Toon posts:

Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 36 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste
Acties:
 • 323.371 views

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Post hier foto's en specs van je home-cinema! Deel 35

Je zou kunnen zeggen dat het ooit allemaal eens begonnen naar aanleiding van een topic van tbusquet (link), waar veel plaatjes van zijn subwoofer project en HT ruimte werden gepost. Ook bij anderen ontstond de drang om plaatjes van de eigen HT te posten. Helemaal nadat een vervolgtopic (link) werd gestart. Zo ontstond het idee van het eerste "Post-hier-je-foto's topic".

Wat willen we graag
Er gelden wat richtlijnen voor dit topic. Hieronder wat we graag zien:
 • Natuurlijk foto's van je home cinema set, dat is echter geen vereiste. Als je graag je stereo set met ons wilt delen is dat natuurlijk ook prima. Liefst zelfgemaakte foto's. Als je niet over een digicam beschikt of er aan kunt komen mag je ook gerust je specs posten, maar probeer er dan wat plaatjes bij te zoeken (van de fabrikant) om het nog interessant te houden ;)
 • Als je toch al foto's aan het maken bent, doe dat dan niet alleen van je apparatuur en scherm of TV, maar pak ook wat mee van de ruimte, de zitlocatie, speakerplaatsing, etc. Die Marantzen hebben we nou wel gezien, een beetje variatie mag best :P
 • Foto's die misschien onnuttig lijken zijn ook prima. Denk aan de achterkant van een receiver, de aansluitterminals van een speaker, de golfbalstructuur van een basreflexpijp, de inputs van een projector, etc. Voor de HT-freaks is dat namelijk erg interessant.
 • Uiteraard worden een beetje degelijke kwaliteit foto's meer gewaardeerd dan die van je 5 jaar oude 120x90 webcam. Grote foto's is ook prima, maar deze moet je absoluut resizen en de kleinere versie voor het forum gebruiken. Zie onderaan deze post voor meer info.
Wat willen we liever niet
Er zijn ook wat dingen die we liever niet zien in dit topic gezien het daar niet voor bedoeld is of sowieso niet op dit forum past. Let hier even op.
 • Ga niet om de 100 posts weer nieuwe foto's van je eigen set neerzetten. Als je je eigen set te vaak showt hebben we het op den duur wel gezien. Of je moet iets ingrijpends hebben veranderd wat het waard is om direct te vermelden, of je moet nieuwe foto's hebben van iets dat je voorgaande keer niet hebt laten zien. Het topic gaat snel, niet iedereen zal stukken terugbladeren, dus je hoeft die post dan niet te editten maar je kunt dan gewoon een nieuwe plaatsen, zolang het maar niet steeds hetzelfde is.
 • Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-thread; start zo'n discussie dan ook niet hier. Dat is sowieso al niet echt gewenst binnen AVH (de volgorde is: eerst zelf op onderzoek uitgaan, winkels bezoeken, speakers luisteren, en dan terugkomen voor je ervaringen en een discussie, want dan weet je namelijk waar je over praat :) ), maar dit topic is er dus ook niet voor. Het is makkelijker voor jezelf en zeker voor anderen om dit gescheiden te houden.
  Dat geldt eigenlijk ook voor alle andere vragen behalve degene die gerelateerd zijn aan een HT set. Vragen waarvoor je geen topic "mag" openen stel je hier ook niet. Dat is niet om vervelend te doen, maar zonder die regel wordt het nogal een onoverzichtelijke boel.
 • Liever ook geen Bose-discussies en zeker geen kabeldiscussies. Met name die laatste lopen vaak uit tot flames en andere ongein. Een conclusie wordt niet getrokken. Laat op dit gebied anderen ook in hun waarde. Als jij niks moet hebben van duurdere kabels is dat prima, maar ga geen discussie aan met iemand die daar wel graag geld aan besteedt. En andersom gaat hetzelfde op.
 • Iedereen heeft een set van een andere klasse. De ene heeft een Cine 9 hangen en een über geluidje, de ander nauwelijks een 14" TV met Trust speakers. Ga elkaar niet uitlachen. Dat je thuis op de grond loopt de krijsen van het lachen is best, maar het komt niet zo leuk over als je dit op het forum laat weten.
 • Het gaat dus om je Home Cinema. Nu is de definitie hiervan wellicht wat lastig vast te stellen, het gaat om de plek waar jij je films kijkt. Echter kan dit ook gewoon achter je PC monitor zijn met een surround speakersetje. Nu valt dit gevoelsmatig niet echt onder "Home Cinema" en er zijn ook weinig mensen die het interessant vinden. Je moet het maar zo zien, als je set enkel uit PC onderdelen bestaat, post het dan maar liever niet. Het is ook weer niet verboden ofzo, als het er gewoon erg goed uitziet hebben we er weinig moeite mee. Het is een beetje een gevoelskwestie. Maar als straks de helft enkel uit PC setjes bestaat zal dit kennelijk moeten worden verscherpt :P.
Wat hebben we al gehad
Een berg links naar voorgaande topics:

Post hier foto's en specs van je home-cinema!
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 2
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 3
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 4
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 5
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 6
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 7
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 8
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 9
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 10
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 11
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 12
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 13
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 14
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 15
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 16
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 17
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 18
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 19
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 20
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 21
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 22
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 23
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 24
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 25
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 26
Post hier foto's en specs van je home-cinema! deel 27
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 28
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 29
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 30
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 31
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 32
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 33
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 34
Post hier foto's en specs van je home cinema! deel 35

Foto's uploaden, posten, resizen, etc
Voor de mensen met wat minder forum ervaring ;) bij deze een overzichtje van de mogelijkheden bij het posten van foto's.

De benodigde webspace
Je hebt webspace nodig waar je je plaatje op kunt parkeren om vervolgens dit plaatje op het forum te laten zien. Je kunt dus niet een attachment bij je bericht voegen (iets dat op sommige andere fora wel werkt). Je moet voor je eigen ruimte zorgen.

Hiervoor kun je de ruimte gebruiken die veelal beschikbaar wordt gesteld door je internet provider. Deze is te benaderen via FTP. Meer info en instructies zijn de vinden bij je provider. (bijv. Planet, @Home, xs4all)

Een andere optie is een 'picserver' gebruiken, bijvoorbeeld http://picserver.student.utwente.nl/ of http://www.imageshack.us
Houd er wel rekening mee dat ImageShack sinds een tijdje popups heeft, in een mate van aggressiviteit die bijna niet te blokkeren is. Hosten op een niet-IS-site verdient dus de voorkeur.

De benodigde 'tags'
De nieuwe lay-out van GoT laat het toe ongeresizede plaatjes te posten, maar denk eraan, niet iedereen heeft deze functie aanstaan/gebruikt de nieuwe lay-out, dus resize altijd je plaatjes :>

Om een plaatje te tonen in je post kun je de volgende tags gebruiken:

[img]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Waarbij je dus de url van je plaatje tussen de img tags zet. Dit gebruik je voor normale plaatjes, met een normale bestandsgrootte en normale afmetingen (zo rond de 640x480).

[img=512,,1]http://www.domein.nl/plaatje.jpg[/img]
Dit gebruik je voor plaatjes die een slagje groter zijn, bijv. 1024x768, maar nog steeds een normale bestandsgrootte (ca 100KB per stuk ofzo). Door de opgegeven waarde '512' wordt het plaatje verkleind afgebeeld, maar een linkje naar het origineel welke opent in een nieuw venster.

Voor hele grote plaatjes met een ruime bestandsgrootte moet je zogeheten thumbnails gebruiken. Ofwel: een kleine versie van het plaatje welke je tevens gebruikt als link naar de grote versie. Je kunt hier niet van de resize functie van het forum gebruik maken omdat mensen alsnog het hele bestand moeten downloaden, het wordt enkel verkleind weergegeven. Voor mensen met een tragere verbinding is het niet fijn om eerst 2MB te downloaden voor 3 plaatjes (bovenop de rest van het topic). (gebeurt het toch dan wordt je post ge-edit en worden er links van gemaakt).
Deze code dien je dan te gebruiken:

[url=http://www.domeinm.nl/plaatje.jpg]
[img]http://www.domein.nl/thumbnail.jpg[/img][/url]
Let dus op het verschil tussen plaatje.jpg (de grote versie) en thumbnail.jpg (de kleine versie).

Bij de preview van je bericht kun je op het knopje Check images klikken. Dit zorgt ervoor dat de afmetingen van de images automatisch bij de img tags gezet worden. Dit komt het linken naar een bepaalde post in dit topic ten goede.

En verder
En verder veel plezier :), bij problemen kun je een TopicReport (TR) sturen middels het handje bovenaan. Happy posting en pats er lekker op los :P

Owja, je kunt ook nog verder kletsen op irc.tweakers.net in kanaal #audio
Directe link


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
In het kader van TS trap af ;)

Foto van de home theatre versterking en aansturing:
(NAD T754, NAD C542, NAD C370 en een NAD C270)


Foto van de keiharde dedicated 2.1 stereo-setup:
(Twee KRK RP6 G2's, een KRK 10s en een Cambrdige Audio Azur 540Rv2.)

[Voor 3% gewijzigd door ConZito op 28-07-2009 12:55]


 • Daan00
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 19-03 21:07
Zullen de buren leuk vinden, die KRK10s :9 ...
Zulke setjes klinken echt geweldig!

hoe groot zijn die (Asus?) TFTschermpjes?

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Drie 19" DELL UltraSharps; 1908FP's als ik mezelf niet vergis. De KRK 10s moet je inderdaad goed afstellen en onder de duim houden. Hij kan loeihard, dit met het oog op geluidsdode studioruimtes, zo in de achterkamer staat hij praktisch uit. De instelling loopt van -30dB tot +6dB, de KRK 10s staat ergens rond de -27dB.

 • wildcardxl
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 23-05-2022
Goedemiddag allemaal,

Eventjes vraagje, degene die bij mij geholpen heeft met mijn setup geeft aan dat ik niks op mijn Harman Kardon AVR 155 mag zetten, klopt dit? en ik heb zon meubel van ikea met een open voor en achterkant. (Zon blokkenmodel met 8 vierkanten erin, kan ik mijn versterker in 1 van die gaten zon problemen zetten?

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Het is aan te raden om boven je versterker ruimte over te laten voor het afvoeren van warmte. Warme lucht gaat immers omhoog en als er dan iets opstaat dan wil dat niet lekker.

Zoals je op mijn foto's misschien kan zien heb ik daar op het moment weinig tot geen rekening mee gehouden, dat is niet direct een drama. Zeker als de voorzijde en achterzijde van je kast open is kan je er meestal nog wel voldoende warmte worden afgevoerd. Het wil alleen niet zeggen dat jouw AVR155 hier ook goed mee om kan gaan. Blijft toch iets dat je zal moeten uitproberen, zolang de bovenkant handwarm blijft zit je IMHO veilig.

Wat wel zo is, is dat enkele spelers (CD/DVD) die je op je versterker plaatst last kunnen hebben van de warmte waardoor ze overslaan of andere aparte kuren gaan vertonen tijdens het afspelen.

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

ConZito schreef op dinsdag 28 juli 2009 @ 12:53:
In het kader van TS trap af ;)

Foto van de home theatre versterking en aansturing:
(NAD T754, NAD C542, NAD C370 en een NAD C270)
[afbeelding]

Foto van de keiharde dedicated 2.1 stereo-setup:
(Twee KRK RP6 G2's, een KRK 10s en een Cambrdige Audio Azur 540Rv2.)
[afbeelding]
Die speakers zijn echt über! _O_

Het leven is te kort om geduld te hebben!


Anoniem: 229967

Na heel veel delen verlekkert gekeken te hebben naar wat jullie allemaal wel niet hebben staan post ik nu na een kleine verbouwing op mn slaapkamer ook mijn pics :)

Kraak het allemaal niet meteen allemaal af aub :P ik ben ook maar een student die dit op zijn slaapkamer heeft staan, t is allemaal niet erg hoog budget spul zeg maar :)

TV: Philips 42PFL5322 (42 inch :) )
Audio: 2x Philips LSB387 (70 watt rms output als ik het goed heb)
Versterker: Philips PA144
Spelcomputer: Xbox 360 elite
Mediabox: Emtec MovieCube 1TB
Dvd spelers: 2 stuks, DDB en een HEDVD 3600
Video recorder/speler: Daewoo

Wat foto impressies: (toch het belangrijkste in dit topic, mooie woorden zeggen niets)Mijn kamer met rechts de tvDe hele set, letop dat de tv zweeft en niet op een voet staat. Hij hangt aan het tv meubel.Versterker + xbox eliteEmtec Moviecube


Dvd spelers + video recorder/speler


Digitaal fotolijstje (stein)


Xbox360 game verzamelling :)


LSB387 Box hangend met een beugel aan de muur :)


Mijn top opbergsysteem voor mijn draden... Een schoenendoos bekleed met overtollig behang, op die manier ben je snel van je verdeelblok en dergelijke af. Afstandsbedieningen die ik nauwelijks gebruik stop ik er ook in :) Ben nog niet helemaal klaar met draden wegwerken zoals te zien is maar de extra kabelbinders liggen al in de kast en kabelgootjes staan ook al klaar om op de plint geplakt te worden :)

Zal de rest van de kamer ook maar meteen posten:


Keyboard op mn kamer die nog aangesloten moet worden op de versterkerM'n bureau, nog nat van de verf :)


Hoop dat jullie het wat vinden :D

[Voor 5% gewijzigd door Anoniem: 229967 op 28-07-2009 19:23]


 • Anoniem: 97551
 • Registratie: November 2003
 • Niet online
netjes hoor

 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Omdat ik al een tijdje geen upgrades heb doorgevoerd en al een tijdje niks gepost heb in dit topic bij deze maar eens een overzichtje van de apparatuur van de afgelopen paar jaar.

Duson PA50, CD75, Xavian XN270, Sony KV28LS60


Xavian XN270 met de Scan Speak units


Duson C100, CD75, A10
Arcam A22


Arcam A22, CD73, Pro-Ject Debut 2
Arcam Delta Black Box 3 (veredelde geluidskaart voor m'n Mac)


Living Voice Auditorium 2Ik heb nu alleen nog de Arcam A22, Delta Black Box 3 en de Living Voices. Updates voor de tv, cd-speler en draaitafel moeten dus nog volgen, maar het is er nog niet van gekomen de laatste tijd. Muziek speel ik nu af van de Mac, tv kijk ik weinig en een draaitafel is sowieso geen must, dus enorme haast heb ik niet......maar het virus verlaat je niet zo snel. :)

[Voor 6% gewijzigd door zimbab op 28-07-2009 21:26]


Anoniem: 157535

Wauw prachtige setup man, die Duson gear zag er ook tof uit trouwens 8). Die Living Voices schijnen echt ontzettend goed te zijn voor hun geld.

 • Reticulum
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-02-2022
Ziet er allemaal mooi uit mensen.
Hier dan mijn set upJE vergeleken met wat men hier laat zien :o!
Ik had nog wat laminaat over dus eigelijk daarvan een zwevend meubelpaneel gemaakt. De componenten staan op schroefdraad (10mm) die ik in de muur heb vastgezet door middel van een 2 componenten mortel mengsel.
Draden zijn nog niet aangesloten dus die kom je wel iets te zien helaas.

Mijn setup
Marantz PM7003 versterker
Marantz CD5003 cd speler
Deels zelfgemaakt speakerstands
B&W 685 speakers
van den hul clearwater silver speakerdraad
van den hul the name interlink[Voor 5% gewijzigd door Reticulum op 29-07-2009 00:00]


 • Danster
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 14:14
haagseblowin schreef op dinsdag 28 juli 2009 @ 23:56:
Ziet er allemaal mooi uit mensen.
Hier dan mijn set upJE vergeleken met wat men hier laat zien :o!
Ik had nog wat laminaat over dus eigelijk daarvan een zwevend meubelpaneel gemaakt. De componenten staan op schroefdraad (10mm) die ik in de muur heb vastgezet door middel van een 2 componenten mortel mengsel.
Draden zijn nog niet aangesloten dus die kom je wel iets te zien helaas.
Haagse erg mooi gedaan. Is het mogelijk om de interlinks en kabels achter het laminaat te laten lopen? Of is er iets te weinig ruimte? Met een kabelgoot zou je ze dan naar beneden kunnen laten lopen.

 • boomr
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 21-05 14:01
haagseblowin schreef op dinsdag 28 juli 2009 @ 23:56:
Ziet er allemaal mooi uit mensen.
Gast...ERG vet! Zoiets ga ik ook doen in me nieuwe crib! Hebbie geen foto's gemaakt van hoe je t opgehangen heb? Niets dan lof en complimenten!:)

https://eu.diablo3.com/en/profile/admrobo-1762/hero/79407822 - Xbox gamertag: control1983


 • dtjv
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 08-02 10:06
haagseblowin schreef op dinsdag 28 juli 2009 @ 23:56:
Ziet er allemaal mooi uit mensen.
Hier dan mijn set upJE vergeleken met wat men hier laat zien :o!
Ik had nog wat laminaat over dus eigelijk daarvan een zwevend meubelpaneel gemaakt. De componenten staan op schroefdraad (10mm) die ik in de muur heb vastgezet door middel van een 2 componenten mortel mengsel.
Draden zijn nog niet aangesloten dus die kom je wel iets te zien helaas.

Mijn setup
Marantz PM7003 versterker
Marantz CD5003 cd speler
Deels zelfgemaakt speakerstands
B&W 685 speakers
van den hul clearwater silver speakerdraad
van den hul the name interlink

[afbeelding]

[afbeelding]
Vette look inderdaad, die "zwevende" componenten! Ik zou als ik jou was echt alles proberen om de kabels toch onzichtbaar weg te werken, dat zou het echt helemaal "af" maken.

Anoniem: 185410

Anoniem: 229967 schreef op dinsdag 28 juli 2009 @ 19:11:

Versterker: Philips PA144

[afbeelding]
Versterker + xbox elite
Ik dacht dat ik hier een oud beestje had staan (Philips Fa-777), maar jij doet er nog een schepje bovenop! Ik kan werkelijk NIKS vinden op het wereldwijde web over je versterker.

 • Nico111
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 03-04 09:15
Echt gaaf die zwevende componenten. Dikke props. _/-\o_

Ik had eerst helemaal niet door dat het op draadeind staat.

[Voor 122% gewijzigd door Nico111 op 29-07-2009 11:07]


Anoniem: 215257

Anoniem: 185410 schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 11:00:
[...]


Ik dacht dat ik hier een oud beestje had staan (Philips Fa-777), maar jij doet er nog een schepje bovenop! Ik kan werkelijk NIKS vinden op het wereldwijde web over je versterker.
Oh die heb ik ook, het is wel een aardig oud ding maar doet het prima.. Echte specs weet ik ook niet want hij staat nu bij mn oma denk ik.. Het ziet er vooral grappig uit met dat display

 • Reticulum
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-02-2022
dankje allemaal voor de reacties, ik heb het zooitje er toch weer afgehaald en nu ga ik het opnieuw ophangen maar dan met latjes erachter zodat ik de bedrading achterlangs kan laten lopen.
Foto's komen vanavond :)!

Anoniem: 185410

Anoniem: 215257 schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 12:13:
[...]

Oh die heb ik ook, het is wel een aardig oud ding maar doet het prima.. Echte specs weet ik ook niet want hij staat nu bij mn oma denk ik.. Het ziet er vooral grappig uit met dat display
Ik ben er ook vrij tevreden over. Ik was alleen zo stom geweest om een veel betere versterker te lenen en die te gebruiken. Toen bleek dat het "boemen en bonken" van mijn muziek niet alleen door de luidspreker en de kleine kamer kwam, maar ook zeker door de FA-777. Nu is het geluid veel rustiger en vragen de luidsprekers om extra volume zonder dat overdreven laag. Als de geleende versterker straks terug moet zal de ergernis wel weer terug komen wat betreft dat bonken... (shit)

 • Reticulum
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-02-2022
Even een update, nu met draden weggewerkt :)!
Er komt nog een matte alluminium afwerkstrip omheen zodat je er niet langs kun kijken.

Grtz. Rowin

[Voor 20% gewijzigd door Reticulum op 29-07-2009 14:29]


 • ksi
 • Registratie: September 2005
 • Laatst online: 20-05 09:35
Durf te thread bijna niet te verstoren na al die fotos die weer voorbij komen, maar super idee dat blinde ophangen van die componenten! En zeker beter nu je dat draadje ook hebt weggewerkt.

 • Giem
 • Registratie: Augustus 2004
 • Laatst online: 07:58
Wel echt supervet!

Alleen ik zou bang zijn er tegen aan te lopen en ze er af te stoten.

Anoniem: 229967

Anoniem: 185410 schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 13:03:
[...]

Ik ben er ook vrij tevreden over. Ik was alleen zo stom geweest om een veel betere versterker te lenen en die te gebruiken. Toen bleek dat het "boemen en bonken" van mijn muziek niet alleen door de luidspreker en de kleine kamer kwam, maar ook zeker door de FA-777. Nu is het geluid veel rustiger en vragen de luidsprekers om extra volume zonder dat overdreven laag. Als de geleende versterker straks terug moet zal de ergernis wel weer terug komen wat betreft dat bonken... (shit)
ben onlangs nog iemand tegen gekomen die het nog bonter maakte als mij hoor :)

http://members.lycos.nl/breymans/tuner.JPG

hier gepost in in het oude hardware ruil topic ooit :P zocht naar de specs van de versterker maar echt nergens te vinden uiteraard :P

Mn boxen vind ik ook nergens terug :( graag zou ik nog een setje van 2 van dezen bemachtigen :) dus als iemand wat uit deze serie heeft liggen laat het me dan weten O-)

Anoniem: 229967

Giem schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 14:32:
Wel echt supervet!

Alleen ik zou bang zijn er tegen aan te lopen en ze er af te stoten.
Wat je hiermee ook zou kunnen doen om dat op te lossen is naar de plaatselijke bouwmarkt of ikea gaan.
Als je nou een plank koopt die beugelloos aan de muur bevestigt word en alleen de beugel daarvan gebruikt kun je dit ook maken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de bende sloopt, al zou je dan wel 2 gaten moeten maken in je behuizing :) die plankjes kunnen 40 kilo houden, dus ik neem toch aan dat als je daar je componenten aanophangt dat het niet naar beneden pleurt :)

Ik vind het er tevens ook super vet uit zien. top idee ! (gaat hier meteen opzoek kijkende als ik nog wat laminaat van mn kamer over heb O-) )

[Voor 15% gewijzigd door Anoniem: 229967 op 29-07-2009 15:27]


 • Who Am I?
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-05 15:43
Giem schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 14:32:
Wel echt supervet!

Alleen ik zou bang zijn er tegen aan te lopen en ze er af te stoten.
Tie rips wraps? :X

Ik had het van te voren nog gegoogled...het erge is dat je bij 'tie rips' wel voorbeeldplaatjes ziet en als je zoekt op 'tie wraps' niet 8)7

[Voor 28% gewijzigd door Who Am I? op 29-07-2009 17:02]

Sony A77II +A7III, Sigma 35mm f1.4 ART, Tamron 17-28mm f2.8, Sony 85mm f1.8, Sigma 18-35mm f1.8 ART, Tamron SP 70-200mm f2.8, Minolta 35-70mm f3.5


 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

Exirion

Gadgetfetisjist

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • Reticulum
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-02-2022
Anoniem: 229967 schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 15:23:
[...]


Wat je hiermee ook zou kunnen doen om dat op te lossen is naar de plaatselijke bouwmarkt of ikea gaan.
Als je nou een plank koopt die beugelloos aan de muur bevestigt word en alleen de beugel daarvan gebruikt kun je dit ook maken zonder dat je bang hoeft te zijn dat je de bende sloopt, al zou je dan wel 2 gaten moeten maken in je behuizing :) die plankjes kunnen 40 kilo houden, dus ik neem toch aan dat als je daar je componenten aanophangt dat het niet naar beneden pleurt :)

Ik vind het er tevens ook super vet uit zien. top idee ! (gaat hier meteen opzoek kijkende als ik nog wat laminaat van mn kamer over heb O-) )
Hier heb ik ook naar zitten kijken, alleen die planken zijn max 30 cm diep en die 'stengels' zijn dan 25 o.i.d. Dat is voor mij een stuk te kort. Mijn tapeinden heb ik op 36 cm afgezaagd, een maat die gewoonweg niet te krijgen is dus die je zelf moet maken. Met 12mm tapdraad ken het gewoon niet fout gaan. Dat spul waarmee je de draad in de muur verankerd is hier speciaal voor gemaakt en heet spuitanker. Echt chemische rotzooi maar het word knetterhard binnen een uurtje.

[Voor 7% gewijzigd door Reticulum op 29-07-2009 16:26]


 • Brad Pitt
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 20:27
Ik moest eerst om jou lachen :P Maar erna ook nog hierom! :P Tenenkrommend zoiets! :(

[Voor 5% gewijzigd door Brad Pitt op 29-07-2009 16:27]

Nickname does not reflect reality


 • jbdeiman
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 16:26
Anoniem: 229967 schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 15:20:
[...]


ben onlangs nog iemand tegen gekomen die het nog bonter maakte als mij hoor :)

http://members.lycos.nl/breymans/tuner.JPG

hier gepost in in het oude hardware ruil topic ooit :P zocht naar de specs van de versterker maar echt nergens te vinden uiteraard :P

Mn boxen vind ik ook nergens terug :( graag zou ik nog een setje van 2 van dezen bemachtigen :) dus als iemand wat uit deze serie heeft liggen laat het me dan weten O-)
http://www.hifi-wiki.de/index.php/Philips_FA_141

Overigens waar eerder in dit topic een PA144 werd genoemd van Philips, zal dat de FA144 zijn geweest denk ik.

 • mr.paaJ
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 27-05 21:25

mr.paaJ

generatie cmd+z

Tijd om de voortgang eens te posten.
Sinds vorige keer is de hele zithoek verplaatst naar een andere hoek van de kamer, is de tv vervangen, zit ik met twee DAC's en is de hoofdtelefoonverslaving wat uit de hand gelopen :).

speakersetup:


zithoek:


hoofdtelefoonsetup:


zooitje grado's :)


de TV is een Sony 32 S 5500, gewoon HD-ready maar uitstekend beeld.

verder bestaat de setup uit:
een MacMini met Apple Lossless files als muziek/film source.
een PS3 als DVD/BR/Game bron

dan gaat het speaker deel via:
DAC: Channel Islands Audio VDA2 met VAC1
versterker: Marantz PM7001ki
luidsprekers: Monitor Audio GS10

en de hoofdtelefoon zo:
DAC: North Star Design model 192
versterker: Sennheiser HEV70 / Graham Slee Solo met PSU1
hoofdtelefoon: Sennheiser HE60/HD650, Grado SR325i/HF2/RS1i

bediening gaat doorgaans via de ipod touch, maar als ik op m'n macbook bezig ben via screensharing.

volgende stap is een vervanging voor het houten kastje en de kabelboel eens goed uitpluizen. Dan een high-end versterker voor de HE60 en eventueel nog meer electrostaten. En het liefst nog een grotere kamer.
maar voorlopig ben ik blij :D

liever de tong gebrand dan lauwe soep


 • Da_maniaC
 • Registratie: September 2004
 • Laatst online: 26-05 17:12

Da_maniaC

a.k.a. The Sequenz Pounder

Zieke HP setup. _/-\o_
Ik moet het doen met 1 HD650 + Fidelity Audio Cable + Ray Samuels USB Predator DAC. :P

[Voor 5% gewijzigd door Da_maniaC op 29-07-2009 18:23]

Inventory | Instagram: @sequenzpounder | http://www.zdaemon.org | ZDaemon! Client/Server port for DOOM!


Anoniem: 229967

haagseblowin schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 16:25:
[...]


Hier heb ik ook naar zitten kijken, alleen die planken zijn max 30 cm diep en die 'stengels' zijn dan 25 o.i.d. Dat is voor mij een stuk te kort. Mijn tapeinden heb ik op 36 cm afgezaagd, een maat die gewoonweg niet te krijgen is dus die je zelf moet maken. Met 12mm tapdraad ken het gewoon niet fout gaan. Dat spul waarmee je de draad in de muur verankerd is hier speciaal voor gemaakt en heet spuitanker. Echt chemische rotzooi maar het word knetterhard binnen een uurtje.
Juist, maar als die lengte te kort is waarom dan niet dat buisje verlengen ? even een buisje zoeken met een diameter die net wat groter is,,, wat locktide er insmeren en er omheen schuiven tot de gewenste lengte :) ff wachten en klaar :P

Maar inderdaad zoals jij het doet kan het ook, laat je die draadeinden trouwens in de behuizingen lopen of rust het geheel er gewoon op ? :?

 • XBL
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 29-10-2022
mr.paaJ schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 17:53:
volgende stap is een vervanging voor het houten kastje en de kabelboel eens goed uitpluizen.
Je gaat het kastje waar je TV op staat vervangen? Dat is echt een super strak kastje, was juist benieuwd waar je deze vandaan hebt!

 • Reticulum
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 22-02-2022
Anoniem: 229967 schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 18:26:
[...]


Juist, maar als die lengte te kort is waarom dan niet dat buisje verlengen ? even een buisje zoeken met een diameter die net wat groter is,,, wat locktide er insmeren en er omheen schuiven tot de gewenste lengte :) ff wachten en klaar :P

Maar inderdaad zoals jij het doet kan het ook, laat je die draadeinden trouwens in de behuizingen lopen of rust het geheel er gewoon op ? :?
Ik heb een dun plankje tussen de 2 draadeinden gelegd zodat het gewicht beter verdeeld wordt ( versterker is 12 kg). maar verder rust alles gewoon op de tapeinden.

@ mr Paaj :9~ wat een mooie HP's

 • mr.paaJ
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 27-05 21:25

mr.paaJ

generatie cmd+z

XBL schreef op woensdag 29 juli 2009 @ 19:09:
[...]


Je gaat het kastje waar je TV op staat vervangen? Dat is echt een super strak kastje, was juist benieuwd waar je deze vandaan hebt!
nee, dat kastje waar nu net niet die NorthStar netjes in past... dat is een 10 jaar oud nachtkastje van de ikea geloof ik. Het tv meubel ben ik best blij mee, die komt van de Neckerman. Kostte iets van 130 euro geloof ik. Een van de weinige die ik mooi vond met een beperkt budget. Ik hoop dat die nog netjes de kamer weer uit komt mocht ik eens verhuizen... daar is dat spul vaak minder geschikt voor :)

---
die Predator is ook niet mis toch? Heb ooit (ooit? dat moet een jaar geleden zijn, 't gaat snel) de Hornet gehad, die deed het ook prima. Af en toe mis ik hem nog, maar mijn huidige portable hoofdtelefoon, een AudioTechnica esw10, is gelukkig niet zo'n stroomverslinder.

[Voor 27% gewijzigd door mr.paaJ op 29-07-2009 22:10. Reden: spellingramp+toevoeging]

liever de tong gebrand dan lauwe soep


 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
Het is alweer even terug dat ik voor het laatst gepost heb dus even wat oude en nieuwe pics:

Van de oude: Harman Kardon AVR 235, DVD27 en HKTS8 en Mycom 32inch LCDTVen de situatie met DTS schildje en JBL Northridge E80's en Sanyo Z5

Plaatje van Beamer op de muur:


Laatste wijzigingen:

JBL CSC55 Center
100 Inch El. Proj. Scherm
Logitech Harmony One
Samsung DCB-360RS
en de LE40M86 al een jaartje ofzo

Pics:Beamerscherm down:En zonder gaas voor de centerspeaker:

[Voor 4% gewijzigd door wimpie007 op 30-07-2009 11:14]


 • Eyerule2nd
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 21-02 09:56
@Wimpie007. Ziet er strak uit zo die nieuwe opzet!

 • Joopieboy
 • Registratie: Mei 2006
 • Laatst online: 29-12-2020

Joopieboy

No smoke, no poke

Ziet er heel goed uit zeg, maar is dat dts bordje niet wat fel zo?

Het leven is te kort om geduld te hebben!


 • bram1984
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 16-12-2020
Joopieboy schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 15:15:
Ziet er heel goed uit zeg, maar is dat dts bordje niet wat fel zo?
Wat is daar überhaupt het nut van? En die THX / Dolby plaatjes aan de muur? Zit daar een verhaal achter ofzo?

 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

Exirion

Gadgetfetisjist

bram1984 schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 15:57:
Wat is daar überhaupt het nut van? En die THX / Dolby plaatjes aan de muur? Zit daar een verhaal achter ofzo?
Ach, de een hangt een ingelijste poster aan de muur en zij hangen dat op. Ik neem aan gewoon voor de leuk/sier :)

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Je moest eens weten wat ik in de kelder allemaal aan de muur hang >:)

 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

Exirion

Gadgetfetisjist

ConZito schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 16:11:
Je moest eens weten wat ik in de kelder allemaal aan de muur hang >:)
Vindt zij het ook lekker? :+

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • xXDimiXx
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 06-09-2022
@wimpie007

Wel een leuk setje. Alleen wat ik niet helemaal snap is dat terwijl je een paar speakerzuilen hebt staan, er ook nog een sub bij hebt. Meestal geven speakerzuilen al genoeg laag weer zodat je er niet nog een sub bij nodig hebt. Maar dat is mijn nederige mening natuurlijk :)

Ik heb zelf 2 JBL L880 speakerzuilen staan, en die geven al ontzettend veel laag, dat ik de bass flink lager heb gezet op me receiver.

[Voor 70% gewijzigd door xXDimiXx op 30-07-2009 16:38]

Live life to the fullest!


Anoniem: 238860

xXDimiXx schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 16:37:
@wimpie007

Wel een leuk setje. Alleen wat ik niet helemaal snap is dat terwijl je een paar speakerzuilen hebt staan, er ook nog een sub bij hebt. Meestal geven speakerzuilen al genoeg laag weer zodat je er niet nog een sub bij nodig hebt. Maar dat is mijn nederige mening natuurlijk :)

Ik heb zelf 2 JBL L880 speakerzuilen staan, en die geven al ontzettend veel laag, dat ik de bass flink lager heb gezet op me receiver.
Aan alle THX en DTS bordjes te zien gebruikt hij de setup hoofdzakelijk voor tv/film. En dan is een sub wel degelijk een meerwaarde, deze geeft een net iets lager en strakkere bass dan een zuil luidspreker.

 • FragNeck
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 17-05 12:07
Iemand ervaring met Quadral speakers? Ben van plan om 5 x 120 Watt en 1x 200W (sub) aan te schaffen, en die via een Harman Kardon te laten spelen.

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Paus-2178/hero/2313958


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Subs kunnen wel degelijk iets toevoegen, sowieso het wegnemen van frequenties op je fronts die ze wel kunnen weergeven, maar lang niet zo strak en linear dan een dedicated gesloten subwoofer. Uiteraard moet de combinatie wel in verhouding zijn natuurlijk.

 • FragNeck
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 17-05 12:07
ConZito schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 17:04:
Subs kunnen wel degelijk iets toevoegen, sowieso het wegnemen van frequenties op je fronts die ze wel kunnen weergeven, maar lang niet zo strak en linear dan een dedicated gesloten subwoofer. Uiteraard moet de combinatie wel in verhouding zijn natuurlijk.
Het setje staat te koop op marktplaats, ik heb er een link van gemaakt: http://link.marktplaats.nl/264375503
Misschien kan iemand mij adviseren, ik ben zelf nogal een leek op het gebied van audio en Home Theater.


Het doel is uiteraard heerlijk geluid in de woonkamer (+/- 45m2), in films en games.


edit: Ah ik zag dat je niet op mijn reactie reageerde. Nou ja goed.. De vraag blijft natuurlijk staan...

[Voor 7% gewijzigd door FragNeck op 30-07-2009 17:21]

http://eu.battle.net/d3/en/profile/Paus-2178/hero/2313958


 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
Joopieboy schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 15:15:
Ziet er heel goed uit zeg, maar is dat dts bordje niet wat fel zo?
Ja is meer voor de show ;-) Tijdens film kijken gaat ie uit.

 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
xXDimiXx schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 16:37:
@wimpie007

Wel een leuk setje. Alleen wat ik niet helemaal snap is dat terwijl je een paar speakerzuilen hebt staan, er ook nog een sub bij hebt. Meestal geven speakerzuilen al genoeg laag weer zodat je er niet nog een sub bij nodig hebt. Maar dat is mijn nederige mening natuurlijk :)

Ik heb zelf 2 JBL L880 speakerzuilen staan, en die geven al ontzettend veel laag, dat ik de bass flink lager heb gezet op me receiver.
Wat de een veel laag vind vind de ander niet, ik heb zelfs 2 van die HKTS subs haha. Dus heb 7.2.
De een staat naast de Tv de ander naast de bank zodat je hem goed voelt. Ook voor muziek vind ik de subs meerwaarde geven en ontlast de receiver omdat de subs een ingebouwde versterker hebben (active subs) tevens hoeven de zuilen dus niet al het laag weer te geven d.m.v. crossover freq. De sub neemt het meest lage deel voor z'n rekening

 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
bram1984 schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 15:57:
[...]


Wat is daar überhaupt het nut van? En die THX / Dolby plaatjes aan de muur? Zit daar een verhaal achter ofzo?
Idd voor het HT gevoel ;-) Jij hangt misschien saaie schilderijen aan de muur, ik dit ;-)

Gebruik aub de http://tweakimg.net/g/forum/images/icons/edit.gifknop!

[Voor 13% gewijzigd door een moderator op 31-07-2009 08:54. Reden: triple post]


 • Helox-in-a-box
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 27-05 23:54
zimbab schreef op dinsdag 28 juli 2009 @ 21:20:
Omdat ik al een tijdje geen upgrades heb doorgevoerd en al een tijdje niks gepost heb in dit topic bij deze maar eens een overzichtje van de apparatuur van de afgelopen paar jaar.

Arcam A22, CD73, Pro-Ject Debut 2
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Arcam Delta Black Box 3 (veredelde geluidskaart voor m'n Mac)
[afbeelding]

Living Voice Auditorium 2
[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]
Wauw, zekers mooi dat spul van Arcam, maarja als je naar de prijzen kijkt voor een AVR600 of AV888 wordt het nog een hele tijd doorsparen voor mij...

 • nie-0
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 22-05 23:56
In de TS is een linkje naar picserver.student.utwente.nl geplaats, maar die is als jaren down. Er is wel een vervanging gekomen via een professionele hosting met vrij weinig reclame e.d.
http://www.picserver.eu/ werkt snel en goed. Kijk maar wat je ermee doet.

 • yokiamy
 • Registratie: Maart 2006
 • Laatst online: 12-05-2021
@Wimpie

Horen er onder je meubel geen pootjes? Volgens mij heb ik dezelfde (IKEA)
Zal binnenkort ook ff wat fototjes posten van mijn situatie thuis
-EDIT-
foto's niet goed bekeken.

[Voor 10% gewijzigd door yokiamy op 31-07-2009 13:11. Reden: snelheid]


Anoniem: 268916

je moet ergens beginnen he:

ff een goede plaatjeshoster zoeken :+

[Voor 71% gewijzigd door een moderator op 25-08-2009 12:53]


 • Who Am I?
 • Registratie: Oktober 2002
 • Laatst online: 27-05 15:43
Ik zou beginnen met een goede host... ;)

Sony A77II +A7III, Sigma 35mm f1.4 ART, Tamron 17-28mm f2.8, Sony 85mm f1.8, Sigma 18-35mm f1.8 ART, Tamron SP 70-200mm f2.8, Minolta 35-70mm f3.5


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Partyflock :+

 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
^ lolmoet de kabels nog wegwerken, speakertjes nog op stands of ophangen zit nog te dubben.. wordt er een beetje gek van.. maar goed, ik heb vrij weinig tijd dus als ik uberhaupt tijd heb doe ik ''kleine beetjes'' in de avond ^^

iemand suggesties/ideen om dat grote lompe ding van de 360 weg te werken? of te vervangen door een kleinere voeding! Wat een irritant ding zeg. 8)7

Ahja, lekker bijdehand.. de dwarsbalk van de TV steun is te lang, aan beide kanten.. die ga ik nog inkorten. :)

[Voor 10% gewijzigd door iNFiNiTY- op 31-07-2009 14:28]


 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Kan je die niet mishandelen om daar je fronts aan op te hangen?

Anoniem: 268916

is wel erg dicht op z'n center speaker he

 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
nee ik ga hem niet mishandelen haha.. en inderdaad, dan zitten ze te dicht op de center.. ik heb ook nog 2 zuilen over, mischien dat ik die ga neerplanten als ''fronts'' ..zou ze helemaal leuk vinden! Helaas heb ik zo weinig tijd, ik heb nog zoveel dingen die ik af wil hebben op dit moment ''HT"' wise.. maar goed, zo komen we er ook.

 • ConZito
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 25-05 13:58
Anoniem: 268916 schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 16:30:
is wel erg dicht op z'n center speaker he
Dat is opzich wel waar ja. Ik lees ook al dat er een vrouw in het spel is, levensgevaarlijk!

Anoniem: 268916

das idd killing voor je home cinema set :p

[Voor 3% gewijzigd door Anoniem: 268916 op 31-07-2009 16:51]


 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
''rolleyes''

Maar goed ..


microsoft bedankt voor je mooie 360 voeding! :(

 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
Anoniem: 268916 schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 16:51:
das idd killing voor je home cinema set :p
haha.. gewoon een compromis sluiten met 25% meer aan mijn zijde >:)

 • Toppe
 • Registratie: Januari 2004
 • Nu online

Toppe

Oké ✅

Mijn -bijna- opnieuw ingerichte kast.

Xbox is er uit, en vervangen voor een Playstation 3, die te goedkope tv is vervangen voor een 37" Panasonic (Full HD, 100%, etc)


Guitar Hero World Tour, Drumstel + 2 Gitaren (Microfooon mist)


Even een totaal overzichtje


Playstation 3


Goede inverstering in kabels.

Graag een reactie!, het is een rotzooi. Ik weet het!

[Voor 5% gewijzigd door Toppe op 31-07-2009 17:16]

Donstil: Je moet kopen wat je wilt hebben. Niet wat je nodig hebt!


 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

Exirion

Gadgetfetisjist

Toppe schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 17:15:
[afbeelding]
Goede inverstering in kabels.

Graag een reactie!, het is een rotzooi. Ik weet het!
Zonde van je geld. Alles staat dicht bij elkaar, geen lange kabels en geen super high-end set, dus goedkope kabeltjes doen het net zo goed :)

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
yokiamy schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 13:09:
@Wimpie

Horen er onder je meubel geen pootjes? Volgens mij heb ik dezelfde (IKEA)
Zal binnenkort ook ff wat fototjes posten van mijn situatie thuis
-EDIT-
foto's niet goed bekeken.
Ja daar horen pootjes onder maar anders moest ik mijn tv flink hoger hangen om de centerspeaker te plaatsen. Die heb ik er dus onder vandaan gehaald ;-)

 • Tsolodimos
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 25-11-2022
Exirion schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 17:30:
[...]

Zonde van je geld. Alles staat dicht bij elkaar, geen lange kabels en geen super high-end set, dus goedkope kabeltjes doen het net zo goed :)
Mee eens.

 • Pepppie
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
Zal binnenkort ook mijn setup posten! Erg leuk om allemaal te lezen/zien :)

Anoniem: 245367

Nou vooruit hier wat foto's van mijn setup:

Setup:

Tv : Sony Bravia 40w4500
Reciever : Pioneer vsx-919ah-k
Speakers : Front Pioneer S-H310V, Center Sony 100w, Back Pioneer S-CR39, BackSR JBL, Subwoofers Pioneer S-W110S en de Pioneer S-W80S
Entertaiment : Playstation 3, Xbox 360, Iphone en binnekort de popcorn C-200Laatste foto is mijn 2e subwoofer. >:)

 • goosche
 • Registratie: Oktober 2007
 • Laatst online: 02:52
wimpie007 schreef op donderdag 30 juli 2009 @ 04:03:
Het is alweer even terug dat ik voor het laatst gepost heb dus even wat oude en nieuwe pics:

Van de oude: Harman Kardon AVR 235, DVD27 en HKTS8 en Mycom 32inch LCDTV

[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

en de situatie met DTS schildje en JBL Northridge E80's en Sanyo Z5

[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

Plaatje van Beamer op de muur:

[afbeelding]
Laatste wijzigingen:

JBL CSC55 Center
100 Inch El. Proj. Scherm
Logitech Harmony One
Samsung DCB-360RS
en de LE40M86 al een jaartje ofzo

Pics:

[afbeelding]

Beamerscherm down:
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]
[afbeelding]

En zonder gaas voor de centerspeaker:
[afbeelding]
[afbeelding]
welk type speaker (Totale set) gebruik je nu? ik vind die subwoofer wel mooi :9~

 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
Ik zit er over te twijfelen om een Pioneer VSX-1018AH aan te schaffen, simpelweg omdat ik hem er prachtig vind uitzien en hij qua klank en specs top is.. de vraag is alleen of iemand weet of er ook een blu-ray in dezelfde kleur te krijgen is aangezien ik hem niet krijg gevonden tot op heden :(


 • xXDimiXx
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 06-09-2022
iNFiNiTY- schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 10:21:
Ik zit er over te twijfelen om een Pioneer VSX-1018AH aan te schaffen, simpelweg omdat ik hem er prachtig vind uitzien en hij qua klank en specs top is.. de vraag is alleen of iemand weet of er ook een blu-ray in dezelfde kleur te krijgen is aangezien ik hem niet krijg gevonden tot op heden :(

[afbeelding]
Bedoel je een speler die niet dat glimmende zwart heeft? Ik zie ze namelijk ook alleen maar in glimmend zwart :S

Live life to the fullest!


 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
Ja precies, ik vind dat matte zwart echt mooi.. En ik vind dus alleen maar ''glimmende'' blu ray spelers

[Voor 3% gewijzigd door iNFiNiTY- op 01-08-2009 11:41]


 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Sta je open voor andere merken zolang het maar geborsteld zwart aluminium is of moet het een Pioneer zijn? Is me niet helemaal duidelijk.....

 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
In principe sta ik wel open voor andere merken, maar ''zeker'' de VSX-1018AH is op dit moment de #1 voor mij qua uiterlijk en spec's .

*al jaren pioneer freak*

Andere suggesties zijn natuurlijk altijd welkom :)

En natuurlijk wel het geborstelde alluminium >:)

[Voor 10% gewijzigd door iNFiNiTY- op 01-08-2009 12:23]


 • zimbab
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06-2021

zimbab

Personal Jesus

Hier staan namelijk wat BR-spelers die mat zwart zijn. Je kan er voor kiezen om die te combineren met je Pioneer of je kan een versterker van het desbetreffende merk er bij nemen. Merken als Denon, Marantz en NAD hebben ook goede versterkers in het gamma zitten.

 • wimpie007
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 23-05 02:15
goosche schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 19:22:
[...]


welk type speaker (Totale set) gebruik je nu? ik vind die subwoofer wel mooi :9~
Die subwoofer zit bij zowel de HKTS7 en 8 en 11 en is er in zilver en zwart dan is het bv de HKTS8 BQ

Is een systeem met sattelieten, die zuilen zijn er later bij gekomen en die center ook, dat is de CSC55 en hoort bij de CS-1500 set

 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
@ zimbab

Ik zal eens even neuzen op die website, bedankt.

 • This-is-life
 • Registratie: November 2008
 • Laatst online: 25-05 23:21
iNFiNiTY- schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 10:21:
Ik zit er over te twijfelen om een Pioneer VSX-1018AH aan te schaffen, simpelweg omdat ik hem er prachtig vind uitzien en hij qua klank en specs top is.. de vraag is alleen of iemand weet of er ook een blu-ray in dezelfde kleur te krijgen is aangezien ik hem niet krijg gevonden tot op heden :(

[afbeelding]
ik geloof dat ik deze versterker ergens op internet 2e hands aangeboden heb gezien voor 600 euro, als je de link wil hoor ik het wel.

edit: ik zie net dat het om een beter variant gaat namelijk de Pioneer VSX-LX60

[Voor 5% gewijzigd door This-is-life op 01-08-2009 12:45]


 • iNFiNiTY-
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 03-04 23:00
This-is-life schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 12:43:
[...]


ik geloof dat ik deze versterker ergens op internet 2e hands aangeboden heb gezien voor 600 euro, als je de link wil hoor ik het wel.

edit: ik zie net dat het om een beter variant gaat namelijk de Pioneer VSX-LX60
Graag een link :)

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Nu online

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Exirion schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 17:30:
[...]

Zonde van je geld. Alles staat dicht bij elkaar, geen lange kabels en geen super high-end set, dus goedkope kabeltjes doen het net zo goed :)
Agreed...
Plus dat goedkope kabels er tegenwoordig ook best goed uit zien.
Had dit al in een ander topic gepost, maar hier dan ook maar eens:Gewoven mantel (dus minder stug dan plastic); gold-plated connectoren; massieve connectoren (dus niet van dat plastic); ruisfilter; etc.

1,5 meter voor €18,- vandaag bij de Formido :P

Net even snel aangesloten en doet niets onder voor zijn andere broertjes die ik hier heb liggen. Dus niet voor een Monster Cable van €99,- (gekregen, zeker niet zelf gekocht), maar ook niet voor een kabel van de lokale pc-boer van €9,90 voor 2,5 meter :)

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • RobertB
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 26-05 09:55
@Kyller,

Waar komt het kastje vandaan, ben opzoek naar zoiets.

Groet Robert
Anoniem: 245367 schreef op vrijdag 31 juli 2009 @ 19:18:
Nou vooruit hier wat foto's van mijn setup:

Setup:

Tv : Sony Bravia 40w4500
Reciever : Pioneer vsx-919ah-k
Speakers : Front Pioneer S-H310V, Center Sony 100w, Back Pioneer S-CR39, BackSR JBL, Subwoofers Pioneer S-W110S en de Pioneer S-W80S
Entertaiment : Playstation 3, Xbox 360, Iphone en binnekort de popcorn C-200

[afbeelding]

[afbeelding]

[afbeelding]

Laatste foto is mijn 2e subwoofer. >:)

Anoniem: 245367

Sinister666 schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 20:48:
@Kyller,

Waar komt het kastje vandaan, ben opzoek naar zoiets.

Groet Robert


[...]
@Sinister666

Kastje komt bij de trenthopper vandaan ;) Ben er erg blij mee :D

 • NvM
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 20-05 21:12
FeaR1986 schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 18:20:
[...]


Agreed...
Plus dat goedkope kabels er tegenwoordig ook best goed uit zien.
Had dit al in een ander topic gepost, maar hier dan ook maar eens:

[afbeelding]

Gewoven mantel (dus minder stug dan plastic); gold-plated connectoren; massieve connectoren (dus niet van dat plastic); ruisfilter; etc.

1,5 meter voor €18,- vandaag bij de Formido :P

Net even snel aangesloten en doet niets onder voor zijn andere broertjes die ik hier heb liggen. Dus niet voor een Monster Cable van €99,- (gekregen, zeker niet zelf gekocht), maar ook niet voor een kabel van de lokale pc-boer van €9,90 voor 2,5 meter :)
Klopt, zo ben ik helemaal fan van het HQ merk op kabeltje.com, dit merk kabels voelt zo solide en stevig aan en kosten een fractie van een goede Oehlbach of andere merkkabel.

 • OswaldDeformed
 • Registratie: Juni 2009
 • Laatst online: 25-05 14:05
HQ zijn absoluut goede kabels voor het geld. Ik kwam laatst ook nieuwe König 1.3C kabels tegen, € 14,69 voor 1,5 meter. Voelen ook stevig en solide aan.


 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

Exirion

Gadgetfetisjist

OswaldDeformed schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 00:46:
HQ zijn absoluut goede kabels voor het geld. Ik kwam laatst ook nieuwe König 1.3C kabels tegen, € 14,69 voor 1,5 meter. Voelen ook stevig en solide aan.

[afbeelding][afbeelding]
Toch is het "gevoel" niet altijd representatief voor de kwaliteit. Ik heb een 5m HDMI kabel van Konig, met een nylon mantel en metalen pluggen enzo, en toch werkt het kreng niet goed met alle apparaten. Een nieuwe 5m kabel van Bandridge/Profigold doet het wel probleemloos.

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


Anoniem: 118498

inderdaad, er zijn tegenwoordig vele kabels die er monsterlijk bruut uit proberen te zien door een dikke laag plastic omhulsel, en een zo'n dik mogelijke plug. wanneer je deze uit elkaar haalt, zit er vaak net zo'n dun draadje in als de telefoonkabels uit 1940. Dus de uiterlijke bruutheid zegt helemaal niets. Maar al met al, als de kabel voor zo min mogelijk geld zijn werk doet, en voor een aantal jaren, dan is het altijd een prima koop :)

 • Fietsbel
 • Registratie: April 2000
 • Niet online

Fietsbel

¯\_(ツ)_/¯

Klopt, heb ook een kabel van Oehlbach, stekkers zijn zo dik en lang dat de reciever een paar cm naar voren moet, kabeltje van 5 euro werkt ook top.

39


 • Dualdude
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 02-03 18:57
FeaR1986 schreef op zaterdag 01 augustus 2009 @ 18:20:
[...]


Agreed...
Plus dat goedkope kabels er tegenwoordig ook best goed uit zien.
Had dit al in een ander topic gepost, maar hier dan ook maar eens:

[afbeelding]

Gewoven mantel (dus minder stug dan plastic); gold-plated connectoren; massieve connectoren (dus niet van dat plastic); ruisfilter; etc.

1,5 meter voor €18,- vandaag bij de Formido :P

Net even snel aangesloten en doet niets onder voor zijn andere broertjes die ik hier heb liggen. Dus niet voor een Monster Cable van €99,- (gekregen, zeker niet zelf gekocht), maar ook niet voor een kabel van de lokale pc-boer van €9,90 voor 2,5 meter :)
Heb twee van die goedkope €9,99 HQ kabels van de mediamarkt. Die zijn niet echt geweldig. De connectoren zijn vrij slecht en af en toe wordt m'n beeld zwart. Dan moet ik een beetje aan de stekker pielen en dan heb ik weer beeld. Met m'n monster hdmi kabel heb 'k nooit problemen.

Anoniem: 118498

Dualdude schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 11:18:
[...]


Heb twee van die goedkope €9,99 HQ kabels van de mediamarkt. Die zijn niet echt geweldig. De connectoren zijn vrij slecht en af en toe wordt m'n beeld zwart. Dan moet ik een beetje aan de stekker pielen en dan heb ik weer beeld. Met m'n monster hdmi kabel heb 'k nooit problemen.
dan is de kabel gewoon defect, en kun je hem retourneren. Dat is dan gewoon een productiefout.

 • KnoxNL
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 20:38
Ik maak gebruik van kabels van de gamma, huismerk :P
Nog geen problemen mee gehad. Helaas kan ik jullie de prijs niet meer vertellen, te lang geleden maar het was echt niet duur.
Misschien heeft iemand er nog wat aan.

Deze kabel heeft altijd tussen mijn laptop en een Philips PES0001D tv gezeten.

 • FeaR
 • Registratie: Maart 2007
 • Nu online

FeaR

ModeratoR Consumentenelektronica

In GoT we trust

Dualdude schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 11:18:
[...]
Heb twee van die goedkope €9,99 HQ kabels van de mediamarkt. Die zijn niet echt geweldig. De connectoren zijn vrij slecht en af en toe wordt m'n beeld zwart. Dan moet ik een beetje aan de stekker pielen en dan heb ik weer beeld. Met m'n monster hdmi kabel heb 'k nooit problemen.
Heb deze dus snel even getest en tot nu geen problemen mee.
Maar er staat nu niets aangesloten meer hier aangezien mijn tv meubel wordt verbouwd.
Alle apparatuur staat nu onder een laken beschermd voor stof...

Maar die kabels van de MediaMarkt haal ik nooit meer in huis.
Heb daar drie keer kabels gehaald en alle drie hadden kabelbreuk of brakke connectoren.
Waren kabels van ongeveer (omgerekend) 10, 20 en 30 euro de meter...

Dit zijn overigens geen kabels van het merk "HQ", maar van Qlink.
Weet niet of daar veel verschil in zit...

Some people just need a high-five.... In the face.... With a chair.


 • Exirion
 • Registratie: Februari 2000
 • Nu online

Exirion

Gadgetfetisjist

FeaR1986 schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 13:02:
Maar die kabels van de MediaMarkt haal ik nooit meer in huis.
Ongeacht de kwaliteit doe ik dat sowieso nooit, want MM is schofterig duur met dit soort artikelen. Of je nou het 'budget' spul koopt of Oehlbach.

"Logica brengt je van A naar B, verbeelding brengt je overal." - Albert Einstein


 • Dualdude
 • Registratie: Maart 2000
 • Laatst online: 02-03 18:57
Anoniem: 118498 schreef op zondag 02 augustus 2009 @ 12:30:
[...]


dan is de kabel gewoon defect, en kun je hem retourneren. Dat is dan gewoon een productiefout.
Been there done that didn't work. Het is gewoon goedkope zooi. Zijn van die zwarte kabels los in een zakje met vergulde connectoren. Nou had ik ze toch gekocht met in het achterhoofd 'tijdelijke oplossing'.

 • Ramon
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 18:58
Ik wil niet zeuren hoor, maar voor kabeldiscussies zijn aparte topics ;)

Check mijn V&A ads: https://tweakers.net/aanbod/user/9258/


Anoniem: 268916

als je plaatjes wil laten zien, zorg dan dat anderen ze ook kunnen zien :Y) .

[Voor 89% gewijzigd door een moderator op 02-08-2009 20:31]


Anoniem: 268916

Wat is er mis met Partyflock ?
Als ik daar toevallig foto's van mn spullen op heb staan ga ik ze niet nog eens opzoeken op mn HD en daarna uploaden op flickr bijvoorbeeld
Ik heb wel wat beters te doen :O

[Voor 30% gewijzigd door teacher op 02-08-2009 20:33]

Pagina: 1 2 3 ... 11 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Let op!

Dit is geen "wat-moet-ik-kopen"-topic: start zo'n discussie dan ook niet hier.
Zie ook de Topic Start bij "Wat hebben we liever niet" voor de reden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee