• PD2JK
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 08:04


Inhoudsopgave
 1. Over het spel
 2. Personages
 3. Vijanden
 4. Wapens
 5. Boxes
 6. Screenshots
 7. Filmpjes
 8. Mods
 9. Links

Over het spel

Half-Life kwam in December 1998 uit en werd zeer positief ontvangen door gamers over de hele wereld. Het spel kreeg hoge cijfers van allerlei bladen en websites. Het ontving ruim vijftig 'Game of the Year'-awards door de (toentertijd) indrukwekkende graphics en meeslepende verhaallijn, waarbij je alles uit de ogen van de hoofdpersoon, Gordon Freeman, zag. Na de release zijn de mensen bij Valve meteen gaan werken aan het vervolg, maar ze maakten dit pas rond de helft van 2003 bekend. De release dat was toen gepland voor oktober.

Deze datum werd echter niet gehaald: niet alleen de beta-build die op de E3 werd gebruikt ter demonstratie werd gelekt, maar zelfs delen van de source code kwamen op straat te liggen door een hack van een van de workstations bij Valve. Omdat de innerlijke werking van Half-Life 2 en Steam gedeeltelijk bekend was werd de release date verschoven naar 2004. Zo konden de mensen van Valve deze delen opnieuw programmeren, zodat kwaadwillende personen geen kans zouden krijgen zodra de game echt uit kwam. Uiteindelijk werd het spel op 16 november 2004 om 09:00 wereldwijd gereleased.

Het verhaal is niet echt duidelijk. Zoals je waarschijnlijk wel weet, speel je in het eerste deel als Gordon Freeman, een onderzoeker in het Anomalous Materials labs in het geheime ondergrondse Black Mesa research facility. Op een dag doe je onderzoek naar een sample, en het onderzoek heeft de hoogste prioriteit. Maar zodra je het experiment uitvoert, gaat alles fout: je opent een interdimensionaal gat in tijd en ruimte, waar allerlei aliens doorheen komen en Black Mesa overhoop gooien. Terwijl je je een weg naar de oppervlakte vecht, kom je er achter dat de regering soldaten heeft gestuurd om alles in de doofpot te stoppen. Uiteindelijk kom je op de buitenaardse planeet Xen, waar je een gigantische alien genaamd Nihilanth vermoord. Dan bevind je je opeens met de Gman (de man in het blauwe pak die je door het hele spel op verschillende plekken ziet toekijken) in een treintje en hij heeft een voorstel voor je. Hij en zijn compagnons zijn onder de indruk van je prestaties, en bieden je de mogelijkheid aan om later voor hun te werken.

In Half-Life 2 wordt er van uit gegaan dat je op zijn voorstel bent ingegaan. Aan het begin van het spel vertelt de Gman: "Wake up Mr. Freeman. Wake up and smell the ashes.", en je zit in een trein die net City 17 binnen rijdt.


Personages

Welke rol van de mysterieuze Gman in dit verhaal speelt, is nog steeds onduidelijk. Nadat je Nihilanth hebt verslagen in Half-Life ben je voor hem gaan werken, maar wat je taak in City 17 is, is onbekend.

Dr. Eli Vance was een onderzoeker bij Black Mesa en heeft het wonder boven wonder ook gered uit Black Mesa, maar in de tussentijd is hij wel een onderbeen verloren. Buiten City 17 heeft hij een lab genaamd "Black Mesa East", waar hij met het verzet tegen de Combine werkt.

Alyx Vance is de dochter van Eli en zal je helpen in het gevecht tegen de Combine. Haar vader heeft een cybernetische hond voor haar gebouwd, genaamd Dog. Haar moeder overleed bij de ramp in Black Mesa, verder is er niet veel bekend over haar geschiedenis.

Dr. Isaac Kleiner was ook een wetenschapper in Black Mesa. Nu werkt hij samen met Eli aan nieuwe gadgets voor het verzet.

Barney Calhoun zag je al aan het begin van Half-Life, als security guard die op deur stond te bonzen terwijl jij langsreed in de trein die je naar het Anomalous Materials lab. In de expansion Half-Life: Blue Shift loodste je Barney door de gevaren van Black Mesa heen.

Dog, is de cybernetische hond die Dr Vance voor zijn dochter heeft gemaakt om haar te beschermen, Dog begon als een robot ter grootte van een labrador, maar is door aanpassingen van Alyx uitgegroeid tot een twee en een halve meter grote reus die je bijstaat wanneer je in de problemen komt en je helpt met het overweg gaan met je Gravity gun.

Dr. Judith Mossman heeft kennelijk vroeger ook in Black Mesa gewerkt, maar nu is ze de assistent van Eli Vance. De rest van haar verleden is niet bekend.

Father Grigory is een priester die in de verlaten stad Ravenholm woont. Hij heeft twee rare hobbies: zombiejagen en booby traps bouwen.

De vortigaunts zijn de buitenaards slaven van Xen die jij hebt bevrijd toen je Nihilanth vermoordde. Nu helpen ze je in de strijd tegen de Combine.

Dr. Wallace Breen was "the Administrator" van Black Mesa en nu de burgemeester van City 17. Toen de Combine de aarde binnenvielen heeft hij een deal gesloten met ze: de mensheid zal voor de Combine werken, terwijl hij met hun technologie mag werken. Op de verschillende schermen in de stad verspreidt hij propaganda voor de Combine ("our Benefactors") en het verbeteren van de mensheid met hun kennis.Vijanden


Zoekend naar een volgend slachtoffer, zullen ze elk hoofd die ze zien bespringen, vaak vanuit een donkere hoek. Zodra ze iemand te pakken krijgen, veranderen ze het gastlichaam in een zombie.

Deze 'black' of 'toxic' headcrabs zijn groter en sterker, maar logger dan hun gewone broertjes. Als ze je raken wordt je health omlaag gebracht naar 1, maar gelukkig heeft je HEV-suit een tegengif die dat effect binnen korte tijd weer ongedaan maakt.

Zombie's vormen niet echt een bedreiging, omdat ze langzaam lopen en alleen van dichtbij kunnen aanvallen met hun scherpe klauwen. Als je het gastlichaam dood maakt, kan het zijn dat de headcrab loslaat en jou probeert aan te vallen. Het beste is dus om op de headcrab te schieten, aangezien het gastlichaam dan ook sterft.

Deze zogeheten fast zombie's hebben alles wat gewone zombie's missen: ze zijn bloedsnel en kunnen ook via muren klimmen om daarna op jou te springen.

Hulkers zijn zombies met een paar toxic headcrabs op hun rug, welke ze naar je toe slingeren zodra ze je zien.

De agenten (ook wel bekend als metrocops) van Civil Protection patrouilleren de straten van City 17 en zorgen ervoor dat de orde gehandhaafd blijft, zelfs (of beter gezegd: het liefst) als dat extreme maatregelen vereist.

Combine soldaten zijn sneller, sterker, slimmer en beter bewapend dan metrocops. Ook zullen ze in teams samenwerken.

Deze elite Combine soldaten zijn zwaar bepantserd en zijn het beste wat de mensheid in combinatie met de technologie van de Combine te bieden heeft.

Combine helikopters zullen je over grote afstanden opjagen met hun turret en de mogelijkheid om mijnen voor je neus te droppen. Gelukkig zijn ze niet bijzonder sterk en dus met niet al te veel moeite uit te schakelen.

Combine gunships zijn het sterkere broertje van de bovenstaande helikopters. Hun autocannon zal constant op je vuren als je in het zicht van het gunship bent.

Combine dropships zorgen ervoor dat de troepen van de Combine overal snel kunnen worden ingezet. Ze kunnen zowel een Strider als een team soldaten meenemen..

Deze enorme drie-potige wezen zijn al snel vier verdiepingen hoog. Als ze hun vijanden niet afmaken met hun autocannon onder hun buik, dan maken ze er wel shish kebab van met hun lange en scherpe poten.

Meestal geplaatst op strategische (knel)punten, waardoor tegenstanders er zo goed als niet langs kunnen komen. Maar met een paar goed geplaatste schoten of granaten, vallen ze met gemak om waarna ze deactiveren.

Scanners doen niet veel, behalve je verblinden zodra ze een foto van je nemen. Wel zullen ze troepen in de buurt waarschuwen van je aanwezigheid en locatie.

Manhacks doen wat hun naam suggereert: ze vliegen op je af en proberen je in mootjes te zagen met de gemonteerde cirkelzaag. Ze vallen meestal aan in zwermen.

Ant Lions leven in grote groepen onder de grond aan het strand. Ze kunnen niet tegen (harde) geluiden en trillingen. In water zullen ze verdrinken.

Ant Lion Guards zijn de dominerende soort Ant Lions en geven hun kleinere broertjes opdrachten via feromonen.
Wapens


Het wapen dat bijna synoniem staat aan Half-Life is natuurlijk het eerste wapen dat je krijgt in deel twee. Ideaal om stukken hout, dozen en headcrabs uit de weg te meppen.

De Zero Point Energy Field Manipulator, of simpel gravity gun, is een van de meest originele wapens in de geschiedenis van first person shooters. Met primary fire kan je dingen wegschieten, met alternate fire kan je dingen naar je toe trekken/oppaken.

De Super Gravity Gun is het product van combine technologie die menselijke technologie proeert te verstoren... De combine proberen je Gravity Gun van je af te nemen, maar door een storing in hun computers word je gravity gun ge-update.. en dat geeft hele leuke resultaten >:)

Een shooter zonder standaard proppenschieter is niet compleet. Met deze USP Match kan je afrekenen met kleine aliens.

Ook de Colt Python is terug uit het origineel. Een krachtige, maar langzame revolver.

De H&K MP-7 PDW (Personal Defence Weapon) is de standaard sub-machine gun in HL2. Doet redelijke damage, maar je sproeit al snel met dit wapen. Met alternate fire is het mogelijk om grenaten te lanceren.

De Overwatch Standard Issue Pulse Rifle wordt gebruikt door de sterkere Combine soldaten in het spel. Met alternate fire lanceer je een energy orb, welke rond blijft stuiteren en zo drie vijanden kan laten verdampen.

De Franchi SPAS12 doet wat een shotgun moet doen: veel power voor op een korte afstand. Met alternate fire los je twee schoten tegelijkertijd.

De crossbow is net zoals in het eerste deel het ultieme wapen om op lange afstand stilletjes af te rekenen met je tegenstander. Dankzij de geavanceerde physics in Half-Life 2 is het mogelijk om met de pijlen je vijanden te doorboren en ze op te hangen aan de muur.

Een standaard high explosive grenaat. Met alternate fire is het mogelijk om 'm onderhands te rollen in plaats van bovenhands te gooien.

De Rocket Propelled Grenade-launcher is een van de krachtigste wapens in het spel. Dankzij de ingebouwde laserpointer is het mogelijk om de raket ergens omheen te laten vliegen voordat je hem op je doel af stuurt.

Met deze pheropods is het mogelijk om gewone ant lions te commanderen. Gewoon gooien stuurt ze op een plek af en laat ze aanvallen, alternate fire roept ze terug naar jou.


Half-Life2 screenshots:
http://tweakers.net/ext/f/2a0f9f6a21aff60ed1f454056482c8a9/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/f29700d775469f7c3f30d2e33ee4cf7b/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/70e64326b76edcfdfcdec073352048ea/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/c787bdc466b67567876c8d68a6f29bef/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/f95ada2cb32862ecf10f1b4487c68cba/thumb.jpgFilmpjes


Barricade [123 MB]
Bug Bait [166 MB]
Docks [48 MB]
Traptown [184 MB]
Tunnels [97 MB]
Kleiner's Lab [82 MB]
G-Man Presentation [69 MB]
Alyx Tech Video [54 MB]
Wall Tech Video [55 MB]
Direct X 9.0 Effects Video [115 MB]
E3 2004 Demo Half-Life 2 en Counterstrike 2.0 [33 MB]
2e Filmpje van Counterstike Source [31 MB]
Coast Movie [162 MB]
Coastline [49 MB]
Intro [45 MB]
Psyche [6 MB]
Ravenholm [201 MB]
Striders [45 MB]
Tenements [98 MB]
Trainstation [158 MB]


ModsGarry's Mod
Met Garry's mod kun je HL2 models positioneren zoals je zelf wil, door een aangepaste gravity gun te gebruiken kun je de models in de meest gekke posities plaatsen en er vervolgens met de 'camera' fotograferen (lees=screenshot maken :P )

Garry's Mod screenshots:
http://tweakers.net/ext/f/3025c8d60ad52bccb59dd46a0f08f6dd/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/8875fb9806a5c98617dd944799a0720f/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/303ba344b8db215d3a45cb0a86b62930/thumb.jpg


Officieële site:
Garry's ModLinks


Half-Life 2 sites:
HalfLife-2
HL2 Files
Planet Half-Life
Halflife2.net
Half-Life Fallout

Walkthroughs/guides:
Half-Life Fallout HL2 guide - Zeer uitgebreide walkthrough met screenshots, en extra info zoals easter-eggs, Gman sightings, Lambda-logo locaties en cheat codes.
GameFAQs
HL2 console command uitleg

Handige programma's:
HardwareOC Half-Life 2 Benchmark
Het einde van Half Life 2 schreeuwde om een vervolg. Na 18 maanden, kwam die er dan eindelijk. Valve heeft besloten om geen HL3 uit te brengen, maar een trilogie in de vorm van Episode One, Two en Three. Inmiddels is Episode One al een tijd uit en goed ontvangen door het publiek.

De reden waarom Valve gekozen heeft voor een trilogie, is omdat de engine continu bijgewerkt kan worden met nieuwe content. Een complete opvolger van HL2 zou ook 6 jaar op zich laten wachten.
"The frequent releases of upgraded technology and new content works better for both consumers and developers, and is one of the key reasons Counter-Strike grew to be 80 percent of the online action market. We decided that a follow-up to Half-Life 2 delivered in 18 months with our first episode was more in tune with what our customers want than waiting 6 years for another monolithic product."
Episode One; screenshots
http://tweakers.net/ext/f/c70d1bfafad43ec9f434e22c15f1c581/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/0ef421a3843bd250c832c936d0d6383d/thumb.jpghttp://tweakers.net/ext/f/98436cfa7cb72e4145ffeede7bd70c23/thumb.jpg
http://tweakers.net/ext/f/b9eb9c550cb0332f5965c4c55013c48f/thumb.jpg


Episode One is voor +/- €17 te krijgen in de winkel of via een on-line (game-)shop.
Half Life 2 heb je niet nodig om Episode One te spelen, maar het is echt aan te bevelen om deze wel eerst uit te spelen. (anders snap je er geen hout van) ;)Wanneer je Episode One hebt uitgespeeld, is er duidelijk een cliffhang(st)er aanwezig. In de beelden is te zien dat de trein ontspoort is en Alyx boven de afgrond hangt. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee wanneer men begint aan Episode Two. Al snel heb je de Gravity Gun weer in je handen en gaan we op zoek naar de basis waar Eli en de verstrooide Kleiner zich schuilhouden... Niet alleen lopend, maar ook met behulp van een nieuw vervoermiddel. De strandbuggy is ingeruild door een snellere, sterk gemodificeerde Amerikaanse slee.

In deze Episode hebben we de introductie van een nieuw krachtig wapen en is er een personage bijgekomen. Ook krijgen we te maken met de sterke Hunter; een mini-Strider met turbo + explosieve dartpijlen.

In deze Episode ben je veel meer aangewezen op jezelf. Als je zelf niet schiet, zal er in het spel geen vooruitgang zijn. In voorgaande delen was dit af en toe wel het geval.

Naast een nieuwe verhaallijn, heeft Alyx een flink aantal polygonen erbij gekregen.
Dr. Magnusson hebben we nog niet eerder gezien in Half-Life2. Deze niet al te vriendelijke man was vanaf het begin al wel werkzaam bij Black Mesa.

De Hunter. Een vijand die je niet graag tegenkomt. Moeilijk neer te halen vanwege zijn snelheid en armor.

Intelligente 'sticky bomb' voor Striders; een Magnusson Device of minder officieel "Strider Buster" genaamd. Gebruik dit wapen en je krijgt taferelen zoals op het plaatje hieronder. >:)boem. :9~

De delen zijn los verkrijgbaar via Steam. Slimmer is het om de Orange Box aan te schaffen. Hierin zitten namelijk:
Half-Life 2
Half-Life 2: Episode 1
Half-Life 2: Episode 2
Team Fortress 2
PortalVoor +/- €40.- heb je al deze titels in huis. :)
The Orange Box is ook beschikbaar voor de Xbox360.

Verwachting Episode Three: Hopelijk eind 2008.

Opmerkingen, Spelvauten, Tips, Aanvullingen, etc... Stuur een DM of mail.

Have fun! :)

AMD DX4 100 (3.11) / Pentium MMX 200@233 (95) / Athlon Slot A Thunderbird 1000 (98SE) / P!!!-S 1,4GHz (ME+2K) / AthlonXP 1700+@3200+ (XP) / Opteron 165 (XP x64) / Q6600 (Vista) / Ryzen 5 5600X (10)


 • Snake
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16-03 23:23

Snake

Los Angeles, CA, USA

Mooie TS ;)

Wat misschien belangrijk is voor de TS: in Episode 2 zijt ge terug veel meer aangewezen op uzelf, er zijn passages bij waar ge hulp krijgt, ma vergeet het maar dat ge zonder kleerscheuren erdoor komt als ge zelf niet schiet.

Going for adventure, lots of sun and a convertible! | GMT-8


 • Jejking
 • Registratie: Februari 2005
 • Niet online

Jejking

It's teatime, doctor!

* Jejking verbaast zich over de level of detail bij het plaatje van Dr. Magnussen!

Dat is écht net echt! :o

[Voor 4% gewijzigd door Jejking op 15-10-2007 22:22]


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

Jejking schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 22:21:
* Jejking verbaast zich over de level of detail bij het plaatje van Dr. Magnussen!

Dat is écht net echt! :o
Heb je EP2 nog niet gespeeld, of is je PC brak? :P
In EP2 zijn de gezichtsanimaties al weer een stuk beter.

 • Snake
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16-03 23:23

Snake

Los Angeles, CA, USA

Jejking schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 22:21:
* Jejking verbaast zich over de level of detail bij het plaatje van Dr. Magnussen!

Dat is écht net echt! :o
Alles is gewoon stukken echter in HL2:EP2, ik was er echt over verwonderd. HL2->HL2:EP1: alleen HDR, en wat texturesupdates, maar van HL2:EP1->HL2:EP2 is het veel harder gegaan qua ontwikkeling :) Veel meer detail enzo, ook het licht is stukken beter (zelfs met HDR af, want ik stoor me eraan :+ ), en schaduwen zijn :9

Going for adventure, lots of sun and a convertible! | GMT-8


 • FlashBang
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 18-03 11:12
Pardon, 50 euro? Ik ben toch echt in totaal maar 38 euro kwijt geweest ;o

Geweldige box, trouwens!

[Voor 16% gewijzigd door FlashBang op 15-10-2007 22:31]


 • rodie83
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Ik ben nu aangekomen bij het stukje waar je de striders moet gaan neerhalen. Best lastig, terwijl de rest v.d. game op normal aan me voorbij vliegt :D

Overigens, een goede tactiek tegen hunters als je geen sec. overwatch rifle spul hebt: dicht er naar toe lopen, cirkels erom heen draaien en kapot schieten met secondary shotgun fire. Volkomen pijnloos, meerdere malen getest op normal :)

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

rodie83 schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 22:33:
Ik ben nu aangekomen bij het stukje waar je de striders moet gaan neerhalen. Best lastig, terwijl de rest v.d. game op normal aan me voorbij vliegt :D

Overigens, een goede tactiek tegen hunters als je geen sec. overwatch rifle spul hebt: dicht er naar toe lopen, cirkels erom heen draaien en kapot schieten met secondary shotgun fire. Volkomen pijnloos, meerdere malen getest op normal :)
Werkt inderdaad.

Wat nog beter werkt is er over heen rijden.
Als dat niet kan dan moet je met de grav gun iets zwaars pakken, zoals een boomstam, die liggen daar verspreid. Als je daarmee op het onderste oog mikt, dan gaan ze na 2~3x dood. Werkt perfect.

 • PieterAelse
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 20-03 14:30
FlashBang schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 22:30:
Pardon, 50 euro? Ik ben toch echt in totaal maar 38 euro kwijt geweest ;o

Geweldige box, trouwens!
Ik wil hem me ook gaan halen, maar waar heb je hem dan gehaald voor €38,- ?
En heb hem liever op dvd dan alleen via steam (download)

 • Angeloonie
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 08:43

Angeloonie

Cheeseburger Addict

Pieterke schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 22:52:
[...]


Ik wil hem me ook gaan halen, maar waar heb je hem dan gehaald voor €38,- ?
En heb hem liever op dvd dan alleen via steam (download)
http://www.gcshop.nl/product.php?id=4932

Uplay: Angeloonie - Battletag: Angeloonie#2758 - Steam: Angeloonie


 • Format-C
 • Registratie: Maart 2005
 • Nu online

Format-C

Tracing Rays

Vraagje:

is het mogelijk, als je het HL2 + CSS pakket hebt de orange box te kopen en alleen Episode 1 en Episode 2 te installeren? Ik heb wel 38 eurie over voor episode 1 en 2. ;)

[Voor 17% gewijzigd door Format-C op 15-10-2007 23:09]

MasterBox MB511 RGB/ Ryzen 9 5950X @ ML360R RGB/ RTX4090 FE/ Aorus B550 PRO V2/ G.Skill F4-3200C14D-32GTZ B-Die/ Team MP34 M2 PCIe 1TB SSD/ Crucial MX500 2,5" 1TB/ 5TB SATA HDD/ Gigabyte WBAX200/ CM V850 Gold V2/ Scarlett Solo / AOC AG493UCX


 • PieterAelse
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 20-03 14:30
en nog maar €2,- verzendkosten ook, gelijk besteld dus!
nu maar hopen dat hij snel in de bus valt natuurlijk

 • Snake
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16-03 23:23

Snake

Los Angeles, CA, USA

RappieRappie schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 23:09:
Vraagje:

is het mogelijk, als je het HL2 + CSS pakket hebt de orange box te kopen en alleen Episode 1 en Episode 2 te installeren? Ik heb wel 38 eurie over voor episode 1 en 2. ;)
Neen TF2 en Portal worden automatisch, en niet overdraagbaar toegevoegd aan u account.

Ge krijgt alleen maar een gift voor HL2.

Going for adventure, lots of sun and a convertible! | GMT-8


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 22-03 16:59

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Volgens mij bedoelt hij of je alleen maar bepaalde onderdelen uit de orange box kan installeren. Ja dat kan! Maar Portal wil je ook installeren. Ik durf het hier bijna niet te zeggen maar Portal is zo briljant dat ik me daarmee meer vermaakt hebt dan met EP2.

 • Kaasje123
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 23:26
Lt. Marx schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 23:30:
Volgens mij bedoelt hij of je alleen maar bepaalde onderdelen uit de orange box kan installeren. Ja dat kan! Maar Portal wil je ook installeren. Ik durf het hier bijna niet te zeggen maar Portal is zo briljant dat ik me daarmee meer vermaakt hebt dan met EP2.
Niks om je voor te schamen hoor. Persoonlijk vond ik Episode 2 leuker maar Portal komt zéér extreem dicht in de buurt kwa funfactor in mijn optiek. :) Het smaakt voor beide naar veel en veel meer :9

 • Snake
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 16-03 23:23

Snake

Los Angeles, CA, USA

Lt. Marx schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 23:30:
Volgens mij bedoelt hij of je alleen maar bepaalde onderdelen uit de orange box kan installeren. Ja dat kan! Maar Portal wil je ook installeren. Ik durf het hier bijna niet te zeggen maar Portal is zo briljant dat ik me daarmee meer vermaakt hebt dan met EP2.
Portal heeft eigenlijk niets te maken met EP2, behalve
spoiler:
Aperture Sciense op de die boot (de Broste? Borstel? Borat?)

Going for adventure, lots of sun and a convertible! | GMT-8


 • PD2JK
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 08:04
Snake schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 23:44:
[...]

Portal heeft eigenlijk niets te maken met EP2, behalve
spoiler:
Aperture Sciense op de die boot (de Broste? Borstel? Borat?)
spoiler:
Borealis

AMD DX4 100 (3.11) / Pentium MMX 200@233 (95) / Athlon Slot A Thunderbird 1000 (98SE) / P!!!-S 1,4GHz (ME+2K) / AthlonXP 1700+@3200+ (XP) / Opteron 165 (XP x64) / Q6600 (Vista) / Ryzen 5 5600X (10)


 • darkphoenix
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-10-2022
Snake schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 23:44:
[...]

Portal heeft eigenlijk niets te maken met EP2, behalve
spoiler:
Aperture Sciense op de die boot (de Broste? Borstel? Borat?)
spoiler: title
borealis misschien?

Intel E6850@3,6Ghz ,GEIL 4 Gig pc800, MSI 8800GTX OC,Tagan 700W,raptor x 150gig,seagate 500gig,asus p5n32-e SLI plus, X-fi extremegamer, logitech z5450 speakerset, Coolermaster Stacker silver


 • Djerique
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 02-01 17:19
mooie nieuwe TS _/-\o_

 • HyperTrophy
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
Hoe kill je die 2 ant lion guards? als je richting the white forest wilt

 • DrumandBass
 • Registratie: November 2005
 • Nu online

DrumandBass

Less is more!

HyperTrophy schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 00:29:
Hoe kill je die 2 ant lion guards? als je richting the white forest wilt
Met dat ding in je handen..... :P ;)

Formd-T1 Custom Loop 5600X 6800XTMNB


 • Florinsz
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 26-01 11:26
HyperTrophy schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 00:29:
Hoe kill je die 2 ant lion guards? als je richting the white forest wilt
spoiler tags a.u.b.?

en als antwoord: roeien met de riemen die je hebt ;)

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

Snake schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 23:44:
[...]

Portal heeft eigenlijk niets te maken met EP2, behalve
spoiler:
Aperture Sciense op de die boot (de Broste? Borstel? Borat?)
Nouja, het gaat best een grote rol spelen denk ik.
In de commentaarmodus zegt gabe dat de eerste portalgame alleen nog maar vage verwijzingen en weinig achtergrondverhaal bevat. (vrij vertaald).

Dat wil dus zeggen dat er een portal 2 komt, en dat er dus veel meer verhaal in komt. :)

Daarbij heeft gman waarschijnlijk een dikke vinger in de pap bij aperture, net zoals bij black mesa.

Anoniem: 9449

FlashBang schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 22:30:
Pardon, 50 euro? Ik ben toch echt in totaal maar 38 euro kwijt geweest ;o

Geweldige box, trouwens!
Maar heb jij hem al dan? Die box is toch pas de 18e leverbaar?

 • DrClaw
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 27-02 20:18
re: portal en HL2

gman:
spoiler:
persoonlijk denk ik dat de gman ingehuurd wordt door aperture science. dat verklaart waarom hij, als 'gewone mens', toch al die truukjes zoals portallen en tijd-stilzetten kent.


aperture science:
spoiler:
de boot, de Borealis wat zoiets als noordelijk betekent, is van het bedrijf Aperture Science, wat dus de hoofdrol speelt in Portal. De boot schijnt, volgens de mythe die in HL2 EP2 verteld wordt, met droogdok en al ergens heengeteleporteerd te zijn, klaarblijkelijk naar de noordpool. EP3 zal daar wel afspelen. Uit de verhaallijn van Portal maak je op dat Aperture een concurrerende maatschappij is tov Black Mesa, en dat ze precies rond de periode dat de portal storms begonnen, met hun portal technologie bezig zijn. Misschien dat de 2 technologieen niet compatible zijn?
Enfin, ik denk niet dat ze de portal gun gaan implementeren in HL2, maar misschien wel statische portals. Sowieso zijn dynamische portals engine-technisch een flink probleem; men moet tijdens run-time plots een kamer in de optimized rendertree plakken, en dan praat je nog geeneens over het droste effect.
Leuk filmpje van een eerdere versie van portal hier: http://www.youtube.com/watch?v=ZEGRAORCNYA .. daar kun je meteen zien dat het allemaal nogal met horten en stoten gaat. de actuele versie heeft daar geen last van, en da's goed :)
Enfin, terug naar Aperture Science. Daar zal vast wel de oplossing liggen voor de portal storms, en Freeman zal er vast langsgaan om alles weer recht te zetten.

Anoniem: 89184

Het einde van Portal = meest geniale einde ooit in een spel. _/-\o_

 • BaRF
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 21-03 11:57

BaRF

bijna kerst

Snake schreef op maandag 15 oktober 2007 @ 23:44:
[...]

Portal heeft eigenlijk niets te maken met EP2, behalve
spoiler:
Aperture Sciense op de die boot (de Broste? Borstel? Borat?)
spoiler:
en als je in Portal 'uitgebroken' bent en je loopt bij die kantoren, dan zie je een beamer met een Black Mesa presentatie :)

"The space between what's wrong and right, is where you'll find me hiding, waiting for you"


 • FlashBang
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 18-03 11:12
Anoniem: 9449 schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 02:41:
[...]

Maar heb jij hem al dan? Die box is toch pas de 18e leverbaar?
Goed, het is dan via steam, maar dan kost de Orange Box mij nog steeds maar 38 euro....

 • Anoniem: 134818
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Wah, ik heb hem net uit gespeeld, BRILJANT!!!.

spoiler:
Ben ik de enige die het einde eigenlijk best grof vond? Ik zag trouwens wat paralels met starship troopers. Alleen kan de brainbug nu vliegen en heeft ie robot klauwen. Maar als de combine nu alles van de rebellen weet, zit er zeker wel wat tijds druk op in 3. Ben benieuwd hoe dat in het verhaal word verweven. Verder draaide ie super lekker op mijn GTS 150FPS buiten met alles op high en HDR aan. 4MQAA(oid) en 16xFSA. Hij gebruikte 200-300 aan videogeheugen :)


Edit:

spoiler:
Wie heeft geziend at lamar in de raket was gaan zitten? ;). Nog al frustrerend dat je het niemand kan vertellen en dat ze je morse code met je zaklamp niet begrijpen :+ .

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 134818 op 16-10-2007 11:31]


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

DrClaw schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 03:16:
re: portal en HL2

gman:
spoiler:
persoonlijk denk ik dat de gman ingehuurd wordt door aperture science. dat verklaart waarom hij, als 'gewone mens', toch al die truukjes zoals portallen en tijd-stilzetten kent.
Dat lijkt me te voor de hand liggend, en ik zou erg teleurgesteld zijn als dat zo blijkt te zijn.

spoiler:
Waarom zou hij dan zo raar praten? En aperture heeft leuke dingen gedaan, maar gman kan toch echt wel wat meer truukjes uitvoeren.

 • Kaasje123
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 23:26
spoiler:
Iemand trouwens een idee waar Barney gebleven is? Ik merk nu pas dat hij de hele episode niet aanwezig is geweest? Zover ik weet zit hij dus nog in city 17 :?

[Voor 15% gewijzigd door Kaasje123 op 16-10-2007 12:13]


 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
Kaasje123 schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 12:12:
spoiler:
Iemand trouwens een idee waar Barney gebleven is? Ik merk nu pas dat hij de hele episode niet aanwezig is geweest? Zover ik weet zit hij dus nog in city 17 :?
spoiler:
Barney die was voor gordon en aleyx met een trein met vluchtelingen weggegaan. Wat er met hun gebeurt is of waar ze zijn is onbekend. Ik neem aan dat ze ergens op het platte land weer bij het verzet zitten

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

Met hem ^^

Ik denk dat we .... wel weer zullen zien in EP3. :)

offtopic:
heeft dit forum ook inline spoiler tags? Die zijn namelijk erg handig op de steam forums. :)
[spoileri] is dat, maar dat werkt hier niet

[Voor 53% gewijzigd door mace op 16-10-2007 12:19]


 • FlashBang
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 18-03 11:12
Kaasje123 schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 12:12:
spoiler:
Iemand trouwens een idee waar Barney gebleven is? Ik merk nu pas dat hij de hele episode niet aanwezig is geweest? Zover ik weet zit hij dus nog in city 17 :?
Aan het eind van EP1
spoiler:
ging hij toch echt mee op de trein vóór die van Gordon en Alyx..

 • ljt
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 18-03 20:57
Zit een beetje vast in EP2. Zit er nu al dagen tegen aan te kijken maar kom er niet voorbij.

spoiler:
Ik moet onderin een mijn een switch van de lift omzetten zodat ik weer omhoog kan naar die gekke alien die Alex beter moet maken. Maar die !@)$(& switch gaat na 2 seconden weer terug, hij blijft niet zitten. Heb er al vanalles tussen proberen te gooien met de gravitygun maar niks houd die hendel tegen.


Iemand een idee/hint? :'(

 • Anoniem: 134818
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
ljt schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 12:54:
Zit een beetje vast in EP2. Zit er nu al dagen tegen aan te kijken maar kom er niet voorbij.

spoiler:
Ik moet onderin een mijn een switch van de lift omzetten zodat ik weer omhoog kan naar die gekke alien die Alex beter moet maken. Maar die !@)$(& switch gaat na 2 seconden weer terug, hij blijft niet zitten. Heb er al vanalles tussen proberen te gooien met de gravitygun maar niks houd die hendel tegen.


Iemand een idee/hint? :'(
spoiler:
Er recht tegen over zit een kappote lift, daar ligt een tandwiel ;)

 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
ljt schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 12:54:
Zit een beetje vast in EP2. Zit er nu al dagen tegen aan te kijken maar kom er niet voorbij.

spoiler:
Ik moet onderin een mijn een switch van de lift omzetten zodat ik weer omhoog kan naar die gekke alien die Alex beter moet maken. Maar die !@)$(& switch gaat na 2 seconden weer terug, hij blijft niet zitten. Heb er al vanalles tussen proberen te gooien met de gravitygun maar niks houd die hendel tegen.


Iemand een idee/hint? :'(
spoiler:
kijk is goed mist er niet iets aan het aparaat ?

Anoniem: 165002

ljt schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 12:54:
Zit een beetje vast in EP2. Zit er nu al dagen tegen aan te kijken maar kom er niet voorbij.

spoiler:
Ik moet onderin een mijn een switch van de lift omzetten zodat ik weer omhoog kan naar die gekke alien die Alex beter moet maken. Maar die !@)$(& switch gaat na 2 seconden weer terug, hij blijft niet zitten. Heb er al vanalles tussen proberen te gooien met de gravitygun maar niks houd die hendel tegen.


Iemand een idee/hint? :'(
Ben daar ook ff boos geweest ;)
na rustig kijken en zoeken vond ik dit:
spoiler:
als je goed naar die liftmotor kijkt zie je dat er een tandwiel mist. In het water tegenover de lift ligt een tandwiel welke je met de gravgun tussen de anderen kan plaatsen in de motor.

 • PilatuS
 • Registratie: September 2002
 • Niet online
Anoniem: 134818 schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 11:00:

spoiler:
Wie heeft geziend at lamar in de raket was gaan zitten? ;). Nog al frustrerend dat je het niemand kan vertellen en dat ze je morse code met je zaklamp niet begrijpen :+ .
spoiler:
Ik heb em er niet in zien gaan. Maar ik hoorde iemand wel vertellen dat de raket iets zwaarder was als dat ie zou moeten zijn. Toen dacht ik wel gelijk aan lamar die er in zou moeten zitten.

 • Anoniem: 134818
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Ik heb hem er zien in gaan, maarja, niemand begrijpt je als je staat te springen en met een zaklamp te knipperen :S. Edit: Hell, ze reageren er niet eens op :P.

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 134818 op 16-10-2007 13:02]


 • Jokuh
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 22-03 13:44
spoiler:
Zou niet de eerste keer zijn dat Lamarr een experiment van Kleiner vern**kt.

 • mac-rolec
 • Registratie: Januari 2006
 • Laatst online: 19-12-2019
MaCe1337 schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 11:28:
[...]


Dat lijkt me te voor de hand liggend, en ik zou erg teleurgesteld zijn als dat zo blijkt te zijn.

spoiler:
Waarom zou hij dan zo raar praten? En aperture heeft leuke dingen gedaan, maar gman kan toch echt wel wat meer truukjes uitvoeren.
spoiler:
Ik denk ook niet dat gman voor Aperture science werkt, ik denk sowieso niet datie Aards is. :)

Star Citizen Referral Code - Rebel Galaxy Outlaw


Anoniem: 203716

Even redelijk off-topic, kon het antwoord nergens anders duidelijk vinden en hier is de Orange Box wel een issue.

Is het mogelijk om The Orange Box, waarschijnlijk eerst alleen TF2, te installeren en dan later nog een keer op een andere pc? Zit namelijk nu alleen op een laptop die alles wel redelijk zal gaan draaien, maar met het oog op een nieuwe pc straks wil ik het natuurlijk daar ook (mooier) gaan spelen. Ik weet nl niet hoe Steam omgaat met die codes, het loopt best nauw als ik het zo lees.

 • Notna
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 08:15

Notna

Where are you?®

De Keys worden geregistreerd aan je account. Of je die nou registeerd op je flaptop of in china maakt geen bal uit. Zodra jij inlogt met je account van steam op je PC kan je vrolijk de game installen daar en gewoon met je eigen account spelen.

Het is dus niet systeem gebonden oid.

Xbox Live ID:Notna8310


 • Knaak
 • Registratie: Juni 2006
 • Laatst online: 20-03 19:50

Knaak

It's me, Mario!

En dat is dus meteen een mega groot voordeel van Steam, geen discs, alles downloadbaar, up-to-date en dat alles op 1 account. Wat ook weer een nadeel heeft natuurlijk. :P

 • babbaloerie
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 11-06-2022

babbaloerie

¯¯¯¯¯¯¯

Hmm niet zo leuk nieuws voor de GCShoppers onder ons: http://www.gcshop.nl/product.php?id=4932

Op de plek waar eerst netjes "Releasedatum: 18-10-2007" stond, staat nu: "Levertijd: 2 weken" :|

[Voor 8% gewijzigd door babbaloerie op 16-10-2007 23:59]


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

Ik heb net op de borealis rondgelopen en stalkers afgeschoten, ohja, cubbage z'n tweelingbroer was er ook. :P

spoiler:
HL2 mod: Missing information, is grotendeels uit de gelekte beta's. Daarmee krijg je een leuk idee hoe de borealis er misschien wel uit gaat zien. Als je new game doet dan kan je kiezen tussen borealis en E3 Demo. Op borealis krijg je een flare gun, kan je leuk zombies enz. in de fik steken, en er rennen ook stalkers rond, die gasten zijn knap lastig met hun lasers.

En in die demo zit ook een stuk in wat heel erg op ravenholm lijkt. Best interessant. Probeer alleen als het beeld naar zwart fade en gman met je lult niet meer te bewegen want dan verkloot je de triggers, ohja, en op die brug met die zombies moet je in het water springen, en daarna kom je in ravenholm.

[Voor 76% gewijzigd door mace op 17-10-2007 00:24]


 • HyperTrophy
 • Registratie: December 2000
 • Niet online
spoiler:
whaa striders, en guardians... wat een *** heb er al heel veel gekilled, en ze blijven uiteraard komen. en ik maar zoeken naar die laatste health-ups die allemaal op lijken te zijn.
De striders zijn niet zo'n ramp, die guardians worden wel steeds irritanter naarmate je shotgun ammo opraakt, en je health ook. :P
tips? overrijden werkt idd ook :)

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

HyperTrophy schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 00:27:
spoiler:
whaa striders, en guardians... wat een *** heb er al heel veel gekilled, en ze blijven uiteraard komen. en ik maar zoeken naar die laatste health-ups die allemaal op lijken te zijn.
De striders zijn niet zo'n ramp, die guardians worden wel steeds irritanter naarmate je shotgun ammo opraakt, en je health ook. :P
tips? overrijden werkt idd ook :)
spoiler:
Die Hunters kun je heel goed killen door ze 2 of 3x te raken met zo'n boomstam uit de grav gun.
Iets anders zwaars werkt ook, zoals bijvoorbeeld een radiator. Verder moet je veel rennen, en ik spring ook uit de auto als die blauwe bommetjes van de hunters er opzitten. Wat ook grappig is is dat de bommetjes van de hunters erg dodelijk zijn voor de hunters zelf. Het is me al een paar keer gebeurd dat ik beschoten ben door een hunter, dat ik in volle vaart op ze afreed en op het laatste moment er uit sprong. De bommetjes onploften dan en dan gingen ze dood, maar niet door de klap maar door de bommetjes, want ze gingen op dezelfde manier dood als van zo'n charged pulse. Wat mij brengt op de 3e succesvolle methode, second fire modus van de pulserifle, in 1 klap dood.


[/]

 • FlashBang
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 18-03 11:12
Gewoon op dezelfde manier doen als voor die achievement, kill a Hunter with it's own flechettes ;) Gewoon:
spoiler:
gravity gun pakken, een boomstam pakken, voor je houden, wachten tot een hunter die 'pijltjes' schiet, even wachten terwijl ze chargen, en boem, naar een hunter schieten!

 • Anoniem: 134818
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
spoiler:
En ik maar als een dronken maloot ze dood rijden :'). Werkte opzich wel, maar ze springen voor je aan de kant dus je moet lekker veel slingeren :9

 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
je kunt ze makkelijk dood krijgen door er turbo boosted overheen te rijden maar die auto rijd als een natte dweil dus dat maakt het allemaal wel lastiger.

 • evilpin0
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08-03 09:54
gisteren uitgespeeld, vandaag maar es ff op hard uitspelen. Ben volgens mij op medium hooguit 3x dood gegaan toen ik ergens vanaf viel. Dit spel is imo echt de hoogste kwaliteit shooter, de engine draait echt zo supersmooth zelf met 4xaa en alles op he hoogst op 1280x1024. Alleen weer jammer dat het zo snel voorbij is :(

Ze zijn volgens mij meer bezig graphische verbeteringen door te voeren dan levels te maken. Toch vindt ik het wel leuk dat na 7 jaar (ofzo) het verhaal van freeman vrowlijk doorgaat. Beter gezegt het wordt steeds beter.

[Voor 3% gewijzigd door evilpin0 op 17-10-2007 12:27]

http://www.twitch.tv/jannustitannus


Anoniem: 26986

Zijn er nou ook nieuwe wapens in epsiode 2 of niet?

Ik ben helaas tot nu toe nog geen nieuwe wapens tegen gekomen :(

 • DPhoenix
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22-03 12:19
evilpin0 schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 12:27:
Ze zijn volgens mij meer bezig graphische verbeteringen door te voeren dan levels te maken. Toch vindt ik het wel leuk dat na 7 jaar (ofzo) het verhaal van freeman vrowlijk doorgaat. Beter gezegt het wordt steeds beter.
Mee eens. Wat ik graag nog zou willen zien is de periode tussen HL 1 en HL 2. Dus bijvoorbeeld de 7 hour war.
Anoniem: 26986 schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 13:44:
Zijn er nou ook nieuwe wapens in epsiode 2 of niet?

Ik ben helaas tot nu toe nog geen nieuwe wapens tegen gekomen :(
Voor zover ik weet slechts één. Deze heet de striderbuster geloof ik. Ben hem nog niet tegengekomen ;)

[Voor 39% gewijzigd door DPhoenix op 17-10-2007 13:56]

AULXJMHR


 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
ik ben hem wel tegengekomen maar ik vind het geen geweldig wapen doe mij maar een rocket launcher met een box rockets dan krijg ik ze stukken sneller neer en die vervelende hunters erbij ook.

 • Pinjataaa
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 14-01 13:13

Pinjataaa

Hit me!

Die professor (Dr. Magnusson) vergaf je nadat de raket opgestegen was voor het magnetron incident, wel grappig want in Half-Life 1 drukte ik/je op de magnetron in de kantine van Black Mesa en toen ontplofte zijn broodje :p

PSN: Pinjataaa


 • DaTiezl
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 09-03 00:06
Ik heb zojuist dit gehad:
spoiler:
Race tegen Dog naar basis


Maar ik vroeg me af of meer mensen bij de volgende passage flink na hebben moeten denken?

spoiler:
Zodra je die radar krijgt op je wagen en hij geeft de 2e locatie voor spullen (in dat huisje waarbij de kooi is afgesloten met een cijferslot waarvan de power boven is af te sluiten, mits je bovenop die plank kunt komen. Het is me gelukt maar ik vraag me af of iedereen het op dezelfde manier heeft gedaan, of dat het uberhaupt is gelukt...


mijn oplossing:

spoiler:
Volgens mij ook de bedoeling aangezien er een nadekist in het huisje staat: Op die metalen klep op de grond gaan staan en dan een nade eronder rollen zodat die klep openknalt en je gelanceerd wordt.

[Voor 18% gewijzigd door DaTiezl op 17-10-2007 15:46]

Yesterday's home runs don't win today's games. - Babe Ruth


 • Vanitas
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 23-12-2022
Vanmiddag de Orange Box gehaald. Ben het nu aan het installen, duurt gewoon een uur :X en dan install ik HL2 + ep 1 nog nieteens. Imo echt belachelijk. :(

Nou dan maar even wachten...

Even though I walk through the valley of the shadow of death. I will fear no evil.


 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

DPhoenix schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 13:48:
Mee eens. Wat ik graag nog zou willen zien is de periode tussen HL 1 en HL 2. Dus bijvoorbeeld de 7 hour war.
spoiler:
Er begint me net iets te dagen.
Wat nou als Chani, die chick van portal, nou net na haar ontsnapping precies in de 7 hour war terechtkomt? Hoe vet zou dat zijn? Portal 2: The seven hour war. Misschien krijgt ze wel iets te maken met de verdwijing van de Borealis, dat GLaDOS v2 op de Borealis zit, en dat Chani de Borealis naar de zuidpool transporteert om GLaDOS ontschadelijk te maken ofzo. Of misschien wel om de technologie uit de handen van de Combine te houden.
Pinjataaa schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 14:00:
Die professor (Dr. Magnusson) vergaf je nadat de raket opgestegen was voor het magnetron incident, wel grappig want in Half-Life 1 drukte ik/je op de magnetron in de kantine van Black Mesa en toen ontplofte zijn broodje :p
Nee hoor, het was geen broodje, het was een casserole. :P
Dat noemen wij een ovenschotel. ;)

[Voor 3% gewijzigd door mace op 17-10-2007 15:51]


 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
DaTiezl schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 15:45:
Ik heb zojuist dit gehad:
spoiler:
Race tegen Dog naar basis


Maar ik vroeg me af of meer mensen bij de volgende passage flink na hebben moeten denken?

spoiler:
Zodra je die radar krijgt op je wagen en hij geeft de 2e locatie voor spullen (in dat huisje waarbij de kooi is afgesloten met een cijferslot waarvan de power boven is af te sluiten, mits je bovenop die plank kunt komen. Het is me gelukt maar ik vraag me af of iedereen het op dezelfde manier heeft gedaan, of dat het uberhaupt is gelukt...


mijn oplossing:

spoiler:
Volgens mij ook de bedoeling aangezien er een nadekist in het huisje staat: Op die metalen klep op de grond gaan staan en dan een nade eronder rollen zodat die klep openknalt en je gelanceerd wordt.
dat is de goeie oplossing aagezien je hier ook een achievment voor krijgt

 • DaTiezl
 • Registratie: Januari 2004
 • Laatst online: 09-03 00:06
Defector schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 15:51:
[...]


dat is de goeie oplossing aagezien je hier ook een achievment voor krijgt
ow ok, dat wit ik niet :p

Yesterday's home runs don't win today's games. - Babe Ruth


 • Anoniem: 134818
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
MaCe1337 schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 15:50:
[...]


spoiler:
Er begint me net iets te dagen.
Wat nou als Chani, die chick van portal, nou net na haar ontsnapping precies in de 7 hour war terechtkomt? Hoe vet zou dat zijn? Portal 2: The seven hour war. Misschien krijgt ze wel iets te maken met de verdwijing van de Borealis, dat GLaDOS v2 op de Borealis zit, en dat Chani de Borealis naar de zuidpool transporteert om GLaDOS ontschadelijk te maken ofzo. Of misschien wel om de technologie uit de handen van de Combine te houden.
spoiler:
Ik acht de kans klein dat we iets in game van de 7 hour war krijgen. Aangezien het voor de "klanten" van de G-MAN niet interessant was om hem te gebruiken die te stoppen. Verder lijkt me het ook niet logisch dat chani in de 7 hour war terecht gaat komen omdat het een FPP is(First person puzzler) en geen FPS. Ik denk dat ze dat concept willen houden. Wat wel zou kunnen is dat chani verantwoordelijk is voor de borealis op de pool. Ook denk ik dat portal zich na de 7 hour war afspeeld aangezien GLaDOS iets zegt/zingt dat ze geen idee heeft wat er buiten allemaal gebeurt is. Dat doet toch denken aan het black mesa incident.

 • J.E.T
 • Registratie: September 2006
 • Laatst online: 25-02 21:33
babbaloerie schreef op dinsdag 16 oktober 2007 @ 23:50:
Hmm niet zo leuk nieuws voor de GCShoppers onder ons: http://www.gcshop.nl/product.php?id=4932

Op de plek waar eerst netjes "Releasedatum: 18-10-2007" stond, staat nu: "Levertijd: 2 weken" :|
Ik had dit ook gemerkt en daarom een mailtje gestuurd.

Met als reactie dat de levertijd die er nu staat alleen geld voor mensen die nu bestellen.
Als je eerder hebt besteld krijg je hem netjes morgen binnen.

;)

Mijn dag is weer goed

 • babbaloerie
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 11-06-2022

babbaloerie

¯¯¯¯¯¯¯

J.E.T schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 16:29:
[...]


Ik had dit ook gemerkt en daarom een mailtje gestuurd.

Met als reactie dat de levertijd die er nu staat alleen geld voor mensen die nu bestellen.
Als je eerder hebt besteld krijg je hem netjes morgen binnen.

;)

Mijn dag is weer goed
Idd, hij staat al op verzonden bij m'n onderstatus :)

 • jxil
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 26-03-2018
help ik zit vast? ik kom by de brug en moet met een auto naar de andere kant echter alles stort in wat doe ik fout? verder een gelikt deel 2 en prima graphics :(

 • MarcoC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22-03 19:20
Auto's naar de goede kant van de brug verplaatsen zodat hij een beetje kantelt en je eroverheen kan rijden :P.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

Anoniem: 134818 schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 16:15:
[...]


spoiler:
Ik acht de kans klein dat we iets in game van de 7 hour war krijgen. Aangezien het voor de "klanten" van de G-MAN niet interessant was om hem te gebruiken die te stoppen. Verder lijkt me het ook niet logisch dat chani in de 7 hour war terecht gaat komen omdat het een FPP is(First person puzzler) en geen FPS. Ik denk dat ze dat concept willen houden. Wat wel zou kunnen is dat chani verantwoordelijk is voor de borealis op de pool. Ook denk ik dat portal zich na de 7 hour war afspeeld aangezien GLaDOS iets zegt/zingt dat ze geen idee heeft wat er buiten allemaal gebeurt is. Dat doet toch denken aan het black mesa incident.
spoiler:
Ja je hebt wel gelijk denk ik. Ik durf wel met enige zekerheid te zeggen dan portal zich tussen black mesa en the 7 hour war afspeelt. Portal 2 zou inderdaad geen actiespel worden denk ik, maar aan de andere kant, hoe willen ze hetzelfde concept met hetzelfde personage houden, het is niet alsof chani weer vrijwillig zich aanmeldt voor een testcentrum waar ze weer puzzels voorgeschoteld krijgt ofzo. Toch? Dus ik denk dat portal 2 zich voor of tijdens de 7 hour war afspeelt, en dat het dan iets met de borealis te maken zal hebben. Ik denk ook niet dat het iets te maken zal hebben met zombies of combine afknallen.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

MarcoC schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 16:59:
Auto's naar de goede kant van de brug verplaatsen zodat hij een beetje kantelt en je eroverheen kan rijden :P.
Alle auto's er vanaf werkt ook, en dan heb je teminste vrij baan. :)

 • Thanatos
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 06-10-2022
Episode 2 net uit. Super, maar heb veel vragen. Zoals dat met Aperture Science; had geen idee waar dat over ging. Maar goed, na wat spoilers hier te hebben bekeken wordt e.e.a. wel duidelijk.
Trouwens.. Portal Storms? Was dat tijdens HL1?

Verder: EP2 is een supergame, jammer dat ie zo kort is. Maar toch, briljant in elkaar gezet weer. Leuke puzzels, in verhouding tot de rest van het spel een moeilijk eindgevecht. Goeie tips gelezen daarover trouwens, dus ik ga hem zeker nog een keer uitspelen!

spoiler:
Overigens, de laatste drie Striders gingen bij mij redelijk gemakkelijk: met een beetje geluk raakte ik ze vanaf een flinke afstand en omdat de Hunters aan de andere kant van de Strider stonden, konden ze de bom niet deactiveren. Uiteindelijk dus niet zoveel problemen mee gehad. En die eindscéne met Eli en die Advisors... Tsja... Leuk gemaakt, maar wel een beetje goedkoop. Ineens twee Advisors, hee, hoe is het!


Tot slot: waar/wanneer speelt Portal zich af?

[Voor 3% gewijzigd door Thanatos op 17-10-2007 17:39]


 • Defector
 • Registratie: December 2005
 • Niet online
spoiler:
hoe komen jullie trouwens bij de naam chani ?

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

Defector schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 17:42:
spoiler:
hoe komen jullie trouwens bij de naam chani ?
Staat op zo'n klembord als je wakker wordt.

 • mace
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 19-03 23:06

mace

Sapere Aude

Thanatos schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 17:37:
Episode 2 net uit. Super, maar heb veel vragen. Zoals dat met Aperture Science; had geen idee waar dat over ging. Maar goed, na wat spoilers hier te hebben bekeken wordt e.e.a. wel duidelijk.
Trouwens.. Portal Storms? Was dat tijdens HL1?

Tot slot: waar/wanneer speelt Portal zich af?
De portal storms spelen zich af ná half life 1.
Lees ook voor meer informatie deze pagina:
http://members.shaw.ca/halflifestory/
Hier staan een aantal dingen fout in, maar de grote lijnen kloppen. :)

En portal, tja, het speelt zich af in een testgebouw van aperture science, en sowieso na juli of juni 2006. (Er is een taart waar juni of juli 2006 opstaat als datum.)

 • Anoniem: 134818
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Wah, dat is een mooie site zeg :). Echt een mooie wereld hebben ze bedacht, die mannetjes en vrouwtjes van valve :D.

 • SD5k
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 08:32

SD5k

>4&X

Even een vraagje, ik heb zojuist de Orange Box aangeschaft in de winkel en ik heb nog een paar savegames van Half-Life 2 (van een niet bepaald legale versie), nu vroeg ik mij af hoe ik deze bestanden nu kan openen met mijn legale versie van HL2?

Laat maar zitten, die mappen worden natuurlijk pas aangemaakt nadat je het spel voor het eerst hebt opgestart. |:(

[Voor 20% gewijzigd door SD5k op 17-10-2007 19:18]


Anoniem: 26986

Zo net uitgespeeld :(

Wat een actie zeg, geweldig!

 • Graham
 • Registratie: Maart 2001
 • Laatst online: 15-03 23:25
Thanatos schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 17:37:
Episode 2 net uit. Super, maar heb veel vragen. Zoals dat met Aperture Science; had geen idee waar dat over ging. Maar goed, na wat spoilers hier te hebben bekeken wordt e.e.a. wel duidelijk.
Trouwens.. Portal Storms? Was dat tijdens HL1?

Verder: EP2 is een supergame, jammer dat ie zo kort is. Maar toch, briljant in elkaar gezet weer. Leuke puzzels, in verhouding tot de rest van het spel een moeilijk eindgevecht. Goeie tips gelezen daarover trouwens, dus ik ga hem zeker nog een keer uitspelen!

spoiler:
Overigens, de laatste drie Striders gingen bij mij redelijk gemakkelijk: met een beetje geluk raakte ik ze vanaf een flinke afstand en omdat de Hunters aan de andere kant van de Strider stonden, konden ze de bom niet deactiveren. Uiteindelijk dus niet zoveel problemen mee gehad. En die eindscéne met Eli en die Advisors... Tsja... Leuk gemaakt, maar wel een beetje goedkoop. Ineens twee Advisors, hee, hoe is het!


Tot slot: waar/wanneer speelt Portal zich af?
spoiler:
Ik reed altijd gewoon over die Hunters heen en dan ging ik voor de Striders ;)

grahamofthewheels.com


 • Anoniem: 156750
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Is er eigenlijk geen leuke EP1+EP2 pack?

 • Chester
 • Registratie: September 2003
 • Niet online
Anoniem: 156750 schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 21:22:
Is er eigenlijk geen leuke EP1+EP2 pack?
Orange box? :P

Vandaag eindelijk Raising The Bar ontvangen. Wat een geweldige boek :D Het beschrijft van alles sinds Valve was opgericht. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Black Mesa, Black Butte Missile Base had kunnen heten? :') En dat HL geïnspireerd was door The Mist en The X-Files?
Anyways, een must have boek voor de Half-Life fan :)

[Voor 49% gewijzigd door Chester op 17-10-2007 21:40]

"The test of a work of art is, in the end, our affection for it, not our ability to explain why it is good." - Stanley Kubrick


 • Anoniem: 156750
 • Registratie: Oktober 2005
 • Niet online
Mja, in de orange box zit ook HL2 gewoon. Die heb ik al, en klinkt nogal nutteloos om daarvoor te betalen.

 • darkphoenix
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-10-2022
Chester schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 21:35:
[...]


Orange box? :P

Vandaag eindelijk Raising The Bar ontvangen. Wat een geweldige boek :D Het beschrijft van alles sinds Valve was opgericht. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Black Mesa, Black Butte Missile Base had kunnen heten? :') En dat HL geïnspireerd was door The Mist en The X-Files?
Anyways, een must have boek voor de Half-Life fan :)
Hier nog een leuke nieuwe video van de making of the orange box

http://www.gametrailers.com/player/26538.html

Intel E6850@3,6Ghz ,GEIL 4 Gig pc800, MSI 8800GTX OC,Tagan 700W,raptor x 150gig,seagate 500gig,asus p5n32-e SLI plus, X-fi extremegamer, logitech z5450 speakerset, Coolermaster Stacker silver


 • Copyman
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 06-03 20:26

Copyman

Dode muis

Chester schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 21:35:
[...]


Orange box? :P

Vandaag eindelijk Raising The Bar ontvangen. Wat een geweldige boek :D Het beschrijft van alles sinds Valve was opgericht. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Black Mesa, Black Butte Missile Base had kunnen heten? :') En dat HL geïnspireerd was door The Mist en The X-Files?
Anyways, een must have boek voor de Half-Life fan :)
Waar gekocht en voor hoeveel? :)

Zeer belangrijke informatie: Inventaris


 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:25
Chester schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 21:35:
Vandaag eindelijk Raising The Bar ontvangen. Wat een geweldige boek :D Het beschrijft van alles sinds Valve was opgericht. Wisten jullie bijvoorbeeld dat Black Mesa, Black Butte Missile Base had kunnen heten? :') En dat HL geïnspireerd was door The Mist en The X-Files?
Anyways, een must have boek voor de Half-Life fan :)
Leuk boek inderdaad. Ik heb hem net een weekje.

Voor degene die wilde weten hoe duur het was.
$ 24.95 voor het boek
$ 27.00 verzendkosten.
Bij de steamstore. Goedkoopste plek waar ik hem in elkgeval kon vinden.

Dan betaal je wel wat, maarja.. dan heb je je boek wel in 4 dagen thuis liggen.

[Voor 5% gewijzigd door job op 18-10-2007 08:27]


Anoniem: 86399

De Portal gun in Half-Life 2

Moet je dit nou eens zien, deze lui hebben het voor elkaar gekregen om de Portal gun naar Half-Life 2 te exporteren. En het werkt ook gewoon prima.

 • jelbo
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 19-03 15:14

jelbo

Hij doet het niet!

Anoniem: 86399 schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 09:42:
De Portal gun in Half-Life 2

Moet je dit nou eens zien, deze lui hebben het voor elkaar gekregen om de Portal gun naar Half-Life 2 te exporteren. En het werkt ook gewoon prima.
Haha, geweldig! Ga ik thuis vanavond gelijk proberen :9

http://xs220.xs.to/xs220/07424/hl2portal.jpg

[Voor 6% gewijzigd door jelbo op 18-10-2007 09:58]

AMD Phenom II X4 955BE 960~3720MHz @ 1,4V | Scythe Mugen 2 Rev. B | Gigabyte GA-770TA-UD3 R1.0 F2 | GeIL DDR3 Black Dragon DC 8GB GB34GB1600C8DC @ 1,6V 1600MHz 8-8-8-28 2T tRC34 | Asus nVidia GeForce GTX670 DC2OG | Intel X-25M 80GB | Corsair TX650W


 • Yonni
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 03-03 06:47
OMG, de mod scene gaat weer opgeschrikt worden! :D

D3200 - 35/F1.8G, 60/F2, 70-300/F4-5.6


 • evilpin0
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 08-03 09:54
Hier kunnen ze echt max veel prachtige dingen mee maken... :)

http://www.twitch.tv/jannustitannus


 • VonFoX
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22-11-2022

VonFoX

Las noches de Diciembre

Via Steam Ep two gekocht voor de PC. WAUW _/-\o_ Wat een verhaal, wat een spel, wat een beeld!
Jammer dat het zo kort is :(

Yo.


 • Darkasantion
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 22-03 10:02

Darkasantion

Just keep swimming!

Damn EP 2 is echt goed, en ziet er goed uit! Ik blijf gewoon spelen! Geen spijt van dat ik het spel heb gekocht, zelfde is met Portal, ik vind de humor erin gewoon geniaal!

~Where are you?~

Join het DPC Whatpulse team Intel/ATI.AMD Powered PC!


 • MarcoC
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 22-03 19:20
MaCe1337 schreef op woensdag 17 oktober 2007 @ 17:46:
[...]
En portal, tja, het speelt zich af in een testgebouw van aperture science, en sowieso na juli of juni 2006. (Er is een taart waar juni of juli 2006 opstaat als datum.)
Weet je dat zeker?

http://www.primeserver.nl/media-archive/uploads/96203613.jpg

Anoniem: 175397

Ik heb the orangebox ook net gekocht maar is er ook een snellere manier op het te updaten ik het duurt zo wel erg lang :(

 • Kaasje123
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 23:26
Yonni schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 10:46:
OMG, de mod scene gaat weer opgeschrikt worden! :D
Wat wil je met de portalgun? Daar kunnen nog hele vette dingen mee gedaan worden :D

 • Pittie
 • Registratie: Maart 2002
 • Nu online
Ik heb em inmiddels ook uitgespeeld... WoW wat een game :) En de game Portal vind ik ook echt geniaal! Ik heb op sommige momenten gewoon meer dan dubbel gelegen :) Echt een innovative game!
Ik heb de orangebox afgelopen dinsdag besteld, maar vandaag pas betaald. Nou hoop ik niet dat het nog twee weken gaat duren :(

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 01:25
De orange box op dvd is inmiddels ook verkrijgbaar. Ik had die van mij in de bus liggen zonet.
Leuk details is dat de dvd case zelf oranje is ipv het saaie zwart. :)

 • nFo
 • Registratie: Januari 2003
 • Nu online
http://www.aperturescience.com/

Wat moet je hier typen ?
Werkt niet in mozilla, wel Internet Explorer

[Voor 4% gewijzigd door nFo op 18-10-2007 15:50]


 • PD2JK
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 08:04
nFo schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 15:50:
http://www.aperturescience.com/

Wat moet je hier typen ?
Werkt niet in mozilla, wel Internet Explorer
werkende commando's:
---------
?
help
user

[Voor 15% gewijzigd door PD2JK op 18-10-2007 15:56]

AMD DX4 100 (3.11) / Pentium MMX 200@233 (95) / Athlon Slot A Thunderbird 1000 (98SE) / P!!!-S 1,4GHz (ME+2K) / AthlonXP 1700+@3200+ (XP) / Opteron 165 (XP x64) / Q6600 (Vista) / Ryzen 5 5600X (10)


 • Anoniem: 134818
 • Registratie: Januari 2005
 • Niet online
Bij mij werkt ie wel op firefox.

Je hebt een aantal dingen die je daar kan doen.

commando: Login

user: mag je zelf weten
pass: portal
dir
apply

:)

Je kan ook invullen THECAKEISALIE. Kijk anders in het portal topic, daar is wel meer van te vinden.

 • nFo
 • Registratie: Januari 2003
 • Nu online
[PC] Portal

Even zitten zoeken in het Portal topic. :P
Bedankt, prutzOr & Reinman

[Voor 9% gewijzigd door nFo op 18-10-2007 16:09]


 • Capa
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22-03 14:35
Anoniem: 175397 schreef op donderdag 18 oktober 2007 @ 12:09:
Ik heb the orangebox ook net gekocht maar is er ook een snellere manier op het te updaten ik het duurt zo wel erg lang :(
Updaten? :?
Hoefde alleen HL2 EP2, TF2 en Portal te installen, was binnen 5 min gedaan ofzo.

 • Darkasantion
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 22-03 10:02

Darkasantion

Just keep swimming!

Ik vint het flauw, net als het spanned wordt afhakken ;) Ik bedoel het stuk met de Borealis en wat er te vinden is.

Nee even eerlijk, goed verhaal, goede gameplay, uitdagend en leuk, en het oogt allemaal ook goed. Dus laat Ep 3 maar kommen, wat mij betreft zeker ivm de verbinding Portal met HL2 en HL2 met Portal.

Join het DPC Whatpulse team Intel/ATI.AMD Powered PC!

Pagina: 1 2 3 ... 12 Laatste

Dit topic is gesloten.


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee