[quote]
the_cyberspace schreef op vrijdag 28 september 2018 @ 20:08:
[...]
Dat zou top zijn!
Inmiddels al wat tutorials gevonden maar ik blijf "hangen" op het moment dat ie m`n subdomeinnaam moet verifiëren. Ik benader de unifi video software via bijv camera.domeinnaam.nl:7443 en ik denk dat het mis gaat met het poortnummer, ik krijg het niet voor elkaar om dit gewoon via bijv camera.domeinnaam.nl te doen. Zelfde geldt voor de controller software.
[...]
Ik weet niet hoe bekend je bent met Docker, maar ik heb een Traefik container gestart. Dit is een reverse proxy voor Docker welke automatisch aanvraag doet voor letsencrypt en deze ook automatisch vernieuwd. De conatainer van Traefik draait op poort 80/443 (waarbij 80(http) doorgestuurd word naar https)
Nadat je traefik ingesteld hebt word automatisch voor iedere docker conatiner een nieuw certificaat aangevraagd. Hiervoor gebruikt Traefik de containernaam als sub domain en hieracter het domein wat je in de Traefik config gekozen hebt (unifi.domain.nl)
Traefik maak een file waarin alle certificaten staan en deze lees ik uit met een cronjob onder linux welke dagelijks draait. Deze taak zet het certificaat voor unifi op een plek waar ik later de unifi container naar laat kijken.
Als Unifi container gebruik ik:
https://hub.docker.com/r/jacobalberty/unifi/
hierbij zijn er verschillende dingen om rekening meer te houden.
- Netwerk modus: standaard stel je bij docker enkel poorten open naar je container, deze poorten zijn eigenlijk ge-NAT naar je interne adres van je conainter. Doordat je container een ander IP heeft dan dat van je lokale netwerk werkt de adoption van Unifi enkel als je ze hard naar je controller wijs.
Er is ook een mode waarbij je het netwerk van de docker host gebruikt. Hierdoor heeft je docker container geen afwijkend IP en worden nieuwe Unifi apparaten automatisch zichtbaar in je controller zodat je deze met een klik kunt adopten.
Ik start mijn unifi Container bijvoorbeeld met:
docker run --rm --init --net=host -e TZ='Europe/Amsterdam' -v unifi:/unifi -v /path/to/certs/:unifi/cert --name unifi jacobalberty/unifi:stable
Je moet er wel rekening mee houden dat je certificaten bepaalde namen moeten hebben, zie:
https://hub.docker.com/r/...nifi/#certificate-support
Ik zelf vond een reverse proxy wel handig, dan kan ik de controller zonder het toevoegen van de poortnummers in de URL benaderen. dus vandaar dat ik Traefik gebruik.
Mocht je ergens niet uit of niet duidelijk zijn dan moet je het maar zeggen dan kijk ik of ik dat stukje wat verder kan uitzoeken.
Voor het maken van een letsencrypt certificaat moet trouwens Poort 443/80 open staan naar de machine, of je moet met een DNS hook kunnen verifieren. Misschien is dat we het probleem.