• VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Mede-auteur:
 • G_Dragon
 • Registratie: April 2007
 • Laatst online: 23:49

G_Dragon


Het HBO Max topic [streamingdienst]


Wat is HBO Max

HBO Max is een entertainment-streamingdienst van WarnerMedia. HBO Max is vanaf 8 maart 2022 beschikbaar in Nederland. Op diezelfde dag is HBO Max ook beschikbaar in 14 andere Europese landen, maar de Belgen vallen hier buiten de boot. Vanaf 8 maart is HBO Max beschikbaar in 61 landen


Let op: HBO Max laat de kenmerkende HBO-titel vallen in 2024 en gaat door als Max.

Wat houdt dit in?:
Vanaf 2024 zal het simpelweg 'Max' heten, zonder HBO ervoor. Ook veel content van Discovery+ zal dan ook bij deze streamingsdienst ondergebracht worden. Er komt dus niet alleen een nieuw uiterlijk (de huiskleur is bijvoorbeeld blauw in plaats van paars), maar ook meer content. In de Verenigde Staten gaat deze verandering al op 23 mei in, dus kunnen we dan al een beter beeld krijgen hoe het er bij ons thuis uit komt te zien.

Aanbod

HBO:
Home Box Office, afgekort ‘HBO’, is een kabel-televisie-netwerk uit de Verenigde Staten dat in 1972 voor het eerst begon met uitzenden en onderdeel is van het mediabedrijf WarnerMedia. Ze hebben een aantal van de grootste titels uit de seriegeschiedenis geproduceerd, waaronder Game of Thrones, Chernobyl, The Wire, The Sopranos en Band of Brothers. Daarnaast kun je de maatschappij kennen van Westworld, Succession, Oz, True Blood en Entourage. Dit onderdeel van WarnerMedia is zo belangrijk en bekend dat het mediabedrijf heeft besloten haar streamingdienst HBO Max ernaar te vernoemen.

Tot 31 december 2021 was de streamingdienst Ziggo Movies & Series in Nederland de ‘Home of HBO’, waardoor titels van deze tak van WarnerMedia op het video on demand-platform van VodafoneZiggo te zien waren. Door de komst van WarnerMedia’s streamingdienst HBO Max naar Nederland is Ziggo Movies & Series deze uitzendrechten echter verloren en zijn de films en series grotendeels direct per 1 januari 2022 uit het aanbod van de streamingdienst verwijderd.

Max Originals:
De nieuwe streamingdienst HBO Max werd recentelijk opgericht en begon pas voor het eerst met uitzenden in mei 2020. Het plan was direct om eigen Originals te gaan maken die enkel en alleen op de videodienst van WarnerMedia te zien zouden zijn. Sindsdien zijn ze direct voortvarend van start gegaan, waardoor er al snel een aantal hele grote titels online zijn verschenen. Zo ken je misschien Peacemaker met John Cena, maar ook Raised by Wolves, The Flight Attendant, Sex and the City-reboot And Just Like That…, Zack Snyder’s Justice League, Friends: The Reunion en Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts.

Daarnaast worden er ook niet-Engelstalige Originals geproduceerd door het bedrijf, waaronder de Deense serie Kamikaze, de Poolse serie The Thaw, de Portugese serie The Missing, de Roemeense serie Ruxx en de Spaanse series Love Spells, Dafne and the Rest, Frankelda’s Book of Spooks en meer. Ook heeft WarnerMedia bekendgemaakt dat er Nederlandse Originals in de pijplijn zitten. Blijft op de hoogte van het laatste nieuws hierover via je mail en natuurlijk via onze website en social media kanalen.

Ten slotte is er ook besloten om een paar populaire lopende series te vervolgen onder de nieuwe vlag van de Max Originals. Hieronder vallen bijvoorbeeld Young Justice, Doom Patrol, Sesamstraat, Titans, Summer Camp Island en meer bekende series.

Warner Bros:
Eigenlijk is het praktisch onmogelijk om in je leven nog niet in aanraking te zijn gekomen met de films en series die gemaakt zijn door Warner Bros. Entertainment Inc. Onder deze paraplunaam, die doorgaans wordt afgekort naar Warner Bros., vallen inmiddels zo veel studio’s dat er elk jaar extreem veel nieuws op haar titel verschijnt. Je kent waarschijnlijk wel Warner Bros.’ beroemde filmreeksen, waaronder Harry Potter, The Hangover, Batman, Superman, It, The Matrix, Lethal Weapon, Dirty Harry en nog heel veel meer.

Om maar even wat namedropping voort te zetten: ook The Hobbit, Joker, Aquaman, Wonder Woman, Suicide Squad, Inception, Gravity, Man of Steel, Godzilla, The Meg, Dunkirk en A Star Is Born zijn door de filmstudio gemaakt. Daarnaast ken je vast de series van Warner Bros., waaronder Supernatural, Friends, The Big Bang Theory, ER, The Vampire Diaries, The Mentalist, Legacies, The Originals en Gossip Girl. En we kunnen nog wel even doorgaan. Genoeg te zien dus!

DC:
Één gespecialiseerd onderdeel van Warner Bros. is DC Entertainment. Veel titels die gebaseerd zijn op verhalen van superhelden komen hier vandaan. Zo zijn een aantal grote films Wonder Woman 1984, Justice League, Green Lantern, Watchmen, Superman Returns en The Dark Knight.

Ook worden er veel grote superheldenseries door DC gemaakt. Je kent waarschijnlijk Arrow, Gotham, Black Lightning en The Flash, maar ook Legends of Tomorrow, Batwoman, Superman & Lois en Stargirl worden door de studio gemaakt.

Cartoon Network:
Ook Cartoon Network maakt onderdeel uit van Warner Bros. en daardoor van WarnerMedia. Dit Amerikaanse televisiekanaal is gespecialiseerd in geanimeerde content, waardoor je vast bekend bent met Batman: The Animated Series, Johnny Bravo, Pinky and the Brain, Grim & Evil, The Flintstones, The Powerpuff Girls en Tiny Toon Adventures.

Maar er worden ook minder oude shows uitgezonden door het netwerk. Daaronder vallen bijvoorbeeld Lego Ninjago, Adventure Time, Dexter’s Laboratory, Looney Tunes en We Bare Bears.

Third party providers:
HBO Max heeft bij hun lancering in Nederland laten weten een gevestigde naam in het streaminglandschap van ons koude kikkerlandje te willen worden. Dat doen ze niet alleen door veel eigen films en series van hun bovengenoemde vijf steunpilaren toe te voegen, maar er wordt ook content van andere mediabedrijven ingekocht. Dat is hetzelfde systeem als voorheen omgekeerd werd toegepast, toen WarnerMedia de uitzendrechten van haar content tegen betaling verstrekte aan Netflix, Amazon Prime Video en andere streamingdiensten.Abonnementen en prijzen

HBO Max biedt de volgende abonnementen:

Standaard-abonnement:
 • Kijk in Full HD (1080p) met bepaalde titels in 4K HDR met Dolby Atmos
 • Stream op drie apparaten tegelijk
 • Download tot wel 30 titels tegelijk
Basic-abonnement:
 • Kijk in HD (720p)
 • Stream op één apparaat tegelijk (telefoon, tablet, televisie of computer)
 • Download tot wel 5 titels tegelijk
Prijzen:
Betaal maandelijks: €7,99/maand (Ieder moment opzegbaar)
Betaal jaarlijks: €95,88 nu voor €59,99/jaar (Bespaar €35,89*)

*Besparing op basis van de jaarlijkse prijs vooruitbetaald t.o.v. de maandprijs van €7,99 gedurende 12 maanden. (Voor informatie over prijzen, zie HBOMax.com.)

Ondersteunende Apparaten

HBO Max is te streamen op Android en iOS, Apple TV, Google Chromecast, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en online via hbomax.com. Ook zijn er apps voor LG en Samsung TV's. Voor meer informatie zie HBO Max-apparaten op de officiële website.

Unieke features en laatste weetjes:
Want HBO Max heeft een aantal unieke eigenschappen die andere streamingdiensten niet hebben.
 • Zo kan je meerdere profielen selecteren wanneer je iets gaat kijken zodat je allebei aanbevelingen krijgt in plaats van 1 persoon.
 • Ook heeft HBO Max podcasts over hun films en series.
 • Je kan maximaal 5 profielen aanmaken in de app.
 • Daarnaast is er (net als bij andere diensten) de mogelijkheid om een kinderprofiel aan te maken.

Andere Topic's:
Amazon PrimeVideo:[Ervaringen / Discussie] Amazon PrimeVideo
Het Netflix topic:Netflix Nederland en België - Deel 2
Het Disney+ topic:Het Disney+ topic [streamingdienst]
SkyShowtime Nederland:SkyShowtime Nederland
Videoland Topic:Het Videoland Topic
Viaplay in Nederland:Viaplay in Nederland
Welke film(s) heb je laatst gezien en wat vond je?:Welke film(s) heb je laatst gezien en wat vond je?
Welke TV-serie heb je laatst gezien en wat vond je?:Welke TV-serie heb je laatst gezien en wat vond je?

[Voor 50% gewijzigd door G_Dragon op 27-05-2023 12:06]


 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Dit zal voor mij toch wel echt de streamingdienst worden waar ik het meest gebruik van maak. Helemaal als er toch iets geregeld wordt dat the CW content toch erop komt. (Mooie deal in mijn ogen zou zijn gewoon alles en hier, èn op SKYshowtime.)

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • Frank
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online
Is er eigenlijk al bekend of ze in Europese landen ook content rouleren? Of is dit exclusief een Amerikaans ding bij HBO Max? Dune is daar bijvoorbeeld tijdelijk niet beschikbaar.

 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!@Frank dit soort details zijn nu nog niet bekend (en mijn ervaring is inmiddels wel dat streamingdiensten dit soort info niet snel willen- en zullen prijsgeven).
Wat wél bekend is, is dat Dune beschikbaar zal zijn bij de launch op 8 maart a.s., zie ook het introductie filmpje (klik op tweet hierboven :) ), filmpje heb ik helaas nog niet op Youtube kunnen vinden, anders had ik die wel geplaatst.

Ik blijf het jammer vinden dat de volledige tweet niet zichtbaar is, hier op Tweakers ;w (of ik doe iets verkeerd?)

[Voor 22% gewijzigd door KillerBee op 02-02-2022 07:25]

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • Frank
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online
KillerBee schreef op woensdag 2 februari 2022 @ 07:22:
[Twitter]

@Frank dit soort details zijn nu nog niet bekend (en mijn ervaring is inmiddels wel dat streamingdiensten dit soort info niet snel willen- en zullen prijsgeven).
Vandaar dat ik ook benieuwd ben naar hoe dit werkt in de Europese landen waar HBO Max al gelanceerd is ;) De HBO back catalog is voor mij belangrijk dus ik hoop niet dat ze daar aan gaan zitten.

 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Voor mij is HBO Max ook een mooie bijkomstigheid in streaming. Ik wou lange tijd al HBO-series kijken dus mooi dat dit nu (eindelijk) legaal kan. Het zou helemaal mooi zijn als er ook series van Adult Swim op staan, maar dat is nog even afwachten.
ArthurMorgan schreef op woensdag 2 februari 2022 @ 06:44:
Dit zal voor mij toch wel echt de streamingdienst worden waar ik het meest gebruik van maak. Helemaal als er toch iets geregeld wordt dat the CW content toch erop komt. (Mooie deal in mijn ogen zou zijn gewoon alles en hier, èn op SKYshowtime.)
Er zullen alleen de series verschijnen waarvan WarnerMedia de rechten heeft. Denk aan alle Arrowverse series, Kung Fu en Veronica Mars. ViacomCBS heeft weer de rechten voor Jane The Virgin en Crazy Ex-Girlfriend dus die zullen, tegen de tijd dat SkyShowtime naar NL komt, naar SkyShowtime verhuizen.

 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Frank schreef op woensdag 2 februari 2022 @ 07:37:
[...]

Vandaar dat ik ook benieuwd ben naar hoe dit werkt in de Europese landen waar HBO Max al gelanceerd is ;) De HBO back catalog is voor mij belangrijk dus ik hoop niet dat ze daar aan gaan zitten.
In de VS werden alle Warner Bros.-films van 2021 gelijktijdig uitgebracht op HBO Max en de bioscoop. Het addertje onder de gras is dat de films maar voor 30 dagen op HBO Max beschikbaar waren, daarna werden ze verwijderd. Verder heeft HBO Max in de VS ook nog eens de licensed content van HBO en die worden natuurlijk ook verwijderd.
Maar de eigen HBO-series zelf worden niet verwijderd (want WarnerMedia bezit zelf de rechten in de landen waar HBO Max gelanceerd is).

 • Bockelaar
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-06 22:33
werd tijd! Ben wel benieuwd naar de uiteindelijke prijsstelling

Remember: A CRAY is the only computer that runs an endless loop in just 4 hours...


 • Daejji
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 06-06 20:03
Geweldig, dit kon voor mij wel eens de meest gebruikte streamingsdienst gaan worden.
Ze hebben toch wel de betere series gemaakt (ieder zijn smaak uiteraard).
Netflix en HBO Max... en dan Disney af en aan als er weer eens iets leuks op komt.

Dat van de halve prijs kende ik helemaal niet, dat is wel heel aantrekkelijk zeg..nooit weer opzeggen dus ;)

 • baco101
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21:40
Is het al bekend wanneer ze de prijzen bekend maken?

 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

@baco101 Volgens HBO (bron: social media) zal er "in de komende weken" meer info komen over de content en de abonnementsprijs.

Ik heb afgelopen oktober een beetje in de gaten gehouden hoe de launch in Scandinavie verliep, daar begonnen ze exact drie weken voor de launch met uitgebreid adverteren en informeren (o.a. zo'n beetje elke dag met het belichten van een of meerdere films/series). Dit gebeurd dan hoofdzakelijk via social media.
Als je je mailadres hebt opgegeven op hun website, zul je via mail vast ook geïnformeerd worden over de abonnementsprijs e.d.

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • baco101
 • Registratie: Maart 2011
 • Laatst online: 21:40
@KillerBee bedankt. Als ze de tijdlijn van Scandinavië aanhouden dan zou de pr campagne maandag starten.

 • StarWing
 • Registratie: Januari 2003
 • Laatst online: 18:20

StarWing

Huh ?!?

Foutje in de TS ?
In Spanje en Finland kost een maandabonnement 8,99 per maand en een jaarabonnement 69,99 per maand.
69.99 per jaar ?

Page intentionally left blank.


 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

Misschien vinden sommigen (net als ik :) ) dit ook wel interessant om te weten:

Op Twitter stelde zojuist iemand de vraag hoe laat de dienst van start gaat op 8 maart a.s., dit is het antwoord:

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • Olga2000
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 09-06 09:10
Ik zal op 8 maart werken, dus voor mij begint pret hoe dan ook in de avond.😉

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
Olga2000 schreef op woensdag 9 februari 2022 @ 16:34:
Ik zal op 8 maart werken, dus voor mij begint pret hoe dan ook in de avond.😉
Niet thuis"werken"? En als 's morgens blijkt dat hier ook een "early access" 50% kortingsactie is zal ik toch wel tussendoor even een account aanmaken.

 • cbr600f4i
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 10-06 08:27
StarWing schreef op woensdag 9 februari 2022 @ 07:54:
Foutje in de TS ?


[...]


69.99 per jaar ?
of 6,99 per maand bij een jaarabonnement.

 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
StarWing schreef op woensdag 9 februari 2022 @ 07:54:
Foutje in de TS ?


[...]


69.99 per jaar ?
Gefixt, thanks voot het opmerken :)

 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Young Sheldon is in ieder geval al bevestigd:

En ook integratie met de Apple TV-app is bevestigd:

 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

Ik las bij de buren (Fok) van een admin die van beroep media journalist is, dat de pers in de loop van volgende week door HBO geïnformeerd gaat worden.
Hopelijk beginnen ze volgende week dan ook eindelijk met de pr campagne.

Al met al vind ik het wat aan de late kant. Maar goed, nog even stilte voor de storm dus... (no pun intended :P).

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • Joehoe900
 • Registratie: Juli 2021
 • Laatst online: 01-03-2022
KillerBee schreef op donderdag 17 februari 2022 @ 16:28:
Ik las bij de buren (Fok) van een admin die van beroep media journalist is, dat de pers in de loop van volgende week door HBO geïnformeerd gaat worden.
Hopelijk beginnen ze volgende week dan ook eindelijk met de pr campagne.

Al met al vind ik het wat aan de late kant. Maar goed, nog even stilte voor de storm dus... (no pun intended :P).
En als ze echt met een big bang willen beginnen gaan ze levenslang 50% korting aanbieden op abo _/-\o_

 • Olga2000
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 09-06 09:10
KillerBee schreef op donderdag 17 februari 2022 @ 16:28:
Ik las bij de buren (Fok) van een admin die van beroep media journalist is, dat de pers in de loop van volgende week door HBO geïnformeerd gaat worden.
Hopelijk beginnen ze volgende week dan ook eindelijk met de pr campagne.

Al met al vind ik het wat aan de late kant. Maar goed, nog even stilte voor de storm dus... (no pun intended :P).
Ik had eigenlijk deze week al iets verwacht. Ze zijn idd aan late kant.

 • martwoutnl
 • Registratie: Maart 2005
 • Laatst online: 17:41
Ik had even via twitter nagevraagd of er een app komt voor mijn Samsung TV. Hun antwoord:
HBO Max Nederland @hbomaxnl
·
19 m
Yes! De app komt naar Samsung modellen vanaf 2016

[Voor 5% gewijzigd door martwoutnl op 18-02-2022 11:20]


 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

Alle titels worden binnenkort bekendgemaakt

Maar wanneer komt er dan meer duidelijkheid? Recentelijk lieten we weten dat HBO Max een paar aankondigingen deed, waaronder duidelijkheid over de ondertitelingsmogelijkheden. Maar eind februari wordt er pas meer naar buiten gebracht over het aanbod en de prijs van de streamingdienst.

Wanneer precies? De kans is groot dat het op donderdag 24 februari 2022 zal zijn, want dan wordt er een persconferentie door WarnerMedia georganiseerd.
Bron

Er is in elk geval een datum bekend voor de persco, ik vermoed dat we voor deze datum nog niets gaan vernemen, in elk geval niets zinnigs ;) .

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • dglavimans
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 21:02
Dune, Peacemaker, Matrix films die ik nog nooit heb gezien..

Ja het is WEER een streaming service maar ik heb echt veel verwachtingen hier van! Sowieso wanneer het uit komt ben ik wel even bezig in dingen te bekijken. In Amerika is ook South Park nieuwe seizoen erop, zou het helemaal afmaken voor mij

 • Olga2000
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 09-06 09:10
Raised bij wolves is echt een aanrader. Bizar en meeslepend. Ik zit nu te denken welke streaming moet ik nu opzeggen…

 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

Olga2000 schreef op zaterdag 19 februari 2022 @ 22:46:
Raised bij wolves is echt een aanrader. Bizar en meeslepend. Ik zit nu te denken welke streaming moet ik nu opzeggen…
Mja, moeilijk... hangt er vanaf of je nog ergens een jaarabo hebt lopen, dan zul je die periode moeten 'uitzitten'. De keuze wordt makkelijker als je bij een bepaalde dienst echt moet zoeken om iets te kijken wat je leuk vind.

Ik heb vorig jaar maart al Netflix opgezegd.
En merk nu ook dat ik meer Ziggo Movies & Series kijk, dan Disney+.
Disney+ abo loopt bij mij tot begin december, dus ik heb nog even de tijd om het aan te zien, maar staat nu wel op de nominatie om opgezegd te worden.
En al helemaal als in de loop van het jaar ook nog eens de streamingdienst SkyShowtime erbij komt :P

Raised by Wolves zit ik ook wel op te wachten :) .
Verder heb ik nog nooit The Sopranos gezien :$ , en Game of Thrones heb ik ook alleen maar een deel van het eerste seizoen gezien.
Ik heb heel wat om 'in te halen'!

[Voor 11% gewijzigd door KillerBee op 20-02-2022 06:25]

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • Bockelaar
 • Registratie: Juli 2001
 • Laatst online: 09-06 22:33
KillerBee schreef op zondag 20 februari 2022 @ 06:22:
[...]
en Game of Thrones heb ik ook alleen maar een deel van het eerste seizoen gezien.
Ik heb heel wat om 'in te halen'!
inderdaad! :o

Remember: A CRAY is the only computer that runs an endless loop in just 4 hours...


 • Olga2000
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 09-06 09:10
KillerBee schreef op zondag 20 februari 2022 @ 06:22:
[...]


Mja, moeilijk... hangt er vanaf of je nog ergens een jaarabo hebt lopen, dan zul je die periode moeten 'uitzitten'. De keuze wordt makkelijker als je bij een bepaalde dienst echt moet zoeken om iets te kijken wat je leuk vind.

Ik heb vorig jaar maart al Netflix opgezegd.
En merk nu ook dat ik meer Ziggo Movies & Series kijk, dan Disney+.
Disney+ abo loopt bij mij tot begin december, dus ik heb nog even de tijd om het aan te zien, maar staat nu wel op de nominatie om opgezegd te worden.
En al helemaal als in de loop van het jaar ook nog eens de streamingdienst SkyShowtime erbij komt :P

Raised by Wolves zit ik ook wel op te wachten :) .
Verder heb ik nog nooit The Sopranos gezien :$ , en Game of Thrones heb ik ook alleen maar een deel van het eerste seizoen gezien.
Ik heb heel wat om 'in te halen'!
Ik zou zo je woorden kunnen herhalen! Alleen ik heb Netflix nog niet opgezegd.

Ik merk dat ik nu, dat er geen HBO content op staat, vaker naar Movies&Series kijk dan voorheen. Die heb ík gratis, dus valt niks op te zeggen. En zo slecht is die ook niet, al zou ík niet voor betalen. Ik denk dat HBO op Ziggo veel te overheersend was. Nu moet Ziggo met andere interessante content komen. Net Chapelwaite gekeken. Supergoed! En nu met Evil bezig. Ook top. App van Ziggo is wel ruk.

In die opzicht ben ik ook blij met HBO Max. Niet alles van HBO was bij Ziggo. Vaak juist series die ik wilde kijken waren van Max onderdeel en waren er niet bij Ziggo te vinden. Ik vond het altijd onduidelijk of een serie naar Ziggo zou komen.

Disney is bij mij ook tot december. Maar die kijk ik wel. Amazon heb ik ook tot december, maar die heb ík eerder voor gratis bezorging uit Duitsland. Video is mooi erbij. Ik vrees dat het toch op Netflix komt.

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
Olga2000 schreef op zondag 20 februari 2022 @ 22:21:
Amazon heb ik ook tot december, maar die heb ík eerder voor gratis bezorging uit Duitsland. Video is mooi erbij. Ik vrees dat het toch op Netflix komt.
offtopic:
Jaar abonnement op Amazon? Ik heb daar laatst naar gezocht maar niet gevonden. Of, ik neem aan dat je dan een Duits Prime abo hebt, dat het daar wel kan en niet in Nederland?

 • Olga2000
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 09-06 09:10
RobertMe schreef op maandag 21 februari 2022 @ 06:40:
[...]

offtopic:
Jaar abonnement op Amazon? Ik heb daar laatst naar gezocht maar niet gevonden. Of, ik neem aan dat je dan een Duits Prime abo hebt, dat het daar wel kan en niet in Nederland?
Ik heb Duitse abo. Al jaren. Ik betaal iets van 50 euro per jaar. Ik weet niet of je nu nog Duitse abo kan afsluiten. Waarschijnlijk zal je naar Nederlandse website verwezen worden.

 • Bartholdy
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 05-06 15:08
Weet iemand of er bij HBO max in het buitenland al series in Dolby Vision of HDR worden gestreamed? Over films kan ik hier en daar wel wat vinden, over series eigenlijk niet.

 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

@Bartholdy Ik had her en der al gelezen dat dit inderdaad gaat tegenvallen, dit topic op Reddit bevestigd dit eigenlijk ook, jammer genoeg.
Het zou best kunnen dat HBO hier in een later stadium een nieuw (en duurder) abonnementsvorm voor maakt, maar dit is puur mijn vermoeden.
Voor mij persoonlijk maakt het nu nog even niets uit, met mijn plasma uit 2010 :P , maar ik kan me goed voorstellen dat als je een mooie oled aan de muur hebt hangen, dat je hier ook alles uit wil halen.
Hopelijk geeft HBO hier t.z.t. gehoor aan, maar het is wel een dingetje ja...

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • Bartholdy
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 05-06 15:08
Merkwaardig dat HBO daar zo in achter loopt. Het lijkt er dus op dat "op een aantal films na" niks in 4K met of zonder Dolby Vision/HDR wordt uitgezonden. Afwachten dan maar of dat snel gaat veranderen. Geinig dat je over je oude plasma begint, ik heb net mijn oude (12 jaar) Pioneer plasma vervangen voor een Oled. Dus nu opeens ben ik helemaal gefocust op Dolby Vision/HDR content.

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
Wait what? Ze ondersteunen niet eens 4K bij hele nieuwe series? (Peacemaker dus uit Reddit thread)

Ik had juist wel interesse in HBO Max er vanuit gaande dat ik oudere series die ook in 4K te verkrijgen zijn nog eens kon kijken, in 4K. Bij een serie als Westwold heb ik juist super lang gewacht met kijken omdat "andere bronnen" deze alleen in FHD aanboden en er later wel altijd een 4K blu-ray is uitgekomen. Maar als daar in de loop van het jaar een vierde seizoen van uit komt (en hopelijk dan ook "meteen" op HBO Max verschijnt) dan is die zelfs dan niet in 4K te zien?

 • Olga2000
 • Registratie: Maart 2015
 • Laatst online: 09-06 09:10
Dat zou dus addertje onder de gras van introductie abo kunnen zijn: levenslang halve prijs, maar dan niet in 4K. Dat men vanzelf op een gegeven moment gaat upgraden.

Acties:
 • +12Henk 'm!
 • Pinned

 • absrnd
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 20:24
Vers van de mail :)


 • DutchOwnage
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22:43
Hoppa. Basic voor 2,99 pm en standaard voor 3,99 p/m levenslang tot je opzegt *O*

Acties:
 • +5Henk 'm!
 • Pinned

 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Helaas kun je je nog niet aanmelden.

@DutchOwnage niet helemaal, levenslang 50% korting, niet 2.99/3.99 levenslang.

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • DutchOwnage
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22:43
ArthurMorgan schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 11:07:
Helaas kun je je nog niet aanmelden.

@DutchOwnage niet helemaal, levenslang 50% korting, niet 2.99/3.99 levenslang.
Aha. Prijs zal dus stijgen naargelang de reguliere abonnentsensprijs ook omhoog gaat. Wat natuurlijk na verloop van tijd zal gaan gebeuren. Desalnietemin, mooie deal.

 • Willybubba
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09-06 17:09

Willybubba

Nut up or shut up.

Nobrainer voor die prijs.

"I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time... like tears in rain... Time to die."


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
Wat nog het belangrijkste is is dat je gewoon 4K krijgt met het standaard abonnement. Het zal dus niet zo zijn dat ze zoals Netflix later met een Premium abonnement komen met 4K en dat je door een "upgrade" naar dat abonnement de 50% korting verliest.

Uiteraard kunnen ze zo'n move nog steeds doen, maar gezien ze nu met 4K adverteren is de kans kleiner dat ze later met een 4K abonnement komen en 4K uit Standaard verwijderen.

 • MacorgaZ
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 06-06 14:32
Dat kan alsnog wel met hoe ze nu al met "4K voor geselecteerde titels" adverteren.
Standaard heeft geselecteerde titels in 4K, Premium heeft alles wat in 4K beschikbaar is in 4K.
Ook echt typerend dat ze nog durven te zeggen "Alles waar je van houdt op één plek", nu HBO Max de zoveelste dienst is naast Netflix, Disney+, Amazon Prime, NPO Plus, Videoland, Apple TV+....

Tesla Model 3 SR+ 2020 | Midnight Silver


 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Streamwijzer heeft ook het volgende in hun artikel staan:
Tijdens de persconferentie werd inderdaad bekendgemaakt dat er ook in Nederland een aantrekkelijke prijs en lanceringspromotie zal worden georganiseerd. Een abonnement gaat €5,99 per maand kosten (Basic) of €8,99 per maand (Standard). Bij Standard heb je een jaarabonnement voor €59,99 per jaar met Full HD (1080p), 4K & 3 schermen tegelijk. Bij Basic heb je ook een jaarlijks abonnement voor €46,99 per jaar. Hiervoor stream je in HD (720p) & op 1 scherm tegelijk.
Voor diegenen die geen maandabonnement willen, is een jaarabonnement ook een optie (hoewel het met de aanbieding niet echt heel logisch is). Zelf zal ik het standaard abonnement nemen, voor 3,99 is het een no-brainer.

Ik ben overigens wel verrast dat HBO Max met verschillende soorten abonnementen komt, in andere landen is dit niet zo volgens mij.

[Voor 21% gewijzigd door VirinR op 24-02-2022 11:28]


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
MacorgaZ schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 11:21:
Dat kan alsnog wel met hoe ze nu al met "4K voor geselecteerde titels" adverteren.
Standaard heeft geselecteerde titels in 4K, Premium heeft alles wat in 4K beschikbaar is in 4K.
Die geselecteerde titels is inderdaad een mooie loophole. Daarom het stukje eronder ook nog dat er altijd wel uitwegen zijn.
VirinR schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 11:22:
Streamwijzer heeft ook het volgende in hun artikel staan:


[...]


Voor diegenen die geen maandabonnement willen, is een jaarabonnement ook een optie (hoewel het met de aanbieding niet echt heel logisch is). Zelf zal ik het standaard abonnement nemen, voor 3,99 is het een no-brainer.

Ik ben overigens wel verrast dat HBO Max met verschillende soorten abonnementen komt, in andere landen is dit niet zo volgens mij.
Wellicht is die 50% korting ook gewoon van toepassing op het jaarabonnement? Want in de hele mail staat niks over jaarabonnement / prijs daarvan en het door jouw aangehaalde stukje m.b.t. prijzen spreekt weer niet over 50% korting.

 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
In de andere landen met een korting gold die in elk geval alleen voor de maandabonnementen.

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
RobertMe schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 11:38:
[...]

Die geselecteerde titels is inderdaad een mooie loophole. Daarom het stukje eronder ook nog dat er altijd wel uitwegen zijn.


[...]

Wellicht is die 50% korting ook gewoon van toepassing op het jaarabonnement? Want in de hele mail staat niks over jaarabonnement / prijs daarvan en het door jouw aangehaalde stukje m.b.t. prijzen spreekt weer niet over 50% korting.
Ik ga er niet vanuit dat het een loophole wordt, omdat oude films simpelweg niet in 4K aangeboden kunnen worden (lees: de films van de jaren '60, '70, etc.) dus dit is meer een waarschuwing dat niet alles in 4K beschikbaar is onder het Standaard abonnement. Hetzelfde geldt voor de series die rond 1990 en 2000 zijn uitgezonden maar wel op HBO Max zullen verschijnen.

En die 50% korting zal waarschijnlijk niet gelden op het jaarabonnement. In andere landen was de levenslange korting ook alleen met een maandabonnement.

 • Joehoe900
 • Registratie: Juli 2021
 • Laatst online: 01-03-2022
Hier gaat Netflix de deur uit. €3,99 per maand en delen met vrienden is een no brainer. Met Prima erbij en voor €7 klaar per maand

 • Musta
 • Registratie: Augustus 2010
 • Laatst online: 20:51
hmm geen mail gehad terwijl ik me toch wel had ingeschreven :/ gelukkig volgen we de topic :)

Neem aan dat dit straks voor iedereen geldig is al ze beginnen?

[Voor 26% gewijzigd door Musta op 24-02-2022 12:04]

NS FC: SW 2742 0448 8213


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
VirinR schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 11:55:
[...]

Ik ga er niet vanuit dat het een loophole wordt, omdat oude films simpelweg niet in 4K aangeboden kunnen worden (lees: de films van de jaren '60, '70, etc.) dus dit is meer een waarschuwing dat niet alles in 4K beschikbaar is onder het Standaard abonnement. Hetzelfde geldt voor de series die rond 1990 en 2000 zijn uitgezonden maar wel op HBO Max zullen verschijnen.
Daarom ook dat ik het een loophole noemde. De "4K op geselecteerde titels" kan / zal inderdaad verwijzen naar "als het in 4K beschikbaar is, dan heb je er toegang toe". Maar "geselecteerde titels" kan natuurlijk ook een subset zijn/worden van een vollediger 4K aanbod. Want zoals afgelopen dagen al langs kwam is er vrijwel geen 4K aanbod terwijl de originele content wel in 4K is opgenomen en evt. bv op blu-ray is uitgebracht (in 4K). Dus in principe geldt nu al dat maar een kleine selectie in 4K beschikbaar is. (maar daarvan dus "100% beschikbaar is voor Standaard abonnees"). Voor hetzelfde geldt stoppen ze later dus met het toevoegen van 4K content aan de "selectie" en komt er dus een nieuw abonnement dat wel het volledige 4K aanbod bevat.
En die 50% korting zal waarschijnlijk niet gelden op het jaarabonnement. In andere landen was de levenslange korting ook alleen met een maandabonnement.
An zich jammer, want dat was natuurlijk nog goedkoper geweest. En eigenlijk ook beetje gek. Bij een jaarabonnement weet HBO ook gewoon direct dat het geld binnen is. Als ik 8 maart een jaarabonnement afsluit weten ze gewoon dat ik die €60 betaald heb, of ik kijk of niet. Sluit ik een maandabonnement af dan hebben ze maar de garantie op die paar euro en kan ik voor april alweer op zeggen. Dat is meestal ook waarom jaarabonnementen iets goedkoper zijn: gegarandeerde inkomsten waar je een financieel plan iets makkelijker op bouwt.

 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Het valt me wel op dat echt bijna alle artikelen fouten bevatten. Streamwijzer heeft het over 8,99 per maand, terwijl dat 7,99 moet zijn. IGN heeft het over vaste prijzen die nooit stijgen....

Best wel slecht imho.

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • Guerilla
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 09-06 16:48
Als ik op mijn Samsung tv in de app store zoek naar HBO Max kan ik niks vinden. Is dat bij jullie samsung tv's ook zo?

 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Guerilla schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 12:19:
Als ik op mijn Samsung tv in de app store zoek naar HBO Max kan ik niks vinden. Is dat bij jullie samsung tv's ook zo?
Komt (hoogstwaarschijnlijk) pas op 8 maart. Vanaf het moment dat je hem echt kunt gaan gebruiken.

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
Guerilla schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 12:19:
Als ik op mijn Samsung tv in de app store zoek naar HBO Max kan ik niks vinden. Is dat bij jullie samsung tv's ook zo?
Aangezien de dienst pas op 8 maart beschikbaar komt lijkt mij dat niet direct een probleem? Ik denk in ieder geval niet dat je de app voor 1 maart in de stores ziet verschijnen, wellicht zelfs pas vanaf 7/8 maart.

 • Guerilla
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 09-06 16:48
Ah oke. Dan heb ik nog wel even geduld. Bedankt!

 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
ArthurMorgan schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 12:17:
Het valt me wel op dat echt bijna alle artikelen fouten bevatten. Streamwijzer heeft het over 8,99 per maand, terwijl dat 7,99 moet zijn. IGN heeft het over vaste prijzen die nooit stijgen....

Best wel slecht imho.
Het zal mij dan ook niet verbazen als de prijs van jaarabonnement niet klopt in mijn eerdere quote. Ik ben nu vooral benieuwd naar de content die we in NL kunnen verwachten.

 • Marcel19710401
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 30-05 12:51
Met een LG OLED uit 2016 ga ik pech hebben wat betreft een HBO Max app...?

 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
VirinR schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 12:29:
[...]

Het zal mij dan ook niet verbazen als de prijs van jaarabonnement niet klopt in mijn eerdere quote. Ik ben nu vooral benieuwd naar de content die we in NL kunnen verwachten.
Helaas blijft de website van HBO Max zelf gewoon ongewijzigd. Dus je blijft afhankelijk van artikelen van derden. Geen idee dus.

over dat aanbod, ook van streamwijzer. Maar er staat wel veel (iets van 2500 titels) https://www.streamwijzer.nl/hbo-max-aanbod/ Als ik het goed begreep waren dit bevestigde titels.

/edit: website is nu wel aangepast. Maar met alleen de e-mail informatie die hierboven ook al wel staat. Geen prijzen voor het jaarabonnement of meer info over content.

[Voor 12% gewijzigd door ArthurMorgan op 24-02-2022 13:14]

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • dglavimans
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 21:02
Wat een competitivie prijs, i’m in!!

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
Marcel19710401 schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 12:32:
Met een LG OLED uit 2016 ga ik pech hebben wat betreft een HBO Max app...?
Zolang HBO Max niet beschikbaar is of hier niks bekend over maakt valt hier niks over te zeggen.

Business model van streaming van series & films zal zich in ieder geval bevinden ergens bij gebruik op TV en het liefst met gebruikersgemak dus zonder allemaal extra hardware. Dus dat er zoveel mogelijk TVs ondersteund worden met apps lijkt mij wel handig/logisch. Of een WebOS 2(?) app daar ook onder valt zullen we t.z.t. zien.

Overigens heb ik zelf ook een 2016 LG. Maar als er geen app komt kijk ik net zo fijn op mijn Nvidia SHIELD.

 • Kaasje123
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17:24
nvm dubbel

[Voor 95% gewijzigd door Kaasje123 op 24-02-2022 14:19]


 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Als je kijkt op de USA site van LG: https://www.lg.com/us/support/hbo-max-lg-tv lijkt het erop alsof je inderdaad pech hebt met modellen van voor 2018.

Ik heb via google/reddit geprobeerd meer te vinden maar lijkt echt op alleen zeer recente modellen dus.

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • Kapstok09
 • Registratie: Juli 2010
 • Laatst online: 10-06 08:56
Nvm @ArthurMorgan was me voor :)

[Voor 95% gewijzigd door Kapstok09 op 24-02-2022 14:24]


 • -d-
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 17:41
Mooi dealtje hoor, betaal nu $15 voor Amerikaanse HBO Max dus dat is flink besparen

 • Nietdatikweet
 • Registratie: Augustus 2019
 • Laatst online: 23:25
-d- schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 14:28:
Mooi dealtje hoor, betaal nu $15 voor Amerikaanse HBO Max dus dat is flink besparen
Mooie deal idd maar denk wel dan de Amerikaanse versie meer aanbod heeft... iemand dir het weet?

Acties:
 • +48Henk 'm!
 • Pinned

 • Flitskikker
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 30-05 10:14

Flitskikker

Forumkikker

VirinR schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 12:29:
[...]

Ik ben nu vooral benieuwd naar de content die we in NL kunnen verwachten.
Ik heb hun api gequeryd en op dit moment staat er het volgende in.
Launch is pas over twee weken, dus er kunnen natuurlijk nog veel dingen veranderen.
Weet ook niet of alles meteen beschikbaar is bij launch.
Korreltje zout dus :D

Members only: Series
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Members only: Films
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • Malfunctions
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 23:37
Is dat alleen als je je vantevoren hebt aangemeld? Of kan ik straks ook die aanbieding gebruiken?

Jammer dat Oz niet in die lijst met series staat. Die zou ik erg graag nog eens terugkijken.

Knowledge reigns supreme over nearly anything


 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Is gewoon voor iedereen. Het is niet dat je een aanmeldkorting krijgt via de mail. Maar gewoon iedereen die een abonnement neemt voor 1 april. Staat ook gewoon op www.hbomax.com

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • Raem
 • Registratie: Oktober 2005
 • Laatst online: 22:36
Mooie prijs! Ik denk dat hier Prime eruit gaat en ik HBO ervoor in de plaats neem.

https://psnprofiles.com/RaemNL


 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Flitskikker schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 14:40:
[...]


Ik heb hun api gequeryd en op dit moment staat er het volgende in.
Launch is pas over twee weken, dus er kunnen natuurlijk nog veel dingen veranderen.
Weet ook niet of alles meteen beschikbaar is bij launch.
Korreltje zout dus :D


***members only***


***members only***
offtopic:
Tell me you're a Tweaker without telling me you're a Tweaker :D

Ik zal vanavond even kijken welke series ik van mijn lijstje kan wegvinken.

[Voor 76% gewijzigd door VirinR op 24-02-2022 15:10]


 • Flitskikker
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 30-05 10:14

Flitskikker

Forumkikker

Malfunctions schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 14:58:
[...]

Jammer dat Oz niet in die lijst met series staat. Die zou ik erg graag nog eens terugkijken.
Naar die serie ben ik ook wel benieuwd, dus inderdaad jammer. Volgens mij heeft die ook nooit op HBO Go gestaan. Deadwood ook niet. ;(

 • Frank
 • Registratie: Maart 2010
 • Niet online
Maandelijkse abbo is een no-brainer met de lifetime korting en 3 streams tegelijkertijd :D Zelfs als ze de prijs verdubbelen ben je slechts €8 kwijt.

[Voor 9% gewijzigd door Frank op 24-02-2022 15:23]


 • dglavimans
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 21:02
De series enzo zouden vanavond ook worden aangekondigd toch?

 • Steefmeister
 • Registratie: Oktober 2012
 • Laatst online: 09-06 08:05
ja inderdaad ook de mail gekregen en dit is gewoon een mooi aanbod in streamingland. Wellicht even delen net als de andere aanbieders :)

 • robcoenen
 • Registratie: Augustus 2014
 • Laatst online: 09-06 15:50
Flitskikker schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 14:40:
[...]
Ik heb hun api gequeryd en op dit moment staat er het volgende in.
Launch is pas over twee weken, dus er kunnen natuurlijk nog veel dingen veranderen.
Weet ook niet of alles meteen beschikbaar is bij launch.
Korreltje zout dus :D
Hulde, dankjewel. _/-\o_
Genoeg (volgens critici en het publiek hoog gewaardeerde) series die nog op de kijklijst staan. :*)

Band of Brothers, Chernobyl, The Wire, The Sopranos, Game of Thrones, True Detective, Curb Your Enthusiasm, Sucession, Boardwalk Empire, Silicon Valley, The Night Of, The Knick, I May Destroy You, Barry en InSecure.

Allemaal toppers volgens IMDb, Metacritic en Rotten Tomatoes.

 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 18:48
Lastige vraag waar ik van weet dat het niet goed te beantwoorden is.

Ik woon en werk in Denemarken, maar zit nu een maand of 4 in Nederland voor mijn werk. In Denemarken is HBO Max al beschikbaar. Maar wat gebeurt er wanneer ik een abonnement afsluit via HBO Max in Nederland en daarna weer terugkeer naar Denemarken?

Ik heb zelf geen andere streamingsdiensten, anders kon ik daar een beeld bij krijgen toen ik naar het buitenland ben verhuisd een jaar geleden. Iemand een idee?

 • YdK
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 02-06 01:03
Weet iemand of ze het probleem hebben gefixt waar tv series op 25hz framerate worden afgespeeld ipv 24hz? Zie deze twitter post.

Ik heb niet zo'n zin om te gaan betalen om vervolgens alsnog het op 'een andere manier' te moeten gaan kijken omdat ik mij irriteer aan chipmunk stemmetjes.

 • Paultje228
 • Registratie: November 2017
 • Laatst online: 01-10-2022
Orangelights23 schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 16:11:
Lastige vraag waar ik van weet dat het niet goed te beantwoorden is.

Ik woon en werk in Denemarken, maar zit nu een maand of 4 in Nederland voor mijn werk. In Denemarken is HBO Max al beschikbaar. Maar wat gebeurt er wanneer ik een abonnement afsluit via HBO Max in Nederland en daarna weer terugkeer naar Denemarken?

Ik heb zelf geen andere streamingsdiensten, anders kon ik daar een beeld bij krijgen toen ik naar het buitenland ben verhuisd een jaar geleden. Iemand een idee?
Ik kan alleen antwoord geven uit mijn persoonlijke situatie. Mijn schoonzus woont in Duitsland. Ik heb een Nederlands Netflix abonnement waarvan zij de inloggegevens heeft. Zij kan hier in Duitsland gewoon naar kijken en zij krijgt het Duitse aanbod te zien.

Of dit voor alle streamingplatformen zo werkt? Geen idee. Je zou nog kunnen kijken of een VPN werkt maar volgens mij zijn er ook streamingplatformen die helemaal niet werken als je een VPN gebruikt.

 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Flitskikker schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 15:11:
[...]

Naar die serie ben ik ook wel benieuwd, dus inderdaad jammer. Volgens mij heeft die ook nooit op HBO Go gestaan. Deadwood ook niet. ;(
Op Wikipedia staat dat Paramount Global (het voormalige ViacomCBS) de internationale distributierechten van Oz bezit. Het is dus wachten op SkyShowtime om deze serie te kunnen zien (of de DVDs kopen als je echt niet langer wilt wachten).
Wellicht dat er Deadwood ook een soortgelijk geval is?

 • VirinR
 • Registratie: Augustus 2013
 • Laatst online: 10-06 10:04
Flitskikker schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 14:40:
[...]


Ik heb hun api gequeryd en op dit moment staat er het volgende in.
Launch is pas over twee weken, dus er kunnen natuurlijk nog veel dingen veranderen.
Weet ook niet of alles meteen beschikbaar is bij launch.
Korreltje zout dus :D


***members only***


***members only***
Toch maar direct deze lijst vergeleken met mijn eigen wishlist: van de 49 series die ik ooit wil kijken staan er slechts vijf niet op. Het gaat om Stanley Tucci: Searching for Italy (reis/kookprogramma van CNN dus van WarnerMedia), Anthony Bourdain: Parts Unknown, Arli$$, Veronica Mars en Primal.

Robot Chicken en Rick & Morty had ik beiden niet verwacht maar hopelijk betekent dit dat meer Adult Swim content naar NL komt.
Al met al is het een beter begin vergeleken met Disney+ toen Star werd geintroduceerd. Veel series werden pas later toegevoegd en ik wacht nog steeds op It's Always Sunny.

 • RobertMe
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 23:27
Paultje228 schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 16:27:
[...]


Ik kan alleen antwoord geven uit mijn persoonlijke situatie. Mijn schoonzus woont in Duitsland. Ik heb een Nederlands Netflix abonnement waarvan zij de inloggegevens heeft. Zij kan hier in Duitsland gewoon naar kijken en zij krijgt het Duitse aanbod te zien.

Of dit voor alle streamingplatformen zo werkt? Geen idee. Je zou nog kunnen kijken of een VPN werkt maar volgens mij zijn er ook streamingplatformen die helemaal niet werken als je een VPN gebruikt.
AFAIK is dit wettelijk geregeld binnen de EU. Exact zoals je zegt: regioblokkade mag niet, dus ze mogen niet weigeren dat je kunt kijken, maar je krijgt wel de daar geldende content. En het kan ook best dat je in Nederland niet de Duitse ondertiteling hebt maar in Duitsland weer wel maar dan weer niet de Nederlandse ondertiteling.

 • Orangelights23
 • Registratie: Maart 2014
 • Laatst online: 18:48
@Paultje228 en @RobertMe Goed om te weten, ik heb net een beetje rondgekeken op internet en dat lees ik vaker (lokale content is te zien ook al zit je in een ander land). Dus dat wordt mooi voor maar 4 euro kijken naar de Deense HBO :)

 • ArthurMorgan
 • Registratie: Januari 2001
 • Niet online
Orangelights23 schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 18:15:
@Paultje228 en @RobertMe Goed om te weten, ik heb net een beetje rondgekeken op internet en dat lees ik vaker (lokale content is te zien ook al zit je in een ander land). Dus dat wordt mooi voor maar 4 euro kijken naar de Deense HBO :)
Niet dat ik denk dat de soep zo heet gegeten wordt als ik hem opdien, maar... ze mogen er tegen optreden. Je hoofdzetel moet zijn in het land waar je de dienst afneemt volgens hetzelfde Europese recht. Dus als ze constateren dat je al 9 maanden in Denemarken kijkt kunnen ze je abonnement stoppen. Maar zoals gezegd, de kans dat ze dat doen is (zeker vooralsnog) klein.

And that’s the bottom line cause Stone Cold said so


 • beezjeh
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 00:00
dglavimans schreef op zaterdag 19 februari 2022 @ 15:00:
In Amerika is ook South Park nieuwe seizoen erop, zou het helemaal afmaken voor mij
Seizoen 1 t/m 23 staat op Prime van South Park.

 • dglavimans
 • Registratie: December 2011
 • Laatst online: 21:02
beezjeh schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 19:09:
[...]


Seizoen 1 t/m 23 staat op Prime van South Park.
Whuut.. Ik heb Prime..

Zie je ook gelijk probleem van streaming diensten heb nu zoveel apps dat helft niet weet wat er speelt

 • Thasaidon
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 10-06 11:50

Thasaidon

If nothing goes right, go left

Wat ik me afvraag is op welke devices deze dienst te streamen is.
Nu streamen wij diverse diensten via bv apps op de PS4 of de Amazon Firestick.

In de TS lees ik dat er oa een app voor de PS4 zou zijn, maar word de Firestick niet genoemd.
En op de HBO websites kan ik hier helemaal niets over vinden.

Het enige wat ik op hun site kan vinden is
Install the HBO Max app on a supported device.
maar nergens wat dan supported devices zijn...
En op de HBOmax support pagina krijg ik "Sorry, HBO MAX isn’t available in your region yet."

"Hello IT, have you tried turning it off and on again?" - "Computer says no..."


 • Bart
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 20:12
Thasaidon schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 19:17:
Wat ik me afvraag is op welke devices deze dienst te streamen is.
Nu streamen wij diverse diensten via bv apps op de PS4 of de Amazon Firestick.

In de TS lees ik dat er oa een app voor de PS4 zou zijn, maar word de Firestick niet genoemd.
En op de HBO websites kan ik hier helemaal niets over vinden.

Het enige wat ik op hun site kan vinden is

[...]

maar nergens wat dan supported devices zijn...
En op de HBOmax support pagina krijg ik "Sorry, HBO MAX isn’t available in your region yet."
Via archive.org kan je wel op die support pagina komen: https://web.archive.org/w...S/Answer/Detail/000001243

I'm not deaf, I'm just ignoring you.


 • beezjeh
 • Registratie: Mei 2010
 • Laatst online: 00:00
dglavimans schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 19:14:
[...]

Whuut.. Ik heb Prime..

Zie je ook gelijk probleem van streaming diensten heb nu zoveel apps dat helft niet weet wat er speelt
Staat er bij mij dus echt tussen 😂, maar klopt inderdaad allemaal streaming diensten maakt het niet bepaald overzichtelijk wie wat heeft.

 • KoensSocialL
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 08-06 00:04
Iemand enig idee hoe ik op de HBO Max Nederland site als Belg? Als ik via SurfShark VPN met als land Nederland naar https://www.hbomax.com/nl/nl/ surf kom ik op de Amerikaanse HBO Max site uit vreemd genoeg

K.W.


 • Mantis
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 21:19
KoensSocialL schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 19:41:
Iemand enig idee hoe ik op de HBO Max Nederland site als Belg? Als ik via SurfShark VPN met als land Nederland naar https://www.hbomax.com/nl/nl/ surf kom ik op de Amerikaanse HBO Max site uit vreemd genoeg
Windscribe VPN toont de NL site en kan je gratis gebruiken.

 • HugoStiglitz
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 09-06 21:35
Zat net even op mijn lg oled (OLED55BX6LB) gekeken en daar kan in de app (nog?) Niet downloaden. Is het iemand gelukt? Zal er wel moeten zijn volgens alle ondersteunings informatie.

Het aanbod ziet er heel mooi uit en veel kijken we meestal. Netflix gaat er in ieder geval uit na 8 maart voorlopig, aanbod is wel heel droevig daar geworden t.o.v. de prijs. Moet er wel een ap p op de tv zijn uiteraard.

 • Joehoe900
 • Registratie: Juli 2021
 • Laatst online: 01-03-2022
KoensSocialL schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 19:41:
Iemand enig idee hoe ik op de HBO Max Nederland site als Belg? Als ik via SurfShark VPN met als land Nederland naar https://www.hbomax.com/nl/nl/ surf kom ik op de Amerikaanse HBO Max site uit vreemd genoeg
Gaat niet lukken. Je hebt Nederlands adres creditcard nodig.

 • The Chosen One
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 09-06 14:44

The Chosen One

Zie signature!

Daar zijn ook (bepaalde) manieren voor. Mij is het ook gelukt om tijd terug SI (Sports Illustrated) te bekijken, American Gladiators alleen eigenlijk, alleen voor Amerikanen met CC.

Wel "interessante" aanbieding zo. Kun je wel "lastiger" zeggen, ik stop het voor 1/2 maand en ga dan weer verder. Tenzij je echt 1 maand kijkt, dan weer 4 niet, dan weer 1 etc.

Mijn LEGALE dvd collectie; (altijd onder constructie) http://www.invelos.com/dvdcollection.aspx/The%20Chosen%20One - - - - - - - - - Quietum Grandis: https://nl.hardware.info/usersystemen/28203/quietum-grandis---ryzen-2700x-game-pc


 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Toch wel blij dat HBO nu eindelijk in deze vorm naar Nederland komt, de variant via Ziggo heb ik nooit gehad maar nu voor €3,99 hoef ik daar geen seconde over na te denken.

Zo komen we steeds een stapje dichter bij het uitschakelen van de Sonarr server. Alleen Showtime moet ik nog kunnen streamen en dan ben ik er.

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Flitskikker
 • Registratie: December 2008
 • Laatst online: 30-05 10:14

Flitskikker

Forumkikker

Joehoe900 schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 21:01:
[...]

Gaat niet lukken. Je hebt Nederlands adres creditcard nodig.
Voor Android:
Als je je via de app registreert, kun je Google Pay als betaalmethode kiezen. Daar kun je dan weer eender welke creditcard aan koppelen.

Via die weg heb ik nu de Nordic HBO Max. Ook met die 50%-actie, maar de 50%-actie van Nederland is goedkoper, dus ik ga mooi overstappen. :P

Mogelijk werkt dit ook op iPhone en Apple Pay, maar dat heb ik zelf niet getest.

[Voor 14% gewijzigd door Flitskikker op 24-02-2022 21:13]


 • KoensSocialL
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 08-06 00:04
Joehoe900 schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 21:01:
[...]

Gaat niet lukken. Je hebt Nederlands adres creditcard nodig.
Ik heb Revolut. Dus met gelukt werkt dit wel. En anders heb ik nog 3 weken vanaf 8 maart voor een oplossing.

K.W.


 • Kaasje123
 • Registratie: Juli 2005
 • Laatst online: 17:24
KoensSocialL schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 22:09:
[...]


Ik heb Revolut. Dus met gelukt werkt dit wel. En anders heb ik nog 3 weken vanaf 8 maart voor een oplossing.
Ik betaal nooit met creditcards want die heb ik niet. Wil je nu dus zeggen dat hbo max een credit card vereist en niet betaald kan worden met ideal of PayPal?

 • joneboon
 • Registratie: Augustus 2016
 • Laatst online: 22-03 23:44
Weten we al welke films in 4K te zien zullen zijn? Ik las in de comments ergens dat het 4K aanbod in Spanje nog maar uit 8 films bestaat, dat zou wel echt balen zijn.

 • KillerBee
 • Registratie: Februari 2002
 • Niet online

KillerBee

This fragster is unstoppable!

Kaasje123 schreef op donderdag 24 februari 2022 @ 22:45:
[...]

Ik betaal nooit met creditcards want die heb ik niet. Wil je nu dus zeggen dat hbo max een credit card vereist en niet betaald kan worden met ideal of PayPal?
Antwoord van HBO op iemands vraag op Twitter:

Mijn Systeem "Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"


 • Thasaidon
 • Registratie: Februari 2006
 • Laatst online: 10-06 11:50

Thasaidon

If nothing goes right, go left

Thanx,

Dan ter info voor anderen. De Firestick lijkt ook ondersteund te worden
Amazon Fire TV devices (with Fire OS 5.1 or later)

"Hello IT, have you tried turning it off and on again?" - "Computer says no..."

Pagina: 1 2 3 ... 34 Laatste

Let op:
Content van andere geografische zones (en tips en trucs om vanuit Nederland of België toegang te krijgen tot content van andere geografische zones zoals UK of US) is niet toegestaan en is hier daarmee OFF TOPIC

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee