Toon posts:

Ervaringen met kokendwaterkranen

Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste
Acties:

Acties:
 • +6Henk 'm!

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Dag medetweakers,

ik laat binnenkort een nieuwe keuken plaatsen. We zijn van plan om een kokend waterkraan te kopen, en wel om twee redenen:
- de cv-ketel staat op zolder, en het duurt langer dan gewenst voor je in de keuken warm water hebt
- we willen ons gasverbruik minimaliseren

Eigenlijk willen we vooral snel warm water in de keuken, en door hiervoor een kokend waterkraan te gebruiken krijgen we kokend water als bonus.

Probleem is: er zijn heel wat merken van kokend waterkranen, en het is nog niet zo simpel om een goede keuze te maken. Ik heb nog geen goede vergelijking gevonden van de verschillende kranen, en daarnaast heb ik nog geen plek gevonden waar je een aantal merken langs mekaar kan uitproberen: de meeste keukenzaken hebben maar 1 of 2 merken aan kokend waterkranen staan.

Want verschillen zijn er: zo blijkt de kokend waterstraal van een Quooker erg te spetteren, terwijl uit andere kranen wel een gewone straal uitkomt, zoals bv. de Selsiuz. De kranen verschillen ook qua beveiliging, van het druk-draai-systeem bij de nieuwe Quookers tot touchknoppen bij de Grohe Red New. Sommige kranen warmen zelf sterk op door het kokend water, andere kranen blijven koel.

Zelf heb ik al het volgende gevonden:
 • Quooker is natuurlijk de marktleider, in die mate dat het 'Quooker' bijna synoniem staat met kokend waterkraan. De druk-draaibeweging om kokend water te krijgen is niet erg voor de hand liggend, wat ik qua veiligheid zelf erg positief vind. Zien er mooi uit, maar zijn ook best duur. De kokend waterstraal spettert erg, maar dit zou ook extra veiligheid bieden omdat je door de 'nevel' minder snel zou verbranden. Het water dat uit de kraan komt zou ook effectief 100°C zijn, dit blijkt bij bepaalde kranen niet het geval te zijn. Negatief vond ik dat de kraan zelf opwarmt bij het gebruik van warm water. Verkrijgbaar in verschillende kleuren: chroom, RVS, goud, mat zwart. In september komt blijkbaar de Quooker Cube uit: uitbreiding voor de Quooker kraan, zodat je niet enkel koud, warm en kokend water hebt, maar ook gekoeld én gekoeld Spa Rood. Richtprijs zou volgens adviseur van DB-Keukens zo'n 3000€ worden :P
 • Selsiuz: gezien bij Bemmel & Kroon in Den Haag. Beveiliging: knop indrukken en van je af draaien, zoals de Easy Comfort. Als je de hendel loslaat stopt het kokend water. Op zich veilig, maar nadeel is wel dat je een pan bv maar met 1 hand kan vasthouden. Gaf een echte straal, maar ik zag wel een soort schuimvorming wanneer het water de wasbak raakte. Verkrijgbaar in allerlei kleuren: goud, rose gold, nikkel, etc.
 • Grohe Red: er zijn twee versies in omloop: de oude versie, die gewoon Grohe Red [Mono/Duo] heet, met een vierkante boiler. Om kokend water te tappen klik je op een knop en draai je de hendel van je weg. Daarnaast is er de nieuwe versie: die heet Grohe Red [Mono/Duo] New, heeft een ronde boiler. Kokend water tap je dmv een touch-systeem. Bij aankoop van de Grohe Red New krijg je 1 jaar extra garantie als je je registreert op de website. Bij het model dat ik uitgeprobeerd heb (Grohe Red New bij Bemmel & Kroon in Den Haag) werkte dat erg slecht: verschillende touch-pogingen werden gewoon niet geregistreerd. Ook de keukenadviseur had moeite om de kraan aan de praat te krijgen. DB-keukens gaf aan dat ze de oude versie van de Grohe Red de deur uit hebben gedaan ivm service-gevoeligheid. Kraan blijft wel koel bij gebruik kokend water.
 • Easy Comfort: gezien bij DB-keukens. Knop indrukken en hendel wegdraaien. Geeft een vaste straal. Kraan zelf bleef volgens mij koel.
 • Hotspot Titanium (Inventum): bij registratie op hun website krijg je 3 jaar extra garantie, wat best aantrekkelijk is! Werkt met een drukknop die je een aantal keer moet indrukken om kokend water te krijgen. Heeft ook een 'pan-vul'-functie, waardoor na een bepaalde combinatie in te drukken het kokend water blijft lopen tot je nog een laatste keer drukt. Op deze manier heb je beide handen vrij.
 • Floww (Itho Daalderop): Bij registratie op de website krijg je 3 jaar extra garantie. Kranen kunnen koud, warm, kokend en, als je de wat duurdere versie neemt, gekoeld water leveren. Zelf geen ervaring mee
 • Hotto: zet zichzelf in de markt als de budgetvriendelijke kokendwater kraan, verder geen ervaring mee.
 • Franke 3-in-1: geen ervaring mee
 • Bruynzeel: geen ervaring mee
 • Insinkerator: geen ervaring mee
Over het energieverbruik:
Er bestaat hier een interessant topic over op Tweakers.[bedankt @anandus]

Hier bv user @oeps over het stroomgebruik van een Quooker tov een Daalderop plintboiler (niet noodzakelijk dus de boiler van de Floww-kranen die ook uit de Itho Daalderop-stal komen:
oeps schreef op zaterdag 6 januari 2018 @ 07:13:
Misschien wat mostert na de maaltijd over Quooker en stroomverbruik.
Naast dat ik de Quooker gemeten had:
oeps in "Serieus elektriciteit besparen"
had ik ook de situatie daarvoor gemeten:
 • Voor de verbouwing van de keuken hadden we een plintboiler (Itho Daalderop Close-in 5 liter). Die gebruikte in een jaar 462 kWh (meetperiode was net iets meer dan een jaar dus omgerekend naar een jaar).
 • Als je overgaat naar een Quooker gaat je waterkoker als het goed is het huis uit omdat die niet meer nodig is: Onze waterkoker heb ik een maandje op de meter gezet en kwam omgerekend op een jaargebruik van 98 kWh (theeleuten in huis).
Een plintboiler gebruikt zelf al meer dan een Quooker en als je het gebruik van van een waterkoker erbij neemt wordt het verschil nog groter. Qua investering uiteraard een ander verhaal.
Na 3 jaar een Quooker nog geen moment spijt!
en bij user @Dzine werd de boiler van zijn Grohe Red erg warm aan de buitenkant. Die is vervangen door een nieuwer model van de Grohe Red boiler, waardoor het verbruik nog maar een kwart is van de oude boiler.

Best nog wel wat verschil in stroomverbruik dus.

Quooker zelf geeft aan dat de boiler zo'n 5 cent per dag verbruikt.
Om een gemiddeld huishouden op elk moment van de dag direct van kokend water te kunnen voorzien, houdt de Quooker 3 of 7 liter water op een temperatuur van 110°C. Dat gebeurt in een reservoir onder het aanrecht, dat vacuümgeïsoleerd is. Dat houdt in dat de lucht in het reservoir zo ijl wordt, dat de warmte nergens naartoe kan. Daardoor heeft een Quooker maar heel weinig energie (10 watt) nodig om het water in het reservoir boven het kookpunt te bewaren.
[....]
Wat dat voor de kosten betekent? De Quooker COMBI gebruikt 50% minder energie dan een keukenboiler, waardoor je op jaarbasis tientallen euro’s kunt besparen.

Het verbruik van een Quooker-reservoir ligt op 511 kWh/A. Dat komt neer op 5 cent per dag, € 1,50 per maand en € 18,00 per jaar om altijd kokend water bij de hand te hebben.
Vragen:
- weten jullie of bepaalde kranen en boilers met elkaar uit te wisselen zijn? Kan je bv een Grohe Red-kraan combineren met een Inventum boiler?
- mensen met een niet-Quooker kokend waterkraan: wordt jullie boiler warm aan de buitenkant? Meerdere mensen geven aan dat de Quooker-boiler helemaal niet warm aanvoelt, wat zou beteken dat de isolatie van een Quooker-boiler wellicht beter is, en dus minder elektriciteit verbruikt om het water warm te houden.
- gebruikt iemand een tijdschakelaar om de boiler uit te zetten wanneer er geen verbruik is, bv 's nachts?

Ik neig op dit moment zelf naar de Hotspot Titanium of Floww, door de lagere prijs tov de Quooker, het feit dat de kraan niet spettert, en de 5 jaar garantie.

Graag lees ik jullie ervaringen! Als jullie extra feitelijke info hebben kunnen we dat toevoegen aan het overzicht.

[Voor 30% gewijzigd door marvel27 op 31-07-2018 11:51]


 • Guldan
 • Registratie: Juli 2002
 • Laatst online: 03:30

Guldan

Thee-Nerd

Ik heb zelf een Grohe Red duo gekocht. Dus zowel kokend als warm water via de boiler.

Het is echt een fijn ding, de kwaliteit is goed, de kraan wordt niet erg heet en kan je gewoon vastpakken. Het enige 'nadeel' is dat het schuifje om kokend water te ontgrendelen van plastic is. Maarja hij kost ook een stuk minder dan een Quooker oid.

Mijn ervaring met sputteren is dat het wel gebeurd maar erg meevalt in vergelijking met de Quooker van mijn ouders.

You know, I used to think it was awful that life was so unfair. Then I thought, wouldn't it be much worse if life were fair, and all the terrible things that happen to us come because we actually deserve them?


 • LAD93
 • Registratie: Maart 2016
 • Niet online
Op ‘t werk hebben wij sinds kort een Floww systeem met gefilterd en kokend water. Kraan an sich is erg mooi (mat zwart in dit geval) en het water is altijd kokend heet zonder echt te spetteren (zeker ten opzichte van de Quooker die mijn ouders hadden).

Er is alleen 1 grote maar, voor mij persoonlijk een deal-breaker, de knop om te switchen van heet naar koud naar kinderslot reageert soms niet. Dan kunnen we geen heet of koud water selecteren. Of dit een veiligheidsfeature is omdat de kraan te heet is en er koud water gevraagd wordt? Daar zijn we nog niet achter.

per aspera ad astra


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • -DarkShadow-
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Hier ook een Grohe red duo (eerste model). Enorm tevreden mee. Verschillen t.o.v. Quooker:
* Goedkoper (scheelde mij €500)
* Niet direct heet water, maar pas na 3 seconden (fijn voor groene thee)
* Spettert niet als een gek

De versie die ik heb, heeft geen stand om pannen te vullen. Daarvoor gebruik ik nu de heetste stand van de mengkraan. Als ik een pan daarmee vul en dan opwarm op de inductieplaat heb ik 30 seconden laten een pan kokend water. Prima alternatief voor een speciale pannenvulstand dus.

Neem de adviezen van keukenzaken (zeker DB) trouwens met een korreltje zout. Die worden gedreven door financiële prikkels.

Overigens heb ik de boiler cold fill aangesloten. De ketel staat ver weg en met de ontwikkeling van de gasprijzen verwacht ik dat hot fill duurder uitvalt.

Specialist in:
Soldeerstations
Oscilloscoop


 • GforceNL
 • Registratie: Juli 2004
 • Laatst online: 20:14

GforceNL

Out of memory....

Hier eentje van Bruynzeel, nette compacte boiler. Water is ook erg heet. :)

Was een stuk goedkoper dan een quooker!

<Zinloze tekst hier>


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
LAD93 schreef op maandag 30 juli 2018 @ 22:02:
Op ‘t werk hebben wij sinds kort een Floww systeem met gefilterd en kokend water. Kraan an sich is erg mooi (mat zwart in dit geval) en het water is altijd kokend heet zonder echt te spetteren (zeker ten opzichte van de Quooker die mijn ouders hadden).

Er is alleen 1 grote maar, voor mij persoonlijk een deal-breaker, de knop om te switchen van heet naar koud naar kinderslot reageert soms niet. Dan kunnen we geen heet of koud water selecteren. Of dit een veiligheidsfeature is omdat de kraan te heet is en er koud water gevraagd wordt? Daar zijn we nog niet achter.
Dat klinkt wel gek. Volgens deze video zou dat geen problemen moeten opleveren. Misschien een defect exemplaar?

Acties:
 • +2Henk 'm!

 • SCraane
 • Registratie: April 2003
 • Laatst online: 09-03 18:47
Ik heb de Franke en ben er best blij mee. Spettert ook een beetje (gewoon je mok of pan hoog genoeg houden).

Ook hier duurt het een paar seconden voordat het kokende water er uit komt (je leiding is natuurlijk niet kokend..)

De knop is een combinatie van een knopje indrukken en draaien. In het begin even wennen, hij is best sterk, maar nu geen probleem.

De kraan word ook niet heet bij het tappen.

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
GforceNL schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 09:10:
Hier eentje van Bruynzeel, nette compacte boiler. Water is ook erg heet. :)

Was een stuk goedkoper dan een quooker!
Ik had nog niet gehoord van de kokend waterkranen van Bruynzeel. Toegevoeg aan het overzicht!

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Frogy
 • Registratie: Juni 2005
 • Laatst online: 22-03 15:01
zelf vorig jaar een nieuwe keuken laten plaatsen met een Quooker Fusion Square, erg tevreden.
voordeel is dat het maar 1 kraan is, en door de aansluiting van warm water kun je ook langer warmwater gebruiken.
Kokend water spetterd wel iets, maar weet niet of dat dit bij andere merken ook is, maar een kwestie van je kopje er goed onder houden.

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • T_knoop
 • Registratie: December 2003
 • Nu online
Heb sinds een paar maanden een quooker in huis. Die bieden zelf twee jaar garantie, maar ik richt me vooral op de regels over recht op een deugdelijk product.

De kraan zelf is niet inwisselbaar met die van andere merken voor zover ik weet. warm/koud misschien nog wel, maar het kokendwatergedeelte vraagt om een elektrische verbinding. Ik verwacht niet dat dat uitwisselbaar is.

De quooker spetterd inderdaad, het is dus handig pannen ed zo dicht mogelijk bij de kraan te houden. Spetteren komt overigens omdat het water daadwerkelijk kookt. In de boiler wordt het op 110°C gehouden onder druk. Zodra het water vrijkomt in een normale atmosfeer kookt het, en wordt dus een deel omgezet in gas. Dat spetterd, en zoals Frogy al zegt is het handig om pannen en kopjes ed er zo dicht mogelijk onder te houden. De kraan zelf wordt niet echt warm tijdens vraag naar kokend water, de kokend-waterleiding bij mijn fusion kraan is een aparte binnenleiding die los staat van de gewone waterleiding.

Qua energieverbruik heb ik eigenlijk geen idee. Volgens de fabrikant zelf is het zuiniger dan een normale close-in boiler. Het quooker vat wordt aan de buitenkant minder warm dan de daalderop close-in die we hiervoor hebben. Ik ben dus geneigd te claims over goede isolatie te geloven.

Quookers zijn inderdaad duur, maar op het totaalplaatje van de hele keuken valt het eigenlijk wel mee. Voor ons was het even slikken, maar zijn we het bedrag nu vergeten, en hebben er nog wel veel plezier van.

 • Joris748
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 07:58
@marvel27 Heb je al een keuze gemaakt voor warmwateraansluiting of koudwateraansluiting?

Wij gaan voor alleen een koudwateraansluiting. Zou voor 95% van de tijd voldoende warm water kunnen leveren. Voor die andere 5% hebben we nog een gootsteen met warm water (aangesloten op SWW) in de bijkeuken.

Acties:
 • +4Henk 'm!

 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
marvel27 schreef op maandag 30 juli 2018 @ 18:19:
Als jullie extra feitelijke info hebben, bv over energieverbruik, kunnen we dat toevoegen aan het overzicht.
Hier staat volgens mij wel het een en ander aan info:
Quooker en Boilers stroombesparing


Ikzelf heb een Quooker Combi (dus kokend, maar ook warm water).
En ik moet zeggen, het bevalt me enorm!

Nouja, het grappige is dat je pas merk hoeveel het bevalt als je bij iemand anders bent die niet zo'n ding heeft.
Dat je een halve minuut moet wachten op warm water.
Of eerst de waterkoker moet gebruiken om thee te zetten.
Of wachten tot je pan voor pasta of rijst kookt.

Het gemak van Quooker sluipt erin, maar -in mijn geval- zou ik niet meer zonder kunnen.

Het verschil tussen de merken kan ik niets over zeggen, alleen dat ik over Quooker heel tevreden ben.
Heb hem nu drie jaar.

De kraan wordt niet warm, zelfs niet als je alle 7 (of 10?) liter kokend water eruit tapt.

[Voor 6% gewijzigd door anandus op 31-07-2018 09:43]


 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

Wij zijn voor de Quooker gegaan (2011).

Wij zijn expres voor een systeem met twee kranen gegaan (dus een losse kraan voor kokend water), om te voorkomen dat je per ongeluk kokend water pakt ipv warm water.
Eigenlijk geen idee of die kraan warm wordt... Nooit iets van gemerkt...
Wat betreft het spetteren, geen last van. Of je kopje wat hoger houden, of (als we een pan met heet water vullen), pan in de wasbak, kraan open en wachten.
Alleen een koudwater aansluiting. We hebben tot nu toe 1 keer gehad dat hij echt leeg was, en dat was omdat er iemand anders afwaste zoals ze dat thuis ook deed: onder warm stromend water... (we hebben alleen een loze leiding (ongebruikt) liggen van de ketel naar de wasbak). En als ons warm water op is, kunnen wij niet naar de bijkeuken (daar zit een hele simpele keukenboiler van merk Z), maar moeten we naar de badkamer :p

Wat betreft garantie... Wij hebben onze Quooker sinds 2011. Vorig jaar maar eens het koolstof filter vervangen (zat ondertussen best wel wat kalk in :p) Brak die rode dop af (brokkelde gewoon uit elkaar). Quooker gebeld, en een paar dagen later een pakketje aan de deur met een nieuwe rode dop. Zonder extra kosten.

Energie verbruik in 2017 was 253kWh.

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • anandus
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Wailing_Banshee schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 09:41:
Wij zijn voor de Quooker gegaan (2011).

Wij zijn expres voor een systeem met twee kranen gegaan (dus een losse kraan voor kokend water), om te voorkomen dat je per ongeluk kokend water pakt ipv warm water.
Ik weet niet hoe je die fout zou kunnen maken, kokend water heeft een aparte knop én er zit een kindersluiting op, zodat je hem op een bepaalde manier moet bewegen om hem aan te krijgen.

Maar misschien was dat vroeger anders, die van mij is van 3 jaar terug.

Edit:


Hendeltje rechts is voor de 'gewone' kraan en warm en koud water. Ding boven dat rode lampje is de kokend water-kraan. Twee keer indrukken en dan pas draaien om hem aan te krijgen.

[Voor 28% gewijzigd door anandus op 31-07-2018 09:46]


 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

anandus schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 09:44:
[...]
Ik weet niet hoe je die fout zou kunnen maken, kokend water heeft een aparte knop én er zit een kindersluiting op, zodat je hem op een bepaalde manier moet bewegen om hem aan te krijgen.

Maar misschien was dat vroeger anders, die van mij is van 3 jaar terug.

Edit:
[afbeelding]

Hendeltje rechts is voor de 'gewone' kraan en warm en koud water. Ding boven dat rode lampje is de kokend water-kraan. Twee keer indrukken en dan pas draaien om hem aan te krijgen.
Je kunt nog steeds per ongeluk het verkeerde water pakken. Dat is gewoon lastiger met een compleet andere kraan :D

Het had nog een voordeel om twee kranen te nemen. We hadden meer keuze in onze gewone kraan, want we wilden eigenlijk een douchekraan. En die zijn absoluut niet geschikt voor kokend water! (en de keuze van kokendwater kranen was in 2011 een heel stuk minder, we hadden maar liefst de keuze uit 3 :p)

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Anoniem: 42763
 • Registratie: December 2001
 • Niet online
Wij hebben de Grohe Red duo (new) en die bevalt erg goed. Bediening met de druktoetsen werkt prima, pannenstand is ook erg fijn voor de pasta of rijstpan. Kraan wordt niet heet, spettert wel een beetje bij kokend water, maar niet hinderlijk veel. Voor ons was de ronde boiler erg praktisch aangezien deze met een 65cm die aanrechtblad achter het siphon geplaatst kon worden en dus geen effectieve ruimte het gootsteenkastje inneemt, hierdoor kon het afvalsysteem gewoon blijven zitten :)

 • Kaasplank
 • Registratie: Februari 2001
 • Niet online
Hier al een jaar een franke kraan met 10 liter boiler in gebruik. Ideaal ding. Kan niet meer zonder

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Zebby
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22-03 09:39
Wij hebben helaas geen warm water leiding lopen in de keuken, dus zijn gegaan voor de Quooker met enkel de boiler. Tot nu toe is het altijd genoeg geweest. Om gelijk kokend water te hebben is fantastisch, zowel voor thee als voor het koken van je groenten e.d. Ik heb tot nu toe eigenlijk geen last gehad van het spetteren, of ik hou mijn pan/mok hoog genoeg, of ik zet hem op het aanrecht en draai de Quooker erboven.

 • dewil1990
 • Registratie: Augustus 2005
 • Laatst online: 23-03 15:14
Hier ervaring met een Quooker Combi+ (bewust gekozen voor een "Twintap", dus incl. een aparte kokend water kraan). Ervaring is erg goed, kwaliteit is zeer solide. Spettert een klein beetje, maar in mijn ogen niet storend. Zeker met een losse kokend water kraan, zet je simpelweg iets op het aanrechtblad, quooker erboven, niks aan de hand. Prijs van € 3000,- lijkt mij overdreven.. Wij hebben een Quooker COMBI+, Nordic Square Twintaps uitvoerint "Steel", voor iets meer dan € 1400.

Wij bewust gekozen voor het merk Quooker. Goede bekende heeft met een ander merk tot twee maal toe meegemaakt dat de Boiler smolt. Met als gevolg dat er kokend water door de keuken stroomde.

 • ericplan
 • Registratie: Mei 2006
 • Nu online

ericplan

5180 Wp PV

Sinds 2007 een Quooker Combi. Bewust gekozen voor een losse kraan, geplaatst op een hoek van de vierkante gootsteenbak, zodat we ook filterkoffie kunnen zetten. Handig als je een pan moet vullen, de pan staat dan op het aanrecht, niet in de gootsteen.
In ons geval scheelt het dus ook twee apparaten op het aanrecht, de waterkoker en de koffiezetter.

A'dam ZonPHP PVOutput


 • Meekoh
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 21:26
Hier ook een Franke kraan + 10 liter boiler sinds een jaar in gebruik. Tot nu toe geen problemen mee gehad.
Enige wat even uitdagend was is dat het systeem (filter e.d.) vrij veel ruimte nodig heeft onder het aanrecht. Aangezien wij daar ook een groot lade blok hadden zitten was dit wel krap.

edit:
zo'n beetje iedere kraan zal enigzins spetteren, dat is nu eenmaal het gevolg van het koken van het water.
Als het helemaal niet spettert, dan kookt je water niet ;)

[Voor 23% gewijzigd door Meekoh op 31-07-2018 10:05]

Computer says no


 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Joris748 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 09:38:
@marvel27 Heb je al een keuze gemaakt voor warmwateraansluiting of koudwateraansluiting?

Wij gaan voor alleen een koudwateraansluiting. Zou voor 95% van de tijd voldoende warm water kunnen leveren. Voor die andere 5% hebben we nog een gootsteen met warm water (aangesloten op SWW) in de bijkeuken.
Wij gaan denk ik ook voor enkel koudwateraansluiting. Ik gok erop dat we met een 7 tot 10 liter boiler (afhankelijk van het merk) meer dan genoeg warm water zullen hebben, en hoe minder gasverbruik hoe beter :)
anandus schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 09:40:
[...]
Hier staat volgens mij wel het een en ander aan info:
Quooker en Boilers stroombesparing
Interessant topic! Ik voeg het toe.
dewil1990 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 10:00:
Prijs van € 3000,- lijkt mij overdreven.. Wij hebben een Quooker COMBI+, Nordic Square Twintaps uitvoerint "Steel", voor iets meer dan € 1400.

Wij bewust gekozen voor het merk Quooker. Goede bekende heeft met een ander merk tot twee maal toe meegemaakt dat de Boiler smolt. Met als gevolg dat er kokend water door de keuken stroomde.
De prijs van 3000€ die ik noemde was specifiek voor de Quooker Cube die de komende tijd gelanceerd wordt: nieuw systeem van Quooker dat koud, warm, kokend, gekoeld en bruiswater levert uit 1 kraan. Dit betekent wel dat er een tweede apparaat onder je wasbak verdwijnt. Het is best groot en kubus-vormig (vandaar de Cube ;) )

Tot twee keer toe een smeltende boiler? :D dat is niet al te best. Weet je nog welk merk dit was?

[Voor 47% gewijzigd door marvel27 op 31-07-2018 10:13]


Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Lapa
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 07:51
Als je zo'n kraan hot-fill aansluit, heb je dan niet worst of both worlds qua energieverbruik? Juist omdat je zo snel warm water hebt, zal je 99 v.d. 100 keer hooguit een paar liter tappen. Te weinig om daadwerkelijk warm water van je CV naar je warmwaterboiler te krijgen, maar de CV springt wel telkens aan.

(maar dit is eigenlijk off-topic, want uit de topic start lijkt me duidelijk dat TS cold fill gaat aansluiten; en intussen heeft hij dat ook net zelf gezegd, zie ik nu)

[Voor 23% gewijzigd door Lapa op 31-07-2018 10:10]


 • Miss_80
 • Registratie: November 2009
 • Laatst online: 23-03 10:48
Mijn keuken is er april ingegaan en een van de dingen die ik er in heb laten zetten was een Quooker combi (zie plaatje van anandus). Koud, warm en kokend water in 1. Ik heb mijn vader alleen de koud water leiding laten verplaatsen. De rest afgesloten. Ik vind het echt ideaal. Wilde ook maar 1 gat in blad

De reden waarom ik voor een Quooker ben gegaan en niet voor een Grohe red bijvoorbeeld was dat ik destijds (jan208) op het internet veel las over het water dat net niet kookt en dan zorgt voor een witte waas. Daar heb ik echt een pest hekel aan met thee dus dat risico wilde ik niet nemen. De Quooker heb ik kunnen testen bij de keukenwinkel. Ik schrok in eerste instantie ook van het gespetter maar mij werd verteld dat dat expres was gedaan om er voor te zorgen dat men wat afstand van het kokend water neemt. Geen idee of dat waar is, ook niet van belang in mijn geval (geen kinderen), maar ik zorg er gewoon voor dat het kopje of de pan dicht bij de kraan is als ik hem gebruik.

Ik hoef ook niet langer te wachten op warm water. Komt ook uit de boiler. Scheelt veel water laten doorstromen maar pas op, echt heet!!

Zelf zou ik nooit meer zonder willen. Als ik nu bij mijn vriend moet wachten op de waterkoker dan vind ik gewoon lang, haha.

 • prein2
 • Registratie: Februari 2007
 • Laatst online: 06:54

prein2

2.430 kWp, Solaredge SE2200

Mijn zus had een quooker, nu in haar nieuwe huis een grohe red duo. Zij verlangt terug naar quooker, voornamelijk omdat je bij de quooker de kraan kunt loslaten terwijl het kokende water stroomt. Bovendien zegt ze dat de quooker meer kokend water per minuut geeft.

op haar aanraden heb ik dus nu ook een quooker combi. werkt perfect, maar geen ervaring met andere merken. Al vind ik de grohe van mijn zus inderdaad minder fijn als ik daar ben.

PVoutput


 • CptMorgan
 • Registratie: Mei 2003
 • Laatst online: 23-03 10:52
Ik heb getwijfeld tussen de Grohe Red Duo en een Quooker. Uiteindelijk voor de Grohe gekozen, wij hebben het vorige model met de schuifknop en vierkante boiler. Super blij mee, in het begin even wennen omdat de hendel voor het kokende water wat zwaar is. Ook vonden wij deze ook het mooist ogen.
Bij verschillende vrienden de Quooker in werking gezien maar het valt me op dat deze flink kunnen spetteren, met soms vervelende kokende water spetters op je arm tot gevolg.. zelf een paar keer ervaren.
De Grohe Red Duo werkt perfect, altijd goed warm/kokend water, geen witte waas, flinke inhoud van de boiler dus ruim genoeg om (veel) thee te zetten op feestjes of pannen te vullen met kokend water. Nog nooit last gehad van gespetter.

C40 Twin Ultimate MY23 - Thunder Grey - 20" - Zappi v2.1 - 7470Wp O/W - Enphase


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

Miss_80 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 10:08:
Mijn keuken is er april ingegaan en een van de dingen die ik er in heb laten zetten was een Quooker combi (zie plaatje van anandus). Koud, warm en kokend water in 1. Ik heb mijn vader alleen de koud water leiding laten verplaatsen. De rest afgesloten. Ik vind het echt ideaal. Wilde ook maar 1 gat in blad
Wij hebben op aanraden van de aannemer wel degelijk een loze leiding naast de koudwater neergelegd (hij is dus echt loos, hij komt uit de grond aan twee kanten, maar aan beide kanten zit een dop op). Kostte niets extra, en of je nou een gleuf van 3cm maakt of van 6cm maakt natuurlijk ook niet uit :p
marvel27 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 10:05:
[...]
Wij gaan denk ik ook voor enkel koudwateraansluiting. Ik gok erop dat we met een 7 tot 10 liter boiler (afhankelijk van het merk) meer dan genoeg warm water zullen hebben, en hoe minder gasverbruik hoe beter :)
Wij hebben een 7 liter boiler, is meer dan genoeg. Je raakt er snel genoeg aan gewend dat je niet het water moet laten lopen als je iets afspoelt.

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Timmy
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 07:35
Onder de circa 40 medewerkers van mijn bedrijf zijn aardig wat theedrinkers en toen wij twee jaar geleden onze keuken moesten vervangen hebben we een Quooker Nordic twintap laten plaatsen. Voor mijn collega's was het even wennen omdat de Quooker zoals eerder gezegd spettert en op sommige momenten duurt het even voordat de kraan weer voldoende heet water heeft.

Twee jaar later verlangt niemand terug naar de waterkoker en wordt er dagelijks veel gebruik van gemaakt. Tot op dit moment hebben we geen problemen met de kraan gehad. Vanwege het vele gebruik laten we de filter wel jaarlijks vervangen.

 • remmuz
 • Registratie: Juli 2006
 • Laatst online: 07:46
Hier ook de Grohe Red Duo met vierkante boiler. Na drie jaar nog steeds heel blij mee.
Het scheelde in aanschaf bijna 500 euro met een Quooker en ik vind de kraan van de Grohe mooier.
Wat mij opvalt ten opzichte van de Quooker bij de buren is dat die nog even door stroomt als je de knop los laat. De Grohe stopt meteen wat mij een stuk veiliger lijkt.

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Timmy schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 10:46:
Onder de circa 40 medewerkers van mijn bedrijf zijn aardig wat theedrinkers en toen wij twee jaar geleden onze keuken moesten vervangen hebben we een Quooker Nordic twintap laten plaatsen. Voor mijn collega's was het even wennen omdat de Quooker zoals eerder gezegd spettert en op sommige momenten duurt het even voordat de kraan weer voldoende heet water heeft.

Twee jaar later verlangt niemand terug naar de waterkoker en wordt er dagelijks veel gebruik van gemaakt. Tot op dit moment hebben we geen problemen met de kraan gehad. Vanwege het vele gebruik laten we de filter wel jaarlijks vervangen.
Bedankt voor je reactie! Wat is er eigenlijk anders aan de Nordic ivm de normale Fusion-kranen van Quooker? Heb daar nog geen goed antwoord op gevonden.

 • theHoff
 • Registratie: April 2006
 • Niet online
Ik heb zelf sinds 2012 een Itho Daalderop inclusief een 3 in 1 kraan. Ik ben inmiddels aan m'n 3e plintboiler toe en ook de kraan heb ik de kokend waterknop al 2 keer moeten vervangen (1e keer ontwerpfout naar mijn mening, 2e keer alweer lam dus weer ondeugdelijk ontwerp). Aangezien de eerste keer de knop zonder vergrendeling werkte (wat link kan zijn met kleine kinderen) en de tweede keer bleef hangen en dus continue kokend water bleef geven, waren dat ook wel ernstige gebreken.

Bij de eerste boiler werd de opbrengst op een gegeven moment erg laag. De boiler bleek verkalkt te zijn en moest vervangen worden. Na veel gezeur is dit gedeeltelijk onder garantie gebeurd. De waterhardheid was ver onder de aangegeven limiet om zonder filter te kunnen draaien dus dat zou het probleem niet hebben mogen zijn.
De tweede boiler maakte na minder dan 2 jaar kortsluiting. Ook dit bleek kalkgerelateerd te zijn maar dit wilde men niet meer onder garantie vervangen. Uiteindelijk toch een soort van eruit gekomen maar er zit inmiddels een kalkfilter voor de boiler.

Ik heb er heel veel gebruik van gemaakt en ook heel veel plezier van gehad, maar de kosten van dit ding en de kwaliteit van de Itho Daalderop / Floww vind ik onder de maat.

[Voor 9% gewijzigd door theHoff op 31-07-2018 12:39. Reden: beetje extra info]


 • Timmy
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 07:35
marvel27 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 11:29:
Bedankt voor je reactie! Wat is er eigenlijk anders aan de Nordic ivm de normale Fusion-kranen van Quooker? Heb daar nog geen goed antwoord op gevonden.
De Fusion heeft voor zover ik zag altijd een bediening voor koud/water water, naast de heet water bediening.

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Timmy schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 12:00:
[...]

De Fusion heeft voor zover ik zag altijd een bediening voor koud/water water, naast de heet water bediening.
Ah, dus de Nordic-kraan zelf kan enkel kokend water leveren?

 • Timmy
 • Registratie: September 1999
 • Laatst online: 07:35
marvel27 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 12:13:
Ah, dus de Nordic-kraan zelf kan enkel kokend water leveren?
Behalve als je de twintap (dus twee kranen) neemt. Dat maak ik althans op uit de afbeeldingen... ;)

[Voor 9% gewijzigd door Timmy op 31-07-2018 12:21]


 • roger_s
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 23-03 19:13
Vraag van iets andere orde. Ik oriënteer me nu ook op een kokendwaterkraan, maar wat bij ons speelt momenteel is de spoelbak. In eerste instantie werd ons een natuurstenen spoelbak afgeraden omdat, van wat ik er van begrijp, de lijmen niet goed geschikt zijn voor deze hoge temperaturen. Dus er moest een RVS bak komen. Nu hebben wij uiteindelijk toch voor een natuurstenen spoelbak gekozen, omdat onze leverancier met speciale kit werkt die tegen hoge temperaturen bestand is en daar ook garantie op geeft.

Iemand hier verder ervaring mee?

[Voor 3% gewijzigd door roger_s op 31-07-2018 13:13]


 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

roger_s schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:12:
Vraag van iets andere orde. Ik oriënteer me nu ook op een kokendwaterkraan, maar wat bij ons speelt momenteel is de spoelbak. In eerste instantie werd ons een natuurstenen spoelbak afgeraden omdat, van wat ik er van begrijp, de lijmen niet goed geschikt zijn voor deze hoge temperaturen. Dus er moest een RVS bak komen. Nu hebben wij uiteindelijk toch voor een natuurstenen spoelbak gekozen, omdat onze leverancier met speciale kit werkt die tegen hoge temperaturen bestand is en daar ook garantie op geeft.

Iemand hier verder ervaring mee?
Wij hebben een RVS bak, dus niet met een natuurstenen bak. Maar het verhaal klinkt me als onzin. Dan zou je met een natuurstenen bak ook nooit je aardappels mogen afgieten, want dat is ook kokend water. En de keren dat het kokende water onze bak bereikt, kan ik volgens mij op 1 hand tellen. Je gaat die kokend water kraan niet zomaar open zetten zonder er iets onder te zetten waar dat water in moet.

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • MartijnAbel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 07:00
Ik zie dat je zegt dat een ketel niet meteen warm/heet water geeft omdat deze op zolder hangt, maar mijn ATAG ketel heeft een comfort stand, hangt op zolder, en met deze stand heb ik binnen 2 a 3 5 a 6 seconden loeiheet water. Tuurlijk, niet kokend, maar zeker 70 graden

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

MartijnAbel schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:21:
Ik zie dat je zegt dat een ketel niet meteen warm/heet water geeft omdat deze op zolder hangt, maar mijn ATAG ketel heeft een comfort stand, hangt op zolder, en met deze stand heb ik binnan 2 a 3 seconden loeiheet water. Tuurlijk, niet kokend, maar zeker 70 graden
Wat voor een druk heb je dan op die leiding staan? Want je water moet een behoorlijke afstand overbruggen van de zolder naar de beneden verdieping...

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


Acties:
 • +2Henk 'm!

 • MeZZiN
 • Registratie: Augustus 2002
 • Laatst online: 07:59
Dit is onze tweede Quooker vorige huis hadden we alleen een Quooker en nu een combi.

Als er al een nadeel is dat de oudere combis iets te heet zijn (deze hebben geen goed meng ventiel) voor warmwater. Verder ze kosten in verbruik erg weinig en worden nooit warm van buiten.

Als je de luxe van keuze hebt zou ik zelf altijd voor een Quooker er is niet beter simpel.

Tesla MX - Leaf 2.zero


 • MartijnAbel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 07:00
Wailing_Banshee schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:32:
[...]

Wat voor een druk heb je dan op die leiding staan? Want je water moet een behoorlijke afstand overbruggen van de zolder naar de beneden verdieping...
Rond de 1.7 a 1.8 bar
Ik heb mij er ook behoorlijk over verbaasd, maar het werkte wel goed. Het gasverbruik daarentegen schoot wel gigantisch omhoog omdat de ketel niks anders doet dan het spul op temperatuur houden.
Net nog even getest, en na 2 a 3 seconden is het behoorlijk warm. Een aantal seconden daarna was het heet. Dus ga totaal uit van 5 a 6 seconden. Helaas geen thermometer bij de hand om de temp te meten

[Voor 17% gewijzigd door MartijnAbel op 31-07-2018 13:38]


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Skeuomorf
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 23-03 09:14
Wij hebben op dit moment een Floww/Daalderop kokend waterkraan.
Hebben hem nu iets meer dan 4 jaar, maar ik zou er niet zo snel opnieuw voor kiezen.

In de 4 jaar tijd reeds 2 keer langs geweest voor reparatie. De eerste keer is de boiler vervangen en de 2de keer iets gerepareerd. (Was hier zelf niet bij, dus zo even geen idee wat)

Leuk dat je 5 jaar garantie hebt, maar ik heb liever een kraan die warm water blijft geven.
Service was wel erg goed.

 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

MartijnAbel schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:36:
[...]

Het gasverbruik daarentegen schoot wel gigantisch omhoog omdat de ketel niks anders doet dan het spul op temperatuur houden
Ja, dat zou ook nog kunnen... Maar het idee van TS was om het gasverbruik ook naar beneden te brengen, dus dan zou dit averechts werken :p En dan heb je nog steeds geen kokend water!

Wij hebben in 2011 de berekening gemaakt: water uit de kraan in de waterkoker of water uit de Quooker. Quooker was vele malen duurder, maar nog geen seconde spijt van gehad :p

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • MartijnAbel
 • Registratie: April 2006
 • Laatst online: 07:00
Wailing_Banshee schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:39:
[...]

Ja, dat zou ook nog kunnen... Maar het idee van TS was om het gasverbruik ook naar beneden te brengen, dus dan zou dit averechts werken :p En dan heb je nog steeds geen kokend water!

Wij hebben in 2011 de berekening gemaakt: water uit de kraan in de waterkoker of water uit de Quooker. Quooker was vele malen duurder, maar nog geen seconde spijt van gehad :p
Aah verdorie, helemaal overheen gelezen... Dan is mijn optie niet de meest handige optie :X

 • EJPostema
 • Registratie: December 2010
 • Laatst online: 23-03 07:51
Ik heb sinds een paar maanden een Frankje 3 in 1 mengkraan met een 5 liter boiler. Deze past onder het keukenkastje en is zo netjes weggewerkt.

Geen ervaringen met andere merken, maar deze bevalt uitstekend. Spetterd weinig, maar zoals al is gezegd spetterd het altijd wel een beetje. Het duurt heel even voordat er echt kokend water uit de kraan komt maar het is wel echt meteen al heet.

Hebben er ook voor gekozen om het gewone warm water af te sluiten. Hebben stadsverwarming, dus dat duur nogal lang. Ook geen spijt van, 5 liter is dan nog steeds meer dan genoeg.

Overigens heeft de boiler de optie om 6 uur lang uit te gaan om stroom te besparen (bijvoorbeeld snachts)

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Skeuomorf schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:37:
Wij hebben op dit moment een Floww/Daalderop kokend waterkraan.
Hebben hem nu iets meer dan 4 jaar, maar ik zou er niet zo snel opnieuw voor kiezen.

In de 4 jaar tijd reeds 2 keer langs geweest voor reparatie. De eerste keer is de boiler vervangen en de 2de keer iets gerepareerd. (Was hier zelf niet bij, dus zo even geen idee wat)

Leuk dat je 5 jaar garantie hebt, maar ik heb liever een kraan die warm water blijft geven.
Service was wel erg goed.
Vervelend! Welk type kraan had je? met draaiknop of de touch-bediening? Was het een 'Boily' boiler?

Acties:
 • +3Henk 'm!

 • Qubitzz
 • Registratie: Maart 2007
 • Laatst online: 09-03 10:57
Cooker combi rules, bespaart echt heel veel gas. ( onze voornaamste reden)

Reken maar mee, je keukenkraan staat 99% van de tijd op lauw, maar daar wacht je niet vaak op. Naast dat je ketel 100x per dag aanslaat kom dat verwamde water vaak niet eens aan omdat de kraan dat weer dicht staat. Super verspilling van gas en doet de ketel geen goed.

Met de cooker heb je direct warm water. Minder gasverbruik, iets meer electra verbruik.
Met gas verwarmen blijft altijd goedkoper dan met electra. Dus minder vaak lauw tappen en vaker koud.

 • Milmoor
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 20:37

Milmoor

Footsteps and pictures.

Wat betreft de gasbesparing: die is nihil. Zo'n hotfill is erg fijn, maar je warm water gebruik in de keuken is niet hoog genoeg om significante impact te hebben, welke methode/kraan je ook kiest (tenzij hij zonder isolatie dag en nacht staat te stoken).

@Qubitzz Relatief ben ik het met je eens, maar absoluut zijn het weinig liters. Ik zie de berekening van toen erbij.

[Voor 19% gewijzigd door Milmoor op 31-07-2018 17:57]

Rekeningrijden is onvermijdelijk, uitstel is struisvogelpolitiek.


 • borgdrone
 • Registratie: September 2002
 • Laatst online: 26-02 18:38
Ik heb van 2 verschillende leveranciers gehoord dat de Quooker series de enigste zijn die echt "Koken" dus water op of over de 100 graden brengen.

En de andere merken zoals Grohe en bryunzeel water verwarmen tot ongeveer 95/98 graden.

Weet niet wat er van waar is, maar goed
Ik heb in mijn keuken een Quooker Flex met 7 liter combi+ boiler

 • Milmoor
 • Registratie: Januari 2000
 • Laatst online: 20:37

Milmoor

Footsteps and pictures.

borgdrone schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 17:09:
Ik heb van 2 verschillende leveranciers gehoord dat de Quooker series de enigste zijn die echt "Koken" dus water op of over de 100 graden brengen.

En de andere merken zoals Grohe en bryunzeel water verwarmen tot ongeveer 95/98 graden.

Weet niet wat er van waar is, maar goed
Ik heb in mijn keuken een Quooker Flex met 7 liter combi+ boiler
Dat klopt. Ik heb een Grohe, en het water zit daar niet onder druk in. Dan kan het niet de 100 graden halen, want dan zou het stoom worden.

Rekeningrijden is onvermijdelijk, uitstel is struisvogelpolitiek.


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • TonVH
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 01-05-2020
Wij hebben nu zo'n 6 maanden een Quooker. Enkelpijps met draaiknop voor kokend water. Werkt perfect. Het spetterprobleem is opgelost doordat we een maatbeker op de aanrecht hebben staan en daar het water in tappen. Doordat er een maatverdeling op staat voorkomen we teveel tappen en dus weinig verspilling.

Kan ik iedereen aanraden bij een nieuwe keuken. Een bestaande keuken zou ik er niet voor aanpassen.

 • Señor Sjon
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 20:29

Señor Sjon

Moderator General Chat / Wonen & Mobiliteit

Magnificent bastard

Hier staat een Quooker van eind 2013 met het kraanstel zoals @anandus heeft gelinkt. Er zit een combi in met warm water, warm water van de CV is hier afgekoppeld (hoewel de CV nog geen 2 meter verderop in de bijkeuken zit). We wonen er pas sinds begin dit jaar en binnen een maand hadden we een een storing waarbij de kraan 2-4x knippert. Er is een ritueel voor om dat te herstellen:
Om het Quooker systeem te resetten kunt u het volgende doen:


1. Boven op de rode kap van het reservoir bij het streepje van de Q uitdrukken
2. De stekker uit het stopcontact halen
3. Het plug stekkertje uit de rode kap halen
4. Na 10 minuten het plug stekkertje weer terug stoppen en het reservoir weer aan zetten
5. Na 25 minuten controleren of er kokend water uit de kraan komt


Als de storing weer terug komt kunt u het volgende doen om een beter beeld te krijgen of de storing zicht in de kraan of in het reservoir zich bevind.


1. Kokend water uit de kraan laten lopen totdat het koud is
2. Quooker uitzetten
3. plug stekker eruit halen en laten
4. Quooker aanzetten en 20 min wachten
5. Kijken of er warm water (dus niet kokend) uit de kraan komt
Uiteindelijk kwam dit probleem 2,5 maand later weer terug en werken bovenstaande rituelen niet meer. De storing zit blijkbaar in de kraan, waardoor de kokend water stand niet werkt. Als je de stekker van de kraan erin laat, doet de boiler ook niks. Er zijn dus twee oplossingen, een kraan kopen tegen gereduceerd tarief wat incl. montage al richting de 350 euro gaat of vaarwel zeggen tegen de kokend water functie. De boiler doet het nog wel. Aangezien wij geen thee drinken en de inductieplaat op de booststand water ongeveer instant laat koken, hebben we het maar zo gelaten.

This is my signature. There are many like it, but this one is mine.


 • rookie no. 1
 • Registratie: Juni 2004
 • Laatst online: 22-03 09:53
Milmoor schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 16:49:
Wat betreft de gasbesparing: die is nihil.
Dàt is helemaal afhankelijk hoe slim je combi-ketel met de boiler stand om kan gaan. Alleen de nieuwere en duurdere kunnen bv. een nacht timer / eco functie aan. Als dat niet aanwezig is slaat je ketel steeds aan en heb je een dik hoger gas verbruik gedurende het hele jaar en dat terwijl het water niet kokend heet is en je eerst het koude/lauwe water laat weg spoelen.

Vanwege dit hoge verbruik zetten wij combi-ketel alleen handmatig aan (bv. bij veel afwas/douche), maar willen uiteindelijk vanwege gemak toch een 'quooker' en lees daarom aandachtig mee naar ervaringen 😊

 • Pixal
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Pixal

Mijn poes popelt.

-DarkShadow- schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 09:05:

De versie die ik heb, heeft geen stand om pannen te vullen. Daarvoor gebruik ik nu de heetste stand van de mengkraan. Als ik een pan daarmee vul en dan opwarm op de inductieplaat heb ik 30 seconden laten een pan kokend water. Prima alternatief voor een speciale pannenvulstand dus.
Bedoel je met heetste stand gewoon het water dat door de CV is opgewarmd? Ik heb ooit geleerd dat opgewarmd water van de CV niet voor consumptie bedoeld is, ook niet als je je groenten erin kookt. Heet water uit geiser of boiler bevat teveel zware metalen. Niet zeker of dat nog steeds zo is.

[Voor 4% gewijzigd door Pixal op 31-07-2018 21:30]


 • vlaag
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 10-03 15:59

vlaag

*diepe zucht*

We hebben sinds kort een 10l van Franke. Bevalt prima, wel wat moeite gehad met inbouwen. Systeem neemt wat ruimte in beslag.

planten?! goede vrienden zijn het


 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

Pixal schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 21:24:
[...]
Bedoel je met heetste stand gewoon het water dat door de CV is opgewarmd? Ik heb ooit geleerd dat opgewarmd water van de CV niet voor consumptie bedoeld is, ook niet als je je groenten erin kookt. Heet water uit geiser of boiler bevat teveel zware metalen. Niet zeker of dat nog steeds zo is.
Het wordt alleen afgeraden om het direct te drinken:
Misschien vind je het fijn om de dag te starten met een glas warm kraanwater met citroen of een slok warm water onder de douche. Er zijn ook mensen die warm kraanwater voor de thee of koffie gebruiken. Echter, als drinkwaterbedrijf raden wij het drinken van warm water rechtstreeks uit de kraan af. Het is namelijk mogelijk dat metalen in het warme water oplossen in de leidingen in je huis. Dit geldt zowel voor oude als nieuwe leidingen. Het is beter om water op te warmen met de waterkoker of op het gasfornuis.

Waterleidingen zijn gemaakt van metalen zoals koper, lood of cadmium. Deze stoffen lossen op in warm water en komen dus mee uit de kraan. Dit is niet goed voor de gezondheid.
De metalen lossen ook in koud water op, maar dit gebeurt alleen als het water enkele dagen stil heeft gestaan. Spoel daarom de koude kranen in je woning door als het water daarin langer dan een week stil heeft gestaan.
https://www.vitens.com/pe...ater-uit-de-kraan-drinken

En dat komt niet door de boiler of geiser, maar door de leidingen.

Maar ons hete water komt altijd uit de quooker. Als we kokend water nemen, komt het rechtstreeks uit de boiler, als we gewoon warm water nemen komt het uit de boiler aangelengd met koud water.
rookie no. 1 schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 21:00:
[...]
Dàt is helemaal afhankelijk hoe slim je combi-ketel met de boiler stand om kan gaan. Alleen de nieuwere en duurdere kunnen bv. een nacht timer / eco functie aan. Als dat niet aanwezig is slaat je ketel steeds aan en heb je een dik hoger gas verbruik gedurende het hele jaar en dat terwijl het water niet kokend heet is en je eerst het koude/lauwe water laat weg spoelen.
Wij hebben niet eens een combi-ketel, dus elke keer als wij warm water vragen (de enige plek waar dat nog gebeurt is in de badkamer), zal de CV aanschieten (en dan gooien we ongeveer 1/3 emmer aan water weg voordat het warm is, hoewel dat nu in een emmer komt om uiteindelijk in de regenton terecht te komen :D)

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • Gri77ie
 • Registratie: Februari 2016
 • Laatst online: 22-03 16:24

Gri77ie

Ok.... het zal gerust....

In mijn vorige woning een Quooker. Nu in onze nieuwbouw woning (2015) een Franke kraan icm een 10 liter boiler. Dus gecombineerde boiler / kokend water. Ik moet zeggen dat me uitermate goed bevalt. De Quooker gaf inderdaad een spetterende straal kokend water. De Franke doet dit ook maar in mindere mate. Al met al enorm over te spreken over het gebruiksgemak van direct warm water / kokend water.

Vooralsnog (3 jaar gebruik) nog geen klachten over de Franke Kraan.

Asus Rog B350-F, Ryzen 2700X, 16 Gb, Asus ROG 1070 Ti


 • Nyarlathotep
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:54

Nyarlathotep

Crawling Chaos

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken voor een Qooker kraan gekozen. Paste in het budget, ik heb eigenlijk niet eens naar andere merken gekeken.

Ik zou nooit meer zonder willen. Het is een combikraan: koud, warm en kokend. Ik heb de kleinere 3-liter versie omdat dat voor mij genoeg is. En als ie leeg is duurt het een minuut of 5-10 en dan heb je weer kokend water.

Ik geloof dat het water in het reservoir op 110 graden wordt gehouden.
Inderdaad spettert de kraan behoorlijk, maar ik vind dat een prima veiligheidsfeature. Ik krijg regelmatig spetters op mijn handen en armen en hoewel pijnlijk levert het geen brandwondjes op ;)

Nadelen? Je hoort soms een soort luid 'tik' geluid. Dan gaat ie weer verwarmen. Voor mij absoluut niet storend.

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • flam
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 20:21
Hier een Grohe Red duo met ronde boiler.
Na korting en cashback scheelde dit 750 tov Quooker.

De pan functie vult een pan met 3 liter kokend water en stopt daarna vanzelf.

De touch functie heeft 1x niet gewerkt, toen de stekker uit getrokken en weer insteken werkte deze weer, verder geen issues mee gehad.

 • roger_s
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 23-03 19:13
Even een vraagje over de Grohe Red Duo. Begrijp ik het goed dat de kraan 2 aansluitingen heeft? 1 Voor warm/kokend water naar de boiler en 1 voor koud water direct op de leiding?

 • Tito129
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 07:23
Grohe is nu aardig in de aanbieding incl
Cashback
Is deze vaak voor deze prijs te krijgen?

 • roger_s
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 23-03 19:13
Tito129 schreef op dinsdag 7 augustus 2018 @ 15:19:
Grohe is nu aardig in de aanbieding incl
Cashback
Is deze vaak voor deze prijs te krijgen?
100,- cashback en sommige winkels geven 50,- kassakorting. Vandaar dat ik nu ook aan het kijken ben.

 • Supreme
 • Registratie: Oktober 2001
 • Nu online
Ik heb de nieuwste grohe red duo, werkt prima dat touch systeem als je het eenmaal door hebt. Verder erg tevreden.

 • vweereld
 • Registratie: Oktober 2000
 • Laatst online: 20-03 21:12
Onze nieuwe keuken wordt in november geplaatst. Wij wilden ook de Grohe Red New Duo. Maar dit werd afgeraden omdat deze alleen op de koudwaterleiding aangesloten zou kunnen worden. De warmwaterleiding zou dan afgedopt moeten worden. Doe je dit niet dan schijn je mogelijk last te kunnen krijgen van legionella.

Als ik echter de installatiehandleiding bekijk van de New Duo dan zou de kraan gewoon aangesloten moeten kunnen worden op zowel de koud als warmwaterleiding tegelijk m.b.v. het meegeleverde mengventiel. Iemand ervaring met de Grohe Red New Duo op beide leidingen tegelijk aansluiten?

 • flam
 • Registratie: Februari 2012
 • Laatst online: 20:21
@vweereld De Grohe Red New Duo moest ik idd op zowel koud en de warmwaterleiding aansluiten. Koud water gaat direct van leiding naar kraan. Op de warmwaterleiding wordt het mengventiel gemonteerd, deze gaat vervolgens naar zowel de kraan en de boiler. En vanuit de kraan is er nog een 3de slang die direct op de boiler aansluit voor kokend water.

@roger_s De kraan heeft dus 3 aansluitingen.

 • M4rkP
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 06:20
Excuses voor de kick, maar heeft er iemand ervaring met de Selsiuz kokend water kranen (https://www.selsiuz.com/w...ml?sync_148_afwerking=6). Deze worden door de keukenverkoper aangeraden, onder meer vanwege de kleur die past bij de Siemens Studiolijn apparatuur. Kwaliteit zou hetzelfde zijn als Quooker..

Heb al ervaring met Quooker, en dat is louter positief.

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Selsiuz maakt inderdaad kranen in allerlei kleuren, kan een voordeel zijn afhankelijk van je smaak en wensen.
Een duidelijk verschil met bv. Quooker is dat Selsiuz een mechanische draaiknop heeft voor kokend water. Er zijn een paar kranen met dat systeem, en volgens mij schiet de draaiknop meteen toe en stopt het kokend water als je loslaat. Tijdens het tappen van kokend water moet je dus altijd 1 hand op de kraan hebben. Bij andere kranen (Quooker, Grohe Red, Titanium Hotspot, etc) kun je instellen dat het kokend water een bepaalde tijd moet lopen, handig bv. als je een hele pan moet vullen.

Goed om daar bewust van te zijn, maar je moet zelf inschatten of dat voor jou belangrijk is.

Ik heb gisteren de Grohe Red New Duo gekocht via Bol.com. Prijs was 849€, wat al een goede prijs in vergelijking met andere webshops, maar daar gaat nog 50€ kassakorting af, en 100€ cashback via Grohe zelf. Totaal komt dan op 699€. Tip voor extra korting: als je daarnaast via www.wissel.nl voor dat bedrag aan cadeaukaarten van bol.com koopt aan 7% korting, dan kom je op een bedrag uit van 650€. Best netjes :)

Wordt vandaag geleverd, ik zal op een later moment mijn bevindingen delen.

[Voor 3% gewijzigd door marvel27 op 08-09-2018 11:07]


 • kgl
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 22-03 23:26
M4rkP schreef op woensdag 5 september 2018 @ 22:51:
Excuses voor de kick, maar heeft er iemand ervaring met de Selsiuz kokend water kranen (https://www.selsiuz.com/w...ml?sync_148_afwerking=6). Deze worden door de keukenverkoper aangeraden, onder meer vanwege de kleur die past bij de Siemens Studiolijn apparatuur. Kwaliteit zou hetzelfde zijn als Quooker..

Heb al ervaring met Quooker, en dat is louter positief.
Wij hebben de Selsiuz sinds augustus in onze nieuwe keuken zitten. Kraan is heel mooi, spettert vrijwel niet. De combi levert heel snel warm water, je verspilt weinig water. Ik heb de kraan te kort om iets te kunnen zeggen over de levensduur (hadden voorheen een itho/daalderop floww, maar die sneuvelde elke 2 jaar), maar de kwaliteitsbeleving is prima in orde.

 • DutchChelsea
 • Registratie: Juni 2018
 • Laatst online: 19-03 13:29
Interessant topic voor iemand (ik dus) die naar een nieuwbouwappartement gaat. In dat appartement komt vloerverwarming. Er is geen cv-ketel, maar stadswarmte (en dus ook een inductiekookplaat). Wat zou energietechnisch het beste systeem zijn voor een kokend water in onze keuken? 'Normale' kraan en waterkoker voor de thee en pan kokend wat om te komen gewoon op de inductieplaat? Of is een kokendwaterkraan met boiler (Grohe Red) energiezuiniger?

 • kgl
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 22-03 23:26
Volgens mij moet je een kokend waterkraan aanschaffen puur voor comfort. Een waterkoker gebruiken is altijd energiezuiniger.

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Aan mensen met een Grohe Red New Duo-kraan: gebeurt het bij jullie ook dat de kraan nog een tweetal seconden doorloopt wanneer je de hendel terug dichtdraait?

 • Nyarlathotep
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:54

Nyarlathotep

Crawling Chaos

marvel27 schreef op donderdag 13 september 2018 @ 11:22:
Aan mensen met een Grohe Red New Duo-kraan: gebeurt het bij jullie ook dat de kraan nog een tweetal seconden doorloopt wanneer je de hendel terug dichtdraait?
Ik heb dat bij mijn Qooker ook. Het water wordt direct minder. Ik neem aan dat de kraan uit veiligheidsoverweging al het kokende water dat nog in de kraan + leiding zit er uit laat lopen.
Anders kan een kind bijvoorbeeld lelijk de handjes branden als die ná jou koud water uit de kraan tapt :X

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

Nyarlathotep schreef op donderdag 13 september 2018 @ 14:44:
[...]


Ik heb dat bij mijn Qooker ook. Het water wordt direct minder. Ik neem aan dat de kraan uit veiligheidsoverweging al het kokende water dat nog in de kraan + leiding zit er uit laat lopen.
Anders kan een kind bijvoorbeeld lelijk de handjes branden als die ná jou koud water uit de kraan tapt :X
Die van ons doet het ook, maar dat is niet vanwege koud water (twee aparte leidingen). Ik denk eerder dat ze al het water uit de kraan willen hebben, het is natuurlijk warmer dan 100 graden...

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Ok, dus als ik jullie goed begrijp gebeurt dat bij jullie bij het gebruik van kokend water? Bij mij gebeurt het namelijk ook als ik gewoon koud water tap. Hebben jullie dat ook?

 • Vloris
 • Registratie: December 2001
 • Laatst online: 23:28
Nyarlathotep schreef op donderdag 13 september 2018 @ 14:44:
[...]


Ik heb dat bij mijn Qooker ook. Het water wordt direct minder. Ik neem aan dat de kraan uit veiligheidsoverweging al het kokende water dat nog in de kraan + leiding zit er uit laat lopen.
Anders kan een kind bijvoorbeeld lelijk de handjes branden als die ná jou koud water uit de kraan tapt :X
Nee, dat hoort niet, als een kraan blijft nalekken als je 'm dicht hebt gedraaid zit er ergens iets niet goed vast.

Daarnaast gaat kokend water en koud/warm water door twee verschillende leidingen in je kraan, dus je kunt nooit je handen branden als je de koude kraan opendraait direct na kokend water getapt te hebben.

 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

marvel27 schreef op donderdag 13 september 2018 @ 15:51:
Ok, dus als ik jullie goed begrijp gebeurt dat bij jullie bij het gebruik van kokend water? Bij mij gebeurt het namelijk ook als ik gewoon koud water tap. Hebben jullie dat ook?
Koud en warm water komt bij ons uit een hele normale kraan. Voor die is dicht dicht. Maar mij valt het leeglopen op de kokendwater kraan eigenlijk niet eens op, ben het ondertussen zo gewend :p

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • petervandenberg
 • Registratie: Februari 2013
 • Laatst online: 23-03 14:02
kgl schreef op zaterdag 8 september 2018 @ 22:23:
Volgens mij moet je een kokend waterkraan aanschaffen puur voor comfort. Een waterkoker gebruiken is altijd energiezuiniger.
Nee, naast het comfort kan het in sommige situaties ook zuiniger zijn. Veel waterkokers hebben een verwarmingselement dat onder water moet staan waardoor je altijd een minimale 500 ml moet koken. De meeste mensen kunnen niet goed in schatten hoeveel ze nodig hebben en koken daarom ieder keer te veel heet water. Met Quooker tap je alleen de gewenste hoeveelheid water, en verspil je dus minder. Het boilervat staat onder druk en is goed geisoleerd, en kost je aan energie per dag niet al te veel kwh. Dus tenzij je nu ook niet een aantal keer per dag, heet water gebruikt, is een Quooker al best vlot een slimme keuze.

 • kgl
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 22-03 23:26
Een Quooker verbruikt ongeveer 240Wh per dag, dus bijna 88 KWh per jaar.
Er vanuit gaande dat een waterkoker van 2200W zo'n 5 minuten nodig heeft om water aan de kook te brengen gebruik je dus 0,18 KWh per keer. Je kunt dan zo'n 480 keer waterkoken voordat je aan het jaarlijks verbruik van een Quooker zit. Dat halen we hier thuis niet.

Edit: ik was pessimistisch, een gemiddelde waterkoker brengt water in een minuut of 2 aan de kook. Je kunt dus zelfs 1200 keer per jaar water koken voordat het verbruik van de Quooker evenaart

[Voor 22% gewijzigd door kgl op 13-09-2018 21:32]


 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

kgl schreef op donderdag 13 september 2018 @ 17:26:
Een Quooker verbruikt ongeveer 240Wh per dag, dus bijna 88 KWh per jaar.
Er vanuit gaande dat een waterkoker van 2200W zo'n 5 minuten nodig heeft om water aan de kook te brengen gebruik je dus 0,18 KWh per keer. Je kunt dan zo'n 480 keer waterkoken voordat je aan het jaarlijks verbruik van een Quooker zit. Dat halen we hier thuis niet.

Edit: ik was pessimistisch, een gemiddelde waterkoker brengt water in een minuut of 2 aan de kook. Je kunt dus zelfs 1200 keer per jaar water koken voordat het verbruik van de Quooker evenaart
3x per dag zit je al bijna op 1100 keer per jaar. Wij gebruiken de quooker gemiddeld 3x per dag voor kokend water voor thee. Maar dan vergeet je nog wel de andere voordelen. Wij hebben een CV ketel zonder boiler. Dus warm water moet eerst in de ketel opgewarmd worden, waarbij de ketel eerst moet aanslaan, dan blijft hij branden zolang je de warm waterkraan open hebt, en gaat er dus onnodig veel warmte verloren (het duurt even voordat het warme water bij jou is). Nu hebben we direct warm water. Dit scheelt dus gas en water (ik weet het, water kost geen scheet in Nederland, maar ik vind het nog steeds zonde om het te verspillen).

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • 9man
 • Registratie: Juli 2008
 • Laatst online: 23:37
Na zelf wat te googelen naar verschillende designs viel het me op dat Daalderop met Floww en Franke nogal overeenkomstige design hebben. Vervolgens vond ik het volgende artikel: https://www.installatie.nl/nieuws/franke-lijft-floww-in/ Misschien nuttig voor de mensen die twijfelden tussen 1 van de 2 :)

 • Nyarlathotep
 • Registratie: November 2003
 • Laatst online: 21:54

Nyarlathotep

Crawling Chaos

petervandenberg schreef op donderdag 13 september 2018 @ 16:32:
[...]


Nee, naast het comfort kan het in sommige situaties ook zuiniger zijn. Veel waterkokers hebben een verwarmingselement dat onder water moet staan waardoor je altijd een minimale 500 ml moet koken. De meeste mensen kunnen niet goed in schatten hoeveel ze nodig hebben en koken daarom ieder keer te veel heet water. Met Quooker tap je alleen de gewenste hoeveelheid water, en verspil je dus minder. Het boilervat staat onder druk en is goed geisoleerd, en kost je aan energie per dag niet al te veel kwh. Dus tenzij je nu ook niet een aantal keer per dag, heet water gebruikt, is een Quooker al best vlot een slimme keuze.
Het is voornamelijk gemak.
Vergeet niet dat een Qooker kraan al minstens 1000 euro kost. Een beetje waterkoker kost 3 tientjes.
Voordat je de kosten er uit hebt ben je alweer toe aan een nieuwe kraan...

Mijn muziekcollectie op Discogs


 • KeRsTmAnNeKe
 • Registratie: Februari 2001
 • Laatst online: 07:03
Je koopt idd vooral een stukje gemak. Zou het zelf bij een nieuwe keuken ook wel doen :p

Denk dat ik dan voor een Quooker ga, wel de duurste optie. Heb een tour gehad door hun fabriek en wat meer uitleg over hun kranen/boiler, natuurlijk stukje marketing, maar krijg er wel vertrouwen door in het product, ze hebben best een goed verhaal.

Wat ze zeggen is dat bij hun het water uit de kraan ook echt 100 graden is en blijft, waar de concurrentie dat misschien wel haalt als starttemperatuur, maar niet de hele inhoud van de boiler op die temperatuur eruit komt.

Verder gewoon Nederlands product, en lijkt dat ze qua service ook goed zitten en vrij ver willen gaan.

Gespetter is irritant, maar zoals eerder genoemd, je verbrand je er niet of niet snel aan, een constante straal wel.

De nieuwe Grohe Red lijkt me ook wel oke, zou m'n 2e keuze zijn, stukje goedkoper en kranen zien er ook wel netjes uit, als ze maar iets degelijker zijn dan de eerste generatie.

 • roger_s
 • Registratie: November 2006
 • Laatst online: 23-03 19:13
Wailing_Banshee schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 13:18:
[...]

Wij hebben een RVS bak, dus niet met een natuurstenen bak. Maar het verhaal klinkt me als onzin. Dan zou je met een natuurstenen bak ook nooit je aardappels mogen afgieten, want dat is ook kokend water. En de keren dat het kokende water onze bak bereikt, kan ik volgens mij op 1 hand tellen. Je gaat die kokend water kraan niet zomaar open zetten zonder er iets onder te zetten waar dat water in moet.
Ik moet hier toch nog even op terugkomen. In de handleiding van de Franke staat dat je hier dus wel mee moet oppassen. En dat je kokend water direct in de afvoer moet mikken. Ik zal er ff een linkje bij zoeken. Neemt niet weg dat we toch een natuurstenen bak hebben inmiddels.

 • Wailing_Banshee
 • Registratie: November 2002
 • Laatst online: 07:24

Wailing_Banshee

You're Next

roger_s schreef op zaterdag 15 september 2018 @ 08:14:
[...]


Ik moet hier toch nog even op terugkomen. In de handleiding van de Franke staat dat je hier dus wel mee moet oppassen. En dat je kokend water direct in de afvoer moet mikken. Ik zal er ff een linkje bij zoeken. Neemt niet weg dat we toch een natuurstenen bak hebben inmiddels.
Blij dat we dan toch voor een RVS bak zijn gegaan :p Niet vanwege de Quooker (zoals ik zei, je zet de kokendwater kraan niet aan zonder een glas/pan/iets anders eronder), maar vanwege het standaard koken (afgieten van water...)

Thousands of years ago, cats were worshipped as Gods. Cats have never forgotten this.


 • Marnix1988
 • Registratie: Oktober 2009
 • Laatst online: 23-03 19:20
Ik wacht op dit moment op de oplevering van mijn woning, we hebben echter een half jaar geleden al de keuken inrichting moeten doorgeven. We hebben gekozen voor een Floww Perfect3 Zwart, was destijds nog niet uit maar de verkoper wist dat deze er aan zat te komen. Door alle recensies die ik lees neig ik nu toch naar de overstap naar een Quooker, lees zoveel verhalen over de Floww en eigenlijk maar zelden iemand die echt tevreden is, dit in tegenstelling tot de Quooker waar de meeste lovend over zijn.

Zit wel een behoorlijk prijsverschil in, maar liever 1 keer meer betalen en dan direct goed.

Zijn hier wel tevreden Floww gebruikers?

Anoniem: 224360

kgl schreef op zaterdag 8 september 2018 @ 13:54:
[...]


Wij hebben de Selsiuz sinds augustus in onze nieuwe keuken zitten. Kraan is heel mooi, spettert vrijwel niet. De combi levert heel snel warm water, je verspilt weinig water. Ik heb de kraan te kort om iets te kunnen zeggen over de levensduur (hadden voorheen een itho/daalderop floww, maar die sneuvelde elke 2 jaar), maar de kwaliteitsbeleving is prima in orde.
Nog steeds tevreden? Wij willen een koperen of gouden kraan en dan blijft er weinig over. Quooker heeft goud, maar die moet 2k kosten. Dan lijkt Selsiuz me een mooi alternatief voor de helft van het geld. Meteen een spoelbak in dezelfde kleur.

 • kgl
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 22-03 23:26
Jazeker, hij functioneert keurig, en ziet er nog steeds mooi uit. Wij hebben de inox variant trouwens. De spoelbak is mooi groot, fijn als je grote pannen afwast. Klein nadeel: de bodem van de spoelbak is echt vlak, dat spoelt wat minder makkelijk schoon.

 • kgl
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 22-03 23:26
Foutje

[Voor 97% gewijzigd door kgl op 01-12-2018 21:44]


 • Zebby
 • Registratie: Maart 2009
 • Laatst online: 22-03 09:39
Ik begrijp niet zo goed waar de ellende van dat gespetter vandaan komt bij die Quooker. Zolang je niet vrolijk je handen er tegenaan houdt brand je je er niet aan, en weet je gelijk dat je niet goed zit. Ik ervaar er in ieder geval geen ongemak van. En je kan ook daarna gelijk de kraan normaal gebruiken zonder je handen te branden, water is wel heel even warm maar niet brandend warm.

Ik denk niet dat het écht met 100c eruit komt, maar heb het ook nooit gemeten. Water is na ~2 seconden op de gevraagde warmte uit te kraan. Met gemak echt helemaal het geld waard.

 • coyote1980
 • Registratie: Februari 2003
 • Laatst online: 22:42
Zijn er hier inmiddels ook gebruikers van de koud/bruisend water functies die Quooker en Grohe leveren?

Ik heb het overwogen, maar neig naar het niet aanschaffen vanwege:
* Ik ben dol op het bruiswater van bar-le-duc met citroensmaak (fris en suikervrij). Uit de bruiskraan komt smaakloos water en dan moet ik daar weer wat zelf mee.
* De cube in het keukenkastje erbij zetten zorgt er echt voor dat alles eruit moet,, het staat dan echt vol met apparatuur.

Ik was benieuwd naar gebruikservaringen van mensen die dit wel geplaatst hebben. :)

Alcohol and Calculus don't mix. Never drink and derive.


 • koendio
 • Registratie: Maart 2010
 • Laatst online: 06:45
Recent een keuken gekocht met quooker combi. Elke zaak die wij bezocht hadden raadde de quooker die bruisend water/koud water kan leveren af, vooral vanwege de hoge kosten van de co2 patronen. De hoeveelheid koolzuur in het water vond ik ook matig, meer spa marie henriette en zeker geen spa rood. Zullen denk ik dan ook niet zoveel verkocht worden

 • Anoniem: 93986
 • Registratie: Oktober 2003
 • Niet online
De hoeveelheid koolzuur is toch aan te passen?

 • Brooky
 • Registratie: September 2001
 • Laatst online: 23-03 19:55
Hier goede ervaringen met de Quooker. Ook de service is top: we vonden dat er een raar rateltje in de kraan zat, gebeld en ze kwamen op afspraak kosteloos een geheel nieuwe kraan installeren.

 • Bo Diddley
 • Registratie: Januari 2007
 • Laatst online: 16-12-2022
Lapa schreef op dinsdag 31 juli 2018 @ 10:07:
Als je zo'n kraan hot-fill aansluit, heb je dan niet worst of both worlds qua energieverbruik? Juist omdat je zo snel warm water hebt, zal je 99 v.d. 100 keer hooguit een paar liter tappen. Te weinig om daadwerkelijk warm water van je CV naar je warmwaterboiler te krijgen, maar de CV springt wel telkens aan.

(maar dit is eigenlijk off-topic, want uit de topic start lijkt me duidelijk dat TS cold fill gaat aansluiten; en intussen heeft hij dat ook net zelf gezegd, zie ik nu)
het (gas)verbruik door een CV voor warm water is peanuts vergeleken bij het verwarmingsgebruik. Dit kun je zelf controleren als je naar je verbruiksoverzichten kijkt in de zomer.

Hot-fill gaat over het vullen van de boiler. Daarnaast zijn er ook systemen die bij warmwatervraag water uit de boiler gebruiken om direct warm water te kunnen leveren, totdat het warme "CV water" de kraan bereikt.
Mijn overwegingen hiervoor te kiezen waren waterbesparing, en daardoor ook korter draaien van de CV, hoewel dat laatste dus een minimale besparing bleek te zijn, op de gas jaarrekening...

 • Rob Z
 • Registratie: Mei 2004
 • Laatst online: 23-03 13:01
Ideaal zo'n ding, maar neem geen Daalderop van een oud type (5 liter). Die is bij ons twee maal vervangen door een ander exemplaar onder garantie.
Het hier genoemde nieuwere model zou ik niet aandurven ;)
(nieuwe aanstaande keuken krijgt Quooker)

[Voor 16% gewijzigd door Rob Z op 02-12-2018 16:43]


 • kgl
 • Registratie: Februari 2014
 • Laatst online: 22-03 23:26
Rob Z schreef op zondag 2 december 2018 @ 16:41:
Ideaal zo'n ding, maar neem geen Daalderop van een oud type (5 liter). Die is bij ons twee maal vervangen door een ander exemplaar onder garantie.
Het hier genoemde nieuwere model zou ik niet aandurven ;)
(nieuwe aanstaande keuken krijgt Quooker)
Dat is een floww, verkocht als Daalderop close in boily met 3 in 1 kraan. Wij hebben er 8 jaar lang een gehad. Om de twee jaar was de boily kapot en ging er een nieuwe in (We zaten inmiddels op nummer 5). Onder garantie. Laatste 4 jaar moest er een kalkfilter bij, die jaarlijks vervangen moest worden.
Of de nieuwe beter zijn, geen idee. Wel is hun service uitstekend, nog nooit een fabrikant gezien die product na 8 jaar voor enkel voorrijdkosten verving voor een nieuwe.

 • Pietervs
 • Registratie: Maart 2001
 • Niet online

Pietervs

is er al koffie?

In ons vorige huis zat een Qooker en een stoomoven. Toen we erin trokken zei ik nog tegen mijn toenmalige vriendin: die stoomoven is geweldig, die Qooker zou ik zelf niet geplaatst hebben.

4 jaar later, relatie op de klippen en een ander huis gekocht waar (onder andere) een nieuwe keuken in moest... ik heb geen stoomoven genomen, maar wel een Qooker Combi! :)
Andere merken heb ik eigenlijk niet eens echt overwogen. Bij de besprekingen met de diverse keukenboeren kwamen andere merken ook nauwelijks aan bod.

Nadelen die hier genoemd zijn heb ik ook: Qooker is duur, en ze spetteren. Tegelijkertijd: je weet dat ze spetteren dus leer je vanzelf de pan of theeglas wat hoger te houden. En qua prijs: ik hoop en verwacht dat dat zich terugbetaald in de kwaliteit: het voelt allemaal goed, stevig en duurzaam aan, ik heb niet het idee dat ik over 3 jaar de kraan lostrek of de boiler uit elkaar zie knallen...

Pvoutput Better days are coming... They are called SATURDAY and SUNDAY :)


 • FulmeN
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 20-03 19:46
marvel27 schreef op donderdag 13 september 2018 @ 11:22:
Aan mensen met een Grohe Red New Duo-kraan: gebeurt het bij jullie ook dat de kraan nog een tweetal seconden doorloopt wanneer je de hendel terug dichtdraait?
Wij hebben hier ook last van gehad (C-kraan), dit is een erkend probleem.
Wanneer je contact opneemt met Grohe, zullen zij een modificatie uitvoeren aan de kraan.

 • marvel27
 • Registratie: December 2012
 • Laatst online: 23:26
Hoi FulmeN,

en is het probleem dan opgelost? Bedankt voor de tip! Ik ga ze meteen bellen.

Wij hebben de Grohe Red New Duo-kraan ondertussen al een paar maanden in gebruik, en we zijn er tevreden over: mooi design, goede prijs, geen spetterende straal, veilig in gebruik. Het doorlopen is jammer, maar eigenlijk merken we het nu zelfs al niet meer. Aanrader!

 • Guido7619
 • Registratie: April 2018
 • Laatst online: 02-03 11:18
Ik heb een Quooker Square met normale 7 ltr combi boiler van 2016. Niet de combi+, maar de aansluitventielen hiervoor zitten er wel bij. Na verbouwing woning en verplaatsen van keuken heb ik geen warm water leiding meer naar de keuken aangelegd. Dit scheelt steeds opstarten cv ketel en dus gas en heb ik bewust zo gedaan ivm toekomstige warmtepomp.

Ik kook ook inductie en vul eigenlijk nooit mijn pannen met de quooker. Vindt het maar niks en nog link ook om met pan kokend water van wasbak naar inductieplaat te lopen. Inductie gaat snel genoeg en het kost beide evenveel stroom.

Ik gebruik de Quooker dus voornamelijk voor thee en warm water voor de vaat.

Wat ik verder ook wel prettig vindt is het afspoelen van een snijplank met kokend water als je daar kip of vlees op hebt gesneden.

Ik heb geen last dat de kraan te warm wordt maar ik pak dan ook de hendel beet en niet de kraan zelf. Ik heb bewust voor de Quooker gekozen vanwege de kraan. De kraan van de Qooker kun je 360 graden draaien, de Grohe maar 180 graden. Mijn Quooker kraan zit dan ook half gedraaid in het aanrecht, het naampje Quooker zit aan de achterkant. Dit zorgde ervoor dat ik met links de kraan kan bedienen. Behalve het naampje zie je daar dus helemaal niks van.

Eigenlijk wil ik overstappen naar de flex, dat ding met die uittrekbare slang. Maar dat heeft meer te maken met mijn vierkante wasbak waardoor het water en vuil slecht wegloopt dan met de quooker zelf. Ik had het idee dat je dan makkelijker de wasbak schoon kan spuiten.

Iemand ervaring met die Flex? Een losse flex kraan kost rond de 600 euro, hopelijk kan je die zo omzetten.

[Voor 6% gewijzigd door Guido7619 op 05-12-2018 19:58]


 • FulmeN
 • Registratie: Juni 2003
 • Laatst online: 20-03 19:46
marvel27 schreef op woensdag 5 december 2018 @ 16:23:
Hoi FulmeN,

en is het probleem dan opgelost? Bedankt voor de tip! Ik ga ze meteen bellen.

Wij hebben de Grohe Red New Duo-kraan ondertussen al een paar maanden in gebruik, en we zijn er tevreden over: mooi design, goede prijs, geen spetterende straal, veilig in gebruik. Het doorlopen is jammer, maar eigenlijk merken we het nu zelfs al niet meer. Aanrader!
Het probleem is hier "netjes" opgelost.

Wij heb de Grohe Red Duo kraan (C model, supersteel) inmiddels bijna een jaar in gebruik, ook hier zijn wij erg tevreden. Veilig, wel hebben we even moeten wennen aan de "touch" bediening, maar geen gespetter _/-\o_ . De temperatuur van het water (wel 2 seconden laten doorlopen) in een theeglas/kookpan is circa 99/98 graden Celsius.
Pagina: 1 2 3 ... 10 Laatste


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee