Toon posts:

[iOS] Jailbreaken - Deel 6 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste
Acties:
 • 85.818 views

 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Mede-auteurs:
 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

 • Vanx
 • Registratie: augustus 2008
 • Laatst online: 24-09 01:00

Vanx

[iPhone, iPod Touch & iPad] Jailbreaken

Deel 6

Inhoudsopgave
 
Jailbreaken, wat is het?
Waarom zou ik jailbreaken?
Heeft jailbreaken ook nadelen?
Jailbreaken, hoe moet het?
     • Redsn0w (FW 4.2.1)
     • Limera1n (FW 3.2.2, 4.0 en 4.1)
     • Greenpois0n (FW 3.2.2 en 4.1)
     • Pwnagetool (t/m FW 4.1)
     • Jailbreakme (t/m FW 4.0.1)
     • Spirit (3.1.2, 3.1.3 en 3.2)
Het grote Downgrade verhaal!
Links & Tutorials
Nawoord
Waarschuwing
Changelog

Waarom zou ik jailbreaken?
Op een gejailbreakte iPod Touch, iPhone of iPad kun je allerlei applicaties installeren, waaronder spelletjes en programma's om via wi-fi in het filesystem te kunnen komen. Een mooi overzicht van een heleboel jailbreak applicaties staat in [iPhone & iPod Touch] Applicaties via Cydia & Rock!. Voor de non-jailbreakable applicaties kun je beter in App Store Ervaringen & Discussie #2 en Handige websites en web apps terecht.

Ook is het mogelijk om thema's (van het SMS geluidje, tot bijvoorbeeld de "slide to unlock" text) op je iPhone, iPod Touch of iPad te zetten omdat er dankzij de jailbreak toegang is tot het filesystem, voor voorbeelden zou je een kijkje kunnen nemen in [iPhone & iPod Touch] Post hier je SpringBoard!.

Ook heeft GoT nu een eigen plek waar je je mods kunt bespreken: [iPhone & iPod Touch] Post hier je mods

Heeft jailbreaken ook nadelen?
Jazeker, je iPod Touch, iPhone of iPad kan er een stuk trager van worden en is minder stabiel. Crashes komen een stuk vaker voor op een gejailbreakte iPod, iPhone of iPad dan op een 'gewone'. Daarnaast kan het zijn dat, omdat je gaat rotzooien in het filesystem, je iPod, iPhone of iPad nergens meer op reageert en je hem zal moeten herstellen. Jailbreaken kan in principe géén onherstelbare schade toebrengen, dus je hoeft niet bang te zijn voor een kapotte iPod, iPhone of iPad.

Door te jailbreaken verlies je wel je garantie. Uiteraard kun je, als je gebruik wilt maken van je garantie, je iPod, iPhone of iPad herstellen, wat de jailbreak weer ongedaan maakt. Het is echter onduidelijk of er na het herstellen nog sporen achterblijven van de jailbreak. Als dit zo is en Apple vindt ze heb je dus geen recht op garantie en een kapotte iPod Touch, iPhone of iPad. Er zijn nog geen verhalen bekend van geweigerde garantie bij een jailbroken apparaat.

Jailbreaken, Wat zijn de addertjes onder het gras?

ih8sn0w (maker van onder andere Sn0wbreeze)
ih8sn0w heeft verschillende copyrighted software zonder toestemming overgenomen (van het dev-team) en andere software, die onder GPL vrijgegeven is, gebruikt zonder zijn eigen source vrij te geven. Ook heeft hij de Apple bootloader overgenomen, die natuurlijk copyrighted is. Het gebruik van dat stukje software is precies wat Apple nodig heeft voor een grote berg rechtszaken en andere gesodemieter tegen de Jailbreak community.

Deze volgen van zijn advies op twitter en het gebruik van zijn tools raad ik sterk af. Mocht hij een keer iets moois maken dan zal ik het hier posten. Tot dan is het te wisselvallig en wil ik mijn vingers er niet aan branden. Ik zal ook nooit iets van hem aanraden.

Betaalsoftware
Elk programma om je iPhone te jailbreaken is tot nu toe gratis. Dus je hoeft nooit te betalen voor een jailbreak, wij hebben voor alles een oplossing! (In Cydia/Rock zijn wel betaalde applicaties, zie daarvoor dat topic: [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2)

Prejailbroken (pwnagetool) .IPSW bestanden
Het verspreiden hiervan is NIET toegestaan. Je mag er ook niet naar vragen hier op Tweakers. Bovendien moet je hier erg mee oppassen, er kunnen allerlei apps preinstalled zijn en je hebt geen idee wat voor rommel je op je iPhone gooit.

Vaak noemen ze 2 partities, de ROOT en de "andere". Een ROOT partitie van ~750MB is genoeg, als je de 1GB versie neemt, is dat zonde van 250MB ruimte.

Zo'n aangepaste .ipsw is vooral handig voor unlockers (het gebruik van een iPhone met een andere provider dan de simlock).

Unlocken
Unlocken kan gedaan worden na het jailbreaken van een iPhone, om de iPhone simlockvrij te maken. Het is een zogenaamde "soft"-unlock en kan makkelijk door Apple gefixed worden in een update. In Nederland kan T-mobile je iPhone gratis simlockvrij maken als je deze 1 jaar in je bezit hebt.

We mogen als uitzondering praten over simunlocken, op de FrontPage heeft er tevens een klein stukje over gestaan: nieuws: Unlocktool voor iPhone 4 komt uit

Jailbreaken, hoe moet het?
De stukjes over oudere firmwares staan in de delen 2 en 3, die je door de nieuwe GoT functie heel makkelijk kan vinden. Hier is het lijstje: Topiclijst

Op dit moment zijn de volgende firmwares aangeraden voor iPhone en iPod touch bezitters:
Aangeraden firmware voor jailbreakers: 4.1
Aangeraden firmware voor unlockers: 4.0Firmware 4.2.1 (Let op, betaversie!)
RedSn0w 0.9.6b4
Werkt untethered voor iPhone 3g, iPhone 3gs (oude bootrom) en iPod Touch 2g (geen MC-modellen), tethered voor de overige iDevices.

Let op, software is een beta-versie!

Met RedSn0w kan je de nieuwe firmware (4.2.1) jailbreaken, tethered of untethered. Er wordt op het moment van schrijven gewerkt aan de tool, waardoor alle devices in de toekomst untethered kunnen werken. In deze software zit een werkende versie van Cydia voor 4.2 en later.

Een korte uitleg over waarom de oude devices niet tethered zijn en de nieuwe wel: De oude devices hadden een oude versie bootrom. Deze bootrom bevat een exploit waardoor de oude devices 'Pwned4life' zijn. Dit betekent dat ze altijd gejailbreaked kunnen worden. De nieuwe devices hebben echter een nieuwe bootromversie. Sinds een paar maanden is deze ook al gejailbreaked, maar het nadeel van deze exploit is dat een tweede exploit nodig is om te zorgen dat de jailbreak behouden blijft na opnieuw opstarten. Een nieuwe exploit is nog niet verwerkt (wellicht zelfs nog niet gevonden) in de tools.

Maar wat betekent dit nu allemaal? De oude devices (zoals onder het kopje aangegeven) kunnen zonder problemen gejailbreaked worden. De nieuwe devices kunnen ook gejailbreaked worden, maar zodra het apparaat opnieuw wordt opgestart, moet je met behulp van RedSn0w je device opstarten zodat je de jailbreak kan gebruiken (optie "Just boot tethered right now" in RedSn0w). Deze optie zorgt dat de exploit 'gebruikt' wordt en je device normaal opstart.

Doe je dit niet, en je start je device op, dan kan je geen gebruik maken van alle jailbreak-tools. Je kan wel gewoon opstarten en je device gebruiken, maar er is geen toegang tot de jailbreak-tools. Sommige jailbreak-apps kunnen er zelfs voor zorgen dat je totaal niet kan opstarten, aangezien deze te diep in de instellingen genesteld zitten.

Zodra er nieuws bekend is, of zodra een tool beschikbaar is, melden we dit uiteraard op dit topic.


Firmware 3.2.2, 4.0 en 4.1
Limera1n
Werkt op alle modellen met firmware 3.2.2, 4.0 en 4.1
Tja, ook al is het een beetje vreemd verlopen, Geohot is teruggekeerd met de opvolger van Blackra1n, namelijk Limera1n. Weer een makkelijke tool, waarbij eigenlijk niks fout kan gaan! Een korte tutorial:

Stap 1: Synchroniseer je iDevice met iTunes.
Stap 2: Download Limera1n van de website.
Stap 3: Zorg dat je iDevice nog steeds aan je pc gekoppeld is en open Limera1n.
Stap 4: Druk op de knop 'make it ra1n' (bekend van Blackra1n).
Stap 5: Limera1n zal nu aan de slag gaan en na een gegeven tijd vragen om een paar handelingen op je iDevice te doen (je apparaat in DFU-mode zetten). Gewoon simpel doen wat er in de knop afgebeeld wordt!
Stap 6: Als alles klaar is, komt een melding in beeld te staan dat je je apparaat moet opstarten.
Stap 7: Als je device is opgestart, start Cydia. De eerste keer zal Cydia zichzelf installeren, hierna sluit Cydia zichzelf af. Open Cydia opnieuw en laat deze helemaal laden, update direct! Dit fixt een paar kleine onvolkomenheden.

En dat was het al!

Als je in Cydia de optie 'Make my life easier' selecteert of al ooit hebt geselecteerd, hoef je je SHSH-keys niet op te slaan met TinyUmbrella. In andere gevallen is dit wel aan te raden!Firmware-versie 3.2.2 en 4.1
GreenPois0n.com
Voor iPhone 3GS, iPhone 4, iPod 2G, 3G en 4, iPad en Apple TV

GreenPois0n is een tool die iOS 3.2.2 en 4.1 kan jailbreaken, op alle 4th gen devices. Dit zijn dus de iPhone 3GS, iPhone 4, iPod 2G, 3G en 4, iPad en Apple TV.

Op donderdag 7 oktober was door P0sixninja een Twitterbericht geplaatst. P0sixninja is een van de ontwikkelaars van de tool GreenPois0n. In zijn Twitterbericht (hier volledig te lezen) zei hij dat er een goede vooruitgang in de tool zat, en dat de verwachte tool uit zou komen op 10/10/10 om 10:10:10 AM. In Nederland zou dit dan 10/10/10 om 12:10:10 PM zijn geweest, dus vroeg in de middag.

Echter kwam Geohot een dag later met zijn tool, zonder enige aankondiging of overleg. Sommige mensen vonden het niet eerlijk, anderen waren blij dat er eindelijk een tool was. De reden volgens Geohot was dat zijn gevonden exploit in de bootrom erg eenvoudig te patchen is. Daarom zou de exploit die GreenPois0n gebruikt, genaamd SHAtter, beter bewaard kunnen blijven voor nieuwe firmware en/of nieuwe devices.

Nu heeft P0sixninja aangekondigd dat de SHAtter-exploit bewaard zal blijven. Hij heeft GreenPois0n uitgebracht met de bootrom-exploit van Geohot.

De stappen die je moet doen voor deze jailbreak zijn vrij simpel, en wijzen voor zich. Het is wel aan te raden om, voordat je begint, een reservekopie te laten maken door iTunes. Dit doe je door je apparaat gewoon te synchroniseren met iTunes, dan maakt iTunes een reservekopie voor je.


T/m firmware 4.1
Pwnagetool
Werkt op alle devices onder Mac OSX

Dit is een tool waarmee je een custom firmware maakt. Via Pwnagetool kan je dus een .IPSW-bestand maken met een aantal onderdelen erin gebakken. Zo zit Cydia er standaard in, maar je kan ook andere packages installeren.

De nieuwe Pwnagetool gebruikt dezelfde bootrom-exploit als Limera1n en GreenPois0n. Volgens sommige mensen is het voordeel van deze tool dat de code beter geschreven en geïmplementeerd is.

Een korte tutorial zal ik hieronder geven (LET OP als je de custom firmware installeert, wordt je device als nieuw geinstalleerd. Altijd goed backuppen via iTunes zoals in stap 1!):

Stap 1: Synchroniseer met iTunes.
Stap 2: Start PwnageTool 4.1 of later. Selecteer je apparaat.
Stap 3: De juiste IPSW van 4.1 wordt nu gezocht op je computer. Indien de IPSW fout is of niet gevonden wordt, kan je nog met de hand naar het juiste bestand verwijzen.
Stap 4: Kies bij de vraag “Do you have an iPhone 3G, 3GS, 4 contract that would activate normally through iTunes?” voor 'Ja' als je de baseband wil updaten, of juist Nee als dat niet moet.
Stap 5: Nu wordt het custom firmware-bestand gemaakt.
Stap 6: Volg de stappen om het device in DFU-mode te zetten.
Stap 7: Je kan nu de custom firmware installeren via iTunes. Houdt de alt-knop ingedrukt en druk op 'Restore' om een eigen firmware te kiezen. In het geval van Windows moet je ipv alt juist shift indrukken.

Na het installeren is je device gejailbreaked, en kan je alles opnieuw laten synchroniseren!

Via de Expert Mode kan je meer onderdelen instellen, zoals partitiegrootte.


T/m firmware 4.0.1
Jailbreakme.com
Werkt via browser van iDevice, op alle modellen en firmwares
Ooit dacht ik bij blackra1n, dit kan niet makkelijk. Daarna hetzelfde gevoel bij Spirit, maar nu toont Comex samen met MuscleNerd/Planetbeing/Chpwn/Saurik dat het nog makkelijker kan.

Stap 1: Synchroniseer met iTunes
Stap 2: Surf naar jailbreakme.com op je iDevice
Stap 3: Slide de schuifknop
Stap 4: Hoop dat de servers het houden en je krijg een klein schermpje met "Downloading" op je beeld. Mocht je deze slider niet krijgen, dan gewoon even refreshen/rebooten/cache wissen en nog een paar keer proberen! Bij mij was het meer dan 5x

Stap 5: Start Cydia en laat deze helemaal laden, update direct! Dit fixt een paar kleine onvolkomenheden.

Voilá, jailbroken :)

Je hoeft niet apart je SHSH-blobs via tinyUmbrella op te slaan, dat doet Cydia ook netjes voor je.

Apple heeft dit lek vanaf 4.0.2 gepatched! Niet per ongeluk updaten via iTunes! Ben je toch bang voor dit lek in Safari, dan kan je in Cydia de fix downloaden. Deze is door Saurik gemaakt en is te vinden in de Telesphoreo repo onder de naam PDF Patch.Firmware-versie 3.1.3 (maar ook 3.1.2 en 3.2 op de iPad)
Spirit
Mac OS X | Windows || iPhone (3G(S)) | iPod Touch (1G/2G/3G) | iPad (3G)
Spirit jailbreaked alle apparaten, op OSX en Windows t/m iOS 3.1.3 en 3.2.0. Spirit is een untethered jailbreak, dat betekent dat je gewoon opnieuw kan opstarten zonder problemen, met élk apparaat en élke bootloader! Het programma bestaat uit 1 knop en is binnen een paar seconden klaar. Daarna start je iPhone opnieuw op en kun je het Cydia icoontje bewonderen.

Zorg dat je meteen in Cydia het programma "AFC2add" installeert. AFC2add staat in de ModMyI repository en staat, als het goed is, standaard in Cydia. Dat zorgt voor root toegang op het filesystem (voor bv. iFunbox en iPhone Explorer). In eerdere jailbreaks was dit niet nodig, maar nu dus wel.

Dit lek is gepatcht en was dus alleen bruikbaar bij 3.1.3

Het grote Downgrade verhaal!

Dit is een kort overzicht van wat wel en niet kan:

De iPod touch 1G en 2G (dus MA en MB, modelnummer) kunnen zonder problemen gedowngrade worden.
De iPhone 2G en 3G kunnen dat ook probleemloos.

Dat doe je zo:
Zoek hier: http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ de firmware die je wilt en plak deze op je desktop.

Ga naar iTunes en druk shift+restore (of appeltje+restore) dan laat iTunes je zelf het bestand selecteren. Kies dus nu jouw firmware bestand op je bureaublad en iTunes doet de rest.

De iPhone 3GS en de iPod Touch 3G (modelnummer MC) zijn niet probleemloos te downgraden. Ik zal hieronder in een paar stukjes de huidige situatie uitleggen.

Achtergrond:
Apple heeft als extra "trucje" om jailbreakers buiten de deur te houden in deze apparaten een zogenaamde server-sided check op de firmwares ingesteld. Dat betekent dat de firmware hash eerst naar Apple wordt gestuurd en als die klopt wordt er een signature teruggestuurd, waarna iTunes verder gaat met de restore.

Apple stopt 24u na de release van een nieuwe firmware met het signen van de oude.

Voor veel meer info: http://www.saurik.com/id/12

Oplossing:
Als je al jailbroken bent, kan je met een .ipsw die is aangepast door Pwnage tool (van het dev-team) altijd naar een willekeurige pwnde firmware toe.

Als je niet jailbroken bent dan is het afhankelijk van je voorbereiding:

Saurik, de maker van Cydia, heeft speciaal voor ons een server ingericht. Die server slaat jouw signature voor elke firmware op en zorgt dat je op die manier toch kunstmatig je firmware kan downgraden. Saurik doet dit pas, als je er expliciet toestemming voor hebt gegeven in Cydia ("Yes, make my life easier" klikken, op het 1e scherm). Als het goed is verschijnen er dan groene letters bovenaan dit schermpje. Ik heb bijvoorbeeld de hashes van 3.0, 3.1, 3.1.2 en 3.1.3.

Je kan iTunes met de Saurik server laten praten, in plaats van met die van Apple door het volgende te doen:

Voeg deze regel toe onderaan je hosts bestand ( C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts (Windows) or /etc/hosts (Mac OS X)
code:
1
74.208.10.249 gs.apple.com


Daarna moet je je apparaat in DFU mode zetten:
hold down the lock and menu buttons (some call these the power and home buttons) for 10 seconds, letting go of the lock button but continuing to hold menu until iTunes recognizes the device with the message: "iTunes has detected an iPhone in recovery mode. You must restore this iPhone before it can be used with iTunes.".
Dit is vrij lastig, dus een youtube filmpje kan mooi helpen.


Zoek hier: http://www.felixbruns.de/iPod/firmware/ de firmware die je wilt en plak deze op je desktop.

Nu kan je in iTunes met shift+restore (appletje +restore voor mac :)) je eigen firmware selecteren.

De hashes zijn voor elk toestel uniek en niet uitwisselbaar.


Er mag hier als uitzondering op het beleid gesproken worden over het unlocken van de iPhone. Deze manier van downgraden verlaagt niet je baseband versie (het deel waar je iPhone gesimlocked wordt). Dus dan heeft dit geen nut. Houd het wel tot een minimum, het hoofddoel is het jailbreaken.

We mogen er nu vrijelijk over spreken en we zijn al heel blij dat de modjes (Hoedje :>) zo soepel zijn.


Links & Tutorials

Dev Team Blog
Android op iPhone blog
[iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock! Deel 2
[iPhone & iPod Touch] App Store Ervaringen & Discussie #2
[iPhone & iPod Touch] Post hier je mods

De twitter van sommige interessante jailbreakpersonen:

Nawoord
Voor op- en aanmerkingen of extra informatie voor in de topic start kun je mij (vanx) een DM sturen of het plaatsen in dit topic.

Niemand anders dan jijzelf bent aansprakelijk voor de schade en/of garantieverlies door een mislukte jailbreak! Wij zullen je een heel stuk op weg kunnen helpen, maar soms is enige computerkennis echt vereist.

Waarschuwing
In dit topic zijn er een paar dingen waar je je aan moet houden, dit valt keurig terug te lezen in 4i Beleid Het bespreken van alle aspecten van het jailbreaken is toegestaan, maar houd het sim-unlocken tot een minimum.

Changelog
• 19-02-2008
Startpost Deel 1 geplaatst
• 26-02-2009
Startpost Deel 2 geplaatst
• 15-11-2009
Startpost Deel 3 geplaatst
• 11-05-2010
Startpost Deel 4 geplaatst
• 04-08-2010
Startpost Deel 5 geplaatst
• 05-11-2010
Startpost Deel 6 geplaatst

[Voor 112% gewijzigd door Ruubster op 13-12-2010 09:46]


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Oke, nieuw deel geopend! :)
The Great HooD schreef op vrijdag 05 november 2010 @ 18:05:
[...]


Huh?

Hoe dan, de Proximity sensor zit toch bovenaan?
De Proximity-sensor zit bovenaan, maar omdat ie alles niet goed detecteert, gaat je scherm dus 'aan' als je aan het bellen bent en druk je dus met je kaak op de knoppen onderaan het scherm. Omdat je de telefoon tegen de zijkant van je hoofd houdt.

[Voor 89% gewijzigd door Ruubster op 05-11-2010 19:21]


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Wellicht een idee om te vermelden dat de 4.2 GM niet te JB'en is voorlopig? Soort van van de openingspost een nieuwspost te maken met wat er als laatste bekend is..

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Tijgert schreef op vrijdag 05 november 2010 @ 19:22:
Wellicht een idee om te vermelden dat de 4.2 GM niet te JB'en is voorlopig? Soort van van de openingspost een nieuwspost te maken met wat er als laatste bekend is..
Heb ik ook al aan zitten denken. Maar dat moeten we dan denk ik toch in de TS doen, zodat mijn mede-auteurs het ook kunnen veranderen als het nodig is ;) Ik zal het eens overleggen.

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

:) soort van boxje met *Latest News/Facts* ofzo, met daaronder de oudere berichten, zodat elke bezoeker kan zien welke feitjes al bekend zijn en dus mogelijk behandeld zijn in het topic (topics willen nog wel eens groeien naar duizenden berichten...) food for thought :P

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • witchdoc
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 24-09 16:51

witchdoc

Dé Belg

Domme vraag misschien, maar ik heb een poosje terug mijn 3GS (met firmware 4.0) gejailbroken (met die handige .pdf bug)
Nu zou'k willen upgraden naar 4.1 (jailbreak beschikbaar) of binnenkort 4.2 zodra de jailbreak daar voor uitkomt.

Maar hoe in hemelsnaam ga'k daarvoor te werk?
Upgrade ik eerst via itunes om daarna weer te jailbreaken? Verlies ik zo al mijn jailbroken programma's en settings?

 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
Je verliest hoe dan ook je programma's. Dat gebeurt namelijk altijd bij een firmware upgrade. Je AppStore apps worden in iTunes bewaart, dus die komen na een upgrade weer terug. Voor je JB apps kan je Appbackup installeren. Meer informatie in het Cydia apps topic (link in de TS en zo ook in de topic warning).

Je hebt zoals je boven kunt lezen twee mogelijkheden voor jailbreaken, maar 1 zal er werken in jouw geval vanwege de jailbreakme.com methode. De twee opties zijn PwngTool, dus het maken van een aangepast firmwarebestand, of de aparte tools LR of GP draaien. Je upgrade dus naar 4.1 en voert dan LR of GP uit, net wat je wilt. Gooi een muntje oid als je niet kan beslissen :P.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Oh verdikkeme, mijn 3.1.2 3GS crapped out... Ik was blijkbaar net teveel aan het prutsen nu werkt driekwart van mijn (jailbreak) apps niet meer en geen enkele app kan nog maar iets onthouden. Geen enkele setting blijft bewaard.

Restoren naar 3.1.2 heeft geen zin, al die moeite en je schiet niks op, maar naar 4.1 upgraden zal ZO frustrerend zijn als dan de dag NA dat je alles weer lekker geconfigureerd hebt 4.2 uit komt |:(

Beetje onzinnige vraag misschien, maar heeft iemand een beetje idee of het half of eind november zou zijn voor 4.2 uit komt?

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • hoyvoy
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 17-08 18:54

hoyvoy

Prutser

Op iphoneclub zeiden ze 7 november, daarna zeiden ze dat dat toch niet gebeurd, dus ik denk half november. Trouwens is het mogelijk om met iphonebrowser ofzo je Cydia applicaties op te slaan op je pc, upgraden naar 4.2, jailbreaken, en alles weer terug te zetten?

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

7 november zou een zondag zijn, dus dat lijkt me niet erg waarschijnlijk... Ik 'denk' ook half november, maar dat is meer omdat ik het WIL denken :P

Ik weet niet of je Cydia gewoon kan backuppen en terug zetten, maar als het kon dan was het nu wel een standaard geworden denk ik en zou men het packages downloaden met Cyder en opnieuw installeren allang achter zich hebben gelaten. Ik zal zelf iig wel alle folders zelf eerst backuppen voordat je je settings per ongeluk weggooit die nogal wat tijd hebben gekost om up te setten :)

Noot: Maak met iTunes EERST je iDevice leeg van alle muziek en video! Ten eerste heb je alle files nog op je computer staan als het goed is, ten tweede zijn er shortcuts in het iOS (in iphonebrowser dan) waardoor je als je alles wilt kopieren je bijvoorbeeld je muziek minimaal 2x uit je iDevice kopieert. Je backup folder van een 32GB iDevice zou vet over de 50GB kunnen worden, beettje nutteloos.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
Toen ik een herstel deed van m'n eerste JB met 3.1.2 (BR toen) om daarna schoon te beginnen met een custom made 3.1.2 firmware heb ik via scp alles, maar dan ook alles, gebackupped. Ik zou dus m'n oude omgeving weer terug kunnen krijgen door die data weer op de iPhone te zetten, al vraag ik mij af hoe dat gaat met de rechten op de bestanden :P. Maar ik kan je wel verzekeren dat de UUID van de programma's anders zijn bij een herstel, dus simpelweg even 1-op-1 terugzetten zal niet gaan. Bij JB apps is het vziw niet anders, maar houd rekening met libraries e.d. die overal neer gezet worden, dus even simpel je app backuppen zal niet gaan en je bent langer bezig met uitzoeken welke library bij welke app hoort en of 't ook de juiste versie is voor je iOS dat je net zo goed uit Cydia kan installeren. Je thema's komen ook in een andere map. Het staat standaard in /private/var/stash/Themes.[iets], waarbij [iets] dus verandert.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Als ik vannacht tijd (en zin) heb zal ik proberen een kopje 'Nieuws' of zo te maken!

 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
Heeft iemand ook het probleem met greenpoison dat de ipod ineens opnieuw start/chrashed?

 • Petervanakelyen
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 16-09 18:48
hardware.tom schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 18:59:
Heeft iemand ook het probleem met greenpoison dat de ipod ineens opnieuw start/chrashed?
Hier nog nooit last van gehad. Misschien ligt het aan een brakke applicatie die je via Cydia geinstalleerd hebt?

Somewhere in Texas there's a village missing its idiot.


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Ander vraagje: als je op een iPhone 4 nou theme's gebruikt die van een 3GS (bijvoorbeeld) zijn, worden die dan opgerekt tot beeldvullend of blijft het aantal pixels gelijk? En zie je het dat het relatief lo-res is? (hoekig)

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Anoniem: 315662
 • Registratie: augustus 2009
 • Niet online
hardware.tom schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 18:59:
Heeft iemand ook het probleem met greenpoison dat de ipod ineens opnieuw start/chrashed?
ligt meestal aan iets wat je installeerd of veranderd. ik had het ook op mijn ipod touch 4, nadat ik een paar launch-daemon's had verwijderd herstarttemijn ipod zich om de zoveel tijd. ik zou even kijken wat je als laatst met cydia heb geinstaleerd.

 • hardware.tom
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 07-07-2019
Petervanakelyen schreef op zaterdag 06 november 2010 @ 19:23:
[...]


Hier nog nooit last van gehad. Misschien ligt het aan een brakke applicatie die je via Cydia geinstalleerd hebt?
Ik zal eens kijken

 • Ferret
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 26-09 16:20

Ferret

Mok, mok, mok...

Mijn vrouw heeft mijn iPhone 3GS sinds ik een iPhone 4 heb en nu wil ze de jailbreak er af ('wat is Cynthia? vroeg ze vanmorgen... :+ ).
Dat ik toch gewoon doen via iTunes? Laten herstellen ofzo en dan is-ie weer in de fabrieksinstellingen toch?

 • Petervanakelyen
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 16-09 18:48
Als je echt alles weg wil, kan je best herstellen in DFU-mode. Gewoon herstellen gaat uiteraard ook, maar blijkbaar is de kans groter dat er dan nog iets achterblijft. Ook geen backup terugzetten maar configureren als een 'nieuwe' iPhone.

Somewhere in Texas there's a village missing its idiot.


 • davidgilmour
 • Registratie: juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017
Ik heb een vraag over facetime i.c.m. met een gejailbreakte iPhone4 via greenpois0n.
Klopt onderstaande bewering die ik van het net heb geplukt?

" 12. In case you have installed “Mitime” from Cydia remove it cause by turning facetime ON, it will send messages to a Google Voice account (), the right number should be (+4477……) "

Ik had facetime geactiveerd, automatisch bij het installeren van de sim in mijn iphone. Daarna in de settings FT OFF gezet en sindsdien niet meer aan te krijgen, hij blijft om activating vragen.

Ik had FT actief voor de Jailbreak, klopt het dat MiTime dat activatienummer wijzigt?

----------------- ---------------- ----------------- ----------------- ----------------

UPDATE : juist ja, bovenstaande is waar. Mitime verwijderen en opnieuw FT aan doen en binnen no time doet FT het weer. Waarom staat nergens een waarschuwing hiervoor op het internet 8)7

7 smsjes a 29 eurocent wijzer :)

[Voor 20% gewijzigd door davidgilmour op 07-11-2010 13:47]


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Als je echt alles weg wil, kan je best herstellen in DFU-mode. Gewoon herstellen gaat uiteraard ook, maar blijkbaar is de kans groter dat er dan nog iets achterblijft. Ook geen backup terugzetten maar configureren als een 'nieuwe' iPhone.
Maar dan moet je zeker ook al je telefoonnummers opnieuw intikken in je contacts?

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Tijgert schreef op zondag 07 november 2010 @ 13:44:
[...]

Maar dan moet je zeker ook al je telefoonnummers opnieuw intikken in je contacts?
Nee die kan je weer syncen met iTunes en je computer (of Exchange, als je dat gebruikt). Je bent dan gewoon alle instellingen, smsjes, savegames enzovoort kwijt.

Je moet, nadat je je iPhone als nieuwe iPhone hebt ingesteld, gewoon alles opnieuw instellen, dus je geeft in iTunes aan dat ie alle contacten moet synchroniseren, je moet je mail opnieuw instellen, enzovoort!

 • Ferret
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 26-09 16:20

Ferret

Mok, mok, mok...

Ik heb zojuist een FW update gedaan van die 3GS (zie een paar postings terug) en dat is gelukt. Alles is gelukt alleen heb ik nu geen KPN meer. Het netwerk herstellen heb ik gedaan zonder resultaat. Ik kan hem wel bellen maar bellen met de iPhone lukt niet. Als ik dat probeer dan krijg ik 'Gesprek mislukt'. Linksbovenin staat 'Geen service'.
Hoe krijg ik nu weer gewoon verbinding met het KPN netwerk?

/edit: Als ik kijk bij Aanbieders dan zegt-ie: Netwerklijst kan niet worden geladen.

[Voor 9% gewijzigd door Ferret op 07-11-2010 15:15]


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Ferret schreef op zondag 07 november 2010 @ 15:13:
Ik heb zojuist een FW update gedaan van die 3GS (zie een paar postings terug) en dat is gelukt. Alles is gelukt alleen heb ik nu geen KPN meer. Het netwerk herstellen heb ik gedaan zonder resultaat. Ik kan hem wel bellen maar bellen met de iPhone lukt niet. Als ik dat probeer dan krijg ik 'Gesprek mislukt'. Linksbovenin staat 'Geen service'.
Hoe krijg ik nu weer gewoon verbinding met het KPN netwerk?

/edit: Als ik kijk bij Aanbieders dan zegt-ie: Netwerklijst kan niet worden geladen.
Is je telefoon legaal simlockvrij? Dus heb je een software unlock nodig om verbinding te maken met KPN? En heb je je telefoon al vaker geüpdatet?

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Je moet, nadat je je iPhone als nieuwe iPhone hebt ingesteld, gewoon alles opnieuw instellen, dus je geeft in iTunes aan dat ie alle contacten moet synchroniseren, je moet je mail opnieuw instellen, enzovoort!
Oh wacht, ik leer nu iets hier! Ik dacht altijd dat als ik hem als nieuw instel dat ik ook mijn contacts kwijt ben.
Begrijp ik goed dat als ik hem als nieuw in stel dat wanneer ik synch WEL mijn contacts behoudt, maar meer niet?
Ik vraag dit omdat het mij veel beter lijkt om van 3.1.2 naar 4.2 te gaan met een verse foon i.p.v. met allerlei oude settings... maar mijn contacts verliezen is geen goede optie.
Voor de volledigheid, ik gebruik geen Outlook of ander mail programma dus elders dan in iTunes staan geen contacts van me.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • The Great HooD
 • Registratie: september 2009
 • Laatst online: 13-09-2014
Ik heb een irritant probleem, is er misschien een functie waardoor je iPhone niet automatisch naar 3G overgaat. Ik zit vaak op plekken waar ik wel 3G heb, in hele kleine mate, maar dat die voor beter bereik naar 2G gaat, het rondje bovenin...
Kan ik dat niet auto op 3G laten, vind het erg vervelend, en ook nog een dat schakelen tussen 2 en 3G onwijs veel batterij kost...

 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
@Tijgert,
Dat is voor mij ook nieuw. Toen ik mijn iPhone herstelde van 3.1.2 naar 3.1.2 en instelde als nieuwe phone, moest ik mijn contacten handmatig terugzetten. Nu ging ik van een JB naar een schone JB, dus kon makkelijk via SSH of afc2add een backup maken en terug zetten, maar als je 4.2 erop zet voordat een JB er is, tja, dan wordt het lastig.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Leek me al wat 'anders dan verwacht'.
Ik stel gewoon mijn contacts veilig met iphonebrowser en zet ze na 4.2 terug door de JB. No problem :)

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Tijgert schreef op zondag 07 november 2010 @ 23:11:
Leek me al wat 'anders dan verwacht'.
Ik stel gewoon mijn contacts veilig met iphonebrowser en zet ze na 4.2 terug door de JB. No problem :)
Maar heb je dan niet ingesteld staan in iTunes dat je contacten gesynchroniseerd worden met Windows Contacts (of hoe dat ook heet)? Dan horen ze ook op je PC te staan.

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Maar heb je dan niet ingesteld staan in iTunes dat je contacten gesynchroniseerd worden met Windows Contacts (of hoe dat ook heet)? Dan horen ze ook op je PC te staan
Niet iedereen wilt zijn PC/MSN contacts in zijn telefoon hebben staan en andersom.
Zo ook ik niet.

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • Ferret
 • Registratie: november 2000
 • Laatst online: 26-09 16:20

Ferret

Mok, mok, mok...

Ruubster schreef op zondag 07 november 2010 @ 16:49:
[...]

Is je telefoon legaal simlockvrij? Dus heb je een software unlock nodig om verbinding te maken met KPN? En heb je je telefoon al vaker geüpdatet?
Het betreft een voormalig T-mobile telefoon dus ik ga via hun een unlock aanvragen.

 • Mark.
 • Registratie: oktober 2009
 • Laatst online: 28-07-2018

Mark.

Defensor

Als ik goed begrijp moet ik blij zijn nog steeds 3.2.2 te draaien en niet de laatste? versie met JB? :? als ik alle reacties zo doorlees?

[Voor 15% gewijzigd door Mark. op 08-11-2010 13:46]

De mens wikt maar God beschikt.


 • Cai
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 20:35
Wat ik niet terugzie in de startpost, maar voor de zekerheid door iemand bevestig wil zien:

Mijn twee weken oude iPhone is spontaan defect. Het scherm flikkert. De telefoon wordt (hopenlijk) binnen een week opgehaald. Deze was jailbroken met limera1n. Nu heb ik de iPhone aan mijn PC gekoppeld en via iTunes 'herstellen' gekozen. Zo op het eerste gezicht ziet alles er exact hetzelfde uit als toen deze net uit de doos kwam.

Is de restore procedure de juiste, zodat alle sporen van een JB zijn gewist i.v.m. garantieclaims?

 • MsG
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:36

MsG

Forumzwerver

Het blijft een beetje gissen hoe je een iPhone écht 100% formatteert, maar dit is inderdaad de reguliere procedure. Of hij niet stiekem nog wat files achterlaat, geen idee, maar je moet moeilijk doen wil je het nog terugkunnen zien als het al kan.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
Mark. schreef op maandag 08 november 2010 @ 13:45:
Als ik goed begrijp moet ik blij zijn nog steeds 3.2.2 te draaien en niet de laatste? versie met JB? :? als ik alle reacties zo doorlees?
Je hebt toch al de laatste firmware op je iPad, namelijk 3.2.2? Vziw is er nog geen iOS 4 beschikbaar voor de iPad, dat zou met 4.2 komen.

@Cai,
In de TS staat dat er nog geen reparatie is geweigerd van een iDevice die een JB heeft. Daar op uitgaand kan je er wel op vertrouwen dat je RMA goed gaat.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • KappeNou
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 13-09 23:19
Ik heb net de eerste generatie iphone van mijn vader geupdate. Nu zegt iTunes ineens het volgende:

De SIM kaart in deze iphone wordt niet ondersteund.

Alleen compatibele SIM-kaarten van een bevoegde leverancier kunnen worden gebruikt om de iPhone te activeren.
Plaats alstublieft de SIM-kaart die bij uw iPhone werd geleverd of ga naar een bijvoegde leverancier voor een vervangende SIM-kaart.

Hij gebruikt KPN.


Ik probeer nu met limera1n te jailbreaken, maar hij blijft maar zeggen in DFU mode wait.
Iemand enig idee wat ik moet doen om deze iphone te unlocken?

[Voor 3% gewijzigd door KappeNou op 08-11-2010 23:05]

>PC specs<


 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
Je iPhone uit DFU halen en met LimeRa1n hactivaten. Of je vraagt een officiële unlock aan bij T-Mobile als-ie daar vandaan komt. Genoeg mogelijkheden ;).

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • KappeNou
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 13-09 23:19
Deze is volgens mij ooit uit amerika gehaald toen je hier nog geen iphone kon kopen.
Dat is het probleem juist, dat LimeRa1n werkt voor geen meter.

Itunes zegt nu:

Itunes heeft een iphone aangetroffen waarvan de herstelmodus actief is.
U moet deze iphone herstellen voordat u deze kunt gebruiken met itunes.

Als ik dat doe komt hij weer in de lock fase terecht..
Is er geen unlock proggie die wel goed werkt?

>PC specs<


 • Petervanakelyen
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 16-09 18:48
KappeNou schreef op maandag 08 november 2010 @ 23:02:
Ik heb net de eerste generatie iphone van mijn vader geupdate. Nu zegt iTunes ineens het volgende:

De SIM kaart in deze iphone wordt niet ondersteund.

Alleen compatibele SIM-kaarten van een bevoegde leverancier kunnen worden gebruikt om de iPhone te activeren.
Plaats alstublieft de SIM-kaart die bij uw iPhone werd geleverd of ga naar een bijvoegde leverancier voor een vervangende SIM-kaart.

Hij gebruikt KPN.

Ik probeer nu met limera1n te jailbreaken, maar hij blijft maar zeggen in DFU mode wait.
Iemand enig idee wat ik moet doen om deze iphone te unlocken?
Eerste generatie iPhone? Die kan je niet jailbreaken/hacktivaten met moderne tools zoals limera1n. De laatste 'upgrade' die je kan doen is naar 3.1.3. Jailbreaken daarvan kan met Spirit.

Somewhere in Texas there's a village missing its idiot.


 • KappeNou
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 13-09 23:19
Bedankt voor de info!
Dan heb ik alles voor niks gedaan, want die stond er al op ;(

>PC specs<


 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
Pwngtool kan 't toch wel? Moet je even een Mac misbruiken. Maar als je afhankelijk bent van een unlock, heb je als je 4.1 geïnstalleerd hebt zonder behoud van baseband heb je er toch al niets meer aan.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • Petervanakelyen
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 16-09 18:48
Maar als het echt gaat over de eerste generatie iPhone (een iPhone 2G, geen 3G, 3GS of 4) dan kan hij niet eens upgraden naar iOS4.x. De vraag is natuurlijk of het inderdaad over een iPhone 2G gaat, en niet (per ongeluk) over een iPhone 3G.

Somewhere in Texas there's a village missing its idiot.


 • thaan
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 23:17
Hero Of Time schreef op dinsdag 09 november 2010 @ 19:03:
Pwngtool kan 't toch wel? Moet je even een Mac misbruiken. Maar als je afhankelijk bent van een unlock, heb je als je 4.1 geïnstalleerd hebt zonder behoud van baseband heb je er toch al niets meer aan.
Bedenk wel dat je voor een eerste generatie iPhone ook een oudere versie van PwnageTool nodig hebt. De recente versies accepteren de ipsw van 3.1.3 voor iPhone 1,1 niet meer.
Ik heb 'm nog liggen, mocht je hem niet kunnen vinden maar hij staat vast wel op TPB.

Voor iPhone 1,1 is inderdaad geen nieuwere versie dan 3.1.3. Gaat er hoogstwaarschijnlijk ook niet meer komen.

Herstellen kun je met een gepwnde/hacktivated/jailbroken 3.1.3 IPSW voor iPhone 1,1. Zelf maken, of even op het net zoeken.

[Voor 8% gewijzigd door thaan op 09-11-2010 19:40]


 • KappeNou
 • Registratie: oktober 2005
 • Laatst online: 13-09 23:19
Het is een 2G 8gig met die zilvere achterkant waarvan het onderste stukje zwart is.
Ik heb geen idee naar welke firmware itunes heeft geupgrade, want dat kan ik nu niet uitlezen. Maar wat ik kan herinneren is dat 3.1.3 er op stond.

>PC specs<


 • thaan
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 23:17
KappeNou schreef op dinsdag 09 november 2010 @ 19:47:
Het is een 2G 8gig met die zilvere achterkant waarvan het onderste stukje zwart is.
Ik heb geen idee naar welke firmware itunes heeft geupgrade, want dat kan ik nu niet uitlezen. Maar wat ik kan herinneren is dat 3.1.3 er op stond.
Dan is er nu dus ook weer 3.1.3 opgezet.

In DFU zetten, en vervolgens een custom IPSW erop zetten, en hij werkt weer.

 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Komende dagen komt er schijnbaar toch nog geen iOS 4.2, dus jailbreak is nog even veilig :)

Als ie toch uitkomt, natuurlijk niet updaten! Maar goed, dat kan ik wel zeggen, er zijn altijd mensen die toch updaten...

 • lapino
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 06-09 09:36
Vanmorgen zat dochter wat op iPad te spelen, zegt me dat ze ineens 'vast' zit en krijgt zwart scherm. iPad blijktniet meer te werken, krijg enkel Apple-logo bij boot. Ben 'm nu aan het proberen restoren (op pc ging het niet, bleef hangen op "waiting for ipad", nu aan het proberen op Macbook Air). Blijkbaar is zo'n jailbreak toch niet altijd betrouwbaar? Of wel?

edit: ook op Macbook zelfde probleem, blijft hangen bij "Wachten op iPad". Op de iPad zie ik een Apple logo en een (lege) progress bar maar verder gebeurt er blijkbaar niks :(

[Voor 24% gewijzigd door lapino op 10-11-2010 09:07]


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
lapino schreef op woensdag 10 november 2010 @ 09:05:
Vanmorgen zat dochter wat op iPad te spelen, zegt me dat ze ineens 'vast' zit en krijgt zwart scherm. iPad blijktniet meer te werken, krijg enkel Apple-logo bij boot. Ben 'm nu aan het proberen restoren (op pc ging het niet, bleef hangen op "waiting for ipad", nu aan het proberen op Macbook Air). Blijkbaar is zo'n jailbreak toch niet altijd betrouwbaar? Of wel?

edit: ook op Macbook zelfde probleem, blijft hangen bij "Wachten op iPad". Op de iPad zie ik een Apple logo en een (lege) progress bar maar verder gebeurt er blijkbaar niks :(
En als je m in DFU-mode zet? Of staat ie al in DFU-mode?

Voor info over hoe je in DFU-mode moet komen: http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=1034 als je er niet uit komt zeg je t maar :)

 • lapino
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 06-09 09:36
Is ondertussen gelukt, duurde blijkbaar tijdje vooraleer die in gang schoot. Heb nu wel schrik gekregen om terug te jailbreaken. Verdomd lastig ook dat ik nu alle vooruiitgang in games zoals angry birds kwijit ben.

 • Catch22
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 22:20
in het geval van jailbroken kan kalmte je redden.

But if I offended you | Good | 'Cause I still don't give a f*ck
Hou eens op met die auto-analogieen mensen
AMD Ryzen 2700x - Asus 3090 TUF OC - 32Gb Corsair Vengeance RGB Pro - Aoc 27" 1440p 144hz - Samsung g9 49" 32:9


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Je bent de save-games kwijt tot de laatste keer dat je gesynced hebt met iTunes. Maar als je bang bent voor jailbreak, zou ik gewoon alleen de jailbreakapps installeren die je echt gebruikt en nodig hebt. De rest kan je er ook wel op zetten, maar als je die niet gebruikt of niet nodig vindt, kunnen ze het toch voor je verpesten (zoals nu dus was gebeurd).

 • lapino
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 06-09 09:36
Tja, stond enkel cydia op en sbsettings. Geen idee wat oorzaak is geweest van die crash.

 • lapino
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 06-09 09:36
Heb nu al 2x een crash gehad met mijn iPad waardoor ik restore moest doen. Ondanks Sync met itunes verlies ik daarbij alle instellingen/savegames van mijn apps (ook de gekochte!). Is er een handige/snelle manier om ook de vooruitgang in bijvoorbeeld games te bewaren? Kan nu helemaal opnieuw beginnen met Angry Birds, Cut the Rope enz...

 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
lapino schreef op woensdag 10 november 2010 @ 19:24:
Heb nu al 2x een crash gehad met mijn iPad waardoor ik restore moest doen. Ondanks Sync met itunes verlies ik daarbij alle instellingen/savegames van mijn apps (ook de gekochte!). Is er een handige/snelle manier om ook de vooruitgang in bijvoorbeeld games te bewaren? Kan nu helemaal opnieuw beginnen met Angry Birds, Cut the Rope enz...
Geen idee... Ik heb ook echt geen idee waar die savegames staan in iOS. Misschien dat je via google kan vinden waar de savegames staan. Dan kan je met behulp van iFunBox voor Windows op je iPad die bestanden backuppen (je moet dan wel op je iPad AFC2Add installeren). Maar denk dat er ook iets mis is met je computer of de backupbestanden van je iPad, want dit MOET ie gewoon altijd backuppen, jailbroken of niet!

 • lapino
 • Registratie: juni 2002
 • Laatst online: 06-09 09:36
Heb het net even getest. Sync van Ipad, dan een applicatie deleten op de ipad, en dan terug syncen zodat ie die terug zet > vooruitgang in spel weg. Ik zie in Itunes ook nergens een knop/menukeuze om manueel te backuppen (vroeger was dit rechtermuis op ipad).

[Voor 27% gewijzigd door lapino op 10-11-2010 19:53]


 • EN-IS
 • Registratie: februari 2002
 • Laatst online: 25-08 12:30
Ruubster schreef op woensdag 10 november 2010 @ 19:37:
[...]

Geen idee... Ik heb ook echt geen idee waar die savegames staan in iOS. Misschien dat je via google kan vinden waar de savegames staan. Dan kan je met behulp van iFunBox voor Windows op je iPad die bestanden backuppen (je moet dan wel op je iPad AFC2Add installeren). Maar denk dat er ook iets mis is met je computer of de backupbestanden van je iPad, want dit MOET ie gewoon altijd backuppen, jailbroken of niet!
Savegames staan in de mappen van de spellen zelf, daarin zit de map 'documents', dit geldt voor alle applicaties die "savegames" maken :)

 • witchdoc
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 24-09 16:51

witchdoc

Dé Belg

Mmm, Jailbreak wil niet lukken. Iemand een idee?

Net met itunes naar 4.1 frimware gegaan op m'n iphone 3GS

Dan GreenPois0n gedownload en voila.. ziet er erg simpel uit.
1) ik heb m'n iphone afgezet
2) iphone ingeplugged aan pc, start nu automatisch op, greenpoison geeft "waiting for dsu"
3) ik klik op prepare to jailbrake (DFU) en volg de counters.. laatste stap verdwijnt toruwens bij nog 9s te gaan.
4) GP geeft aan Ready to jailbreak. M'n iphone is gewoon zwart, niks te zien. Ik klik op Jailbreak. Iphone scherm licht op (donker), wordt dan wit en blijft wit terwijl GP "Jailbreak Failed!" aangeeft.

Mis ik ergens iets ofzo?

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Ik had een soort van hetzelfde probleem gisteren, ik probeerde van 3.1.2. naar 4.1 te gaan (effe blobje veilig stellen ;) ).
Mijn oplossing liep via het proberen van Redsn0w 0.9.6b2. Dat liep ook fout want hij bleef hangen bij de oplopende balk van Ramdisk op de 3GS weg te zetten waarna na 10 minuten een reset volgde en ik weer bij af was.

Toen ik Greenp0ison probeerde failde hij ook en ik heb hem echt wel goed in de DFU mode gezet.

Maar: ik werk standaard op een 64Bit systeem en toen ik Redsn0w nog eens probeerde op een 32Bit systeem (beide W7) werkte het opeens vlekkeloos. Voila, geJB'te 4.1 :)
Mogelijk had Greenp0ison ook gewerkt...

[Voor 3% gewijzigd door Tijgert op 14-11-2010 18:14]

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • honmashinsei
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-11-2020
Is het nog steeds zo dat 64bit systemen problemen geven met bijv. redsn0w? Kan iemand dat bevestigen/ontkrachten? Heb zelf alleen beschikking tot een 64bit Windows 7 en wil mijn iPhone 4 die over 2 dagen binnenkomt graag jailbreaken :)

 • MsG
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:36

MsG

Forumzwerver

lapino schreef op woensdag 10 november 2010 @ 19:24:
Heb nu al 2x een crash gehad met mijn iPad waardoor ik restore moest doen. Ondanks Sync met itunes verlies ik daarbij alle instellingen/savegames van mijn apps (ook de gekochte!). Is er een handige/snelle manier om ook de vooruitgang in bijvoorbeeld games te bewaren? Kan nu helemaal opnieuw beginnen met Angry Birds, Cut the Rope enz...
Zet je bij een restore de backup terug? Als je dat niet doet ben je de savegames kwijt. Als je dat wél doet was ik ze nooit kwijt.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
kthxbye schreef op zondag 14 november 2010 @ 19:22:
Is het nog steeds zo dat 64bit systemen problemen geven met bijv. redsn0w? Kan iemand dat bevestigen/ontkrachten? Heb zelf alleen beschikking tot een 64bit Windows 7 en wil mijn iPhone 4 die over 2 dagen binnenkomt graag jailbreaken :)
Ik heb tot nu toe met jailbreaken geen problemen gehad met 64-bit. Limera1n werkte goed, Spirit werkte goed, Blackra1n werkte goed (en andere tools die ertussen zaten). Heb eigenlijk nog nooit redsn0w geprobeerd, maar verder nooit problemen gehad.

@Poohbeer: Al gewoon Limera1n geprobeerd? Als alternatief :)

[Voor 5% gewijzigd door Ruubster op 14-11-2010 22:31]


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Is het nog steeds zo dat 64bit systemen problemen geven met bijv. redsn0w? Kan iemand dat bevestigen/ontkrachten?
Lees eens de post boven die van jou...

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • honmashinsei
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-11-2020
Tijgert schreef op zondag 14 november 2010 @ 22:37:
[...]

Lees eens de post boven die van jou...
Daarom stelde ik juist die vraag... was benieuwd naar anderen. 1 ervaring zegt namelijk niet zoveel :)

 • witchdoc
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 24-09 16:51

witchdoc

Dé Belg

Ruubster schreef op zondag 14 november 2010 @ 22:31:
[...]

@Poohbeer: Al gewoon Limera1n geprobeerd? Als alternatief :)
Net gedaan. Werkte van de eerste keer.
Jammer dat greenp0is0n blijkbaar zo slecht gaat op 64bit systemen want inderdaad, mijn systemen zijn ondertussen ook allemaal 64 bit en op geen enkele wou greenp0is0n werken. Limera1n werkte op het eerste 64 bit systeem dat ik probeerde.

Trouwens, ik dacht dat na een nieuwe firmware Cydia automatisch mijn nieuwe signature zou opslaan. Ik heb hier echter niets van gezien. Kan ik dit manueel pushen met Cydia zodat dit toch gebeurd? Of kan ik ergens zien dat dit toch reeds is gedaan?

[Voor 33% gewijzigd door witchdoc op 15-11-2010 10:03]


 • alexhooven
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 00:13
Hoe zet ik enkel mijn contacten over van mijn 3G naar een iPhone 4. Wil namelijk een schone en verse iPhone 4 zonder backup zooi.

iPhone 3G, Samsung Galaxy S2, HTC One M7, HTC One M8, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Oneplus 3T, iPhone X, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 6, iPhone 12 Pro.


 • thomasf
 • Registratie: juli 2005
 • Niet online
even tinyumbrella draaien.
hiermee kan je ook bijv de 4.1 shsh backuppen terwijl je nog op bijv 3.1.3 zit met je iphone.

 • MsG
 • Registratie: november 2007
 • Laatst online: 22:36

MsG

Forumzwerver

Of je /mobile/ map kopieren met SSH en dan handmatig overzetten wat je wil gebruiken voor je volgende telefoon.

Denk om uw spatiegebruik. Dit scheelt Tweakers.net kostbare databaseruimte! | Groninger en geïnteresseerd in Domotica? Kom naar DomoticaGrunn


 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

even tinyumbrella draaien.
hiermee kan je ook bijv de 4.1 shsh backuppen terwijl je nog op bijv 3.1.3 zit met je iphone.
Oh? Is dit de reden dat Cydia al beweerde de 4.1 SHSH te hebben van me terwijl 3.1.2 er nog op stond?
Hoeven ze dan niet meer met elke firmware gebackupped te worden ofzo?

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • DexterDee
 • Registratie: november 2004
 • Laatst online: 24-09 14:55

DexterDee

I doubt, therefore I might be

Tijgert schreef op maandag 15 november 2010 @ 18:44:
[...]

Oh? Is dit de reden dat Cydia al beweerde de 4.1 SHSH te hebben van me terwijl 3.1.2 er nog op stond?
Hoeven ze dan niet meer met elke firmware gebackupped te worden ofzo?
Als Cydia eenmaal de SHSH blobs van je device te pakken heeft, zal Cydia bij het uitkomen van nieuwe firmwares met die blobs een verzoek doen bij Apple om zo voor een nieuwe firmware de juiste signatures op te slaan. In feite doet de Cydia backend dus net alsof je eigen device die signatures zelf ophaalt.

Klik hier om mij een DM te sturen • 3245 WP op ZW


 • witchdoc
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 24-09 16:51

witchdoc

Dé Belg

DexterDee schreef op maandag 15 november 2010 @ 18:50:
[...]

Als Cydia eenmaal de SHSH blobs van je device te pakken heeft, zal Cydia bij het uitkomen van nieuwe firmwares met die blobs een verzoek doen bij Apple om zo voor een nieuwe firmware de juiste signatures op te slaan. In feite doet de Cydia backend dus net alsof je eigen device die signatures zelf ophaalt.
dus die éne keer dat cydia het me vroeg (na m'n eerste jailbreak) gaf ik ook gelijk toestemming om het voor alle toekomstige versies bij te houden?

Kan ik deze nieuwe signatures ook ergens verifiëren/zien of vertrouw ik cydia gewoon? ('k ben namelijk te lui om hier zelf wat voor te doen :P)

 • Tijgert
 • Registratie: december 2001
 • Laatst online: 21:04

Tijgert

Let the Zen flow. Shit a leak!

Als Cydia eenmaal de SHSH blobs van je device te pakken heeft, zal Cydia bij het uitkomen van nieuwe firmwares met die blobs een verzoek doen bij Apple om zo voor een nieuwe firmware de juiste signatures op te slaan. In feite doet de Cydia backend dus net alsof je eigen device die signatures zelf ophaalt.
Damn, dat heb ik nooit geweten! Ook nooit ergens gevonden trouwens... zal wel zo'n stukje info zijn wat iedereen denkt dat iedereen al weet :)
(had het aleen wel iets eerder willen weten, dan had ik nog even volgehouden tot 4.2..)

8700K, ROG Hero X, 16GB4166, 2080Ti, 2TB SSD, Enermax 950W, 32"+G903+G910 Nieuwe Specs, Oude Specs, Hele Oude Specs


 • witchdoc
 • Registratie: juni 2000
 • Laatst online: 24-09 16:51

witchdoc

Dé Belg

Tijgert schreef op maandag 15 november 2010 @ 19:44:
[...]

Damn, dat heb ik nooit geweten! Ook nooit ergens gevonden trouwens... zal wel zo'n stukje info zijn wat iedereen denkt dat iedereen al weet :)
(had het aleen wel iets eerder willen weten, dan had ik nog even volgehouden tot 4.2..)
Voor alle duidelijkheid, ik beweer dat niet en heb het niet kunnen verifiëren. Iemand iets boven mijn post beweerde dat hetgeen gestaafd bleek te zijn door iemand die in cydia een 4.1 signature had gezien terwijl ie nog in release 3 zat.

Ik ben gewoon nieuwsgierig waar ik dat kan verifiëren zodat ik het ook zeker kan weten :D

 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
poohbeer schreef op maandag 15 november 2010 @ 19:28:
[...]

dus die éne keer dat cydia het me vroeg (na m'n eerste jailbreak) gaf ik ook gelijk toestemming om het voor alle toekomstige versies bij te houden?

Kan ik deze nieuwe signatures ook ergens verifiëren/zien of vertrouw ik cydia gewoon? ('k ben namelijk te lui om hier zelf wat voor te doen :P)
Gewoon Cydia starten en de startpagina laten laden. Staat bovenaan (en zelfs in de TS!).

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • Ruubster
 • Registratie: augustus 2008
 • Niet online
Ik zal het nog maar een keer herhalen, aangezien ik binnenkort 4.2 verwacht (in grote letters):

Als je afhankelijk bent van jailbreak of unlock,
niet zomaar je firmware updaten naar 4.2 of later!!!

[Voor 5% gewijzigd door Ruubster op 17-11-2010 16:12]


 • davidgilmour
 • Registratie: juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017
Ik downloadde vandaag via cydia een appverwijderaar. Maar dat ging mis, hij liep 2 x vast bij het installeren/downloaden. Gevolg een complete restore. Kon vast wel anders denk ik, maar ik wou gewoon weten of me iPad nog wel in orde was.

Als ik nu volgende keer seer zoiets heb, wat kan ik dan het beste doen? Hoe behou ik dan me apps en jailbreak?

 • Paquito
 • Registratie: juni 2001
 • Niet online
How to Jailbreak iOS 4.2.1 GM on iPhone 4, 3GS, 3G and iPod touch with Redsn0w 0.9.6b2
http://www.redmondpie.com...n0w-0.9.6b2-how-to-guide/

[Voor 27% gewijzigd door Paquito op 19-11-2010 06:31]


 • ricost
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 23-09 22:26

ricost

jeweetzelluf

Hmm zou die guide ook werken voor de iPad ?

NES/SNES/GC/DS/GG/MD/SATURN/DC/PS2/PSP/XBOX/XBOX360/NGAGE/JAGUAR/LYNX/AES/NGCD/PS3/N64/3DS


 • ossieboy
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 09-08-2014
Als ik nou mijn iPod Touch Jailbreak en helemaal aanpas, moet ik dat dan na het installeren en Jailbreaken van iOS 4.2 (over een tijdje) helemaal opnieuw gaan lopen doen, of is er een manier om je thema te bewaren?

 • patjeownt
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 20-11-2010
heel makkelijk. ga via je ipod naar www.jackbraikme.com en volg de stappen, ff installeren. werkt via cydia. je moet 2 progamma's hebben. cydia en installous. je moet niet via cydia downloaden, want als je daar iets download krijg je het niet meer van je ipod af heel raar. via installous downloaden en klaar:)

 • ossieboy
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 09-08-2014
Jailbeakme gaat maar tot 4.01, iPod Touch is af fabriek 4.1. Ik had het ook niet over applicaties, over het zelf modden/maken van thema's met winterboard, wat best veel werk kan zijn. Als ik straks naar 4.2 upgrade en hem dan jailbreak zou het fijn zijn als ik niet al dat modwerk weer opnieuw moet doen. ;)

 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-09 14:38

NMe

Quia Ego Sic Dico.

patjeownt schreef op vrijdag 19 november 2010 @ 17:49:
heel makkelijk. ga via je ipod naar www.jackbraikme.com en volg de stappen, ff installeren. werkt via cydia. je moet 2 progamma's hebben. cydia en installous. je moet niet via cydia downloaden, want als je daar iets download krijg je het niet meer van je ipod af heel raar. via installous downloaden en klaar:)
Mja, dat werkt dus sinds 4.1 al niet meer. Sterker nog, die site is uit de lucht.

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • patjeownt
 • Registratie: november 2010
 • Laatst online: 20-11-2010
nee klopt 4.1 werkt er niet mee ik heb hem toen gedowngrade naar 4.0 en toen dee ie het wel weer:)ik keek net en de site doet het gewoon nog:)

 • NMe
 • Registratie: februari 2004
 • Laatst online: 26-09 14:38

NMe

Quia Ego Sic Dico.

patjeownt schreef op vrijdag 19 november 2010 @ 17:59:
nee klopt 4.1 werkt er niet mee ik heb hem toen gedowngrade naar 4.0 en toen dee ie het wel weer:)ik keek net en de site doet het gewoon nog:)
Ik was zo slim om jouw op twee punten fout gespelde link te volgen. :P

'E's fighting in there!' he stuttered, grabbing the captain's arm.
'All by himself?' said the captain.
'No, with everyone!' shouted Nobby, hopping from one foot to the other.


 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
ossieboy schreef op vrijdag 19 november 2010 @ 17:55:
Jailbeakme gaat maar tot 4.01, iPod Touch is af fabriek 4.1. Ik had het ook niet over applicaties, over het zelf modden/maken van thema's met winterboard, wat best veel werk kan zijn. Als ik straks naar 4.2 upgrade en hem dan jailbreak zou het fijn zijn als ik niet al dat modwerk weer opnieuw moet doen. ;)
Als je zelf een thema maakt, kan je deze gewoon op je PC bewaren en dan later met software/SSH/whatever weer terug plaatsen in je Themes.xxxx map. Winterboard installeren, thema selecteren, klaar is ossieboy.
Voor de rest over apps en wat dan ook behouden, is al meer dan 100x genoemd in dit topic en vorige delen.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • ossieboy
 • Registratie: juni 2010
 • Laatst online: 09-08-2014
Moet dus geen probleem zijn. Apps wist ik inderdaad al, met Appbackup enzo.

Bedankt voor je antwoord! :)

 • honmashinsei
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-11-2020
Wat is nou beter? Even wachten totdat 4.2 uitkomt, daarnaartoe upgraden en die dan jailbreaken met de jailbreak die beschikbaar komt?

Of nu alvast jailbreaken op 4.1, en dan upgraden naar 4.2 als die jailbreak uit is?

 • maartend
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 22:34
kthxbye schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 11:02:
Wat is nou beter? Even wachten totdat 4.2 uitkomt, daarnaartoe upgraden en die dan jailbreaken met de jailbreak die beschikbaar komt?

Of nu alvast jailbreaken op 4.1, en dan upgraden naar 4.2 als die jailbreak uit is?
Je moet dan opnieuw jb' en

 • honmashinsei
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-11-2020
dat begrijp ik :) echter vraag ik me af of ik niet beter gewoon even kan wachten totdat 4.2 uit is, en dan te kiezen uit de jailbreak mogelijkheden.

 • DeX
 • Registratie: juni 2001
 • Laatst online: 16-09 18:25
Ik loop vast.
iPhone: 3GS
Versie: 4.1
Model: MC152DN

Jailbreak: Limera1n
Unlock: ultrasn0w 1.1-1

Na een probleemloze jailbreak ben ik aan de slag gegaan met het unlocken. Hij pikt wel de Simkaart, maar kan geen verbinding maken. Er verschijnt continu "searching", later "no service" en bij carrier kan hij geen lijst vinden.

Wat heb ik gedaan om het op te lossen.
+ Verschillende fora melden dat airplane mode aan en uit zetten helpt. Bij mij is dat niet het geval.
+ Sim kaart te oud? Getest met 2 simkaarten. 1 uit 2009, en 1 uit 2005. Beide werken niet. (Telfort)
+ 3g uitzetten: Gedaan, opnieuw ultrasn0w geinstalleerd: geen effect.

Hier lees ik dingen over baseband. In hoeverre kan dat het probleem zijn?
Iemand nog raad?

 • Steel Dogg
 • Registratie: september 2010
 • Laatst online: 20-09 13:57
Opzich voegt 4.2 niet zo erg veel toe. Voor mij is het enkel belangrijk omdat dan ook de unlock uitkomt, en ik móet een unlock hebben nu (Zit op BB 5.14.02) Maar stel er komt een untethered JB uit voor 4.2, dan upgrade ik maar al te graag :)

4.2 is wel sneller, en voegt ook een aantal functies toe die er best bij mogen zitten. :)

Dus je moet je afvragen wat je wilt gaan doen... 4.1 => 4.2 is immers niet zo groot als 3.1.3 => 4.x

 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
@kthxbye:
Dat is iets wat je zelf moet beslissen. Wil je nu al genieten van minder tot geen beperkingen, of wil je een paar maanden langer wachten (afhankelijk hoe snel de tools er zijn).

[Voor 3% gewijzigd door Hero of Time op 20-11-2010 11:33]

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • honmashinsei
 • Registratie: mei 2008
 • Laatst online: 16-11-2020
Hero Of Time schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 11:32:
@kthxbye:
Dat is iets wat je zelf moet beslissen. Wil je nu al genieten van minder tot geen beperkingen, of wil je een paar maanden langer wachten (afhankelijk hoe snel de tools er zijn).
Gaat het nog een paar maanden duren dan? Hoe lang duurt het ongeveer tussen een firmwareupdate en de release van de jailbreak daarvoor?

 • thaan
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 23:17
kthxbye schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 11:02:
Wat is nou beter? Even wachten totdat 4.2 uitkomt, daarnaartoe upgraden en die dan jailbreaken met de jailbreak die beschikbaar komt?

Of nu alvast jailbreaken op 4.1, en dan upgraden naar 4.2 als die jailbreak uit is?
Waarom zou je wachten met een jailbreak tot 4.2? Het is in 5 minuten gedaan met GreenPoison, dus ik zie geen reden om te wachten met jailbreaken.

 • maartend
 • Registratie: augustus 2002
 • Laatst online: 22:34
Waarom zou je wachten met een jailbreak tot 4.2? Het is in 5 minuten gedaan met GreenPoison, dus ik zie geen reden om te wachten met jailbreaken.
omdat je als nieuweling na een update (die snel zou kunnen komen, en ook de JB, want et wat mazzel zitten de gaten er nog in) al je instelling kwijt bent en al je tweaks? Mogelijk ook je savegames, enz.?

 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
kthxbye schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 12:49:
[...]

Gaat het nog een paar maanden duren dan? Hoe lang duurt het ongeveer tussen een firmwareupdate en de release van de jailbreak daarvoor?
Je moet wel goed lezen. Het KAN een paar maanden duren. Het is ook mogelijk dat 4.2 morgen uit komt (alsie nog niet uit is, geen idee) en twee dagen later de tools er zijn. Maar gezien de tijd dat het heeft geduurt voordat 4.1 een JB had, kan het nog wel even duren ja. Er is geen vaste roadmap oid waarbij je kan zeggen x dagen na release is er een JB.

Commandline FTW | Tweakt met mate


 • thaan
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 23:17
maartend schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 13:15:
[...]

omdat je als nieuweling na een update (die snel zou kunnen komen, en ook de JB, want et wat mazzel zitten de gaten er nog in) al je instelling kwijt bent en al je tweaks? Mogelijk ook je savegames, enz.?
Savegames en instellingen zitten gewoon in een backup, dus ik zie je punt niet.

Jailbreak apps zijn inderdaad weg, tenzij je ook die gaat backuppen.
Maar dat is al jaren zo, sinds 2007 (de eerste iPhone en eerste jailbreak) dus daar is ook niet zoveel nieuw aan. Daarnaast is het juist handig om voor het eerst te jailbreaken voor een grote update, dan kan je nu nog wat experimenteren met tweaks en apps.

 • Petervanakelyen
 • Registratie: december 2006
 • Laatst online: 16-09 18:48
Hero Of Time schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 13:41:
[...]

Je moet wel goed lezen. Het KAN een paar maanden duren. Het is ook mogelijk dat 4.2 morgen uit komt (alsie nog niet uit is, geen idee) en twee dagen later de tools er zijn. Maar gezien de tijd dat het heeft geduurt voordat 4.1 een JB had, kan het nog wel even duren ja. Er is geen vaste roadmap oid waarbij je kan zeggen x dagen na release is er een JB.
Er wordt echter wel verwacht dat er snel een jailbreak voor iOS4.2 komt na de officiële release. Er zijn al 'mogelijke' exploits en eventueel zou zelfs greenpois0n zo kunnen worden aangepast dat het direct werkt.

[Voor 53% gewijzigd door Petervanakelyen op 20-11-2010 13:45]

Somewhere in Texas there's a village missing its idiot.


 • davidgilmour
 • Registratie: juni 2003
 • Laatst online: 29-12-2017
Ik heb de skyfire browser en het valt me op dat de dumpert.nl niet meer werkt. Klopt dat, kan iemand dat checken?

 • alexhooven
 • Registratie: maart 2010
 • Laatst online: 00:13
davidgilmour schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 14:08:
Ik heb de skyfire browser en het valt me op dat de dumpert.nl niet meer werkt. Klopt dat, kan iemand dat checken?
had je hem al, want hij is tijdelijk uit de appstore verdwenen ivm te veel vraag :P

iPhone 3G, Samsung Galaxy S2, HTC One M7, HTC One M8, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Oneplus 3T, iPhone X, Apple Watch Series 2, Apple Watch Series 6, iPhone 12 Pro.


 • Hero of Time
 • Registratie: oktober 2004
 • Laatst online: 19:39

Hero of Time

Moderator NOS

There is only one Legend

Topicstarter
Petervanakelyen schreef op zaterdag 20 november 2010 @ 13:44:
[...]


Er wordt echter wel verwacht dat er snel een jailbreak voor iOS4.2 komt na de officiële release. Er zijn al 'mogelijke' exploits en eventueel zou zelfs greenpois0n zo kunnen worden aangepast dat het direct werkt.
Klopt, maar dan nog moet je er niet op rekenen dat de tool bijna per direct beschikbaar is. De mensen die de tools maken hebben ook wat beters te doen ;).

Commandline FTW | Tweakt met mate

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Vragen over warez zijn niet toegestaan. Het bespreken van alle andere aspecten van jailbreaken zijn wel toegestaan.

Let op of je post ook in dit topic thuishoort: applicaties kunnen besproken worden in [iPhone & iPod touch] Applicaties via Cydia en Rock!, mods in [iPhone & iPod Touch] Post hier je mods


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee