• ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Ik zie een standaardbrief aankomen dat je weigert opdracht te geven voor verwijderen, omdat je het niet eens bent met de voorwaarden bij schade, het de spullen van de netbeheerder zijn, je individueel verwijderen niet efficiënt vindt, maar dat je wel op initiatief van de netbeheerder op afspraak meewerkt aan verwijderen, maar geen kosten of schade accepteert. :+

[Voor 5% gewijzigd door ZuinigeRijder op 10-02-2021 07:37]


Acties:
 • +26Henk 'm!
 • Pinned

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Bram-Bos schreef op maandag 15 februari 2021 @ 18:39:

Wat dat betreft is het ook handig als er iemand vanavond nog even de betreffende webpagina's van de diverse netbeheerders vastlegt, waarin die suggestie wordt gewekt.
Dat is niet echt moeilijk te vinden :o

Netbeheer Nederland

Netbeheer Nederland: (web archive)
Steeds meer consumenten maken werk van de energietransitie en besluiten zelfstandig van het gas af te gaan. Bij huishoudens die geen gas meer gebruiken, moet de gasaansluiting onder andere vanwege veiligheidsredenen volledig worden verwijderd. Netbeheerders zijn verplicht de kosten van het verwijderen van de gasaansluiting door te berekenen aan de consument die er voor kiest om van het gas af te gaan.

Enexis

Enexis: (web archive)
Tijdelijk afsluiten gasaansluiting

Bij het afsluiten van een gasaansluiting zorgen we ervoor dat de hoofdkraan niet meer te openen is. We zetten een kap op de hoofdkraan en sluiten die af met een hangslot, of we verzegelen de hoofdkraan. U kunt de aansluiting dan niet meer gebruiken.
Voor de veiligheid mag uw gasaansluiting maximaal 12 maanden lang afgesloten blijven. Daarna kiest u of u de aansluiting wilt laten heraansluiten of dat u deze permanent wilt laten verwijderen. Maakt u geen keuze, dan verwijderen wij de aansluiting. In alle situaties komen de kosten voor uw rekening.
Een verwijdering vraagt u aan via mijnaansluiting.nl.

Liander

Liander: (web archive)
Als u uw gasaansluiting laat verwijderen, hoeft u namelijk geen netwerkkosten meer te betalen.
Betalen voor het verwijderen van de gasmeter

U betaalt voor het weghalen van de gasaansluiting een standaard tarief. We kiezen hiervoor, omdat we anders de kosten voor het verwijderen van onze aansluiting moeten doorberekenen aan onze klanten die nog wel gas gebruiken.
Geschillencommissie Energie

Onlangs is een van onze klanten naar de Geschillencommissie Energie gestapt. Hij vond de kosten van verwijdering te hoog en wilde geen opdracht geven voor het verwijderen van de gasaansluiting. Ondanks dat de woning van deze klant laagbouw betrof, is het oordeel van de commissie over een aantal belangrijke punten ook voor hoogbouw relevant. De commissie heeft onder andere geoordeeld dat:

Als u het leveringscontract met uw energieleverancier opzegt, beëindigt u ook het contract met Liander (aansluit- en transportovereenkomst). Liander mag dan met of zonder uw opdracht de noodzakelijke handelingen uitvoeren om de gasaansluiting te verwijderen. Wij mogen de kosten hiervoor bij u in rekening brengen.
Hoe laat ik mijn gasaansluiting verwijderen?

Lees in ons stappenplan aansluiting verwijderen wat u moet doen om uw aansluiting te laten verwijderen.

De aanvraag voor verwijdering van een aansluiting doet u op de landelijke website mijnaansluiting.nl. Dit is het nationaal portaal voor all aanvragen voor aansluitingen.
Liander warmtetransitie: (web archive)
Wilt u uw gasaansluiting verwijderen?

Heeft u geen aardgas meer nodig? Dan moet u uw gasaansluiting verwijderen. Geef uw wijziging dan hier door. Heeft u uw gasaansluiting verwijderd? Dan hoeft u geen netbeheerkosten meer te betalen voor uw gasaansluiting.

Rendo

Rendo: (web archive)
Veilig verwijderen
De gasaansluiting afsluiten (door het plaatsen van een slot op de meetinrichting) is geen oplossing voor consumenten die definitief van het gas af willen. Dit mag alleen tijdelijk, omdat het op lange termijn geen veilige oplossing is. Wie definitief van het gas af wil, moet de volledige gasaansluiting laten verwijderen. In zijn brief benadrukt ook de minister dat het verwijderen van de gasaansluiting de enige veilige manier is om een woning gasloos te maken.
Rendo verwijderen pagina: (web archive)
Aansluiting aanpassen

Een gasaansluiting, elektriciteitsaansluiting of bouwaansluiting wijzigen of verplaatsen? Of heeft uw installateur geadviseerd om krachtstroom aan te laten leggen? Dit kun u allemaal bij N.V. RENDO aanvragen via mijnaansluiting.nl.

Dat geldt ook voor overige werkzaamheden, zoals:
 • verplaatsen van een aansluiting;
 • verhogen of verlagen van de capaciteit van uw aansluiting
 • een verplaatsing van uw aansluiting;
 • omzetten van uw bouwaansluiting naar een definitieve (huis)aansluiting;
 • aanvragen van een extra meetpunt op uw aansluiting;
 • het definitief verwijderen van een aansluiting.

Stedin

Stedin: (web archive)
Steeds meer consumenten maken werk van de energietransitie en besluiten zelfstandig van het gas af te gaan. Bij huishoudens die geen gas meer gebruiken, moet de gasaansluiting onder andere vanwege veiligheidsredenen volledig worden verwijderd. Netbeheerders zijn verplicht de kosten van het verwijderen van de gasaansluiting door te berekenen aan de consument die er voor kiest om van het gas af te gaan. Dit wordt door hen als demotiverend ervaren. De minister komt nu die groep koplopers tegemoet. Verwachting is dat dit een einde brengt aan diverse juridische geschillen op dit dossier.
Stedin verwijderen pagina: (web archive)
Voor het definitief laten verwijderen van de gas- en/of elektriciteitsaansluiting vraagt u een offerte aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl.

Coteq

Coteq: (web archive)
De huidige wetgeving bepaalt dat deze kosten betaald worden door de consument die versneld aardgasloos wil wonen. Het is immers ook niet eerlijk om deze kosten af te wentelen op de consumenten die nog gas blijven gebruiken.
Coteq verwijderen pagina: (web archive)
Aansluiting aanvragen, wijzigen of verwijderen

U kunt een aansluiting aanvragen via www.mijnaansluiting.nl. Ook als u uw aansluiting wilt wijzigen of laten verwijderen, kunt u dit op deze website regelen.

Enduris

Enduris: (web archive)
Gaat u aardgasvrij wonen? Dan heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Wij verwijderen dan de gasaansluiting.

Voor het verwijderen van de gasaansluiting moet Enduris werk uitvoeren (zoals verwijderen leiding(en), gasmeter en gaskraan) en dat kost geld. In laagbouw moet de hele aansluitleiding verwijderd worden, meestal inclusief graafwerk.
Enduris verwijderen: (web archive)
Wilt u een aanvraag doen voor een aansluiting met een capaciteit van ≤ 40 m3(n)/uur (≤ G25)? Vraag dan een nieuwe aansluiting of wijziging aan via www.mijnaansluiting.nl.

Westland Infra

Westland Infra: (web archive)
Verwijderen van de gasaansluiting

Gaat u aardgasvrij wonen? Dan heeft u uw gasaansluiting niet meer nodig. Wij verwijderen dan de gasleiding. Heeft u uw gas- en/of elektriciteitsaansluiting een bepaalde periode niet nodig bijvoorbeeld vanwege een verbouwing? Kies dan voor een tijdelijke afsluiting. Binnen 12 maanden maakt u de keuze om opnieuw aan te sluiten of definitief te verwijderen. Dit nieuwe beleid is samen met de andere netbeheerders vastgesteld.
Voor het verwijderen van de gasaansluiting moet Westland Infra werk uitvoeren (zoals verwijderen leiding(en), gasmeter en gaskraan) en dat kost geld. Het verwijderen van een gasaansluiting in hoogbouw (meerdere woningen/panden boven elkaar) is minder ingrijpend dan in laagbouw. In laagbouw moet de hele aansluitleiding verwijderd worden, meestal inclusief graafwerk. Wanneer u via www.mijnaansluiting.nl een offerte aanvraagt, wordt deze op voorcalculatorische wijze, conform artikel 2.5.1.19 van de Tarievencode Gas opgesteld. De ACM ziet hierop toe.
Een zip van de opgeslagen pagina's van de links hierboven is hier te vinden. En de way back links (web archive) zijn hierboven ook te vinden.

Andere publicaties

vakbladwarmtepompen: (web archive)
Discussie over verwijderen van de gasaansluiting: wie draait er op voor de kosten?

Netbeheerders zijn het niet eens met de kritiek op de kosten die bij een woningeigenaar worden neergelegd. Netbeheer Nederland wijst er onder andere op dat de verwijdering van alle gasleidingen gemiddeld 10.000 t0t 20.000 euro per woning kost. De verwijderingsbijdrage die eigenaren betalen houden slechts verband met ‘het laatste stukje’ van de ingreep. Netbeheerder Liander stelt dat het tarief voor afsluiting, in het geval van Aliander ruim 600 euro, ‘kostengeoriënteerd’ is. In het artikel in het Algemeen Dagblad kan het bedrijf overigens niet uitleggen waarom het laten verwijderen van een gasaansluiting tot voor kort gratis werd uitgevoerd.
kassa: (web archive)
Volgens Liander kan de overeenkomst alleen worden opgezegd als de gasmeter wordt verwijderd. Dit zou noodzakelijk zijn om de veiligheid van het gasnet te waarborgen. Maar volgens de Geschillencommissie Energie is dit niet voldoende bewezen. Als een huiseigenaar alleen vraagt om ontbinding van de overeenkomst mag Liander alleen de kosten in rekening brengen voor het afsluiten van de meter en dus niet voor het verwijderen.

Misleiding samengevat van dit topic, o.a.:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

[Voor 164% gewijzigd door ZuinigeRijder op 19-02-2021 11:36]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Erwinned schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 08:26:
[...]


Dat ze melden dat de kosten van verwijdering voor rekening van degene die afscheid neemt van het afnemen van gas komt is belangrijke onjuiste informatie.

Als ze ook online gepubliceerd hebben dat de ex-ATO-er in dat verband een opdracht tot verwijdering moet geven via mijnaansluiting.nl is dat ook een belangrijk constituerend element van de oneerlijke handelspraktijk om vast te leggen.
Meestal stond dat ook op dezelfde pagina. Ik heb mijn post aangepast en ook die quotes toegevoegd. Ik heb ook de zip aangepast met nieuwe toegevoegde links.

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Gwaihir schreef op dinsdag 16 februari 2021 @ 10:22:
[...]

Dank voor het verzamelen van deze URLs.

Voor het (onafhankelijk en publiek toegankelijk) archiveren van zulke dingen is er https://archive.org/ . Ik heb ze alle twaalf inmiddels toegevoegd.
Kan ik hier ook rechtstreeks naar linken, zonder hiernaar te hoeven zoeken?

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@Gwaihir de web archive links ook toegevoegd in mijn post, hoeft iemand anders niet meer te zoeken :*)

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Ik ben nog steeds van mening dat men niets moet doen, ook geen verwijdering aanvragen via mijnaansluiting, al is het gratis. Er is nergens een verplichting voor de consument. De gasmeter zit mij niet in de weg. Zie ook deze post.
Ik zie een standaardbrief aankomen dat je weigert opdracht te geven voor verwijderen, omdat je het niet eens bent met de voorwaarden bij schade, het de spullen van de netbeheerder zijn, je individueel verwijderen niet efficiënt vindt, maar dat je wel op initiatief van de netbeheerder op afspraak meewerkt aan verwijderen, maar geen kosten of schade accepteert.
Laat ze maar in hun eigen sop gaar koken :+

[Voor 11% gewijzigd door ZuinigeRijder op 16-02-2021 11:32]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Voor diegene die dan toch via mijnaansluiting gratis willen laten verwijderen, let dan inderdaad op de 'kleine' lettertjes en voorwaarden.

Bijvoorbeeld bij Enexis:
Gasleiding verwijderen en herstelkosten tuin

Laat u de gasleiding definitief verwijderen? Dan worden de gasmeter én de aansluitleidingen uit de woning verwijderd. Daarnaast wordt de leiding die vanuit uw woning naar de hoofdleiding loopt compleet weggehaald. Om dit te kunnen doen, moeten we in uw tuin graven. De kosten voor het herstellen van uw tuin nemen we voor onze rekening. Soms is een tuin zo ingericht dat de gasleiding erg lastig bereikbaar is. Is dit het geval? Dan kunnen we ons beroepen op het recht dat een gasleiding altijd bereikbaar moet zijn en zullen we niet alle herstelkosten vergoeden.
De vraag is wel of de kosten in dat geval ook niet vergoed worden, wanneer dit op initiatief van Enexis gebeurt.

En uit de AV:
Indien en voor zover Opdrachtnemer tot schadevergoeding verplicht is, komt schade voor vergoeding in aanmerking tot ten hoogste 50% van de in de Overeenkomst vastgelegde prijs met een maximum van Euro 30.000,- (dertig duizend Euro).
En 50% van 0 euro is geen schadevergoeding :+

[Voor 26% gewijzigd door ZuinigeRijder op 16-02-2021 17:16]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@gaz8 heb toch ook maar even in mijn spam box gekeken, en zowaar:
Van: Postbus - Enexis <Enexis@bosveld.nl>
Date: ma 18 jan. 2021 om 13:13
Subject: RE: Enexis B.V. (CI)...
To: Zuinige Rijder

Geachte heer, mevrouw,

Wij kunnen u berichten dat wij dit dossier om moverende redenen gesloten hebben.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

<naam>
Incassospecialist
Bosveld Logo
Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders
Daar hebben ze dus meer dan een half jaar over moeten doen, laatste communicatie op 19 juni 2020.

Hiermee is mijn dossier dus afgesloten (wat betreft slotje) :o

[Voor 7% gewijzigd door ZuinigeRijder op 17-02-2021 11:56]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@Bram-Bos jij had toch wel het allergrootste aandeel hierin _/-\o_ d:)b


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
factor15 schreef op maandag 22 februari 2021 @ 09:34:

LIander geeft nog geen informatie over de nieuwe regeling en houdt vast aan het in rekening brengen van kosten bij verwijdering
Klopt, ze zijn #dingspiel2 aan het bestuderen en na de zomer 8) weten we meer. Maar welk jaar? :+ En netbeheerders hopen dat daarna verwijderen (ook zonder opdracht) door gasblijvers betaald gaat worden en dat de storm gaat liggen (en mensen die wel betaald hebben voor verwijderen niet in opstand komen).



De netbeheerders zitten nog steeds in de ontkennende fase en hopen dat het alleen dit was:

[Voor 42% gewijzigd door ZuinigeRijder op 22-02-2021 14:14]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online

Hierbij mijn dossier tot zover met Enexis en Bosveld (Deel 3).

Deel 1 is hier te vinden.
Deel 2 is hier te vinden.

Samenvatting Deel 1:

 • Per 23 september 2018 gascontract opgezegd bij Vandebron
 • Per 1 december 2018 geen gascontract meer.
 • Per 8 december 2018 (12 december in de bus) brief 1: "Regel een energiecontract"
 • Per 5 januari 2019 (9 januari in de bus) brief 2: "Herinnering: regel een energiecontract"
 • 9 Januari 2019 een facebook message gestuurd naar Enexis en diezelfde dag nog antwoord, uiteindelijk wordt het doorgezet naar Klachten & Claims van Enexis
 • 21 januari 2019 door Enexis Klachten & Claims teruggebeld (na 11 dagen).
 • 23 januari 2019 schriftelijke reactie via mail terug van Enexis
 • Per 1 februari 2019 (4 februari in de bus) brief 3: "ontbreken contract energieleverancier".
 • 8 februari 2019 reactie terug (na 12 werkdagen) van Enexis Klachten & Claims naar aanleiding van mijn reactie van 23 januari.
 • 8 maart 2019 telefoongesprek gehad met ConsuWijzer/ACM
 • 3 april 2019 opgebeld door Enexis Midden-Brabant omtrent het niet hebben van een contract leverancier gas
 • 12 april 2019 opgebeld door Enexis dat er een afsluitverzoek ligt
 • 24 Juni 2019 opgebeld door Enexis
 • 12 februari 2020 staat Enexis onaangekondigd aan de deur om buiten af te sluiten.
 • 18 februari 2020 de factuur mogen ontvangen gedateerd 14 februari 2020 van het plaatsen van het slotje binnen, nadat afsluiten buiten niet lukte omdat ze de hoofdleiding niet konden vinden.
 • 27 februari 2020 de factuur betwist, na overleg met rechtsbijstandverzekering
 • 5 maart 2020 aanmaning gehad, reactie op aanmaning gestuurd
 • 28 maart 2020 brief laatste betaalmogelijkheid gehad, reactie teruggestuurd
 • 1 april 2020 nietszeggend antwoord terug van Enexis

Samenvatting Deel 2:

 • 10 juni 2020 de eerste brief van Bosveld gekregen.
 • 10 juni 2020 antwoord gegeven via mail.
 • 16 juni 2020 antwoord via mail van Bosveld gekregen.
 • 19 juni 2020 antwoord gegeven via mail.

Samenvatting Deel 3:

18 januari 2021 mail Bosveld dat het dossier om moverende redenen gesloten is
24 februari 2021 Brief van Enexis: keuze afgesloten gasaansluiting
1 maart 2021 via mail antwoord terug naar Enexis dat ik om moverende redenen geen keuze maak
10 juni heeft de uitvoerder gebeld voor een afspraak op 21 juni
11 juni terug gemaild in verband met storende fout in de afspraak bevestiging mail
11 juni excuus terug van de uitvoerder, bevestiging dat Enexis opdrachtgever is
21 juni, verwijdering mislukt, weer gas aansluitleiding en hoofdleiding niet gevonden
7 juli is een nieuwe afspraak gemaakt om op 14 juli voor de derde keer de gas aansluitleiding en hoofdleiding te vinden en te verwijderen
14 juli is er geprobeerd om voor de derde keer de gas aansluitleiding en hoofdleiding te vinden en te verwijderen. Dit is weer niet gelukt. Niemand komen opdagen :+
24 augustus 2021 Bosveld sluit voor tweede maal dossier

Details Deel 3

18 januari 2021 mail Bosveld dat het dossier om moverende redenen gesloten is

Van: Postbus - Enexis <Enexis@bosveld.nl>
Date: ma 18 jan. 2021 om 13:13
Subject: RE: Enexis B.V. (CI)...
To: Zuinige Rijder
Geachte heer, mevrouw,
Wij kunnen u berichten dat wij dit dossier om moverende redenen gesloten hebben.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
<naam>
Incassospecialist
Bosveld Logo
Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders
Daar hebben ze dus meer dan een half jaar over moeten doen, laatste communicatie op 19 juni 2020.

Hiermee is mijn dossier dus afgesloten (wat betreft slotje) :o

24 februari 2021 Brief van Enexis: keuze afgesloten gasaansluiting

12 februari 2020 heb ik ongevraagd een slotje gekregen en nu krijg ik een brief om keuze te maken voor de afgesloten gasaansluiting. En deze keer geen verwijderkosten.





Wanneer ik naar de link ga in de brief
code:
1
www.enexis.nl/veiliggasnet


Kom ik uit op de volgende pagina: (web archive)
code:
1
https://www.enexis.nl/algemeen/afgesloten-gasaansluiting-kiezen-tussen-verwijderen-en-heraansluiten


En hier staat:
Brief over lang afgesloten gasaansluiting

Hebben wij uw gasaansluiting voor 1 februari 2019 afgesloten? Dan hebben we destijds geen maximale termijn met u afgesproken. Omdat wij uw afgesloten gasaansluiting niet langer kunnen laten liggen, krijgt u een brief van ons met de vraag om een keuze te maken tussen verwijderen en heraansluiten. De kosten voor het verwijderen brengen wij in dit geval niet in rekening, voor heraansluiten betaalt u wel.
Nu klopt dat natuurlijk niet, want ik heb pas op 12 februari 2020 een slotje gekregen. Maar ik heb wel de ATO voor 1 december 2018 opgezegd. Ik heb 2 keuzes, heraansluiten of verwijderen.

In de link staat een formulier om te downloaden, die ik zou moeten invullen en terugsturen voor verwijderen: Akkoordverklaring verwijdering gasaansluiting

Met het invullen en ondertekenen ga ik ook akkoord met de "Algemene Voorwaarden dienstverlening en uitvoeringwerkzaamheden".

Maar ja, ik ga daar niet mee akkoord, want daar staat onder andere in:
11.4 Indien en voor zover Opdrachtnemer tot schadevergoeding verplicht is, komt schade voor vergoeding in aanmerking tot ten hoogste 50% van de in de Overeenkomst vastgelegde prijs met een maximum van Euro 30.000,- (dertig duizend Euro). Voor personenschade geldt, indien de schade is gedekt onder de aansprakelijkheidsverzekering van Opdrachtnemer, een aansprakelijkheid tot het door de verzekeraar uitgekeerde bedrag.
Natuurlijk wil ik wel toegang geven op afspraak, zodat ze hun werkzaamheden kunnen uitvoeren (en ze mogen zelfs een kop koffie krijgen), maar ik ga geen opdracht geven. Maar die keuze staat er niet bij :N

1 maart 2021 via mail antwoord terug naar Enexis dat ik om moverende redenen geen keuze maak

Members only: Reactie20210301
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


10 juni heeft de uitvoerder gebeld voor een afspraak op 21 juni

Nadat ik 1 maart via mail kenbaar gemaakt had geen keuze te maken op de brief "keuze afgesloten gasaansluiting", werd ik vandaag gebeld voor een afspraak voor verwijdering van de gasaansluiting over bijna 2 weken.

Dus blijkt maar dat je zelf geen verwijdering hoeft aan te vragen, Enexis heeft die keuze nu gemaakt O-)

Jammer dat in de bevestigingsmail staat dat ik de verwijdering aangevraagd heb, wat niet klopt 8)7 Zal wel weer zo een 'standaard' mail zijn.

Members only: AfspraakVerwijderen20210610
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


11 juni terug gemaild in verband met storende fout in de afspraak bevestiging mail

Members only: AfspraakVerwijderen20210611
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


11 juni excuus terug van de uitvoerder, bevestiging dat Enexis opdrachtgever is

Members only: Excuus20210611
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen


Nu maar afwachten of ze deze keer wel de gasleiding kunnen vinden.

21 juni, verwijdering mislukt, weer gas aansluitleiding en hoofdleiding niet gevonden

De soap gaat door. Vandaag zouden ze de gasaansluiting verwijderen met Enexis als opdrachtgever.

In mijn dossier had ik al aangegeven: nu maar afwachten of ze deze keer wel de gasleiding kunnen vinden.

Vol goede moed gingen ze aan de slag om 7:15, ondanks dat ik aangegeven had dat Enexis de vorige keer de gasleiding ook niet gevonden had.



Maar helaas, ze konden de gasaansluiting niet vinden en ook niet de hoofdleiding :N .....net zoals de vorige keer :Y Aan twee kanten van de straat zou de hoofdleiding moeten liggen, volgens de tekeningen.



Na overleg met hun kantoor en Enexis is het gat weer dichtgegooid. En 9 uur weer onverrichter zake na een lekkere mok koffie weer vertrokken. En zit ik met een onveilige situatie, want ik gebruik al 3 jaar geen gas meer en heb al meer dan 1 jaar een slotje :S

En mijn meterkast is nog steeds vol.



7 juli is een nieuwe afspraak gemaakt om op 14 juli voor de derde keer de gas aansluitleiding en hoofdleiding te vinden en te verwijderen

Beetje jammer dat weer dezelfde fout gemaakt wordt, als de vorige afspraakbevestiging. Ze hebben weer de standaard mail gebruikt, waarin staat dat ik de werkzaamheden heb aangevraagd. Ik heb daar maar niet op gereageerd, want anders komen ze misschien niet :+

14 juli is er geprobeerd om voor de derde keer de gas aansluitleiding en hoofdleiding te vinden en te verwijderen. Dit is weer niet gelukt. Niemand komen opdagen :+

Het is jammer dat er ook geen bericht komt dat het niet doorgaat. Je zorgt toch dat de koffie klaar staat, nu heb ik die zelf moeten opdrinken >:)

24 augustus 2021 Bosveld sluit voor tweede maal dossier

Het heeft wel lang geduurd, maar net kreeg ik de volgende mail:
Mapnummer: 01234567, Naam debiteur: ZuinigeRijder, Ref. opdrachtgever: 1234567, Naam opdrachtgever: Enexis Netbeheer B.V., Naam eiser: Enexis B.V. (CI)]
Dossiernummer : 1234567
Inzake : Enexis B.V. (CI)/ZuinigeRijder

Amersfoort, 24 augustus 2021

Geachte heer, mevrouw ZuinigeRijder,

Enexis heeft uw dossier bij Bosveld teruggevraagd. Wij berichten u daarom dat Bosveld het dossier sluit en retourneert aan Enexis. Mocht u hierover nog vragen hebben, verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met Enexis.

Hoogachtend,
Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders
Dit gaat dus over het slotje wat ik niet wilde betalen |:(
En ik had al op 18 januari 2021 bericht gehad dat het dossier om moverende redenen gesloten is. Oftewel, ook Bosveld heeft de administratie niet op orde 8)7

Ondertussen is al 3 keer op initiatief van Enexis geprobeerd de gasleiding te vinden en te verwijderen, nadat ik aangegeven had dat ik om moverende redenen geen keuze maak.

Trouwens mijn zoon heeft vandaag dezelfde mail gekregen.

Nu maar afwachten waar Enexis mee op de proppen komt.... :z

[Voor 76% gewijzigd door ZuinigeRijder op 01-09-2021 17:23]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Mijn zoon (dossier hier) heeft op dezelfde dag als mij (dossier hier) eenzelfde brief van Enexis gehad:

Ik heb per 1 december 2018 geen gascontract meer. 12 februari 2020 heb ik ongevraagd een slotje gekregen en nu krijg ik een brief om keuze te maken voor de afgesloten gasaansluiting. En deze keer geen verwijderkosten.

Mijn zoon heeft per 1 november 2018 geen gascontract meer. 7 februari 2020 is mijn zoon ongevraagd buiten afgesloten. Hij heeft dezelfde brief gekregen.

Voor de volledigheid, herhaal ik de brief van Enexis aan mij: keuze afgesloten gasaansluiting





Lijkt me toch netjes te reageren en Enexis niet in het ongewisse te laten :+

Ik wil per mail als volgt reageren (opmerkingen welkom):

Members only: Reactie20210226
Alleen zichtbaar voor ingelogde gebruikers. Inloggen

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
cold_as_ijs schreef op vrijdag 26 februari 2021 @ 11:24:
[...]

Je kan even Enexis wijzen op de uitspraak Enexis VS Luuk_l waarin de rechter concludeert dat verwijderen van gasaansluitingen de verantwoordelijkheid is van Enexis en dat dus daar ook uit volgt dat het maken van een afspraak een verantwoordelijkheid is van Enexis en niet van de klant. Heb nu even geen tijd om het nummer op te zoeken.

PS ik heb mijn slotje 2 weken later gekregen, dus zal mijn brief waarschijnlijk snel volgen :D
Ik weet het niet, want ik maak expliciet geen keuze en dus wil het woord verwijderen ook niet noemen. Want dat riekt ernaar dat ik die voorkeur heb :o . Maar mij hangt de gasmeter niet in de weg. Daar kan ik nog altijd mee komen, wanneer Enexis moeilijk doet, wat ze tot nu toe nog altijd gedaan hebben 8)7

Maar ik zal de tip in het achterhoofd houden voor eventueel vervolg.

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
jverstraate schreef op zondag 28 februari 2021 @ 17:40:
Tot mijn verbazing werd ik afgelopen vrijdag gebeld door Enexis, of ik kosteloos mijn gasaansluiting wilde laten verwijderen. Via mijnaansluiting.nl moet ik dat aanvragen met vermelding van de '100-0 regeling' zodat het gratis wordt (ipv € 750)
Toch wacht ik nog maar even totdat de 'voorlopige ingangsdatum' van 1 maart definitief wordt en het écht niks meer kost.
Ze vertellen er niet bij dat het ook gratis is als je niets doet :+
Zie ook deze post.

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Bram-Bos schreef op zondag 28 februari 2021 @ 22:32:
@ZuinigeRijder: doe je nog even een webarchive opdracht voor al die nieuwe pagina's over de gewijzigde regels?
Morgen ga ik er weer even voor zitten.

Acties:
 • +7Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Ik heb vandaag via mail antwoord terug gegeven naar Enexis dat ik om moverende redenen geen keuze maak voor gratis verwijderen.

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Hoe moet ik dit lezen?
Artikel 2.9 komt als volgt te luiden:
....
6. Bij opschorting van de transportverplichting, waaronder het fysiek afschakelen van de aansluiting op verzoek van de aangeslotene, of door bijvoorbeeld het ontbreken van een leverancier, kan de netbeheerder, naast de kosten voor het fysiek afschakelen, de periodieke aansluitvergoeding in rekening blijven brengen.
Wanneer je geen opdracht voor verwijderen geeft, dan kunnen ze weer een aansluitvergoeding in rekening (gaan) brengen?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
JeroenE schreef op maandag 1 maart 2021 @ 13:16:
[...]
Het gaat om artikel I waarin wordt uitgelegd hoe artikel 2.9 wordt gewijzigd. Bij punt 2 staat:


[...]
Het door mij vetgemaakte deel is de regel dat je niet hoeft te betalen.
2. Indien een aangeslotene verzoekt de aansluiting te verwijderen brengt de netbeheerder de kosten voor het verwijderen van de aansluiting via een eenmalige bijdrage in rekening bij de aangeslotene, met inachtneming van de systematiek van voorcalculatie zoals beschreven in artikel 2.10, eerste lid, waarbij geldt dat bij aansluitingen met een aansluitcapaciteit tot en met 40 m3(n)/uur de netbeheerder voor het verwijderen van de gasaansluiting geen kosten in rekening brengt bij de aangeslotene.
Ik lees deze regel zo, dat deze geldt bij verzoek tot verwijderen. Ik lees niet, dat waarbij ook geldt voor als er geen verzoek gedaan is. Deze regel is alleen om aan te geven dat het gratis is op verzoek bij aansluitcapaciteit tot en met 40 m3(n)/uur (volgens mij).

Acties:
 • +5Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
JeroenE schreef op maandag 1 maart 2021 @ 13:55:

Ik vind dat dus wel opmerkelijk. Bovendien gaan zij dat dan wel bij jou in rekening brengen, terwijl ze voor de normale gang van zaken dit via de energieleverancier laten lopen. Ik zou het dan veel duidelijker vinden dat ze het altijd zelf in rekening brengen. Dan ben je ook gelijk van die vreemde machtigingsconstructie af, geen gedoe meer dat mensen niet weten dat er twee overeenkomsten zijn etc.

Je betaalt dan de netbeheerder voor "het aangesloten zijn" en de energieleverancier voor "het gebruik van energie".
Volgens mij is TarievenCode gas geen wet en bindt alleen de netbeheerders. Dus moet er nog ergens anders een civielrechtelijke overeenkomst zijn met de consument. Gaan de "Algemene Voorwaarden aansluiting en transport elektriciteit en gaskleinverbruikers 2013" hierop aangepast worden? :9

Acties:
 • +7Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@JeroenE Vraag me ook af wie dat gaat controleren of de consument werkelijk de verwijdering heeft aangevraagd. De netbeheerders geeft netjes aan hoeveel aansluitingen verwijderd zijn en de gasblijver betaalt :( Geen haan die ernaar kraait.


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Pixelmagic schreef op maandag 1 maart 2021 @ 22:37:
[...]


Is dat niet mogelijk een soort van machtiging die je afgeeft voor automatische incasso ?
Dat is natuurlijk voor de meerwerk en schade af te schrijven :+

Acties:
 • +15Henk 'm!
 • Pinned

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Na de jarenlange misleiding van de netbeheerders en verliezen van @Stefshon #dingspiel1 en @Carpjes #dingspiel2 hebben de netbeheerders de politiek en ACM zover gekregen dat de gasblijvers indirect betalen voor verwijderen (via de periodieke aansluitvergoeding) indien een consument opdracht geeft voor verwijderen. Hoe dit verrekend gaat worden in de aansluitvergoeding is iets voor de ACM. Consumenten hebben al betaald voor onderhoud, inclusief vervanging. Dus voor een aansluiting zal een groot gedeelte van verwijdering al betaald zijn.

Helaas was dit niet wat het merendeel van de tweakers hier voor ogen hadden, bijvoorbeeld een wijkgerichte verwijdering is veel goedkoper en veiliger (zie deze post van @Bram-Bos en @Ivow85) en scheept de gasblijvers niet op met steeds hoger wordende kosten. Hierna ontstond het @Rommelzolder rommelzolderplan voorstel.

Hieronder de relevante pagina's voor de verschillende web sites. Het wordt als nieuws gebracht, maar vaak zijn de andere pagina's niet bijgewerkt en is het voor de consument niet duidelijk dat het verwijderen gratis is, omdat op andere pagina's nog gesproken wordt over kosten.

ACM

ACM (web archive)
Een afnemer met een kleinverbruikaansluiting krijgt hierdoor geen kosten meer in rekening gebracht als deze verzoekt om zijn gasaansluiting te verwijderen. Daarnaast wordt in dit codebesluit een nadere invulling gegeven aan de verwijdertaak van de netbeheerder, in het geval dat een aangeslotene de netbeheerder verzoekt de aansluiting tijdelijk fysiek af te schakelen.
Frappant is wel deze uitspraak, welke niet volgt uit de huidige ATO of civielrechtelijke overeenkomst (dus de rechter zal de consument in het gelijk stellen zoals bij #dingspiel1 en #dingspiel2):
Degene die permanent geen gas meer geleverd wenst te krijgen dient een verwijderverzoek van de gasaansluiting in te dienen bij de netbeheerder.

Netbeheer Nederland

Netbeheer Nederland: (web archive)
Consumenten die geen gas meer gebruiken krijgen dan niet met kosten te maken als zij om verwijdering van de gasaansluiting verzoeken. De netbeheerders mogen de kosten nu verrekenen in het periodiek aansluittarief gas. Dit betekent dat de kosten voor het gasloos maken van woningen worden betaald door consumenten die aan het gasnet verbonden blijven.

Enexis

Enexis: (web archive)
Voor klanten die vanaf 1 maart de gasaansluiting laten verwijderen, worden de kosten voor de werkzaamheden van het verwijderen van de gasaansluiting volledig vergoed. Deze klanten krijgen ook nog steeds een rekening; op die rekening wordt 100% korting toegepast op de kosten voor de werkzaamheden voor de verwijdering, waardoor de klant deze kosten niet hoeft te betalen.

Liander

Liander: (web archive)
Vanaf 1 maart 2021 wordt het verwijderen van de gasaansluiting, op verzoek van de klant, (tijdelijk) gesocialiseerd. Dat betekent dat klanten die hun gasaansluiting laten verwijderen, niet meer apart een eenmalig tarief betalen. Daarmee is het verwijderen van de gasaansluiting, op verzoek van de klant, tijdelijk kosteloos.

Rendo

RENDO: (web archive)
Verwijdering gasaansluiting consumenten nu tijdelijk volledig vergoed

Vanaf maandag 1 maart 2021 betalen consumenten niet meer voor het verwijderen van de gasaansluiting als ze daarvoor een verzoek indienen bij hun netbeheerder. Op deze manier worden koplopers van de energietransitie gestimuleerd zelf hun woning aardgasvrij te maken. Wanneer in een woning geen gas meer wordt gebruikt, moet omwille van de veiligheid de gasaansluiting worden verwijderd. De verwijderkosten werden tot nu toe in rekening gebracht bij de consument. Het kabinet heeft mogelijk gemaakt dat deze kosten per 1 maart 2021 worden gesocialiseerd. Dit is een tijdelijke oplossing in opmaat naar een permanente oplossing in de Energiewet.

Stedin

Stedin: (web archive)
Vanaf maandag 1 maart 2021 betalen consumenten niet meer voor het verwijderen van de gasaansluiting als ze daarvoor een verzoek indienen bij hun netbeheerder. Op deze manier worden koplopers van de energietransitie gestimuleerd zelf hun woning aardgasvrij te maken. Wanneer in een woning geen gas meer wordt gebruikt, moet omwille van de veiligheid de gasaansluiting worden verwijderd. De verwijderkosten werden tot nu toe in rekening gebracht bij de consument. Het kabinet heeft mogelijk gemaakt dat deze kosten per 1 maart 2021 worden gesocialiseerd. Dit is een tijdelijke oplossing in opmaat naar een permanente oplossing in de Energiewet.

Coteq

Coteq (web archive)
Vanaf 1 maart 2021 krijg je geen rekening meer voor het laten verwijderen van jouw gasaansluiting. Deze kosten worden voor consumenten (tijdelijk) volledig vergoed. Op deze manier worden koplopers van de energietransitie gestimuleerd zelf hun woning aardgasvrij te maken. Een aanvraag voor het verwijderen van de gasaansluiting kan eenvoudig via www.mijnaansluiting.nl.

Wanneer in een woning geen gas meer wordt gebruikt, moet omwille van de veiligheid de gasaansluiting worden verwijderd. De verwijderkosten werden tot nu toe in rekening gebracht bij de consument. Het kabinet heeft mogelijk gemaakt dat deze kosten per 1 maart 2021 worden gesocialiseerd. Dit is een tijdelijke oplossing in opmaat naar een permanente oplossing in de Energiewet.

Enduris

Enduris (web archive)
Verwijderen is tijdelijk gratis

Wie van het aardgas af gaat, draagt bij aan de energietransitie. Maar voor het laten weghalen van de gasaansluiting betaalde de consument kosten (volgens het kostenveroorzakersprincipe dat wij moeten hanteren). Veel mensen ervaarden dit als oneerlijk. De netbeheerders zijn daarom in gesprek gegaan met het Ministerie en de toezichthouder ACM. De Minister komt nu deze koplopers tegemoet door een nieuwe, tijdelijke regeling. Deze geldt vanaf 1 maart 2021 totdat de nieuwe Energiewet van kracht is. Hiermee worden de kosten van het verwijderen van de gasaansluiting tijdelijk volledig vergoed.

Westland Infra

Westland Infra (web archive)
Verwijdering gasaansluiting consumenten nu tijdelijk volledig vergoed

Vanaf maandag 1 maart betalen consumenten niet meer voor het verwijderen van de gasaansluiting als ze daarvoor een verzoek indienen bij hun netbeheerder. Op deze manier worden koplopers van de energietransitie gestimuleerd zelf hun woning aardgasvrij te maken. Wanneer in een woning geen aardgas meer wordt gebruikt, moet omwille van de veiligheid de gasaansluiting worden verwijderd. Volgens de regelgeving betaalden consumenten tot nu toe de kosten voor verwijdering. Het kabinet heeft mogelijk gemaakt dat deze kosten per 1 maart worden gesocialiseerd. Dit is een tijdelijke oplossing in opmaat naar een permanente oplossing in de Energiewet.

[Voor 34% gewijzigd door ZuinigeRijder op 18-03-2021 14:54]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@onetime Toegevoegd

[Voor 65% gewijzigd door ZuinigeRijder op 05-03-2021 10:36]


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
niekovk schreef op vrijdag 5 maart 2021 @ 12:31:
@ZuinigeRijder , ik zie dat Enduris de site ook heeft aangepast:


[...]
Toegevoegd en ook nog andere missende. Alleen RENDO loopt achter.

Het wordt als nieuws gebracht, maar vaak zijn de andere pagina's niet bijgewerkt en is het voor de consument niet duidelijk dat het verwijderen gratis is, omdat op andere pagina's nog gesproken wordt over kosten.

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@Nico-G Bij #dingspiel1 en #dingspiel2 is al in het voordeel van de consument uitspraak door de rechter geweest, TCG biedt geen grondslag voor de consument. Daar is niet nog een rechtszaak voor nodig.

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@Nico-G ook daar geldt dat dat ergens in de overeenkomst gewaarborgd moet zijn en niet via TCG. En anders mag de netbeheerder naar de rechter :+ Daarom heb ik ook geen opdracht gegeven voor verwijderen, ondanks het aanbod van gratis verwijderen (waarbij ik akkoord moet gaan met de voorwaarden).

Acties:
 • +9Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Ik houd mijn poot ook stijf om moverende redenen, zie mijn dossier.

Maar 8 maart nog geen antwoord terug, terwijl de mail al 1 maart verstuurd is :+
Zal wel weer dreigbrieven/herhaling van brieven gaan krijgen of niets meer horen.

[Voor 29% gewijzigd door ZuinigeRijder op 08-03-2021 16:47]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Roger_de_Poger schreef op woensdag 10 maart 2021 @ 13:58:
Status is nu dat ze bodemonderzoek gaan doen tot uiterlijk 26mrt.
Ik snap dat niet, ze weten toch al dat er ongedierte in zit :+

Acties:
 • +10Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Roger_de_Poger schreef op dinsdag 16 maart 2021 @ 12:08:
Oh ja, tot die tijd mag ik m'n contract NIET opzeggen... ;-)
Och ja, ze zullen zich wel beroepen op TCG artikel 2.9:
6. Bij opschorting van de transportverplichting, waaronder het fysiek afschakelen van de aansluiting op verzoek van de aangeslotene, of door bijvoorbeeld het ontbreken van een leverancier, kan de netbeheerder, naast de kosten voor het fysiek afschakelen, de periodieke aansluitvergoeding in rekening blijven brengen.
Maar we weten allemaal dat de TCG juridisch geen rechtstreekse verplichtingen aan de consument oplegt, zie #dingspiel1 en #dingspiel2.

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
AliBenAchtertas schreef op woensdag 17 maart 2021 @ 15:58:
Dit begint een beetje vermoeiend te worden. Tot op heden heb ik steeds duidelijk en netjes gereageerd, maar mijn geduld raakt een beetje op. Anderen met dezelfde ervaring? Welke reacties zijn er verder nog mogelijk richting netbeheerder?
Bij mij heeft Bosveld om moverende redenen het opgegeven, nadat Enexis ook ongevraagd een slotje gezet heeft en factuur gestuurd. Terugblaffen helpt.


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Erwin_83 schreef op zaterdag 24 april 2021 @ 07:29:
Asfalt of een tuinhuis erop is denk ik je eigen probleem. Ik dacht ooit eens gelezen te hebben dat het leiding tracé bereikbaar moet blijven en er alleen een open verharding op mag, dus bestrating, grind e.d.
Ik weet helemaal niet waar de gasleiding ligt. En Enexis kon hem ook niet vinden :+

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Bram-Bos schreef op woensdag 5 mei 2021 @ 10:35:
@Rommelzolder en @ZuinigeRijder: de ACM heeft half april het Ontwerpmethodebesluit regionaal netbeheer gas 2022-2026 gepubliceerd. In het hoofddocument veel interessante informatie over de omgang met de verwijderingskosten. Ook een redenering over een prijsprikkel voor de netbeheerders.

Have fun
Ik heb het even snel doorgenomen. Op pagina 52, randnummer 203 tot en met 205 gaat over "C. De kosten voor het verwijderen van gasaansluitingen".
gemiddelde kosten per verwijderde aansluiting te bepalen op basis van de kosten uit 2018 tot en met 2020.
...
Tot slot vermenigvuldigt de ACM per netbeheerder de gemiddelde kosten per aansluiting met het aantal verwijderde aansluitingen per netbeheerder
En pagina 93 "10.1.5 De efficiënte kosten van het verwijderen van gasaansluitingen"
De toepassing van nacalculatie van verwijderingskosten van gasaansluitingen betekent dat verwijderingskosten opgegeven in jaar t tot vergoeding komen in jaar t+2.

Acties:
 • +10Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Nadat ik 1 maart via mail kenbaar gemaakt had geen keuze te maken op de brief "keuze afgesloten gasaansluiting", werd ik vandaag gebeld voor een afspraak voor verwijdering van de gasaansluiting over bijna 2 weken.

Dus blijkt maar dat je zelf geen verwijdering hoeft aan te vragen, Enexis heeft die keuze nu gemaakt O-)

Jammer dat in de bevestigingsmail staat dat ik de verwijdering aangevraagd heb, wat niet klopt 8)7 Zal wel weer zo een 'standaard' mail zijn.
Geachte heer, mevrouw,

Telefonisch heb ik u gesproken over de startdatum van de werkzaamheden die u heeft aangevraagd bij een of meer netbeheerders aan de .... De afspraken die ik met u heb gemaakt, wil ik hierbij graag bevestigen.

Schouwbezoek
Onze uitvoerder zal bij u langskomen voor een schouwbezoek.

Onze uitvoerder beoordeelt of de situatie ter plaatse hieraan voldoet. Mocht de uitvoerder constateren dat dit niet het geval is, dan zal hij dit met u bespreken. Ik neem dan contact met u op om een nieuwe startdatum af te spreken.

Om teleurstellingen te voorkomen ontvangen wij graag vooraf foto’s van het vrije tracé en de meterkast.

Definitieve planning
De startdatum van de werkzaamheden is in overleg met u ingepland op ..... De genoemde tijd is indicatief. Deze datum is onder voorbehoud van de uitkomst van het schouwbezoek. Als tijdens ons schouwbezoek blijkt dat er iets niet in orde is, kan de startdatum 1 of meerdere weken naar achteren schuiven.

Aanvullende info
De gegevens van de uitvoerder zijn:
....

!!!! LET OP:
I.v.m. corona maatregelen mogen we de werkzaamheden alleen uitvoeren als we de enige aanwezigen zijn in het werkgebied. Wij vragen u vriendelijk hier rekening mee te houden. Wilt u hier afstemming over, contact dan a.u.b. met onze uitvoerder.

Heeft u op eigen terrein (bouw)kabels, leidingen, WKO leidingen / putten enz, welke niet aangemeld zijn bij het Kadaster? Meldt dit dan vooraf bij mij of de uitvoerder om schade te voorkomen.

Meer informatie
Hebt u vragen over de planning of de werkzaamheden? Neem dan contact op met mij op:
Per mail: aansluitingenbrabant@vanvulpen.eu
Per telefoon: .....

Hebt u andere vragen, bijvoorbeeld over de factuur? Neem dan contact op met de betreffende netbeheerder.

Met vriendelijke groet,

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
@Ivow85 @onetime De mail kwam niet van Enexis, maar de uitvoerder. In het telefoongesprek werd niet genoemd dat ik opdrachtgever was. Maar wilde de volgende mail terugsturen (commentaren welkom):
Beste uitvoerder,

In de mail bevestiging van de startdatum van werkzaamheden staat een storende fout, namelijk de zinsnede:

"de startdatum van de werkzaamheden die u heeft aangevraagd"

Ik heb echter deze werkzaamheden niet aangevraagd. Naar Enexis heb ik nadrukkelijk aangegeven dat ik geen opdracht geef tot verwijderen van de gasleiding en gasmeter die eigendom van Enexis zijn. Ik ben van harte bereid om mee te werken aan de werkzaamheden die Enexis wenst aan hun gasaansluiting, inclusief eventuele verwijdering.

Wilt u bevestigen dat ik niet de opdrachtgever ben van deze werkzaamheden, maar Enexis?
Dan bent u welkom om de werkzaamheden in opdracht van Enexis uit te voeren op *datum/tijd*.

Alvast bedankt,
Zuinige Rijder

Acties:
 • +10Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
ZuinigeRijder schreef op donderdag 10 juni 2021 @ 21:49:
@Ivow85 @onetime De mail kwam niet van Enexis, maar de uitvoerder. In het telefoongesprek werd niet genoemd dat ik opdrachtgever was. Maar wilde de volgende mail terugsturen (commentaren welkom):


[...]
Vandaag terug gemaild dat er een storende fout in de bevestiging mail zit.

Al snel kreeg ik excuus terug met bevestiging dat Enexis de opdrachtgever is.
Goedemorgen,

Mijn excuus dit betreft een standaard mail en heb hem vergeten aan te passen.

Zoals telefonisch besproken is, betreft dit een opdracht vanuit Enexis.

Met vriendelijke groet,
Dossier is weer bijgewerkt.

Acties:
 • +13Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
De soap gaat door. Vandaag zouden ze de gasaansluiting verwijderen met Enexis als opdrachtgever.

In mijn dossier had ik al aangegeven: nu maar afwachten of ze deze keer wel de gasleiding kunnen vinden.

Vol goede moed gingen ze aan de slag om 7:15, ondanks dat ik aangegeven had dat Enexis de vorige keer de gasleiding ook niet gevonden had.



Maar helaas, ze konden de gasaansluiting niet vinden en ook niet de hoofdleiding :N .....net zoals de vorige keer :Y Aan twee kanten van de straat zou de hoofdleiding moeten liggen, volgens de tekeningen.



Na overleg met hun kantoor en Enexis is het gat weer dichtgegooid. En 9 uur weer onverrichter zake na een lekkere mok koffie weer vertrokken. En zit ik met een onveilige situatie, want ik gebruik al 3 jaar geen gas meer en heb al meer dan 1 jaar een slotje :S

En mijn meterkast is nog steeds vol.



Nu maar afwachten waar Enexis mee op de proppen komt.... :z

Acties:
 • +11Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Woensdag 14 juli gaan ze voor de derde keer proberen de gasleiding te vinden om te verwijderen.

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Bram-Bos schreef op woensdag 7 juli 2021 @ 18:37:
Bijna twee weken geleden schreef Bosveld: "Bosveld zal alle dossiers met deze grondslag gaan sluiten nadat de betrokkenen daarover door ons zijn geïnformeerd." Zie verder deze draad.
Mijn dossier hadden ze al om moverende redenen gesloten. Zover ik weet heeft mijn zoon nooit bericht gehad dat het dossier gesloten is door Bosveld.

Acties:
 • +10Henk 'm!

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Vandaag is de dag dat er geprobeerd is om voor de derde keer de gas aansluitleiding en hoofdleiding te vinden en te verwijderen. Dit is weer niet gelukt. Niemand komen opdagen :+

Het is jammer dat er ook geen bericht komt dat het niet doorgaat. Je zorgt toch dat de koffie klaar staat, nu heb ik die zelf moeten opdrinken >:)

[Voor 12% gewijzigd door ZuinigeRijder op 14-07-2021 21:20]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Bram-Bos schreef op maandag 21 juni 2021 @ 11:02:
Verstuurd op 31 mei naar Bosveld, en cc: aan Keurmerk Sociaal Verantwoord Incasseren:
...
Reactie Bosveld vrijdag 25 juni 2021:
...
Bosveld zal alle dossiers met deze grondslag gaan sluiten nadat de betrokkenen daarover door ons zijn geïnformeerd. Het is de verwachting dat als een netbeheerder meent een oplossing voor dit vraagstuk te hebben gevonden, er eerst een ‘proefprocedure’ zal volgen om te bezien of de rechter die mening deelt.
Het heeft wel lang geduurd, maar net kreeg ik de volgende mail:
Mapnummer: 01234567, Naam debiteur: ZuinigeRijder, Ref. opdrachtgever: 1234567, Naam opdrachtgever: Enexis Netbeheer B.V., Naam eiser: Enexis B.V. (CI)]
Dossiernummer : 1234567
Inzake : Enexis B.V. (CI)/ZuinigeRijder

Amersfoort, 24 augustus 2021

Geachte heer, mevrouw ZuinigeRijder,

Enexis heeft uw dossier bij Bosveld teruggevraagd. Wij berichten u daarom dat Bosveld het dossier sluit en retourneert aan Enexis. Mocht u hierover nog vragen hebben, verzoeken wij u rechtstreeks contact op te nemen met Enexis.

Hoogachtend,
Bosveld Incasso en Gerechtsdeurwaarders
Dit gaat dus over het slotje wat ik niet wilde betalen |:(
En ik had al op 18 januari 2021 bericht gehad dat het dossier om moverende redenen gesloten is. Oftewel, ook Bosveld heeft de administratie niet op orde 8)7

Ondertussen is al 3 keer op initiatief van Enexis geprobeerd de gasleiding te vinden en te verwijderen, nadat ik aangegeven had dat ik om moverende redenen geen keuze maak.

Trouwens mijn zoon heeft vandaag dezelfde mail gekregen.

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
Bij mij gaan ze dinsdag 7 september 2021 voor de vierde maal proberen de hoofdleiding te vinden :X :? De vorige 3 keer is het niet gelukt :N

 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
acemoo schreef op donderdag 2 september 2021 @ 08:58:
[...]


Hoe vaak moet je ze eigenlijk de kans geven om die leiding te laten verwijderen?
Kan me voorstellen dat na een bepaald aantal keer het niet meer redelijk is en dat je ze kosten in rekening kunt brengen voor het thuis moeten blijven.
Dat zal onder het mom van overmacht niet lukken. De eerste keer is er bij mij helemaal geen afspraak gemaakt, maar was ik toevallig thuis (men probeerde toch buiten af te sluiten, terwijl ik aanbood dat ze binnen mochten komen om een slotje te plaatsen als zij dat wilden onder hun kosten). De 2 keer is het weer niet gelukt om de leiding te vinden. De derde keer is men niet op komen dagen, maar dat zal mogelijk een zieke werknemer (corona?) geweest kunnen zijn.

Gelukkig dat het allemaal in opdracht van Enexis is, ik heb om moverende redenen geen verwijdering van de gasleidingen aangevraagd O-)

[Voor 6% gewijzigd door ZuinigeRijder op 02-09-2021 10:52]


 • ZuinigeRijder
 • Registratie: oktober 2009
 • Niet online
ZuinigeRijder schreef op woensdag 1 september 2021 @ 17:42:
Bij mij gaan ze dinsdag 7 september 2021 voor de vierde maal proberen de hoofdleiding te vinden :X :? De vorige 3 keer is het niet gelukt :N
Ook de vierde keer gaat het niet lukken. Ze hebben afgebeld door een positieve coronatest. In ieder geval wel fijn dat ze afbellen, de vorige keer was dat namelijk niet het geval.
Pagina: 1


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Bekijk de onderstaande instellingen en maak je keuze. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functionele en analytische cookies

Deze cookies helpen de website zijn functies uit te voeren en zijn verplicht. Meer details

janee

  Cookies van derden

  Deze cookies kunnen geplaatst worden door derde partijen via ingesloten content en om de gebruikerservaring van de website te verbeteren. Meer details

  janee