• g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04:23

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
Mede-auteurs:
 • Cronax
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 28-02 12:53

Cronax

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18

Joostjah

Let op: Voor problemen wordt je door verwezen naar het 'Guild Wars 2 problemen topic'!http://img8.imageshack.us/img8/3673/gotlegb.jpg

Guild Wars 2 werd in 2007 aangekondigd als het vervolg op het eerste deel en speelt zich 250 jaar na de gebeurtenissen in deel 1 af. Het oorspronkelijk plan voor Guild Wars 2 werd door de jaren heen flink aangepast, zo stond de beta gepland voor midden 2008, maar vond deze uiteindelijk in eind 2011 plaats.
Guild Wars 2 gaat een, totale nieuwe weg in met stylized graphics, content scaling, side-kick system, personal storyline, dynamic events en nog meer. Belangrijke verschillen met het origineel is dat de wereld nu niet meer volledig instanced is, maar een persistente wereld en er geen "holy-trinity" is meer van classes. Nog een belangrijk element is dat men geen maandelijkse kosten hoeft te betalen: het spel kopen is voldoende om het te kunnen spelen.
Guild Wars 2 belooft de MMO-markt op te schudden is op 28 augustus 2012 uitgekomen.


http://img580.imageshack.us/img580/6924/gotleprof.jpg

In totaal zijn er in Guild Wars 2 acht speelbare professions. Er zijn 3 categorieën professions: "Scholars", "Adventurers" en "Soldiers". De Scholars dragen lichte (light), Adventurers middelmatige (medium) en Soldiers zware (heavy) armor. De Elementalist, Necromancer en Mesmer zijn scholars. De adventurers zijn de Ranger, Thief en Engineer. De Warrior en Guardian zijn de soldiers.

Holy Trinity

Arenanet heeft er voor gekozen om af te wijken van de `Holy Trinity`, zijnde de rollenverdeling van Tank, Healer en Damage.
In Guild Wars 2 kan elke profession in principe al deze rollen vervullen. Hoe dit precies in werking gaat wordt duidelijk in de skillbar:

De eerste 3 skills zijn afhankelijk van het wapen in je main hand. De 4e en 5e skill zijn afhankelijk van het wapen of schild in je offhand. Wanneer bijvoorbeeld een Warrior zijn axe in zijn offhand wisselt met een schild, worden zijn 4e en 5e skill defensief ipv aanvallend. Bij een two-handed weapon zoals een Greatsword of Longbow bepaalt het wapen alle 5 de skills.
Sommige professions kunnen geen schild dragen, bijvoorbeeld de Elementalist. De Elementalist kan van element wisselen, die de eerste 5 skills defensiever of aanvallender maakt. Dit zorgt ervoor dat elke profession zeer snel van defensief naar aanvallende profession kan wisselen. De 6e skill is een healing skill naar keuze, dit geldt voor alle professions.
Skills 7 tm/ 9 zijn utility skills naar keuze en de laatste skill is je elite skill. De elite skill is je krachtigste skill, maar daar staat een cooldown van ca 10 minuten tegenover.

Één van de redenen dat Arenanet hiervoor heeft gekozen is dat je hierdoor als party niet uren hoeft te wachten voor een bepaalde profession voordat je een raid kan doen.
Elementalist
De Elementalist is een spelcaster, die de keuze heeft uit meerdere elementen, lucht, vuur, water en aarde. Elk element heeft zijn eigen spells, lucht en vuur spells zijn meer aanvallend, water healend en aarde defensief.
De Elementalist is één van de twee proffessions die maar één wapen of main hand/offhand wapen combinatie tegelijk kan meedragen, maar dit word gecompenseerd door het feit dat de Elementalist tijdens een gevecht van element kan wisselen.
De Elementalist kan lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Dagger, Scepter
Offhand: Dagger, Focus
Two-handed: Staff

[Elementalist Gameplay] (Youtube)
Warrior
De Warrior is een profession wiens aanvallen adrenaline kosten. Adrenaline is een energie, die je krijgt tijdens het vechten.
De Warrior kan zware armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Axe, Mace
Offhand: Shield, Warhorn, Sword, Axe, Mace
Two-Handed: Greatsword, Hammer, Longbow, Rifle

[Warrior Gameplay] (Youtube)
Ranger
De Ranger is een profession die vooral gebruik maakt van pijl en boog en pets. Daarnaast heeft een Ranger de keuze uit een aantal close-combat wapens. De Ranger heeft de keuze uit 12 verschillende soorten pets, de pets kunnen 20x evolueren en hebben uit eindelijk 4 verschillende aanvallen.
De Ranger kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Axe
Off Hand: Axe, Dagger, Torch, Warhorn
Two-Handed: Greatsword, Longbow, Shortbow

[Ranger Gameplay] (Youtube)
Necromancer
De Necromancer is een spellcaster, die 'death magic' gebruikt. De Necromancer kan (on)dode wezen summonen om hem of haar te steunen tijdens een gevecht. Wanneer een Necromancer een bepaald aantal levens van zijn/haar tegenstander heeft gestolen kan hij/zij in de zogenaamde 'Death Shroud' gaan wat hem/haar nieuwe aanvallen geeft.
De Necromancer kan lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Axe, Dagger, Scepter
Off Hand: Dagger, Focus, Warhorn
Two-Handed: Staff

[Necromaner Gameplay] (Youtube)
Guardian
De Guardian is een soldier proffession en is enigzins te vergelijken met Paladins uit andere spellen door het gebruik van een mix van magic en melee met een ondersteunende ondertoon.
De Guardian kan zware armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Mace, Scepter, Sword
Off Hand: Focus, Shield, Torch
Two-Handed: Greatsword, Hammer, Staff

[Guardian Gameplay] (Youtube)
Thief
De Thief is een vrij bijzondere profession. Een verschil met andere professions is dat zijn 3e skill niet alleen afhankelijk is van zijn/haar Main Hand wapen, maar de skill is een combinatie van het main hand en offhand wapens. De Thief heeft de unieke mogelijkheid om in stealth te gaan. Dit houdt in dat je voor een beperkte tijd onzichtbaar bent. De Thief heeft ook de nog meer unieke skill genaamd Steal. Bij de Steal skill steelt de Thief een voorwerp van zijn/haar tegenstander, bijvoorbeeld een boomtak van een ent, waarmee de Thief éénmalig een speciale skill kan gebruiken. Er zijn 1000 verschillende soorten voorwerpen die een Thief kan stelen.
De Thief kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Dagger, and Pistol
Off Hand: Dagger and Pistol
Two-Handed: Shortbow

[Thief Gameplay] (Youtube)
Engineer
De Engineer is de enige profession die alleen maar gebruik kan maken van pistols en rifles. Door het wisselen van backpack kits heeft de Engineer toegang tot verschillende skills, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een vlammenwerper. De Engineer heeft de unieke mogelijkheid om turrets te plaatsen met een aantal verschillende functies, zo zijn er niet alleen turrets die damage doen maar ook turrets die healen en supporten.
De Engineer is de tweede proffession die maar één wapen of main hand/offhand wapen combinatie tegelijk kan meedragen, maar dit word gecompenseert door de verschillende backpack kits waar tussen gewisseld kan worden.
De Engineer kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Pistol
Off Hand: Pistol, Shield
Two-Handed: Rifle

[Engineer Gameplay] (Youtube)
Mesmer
De Mesmer is een proffession die zich niet echt laat vergelijken met iets uit andere MMORPGs, best omschreven als een illusionist. De Mesmer maakt onder andere gebruik van illusies van zichzelf, die de tegenstander schade kunnen toebrengen maar ook bepaalde buffs of debuffs kunnen uitdelen.
De Mesmer kan enkel lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Scepter
Off Hand: Focus, Pistol, Sword, Torch
Two-Handed: Staff, Greatsword


http://img7.imageshack.us/img7/2773/gotleraces.jpg


Asura
The asura are a race of diminutive artisans who secretly dwelt below-ground for thousands of years until the minions of the Great Destroyer forced them out of their underground homes 250 years ago. Since then, they have adapted to surface life and quickly established themselves as one of the most powerful races in Tyria.


Charr
The charr are a race of large, savage, feline creatures that occupy much of eastern Tyria. They have renounced all gods as false and instead view all of life, from magic to combat, with a hard, cynical eye. Their culture has developed into a military state where they are raised as Warriors from birth.


Human
Once the dominant species of Tyria, the humans have not fared well in the last few years. Their kingdoms, once spanning the entire continent, lie in ruins, leaving only Kryta. As the previous threats waned, an even more deadly one, that of the Elder Dragons, has threatened the very existence of the human race.


Norn
The norn are a race of nine-foot tall Nordic-like Warriors that currently inhabit parts of Kryta and the abandoned dwarven fortresses in the Shiverpeak Mountains. The individualistic norn live for the hunt, so their tracking, stealth and killing skills make them invaluable allies in any combat situation. The largest gathering of norn one can expect to find outside trading posts is in hunting parties that have united to combat a powerful foe.


Sylvari
The sylvari are a young, inquisitive race of botanical humanoids spawned from the Pale Tree in Arbor Bay - the first sylvari emerging only 25 years ago. The tree was planted by Ronan and raised by Ventari, both were attempting to escape the violence that engulfed Tyria.

http://img51.imageshack.us/img51/3081/gotlelevel.jpg

Guild Wars 2 kent een maximum level van 80. Om dit te bereiken ga je in Guild Wars 2 net iets anders te werk als in andere MMO's. Guild Wars 2 kent namelijk geen 'quests' waarbij je strikt gedwongen word om 15 konijntjes te doden of 20 rattenstaarten te verzamelen.
De quests worden in Guild Wars 2 vervangen door Hearts, Dynamic Events en je Personal Storyline.

Guild Wars 2 kent een zogeheten ‘flat leveling curve’.
Dit houdt in dat alle levels, op de eerste paar na, even lang duren. Level 19-20 duurt dus even lang als level 79-80.

Het behalen van een level duurt meestal ongeveer 70 tot 90 minuten (afhankelijk van wat je precies aan het doen bent en waar), waardoor je level 80 kan bereiken in 95 tot 120 uren speeltijd.
In de praktijk zal je er vaak wat langer over doen tenzij je echt heel erg je best doet om op ieder moment zo efficient mogelijk bezig te zijn.

Hearts

Hearts zijn gebieden waar een bepaalde NPC of groep NPC's met een bepaald doel staat, zoals bijvoorbeeld een groepje soldaten dat een bende dieven in de gaten houdt. Om de Heart te completen kan je meestal een aantal taken verrichten in het betrefende gebied, zoals bijvoorbeeld het onbruikbaar maken van voorraden, het doden van bandieten of het opsporen en onschadelijk maken van valstrikken. Als je genoeg aan het goede doel hebt bijgedragen heb je de Heart voltooid en krijg je experience en geld. Ook zal de NPC die op de minimap het icoon van een hartje heeft je voorwerpen aanbieden tegen betaling van Karma punten. Deze Karma punten worden vooral verdiend door het meedoen aan Dynamic Events.

Dynamic Events

Dynamic Events zijn de tweede soort 'quests' in Guild Wars 2. Een Dynamic Event maakt onderdeel uit van een soort 'scenario' met vaak meerdere paden. Het begint bijvoorbeeld met een human dorpje dat door bandieten word aangevallen. Als niemand komt helpen of de bandieten niet successvol afgeslagen worden, nemen de bandieten het dorpje over en zal er waarschijnlijk een nieuwe Dynamic Event volgen om het dorpje te ontzetten. Worden de bandieten echter wel afgehouden dan kan het bijvoorbeeld zijn dat ze de volgende keer met zwaarder geschut komen of met meer bandieten.
Ook schalen de Dynamic Events met het aantal spelers dat in de buurt is: als je met 2 of 3 spelers de Event aan het doen bent zal de Event uitdagend zijn, maar als er 20-30 man aan dezelfde event meedoet worden de tegenstanders sterker zodat het toch een uitdaging blijft.
Als het gestelde doel bereikt is krijgt iedere speler die er aan meegedaan heeft een beloning in Experience, Karmapunten en geld voor zijn of haar bijdrage die proportioneel is met zijn of haar daadwerkelijke bijdrage. Als je maar enkele schoten gelost hebt of maar heel eventjes aanwezig bent geweest dan krijg je een beloning van het niveau 'brons', heb je redelijk wat bijgedragen maar ben je toch voor het einde vertrokken dan krijg je een beloning van het niveau 'zilver' en heb je constant midden in de actie staan meehelpen dan krijg je een beloning van het niveau 'goud'.
Hoewel deze vuistregel meestal wel opgaat is het geen exacte wetenschap, het spel heeft zijn eigen criteria om je niveau van bijdrage te bepalen. Vooral voor spelers die hun karakter ondersteunend hebben gemaakt is dit vaak vervelend, de ene keer krijg je de volle mep (goud) voor het ressen, healen en buffen van je medespelers en de andere keer is dezelfde moeite maar goed voor zilver of brons.

[Video Dynamic Events] (Youtube)

Personal Storyline

Naast de Hearts en Events is er ook nog de Personal Storyline. In deze quests komt het verhaal van je karakter aan bod. Bij het aanmaken van je karakter krijg je een aantal vragen en op basis van je antwoorden kan de Personal Story voor grote delen anders lopen. Ook tijdens de Personal Story zelf kom je voor allerlei keuzes te staan die ook weer effect hebben op het vervolg.
Als je er in je eentje niet door komt of gewoon samen met iemand anders wil spelen kan dit ook: als je met iemand in een party zit en je bevind je in hetzelfde gebied, dan zal de andere speler gevraagd worden of hij/zij de instance samen met jou wil betreden.

Player vs Player (PvP)

Verder kan je in Guild Wars 2 ook nog levelen door PvP te doen. Er zijn verschillende soorten PvP: sPvP en WvWvW. Voor sPvP krijg je geen experience en word iedere speler naar hetzelfde niveau gezet met alle skills en traitpunten unlocked. Hier kan je dus op gelijkwaardig niveau je krachten meten met anderen zonder dat één van de twee partijen een voordeel kan behalen. Voor deze soort PvP krijg je géén experience.
Daarnaast heb je de WvWvW PvP: World versus World versus World. Hierbij worden spelers van drie servers op één groot slagveld losgelaten en kan je op allerlei manieren proberen om de veldslag te winnen voor jouw server. Afhankelijk van de punten die door jouw server ingenomen worden krijgen alle spelers (ook buiten WvWvW!) bepaalde bonussen zoals meer experience van het doden van monsters of extra kans op het vinden van magische voorwerpen of extra experience van craften.

Crafting

Experience van craften? Jawel! Als al dat vechten je even te veel word kan je door het behoefenen van een crafting discipline ook experience behalen. In totaal zijn er 8 crafting disciplines: Armorsmith, Weaponsmith, Leatherworker, Tailor, Artificer, Jeweler, Chef en Huntsman. Van deze crafting disciplines kan je er 2 tegelijk hebben maar je kan op ieder moment wisselen naar een andere crafting discipline zonder dat de skillpunten van de eerste discipline verloren gaan. Zodra je terugwisseld naar de initiele discipline krijg je al je recepten en skillpunten die je al had gewoon weer terug, hoewel hier wel een klein bedrag voor neergeteld moet worden (40 silver op skill level 400).
Als je wilt levelen met alleen crafting zal je dus wel een startkapitaal nodig hebben, of de materialen zelf moeten verzamelen (bijvoorbeeld op een ander karakter).

Ook voor het verzamelen van crafting materialen krijg je experience, dus is het altijd een goed idee om op ieder karakter alle 3 de types gathering tools altijd bij je te hebben zodat je etenswaren kan verzamelen, boompjes kan omhakken en mineralen kan minen.


http://img577.imageshack.us/img577/4323/gotlepoll.jpg


Poll: Wat is je favoriete race?
[Asura] [Charr] [Human] [Norn] [Sylvari]


Ook een poll maken? Klik hierhttp://img820.imageshack.us/img820/9322/gotlevid.jpg
Videos:
Guild Wars 2 Top 10 reasons to be interested (fan made)

Guild Wars 2 Races Trailer
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=uXlzIRYA4NE]
Guild Wars 2 Manifesto Trailer
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=35BPhT-KI1E]http://img220.imageshack.us/img220/3109/gotlelinks.jpg
http://img838.imageshack.us/img838/9677/gotlecredit.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/337/gotfooter.jpg

[Voor 96% gewijzigd door Cronax op 21-09-2012 12:01]

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04:23

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
ninc schreef op maandag 07 maart 2011 @ 14:19:
BTW: Er zijn al 6 professions bekend, waarvan de laatste de THIEF profession is.

Maar is het niet al te vroeg om een GW2 topic te maken? Er is nog geen releasedate bekend en veel info ontbreekt nog. Maar hoop nog steeds op release in de zomer, maarja dat is te wishfull thinking.

[video]

Volgende profession zal de mesmer zijn, gevolgd door de laatste totaal onbekende profession.
Mwah, je moet toch ergens een plek hebben om er over te discussiëren? :p Hier is trouwens nog een gameplay filmpje van 50 minuten (begint in het Duits maar de rest is wel Engels):
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=XoICk5E9X7g]

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Er is een aantal dagen uit betrouwbare bronnen gebleken dat de release dit jaar gepland is. Of ze dit halen is echter de vraag, aangezien Anet tot nu toe nog geen enkele release\beta voor GW2 heeft gehaald.

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04:23

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
En je bron daarvoor is? :p

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
"the Thief will be sneaking into Tyria when GW2 is released later this year. " Kwam van pcgamer.com maar is er later weer afgehaald.

Iets vergelijkbaars (Guild Wars 2 wich will be released later this year oid.) stond ook op een andere site, IGN ofzo.

Heb de links niet maar weet dit omdat ik op GW2Guru forums zit.
Anoniem: 171551 schreef op zaterdag 12 maart 2011 @ 18:04:
Ben ik ook heel erg benieuwd naar! :P

Hoop stiekem dat ie rond kerst uitkomt, tenminste tijd om te spelen.

Ik zag net op guildwars2.com dat de thief geintroduceerd is. Het lijkt erop dat ze er weer in geslaagd zijn om een unbalanced / overpowered proffesion in het spel op te nemen. Het lijkt erop dat je met een thief alles kan (veel damage en bijna niet te hitten).

No offence, maar dit wordt de prof voor mensen die geen weerstand willen hebben. Niets voor mij. En die pistolen..dat kan naar mijn mening helemaal niet in zo'n spel!
Ik heb er eerlijk gezegd wel vertrouwen in dat de classes vrij goed gebalanceerd worden, er zijn bijvoorbeeld veel minder skills dan in GW1. Daarnaast pistolen, vond ik eerst ook niks, zeker omdat ze door veel professions gedragen kunnen worden. Maar onthoud wel dat het van die piraten pistolen zijn, dit soort dingen:

Ik vind deze nog goed kunnen eigenlijk :)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Bor de Wollef schreef op zondag 13 maart 2011 @ 20:30:
[...]


Dat is precies als in GW-1 toch? Kortom, gewoon een levelcap die je erg snel kunt halen?
+- 120 uur tot level 80 volgens Arenanet. Als ervaren speler zal het nog een stukje sneller kunnen, goed te doen dus.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Anoniem: 319498 schreef op maandag 28 maart 2011 @ 09:19:
wat ik aan spellcasting in de filmpjes heb gezien van de site van guildwars 2 moet ik zeggen dat ik het een beetje matig vind, maar ja hoef ook niet te veel zien :P Ik blijf er bij de wereld van Guildwars 2 ziet er mooi en kleurrijk uit. Ik speel op het moment Aion en zelfs dat spel verveeld me nog steeds niet. Armor ziet er gewoon vet uit en de wapens. Ik verwacht ook niet anders dat Guildwars 2 er ook zo uit gaat zien. Dus kan iet wachte tot het spel er is _/-\o_
Ik vind de laatste 3 professions juist wel spectaculair qua spellcasting. Warrior is idd erg matig en Elementalist nogal standaard.

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04:23

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
Duidelijk een 1 april grap, wel een goede met al die filmpjes enzo erbij. :p

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
LuckyLukeNL schreef op vrijdag 01 april 2011 @ 15:35:
nieuwe Profession

Commando
http://www.guildwars2.com/en/the-game/professions/commando/
weet niet wat ik ervan moet vinden.......choppers inroepen, sniperen, bom afvuren. mm....
Zeg me niet dat je hier in trapte 8)7

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Travee schreef op dinsdag 12 april 2011 @ 04:56:
Wat voor goede price/performance videokaart gaat dit spel zonder moeite op max settings spelen. Heb nog nergens system requirements gezien.
De eisen liggen niet veel hoger dan die van GW1.
Die zijn:
Component Minimum specification Recommended
Operating System Windows Vista/XP/2000/ME/98 Windows Vista/XP/2000
Processor Intel Pentium III 1.0 GHz or equivalent Intel Pentium 4 2.0 GHz or equivalent
Memory 512 MB RAM 1 GB RAM
Optical drive DVD-ROM drive (only needed for installation from boxed version)
Hard drive 3 GB available HDD space 4 GB available HDD space
Graphics card ATI Radeon 8500
NVIDIA GeForce 3 series (64 MB of VRAM) ATI Radeon 9600
NVIDIA GeForce FX 5700 series
Sound card 16-bit sound card
Internet connection Dial-up
Input Keyboard and mouse
DirectX DirectX 8 DirectX 9


Met de recommended van GW1 zul je GW2 sowieso op min kunnen draaien.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Judge Nl schreef op donderdag 14 april 2011 @ 10:10:
.
Zelf gok ik dat het spel aardig draait op: dual core en een ATI 4870 / GTX 295 zullen zijn. Dit vanwege de erg strakke skill filmpjes van de professions. Maar ja, dat is een gok. ;)

Qua systeemvereisten ben ik zelf gelukkig extreem goed voorbereid. 8)
De graphics zijn lang niet zo goed als ze in dat filmpje lijken. Neem bijv. deze screenshot: (meer op http://www.guildwars2guru...demo-new-info-t14351.html)

Die textures stellen echt niet veel voor..
ninc schreef op zondag 17 april 2011 @ 12:16:
Deze week maandag een nieuwtje, en donderdag nieuwe reveal trailer, volgens bronnen.
Ook volgende week charr week!
Lol dit stond idd op nowgamer.com ofzo. Die dachten dat de Charr nog onthult moest worden. Jammer dat dat de races al ruim 2 jaar bekend zijn. Want dat nieuwtje is het feit dat de Charr in GW2 komt als race, die reveal trailer is gewoon de Charr video met wat beelden van hun start area en hun stad.
Anoniem: 403748 schreef op maandag 18 april 2011 @ 00:31:
Zal guildwars II vooral op spellen als world of warcraft lijken, dus voornamelijk PVE guild geörienteerd met veel dungeons en een goed gearsysteem waarbij (groep) pvp ook een belangrijk element is. In een zeer grote omgeving. Voor mij is het een must dat er net zoals wow veel dungeons zijn waarin een soort van competitie bestaat tussen guilds op een server met het verzamelen van first kills.
Het zal wel anders zijn dan bij wow, ik denk dat er een stuk minder instances zullen zijn, zeker op lagere levels (over de endgame is vrij weinig bekend). Wat wel bekend is dat elke keer als je een instance doet je Karma krijgt, waarvan je vervolgens armour van kan kopen. Het is geloof ik ook niet de bedoeling dat je een instance eindeloos gaat herhalen(farmen zoals in sommige MMO's).


Over de release date, de beta staat voor dit jaar. De officiële release zal niet veel later zijn. De meeste speculaties op het moment zijn Q4 2011 en Q1 2012.

[Voor 3% gewijzigd door Joostjah op 18-04-2011 22:47]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
megazinetom schreef op dinsdag 19 april 2011 @ 09:34:
Pak een lekker kopje koffie erbij, get ready to get hyped:
Tip: Wacht nog even met hyped worden tot dicht er bij de release. ;)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
NIEKler schreef op woensdag 20 april 2011 @ 15:15:
[...]

Wat betreft armor zijn de transmutation stones ook cool. Zo kun je maxed armor combineren met starterarmor waardoor je lelijke armor hebt met maxed stats. Zie je er n00b uit maar heb je wel de beste stats mogelijk... underdog ftw! 8)
Alleen jammer dat die transmutation stones echt geld kosten, het is een van de micro-transactions.
Maar goed daarvoor betalen we ook niet maandelijks. :)

Edit: Char vid :)
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=e7436w9tRR8]

Black citadel valt me wel iets tegen :$

[Voor 10% gewijzigd door Joostjah op 21-04-2011 19:10]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Yep, dit is wel ziek:

"At no point in the process is anyone afraid to tear down an area and rebuild it to improve the player experience. Queensdale, the starting map for human characters in our game, is probably the most worked-over part of the world. As I write this, that map is on its 738th version, with an additional 268 combined iterations of the two original halves of the area around Shaemoor Fields."

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04:23

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
10 redenen om geïnteresseerd te zijn in Guild Wars 2:

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Mehh vind het ook een beetje tegen vallen die nieuwe profession.
Het zou beter zijn geweest in mijn ogen als de nadruk had gelegen op magie ipv technologie. Vind die mijnen enz echt niet in het spel passen, zelfde geldt voor de turret.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Jurriaankuijs schreef op donderdag 26 mei 2011 @ 15:55:
[...]


Yess, en nu alleen nog de Mesmer en het plaatje is compleet :D

Zou het deze worden: Mesmer? :P
Nou dat plaatje komt daar niet, maar waarschijnlijk wel iets vergelijkbaars.

Youtube channel met allemaal (epic) GW2 muziek: YouTube: ‪Kanaal van amolino3‬‏

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Ik ook niet... :(
Jammer dat het nog zó lang duurt, op z'n vroegst komt het begin 2012 uit.. En het gaat waarschijnlijk nog wel langer duren.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
koekoek2003nl schreef op zondag 29 mei 2011 @ 23:35:
Geen tanks, healers en dps?

Je hebt dus wel verschillende classes maar ze kunnen allemaal hetzelfde?
En wtf guns? loop je daar met je lullige zwaardje wordt je lekker afgeschoten door iemand met een gun... (Beetje overdreven natuurlijk maar zo voelt het wel...)

Guns, mijnen, turrets, horen wat mij betreft helemaal niet thuis in zo'n game. Ik vind het helemaal niet bij de game-sfeer passen.

offtopic:
Gefeliciteerd SinergyX
Jep die mijnen zijn echt een keiharde faal. Met BC2 hebben ze nog niet eens zo'n flikkerend lampje. Ik snap echt niet hoe ze het ooit in hun hoofd hebben gehaald zo iets er in te stoppen..

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Voor de mensen die zich afvragen waarom er geen tanks, healers en dps zijn, is dit misschien wel interessant:

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=3xGDL6QVL-8]

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Toch is de engineer over het al gemeen niet onpopulair, blijkt uit poll resultaat @ guildwars2guru:

What will your main profession be?
Elementalist 114 14.62%
Engineer 128 16.41%
Guardian 134 17.18%
Necromancer 84 10.77%
Ranger 106 13.59%
Thief 112 14.36%
Warrior 102 13.08%

 • g0tanks
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 04:23

g0tanks

Moderator CSA
Topicstarter
Onderwater gevecht: :D

Ultrawide gaming setup: AMD Ryzen 7 2700X | NVIDIA GeForce RTX 2080 | Dell Alienware AW3418DW


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
IGN previewCatacombs dungeon trailerGhost of Ascalon dungeon intro

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Dakreal schreef op woensdag 06 juli 2011 @ 09:31:
Hey heren, ik heb Guild Wars altijd wel met plezier gespeeld en ben stiekum ook wel geintresseerd in GW2. Na het lezen van de startpost vroeg ik me toch af ( ook al staat er tba ) wanneer het spel uitkomt. Hoor veel mensen dat ze namelijk GW2 of SW gaan doen, maarja.. als er tba staat, dan kan het spel ook wel volgend jaar uitkomen :)
En reken daar maar op.
Op z'n vroegst komt ie eind dit jaar uit, maar het wordt zeer waarschijnlijk ergens volgend jaar.

Op GW2 guru staat een pol wanneer men verwacht dat het spel uitkomt, de meeste mensen hebben daar verstand van zaken. Uit de poll kwam:
Q4 2011 (Oct - Dec) 523 31.43%
Q1 2012 (Jan - Mar) 655 39.36%
Q2 2012 (Apr - Jun) 333 20.01%


Het is wel bekend dat de closed beta in ieder geval dit jaar komt. Maar ga er maar niet vanuit dat je daar zomaar voor geinvite wordt. Het is ook zeker dat de open beta kort voor de release komt. Ik zou er dus niet op wachten.


Ps: is het mogelijk de TS aan te passen? zou graag wat meer over het spel schrijven :)

[Voor 4% gewijzigd door Joostjah op 06-07-2011 13:37]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Zo ben even druk met de TS bezig geweest, wordt binnenkort nog verder geupdate. :)
Iemand tips\opmerkingen?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
ninc schreef op vrijdag 15 juli 2011 @ 23:19:
[...]


[...]


Ik heb het stuk hierboven herschreven zodat de zinnen beter doorlopen en dus makkelijk te lezen is. Je bent vrij om te kijken wat je ermee doet ;)
Top! heb het verbeterd :)
Mijn Nederlands is inderdaad vrij slecht. :P

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
wezzal schreef op zondag 17 juli 2011 @ 20:35:
Kan iemand vertellen wat de overeenkomst met WoW is. Hoe zitten de quests in elkaar, is het de hele tijd kill 10 van dit...haal 5 van dat.

Wat ik van GW 1 kan herinneren is dat je eigenlijk alleen door de spelwereld liep, is dit nog steeds?
Lees het stuk questing in de TS ;)

En nee, de wereld is niet meer instanced in GW2.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Wolfos schreef op vrijdag 22 juli 2011 @ 22:25:
Ze gaan een "world exclusive announcement" maken op Gamescom, beta codes?
Ik zou er niet teveel van verwachten, wanneer dingen als beta codes komen zal ArenaNet dat zelf aankondigen.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
De Sylvari week is aangekondigd, volgende week of de week daarop :)
Erg interessant aangezien de Sylvari een redesign hebben ondergaan, het is dus nog onbekend hoe ze er precies uit zien.

Dit was het originele ontwerp:
http://www.guildwars2.com...ts/sylvari/sylvari-03.jpg

En over de endgame is nog vrijweinig bekend, persoonlijk verwacht ik veel van Structured PVP, die zo gebalanceerd zou moeten zijn dat er E-sports worden gehouden ed.


Ojaa, vrij recente gameplay:

[Voor 8% gewijzigd door Joostjah op 25-07-2011 11:05]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
ninc schreef op vrijdag 29 juli 2011 @ 13:26:
[...]


Begint steeds meer naar het einde te lopen. Hoop op release Q4 2011, maar denk ergens begin 2012. Maar PvP is wel nice om te zien hoe ze het gaan aanpakken.
Yep, missen alleen nog sylvari & asura starter area en de 8e profession.

Mensen tips hoe je bij de gamescom kan komen? Het is anderhalf uur rijden maar ik heb dus geen auto oid, en treinen duurt bijna 5 uur.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Sylvari Redesign :D

oud


nieuw

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
SirNobax schreef op dinsdag 09 augustus 2011 @ 14:53:
Bovenstaand plaatje word een beetje verpest door de 'ongebruikelijke' kleding. Hijs zo'n Sylvari in een gewoon leren pakkie (net zoals de 'oude' afbeelding) en het zal er volgends mij al een stuk beter uitzien.

Wel begrijp ik de keuze naar deze ietswat abstrakte vormen, op wat enkele details na leken de Sylvari (groen), de Norn (groot) en de humans gewoon erg opelkaar. Nu zien de Sylvari er tenminste redelijk uniek uit.
Helemaal mee eens :) Norn mogen ook wel een redesign krijgen :p

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Sylvari creation
YouTube: GW2 - Gamescon 2011 - Character creation - Sylvani - YouTube

Ben erg verrast! Wist niet dat je zo veel verschillende Sylvari kon maken. Ben ineens zeer enthousiast over de Sylvari, gezien het feit je een soort elf (blanke huidskleur) en een soort avatar (blauwe huidskleur) kunt maken :D

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18


PVP footage! :D

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
SinergyX schreef op vrijdag 19 augustus 2011 @ 15:50:
Dat is 1-5% HP per tick, daar haal je dus nooit een 2hit wonder mee :)
Jep en iedereen heeft vrij goede heals dus je gaat helemaal niet snel dood als je het goed doet, tenzij je geganked wordt door 5 man ofzo.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Anoniem: 353137 schreef op zaterdag 20 augustus 2011 @ 12:36:
Echt een hele vette MMORPG..
Weet iemand of hij ook voor de Mac uitkomt??
Anders zal ik speciaal voor deze game wel even bootcampen!
Nee die komt niet. Misschien een lange tijd na de release, maar reken er niet op.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Karasu schreef op woensdag 24 augustus 2011 @ 11:00:
Skins moet je nog altijd aan geraken eh! En oorspronkelijk gingen ze de transmutation stones verkopen voor geld én verkrijgbaar maken voor karma, maar ik had vorige week ergens gehoord dat ze enkel voor karma zouden aanbieden. Een ding staat vast: ze gaan enkel cosmetische dingen verkopen voor echt geld. Kzal het nog eens bevestigen.
En dingen als Character slots, je hebt er standaard 5 en je kan ze er dus bij kopen. Het is dus niet alleen maar cosmetisch.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Sagaris schreef op woensdag 24 augustus 2011 @ 16:30:
[...]


True, maar dus geen zaken die je ingame voordeel opleveren, zoals XP multipliers of al die meuk. En is het aantal character slots al bepaald en bekend gemaakt? Of haal je dat uit GW1?
Deze week stond in een interview dat het er 5 waren.

En er zijn backpack slots te koop, die geven je wel een soort voordeel ingame. Maar inderdaad geen xp mutliplier of armor upgrade ofzo.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
LuckyLukeNL schreef op dinsdag 06 september 2011 @ 12:46:
misschien leuk om een poll te maken? zodat je kan stemmen op je ras/profession die je gaat worden?
vind het opzich wel leuk om te zien wat de meeste mensen kiezen :)
Als je de TS had gelezen...................

Maar goed als je benieuwd bent wat de meeste mensen kiezen kan je beter op de polls van GW2Guru afgaan, daar stemmen meer mensen.

Profession
(votes, %)
Elementalist 291 16.18%
Engineer 221 12.29%
Guardian 302 16.80%
Necromancer 219 12.18%
Ranger 220 12.24%
Thief 276 15.35%
Warrior 269 14.96%

Race is moeilijker te vinden,
Volgens mij zijn de Human, Charr en Sylvari ongeveer even gewild, Norn een stuk minder en Asura nog veel minder.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Sagaris schreef op woensdag 07 september 2011 @ 19:09:
[...]


Kan het ook zijn dat je "before the end of the year" gelezen hebt? Bij mijn weten is dat de enige tijdsindicatie die ze hebben gegeven over de achtste profession. Zou dus morgen kunnen zijn, of 31 december.
GW2Wiki: "It is said it will be revealed before the end of the year. "

Dus ga daar maar van uit ja :)

Denk dat het oktober-november komt.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
koekoek2003nl schreef op woensdag 07 september 2011 @ 20:57:
Je kan dus met elke ras elke rol spelen? Is dat niet vreemd als een Asura (klein poppetje) tegenover een Charr staat (groot poppetje) en toch even sterk zijn? Of zie ik het verkeerd.
Een Charr ziet er dan weer vreemd uit als elementalist.
Maar elke ras en profession zijn even sterk?

En hoe zit het met die events dan? Als ik met 5 anderen een event bijna klaar heb en in de laatste 2 minuten hoppen er 2 nieuwe gasten bij het event. Krijgen die dan net zoveel xp/rewards dan ik?
Het blijft een fantasie wereld. Dus misschien dat het vreemd is, maar ik kan er wel mee leven. Beter dan dat een Charr sterker is dan een Asura met dezelfde rol toch?
En ja een Charr elementalist ziet er misschien vreemd uit, maar Arenanet wou niet dat spelers een bepaald ras voor een bepaalde profession kiest. Dus niet dat je met tegenzin een Asura neemt omdat een Charr elementalist niet kan.
Elk ras en profession zou even sterk moeten zijn ja, het zal natuurlijk nooit perfect in balans zijn, maar in principe moet het vrij goed zijn aangezien er weinig skills zijn. Zeker structured PVP zal zeer goed in balans zijn, aangezien iedereen daar dezelfde armor heeft.

En over de events, iedereen wordt beloont naar mate hij of zij mee doet. Dus die krijgen minder.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Ik heb nog nooit van een skill counter gehoord, maar je zegt het al, incl monster skills. Waarschijnlijk zijn dat er veel meer dan in GW1.
Arenanet heeft al heel vaak gezegd dat ze voor kwaliteit ipv kwantiteit van skills gaan, en dat er minder skills zullen zijn als in GW1.

Oh en de balans komt ook deels uit het feit dat je eerste 5 skills een set zijn. Dus in elke set zit waarschijnlijk een erg goede skill maar die kun je dus niet allemaal bij elkaar proppen zoals bij de meeste games.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Bernardo schreef op donderdag 08 september 2011 @ 10:53:
[...]
Dus als iemand hier nog goede Gamescom 2011 footage heeft (youtube) dan graag even de link posten! Ben nog op zoek naar Human -> Necromancer :p
Je had zelf ook even kunnen zoeken maarja: YouTube: Guild Wars 2 GC2011 Sylvari Necromancer Male PvP - YouTube
SinergyX schreef op donderdag 08 september 2011 @ 10:58:
Van wat ik zag op de Gamescom, speelde het gros ook 'als kip zonder kop' :P
Jep.
Basekid schreef op donderdag 08 september 2011 @ 12:26:
[...]
Ik geloof dat 4 (van je 8 ) skills gekoppeld zijn aan je class, en 4 aan je wapen/kit
Lees de TS eens door.. ;) eerste 5 zijn afhankelijk van je wapen\class combinatie. Een mage met een staff krijgt andere skills dan een necro met een staff. De overige 5 zijn afhankelijk van je race\class en kun je zelf kiezen.
LuckyLukeNL schreef op donderdag 08 september 2011 @ 15:58:
heeft iemand een idee wanneer dit spel uit zou kunnen komen? kan gewoon echt niet meer wachten :| moet spelen!!
Zoals al héél erg vaak is gezegd, niemand weet het zeker, want het spel is word gereleased 'wanneer het af is'. Op dit moment wordt gespeculeerd (door fans) op de eerste helft van 2012.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
koekoek2003nl schreef op donderdag 08 september 2011 @ 18:28:
Welk level zijn al die characters van die filmpjes? max level? Dan vind ik het niet echt super spectaculair zegmaar....
Welk filmpje? Die pvp die ik net postte was max level, maar zeer gelimiteerd aangezien het structured PVP was. Dus iedereen dezelfde armor ed. Van PVE zijn nog geen filmpjes van max level, hoogste wat ik heb gezien was lvl 59 geloof ik.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Thesserd schreef op vrijdag 09 september 2011 @ 12:02:
Over die laatste profession, volgens mij wordt dat een mesmer. Een guildie had het er over dat dat vrijwel zeker was, omdat in de demo al een foe te zien was die mesmer is. Weet niet precies alle details, maar dat zou ook in een filmpje te zien zijn.

Ik kan overigens ook niet wachten op GW2!
Dit wisten we nog niet nee ;)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Myrdreon schreef op zondag 11 september 2011 @ 19:43:
Kans op caster is toch wel het grootst, gezien de hoge hoeveelheid physical-based classes die al bekend zijn. Als we de guardian even als magical rekenen (daar lijkt Arenanet ook nadruk op te leggen) is het 3v4 in nadeel van de casters.
Daarbij hebben alle bovenstaande hebben een mogelijkheid tot aanvallen van afstand en zijn ze (meer of minder) uniek. Ik zie niet in hoe ze nog een niet-magische classe kunnen toevoegen die op een unieke manier iets toevoegd.
Het is maar hoe je het bekijkt. Een caster is iemand die vooral distance aanvallen heeft. Elke class kan zowel distance als niet distance aanvallen, ze leggen toch altijd de nadruk op een van de twee.

Distance
Elementalist
Ranger
Necromancer
Engineer

Niet distance
Warrior
Guardian
Thief (zit op 't randje..)


Dus het is ook 3v4 met Niet distance in het nadeel, geen caster dus. Vind het niet zo'n goed argument.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Bernardo schreef op maandag 12 september 2011 @ 10:30:
[...]


Thanks maar ik zocht "Human Necromancer", de Sylvari had ik al gezien. Die heb ik nog nergens kunnen spotten eigenlijk, in ieder geval niet met fatsoenlijk beeld en geluid :P
Volgens mij is dit gewoon een human female gezien het haar. Dat staat ook op GW2Guru waar ik het filmpje vandaan heb.

Nog wat filmpjes, dit is 100% human:

720p cam (tutorial)
YouTube: Guild Wars 2 - Necromancer Gameplay - GamesCom 2010 - YouTube

720p cam (low-medium level)
YouTube: Necro PAX East 2011 Gameplay 1 of 3.MOV - YouTube

720p direct recording(vooral onderwater, low-medium level)
http://www.gamespot.com/p...Beditor%3Ball%3Btitle%3B3

720p cam (tutorial)
YouTube: Paris Games Week 2010 Guild Wars 2 Gameplay Nécromant - YouTube

1080p cam (medium level)
YouTube: PAX East 2011 - Guild Wars 2 - Necromancer Gameplay - YouTube

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
SirNobax schreef op maandag 12 september 2011 @ 23:27:
[...]

Tenzij ze ons dus compleet in de maling nemen, kan je dus gewoon een 'caster' verwachten.
(al hoop ik nog steeds dat het geen mesmer is :/ )
Ja dat weet ik allemaal wel, heb zelf de TS geschreven hè. Alleen mijn post was om te laten zien dat het argument van Myrdeon niet helemaal correct was. Verder ga ik er ook gewoon van uit dat het de Mesmer wordt.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
KoekjevanLU schreef op dinsdag 13 september 2011 @ 09:10:
[...]

Sowieso heb ik niet het idee dat er iets van een klassiek party-systeem is (heb ik zo geen bron voor, maar dit maak ik zo op uit alle demo's etc die ik tot nu toe gezien heb en het feit dat ze meer met dynamic event werken)
Dat is er wel, kijk maar goed:
YouTube: Guild Wars 2 Game Preview - YouTube

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Asura\Rata Sum trailer

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Myrdreon schreef op donderdag 15 september 2011 @ 19:21:
[...]


Ik denk dat de Guardian deze rol aardig goed kan vervullen. Op de juiste momenten bijvoorbeeld aegis gebruiken zal, net als bij GW1, een verschil kunnen maken.
Alleen ben je per se 'prot monk' met het tegenhouden van schade, geen dedicated healing meer.


Ik vraag me wel af, door dat hele dynamic event gebeuren, hoe lang het zal duren voordat je elke versie van een event hebt gehad - ofwel echt het spel uit hebt.
Hoop wel dat ze vasthouden aan het lage max level, zodat je gemakkelijk alts kan aanmaken net als in GW1.
Er zijn 1500 DE's geloof ik, dus je bent wel even zoet.
Het max level is echter verhoogt naar 80, maar dankzij de flatleveling curve duurt het niet extreem lang (elk lvl duurt even lang).
Er staat zo'n 120 uur voor level 80, dit is vastgelegd door de developer, in de praktijk is het altijd korter. Dus het is te doen :)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Zeer recente favoriete race poll op GW2Guru:

Asura 135 26.68%
Charr 87 17.19%
Human 87 17.19%
Norn 70 13.83%
Sylvari 127 25.10%

Total 506

Asura van minst favoriet naar meest favoriet, wat zon raceweekje kan aanrichten :o

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
koekoek2003nl schreef op maandag 19 september 2011 @ 12:44:
Wat hij hier verteld rond 52 seconden. Dat er NPC's kunnen verhuizen omdat jij iets in de persoonlijke storyline hebt gedaan.
Maar als ik samen speel met een vriend en maak compleet andere keuzes zodat die NPC's b.v. nog gewoon op een hutje in de hei wonen. dan zou hij dus andere NPC's op andere plekken in zijn scherm zien dan ik?

(nu ik dit schrijf lijkt het weer vrij logisch, snap niet zo goed waarom ik hier nou zo vreemd tegen aan keek)
Als dit NPCs zijn (dus waar je niet tegen vecht), lijkt me dit geen probleem? Zo zal het wel zijn denk ikl

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Hoewel hij er niet veel van snapt toch wel leuk: (Total Bisquit)

[Voor 39% gewijzigd door Joostjah op 24-09-2011 15:56]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Anoniem: 424784 schreef op vrijdag 30 september 2011 @ 09:47:
Laatst las ik toevallig dat de release date bekend is, wellicht een beetje onduidelijk maar hij word verwacht in Q4 2011. ;)
Dus dat is neem ik aan Oktober-November-December? :X
De release datum is bekend, hij wordt verwacht in Q4 2011? Je spreekt jezelf een beetje tegen.

En het wordt sowieso ergens in 2012.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Hero Dotus schreef op vrijdag 14 oktober 2011 @ 19:59:
Het is nu al een maand stil rond GW2, ik denk (en hoop vooral :P ) dat dit de zogeheten stilte voor de storm is en dat we binnenkort nieuws over de achtste profession krijgen (mesmer? :D) en dat we voor 2012 begint bekend zijn met de release date en (wellicht) de open beta datum.
Het begint nu toch wel lang te duren, en ze moeten uitkijken dat de game niet grafisch al bijna outdated is als hij eenmaal uitkomt, dat zal toch een hoop potentiele kopers schelen aangezien dat een belangrijk criterium is vandaag de dag.
Helemaal mee eens. Nog steeds geen spetterend nieuws sinds Gamescom als ik t goed heb.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Anoniem: 171551 schreef op zaterdag 03 december 2011 @ 19:33:
Je bent niet de enige die hem gaat kopen :P

Ik kan me niet voorstellen dat het gaat tegenvallen, gebaseerd op wat ik/we nu we(e)t(en). Het kan alleen maar beter worden, mits ze geen grote veranderingen gaan doorvoeren. Ze gaan de reeds bekende dingen nu toch alleen maar fine tunen, lijkt me?
Wat tegen kan vallen? Tekort aan endgame content. Na een maand zullen al veel mensen max level bereiken.
Natuurlijk kun je een nieuw character maken nadat je lvl 80 hebt bereikt maar ik denk dat lang niet iedereen dit zal doen.
Ik hoop echt dat dit goed gaat komen, kijk al dik 2 jaar uit naar dit spel. :o

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Voor de zoveelste keer: Er is nog geen release datum bekend bij Arenanet, dus al helemaal niet bij Bart Smit. Data op gameshops zijn plaatshouders, speculaties of verkoop trucs maar hebben verder niets te maken met de echte release van het spel. Wanneer er een release date bekend is, horen we dat meteen van Arenanet zelf, en is dat niet te lezen op Bart Smit.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
SirNobax schreef op woensdag 14 december 2011 @ 16:24:
Wat een grapjassen ook, bij ArenaNet, "Introducing the Minstrel". 8)7 (dat flashding)
Haha geweldig! Leuke gasten bij ArenaNet.
Hopen dat er nieuwe video materiaal komt van de Beta binnenkort :)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
NIEKler schreef op dinsdag 17 januari 2012 @ 14:42:
[...]


Niets nieuws. Er is ongeveer al een jaar bekend dat het zou zijn:

Closed alpha (interne tests) --> closed beta --> open beta inplannen op basis van resultaten closed beta

Ondertussen is de eerste 'versie' van Closed Beta geweest (van 16 dec. tot 30 dec.). Logischerwijs zijn ze nu dus aan het kijken welke aanpassingen nodig zijn om de game naar open beta te brengen. Er is echter niets gezegd over de resultaten van de eerste closed beta (er volgen er in ieder geval nog een aantal). Mochten de resultaten slecht zijn dan zal de open beta nog wel een half jaar+ op zich laten wachten, zijn de resultaten positief dan kunnen we misschien over een aantal maand al wel spelen.

Mijn gok: Nog 2 a 3 closed beta testrondes (á 2 weken), ongeveer anderhalve maand dus. Closed beta afgelopen eind februari. Open beta daarna (hopelijk begin maart, maar zou ook zo maar juni/juli kunnen zijn). Denk dat de open beta / release ook deels af gaat hangen van de release van Diablo 3.
Hmm ik vind je theorie niet zo logisch. De beta tests zijn klein, er doen weinig mee, de game is daar in tegen gigantisch en je kan niet in twee weken met een aantal mensen volledig testen. ArenaNet neemt de tijd om de game te perfectioneren dus ga er maar van uit dat de closed beta nog wel even gaat duren. Ik denk overigens niet dat de resultaten extreem slecht zullen zijn, aangezien er echt goed over het spel is nagedacht en daar door grote veranderingen bijna onmogelijk zijn, grote problemen moeten allang zijn voorkomen in de ontwikkeling.
Ook zit er waarschijnlijk tijd tussen de beta's. Reken dus niet op een open beta voor april.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Wat een nieuws wow...! Hopen dat dat in maart/april inderdaad geen open beta is, aangezien ik in mei examens heb. CANT WAIT :D

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Ziet er weer goed uit, had ook niet anders verwacht. :)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Stroopwafel Inc schreef op vrijdag 03 februari 2012 @ 23:24:
Kennelijk mag de bij de beta betrokken pers vanaf 20 februari hun coverage beschikbaar stellen, ben benieuwd!

bron op ign
Ik ook, nog twee weken _/-\o_

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Extace666 schreef op dinsdag 07 februari 2012 @ 02:48:
Gameplay beelden in HD zien er imo erg goed uit en vaak is het op je eigen scherm dus nog mooier.
Stuk mooier inderdaad. Bewegend beeld is ook altijd mooier dan een screenshot. :)

We kunnen in de komende weken nog info over guilds en WvWvW verwachten!

[Voor 11% gewijzigd door Joostjah op 07-02-2012 08:00]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
koekoek2003nl schreef op zondag 19 februari 2012 @ 07:58:
Zijn er trouwens ook ingame beelden van de mesmer?
Niet die neppe promo rotzooi maar echt ingame gameplay
Eerste screenshot is er al wel (geleaked uit de beta).Nog wat leaks:[Voor 20% gewijzigd door Joostjah op 19-02-2012 16:09]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Ethnic schreef op zondag 19 februari 2012 @ 16:39:
zijn de gfx nou te lelijk, of lijkt het maar zo? volgens mij waren de filmpjes veel mooier.
De graphics zijn niet zo geweldig als veel mensen denken. Arenanet legt de nadruk op asthetics (oid) ipv graphics. Verder moet je er rekening mee houden dat het waarschijnlijk geen maxed settings zijn, het een screenshot is (bewegend beeld is altijd mooier dan een screenshot), dat het niet volle kwaliteit screenshots zijn etc.

En MMO's zijn nou eenmaal niet zo mooi.

In vergelijking met screenshots vind ik het nog vrij degelijk:
Rift: http://mattplays.com/wp-c...011-04-10-15-36-40-09.jpg
SWTOR: http://cdn.inthegame.nl/w...011-11-24-01-18-04-19.jpg
Aion: http://www.gamechannel.hu...gitalismagazinbanis_1.jpg

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Brutal1ty schreef op maandag 20 februari 2012 @ 16:28:
Zometeen als ik thuis ben eens goed bekijken! =D Hopelijk dit keer wel 720p of hoger kwaliteit ipv gefilmde schermen? =p
Jep dit is een stuk fijner kijken. Jammer dat er nog steeds bijna geen 1080p filmpjes zijn :(

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Wouter64 schreef op dinsdag 21 februari 2012 @ 21:51:
[...]

Haha ik ben het echt helemaal met je eens! Sowieso vindt ik het echt jammer dat ze deze beta alleen voor de pers hebben gedaan. Veel van deze mensen speelt al vrij lang WoW of andere gangbare MMO's en kennen de nieuwe mechanics van GW2 nog niet echt. Je ziet bijv in veel filmpjes dat ze stilstaan tijdens combat of dat ze bepaalde dingen niet snappen, terwijl een fan die de blogs wat heeft gevolgd dit gelijk snapt.
Ben wel blij dat ze hebben mogen filmen enzo, ben vooral onder de indruk van WvW!
Het is misschien niet eerlijk, maar op deze manier bereiken ze wel een groter publiek.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
De map !

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
De map is van de Beta. Als je goed kijkt zie je op elke zone een paars puntje. Als je inzoomt staan daar de levels. Het is niet helemaal goed te zien dus de gegeven levels zijn niet zeker. Ook mist er een map voor level 15-20. De locaties zijn echter wel vrij zeker, aangezien er precies 25 zones en 6 cities te zien zijn zoals ArenaNet heeft aangekondigd.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Op z'n vroegst volgend weekend! :D

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Inderdaad. Ze hebben wel aangekondigd dat er deze week uitgebreide info komt over de tests?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Jammer dat het pas eind maart is. Release zal wel verder weg zijn dan we denken :(

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Ik dacht dat vorige week de Beta-invites verstuurd zouden worden? Maar ik heb hier niets meer van gehoord?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Ik ben persoonlijk voor juni, dan begint m'n vakantie ^^

Aan de ene kant denk ik, dat is veel te vroeg, bij Arenanet is altijd alles op het laatste moment. (denk aan de beta die voor 2011 was beloofd, die vervolgens op 20 dec oid kwam)
Aan de andere kant hebben ze ook aangekondigd dat de Beta tests aanzienlijk korter zouden zijn dan Guild Wars 1. Daar duurde de beta een half jaar, daaruit kunnen we denk ik veronderstellen dat in April/Mei de laatste Beta tests zullen zijn. Dan kan het niet héél lang meer duren tot de game wordt gereleased.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Huh, ik dacht dat de beta eind maart kwam? Waarom hebben ze het nu ineens over April?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
maartend schreef op woensdag 14 maart 2012 @ 21:20:
[...]

Ik denk het ook, ik gaf het enkel maar even aan. Is mogelijk wel een indicatie.
Dat is gewoon een speculatie van die webshop. Het zegt niet meer dan andere speculaties. Wanneer er een datum bekend is, wordt dit niet eerst rondgemaild naar de webshops ofzo, dan is er een publieke aankondiging.

[Voor 5% gewijzigd door Joostjah op 14-03-2012 21:29]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Gropah schreef op zaterdag 17 maart 2012 @ 09:56:
Het zegt dat het een gehypte game is, waardoor het voor veel mensen alleen maar kan tegenvallen.
Ik begin ook steeds banger te worden voor een tegenvaller.. Nog steeds zo weinig bekend over de endgame..

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
90710 schreef op zaterdag 17 maart 2012 @ 14:22:
[...]

Gelukkig. Ik wil pas weten wat de endgame van het spel is wanneer ik de endgame van het spel ga spelen.
Moet ie der wel zijn hè :)

Ik kan trouwens echt niet wachten om die structured pvp te spelen..

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
BLACKfm schreef op zaterdag 17 maart 2012 @ 21:52:
Tja 'je mag er niks over zeggen', maar heb vanochtend me inschrijving binnen. Nu nog ongeveer 10 dagen wachten op de download details...

Toch wel vaag die NDA, alsof iemand zich daar ook maar aan gaat houden. Bovenstaande regeltje posten zou niet eens mogen...
Met hoeveel account had je je aangemeld? Mazzelaar :)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Anoniem: 104748 schreef op zondag 18 maart 2012 @ 14:08:
Ik heb ook me invite voor de TERA beta ontvangen. :p

ontopic: :p

Wat ben ik toch benieuwd naar deze game zeg, word beetje gek van al die nieuwe mmo's die het dan toch weer niet zijn.
Het idee van "hele game is end game" bevalt me zeer goed, het gaat uiteindelijk toch om de fun die je haalt uit het spelen, ongeacht je level.
Hoe vaak had je je aangemeld?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
SirNobax schreef op maandag 19 maart 2012 @ 11:10:
[...]

100 vs 100 word het sowieso niet.
Van ArenaNet's berichten uitgaande, zit je nooit met met meer dan ~300 man in "The Mists". En die 300 spelers zijn dus verspreid over 4 gigantische mappen.
Het maximum op dit moment is 2000 man. Wordt nog verder geoptimaliseerd. ;)

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Wat een drama, al m'n hoop op GW2 is ineens weg. Als ik het goed begrijp is dit een waardeloos systeem.

Heb een tijd Runes of Magic gespeeld. Vergelijkbaar systeem, je kon speciale items voor diamonds kopen maar die diamonds ook ruilen voor gold. De diamonds werden zoveel waard dat het alleen maar om reallife cash draaide.

Na van level 1 tot het max level gespeeld te hebben had ik zo'n 1-2m gold bij elkaar gespaard, wat maanden duurde. Op een gegeven moment had je voor 5 euro aan diamonds 2,5m gold. Ging echt helemaal nergens over, ben er daarom ook mee gestopt.

Echt diep teleurgesteld...

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
90710 schreef op dinsdag 20 maart 2012 @ 23:31:
Wow, je bent al teleurgesteld voordat je het uberhaupt hebt meegemaakt. Misschien (verwacht ik) heeft ArenaNet aan dat probleem gedacht?
Dan was dat neem ik aan vermeld in de post? Er klopt sowieso niets van, micro transactions zouden puur cosmetisch zijn. Wanneer je met micro transactions gold kan krijgen, zou gold dus alleen voor cosmetische dingen zijn? Dat denk ik dus niet.

In mijn ogen moeten gems niet tradable zijn. En ook niet de items die je koopt met gems.

[Voor 8% gewijzigd door Joostjah op 20-03-2012 23:39]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
koekoek2003nl schreef op dinsdag 20 maart 2012 @ 23:51:
Oh dit is ook iets wat ik helemaal niet leuk vind, En er zijn al zoveel dingen waarbij alle spelers gelijk worden getrokken.
Als mensen die principieel of om wat voor reden dan ook geen extra "gem" geld in de game willen stoppen en keihard hebben moeten knokken om dat ene "toffe gave coole sterke zeldzame" wapen te verkrijgen, terwijl de ander gewoon doodleuk 100euro overmaakt even klik klik klik en tadaaa met 3 vingers in zijn neus hetzelfde wapen heeft dan is de balans he-le-maal zoek.

En dat is het nu al, omdat ze steeds spelers met elkaar scalen. Je heb nu al dat jou level 40+ waar je al je bloed zweet en tranen in hebt gestopt gewoon keihard geownt wordt door iemand die net een paar uur bezig is.
Dat is gewoon niet leuk, en dan kan je wel komen met de argumenten dat hierdoor juist de gameplay wordt verbeterd en dat het toegankelijk is voor iedereen, maar dan vergeet je even dat het ten koste gaat van al de zuur verdiende uren die men er al in heeft gestopt.


[...]
Het antwoord wat ArenaNet hierop heeft is dat alle armor/wapens even sterk zijn. (wat ik me niet kan voorstellen) Er schijnen ook XP-Boosts te komen... Nee joh puur cosmetisch... :?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Kan die screenshot echt niet aanzien. :( Wil zo graag in die beta. :(

Heb trouwens eens goed uit zitten zoeken hoe het precies zit met die gems. Volgens mensen op GW2Guru is elke max armor het zelfde dus betaal je voor de mooie looks, daarnaast zou groten hoeveelheden geld je überhaupt niet sterker maken. Kan me het nog steeds niet helemaal voorstellen maar goed de community lijkt er vertrouwen in te hebben.
Vind het idee van experience boosts, karma boosts etc ook helemaal niks.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Lasteraar schreef op donderdag 22 maart 2012 @ 19:45:
Ik heb iig ook erg veel zin om een goede game te ontdekken na wow !
De eerste serieuze kanshebber sinds tijden !
http://beta.xfire.com/games

SWTOR doet het volgens xfire goed, met 25% van het gespeelde uren van WoW.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Sagaris schreef op donderdag 22 maart 2012 @ 21:58:
Netjes dat ze het even melden. d:)b


[...]
Jep en ik baal. Voor de geïnteresseerde, op dit moment kosten 400 gems €4,80.
Dat is dus €9,60 voor een character slot, vrij redelijk gezien het feit dat je standaard 5 slots hebt en de game +- €50 kost.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Is die beta dit weekend? Wanneer wordt de NDA van de pers dan gelift?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Krijg je bij Mycom wel echt beta acces? Want er staat toch echt pre purchase edition?

Ook gamesync is niet helemaal duidelijk?

[Voor 81% gewijzigd door Joostjah op 10-04-2012 11:17]


 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Iemand al van Mycom binnen? Is het echt met beta acces enz?

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Als er nog mensen zijn die iets toe te voegen hebben aan de TS, laat maar weten! :) Aangezien hij nog lang niet af is.

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Rambie schreef op woensdag 11 april 2012 @ 17:39:
Misschien is het handig om in de TS even een lijst met Guilds (eventueel met link naar site) toe te voegen..
Ik weet zelf geen enkele guild? Dus als je wat links hebt?

Yogscast + Problemen topic zitten er nu in!

 • Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 10:18
Wanneer is die stress test dan in Nederlandse tijd?
Pagina: 1 2 3

Let op:
Voor problemen met Guild Wars 2 kun je terecht in het [MMORPG] Guild Wars 2 problemen topic.

Voor de mensen die een leuke guild zoeken is er de enige echte Guild of Tweakers.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee