Een stapel accu's (meer dan je denkt) en zonnestroompanelen (meer dan je denkt). Ik weet er te weinig van om aantallen of bedragen te kunnen geven. Je zult ook een laadregelaar moeten hebben die ervoor zorgt dat je accu's niet overladen worden (dat is dodelijk) en ook dat de accu's niet geheel leeggetrokken worden (ook dat is zoals gezegd erg slecht). Verder moet je ook de keuze maken of je alles op 12V laat draaien, of dat je een 230V-omvormer aanschaft.
Ik las al ergens de suggestie voor een kleine windturbine. Dit kan goed werken, maar op één voorwaarde: zet hem op een hoge mast. Er wordt veel onzin verkocht over kleine windturbines, maar uiteindelijk is het heel simpel: hoogte = opbrengst. Een laaggeplaatste windturbine levert veel minder op, slijt harder door turbulentie en maakt meer lawaai. Alleen overwegen dus als je een hoge mast kunt en wilt plaatsen.
Wat dat betreft zijn zonnestroompanelen handiger: geen lawaai, geen slijtage, makkelijk te plaatsen.
aha. maar worst case scenario. Het is winter en vaak slecht weer
hoeveel watt zonnepaneel?
In januari stond er nog 555Wp aan zonnestroompanelen.
en laten we maar eens beginnen met een autoaccu
En dat moet je dus absoluut
niet doen! Autoaccu's zijn gemaakt voor kortdurende ontladingen met een hoge stroom (startmotor). Ze hebben drie eigenschappen die ze voor een zonnestroominstallatie ten ene male ongeschikt maken:
- Zeer hoge zelfontlading (ze lopen simpelweg leeg)
- Zeer slecht bestand tegen diepe ontladingen
- Een hoge minimum laadstroom, dus als het bewolkt is zal je accu mogelijk helemaal niet opladen (zelfs ontladen door het eerste effect)
Als je per sé met accu's aan de gang wilt kom je er niet onderuit om zgn. 'deep cycle' accu's te gebruiken. Deze accu's zijn speciaal gemaakt voor dit soort toepassingen. Projectjes met autoaccu's zijn gedoemd te mislukken. Ik volg al een hele tijd
Home Power Magazine, maar als één ding me duidelijk is geworden is dat je niet moet bezuinigen op accu's. Die zijn de basis van je hele systeem.
een 80 watt zonnepaneel met mooi weer
en met minder fraai weer. hoeveel tijd kost dat
Een optimaal opgesteld 80Wp zonnestroompaneel zal in Nederland op een zeer mooie zomerdag ongeveer 600Wh kunnen leveren (maar dan moet echt alles optimaal zijn, totaal geen schaduw op het paneel, onbewolkt maar ook niet te heet).
Op een minder fraaie dag kan ik simpelweg niet aangeven, hangt er vanaf hoe hard de zon schijnt, hoe lang hij boven de horizon is, de temperatuur, etc. Eén ding staat wel vast: het is meestal minder dan je denkt.
mn koelkast en mn 60 cm tv komen ook van naast de container
Heb je het elektriciteitsverbruik van die apparaten al eens gemeten? Vooral oude koelkasten willen nog wel eens stroomslurpers zijn.
misschien moet ik gewoon een camper kopen en af en toe de motor aanzetten?
En dan maak je je afhankelijk van de oliemaatschappijen....
zijn er neit eigelijk al koelkasten die werken als een thermoskan?
dus heel rendabel met energie?
Elke koelkast werkt als een thermoskan; ze zijn geïsoleerd zodat de warmte uit de omgeving zo langzaam mogelijk de koelkast binnendringt. Echter, sommige koelkasten zijn (veel) beter geïsoleerd dan andere. Bij de specificaties van een koelkast zie je altijd staan "x kWh/jaar", zoek degene uit met de laagste waarde en je hebt de meest zuinig koelkast.
[
Voor 7% gewijzigd door
JeroenH op 03-07-2007 13:25
]