Kunt wel lachen want ik zal het wel mis hebben, maar geef dan ook uitlegPunkrocker schreef op woensdag 13 februari 2008 @ 16:16:
[...]
![]()
![]()
Het is dat ik maandag mijn laatste cursusavond had op de sterrenwacht anders had ik deze uitgeprint en meegenomen.
...op alle planeten...
![]()
![]()
Ja, kun je dat niet regelen? Of wordt ik voor de gek gehouden door media.
Ik kan hier niet aarden in dit topic en daarom niet mijn laatste bijdrage in "duurzame energie" of beter genoemd "duurzame kinderlijkheid".
Ik discussieer gewoon 'serieus' mee en daaraan kan ik veel opmaken. Ook ik kan de plank misslaan, maar of men dat begrijpt
Ik ben bijn a 33 jaar en de helft van het leven is naderbij dan mijn geboorte.
Ik kan 2 dingen doen:
1. Verschrikkelijk hard mijn best doen, veel geld uitgeven aan bezuiniging en zonnecellen nemen.
2. Me er niet mee bemoeien, Zolang een staat als Amerika nog zo smerig is doet dit kleine land er geen ruk tregen.
Zelf zie ik wel de voordelen van elektrisch rijden, maar doe ik het voor het milieu?
Nee, ik rijd elektrisch omdat het vele malen betrouwbaarder is als op brtandstof en ik heb met mijn scooter in die 3600 kilometer nog geen een keer stilgestaan. Doet het altijd.
Nu de accu's. Er zit als gauw 40 a 50 kilo aan loodaccu's in een voertuig. Qua recycling een energie rovende klus. Dus ik betwijfel wat smeriger is. 40-50 kilo aan accu te verwerken of 250 liter deels verbrande benzine? Ik weet hoe loodaccu's bewerkt worden en dat is best een smerige klus. Men kan mij niet vertellen dat een accu milieucentraal is.
Dus.
1. Doorgaan met ons patroon en de dijken verhogen
2. Miljarden euro's investeren voor een bijdrage <1% aan de wereld.
Ik laat het antwoord open. Zolang heel de natie geen heil ziet in duurzame energie begin je niks en daarom is het beter om kolencentrales te plaatsen?
De enigste vriendelijke manier van elektrisch rijden is een organo-chemische cel welke lijkt op Li-Poly.
Je hoeft alleen maar te kijken hoe ons lichaam warmte opwekt en hoe efficiënt, maar dat kost weer teveel geld. Ja, zo kom je er nooit.
Heel de reklame van de groene sector doet me niet zoveel.
ECO-Movement kletst ook maar wat en het is dat ik verstand heb van elektrische systemen en ik zelf accu's kan ombouwen, maar als Jan met de Pet sta je wel in de kou want deze bonzen kennen de slag van de zweep nog niet als het gaat om garantieclaims. Daar zijn ze niet op berekend.
Ik vind elektrisch rijden 'persoonlijk' een passie, maar er wordt nergens zoveel gelogen als in de advertenties over elektrische voertuigen. Een kilowatt kost mij 23 eurocent en geen 10 of 15 en een kilowatt naar je laadsysteem is 800 watt in de accu en 500 watt op het wiel. Hoezo zuinig?
855 Wp op het dak is netjes en daar zou ik mijn energieverbruik niet op hoeven aan te passen. We hebben feed-in, anders was het geen optie.
De batterijen van 2008 zijn nog niet krachtig en groen genoeg voor een snelle doorstart, dus duurzame energie opwekken kan beperkt want hoe zit het met de koolbrandstoffen? Die Sjeiks in Arabië hebben echt wel een vinger in de pap en geen kleine vinger overigens.
Waarom heb ik het over accu's?
Als je duurzame energie opwekt is dat net als een DVD branden; de toevoer is constant en als je die energie niet direct kunt gebruiken gaat ze verloren. Dat is het principe 'batterij', een buffer maken en des te groter de buffer, des te zekerder de opslag is.
Laatste vraag:
Centrale out: 380.000 Volt
Hoop omzettingen
Trafohuis: 10.000 Volt naar 3x 230 volt F1,F2 en F3
Hoeveel energie gaat hierbij verloren?
Ach ja, mijn visie zal wel niet tellen, maar ik zet hem toch neer
[ Voor 9% gewijzigd door Anoniem: 146043 op 13-02-2008 19:06 ]