watch yourself, incomming, save yourselves, paragons met hun chants en autums, ritualists met shelter en weapon wards, zelfs necro en ele heeft defensieve elementen (een knocked down mob valt niet aan -> geen damage). Dus in zekere zin gaan ze wel degelijk verder op het principe van GW1 in GW2, en niet zoals in het gros van de MMO's door enkel een berg healing (WoW anyone?).

[Voor 3% gewijzigd door SinergyX op 19-04-2011 01:25]

Nog 1 keertje.. het is SinergyX, niet SynergyX
Im as excited to be here as a 42 gnome warlock who rolled on a green pair of cloth boots but was given a epic staff of uber awsome noob pwning by accident.


 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Shrimp O Vis schreef op maandag 18 april 2011 @ 23:15:
[...]
In GW 1 had je ook nooit een pure heal monk..dus wat er in dat artikel staat gaat helemaal niet op.. waarom iets veranderen dat toch nooit zo was? Ik heb het idee dat ze teveel naar andere mmo's kijken ipv het voort laten borduren op GW1
In PvP wordt er inderdaad vaak een combinatie gespeeld. Bijvoorbeeld door een heal monk wat protective spells mee te geven. In PvE zijn de monks vaak wel pure heal (Unyielding Aura of Healer's Boon). Zoals SinergyX schrijft pakt ArenaNet in GW2 de holy trinity aan. Wel ben ik het ermee eens dat er weinig logica in zit. In GW1 kwam het monken vooral vanuit het geloof in de goden, in 250 jaar is dit volledig verdwenen :p
Shrimp O Vis schreef op maandag 18 april 2011 @ 23:15:
In GW1 kon iedereen W/Mo , E/Mo gaan en dan had je in principe ook geen monk nodig.. Ok je krijgt dus geen "LF MONK" meer, maar in plaats daarvan krijg je "LF SUPPORT LF SUPPORT!!!1"als ik het goed begrijp. en als je dat niet krijgt, dan krijg je wel "LF MESMER" of "LF ASSASIN" en als je dat ook niet krijgt, maakt het dan uberhaupt wel uit wat voor classes je in je team hebt? In denk voornamelijk vanuit een PvP oogpunt en daar heb je dat probleem niet zo gauw aangezien je met een standaard groepje HA of GvG doet..
Een W/Mo of E/Mo kan alleen nooit zo effectief healen als een monk. Je hebt straks waarschijnlijk inderdaad wat meer "LF defensive character". Het verschil is alleen dat elke profession zowel aanvallend als defensief kan spelen. Een warrior kan bijvoorbeeld vooral bezig zijn met aanvallen, maar kan ook gebruik maken van shouts om teamgenoten te beschermen.
Uiteindelijk zal er (vooral in PvP) ongetwijfeld weer een meta komen. Het eerste team dat een toernooi wint zal direct nagespeeld worden.
Shrimp O Vis schreef op maandag 18 april 2011 @ 23:15:
Ok sorry hiervoor.. in GW 1 had je zowieso nooit een pure healer.. dus ik snap niet waarom ze uberhaupt het healing probleem erbij betrekken.. ik dacht dat de definitie gewoon een monk was met o.a. protection skills e.d.. Het lijkt echt alsof ze dit denken: "ha, laten we random mmo probleem x erbij betrekken en zeggen dat we dit op gaan lossen zodat ons spel beter lijkt." terwijl dit totaal niet van toepassing was bij gw1
Zoals eerder genoemd komt het weglaten van de monk vooral vanwege het "LF MONK". In GW2 heb je niet een specifiek team nodig om goed samen te kunnen spelen. iedereen kan zowel aanvallend als verdedigend spelen. Zie het als een ele. In GW heeft de Ele voldoende skills om heel veel schade te doen, maar ook veel skills om je teamgenoten te beschermen (knockdowns, conditions, hexes, AOE). Als je bijvoorbeeld kijkt naar een fire AOE spell, die kun je gebruiken om schade te doen maar ook om je backline een paar seconde een veilige plek te geven.

 • Shrimp O Vis
 • Registratie: Augustus 2007
 • Laatst online: 02-04-2019

Shrimp O Vis

Battle.net: SkyDiDeLY.628

Mja jullie hebben op zich gelijk.. ik had mn pvp brilletje op :+ In pvp heb je min of meer standaard builds die al uitgewerkt zijn, als je dan een mesmer mist, krijg je hetzelfde verhaal. En in pvp wil je natuurijk het minste reguleren en niet de user beperken in keuzes omdat je dan de meeste dynamiek/creativiteit en metagame shifts krijgt (tenzei iets overpowered is ofc)

Core 2 Duo E8400; 2x2gb OCZ; Sapphire Radeon HD4850; Gigabyte EX38-DS4; NZXT Apollo;
If I asked "Is an electron a wave OR a particle?", my question would be wrong before you even answered.


 • megazinetom
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 24-11-2018
Pak een lekker kopje koffie erbij, get ready to get hyped:
Man wat ben ik nu enthousiast over deze game. World vs. World PvP klinkt niet alleen heel innovatief maar ook heel erg goed (je zou dus gewoon vanaf lvl 1 tot en met 80 daar kunnen slachten want er word ook gear gedropt). Daarnaast is het auction house een perfecte toevoeging vooral met het systeem waar je ook om items kan vragen. Dungeons/Minigames klinken naast de PvP als awesome end-game.
Als laatste vind ik dat level-adapt systeem prachtig, als je je in een low-level gebied bevind is het nog steeds even lastig als in een high level gebied met een lvl 80 char, wat samenspelen bevorderd. Kan niet wachtennn!!!
SinergyX schreef op dinsdag 19 april 2011 @ 01:24:
[...]
Per saldo heeft GW1 al heel veel van dit principe, warriors met Watch yourself, incomming, save yourselves, paragons met hun chants en autums, ritualists met shelter en weapon wards, zelfs necro en ele heeft defensieve elementen (een knocked down mob valt niet aan -> geen damage). Dus in zekere zin gaan ze wel degelijk verder op het principe van GW1 in GW2, en niet zoals in het gros van de MMO's door enkel een berg healing (WoW anyone?).
Nja zoals ik het hier hoor worden vooral de skills-skill bepaald en als ik de gameplay zie is het "kiting" een belangrijke factor in de hele combat. Ik denk dat dit ervoor zorgt dat het een hele actieve game ervaring word omdat het niet alleen maar een kwestie is van skills op je hotbar indrukken en vervolgens wachten totdat een meteoor uit de lucht komt vallen op de hoofd van de vijand!
Anoniem: 403748 schreef op maandag 18 april 2011 @ 00:31:
Zal guildwars II vooral op spellen als world of warcraft lijken, dus voornamelijk PVE guild geörienteerd met veel dungeons en een goed gearsysteem waarbij (groep) pvp ook een belangrijk element is. In een zeer grote omgeving. Voor mij is het een must dat er net zoals wow veel dungeons zijn waarin een soort van competitie bestaat tussen guilds op een server met het verzamelen van first kills.
Zoals ik het zo hoor betwijfel ik dat, een dungeon moet je in GW2 met 5 mensen spelen, en ik denk dat ze vasthouden aan het concept dat je niet vastzit aan PvE om goed PvP te kunnen spelen. Sommige mensen houden nou eenmaal niet van PvE en andersom, daar zullen ze echt wel rekening mee houden. Dus dat er zo een sterk verband is betwijfel ik.

D3 Profile -


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
megazinetom schreef op dinsdag 19 april 2011 @ 09:34:
Pak een lekker kopje koffie erbij, get ready to get hyped:
Tip: Wacht nog even met hyped worden tot dicht er bij de release. ;)

 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
megazinetom schreef op dinsdag 19 april 2011 @ 09:34:
Pak een lekker kopje koffie erbij, get ready to get hyped:
Done! Eén ding waar ik me nog een beetje zorgen over maak zijn de 'worlds' (servers). Wat als ik World A zit en vrienden op World B, dan kunnen we niet samen spelen?

Wat betreft skills en gear: Ik heb het idee dat GW2 dezelfde richtlijnen als GW1 heeft. Iedereen heeft vrij gemakkelijk toegang tot de beste gear (ben de bron even kwijt), zodat gear niet het verschil maakt. Het verschil wordt gemaakt door hoe goed je in het spel bent, ontwijk je een vuurbal of vang je hem gewoon op?

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
NIEKler schreef op woensdag 20 april 2011 @ 10:17:
[...]


Done! Eén ding waar ik me nog een beetje zorgen over maak zijn de 'worlds' (servers). Wat als ik World A zit en vrienden op World B, dan kunnen we niet samen spelen?

Wat betreft skills en gear: Ik heb het idee dat GW2 dezelfde richtlijnen als GW1 heeft. Iedereen heeft vrij gemakkelijk toegang tot de beste gear (ben de bron even kwijt), zodat gear niet het verschil maakt. Het verschil wordt gemaakt door hoe goed je in het spel bent, ontwijk je een vuurbal of vang je hem gewoon op?
Je kunt gewoon vrij van server naar server hoppen zodat je met je vrienden samen kunt spelen. Echter je zult als je wisselt wel bijvoorbeeld 1 week niet kunnen meedoen in World vs World vs World pvp gedoe. Dit om valspelen enzo tegen te gaan. Maar in Pve moet dit niets uitmaken.

Ja, gear is van ondergeschikt belang en dus meer op de cosmetica gericht zoals in GW1. In GW1 is obsidian armor net zo goed als bijvoorbeeld de gewone krytan armor. Stats hetzelfde, alleen obsidian ziet er anders uit en heeft meer status, omdat het gewoon zo focking duur is om te kopen.
En omdat je nu karma krijgt uit dungeons/quests/events te voltooien die je kunt gebruiken om armor te kopen, zorgt ervoor dat je niet meer hoeft te UW farmen om aan al het geld te komen.

Qua status heeft obsidian dan geen fuck te maken meer omdat iedere noob die UW kan zichzelf die armor kan farmen. Heb het zelfs meegemaakt dat ik een party aan het formen was voor een missie, en er een gast kwam die full obsidian monk armor had, blindfold, en de vetste wapens zoals tormented staff etc. Echter toen ik hem een build pingde die hij kon gebruiken om te healen in onze party, kwam ie met commentaar van: 'Wait, i'm searching for some skills myself' , 'I'm adding some skills' En dit duurde dus wel effe. Op een gegeven moment was ik het zat en vroeg om zijn build, pingde hij een crappy build, met de slechtste skills die niet goed met elkaar werken en geen elite skill erin. Ik vraag aan hem waarom hij niet mijn build gewoon pakt ipv zelf wat in elkaar te moffelen... blijkt dat ie al die skills niet heeft en geen focking idee heeft wat hij aan het doen is.

Dus die gast meteen gekickt uit de party. Dus kort verhaal: Mensen met shiny armor, weapons etc. zegt niets over de skills van zo een persoon.

Maar dat zullen jullie ook wel eens gemerkt hebben. Ben blij dat dit in GW2 in ieder geval veel minder zal worden! Dood aan de hersenloze farms waardoor iedere noob alles kan behalen! >:)

 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
ninc schreef op woensdag 20 april 2011 @ 13:52:
Je kunt gewoon vrij van server naar server hoppen zodat je met je vrienden samen kunt spelen. Echter je zult als je wisselt wel bijvoorbeeld 1 week niet kunnen meedoen in World vs World vs World pvp gedoe. Dit om valspelen enzo tegen te gaan. Maar in Pve moet dit niets uitmaken.

[knip]

Mensen met shiny armor, weapons etc. zegt niets over de skills van zo een persoon.
Van de servers had ik ondertussen ook gevonden. In Dark age of Camelot had je ook WvW, als een World gewonnen had dan hadden ze voor een tijdje toegang tot een exlusief gebied (in de vorm van het ownen van een stad in GW:Factions). Misschien dat GW2 ook zoiets krijgt, dan zou het bv. kunnen zijn dat je bij het switchen naar een winnende server geen toegang tot dat gebied hebt. Dus wel vrij switchen van server, maar (de eerste paar dagen) niet de bonussen die de server heeft.

Wat betreft armor zijn de transmutation stones ook cool. Zo kun je maxed armor combineren met starterarmor waardoor je lelijke armor hebt met maxed stats. Zie je er n00b uit maar heb je wel de beste stats mogelijk... underdog ftw! 8)

Deze week trouwens Charr week! }:O <-- rare Charr.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
NIEKler schreef op woensdag 20 april 2011 @ 15:15:
[...]

Wat betreft armor zijn de transmutation stones ook cool. Zo kun je maxed armor combineren met starterarmor waardoor je lelijke armor hebt met maxed stats. Zie je er n00b uit maar heb je wel de beste stats mogelijk... underdog ftw! 8)
Alleen jammer dat die transmutation stones echt geld kosten, het is een van de micro-transactions.
Maar goed daarvoor betalen we ook niet maandelijks. :)

Edit: Char vid :)
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=e7436w9tRR8]

Black citadel valt me wel iets tegen :$

[Voor 10% gewijzigd door Joostjah op 21-04-2011 19:10]


 • Fransfb
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 06-03 19:48
Ze hebben nog tijd natuurlijk om Black Citadel anders aan te passen? :P tis toch nog niet af? Ben wel benieuwd naar het uiteindelijke spel ! :-)

Maarja het zal nog wel eventjes duren

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
Joostjah schreef op woensdag 20 april 2011 @ 15:26:
[...]


Alleen jammer dat die transmutation stones echt geld kosten, het is een van de micro-transactions.
Maar goed daarvoor betalen we ook niet maandelijks. :)

Edit: Char vid :)
[video]

Black citadel valt me wel iets tegen :$
OMG buggies! Nu kun je als charr lekker gaan scheuren en lekker iedereen omver rijden. Wel grappig om te hebben staan, jammer dat je het niet kan gebruiken.

Anoniem: 104748

Joostjah schreef op woensdag 20 april 2011 @ 15:26:
[...]


Alleen jammer dat die transmutation stones echt geld kosten, het is een van de micro-transactions.
Maar goed daarvoor betalen we ook niet maandelijks. :)
Ik hoop niet dat ze zo iedere keer dingen gaan verzinnen/launchen waar je echt voor moet betalen onder de noemer van "maar er zijn geen maandelijkse kosten". Regelmatig uitbreidingen voor geld aanbieden was al een antwoord op geen maandelijkse kosten.
Zijn we dalijk allemaal verslaafd aan de game en komt er iedere keer weer een nieuwe micro-transaction aktie. Maar goed dat is wel de weg die de (game) industrie uitgaat (zich bevind), dus wie ben ik. ;)

Hoop dat de game snel uit komt. :p

 • Fransfb
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 06-03 19:48
Onee he -_- geen Micro-Transactions.

Khoop niet dat het zo word van, wie betaald heeft betere armor enzo.

Ik verheug me wel op dit spel maar ik hoop niet dat je allemaal dingen kunt kopen dan heb ik liever een maandelijkse fee.

 • Sagaris
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 28-12-2022
Het is allang bekend dat micro-transactions geen dingen zullen zijn waaruit je ingame voordeel behaalt, alleen puur cosmetisch.

 • Fransfb
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 06-03 19:48
Ow oke gelukkig ;-)

Anoniem: 104748

Sagaris schreef op maandag 25 april 2011 @ 22:02:
Het is allang bekend dat micro-transactions geen dingen zullen zijn waaruit je ingame voordeel behaalt, alleen puur cosmetisch.
Zo word het altijd gebracht ja, transmution stones klinkt mij toch wel als iets dat een voordeel kan brengen in PvP. Of werkt het niet zo?

 • 4bit
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 21-03 13:49

4bit

Onward, to futility!

Neen, je krijgt geen profijt. Je combineert 2 wapens/armor. Waarvan je van 1 het uiterlijk behoud, en de stats van het andere stuk. Zo kun je dus inderdaad het begin-armor aanmaken dat dus wel de statistieken van je uber-armor heeft. Maar, moet dus wel eerst beide armor delen in je bezit hebben.

Tenzij je ervan uit gaat dat je in pvp op het uiterlijk afgaat om te kijken wat voor spec iemand is.

[Voor 14% gewijzigd door 4bit op 26-04-2011 09:44]

I'll do what I can, but expect very little.


 • NIEKler
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 09-03 20:02
Je krijgt geen profijt door de transmutation stones, het is alleen het uiterlijk wat je aanpast. De statistieken blijven gelijk. Het is zo dat iedereen vrij gemakkelijk de maximale statistieken kan behalen, de uitdaging zit het hem in de looks. Dit is dus gelijk aan GW1.

Verder is er voor armor nog onderscheid te maken tussen 2 onderdelen van PvP:

Unstructured PvP (World vs World). Hier hou je de armor die je PvE character heeft. Wel kun je via het 'sidekick' systeem naar een hoger of lager level gezet worden. De armor verandert hierbij mee. Doordat je eigen armor gebruikt, zal iedereen andere statistieken hebben.

Structured PvP (denk aan het PvP van GW1.. de arena's en GvG). Hier speelt iedereen op hetzelfde level en heeft iedereen beschikking over dezelfde armor. Wanneer je terug naar de PvE wereld switched dan zal je armor weer verdwijnen.

 • Fransfb
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 06-03 19:48

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 13:01
Yep, dit is wel ziek:

"At no point in the process is anyone afraid to tear down an area and rebuild it to improve the player experience. Queensdale, the starting map for human characters in our game, is probably the most worked-over part of the world. As I write this, that map is on its 738th version, with an additional 268 combined iterations of the two original halves of the area around Shaemoor Fields."

 • Fransfb
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 06-03 19:48
Ja dat is best sick ja 738 versies. Maar ik weet niet met welke versies hun werken want 738 keer iets opnieuw opbouwen is toch wel heeeeel erg veel.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Naluh!
 • Registratie: Juni 2003
 • Niet online
Goed wel maar niet overdreven goed. Toen GW 1 uitkwam verlegde het echt de grenzen van grafische pracht in MMO's .

Specs


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Guido001
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 05-02 11:40
Zit zelf ook al lang te wachten op GW2 en hoe meer ik zie hoe meer ik het wil spelen.
Charr week zag ik dan ook met veel plezier voorbij komen. Zal dan ook het ras worden wat ik als eerste zal spelen ^^

Battlelog


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 19:28

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
10 redenen om geïnteresseerd te zijn in Guild Wars 2:

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Fransfb
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 06-03 19:48

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17-03 15:00
Misschien vandaag een nieuwe profession reveal, en het is ook bekend dat er een closed beta gaat plaatsvinden in q3/q4 2011.

 • KoekjevanLU
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 18:54
ninc schreef op donderdag 19 mei 2011 @ 13:54:
Misschien vandaag een nieuwe profession reveal, en het is ook bekend dat er een closed beta gaat plaatsvinden in q3/q4 2011.
En daar is ie al :D

http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/engineer/

(Heb het verder nog niet bekeken, dat gaat hier niet op het werk)
Pagina: 1 2 3 ... 235 Laatste

Let op:
Voor problemen met Guild Wars 2 kun je terecht in het [MMORPG] Guild Wars 2 problemen topic.

Voor de mensen die een leuke guild zoeken is er de enige echte Guild of Tweakers.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee