• Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Half-Life 2 - Episode One & Episode Two - Deel 17
 

Inhoudsopgave
 1. Over het spel
 2. Personages
 3. Vijanden
 4. Wapens
 5. Screenshots
 6. Mods
 7. Filmpjes
 8. Orange Box
 9. Links
 10. Nawoord
 11. Changelog

Over het spel
Het eerste deel van de Half-Life-saga kwam in december 1998 uit en werd zeer positief ontvangen door gamers over de hele wereld. Het spel kreeg hoge cijfers van allerlei bladen en websites. Het ontving ruim vijftig 'Game of the Year'-awards door de (toentertijd) indrukwekkende graphics en meeslepende verhaallijn, waarbij je alles door de ogen van de hoofdpersoon, Gordon Freeman, zag. Na de release zijn de mensen bij Valve meteen gaan werken aan het vervolg, dit maakten ze pas halverwege 2003 bekend. De release dat was toen gepland voor oktober 2003.

Deze datum werd echter niet gehaald: niet alleen de beta-build die op de E3 ter demonstratie werd gebruikt, maar zelfs delen van de source code kwamen op straat te liggen door een hack van een van de workstations bij Valve. Omdat de innerlijke werking van Half-Life 2 en Steam gedeeltelijk bekend was, werd de release date verschoven naar 2004. Zo konden de mensen van Valve deze delen opnieuw programmeren, zodat kwaadwillende personen geen kansen zouden krijgen. Uiteindelijk werd het spel op 16 november 2004 om 09:00 wereldwijd gereleased.

Releasedata
Half-Life19 november 1998
Half-Life 216 november 2004
Half-Life 2: Episode One1 Juni 2006
Half-Life 2: Episode Two10 oktober 2007
Half-Life 2: Episode ThreeTBA

 
Het verhaal is niet echt duidelijk. Zoals je waarschijnlijk wel weet, speel je in het eerste deel als Gordon Freeman, een onderzoeker in het Anomalous Materials labs in het geheime ondergrondse Black Mesa research facility. Op een dag doe je onderzoek naar een sample, en het onderzoek heeft de hoogste prioriteit. Maar zodra je het experiment uitvoert, gaat alles fout: je opent een interdimensionaal gat in tijd en ruimte, waar allerlei aliens doorheen komen en Black Mesa overhoop gooien. Terwijl je je een weg naar de oppervlakte vecht, kom je er achter dat de regering soldaten heeft gestuurd om alles in de doofpot te stoppen. Uiteindelijk kom je op de buitenaardse planeet Xen, waar je een gigantische alien - Nihilanth genaamd - vermoord. Dan bevind je je opeens met de G-Man (de man in het blauwe pak die je door het hele spel op verschillende plekken ziet toekijken en niet kunt bereiken) in een treintje en hij heeft een voorstel voor je. Hij en zijn compagnons zijn onder de indruk van je prestaties, en bieden je de mogelijkheid aan om later voor hun te werken.

In Half-Life 2 wordt er van uit gegaan dat je op zijn voorstel bent ingegaan. Aan het begin van het spel vertelt de G-Man: "Wake up Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes.", en je zit in een trein die net City 17 binnenrijdt.

 
Het einde van Half Life 2 schreeuwde om een vervolg. Na 18 maanden, kwam die er dan eindelijk. Valve heeft besloten om geen HL3 uit te brengen, maar een trilogie in de vorm van Episode One, Two en Three. Inmiddels is Episode One al een tijd uit en goed ontvangen door het publiek.

De reden waarom Valve gekozen heeft voor een trilogie, is omdat de engine continu bijgewerkt kan worden met nieuwe content. Een complete opvolger van HL2 zou ook 6 jaar op zich laten wachten.
quote: Valve
"The frequent releases of upgraded technology and new content works better for both consumers and developers, and is one of the key reasons Counter-Strike grew to be 80 percent of the online action market. We decided that a follow-up to Half-Life 2 delivered in 18 months with our first episode was more in tune with what our customers want than waiting 6 years for another monolithic product."
Episode One is voor ± €17 te krijgen in de winkel of via een on-line (game-)shop.
Half-Life 2 heb je niet nodig om Episode One te spelen, maar het is wel aanbevolen deze eerst uit te spelen.

 
Wanneer je Episode One hebt uitgespeeld, is er duidelijk een cliffhang(st)er aanwezig. In de beelden is te zien dat de trein ontspoord is en Alyx boven de afgrond hangt. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee wanneer men begint aan Episode Two. Al snel heb je de Gravity Gun weer in je handen en gaan we op zoek naar de basis waar Eli en de verstrooide Dr. Kleiner zich schuilhouden... Niet alleen lopend, maar ook met behulp van een nieuw vervoermiddel. De strandbuggy is ingeruild door een snellere, sterk gemodificeerde Amerikaanse slee.

In deze Episode hebben we de introductie van een nieuw krachtig wapen en is er een personage bijgekomen. Ook krijgen we te maken met de sterke Hunter; een mini-Strider met turbo + explosieve dartpijlen.

In deze Episode ben je veel meer aangewezen op jezelf. Als je zelf niet schiet, zal er in het spel geen vooruitgang zijn. In voorgaande delen was dit af en toe wel het geval omdat de citizens van City 17 je te hulp schoten.

Naast een nieuwe verhaallijn van het spel, heeft Alyx er een flink aantal polygonen bij gekregen.

 
'Iets' met de Borealis en Aperture Science :? Verwachting Episode Three: hopelijk nog 2009

Personages
Gordon Freeman
Eens was hij een simpele onderzoeker binnen het AML in het Black Mesa pand. Na het ongeluk is dit alles veranderd. Het is een held geworden in strijd tegen de aliens. Nadat hij de Black Mesa heeft overleefd is hij gecontracteerd door de G-Man, zijn huidige baas in Half-Life 2.

Dr. Eli Vance
Dr. Eli Vance was een onderzoeker bij Black Mesa en heeft het wonder boven wonder ook gered uit Black Mesa, maar in de tussentijd is hij wel een onderbeen verloren. Buiten City 17 heeft hij een lab genaamd "Black Mesa East", waar hij met het verzet tegen de Combine werkt.

Alyx Vance
Alyx Vance is de dochter van Eli en zal je helpen in het gevecht tegen de Combine. Haar vader heeft een cybernetische hond voor haar gebouwd, genaamd Dog. Haar moeder overleed bij de ramp in Black Mesa, verder is er niet veel bekend over haar geschiedenis.

Dr. Isaac Kleiner
Dr. Isaac Kleiner was ook een wetenschapper in Black Mesa. Nu werkt hij samen met Eli aan nieuwe gadgets voor het verzet.

Barney Calhoun
Barney Calhoun zag je al aan het begin van Half-Life, als security guard die op deur stond te bonzen terwijl jij langsreed in de trein die je naar het Anomalous Materials lab. In de expansion Half-Life: Blue Shift loodste je Barney door de gevaren van Black Mesa heen.

Dog
Dog is de cybernetische hond die Dr Vance voor zijn dochter heeft gemaakt om haar te beschermen. Dog begon als een robot ter grootte van een labrador, maar is door aanpassingen van Alyx uitgegroeid tot een twee en een halve meter grote reus die je bijstaat wanneer je in de problemen komt en je helpt met het overweg gaan met je Gravity gun.

Dr. Judith Mossman
Dr. Judith Mossman heeft kennelijk vroeger ook in Black Mesa gewerkt, maar nu is ze de assistent van Eli Vance. De rest van haar verleden is niet bekend.

Father Grigory
Father Grigory is een priester die in de verlaten stad Ravenholm woont. Hij heeft twee rare hobby's: zombiejagen en booby traps bouwen.

Vortigaunts
De vortigaunts zijn de buitenaards slaven van Xen die jij hebt bevrijd toen je Nihilanth vermoordde. Nu helpen ze je in de strijd tegen de Combine.

Dr. Wallace Breen
Dr. Wallace Breen was "the Administrator" van Black Mesa en nu de burgemeester van City 17. Toen de Combine de aarde binnenvielen heeft hij een deal gesloten met ze: de mensheid zal voor de Combine werken, terwijl hij met hun technologie mag werken. Op de verschillende schermen in de stad verspreidt hij propaganda voor de Combine ("our Benefactors") en het verbeteren van de mensheid met hun kennis.

Dr. Magnusson
Dr. Magnusson hebben we nog niet eerder gezien in Half-Life 2 en zie je dan ook pas voor het eerst in Episode 2. Deze niet al te vriendelijke man was vanaf het begin al wel werkzaam bij Black Mesa.

G-Man
Welke rol van de mysterieuze G-Man in dit verhaal speelt, is nog steeds onduidelijk. Nadat je Nihilanth hebt verslagen in Half-Life ben je voor hem gaan werken, maar wat je taak in City 17 is, is onbekend.

Vijanden
Headcrab
Zoekend naar een volgend slachtoffer, zullen ze elk hoofd die ze zien bespringen, vaak vanuit een donkere hoek. Zodra ze iemand te pakken krijgen, veranderen ze het gastlichaam in een zombie.

Toxic Headcrab
Deze 'black' of 'toxic' headcrabs zijn groter en sterker, maar logger dan hun gewone broertjes. Als ze je raken wordt je health omlaag gebracht naar 1, maar gelukkig heeft je HEV-suit een tegengif die dat effect binnen korte tijd weer ongedaan maakt.

Barnacle
Een barnacle hangt aan het plafond met z'n tong naar beneden en trekt alles omhoog wat er onderaan tegenaan loopt om het vervolgens op te eten. Dat ze alles omhoog halen is ook meteen hun zwakte, een brandende ton dichtbij laten exploderen schakelt ze meestal wel uit.

Zombie
Zombies vormen niet echt een bedreiging, omdat ze langzaam lopen en alleen van dichtbij kunnen aanvallen met hun scherpe klauwen. Als je het gastlichaam dood maakt, kan het zijn dat de headcrab loslaat en jou probeert aan te vallen. Het beste is dus om op de headcrab te schieten, aangezien het gastlichaam dan ook sterft.

Fast Zombie
Deze zogeheten fast zombies hebben alles wat gewone zombie's missen: ze zijn bloedsnel en kunnen ook muren opklimmen via de regenpijpen om daarna op jou te springen. Wees dus op je hoede en weet snel te reageren.

Hulker
Hulkers zijn zombies met een paar toxic headcrabs op hun rug, welke ze naar je toe slingeren zodra ze je zien.

Combine Metrocop
De agenten (ook wel bekend als metrocops) van Civil Protection patrouilleren de straten van City 17 en zorgen ervoor dat de orde gehandhaafd blijft, zelfs (of beter gezegd: het liefst) als dat extreme maatregelen vereist.

Combine Soldier
Combine soldaten zijn sneller, sterker, slimmer en beter bewapend dan metrocops. Ook zullen ze in teams samenwerken.

Elite Combine Soldier
Deze elite Combine soldaten zijn zwaar bepantserd en zijn het beste wat de mensheid in combinatie met de technologie van de Combine te bieden heeft.

Combine Helicopter
Combine helikopters zullen je over grote afstanden opjagen met hun turret en de beschikken over de mogelijkheid om mijnen voor je neus te droppen. Gelukkig zijn ze niet bijzonder sterk en dus met niet al te veel moeite en een RPG uit te schakelen.

Combine Gunship
Combine gunships zijn het sterkere broertje van de bovenstaande helikopters. Hun autocannon zal constant op je vuren als je in het zicht van het gunship bent.

Combine Dropship
Combine dropships zorgen ervoor dat de troepen van de Combine overal snel kunnen worden ingezet. Ze kunnen zowel een Strider als een team soldaten meenemen..

Strider
Deze enorme drie-potige wezen zijn al snel vier verdiepingen hoog. Als ze hun vijanden niet afmaken met hun autocannon onder hun buik, dan maken ze er wel shish kebab van met hun lange en scherpe poten.

Auto Turret
Meestal geplaatst op strategische (knel)punten, waardoor tegenstanders er zo goed als niet langs kunnen komen. Maar met een paar goed geplaatste schoten of granaten, vallen ze met gemak om waarna ze deactiveren.

Scanner
Scanners doen niet veel, behalve je tijdelijk verblinden als ze een foto van je nemen. Ook zullen ze troepen in de buurt waarschuwen van je aanwezigheid en locatie.

Manhack
Manhacks doen wat hun naam al doet vermoeden: ze vliegen op je af en proberen je in mootjes te zagen met de gemonteerde cirkelzaag. Ze vallen meestal aan in zwermen.

Roller Mines
Een knap staaltje techniek die afkomstig is van de Combine. Deze zullen steeds naar je toe rollen, en aan je voertuig plakken. Hierdoor zul je balans verliezen! Gelukkig kan Alyx ze herprogrammeren om de combine aan te vallen.

Ant Lion
Ant Lions leven in grote groepen onder de grond aan het strand. Ze kunnen niet tegen (harde) geluiden en trillingen en zullen de bron hiervan proberen uit te roeien. In water zullen ze verdrinken.

Ant Lion Guard
Ant Lion Guards zijn de dominerende soort Ant Lions en geven hun kleinere broertjes opdrachten via feromonen.

Hunter
De Hunter is een vijand die je niet graag tegenkomt. Ze zijn moeilijk neer te halen vanwege hun snelheid en armor.

Wapens
Crowbar
Het wapen dat bijna synoniem staat aan Half-Life is natuurlijk het eerste wapen dat je krijgt in deel twee. Ideaal om stukken hout, dozen en headcrabs uit de weg te meppen.

Gravity Gun
De Zero Point Energy Field Manipulator, of simpel gravity gun, is een van de meest originele wapens in de geschiedenis van first person shooters. Met primary fire kan je dingen wegschieten, met alternate fire kan je dingen naar je toe trekken/oppaken.

Super Gravity Gun
De Super Gravity Gun is het product van combine technologie die menselijke technologie probeert te verstoren... De combine proberen je Gravity Gun van je af te nemen, maar door een storing in hun computers word je gravity gun ge-update.. en dat geeft hele leuke resultaten >:)

USP Match
Een shooter zonder standaard proppenschieter is niet compleet. Met deze USP Match kan je afrekenen met kleine aliens.

Colt Python
Ook de Colt Python is terug uit het het eerste deel. Een krachtige, maar langzame revolver.

H&K MP-7 PDW
De H&K MP-7 PDW (Personal Defence Weapon) is de standaard sub-machine gun in HL2. Doet redelijke damage, maar je sproeit al snel met dit wapen. Met alternate fire is het mogelijk om grenaten te lanceren.

Overwatch Pulse Rifle
De Overwatch Standard Issue Pulse Rifle wordt gebruikt door de sterkere Combine soldaten in het spel. Met alternate fire lanceer je een energy orb, welke rond blijft stuiteren en zo drie vijanden kan laten verdampen.

Franchi SPAS12
De Franchi SPAS12 doet wat een shotgun moet doen: veel power voor op een korte afstand. Met alternate fire los je twee schoten tegelijkertijd.

Crossbow
De crossbow is net zoals in het eerste deel het ultieme wapen om op lange afstand stilletjes af te rekenen met je tegenstander. Dankzij de geavanceerde physics in Half-Life 2 is het mogelijk om met de pijlen je vijanden te doorboren en ze op te hangen aan de muur.

Grenade
Een standaard high explosive granaat. Met alternate fire is het mogelijk om 'm onderhands te rollen in plaats van bovenhands te gooien.

RPG
De Rocket Propelled Grenade-launcher, ook wel RPG, is een van de krachtigste wapens in het spel. Dankzij de ingebouwde laserpointer is het mogelijk om de raket ergens omheen te laten vliegen voordat je hem op je doel af stuurt.

Bugbait
Met deze bugbait, een pheropod uit een ant lion guard, is het mogelijk om gewone ant lions te commanderen. Gewoon gooien stuurt ze op een plek af en laat ze aanvallen, met alternate fire knijp je in de pheropod en 'roep' je ze terug naar jou door een wolk feromonen los te laten waardoor de ant lions worden aangetrokken.

Magnusson Device
Intelligente 'sticky bomb' voor Striders; een Magnusson Device of minder officieel "Strider Buster" genaamd. Gebruik dit wapen succesvol en je krijgt dit soort explosieve taferelen.

Screenshots
Half-Life 2
Half-Life 2Half-Life 2Half-Life 2Half-Life 2Half-Life 2


Half-Life 2: Episode 1
Half-Life 2: Episode 1Half-Life 2: Episode 1Half-Life 2: Episode 1Half-Life 2: Episode 1


Half-Life 2: Episode 2
Half-Life 2: Episode 2Half-Life 2: Episode 2Half-Life 2: Episode 2Half-Life 2: Episode 2Half-Life 2: Episode 2


Half-Life 2: Episode 3
Half-Life 2: Episode 3 concept artHalf-Life 2: Episode 3 concept artHalf-Life 2: Episode 3 concept artHalf-Life 2: Episode 3 concept art

Mods
Black Mesa Source
Officiële Black Mesa site
Het ultieme doel van het Black Mesa team is het volledig van de grond af opbouwen en recreëren van het eerste deel uit de Half-Life-saga, maar dan op de nieuwe en geavanceerdere Source-engine. Zo worden de wapens en Xen-aliens en alle maps volledig nagemaakt op de Source-engine. Ook zal er een co-op modus beschikbaar komen wat ook met de Synergy-mod ook beschikbaar wordt in de HL2 serie.

In november 2004 is begonnen met de ontwikkeling/redesign van het spel en onlangs is er een 'voorlopige releasedate' vrijgegeven, namelijk eind 2009, verder zal het spel gratis beschikbaar komen. Het spel is geïntroduceerd met de naam: Black Mesa: Source, maar Valve heeft gevraagd of het laatste gedeelte uit de naam gehaald kon worden om verwarring over het uit de Valve-stal komen te voorkomen en gaat het onder de naam Black Mesa uitkomen.
Screenshots
Black Mesa SourceBlack Mesa SourceBlack Mesa SourceBlack Mesa SourceBlack Mesa Source
Black Mesa SourceBlack Mesa SourceBlack Mesa SourceBlack Mesa Source

FakeFactory Cinematic Mod
Officiële Cinematic Mod site
FakeFactory's Cinematic Mod is een Half-Life 2 mod die de verouderde grafics van de volledige Half-Life 2 serie inclusief Episodes omtovert tot state-of-the-art graphics. Elk Half-Life 2 deel werkt hierdoor met de laatste versie van Valve's Source Engine, die Valve samen met Episode 2 uitbracht. Alle characters zijn voorzien van compleet vernieuwde HD textures, net zoals alle wapens, de omgeving en vrijwel alle objecten en gebouwen. Bovendien maakt Cinematic Mod gebruik van meer geavanceerde HDR effecten en schaduwen.

Naast de overduidelijke grafische make-over is FakeFactory's Cinematic Mod iets duisterder dan het originele Half-Life 2. De donkere sfeer wordt bijgestaan door aangepaste, meer toepasselijke soundtracks. Niet enkel de soundtracks zijn aangepast, het hele geluidssysteem heeft een grondige update ondergaan. Alle geluiden zijn opgefrist, en worden intelligenter en dynamischer afgespeeld.

Tot slot is de verhaallijn lichtjes aangepast, en aangevuld met ongebruikte content uit het originele Half-Life 2. Kortom, de Cinematic Mod heeft voldoende in huis om weer enkele uurtjes Half-Life 2 plezier te beleven!
Screenshots
FakeFactory Cinematic ModFakeFactory Cinematic ModFakeFactory Cinematic ModFakeFactory Cinematic Mod
FakeFactory Cinematic ModFakeFactory Cinematic ModFakeFactory Cinematic Mod

Garry's Mod
Officiële Garry's Mod site
Met Garry's mod kun je Half-Life 2 models positioneren zoals je zelf wil, door een aangepaste gravity gun te gebruiken kun je de models in de meest gekke posities plaatsen en er vervolgens met de 'camera' fotograferen (lees: een screenshot maken). Ook zijn er hele community's bezig met machinema, met name Lit Fuse Films heeft zo leuke clips en filmpjes gemaakt.
Screenshots
Garry's ModGarry's ModGarry's ModGarry's ModGarry's Mod

Synergy
Officiële Synergy Mod site
Synergy is de Half-Life 2 co-op mod waarmee je Half-Life 2 en alle Episodes met je vrienden of via internet kunt spelen, ook eigen levels en mods zijn in co-op speelbaar.
Screenshots
SynergySynergySynergySynergy

Filmpjes
Half-Life 2
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=tzocUFkcfZY]

Mods

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=cny9V8qOVJw]Overig

[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=q1UPMEmCqZo]

Orange Box
De Half-Life 2 delen zijn allemaal los verkrijgbaar via Steam. Slimmer, handiger en vooral goedkoper is het om de Orange Box aan te schaffen. Hierin zitten namelijk:
 • Half-Life 2
 • Half-Life 2: Episode 1
 • Half-Life 2: Episode 2
 • Portal
 • Team Fortress 2
Voor +/- iets meer dan 30 euro heb je al deze titels in huis. The Orange Box is ook beschikbaar voor de Xbox360 en PS3.

pricewatch: Half Life 2 - The Orange Box, PC
pricewatch: Half Life 2 - The Orange Box, Xbox 360
pricewatch: Half Life 2 - The Orange Box, PlayStation 3Links
Half-Life 2 sites
HalfLife-2
HL2 Files
Planet Half-Life
Halflife2.net
Half-Life Fallout
The Half-Life Saga Story Guide
Wikipedia - Half-Life series

Walkthroughs / guides
Half-Life Fallout HL2 guide - Zeer uitgebreide walkthrough met screenshots, en extra info zoals easter-eggs, G-Man sightings, Lambda-logo locaties en cheat codes
HL2 GameFAQs
HL2 console command uitleg

Programma's & mods
HardwareOC Half-Life 2 Benchmark
Black Mesa Source site
FakeFactory Cinematic Mod site
Garry's Mod site
Synergy Mod site

Voorgaande delen & Verwante topics op GoT
• Deel 15 & 16
[Multi] Team Fortress 2, deel 11
[PC] Portal

Nawoord
Voor op- en aanmerkingen, spelfouten of extra informatie voor in de topic start kun je me een Direct Message sturen of het plaatsen in dit topic.

Iedereen van de voorgaande delen bedankt voor zijn/haar (ongemerkte) bijdrage. Have fun! :)

Changelog
• 25-08-2009Startpost geplaatst. Spelvaudtjes gefixt. Releasedata toegevoegd.

[Voor 102% gewijzigd door Wiethoofd op 26-08-2009 11:32]

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Arfman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 09:19

Arfman

Drome!

Ik denk dat we EP3 in 2009 wel kunnen afschrijven :)

DRoME LAN Gaming | iRacing profiel | Kia e-Niro 64kWh | Hyundai Ioniq 28kWh | PV 5.760Wp |


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Stukken beter die TS d:)b

Zat er eerst aan te denken om hem te restylen maar heb al genoeg actieve topics onder me hoede :)

[Voor 5% gewijzigd door psychoclown op 25-08-2009 10:27]

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Tomino
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:17
Goed gedaan, Leuk dat er ook wat mods etc, FF en andere soort dingen in staat.

Wat ik echter zo vervelend vind, hoe leg je eenvoudig aan iemand uit waarom hl2 en alles eromheen nou zo gaaf is, daar ben ik nog niet achter :D

 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 16:31

TommyGun

Stik er maar in!

Goeie OP, bring us EP3 :P

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


 • BramBo
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 31-05 13:55
Tomino schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 10:35:
Goed gedaan, Leuk dat er ook wat mods etc, FF en andere soort dingen in staat.

Wat ik echter zo vervelend vind, hoe leg je eenvoudig aan iemand uit waarom hl2 en alles eromheen nou zo gaaf is, daar ben ik nog niet achter :D
Haha, hier ben ook ik naar op zoek. Het verhaal "even" uitleggen gaat ook moeilijk. En wanneer je zegt dat het om het geheel gaat snappen ze je ook niet goed.

Nette TS inderdaad!

 • punisher007
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 08-03 02:02
Arfman schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 08:03:
Ik denk dat we EP3 in 2009 wel kunnen afschrijven :)
Denk het ook, Black Mesa in 2009 is echter ook extreem welkom. Zeker als ze HL1 Deathmatch goed hebben geport ;)

http://blog.bjornhouben.com


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Tomino schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 10:35:
Wat ik echter zo vervelend vind, hoe leg je eenvoudig aan iemand uit waarom hl2 en alles eromheen nou zo gaaf is, daar ben ik nog niet achter :D
Gewoon de HL2-demo laten spelen dan is het hele gevoel van het spel duidelijk :>

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • appelsientje
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 24-05 11:54

appelsientje

Het beste onder de zon

Nette OP!!
En we blijven aftellen ;)

LR | 4WD | Deep blue | 19" velgen | Trekhaak


 • Tomino
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:17
Wiethoofd schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 11:40:
[...]

Gewoon de HL2-demo laten spelen dan is het hele gevoel van het spel duidelijk :>
Nee juist niet, Ravenholm..

 • Tower410
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 01-06 16:54
Mooie TS ja. (typo: kanp ipv knap bij de rollermine ;))

Vond de demo ook tegenvallen toen ik hem speelde inderdaad, maar HL2 zelf vind ik stukken beter. Ravenholm vind ik het rotste stukje in HL2.

 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Nu online

Touchdomex

Meisje!

Tomino schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 17:13:
[...]

Nee juist niet, Ravenholm..
Er is een andere demo, deze laat veel beter de sfeer zien. Is officieel volgens mij een FPStest, maar laat prima alles zien van het spel en is ook nog eens vermakelijker ;)

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker


Anoniem: 294865

Touchdomex schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 20:38:
[...]


Er is een andere demo, deze laat veel beter de sfeer zien. Is officieel volgens mij een FPStest, maar laat prima alles zien van het spel en is ook nog eens vermakelijker ;)
Half Life 2: Lost Coast bedoel je waarschijnlijk? Je moet overigens wel Half Life 2 hebben om deze te kunne downloaden.

 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Nu online

Touchdomex

Meisje!

Anoniem: 294865 schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 20:43:
[...]


Half Life 2: Lost Coast bedoel je waarschijnlijk? Je moet overigens wel Half Life 2 hebben om deze te kunne downloaden.
Oh dan is dat nieuw :P Ik heb ook vroeger the lost coast en deathmatch gehad zonder dat ik Half-Life had. Apart dan, maar wel grappig :P

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Tower410 schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 20:33:
Mooie TS ja. (typo: kanp ipv knap bij de rollermine ;))
Fixed :D

En Lost Coast viel los te downloaden en hoefde je geen HL2 voor te hebben, ik kreeg em bij m'n CS:Source anthology, evenals DeathMatch

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Touchdomex
 • Registratie: April 2005
 • Nu online

Touchdomex

Meisje!

Wiethoofd schreef op dinsdag 25 augustus 2009 @ 20:55:
[...]

Fixed :D

En Lost Coast viel los te downloaden en hoefde je geen HL2 voor te hebben, ik kreeg em bij m'n CS:Source anthology, evenals DeathMatch
Ik bij mijn Nvidia kaart dus :)

_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' Bombus Flavifrons adoratie _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '\@_ || Let's Play: Paradox-billiards-vostroyan-roulette-fourth dimensional-hypercube-chess-strip-poker


 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Mooie TS wiethoofd :)

Ik zat em even snel door te lezen en vondt nog een typo'tje:

Super Gravity Gun
De Super Gravity Gun is het product van combine technologie die menselijke technologie proeert te verstoren.


proeet -> probeert i guess ;)

Ik verwacht Half-Life 2 Episode 3 sowiso al niet meer. Dat was eigenlijk al bekend toen Left 4 Dead in november 2008 uitkwam. Met name de tijd die ze toen er in gingen steken, en de vele updates voor TF2 en met als klap op de vuurpijl nog even Left 4 Dead 2 uitbrengen schort het hele Episode 3 proces weer verder op. En we wachten er bijna 2 jaar op.

En natuurlijk zijn er verschillende groepen binnen valve die aan de game werken, maar ik ben er sterk van overtuigd dat wanneer TF2 geen updates zou hebben gekregen en Left 4 dead niet was uitgebracht we nu of in iedergeval 2009 nog EP3 hadden gekregen.

Winners never cheat, Cheaters never win


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Typo fixed :)

Ik zal kijken of ik nog genoeg ruimte heb voor een 'time-line' qua release data van de volledige HL-serie.
Net even een kopje 'Releasedata' toegevoegd tussen het inleidende verhaaltje en het stuk over HL2 etc.

[Voor 31% gewijzigd door Wiethoofd op 25-08-2009 23:57]

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Tower410
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 01-06 16:54
Maar eens even de hele SP door te lezen, leuk om een keer te doen :)

Wel nog enkele typo's ontdekt:
Bij Gordon Freeman: naardat -> nadat.
Bij de 'Granade' -> Het is grenade en granaat, en niet precies andersom ;)

Anoniem: 150294

Ik hoop niet dat EP3 de nieuwe Duke Nukem Forever wordt.

In EP2 heeft Valve een duidelijke verwijzing op het vervolg gemaakt. Als je noclips aanzet, kan je in een geheime 'level' komen waar de Borealis te vinden is. Ook kan je in een soort bunker komen waarbij de buiten landschap helemaal besneeuwd is.

 • Arfman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 09:19

Arfman

Drome!

Is dat in het laatste stukje van EP2, die noclip truc?

DRoME LAN Gaming | iRacing profiel | Kia e-Niro 64kWh | Hyundai Ioniq 28kWh | PV 5.760Wp |


 • Yonni
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-05 20:51
Dat zijn gewoon de beelden die je op de monitoren / cut-scene's ziet in een bepaald stukje van het verhaal. Dat geen filmpjes maar gewoon camera's in-game die dat zeg maar realtime laten zien. Als je dat stukje landschap zou editen dan zou je dat ook in die videobeelden zien.

D3200 - 35/F1.8G, 60/F2, 70-300/F4-5.6


Anoniem: 150294

Arfman schreef op zondag 30 augustus 2009 @ 18:56:
Is dat in het laatste stukje van EP2, die noclip truc?
Ja dat is in het laatste level van EP2. Wanneer je noclips aanzet, kan je helemaal naar boven stijgen waardoor je vervolgens bij een bunker terecht komt.

 • Yonni
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-05 20:51
Die bunker en dat schip in het ijs, dat zijn volgens mij de beelden van dr. Mossman, zo'n transmission van d'r. Dat wordt dan als het goed is in dat stukje van de map afgespeeld.

D3200 - 35/F1.8G, 60/F2, 70-300/F4-5.6


Anoniem: 150294

Yonni schreef op dinsdag 01 september 2009 @ 19:44:
Die bunker en dat schip in het ijs, dat zijn volgens mij de beelden van dr. Mossman, zo'n transmission van d'r. Dat wordt dan als het goed is in dat stukje van de map afgespeeld.
Hmm, nee ik denk dat je iets anders bedoeld. De bunker en het schip die ik bedoel zijn geen levels, het zijn gewoon geheime plekken waar je bij kan in het laatste level als je de noclips cheat aanzet.

 • Tower410
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 01-06 16:54
Ja maar die beelden van dr. Mossman komen daar waarschijnlijk vandaan, er hangt daar gewoon een soort 'camera'. Alles wat je op dat moment op die monitor ziet speelt zich in die 'geheime' plekjes af.

[Voor 4% gewijzigd door Tower410 op 02-09-2009 21:16. Reden: typo]


 • Yonni
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-05 20:51
Ja, wat Tower410 zegt, dat bedoel ik :).

D3200 - 35/F1.8G, 60/F2, 70-300/F4-5.6


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Deze kwam ik ook weer eens tegen:

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • n1els
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 29-05 18:04
Met uitzondering van Eddie Murphy, Adam Sandler en Mike Myers zou het volgens mij wel een goede cast zijn voor een eventuele verfilming. Maar ik denk niet dat een verfilming van Half-Life aan mijn verwachtingen zou kunnen voldoen.

Dimidium facti qui bene coepit habet: sapere aude.


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Die 'Escape from City 17' was anders wel heel vet, ook zou die 'What's in the box' met echte combine zeker te doen zijn.

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Jazzper
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 11-05 16:44

Jazzper

BB4E^Guerilla

ik heb zin om de single player weer eens te spelen (4e keer ofzo? ;)). Zie dat ik nieuwe opties heb! synergy of die fakefactory mod. Oh boy! zin in!

webstek // Urenwerk - horlogeblog // mijn fotogear en beste fotos // Instagram @jazzper_nl


 • Tomino
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:17
FF :D Nu ook mee bezig, daarna als en gek door met EP1/2 me like!

 • Arfman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 09:19

Arfman

Drome!

Kan nog steeds niet de goede versie van die FakeFactory mod downloaden .. iemand een URL voor me waar ik de hele shebang in 1 keer kan downloaden?

DRoME LAN Gaming | iRacing profiel | Kia e-Niro 64kWh | Hyundai Ioniq 28kWh | PV 5.760Wp |


 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 16:31

TommyGun

Stik er maar in!

Arfman schreef op vrijdag 04 september 2009 @ 08:11:
Kan nog steeds niet de goede versie van die FakeFactory mod downloaden .. iemand een URL voor me waar ik de hele shebang in 1 keer kan downloaden?
http://www.fileplanet.com...y-Cinematic-Mod-V9.0-Base
of
http://halflife2.filefron...matic_Mod_v90_Base;101259

Maar voor patch 9.5.1 (dus niet 9.5) heb ik ook nog steeds geen goede link gevonden :/

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


 • Arfman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 09:19

Arfman

Drome!

Iig bedankt; downloading!

Kan ik eigenlijk nog makkelijk terug naar origineel HL2 of moet ik dan HL2 helemaal eraf gooien en opnieuw installeren?

DRoME LAN Gaming | iRacing profiel | Kia e-Niro 64kWh | Hyundai Ioniq 28kWh | PV 5.760Wp |


 • TommyGun
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 16:31

TommyGun

Stik er maar in!

Werkelijk geen idee, heb 't nog niet geïnstalleerd.

De patch url die ik momenteel probeer: http://games.on.net/file/...inematic_Mod_V9.51_Update

Edit; binnen, en snel :)

[Voor 203% gewijzigd door TommyGun op 04-09-2009 10:55]

“In a world without walls and fences, who needs Windows and Gates".


 • Tomino
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:17
Je installeerd FF gewoon náást je originele half life. Je moet enkel steam opstarten en in je start menu gewoon in de FF map dubbelklikken wat je wilt. Er word niks aangepast ! :)

 • MistrX
 • Registratie: Augustus 2009
 • Niet online

MistrX

Kwam zag en overwon

Die cast daarboven ziet er erg leuk uit, maar echt vaak worden sterrencasts (wat dat is dit eigenlijk stiekem wel) niet samengesteld. Laat staan voor een verfilming van een game. :|

Toch een volledige film van 'What's in the box?' lijkt me ontzettend gaaf! :D

 • Arfman
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 09:19

Arfman

Drome!

Zo, eindelijk alles binnen en ginstalleerd. HL2 EP0 (:+) ziet er goed uit met HDR en blooming, erg leuk gedaan. Jammer dat Alyx eruitziet als een aan drogerende middelen verslaafde dame van de nacht*, maar ach :)

*heroinehoer

DRoME LAN Gaming | iRacing profiel | Kia e-Niro 64kWh | Hyundai Ioniq 28kWh | PV 5.760Wp |


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Arfman schreef op vrijdag 04 september 2009 @ 15:24:
Jammer dat Alyx eruitziet als een aan drogerende middelen verslaafde dame van de nacht*, maar ach :)
Dat valt aan te passen hoor, even in je start > fake factory map kijken en dan de character dingetje kan je dat aanpassen.

Wiethoofds meuk en 'overige'


Anoniem: 150294

Hier heb je enkele character models op wie de personages in het spel zijn gebaseerd.

http://half-life.wikia.co...y:Character_models_images

 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Wiethoofd schreef op donderdag 03 september 2009 @ 22:49:
Die 'Escape from City 17' was anders wel heel vet, ook zou die 'What's in the box' met echte combine zeker te doen zijn.
Ja die waren heel erg tof en laat wel zien dat het enigzins mogelijk is :)

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Wiethoofd schreef op vrijdag 04 september 2009 @ 15:28:
[...]

Dat valt aan te passen hoor, even in je start > fake factory map kijken en dan de character dingetje kan je dat aanpassen.
Klopt het dat bij de installatie van de Fake Factory Mod 10, in je ''my games list'' links verschijnen naar de mod?
of is dit een optie tijdens de installatie? want ik heb namelijk geen link gekregen net als alle andere sourcemods in me my games list... via de .executable in de steam folder werkt het natuurlijk ook maar meestal komt er netjes een linkje in je lijst na een instal van een mod.

via add nonsteam game werkt het ook natuurlijk, maar toch raar dat er geen link komt.

Winners never cheat, Cheaters never win


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Descriptor schreef op zondag 06 september 2009 @ 21:12:
Klopt het dat bij de installatie van de Fake Factory Mod 10, in je ''my games list'' links verschijnen naar de mod?
In Start > (Alle) Programma's > FakeFactory Cinematic Mod staan je snelkoppelingen :Y)

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Wiethoofd schreef op zondag 06 september 2009 @ 21:18:
[...]

In Start > (Alle) Programma's > FakeFactory Cinematic Mod staan je snelkoppelingen :Y)
Klopt, Maar als je die launcht dan staat er wel in-game. Via een normale snelkoppeling naar de 3 .exe's krijg je een non-steam game bij je friends list te zien.

Maar goed hij doet ut :) , en ook gelijk maar even de alyx models terug gezet naar de orginele. Die nieuwe van hun ziet er voor geen meter uit.

Winners never cheat, Cheaters never win


 • Tower410
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 01-06 16:54
Vindt sowieso dat de models nogal raar gemaakt zijn, in de gedachte die models beter te maken zijn ze een beetje doorgeslagen, waardoor iedereen er een stuk jonger uitziet dan zou moeten. De stemmen kloppen niet meer bij het gezicht dat je ziet, erg jammer.

 • Crp
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 14:34
Ik vond Charlie Sheen (met baard) er altijd veel op lijken! :P


Anoniem: 294865

Ik ben uitgekeken op EP1 & EP2, Het wachten is op EP3 :Y) :'(

 • Dutchie!
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11-05 06:34
Al mensen hier District 9 gezien van peter jackson?

Het kan niet anders dan dat dit geinspireerd is op Half-life :o Nog meer mensen die dit vinden :P ?

spoiler:
De aliens, de soldaten (outfit) de guns, geluiden hier en daar... Half-life :D !! :P

Living in Australia! - Ja, ik heb dyslectie


Anoniem: 294865

Stalllone schreef op dinsdag 15 september 2009 @ 00:18:
Al mensen hier District 9 gezien van peter jackson?

Het kan niet anders dan dat dit geinspireerd is op Half-life :o Nog meer mensen die dit vinden :P ?

spoiler:
De aliens, de soldaten (outfit) de guns, geluiden hier en daar... Half-life :D !! :P
Ik heb eens even de trailer gekeken, maar zie niet direct echte vergelijkingen, Behalve dan een gigantisch gunship ofzo. Maar opzich zijn er wel meerdere alien-films.

 • defiant
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 18:05

defiant

Moderator General Chat

cool :)

Climate dashboard | “Reality is that which, when you stop believing in it, doesn't go away.”


 • MetroidPrime
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 16:41

MetroidPrime

Turn it up loud, captain!

Stalllone schreef op dinsdag 15 september 2009 @ 00:18:
Al mensen hier District 9 gezien van peter jackson?

Het kan niet anders dan dat dit geinspireerd is op Half-life :o Nog meer mensen die dit vinden :P ?

spoiler:
De aliens, de soldaten (outfit) de guns, geluiden hier en daar... Half-life :D !! :P
Ik heb de film zelf nog niet gezien, maar is District 9 juist niet voortgekomen uit de gecancellede Halo film?

[Voor 4% gewijzigd door MetroidPrime op 18-09-2009 23:35]

"Some girl on the street outside the bar just asked me if I was saved yet." "Yeah? What did you say?" "I told her 'I saved at the checkpoint a couple of minutes back and I can reload from there if I die.'


 • Dutchie!
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 11-05 06:34
@MetroidPrime: zou ook goed kunnen. Maar dan nog heeft de film wel wat Half-life invloeden vind ik. Toch wel meer Half-life dan Halo iedergeval :)

Living in Australia! - Ja, ik heb dyslectie


 • Anoniem: 16195
 • Registratie: November 2000
 • Niet online
Ik ben recentelijk weer begonnen met het herspelen van de half-life games, en heb een vraagje. Is het mogelijk om in HL Source de movement/walk speed aan te passen? Heb nu het gevoel dat ik door alle gangen aan het sprinten ben :D

 • movo.
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 03-04 17:56
O nee, Steam account gestolen, domme fout. Heb 'Ask a Question' al in gevuld, moet goed zijn denk?

 • Yonni
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 27-05 20:51
Da's mooi klote. Mailtje naar Valve in ieder geval. Denk dat ze om bewijzen vragen evt. op de forums opzoeken wat de procedure is.

D3200 - 35/F1.8G, 60/F2, 70-300/F4-5.6


 • movo.
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 03-04 17:56
Ja cd key meegeven, dat was alles, nu maar hopen!

 • pkopf
 • Registratie: April 2004
 • Laatst online: 07-10-2022
Tower410 schreef op woensdag 09 september 2009 @ 20:31:
Vindt sowieso dat de models nogal raar gemaakt zijn, in de gedachte die models beter te maken zijn ze een beetje doorgeslagen, waardoor iedereen er een stuk jonger uitziet dan zou moeten. De stemmen kloppen niet meer bij het gezicht dat je ziet, erg jammer.
Inderdaad...de 'nieuwe' doctor Kleiner ziet er niet uit zeg..

Daarnaast dat viel het mij ook op dat alle 'gekleurde' personages ineens blank zijn. Die gast in de metro bij de opening van HL2 EP0 die zegt 'Didn't see you get on' ziet er nu ineens uit als een vadsige tokkie.

Net de hele mod binnen geharkt via de torrents. Het ziet er wel gelikt uit, maar ik had misschien nog meer verwacht. Moet nu het hele spel nog maar eens spelen om goed het verschil te zien.

wild mutant space hamsters


 • BaRF
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 14:21

BaRF

bijna kerst

hahaha heb echt dubbelgelegen hier :D

Gloednieuwe SSX-303 te koop


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
Net in m'n Youtube abonnementenlijstje:

Een nieuwe betere cut/editted versie van Escape fron City17 - Part One:
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=9ixFf4ljuCg]
En ook een teaser voor Part Two welke er binnenkort ook aankomt
[YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=ZKffQO2UZBE&]

[Voor 3% gewijzigd door Wiethoofd op 14-10-2009 21:23]

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • psychoclown
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 26-05 15:43
Wow die teaser van part two is echt nice!

WoT Profile | Noobmeter - kyozu | Youtube channel | Livestream


Anoniem: 211517

spoiler:
De aliens uit District 9 lijken best wel een beetje op de vortigaunts. Hebben ook zo'n lage gruwelstem maar hebben meerdere ogen, ipv een groot oog.
Daarnaast valt het verhaal niet echt samen met de verhalen van Half-Life, omdat er tot nu toe niemand besmet is met een zwart alien goedje waardoor ie langzaam maar zeker in een alien veranderd.


Ik kijk echt uit naar Episode 3. =( Het verhaal is gewoon te meesterlijk.
By the way, de "Escape from city 17" filmpjes zijn wel leuk gedaan :P .

 • honmashinsei
 • Registratie: Mei 2008
 • Laatst online: 21-05-2022
Ik wil graag die FF mod gaan spelen als ik Windows 7 64 Ultimate geïnstalleerd heb op mijn laptop. Half-Life 2 draaide er prima op (niet supersnel), maar hoe zal dat gaan met de mod?
Specs:
P8600 Dualcore
4 GB RAM
ATI Radeon HD 3470 Videokaart (256 MB)

Ik denk dat vooral de videokaart de bottleneck zal zijn. Wel ondersteunt ie HDR (zie: http://ati.amd.com/products/mobilityradeonhd3400/specs.html)

Zal dit speelbaar zijn met de FF 10 mod?

 • BlaBla1973
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 31-05 20:04
Goede TS ..

Nu maar hopen dat er in 2010 wel een episode 3 komt ;)

Computer nr 486 denk ik..


 • Oet
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 31-05 08:53

Oet

[DPC]TG & MoMurdaSquad AYBABTU

kthxbye schreef op vrijdag 30 oktober 2009 @ 13:40:
Ik wil graag die FF mod gaan spelen als ik Windows 7 64 Ultimate geïnstalleerd heb op mijn laptop. Half-Life 2 draaide er prima op (niet supersnel), maar hoe zal dat gaan met de mod?
Specs:
P8600 Dualcore
4 GB RAM
ATI Radeon HD 3470 Videokaart (256 MB)

Ik denk dat vooral de videokaart de bottleneck zal zijn. Wel ondersteunt ie HDR (zie: http://ati.amd.com/products/mobilityradeonhd3400/specs.html)

Zal dit speelbaar zijn met de FF 10 mod?
Je bedoeld die Cinematic mod neem ik aan?
Die is erg bruut, ik ben hem zelf ook aan het spelen nu. Maar ik weet niet of dat jou laptop dat wel gaat trekken... De textures zijn sowieso een flink stuk groter nu, dus het laden duurt nu ook 2 eeuwen. Maar als ie klaar is, dan is het ook wel een plaatje hoor.
Zoals je zelf al aangeeft vermoed ik ook dat je VGA kaart de grootste bottleneck gaat zijn, daarnaast zit je met een laptop natuurlijk niet met hele snelle I/O, dus het laden zal ook geruime tijd duren.
Dus wellicht wat naar beneden schroeven in graphics settings dus, hoewel, daar is de mod nu juist voor bedoeld, dus dan haal je dat weer naar beneden....
Het is jammer, maar ik als ik eerlijk ben snap ik ook niet dat mensen een laptop gebruiken voor het spelen van games, daar is zo'n apparaat, naar mijn mening, niet voor bedoeld, hoewel het vaak wel kan, maar je moet in de gaten houden dat je in veel gevallen weinig kunt upgraden....

Maar hoe dan ook: probeer het uit, het is een gratis mod, dus wat let je? ;)

There are 11 kind of people in the world, ones that can read binary, ones that can't and ones that complain about my signature
PC Specs | Mo Murda Squad Clan


 • Graham
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 20-05 16:37
So excited I couldn't sleep! in a few hours I'll be postin a brand new trailer for Episode 3 and Halflife:Reimagined, you guys get it first!

grahamofthewheels.com


 • The CarNagE Man
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 30-01 12:15

The CarNagE Man

SüperG33K

:) :) Eindelijk eens weer nieuws over Ep3!!

 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Eindelijk!

Krijgen we dan binnenkort eindelijk meer info voor de release van EP3?
Ben erg benieuwd wat we gaan zien in de teaser.

Winners never cheat, Cheaters never win


 • Matis
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:23

Matis

Rubber Rocket

Ja, ik als het *O*

Lijkt me super, zeker nu ik (bij gebrek aan cheatvrije L4D servers) weer HL2 + EP1 + EP2 weer binnengehengeld heb :D

If money talks then I'm a mime
If time is money then I'm out of time


 • Sandern
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 28-05 20:21
Ik ben erg benieuwd hoeveel het gaat verschillen van de voorgaande episodes. Zowel op technisch vlak als gameplay. Er zit toch een behoorlijke tijd tussen de laatste episode.

 • Jejking
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online

Jejking

It's teatime, doctor!

Dan heeft ie nog 80 minuten de tijd. Ik kan niet wachten, het is al veel te lang stil geweest rondom dit spel :)

 • Matis
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:23

Matis

Rubber Rocket

Jejking schreef op maandag 16 november 2009 @ 13:15:
Dan heeft ie nog 80 minuten de tijd.
Hoe bedoel je dat?

[Voor 18% gewijzigd door Matis op 16-11-2009 13:17]

If money talks then I'm a mime
If time is money then I'm out of time


 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Sandern schreef op maandag 16 november 2009 @ 13:13:
Ik ben erg benieuwd hoeveel het gaat verschillen van de voorgaande episodes. Zowel op technisch vlak als gameplay. Er zit toch een behoorlijke tijd tussen de laatste episode.
Gameplay zal gewoon het zelfde zijn. Engine zal denk ik dezelfde source engine worden als die van left 4 dead 2. En anders een verbeterde versie hiervan.

Winners never cheat, Cheaters never win


 • Insert
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 27-05 17:59
Eindelijk! :)
Iemand enig idee wat Halflife:Reimagined is?
Black Mesa misschien?

 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Insert schreef op maandag 16 november 2009 @ 13:43:
Eindelijk! :)
Iemand enig idee wat Halflife:Reimagined is?
Black Mesa misschien?
Geen idee... Misschien iets van een verhaal wat naast Half-Life 2 loopt zoals Blue shift of Oppossing force?

Winners never cheat, Cheaters never win


Anoniem: 294865


 • The CarNagE Man
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 30-01 12:15

The CarNagE Man

SüperG33K

Zou het echt zo zijn? Ik heb wel eens gemaild naar Gabe Newell mbt een domeinnaam vraag maar kreeg daar nooit antwoord op. Dus de verhalen over dat hij veel mail krijgt klopt zover ik weet wel een beetje.

Anoniem: 294865

The CarNagE Man schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:10:
[...]


Zou het echt zo zijn? Ik heb wel eens gemaild naar Gabe Newell mbt een domeinnaam vraag maar kreeg daar nooit antwoord op. Dus de verhalen over dat hij veel mail krijgt klopt zover ik weet wel een beetje.
Ja ik denk dat het idd zo is dat die fake is, Het is tenslotte toch te mooi om waar te zijn om zomaar uit het niets een EP:3 trailer te krijgen. :'(

 • Matis
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:23

Matis

Rubber Rocket

Anoniem: 294865 schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:16:
Ja ik denk dat het idd zo is dat die fake is, Het is tenslotte toch te mooi om waar te zijn om zomaar uit het niets een EP:3 trailer te krijgen. :'(
Dan is het wel een goede HOAX geweest :P

If money talks then I'm a mime
If time is money then I'm out of time


 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Matis schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:19:
[...]

Dan is het wel een goede HOAX geweest :P
Inderdaad, Heb net het gehele artikel gelezen en grote kans dat het inderdaad een dikke hoax is....

wat mischien iedereen ontgaan is..... gisteren (16 november) is het 5 jaar geleden dat Half-Life 2 op de markt kwam :)

Als er nou geen episodes waren, dan zouden we volgend jaar maart Half-life 3 moeten hebben :P

Winners never cheat, Cheaters never win


Anoniem: 294865

Matis schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:19:
[...]

Dan is het wel een goede HOAX geweest :P
Goed in de zin van goed gefaked ja, maar ik ben er absoluut niet blij mee :'(

 • Matis
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 08:23

Matis

Rubber Rocket

Anoniem: 294865 schreef op maandag 16 november 2009 @ 14:24:
Goed in de zin van goed gefaked ja, maar ik ben er absoluut niet blij mee :'(
Nee, ik bedoelde idd een succesvolle HOAX. Ikzelf hoop ook liever dat het echt is, want ik heb genoten van alle 3 de delen :)

If money talks then I'm a mime
If time is money then I'm out of time


 • The CarNagE Man
 • Registratie: Maart 2002
 • Laatst online: 30-01 12:15

The CarNagE Man

SüperG33K

Goede hoax dan ja.. volgende hem al een tijdje via twitter.. dacht dat ie wel de echte was.. dus niet :(

 • japie06
 • Registratie: Augustus 2008
 • Laatst online: 17:04

 • Luqq
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 18:42
Volgens de twitter van onze grote( ;) ) vriend Gabe is d'r toch echt een trailer die komt..het is nu nog redelijk ochtend daar dus ik denk dat hij nog komt vandaag. 't is trouwens ook release day van L4D2, dus ze zullen het redelijk druk hebben..

http://twitter.com/GabeNewellmoet even leren lezen. Wist niet dat deze fake was..

[Voor 10% gewijzigd door Luqq op 17-11-2009 16:26]


 • Descriptor
 • Registratie: Oktober 2006
 • Laatst online: 02-12-2022
Mooi gaan we uitproberen, Al hoop ik wel dat bepaalde HD models nu een stuk beter er uit zien. Vond die nieuwe alyx en eli en breen er niet bepaald mooi uit zien.

Winners never cheat, Cheaters never win


 • Oet
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 31-05 08:53

Oet

[DPC]TG & MoMurdaSquad AYBABTU

Descriptor schreef op dinsdag 17 november 2009 @ 16:34:
[...]


Mooi gaan we uitproberen, Al hoop ik wel dat bepaalde HD models nu een stuk beter er uit zien. Vond die nieuwe alyx en eli en breen er niet bepaald mooi uit zien.
Ik moest gisteren erg lachen om de nieuwe Magnusson :D haha, In eps2 als je hem ontmoet moet je hem maar eens goed bekijken van alle kanten :+

There are 11 kind of people in the world, ones that can read binary, ones that can't and ones that complain about my signature
PC Specs | Mo Murda Squad Clan

Enig nieuws over Black Mesa? Het was de bedoeling dat die dit jaar zou uitkomen maar met een maand te gaan begint het aardig krap te worden.

TF2 GoT http://www.teamfortress.eu


 • Wiethoofd
 • Registratie: Juli 2007
 • Laatst online: 22-05 18:43
CapTVK schreef op dinsdag 24 november 2009 @ 13:24:
Enig nieuws over Black Mesa? Het was de bedoeling dat die dit jaar zou uitkomen maar met een maand te gaan begint het aardig krap te worden.
Ze hebben twitter waarop je ze kunt volgen: http://twitter.com/BlackMesaDevs Helaas is het laatste nieuws van ze op hun site van 30 nov '08 dus daar ook weinig nieuws.

Wiethoofds meuk en 'overige'


 • YVG
 • Registratie: Februari 2005
 • Laatst online: 04-03-2020
CapTVK schreef op dinsdag 24 november 2009 @ 13:24:
Enig nieuws over Black Mesa? Het was de bedoeling dat die dit jaar zou uitkomen maar met een maand te gaan begint het aardig krap te worden.
We have always gone for a "when it's done" approach. We have however committed to releasing in the year 2009.

http://www.blackmesasource.com/

 • The Zep Man
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 12:32
Dark-Intruder schreef op donderdag 26 november 2009 @ 15:29:
[...]


We have always gone for a "when it's done" approach. We have however committed to releasing in the year 2009.

http://www.blackmesasource.com/
Dit begint ook langzaamaan een never-ending project te worden. Jammer.

Of misschien wordt het een kado voor onder de boom... :>

Yar har, wind in your back, lads, wherever you go!


 • jan-marten
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 13:43
Momenteel ben ik zelf bezig met een andere mod: Strider Mountain. Lekker veel combine afslachten :)

 • DJDarkByte
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 31-05 22:10
Wilde ik net HL2: EP2 weer eens gaan spelen, kan ik niet meer AA kiezen dan 8xMSAA! Eerder kon ik t/m 16xQ CSAA kiezen. Is dat er in een update uitgehaald ofzo? In alle andere Source games kan ik het ook niet kiezen namelijk :S !

 • Tomino
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:17
Wat zijn je specs? Ben t atm opnieuw aan het installeren. Kan binnenkort wel checken.

 • Fl4pp13
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online

Fl4pp13

Hmmm yes. Quite.

Slecht nieuws; ik lees net op moddb dat Black Mesa geen 2009 release zal gaan worden... ;(
We come to you once again with an update. It's now the end of 2009, and we know many of you have literally counted the days down until this fateful month. We are floored by the level of support you have given us and are very excited we're so close to reaching our goal.

Unfortunately, to our great disappointment, Black Mesa will not make a 2009 release.

Cynics may now rejoice, bets may be collected, and I think a mod team member has to eat his shoe, but we hope our loyal fans will forgive us and realize that the delay will translate into a better final product that's (hopefully) more easily available to everyone.

Once again we apologize for what has to be very disappointing news. We placed a 2009 deadline on ourselves to motivate us and bring this 6 year project to a close. And while we didn't quite make it, we have come very close and you can expect a complete, polished game to hit your hard drives in the near future. We'll be sure and update if anything changes. Until then, hang tight, it's coming!
Helaas, helaas. Oh well, dan me maar vermaken met HL:Source deze kerst.

[Voor 19% gewijzigd door Fl4pp13 op 07-12-2009 19:30]


 • Engineer
 • Registratie: Juni 2001
 • Laatst online: 01-06 12:03
.

[Voor 99% gewijzigd door Engineer op 14-10-2018 10:04]


 • DJDarkByte
 • Registratie: Augustus 2006
 • Laatst online: 31-05 22:10
Tomino schreef op maandag 07 december 2009 @ 18:42:
Wat zijn je specs? Ben t atm opnieuw aan het installeren. Kan binnenkort wel checken.
CPU: Q6600 @ 2,4 GHz
Graka: 8600GTS
Mobo: Asus P5N-E SLI
RAM: 2 GB

Vind het raar, want eerder kon ik het wel gewoon kiezen. Zal wel aan de Nvidia drivers liggen ofzo...

EDIT: Het waren inderdaad de drivers. Had de display drivers die bij m'n Nforce chipset drivers inbegrepen zaten er nog op staan, in plaats van de nieuwste. Opgelost dus :D !

[Voor 19% gewijzigd door DJDarkByte op 08-12-2009 16:59]


 • Tomino
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 16:17
Nice, gelukkig ;)

 • Hari-Bo
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 11:28

Hari-Bo

F5 addict

Met Halflife 2 Episode 3 begin ik een beetje hetzelfde gevoel te krijgen als met Starcraft 2, het wordt alsmaar uitgesteld en de verwachtingen worden alsmaar hoger, oftewel het kan alleen maar negatief uitpakken voor dit spel als ze nog meer uitstellen.

 • Vanitas
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 23-12-2022
Het is Valve, komt wel goed :P

Even though I walk through the valley of the shadow of death. I will fear no evil.

Pagina: 1 2 3 ... 17 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee