Ik miste volgens mij wel 1 optie:
beide partners hebben geen alternatief onderkomen (de ene was bezig met de koop maar ook op dat moment had ze geen ander onderkomen begrijp ik). Dus dan kan je gewoon blijven zitten waar je zit en maar afspraken maken hoe je gaat leven, immers hebben jullie geen andere keuze totdat 1) de financiele situatie veranderd 2) 1 van de 2 met heel veel geluk ander onderkomen kan bemachtigen (wat geen enkel moment sinds de topicstart het geval is geweest). Immers hebben beide een te laag inkomen om individueel, makkelijk (klein aanbod/te duur aanbod/overbieden) en op korte termijn aan een huis te komen.
Dat dit beide (en de kids) super ongelukkig zal maken is hopelijk duidelijk.. dus het huis delen + deels bij ouders ofzo wonen zal waarschijnlijk het tijdelijke (6-12 maanden?) compromis worden..
Misschien de overwaarde samen opnemen, samen een appartement kopen en daarna scheiden?
Maar trap ik nu ook in een topic dat eigenlijk allang is afgesloten ?
Volgens mij is dit topic toch al "klaar"? TS had een vraag over financiering. Alle opties en gerelateerde ervaringen zijn reeds uitgekauwd.
Leuk dat mensen overige vragen stellen en hij daarom af en toe wat extra info deelt, en natuurlijk spannend hoe de persoonlijke situatie afloopt, maar dat doet er toch niet meer toe? Er zijn zooooveel reacties nu die echt niks toevoegen.. best wel verbaasd hierover, ben niet gewend op GoT dat dit zo vrij door mag lopen.
Er is ook veel negativiteit over dat hij maar mondjesmaat info deelt. Ik vind de TS ook erg onduidelijk en chaotisch. Maar uiteindelijk was de financiele situatie en mogelijkheden wel duidelijk, alle vaagheid die relevant is was weggenomen en dan boeit de rest ook niet (zoals waar wonen de kids, waar woont de partner, waar ga je straks wonen).
Je ziet ook een vrij beperkte visie van sommige tweakers. Aannemen dat hij nog niet aan het voorbereiden was op leeghalen, ingaan op contactverbod met huidige ex terwijl ze gewoon nog samenwonen (zij was immers slechts bezig met de koop van een huis) en zo maar door. Alleen maar omdat hij beperkte info deelde (wat irritant is voor ons maar niet heel raar, je hele priveverhaal zo online te gooien voor iedereen).
Dat een hypotheekadviseur niet een 100% duidelijk plaatje geeft, sja dat ben ik gewend. Ik mis ook wel een beetje basic common sense: bijvoorbeeld zelf even op de site van de belastingdienst kijken om je schenkbelasting te checken (er is zelfs een simpele calculator op de site!!) ipv dit aan je *hypotheek* adviseur te vragen. Of te hopen dat een Tweaker het voor je doet (wat zelfs is gedaan met een tabel en al!).
Overigens weten hypotheek adviseurs vaak alleen iets over hypotheken. Breed advies geven + gevolgen voor je belastingen, daarvoor zit je echt fout bij een hypotheekadviseur (en genoeg die zich "financieel" adviseur noemen maar dat echt niet kunnen, al hebben ze een papiertje).
Je kan vaak nog beter de tijd nemen om het zelf uit te zoeken en dan goede vragen stellen of naar een notaris gespecialiseerd in familie/erf recht. Die kunnen vaak de boel nog veel beter uitleggen ook. En ze verdienen niet aan jou met minimale info een financieel product verkopen. Dus geen bijbedoelingen.
Hartstikke off topic (dat is dit draadje al een tijdje naar mijn idee) maar hangt het er ook niet vanaf hoe de werkgever de werkgeversverklaring invult? Ik heb een car allowance 1300/mnd en dit wordt op mijn salarisstrook ook zo gemeld + gemeld als belastbaar + normaal belast.
Op mijn werkgeversverklaring was het volgens mij als totaal jaarsalaris opgegeven.. Wellicht een foutje van HR, maar het heeft verder geen bestedingsdoel. Ik heb geen auto nodig. Ik ben zelfs 100% WFH (work from home) officieel, al ga ik af en toe naar kantoor.De auto die ik heb had ik al aangeschaft voordat ik hier tekende..
Zonder de car allowance zou ik nogal ontevreden zijn over mijn (netto) salaris
[
Voor 4% gewijzigd door
Jazco2nd op 08-07-2024 15:45
]