• Joostjah
 • Registratie: Januari 2010
 • Laatst online: 25-01 10:02
Intro
Guild Wars 2 werd in 2007 aangekondigd als het vervolg op het eerste deel en speelt zich 250 jaar na de gebeurtenissen in deel 1 af. Het oorspronkelijk plan voor Guild Wars 2 werd door de jaren heen flink aangepast, zo stond de beta gepland voor midden 2008, maar vond deze uiteindelijk in eind 2011 plaats. Guild Wars 2 gaat een, totale nieuwe weg in met stylized graphics, content scaling, side-kick system, personal storyline, dynamic events en nog meer. Belangrijke verschillen met het origineel is dat de wereld nu niet meer volledig instanced is, maar een persistente wereld en er geen "holy-trinity" is meer van classes. Nog een belangrijk element is dat men geen maandelijkse kosten hoeft te betalen: het spel kopen is voldoende om het te kunnen spelen.
Guild Wars 2 belooft de MMO-markt op te schudden is op 28 augustus 2012 uitgekomen.
In totaal zijn er in Guild Wars 2 acht speelbare professions. Er zijn 3 categorieën professions: "Scholars", "Adventurers" en "Soldiers". De Scholars dragen lichte (light), Adventurers middelmatige (medium) en Soldiers zware (heavy) armor. De Elementalist, Necromancer en Mesmer zijn scholars. De adventurers zijn de Ranger, Thief en Engineer. De Warrior en Guardian zijn de soldiers.

Holy Trinity
Arenanet heeft er voor gekozen om af te wijken van de `Holy Trinity`, zijnde de rollenverdeling van Tank, Healer en Damage.
In Guild Wars 2 kan elke profession in principe al deze rollen vervullen. Hoe dit precies in werking gaat wordt duidelijk in de skillbar:De eerste 3 skills zijn afhankelijk van het wapen in je main hand. De 4e en 5e skill zijn afhankelijk van het wapen of schild in je offhand. Wanneer bijvoorbeeld een Warrior zijn axe in zijn offhand wisselt met een schild, worden zijn 4e en 5e skill defensief ipv aanvallend. Bij een two-handed weapon zoals een Greatsword of Longbow bepaalt het wapen alle 5 de skills.
Sommige professions kunnen geen schild dragen, bijvoorbeeld de Elementalist. De Elementalist kan van element wisselen, die de eerste 5 skills defensiever of aanvallender maakt. Dit zorgt ervoor dat elke profession zeer snel van defensief naar aanvallende profession kan wisselen. De 6e skill is een healing skill naar keuze, dit geldt voor alle professions.
Skills 7 tm/ 9 zijn utility skills naar keuze en de laatste skill is je elite skill. De elite skill is je krachtigste skill, maar daar staat een cooldown van ca 10 minuten tegenover.

Één van de redenen dat Arenanet hiervoor heeft gekozen is dat je hierdoor als party niet uren hoeft te wachten voor een bepaalde profession voordat je een raid kan doen.
Elementalist
De Elementalist is een spelcaster, die de keuze heeft uit meerdere elementen, lucht, vuur, water en aarde. Elk element heeft zijn eigen spells, lucht en vuur spells zijn meer aanvallend, water healend en aarde defensief. De Elementalist is één van de twee proffessions die maar één wapen of main hand/offhand wapen combinatie tegelijk kan meedragen, maar dit word gecompenseerd door het feit dat de Elementalist tijdens een gevecht van element kan wisselen.
De Elementalist kan lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Dagger, Scepter
Offhand: Dagger, Focus
Two-handed: Staff

Warrior
De Warrior is een profession wiens aanvallen adrenaline kosten. Adrenaline is een energie, die je krijgt tijdens het vechten.
De Warrior kan zware armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Axe, Mace
Offhand: Shield, Warhorn, Sword, Axe, Mace
Two-Handed: Greatsword, Hammer, Longbow, Rifle

Ranger
De Ranger is een profession die vooral gebruik maakt van pijl en boog en pets. Daarnaast heeft een Ranger de keuze uit een aantal close-combat wapens. De Ranger heeft de keuze uit 12 verschillende soorten pets, de pets kunnen 20x evolueren en hebben uit eindelijk 4 verschillende aanvallen.
De Ranger kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Axe
Off Hand: Axe, Dagger, Torch, Warhorn
Two-Handed: Greatsword, Longbow, Shortbow

Necromancer
De Necromancer is een spellcaster, die 'death magic' gebruikt. De Necromancer kan (on)dode wezen summonen om hem of haar te steunen tijdens een gevecht. Wanneer een Necromancer een bepaald aantal levens van zijn/haar tegenstander heeft gestolen kan hij/zij in de zogenaamde 'Death Shroud' gaan wat hem/haar nieuwe aanvallen geeft.
De Necromancer kan lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Axe, Dagger, Scepter
Off Hand: Dagger, Focus, Warhorn
Two-Handed: Staff

Guardian
De Guardian is een soldier proffession en is enigzins te vergelijken met Paladins uit andere spellen door het gebruik van een mix van magic en melee met een ondersteunende ondertoon.
De Guardian kan zware armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Mace, Scepter, Sword
Off Hand: Focus, Shield, Torch
Two-Handed: Greatsword, Hammer, Staff

Thief
De Thief is een vrij bijzondere profession. Een verschil met andere professions is dat zijn 3e skill niet alleen afhankelijk is van zijn/haar Main Hand wapen, maar de skill is een combinatie van het main hand en offhand wapens. De Thief heeft de unieke mogelijkheid om in stealth te gaan. Dit houdt in dat je voor een beperkte tijd onzichtbaar bent. De Thief heeft ook de nog meer unieke skill genaamd Steal. Bij de Steal skill steelt de Thief een voorwerp van zijn/haar tegenstander, bijvoorbeeld een boomtak van een ent, waarmee de Thief éénmalig een speciale skill kan gebruiken. Er zijn 1000 verschillende soorten voorwerpen die een Thief kan stelen.
De Thief kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Dagger, and Pistol
Off Hand: Dagger and Pistol
Two-Handed: Shortbow

Engineer
De Engineer is de enige profession die alleen maar gebruik kan maken van pistols en rifles. Door het wisselen van backpack kits heeft de Engineer toegang tot verschillende skills, zoals bijvoorbeeld het gebruik van een vlammenwerper. De Engineer heeft de unieke mogelijkheid om turrets te plaatsen met een aantal verschillende functies, zo zijn er niet alleen turrets die damage doen maar ook turrets die healen en supporten.
De Engineer is de tweede proffession die maar één wapen of main hand/offhand wapen combinatie tegelijk kan meedragen, maar dit word gecompenseert door de verschillende backpack kits waar tussen gewisseld kan worden.
De Engineer kan middelmatige armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Pistol
Off Hand: Pistol, Shield
Two-Handed: Rifle

Mesmer
De Mesmer is een proffession die zich niet echt laat vergelijken met iets uit andere MMORPGs, best omschreven als een illusionist. De Mesmer maakt onder andere gebruik van illusies van zichzelf, die de tegenstander schade kunnen toebrengen maar ook bepaalde buffs of debuffs kunnen uitdelen.
De Mesmer kan enkel lichte armor dragen en gebruikt de volgende wapens:
Main Hand: Sword, Scepter
Off Hand: Focus, Pistol, Sword, Torch
Two-Handed: Staff, Greatsword


Asura
The asura are a race of diminutive artisans who secretly dwelt below-ground for thousands of years until the minions of the Great Destroyer forced them out of their underground homes 250 years ago. Since then, they have adapted to surface life and quickly established themselves as one of the most powerful races in Tyria.


Charr
The charr are a race of large, savage, feline creatures that occupy much of eastern Tyria. They have renounced all gods as false and instead view all of life, from magic to combat, with a hard, cynical eye. Their culture has developed into a military state where they are raised as Warriors from birth.


Human
Once the dominant species of Tyria, the humans have not fared well in the last few years. Their kingdoms, once spanning the entire continent, lie in ruins, leaving only Kryta. As the previous threats waned, an even more deadly one, that of the Elder Dragons, has threatened the very existence of the human race.


Norn
The norn are a race of nine-foot tall Nordic-like Warriors that currently inhabit parts of Kryta and the abandoned dwarven fortresses in the Shiverpeak Mountains. The individualistic norn live for the hunt, so their tracking, stealth and killing skills make them invaluable allies in any combat situation. The largest gathering of norn one can expect to find outside trading posts is in hunting parties that have united to combat a powerful foe.


Sylvari
The sylvari are a young, inquisitive race of botanical humanoids spawned from the Pale Tree in Arbor Bay - the first sylvari emerging only 25 years ago. The tree was planted by Ronan and raised by Ventari, both were attempting to escape the violence that engulfed Tyria.
Guild Wars 2 kent een maximum level van 80. Om dit te bereiken ga je in Guild Wars 2 net iets anders te werk als in andere MMO's. Guild Wars 2 kent namelijk geen 'quests' waarbij je strikt gedwongen word om 15 konijntjes te doden of 20 rattenstaarten te verzamelen.
De quests worden in Guild Wars 2 vervangen door Hearts, Dynamic Events en je Personal Storyline.

Guild Wars 2 kent een zogeheten ‘flat leveling curve’.
Dit houdt in dat alle levels, op de eerste paar na, even lang duren. Level 19-20 duurt dus even lang als level 79-80.

Het behalen van een level duurt meestal ongeveer 70 tot 90 minuten (afhankelijk van wat je precies aan het doen bent en waar), waardoor je level 80 kan bereiken in 95 tot 120 uren speeltijd.
In de praktijk zal je er vaak wat langer over doen tenzij je echt heel erg je best doet om op ieder moment zo efficient mogelijk bezig te zijn.

Hearts
Hearts zijn gebieden waar een bepaalde NPC of groep NPC's met een bepaald doel staat, zoals bijvoorbeeld een groepje soldaten dat een bende dieven in de gaten houdt. Om de Heart te completen kan je meestal een aantal taken verrichten in het betrefende gebied, zoals bijvoorbeeld het onbruikbaar maken van voorraden, het doden van bandieten of het opsporen en onschadelijk maken van valstrikken. Als je genoeg aan het goede doel hebt bijgedragen heb je de Heart voltooid en krijg je experience en geld. Ook zal de NPC die op de minimap het icoon van een hartje heeft je voorwerpen aanbieden tegen betaling van Karma punten. Deze Karma punten worden vooral verdiend door het meedoen aan Dynamic Events.

Dynamic Events
Dynamic Events zijn de tweede soort 'quests' in Guild Wars 2. Een Dynamic Event maakt onderdeel uit van een soort 'scenario' met vaak meerdere paden. Het begint bijvoorbeeld met een human dorpje dat door bandieten word aangevallen. Als niemand komt helpen of de bandieten niet successvol afgeslagen worden, nemen de bandieten het dorpje over en zal er waarschijnlijk een nieuwe Dynamic Event volgen om het dorpje te ontzetten. Worden de bandieten echter wel afgehouden dan kan het bijvoorbeeld zijn dat ze de volgende keer met zwaarder geschut komen of met meer bandieten.
Ook schalen de Dynamic Events met het aantal spelers dat in de buurt is: als je met 2 of 3 spelers de Event aan het doen bent zal de Event uitdagend zijn, maar als er 20-30 man aan dezelfde event meedoet worden de tegenstanders sterker zodat het toch een uitdaging blijft.
Als het gestelde doel bereikt is krijgt iedere speler die er aan meegedaan heeft een beloning in Experience, Karmapunten en geld voor zijn of haar bijdrage die proportioneel is met zijn of haar daadwerkelijke bijdrage. Als je maar enkele schoten gelost hebt of maar heel eventjes aanwezig bent geweest dan krijg je een beloning van het niveau 'brons', heb je redelijk wat bijgedragen maar ben je toch voor het einde vertrokken dan krijg je een beloning van het niveau 'zilver' en heb je constant midden in de actie staan meehelpen dan krijg je een beloning van het niveau 'goud'.
Hoewel deze vuistregel meestal wel opgaat is het geen exacte wetenschap, het spel heeft zijn eigen criteria om je niveau van bijdrage te bepalen. Vooral voor spelers die hun karakter ondersteunend hebben gemaakt is dit vaak vervelend, de ene keer krijg je de volle mep (goud) voor het ressen, healen en buffen van je medespelers en de andere keer is dezelfde moeite maar goed voor zilver of brons.

Personal Storyline
Naast de Hearts en Events is er ook nog de Personal Storyline. In deze quests komt het verhaal van je karakter aan bod. Bij het aanmaken van je karakter krijg je een aantal vragen en op basis van je antwoorden kan de Personal Story voor grote delen anders lopen. Ook tijdens de Personal Story zelf kom je voor allerlei keuzes te staan die ook weer effect hebben op het vervolg.
Als je er in je eentje niet door komt of gewoon samen met iemand anders wil spelen kan dit ook: als je met iemand in een party zit en je bevind je in hetzelfde gebied, dan zal de andere speler gevraagd worden of hij/zij de instance samen met jou wil betreden.

Crafting
Experience van craften? Jawel! Als al dat vechten je even te veel word kan je door het behoefenen van een crafting discipline ook experience behalen. In totaal zijn er 8 crafting disciplines: Armorsmith, Weaponsmith, Leatherworker, Tailor, Artificer, Jeweler, Chef en Huntsman. Van deze crafting disciplines kan je er 2 tegelijk hebben maar je kan op ieder moment wisselen naar een andere crafting discipline zonder dat de skillpunten van de eerste discipline verloren gaan. Zodra je terugwisseld naar de initiele discipline krijg je al je recepten en skillpunten die je al had gewoon weer terug, hoewel hier wel een klein bedrag voor neergeteld moet worden (40 silver op skill level 400).
Als je wilt levelen met alleen crafting zal je dus wel een startkapitaal nodig hebben, of de materialen zelf moeten verzamelen (bijvoorbeeld op een ander karakter).
Ook voor het verzamelen van crafting materialen krijg je experience, dus is het altijd een goed idee om op ieder karakter alle 3 de types gathering tools altijd bij je te hebben zodat je etenswaren kan verzamelen, boompjes kan omhakken en mineralen kan minen.
Verder kan je in Guild Wars 2 ook nog levelen door PvP te doen. Er zijn verschillende soorten PvP: sPvP en WvWvW. Voor sPvP krijg je geen experience en word iedere speler naar hetzelfde niveau gezet met alle skills en traitpunten unlocked. Hier kan je dus op gelijkwaardig niveau je krachten meten met anderen zonder dat één van de twee partijen een voordeel kan behalen. Voor deze soort PvP krijg je géén experience.
Daarnaast heb je de WvWvW PvP: World versus World versus World. Hierbij worden spelers van drie servers op één groot slagveld losgelaten en kan je op allerlei manieren proberen om de veldslag te winnen voor jouw server. Afhankelijk van de punten die door jouw server ingenomen worden krijgen alle spelers (ook buiten WvWvW!) bepaalde bonussen zoals meer experience van het doden van monsters of extra kans op het vinden van magische voorwerpen of extra experience van craften.


Tot Slot
- Voor problemen wordt je door verwezen naar het Guild Wars 2 problemen topic
- Zoals je misschien al hebt gezien is de TS onvolledig en gedatteerd. Mocht je wat content willen schrijven, PM :)

[Voor 17% gewijzigd door Joostjah op 01-05-2014 17:18]


 • Hydrosine
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 16-01 16:16
Hoi Deel 2!

Ik mis in de startpost nog iets over de Living World.
Dat er iedere 2 weken nieuwe content komt enzo :)

 • Bouli
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-11-2022

Bouli

9000 rpm

Gisteren nog even mijn eigen mogen vermaken, moet echt wat met crafting gaan doen. Aangezien je ook ascended weapons kan gaan craften :)

En erg tof dat ik mijn MF gear kon veranderen in gear met zelfgekozen stats, hulde :)

K20A daily :-)


 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 30-12-2022

ye-roon

knaak

Haha, gisteren flink bezig geweest met super adventure box. Die muziek, de stijl. Dit is echt gemaakt voor mensen die zijn opgegroeid met een NES :D

Ik ga me van het weekend maar is verdiepen in de achievements. En dan zien we wel verder :D

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

Dagboekfragmentje: gister lekker lomp bezig geweest met weaponcrafting, sigils ontdekt en gecraft met allerlei cores die flink geld waard zijn om richting 450 te geraken, maar de sigils zelf zijn compleet waardeloos :') Sowieso vraag ik me af of craften naar 500 wel zo nuttig is.

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • Bouli
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-11-2022

Bouli

9000 rpm

Weakling schreef op woensdag 04 september 2013 @ 11:37:
Dagboekfragmentje: gister lekker lomp bezig geweest met weaponcrafting, sigils ontdekt en gecraft met allerlei cores die flink geld waard zijn om richting 450 te geraken, maar de sigils zelf zijn compleet waardeloos :') Sowieso vraag ik me af of craften naar 500 wel zo nuttig is.
Als je crafting 500 bent, dan kan je precursors craften en ascended wapens _/-\o_


Niet dat dat echt goedkoop zal zijn.... maar toch...

K20A daily :-)

Bouli schreef op woensdag 04 september 2013 @ 12:06:
[...]


Als je crafting 500 bent, dan kan je precursors craften en ascended wapens _/-\o_


Niet dat dat echt goedkoop zal zijn.... maar toch...
Die prescursors zijn er nog niet en ascended... laat ik het daar maar niet over hebben.

Ik ga in ieder geval geen haast maken met het craften naar 500.

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.

ye-roon schreef op woensdag 04 september 2013 @ 10:43:
Haha, gisteren flink bezig geweest met super adventure box. Die muziek, de stijl. Dit is echt gemaakt voor mensen die zijn opgegroeid met een NES :D
Heb je ook world 2 gedaan? Ik begrijp dat wereld 2 exponentieel moeilijker is dan wereld 1. Had jij dat gevoel ook? Het is op het officiële forum het topic waarop vandaag de meeste reacties van Anet zijn.

Iets totaal anders: De QA van ArenaNet laat wel wat te wensen over. De reset van de Monthly gisteren was niet de bedoeling. Maar de ArenaNet programmeurs durven de bug niet op te lossen. Ze achten de kans dat ze daarmee de zaak nog erger maken te groot. En met die reactie moeten we het voorlopig doen. Beetje teleurstellend.

Wat me meer zorgen baart zijn de berichten dat de Monthly geen laurels meer geeft. Uit de reacties op het officiële forum kan ik niet opmaken of dat voor iedereen geldt of alleen voor de mensen die de Monthly voor de tweede keer deze maand completen. Vanavond maar eens uitzoeken. Daar heb ik alle tijd voor want ik wacht waarschijnlijk met SAB een paar dagen totdat Anet heeft bepaald of de moeilijkheidsgraad niet een beetje te hoog is.

 • MatHack
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

MatHack

Dev by day, Gamer by night

Op reddit stond al een reactie van iemand die wel voor het eerst de september daily haalde, die kreeg gewoon zijn 10 laurels, naast de items die de mensen die de monthly voor de tweede keer voltooiden ook kregen.

There's no place like 127.0.0.1

Net van Snoei gehoord dat wereld 2 wel te halen is (want dat heeft hij net gedaan _/-\o_ ), maar dat het wel veel moeilijker is dan wereld 1. 6 uur en heel vaak doodgaan voor wereld 2 tegenover 10 minuten voor wereld 1. ArenaNet zal dus wel heel wat aan wereld 2 moeten gaan doen voordat ik SAB ga spelen.

Gelukkig is er nog genoeg "gewone" content om te spelen. Mijn vierde karakter maar weer iets verder geleveld. Ik weet nog niet helemaal wat ik met mijn Engineer aanmoet. De eerste paar levels gingen wel, maar nu op level 7/8 heb ik wat meer moeite. Ik weet ook nog niet goed welk wapen ik nu beter vind. En welke utlity skill ik moet nemen. De belt skill van de grenate is wel aardig, maar dan moeten de vijanden wel even blijven stilstaan. Misschien maar eens in combinatie met de glue van offhand pistol proberen. Van de riffle turret was ik nog niet echt onder de indruk. Elixir B is voorlopig de meest nuttige van de drie utlity skills die ik geprobeerd heb. Geeft in ieder geval een speed bust voor het exploren :)

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 30-12-2022

ye-roon

knaak

Heb je geen booster itamz Solane? Van je character birthday? Dat scheelt weer 20 levels en je hebt meteen skills/perks etc.

En ach, ik had school gisteravond, dus geen SAB gedaan. Dat is voor het weekend, of een beetje vanavond (van die baubles farmen en alle items unlocken).

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383

ye-roon schreef op donderdag 05 september 2013 @ 08:39:
Heb je geen booster itamz Solane? Van je character birthday? Dat scheelt weer 20 levels en je hebt meteen skills/perks etc.

En ach, ik had school gisteravond, dus geen SAB gedaan. Dat is voor het weekend, of een beetje vanavond (van die baubles farmen en alle items unlocken).
Ik heb 3 van die boosters. Mijn Ranger heeft er twee gekregen door het geklungel van ArenaNet eind vorige maand en mijn Guardian is gisteravond 1 jaar geworden. Maar ik zie voor mij absoluut het nut nu niet in van die 20 levels booster. Als ik nu alle classes al eens had geleveld was het misschien anders, maar dit is pas mijn vierde karakter. Die level ik liever gewoon om zo gewend te raken aan wat een engineer wel en niet kan doen.

Ik heb nooit zo begrepen waarom mensen levelen zo vervelend vinden. Zeker niet van een karakter dat kan profiteren van een aantal andere karakters. Mijn Engineer heeft heel veel boosters, heel veel goud en kan elke 5 levels nieuwe wapens en armor krijgen. Daarnaast heeft een Engineer maar 12 wapen skills te leren en heeft het geen weapon swap. Ik ken nu al alle weapon skills. En als ik sneller de utlity skills wil leren dan gebruik ik gewoon een aantal skill point scrolls.

 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

MatHack schreef op woensdag 04 september 2013 @ 16:59:
Op reddit stond al een reactie van iemand die wel voor het eerst de september daily haalde, die kreeg gewoon zijn 10 laurels, naast de items die de mensen die de monthly voor de tweede keer voltooiden ook kregen.
Yep, hier gisteren ook 10 laurels voor mijn montly gekregen. En het reset verhaal is ook wat vaag, want er was bij mij niks gereset. Had nog steeds 3/4 daily, 75% events etc. staan na de update.

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • MatHack
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

MatHack

Dev by day, Gamer by night

Er zijn 3 van de 7 monthly achievements veranderd naar iets anders, de andere 4 zijn intact gebleven.

There's no place like 127.0.0.1

Weakling schreef op donderdag 05 september 2013 @ 10:35:
[...]

Yep, hier gisteren ook 10 laurels voor mijn montly gekregen. En het reset verhaal is ook wat vaag, want er was bij mij niks gereset. Had nog steeds 3/4 daily, 75% events etc. staan na de update.
In plaats van champions (die ik al compleet had) is het nu veterans
In plaats van group events (die ik al compleet had) is het nu salvaging.
In plaats van crafting weet ik niet meer... (had ik ook nog niet gedaan).

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • xTmPizzaMan
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 23-03-2022
Gisteren was het Scarlet event weer op. Ik had de privilege om niet in een overflow te zitten. Voor dit event had ik even mijn commander tag gedoneerd gezien er amper commanders waren. Grappig om te zien dat niemand geeft om het killen van Scarlet's minions, maar iedereen toch Aetherblades farmt. Je ziet in map chat verschillende mensen klagen over commanders die alleen naar Aetherblades lopen. Toch maar even mijn tag uit gedaan en weer schaamteloos verder gefarmt ;).

Als de makers van Guild Wars 2 als doel hadden om mensen te motiveren dit event te completen is het hun niet gelukt.

No sig!


 • Bouli
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-11-2022

Bouli

9000 rpm

Ik laat meestal weten dat ik de Farm commander ben in de map chat ;) Het interesseert mij ook niet om dat event te completen, vind de drops veels te leuk :)

K20A daily :-)


 • xTmPizzaMan
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 23-03-2022
Goed idee Bouli. Die neem ik mee.

Wat ik nu wel super relaxed vind aan de nieuwe update is dat MF account bound is geworden. Ik swap nu toch makkelijker tussen mij karakters die geen / amper MF gear hadden bij guild events en dungeons. Ik speelde amper andere karakters omdat ik daar nog geen dure MF gear + accesory voor had aangeschaft.

Ik was eerst tegen het hele MF systeem, maar nu ik de voordelen van heb gezien ben ik voor! :)

No sig!


 • Bouli
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-11-2022

Bouli

9000 rpm

xTmPizzaMan schreef op vrijdag 06 september 2013 @ 11:13:
Ik was eerst tegen het hele MF systeem, maar nu ik de voordelen van heb gezien ben ik voor! :)
Idem bij mij :) Account based MF is echt relaxed en de Mastery weapons beginnen nu ook nut te hebben voor mij, ipv dat ik ze verkoop, salvage ik ze nu ;)

K20A daily :-)


 • xTmPizzaMan
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 23-03-2022
Hahaha inderdaad, toch spijtig dat ik die Copper-Fed Salvage-o-Matic kit niet heb gekocht. Nu heb ik standaard 5 Basic salvage kits in mijn inventory en salvage ik alles on the fly tijdens het farmen.....

No sig!

Dat het salvagen van blues en greens nu bijdraagt aan account MF heeft zeker prettige effecten. Ik heb gisteravond meerdere blues en greens voor 3s per stuk kunnen verkopen op de TP. Het goud stroomt nog steeds binnen :)
En het probleem dat ik altijd had met te weinig ruimte in mijn bags tijdens een Fractal run is nu ook over. Ik kan de loot nu verkopen op de TP of even snel salvagen. Mijn guildies zullen ook blij zijn. Krijgen ze niet om de haverklap een mail met 5 items en het verzoek deze weer terug te sturen >:)

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 30-12-2022

ye-roon

knaak

Zo'n mailtje heb ik nog nooit van je gezien Solane....

waarschijnlijk omdat je het niet meer terug krijgt, ma goed ^^ :p

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383

ye-roon schreef op vrijdag 06 september 2013 @ 14:26:
Zo'n mailtje heb ik nog nooit van je gezien Solane....

waarschijnlijk omdat je het niet meer terug krijgt, ma goed ^^ :p
Ik stuur die mailtjes natuurlijk alleen naar mensen die ik vertrouw :)

En de behoefte om ze te sturen was er alleen in fractals. Heb je die eigenlijk wel eens gedaan 8)

 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

xTmPizzaMan schreef op vrijdag 06 september 2013 @ 12:23:
Hahaha inderdaad, toch spijtig dat ik die Copper-Fed Salvage-o-Matic kit niet heb gekocht. Nu heb ik standaard 5 Basic salvage kits in mijn inventory en salvage ik alles on the fly tijdens het farmen.....
Ik ben maar wat blij met de hoos aan Mystic Forge Stones die ik uit de verschillende achievement kistjes heb gekregen. De Mystic Salvage Kits vlogen er met een rotgang doorheen tijdens de invasion events en nu ook weer omdat ik overal de Essence of Luck uit wil halen in plaats van verkopen. Maar het scheelt tenminste weer wat plaatsen in mijn immer te krappe inventory bij de invasion farm.

[Voor 6% gewijzigd door Plekuz op 06-09-2013 14:49]

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • xTmPizzaMan
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 23-03-2022
Tip voor je RoseSolane. Je kan na het verslaan van een boss via de pvp arena uit de fractal stappen om in LA gear te repareren of spullen te verkopen / stashen. Vaak ben je op tijd terug in de fractal en hoeven mensen niet lang op je te wachten. Scheelt weer gedoe met mails. ;)

No sig!


 • Hu9o
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 30-01 08:36

Hu9o

Schokkend

oh een nieuw topic.

wat is er anders op een roleplay server tov een gewone?

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Vertel Microsoft over dit probleem <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Hu9o schreef op zondag 08 september 2013 @ 10:59:


wat is er anders op een roleplay server tov een gewone?
Niks. Er zijn geen officiële RP-servers. Wel officieuze en dat zijn gewoon de servers waar mensen zich verzamelen die willen role playen.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Hu9o
 • Registratie: Mei 2001
 • Laatst online: 30-01 08:36

Hu9o

Schokkend

laat ik het dan anders vragen. Wat is role playen??
Ik bedoel GW2 is een MMORPG, dus waarom nog specifiek roleplay?

Heb dit ook bij andere mmorpg's gezien.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Vertel Microsoft over dit probleem <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<


 • Nfear
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 19-01 13:08
Dat zijn spelers die zich volop in hun character inleven. Ze bedenken een achtergrondverhaal en gedragen zich op een manier dat bij hun character past. Soort acteren dus.
Bij officiële servers word dan meestal ook verwacht dat jij dan ook mee doet. Op Piken Square is dat niet het geval omdat het geen officiële is.

Op dit moment is overigens wel een leuke patch. SAB is terug en even geen Living Story.

Wel jammer dat ze SAB nu ook al met hun nieuwe F2P aanpak moeten besmetten.
Die Tribulation mode is puur trial en error, dus niet skill based en dan duwen ze een infinite coint in the gem-store. Jammer.

Maar buiten dat is SAB wel nog altijd erg leuk en World 2 is ook erg uitdagend.

[Voor 56% gewijzigd door Devata op 09-09-2013 00:17]

Devata schreef op maandag 09 september 2013 @ 00:14:
Wel jammer dat ze SAB nu ook al met hun nieuwe F2P aanpak moeten besmetten.
Die Tribulation mode is puur trial en error, dus niet skill based en dan duwen ze een infinite coint in the gem-store. Jammer.
Ik heb een infinite coin gekocht. Niet omdat ik Tribulation Mode speel (ik ben wel gek, maar niet geschift! Een van mijn guildies speelt dat veel omdat hij dat leuk vindt en er goed in is. Hij loopt soms ook te vloeken erop, dus ik laat het maar even liggen :P) Ook niet omdat ik geen levels meer heb. Ik heb nu nog 30+ coins liggen, en nog 6 characters met 99 levens. Maar gewoon omdat ik SAB gewoon fantastisch vind en op deze manier kan ik er mijn goedkeuring over uitspreken.

Gisteren toch maar even naar wereld twee gegaan, nadat een guildie mij zei dat er een purse upgrade was. Aangezien ik uit wereld 1 zone 1 en 2 meer dan 500 baubles haal, is dat ding wel handig.

En die laatste patch heeft wereld 2 wel iets leuker gemaakt. Als je nu in de stroomversnelling komt, is het alleen nog maar vervelend, maar heb je tenminste nog een kans om eruit te komen...

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • Bouli
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-11-2022

Bouli

9000 rpm

SAB vind ik echt helemaal niks aan, ben er best goed in (heb het al gespeeld) Maar het trekt mij totaal niet.

Ik vind dat ik nu nou wel inmiddels eens een precursor moet krijgen overigens :p

K20A daily :-)

Tribulation mode is trial en error. Dat is de bedoeling. Het is een spelmodus die normaal gesproken niet thuishoort in een MMORPG. Maar het is hier een extraatje bovenop SAB. Normal mode SAB zou wel te doen moeten zijn zonder dat je een Infinite Coin nodig hebt. Voor world 1 heb je die ook niet nodig (in normal mode) en hopelijk na de patch ook niet voor world 2. Ik loop al te vloeken in wereld 1 in baby-modus, dus over wereld 2 kan ik geen oordeel geven :)
RoseSolane schreef op maandag 09 september 2013 @ 10:52:
Tribulation mode is trial en error. Dat is de bedoeling. Het is een spelmodus die normaal gesproken niet thuishoort in een MMORPG. Maar het is hier een extraatje bovenop SAB. Normal mode SAB zou wel te doen moeten zijn zonder dat je een Infinite Coin nodig hebt. Voor world 1 heb je die ook niet nodig (in normal mode) en hopelijk na de patch ook niet voor world 2. Ik loop al te vloeken in wereld 1 in baby-modus, dus over wereld 2 kan ik geen oordeel geven :)
Wereld 1, zone 3 en dan die pad... Daar loop ik altijd op te vloeken en doe ik dus liever niet. Wat ik tot nu toe van wereld 2 gezien heb, is dat er meer puzzels in zitten. Maar ik heb er alleen nog in infantile mode in gezeten, en dan kun je de meeste puzzels overslaan :D

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.

Wailing_Banshee schreef op maandag 09 september 2013 @ 11:23:
[...]

Wereld 1, zone 3 en dan die pad... Daar loop ik altijd op te vloeken en doe ik dus liever niet. Wat ik tot nu toe van wereld 2 gezien heb, is dat er meer puzzels in zitten. Maar ik heb er alleen nog in infantile mode in gezeten, en dan kun je de meeste puzzels overslaan :D
Inderdaad, die pad :( Na heel wat gevloek op TS kregen twee guildies medelijden met me en hebben ze me geholpen dat beest te verslaan in infantile mode.

Misschien ga ik wereld 2 ook in infantile mode nog verkennen. Maar die mode helpt alleen bij de jumping naar het volgende checkpoint en dat is voor mij meestal niet het probleem. Ik heb dan ook de meeste achievements voor wereld 1 al gehaald. Alleen in zone 2 en zone 3 zijn er een hidden rooms die ik niet kan bereiken. De laatste hidden room in zone 2 lukt me niet. En de hidden shop met Moto’s Breath in zone 3 is ook te lastig.
RoseSolane schreef op maandag 09 september 2013 @ 12:03:
[...]

Inderdaad, die pad :( Na heel wat gevloek op TS kregen twee guildies medelijden met me en hebben ze me geholpen dat beest te verslaan in infantile mode.

Misschien ga ik wereld 2 ook in infantile mode nog verkennen. Maar die mode helpt alleen bij de jumping naar het volgende checkpoint en dat is voor mij meestal niet het probleem. Ik heb dan ook de meeste achievements voor wereld 1 al gehaald. Alleen in zone 2 en zone 3 zijn er een hidden rooms die ik niet kan bereiken. De laatste hidden room in zone 2 lukt me niet. En de hidden shop met Moto’s Breath in zone 3 is ook te lastig.
Als je voor de baubles en secrets gaat is infantile erg handig. En die twee hidden shops zijn erg irritant... Voor zone 2 moet je om het hoekje kunnen springen (en dan niet doorschieten!). Maar die in zone 3 is wel iets simpeler geworden. Eerst had je nog geen vaste platformen in die boomstam (met al die stools) dus als je mis spring zat je 100% zeker weer beneden en kon je weer opnieuw beginnen...

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

SAB, wat ik superirritant vind tot nu toe (ik speel het niet veel) zijn de onzichtbare "laser muren" waar je dan meteen dood bent in plaats van een hartje te verliezen. Beter opletten en niet zo rushen helpt, maar ze vallen bijna niet op (in die "oosterse" wereld).

Dagboekje: gister in een balorige bui een hoop gold gespendeerd om MF op 100% te krijgen. Nu heb ik tenminste in plaats van 1 op 1.000.000.000 een kans van 2 op 1.000.000.000 op een exotic drop, hoera! :')

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."

Wailing_Banshee schreef op maandag 09 september 2013 @ 12:47:
[...]


Als je voor de baubles en secrets gaat is infantile erg handig. En die twee hidden shops zijn erg irritant... Voor zone 2 moet je om het hoekje kunnen springen (en dan niet doorschieten!). Maar die in zone 3 is wel iets simpeler geworden. Eerst had je nog geen vaste platformen in die boomstam (met al die stools) dus als je mis spring zat je 100% zeker weer beneden en kon je weer opnieuw beginnen...
Ik wil eerst de secrets hebben voordat ik de rest van de achievements ga doen. Want dat zijn toch vooral farm achievements en die vind ik wat minder interessant. Die ga ik alleen halen als ik de meta achievement kan halen.

Bij de ontbrekende hidden room voor zone 2 heb ik al eerder een probleem. Die drop in dat gat en dan op de wortel landen lukt nog net, maar de sprong naar de volgende wortel lukt niet. En aangezien je meteen dood bent als je in het zwarte water valt levert dit teveel frustratie op.

Die in zone 3 zou te doen moeten zijn, maar ik moet eerst bij die jumping platforms komen. En de enige weg die ik daarvoor ken gaat via groen water, een krokodil, een paar bladeren en een paar wortels. De paar keer dat ik zover kwam was ik al zo gefrustreerd dat de sprongen niet meer lukten. Dit heb ik na 20 keer dus maar opgegeven. Deze hidden room wil ik eigenlijk wel halen, omdat het me twee achievements zou opleveren.
Ik vind SAB helemaal geweldig en kan er voorlopig geen genoeg van krijgen. Zeker nu die geisers in de piranha bend zijn gefixt (die hadden een knockback die vaak triggerde als de geiser netjes up was en je er dus gewoon op had moeten kunnen springen) is het erg leuk spelen. World 2 is wel een flinke factor moeilijker dan world 1 en veeeel langer. Sommige achievements (bv alle baubles van iedere zone) ga ik echt niet halen zonder guide, zoiets vind ik never allemaal. Maar voorlopig probeer ik wel zoveel mogelijk zelf te vinden. Aan tribulation mode heb ik me nog niet gewaagd maar dat zit nog wel in de planning.
Voor degenen die King Toad moeilijk vinden, ik ben benieuwd waar het op misgaat? Deze boss wordt echt easy mode als je een catapult hebt, dan blijf je gewoon op 1 van de stenen staan tenzij je een crystal fragment moet ophalen. De 3 plons-attacks heb je dan geen last van. Wil je (of moet je) melee-en dan moet je wel de plonsjes ontwijken maar je kunt aan de emote voor die attack precies zien welke van de 3 attacks hij doet. Kijkt hij eerst links, dan plonst hij links, vice versa, en kijkt hij naar beneden, dan doet hij de middelste (dubbele ring). Kijkt hij beurtelings links en rechts, dan staat hij op het punt de bek te openen zodat je er een shard in moet knikkeren om hem vulnerable te maken. Daarna kun je hem meppen. De rest van de tijd doe je niks! Heb je die emotes eenmaal door, dan kan er niet veel mis meer gaan, behalve als je alleen maar tab-to-target weet te gebruiken want dan target je vaak toads op de achtergrond. Niet doen dus.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

SnoeiKoei schreef op maandag 09 september 2013 @ 13:38:
Voor degenen die King Toad moeilijk vinden, ik ben benieuwd waar het op misgaat? Deze boss wordt echt easy mode als je een catapult hebt, dan blijf je gewoon op 1 van de stenen staan tenzij je een crystal fragment moet ophalen. De 3 plons-attacks heb je dan geen last van. Wil je (of moet je) melee-en dan moet je wel de plonsjes ontwijken maar je kunt aan de emote voor die attack precies zien welke van de 3 attacks hij doet. Kijkt hij eerst links, dan plonst hij links, vice versa, en kijkt hij naar beneden, dan doet hij de middelste (dubbele ring). Kijkt hij beurtelings links en rechts, dan staat hij op het punt de bek te openen zodat je er een shard in moet knikkeren om hem vulnerable te maken. Daarna kun je hem meppen. De rest van de tijd doe je niks! Heb je die emotes eenmaal door, dan kan er niet veel mis meer gaan, behalve als je alleen maar tab-to-target weet te gebruiken want dan target je vaak toads op de achtergrond. Niet doen dus.
Tab-to-target, daar ging het voor mij misschien wel mis! Ik begreep al niet waarom ik in mijn solo-run die shard maar niet in zijn bek kon krijgen en dat dat met Evo en Mys Tara wel lukte. Misschien raakte ik wel elke keer een toad op de achtergrond, maar raakte zij hem wel :)
De rest was geen probleem. Ik heb geen katapult, niet genoeg baubles :+ , dus ik melee hem. En ik doe infantile mode, dus ik kan veilig op de regenboogjes staan om zijn plons-attacks te ontwijken. En die emotes had ik ook door, dus ik wist wanneer ik even naar voren moest springen om een shard te krijgen.

 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 30-12-2022

ye-roon

knaak

Weakling schreef op maandag 09 september 2013 @ 13:02:
SAB, wat ik superirritant vind tot nu toe (ik speel het niet veel) zijn de onzichtbare "laser muren" waar je dan meteen dood bent in plaats van een hartje te verliezen. Beter opletten en niet zo rushen helpt, maar ze vallen bijna niet op (in die "oosterse" wereld).

Dagboekje: gister in een balorige bui een hoop gold gespendeerd om MF op 100% te krijgen. Nu heb ik tenminste in plaats van 1 op 1.000.000.000 een kans van 2 op 1.000.000.000 op een exotic drop, hoera! :')
Door gewoon een hoop blues en greens te kopen voor weinig? Of gewoon je crafting gelevelt? :p

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383

Weakling schreef op maandag 09 september 2013 @ 13:02:
SAB, wat ik superirritant vind tot nu toe (ik speel het niet veel) zijn de onzichtbare "laser muren" waar je dan meteen dood bent in plaats van een hartje te verliezen. Beter opletten en niet zo rushen helpt, maar ze vallen bijna niet op (in die "oosterse" wereld).

Dagboekje: gister in een balorige bui een hoop gold gespendeerd om MF op 100% te krijgen. Nu heb ik tenminste in plaats van 1 op 1.000.000.000 een kans van 2 op 1.000.000.000 op een exotic drop, hoera! :')
Nou nog ff doorzetten naar de cap he, 300% :+ :D

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

ye-roon schreef op maandag 09 september 2013 @ 14:19:
Door gewoon een hoop blues en greens te kopen voor weinig? Of gewoon je crafting gelevelt? :p
Greens kopen op TP. Ik zat al op 50% door alle invasion spulletjes en zo, maar van 50 naar 100% heeft me toch nog bijna 150g gekost. Achteraf gezien had het voordeliger gekund door zelf te craften en salvagen of nog behoudender te kopen op TP, maar ach, de verkoop van al mijn mats een paar dagen geleden had me bijna 400g opgeleverd, dus het deed niet zo heel veel pijn.
SnoeiKoei schreef op maandag 09 september 2013 @ 14:52:
Nou nog ff doorzetten naar de cap he, 300% :+ :D
Ghehe, als ik zie hoe de kosten oplopen, dan ben ik waarschijnlijk een keer of twintig zoveel kwijt om aan de 300% te geraken.

Edit: mozeskriebel. Ik kijk net even op de wiki voor luck
http://wiki.guildwars2.com/wiki/Luck
Ik zit nu dus op zo'n 122.000 luck en om naar 200% te komen moet je al naar 1.373.000 luck, da's ruim 10x zoveel. Amai!

[Voor 11% gewijzigd door Plekuz op 09-09-2013 16:25]

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."

RoseSolane schreef op maandag 09 september 2013 @ 13:31:
[...]

Ik wil eerst de secrets hebben voordat ik de rest van de achievements ga doen. Want dat zijn toch vooral farm achievements en die vind ik wat minder interessant. Die ga ik alleen halen als ik de meta achievement kan halen.
Baubles en secrets moet je wel bijna samen halen. Aangezien de meeste secrets ook baubles hebben. En daar hoef je echt niet voor te farmen. SAB kent geen farm achievements... Alles is "doe x 1 keer".

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • afraca
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 27-12-2022

afraca

Open Source!

Niet helemaal. Ik moet nog wat wereld 1 achievements en 1 daarvan is toch echt "graaf 40x".

Al mensen hier die ascended wapens hebben? Of in ieder geval crafting op 500? Ikzelf zit nu op 457. Heeft voor mij nog geen zin om nu al naar 500 te gaan, krijg m'n dragonite ore niet rap binnen en dus heeft het nog niet veel zin om daar veel geld aan uit te geven

Trouwens, gisteren een guildie die een ascended wapen uit een wvw rank chest kreeg, dus dat is ook nog altijd een optie ;)

IMDB vote history | Next-gen OS, audio en video player, search engine en Movie DB


 • Anoniem: 93248
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Ik heb GW1 behoorlijk grijs gespeeld maar me eigenlijk nog nooit aan GW2 gewaagd. (1x een uurtje op het account van een maat)

Is GW2 een jaar na dato een succes te noemen? Ik heb het idee dat het achteraf behoorlijk tegen is gevallen bij veel mensen. (ken ook niemand die het nog speelt) Anyway, is het de moeite waard om nog aan te beginnen?
afraca schreef op woensdag 11 september 2013 @ 09:53:
Niet helemaal. Ik moet nog wat wereld 1 achievements en 1 daarvan is toch echt "graaf 40x".
Is het zelfs niet 100 keer graven. Dat valt bij mij wel onder de farming achievements.
Anoniem: 93248 schreef op woensdag 11 september 2013 @ 10:46:
Ik heb GW1 behoorlijk grijs gespeeld maar me eigenlijk nog nooit aan GW2 gewaagd. (1x een uurtje op het account van een maat)

Is GW2 een jaar na dato een succes te noemen? Ik heb het idee dat het achteraf behoorlijk tegen is gevallen bij veel mensen. (ken ook niemand die het nog speelt) Anyway, is het de moeite waard om nog aan te beginnen?
Hangt van je definitie van succes af. En wat je verwachting is.

Zonder ooit GW1 gespeeld te hebben kan ik zeggen dat GW2 een (totaal) ander spel is. Ik lees regelmatig dat GW1 veteranen teleurgesteld zijn in GW2 omdat het niet een vervolg is. Qua manier van spelen dan. Het speelt wel in dezelfde wereld en de lore van GW1 komt terug in GW2..

Wat verwacht je zelf van GW2? PvE? Dat zit wel goed. PvP? Daar is niet iedereen tevreden over. Het gevoel van velen is dat daar wel meer aandacht aan besteed moet worden. ArenaNet doet wel wat, maar zou misschien wel meer moeten doen. Over WvW (World versus World) zijn de meningen verdeeld. En dat gevoel zal ook wel afhangen van de server waar je op speelt. Als WvW je interesseert is even rondkijken voor de juiste server wel een goed idee.

GW2 heeft mij meer plezier per bestede euro geboden dan welk ander spel dan ook. En ik speel al heel lang spellen. Dus de investering was het voor mij zeker waard.

 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

Anoniem: 93248 schreef op woensdag 11 september 2013 @ 10:46:
Ik heb GW1 behoorlijk grijs gespeeld maar me eigenlijk nog nooit aan GW2 gewaagd. (1x een uurtje op het account van een maat)

Is GW2 een jaar na dato een succes te noemen? Ik heb het idee dat het achteraf behoorlijk tegen is gevallen bij veel mensen. (ken ook niemand die het nog speelt) Anyway, is het de moeite waard om nog aan te beginnen?
Zoals RoseSolane al zegt, het hangt er vanaf wat je verwacht. Ik heb wel GW1 gespeeld en voor mij als PvE speler is GW2 in totaal absoluut een vooruitgang. Ja er zijn kleine minpuntjes, zoals het wat minder kunnen tweaken van je karakter en de naar mijn gevoel vereenvoudigde combat, maar daar staan enorm veel pluspunten tegenover. Craften, trading post, echte mmo, jumping puzzles, guild events, living world, etc. etc. Zou zelf echt niet meer terug willen, maar dat kan voor jezelf anders zijn.
RoseSolane schreef op woensdag 11 september 2013 @ 11:49:
GW2 heeft mij meer plezier per bestede euro geboden dan welk ander spel dan ook. En ik speel al heel lang spellen. Dus de investering was het voor mij zeker waard.
Ik had na de initiele aanschaf er geen geld meer aan uitgegeven. Om het 1 jarige bestaan te vieren en als blijk van waardering voor wat Anet neer heeft weten te zetten laatst voor 50 euro gems gekocht.

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."

RoseSolane schreef op woensdag 11 september 2013 @ 11:49:
[...]

Is het zelfs niet 100 keer graven. Dat valt bij mij wel onder de farming achievements.
Definieer farmen. Je gaat van zone 1 naar zone 3. Gedurende die tijd moet je 100 keer graven. Je hoeft hiervoor niet continue het gehele proces opnieuw te beginnen. Je hoeft niet eens op 1 plek continue stil te staan. En je kunt het overal in SAB doen.


Gisteren de eerste twee zones van wereld twee in normal doorlopen. Wilde een bepaalde digzone zoeken in zone 1, en toen ik daar eenmaal was, besloot ik maar door te gaan. Zone 2 is een stuk korter, als je de Eagle gebruikt :P

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.

Wailing_Banshee schreef op donderdag 12 september 2013 @ 07:45:
[...]


Definieer farmen. Je gaat van zone 1 naar zone 3. Gedurende die tijd moet je 100 keer graven. Je hoeft hiervoor niet continue het gehele proces opnieuw te beginnen. Je hoeft niet eens op 1 plek continue stil te staan. En je kunt het overal in SAB doen.
Je kunt dat 100 keer graven doen tijdens één run door wereld 1? Of moet je vaker door wereld 1 om dat graven te kunnen doen?
RoseSolane schreef op donderdag 12 september 2013 @ 11:59:
[...]

Je kunt dat 100 keer graven doen tijdens één run door wereld 1? Of moet je vaker door wereld 1 om dat graven te kunnen doen?
Kan in 1 run (maar het loont om herhaaldelijk de goede dig spots te bezoeken, kun je meteen de all-bauble achievements doen en alle upgrades kopen)

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

Het graven is gewoon je schop gebruiken, dus je hoeft hem niet alleen op de "dig spots" te gebruiken. Alleen geven die dig-spots een gegarandeerde kist, terwijl je met gewoon graven niets, een konijn of een bauble krijgt.

En de dig-spots hebben geen invloed op de all-bauble achievement.

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.

Wailing_Banshee schreef op donderdag 12 september 2013 @ 13:58:
Het graven is gewoon je schop gebruiken, dus je hoeft hem niet alleen op de "dig spots" te gebruiken. Alleen geven die dig-spots een gegarandeerde kist, terwijl je met gewoon graven niets, een konijn of een bauble krijgt.

En de dig-spots hebben geen invloed op de all-bauble achievement.
Ok, als ik gewoon 100 keer een schop in de grond moet zetten dan is het te overzien.

Dulfy zegt over de collect baubles achievements:
Only baubles in the “open” world and in chests count – those dropped by enemies or found by smash things in shop/dug up do not.
En met "open" bedoeld ze blijkbaar niet de dig spots, want die bezoekt ze niet in de gedetailleerde guide.

Bovenstaande doet niets af aan mijn voornemen om eerst de secrets achievements te halen, voordat ik tijd ga stoppen in het verzamelen van alle baubles en het 100 keer graven van een gat.

 • Anoniem: 93248
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
RoseSolane schreef op woensdag 11 september 2013 @ 11:49:
Wat verwacht je zelf van GW2? PvE? Dat zit wel goed. PvP? Daar is niet iedereen tevreden over. Het gevoel van velen is dat daar wel meer aandacht aan besteed moet worden.
Ik zou het inderdaad voornamelijk voor de PvP gaan spelen, ik ga me nog even verder verdiepen in reviews en forums :)
RoseSolane schreef op donderdag 12 september 2013 @ 14:21:
[...]

Ok, als ik gewoon 100 keer een schop in de grond moet zetten dan is het te overzien.

Dulfy zegt over de collect baubles achievements:
Only baubles in the “open” world and in chests count – those dropped by enemies or found by smash things in shop/dug up do not.
En met "open" bedoeld ze blijkbaar niet de dig spots, want die bezoekt ze niet in de gedetailleerde guide.

Bovenstaande doet niets af aan mijn voornemen om eerst de secrets achievements te halen, voordat ik tijd ga stoppen in het verzamelen van alle baubles en het 100 keer graven van een gat.
En toch is het verstandiger om all-baubles en secrets tegelijkertijd te doen. Vooral omdat de meeste secrets ook bezocht moeten worden voor de all-baubles...

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.

Wailing_Banshee schreef op donderdag 12 september 2013 @ 16:16:
[...]


En toch is het verstandiger om all-baubles en secrets tegelijkertijd te doen. Vooral omdat de meeste secrets ook bezocht moeten worden voor de all-baubles...
En sommige van die secrets zijn echt lastig te bereiken, dat wil je geen tweede keer doen.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

Wailing_Banshee schreef op donderdag 12 september 2013 @ 16:16:
[...]


En toch is het verstandiger om all-baubles en secrets tegelijkertijd te doen. Vooral omdat de meeste secrets ook bezocht moeten worden voor de all-baubles...
SnoeiKoei schreef op donderdag 12 september 2013 @ 16:59:
[...]


En sommige van die secrets zijn echt lastig te bereiken, dat wil je geen tweede keer doen.
Ja, maar....
RoseSolane schreef op maandag 09 september 2013 @ 12:03:
[...]
Alleen in zone 2 en zone 3 zijn er een hidden rooms die ik niet kan bereiken. De laatste hidden room in zone 2 lukt me niet. En de hidden shop met Moto’s Breath in zone 3 is ook te lastig.
RoseSolane schreef op maandag 09 september 2013 @ 13:31:
[...]
Ik wil eerst de secrets hebben voordat ik de rest van de achievements ga doen. Want dat zijn toch vooral farm achievements en die vind ik wat minder interessant. Die ga ik alleen halen als ik de meta achievement kan halen.
Ik moet dus nog één room in zone 2 en één in zone 3 voor de secret achievements. En ik beloof jullie dat als ik één van die kamers heb bereikt dat ik meteen de bauble meeneem en de rest van de all-bauble doe.

/einde dreinmode.

Zullen we er nu over stoppen :) Ik besteed in dit topic veel te veel tijd aan iets wat ik maar matig interessant vind.
Haha prima, ik vind het alleen lullig voor je als je straks alle secrets met pijn en moeite hebt weten te bereiken en er dan later achter komt dat je terug moet omdat “alle baubles van de zone” in 1 run moet (secrets kun je spreiden over zoveel runs je maar wil).

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Ofthewell
 • Registratie: December 2009
 • Laatst online: 31-10-2022
afraca schreef op woensdag 11 september 2013 @ 09:53:
Niet helemaal. Ik moet nog wat wereld 1 achievements en 1 daarvan is toch echt "graaf 40x".

Al mensen hier die ascended wapens hebben? Of in ieder geval crafting op 500? Ikzelf zit nu op 457. Heeft voor mij nog geen zin om nu al naar 500 te gaan, krijg m'n dragonite ore niet rap binnen en dus heeft het nog niet veel zin om daar veel geld aan uit te geven

Trouwens, gisteren een guildie die een ascended wapen uit een wvw rank chest kreeg, dus dat is ook nog altijd een optie ;)
Ik heb alle materialen behalve de vision crystal klaar voor mijn ascended pistil. Alleen nog wat dragonite ore en dat ben ik er.

Xbox Live: Ofthewell NL

SnoeiKoei schreef op vrijdag 13 september 2013 @ 10:22:
Haha prima, ik vind het alleen lullig voor je als je straks alle secrets met pijn en moeite hebt weten te bereiken en er dan later achter komt dat je terug moet omdat “alle baubles van de zone” in 1 run moet (secrets kun je spreiden over zoveel runs je maar wil).
Laatste secret room met veel pijn en moeite gehaald. Meteen begonnen om alle andere baubles te verzamelen. Ben ik halverwege, poef, gekickt uit de game :( Kan dus opnieuw beginnen, maar niet meteen. Want daar heb ik even geen zin in. Stomme game.

 • ninc
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 24-01 21:36
Ik heb de laatste tijd veel last van disconnects of gewoon crashes, waarbij GW2 niet meer reageert. Had ik laatst weer eens de moed bijeen geschraapt om mijn story quest eens verder te spelen (Forging the pact, superlang en supersaai) ben ik bij de eindbaas, krijg ik een freeze en bam: ik kan weer helemaal opnieuw beginnen.

Sinds de laatste paar patches heb ik er meer last van gekregen. Zal wel iets met de culling in pve te maken hebben waarschijnlijk.

 • jvdw89
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 07-10-2022
Blijft SAB eigenlijk of komt het later weer terug? Heb in deze 2 weken alleen world 1 in normal mode gecomplete.

Verder heb ik mijn gw1 account gelinked en daardoor kreeg ik van de week mijn 5k chest, eindelijk 1 die echt de moeite waard was. Ben nu vooral AP aan het behalen, zit momenteel rond de 5200 en kijk alweer uit naar dinsdag voor de LS update. Fijn dat we nu niet meer via een externe site parties moeten vormen. Ben benieuwd hoe dat gaat werken..

 • SCARfaceE
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 30-01 15:48
Als het goed is blijft SAB nog 2 extra weken na de patch.

PSN ID: Beest41


Anoniem: 369960

Klopt het dat je niet direct kunt traden met iemand, maar dat dat alleen via email kan, of heb ik iets gemist?
Anoniem: 369960 schreef op maandag 16 september 2013 @ 08:41:
Klopt het dat je niet direct kunt traden met iemand, maar dat dat alleen via email kan, of heb ik iets gemist?
Klopt. Alles loopt via de Trading Post. Of je moet de persoon goed genoeg vertrouwen als je het per email doet.

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • tntkiller
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 30-12-2022
Uitbreiding Guild Wars 2 nu beschikbaar

Vanaf vandaag is de uitbreiding Tequatl Rising beschikbaar voor Guild Wars 2. De uitbreiding biedt nieuwe content en features. Verder staan er nog enkele nieuwe features in de planning voor de nabije toekomst.

In de update Tequatl Rising moeten spelers het opnemen tegen Tequatl the Sunless, een grote draak. Het beest is ontzagwekkender dan ooit tevoren en heeft een hoop nieuwe aanvallen en dodelijke trucs om de spelers het leven zuur te maken. Het gevecht zal groots zijn en je zult alle hulp nodig hebben die je maar kunt krijgen.

Door samen te werken en oorlog te voeren tegen Tequatl the Sunless kunnen spelers een nieuw, geanimeerd, back item verdienen - Wings of the Sunless. Hiermee geef je je character zijn eigen drakenvleugels.

Tequatl Rising brengt ook vijf nieuwe Ruins of Power voor World vs. World. Ieder grensgebiedkaart in WvW is opnieuw ontworpen. Verder heeft WvW er ook een extra ability bij: Flame Ram Mastery, waarmee je poorten kunt slopen en dingen in de fik steekt.

Ook zijn alle bosses in de spelwereld aangepast, zodat ze nog uitdagender en leuker zijn om te verslaan.

Binnenkort zal er ook een 'Looking for Group'-tool aan Guild Wars 2 worden toegevoegd. Hiermee kun je snel een party vinden om samen de wereld onveilig te maken.
ben benieuwd :D

Iseci


 • Grim
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 29-01 13:30
Uitbreiding? Het is gewoon een patch met content release die er elke 2 weken is...

Steam: Grim


 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

Wat een lol met die nieuwe Tea Kettle zoals ie steevast op onze server genoemd wordt (Tequatl). Veel verder dan 10 tot 15% van zijn health afsnoepen is nog niet gelukt in die keren dat ik het heb mogen meemaken.

Als ik hoor dat op de enige server waar het wel gelukt is het nodig was om 100 man via TS te coordineren en heel precies de taken te verdelen, dan geloof ik niet dat Teq nog heel vaak, if ever, op onze server verslagen zal gaan worden. Aan de andere kant: het zal uiteindelijk ook maar een kunstje leren zijn, waarna het zonder al te veel geregel ook wel moet gaan lukken hoop ik.

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."


 • MonkeySandwich
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 16:08
Mensen moeten vooral leren de turrets juist te gebruiken en te verdedigen. Zonder de turrets ga je het niet redden. Alle 5 de skills zijn keihard nodig!
#1, your standard turret attack. Use ONLY in the sixty-second stun period that tequatl goes into after getting fired at with the megalazer. When he is stunned, you are doing almost 10k damage every two seconds, otherwise it’s not worth it. (Keep an eye on your clenses during this period.)
#2, the debuff. Very important. Always keep on a cooldown just to be safe. When Blackgate managed to beat him we did lose a turret or two that made the wall go up very early. We recovered immediately, but I don’t recommend it.
#3, Cleanse. CLEANSE CLEANSE CLEANSE. Very important. Target the green cloudy stuff. That cloudy stuff can wipe your raid in the right place in four seconds. (Also, raids, please be sure you are close enough to both the east AND west turrets, half the time the west turrets cannot reach you with cleanse and buffs if you are too far on Tequatl’s right).

#4, Damage buff. Important, try and use this buff and target large numbers of grouped dps.
#5, Protection buff. Essentially the same as #4. Target large groups as often as the skill lets you.
MonkeySandwich schreef op woensdag 18 september 2013 @ 14:58:
Mensen moeten vooral leren de turrets juist te gebruiken en te verdedigen. Zonder de turrets ga je het niet redden. Alle 5 de skills zijn keihard nodig!

[...]
Handig is dat ja, er zijn... wat, 6? turrets... Er zijn al diverse servers waar zogenaamde Turret Trolls zijn gemeld, mensen die wel een turret bezetten maar er niks mee doen. 1 of 2 van zulke lui en je bent bij voorbaat kansloos om het event te halen. Worden er mooi 150 mensen genaaid.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Plekuz
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 05-12-2022

Plekuz

available in strong mint

SnoeiKoei schreef op woensdag 18 september 2013 @ 16:15:
Handig is dat ja, er zijn... wat, 6? turrets... Er zijn al diverse servers waar zogenaamde Turret Trolls zijn gemeld, mensen die wel een turret bezetten maar er niks mee doen. 1 of 2 van zulke lui en je bent bij voorbaat kansloos om het event te halen. Worden er mooi 150 mensen genaaid.
Da's inderdaad wel het grootste probleem van dit event, dat je uiteindelijk afhankelijk bent van 6 spelers die weten wat ze moeten doen en wanneer. Kan me in ieder geval goed voorstellen dat een hoop spelers Teq uiteindelijk links zullen laten liggen als het steeds gedoe oplevert met die zes turrets.

Gisteren was het bij ons op de server in ieder geval nog steeds een ongeorganiseerd zooitje die niet verder kwam dan ongeveer 10% van de health af. Terwijl er toch al genoeg info te vinden is over hoe je Teq hoort aan te pakken.

"There he goes. One of God's own prototypes. Some kind of high powered mutant never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die."

Weakling schreef op donderdag 19 september 2013 @ 09:37:
[...]

Da's inderdaad wel het grootste probleem van dit event, dat je uiteindelijk afhankelijk bent van 6 spelers die weten wat ze moeten doen en wanneer. Kan me in ieder geval goed voorstellen dat een hoop spelers Teq uiteindelijk links zullen laten liggen als het steeds gedoe oplevert met die zes turrets.

Gisteren was het bij ons op de server in ieder geval nog steeds een ongeorganiseerd zooitje die niet verder kwam dan ongeveer 10% van de health af. Terwijl er toch al genoeg info te vinden is over hoe je Teq hoort aan te pakken.
Gistermiddag één keer Tequatl gedaan, op een overflow server. Dinsdagavond twee keer, ook op overflow servers. Een nog groter ongeorganiseerd zooitje, wij kregen niet eens 5% van zijn health eraf. Gisteravond rond 8 uur hoorde ik op TS dat onze server in eerder geval de eerste 25% van zijn health eraf had gekregen en dus een reward kreeg. Men was nog niet erg te spreken over wat erin zat.

Voorlopig is de tijd/reward verhouding erg slecht. Dat zou samen met het probleem van de 6 turrets wel eens kunnen betekenen dat dit event niet erg populair zal blijven/worden. Ik wil zelf tenminste eens een eerste fase afronden (dus 25% van zijn health eraf). Of ik daarna erg veel interesse in dit event ga hebben vraag ik me wel af.

Misschien moeten we het eens met de guild proberen. Als guild event kan het best leuk zijn. Gisteravond nog een goede ervaring gehad met een guild challenge. We hebben Blightwater Shatterstrike (use Charrzookas to destroy 5 crystal nodes before any of them regenerate) gedaan. Ondanks de zeer negatieve houding aan het begin (we zijn met te weinig, dit gaat nooit lukken, niet genoeg mensen op TS) is het wel gelukt. En dat geeft een goed gevoel :)
En ik heb wel even zachtjes gegniffeld dat we het hebben gehaald omdat we eindelijk wilden luisteren naar het advies van een Frans jochie >:) Die al heel lang lid is van onze guild (misschien zelfs wel langer dan ik), een erg goede speler is, maar niet altijd voor vol wordt aangezien.

 • xTmPizzaMan
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 23-03-2022
Om het als guild event te doen leek het mij sowieso een goed idee. Ik was van plan om enkele Nederlandse gildes op Far Shiverpeaks te vragen mee te doen. Zo krijg je misschien wel een zerg van 140 man op Tequatl :)

No sig!


 • jvdw89
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 07-10-2022
Ik zit zelf in PeP en denk dat daar wel genoeg animo voor is iig. Ben tot op heden nog niet verder gekomen dan 80% van zn hp. Wel heb ik verder alle achievements van de LS en de dingen naast het killen van Teq.

Vind de gedachte erachter dat servers moeten samenwerken goed, maar het pakt in de praktijk helaas altijd anders uit!
Probleem is dat je een uur van tevoren naar Sparkfly moet gaan om te voorkomen dat het grootste deel van je groep op overflows terecht komt enzo. Moeilijk coordineren zo.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

SnoeiKoei schreef op donderdag 19 september 2013 @ 16:10:
Probleem is dat je een uur van tevoren naar Sparkfly moet gaan om te voorkomen dat het grootste deel van je groep op overflows terecht komt enzo. Moeilijk coordineren zo.
En wederom kan er weer een reactie van mij de prullenbak in, omdat Snoei sneller is :)

Als toevoeging: Misschien is de situatie rond Tequatl op andere servers anders, maar op Piken Square kom ik alleen maar in de overflow terecht als ik naar Sparkfly Fen ga. Ook als het event nog niet bezig is.

 • jvdw89
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 07-10-2022
net met een georganiseerd team gerpobeerd. 3 duidelijke commanders, 6 spelers aan de turrets die wisten wat ze moesten doen en een zerk van 100+ man, maar alsnog niet verder gekomen dan 50% op FS :(

 • roeltjow
 • Registratie: Oktober 2011
 • Laatst online: 15-12-2022
jvdw89 schreef op donderdag 19 september 2013 @ 17:38:
net met een georganiseerd team gerpobeerd. 3 duidelijke commanders, 6 spelers aan de turrets die wisten wat ze moesten doen en een zerk van 100+ man, maar alsnog niet verder gekomen dan 50% op FS :(
tjah ik denk dat we hem nooit down krijgen op fs, zeker niet op de overflow.
naar mijn mening is taco veel te sterk, de kills zijn nu alleen weggelegd voor de no-lifers die uren wachten om uit de overflow te komen, voor casuals zoals ik zit het er wss nooit in om hem te killen. beetje jammer
Piken Square heeft hem gisteren tenminste 2x gesloopt, helaas kon ik er beide keren niet bij zijn (1e keer niet online, 2e keer in overflow). De beste poging waar ik bij was hadden we 'm bijna op 50%. Zone campen tot hij spawnt is helaas noodzaak, best balen.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

SnoeiKoei schreef op vrijdag 20 september 2013 @ 09:25:
Piken Square heeft hem gisteren tenminste 2x gesloopt, helaas kon ik er beide keren niet bij zijn (1e keer niet online, 2e keer in overflow). De beste poging waar ik bij was hadden we 'm bijna op 50%. Zone campen tot hij spawnt is helaas noodzaak, best balen.
En dat zone campen werkt ook nog niet (voor mij). Ik ben gisteravond een paar uur online geweest en kon niet in de main map komen. Ik zat in de overflow tijdens de tweede geslaagde poging op PS en tijdens jouw poging van 50%. Tussen beide pogingen heb ik meerdere malen geprobeerd om met mijn Guardian uit de overflow in de main map te komen, zonder succes. Dat was dus terwijl het event niet actief was. Meteen nadat het event klaar was heb ik zeker 15 minuten achter elkaar in de map gezeten, zonder dat ik de mogelijkheid kreeg om de main map te joinen.

Dus tenzij er ook in een overflow een keer een gecoördineerde poging kom zie ik mijzelf Tequatl niet verslaan. Want ik ga niet voor één event urenlang in een map rondhangen.

 • SCARfaceE
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 30-01 15:48
Op Desolation verslaan we hem nu met regelmaat. Als bijna iedereen op TS zit en je hebt een goede strategie moet het te doen zijn. Afgelopen nacht 2x achterelkaar verslagen (voor en na 2 uur :P). Ik merk dat er veel mensen guesten naar Desolation om hem te verslaan, het grappige is dat er veel mensen vervolgens besluiten om definitief naar Desolation te transferen.

We gingen ook guesten naar een server waar de map leeg was (Ruins of Surmia), hadden we hem daar ook verslagen en op hetzelfde moment had Deso zelf 'm ook verslagen. Beetje jammer dat het allemaal zo met guesten en zo moet, maar het is voorlopig niet anders.

[Voor 26% gewijzigd door SCARfaceE op 20-09-2013 14:39]

PSN ID: Beest41

RoseSolane schreef op vrijdag 20 september 2013 @ 10:46:
[...]

En dat zone campen werkt ook nog niet (voor mij). Ik ben gisteravond een paar uur online geweest en kon niet in de main map komen. Ik zat in de overflow tijdens de tweede geslaagde poging op PS en tijdens jouw poging van 50%. Tussen beide pogingen heb ik meerdere malen geprobeerd om met mijn Guardian uit de overflow in de main map te komen, zonder succes. Dat was dus terwijl het event niet actief was. Meteen nadat het event klaar was heb ik zeker 15 minuten achter elkaar in de map gezeten, zonder dat ik de mogelijkheid kreeg om de main map te joinen.

Dus tenzij er ook in een overflow een keer een gecoördineerde poging kom zie ik mijzelf Tequatl niet verslaan. Want ik ga niet voor één event urenlang in een map rondhangen.
Net na een poging lukt het wel als je bij iemand in de party kunt komen die wel op de main server zit. Party member rightclicken -> join, lukt het niet dan gewoon blijven proberen. En daarna dus campen tot Teq weer spawnt.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

SnoeiKoei schreef op vrijdag 20 september 2013 @ 16:19:
[...]


Net na een poging lukt het wel als je bij iemand in de party kunt komen die wel op de main server zit. Party member rightclicken -> join, lukt het niet dan gewoon blijven proberen. En daarna dus campen tot Teq weer spawnt.
Dat heb ik gisteravond dus 15 minuten lang geprobeerd. Aan het eind kreeg ik zelfs de melding dat de server vol zat niet meer.
RoseSolane schreef op vrijdag 20 september 2013 @ 16:24:
[...]

Dat heb ik gisteravond dus 15 minuten lang geprobeerd. Aan het eind kreeg ik zelfs de melding dat de server vol zat niet meer.
:D
Hier lukte het kort na een (succesvolle) Teq op de mainserver wel om er op te komen op die manier.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • Bouli
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 16-11-2022

Bouli

9000 rpm

Intussen is die al een paar keer gekilled op de Far Shiverpeaks server :)

Vanavond ga ik mijn kans wagen :)

K20A daily :-)


 • jvdw89
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 07-10-2022
Doe ik met je mee. Teleurstellende nieuwe update trouwens!
Tequatl verslagen *O*

Eerste poging gisteren op de main server (ipv een overflow) was rond de lunch en een totaal falen. Bijna niemand on-line. De tweede poging was tegen 8 uur 's avonds. Met zo'n 10 man van de guild op de main server weten te komen. Deze poging ging eigenlijk erg goed. Volgens mij hadden we nog zeker een minuut over. Gedurende de eerste fase waren er op een gegeven moment nog maar 3 turrets in leven, maar dat maakte voor het resultaat weinig uit.

Daarna even thee gemaakt en toen moest ik nog drie events in Ascalon doen. Maar naar de WP van de Shatterer gegaan. Die bleek bijna dood te zijn. Nog even een pijltje in hem geschoten. Twee world bosses in een half uur tijd doodgemaakt. Ik heb wel eens slechtere avonden gehad :)

De achievements van Tequatl zijn trouwens erg slecht. Een deel is gewoon slecht game design (Tail Flail, I Found It!) en de meeste achievements zijn buggy. De Tail Flail achievement heb ik twee keer actief proberen te krijgen, maar zonder succes. Gistermiddag dodge ik weg voor zo'n grote ontploffende reus en krijg ik opeens deze achievement.
Snoei was er gisteravond ook bij. Hij moest alleen nog Power Play hebben en ging daar dan ook actief voor. Maar hij kreeg de achievement niet ondanks dat hij alle Vigil batteries (en het grote kanon) heeft verdedigd en Tequatl dood ging. Ik kreeg de achievement wel zonder daar mee bezig te zijn. Ik wilde hem gewoon dood.
Inderdaad! Ik begon al aardig gefrustreerd te raken van de nieuwe Teq. Ik vind het een geweldig gevecht nu maar… telkens op overflows komen waar het event gewoon steevast failt zonder verder te komen dan phase 2 of zelfs phase 1, terwijl de main server hem gewoon killt en het niet lukt daarop te komen… dan eindelijk op de main server geraken en 4x op rij te zone campen tot Teq weer spawnt en dan ook telkens te failen… is gewoon vreselijk frustrerend.

Gisteren begon het trouwens ook niet hoopgevend, ik logde in en ik kwam uiteraard weer op overflow. 20 minuten geprobeerd een party van guildies op de main server te “joinen in sparkfly fen”, tevergeefs. Gevecht begint, main server gaat goed hoor ik maar de overflow bakt er weer helemaal niks van. Sommige turrets worden niet eens bemand dus ik pak er maar 1. Met maar 1 minuut ofzo op de timer komen wij pas in de eerste laser defense phase. Komt er een guildy online, die joint ook onze party en die zit 3 seconden later gewoon op de main server, WTF. Dus ik maar weer join in sparkfly spammen en ook ik beland, tegen het einde van het gevecht, alsnog op de main server! Ongetwijfeld omdat er mensen zijn gedisconnect. Sneu voor hen maar ik had mijn eerste Tequatl-kill een paar minuten later binnen.

Meteen nog een paar achievements binnengehaald (niet geraakt worden door die poison blasts van die exploderende mobs, niet in een vortex belanden… ik heb die dingen op de overflow niet eens gezien en belandde in de laatste phase op de main server). Daarna in de zone blijven rondhangen (daily gedaan) en het volgende Tequatl-gevecht ook meegedaan en die slaagde dus ook.
De achievements van Tequatl zijn trouwens erg slecht. Een deel is gewoon slecht game design (Tail Flail, I Found It!) en de meeste achievements zijn buggy. De Tail Flail achievement heb ik twee keer actief proberen te krijgen, maar zonder succes. Gistermiddag dodge ik weg voor zo'n grote ontploffende reus en krijg ik opeens deze achievement.
Snoei was er gisteravond ook bij. Hij moest alleen nog Power Play hebben en ging daar dan ook actief voor. Maar hij kreeg de achievement niet ondanks dat hij alle Vigil batteries (en het grote kanon) heeft verdedigd en Tequatl dood ging. Ik kreeg de achievement wel zonder daar mee bezig te zijn. Ik wilde hem gewoon dood.
Ja die eerste kill had bij mij ook prioriteit :P Maar Power Play is nu dus inderdaad de enige Tequatl-achievement die ik nog niet heb (naast de hidden achievement, die je alleen kunt doen als je groep failt in een laser defense) en ondanks dat ik echt bij iedere battery (en voor de zekerheid ook bij de laser zelf) wel wat mobs heb gesloopt heb ik die dus nog niet gehaald. Beetje jammer maar die komt nou ook nog wel een keer, als hij niet bugged blijft voor mij. Het halen van de Tequatl-meta had me trouwens in 1x over de 9K achievement points heengetild, dat heb ik nu wat moeizamer moeten halen (meta gehaald van SAB world 2, moest nog master of baubles, master of secrets en heb meteen die van de upgrades gehaald.) Zit nu op 9016 AP :9~ Vind dat zelf al redelijk wat maar dan moet ik niet naar Vey's AP kijken (die zit al over 14.3K heen :X )

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • xeple
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 02-01 17:41
Krijg je nog iets leuks wanneer je Tequatl heb verslagen? Of zijn het wederom blues en greens en een enkele rare?
xeple schreef op woensdag 25 september 2013 @ 12:46:
Krijg je nog iets leuks wanneer je Tequatl heb verslagen? Of zijn het wederom blues en greens en een enkele rare?
Er is een kleine kans op wat leuks maar het zijn weer vooral blues en greens. Een guildy kreeg bij 1 van de eerste kills op onze server een mini-tequatl en kon die toen voor een enorm bedrag (ergens in de buurt van 400G geloof ik) op de TP verkopen. Inmiddels zijn die wel minder waard maar nog steeds zo'n 100G. En er is een kans dat je een ascended box krijgt, met een ascended weapon naar keuze. Die hebben dan een unieke Tequatl-skin, of eigenlijk is het dezelfde skin als de gecrafte wapens maar dan met een leuk rookeffectje.

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

SnoeiKoei schreef op woensdag 25 september 2013 @ 12:11:
[...]
Het halen van de Tequatl-meta had me trouwens in 1x over de 9K achievement points heengetild, dat heb ik nu wat moeizamer moeten halen (meta gehaald van SAB world 2, moest nog master of baubles, master of secrets en heb meteen die van de upgrades gehaald.) Zit nu op 9016 AP :9~ Vind dat zelf al redelijk wat maar dan moet ik niet naar Vey's AP kijken (die zit al over 14.3K heen :X )
d:)b Gefeliciteerd. Ik heb nog 50 punten nodig voor de 9K. Je bent met je 9016 AP trouwens nummer 350 op onze server, dus zo slecht is dat niet. Vey is nummer 4 op Piken Square en 33 in Europa (en 51 wereldwijd), daarmee vergelijken kun je dus beter niet doen :P Ik sta zelf maar 13 plaatsen achter je op PS. Bij de beste 400 op onze server vind ik niet slecht.
xeple schreef op woensdag 25 september 2013 @ 12:46:
Krijg je nog iets leuks wanneer je Tequatl heb verslagen? Of zijn het wederom blues en greens en een enkele rare?
Je hebt een kleine kans op iets leuks. In de 4 chests die ik kreeg zat niets bijzonder. Maar iemand in de guild kreeg de mini. En die is heel wat gold waard. Maar je moet dus geluk hebben zoals met alle drops. Op hetzelfde moment dat ik Tequatl versloeg vroeg iemand op TS tussen neus en lippen door Had ik al verteld dat ik gisteren de pre-cursor voor de short bow vond? Die is dus 500 gold rijker.
RoseSolane schreef op woensdag 25 september 2013 @ 12:59:Op hetzelfde moment dat ik Tequatl versloeg vroeg iemand op TS tussen neus en lippen door Had ik al verteld dat ik gisteren de pre-cursor voor de short bow vond? Die is dus 500 gold rijker.
Huh, damn... Wie was dat? :D

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


Anoniem: 369960

RoseSolane schreef op woensdag 25 september 2013 @ 12:59:
[...]

d:)b Gefeliciteerd. Ik heb nog 50 punten nodig voor de 9K. Je bent met je 9016 AP trouwens nummer 350 op onze server, dus zo slecht is dat niet. Vey is nummer 4 op Piken Square en 33 in Europa (en 51 wereldwijd), daarmee vergelijken kun je dus beter niet doen :P Ik sta zelf maar 13 plaatsen achter je op PS. Bij de beste 400 op onze server vind ik niet slecht.

[...]
Hoe kun je die standen zien waar je staat met je AP? ben daar wel benieuwd naar, al heb ik er momenteel nog maar 1300.... ;)
Anoniem: 369960 schreef op woensdag 25 september 2013 @ 14:28:
[...]


Hoe kun je die standen zien waar je staat met je AP? ben daar wel benieuwd naar, al heb ik er momenteel nog maar 1300.... ;)
Op leaderboards.guildwars2.com

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"

Ik meen dat dat Rollie was. Nu is die volgens mij Temple bosses aan het farmen in Orr. Het zou dus goed kunnen zijn dat de per-cursor van een Temple boss kwam. Volgens mij was hij aan het farmen voor een ascended weapon, maar daar kan hij nu een legendary van maken :+
Ik heb hem ondertussen 3 keer verslagen en heb ook alle achivements maar dit is nou iets wat ook of juist leuk is in een instance als raid. Dan kun je het met de guild doen en echt aan tactieken werken.

Nu is het te veel afhankelijk van de mensen in de omgeving.

Ik zal hem nog wel een paar keer doen voor de mini al vraag ik me af of het nog te doen is als er niet meer genoeg interesse voor is. Of je moet het dan juist met de guild gaan doen maar dat zit je weer met het probleem dat je niet weet wanneer hij op komt.
Tsja, het wordt al moeilijker om Teq nog te killen op een medium pop server als Piken Square heb ik gemerkt. Zelfs op prime time (zeg maar ruwweg 18-21 uur) was er vandaag al geen succes meer en voor zover ik zag zelfs geen overflows voorafgaand aan het event. Ik ben vandaag dus maar gaan guesten op Desolation en heb daar gewacht tot Teq weer spawnde, prachtige kill (ook mijn derde) en de laatste achievement + meta gehaald. Een andere mogelijkheid is om 1 van de Tequatl slayer guilds te joinen maar voor zover ik kan ontdekken zitten die reeds vol (3 aan elkaar gelieerde Tequatl-guilds op EU, die met zoveel mogelijk mensen rustige overflows opzoeken, elkaar daar joinen en dan heel georganiseerd Teq omleggen). Hoe dan ook, op de meeste servers zal Tequatl binnenkort al niet meer gemold worden verwacht ik en dan is het gewoon een event dat niemand meer doet. Net als de Karka Queen dus, volgens mij doet niemand die meer.

Ik hoop ook nog op een paar Teq-kills en dan niet zozeer om de mini (zou ik toch verkopen) maar om de Tequatl-skins (ascended weapons met rook-effect). Tot nu toe was de loot echter bizar slecht, alleen waardeloze blues en greens. :X

[Voor 10% gewijzigd door SnoeiKoei op 01-10-2013 01:57]

SuBBaSS: "SnoeiKoei, de topic-Freek"


 • ye-roon
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 30-12-2022

ye-roon

knaak

mja, alle tequatls waar ik ben geweest was een complete faal. verste wat ik hem gezien heb ik 20% of zo :S

misschien ook maar is guesten. Probleem is dat vandaag een nieuwe dungeon uit is. En de beta van BF4. Choices, choices.

Harder, Better, Faster, Stronger | Battletag: yeroon#2383


 • Williekeilen
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 21-11-2022
Ja ik wil tequatl ook nog een keer slopen. Het lukte bijna nooit om op de main server te komen en de paar keer dat het lukte, faalden we :F Het idee van zo'n boss is leuk, maar ik heb geen zin om er een uur op te zitten wachten omdat je anders in de overflow komt, dat vind ik zonde van mijn tijd. Het zou leuk zijn als je Tequatl als instance met een party van 25 mensen of zo zou kunnen doen. Dan kunnen we 'm als guild event gaan slopen.
In reactie op alle bovenstaande posts:

Misschien kunnen we het slopen van Tequatl als guild event plannen. Daarmee helpen we de mensen die dat nog niet gelukt is en de loot zou verbeterd moeten zijn in de laatste patch. Als er inderdaad steeds minder mensen geïnteresseerd zijn in Tequatl dan moet het toch lukken om samen op een server te komen. Of allemaal op dezelfde overflow. En ja, dan moeten we waarschijnlijk wel wachten, maar als we dat als guild doen dan kunnen we in de wachttijd wel wat andere leuke dingen doen in de map. Bijvoorbeeld dat schip slopen in de Noordoost hoek. Of de Champion Shark die daar altijd rondzwemt.

Ik weet niet of [Gwen] genoeg mensen op de been kan brengen voor een Tequatl kill, maar samen met [One] zou dat toch zeker moeten lukken. In onze guild zitten genoeg leden met ervaring in het doden van hem.
Pagina: 1 2 3 ... 34 Laatste

Let op:
Voor problemen met Guild Wars 2 kun je terecht in het [MMORPG] Guild Wars 2 problemen topic

Voor de mensen die een leuke guild zoeken is er de enige echte Guild of Tweakers.
of de alternatieven:
 • [One], opgericht door Devata
 • [Gwen], opgericht door Freakie Beakie, (meerdere guild leaders en officers zijn tweakers)

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee