Toon posts:

Telfort Internet ervaringen topic - Deel 11 Vorige deelOverzichtVolgende deelLaatste deel

Dit topic is onderdeel van een reeks. Ga naar het meest recente topic in deze reeks.

Pagina: 1 ... 11 12 13 Laatste
Acties:
 • 94.494 views

 • El Jazzaff
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 22-04 10:30
catt4u schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 14:21:
[...]


Ik ben ook sinds 1 sept. over van kpn IPB naar telfort IPB.
Bij mij is tot nu toe alles perfect verlopen;
Ik heb ook absoluut nog geen storing met het telefoon gedeelte gehad zoals ik hier regelmatig lees :)
Zie mijn vorige posts hier over.

Maar ik heb van kpn een brief gekregen dat de EINDafrekening twee maanden duurt en een ev. teveel betaald bedrag terug gestort wordt naar de bij kpn bekende rekening.
Bij mij kan dat dus tot eind november duren (lopend abo bij kpn over september + twee maanden)
En uit ervaring met kpn weet ik dat dat 100% in orde komt ;)

Maar waarom heb jij je modem nog? Of had je geen IPB-Experiabox of was het geen bruikleen modem?
Ik moest het IPB-modem terugsturen na verkrijgen van een RETOURnummer.
Een paar dagen nadat ik 'm terug gestuurd had kreeg ik een tweede brief dat de afhandeling twee maanden zou duren :+
Misschien dat je daarom nog niks gehoord hebt :?
Nou, vanmiddag weer minstens een uur aan de telefoon gehangen... Men gaat een klacht opstellen. Schijnt zo te zijn dat IPB wel is opgezegd, konden ze zien in het systeem, maar de facturering was niet stopgezet! Daarbij komt ook nog eens dat mijn adresgegevens nog steeds oud zijn (inmiddels 10 maanden geleden verhuisd...) Ik word nu over twee weken teruggebeld en dan hoop ik dat een en ander is opgelost...

Ik heb dus ook nog geen bericht gehad van KPN, dus ook geen brief waarin ze het modem terug willen...

Ik heb er over gedacht om KPN te blokkeren bij de bank, maar dan wordt je te boek gezet als wanbetaler! En aangezien ik ook nog een mobiel abo en Digitenne heb... lijkt me dat niet echt handig. Daarbij komt, ik weet nu dat de fout bij KPN ligt en verwacht dus dat alles met terugwerkende kracht wordt terugbetaald... En KPN kennende (eerder ervaring meegehad) komt dat wel goed. Baal alleen dat ik er zelf niet iets aan kan doen!

 • DJSmiley
 • Registratie: Mei 2000
 • Nu online

DJSmiley

Moderator Internet & Netwerken
Ik lees her en der wat over fax. Aangezien ik nu al dagen probeer telefonie op te zeggen (Wat me dus kapitalen kost aan dat kut0900nr van hun waar ze niet op bereikbaar zijn) wil ik het per fax doen.

Kan alleen nergens een faxnr vinden.

Anoniem: 98556

DJSmiley schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 19:09:
Ik lees her en der wat over fax. Aangezien ik nu al dagen probeer telefonie op te zeggen (Wat me dus kapitalen kost aan dat kut0900nr van hun waar ze niet op bereikbaar zijn) wil ik het per fax doen.

Kan alleen nergens een faxnr vinden.
Heb in augustus ze nog een fax gestuurd, maar hoorde daar niets meer op... Bij navraag per mail kreeg ik te verstaan:
Het faxnummer is alleen van toepassing voor een overlijdens acte of wanneer u naar het buitenland verhuisd.
Kolder natuurlijk... Heb nog even voor je gekeken, maar het faxnummer kom ik nu ook niet meer tegen op de website.

 • jamesbond007uk
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 24-06 22:08

jamesbond007uk

Gadget specialist / Freak

Ynnoz schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 13:21:
Ik heb twee weken geleden mijn telfort telefoon laten omzetten naar Budgetphone. Dat heeft geen enkel probleem gegeven. Mijn internet verbinding loopt nog steeds via telfort en ik heb geen enkele problemen meer met telefonie. De omzetting heeft mij ong. 10 dagen gekost en aan de omzetting alleen zijn geen kosten verbonden.
Heb je dit alleen via budgetphone website gedaan? moet je telfort ook op de hoogte brengen, vanwege 30euros naar 20euros? Of doen ze dit automatisch?

Ik wil het ook graag om mijn telfort nummer onder te brengen bij budgetphone.
Alvast bedankt.

Jamesbond007uk


 • jongkind
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 08-04-2020
Hier zijn mijn recente ervaringen met Telfort. Ik stuur dit ook richting de consumentenbond voor opname in de rubriek stekeligheden, ik heb geen idee of iets dergelijks geplaatst wordt. Hoe dan ook, ik hoop dat veel potentiële Telfort klanten dit lezen en hun voordeel hiermee doen in het nemen van een goed besluit om al dan niet voor Telfort Internet en Telfort vast bellen te kiezen.

Samenvatting
Telfort heeft mij ongevraagd een Telfort "doe het zelf pakket" met modem opgestuurd, en in de begeleidende brief vraagt Telfort mij nu het oude modem retour te sturen. Daarvoor heb ik een verplicht "retournummer" nodig. En hier zit het probleem:voor dat nummer moet ik contact op nemen met de klantenservice. Op de website van Telfort is geen email adres hiervoor te vinden, en wat resteert is dit telefonisch te doen. Gezien de €0,30 /min en de lange wachttijden waar dit mee gepaard kan gaan is dit een goede bron van inkomsten voor Telfort. U begrijpt dat ik hier niet aan meewerk, en het nieuwe modem retour afzender stuur. De pikante details en achtergronden staan hieronder.

Details
Eén en ander is begin september begonnen. Ik kon plotseling niet meer internetten of bellen via "Telfort internet" en "Telfort vast bellen". Hierover heb ik direct telefonisch contact met de helpdeks gehad, maar dat leverde niet mij niet veel op. Het kostte mij wel veel tijd en geld (2x20 minuten met tarief € 0,30 p/min). De helpdesk constateerde dat er problemen met "de lijn" waren en er werd hiervoor een "ticket" aangemaakt. Enkele dagen later had ik nog steeds geen internet, ik kon ook nog steeds niet via Telfort bellen, en het zag er dus niet uit dat dit probleem snel opgelost zou worden. Ik besloot het verlies te incasseren en ik heb een internet aansluiting via CaiWay genomen. Dat werkt prima, en daarom heb ik mijn abonnement bij Telfort opgezegd. Dat moet (!) ook telefonisch, dat ging gepaard met 35 minuten wachttijd, jazeker dit voor een tarief van € 0,30 per minuut, dus wederom kassa voor Telfort. Om nog maar niet te spreken over het feit dat ze tot begin februari 2009 van mij abonnementsgeld ontvangen. Maar dat wist ik van te voren, dus okay.

Wat schets mijn verbazing: ik ontving vandaag een nieuw modem van Telfort. Ik heb hier nooit om gevraagd, dit temeer omdat tijdens het probleemoplossen met de helpdesk is geconstateerd dat niet het modem de problemen veroorzaakte. Ze vragen nu het defect oude modem (wat dus niet bestaat) retour te sturen, en hiervoor veel kosten te maken door mij te dwingen eerst contact met de klantenservice moet opnemen, en dit weer voor een tarief van € 0,30 per minuut. Niet dus.

 • robertpNL
 • Registratie: Augustus 2003
 • Niet online
Is het niet zo dat sinds vandaag 0900-nummers van 15 cpm of hoger een maximale gesprekstarief vooraf moeten vermelden? Bron. Dus Telfort moet dit ook gaan doen...?

 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 26-12-2021
Hoi,

Hebben meer mensen last met vast bellen? De mijne is niet meer geregistreerd.

 • jongkind
 • Registratie: Oktober 2008
 • Laatst online: 08-04-2020
robertpNL schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 20:42:
Is het niet zo dat sinds vandaag 0900-nummers van 15 cpm of hoger een maximale gesprekstarief vooraf moeten vermelden? Bron. Dus Telfort moet dit ook gaan doen...?
Zeker, dat is nog steeds €15 per gesprek.

 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 22-06 08:39

Bergie

Lekker belangrijk...

robertpNL schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 20:42:
Is het niet zo dat sinds vandaag 0900-nummers van 15 cpm of hoger een maximale gesprekstarief vooraf moeten vermelden? Bron. Dus Telfort moet dit ook gaan doen...?
Klopt, maar in feite schieten we daar ook niet veel mee op. Het maximum wordt niet door de Opta bepaald en bellen moet je toch wel. In de praktijk denk ik dat het Telfort maar een paar euro verlies oplevert op de extreem lange gesprekken.

Yamaha MT-09


 • hutmannetje
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 24-06 16:19
ik heb nu ook telfort adsl in mijn nieuwe huis genomen.
Lijn was al sinds vorige week klaar, maar vandaag aangesloten.
Alles werkt meteen perfect.

Ik zit nog op een oude adsl centrale dus 8mb, kzit er maar 750 meter vanaf, dus zou theoretisch de volledige snelheid moeten hebbenvan 8 mb ipv 20mb.

Maar mijn modem trainde in op 6552kb in. met 768 kb up.
Ik voor de gein even het modem gereset, en toen trainde het modem in op 5xxx kb.

Dit vond ik erg vreemd, dus ik nog eens een paar keer resetten en elke keer als ik hem reset traint ie in op een andere snelheid. Als ik dan daarna het modem normaal uitzet, of stekker eruit, dan behoud ie de snelheid waarmee ik hem het laatst heb gereset.
Heb hem na 6 keer op 8000 kb, dus nu ga hem niet meer resetten :P

Maar hoe kan dit? dit is normaal gesproken ingesteld in je profiel bij telfort?
het gaat hier om een standaard zyxel modem.

btw, hoe kun ik een ander modem voor deze lijn instellen.
vpi en vci waren 0/34, maar wat is het gebruikersnaam en wachtwoord?

Anoniem: 222407

Eind Augustes heb ik mijn oude ISP (Telebyte) opgezegd en Telfort aangevraagd.
Bij beide 1 oktober als overstap datum opgegeven. Van beide schriftelijke bevestiging gehad. Een week later had ik al de installatie box van Telfort binnen.
Gisteravond nog kunnen internetten met me Telebyte abbo.
Vanochtend de Telfort moden aangesloten en het werkt in 1 keer! Netjes de telfort verbinding met de juiste snelheid.
Ik was compleet verbaast dat de overstap vlekkeloos was verlopen.
Telebyte en Telfort, mijn complimenten!

 • Flowmo
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22-06 10:24

Flowmo

iframe is my middle name

Wij hebben nou sinds een tijdje "geupgrade" vanaf onze oude overgenomen 6mb (internet + bellen) Tiscali lijn naar de 20mb telfort internet + bellen. Nou stond het modem dus met een telefoonkabel van 20 meter op zolder verbonden en had maar een max snelheid van rond de 11mbit wat niet echt optimaal is.

Nou zitten we volgens de site van bbned zo'n 1400 meter van de centrale (ik weet dat dit niet heel erg nauwkeurig is), wat zich vertaalt naar een max haalbare snelheid die dicht tegen de 20mb moet zitten.

Sinds vandaag hebben we de complete bekabeling e.d. overhoop gegooid, modem staat nou beneden _naast_ de telefoon aansluiting, met een kabel van 1,5 naar de splitter, maar nou traint het modem nog steeds maar op max 12mb in. Dit moet volgens mij veel meer kunnen zijn...

Internetchecks van andere providers geven aan dat wij ook tussen de 16-20mb kunnen halen (Alice o.a.).

Ik heb geen zin om Telfort hier voorlopig over te bellen, maar heeft iemand ideeen of dit verder te verbeteren is?

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
jongkind schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 19:56:
Hier zijn mijn recente ervaringen met Telfort. Ik stuur dit ook richting de consumentenbond voor opname in de rubriek stekeligheden, ik heb geen idee of iets dergelijks geplaatst wordt. Hoe dan ook, ik hoop dat veel potentiële Telfort klanten dit lezen en hun voordeel hiermee doen in het nemen van een goed besluit om al dan niet voor Telfort Internet en Telfort vast bellen te kiezen.
...............
heel bla bla verhaal..........
Ik snap je probleem niet helemaal. Jij hoeft helemaal niets te doen mi. Je hebt ongevraagd een poststuk ontvangen, waarvoor niet getekend hoefde te worden. Dus je hoeft niets terug te sturen.
Als je al iets terug wilt sturen, stuur je gewoon dat nwe modem met doos en al retour afzender. Met de mededeling dat dit pakket je ongevraagd toegestuurd is. Je leert het gewoon af op het postkantoor, sticker er op of met stift: RETOUR AFZENDER, ongevraagd poststuk oid.

En anders hou je het gewoon en wacht je tot zij actie van jou verwachten.

Buiten dat: klantenservice is prima per email te bereiken en anders stuur je een geschreven brief (of fax).

Ok, heel netjes ie het wellicht niet van telfort, maar mi. een boel geblaat om weinig...........

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
hutmannetje schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 22:53:
................

btw, hoe kun ik een ander modem voor deze lijn instellen.
vpi en vci waren 0/34, maar wat is het gebruikersnaam en wachtwoord?
btw neem even de moeite om in ieder geval de topic start van dit topic te lezen..........

 • huh??
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 04-01-2018
Even tussen alle klachten door een vraag:
Zijn er al mensen bij wie het bellen tijdens storingen van het telfort telefonie gedeelte het via Budgetphone en consorten geprobeert hebben en waar het dan WEL goed werkt??
En is het "stotteren" ook aanwezig bij die providers? (Of echt een modem probleem?)

Wat is nu het beste alternatief modem i.p.v. de Zyxel? m.n. het telefoongebeuren?
Ik vraag dit omdat ik, en velen met mij, problemen hebben(blijven) houden met het stotteren!
Dit omdat die zgn. bandwidth management ook voor geen meter werkt!

 • hutmannetje
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 24-06 16:19
kaajee schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 23:20:
[...]

btw neem even de moeite om in ieder geval de topic start van dit topic te lezen..........
ik heb de start gelezen, en daar staat het volgende:

Ik heb al een router met WiFi. Kan ik die blijven gebruiken met dat ZyXEL modem?

Ja dat kan. Echter, de ZyXEL modem heeft ook al een router functie. Het beste kun je de router functie van de ZyXEL modem intact laten, anders werken de telefoonpoorten niet meer. Zet je eigen draadloze router om naar een access point:

• Zet de DHCP server in je router uit
• Stop de kabel die normaal in de WAN aansluiting gaat in één van de LAN aansluitingen
• Klaar


en dit staat er:
Kan ik ook een ander modem gebruiken, bijvoorbeeld een speedtouch 716/780?

Natuurlijk kan dat. De modem gewoon configureren voor het Tiscali netwerk met de configurator en de Telfort SIP instellingen instellen. De configurator kan dat ook voor je doen, hier dien je dan te kiezen voor Tiscali VoIP.Nou hier heb je dan wat aan als je een ander merk modem wil instellen.

Dus niet meteen beginnen of ik het start topic heb gelezen. Ja dit heb ik en de gegevens staan er niet in helaas. En ik wil geen 2 apparaten gebruiken, als het ook met 1 apparaat kan. Das zonde van de energie, zoals we tegenwoordig zeggen :)

 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09:37

OgWok

U.N.C.L.E.

Pas op niet boos worden. Kajee is lid van de geheime Telfort politie :)

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:53
hutmannetje schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 09:10:
[...]
Nou hier heb je dan wat aan als je een ander merk modem wil instellen.

Dus niet meteen beginnen of ik het start topic heb gelezen. Ja dit heb ik en de gegevens staan er niet in helaas. En ik wil geen 2 apparaten gebruiken, als het ook met 1 apparaat kan. Das zonde van de energie, zoals we tegenwoordig zeggen :)
Je hebt ook niet verteld welk modem ;)
Maar vooruit, hier moet je een eind mee kunnen komen:
http://infomb.googlepages...an7170telfortsettings.jpg
Je hebt geen gebr en ww nodig ;)

specs


 • OgWok
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 09:37

OgWok

U.N.C.L.E.Heeft iemand ervaring met de Fritzbox. Heb zelf het idee telefonie hier beter mee werkt.

MacPro Core i5 750, Mac Mini, hier en daar een verdwaalde pc.....


 • funrider
 • Registratie: Oktober 2001
 • Laatst online: 23-06 15:45
Ynnoz schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 13:21:
Ik heb twee weken geleden mijn telfort telefoon laten omzetten naar Budgetphone. Dat heeft geen enkel probleem gegeven. Mijn internet verbinding loopt nog steeds via telfort en ik heb geen enkele problemen meer met telefonie. De omzetting heeft mij ong. 10 dagen gekost en aan de omzetting alleen zijn geen kosten verbonden.
gertitombo schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 19:47:
[...]


Heb je dit alleen via budgetphone website gedaan? moet je telfort ook op de hoogte brengen, vanwege 30euros naar 20euros? Of doen ze dit automatisch?

Ik wil het ook graag om mijn telfort nummer onder te brengen bij budgetphone.
Alvast bedankt.
Ik mag aannemen dat dit was na het eerste jaar dat je het telefoon deel hebt verkast? Eerder werd mij verteld dat mn ouders voor zowel internet als telefoon het complete jaar moeten uitzitten en dat je niet eerder kunt overstappen (tenzij je het afkoopt).

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
hutmannetje schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 09:10:
[...]


ik heb de start gelezen, en daar staat het volgende:
............


Nou hier heb je dan wat aan als je een ander merk modem wil instellen.

Dus niet meteen beginnen of ik het start topic heb gelezen. Ja dit heb ik en de gegevens staan er niet in helaas. En ik wil geen 2 apparaten gebruiken, als het ook met 1 apparaat kan. Das zonde van de energie, zoals we tegenwoordig zeggen :)
En als jij het daar al niet kunt vinden heb je nog zoek mogelijkheden binnen dit topic want blijkbaar wil jij het alleen maar hier op/met GoT oplossen.
Want je antwoord staat ook gewoon op de telfort site:
Wat zijn de netwerkinstellingen?
(handig voor als u een modem gebruikt dat u niet via Telfort heeft besteld)
De netwerkinstellingen zijn de instellingen die u in uw modem moet zetten, om te kunnen internetten via Telfort Internet.
In het modem dat u van Telfort krijgt zijn deze instellingen reeds aanwezig. Als u een eigen modem heeft, zult u deze zelf in moeten stellen.
Hieronder staan de algemene instellingen. Het kan zijn dat deze er in uw modem anders uitzien.

Als u er niet uitkomt, kunt u contact opnemen met de fabrikant van uw modem en hen deze instellingen geven. Zij kunnen u dan helpen met het instellen van uw modem voor het Telfort netwerk.

Mode: RFC1483 Routed
Protocol: ENET ENCAP (Ethernet Encapsulation)
Multiplexing: LLC (Logical Link Control)
Encapsulation: AAL5 snap
VPI: 0
VCI: 34
IP-adres: Dynamisch

Een gebruikersnaam of wachtwoord evenals een "hostname" hoeft u NIET in te voeren.
(mijn punt is/was dat je gewoon verdraaid weinig moeite gedaan hebt zelf een antwoord te vinden)

 • Doane
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 10:02
funrider schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 10:23:
Ik mag aannemen dat dit was na het eerste jaar dat je het telefoon deel hebt verkast? Eerder werd mij verteld dat mn ouders voor zowel internet als telefoon het complete jaar moeten uitzitten en dat je niet eerder kunt overstappen (tenzij je het afkoopt).
Het eerste jaar moet je uitzitten / uitdienen / betalen, maar daarna is het bij wijze van spreken per dag opzegbaar, zo zei een tijdje geleden iemand van de Telfort klantenservice het aan de telefoon. Mijn ouders kregen gisteren de brief dat er een KPN-monteur komt op donderdag de 9e....het lijkt er dus wel op....

Reacher said nothing / Everybody counts or nobody counts


 • sbuter
 • Registratie: Juli 2000
 • Laatst online: 23-06 15:19

sbuter

...dus...

Gisterochtend had ik geen internet. Dacht ok, zal vanavond wel weer werken. Helaas niet.
Telfort tot 3x toe gebeld, ze wilden me niet doorzetten naar een 2e lijns.
Kreeg uiteindelijk de melding dat het waarschijnlijk 10 tot 15 werkdagen gaat duren voordat de 2e lijns een meting/test kon gaan uitvoeren.
Een half uur later werkte internet weer.
1: of de 2e lijns heeft het wel heel erg snel opgelost.
2: of de informatievoorziening of kwaliteit 1e lijns binnen Telfort is zo slecht dat ze niet weten/kunnen zien, dat er een tijdelijk probleem is.

Ben ook 10,- euro aan telefoonkosten lichter (ex. de kosten van m'n mobiele telefoon)

Kortom: ik hoop niet dat ik snel weer een langdurig internetprobleem heb, want dan blijkt Telfort toch duurkoop.

 • Jiriki
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 17-06 09:02
Omdat we nog steeds VoIP problemen hebben, dacht ik even een mailtje naar Telfort te sturen via hun site.

De bevestiging beloofd veel goeds...

Dus, we hebben 'm ontvangen, maar maak je geen zorgen, we sturen de mail niet echt door? Nou, lekker dan.

"Yes," said the skull. "Quit while you're a head, that's what I say." -- (Terry Pratchett, Soul Music)


 • zx9r_mario
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 24-06 16:14

zx9r_mario

IPv6 & Linux lover

huh?? schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 08:40:
Even tussen alle klachten door een vraag:
Zijn er al mensen bij wie het bellen tijdens storingen van het telfort telefonie gedeelte het via Budgetphone en consorten geprobeert hebben en waar het dan WEL goed werkt??
En is het "stotteren" ook aanwezig bij die providers? (Of echt een modem probleem?)

Wat is nu het beste alternatief modem i.p.v. de Zyxel? m.n. het telefoongebeuren?
Ik vraag dit omdat ik, en velen met mij, problemen hebben(blijven) houden met het stotteren!
Dit omdat die zgn. bandwidth management ook voor geen meter werkt!
Ik heb naast telfort bellen (Speedtouch 706) ook nu budgetphone. Ik hab wat problemen met inkomende gesprekken die na 20 seconden werden afgebroken met asterisk 1.4 of >> 1.2.14. Dit is nu opgelost door de asterisk server een andere poort dan 5060 te geven.

sip.conf:

bindport=5080
nat=yes

Verder geen localnet/externip parameter toegepast (werd na 20 sec weer afgebroken)

Met deze aanpassing is de zaak stabiel (telfort uitgezonderd :+ )

Linux, what else? | 2x370Wp mono, Z 20°, Solis mini-1000-4G


 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
Jiriki schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 12:49:
Omdat we nog steeds VoIP problemen hebben, dacht ik even een mailtje naar Telfort te sturen via hun site.

De bevestiging beloofd veel goeds...
[afbeelding]
Dus, we hebben 'm ontvangen, maar maak je geen zorgen, we sturen de mail niet echt door? Nou, lekker dan.
Dat is idd wel heel erg fraai ! 8)7

http://www.trinicom.nl/?id=2

Misschien moet je ze een print toesturen met een briefje ?!

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
OgWok schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 09:40:
[afbeelding]

Heeft iemand ervaring met de Fritzbox. Heb zelf het idee telefonie hier beter mee werkt.
Het niet beschikbaar zijn van telefonie en de daaraan ten grondslag liggende storingen bij Telfort op hun server(s) los je helaas niet op met een kwalitatief prima Fritzbox.

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-06 18:16

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Mijn telfort internet zou morgen opgeleverd worden. Ik kreeg vanochtend een mailtje met felicitaties voor de activering van internet. Ik heb alleen nog geen internet, gewoon even morgen afwachten of zit er iets mis en moet ik gaan uitzoeken wat?

 • job
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 24-06 13:57
Lt. Marx schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 15:20:
Mijn telfort internet zou morgen opgeleverd worden. Ik kreeg vanochtend een mailtje met felicitaties voor de activering van internet. Ik heb alleen nog geen internet, gewoon even morgen afwachten of zit er iets mis en moet ik gaan uitzoeken wat?
Die felicitatie krijg je normaal gesproken pas nadat je je verbinding daadwerkelijk hebt geactiveerd (dus dmv de telfort activatie pagina). Dus waarom dat je dat mailtje krijgt weet ik niet.
Apart verhaal. Ik zou in elkgeval even morgen afwachten.. en als je dan nog steeds geen linesync hebt even bellen.

[Voor 20% gewijzigd door job op 02-10-2008 15:25]


 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Xaero schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 06:56:
Ik ga over van HetNet naar Telfort, heb HetNet netjes gebeld om door te geven dat ik wil overstappen. De mevrouw van de helpdesk kon mij vertellen dat dat niet hoefde, want het was een moeder-bedrijf en het ging zo over. Enkel heb ik nog geen brief gehad van HetNet dat ik het opzeg.. Is het gebruikelijk dat je die niet krijgt? Of zit ik hier met een probleem op 6 oktober..
Even een update,

Heb net HetNet gebelt, en mevrouw kon me vrolijk vertellen dat er nog niets stond over een overname. Iemand die weet of dit gebruikelijk is? Ze vroeg me ook of Telfort het nummer overnam, en dat Telfort dan op 6 oktober de lijn overnam en dat HetNet dit dan weer zag als een beëindiging. Lekker vaag allemaal. Want in de AV van HetNet staat toch duidelijk dat je minstens een maand van te voren moet aangeven.

Iemand dit ook gehad? Of iemand nog enige raad voor mij?

Edit:
Telfort net gebelt, de administratie heeft mij kunnen vertellen dat de order perfect er in stond, en dat HetNet hier van wist. Laat ik maar een schietgebedje doen @ 6 oktober

[Voor 8% gewijzigd door Xaero op 02-10-2008 16:33]


 • einsteintina!
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17-03-2018

einsteintina!

human spamfilter

Tja, ik zou zeggen, je hebt het doorgegeven aan HetNet dat je overstapt naar Telfort en ws. heb je per 6 oktober (of de avond ervoor) waarschijnlijk Telfort signaal....

Ik ben vooral benieuwd hoe dit administratief gaat aflopen...

Soort van ik-weet-niet-achtig-iets...MSc!


 • basduijn
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-10-2019
Eergisteren heb ik een aangetekende brief naar Telfort gestuurd.
Ik geef ze twee weken om een goed-werkende telefonie dienst te leveren.
Lukt ze dat niet, dan gaat mijn voip nummer richting een prepaid aanbieder of naar XS4ALL.

Gisteren is mijn brief geaccepteerd. Ben benieuwd wanneer ik een reactie krijg.

Anoniem: 166615

Ik heb hier een lastig probleem. Ik krijg namelijk 'af en toe' mijn mail niet binnengehaald. Dan haalt hij er bijvoorbeeld 3 binnen terwijl er eigenlijk nog een bij zou moeten zitten. (Ik heb dit namelijk gecontroleerd met Gmail, en daar kreeg ik die ene mail wel binnen.) Aangezien we hier een bedrijf hebben is dit best wel een groot probleem. Wie weet hier een oplossing op?

Nog wat gegevens: Achter het modem hangt een linksys wrt54g router. Verder hangt hier nog een router aan maar deze valt er buiten. Als jullie meer informatie nodig hebben laat het maar weten.

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
Anoniem: 166615 schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 17:18:
Ik heb hier een lastig probleem. Ik krijg namelijk 'af en toe' mijn mail niet binnengehaald. Dan haalt hij er bijvoorbeeld 3 binnen terwijl er eigenlijk nog een bij zou moeten zitten. (Ik heb dit namelijk gecontroleerd met Gmail, en daar kreeg ik die ene mail wel binnen.) Aangezien we hier een bedrijf hebben is dit best wel een groot probleem. Wie weet hier een oplossing op?

Nog wat gegevens: Achter het modem hangt een linksys wrt54g router. Verder hangt hier nog een router aan maar deze valt er buiten. Als jullie meer informatie nodig hebben laat het maar weten.
Heb je al even eens gekeken via webmail of er een bericht blijft hangen ?

Anoniem: 98556

Jiriki schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 12:49:
Omdat we nog steeds VoIP problemen hebben, dacht ik even een mailtje naar Telfort te sturen via hun site.

De bevestiging beloofd veel goeds...
[afbeelding]
Dus, we hebben 'm ontvangen, maar maak je geen zorgen, we sturen de mail niet echt door? Nou, lekker dan.
Hier idem. Benieuwd er nog gereageerd gaat worden op de mail, maar ben bang het antwoord al te weten...

 • bloody
 • Registratie: Juni 1999
 • Laatst online: 08:21

bloody

0.000 KB!!

basduijn schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 16:56:
Eergisteren heb ik een aangetekende brief naar Telfort gestuurd.
Ik geef ze twee weken om een goed-werkende telefonie dienst te leveren.
Lukt ze dat niet, dan gaat mijn voip nummer richting een prepaid aanbieder of naar XS4ALL.

Gisteren is mijn brief geaccepteerd. Ben benieuwd wanneer ik een reactie krijg.
denk je echt dat dat helpt?
Ik heb ze al enkele deadlines gesteld maar ze negeren ze compleet.

Zeer onprofessionele tent imho

nope


 • FD2
 • Registratie: Maart 2008
 • Laatst online: 23-06 22:13
Na een half jaar ellende met vast bellen van Telfort (om de paar minuten valt het geluid gedurende 8 seconden of meer weg) net weer terug gestapt naar KPN.

Ik ga weer analoog bellen.
Dan betaal ik wel 10 euri per maand meer, maar het is veel beter voor mijn bloeddruk.

Mensen, ik wens jullie veel succes met jullie pogingen Telfort te overtuigen dat hun prestatie onder de maat is.

Het ga jullie goed. O-)

SolarEdge 7980Wp (2280 Oost, 3420 Zuid, 2280 West)    en    Daikin multisplit 2MXM50M met FTXA50A & FTXM25M


 • .NCK
 • Registratie: December 2002
 • Nu online
Al een lange tijd een Gigaset IP in huis staan, hiermee kan ik (als ik deze aan Speedtouch modem met voip hang) tegelijk bellen via VOIP en Analoge lijn (Speedtouch). Zit er echter een limiet aan het aantal gelijktijdige gesprekken bij telfort? Ofwel, hoe vaak kan je inloggen op een bepaald telefonie account?

 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 22-06 08:39

Bergie

Lekker belangrijk...

bloody schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 19:52:
[...]

denk je echt dat dat helpt?
Ik heb ze al enkele deadlines gesteld maar ze negeren ze compleet.

Zeer onprofessionele tent imho
Sta je vanaf dat moment niet volledig in je recht om bijvoorbeeld je rechtsbijstandverzekering in te schakelen oid?

Yamaha MT-09


 • rudyhattem
 • Registratie: September 2008
 • Laatst online: 26-12-2021
Anoniem: 166615 schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 17:18:
Ik heb hier een lastig probleem. Ik krijg namelijk 'af en toe' mijn mail niet binnengehaald. Dan haalt hij er bijvoorbeeld 3 binnen terwijl er eigenlijk nog een bij zou moeten zitten. (Ik heb dit namelijk gecontroleerd met Gmail, en daar kreeg ik die ene mail wel binnen.) Aangezien we hier een bedrijf hebben is dit best wel een groot probleem. Wie weet hier een oplossing op?

Nog wat gegevens: Achter het modem hangt een linksys wrt54g router. Verder hangt hier nog een router aan maar deze valt er buiten. Als jullie meer informatie nodig hebben laat het maar weten.
Is hij in de ongewenste mail beland van outlook soms? De mail kan niet zomaar weg zijn.

 • Wackoz
 • Registratie: November 2007
 • Nu online
Bergie schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 21:45:
[...]

Sta je vanaf dat moment niet volledig in je recht om bijvoorbeeld je rechtsbijstandverzekering in te schakelen oid?
Dat hebben wij (nja mn ouders dan) laatst nog gedaan. Was wel een compleet andere situatie maar in het kort:

We gingen verhuizen. Wilden telfort (hadden speedlinq maar was nog geen telfort) en kozen voor internet+bellen. Zogezegd zo gedaan, naar de tfortelecom shop in de stad geweest alles geregeld vastgesteld, vaste data wanneer we daadwerkelijk uit het huis waren en wanneer we de verbinding op het nieuwe adres wilde hebben. Allemaal opgeschreven. 3 weken later doet de telefoon op het oude adres het niet meer terwijl we er nog zaten. Was de KPN dus 3 a 4 weken tevroeg van de lijn gehaald. Internet hadden we dan nog wel. Veel gereageerd, ruim 60 euro aan mobiele kosten gemaakt. ;Om jullie een hoop ellende te besparen sla ik een heel stuk over; Uiteindelijk 4 weken verder zaten we in het nieuwe huis (waar telefonie EN internet een maand tevroeg was opgeleverd). Nja het werkte en we dachten er zo'n beetje klaar mee te zijn.

Wat bleek: we betaalden dubbel. Telfort had het internet niet beëindigd op het oude adres. Weer vele telefoontjes verder (namen genoteerd uiteraard + datum en info die gegeven is), na zo'n 10 man gehad te hebben in 4 weken tijd, bleek dat er in juli een apparte opzeglijn was opgezet! Nooit iets van gehoord van de telfort medewerkers, maar wel tot 3 keer schriftelijk bevestiging dat het stopgezet zou worden. We hadden echter al duidelijk begin juni (netjes optijd ivm opzeg termijn) gebeld om het op te laten zeggen (mailen en schrijven kon zogenaamd niet).

Waren het uiteindelijk helemaal zat en hebben werkelijk alles wat teveel betaald werd terug gehaald en dit ook duidelijk gemaak aan de zoveelste ik-weet-er-niets-van medewerktster. Dat viel verkeerd in de maag bij telfort. Er zou een deurwaarder gestuurd worden. Oké! Die ontvang ik in dit geval graag! Uiteraard is die er nooit gekomen.

Na dit alles waren we het spuug en spuugzat met het hele telfort gezeur. Frustratie tot en met en dus gewoon de rechtsbijstand erop gezet, welke keurig na 2 werkdagen liet weten dat ze er werk van wilde maken.

Na dat we dit hoorden, direct een nette brief richting telfort waarin alles nog eens haarfijn opstond met alle data, alle namen van medewerkers die we gesproken hadden en de foute/misleidende informatie die ze gaven. Elk met een ander verhaal. Ook goed duidelijk gemaakt dat de rechtsbijstand ingeschakeld wordt als we niet binnen 10 werkdagen bericht zouden ontvangen.

Net binnen die 10 werkdagen een brief gehad van een of andere hoge pief bij telfort met excuses excuses, had nooit mogen gebeuren blah blah blah. Eindelijk telfort werd wakker! (Was nodig ook, want de nieuwe bewoners zaten er al in).

Ze hebben gemeld dat ze het allemaal terug gaan storten. Nog niets gehad, maar ik wacht geduldig af :)

Zo dat is eruit zeg.. Zulk soort praktijken slopen je werkelijk. Door andermans fouten, vele kosten gemaakt en gewoon veel ongemak.

toch iets langer geworden dan gedacht.... :X

Hier stond wat zinnigs...


Anoniem: 166615

In ongewenste mail staat hij ook niet. Via webmail zie ik ze wel dacht ik. Volgens mij ligt het of aan het modem of de router. Aan de computer ligt het niet, dit heb ik al geprobeerd.

 • Flowmo
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 22-06 10:24

Flowmo

iframe is my middle name

Flowmo schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 23:05:
Wij hebben nou sinds een tijdje "geupgrade" vanaf onze oude overgenomen 6mb (internet + bellen) Tiscali lijn naar de 20mb telfort internet + bellen. Nou stond het modem dus met een telefoonkabel van 20 meter op zolder verbonden en had maar een max snelheid van rond de 11mbit wat niet echt optimaal is.

Nou zitten we volgens de site van bbned zo'n 1400 meter van de centrale (ik weet dat dit niet heel erg nauwkeurig is), wat zich vertaalt naar een max haalbare snelheid die dicht tegen de 20mb moet zitten.

Sinds vandaag hebben we de complete bekabeling e.d. overhoop gegooid, modem staat nou beneden _naast_ de telefoon aansluiting, met een kabel van 1,5 naar de splitter, maar nou traint het modem nog steeds maar op max 12mb in. Dit moet volgens mij veel meer kunnen zijn...

Internetchecks van andere providers geven aan dat wij ook tussen de 16-20mb kunnen halen (Alice o.a.).

Ik heb geen zin om Telfort hier voorlopig over te bellen, maar heeft iemand ideeen of dit verder te verbeteren is?
Niemand tips of ideeen?

 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-06 18:16

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

Mijn DSL line is getraind op 13898 kbps down en 1059 up. Ik neem aan dat dit hoger moet kunnen liggen. Iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
Lt. Marx schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 23:41:
Mijn DSL line is getraind op 13898 kbps down en 1059 up. Ik neem aan dat dit hoger moet kunnen liggen. Iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen?
Nee hoor is echt niet hoger te krijgen, helaas!


(hoe moeten wij dat nou weten? er zijn zoveel variabelen die van invloed zijn en jij noemt er geen één; bijv. de afstand tot centrale, je infrastructuur, et cetera, et cetera, et cetera)

 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-06 16:52
[b]
Net binnen die 10 werkdagen een brief gehad van een of andere hoge pief bij telfort met excuses excuses, had nooit mogen gebeuren blah blah blah. Eindelijk telfort werd wakker! (Was nodig ook, want de nieuwe bewoners zaten er al in).

Ze hebben gemeld dat ze het allemaal terug gaan storten. Nog niets gehad, maar ik wacht geduldig af :)

Zo dat is eruit zeg.. Zulk soort praktijken slopen je werkelijk. Door andermans fouten, vele kosten gemaakt en gewoon veel ongemak.

toch iets langer geworden dan gedacht.... :X
Goed gedaan, zouden meer mensen moeten doen, dan zou Telfort er ook echt iets van leren (denk ik).

 • Ynnoz
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 22:44
robertpNL schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 13:58:
[...]


En je telefoonummer is van Telfort geporteerd naar Budgetphone?
Ja, ik heb mijn telefoonnummer meegenomen.

 • Helsie
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
precies 24u gewacht met kicken? ;-)
Waar het aan ligt is moeilijk te zeggen. Ik vind het erop lijken dat je mag berusten in deze snelheden. De postcode check is helaas een erg algemene schatting die niet zoveel zegt.

 • KroeT
 • Registratie: Januari 2001
 • Laatst online: 07:39

KroeT

[...]

kaajee schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 23:19:
[...]


Buiten dat: klantenservice is prima per email te bereiken en anders stuur je een geschreven brief (of fax).

Ok, heel netjes ie het wellicht niet van telfort, maar mi. een boel geblaat om weinig...........
Heb jij wel eens geprobeerd ze een mail of brief te sturen? Ik wel namelijk. Het mailsysteem heb ik nu zes keer gebruikt, en ik heb twee brieven gestuurd. Je moet met aangetekende post werken, en zelfs dan heb je geen zekerheid dat er actie ondernomen wordt.

Peace is not simply the absence of war.


 • LtMarx
 • Registratie: December 2003
 • Laatst online: 23-06 18:16

LtMarx

ATTENTIOOOON!!!

kaajee schreef op vrijdag 03 oktober 2008 @ 00:22:
[...]

Nee hoor is echt niet hoger te krijgen, helaas!


(hoe moeten wij dat nou weten? er zijn zoveel variabelen die van invloed zijn en jij noemt er geen één; bijv. de afstand tot centrale, je infrastructuur, et cetera, et cetera, et cetera)
Je hebt gelijk:
Ik heb een kale lijn (geen KPN)
Dus geen splitter
Mijn modem is ongeveer een halve meter verwijderd van het ISRA punt
Ik woon net een kilometer van de ADSL centrale af (1017m)
En mijn modem gebruikt ADSL 2+

Ik had met deze variabelen verwacht hoger in te trainen dan 13000-14000 kbps. Kan ik hier nog iets zelf aan doen? Of ben ik gewoon slachtoffer van slecht koper?

[Voor 10% gewijzigd door LtMarx op 03-10-2008 08:59]


 • zx9r_mario
 • Registratie: Oktober 2004
 • Laatst online: 24-06 16:14

zx9r_mario

IPv6 & Linux lover

Flowmo schreef op woensdag 01 oktober 2008 @ 23:05:
Wij hebben nou sinds een tijdje "geupgrade" vanaf onze oude overgenomen 6mb (internet + bellen) Tiscali lijn naar de 20mb telfort internet + bellen. Nou stond het modem dus met een telefoonkabel van 20 meter op zolder verbonden en had maar een max snelheid van rond de 11mbit wat niet echt optimaal is.

Nou zitten we volgens de site van bbned zo'n 1400 meter van de centrale (ik weet dat dit niet heel erg nauwkeurig is), wat zich vertaalt naar een max haalbare snelheid die dicht tegen de 20mb moet zitten.

Sinds vandaag hebben we de complete bekabeling e.d. overhoop gegooid, modem staat nou beneden _naast_ de telefoon aansluiting, met een kabel van 1,5 naar de splitter, maar nou traint het modem nog steeds maar op max 12mb in. Dit moet volgens mij veel meer kunnen zijn...

Internetchecks van andere providers geven aan dat wij ook tussen de 16-20mb kunnen halen (Alice o.a.).

Ik heb geen zin om Telfort hier voorlopig over te bellen, maar heeft iemand ideeen of dit verder te verbeteren is?
Ik zit op 1300 meter afstand van de centrale en de ST706 traint in op ca 10MB, een zyxel modem traint ook op 10MB in. Het modem zit op ca 3 meter afstand van het ISRA punt.

Mijn vader zit op ca 2700 meter en had eerst Wanadoo (Online.nl) en haalde ca 700kb/s, nu heeft hij Alice en haalt nu maar ca 600kb/s (trainwaardes weet ik helaas niet). Een andere provider zal niet veel verschillen kwa snelheid. De afstand blijft toch gelijk.

[Voor 9% gewijzigd door zx9r_mario op 03-10-2008 10:06]

Linux, what else? | 2x370Wp mono, Z 20°, Solis mini-1000-4G


 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Woehoe. Vanochtend deed HetNet het niet meer, even Telfort modem aangesloten. Ik zit dus nu via Telfort.
Train in op een 13038 kbps / 1031 kbps. Stukken beter dan de 4000 / 256 van HetNet :))

Alleen Telefonie wil nog niet registeren, maar het zou oorspronkelijk pas 6 oktober opgeleverd worden. Dus ik zal 6 oktober proberen te registeren.

[Voor 28% gewijzigd door Xaero op 03-10-2008 12:56]


 • o rey
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Ik heb ook telfort internet aangevraagd, en gister heb ik het doe het zelf pakket binnen gekregen, ik heb alleen nog geen inloggegevens, kan ik ook zonder deze gegevens het modem aansluiten en internetten?
( dit kan wel bij de kabel aansluiting die ik nu nog heb, maar ik weet niet of dat met adsl ook kan?)

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
o rey schreef op vrijdag 03 oktober 2008 @ 13:10:
Ik heb ook telfort internet aangevraagd, en gister heb ik het doe het zelf pakket binnen gekregen, ik heb alleen nog geen inloggegevens, kan ik ook zonder deze gegevens het modem aansluiten en internetten?
( dit kan wel bij de kabel aansluiting die ik nu nog heb, maar ik weet niet of dat met adsl ook kan?)
Je kan hem wel aansluiten. meestal (bij mij dan) kwam de brief 2 dagen later. Je kan er gewoon mee internetten, alleen zal telefonie (weet niet of je dat hebt?) niet werken. Dat moet je namelijk wél instellen.

 • VonFoX
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 11-04 08:19

VonFoX

Las noches de Diciembre

Xaero schreef op vrijdag 03 oktober 2008 @ 13:42:
[...]


Je kan hem wel aansluiten. meestal (bij mij dan) kwam de brief 2 dagen later. Je kan er gewoon mee internetten, alleen zal telefonie (weet niet of je dat hebt?) niet werken. Dat moet je namelijk wél instellen.
Ook als je het instelt werkt het vaker niet dan wel :+

Yo.


 • basduijn
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 18-10-2019
bloody schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 19:52:
[...]

denk je echt dat dat helpt?
Ik heb ze al enkele deadlines gesteld maar ze negeren ze compleet.

Zeer onprofessionele tent imho
Als ik na drie (3) weken nog geen bericht terug heb en de storingen nog steeds aanhouden, ontvangen geef ik mijn bank opdracht om de betalingen te stoppen. Aangezien ik in mijn aangetekende brief heb gevraagd binnen twee weken te reageren lijkt me dat redelijk.

Wat er daarna gebeurt zien we dan weer wel.

 • o rey
 • Registratie: Augustus 2002
 • Niet online
Xaero schreef op vrijdag 03 oktober 2008 @ 13:42:
[...]


Je kan hem wel aansluiten. meestal (bij mij dan) kwam de brief 2 dagen later. Je kan er gewoon mee internetten, alleen zal telefonie (weet niet of je dat hebt?) niet werken. Dat moet je namelijk wél instellen.
Inmiddels de brief ook ontvangen, alles aangesloten, maar in al mijn enthousiasme over de eerste alinea heen gelezen. Hier stond in dat de lijn pas op 10 okt klaar zou zijn. Oftewel nog geen internet of ik heb alles verkeerd aangesloten :P

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Ik heb nu dus Telfort, maar nog geen telefonie. Weet iemand een VoIP provider die direct een telefoonnummer kan leveren en die je dmv sip in je zyxel kan zetten?

 • PoweRoy
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 21-06 14:38

PoweRoy

funky!

Xaero schreef op vrijdag 03 oktober 2008 @ 16:25:
Ik heb nu dus Telfort, maar nog geen telefonie. Weet iemand een VoIP provider die direct een telefoonnummer kan leveren en die je dmv sip in je zyxel kan zetten?
www.budgetphone.nl (prepaid bestellen via de webshop, ik was klaar in 15min)

[This space is for rent]


Anoniem: 27577

Xaero schreef op vrijdag 03 oktober 2008 @ 16:25:
Ik heb nu dus Telfort, maar nog geen telefonie. Weet iemand een VoIP provider die direct een telefoonnummer kan leveren en die je dmv sip in je zyxel kan zetten?
Ik gebruik www.callvoip.nl (zakelijk en prive), goeie service :)

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 24-06 07:32
Modbreak:Zullen we er geen opsom topic van maken over welke andere VoIP aanbieders er zijn?

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • AtRi
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 24-06 16:52
bjck schreef op vrijdag 03 oktober 2008 @ 19:43:
[modbreak]Zullen we er geen opsom topic van maken over welke andere VoIP aanbieders er zijn?[/modbreak]
Volgens mij was dat de vraag. :)

 • yodeluxe
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 10-05 09:15
Ik ben al sinds enkele jaren aangesloten op het BabyXL netwerk (wat dus Tiscali is, dus Telfort), intussen verschillende providers gehad op die manier via die verbinding. Nu ga ik zelf de overstap maken naar Telfort als ISP. Mijn oude verbinding zat nog onder de ADSL1 snelheid, dus had daar ook een ADSL1 modem voor. Voor de overstap had ik al gekeken naar welke mogelijke snelheid ik zou kunnen halen. Mijn attenuation downstream was volgens de modem 30db en aangezien het ADSL1 was, zou je volgens die rekensom uit moeten komen op een afstand van 3km.

Nu heb ik al de modem van Telfort gekregen en aangesloten. De verbinding moet nog overgezet gaan worden (maar kan natuurlijk nog steeds op internet, zelfde lijn). Ik zie alleen in de modem dat de verbinding staat ingesteld op ADSL2 (met zelfs nog een iets gunstigere attenuation downstream waarde). Nu vraag ik me af, moet ik nu voor de afstand tot de centrale de rekensom aanhouden van ADSL1 of die van ADSL2? Het maakt natuurlijk wel wat uit, of het 3km is, of 2,2km. Kan iemand daar iets over zeggen?

Mijn platencollectie (nog bezig met invoeren)
Hotel nodig? Kijk in dit topic voor 10% korting!


 • Bergie
 • Registratie: Augustus 2000
 • Laatst online: 22-06 08:39

Bergie

Lekker belangrijk...

Ik zou zeggen die van ADSL2; dat is immers de techniek die je gebruikt. Maar reken je vooral niet rijk; snelheden vallen eerder tegen dan mee natuurlijk :P

Yamaha MT-09


 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Ik zit op dit moment op ADSL2+, zit volgens Telfort (helpdesk) 432 meter van de centrale af. Alleen het rare is: ik heb maar 12Mb (intrainwaardes: 12703 kbps / 1031 kbps)

ADSL-lijn-info:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
noise margin upstream: 12 db
output power downstream: 22 db 
attenuation upstream: 11 db
tone  0- 31: 00 00 00 06 89 ab bb bc bc cc cd dd dd cc cb a9 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 28 db
tone 32- 63: 00 24 56 77 78 99 99 9a aa ab bb bc cc cc cc cc 
tone 64- 95: cc cc 2c bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb ba 
tone 96-127: aa aa aa aa aa aa aa 99 99 99 aa 99 99 99 99 99 
tone 128-159: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 98 99 88 88 88 
tone 160-191: 88 88 88 88 88 88 87 88 88 88 87 77 77 77 77 77 
tone 192-223: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 87 77 77 
tone 224-255: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 
tone 256-287: 08 78 77 88 78 78 78 78 88 88 88 88 88 88 88 88 
tone 288-319: 88 88 88 88 88 88 89 99 99 88 88 88 88 88 88 88 
tone 320-351: 98 88 88 88 88 87 77 88 88 77 77 77 77 77 77 77 
tone 352-383: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 76 77 77 77 
tone 384-415: 77 77 77 77 76 76 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 
tone 416-447: 66 66 66 66 65 55 55 55 55 55 55 55 55 55 55 55 
tone 448-479: 55 55 34 44 44 44 44 44 44 44 43 33 43 33 32 22 
tone 480-511: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 21 10


Is de bekabeling dan zo slecht bij ons?

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
Xaero schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 11:11:
Ik zit op dit moment op ADSL2+, zit volgens Telfort (helpdesk) 432 meter van de centrale af. Alleen het rare is: ik heb maar 12Mb (intrainwaardes: 12703 kbps / 1031 kbps)

ADSL-lijn-info:
code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
noise margin upstream: 12 db
output power downstream: 22 db 
attenuation upstream: 11 db
tone  0- 31: 00 00 00 06 89 ab bb bc bc cc cd dd dd cc cb a9 
tone 32- 63: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
noise margin downstream: 8 db
output power upstream: 12 db 
attenuation downstream: 28 db
tone 32- 63: 00 24 56 77 78 99 99 9a aa ab bb bc cc cc cc cc 
tone 64- 95: cc cc 2c bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb bb ba 
tone 96-127: aa aa aa aa aa aa aa 99 99 99 aa 99 99 99 99 99 
tone 128-159: 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 99 98 99 88 88 88 
tone 160-191: 88 88 88 88 88 88 87 88 88 88 87 77 77 77 77 77 
tone 192-223: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 87 77 77 
tone 224-255: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 
tone 256-287: 08 78 77 88 78 78 78 78 88 88 88 88 88 88 88 88 
tone 288-319: 88 88 88 88 88 88 89 99 99 88 88 88 88 88 88 88 
tone 320-351: 98 88 88 88 88 87 77 88 88 77 77 77 77 77 77 77 
tone 352-383: 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 77 76 77 77 77 
tone 384-415: 77 77 77 77 76 76 66 66 66 66 66 66 66 66 66 66 
tone 416-447: 66 66 66 66 65 55 55 55 55 55 55 55 55 55 55 55 
tone 448-479: 55 55 34 44 44 44 44 44 44 44 43 33 43 33 32 22 
tone 480-511: 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 22 21 10


Is de bekabeling dan zo slecht bij ons?
De afstand tot de centrale is hemelsbreed en is slechts een indicatie en zal niet overeen komen met de werkelijke afstand.Of de bekabeling echt zo slecht is,is moeilijk te beoordelen.Zit je vlak bij je isra-punt in huis en gebruik je zelf de juiste bekabeling ?

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Scandic2008 schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 12:03:
[...]


De afstand tot de centrale is hemelsbreed en is slechts een indicatie en zal overeen komen met de werkelijke afstand.Of de bekabeling echt zo slecht is,is moeilijk te beoordelen.Zit je vlak bij je isra-punt in huis en gebruik je zelf de juiste bekabeling ?
Direct op het ISRA punt, met een 10cm kabeltje verbonden met het modem. Wel zonder splitter, zou dat uit moeten maken?

 • yodeluxe
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 10-05 09:15
Bergie schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 10:59:
Ik zou zeggen die van ADSL2; dat is immers de techniek die je gebruikt. Maar reken je vooral niet rijk; snelheden vallen eerder tegen dan mee natuurlijk :P
Dat gevoel had ik ook toen ik het log bekeek, maar dan had in de ADSL1 modem toch andere waarden moeten staan?

Daarbij, elke snelheidsverhoging is meegenomen, het gaat hoe dan ook goedkoper worden :) Daarbij, als ik toch 3km van de centrale zit, dan moet 6Mbit mogelijk zijn. Als het nu nog sneller gaat worden, graag :)

Mijn platencollectie (nog bezig met invoeren)
Hotel nodig? Kijk in dit topic voor 10% korting!


 • STING
 • Registratie: Juni 2000
 • Laatst online: 29-04 17:23
Weet iemand iets over het probleem dat bepaalde e-mails niet aankomen bij Telfort.nl adressen?
Dus ook niet in de spambox.

Ik heb dit probleem als ik vanaf een bepaald CMS e-mail stuur, maar nu dat ik vanaf de Blizzard site m'n account gegevens wil laten mailen, loop ik tegen hetzelfde probleem aan.
Na wat geGoogle lees ik ook dat niet de enige ben.
Paar maanden terug heb ik met de klantenservice gebeld, maar die geven aan geen ondersteuning te kunnen geven. Ze kunnen zelfs mijn probleem niet doorzetten met de afdeling die zich bezighoudt met de mail servers.

(ex-Speedlinq)

Anoniem: 32279

Wackoz schreef op donderdag 02 oktober 2008 @ 22:18:
Net binnen die 10 werkdagen een brief gehad van een of andere hoge pief bij telfort met excuses excuses
Vervang dat hoge pief maar door een administratief medewerker, maakt het verhaal wat geloofwaardiger.

 • Flappie
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 22-06 21:19
Anoniem: 32279 schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 15:05:
[...]

Vervang dat hoge pief maar door een administratief medewerker, maakt het verhaal wat geloofwaardiger.
Of misschien van een administratief medewerker namens een hoge pief. Gewoon standaard briefje met zijn naam eronder ofzo :)

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 24-06 14:22
hebben meer mensen last van dns storingen, oplossing?

 • kunnen
 • Registratie: Februari 2004
 • Niet online
thefxr schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 16:46:
hebben meer mensen last van dns storingen, oplossing?
Ik heb geen telfort, maar ook een dns storing inderdaad. Zie ook:
http://www.ams-ix.net/technical/stats/

 • thefxr
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 24-06 14:22
aha, ik had er niet contineu last van,maar wel 15 min per uur.

 • Gunner
 • Registratie: Oktober 1999
 • Niet online

Gunner

Invincibles

STING schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 14:49:
Weet iemand iets over het probleem dat bepaalde e-mails niet aankomen bij Telfort.nl adressen?
Dus ook niet in de spambox.
Ik weet dat toendertijd bij Tiscali de mailserver een check doet of de afzender wel bestaat. Als deze niet bestaat, dan wordt de mail niet afgeleverd. Heb hier een aantal rare problemen mee gehad :)

Ezechiël 25:17 | 10x295wp Pal Zuid | PVoutput


 • einsteintina!
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 17-03-2018

einsteintina!

human spamfilter

:)
Vandaag brief binnen gehad van KPN bij ouders, IPB is per direct (dus niet per 13 oktober) opgezegd!?!
Of we de experiabox wilden terugsturen binnen 8 dagen.

OK :)

Oh, en mn moeder heeft wel telefoon.... alleen bij het registreren verkeerde telefoonnummer v/d week gebruikt... miste 1 cijfer :X

Maar alles werkt prima :D

Soort van ik-weet-niet-achtig-iets...MSc!


 • arnova
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 24-06 13:46

arnova

weet veel, maar niet alles

Weet iemand of Telfort (standaard) uitgaande porten/protocollen blockt? Ik dacht dat ze zo ie zo port 25 blokkeren maar het lijkt erop dat ze ook porten voor Microsoft File Sharing/SMB (137,138,139,445) blokkeren. Ik wil dit namelijk gebruiken over het internet (vraag mij niet waarom) maar ik krijg het niet werkend.....

 • Scandic2008
 • Registratie: Januari 2008
 • Laatst online: 21-06-2021
arnova schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 19:08:
Weet iemand of Telfort (standaard) uitgaande porten/protocollen blockt? Ik dacht dat ze zo ie zo port 25 blokkeren maar het lijkt erop dat ze ook porten voor Microsoft File Sharing/SMB (137,138,139,445) blokkeren. Ik wil dit namelijk gebruiken over het internet (vraag mij niet waarom) maar ik krijg het niet werkend.....
Heb je ook al even gekeken of je firewall evt zaken blokkeert ? Welke OS gebruik je ?

 • arnova
 • Registratie: Augustus 2001
 • Laatst online: 24-06 13:46

arnova

weet veel, maar niet alles

Scandic2008 schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 19:31:
[...]


Heb je ook al even gekeken of je firewall evt zaken blokkeert ? Welke OS gebruik je ?
Ik heb het op verschillende machine's geprobeerd: Linux en Windows. Op beide uiteraard de firewall uitgezet. Tevens alles nagelopen in mijn (ZyXeL) ADSL modem maar daar zie ik ook niets wat ermee te maken kan hebben. Tevens nog gezocht op de site van Telfort maar daar is er ook weinig over te vinden.

Het vreemde is dat een vriend van mij ook Telfort heeft en daar werkt het wel zondermeer.

Anoniem: 212354

help, weet iemand waar ik nog een oude tiscali firmware kan krijgen voor mijn zyxel 2602HW-D1A zilver?
ik had een instabiele verbinding, heb modem geflasht en nu reset hij elke minuut, van de regen in de drup! ik had eerst een firmware uit 2006.

overigens ik heb 2 weken geleden kassa@knp.nl gemaild, ze belden terug en beloofden dat ik binnen een week geholpen zou worden, wat denk je nog niks gehoord. hoe is het toch mogelijk, dat ze je gewoon een maand zonder internet laten zitten zonder je ook maar op de hoogte te houden of ze iets gaan doen.

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
Anoniem: 212354 schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 23:49:
.......................

overigens ik heb 2 weken geleden kassa@knp.nl gemaild, ze belden terug en beloofden dat ik binnen een week geholpen zou worden, wat denk je nog niks gehoord. hoe is het toch mogelijk, dat ze je gewoon een maand zonder internet laten zitten zonder je ook maar op de hoogte te houden of ze iets gaan doen.
Wat of wie is kassa@knp.nl? wtf...... En waarom zou je die mailen in hemelsnaam?
(kpnl.nl is een internet provider uit Nijmegen voor zover ik kan zien)

Anoniem: 27577

Mijn ouders zijn overgestapt van XS4ALL (voorheen Demon) naar Telfort. Twee dagen geleden heeft Telfort opgeleverd, gisteren het nieuwe modem aangesloten en meteen werken. Weer een succesverhaal dus :)

Wat wel onduidelijk blijft is of we nu wel of niet zelf XS4ALL op moeten zeggen (wat ook regelmatig in dit topic naar voren komt en de meningen volgens mij over wisselen?).

 • Stiegl
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 24-06 09:43
Kijk aan zeg, het lijkt zowaar dat Telfort een beetje naar de klachten begint te luisteren. Het helpdesktarief is tijdelijk verlaagd naar 15 cent per minuut.

Uit onderzoek is gebleken dat 85% van alle statistieken niet klopt


Anoniem: 212354

Wat of wie is kassa@knp.nl? wtf...... En waarom zou je die mailen in hemelsnaam?
kassaklachten@kpn.com. fucking never van gehoord?

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Anoniem: 212354 schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 11:01:
[...]


kassaklachten@kpn.com. fucking never van gehoord?
Van KNP niet nee, maar wel van KPN.

Goedkoop bellen via VoIP


 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Stiegl schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 10:55:
Kijk aan zeg, het lijkt zowaar dat Telfort een beetje naar de klachten begint te luisteren. Het helpdesktarief is tijdelijk verlaagd naar 15 cent per minuut.
Nu maar hopen dat ze ipv tijdelijk het gewoon voor altijd houden..

Anoniem: 266883

Ik heb Telfort nu bijna 1 jaar en het opgezegd. Het is redelijk goedkoop maar dat is dan ook te merken. De helpdesk functioneert slecht en zoals veel genoemd hier laat de telefonie te wensen over (kwalitatief slechte lijn).
Ik ben heel blij dat mijn jaar bijna voorbij is. Nu maar snel uitkijken naar een andere provider maar mijn keuze is helaas beperkt omdat ik in een zogenaamd buitengebied woon.

De gemiddelde Telfort medewerker is zeer onfatsoenlijk en niet bereid om je bij te staan als je een vraag hebt (waren bij mij administratieve vragen). Vind het zeer onder de maat voor 0,30 ct per minuut :'( . Als je te ichtbij komt gooien ze de hoorn er op.

Maar goed, heb het geprobeerd voor een jaartje |:( .
Ik betaal liever iets meer voor kwaliteit (maar ja waar is het tegenwooridig wel oke :? )
Moet zeggen dat ik bij KPN nooit problemen heb ondervonden maar internet/bellen was niet echt goedkoop bij hun en Telfort heeft natuurlijk een streepje voor met hun kosten.
Ben straks helemaal geen klant meer bij Telfort, onze mobiele telefoonabo's zijn er sinds kort ook weg (prive en zakelijk).....wat een opluchting ;)

mvg

Inge

Anoniem: 266883

Stiegl schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 10:55:
Kijk aan zeg, het lijkt zowaar dat Telfort een beetje naar de klachten begint te luisteren. Het helpdesktarief is tijdelijk verlaagd naar 15 cent per minuut.
Hallo,

Waar zie je dat staan? Heb net nog ff gecheckt maar kan het niet ontdekken op de site?
Zie alleen staan dat het contacteren van de hd met een max van 15 euro beperkt wordt... :'(

mvg

Inge

[Voor 10% gewijzigd door Anoniem: 266883 op 05-10-2008 11:35]


 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Anoniem: 266883 schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 11:32:
[...]


Hallo,

Waar zie je dat staan? Heb net nog ff gecheckt maar kan het niet ontdekken op de site?
Zie alleen staan dat het contacteren van de hd met een max van 15 euro beperkt wordt... :'(

mvg

Inge
Hier!

 • kaajee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 01-05 11:04
Anoniem: 212354 schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 11:01:
[...]


kassaklachten@kpn.com. fucking never van gehoord?
Da's wel heel wat anders dan je eerst schreef........

 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:53
kaajee schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 11:55:
[...]

Da's wel heel wat anders dan je eerst schreef........
Buiten dat, verwijzen zij je niet door naar: ikhebeenpprobleemenikkomermetdetelefonischehelpdesknietuit@telfort.nl?
Telfort mag dan wel van KPN zijn, maar voor zover ik begreep zijn de organisaties wel redelijk gescheiden.

specs


 • cubuz
 • Registratie: November 2005
 • Laatst online: 22:53
Heb sinds 2 weken ook mijn internet en telefoon via Telfort. Alles volgens afspraak opgeleverd en voor als nog zonder problemen. Nog een succes berichtje....

 • arjanhs
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 15-06 16:57
arnova schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 19:08:
Weet iemand of Telfort (standaard) uitgaande porten/protocollen blockt? Ik dacht dat ze zo ie zo port 25 blokkeren maar het lijkt erop dat ze ook porten voor Microsoft File Sharing/SMB (137,138,139,445) blokkeren. Ik wil dit namelijk gebruiken over het internet (vraag mij niet waarom) maar ik krijg het niet werkend.....
Ik ondervind het zelfde probleem, ik maak gebruik van een netwerkje die over een bepaalde poort communiceert, het lijkt er op dat naar sommige providers (xs4all, tele2 en wanadoo) niet werkt, en naar andere providers wel weer. Als ik een trace doe naar een ip adres zie ik een vpn verbinding er tussen zitten, zou hier wat fout op gaan:

6 * vpn496-telfort.bcsw1.asd-nh.net.tiscali.nl (195.241.4.186) 24.790 ms *
7 ams-ix.tc2.xs4all.net (195.69.144.166) 24.720 ms 24.825 ms 27.736 ms
8 0.so-2-0-0.xr4.1d12.xs4all.net (194.109.5.9) 114.081 ms 0.so-2-0-0.xr3.3d12.xs4all.net (194.109.5.13) 24.904 ms 26.936 ms
9 te0-0-0.dr4.d12.xs4all.net (194.109.7.130) 27.191 ms te2-0-0.dr4.d12.xs4all.net (194.109.7.134) 30.754 ms te0-0-0.dr4.d12.xs4all.net (194.109.7.130) 30.859 ms

 • bjck
 • Registratie: Mei 2000
 • Laatst online: 24-06 07:32
arnova schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 19:08:
Weet iemand of Telfort (standaard) uitgaande porten/protocollen blockt? Ik dacht dat ze zo ie zo port 25 blokkeren maar het lijkt erop dat ze ook porten voor Microsoft File Sharing/SMB (137,138,139,445) blokkeren. Ik wil dit namelijk gebruiken over het internet (vraag mij niet waarom) maar ik krijg het niet werkend.....
De nieuwe (zilveren) ZyXEL modems hebben dit standaard niet open staan, Telfort blokkeert het verder niet bij mijn weten.

Network > LAN > Advanced --> Vinkje zetten bij;

Windows Networking (NetBIOS over TCP/IP)
Allow between LAN and WAN
arjanhs schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 17:55:
[...]


Ik ondervind het zelfde probleem, ik maak gebruik van een netwerkje die over een bepaalde poort communiceert, het lijkt er op dat naar sommige providers (xs4all, tele2 en wanadoo) niet werkt, en naar andere providers wel weer. Als ik een trace doe naar een ip adres zie ik een vpn verbinding er tussen zitten, zou hier wat fout op gaan:

6 * vpn496-telfort.bcsw1.asd-nh.net.tiscali.nl (195.241.4.186) 24.790 ms *
7 ams-ix.tc2.xs4all.net (195.69.144.166) 24.720 ms 24.825 ms 27.736 ms
8 0.so-2-0-0.xr4.1d12.xs4all.net (194.109.5.9) 114.081 ms 0.so-2-0-0.xr3.3d12.xs4all.net (194.109.5.13) 24.904 ms 26.936 ms
9 te0-0-0.dr4.d12.xs4all.net (194.109.7.130) 27.191 ms te2-0-0.dr4.d12.xs4all.net (194.109.7.134) 30.754 ms te0-0-0.dr4.d12.xs4all.net (194.109.7.130) 30.859 ms
Al zou Telfort dat IP een naamgeven met 'deze-router-is-defect.net.telfort.nl' schrik je er dan ook van? De naam 'VPN' staat niet alleen voor een verbinding met een bedrijfs netwerk, letterlijk gezien is het een virtueel privé netwerk en zegt dus niets :)
Anoniem: 212354 schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 23:49:
help, weet iemand waar ik nog een oude tiscali firmware kan krijgen voor mijn zyxel 2602HW-D1A zilver?
ik had een instabiele verbinding, heb modem geflasht en nu reset hij elke minuut, van de regen in de drup! ik had eerst een firmware uit 2006.
Voor het zilveren modem? Welke versie had je?

Overigens als je hem hebt geupgrade met AJZ2 of hoger wel even een reset-to-defaults (naar fabrieks instellingen) uitvoeren als dat niet vanzelf is gegaan en opnieuw telefonie instellen. Anders kan een oude configuratie in combinatie met de nieuwe software dit gevolg hebben van constant herstarten.

[Voor 16% gewijzigd door bjck op 05-10-2008 19:19]

Een onderschrift moet altijd zinvol zijn.


 • Helsie
 • Registratie: Januari 2000
 • Niet online
Xaero schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 11:26:
[...]


Nu maar hopen dat ze ipv tijdelijk het gewoon voor altijd houden..
Nog steeds een belachelijk tarief. Je moet als provider tegen normale interlokale gesprekskosten ondersteuning bieden. Dat dien je te financieren van de inkomsten op je abo's. Als je als provider zelf zoveel contacten met je ondersteuningsafdeling veroorzaakt, moet je de oorzaak niet in een te laag tarief zoeken, maar in een dienstverlening die er blijkbaar toe leidt dat klanten met vragen/problemen zitten. En dan moet je als provider dát oplossen.

 • Xaero
 • Registratie: November 2007
 • Laatst online: 23-06 11:53
Heb de activiatiemail ontvangen. Helaas staat daar ook niet in dat ik ook telefonie heb?! Is dit normaal? Of dien ik dus vanmiddag wéér de klantenservice te bellen die mij vervolgens vertellen dat ik wél telefonie heb?

 • arjanhs
 • Registratie: December 2007
 • Laatst online: 15-06 16:57
bjck schreef op zondag 05 oktober 2008 @ 19:16:
Al zou Telfort dat IP een naamgeven met 'deze-router-is-defect.net.telfort.nl' schrik je er dan ook van? De naam 'VPN' staat niet alleen voor een verbinding met een bedrijfs netwerk, letterlijk gezien is het een virtueel privé netwerk en zegt dus niets :)
Ik schrik er niet van, maar mijn gedachte is meer dat ze een tussen tijdse verbinding hebben opgezet, waardoor o.a. verbinding niet correct worden opgezet. Het lukt mij bijvoorbeeld momenteel niet om een VoiP verbinding op te zetten met iemand die ook op het Telfort netwerk zit. Ook een internet verbinding met hem lukt niet, ik kan bijvoorbeeld niet op de web site komen die hij momenteel host.

 • deblaauwesigaar
 • Registratie: Maart 2004
 • Laatst online: 21-03 20:38
Yep, hier ook veel problemen met DNS. De boel is heel traag geworden, zeker in de upload mode.
thefxr schreef op zaterdag 04 oktober 2008 @ 16:46:
hebben meer mensen last van dns storingen, oplossing?

 • MensionXL
 • Registratie: Juni 2004
 • Niet online

MensionXL

Optimaliseren!

Ik heb gewoon standaard op al m'n pc's hier OpenDNS staan:

code:
1
2
208.67.222.222
208.67.220.220


Werkt altijd goed. ;)

Goedkoop bellen via VoIP


 • Loekie
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09:53
arjanhs schreef op maandag 06 oktober 2008 @ 08:16:
[...]


Ik schrik er niet van, maar mijn gedachte is meer dat ze een tussen tijdse verbinding hebben opgezet, waardoor o.a. verbinding niet correct worden opgezet. Het lukt mij bijvoorbeeld momenteel niet om een VoiP verbinding op te zetten met iemand die ook op het Telfort netwerk zit. Ook een internet verbinding met hem lukt niet, ik kan bijvoorbeeld niet op de web site komen die hij momenteel host.
Die hou je wel hoor, ik heb die vpn hier ook staan. Ik heb begrepen dat het te maken heeft met een verbinding die fysiel op het KPN-netwerk zit maar via IP geroute wordt naar het telfort/tiscali netwerk.

specs

Pagina: 1 ... 11 12 13 Laatste

Dit topic is gesloten.

Let op:
Melding van 'het werkt hier niet/wel' heeft weinig toegevoegde waarde in dit topic! Bespreek iets specifiek of laat de reactie achterwege, niemand kan er iets mee. GoT is geen plaats om storingen te melden over diensten.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee