• JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27

Google Chromecast

d:)b LET OP: Levertijden en prijzen d:)b
Alles rondom levertijden en prijzen kan worden besproken in dit aparte topic: JdJtA in "Google Chromecast - Levertijden en prijzen"
Introductie
De Google Chromecast is een een HDMI-dongle waarmee je elke tv omtovert tot een streaming-apparaat met uitgebreide mogelijkheden voor het streamen van zowel eigen content als vanuit alle populaire streamingdiensten (bijv. Netflix, Disney+, Youtube).

Er zijn inmiddels meerdere generaties van de Chromecast geweest waarover hieronder meer technische informatie onder het kopje 'overzicht versies' .

De laatste versie is uitgekomen aan het eind van 2020 en heeft naast de streaming-mogeljkheden ook Google TV gekregen, wat de nieuwe naam lijkt voor Android TV. Hierdoor kan je nu ook apps installeren op het apparaat. Daarnaast heeft deze versie ook een afstandsbediening gekregen waarmee je direct en onafhankelijk van andere apparaten alle mogelijkheden kan benutten.

Overzicht versies
Inmiddels zijn er een aantal verschillende versies van de CC geweest, hieronder een overzicht:(Populaire) Apps / Extensies
Apps:

Apps waarmee je kan casten vanaf telefoon of tablet:Apps om te installeren op Chromecast with Google TV:

Ik zet hier geen links bij omdat deze nauwelijks te vinden zijn en ook makkelijker direct vanaf de Chromecast op te zoeken zijn. Niet alle applicaties zijn eenvoudig vindbaar. Je kan het beste "app" toevoegen aan je zoekopdracht via de Chromecast.

Of ga naar de playstore online en selecteer daar je Chromecast om de applicatie extern te installeren.
 • Button Mapper: Hiermee kan je als elders in de startpost aangegeven de toetsen van de afstandbediening anders instellen.
 • File Commander: Vanaf een (cloud-)opslag kan je bestanden openen/afspelen/installeren
 • Ziggo Go TV: Om de app te gebruiken moet je een abonnement hebben en verbonden zijn met een (willekeurig) Ziggo-netwerk.
 • NPO: werkt nog niet optimaal op de Chromecast, crasht vaak bij selecteren van tab 'live'
 • NLZiet
 • Netflix
 • Disney+
 • Amazon Prime
 • Dplay
 • Youtube
 • Kodi
 • Spotify
 • Solcon TV
 • Canal Digitaal
Extensies en applicaties te gebruiken via PC:
Tips & Trucs
 • De Google Playstore op de Chromecast met Google TV openen kan via de assistent door 'Open Google App Store te zeggen' (Thanks @jpschouten79 )
 • Via ATV launcher generator kan je een icoontje maken zodat een niet ondersteunde applicatie toch zichtbaar is in de standaard launcher. (Thanks @Mau_Maus )
FAQ
:? Waar kun je de Chromecast kopen?


Je kunt de eerste 3 generaties Chromecast kopen via de officiële Google Store. Of neem even een kijkje in de Pricewatch voor andere verkooppunten.

De laatste versie van de Chromecast (met Google TV) is echter tot op heden nog niet te krijgen via de reguliere Nederlandse winkels. Zelf heb ik deze besteld bij FNAC.com en deze werd na verzending binnen 20 uur geleverd. Eventueel is het ook mogelijk om deze nieuwste versie over de grens in Duitsland of Frankrijk te kopen. Of en wanneer de nieuwe CC zal worden uitgebracht is tot op heden nog niet bekend.


:? Kan ik ook lokale muziek of films afspelen?


Ja, de Chromecast was in eerste instantie bedoeld om alleen content van het internet af te spelen maar inmiddels zijn er applicaties en extensies uit (Allcast, localcast, videostream) die dit mogelijk maken.

Met de nieuwste versie is het ook mogelijk om via een USB-C-hub externe opslag aan te sluiten.


:?Hoe gebruik ik mijn Chromecast?

Op de oudere generaties Chromecast alleen met een telefoon/tablet door te streamen vanuit een app. In de apps die dit ondersteunen zie je als de Chromecast aan staat een icoon waarmee je de telefoon of tablet koppelt en daarna kan je de video/muziek starten en zal deze afspelen via de Chromecast.

Op de nieuwe Chromecast kan dit naast bovengenoemde manier ook geheel zelfstandig via de gebruikersinterface in Google TV. Hier kies je de applicatie die je wil gebruiken en kies je daarna de video of muziek door te navigeren via de afstandsbediening (Thanks @joppybt )

:? Waar kan ik de wallpapers downloaden die Chromecast gebruikt wanneer er geen content wordt gecast?


De Chromecast haalt zijn wallpapers op vanaf: klik


:? Kan ik de Chromecast gebruiken via de USB-aansluiting op mijn televisie?


Ja, indien je een USB aansluiting hebt op je tv kan je de eerste 3 generaties van de Chromecast hiermee van stroom voorzien. De laatste versie met Google TV en de Chromecast Ultra vormen hierop de uitzondering. Deze heeft meer stroom nodig dan de meeste USB-poorten op een TV kunnen leveren. Bij aansluiten geeft de CC hierover ook een melding in beeld. Aansluiten met bijgeleverde stekker is dus in de meeste gevallen noodzakelijk.

:? Kun je de Chromecast met meerdere apparaten bedienen?


Ja, je hebt bijvoorbeeld een filmpje via Youtube op je mobiel opgestart om te casten naar je Chromecast. Je partner kan dan met zijn telefoon de video pauzeren of een andere video opstarten.


:? Kan ik de functies van de knoppen op mijn afstandsbediening wijzigen?


Zeker, hiervoor heb je de app 'Button Mapper' (zie (Populaire) Apps en extensies)) nodig. Hiermee kan je zo goed als alle functies aanpassen en zelfs extra functionaliteit toevoegen zoals een actie bij dubbel klikken of lang ingedrukt houden van een toets. Zie ook de uitgebreide post van @Hann1BaL voor een voorbeeld van de mogelijkheden.


Foto's verschillende versies
Chromecast versie 1 (2013):

Chromecast versie 2 (2015):

Chromecast versie 3 (2018):
Chromecast with Google TV (2020):
Links

Meer informatie:
Tot slot


ToDo:
 • Dit is een eerste opzet, als ik tijd heb zal ik deze topicstart verder aanvullen en waar nodig corrigeren.
 • Mochten jullie aanvullingen hebben dan hoor ik dit uiteraard graag, een DM sturen mag altijd of laat hieronder een reactie achter.

[Voor 26% gewijzigd door JdJtA op 06-11-2020 11:45]


 • mareck1
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 31-03 10:23
Mijn ervaringen:

Ik had de tweede generatie Chromecast, maar nu dus vervangen met de Chromecast for Google TV. Ben aangenaam verrast.

De afstandbediening werkt lekker, is snel en kan ook gebruikt worden om de tv aan en uit mee te zetten. Ik hoop dat ik ook nog kan instellen dat ik de source op de tv er mee kan aanpassen zodat ik kan wisselen naar de Switch, maar daar moet ik nog naar kijken.

Voor eigenlijk alle streamingdiensten die ik gebruik zijn apps: Netflix, Ziggo Go, Videoland, NPO plus en Prime. Een dienst starten of wisselen van dienst is nu veel sneller en makkelijker dan bij mijn oude Chromecast waarbij ik de app moest openen op de telefoon en dan casten.

Nadelen:
Nog niet alles werkt naar behoren, zo is de NPO app niet heel goed bruikbaar omdat wanneer je langs het "live" menu item komt de app crashed en je dus ook alle menu items er rechts van niet aan kan omdat je wel langs dit menu item moet. Ook Videoland heb ik een crash gehad waardoor ik de Chromecast opnieuw moest opstarten.

Zoeken naar een serie bijv in de NPO app is lastiger dan op mobiel. Je moet dan namelijk het onscreen toetsenbord gebruiken wat trager gaat dan even snel tikken op je mobiel.

Zoeken naar films of series met de voice commands werkt ook nog niet zoals je zou verwachten. Wat je eigenlijk wilt is dat je zoiets kan zeggen als: "start star trek discovery" of "zet npo1 op". Maar op dit soort commandos krijg je alleen maar youtube filmpjes als resultaat.

Al met al een erg goede aankoop met erg grote potentie als ook nog bovengenoemde dingen worden aangepast.

 • waterstof
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20-02 18:45
De Chromecast met Google TV werkt fantastisch, wij moeten niet vergeten dat wij dit product nu in Nederland gebruiken terwijl Google dat nog niet bedoeld heeft. Heel veel van de mogelijkheden staan voor ons dus nog niet aan.

Daarnaast is het een apparaat met Android 10, de eerste volgens mij qua Android TV. De apps die nu crashen hebben daarvoor waarschijnlijk een upgrade van de ontwikkelaars nodig. Belangrijk om dit aan ze door te geven, bijvoorbeeld via Twitter.

Tot nu toe werken NLziet, Netflix, Prime, Dplay, Disney+, Spotify en YouTube bij mij meer dan prima 😀

[Voor 17% gewijzigd door waterstof op 22-10-2020 12:22]


 • joppybt
 • Registratie: December 2002
 • Laatst online: 23:00
Misschien een puntje voor de FAQ
Kan ik Netflix (/Youtube enz) kijken?
Op de oude Chromecast alleen met een telefoon/tablet door te streamen vanuit een app, op de nieuwe Chromecast geheel zelfstandig (toch?)

 • waterstof
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20-02 18:45
joppybt schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 12:25:
Misschien een puntje voor de FAQ
Kan ik Netflix (/Youtube enz) kijken?
Op de oude Chromecast alleen met een telefoon/tablet door te streamen vanuit een app, op de nieuwe Chromecast geheel zelfstandig (toch?)
Dat kan inderdaad geheel zelfstandig, alle apps die ik hiervoor noemde gebruik ik rechtstreeks vanaf de Chromecast.

 • Vildhjarta
 • Registratie: Mei 2013
 • Laatst online: 01-04 17:30
waterstof schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 12:18:
De Chromecast met Google TV werkt fantastisch, wij moeten niet vergeten dat wij dit product nu in Nederland gebruiken terwijl Google dat nog niet bedoeld heeft. Heel veel van de mogelijkheden staan voor ons dus nog niet aan.

Daarnaast is het een apparaat met Android 10, de eerste volgens mij qua Android TV. De apps die nu crashen hebben daarvoor waarschijnlijk een upgrade van de ontwikkelaars nodig. Belangrijk om dit aan ze door te geven, bijvoorbeeld via Twitter.

Tot nu toe werken NLziet, Netflix, Prime, Dplay, Disney+, Spotify en YouTube bij mij meer dan prima 😀
Alles werkt hier ook prima, ben wel benieuwd of de 'for you' 'movies & Shows tabs in een later stadium beschikbaar komen. Dat vond ik mooie toevoegingen.

Gebuikt de Chromecast op een Hisense 65inch, daarvan vind ik de VIDAA software niet helemaal optimaal en dingen als Disney+ en Twitch ontbraken, nu met de CC heb ik weer de Google TV ervaring die ik veel fijner vind.

[Voor 11% gewijzigd door Vildhjarta op 22-10-2020 12:36]


 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
joppybt schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 12:25:
Misschien een puntje voor de FAQ
Kan ik Netflix (/Youtube enz) kijken?
Op de oude Chromecast alleen met een telefoon/tablet door te streamen vanuit een app, op de nieuwe Chromecast geheel zelfstandig (toch?)
Dank, heb hem (in enigszins aangepaste vorm) toegevoegd!

 • Hann1BaL
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-03 23:13

Hann1BaL

Do you stay for dinner?Clarice

Op de 2020 Chromecast, install Button Mapper en maak je Afstandsbediening nog nuttiger:
https://play.google.com/s...flar2.homebutton&hl=en_US


Je voegt een knop toe en per knop kun je 3 opties instellen.
Single click, double click, long press

Dus met de Youtube en Netflix knoppen kun je 6 apps openen:
Netflix knop:
1x Netflix
2x Disney plus
long press: Kodi

Youtube knop:
1x Ziggo
2x NPO
long press: Youtube

Enige nadeel: ik krijg nog steeds de Youtube keuze scherm als in de Youtube knop indruk ook al heb ik Ziggo er aan gemapt. Als ik nog een keer de knop in druk dan komt Ziggo er.


Andere tip: Niet alle applicaties zijn eenvoudig vindbaar op de Chromecast 2020.
Gebruik de voice zoekfunctie en zoek op "NPO app" om de NPO applicatie te vinden. (Je moet "app" toevoegen aan je search, anders zoekt hij vooral op Youtube naar NPO.)

Of ga naar de playstore online en selecteer daar je Chromecast op de applicatie te pushen.

Applicaties die ik succesvol gebruik met de Chromecast 2020:
Ziggo Go
NPO plus
Disney+
Netflix
Youtube
Kodi

Button Mapper (voor de ab instellingen.)

@JdJtA : ik zou adviseren ook de Ziggo, NPO en Kodi app toe te voegen aan de startpost. Toch wel veel gebruikte applicaties op de nieuwe Chromecast

[Voor 13% gewijzigd door Hann1BaL op 22-10-2020 12:49]


 • quizmaster
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 21-03 16:44
Vraagje, is het iemand al gelukt om de kanalen van het homescreen aan te passen?

Op m'm andere Android TV systemen kan je de kanalen (Horizontale "balk" met suggesties onder de apps) naar boven of onder verplaatsen of verwijderen.

Zou dat ook graag bij het Homescreen van deze Chromecast / Google TV doen, maar het lukt me niet. Kan er ook weinig over vinden.

Iemand een tip?

 • Spekkie99
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-04 09:27
Krijg op de Chromecast met Google TV in de Prime app de nl subtitles niet aan.
Settings allemaal nagelopen, iemand de gouden tip of is dit nog een bug?

 • Nuevocasa
 • Registratie: November 2010
 • Nu online
JdJtA schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 11:22:

Google Chromecast

[Afbeelding]
Introductie
De Google Chromecast is een een HDMI-dongle waarmee je elke tv omtovert tot een streaming-apparaat met uitgebreide mogelijkheden voor het streamen van zowel eigen content als vanuit alle populaire streamingdiensten (bijv. Netflix, Disney+, Youtube).

Er zijn inmiddels meerdere generaties van de Chromecast geweest waarover hieronder meer technische informatie onder het kopje 'overzicht versies' .

De laatste versie is uitgekomen aan het eind van 2020 en heeft naast de streaming-mogeljkheden ook Google TV gekregen, wat de nieuwe naam lijkt voor Android TV. Hierdoor kan je nu ook apps installeren op het apparaat. Daarnaast heeft deze versie ook een afstandsbediening gekregen waarmee je direct en onafhankelijk van andere apparaten alle mogelijkheden kan benutten.

Overzicht versies
Inmiddels zijn er een aantal verschillende versies van de CC geweest, hieronder een overzicht:

[Afbeelding]

(Populaire) Apps / Extensies
Apps:Specifiek voor Chromecast with Google TV:Extensies (te gebruiken via PC browser):
 • Videostream for Google Chromecast: Store
FAQ
:? Waar kun je de Chromecast kopen?


Je kunt de eerste 3 generaties Chromecast kopen via de officiële Google Store. Of neem even een kijkje in de Pricewatch voor andere verkooppunten.

De laatste versie van de Chromecast (met Google TV) is echter tot op heden nog niet te krijgen via de reguliere Nederlandse winkels. Zelf heb ik deze besteld bij FNAC.com en deze werd na verzending binnen 20 uur geleverd. Eventueel is het ook mogelijk om deze nieuwste versie over de grens in Duitsland of Frankrijk te kopen. Of en wanneer de nieuwe CC zal worden uitgebracht is tot op heden nog niet bekend.


:? Kan ik ook lokale muziek of films afspelen?


Ja, de Chromecast was in eerste instantie bedoeld om alleen content van het internet af te spelen maar inmiddels zijn er applicaties en extensies uit (Allcast, localcast, videostream) die dit mogelijk maken.

Met de nieuwste versie is het ook mogelijk om via een USB-C-hub externe opslag aan te sluiten.


:?Hoe kan ik kijken?

Op de oude Chromecast alleen met een telefoon/tablet door te streamen vanuit een app. In de apps die dit ondersteunen zie je als de Chromecast aan staat een icoon waarmee je de telefoon of tablet koppelt en daarna kan je de video/muziek starten en zal deze afspelen via de Chromecast.

Op de nieuwe Chromecast kan dit naast bovengenoemde manier ook geheel zelfstandig via de gebruikersinterface in Google TV. Hier kies je de applicatie die je wil gebruiken en kies je daarna de video of muziek door te navigeren via de afstandsbediening

:? Waar kan ik de wallpapers downloaden die Chromecast gebruikt wanneer er geen content wordt gecast?


De Chromecast haalt zijn wallpapers op vanaf: klik


:? Kan ik de Chromecast gebruiken via de USB-aansluiting op mijn televisie?


Ja, indien je een USB aansluiting hebt op je tv kan je de eerste 3 generaties van de Chromecast hiermee van stroom voorzien. De laatste versie met Google TV en de Chromecast Ultra vormen hierop de uitzondering. Deze heeft meer stroom nodig dan de meeste USB-poorten op een TV kunnen leveren. Bij aansluiten geeft de CC hierover ook een melding in beeld. Aansluiten met bijgeleverde stekker is dus in de meeste gevallen noodzakelijk.

:? Kun je de Chromecast met meerdere apparaten bedienen?


Ja, je hebt bijvoorbeeld een filmpje via Youtube op je mobiel opgestart om te casten naar je Chromecast. Je partner kan dan met zijn telefoon de video pauzeren of een andere video opstarten.


:? Kan ik de functies van de knoppen op mijn afstandsbediening wijzigen?


Zeker, hiervoor heb je de app 'Button Mapper' (zie (Populaire) Apps en extensies)) nodig. Hiermee kan je zo goed als alle functies aanpassen en zelfs extra functionaliteit toevoegen zoals een actie bij dubbel klikken of lang ingedrukt houden van een toets


Foto's verschillende versies
Chromecast versie 1 (2013):
[Afbeelding]

Chromecast versie 2 (2015):
[Afbeelding]

Chromecast versie 3 (2018):
[Afbeelding]
Chromecast with Google TV (2020):
[Afbeelding]
Links

Meer informatie:
Tot slot


ToDo:
 • Dit is een eerste opzet, als ik tijd heb zal ik deze topicstart verder aanvullen en waar nodig corrigeren.
 • Mochten jullie aanvullingen hebben dan hoor ik dit uiteraard graag, een DM sturen mag altijd of laat hieronder een reactie achter.
De oude chromecast kan je ook bedienen vanaf een Nest/ google home speaker of scherm. Misschien kun je dat nog toevoegen.

 • Nuevocasa
 • Registratie: November 2010
 • Nu online
Spekkie99 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 13:17:
Krijg op de Chromecast met Google TV in de Prime app de nl subtitles niet aan.
Settings allemaal nagelopen, iemand de gouden tip of is dit nog een bug?
Probeer eens in te stellen via de app op je mobiel en dan casten naar je chromecast? Werkt dit wel als workaround?

 • Polyphemus
 • Registratie: Maart 2003
 • Laatst online: 22:18
Spekkie99 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 13:17:
Krijg op de Chromecast met Google TV in de Prime app de nl subtitles niet aan.
Settings allemaal nagelopen, iemand de gouden tip of is dit nog een bug?
Ik moest een paar keer rondklikken tijdens het afspelen. Ik klikte op ‘beneden’ op de ronde button op de remote en zo kom je bij een tekstballonnetje. Eerst wilde ie niet op ‘aan’, maar na wat willekeurig links-rechts-druk maar raak lukte het wel :P

 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
quizmaster schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 13:16:
Vraagje, is het iemand al gelukt om de kanalen van het homescreen aan te passen?

Op m'm andere Android TV systemen kan je de kanalen (Horizontale "balk" met suggesties onder de apps) naar boven of onder verplaatsen of verwijderen.

Zou dat ook graag bij het Homescreen van deze Chromecast / Google TV doen, maar het lukt me niet. Kan er ook weinig over vinden.

Iemand een tip?
Kon het ook niet vinden.
Onder je account instellingen kan je wel de 'apps only' optie gebruiken, maar dan heb je ineens ook geen store en werkte bij mij de voice commando's niet meer.

Ik heb zelf ook niet zo'n behoefte in al die getoonde content. Hopelijk komt die mogelijkheid nog of wellicht custom launchers.

 • waterstof
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20-02 18:45
Hann1BaL schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 12:45:
@JdJtA : ik zou adviseren ook de Ziggo, NPO en Kodi app toe te voegen aan de startpost. Toch wel veel gebruikte applicaties op de nieuwe Chromecast
@JdJtA Dan zeker ook NLziet en misschien Dplay.

 • waterstof
 • Registratie: Juni 2002
 • Laatst online: 20-02 18:45
Spekkie99 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 13:17:
Krijg op de Chromecast met Google TV in de Prime app de nl subtitles niet aan.
Settings allemaal nagelopen, iemand de gouden tip of is dit nog een bug?
Iets starten, pauzeren en naar het spraakballonnetje. Daar pas je de ondertiteling aan. Zowel de taal, maar ook de grootte.

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
Hann1BaL schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 12:45:
Op de 2020 Chromecast, install Button Mapper en maak je Afstandsbediening nog nuttiger:
https://play.google.com/s...flar2.homebutton&hl=en_US


Je voegt een knop toe en per knop kun je 3 opties instellen.
Single click, double click, long press

Dus met de Youtube en Netflix knoppen kun je 6 apps openen:
Netflix knop:
1x Netflix
2x Disney plus
long press: Kodi

Youtube knop:
1x Ziggo
2x NPO
long press: Youtube

Enige nadeel: ik krijg nog steeds de Youtube keuze scherm als in de Youtube knop indruk ook al heb ik Ziggo er aan gemapt. Als ik nog een keer de knop in druk dan komt Ziggo er.


Andere tip: Niet alle applicaties zijn eenvoudig vindbaar op de Chromecast 2020.
Gebruik de voice zoekfunctie en zoek op "NPO app" om de NPO applicatie te vinden. (Je moet "app" toevoegen aan je search, anders zoekt hij vooral op Youtube naar NPO.)

Of ga naar de playstore online en selecteer daar je Chromecast op de applicatie te pushen.

Applicaties die ik succesvol gebruik met de Chromecast 2020:
Ziggo Go
NPO plus
Disney+
Netflix
Youtube
Kodi

Button Mapper (voor de ab instellingen.)

@JdJtA : ik zou adviseren ook de Ziggo, NPO en Kodi app toe te voegen aan de startpost. Toch wel veel gebruikte applicaties op de nieuwe Chromecast
Dank voor de aanvullingen, ik heb de lijst met apps aangevuld en ook wat uitgebreid met verschillende categorieën!

Ook de tips heb ik verwerkt in de startpost.
waterstof schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 14:09:
[...]


@JdJtA Dan zeker ook NLziet en misschien Dplay.
Staan er ook bij :)

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
Mau_Maus schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 13:42:
[...]

Kon het ook niet vinden.
Onder je account instellingen kan je wel de 'apps only' optie gebruiken, maar dan heb je ineens ook geen store en werkte bij mij de voice commando's niet meer.

Ik heb zelf ook niet zo'n behoefte in al die getoonde content. Hopelijk komt die mogelijkheid nog of wellicht custom launchers.
Je zou zoals je zelf zegt een andere launcher kunnen installeren (bijvoorbeeld Sideload Launcher of ATV Launcher en hier dan met Button Mapper bijvoorbeeld de Home-knop aan toewijzen. Ik zou dan alleen wel een ander commando toewijzen om terug te gaan naar de thuispagina mocht je daar ooit weer heen willen ;)

 • Spekkie99
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 01-04 09:27
Polyphemus schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 13:41:
[...]

Ik moest een paar keer rondklikken tijdens het afspelen. Ik klikte op ‘beneden’ op de ronde button op de remote en zo kom je bij een tekstballonnetje. Eerst wilde ie niet op ‘aan’, maar na wat willekeurig links-rechts-druk maar raak lukte het wel :P
Gelukt, thx a lot namens de kids.

 • milotic
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 00:02
Iemand die de T-Mobile tv app en the fox sports app heeft kunnen installeren? Krijg het niet voor mekaar kan alleen abboneren?

 • Bard1982
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 01-04 17:50
Welke instelling qua framerate gebruiken jullie? 1080p / 50hertz?

Gebruik voornamelijk Ziggo Go TV, Netflix, Amazon Video en Spotify.

 • emil_406
 • Registratie: Maart 2013
 • Laatst online: 01:30
Dit is de eerste Chromecast met USB-C? Dan kan ik straks de hele boel van de kant trekken om t hele usb kabeltje te vervangen als ie binnen is.

Dank je Google.

 • Bard1982
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 01-04 17:50
emil_406 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 16:12:
Dit is de eerste Chromecast met USB-C? Dan kan ik straks de hele boel van de kant trekken om t hele usb kabeltje te vervangen als ie binnen is.

Dank je Google.
Misschien is het wel opgelost met een micro-usb naar usb-c stekkertje?

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
emil_406 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 16:12:
Dit is de eerste Chromecast met USB-C? Dan kan ik straks de hele boel van de kant trekken om t hele usb kabeltje te vervangen als ie binnen is.

Dank je Google.
Bard1982 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 16:18:
[...]


Misschien is het wel opgelost met een micro-usb naar usb-c stekkertje?
Wel afhankelijk van hoe de huidige CC zijn stroom krijgt...als dit via USB van de TV is zal het bijna zeker niet gaan werken. De nieuwe CC met Google TV heeft meer stroom nodig dan de 'oude'.

[Voor 26% gewijzigd door JdJtA op 22-10-2020 16:22]


 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
milotic schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 15:46:
Iemand die de T-Mobile tv app en the fox sports app heeft kunnen installeren? Krijg het niet voor mekaar kan alleen abboneren?
Van beiden is er toch ook geen officiële Android / Google TV app beschikbaar? Die zijn tot nu toe enkel voor Android Mobiel beschikbaar gekomen.

Testing, one, two ...


 • Nuevocasa
 • Registratie: November 2010
 • Nu online
milotic schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 15:46:
Iemand die de T-Mobile tv app en the fox sports app heeft kunnen installeren? Krijg het niet voor mekaar kan alleen abboneren?
Er is een add-on voor kodi beschikbaar waar je T-Mobile TV mee zou kunnen kijken. Het is wel even wat werk het te installeren.
https://github.com/dut-iptv/dut-iptv.github.io

 • milotic
 • Registratie: April 2019
 • Laatst online: 00:02
Ik dacht fox wel

 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
Als er nog een andere app is buiten deze dan misschien wel; https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.eredivisie << daar staan geen Android TV geschikte apparaten tussen (Shield, Mi Box, enz..). Ieder compatibel apparaat wat je hebt zou daar tevoorschijn moeten komen.

[Voor 10% gewijzigd door hardware-lover op 22-10-2020 18:20]

Testing, one, two ...


 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Bard1982 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 15:48:
Welke instelling qua framerate gebruiken jullie? 1080p / 50hertz?

Gebruik voornamelijk Ziggo Go TV, Netflix, Amazon Video en Spotify.
Ikzelf zet het bij voorkeur altijd op 50hz, omdat er anders micro stutters waren met Fox en Ziggo app.
Of dat nu nog gebeurd geen idee, maar ben het liever voor.

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
hardware-lover schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 17:13:
[...]

Als er nog een andere app is buiten deze dan misschien wel; https://play.google.com/store/apps/details?id=nl.eredivisie << daar staan geen Android TV geschikte apparaten tussen (Shield, Mi Box, enz..). Ieder compatibel apparaat wat je hebt zou daar tevoorschijn moeten komen.
In KODI heb je heel veel Add-ons en volgens mij is er ook 1 voor Fox Sports NL. Kan je direct vanuit KODI downloaden bij Add-ons en dan Video Add-ons. Of en hoe het werkt kan ik niet testen want heb zelf geen abonnement...

Voor KPN is er bijvoorbeeld ook geen applicatie op Android TV maar via KODI werkt het perfect.

[Voor 7% gewijzigd door JdJtA op 22-10-2020 19:36]


 • timetje100
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 31-03 20:26
Waren er mensen die zeiden dat er geen Ziggo go app opstond?

Ik heb die van mij gewoon in het Nederlands ingesteld, en alle apps staan erop: RTL XL, ZIGGO GO, NPO

 • hardware-lover
 • Registratie: Augustus 2005
 • Niet online
JdJtA schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 19:26:
[...]
In KODI heb je heel veel Add-ons en volgens mij is er ook 1 voor Fox Sports NL. Kan je direct vanuit KODI downloaden bij Add-ons en dan Video Add-ons. Of en hoe het werkt kan ik niet testen want heb zelf geen abonnement...

Voor KPN is er bijvoorbeeld ook geen applicatie op Android TV maar via KODI werkt het perfect.
Er zijn idd veel meer oplossingen die kunnen werken, ook waarnaar er niet mag worden verwezen hier op Tweakers, maar ik had het over "officiële" app oplossingen, niet een (werkend) twijfelachtig alternatief ;)

Testing, one, two ...


 • Ad de Jong
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 01:08
1 van de reden dat ik deze wilde proberen is als mogelijke vervanger van mijn Shield.
Dat gaat hem niet worden zover ik nu heb kunnen proberen (ik ben er ook nog niet echt mee bezig geweest) omdat een aantal films niet afspelen. (via Plex)
Vooral de films van hoge kwaliteit willen niet.
Oudere met een mindere kwaliteit gaan weer wel.
Voor de slaapkamer (waar ik hem in eerste instantie voor gekocht had) is het ruim voldoende, daar zal ik hem immers toch veel minder gebruiken.

Mijn profiel op Discogs


 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
hardware-lover schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 19:40:
[...]

Er zijn idd veel meer oplossingen die kunnen werken, ook waarnaar er niet mag worden verwezen hier op Tweakers, maar ik had het over "officiële" app oplossingen, niet een (werkend) twijfelachtig alternatief ;)
Ah, dat had ik gemist. Maar op sommige partijen kan je waarschijnlijk lang wachten. KPN geeft zelfs toe er te weinig in te zien en dus geen applicatie te willen ontwikkelen 8)7. Dan maar een twijfelachtige oplossing die het perfect doet. Maar mijn tv-kastje staat er netjes werkloos naast ;).

 • jpschouten79
 • Registratie: Februari 2004
 • Laatst online: 13-03 13:55
Ook een goeie tip van een ander, vanuit het forum m.b.t. levertijd en waar te halen.
Open de Google App Store via spraak “open Google App Store”. Nu opent hij de “oude” App Store waar makkelijker te zoeken is naar NL content. kan ook wel op de voorpagina lijkt me ;)

PSN: JustinNL79


 • Joen
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 30-03 13:52
jpschouten79 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 21:41:
Ook een goeie tip van een ander, vanuit het forum m.b.t. levertijd en waar te halen.
Open de Google App Store via spraak “open Google App Store”. Nu opent hij de “oude” App Store waar makkelijker te zoeken is naar NL content. kan ook wel op de voorpagina lijkt me ;)
Bij mij opent de telefoon dans steeds de app "Google Play Games"... Blijkbaar werkt de tip dus niet altijd even goed...

 • Mesmer_
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 20:05
Joen schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 21:59:
[...]

Bij mij opent de telefoon dans steeds de app "Google Play Games"... Blijkbaar werkt de tip dus niet altijd even goed...
Je telefoon? De bedoeling is dat je dit op je chromecast zo doet. Overigens gebruik ik "open play store"

[Voor 5% gewijzigd door Mesmer_ op 22-10-2020 22:07]


 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Wellicht nog een tip voor vele:
https://atvlauncher.trekgonewild.de/index.php

Dan kan je voor apps die geen homescreen-logo hebben een shortcut-apk genereren.
Dus bijvoorbeeld ook voor de classic Play Store (package name: com.android.vending).

Als tijdelijk voorbeeldje één gemaakt voor de (Classic) Play Store: https://we.tl/t-3CzVWMQQoi

 • Ad de Jong
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 01:08
Ik heb hier op mijn homescreen eerst mijn apps staan en daaronder Google Play Video.
Hoe kan ik die laatste verwijderen?
Ik doe er niets mee en YouTube etc staan daar weer onder.

Mijn profiel op Discogs


 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Ad de Jong schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 22:49:
Ik heb hier op mijn homescreen eerst mijn apps staan en daaronder Google Play Video.
Hoe kan ik die laatste verwijderen?
Ik doe er niets mee en YouTube etc staan daar weer onder.
Apps -> Systeem Apps -> Google Play Video -> Uitschakelen

 • dappertje25
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 31-03 18:07
Ik ben echt verbaasd, hoe goed dit werkt. Ook maar eens NPO start geïnstalleerd. Voor mij is het echt een ideal ding.

Nog wel één vraag, misschien kunnen jullie mij op weg helpen.
Ik zoek voor mijn vader een goede app om locale mp3's af te spelen uiteindelijk via, de Google tv. DS audio, lag niet lekker voor mijn vader. Met kodi lukte het ook niet. Vlc was het ook niet.

 • trinity999
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 00:37
Kan iemand al melden of de Canaldigitaal App ook werkt op de Google TV?

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
Mau_Maus schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 22:47:
Wellicht nog een tip voor vele:
https://atvlauncher.trekgonewild.de/index.php

Dan kan je voor apps die geen homescreen-logo hebben een shortcut-apk genereren.
Dus bijvoorbeeld ook voor de classic Play Store (package name: com.android.vending).

Als tijdelijk voorbeeldje één gemaakt voor de (Classic) Play Store: https://we.tl/t-3CzVWMQQoi
jpschouten79 schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 21:41:
Ook een goeie tip van een ander, vanuit het forum m.b.t. levertijd en waar te halen.
Open de Google App Store via spraak “open Google App Store”. Nu opent hij de “oude” App Store waar makkelijker te zoeken is naar NL content. kan ook wel op de voorpagina lijkt me ;)
Thanks voor deze toevoegingen, ik heb een aparte sectie gemaakt in de startpost voor tips en trucs. Een aantal zaken uit de FAQ passen hier imo ook beter tussen dus die zal ik op een geschikt moment proberen te verplaatsen.

Als ik nog zaken gemist heb dan zal ik die later alsnog proberen te verwerken.

 • Mesmer_
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 20:05
Ad de Jong schreef op donderdag 22 oktober 2020 @ 22:49:
Ik heb hier op mijn homescreen eerst mijn apps staan en daaronder Google Play Video.
Hoe kan ik die laatste verwijderen?
Ik doe er niets mee en YouTube etc staan daar weer onder.
Naast het verwijderen kun je je eigen apps ook zelf op volgorde zetten / verplaatsen door de selectieknop lang ingedrukt te houden en dan te kiezen voor verplaatsen.

 • jazsam
 • Registratie: Oktober 2014
 • Laatst online: 19-02 09:35
Kan je, bij de nieuwe chromecast 4 ook gebruik maken van een ethernet adapter. Net zo als de Ultra?

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
jazsam schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 08:30:
Kan je, bij de nieuwe chromecast 4 ook gebruik maken van een ethernet adapter. Net zo als de Ultra?
Ja, er is een officiële adapter met ethernet aangekondigd maar ik weet niet of en waar deze eventueel te koop is. Mogelijk werkt het ook via een USB-C-hub met ethernet-poort?

 • Hann1BaL
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 31-03 23:13

Hann1BaL

Do you stay for dinner?Clarice

dappertje25 schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 02:10:
Ik ben echt verbaasd, hoe goed dit werkt. Ook maar eens NPO start geïnstalleerd. Voor mij is het echt een ideal ding.

Nog wel één vraag, misschien kunnen jullie mij op weg helpen.
Ik zoek voor mijn vader een goede app om locale mp3's af te spelen uiteindelijk via, de Google tv. DS audio, lag niet lekker voor mijn vader. Met kodi lukte het ook niet. Vlc was het ook niet.
Ik denk dat het handig is om even duidelijk uit te leggen waarom het met VLC en Kodi niet lukte, want dat zijn uiteraard gewoon prima media players.
Misschien is het op te lossen met uitleg of heeft het te maken met waar de muziek opgeslagen is. Dat is nu giswerk.

 • The Zep Man
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 01-04 18:22
Voor de oudere Chromecasts (v1-v3 en Ultra), en waarschijnlijk ook voor alle apparaten met Chromecast built-in (nieuwe Chromecast, andere Android TV apparaten):
Sinds versie 3.0.0 heeft VLC ondersteuning voor Chromecast als output device. Verder heeft Jellyfin ook Chromecast ondersteuning (open source tegenhanger van Plex).

Mogelijk is het de moeite waard om dit toe te voegen aan de topicstart (@JdJtA?).

[Voor 36% gewijzigd door The Zep Man op 23-10-2020 09:17]


 • Mesmer_
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 20:05
jazsam schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 08:30:
Kan je, bij de nieuwe chromecast 4 ook gebruik maken van een ethernet adapter. Net zo als de Ultra?
In deze post heeft iemand dat gedaan. paar pagina's verder geeft hij aan dat het werkt.

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
The Zep Man schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 09:14:
Voor de oudere Chromecasts (v1-v3 en Ultra), en waarschijnlijk ook voor alle apparaten met Chromecast built-in (nieuwe Chromecast, andere Android TV apparaten):
Sinds versie 3.0.0 heeft VLC ondersteuning voor Chromecast als output device. Verder heeft Jellyfin ook Chromecast ondersteuning (open source tegenhanger van Plex).

Mogelijk is het de moeite waard om dit toe te voegen aan de topicstart (@JdJtA?).
Beide toegevoegd aan de startpost, dank! Het zijn beide toch PC-programma's met CC-ondersteuning of heb ik dat verkeerd begrepen?

 • The Zep Man
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 01-04 18:22
JdJtA schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 09:40:
[...]


Beide toegevoegd aan de startpost, dank! Het zijn beide toch PC-programma's met CC-ondersteuning of heb ik dat verkeerd begrepen?
Het zijn programma's beschikbaar voor PC en voor mobiel:

VLC voor Android
Jellyfin client voor Android

De mobiele varianten hebben ook Chromecast ondersteuning, volgens de pagina's op de Play Store.

[Voor 8% gewijzigd door The Zep Man op 23-10-2020 09:46]


 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
The Zep Man schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 09:45:
[...]
Het zijn programma's beschikbaar voor PC en voor mobiel:

VLC voor Android
Jellyfin client voor Android

De mobiele varianten hebben ook Chromecast ondersteuning, volgens de pagina's op de Play Store.
Dank, beide ook bij de apps voor casten toegevoegd :) .

 • djmelvee
 • Registratie: Juni 2013
 • Laatst online: 22:33
Heel simpel; ik heb een 2nd generation en een 1st generation. Is het het waard om te upgraden naar die nieuwe met afstandsbediening en Android TV?

 • quizmaster
 • Registratie: September 2000
 • Laatst online: 21-03 16:44
djmelvee schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 10:15:
Heel simpel; ik heb een 2nd generation en een 1st generation. Is het het waard om te upgraden naar die nieuwe met afstandsbediening en Android TV?
Tsja, voor sommigen is het prima te casten vanaf je tablet of telefoon.

Met Kodi werken de films vanaf mn nas ook goed. Streamen via VLC e.d. heeft bij mij nooit gewerkt.

Zelf ben ik erg blij dat ik geen tablet of telefoon meer nodig heb voor Ziggo, NetFlix etc.

 • catchingfire
 • Registratie: April 2002
 • Laatst online: 31-03 14:51
Ik gebruik momenteel vooral m'n 1st gen Shield voor Youtube, Chromecasten, Netflix, Videoland en Kodi (streamen vanaf NAS). Geluid via de TV HDMI-Arc naar Sonos 5.1. Wil het graag wat versimpelen, de kleine Chromecast TV met remote met de fixed knopjes lijken me erg handig.

Gaat bovenstaande allemaal smooth werken op de Chromecast met Google TV? Ook 5.1 naar de Sonos? Iemand ervaringen? Lees ook wat issues over ontbreken van refresh rate switching?

[Voor 7% gewijzigd door catchingfire op 23-10-2020 11:11]


 • Sosua
 • Registratie: Juni 2011
 • Laatst online: 01-04 12:10
Tot nu toe redelijk positief over de nieuwe chromecast. Zit nog wel een soort bug met typen van teksten of scrollen in. Vliegt ineens 10 posities links of rechts uit de bocht. Atmos klinkt erg goed. VPN vind 'ie niet superleuk. Hulu is bijvoorbeeld zonder us account niet te installeren. Beeld is ook prima Dolby Vision e.d.

Wellicht hoop dat er snel wat bugfixes komen.

psn: NL-SosuA-


 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
Sosua schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 11:13:
Tot nu toe redelijk positief over de nieuwe chromecast. Zit nog wel een soort bug met typen van teksten of scrollen in. Vliegt ineens 10 posities links of rechts uit de bocht. Atmos klinkt erg goed. VPN vind 'ie niet superleuk. Hulu is bijvoorbeeld zonder us account niet te installeren. Beeld is ook prima Dolby Vision e.d.

Wellicht hoop dat er snel wat bugfixes komen.
Welk apparaat gebruik je voor invoer van tekst? Ik heb via Bluetooth zowel een muis als toetsenbord gekoppeld (en mijn Harmony) en tot nu toe geen last gehad van verspringen. Muis is vooral handig voor apps die ontwikkeld zijn voor touchscreens (normale Android-apps die ik via sideload heb geinstalleerd) en waar de invoer dus niet werkt. Vooral die ellendige introductieschermen kom je anders met geen mogelijkheid door :9.

 • chalrune
 • Registratie: April 2013
 • Laatst online: 01-04 10:31
Sinds gisteren heb ik de nieuwe Chromecast. Eigenlijk werkt alles perfect. Ik ben benieuwd of iemand de 360 controller via bluetooth aan de praat heeft gekregen. Het wil mij niet lukken om de koppeling te maken. Ik probeer het via instellingen. Zie ik iets over het hoofd of wordt deze controller niet ondersteund?

Ik heb verder geen andere controllers liggen en ik zou graag via GeForce now willen gamen.

 • Pindasaus
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 20:50
De Chromecast TV werkt hier echt prima, hoop wel op een hoesje van rubber of iets dergelijks op Aliexpress binnenkort voor de afstandsbediening want hij is net wat te klein en glibberig voor mijn handen nu.

 • Ad de Jong
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 01:08
Mesmer_ schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 08:16:
[...]


Naast het verwijderen kun je je eigen apps ook zelf op volgorde zetten / verplaatsen door de selectieknop lang ingedrukt te houden en dan te kiezen voor verplaatsen.
Thnx, die had ik wel gevonden ;-)
Het verwijderen nog niet ver genoeg gezocht.

Op (vooral hoge kwaliteit video's) wat video's na tot nu toe erg goede ervaring voor het gene waar ik hem voor aangeschaft heb.
Het is ook geen Shield vervanger dus het is hem vergeven :-)

En idd een hoesje voor de afstandbediening zou geen overbodige luxe zijn. Inderdaad net te klein en te glad.

Mijn profiel op Discogs


 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Ad de Jong schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 17:11:
[...]
Op (vooral hoge kwaliteit video's) wat video's na tot nu toe erg goede ervaring voor het gene waar ik hem voor aangeschaft heb
Dat van die hoge video kwaliteit noemde je eerder, maar heb je een specifiek voorbeeld?
Vanaf wat kijk je en wat gebruik je om het te kijken?

 • tim_oe
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 26-11-2021
Sinds gisteren de nieuwe Chromecast binnen, wat een geweldig ding. De Ziggo Next box gaat hier zsm de deur uit.

Enig puntje waar wellicht een oplossing voor bestaat: ik heb de remote aan zowel mijn tv als soundbar, maar het lijkt alsof hij er maar één tegelijk kan gebruiken voor de aan en uitschakel knop. Mijn tv reageert er nu wel op maar soundbar niet en eerder was dit andersom. Iemand een tip?

 • Ad de Jong
 • Registratie: Mei 2002
 • Laatst online: 01:08
Mau_Maus schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 18:39:
[...]

Dat van die hoge video kwaliteit noemde je eerder, maar heb je een specifiek voorbeeld?
Vanaf wat kijk je en wat gebruik je om het te kijken?
Ik kijk normaal op de TV Shield en Plex en kan eigenlijk alles kijken.
Een film die ik bv niet kan kijken heeft bv TrueHD/UHD/HD1080P etc en vaak met DTS geluid.
Soms scheelt het al dat ik bij sommige films het geluid aan kan passen naar stereo (voor de tv meer dan voldoende) dan speelt de film soms wel weer goed.

Ik moet wel zeggen dat ik het alleen maar via WiFi geprobeerd heb dat zou ook nog iets uit kunnen maken.

En ik merk nu ook dat ik sommige audio sporen niet kan horen (AC3 /AAC)
Ik zal het voor een deel bij een codec moeten zoeken, maar ook dat ie niet alles aan kan wat ik ook kan begrijpen.
Misschien in Plex nog wat instellen maar ik heb hem niet hiervoor gekocht, zou leuk zijn als dit zou werken maar dat waar het om te doen was werkt en daar gaat het om.
Misschien nog wel eens wat verder in duiken de komende tijd als ik weer meer noodgedwongen niet kan gaan werken.

Mijn profiel op Discogs


 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
Ad de Jong schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 20:52:
[...]

Ik kijk normaal op de TV Shield en Plex en kan eigenlijk alles kijken.
Een film die ik bv niet kan kijken heeft bv TrueHD/UHD/HD1080P etc en vaak met DTS geluid.
Soms scheelt het al dat ik bij sommige films het geluid aan kan passen naar stereo (voor de tv meer dan voldoende) dan speelt de film soms wel weer goed.

Ik moet wel zeggen dat ik het alleen maar via WiFi geprobeerd heb dat zou ook nog iets uit kunnen maken.

En ik merk nu ook dat ik sommige audio sporen niet kan horen (AC3 /AAC)
Ik zal het voor een deel bij een codec moeten zoeken, maar ook dat ie niet alles aan kan wat ik ook kan begrijpen.
Misschien in Plex nog wat instellen maar ik heb hem niet hiervoor gekocht, zou leuk zijn als dit zou werken maar dat waar het om te doen was werkt en daar gaat het om.
Misschien nog wel eens wat verder in duiken de komende tijd als ik weer meer noodgedwongen niet kan gaan werken.
Ik gebruik zelf geen Plex, maar Plex transcodeert/past zich toch aan, aan het apparaat wat het ontvangt? Misschien nog niet perfect matchend met de nieuwe Chromecast?

Qua audio kan je spelen met de instellingen binnen Chromecast (Mau_Maus in "komt de nieuwe chromecast naar nederland?") en eventueel binnen Plex lijkt mij wat ie wel en niet omzet.

Ikzelf gebruik Kodi die bestanden direct benaderd vanaf mijn Synology via SMB en dat werkt momenteel met alles. Wel zoveel mogelijk alles passtrough ingesteld, zodat mijn receiver het geluid afhandelt.

Wel is alles bekabeld hier.

 • DoOrKnOB
 • Registratie: Oktober 2020
 • Laatst online: 21-03 19:56
Gebruik de chromecast Google Tv enkele dagen.
Bestaat er een mogelijkheid om het geheugen via de usb c poort te vergroten met een
Ssd of snelle usb stick?

 • The Zep Man
 • Registratie: Oktober 2003
 • Laatst online: 01-04 18:22
DoOrKnOB schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 00:42:
Gebruik de chromecast Google Tv enkele dagen.
Bestaat er een mogelijkheid om het geheugen via de usb c poort te vergroten met een
Ssd of snelle usb stick?
[edit]
Verkeerd geciteerd.

Dat schijnt te werken. Mogelijk moet je de storage wel opnieuw partitioneren en formatteren:
I bought a usb-c pass-through hub with extra usb ports, and a Samsung Evo select SD card, plugged it into an adapter into a usb port. It didn't work at first - it also said 'disk safely ejected'. On inspection on my pc i found an unallocated partition at the start of the SD card. I deleted the partitions and created just one fat32 partition and then it worked in the Google Chromecast.
Ik zou een enkele exFAT partitie proberen. Dan heb je geen problemen met de maximale bestandsgrootte van 4 GB van FAT32.

[Voor 61% gewijzigd door The Zep Man op 24-10-2020 00:59]


 • rumu
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 27-03 13:46
Ik word wel een beetje knettergek van dat de NPO app zo slecht werkt. Dat maakt de beleving toch echt een stuk minder goed. Juist omdat je voor dit apparaat kiest om alles in een te hebben ... Zou bijna mijn oude chromecast weer aansluiten. Gelukkig heb ik ook nog mijn oude Apple TV. Had ik gisteren weer nodig.

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
rumu schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 07:05:
Ik word wel een beetje knettergek van dat de NPO app zo slecht werkt. Dat maakt de beleving toch echt een stuk minder goed. Juist omdat je voor dit apparaat kiest om alles in een te hebben ... Zou bijna mijn oude chromecast weer aansluiten. Gelukkig heb ik ook nog mijn oude Apple TV. Had ik gisteren weer nodig.
Misschien begin ik nu te klinken als een haperende plaat maar je kan hiervoor via KODI de Retrospect Add-on gebruiken. Werkt hier probleemloos en inloggen met je account geeft toegang tot eventuele extra's als je NPO Plus hebt...

Zelf ben ik nog steeds zeer tevreden en kan de CC eigenlijk meer dan ik er van had verwacht. Lokale bestanden afspelen heb ik me tot op heden nog niet in verdiept maar staat ook niet hoog op mijn verlanglijst...

[Voor 16% gewijzigd door JdJtA op 24-10-2020 07:37]


 • rumu
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 27-03 13:46
JdJtA schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 07:27:
[...]


Misschien begin ik nu te klinken als een haperende plaat maar je kan hiervoor via KODI de Retrospect Add-on gebruiken. Werkt hier probleemloos en inloggen met je account geeft toegang tot eventuele extra's als je NPO Plus hebt...
Ik ben een luie Apple gebruiker. Ik verwacht dat ik niet allerlei ingrepen hoef te doen om iets werkend te krijgen ;) Maar misschien hoort dat bij de google ervaring en moet ik me daar overheen zetten. Wie weet ga ik het zelfs leuk vinden ... Ik sla je tip even op. Het is op dit moment nog een hoop abracadabra.

 • JdJtA
 • Registratie: December 2005
 • Laatst online: 31-03 09:27
rumu schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 07:35:
[...]


Ik ben een luie Apple gebruiker. Ik verwacht dat ik niet allerlei ingrepen hoef te doen om iets werkend te krijgen ;) Maar misschien hoort dat bij de google ervaring en moet ik me daar overheen zetten. Wie weet ga ik het zelfs leuk vinden ... Ik sla je tip even op. Het is op dit moment nog een hoop abracadabra.
Snap het en vind het zelf ook onbegrijpelijk dat de normale NPO-app zo slecht werkt (hoewel de nieuwe CC officieel natuurlijk niet is uitgebracht in NL en het volgens mij het eerste apparaat is met Google/Android TV versie 10). Hopen op een update vanuit Google of de NPO die het oplost ;)

[Voor 10% gewijzigd door JdJtA op 24-10-2020 07:45]


 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
DoOrKnOB schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 00:42:
Gebruik de chromecast Google Tv enkele dagen.
Bestaat er een mogelijkheid om het geheugen via de usb c poort te vergroten met een
Ssd of snelle usb stick?
Lang verhaal kort... Ja.

Via een hub kan je of alleen FAT32 momenteel gebruiken als losse opslag. NTFS en extFAT werken helaas (nog) niet.
(Ik vermoed dat ze voor Google TV 10 geen licentie hebben ofzo voor extFAT op Android TV 9 werkte het nog wel.)

Of je kan (gek genoeg ook alleen als je het eerst FAT32 maakt) je interne opslag ermee uitbreiden na formatteren. Bij dat laatste wordt het zeg maar één geheel en kan je het niet meer ergens anders uitlezen.
Zelf niet getest, maar die optie was zichtbaar.

[Voor 16% gewijzigd door Mau_Maus op 24-10-2020 08:22]


 • tim_oe
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 26-11-2021
rumu schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 07:35:
[...]


Ik ben een luie Apple gebruiker. Ik verwacht dat ik niet allerlei ingrepen hoef te doen om iets werkend te krijgen ;) Maar misschien hoort dat bij de google ervaring en moet ik me daar overheen zetten. Wie weet ga ik het zelfs leuk vinden ... Ik sla je tip even op. Het is op dit moment nog een hoop abracadabra.
Ik gebruik NLZiet voor standaard tv kijken, werkt erg goed.

 • Orpheo1975
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 05-06-2022
DoOrKnOB schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 00:42:
Gebruik de chromecast Google Tv enkele dagen.
Bestaat er een mogelijkheid om het geheugen via de usb c poort te vergroten met een
Ssd of snelle usb stick?
YouTube: 🚀 How to Supercharge Chromecast with Google TV - Expand Storage & Co...

 • Pindasaus
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 20:50
NPO Live werkt hier inmiddels prima.
Helaas is er geen app voor Apple TV Plus maar dat zal wel aan Apple liggen.

 • Mesmer_
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 20:05
Pindasaus schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 10:25:
NPO Live werkt hier inmiddels prima.
Helaas is er geen app voor Apple TV Plus maar dat zal wel aan Apple liggen.
Hier nog niet. Ik word nog steeds uit de app gegooid als ik naar Live ga. Heb je er iets bijzonders mee gedaan? I

 • dutchnltweaker
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 19:37
Erg geïnteresseerd in deze chromecast tv versie. Hier een Samsung smart tv uit 2013 en waarbij de lauch het zo uitgebreid was heeft Samsung in 5 jaar tijd heel de smart ervaring gestript en eigenlijk nutteloos gemaakt. Enige app die nog werkt is videoland en netflix (nog een paar natuurlijk maar niet echt nuttige apps).

Nu twijfel ik alleen om misschien te gaan wachten, officiele ondersteuning in Nederland is er nog niet zoals ik begrepen had en sommige apps zouden hierdoor minder goed werken?

 • ecm.smits
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 14-03 15:06


Kan iemand vertellen waarom deze functie niet meer aanwezig is op de Chromecast met Google tv? Op de Chromecast ultra zit dit wel. Het casten gaat dan veel vloeiender

 • Bard1982
 • Registratie: Juli 2009
 • Laatst online: 01-04 17:50
ecm.smits schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 13:53:
[Afbeelding]

Kan iemand vertellen waarom deze functie niet meer aanwezig is op de Chromecast met Google tv? Op de Chromecast ultra zit dit wel. Het casten gaat dan veel vloeiender
Je kunt de resolutie en refresh rate bij de nieuwe chromecast regelen via het menu in het apparaat zelf.

 • ecm.smits
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 14-03 15:06
Bard1982 schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 14:58:
[...]


Je kunt de resolutie en refresh rate bij de nieuwe chromecast regelen via het menu in het apparaat zelf.
Klopt. Maar dat is niet hetzelfde. In de app is echt alleen voor casten. En wat jij bedoelt is voor het platform Google tv.

Als ik nu bijv via mijn telefoon een voetbalwedstrijd stream dan stottert hij. Dat kun je niet corrigeren met de resolutie in Google tv. Daar was juist die andere functie voor.

 • Pindasaus
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 20:50
Mesmer_ schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 11:14:
[...]


Hier nog niet. Ik word nog steeds uit de app gegooid als ik naar Live ga. Heb je er iets bijzonders mee gedaan? I
Niks buiten een reboot.

 • Mau_Maus
 • Registratie: Oktober 2006
 • Niet online
ecm.smits schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 15:27:
[...]
Klopt. Maar dat is niet hetzelfde. In de app is echt alleen voor casten. En wat jij bedoelt is voor het platform Google tv.

Als ik nu bijv via mijn telefoon een voetbalwedstrijd stream dan stottert hij. Dat kun je niet corrigeren met de resolutie in Google tv. Daar was juist die andere functie voor.
Ik zocht die instelling eerst ook, maar toen kreeg ik ook het idee dat het waarschijnlijk overgenomen wordt door de instelling binnen Google TV.

Ik zie met mijn Mi Stick (Android TV 9) in de slaapkamer nog wel die loze 50hz optie binnen de Home app voor het casten...

Heb je het kunnen dubbel checken op je tv of die ook echt 60hz ontvangt?

Als dat zo is dan hoop ik ook wel dat het die optie met een update terugkomt.

 • ecm.smits
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 14-03 15:06
Mau_Maus schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 16:30:
[...]

Ik zocht die instelling eerst ook, maar toen kreeg ik ook het idee dat het waarschijnlijk overgenomen wordt door de instelling binnen Google TV.

Ik zie met mijn Mi Stick (Android TV 9) in de slaapkamer nog wel die loze 50hz optie binnen de Home app voor het casten...

Heb je het kunnen dubbel checken op je tv of die ook echt 60hz ontvangt?

Als dat zo is dan hoop ik ook wel dat het die optie met een update terugkomt.
Zeker gechecked. Heb een lg oled c9. Dus dat is geen probleem. Maar die optie mis ik wel. Casten is gewoon niet vloeiend nu. Casten staat ook los van de 60 hz optie in Google tv. Hoop idd dat de functie wel weer komt. Heb nu ook nog mijn Chromecast ultra in gebruik voor het casten.

 • mfransen
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 00:13
ecm.smits schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 15:27:
[...]

Klopt. Maar dat is niet hetzelfde. In de app is echt alleen voor casten. En wat jij bedoelt is voor het platform Google tv.

Als ik nu bijv via mijn telefoon een voetbalwedstrijd stream dan stottert hij. Dat kun je niet corrigeren met de resolutie in Google tv. Daar was juist die andere functie voor.
Als ik 'm met de oude chromecast in de app omschakel dan staat ie ook altijd op 50hz (ook op het homescherm/fotoslideshow), dus niet alleen bij het casten....

 • ecm.smits
 • Registratie: December 2016
 • Laatst online: 14-03 15:06
mfransen schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 16:40:
[...]


Als ik 'm met de oude chromecast in de app omschakel dan staat ie ook altijd op 50hz (ook op het homescherm/fotoslideshow), dus niet alleen bij het casten....
Naar mijn mening zijn het echt 2 verschillende opties. Casten gaat oude Chromecast met Google tv stroperig met de Chromecast ultra met de optie aan vloeiend. Zet ik de optie uit dan gaat het ook stroperig. Tijd voor een update

 • Albert020
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 19:44
Wtf, waarom is ie bij Bol nou 129,99 euro !!!

 • DarkSide
 • Registratie: Oktober 2000
 • Nu online

DarkSide

theres no place like ::1

Voor de gek die het wil betalen of niet weet/durft te bestellen bij FNAC of een Mediamarkt.de?

ik heb hem gewoon bij FNAC besteld.
Is helaas out of stock. Maar dat is niet erg. Komt vanzelf binnen

There are 10 kinds of people in this world..... Those who know binary. And those who don't.


 • Albert020
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 19:44
DarkSide schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 17:40:
Voor de gek die het wil betalen of niet weet/durft te bestellen bij FNAC of een Mediamarkt.de?

ik heb hem gewoon bij FNAC besteld.
Is helaas out of stock. Maar dat is niet erg. Komt vanzelf binnen
Tja, nou ik w8 nog wel even..... ;)

 • Zillan
 • Registratie: November 2011
 • Laatst online: 22-03 20:25
Besteld bij FNAC, track and trace gekregen op de dag van release, en tot heden nog altijd niets ontvangen.

Al 5x gebeld met FNAC support deze week, maar hij is blijkbaar zoek, en ze weten niet wat ze moeten doen.

FNAC hun service is gewoonuit slecht en ik weet dat het op de moment 1 van de enige opties is, ik hoop dat jullie meer geluk hebben dan mij.

 • DarkSide
 • Registratie: Oktober 2000
 • Nu online

DarkSide

theres no place like ::1

@Albert020 Hij komt (voorlopig) niet officieel naar NL. Kans dat er dus winkels geld op willen verdienen blijft volgens mij nog even aanwezig.

@Zillan in het andere topic lees ik voornamelijk goede berichten en snelle leveringen.
Zelf vandaag pas besteld. Dus kan er nog weinig over vermelden.

Hoop dat je snel een oplossing hebt.

There are 10 kinds of people in this world..... Those who know binary. And those who don't.


 • bvandeh
 • Registratie: Februari 2009
 • Laatst online: 14-03 13:04
trinity999 schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 07:17:
Kan iemand al melden of de Canaldigitaal App ook werkt op de Google TV?
Ik zit te denken om een Google TV of Android TV voor mn ouders aan te schaffen. Zij zouden of de Solcon app gebruiken (die je vanuit de web playstore op een Android TV kan installeren) of de Canal digitaal TV app (die je waarschijnlijk handmatig moet installeren).

Weet iemand of (een van deze twee) apps werkt op de Google TV?

https://play.google.com/s...ient.divitel.solcon&hl=nl

 • Mesmer_
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 20:05
Raar. Ik heb gereboot en de app er opnieuw opgezet maar ik blijf uit de NPO app gegooid worden als ik naar de tab Live ga. Ik ga de NPO nog even lastig vallen denk ik.

 • dutchnltweaker
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 19:37
JdJtA schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 07:39:
[...]


Snap het en vind het zelf ook onbegrijpelijk dat de normale NPO-app zo slecht werkt (hoewel de nieuwe CC officieel natuurlijk niet is uitgebracht in NL en het volgens mij het eerste apparaat is met Google/Android TV versie 10). Hopen op een update vanuit Google of de NPO die het oplost ;)
@rumu de gewone Android App is ook een drama, vaak stomme bugjes die nog steeds niet opgelost zijn.

 • Pindasaus
 • Registratie: December 2006
 • Laatst online: 20:50
Mesmer_ schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 18:55:
[...]


Raar. Ik heb gereboot en de app er opnieuw opgezet maar ik blijf uit de NPO app gegooid worden als ik naar de tab Live ga. Ik ga de NPO nog even lastig vallen denk ik.
Vreemd inderdaad, ondertussen anders maar aansturen via bijvoorbeeld je telefoon?

 • Peutpeut
 • Registratie: December 2013
 • Laatst online: 31-03 14:27
bvandeh schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 18:15:
[...]


Ik zit te denken om een Google TV of Android TV voor mn ouders aan te schaffen. Zij zouden of de Solcon app gebruiken (die je vanuit de web playstore op een Android TV kan installeren) of de Canal digitaal TV app (die je waarschijnlijk handmatig moet installeren).

Weet iemand of (een van deze twee) apps werkt op de Google TV?

https://play.google.com/s...ient.divitel.solcon&hl=nl
trinity999 schreef op vrijdag 23 oktober 2020 @ 07:17:
Kan iemand al melden of de Canaldigitaal App ook werkt op de Google TV?
Jep, de Canal Digitaal app werkt op de nieuwe chromecast. In tegenstelling tot de NPO app loopt deze niet vast bij het live TV kijken. Eenvoudig installeren via een desktopversie van je browser op je telefoon bijvoorbeeld, koppelen met je ingelogde telefoon door een QR code te scannen. Paar minuten werk.

[Voor 9% gewijzigd door Peutpeut op 24-10-2020 21:07]

PVOutput | 10320 Wp op Zuid en West


 • trinity999
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 00:37
Peutpeut schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:07:
[...]


[...]


Jep, de Canal Digitaal app werkt op de nieuwe chromecast. In tegenstelling tot de NPO app loopt deze niet vast bij het live TV kijken. Eenvoudig installeren via een desktopversie van je browser op je telefoon bijvoorbeeld, koppelen met je ingelogde telefoon door een QR code te scannen. Paar minuten werk.
Thnx voor de info.dat is beslissend om er ook een te halen Waar halen jullie de nieuwe Google tv vandaag? Hier in nl worden ze voor belachelijke prijzen aangeboden en in Duitsland zijn ze nog maar zeer sporadisch op voorraad

 • Mesmer_
 • Registratie: Februari 2008
 • Laatst online: 20:05
trinity999 schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:13:
[...]

Thnx voor de info.dat is beslissend om er ook een te halen Waar halen jullie de nieuwe Google tv vandaag? Hier in nl worden ze voor belachelijke prijzen aangeboden en in Duitsland zijn ze nog maar zeer sporadisch op voorraad
De meeste hier hebben er eentje gekocht bij Fnac.com (is Frans dus Pays Bas als land selecteren)

 • Albert020
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 19:44
Even een vraagje voor de mensen die hem hebben, werkt ze ZiggoGo app naar behoren ?

 • tim_oe
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 26-11-2021
Albert020 schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 21:59:
Even een vraagje voor de mensen die hem hebben, werkt ze ZiggoGo app naar behoren ?
nou en of. misschien wel fijner dan de mediabox next ervaring

 • tim_oe
 • Registratie: Mei 2014
 • Laatst online: 26-11-2021
Albert020 schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 17:35:
Wtf, waarom is ie bij Bol nou 129,99 euro !!!
Omdat er een verkoper op bol.com zit die ze in frankrijk inkoopt en voor het dubbele op bol.com verkoopt. deze verkoper zit ook op marktplaats en verkoopt ze daar voor 100 euro. Heb zelf voor 85 een weten te bemachtigen via een andere marktplaats handelaar.

Als je niet premium wil betalen moet je bij fnac bestellen of naar duitsland rijden.

 • Albert020
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 19:44
tim_oe schreef op zaterdag 24 oktober 2020 @ 22:09:
[...]


nou en of. misschien wel fijner dan de mediabox next ervaring
Dat is goed om te horen, bedankt ;)
Pagina: 1 2 3 ... 43 Laatste

Let op:
Gelieve dit topic niet meer te gebruiken voor 'bestel hier en daar', want daarvoor hebben wij Google Chromecast - Levertijden en prijzen ;)

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee