Toon posts:

Wonen, geluidsoverlast voorkomen bij bepalen waar te wonen.

Pagina: 1 2 Laatste
Acties:

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • DBC87
 • Registratie: augustus 2014
 • Laatst online: 15:40
Ik heb ooit, toen ik nog studeerde, een sociale huurwoning toegewezen gekregen. Toen was dat wel ideaal, ik was geen standaard student en was niet van het feesten en dergelijke.
Sommige bewoners, waren oudere bewoners die er al wat langer zaten. Ik heb toeval gehad met loting. De meeste nieuwe bewoners, waren bewoners die er terecht kwamen vanwege een urgentie en dergelijke. De meeste waren stuk voor stuk ellende gevallen, ik heb nog nooit z'n zooitje mee gemaakt. Buurman van 2 deuren verderop hing zichzelf op, buurvrouw overkant (hoog zwanger) lag met een alcohol vergiftiging op straat. iedereen leefde buiten op straat, veel herrie, veel kinderen die tot middernacht nog buiten waren (kinderen van 5 tot 10 jaar). Veel politie die in een periode gewoon dagelijks surveilleerde.
Parkeren was altijd ellende, mensen die parkeer plekken claimde door er containers en dergelijke op te zetten. Ik heb één keer de container weg gehaald, dat heb ik geweten ook met een mes in mn dak.

Je kan wel zeggen dat je blij mag zijn met een dak boven je hoofd, maar als de kwaliteit van wonen laag is, dan gaat vanzelf de kwaliteit van het leven ook omlaag.

Mn vriendin woont op een boerderij in midden Nederland met genoeg hectaren grond er omheen, maar voor de rust moet ik daar echt niet zijn, dus dat zegt ook niets. Ik zit nu heerlijk in mn hoekhuis met dus maar buren aan één kant en savonds en snachts is het gewoon heerlijk stil.

Ik heb van te voren wel echt onderzoek gedaan naar locaties. Je kan online heel makkelijk gegevens inzien met statistieken van wijken, met gemiddeld opleidingsniveau, gemiddeld inkomen en dergelijke. Ik ben veel door wijken heen gefietst en gekeken naar de gemiddelde staat van de woningen en tuinen. Ook keek ik naar de verhouding huur, sociale huur en koop woningen. Als ik door een wijk fietste en in de straat stonden allemaal oude gammel roestbakken geparkeerd en overal troep in de voortuinen, dan fietste ik heel snel weer weg.
Het wil niet altijd perse iets zeggen, maar het is zeker niet uit de hoogte, veelal kloppen de vooroordelen wel.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • MrOizo
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 08-10 05:17
Een houten vloer is niet altijd slecht is, maar een houten vloer boven je is dramatisch. Mijn ervaring (rijtjeshuis jaren 60, houten vloer begane grond) tot nu toe is dat ik de beide zij buren niet heb horen lopen op de begane grond, wel de eerste verdieping (daar is wel een betonnen vloer). Wel is het heel gehorig wat andere geluiden betreft. Als de buren douchten klinkt het alsof ze in mijn eigen huis waren (je hoort bijvoorbeeld hun stemmen en het water spetteren alsof het in eigen huis is!), ook de keuken geeft alle geluiden door alsof het in het huis zelf klinkt. Het valt op dat dit vooral oude (bijna afgedankte) soort huizen zijn die sociale woningbouw bieden. Als je buren hebt die verder weinig geluid maken is het wel te doen. (1 kamer kunnen we helaas wel niet gebruiken ivm de gehorigheid. Dan maar opslag).

Wat betreft hoogbouw: ik lees veel tips van ga boven in zitten. Alhoewel je geen buren boven je hebt, komt al het geluid uit de wijk (en zelfs ver daarbuiten!) extra hard binnen (geen obstakels en geluid gaat omhoog). Een overdekt balkon versterkt alle geluid nog eens. Mensen die honderden meters verder op in een tuin zaten en normaal praatte kon ik gewoon verstaan. Onder mij woonde iemand die nachtdiensten had en als hij niet werkte hoorde je 's nachts heel veel leefgeluiden. Dus, de hoogste verdieping in een flat is geen garantie op rust. Tenzij het misschien een zeer goed gebouwd en geïsoleerde complex is en je nooit een raam of rooster open doet, of in een hele rustige buurt bent. Maar bij flats heb je vaak grote parkeerplaatsen en grote speelplaatsen. Daar kun je ook overlast van hebben én vaak heb je ook nog eens een behoorlijke echo tussen flats. Of tientallen mensen die een maand lang in de nacht op straat hangen omdat ze tijdens ramadan willen socializen.

Ik heb ook ervaring met een woning van eind jaren 70. Volgens sommigen veel beter. Mijn ervaring is heel anders, juist bij die woning hoorde je alle details van de buren via de vloeren en muren. Zelfs van een buurman van 2 huizen verderop in het rijtje! Het was bijna niet te onderscheiden of het nu de directe buren waren of nog een huis verder.

En met vrijstaand heb je ook geen garantie: urenlange hondengeblaf kun je gewoon mee krijgen, zelfs als de honden binnen zitten. Sommige kunnen namelijk enorm hard blaffen, als dat vrijstaande huis en de jouwe geen zeer goede isolatie heeft, ga je het tóch gewoon horen.

We hebben het hier veel over geluid etc. Maar onderschat ook de overlast van rook en stank niet. Als je daar over klaagt kunnen mensen je echt heel raar aankijken. Ookal stoken ze bijna elke dag en kun je niet ventileren. Kijk overigens eens naar straten of aangeboden huizen in de verkoop: ik zie meestal een schoorsteen bij de buren. Toevallig? Hmm.

Ohja en ookal is een buurt groen: als je niet geaccepteerd wordt, omdat je bijvoorbeeld niet zo simpel en conservatief bent als je buren, niet mee gaan in hun (jaren 40) normen en waarden, wel voor jezelf opkomen bij oneerlijkheid etc, kun je alsnog behoorlijke overlast hebben door burenruzies. Dat zij tevreden wonen wil niet zeggen dat ze jou tolereren. De aanleidingen kunnen legio zijn.

Heel goed uitzoekwerk geeft je flink hogere kans van slagen. Ondanks dat buren mij dood wensen, elke dag de vele gedachten over de burenruzies en de spanningen ben ik tóch erg blij verhuisd te zijn. Moet je nagaan! (zoek dus heel goed uit wat voor jou het meest belangrijk is en probeer dat tenminste veilig te stellen, als in kans vergroten op geluk zover je kunt) Want het is hier verder namelijk best rustig qua geluid. En iets beters krijgen kunnen we niet, zelfs al hebben we een ruim inkomen. De regels zijn strak, en de huizenmarkt (huur én koop) is zwaar oververhit. Misschien over 5 of 10 jaar...

Ps: een goed onderhouden tuin of juist niet geeft geen garantie: sommige mensen met niet onderhouden tuinen zijn juist erg rustig en op zichzelf.

[Voor 17% gewijzigd door MrOizo op 09-06-2021 08:50]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • bie100
 • Registratie: september 2016
 • Laatst online: 19:51
Roos79 schreef op maandag 7 juni 2021 @ 22:34:
Buiten spelende kinderen die gillen heb je denk ik wel echt overal.
Is er niet een speeltuin naast je heb je wel (bijna) buren met dat of blaffende honden.
Wat ik wil zeggen is dat je het gewoon niet kan voorkomen er is altijd wel iemand in de straat die meer herrie geeft.
met andere woorden je heb altijd overlast in Nederland >:) daar ben ik het wel mee eens hoor

heb een buurvrouw die heeft een stem als of ze 3 pakjes zware shag rookt elke dag en als de kleinkinderen er zijn( bijna elke dag) is het ook feest

twee deuren verder houden ze van een wietje als de wind verkeerd staat stinkt je tuin er naar

en drie deuren verder gooien ze elk weekend een half varken op de BBQ in de zomer maar verder ach ze zullen ook weleens last van mij hebben :P

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MrOizo
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 08-10 05:17
Even een losse tip: een goede noise canceling Headphone kan je woongenot en levenskwaliteit enorm verhogen. Je kunt zo'n ding opzetten en urenlang geen last van gebonk hebben. Zelfs zware explosies van bijvoorbeeld vuurwerk stellen amper nog wat voor, dus. Wel kan je steeds meer verlangen naar de koptelefoon, maar beter dan teveel gebonk. Inmiddels al vele jaren ervaring mee, echt super fijn. Een nadeel is wel dat het vooral bij lage frequenties werkt, en niet bij hogere frequentie geluiden. Als extra kun je ook nog je eigen muziek of rustgevende achtergrond geluiden opzetten.

[Voor 19% gewijzigd door MrOizo op 09-06-2021 09:04]


 • Dwarlorf
 • Registratie: juni 2016
 • Laatst online: 21:39

Dwarlorf

Elitaire muziek connaisseur

fonsoy schreef op maandag 7 juni 2021 @ 19:44:
[...]

Wat overdreven zeg. Slaap je soms heel licht?
Als iemand die bijna altijd slecht slaapt kan ik je vertellen dat zelfs de kwetterende vogeltjes om 4u 'snachts mij al uit mijn slaap kunnen houden/halen.

“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”


 • MrOizo
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 08-10 05:17
Dwarlorf schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 09:37:
[...]

Als iemand die bijna altijd slecht slaapt kan ik je vertellen dat zelfs de kwetterende vogeltjes om 4u 'snachts mij al uit mijn slaap kunnen houden/halen.
Er zijn mensen die al vele jaren lekker rustig kunnen slapen op bv "3M 1100" 200 paar, lekker voordelig en de beste demping!
--
Trouwens, een algemene tip voor sociale woningzoekenden: de regels qua sociale woningbouw met reageren en toewijzing verschillen nogal per regio, en veranderen ook om de zoveel tijd. Het is bijvoorbeeld niet overal zo dat je maar 1 of 2 keer kan weigeren. Ook kun je zomaar tipmails of aanbod missen, omdat je filters ingesteld hebt, die anders blijken te werken dan je dacht, soms gebeurt dat ook als je er geen erg in hebt, bijvoorbeeld door een verandering van de website.

 • ShininNL
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 22:13
Het blijft altijd een momentopname TS.

Ik dacht ook in een rustige wijk te gaan wonen. Toen bleek dat de buurman iedere dag om 06.30 de longen uit zijn lijf kucht en hoest in de badkamer, wat bij ons door heel het huis gewoon te horen is. Een tijdje nadat wij er woonden hadden ze ook ineens een nieuwe hobby gevonden: oude amerikaanse auto's kopen die het amper doen en herrie veroorzaken.

 • -tom-562
 • Registratie: juli 2005
 • Laatst online: 22:46

-tom-562

Oliesjeik

Geluk speelt ook een kwestie. Ik heb een aantal jaren geleden in een sociale huurwoning in Arnhem gewoond. Toen ik de woning toegewezen had gekregen verklaarden collega's (die uit Arnhem kwamen) mij voor gek (voor de kenners, in het Broek :P). Voorheen een erg slechte wijk. De woning (een soort woningblok met in het midden een groot hof, waar weer rijtjeswoningen stonden, zo ongeveer in het centrum/naast een busremise) was een benedenwoning, gebouwd ergens in 1910. Muren flinterdun, houten vloeren, enkel glas (beschermd stadsgezicht, mocht dus niks aan veranderd worden) etc., maar ik heb er uiteindelijk heerlijk gewoond.
's Avonds/'s nachts heerlijk stil, prima contact met de buren (lees: nauwelijks contact, maar ook geen overlast), nooit geen gezeik. Alleen in de zomer af en toe een (iets te ) luidruchtige BBQ, maar dat was incidenteel (en ja, ik gaf ook wel eens een feestje/BBQ, maar overlast was altijd minimaal). Alleen een paar huizen verder woonde een gezinnetje waar de vader wel heel erg van een biertje hield, maar nooit echt voor overlast zorgde. Ohja, soms hoorde ik het bed van de buurvrouw wel eens als ze weer eens een Tinderdate mee had genomen naar huis :P

Beste is om idd onderzoek te doen, ga op een aantal tijden ('s middags en 's avonds, maar ook in het weekend) een rondje maken door de buurt.
Helaas blijft het een moment opname, als je pech hebt is de doorloop bij bepaalde woningen behoorlijk hoog (was bij mij toen wel het geval). Mss wel buurt afhankelijk, in mijn jeugd hebben woonden wij ook in een sociale huurwoning, maar in die buurt was er eigenlijk vrij weinig verloop (daar woonden mensen gewoon 30/40/50 jaar in hun woning), veel gezinnen en oudere mensen (wellicht ook een indicatie?)

Men do not quit playing because they grow old. They grow old because they quit playing.


 • R20141016
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 26-10 15:38
ach, een buurtbewoner kan van de ene op de andere dag een andere hobby gaan uitoefenen waardoor de overlast opeens exponentieel kan toenemen. })

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • dragon2
 • Registratie: juni 2008
 • Niet online
R20141016 schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 10:21:
ach, een buurtbewoner kan van de ene op de andere dag een andere hobby gaan uitoefenen waardoor de overlast opeens exponentieel kan toenemen. })
Ik heb 2 maanden geleden kippen genomen 🤣

Overigens expres geen haan, die hebben ze hier 3 huizen verderop wel en die heeft af en toe geen uitknop.

 • Basszje
 • Registratie: augustus 2000
 • Laatst online: 22:11

Basszje

Reisvaap!]

Als je al in de stad woont waar je een nieuwe woning wilt kan je zelf denk ik ook wel redelijk opmaken waar het beter toeven is.

- Check de lokale kranten van een tijdje. Niet alleen geluidsoverlast, maar bv ook zelfmoorden, huiselijk geweld, probleem met drugsklanten etc. Elke twee weken drama is net zo vervelend als gehorige huizen. Bij de gemeente kan je vaak ook in de raadsverslagen het e.e.a. vinden, ook eventuele plannen voor bouw / renovatie / problemen.

- Zoek een beetje goed gebouw, maar dat had je zelf ook al door. Flats zijn weerloos tegen boorhobby's, maar kunnen flink goed isoleren. Ligt een beetje aan bouwjaar en dikte muren. Dat kan je van de buitenkant wel redelijk inschatten.

- Check de bevolkingssamenstelling (op straat of in het register). In mijn ervaring is het beste als er geen monocultuur van een of andere groep is. Zelf heb ik in een gebouw met +/- 20 afkomsten gewoond en dat was meer dan prima.

Juist als er een grote groep met dezelfde leefstijl is kan het nog wel eens problemen veroorzaken. Of dat nou studenten, buurtBBQ-volk, hangjeugd (al dan niet met-kleur) zijn maakt niet zoveel uit. Je wilt bv ook niet in een buurt met alleen maar raamtuurders leven ;) ( " Hij is 5 minuten te vroeg thuis / gister kwam hij met een dame aan, tss tss" ) .

In mijn buurt was het heerlijk, maar in de nieuwbouwwijk verderop liep de buurtbbq elk weekend uit op politie.

- Check de buursfeer vooral op verschillende tijden en dagen. Dat kan van uur tot uur verschillen. (Onderhouden) groen zou bij mij een plus zijn. Evenals weinig afval in de buurt. Hoe goed het lokale winkelcentrum loopt / wat er zit.

Uiteindelijk hebben buren natuurlijk heel veel invloed en dat is moeilijk kiezen. Er zijn zelfs gezegdes over :+

[Voor 3% gewijzigd door Basszje op 09-06-2021 11:06]

Beware of listening to the imposter; you are undone if you once forget that the fruits of the earth belong to us all, and the earth itself to nobody.


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • Sparkiee
 • Registratie: november 2006
 • Laatst online: 10:57
fonsoy schreef op maandag 7 juni 2021 @ 19:44:
[...]

Wat overdreven zeg. Slaap je soms heel licht?

Ik heb nu ook wel een heel aantal woningen gehad in provinciale steden maar nu in wat grotere steden. Nooit ook maar iets last gehad van de buren.

Wel van eens wat overlast gehad van weglawaai, bouwactiviteiten (zijn geen buren) of een café dat zich niet aan de regels hield. Dat laatste betrof echt een eenmalige uitzondering.
Ik kan me hierin wel vinden. Wij wonen ook in een 2 onder 1 kap. Toen we er gingen wonen gesproken met de buren, leken ons aardig en rustig. Nu jaren later blijkt het tegendeel waar te zijn. Heel ander leefritme. Rond middernacht pas naar bed en dan de trap op en af bonken, deuren dicht gooien, tegen en op elkaar schreeuwen. Meerdere keren per week de kleinkinderen op bezoek. Geschreeuw en gekrijs als ze hun zin niet krijgen, de hele tijd met kabaal in de tuin of in huis aan het rennen en schreeuwen. Nagenoeg elke weekend bezoek en dan 's avonds laat in de tuin met flink wat wijntjes erbij. Resultaat, hard gepraat, gelal en gelach. Ze spelen op muziekinstrumenten ook 's avonds laat, ook in de tuin, ook vroeg in het weekend. Altijd aan het klussen, boren, zagen, schuren....meerdere dagen per week.
Dat jij nog nooit overlast hebt ervaren betekend niet dat andere geen overlast hebben. Dan heb je naar mijn idee gewoon of geluk of echt fijne buren.
Verhuizen is geen reëele optie. De kans dat je in een ander huis ook weer overlast hebt is erg groot. Tenzij je in een compleet vrijstaand huis gaat wonen. Maar die zijn of niet te betalen of compleet onderkomen en dan niet te betalen door de opknapkosten. Vrienden van ons zijn verhuisd naar Zweden, beste wat ze ooit gedaan hebben. Ruimte, rust en natuur......

https://www.strava.com/athletes/ralfv


 • bie100
 • Registratie: september 2016
 • Laatst online: 19:51
ShininNL schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 09:49:
Het blijft altijd een momentopname TS.

oude amerikaanse auto's kopen die het amper doen en herrie veroorzaken.
ow zo ken ik er ook één ding staat in de garage hij rijd er nooit in maar wel elk weekend gas geven waarbij ik me eigen afvraag waarom?

tja weet wel waarom om te kijken of die het nog doet maar na 20 keer gas geven zal het bij hem toch wel doordringen dat die het doet >:)

en elk weekend maar alleen in de zomer dat moet ik hem toegeven 8)

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • Cybje
 • Registratie: maart 2001
 • Laatst online: 21:49

Cybje

First Post!

Ik ben vrijstaand gaan wonen om de reden van geluidsoverlast. Dat is echt de enige echt goede manier om van contactgeluid van andere woningen af te komen.

Energielabel A heeft inderdaad wel enig invloed op geluidsoverlast. Vooral ramen laten veel minder geluid door als je goed dik glas hebt (zeker bij triple glas). Enige probleem is wellicht de zomers. Als je dan de ramen open moet doen (als je geen airconditioning hebt...) laat je natuurlijk ook al het geluid binnen. En juist in de zomers blijven mensen lang buiten zitten en kun je dus geluidsoverlast hebben van buren die het wat te gezellig maken in de tuin.

En eigenlijk is het woord 'buren' sowieso het probleem. De overlast valt of staat met wat je buren doen (en hoe goed jouw contact is met de buren, is er overleg mogelijk). Ik heb een tijdje in een nieuwbouwappartement uit 2019 gewoond en daar had ik ongelofelijk veel last van buren, terwijl er geen gesprek mogelijk was. D.w.z. ze zeiden dat ze rustiger aan zouden doen, maar dat deden ze gewoon niet. En dan houdt het gewoon op.

Mijn tips:
* Zoek een vrijstaande woning tegen contactgeluid
* Zoek een sociale buurt (niet perse arm of rijk, dat maakt geen drol uit, maar als buren goed contact met elkaar hebben gunnen ze elkaar meer en gaan ze netter met elkaar om)
* Regel een buurt met niet teveel mensen, want meer mensen is simpelweg meer overlast (je kunt middenin Amsterdam gaan wonen, je kunt ook in Driemond gaan wonen)
* Als je een woning op het oog hebt, ga dan op diverse tijden even een blokje om lopen. Kijk wat voor soort mensen er lopen, of ze sociaal overkomen, of dat ze bijv. op zaterdagavond 22:00 allemaal meezingen met Andre Hazes

Wat ruist er door het struikgewas


 • Dwarlorf
 • Registratie: juni 2016
 • Laatst online: 21:39

Dwarlorf

Elitaire muziek connaisseur

MrOizo schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 09:46:
[...]

Er zijn mensen die al vele jaren lekker rustig kunnen slapen op bv "3M 1100" 200 paar, lekker voordelig en de beste demping!
Ik heb ook oordopjes naast m'n bed. Maar vind het niet echt prettig om ze in te hebben. Ik zal eens kijken naar die 3m dingen.

“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”


 • Jeroenneman
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 22:50

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!

Zoals al eerder door anderen aangehaald: er valt weinig over te zeggen.

Veel kinderfietsen op de stoep, trampolines in de tuin of een trapveldje op minder dan 250m -> je gaat er wat van horen.

Maar in een kinderloze, rustige wijk kun je net zo goed pech hebben met de gepensioneerde buurman die houtbewerking als hobby heeft opgepakt...

Even als contrast: mijn rustigste woonomgeving was een studentencomplex. Een oud klooster met muren zo dik als een halve deur. Heerlijk, en als je het raam open deed dan keek je uit op een grasveld (waar gek genoeg niets eens zo vaak een feestje werd gevierd).

Nu in een kinderrijke, maar wel leuke buurt: even wennen aan:
- het huilende kind 3x per dag
- de buurtgenoot die om de dag z'n grasveld denkt te moeten maaien met zo'n elektrisch geval voor 20m2
- de blaffende hond die in de tuin wordt gezet


Tja, je kunt je eraan ergeren, of je kunt denken " ik zaag ook wel eens iets in de tuin, ik boor ook wel eens een gat, en als er vrienden op bezoek zijn maken we ook geluid buiten."

Écht verzekerd van rust ben je alleen in een vrijstaand huis met een flinke lap grond, en de dichtsbijzijnde buurman op fietsafstand.

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • R20141016
 • Registratie: februari 2017
 • Laatst online: 26-10 15:38
Jeroenneman schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 12:25:
Écht verzekerd van rust ben je alleen in een vrijstaand huis met een flinke lap grond, en de dichtsbijzijnde buurman op fietsafstand.
Op fietsafstand? Nee dat is niet ver genoeg. Dat je de navi aan moet zetten om bij het huis van de buren te geraken, das pas een mooie afstand. :+

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Jeroenneman
 • Registratie: december 2009
 • Laatst online: 22:50

Jeroenneman

Pre-order/Early Acces: Nee!

R20141016 schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 12:39:
[...]

Op fietsafstand? Nee dat is niet ver genoeg. Dat je de navi aan moet zetten om bij het huis van de buren te geraken, das pas een mooie afstand. :+
Dan moet je toch uit Nederland en richting Zweden of Noorwegen ;)

Daar kun je gerust BBQ'en, aan het huis klussen, muziek draaien etc zonder dat er ook maar iemand naar je omkijkt.

| Old Faithful | i7 920 @ (3,3Ghz) / X58 UD4P / GTX960 (1,550Mhz) / CM 690 | NOVA | i5 6600K (4,4Ghz) / Z170 Pro Gaming / GTX 960 (1,500Mhz) / NZXT S340


Acties:
 • +4Henk 'm!

 • pvink
 • Registratie: juli 2011
 • Laatst online: 16:44
Geluidsoverlast kan je ook overkomen. Ik heb een woning gekocht met daarnaast een dubbele woning waar heel stille mensen in zitten. Die gingen opeens weg en er kwam een gezin van vader, moeder en 9 kinderen wonen (buitenlande afkomst, dus cultuurtechnisch bij voorbaat luidruchtigere). Getekende brief is vorige week verstuurd. Direct nadat ze erin kwamen begonnen de problemen en slapeloze nachten.

Mijn toekomst in dit huis en met mijn vriendin die inwoont is behoorlijk naar de klote (momenteel). Een nieuw huis kopen zit er nog niet in.

Misschien offtopic, maar moet mijn verhaal (frustraties) even voor de eerste keer kwijt online, hehe. Misschien open ik wel een topic apart.

 • Dionysiou
 • Registratie: februari 2010
 • Laatst online: 15:04
Ik zit nu in een wat luxer en kleinschaliger nieuwbouw appartementencomplex van maar 3 verdiepingen, een mix van oud tot jong. Iedereen is erg met elkaar begaan en houd zeer veel rekening met elkaar. Daarnaast goed geïsoleerd, dus weinig tot geen last van leefgeluiden. Nog nooit zo weinig last gehad van buren of medebewoners. Lijkt net of ik alleen woon. :-)

Ook niemand die bijv. op een warme dag harde muziek muziek aan zet op zijn eigen balkon. Iedereen is erg rustig. Dus de soort omgeving/ wijk speelt ook een belangrijke rol. Niet elk appartementencomplex is per definitie slecht en gehorig.

Goed vooronderzoek doen over de locatie, omgeving, de wijk en de mensen die er wonen. :*)

[Voor 7% gewijzigd door Dionysiou op 09-06-2021 15:51]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • mr_evil08
 • Registratie: december 2008
 • Laatst online: 22:21
Met kerst kun je dat vaak goed zien, als je een straat inrijdt met allerlei flikkerlampjes dan weet je al genoeg.

Ik heb ook in een appartement gewoond maar daar zat gewoon een betonnen vloer in, de buurvrouw boven mij hield heel goed rekening mee maar toch kon ik heel goed voetstappen horen.

Bovenburen zijn altijd zeer goed te horen, ze hoeven maar weinig geluid te maken, het lijkt wel 2x harder door te komen.

[Voor 61% gewijzigd door mr_evil08 op 09-06-2021 16:04]

WP | SP, Daikin FTXM35M/RXM35M


 • Amphiebietje
 • Registratie: augustus 2017
 • Laatst online: 25-10 19:39

Amphiebietje

In de blubber

MrOizo schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 08:01:


Wat betreft hoogbouw: ik lees veel tips van ga boven in zitten. Alhoewel je geen buren boven je hebt, komt al het geluid uit de wijk (en zelfs ver daarbuiten!) extra hard binnen (geen obstakels en geluid gaat omhoog). Een overdekt balkon versterkt alle geluid nog eens. Mensen die honderden meters verder op in een tuin zaten en normaal praatte kon ik gewoon verstaan. Onder mij woonde iemand die nachtdiensten had en als hij niet werkte hoorde je 's nachts heel veel leefgeluiden. Dus, de hoogste verdieping in een flat is geen garantie op rust.
Hier zit er een treinlijn vlak in de buurt en een grote weg die voor wat achtergrondlawaai zorgt, dus daar valt de rest tegen weg. Eigenlijk het enige irritante is de buurjongen (student met flat van ouders) die soms luide gesprekken heeft op zijn balkon. Vreemd genoeg heb ik eigenlijk nooit last van de school met schoolplein die schuin voor de flat staat.
En ik ben behoorlijk gevoelig voor geluid...

Daarentegen, mijn vorige flat op 2 hoog, daar kon je de buren dwars door de muren heen verstaan (feestjes, maar ook gesprekken in de keuken... :F ). En toen kwam lulhannes met zijn aso-gedrag.

Het hangt dus echt van het gebouw af. Mijn huidige flat is maar drie jaar jonger dan mijn vorige, maar het verschil is dag en nacht...

 • i_r_
 • Registratie: januari 2012
 • Laatst online: 25-10 18:20

i_r_

Originele G

Als je in een vinex wijk gaat wonen zul je toch bepaalde geluiden moeten accepteren.
Blaffende honden, spelende kinderen, feestje, klussen etc.

Het is en blijft altijd een moment opname zoals men hier al aangeeft.

Ik woonde zelf in een hof met 18 huizen, daar was 1 familie die zich niet gedroeg de rest van de huizen hoorde je eigenlijk nooit.

De hele wijk had last van hen zodra het weer een beetje OK was zaten ze met de hele familie en een paar vrienden buiten in de voortuin. Altijd drank, roken, tafels op straat zetten, televisie met voetbal etc.

Sommige buren hebben ze aangesproken en uiteindelijk de politie gebeld.
Ik kan je zeggen de dat de politie en de wijkagent niets doen, zelfs geen boete terwijl daar zeker wel aanleiding voor was.

Toen ze verhuisden waren alle problemen opgelost en is het een perfect buurtje/hofje.
Maar goed er hoeft maar weer 1 zon familie te komen en je begint weer van voren af aan.

Succes met je zoektocht!

 • aawe mwan
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 22:23

aawe mwan

Wat ook leuk is:

Mijn ervaring is dat je na de 1e keer klagen snel kunt merken hoe de vlag er bij hangt.

Zeggen ze dat ze rekening met je zullen houden, maar begint het lawaai de volgende dag, of al na een uur, gewoon opnieuw? Dat gaat nooit goedkomen.

Kan je na het sluiten van de voordeur letterlijk verstaan dat je nieuwe buren tegen elkaar zeggen: „ojee, ik hoop niet dat we hier ook zo veel klachten van buren gaan krijgen als op ons vorige adres” dan woon je inderdaad in een gehorige woning en ook dit gaat nooit goedkomen.

Je zou eigenlijk moeten kunnen proefwonen / proefklagen / logeren / ...

老厮是麂


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MrOizo
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 08-10 05:17
Dwarlorf schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 12:17:
[...]

Ik heb ook oordopjes naast m'n bed. Maar vind het niet echt prettig om ze in te hebben. Ik zal eens kijken naar die 3m dingen.
Uiteindelijk heb je weinig keus... Deze zijn heel zacht en dempen goed trouwens. Ik had ook eerst andere doppen geprobeert met een soort filter, het dempt wel wat, maar laat wat mij betreft nog veel te veel door.

Trouwens, veel mensen zeggen weleens 'alles went' (geluiden, (over) last) als je daarop gaat inzetten, kun je van een hele koude kermis thuis komen.
Jeroenneman schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 12:43:
[...]

Dan moet je toch uit Nederland en richting Zweden of Noorwegen ;)

Daar kun je gerust BBQ'en, aan het huis klussen, muziek draaien etc zonder dat er ook maar iemand naar je omkijkt.
Ik had begrepen dat het in Zweden normaal is dat iedereen z'n afval zelf verbrand. Vraag me af of dit niet gaat tegenvallen qua luchtkwaliteit en stank daar, al zou je dan qua geluid rustig wonen?

[Voor 43% gewijzigd door MrOizo op 12-06-2021 23:03]


 • mugen4u1987
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 11:25
Dwarlorf schreef op woensdag 9 juni 2021 @ 12:17:
[...]

Ik heb ook oordopjes naast m'n bed. Maar vind het niet echt prettig om ze in te hebben. Ik zal eens kijken naar die 3m dingen.
niet doen hoor die dingen zijn troep. Beste is Alpine sleepsoft of de oldskool waxbolletjes.

alpine = rugslapers
waxbolletjes = alles


EDIT: Als je oordopjes niet prettig vind dan zijn die 3m dingen al helemaal niet fijn, in jouw geval kan je beter waxbolletjes gebruiken (zijn zeer zacht).

[Voor 17% gewijzigd door mugen4u1987 op 30-08-2021 16:08]


 • Dwarlorf
 • Registratie: juni 2016
 • Laatst online: 21:39

Dwarlorf

Elitaire muziek connaisseur

mugen4u1987 schreef op maandag 30 augustus 2021 @ 14:48:
[...]


niet doen hoor die dingen zijn troep. Beste is Alpine sleepsoft of de oldskool waxbolletjes.

alpine = rugslapers
waxbolletjes = alles


EDIT: Als je oordopjes niet prettig vind dan zijn die 3m dingen al helemaal niet fijn, in jouw geval kan je beter waxbolletjes gebruiken (zijn zeer zacht).
Heb je enig idee of custom oordoppen nog beter zijn? Ik merk weinig verschil met gewone oordopjes van de drogist. Ik heb het idee dat die oordopjes beter dempen maar sowieso op allerlei fronten praktischer in gebruik zijn dan die waxbolletjes (heb net een doosje gekocht).

“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”


 • PilatuS
 • Registratie: september 2002
 • Niet online
Dwarlorf schreef op maandag 30 augustus 2021 @ 17:14:
[...]


Heb je enig idee of custom oordoppen nog beter zijn? Ik merk weinig verschil met gewone oordopjes van de drogist. Ik heb het idee dat die oordopjes beter dempen maar sowieso op allerlei fronten praktischer in gebruik zijn dan die waxbolletjes (heb net een doosje gekocht).
Custom doppen werken alleen goed als ze voor slapen geschikt zijn, of je moet op je rug liggen. Ik heb hier custom Alpine doppen voor het motorrijden en daarmee kan je niet op je zij liggen zonder pijn. Dan zijn die 3M dingen nog veel beter, maar ook zeker niet ideaal.

 • Dwarlorf
 • Registratie: juni 2016
 • Laatst online: 21:39

Dwarlorf

Elitaire muziek connaisseur

PilatuS schreef op maandag 30 augustus 2021 @ 17:31:
[...]


Custom doppen werken alleen goed als ze voor slapen geschikt zijn, of je moet op je rug liggen. Ik heb hier custom Alpine doppen voor het motorrijden en daarmee kan je niet op je zij liggen zonder pijn. Dan zijn die 3M dingen nog veel beter, maar ook zeker niet ideaal.
Ik ben een zijslaper, was wel de bedoeling om slaapoordoppen te gebruiken. Ik zag dat er ook al noisecancelling oordoppen zijn speciaal voor slapen. Maar of dat comfortabel zit?

“The mind commands the body and it obeys. The mind orders itself and meets resistance.”


 • mugen4u1987
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 11:25
Dwarlorf schreef op maandag 30 augustus 2021 @ 17:14:
[...]


Heb je enig idee of custom oordoppen nog beter zijn? Ik merk weinig verschil met gewone oordopjes van de drogist. Ik heb het idee dat die oordopjes beter dempen maar sowieso op allerlei fronten praktischer in gebruik zijn dan die waxbolletjes (heb net een doosje gekocht).
nee weet ik helaas niet, de waxbolletjes zitten wel veel fijner (vooral als je een zijslaper bent), veel andere oordopjes liggen totaal niet fijn.

Het heeft bij mij wel een paar dagen geduurd voordat ik een beetje handig werd met die waxbolletjes, als je het goed doet is het geluid bijna helemaal gedempt.

 • MrOizo
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 08-10 05:17
mugen4u1987 schreef op maandag 30 augustus 2021 @ 14:48:
[...]


niet doen hoor die dingen zijn troep. Beste is Alpine sleepsoft of de oldskool waxbolletjes.

alpine = rugslapers
waxbolletjes = alles


EDIT: Als je oordopjes niet prettig vind dan zijn die 3m dingen al helemaal niet fijn, in jouw geval kan je beter waxbolletjes gebruiken (zijn zeer zacht).
Mijn advies is bv 3m 1100 boven sleepsoft. Ze dempen namelijk beter en ze zitten prima, ze zijn heel zacht. Als je een grootverpakking koopt bv 200 paar, zijn ze ook niet duur. Ik heb die sleepsoft geprobeert maar jeukte als een gek en dempte slecht (en je kunt niet normaal op je zij liggen, want ze steken uit) Heb ook van anderen gelezen dat ze niet bevielen. Ik had ook gepraat met een zaak die dopjes op maat maakt, maar zelfs die adviseerde het mij bij de 1100 van 3m te houden, inplaats van op maat, omdat ze gewoon beter dempen.

Zo, zou je anders eens willen onderbouwen waarom die 3M 1100 troep zou zijn? Ik ken mensen die ze anders al zeker 7 jaar dagelijks gebruiken (met hoge tevredenheid). Met wasbolletjes heb ik geen ervaring. Maar sluiten die niet te veel af met vocht enz? Die 3M bestaan uit een soort schuim... Een nadeel van doppen is wel dat oorontsteking op de loer ligt. Maar je kunt dat een heel stuk voorkomen door te zorgen dat je alleen schone doppen gebruikt en alleen ze met schone handen en droog in doet (en ook zorgen dat je oren goed droog van binnen zijn voor het in doen). Bij jeuk kun je een zuivere olie gebruiken (ook kant en klaar als anti jeukspray voor in het oor te koop). Wat ook kan helpen is keto alcohol met wattenstaafje zo nu en dan, maar wees zeer voorzichtig, want je beschadigd al snel wat, sommige raden het ook compleet af in je oor te gaan.
PilatuS schreef op maandag 30 augustus 2021 @ 17:31:
[...]


Custom doppen werken alleen goed als ze voor slapen geschikt zijn, of je moet op je rug liggen. Ik heb hier custom Alpine doppen voor het motorrijden en daarmee kan je niet op je zij liggen zonder pijn. Dan zijn die 3M dingen nog veel beter, maar ook zeker niet ideaal.
Niet ideaal omdat? Overigens valt het me op dat mensen dezelfde doppen op veel verschillende manieren in doen. Sommigen doen ze bv dwars in het oor 8)7 En anderen rollen ze niet eerst tussen duim en wijsvinger zodat ze niet goed in het oor gaan maar er uit steken of zelfs eruit vallen :/

[Voor 49% gewijzigd door MrOizo op 31-08-2021 05:51]


 • mugen4u1987
 • Registratie: juli 2010
 • Laatst online: 11:25
MrOizo schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 05:02:
[...]
Mijn advies is bv 3m 1100 boven sleepsoft. Ze dempen namelijk beter en ze zitten prima, ze zijn heel zacht. Als je een grootverpakking koopt bv 200 paar, zijn ze ook niet duur. Ik heb die sleepsoft geprobeert maar jeukte als een gek en dempte slecht (en je kunt niet normaal op je zij liggen, want ze steken uit) Heb ook van anderen gelezen dat ze niet bevielen. Ik had ook gepraat met een zaak die dopjes op maat maakt, maar zelfs die adviseerde het mij bij de 1100 van 3m te houden, inplaats van op maat, omdat ze gewoon beter dempen.
boven sleepsoft? ik neem aan ook boven de waxbolletjes?

Ik raad de 3m 1100 niet aan bij hem omdat hij aan gaf dat ze totaal niet fijn zitten, de wax bolletjes worden warm en zeer zacht in het oor waardoor je ook op je zij kan slapen. De 3m 1100 kan (van wat ik me nog kan herinneren) niet zo zacht worden en dus sneller er last van krijgen.

Maar het begint bij mij weer te kriebelen om toch weer de 3m 1100 te proberen.

 • mevrouwKees_1
 • Registratie: december 2020
 • Laatst online: 19:03
Eerlijk? Je kan het domweg niet voorspellen..

Toen wij in ons vorige huis trokken was het een oase van rust. 2 jaar later kwam er een nieuw gezin als buren , en de hel brak los.. We zijn van ellende verhuisd..

Kortom.. 0 garanties..

Kies dus wat nu goed is en dan zien je wel

Ik ben overal tegen. Tot ik een besluit neem, dan ben ik ervoor


 • pizzacabonara
 • Registratie: april 2020
 • Laatst online: 21:50

pizzacabonara

It's a put on..

Dwarlorf schreef op maandag 30 augustus 2021 @ 17:53:
[...]


Ik ben een zijslaper, was wel de bedoeling om slaapoordoppen te gebruiken. Ik zag dat er ook al noisecancelling oordoppen zijn speciaal voor slapen. Maar of dat comfortabel zit?
Ik gebruik de nieuwe Alpine Oordoppen, zijn ook geschikt voor zijslapen omdat ze niet rond zijn. Aanrader slaap weer super. https://www.alpine.nl/gehoorbescherming/sleepdeep/

En wat mij betreft komt er ook een voor huizen net als een energielabel ook een overlastlabel. Wat mij betreft meer relevant dan een paar kuub gas.

Beste oplossing is verhuizen/emigreren, Nederlands is gewoon extreem druk.

[Voor 18% gewijzigd door pizzacabonara op 31-08-2021 13:46]


 • Admiral Freebee
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online
mevrouwKees_1 schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 09:20:
Eerlijk? Je kan het domweg niet voorspellen..

Toen wij in ons vorige huis trokken was het een oase van rust. 2 jaar later kwam er een nieuw gezin als buren , en de hel brak los.. We zijn van ellende verhuisd..

Kortom.. 0 garanties..

Kies dus wat nu goed is en dan zien je wel
Dat is zeker weten waar. Voor mij was geuroverlast van open haarden en pelletkachels een factor bij het uitkiezen van een woonplaats. Je kan het al raden: op beide plekken nam de buurman binnen het jaar een kachel :F Gelukkig stookt de huidige buurman enkel een keertje voor de gezelligheid en niet half het jaar en dat scheelt al heel wat.

 • pizzacabonara
 • Registratie: april 2020
 • Laatst online: 21:50

pizzacabonara

It's a put on..

Admiral Freebee schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 13:50:
[...]

Dat is zeker weten waar. Voor mij was geuroverlast van open haarden en pelletkachels een factor bij het uitkiezen van een woonplaats. Je kan het al raden: op beide plekken nam de buurman binnen het jaar een kachel :F Gelukkig stookt de huidige buurman enkel een keertje voor de gezelligheid en niet half het jaar en dat scheelt al heel wat.
Om heel eerlijk te zijn, heb zelf ook zo'n ding maar eigenlijk kan het gewoon niet in Nederland. Tenzij je op de boerderij woont. Het meurt gewoon.

 • PilatuS
 • Registratie: september 2002
 • Niet online
MrOizo schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 05:02:
[...]
Niet ideaal omdat? Overigens valt het me op dat mensen dezelfde doppen op veel verschillende manieren in doen. Sommigen doen ze bv dwars in het oor 8)7 En anderen rollen ze niet eerst tussen duim en wijsvinger zodat ze niet goed in het oor gaan maar er uit steken of zelfs eruit vallen :/
Dus iedereen die er last van heeft weet niet hoe ze die dingen moeten gebruiken ? Het maakt niet uit hoe ik ze in doe, en ja ik weet prima hoe dat moet, dan nog gaat het na een tijdje pijn doen. Na meer dan 15 jaar motorrijden heb ik genoeg ervaring met alle soorten doppen hoor.

 • MrOizo
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 08-10 05:17
Admiral Freebee schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 13:50:
[...]

Dat is zeker weten waar. Voor mij was geuroverlast van open haarden en pelletkachels een factor bij het uitkiezen van een woonplaats. Je kan het al raden: op beide plekken nam de buurman binnen het jaar een kachel :F Gelukkig stookt de huidige buurman enkel een keertje voor de gezelligheid en niet half het jaar en dat scheelt al heel wat.
Vergeet de tuinstokers niet, die kunnen er soms ook nogal wat van. En ze kunnen je raar aankijken joh! Verdwaasd als je klaagt na bijna een volle week dag EN NACHT stoken. Goh! 8)7
pizzacabonara schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 14:04:
[...]


Om heel eerlijk te zijn, heb zelf ook zo'n ding maar eigenlijk kan het gewoon niet in Nederland. Tenzij je op de boerderij woont. Het meurt gewoon.
:*) Dan te bedenken dat je tegenwoordig straten vol met die dingen hebt, dicht op elkaar en bijna elk moment dat het een beetje koud is gaan ze aan. Inderdaad veel beter op een boederij, maar vergis je niet, 1 zo'n goede kachel kan echt stank geven over een strook van kilometers. Zelfs als het niet bewoond is kunnen mensen er last van hebben met bv fietsen of wandelen. Het mag wel eens meer bekend worden dat er tegenwoordig steeds meer mogelijkheden zijn voor filters, zowel geur als roet, voor op de schoorsteen / pijp. Het is eigenlijk van den zotte dat mensen honderden euro's moeten uitgeven aan luchtreinigers omdat ze zelf wel schone lucht willen.

[Voor 41% gewijzigd door MrOizo op 07-09-2021 19:21]


 • MrOizo
 • Registratie: oktober 2001
 • Laatst online: 08-10 05:17
PilatuS schreef op dinsdag 31 augustus 2021 @ 14:05:
[...]


Dus iedereen die er last van heeft weet niet hoe ze die dingen moeten gebruiken ? Het maakt niet uit hoe ik ze in doe, en ja ik weet prima hoe dat moet, dan nog gaat het na een tijdje pijn doen. Na meer dan 15 jaar motorrijden heb ik genoeg ervaring met alle soorten doppen hoor.
Er staat toch duidelijk sommigen. En ja wie zegt dat als ik zeg dat iedereen het anders doet, bijna iedereen het verkeerd doet? ;)

 • Boeryepes
 • Registratie: januari 2016
 • Laatst online: 22:31
Mbt oordoppen, ik heb al zo'n 5 jaar oordoppen op maat voor slapen van hans anders. Zijn uitstekend (buikslaper en erg gevoelig).

Wax werkt ook goed maar is wat bewerkelijker.

 • DukeBox
 • Registratie: april 2000
 • Laatst online: 23:37

DukeBox

Voor je 't weet wist je 't nie

In een (rijtjes) huis kan het soms ook te stil zijn, je raakt zo gewend aan niets horen dat zodra er ergens een geluid van is je je hier direct aan kan irriteren.

Duct tape can't fix stupid, but it can muffle the sound.


 • Monkeydancer
 • Registratie: november 2005
 • Laatst online: 20:24
Iemand ervaring met overlast bij nieuwbouw woning? Of is dat wel redelijk beperkt? Hoor met name verhalen over sociale woningbouw.

Monkey business: pay peanuts, get monkeys


 • aawe mwan
 • Registratie: december 2002
 • Laatst online: 22:23

aawe mwan

Wat ook leuk is:

Monkeydancer schreef op dinsdag 7 september 2021 @ 21:43:
nieuwbouw woning [...] sociale woningbouw.
Dat zijn twee dingen die niet op dezelfde lijn zitten.
Sociale woningbouw zijn in principe goedkope huurwoningen. Als je daarvoor in aanmerking komt, dan betekent het ook meteen dat je eigenlijk geen keuze hebt voor iets anders.
Nieuwbouw kan vanalles zijn, Bijvoorbeeld een ervaren metselaar die iets voor zichzelf bouwt en daarbij echt goed oplet dat er nooit specie in de spouw valt en die zo geen geluidsbruggen maakt.

Misschien bedoel je: „is nieuwbouw per definitie goed of veel beter” ?

Dat is ook niet echt zo. Dichtslaande deuren, subwoofers en spelende kinderen bij de bovenburen hoor je altijd wel, ook in nieuwbouw. In nieuwbouw heb je zelfs meer kans op overlast door continu draaiende ventilatie. Bepaalde frequenties worden versterkt door resonantie van het gebouw.
Maar ik ben in Amsterdam centrum in vooroorlogse sociale huurwoningen op bezoek geweest waarvan ik me afvroeg hoe ze die toch zo stil gekregen hebben.

[Voor 30% gewijzigd door aawe mwan op 07-09-2021 23:28]

老厮是麂


 • anon054630
 • Registratie: januari 2020
 • Laatst online: 22-10 21:37
-

[Voor 100% gewijzigd door anon054630 op 12-09-2021 15:24]


 • Ebayzo
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 22:07

Ebayzo

Gekke eend

anon054630 schreef op dinsdag 7 september 2021 @ 22:35:
[...]

Wat verstoort de rust daar dan…?
Trekkers :D Puberende boeren met brommertjes. Ik vul er maar wat in. Overal is "overlast".

 • Tarkin
 • Registratie: juni 2006
 • Laatst online: 21:35
anon054630 schreef op dinsdag 7 september 2021 @ 22:35:
[...]

Wat verstoort de rust daar dan…?
Dat een boerderij er is om te werken en niet om te rusten?

 • corset
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 16:27
Ebayzo schreef op woensdag 8 september 2021 @ 07:12:
[...]
Trekkers :D Puberende boeren met brommertjes. Ik vul er maar wat in. Overal is "overlast".
Correct, alleen zonder de tekens om overlast heen. Als iemand met PTSS en Hyper Vigilance was voor mij het leven in een flat een ramp. Hoe minder ik daar aan terugdenk hoe beter. Ook het feit dat even later Silverdome (Zoetermeer) in de buurt een hardcore/hardstyle plek werd waardoor constant straal bezopen en strak van de drugs staande mensen onze flat gebruikten als publiek toilet/parkeerplaats/feestplek hielp niet mee.

Voor mensen met Hyper Vigilance, PTSD, of andere issues kan elk klein geluid of iets al overlast zijn. Dat andere mensen er geen last van hebben wil niet zeggen dat het niet bestaat.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • Ebayzo
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 22:07

Ebayzo

Gekke eend

corset schreef op woensdag 8 september 2021 @ 08:46:
[...]


Correct, alleen zonder de tekens om overlast heen. Als iemand met PTSS en Hyper Vigilance was voor mij het leven in een flat een ramp. Hoe minder ik daar aan terugdenk hoe beter. Ook het feit dat even later Silverdome (Zoetermeer) in de buurt een hardcore/hardstyle plek werd waardoor constant straal bezopen en strak van de drugs staande mensen onze flat gebruikten als publiek toilet/parkeerplaats/feestplek hielp niet mee.

Voor mensen met Hyper Vigilance, PTSD, of andere issues kan elk klein geluid of iets al overlast zijn. Dat andere mensen er geen last van hebben wil niet zeggen dat het niet bestaat.
Toch blijven er tekens omheen. Dat een aantal personen met PTSS of andere klachten er last van heeft betekend niet dat het geen normale geluiden zijn in een leefomgeving. Hoe vervelend ook, de gehele maatschappij kan niet geruisloos zijn omdat jij last hebt van bepaalde zaken. Je trekt mijn opmerking ook gelijk weer in het extreme: "constant straal bezopen en strak van de drugs staande mensen onze flat gebruikten als publiek toilet/parkeerplaats/feestplek hielp niet mee." Zie niet zo goed wat dit met een trekker en wat boeren met scootertjes te maken heeft. Maar je punt is gemaakt :z

 • XyritZz
 • Registratie: augustus 2003
 • Laatst online: 21-10 10:01
Monkeydancer schreef op dinsdag 7 september 2021 @ 21:43:
Iemand ervaring met overlast bij nieuwbouw woning? Of is dat wel redelijk beperkt? Hoor met name verhalen over sociale woningbouw.
Ik woon zelf in nieuwbouw en hoor de buren nauwelijks, enkel de subwoofer dreunt door de muren heen en dat is vooral in de zomermaanden merkbaar als het volume in de woonkamer flink omhoog gaat om in de tuin muziek te luisteren.

Vind het niet heel prettig, maar moet wel zeggen dat het nooit tot 's avonds laat door gaat dus ga er ook niet over klagen bij de buren. Ze houden het binnen de perken zeg maar; en dan neig ik al snel naar "leef en laten leven".

I think there is a world market for maybe five computers. - Thomas Watson (1874-1956), Directeur van IBM (1943)


 • corset
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 16:27
Ebayzo schreef op woensdag 8 september 2021 @ 08:57:
[...]
Toch blijven er tekens omheen. Dat een aantal personen met PTSS of andere klachten er last van heeft betekend niet dat het geen normale geluiden zijn in een leefomgeving. Hoe vervelend ook, de gehele maatschappij kan niet geruisloos zijn omdat jij last hebt van bepaalde zaken. Je trekt mijn opmerking ook gelijk weer in het extreme: "constant straal bezopen en strak van de drugs staande mensen onze flat gebruikten als publiek toilet/parkeerplaats/feestplek hielp niet mee." Zie niet zo goed wat dit met een trekker en wat boeren met scootertjes te maken heeft. Maar je punt is gemaakt :z
En daar is dus gelijk het probleem. "Er is geen issue, het is je eigen probleem. Pas je maar aan". Als iemand last heeft van omgevings geluid, hebben ze er last van. Dan kan je allemaal verhaaltjes gaan vertellen met "je moet het maar accepteren, en je moet er maar mee leren leven" maar zo werkt het niet.
Dus gaan mensen op zoek naar andere oplossingen. En nee, een hutje op de hei (want dat is de standaard dooddoener die toch wel gaat komen) is een onzinnig statement.
Natuurlijk moet het van 2 kanten komen, alleen de standaard reactie "Leer er maar mee om gaan" is ook lekker makkelijk als iemand die nergens last van heeft.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • corset
 • Registratie: november 2009
 • Laatst online: 16:27
Monkeydancer schreef op dinsdag 7 september 2021 @ 21:43:
Iemand ervaring met overlast bij nieuwbouw woning? Of is dat wel redelijk beperkt? Hoor met name verhalen over sociale woningbouw.
Het kan overal gebeuren.. het hele "ja maar sociale woningbouw zitten alleen maar tokkies, dus daar heb je het alleen." moet je echt met een gigantische bak zout nemen tegenwoordig. Zoek maar rond op Tweakers, genoeg topics van mensen met koopwoningen die deze issues hebben.

"Whatever their future, at the dawn of their lives, men seek a noble vision of man’s nature and of life’s potential."


 • The Zep Man
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 23:43
corset schreef op woensdag 8 september 2021 @ 09:08:
Het kan overal gebeuren.. het hele "ja maar sociale woningbouw zitten alleen maar tokkies, dus daar heb je het alleen." moet je echt met een gigantische bak zout nemen tegenwoordig. Zoek maar rond op Tweakers, genoeg topics van mensen met koopwoningen die deze issues hebben.
Sociale woningbouw is niet het enige met een verhoogd risico. Sociale woningen zijn dat ook. Zie bijvoorbeeld dit verhaal (wel een sociale woning, geen sociale woningbouw):

Geluidsoverlast door nieuw groot gezin als buren, help?

Om op de topictitel in te gaan:
Je kan nog ergens zo mooi wonen, als het huis naast je wordt gekocht, er een sociale woning van wordt gemaakt en dat niet goed wordt beheerd, dan ben je de spreekwoordelijke Sjaak. Nu zullen huizen van een miljoen hier niet snel voor in aanmerking komen, maar de meeste woningen in Nederland (waar de meeste mensen wonen) zullen dit wel hebben, waardoor het risico voor de meeste woningen altijd aanwezig is.

[Voor 13% gewijzigd door The Zep Man op 08-09-2021 09:18]

Over T.net Plus verbergen
Het leed dat Plus heet


 • Palomar
 • Registratie: februari 2000
 • Niet online
Ik woonde ook ooit in zo'n jaren 60 appartement op de middelste etage (van 3). De bouwstijl uit die jaren is zo gehorig dat alles resoneert en doortrilt. Snap de topicstarter wel, want op een gegeven moment ga je je aan elk onschuldig geluid storen (voetstappen, dichtslaan van deuren, gehoest etc.). Ik had 's avonds vaak een draadloze koptelefoon op als ik tv keek of muziek luisterde, waarmee ik dan ook door het hele huis kon lopen.

Ik had wel zoiets dat ik daarna nooit meer een appartement wilde, maar misschien dat nieuwbouwappartementen wel betere geluidsisolatie hebben? Al hoorde ik ooit van een collega in een redelijk nieuw appartementencomplex dat hij veel last had van zijn bovenburen, omdat er een stenen/plavuizen vloer lag en het was verhuurd aan studenten. Je kunt dus altijd wel pech hebben en er iets tegen doen is eigenlijk geen optie (je kunt mensen niet het huis uit laten zetten of ingrijpende bouwkundige maatregelen laten nemen).

We wonen nu in een hoekhuis in een nette buurt met keurige buren, dus nergens last van. We hebben inmiddels ook 3 kinderen, dus misschien zijn wij ook wel meer degenen waar anderen last van hebben :X Al is het wel zo dat je in theorie ook opeens tokkie-buren kunt krijgen met 5 van die scooter hangjongeren als kinderen (kans is klein, omdat de huizenprijs in onze straat vrij hoog is). Dan ben je gewoon de sjaak en kun je eigenlijk alleen maar verhuizen. Je kunt dus voordat je een huis besluit te kopen/huren wel een tijdje gaan posten in de straat, maar alles is een momentopname. Er hoeft maar 1 gek te zijn in de straat en je hebt veel overlast.

Als je echt geen overlast wilt moet je in het spreekwoordelijke hutje op de hei gaan wonen.

 • MarcoC
 • Registratie: september 2003
 • Laatst online: 20:28
Monkeydancer schreef op dinsdag 7 september 2021 @ 21:43:
Iemand ervaring met overlast bij nieuwbouw woning? Of is dat wel redelijk beperkt? Hoor met name verhalen over sociale woningbouw.
Bij nieuwbouw zal het wel meevallen. Het grootste nadeel vind ik dat men blijkbaar per definitie muziek in de tuin aan moet hebben die de halve straat kan horen als mensen buiten zitten. Daardoor hoor je op een mooie zomerse dag bijna altijd wel ergens muziek. Daar erger ik me mateloos aan, buiten is buiten, muziek luister je maar binnen. Dat is extreem tokkie als je het mij vraagt.

 • Pixal
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

MarcoC schreef op woensdag 8 september 2021 @ 09:50:
[...]

Bij nieuwbouw zal het wel meevallen. Het grootste nadeel vind ik dat men blijkbaar per definitie muziek in de tuin aan moet hebben die de halve straat kan horen als mensen buiten zitten. Daardoor hoor je op een mooie zomerse dag bijna altijd wel ergens muziek. Daar erger ik me mateloos aan, buiten is buiten, muziek luister je maar binnen. Dat is extreem tokkie als je het mij vraagt.
Amen. Wat is dat tegenwoordig dat sommige mensen elke minuut van de dag muziek moeten horen? Ben je zo bang om 5 minuten alleen te zijn met je eigen gedachten? Ik zit in de tuin om vogeltjes te horen en te luisteren naar iets wat ritselt in de plantjes of wind door de bomen.

Bij kennissen van ons ook, die wonen in een typisch nieuwbouw rijtje, de een na de ander had een radio in de tuin. Zelfs mensen die een radio neerzetten en vervolgens zonder uit te zetten een boodschapje gaan doen etc. Wat leven sommige mensen toch ongelofelijk in hun eigen bubbel....

Nederland wordt steeds luidruchtiger. Hogedrukreinigers, motorrijders, schuurmachines, bluetooth speakers. En ze gaan één voor één.

Thermische isolatie heeft overigens niets te maken met geluidsisolatie. Voor geluidsisolatie heb je ander materiaal nodig, thermische isolatie is niet zwaar. Ons huis is Schiphol geïsoleerd in de jaren 90. Het dak is een meter dik en hoewel er toen nog geen triple glas bestond is het dubbelglas wel 3 keer dikker dan normaal. De auto's verderop in de straat horen we niet langsrijden. Vogeltjes hoor je niet fluiten. Ook ventilatieroosters laten wel lucht door maar geen geluid. Ik ken mensen in een nieuwbouwwoning uit 2019, een wijk die letterlijk onder een startroute van Schiphol is gebouwd en qua geluidshinder is daar geen rekening mee gehouden.

[Voor 21% gewijzigd door Pixal op 08-09-2021 10:07]


 • anon054630
 • Registratie: januari 2020
 • Laatst online: 22-10 21:37
-

[Voor 100% gewijzigd door anon054630 op 12-09-2021 15:24]


 • Dennahz
 • Registratie: november 2001
 • Laatst online: 22:23

Dennahz

Life feels like hell should.

anon054630 schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:04:
[...]

Normale geluiden? Trekkers zijn geen normale geluiden. Alles wat geen natuurverschijnsel is, is wat mij betreft geen ‘normaal’ geluid. Nu ga je zeggen: je moet er maar aan wennen want het is onderdeel van de samenleving? Denk je dat dat alles wat onderdeel van onze samenleving normaal is en zomaar te accepteren?
In een gebied waar veel landbouw zit, zijn trekkers wel degelijk een normaal geluid. Anders moet je niet in landbouwgebied gaan wonen natuurlijk :)

Twitter


 • Ebayzo
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 22:07

Ebayzo

Gekke eend

anon054630 schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:04:
[...]

Normale geluiden? Trekkers zijn geen normale geluiden. Alles wat geen natuurverschijnsel is, is wat mij betreft geen ‘normaal’ geluid. Nu ga je zeggen: je moet er maar aan wennen want het is onderdeel van de samenleving? Denk je dat dat alles wat onderdeel van onze samenleving normaal is en zomaar te accepteren?
Ja prima joh, ga lekker in je eigen bubbel jezelf irriteren aan alles wat niet natuurlijk is of je niet aanstaat :') Dit is gewoon klagen om het klagen....

Nederland is echt een jankland geworden. Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd.

Overigens kan ik mijzelf mateloos aan geluiden irriteren. Maar dit probleem zit bij mijzelf. Misschien goed om ook eens naar jezelf te kijken i.p.v. alleen om je heen te wijzen. Ik zou ook liever geen (klein)kinderen en blaffende honden in mijn woonwijk hebben maar dat hoort toch echt bij de maatschappij.

[Voor 25% gewijzigd door Ebayzo op 08-09-2021 10:12]


 • anon054630
 • Registratie: januari 2020
 • Laatst online: 22-10 21:37
-

[Voor 100% gewijzigd door anon054630 op 12-09-2021 15:23]


 • Pixal
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

Ebayzo schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:08:
[...]
Ja prima joh, ga lekker in je eigen bubbel jezelf irriteren aan alles wat niet natuurlijk is of je niet aanstaat :') Dit is gewoon klagen om het klagen....

Nederland is echt een jankland geworden. Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd.
Nou vind ik jou anders ook een beetje fel. Hoe drukker nederland wordt, hoe meer er geklaagd gaat worden. Hoe je het ook draait, het wordt steeds moeilijker te vluchten voor geluid. Er zijn waarschijnlijk meer mensen gevoelig voor geluid dan dat er rustige boerderijtjes te koop zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen die constant overlast ervaren op een gegeven moment van zich laten horen. Het is moeilijk om te beschrijven hoe het voelt als je gevoelig bent voor geluid en je geen rustmomenten meer hebt.

Wij wonen in een vrijstaand rijtjeshuis, dus gewoon aan beide kanten na een paar meter weer een huis. We komen van een hoekhuis aan een drukke weg, we hebben nog nooit zo weinig overlast gehad als nu. Ik merk dat ik direct na de verhuizing rust voelde in mijn hoofd, ik klaag dus ook veel minder.

Deze week heb ik met het mooie weer in de tuin wel alweer 3 keer een soort irritant piepje gehoord, zachter dan een rookmelder maar constant pieppiep... piepiep. UREN lang, ik ben maar naar binnen gegaan want ik kan me er niet van afsluiten. Gisteren zaten we in de tuin te eten en hoorde ik het weer, na tien minuten trok ik het niet meer. Heb aangebeld bij de buren, bleek dat ze een soort washok in de tuin hebben, deur wijd open en de droger was klaar, horen ze niet vanuit hun huis. AEG, SADISTISCHE fabrikant, hoe VERZIN je het om een droger non stop te UREN te laten piepen als het programma is afgelopen. En geen optie om stil te zetten. :X

Zo, heb ik dat ook weer even geklaagd.

[Voor 6% gewijzigd door Pixal op 08-09-2021 10:21]


 • The Zep Man
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 23:43
Pixal schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:18:
AEG, SADISTISCHE fabrikant, hoe VERZIN je het om een droger non stop te UREN te laten piepen als het programma is afgelopen. En geen optie om stil te zetten. :X
Wedden dat die optie er is? Die piep komt immers ergens vandaan. ;)

Typische wijkgeluiden zal ik mij niet snel aan storen. Een (gematigd) feestje op een zomeravond, een buur die een uurtje wat hout zaagt, de incidentele verbouwing bij iemand in de straat...

Er zijn echter uitzonderingen. Voor degene die ooit de bladblazer heeft uitgevonden wacht een speciale hoek op de laagste verdieping van het hiernamaals. :(

[Voor 34% gewijzigd door The Zep Man op 08-09-2021 10:24]

Over T.net Plus verbergen
Het leed dat Plus heet


 • Pixal
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

The Zep Man schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:20:
[...]


Wedden dat die optie er is? Die piep komt immers ergens vandaan. ;)
True, ging wat ver om de droger van de buurvrouw open te schroeven maar als ze er niet zijn mag ik hem vanaf nu ook zelf uitzetten dus dat is voor mij al een hele geruststelling.

 • The Zep Man
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 23:43
Pixal schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:21:
True, ging wat ver om de droger van de buurvrouw open te schroeven maar als ze er niet zijn mag ik hem vanaf nu ook zelf uitzetten dus dat is voor mij al een hele geruststelling.
Netjes opgelost met de buren. Ook een +1 voor hun begrip voor jou.

Over T.net Plus verbergen
Het leed dat Plus heet


 • SmurfLink
 • Registratie: juni 2016
 • Niet online
MarcoC schreef op woensdag 8 september 2021 @ 09:50:
[...]

Bij nieuwbouw zal het wel meevallen. Het grootste nadeel vind ik dat men blijkbaar per definitie muziek in de tuin aan moet hebben die de halve straat kan horen als mensen buiten zitten. Daardoor hoor je op een mooie zomerse dag bijna altijd wel ergens muziek. Daar erger ik me mateloos aan, buiten is buiten, muziek luister je maar binnen. Dat is extreem tokkie als je het mij vraagt.
Dat had ik hier zondag dus ook. Lekker eventjes in het zonnetje in de tuin... nog geen 5 minuten rust, voor iemand keihard muziek ging draaien. :/ je bent toch niet doof? En als het echt zo hard moet, doe lekker je doppen in je oren ofzo. Dan hoeft niet de hele buurt mee te genieten.

Ik hou zelf enorm van muziek, maar ga daar m'n buren niet mee lastigvallen.

 • armageddon_2k1
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 16:01
Wij hebben altijd geluidsoverlast ervaren, waar we ook woonden. Ik heb me er maar bij neergelegd, want de laatste jaren is er elke dag wel weer ergens zware apparatuur bezig voor alle verbouwingen die er opeens weer zijn.

Een beetje "Tragedy of the commons" voor mijn gevoel. 'Rust' is een gemeenschappelijk goed, waar iedereen gratis van af kan snoepen voor z'n eigen 'gewin'. Dus als je denkt: "Ik moet en zal dit weekend 500 planken zagen" dan ga je dat doen want je denkt, als je dat al denkt, 'ach, het is hier zo rustig, die 2 weekend dagen herrie van mij.... er blijven nog 51 weekenddagen over met rust voor de rest van de buurt'.

En dat doen dan 100 mensen. Waardoor het elk weekend en elke vrije dag een tyfusherrie van klusjes is overal.

Programming is like Tetris. Succes disappears and errors accumulate.


 • armageddon_2k1
 • Registratie: september 2001
 • Laatst online: 16:01
Ebayzo schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:08:
[...]
Nederland is echt een jankland geworden. Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd.
Vroeger was alles beter!!! :z

Programming is like Tetris. Succes disappears and errors accumulate.


 • Ebayzo
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 22:07

Ebayzo

Gekke eend

anon054630 schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:18:
Want zolang je er zelf geen last van hebt is het geen probleem?
En zolang jij er last van hebt is het wél een probleem?

Kunnen wel elke reactie blijven omdraaien maar hier komen we toch niet uit :) Ik ga weer verder genieten van de buurkinderen.
Pixal schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:18:
[...]


Nou vind ik jou anders ook een beetje fel. Hoe drukker nederland wordt, hoe meer er geklaagd gaat worden. Hoe je het ook draait, het wordt steeds moeilijker te vluchten voor geluid. Er zijn waarschijnlijk meer mensen gevoelig voor geluid dan dat er rustige boerderijtjes te koop zijn. Ik kan me heel goed voorstellen dat mensen die constant overlast ervaren op een gegeven moment van zich laten horen. Het is moeilijk om te beschrijven hoe het voelt als je gevoelig bent voor geluid en je geen rustmomenten meer hebt.
Grappig dat er vanuit wordt gegaan dat ik niet gevoelig ben voor geluiden en/of niet weet wat het is. Ik heb, hoewel geen extreme vorm waarvan ik de verhalen ook ken, last van misofonie. Maar dit is mijn probleem... de maatschappij hoeft hier niet geruisloos voor te worden.

We kunnen wel elk probleem van een individu uitvergroten en de maatschappij vragen zich aan te passen maar dit lijkt mij niet gewenst. We kunnen het niet ieder naar zijn zin maken....(helaas)

Ik zeg dus niet dat men er geen last van kan hebben, alleen dat we niet alles kunnen oplossen. En continu doordrammen en klagen heeft geen zin en hiermee focus je zelf alleen maar meer op je eigen irritaties.

[Voor 64% gewijzigd door Ebayzo op 08-09-2021 11:04]


 • i_r_
 • Registratie: januari 2012
 • Laatst online: 25-10 18:20

i_r_

Originele G

armageddon_2k1 schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:37:
Wij hebben altijd geluidsoverlast ervaren, waar we ook woonden. Ik heb me er maar bij neergelegd, want de laatste jaren is er elke dag wel weer ergens zware apparatuur bezig voor alle verbouwingen die er opeens weer zijn.
Al 2 jaar lang hoor ik van 07:00 tot 18:00 zware machines. 3KM verderop worden honderden huizen uit de grond gestampt.

Met de noodzaak voor meer woningen zal dit voorlopig wel de norm zijn, gelukkig is hier wel het einde in zicht.

Ik kan me goed voorstellen dat dit vervelend is voor mensen met overgevoeligheid voor geluid.

[Voor 9% gewijzigd door i_r_ op 08-09-2021 11:18]


 • XyritZz
 • Registratie: augustus 2003
 • Laatst online: 21-10 10:01
armageddon_2k1 schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:37:
Wij hebben altijd geluidsoverlast ervaren, waar we ook woonden. Ik heb me er maar bij neergelegd, want de laatste jaren is er elke dag wel weer ergens zware apparatuur bezig voor alle verbouwingen die er opeens weer zijn.

Een beetje "Tragedy of the commons" voor mijn gevoel. 'Rust' is een gemeenschappelijk goed, waar iedereen gratis van af kan snoepen voor z'n eigen 'gewin'. Dus als je denkt: "Ik moet en zal dit weekend 500 planken zagen" dan ga je dat doen want je denkt, als je dat al denkt, 'ach, het is hier zo rustig, die 2 weekend dagen herrie van mij.... er blijven nog 51 weekenddagen over met rust voor de rest van de buurt'.

En dat doen dan 100 mensen. Waardoor het elk weekend en elke vrije dag een tyfusherrie van klusjes is overal.
Dit is me ook steeds meer op gaan vallen, bij m'n ouders in de wijk is het altijd echt stil. Sociale huur, veel ouderen in de wijk en echt rustig. Ik besef me dat dat ook een kwestie van geluk hebben is, want als je op de WC zit kan je letterlijk het rolletje bij de buren horen draaien. Een "verkeerde" buur en je hebt snel overlast.

Ik ben nieuwbouw gaan wonen, en dan weet je dat lawaai er bij hoort in het begin. Iedereen gaat een tuin aanleggen, etc. Nu woon ik er 7 jaar en het is nog steeds elke dag gezaag, geboor, geslijp en geschuur om me heen. Alsof niemand nog stil kan zitten en altijd maar een klusje zoekt. Je zou denken dat je op den duur klaar bent met je zooitje.

I think there is a world market for maybe five computers. - Thomas Watson (1874-1956), Directeur van IBM (1943)


 • Marzman
 • Registratie: december 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

Ik heb een paar maanden een hele zware brom gehoord. De hele dag (en nacht), dat is ook zwaar iritant, je kan je daar ook niet van afsluiten. Het enige dat je kan doen is muziek draaien. Ik denk dat een van de windturbines toen kapot was, die staan redelijk dichtbij, of het was een pomp voor het grondwater weg te pompen (het was ook een periode met veel regen en het is kleigrond), dus eigenlijk weet ik gewoon niet wat het was. Mijn vrouw hoorde het niet wat het nog vervelender maakte :p Gelukkkig is het wel gestopt.

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


 • Kneddah
 • Registratie: april 2014
 • Laatst online: 23:07
En geluk nog heel gewoon....

Janken dat anderen janken, dat soort personen vind ik zelf de grootste jankerds :+ Frappant dat dit topic door dit soort personen dan wel geopend wordt om te janken over de jankerds :P

 • alexjones
 • Registratie: september 2021
 • Laatst online: 08-09 15:26
Ik ben iemand die ook al een aantal keer verhuisd is vanwege diverse vormen van overlast

Er zijn een aantal zaken waar je op kan letten:

Doorgaande wegen en dijken voor je deur zijn een no-go. Zeker met de huidige trend om onder alles wat rijdt een herrieuitlaat te schroeven moet je ook letten op wegen die relatief dichtbij liggen (binnen een een kilometer ongeveer) .

Let op hoe de omgeving eruit ziet. Zijn de tuintjes netjes onderhouden of is het 1 grote bende. Hoe is het onderhoud aan de woningen. Dat zegt wat over het soort bewoners.

Kijk naar het aantal auto's dat overdag geparkeerd staat, staat alles vol dan is een groot deel van de buurt waarschijnlijk werkeloos en leven ze op andere tijden dan jij.

Ga op warme dagen op huizenjacht. Dan zijn de meeste mensen buiten of hebben ze ramen en deuren opstaan, geeft een goede indruk van de hoeveelheid herrie die de bewoners maken.

Zaterdagavond is meestal 'tuinfeestjes avond' , ga op zaterdagavond een rondje door de wijk maken , zeker als het mooi weer is. Het laatste wat je wilt is een stel buren dat om de haverklap tuinfeestjes geeft tot diep in de nacht.

Het soort woning is ook belangrijk, bij een vrijstaand huis maken enkelsteensmuurtjes en houten vloeren alleen maar uit voor de warmteisolatie maar bij geschakelde woningen of appartementen is het een complete no-go tegenwoordig. Daar wil je dikkere muren die ook geluidswerend zijn. Eigenlijk kom je dan sowieso in de woningen jonger dan 30 jaar terecht.

Controleer of er geen overduidelijke jeugd hangplekken in de nabije omgeving zijn. Speeltuintjes, voetbal / basketbalvelden en aangewezen jeugdhonken of skateparken zijn de duidelijkste varianten.

Industrieterrein in de buurt is een no-go. Die worden regelmatig gebruikt voor staatraces, drugsgebruik etc.

Loop door de buurt, kijk naar het soort mensen dat er buiten is en probeer kennis te maken met de buren vóór je het huis koopt.

En zelfs als je dat allemaal doet kun je nog steeds pech hebben, Nederland is helaas extreem dichtbevolkt dus een gezonde portie geluk speelt ook mee. En ja het is eigenlijk triest dat je met zóveel zaken rekening moet houden maar een hele hoop mensen kunnen zich tegenwoordig gewoon niet meer gedragen.

[Voor 7% gewijzigd door alexjones op 08-09-2021 11:32]


 • The Zep Man
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 23:43
alexjones schreef op woensdag 8 september 2021 @ 11:29:
Kijk naar het aantal auto's dat overdag geparkeerd staat, staat alles vol dan is een groot deel van de buurt waarschijnlijk werkeloos en leven ze op andere tijden dan jij.
Kan je daar met het vele thuiswerken tegenwoordig nog wel vanuit gaan? :?

Verder nog een tip: bezoek de (omgeving van de) woning terwijl het hard regent. Zeker bij een drukke/doorgaande weg kan dat voor veel geluid zorgen van langsrijdende auto's, wanneer er veel water op de weg is. In een woning zonder goede geluidsisolatie kan dat best wel luid zijn.
Het soort woning is ook belangrijk, bij een vrijstaand huis maken enkelsteensmuurtjes en houten vloeren alleen maar uit voor de warmteisolatie maar bij geschakelde woningen of appartementen is het een complete no-go tegenwoordig. Daar wil je dikkere muren die ook geluidswerend zijn. Eigenlijk kom je dan sowieso in de woningen jonger dan 30 jaar terecht.
Ik heb ervaringen met woningen van begin jaren 80 waar je de buren binnen niet hoort (loopband tegen de muur aan, buren horen nooit iets), en ervaringen met woningen uit mid-jaren 80 waarbij zelfs een vallende spijker te horen is. Leeftijd is niet alles. Constructie/ontwerp en isolatie spelen zeker mee, en soms is dat gewoon vanaf de bouw op orde.

[Voor 5% gewijzigd door The Zep Man op 08-09-2021 11:39]

Over T.net Plus verbergen
Het leed dat Plus heet


 • alexjones
 • Registratie: september 2021
 • Laatst online: 08-09 15:26
The Zep Man schreef op woensdag 8 september 2021 @ 11:38:
[...]
Kan je daar met het vele thuiswerken tegenwoordig nog wel vanuit gaan? :?
Lang niet iedereen kan thuiswerken, hier in de buurt staan er sinds er wordt thuisgewerkt duidelijk meer auto's maar alsnog is de helft van de parkeerplaatsen nog wel leeg (voorheen denk ik driekwart).
Ik heb ervaringen met woningen van begin jaren 80 waar je de buren binnen niet hoort (loopband tegen de muur aan, buren horen nooit iets), en ervaringen met woningen uit mid-jaren 80 waarbij zelfs een vallende spijker te horen is. Leeftijd is niet alles. Constructie/ontwerp en isolatie spelen zeker mee, en soms is dat gewoon vanaf de bouw op orde.
Klopt inderdaad, het is ook meer een algemene stelregel. Het kan uiteraard afwijken.

 • Marzman
 • Registratie: december 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

The Zep Man schreef op woensdag 8 september 2021 @ 11:38:
[...]
Kan je daar met het vele thuiswerken tegenwoordig nog wel vanuit gaan? :?
Goed punt, wij werken beiden maar onze auto staat altijd voor de deur. Ik werk thuis en mijn vrouw met het OV. Nu met de corona is bijna iedereen met een baan waar het kan thuis gaan werken.

Ook is een groot deel gepensioneerd (wijk uit de jaren '70), die auto's staan ook allemaal voor de deur.

[Voor 11% gewijzigd door Marzman op 08-09-2021 11:43]

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


 • DUX
 • Registratie: september 2002
 • Laatst online: 17:51

DUX

blijft ook nu voor Oranje

Monkeydancer schreef op dinsdag 7 september 2021 @ 21:43:
Iemand ervaring met overlast bij nieuwbouw woning? Of is dat wel redelijk beperkt? Hoor met name verhalen over sociale woningbouw.
Ik ga mee in de tendens dat dit soort dingen overal kunnen gebeuren. Verder ben ik verwend met jarenlang gewoond te hebben in een dorp (met kennelijk andere sociale normen) en lijk ik gevoelig voor geluid.

Ik heb in de grote stad gewoond, zo ook in de combinatie nieuwbouw/vrije verhuur/hoekhuis. Was geen succes voor mij.
 • De huurprijs in vrije verhuur lag beduidend hoger dus men betitelde zichzelf tot het hebben van overlastmakende rechten. Insert "hutje op hei-argument".
 • Nieuwbouw lag dicht op elkaar dus er waren een hoop verschillende mensen die allemaal een keertje iets deden. Allemaal verschillende personen maar opgeteld was er bijna elke dag wel iets dat eigenlijk niet door de gewenste geluidsbeugel kon.
 • Er was een groep jongeren die meerdere feesten tot diep in de nacht organiseerden, zogenaamd namens alle bewoners maar in werkelijkheid waren het er 12 op de 500.
 • Hier wordt hoekhuis veelvuldig genoemd als zaligmakende oplossing; had ik ook expres gekozen om dezelfde reden maar bleek geen succes. Het was nieuwbouw met zulke stijve materialen en sterke isolatie waardoor alle geluid van mijn blok huizen door de muren heen bewoog tot het niet verder kon. Op dat eindpunt ging de zaak resoneren (or whatever de technische term is) en dat waren wij dus: wij kregen al het hardere geluid van de 4-5 woningen naast ons op de "verre muur" te horen waar die huizen dus aan de andere kant van ons zaten. Daar zat ook de enige slaapkamer die groot genoeg was voor een tweepersoonsbed. Gesproken met de buren maar dit waren o.a. studenten die én lak hadden aan ons én een sneller verloop kenden waardoor je regelmatig hetzelfde verhaal opnieuw moest uitleggen. Geluidsmetingen uit laten voeren door woningbouw maar alles was binnen specificaties ondanks dat experts ook wel hoorden dat het niet tof was.
 • Alle nieuwbouw wordt in de stad opgeleverd met een stukje sociale huur en daar zaten in ons geval mindere types (drugshandel, vervuiling, diefstal) op een steenworp afstand, dus dat kwam ook in onze parkeergarage en bij het huis dus uiteindelijk had je dezelfde types lopen in je buurt.
Ik heb ook antikraak gewoond in de stad, overigens.

Ik denk dat het vooral een kwestie van geluk is, maar je kunt de risico's minimaliseren door te kijken naar aantal mensen per oppervlak (c.q. hoeveel huizen staan hier eigenlijk en hoeveel leefruimte heeft ieder huishouden), leeftijdsinschatting, gezinssamenstelling. TS gaf aan te kijken naar winkelwagentjes in de tuinen (wat wel erg schrijnend is) maar je zou ook kunnen kijken naar de staat van de auto's in de straat en de staat van de eventuele tuinen. Je kunt op Google Maps kijken of er veel ondernemingen bekend gemaakt zijn in die wijk.

.    < G o o o o o o o o g l e >
Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende


 • The Zep Man
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 23:43
Iets dat ik terugzie in dit topic is het onderwerp 'studenten'. Die kan je relatief makkelijk vermijden, door een woonplaats te kiezen die niet interessant is voor studenten. In het algemeen helpt de omgeving kiezen uiteraard ook. Zie ook dit ter inspiratie. :+

Studenten kan je overigens ook prima in steden vermijden. Er zijn voldoende kleinere steden waar je nooit een student tegenkomt. Scholieren wel (niveau MBO), maar die wonen veelal nog bij papa en mama.

[Voor 23% gewijzigd door The Zep Man op 08-09-2021 11:52]

Over T.net Plus verbergen
Het leed dat Plus heet


 • susscorfa
 • Registratie: augustus 2006
 • Laatst online: 26-10 20:47
alexjones schreef op woensdag 8 september 2021 @ 11:29:

Doorgaande wegen en dijken voor je deur zijn een no-go. Zeker met de huidige trend om onder alles wat rijdt een herrieuitlaat te schroeven moet je ook letten op wegen die relatief dichtbij liggen (binnen een een kilometer ongeveer) .
een kilometer lijkt me behoorlijk overdreven, succes met die criteria een huis te vinden. Hier een klein voorbeeld van den haag. Zelfs als je secondary road uitsluit of daar alleen 500 meter aanhoud blijft er weinig over. (ik denk dat het op het platteland niet beter is)

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
require(rosm)
#> Loading required package: rosm
library(osmdata)
#> Data (c) OpenStreetMap contributors, ODbL 1.0. https://www.openstreetmap.org/copyright
require(sf)
#> Loading required package: sf
#> Linking to GEOS 3.8.0, GDAL 3.0.4, PROJ 6.3.1
require(ggspatial)
#> Loading required package: ggspatial
require(units)
#> Loading required package: units
#> udunits database from /usr/share/xml/udunits/udunits2.xml
q <- opq(bbox = "den haag NL") %>%
 add_osm_feature(key = "highway", value = c("motorway", "trunk", "primary", "secondary"))
a <- osmdata_sf(q)
#> Error in curl::curl_fetch_memory(url, handle = handle): OpenSSL SSL_connect: SSL_ERROR_SYSCALL in connection to overpass.kumi.systems:443 
#> Request failed [ERROR]. Retrying in 1 seconds...
# see for road types: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_features#Highway
buf <- st_buffer(st_simplify(a$osm_lines), dist = set_units(1, "km"))
#> Warning in st_simplify.sfc(st_geometry(x), preserveTopology, dTolerance):
#> argument preserveTopology is ignored
bfu <- st_union(buf)
buf_s <- st_buffer(st_simplify(a$osm_lines), dist = set_units(500, "m"))
#> Warning in st_simplify.sfc(st_geometry(x), preserveTopology, dTolerance):
#> argument preserveTopology is ignored
bfu_s <- st_union(buf_s)
ggplot() +
 annotation_map_tile() +
 geom_sf(data = bfu, alpha = .4) +
 geom_sf(data = bfu_s, fill = "red", alpha = .3)
#> Zoom: 10
#> Fetching 4 missing tiles
#>  |                                       |                                   |  0% |                                       |==================                          | 25% |                                       |===================================                  | 50% |                                       |====================================================         | 75% |                                       |======================================================================| 100%
#> ...complete! • anon054630
 • Registratie: januari 2020
 • Laatst online: 22-10 21:37
-

[Voor 100% gewijzigd door anon054630 op 12-09-2021 15:23]


 • Pixal
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

XyritZz schreef op woensdag 8 september 2021 @ 11:19:
[...]


Dit is me ook steeds meer op gaan vallen, bij m'n ouders in de wijk is het altijd echt stil. Sociale huur, veel ouderen in de wijk en echt rustig. Ik besef me dat dat ook een kwestie van geluk hebben is, want als je op de WC zit kan je letterlijk het rolletje bij de buren horen draaien. Een "verkeerde" buur en je hebt snel overlast.

Ik ben nieuwbouw gaan wonen, en dan weet je dat lawaai er bij hoort in het begin. Iedereen gaat een tuin aanleggen, etc. Nu woon ik er 7 jaar en het is nog steeds elke dag gezaag, geboor, geslijp en geschuur om me heen. Alsof niemand nog stil kan zitten en altijd maar een klusje zoekt. Je zou denken dat je op den duur klaar bent met je zooitje.
Ik denk dat dit niet eens inherent is aan nieuwbouwwijken. Als iedereen klaar is gaat de halve wijk over op een uit of opbouw en begint het weer. Of er is nieuwe instroom die de boel even gaat moderniseren.

Wat ook niet helpt is het thuiswerken, veel klussen had je niet eens in de gaten omdat je op werk zat. Daarbij wordt er meer geklust dan ooit omdat (pure aanname) er steeds meer doe het zelvers bijkomen. Enerzijds omdat het moeilijk is om vakmensen te vinden (drukte) en anderzijds omdat je tegenwoordig via YouTube kan zien hoe je iets zelf kan doen. Vervolgens verplaatsen die klussen van werkdagen naar weekenden waarop je net lekker in je tuintje wil zitten.

 • The Zep Man
 • Registratie: oktober 2003
 • Laatst online: 23:43
Pixal schreef op woensdag 8 september 2021 @ 13:03:
Wat ook niet helpt is het thuiswerken, veel klussen had je niet eens in de gaten omdat je op werk zat. Daarbij wordt er meer geklust dan ooit omdat (pure aanname) er steeds meer doe het zelvers bijkomen.
Ik denk dat er mogelijk meer geklust wordt/werd omdat men minder op vakantie ging. Als je toch in 2020 je tijd thuis moest besteden, dan kan je net zo goed je woning leefbaarder maken.

Over T.net Plus verbergen
Het leed dat Plus heet


 • Ebayzo
 • Registratie: juli 2001
 • Laatst online: 22:07

Ebayzo

Gekke eend

anon054630 schreef op woensdag 8 september 2021 @ 12:48:
[...]

Voor mij moet er ook geen werkloosheidsteun zijn, is dat een argument?
Gelukkig zijn er genoeg mensen die inzien dat je wél iets aan geluidspollutie kan doen en dat overal en altijd lawaai niet een soort van nieuwe norm hoeft te zijn waar we ons maar moeten mee neerleggen.
Klopt, want dat stond ook in mijn reactie ;w Slachtoffer rol bevalt je wel of niet?

 • anon054630
 • Registratie: januari 2020
 • Laatst online: 22-10 21:37
-

[Voor 100% gewijzigd door anon054630 op 12-09-2021 15:22]


 • gr33bo
 • Registratie: november 2012
 • Laatst online: 06-10 17:46
Pff best een klote situatie, mijn (toen) vriendin en ik hebben zelf in een nogal gehorig appartementje gewoond in Rotterdam, waarbij we na een jaar maar besloten om een woning te gaan kopen. Een paar jaar eerder dan 'geplanned', we wilden namelijk eerst eens kijken of we het wel bij elkaar zouden uithouden.

We wonen nu 16 jaar in hetzelfde huis en ik ervaar er nogal eens wat overlast, niet zozeer van de buren, hoewel die ook wel eens luidruchtig kunnen zijn maar dat kan ik ook zijn als ik b.v. ga klussen, leven en laten leven.

Helaas is er de laatste jaren wel wat veranderd in de buurt. jongeren die in het weekeinde s'nachts thuiskomen en door de straat lopen te schreeuwen. We woonden aan de rand van een dorp maar alle polders zijn nu volgebouwd met wat 'duurdere' woningen, elk weekeinde heeft er daar iemand wel een feestje met ski-hut muziek. Er is een rondweg aangelegd wat blijkbaar erg uitnodigt om af en toe wat straatraces op te houden. Dus een rustig huis is helaas niet voor eeuwig.


Verder merk ik door de ervaringen in Rotterdam dat ik erg slecht tegen bepaalde geluiden kan, als iemand in de straat staat te toeteren schiet ik meteen weer in de stress aangezien we een jaar lang doordeweeks iedere ochtend een bouwvakker hadden die om 5 uur zijn collega kwam ophalen en zijn aankomst aankondigde door te gaan claxoneren.


Vooral in het begin na de verhuizing ergerde ik me erg snel aan elke geluidje, waarschijnlijk door de negatieve ervaringen ik heb gehad.

Beste is denk ik eens een keertje laat op de avond eens door de wijk heen lopen of er wat hangplekken zijn en of er niet overal feetjes zijn. Kijken wat voor mensen er wonen en uit de buurt blijven van 'voorzieningen'.

 • pizzacabonara
 • Registratie: april 2020
 • Laatst online: 21:50

pizzacabonara

It's a put on..

Ebayzo schreef op woensdag 8 september 2021 @ 10:08:
[...]
Ja prima joh, ga lekker in je eigen bubbel jezelf irriteren aan alles wat niet natuurlijk is of je niet aanstaat :') Dit is gewoon klagen om het klagen....

Nederland is echt een jankland geworden. Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd.

Overigens kan ik mijzelf mateloos aan geluiden irriteren. Maar dit probleem zit bij mijzelf. Misschien goed om ook eens naar jezelf te kijken i.p.v. alleen om je heen te wijzen. Ik zou ook liever geen (klein)kinderen en blaffende honden in mijn woonwijk hebben maar dat hoort toch echt bij de maatschappij.
Nederland is geen jankland maar gewoon overbevolkt.

 • Mr.C4
 • Registratie: oktober 2001
 • Niet online
Mijn tip is een woning met balans ventilatie / WTW. Bij deze woningen heb je geen rooster in je raam dat geluid doorlaat. Bij een slaapkamer / kantoor kan dit veel schelen.

 • redrohX
 • Registratie: oktober 2000
 • Laatst online: 06-10 19:26

redrohX

errr....

gr33bo schreef op woensdag 8 september 2021 @ 14:30:

Vooral in het begin na de verhuizing ergerde ik me erg snel aan elke geluidje, waarschijnlijk door de negatieve ervaringen ik heb gehad.
Dat had ik ook. Sterker nog, na bijna 4 jaar verhuist te zijn heb ik dat nog steeds bij sommige geluiden. Ik woonde in een jaren '90 rijtjeshuis zonder al te veel overlast, totdat we nieuwe buren kregen (huis gekocht van erfenis...). Dat was al vanaf dag 1 meteen raak door dagelijkse ruzies tussen buurman en buurvrouw die dan steevast buiten in de tuin werden uitgevochten (je zou denken, waarom blijven die mensen samen met nota bene 4 kinderen?) . De buurman had ook de gewoonte om in de schuur keihard te gaan bellen met zijn vader, wat altijd uitliep in schreeuwende ruzies. Daarnaast overlast door roken, blowen, muziek en vooral veel gestamp binnen. Opeens was het hele huis gehorig. Hoorden we de vorige buren nooit, deze waren continu duidelijk te horen. Ons geluk was dat ze door baan en kinderen nooit tot diep in de nacht doorgingen.

Omdat we een lage schutting hadden en we bij elkaar in de tuin konden kijken hebben wij op een gegeven moment een nieuwe hoge schutting bekostigd en laten plaatsen. Omdat onze tuin hoger lag dan die van hun was men er niet heel blij mee. Ben bedreigd met weet ik veel wat voor ernstige bedreigingen... Maar goed, ze wilden niet mee betalen, dus dan heb je maar te accepteren.

Uiteindelijk zijn we soort van noodgedwongen verhuist omdat we het echt niet meer trokken. Een paar maanden voor onze verhuizing kwamen er nieuwe buren aan de andere kant van onze buren wonen. 3 jongeren waarvan de ouders het huis hadden gekocht. Karma is a bitch, want die begonnen tot diep in de nacht feesten te organiseren. Wij hadden er ook last van, maar ons huis was al verkocht. Meerdere auto's in de straat parkeren. Scooters en motoren op de stoep parkeren. Omdat onze buren kleine kinderen hadden was dat zelfs voor hun een probleem en van wat ik begrijp van andere mensen uit de straat is dat nu nog steeds een probleem. O-)

Anyway, de stress die de overlast veroorzaakte is wel minder geworden sinds wij verhuist zijn. Maar soms triggeren bepaalde geluiden nog steeds een soort van reactie bij mij en mijn vriendin. Hard geschreeuw voor mijn huis als ik in bed lig en ik krijg meteen een soort van PTSD reactie...

Wat wij hebben gedaan is een hoekhuis gekocht in een doodlopende straat in een relatief rustige en groene buurt. We hebben geluk uiteraard en mijn huidige buren zijn gelukkig heel erg stil en normaal. Dat kan uiteraard altijd nog veranderen. Gelukkig zijn deze huizen (nog geen 20 jaar oud) veel beter geïsoleerd tegen geluiden dan ons vorige huis. De keren dat ik de buren heb gehoord aan de hand van klusgeluiden kan ik op 1 hand tellen.

 • ansichtkaart
 • Registratie: februari 2021
 • Laatst online: 22:25
susscorfa schreef op woensdag 8 september 2021 @ 12:40:
[...]


een kilometer lijkt me behoorlijk overdreven, succes met die criteria een huis te vinden. Hier een klein voorbeeld van den haag. Zelfs als je secondary road uitsluit of daar alleen 500 meter aanhoud blijft er weinig over. (ik denk dat het op het platteland niet beter is)

code:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
require(rosm)
#> Loading required package: rosm
library(osmdata)
#> Data (c) OpenStreetMap contributors, ODbL 1.0. https://www.openstreetmap.org/copyright
require(sf)
#> Loading required package: sf
#> Linking to GEOS 3.8.0, GDAL 3.0.4, PROJ 6.3.1
require(ggspatial)
#> Loading required package: ggspatial
require(units)
#> Loading required package: units
#> udunits database from /usr/share/xml/udunits/udunits2.xml
q <- opq(bbox = "den haag NL") %>%
 add_osm_feature(key = "highway", value = c("motorway", "trunk", "primary", "secondary"))
a <- osmdata_sf(q)
#> Error in curl::curl_fetch_memory(url, handle = handle): OpenSSL SSL_connect: SSL_ERROR_SYSCALL in connection to overpass.kumi.systems:443 
#> Request failed [ERROR]. Retrying in 1 seconds...
# see for road types: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Map_features#Highway
buf <- st_buffer(st_simplify(a$osm_lines), dist = set_units(1, "km"))
#> Warning in st_simplify.sfc(st_geometry(x), preserveTopology, dTolerance):
#> argument preserveTopology is ignored
bfu <- st_union(buf)
buf_s <- st_buffer(st_simplify(a$osm_lines), dist = set_units(500, "m"))
#> Warning in st_simplify.sfc(st_geometry(x), preserveTopology, dTolerance):
#> argument preserveTopology is ignored
bfu_s <- st_union(buf_s)
ggplot() +
 annotation_map_tile() +
 geom_sf(data = bfu, alpha = .4) +
 geom_sf(data = bfu_s, fill = "red", alpha = .3)
#> Zoom: 10
#> Fetching 4 missing tiles
#>  |                                       |                                   |  0% |                                       |==================                          | 25% |                                       |===================================                  | 50% |                                       |====================================================         | 75% |                                       |======================================================================| 100%
#> ...complete!


[Afbeelding]
ik vind een kilometer overdreven, om standaard aan te houden.
ik woon echt vlak aan de a12 en je hoort echt niets, heel zelden iemand hard toeteren.

ga je een paar km verder wonen aan de a12 in een huis verder weg van de a12 dan mijne en toch hoor je veel meer. omgeving, bebouwing, situatie zoveel maakt verschil.

 • Tweakjur
 • Registratie: januari 2008
 • Laatst online: 25-10 23:23

Tweakjur

Redacteur
Er is een belangrijk aspect waar je je wellicht op verkijkt als je uit een omgeving met veel geluid gaat verhuizen naar een omgeving met weinig geluid. Dan heb ik het niet over stampende bovenburen of muziekdraaiende zijburen natuurlijk - dat blijft kut. Maar wat de omgeving betreft: sta er bij stil dat heel veel, doorlopend geluid, na verloop van tijd verandert in geen geluid. Ik woonde aan een drukke straat in Amsterdam en ik werd op een gegeven moment echt niet meer wakker van trams, sirenes etc. Je hoort ze wel, maar registreert het op een gegeven moment niet actief meer. Het is geen ergernis. Nu woon ik in een stuk rustigere gemeente, vrij rustige straat ook, maar met op zo'n 30 meter van mijn huis een doorgaand fietspad dat het centrum met andere wijken verbindt. Door de afwezigheid van dat dekentje white noise, hoor ik nu álles. Elke pratende fietser, elke scooter, etc. Ik erger me er verder niet aan en ook dit is denk ik een kwestie van wennen, maar doordat hier minder geluid is, hoor ik juist meer. 8)7

(was voorheen JJJur, nickchange 4-8-2014)


 • Nyarlathotep
 • Registratie: november 2003
 • Laatst online: 19:02

Nyarlathotep

Crawling Chaos

Ik krijg het idee dat, ook als ik naar mijzelf kijk, geluidsoverlast veelal te betrekken is op jezelf.
Als je je eenmaal aan een geluid gaat ergeren, dan gaat dat etteren. En dan komen er steeds meer kleine ergernissen bij.
In mijn oude apartement was het ook herrie. Vermoedelijk werkloze bovenburen waar de hele dag luid werd geconverseerd (1 man met een hele harde schorre stem) met op de achtergrond van die schelle middenoosterse muziek met hoge vrouwenstemmetjes. En het raam open...
Met die 'mensen' viel ook niet te communiceren.

Verhuisd naar een koopwoning. Bouwjaar 1980, en toch vrij gehorig. Buren op de hoek zijn lekker rustig (hij is motoragent). Andere kant een ouder stel, die flink drinken en veel roken. Manlief hoest en snuit de hele dag door zijn neus wat ik goed kan horen. Bij bezoek hoor ik geouwehoer. Soms kleinkinderen op bezoek en die zijn ook niet stil.
Maar... Ik heb een goede relatie met deze buren en dat helpt écht enorm. Soms denk ik wel eens: doe eens rustig. Maar dat duurt maar even. Ik heb mezelf ook wel kunnen dwingen om mij hier overheen te zetten. Anders heb ik geen leven. En hier in Nederland is het gewoon bomvol (zeker in de randstad) en alles is gebouwd in rijtjes.
Andere opties: Wonen in een dorp of platteland zonder buren. Of emigreren.

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • Ozzie
 • Registratie: februari 2004
 • Nu online
Overlast is sowieso nogal subjectief. Ik woon in een (nieuwbouw)wijk met heel veel kinderen en die spelen (gelukkig) erg vaak buiten zodra het weer het een beetje toe laat. Dat maakt dus een hoop geluid. Ook zit er hier midden in de woonwijk een bloemenkweker dus die moet meerdere keren per dag met een trekker door onze straat heen, dat maakt ook geluid.
Dan hebben we nog buren een huis verder die van een feestje houden dus regelmatig in het weekend in de tuin zitten met een muziekje (en een vuurtje).
Een stukje verder zit een N-weg, ik denk hemelsbreed op 300m maar zit dus wel een woonwijk tussen, en ook daar hoor ik af en toe geluid van. Vooral als het mooi weer is wil er nog weleens een motorfiets overheen scheuren met iets te veel geluid.
Achter die N-weg ligt weer de brandweerkazerne dus af en toe rukken die ook uit met alle geluid van dien, als hoor je dat alleen als de wind goed (of juist niet goed) staat.
Dan woon ik ook nog eens redelijk dichtbij schiphol dus elke 5 a 10 minuten hoor ik wel een vliegtuig overkomen.
Ik heb er zelf allemaal totaal geen last van. Terwijl een ander misschien helemaal gek zou worden. Maar toch vind ik dat dit allemaal gewoon normale leefgeluiden zijn.

Ik was een jaar of drie geleden een paar nachten in New York en daar had ik wel echt last van het geluid, maar de mensen daar zullen er vast ook aan wennen. Constant sirenes en herrie op straat.

"Write code as if the next maintainer is a vicious psychopath who knows where you live."


 • ASW1
 • Registratie: juni 2013
 • Laatst online: 17:30
Ozzie schreef op donderdag 9 september 2021 @ 11:29:

Ik was een jaar of drie geleden een paar nachten in New York en daar had ik wel echt last van het geluid, maar de mensen daar zullen er vast ook aan wennen. Constant sirenes en herrie op straat.
Haha, ben nog nooit in een stad geweest die zo enorm lawaaiig is als NY. Echt extreem daar het dB niveau.
En dan inderdaad weer sirenes e.d. die nog 10x harder moeten om over het andere lawaai heen te komen.
Zoiets als een cafe dat naar mate de avond vordert steeds luider wordt en iedereen steeds harder moet praten om boven de andere steeds harder praters heen te komen.

Terwijl het echt een keuze is, Singapore bv is heel rustig, vraag niet hoe het kan maar daar doen ze niet aan sirenes. Tokyo ook extreem lawaaiig (ook vergeleken met andere steden in Japan)
Sommige samenlevingen hebben echt een soort lawaaicultuur.

 • Ozzie
 • Registratie: februari 2004
 • Nu online
ASW1 schreef op donderdag 9 september 2021 @ 12:29:
[...]

Haha, ben nog nooit in een stad geweest die zo enorm lawaaiig is als NY. Echt extreem daar het dB niveau.
En dan inderdaad weer sirenes e.d. die nog 10x harder moeten om over het andere lawaai heen te komen.
Zoiets als een cafe dat naar mate de avond vordert steeds luider wordt en iedereen steeds harder moet praten om boven de andere steeds harder praters heen te komen.

Terwijl het echt een keuze is, Singapore bv is heel rustig, vraag niet hoe het kan maar daar doen ze niet aan sirenes. Tokyo ook extreem lawaaiig (ook vergeleken met andere steden in Japan)
Sommige samenlevingen hebben echt een soort lawaaicultuur.
Cairo ben ik heel vaak geweest en daar is het denk nog erger. Maar ik denk niet dat het woord 'geluidsoverlast' daar bestaat. Constant komen er handelaren door de straat heen hun waar verkopen door zo hard mogelijk, dooreen megafoon, te schreeuwen wat ze verkopen. Inmiddels is er een behoorlijk netwerk van gasleidingen maar een maar jaar geleden reden ze door de straten heen met gasflessen en dan sloegen ze met metalen pijp tegen die gascilinders aan zodat iedereen het hoort (en dan schreeuw je vanaf je balkon dat je een nieuwe nodig heb zodat ze blijven stil staan voor je)
Daarnaast bestaat APK e.d. al helemaal niet dus alle auto's hebben een lekke pijp, en ze gebruiken continu de toeter van hun auto die ze ook vaak nog hebben aangepast zodat er een hele melodie word afgespeeld.
Daarnaast is er nog 5x per dag de moskee en als je pech heb zit je in een gebied waar er meerdere moskeeën tegen elkaar op proberen te schreeuwen, of zo lijkt het althans.

Zelfs midden op de wallen in Amsterdam is het rustig wonen vergeleken daar. Maar alsnog ben je na een paar dagen in de herrie er wel gewend aan. Ik in ieder geval.

"Write code as if the next maintainer is a vicious psychopath who knows where you live."


 • PcDealer
 • Registratie: maart 2000
 • Laatst online: 22:37

PcDealer

HP ftw \o/

Reageer alleen op nieuwbouw woningen @Dombo123. Ik zit nu wederom in een Label A woning, die naast zuinig is qua energie, ook geluidsdicht is. Ik woon in een nieuwbouwwijk nu in een hoekwoning. Er wordt rondom nog gebouwd, dus de bouwradio's staan aan alle kanten vol te blazen. Achter mij Radio 538, links hardcore en hardhouse, rechts Radio Oranje. Ramen dicht en ik hoor niets meer. Triple glass.

LinkedIn WoT Cash Converter


 • HereIsTom
 • Registratie: oktober 2010
 • Laatst online: 20-10 20:04
ansichtkaart schreef op woensdag 8 september 2021 @ 16:25:
[...]


ik vind een kilometer overdreven, om standaard aan te houden.
ik woon echt vlak aan de a12 en je hoort echt niets, heel zelden iemand hard toeteren.

ga je een paar km verder wonen aan de a12 in een huis verder weg van de a12 dan mijne en toch hoor je veel meer. omgeving, bebouwing, situatie zoveel maakt verschil.
Nou wij wonen 2 km van de A12 met een geluidswal, maar als de wind verkeert staat dan hoor je ‘m zeer duidelijk.
Toen we er net woonde en we in bed lagen dacht ik dat er één of andere fabriek in de buurt draaide, maar die zijn er niet, de buren beaamde dat het de A12 was 8)7
Wij waren juist uit een buitenwijk met doorgaande straat verhuisd omdat daar het verkeer de hele nacht ook doorging, vooral scooters, motoren en auto’s met die k#t uitlaten :(
Lawaai om inderdaad gek van te worden.
Maar als de wind goed staat en in de winter met alles dicht is het heerlijk rustig op een woonerf _/-\o_

 iPad Pro 12.9 2020 | Sony 55A89 4K OLED Smart Android TV | Mobile:  iPhone 8 Plus 64GB


 • Admiral Freebee
 • Registratie: februari 2004
 • Niet online
HereIsTom schreef op zondag 3 oktober 2021 @ 23:36:
[...]

Nou wij wonen 2 km van de A12 met een geluidswal, maar als de wind verkeert staat dan hoor je ‘m zeer duidelijk.
Toen we er net woonde en we in bed lagen dacht ik dat er één of andere fabriek in de buurt draaide, maar die zijn er niet, de buren beaamde dat het de A12 was 8)7
Wij waren juist uit een buitenwijk met doorgaande straat verhuisd omdat daar het verkeer de hele nacht ook doorging, vooral scooters, motoren en auto’s met die k#t uitlaten :(
Lawaai om inderdaad gek van te worden.
Maar als de wind goed staat en in de winter met alles dicht is het heerlijk rustig op een woonerf _/-\o_
Een geluidswal kan het geluid net versterken voor mensen die verder van de snelweg wonen. Het is een zegen voor de mensen die er vlak naast wonen maar niet altijd effectief voor de verder gelegen huizen.

 • Tortelli
 • Registratie: juli 2004
 • Laatst online: 21:52

Tortelli

mixing gas and haulin ass

Tweakjur schreef op donderdag 9 september 2021 @ 09:18:
Er is een belangrijk aspect waar je je wellicht op verkijkt als je uit een omgeving met veel geluid gaat verhuizen naar een omgeving met weinig geluid. Dan heb ik het niet over stampende bovenburen of muziekdraaiende zijburen natuurlijk - dat blijft kut. Maar wat de omgeving betreft: sta er bij stil dat heel veel, doorlopend geluid, na verloop van tijd verandert in geen geluid. Ik woonde aan een drukke straat in Amsterdam en ik werd op een gegeven moment echt niet meer wakker van trams, sirenes etc. Je hoort ze wel, maar registreert het op een gegeven moment niet actief meer. Het is geen ergernis. Nu woon ik in een stuk rustigere gemeente, vrij rustige straat ook, maar met op zo'n 30 meter van mijn huis een doorgaand fietspad dat het centrum met andere wijken verbindt. Door de afwezigheid van dat dekentje white noise, hoor ik nu álles. Elke pratende fietser, elke scooter, etc. Ik erger me er verder niet aan en ook dit is denk ik een kwestie van wennen, maar doordat hier minder geluid is, hoor ik juist meer. 8)7
Sommige geluiden vallen gewoon weg. Ik woonde in een 2 onder 1 kapper (jaren 90 woning) in een doodlopende straat waar echter wel een busbaan naast liep (niet bruikbaar voor autos). Reden eens in de 30 minuten tot ~00:00. Bus hoorde je praktisch nooit of je moest er wakker liggen of er bewust op letten…..

Woon nu vrijstaand met buren op een meter of 15 en aan de andere kant 1,5 kilometer niets dan weiland en ~150 koeien. Zeer rustig maar als de kalfjes weghaalt worden hoor ik een }:O een paar uur loeien.... Iedere plek heeft zijn "issues" wat dat betreft.Wij liggen er niet wakkker van ;).

Moderne woningen (fatsoenlijk glas, geen houten vloeren, flink gescheiden muren) help wel!

i9 9900k @ 5,0Ghz | Synology DS1817+ | 22x330Wp Oost-Zuid-West, 24x360Wp Oost-West, Total 15.900Wp


 • Marzman
 • Registratie: december 2001
 • Niet online

Marzman

They'll never get caught.

Tortelli schreef op maandag 4 oktober 2021 @ 23:27:
[...]


Sommige geluiden vallen gewoon weg. Ik woonde in een 2 onder 1 kapper (jaren 90 woning) in een doodlopende straat waar echter wel een busbaan naast liep (niet bruikbaar voor autos). Reden eens in de 30 minuten tot ~00:00. Bus hoorde je praktisch nooit of je moest er wakker liggen of er bewust op letten…..
In ons huis hoor ik in de zomer snachts de snelweg en de spoorweg als de ramen open staan. Overdag heb ik beiden nog nooit gehoord en is het 'stil', zelfs als ik in de tuin zit hoor ik het niet. Maar die stilte is stiekem genoeg geluid dat je de snelweg en de trein niet hoort. Dus die geluiden vallen inderdaad weg overdag terwijl ik in een hele rustige buurt woon (doodlopende straat aan de achterkant van het huis, grasveld voor de deur ipv een straat, sterk vergrijsd).

Dus ja, sommige geluiden vallen gewoon weg inderdaad :)

☻/ Please consider the environment before printing this signature
/▌
/ \ <-- This is bob. copy and paste him and he will soon take over the world.


 • Bitzer
 • Registratie: juni 2017
 • Laatst online: 15:14
Wat ik als een probleem ervaar zijn de Duco ventilatieroosters. Open of dicht komt er buitengeluid (verkeer) door. Behalve dat ook niet goed schoon te maken.

 • finsdefis
 • Registratie: juni 2005
 • Niet online
Bitzer schreef op woensdag 13 oktober 2021 @ 13:16:
Wat ik als een probleem ervaar zijn de Duco ventilatieroosters. Open of dicht komt er buitengeluid (verkeer) door. Behalve dat ook niet goed schoon te maken.
Ja ergens is het ook wel gek dat je een supergoed geisoleerd (nieuwbouw)huis hebt en dat er dan overal van die roosters geplaatst worden.

Wij worden 's ochtends in het weekend ook wakkergeschreeuwd door de kinderen van de buren bijvoorbeeld als we die dingen open laten. Dus dan maar dicht en accepteren dat de slaapkamer lekker muf is 's ochtends. (overigens hoor ik het dan nog, maar niet genoeg om wakker van te worden)

Dan is balansventilatie met een wtw toch een betere oplossing, maar natuurlijk ook duurder.

[Voor 4% gewijzigd door finsdefis op 14-10-2021 10:56]

Pagina: 1 2 Laatste


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee