Anoniem: 125150 schreef op zondag 24 juni 2012 @ 22:06:
Zijn jullie nou echt serieus?!
Ik heb ervaring vanuit de detailhandel en voor de euro waren de artikelen bijvoorbeeld 15 gulden maar 5 jaar daarna was dat 20 euro.
Ok, reken voorbeeld:
Ik verdiende 4000 gulden pm in 2000.
Omgerekend in euros was dat /2.23 = 1790 euro.
Dus met 4000 gulden kon ik en meer artikelen van 15 kopen en verdiende ik er meer op.
Hoeveel artikelen van 20 kun je kopen met 1790 en hoeveel winst maak je daar op.
Wat is de ratio met voorheen en hoeveel koopkracht heb ik nog.
Het uitgeven van 100 euro is echt niet meer zoals het uitgeven was van 223 gulden.
Dus we verdienen minder en door inflatie kost alles ook nog eens duurder en we hebben de kwartje van kok nooit terug gehad en en en de rijker worden rijker en de armer alsmaar armer

De horeca is de enige die zulke idiote prijsverhogingen heeft doorgevoerd. Supermarktprijzen bijvoorbeeld zijn niet significant gestegen. Kom op wil je nu echt serieus beweren dat de gemiddelde prijzen met een factor 3 in 5 jaar tijd zijn gestegen...
En het kwartje van kok is allang teruggegeven, echt waar je moet niet Wilders als je bron voor economische informatie gebruiken.
Ik hoop eigenlijk dat die hele laatste zin sarcastisch bedoelt was...Een flink deel wel. Maar nogmaals: goud is er ook voor de 'kleine' man. Juist daarvoor.
Wat moet die kleine man in hemelsnaam met goud? Je kan het hooguit als investering zien, daarvoor heeft die kleine man geen fysiek goud nodig.
Omdat er nog heel wat zit tussen 'teveel geld' en 'veel geld'. Verder: kijk eens hoe rap overal die goud-inkoop tentjes uit de grond rijzen. Vroeg of laat is al dat oud-goud een keer ingeleverd en voila; wie zegt dat het aanbod dan niet gaat dalen?
De goud prijs is relatief hoog en we zitten in een economische crisis, nogal wiedes dat die dingen erbij komen.
Trouwens ik ontken ook niet dat goudprijs nog heel ver kan stijgen, maar hij kan ook in elkaar klappen. Goud heeft geen intrinsieke waarde, het is gewoon een investering. Kan je wel het een universeel betaalmiddel noemen, maar ik wens je dan succes bij de supermarkt.
En als je toch het als investering wil kopen zijn er een hele hoop grondstoffen met hoge waarde die wel hun waarde intrinsiek hebben.
Als het zo erg is dat alle grote munteenheden zijn ingestort dan kan je beter andere dingen hebben als goud, zoals een wapen. Als je gewoon naar de cijfers kijkt is het volkomen onmogelijk dat een goudeconomie onze huidige economie overneemt zonder flinke oorlogen. We hebben het dan niet over een waardestijging van een factor 2 die nodig is, maar eerder een factor 100-1000 ofzo. Of het alternatief dus, een economie die een factor 100 afneemt...
Anyway als je kijkt bij de jaren 80 crisis is het duidelijk dat goud ook prima kan instorten. Misschien ook niet hoor, maar als je dat vantevoren weet had je Indium moeten inslaan dat in 2 jaar tijd vertienvoudigt is in prijs.
[
Voor 4% gewijzigd door
Sissors op 25-06-2012 10:37
]