Toon posts:

[macOS Mojave 10.14] Ervaringen & Discussie

Pagina: 1 ... 7 8 9 Laatste
Acties:

 • TucanoItaly
 • Registratie: November 2017
 • Niet online

TucanoItaly

✅ geverifieerde account

Lyca schreef op dinsdag 2 april 2019 @ 18:44:
Elke keer als m'n Macbook 15 pro 2017 uit sleep komt kan ik ofwel m'n MX Master of wel m'n K780 opnieuw verwijderen uit de bluetooth menu en weer re-adden. Of rebooten.
Dan ligt volgens mij een deel van het probleem bij Logitech. Ik heb hier een bluetooth muisje van Microsoft en die werkt gewoon.

Overigens zeg ik niet dat die perfect werkt. Het blijft Bluetooth. Ongeacht het platform heb ik gedoe er mee. Ik heb alleen het minste gedoe op macOS :|

[Voor 16% gewijzigd door TucanoItaly op 04-04-2019 06:53]

Bovenstaande opinie is op persoonlijke titel. Ik vertegenwoordig niet mijn werkgever, die boos en verbijsterd is.


 • Lyca
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 18-05 14:46
TucanoItaly schreef op donderdag 4 april 2019 @ 06:52:
[...]


Dan ligt volgens mij een deel van het probleem bij Logitech. Ik heb hier een bluetooth muisje van Microsoft en die werkt gewoon.

Overigens zeg ik niet dat die perfect werkt. Het blijft Bluetooth. Ongeacht het platform heb ik gedoe er mee. Ik heb alleen het minste gedoe op macOS :|
Ik ben de unifyer gaan gebruiken, zelfs switchten tussen profielen werkte niet meer deftig. Ik weet niet exact waar het probleem ligt. Ik weet dat mijn vorige MacBook geen issues had en mijn Windows werk laptop ook niet.
Grin schreef op woensdag 3 april 2019 @ 22:35:
Och, met wat scripts kom je al een heel eind: je hebt niet overal externe programmatuur voor nodig.
Het probleem van scripts is dat je zelf alle logica en foutafvanging moet bedenken. Met name het opnieuw draaien van een script wil nog wel eens de boel om zeep helpen wanneer je dit niet hebt dichtgespijkerd. Dat is wat het zo complex en tijdrovend maakt. Met die andere tools heb je dat niet, dat is meestal niveau yaml file. Je hebt er echter wel de nodige kennis van het onderliggende OS en applicatie nodig, je moet immers weten hoe je iets installeert en configureert. Het knutselen met dingen als Ansible en Saltstack is ook erg leuk werk, daar zit wel het nodige aan uitdaging in. Je kunt er zelfs modules voor schrijven (vereist Python kennis) en dat met de rest van de wereld delen als je dat leuk vindt. Als je dit soort geknoei echt leuk vindt zou ik zeker eens naar dingen als Ansible, Saltstack gaan kijken.
Allicht heb ik een totaal verkeerd beeld van 'slimme image tooling' maar dat is simpelweg niet mijn interessegebied.
Ansible, Saltstack zijn geen imaging tools. Het is configuration management, provisioning en deployment tooling. Je gebruikt het om je OS te configureren, applicaties te installeren en te configureren, etc.
Voor een bedrijfsomgeving wil je idd een image spoolen maar als Tweaker/hobbyist speel ik liever een beetje.
Dat is het grootste misverstand op dit vlak. Je hebt het liever niet voor je clients omdat je bij wijziging van iets als een driver meteen de hele image moet updaten. Dat soort images zijn vaak ook heel erg groot waardoor je weinig voordeel hebt aan een image. Je hebt meer beheer en de installatie gaat wegens grootte niet bepaald sneller dan een clean install.
Voor servers op een cloud platform is het een ander verhaal maar die images zijn ook aanzienlijk kleiner. Reden om daar images te gebruiken is het feit dat je die makkelijk kunt klonen en aan een nieuwe server kunt hangen. Om die dingen te maken wordt tooling als Packer (maken van de image) icm Ansible (installatie en configuratie van applicaties, bijv. een database server) gebruikt. Erg leuk spul om mee te spelen, je kunt het op je Mac gebruiken icm VMware Fusion.
Er wordt vaak ook een hybride vorm gebruikt waarbij je de basis (een hele kale installatie van het OS) als image hebt en die verder uitbreidt door Ansible/Saltstack playbooks er overheen te gooien. Hoef je maar 1 image te onderhouden ipv tig verschillende :)
De hoeveelheid data is 1, maar ook bij enkele GB's moet je m.i. je OS en je data scheiden. Zodra die zaken te veel door elkaar gaan lopen krijg je ellende.
Strikt genomen krijg je die ellende ook wanneer je je OS niet ook uit elkaar trekt (stukke applicatie die de logs vol loopt te spammen met als gevolg dat je out of diskspace bent...niet erg op /var/log, wel op / omdat je dan vrijwel niets meer kunt). Dat kan echter niet met macOS en Windows. Daar data en OS scheiden is vooral handig wanneer je met images e.d. werkt omdat je die dan klakkeloos over je OS installatie kunt knallen. Betekent echter wel dat je de ~/Library ook bij het OS moet tellen aangezien daar de nodige applicatie config in staat. Als dat elders staat kun je gezeik krijgen.
Mijn data ga ik echt niet uitzoeken, zodra ik beslis dat iets naar het DAS of NAS gaat dan staat dat daar met een reden.
Ik doelde op dat laatste: door je data gaan en beslissen of je het wil houden, weggooien, archiveren of naar bijv. je externe schijf of NAS wil verplaatsen. Doen veel mensen toch al aangezien schijfuitbreiding van de gemiddelde laptop nogal prijzig is.

 • Grin
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15:39

Grin

Ride si sapis.

Thanks voor je uitgebreide reactie ppl!
Ik ga me d'r eens in verdiepen, klinkt wel leuk namelijk. Zo zie je maar: een beeld kan veranderen met de juiste uitleg.

[Voor 61% gewijzigd door Grin op 04-04-2019 23:17]

NewsBlur || My Fujifilm gear


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • maratropa
 • Registratie: Maart 2000
 • Niet online
ik heb hier een macbook pro 15” mid 2010 core i5. In de appstore zie ik mojave, maar deze macbook staat niet op de mojave compatible lijst.. Is dat normaal dat je Mojave dan toch ziet en kan downloaden?

edit: waarschijnlijk niet dus:
https://discussions.apple.com/thread/8414692

niet echt des apples om hem dan in de appstore te laten zien...

[Voor 26% gewijzigd door maratropa op 07-04-2019 15:09]

specs


Acties:
 • 0Henk 'm!
De App Store heeft geen checks om te zien of het compatible is met je Mac. De installer van macOS heeft dat echter wel. Vandaar het verschil. Overigens moet je je ook afvragen of je zou willen dat de App Store zo'n check heeft aangezien het betekent dat er weer ongemerkt allemaal data over jouw systeem wordt verstuurd. Dat alleen de installer die het nodig heeft dit doet is een veel mooiere oplossing.

[Voor 18% gewijzigd door ppl op 07-04-2019 16:20]


 • Lyca
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 18-05 14:46
Zou het kunnen dat als je een re-install doet via een USB stick en laten we hypothetisch zeggen dat er een probleem zou kunnen zijn met de USB stick, je na een installatie toch nog redelijk wat issues zou zien in MacOS.

Ik heb dit ooit eens voorgehad op Ubuntu, de stick gemaakt via Windows en die install trok op niet veel.

Is daarvoor een Internet Recovery beter?

[Voor 17% gewijzigd door Lyca op 13-04-2019 17:06]


 • Mon0lith
 • Registratie: Mei 2009
 • Laatst online: 16-05 09:36

Mon0lith

Yes Herr Flick

Zijn er meer mensen die sinds de upgrade naar Mojave problemen hebben met hun Western Digital TV Live?

Die van mij blijkt sinds de update onbruikbaar te zijn :( Kan geen verbinding meer leggen met met mijn Mac via de network share optie van mijn WD TV Live

PSN: Von_Smallhausn


 • kevinkrs
 • Registratie: Juni 2010
 • Laatst online: 17-05 21:31
Soms als je via het een menu van een applicatie op open file of open file druk krijg je een overlay met daarin een folder structuur van je MacOS. Hier kun je dan je folder of bestand selecteren. Nu valt het mij op dat heel vaak de icons van 'documenten' mist aan de linker kant.

Iemand enig idee hoe je dit oplost? Irriteer me hier gigantisch aan....


 • Rebbelx
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 18-05 20:13
Misschien een domme vraag maar op dit moment gebruik ik Outlook for Mac op mijn MBPro als mailapplicatie. Reden hiervoor is vrij simpel..Je kan in deze applicatie je mails + je calendar bekijken..Echter is en blijft het Microsoft software op een mac...Ik vroeg me dus af of Apple Mail app deze functie niet heeft, ik kan ze in elk geval niet terugvinden. Bij apple moet je dus 2 applicaties gebruiken ? Apple Mail en Calendar ?

 • ThomasG
 • Registratie: Juni 2006
 • Nu online
Rebbelx schreef op donderdag 25 april 2019 @ 09:14:
Misschien een domme vraag maar op dit moment gebruik ik Outlook for Mac op mijn MBPro als mailapplicatie. Reden hiervoor is vrij simpel..Je kan in deze applicatie je mails + je calendar bekijken..Echter is en blijft het Microsoft software op een mac...Ik vroeg me dus af of Apple Mail app deze functie niet heeft, ik kan ze in elk geval niet terugvinden. Bij apple moet je dus 2 applicaties gebruiken ? Apple Mail en Calendar ?
Ja, je moet twee applicaties gebruiken. Maar deze applicaties hebben een goede integratie met elkaar. Als je een email krijgt met een uitnodiging, of gewoon een email met een stuk tekst wat lijkt op afspraak, dan komt Apple Mail met de suggestie om het toe te voegen aan je calender. Steker nog, Apple Mail komt met allerlei suggesties op basis van de inhoud van de email. Zoals het updaten van het adresboek wanneer het een nieuw telefoonnummer, e.d. tegen komt. Ik vind zelf wel prettig dat het losse applicaties zijn met beide hun eigen specialisatie, en heb daar ook geen hinder van. Je hoeft calender niet open te hebben om daar in Mail profijt van te hebben.

 • Rebbelx
 • Registratie: April 2010
 • Laatst online: 18-05 20:13
ThomasG schreef op donderdag 25 april 2019 @ 10:05:
[...]
Ja, je moet twee applicaties gebruiken. Maar deze applicaties hebben een goede integratie met elkaar. Als je een email krijgt met een uitnodiging, of gewoon een email met een stuk tekst wat lijkt op afspraak, dan komt Apple Mail met de suggestie om het toe te voegen aan je calender. Steker nog, Apple Mail komt met allerlei suggesties op basis van de inhoud van de email. Zoals het updaten van het adresboek wanneer het een nieuw telefoonnummer, e.d. tegen komt. Ik vind zelf wel prettig dat het losse applicaties zijn met beide hun eigen specialisatie, en heb daar ook geen hinder van. Je hoeft calender niet open te hebben om daar in Mail profijt van te hebben.
Inderdaad... Echter bots ik op nog een "probleem"...Voor mijn job moet ik regelmatig meetings opzetten. In Outlook is dit het calendar gedeelte openen, nieuwe meeting aanmaken. Vervolgens voeg ik x aantal meetingzalen toe, selecteer ik een tijdslot en heb ik meteen een overzicht welke zaal beschikbaar is om de meeting in te boeken. Ik heb de indruk dat dit in Calendar niet zo simpel is ?! Hiervoor moet je meetingzalen toevoegen als contacts ?

 • TucanoItaly
 • Registratie: November 2017
 • Niet online

TucanoItaly

✅ geverifieerde account

kevinkrs schreef op dinsdag 23 april 2019 @ 12:20:
Nu valt het mij op dat heel vaak de icons van 'documenten' mist aan de linker kant.
Een vraag op StackOverflowExchange gaat over iets soortgelijks: in dat topic mist een ander icoontje. Ik zou eens een paar van de gesuggereerde oplossingen proberen?

https://apple.stackexchan...sing-sidebar-items/305406

[Voor 11% gewijzigd door TucanoItaly op 25-04-2019 10:28]

Bovenstaande opinie is op persoonlijke titel. Ik vertegenwoordig niet mijn werkgever, die boos en verbijsterd is.


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
Zijn er meer mensen die internetbankieren gebruiken bij ING en dit doen op Safari?
Ik krijg elke keer deze melding:

Dit probleem heb ik al zeker een half jaar en van ING krijg ik alleen het advies om een andere browser te pakken. Terwijl ik alles gewoon met Safari doe.

Als er nu meer mensen zij die dit probleem hebben, kunnen we misschien met meer mensen tegelijk klagen en wordt dit probleem opgelost! :+

Have Fun Funske


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Vorkie
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
@funske Nee, geen enkel probleem.
Toevallig iets van een Adblocker oid draaien?

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
Vorkie schreef op zondag 5 mei 2019 @ 10:30:
@funske Nee, geen enkel probleem.
Toevallig iets van een Adblocker oid draaien?
Bedoel je in Safari m.b.v. een extensie??

Have Fun Funske


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • Vorkie
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
funske schreef op zondag 5 mei 2019 @ 10:31:
[...]


Bedoel je in Safari m.b.v. een extensie??
Ja, bijvoorbeeld, maar ook bijvoorbeeld een Pi-Hole op je netwerk, of een VPN dienst, etc etc :)

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
Nee, geen van alle. Ik heb zelfs alle extensies uitgezet en bij Privacy alles uitgezet en daarna nog eens geprobeerd, maar ik blijf deze foutmelding krijgen.

Edit:
Zojuist nog eens een keer geprobeerd in de veilige modus, maar ook dan krijg ik de foutmelding :? 8)7

[Voor 26% gewijzigd door funske op 05-05-2019 11:30]

Have Fun Funske


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • meesje
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 13:55
@funske Hier ook geen enkel probleem, zowel niet op zakelijke macbook (pro) als prive macbook (air).
Je hebt alle cache, cookies, geschiedenis, e.d. al eens verwijderd? Ook Safari al eens hard afgesloten (via cmd-q)? Maak je gebruik van een directe bookmark (naar mijning)? Zo ja, ga dan eens naar www.ing.nl en dan rechtsboven Inloggen.

Edit: hier nog wel een ander probleem met Safari en MijnING.
https://www.onemorething....n-met-ing-site-en-safari/
Officieel wordt kennelijk Safari niet ondersteund door ING. Blijft wel vreemd dat het bij mij (en anderen?) wel goed werkt.

[Voor 28% gewijzigd door meesje op 05-05-2019 11:36]


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
@meesje _/-\o_ _/-\o_ _/-\o_
meesje schreef op zondag 5 mei 2019 @ 11:30:
Maak je gebruik van een directe bookmark (naar mijning)? Zo ja, ga dan eens naar www.ing.nl en dan rechtsboven Inloggen.
Dit was het probleem blijkbaar........ Ik heb ze allebei nog eens naast elkaar geprobeerd en dan levert de directe bookmark de foutmelding op en als ik naar de site ga en dan op inloggen klik krijg ik gewoon het bestand.....

Echt snappen waarom doe ik niet, maar nu werkt het wel. Hoe kwam jij op dit idee @meesje ???

Have Fun Funske


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • meesje
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 13:55
@funske Fijn om te horen dat het probleem is opgelost.
Ooit jaren geleden een wat oudere oom moeten helpen met een soortgelijk (wel Internet Explorer) probleem. Hij maakt ook gebruik van favorieten. Kennelijk waren deze favorieten niet meer up-to-date.
Aan dit probleem moest ik denken toen ik jouw bericht voorbij zag komen.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
Dit probleem heb ik sinds Safari die vaste bookmarks in het tabblad heeft.
Maar nogmaals, mijn dank!!!!

Have Fun Funske


Acties:
 • 0Henk 'm!
Dat is inderdaad niet bepaald een Safari issue, heb je in iedere webbrowser. Daarom kun je, voor zover dat mogelijk is, beter de kortst mogelijke URL bewaren als favoriet (meestal iets van subdomein.hoofdomein.tld). In dit geval komt dat neer op https://mijn.ing.nl. De zooi die ze erachter vullen is handig voor de applicatie zelf maar kan dus met een nieuwe versie van die applicatie ook weer verdwijnen of wijzigen met als gevolg dit soort rare meldingen.

Acties:
 • 0Henk 'm!

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
Nee, het ligt op de e.o.a. manier toch aan Safari. Als ik https://mijn.ing.n intik en dit tabblad (d.m.v. slepen naar links) naar mijn vaste tabbladen sleep reageert de site al anders.
Ik heb ze allebei nog eens naast elkaar geprobeerd en dan levert de directe bookmark de foutmelding op en als ik gewoon op een ander tabblad naar de site ga en dan op inloggen klik krijg ik gewoon het bestand....

Oftewel dat vaste tabblad-gebeuren van Safari werkt niet helemaal.

Have Fun Funske


 • -SaveMe-
 • Registratie: Januari 2002
 • Laatst online: 09:52

-SaveMe-

-klik-

Ik heb een 2018 mini en net de laatste update gedraaid ivm de nieuwe security issues. Snap alleen niet of ik nu voldoende protected ben, of dat ik nog meer moet doen ?
De fixes zijn toch niet alleen voor Safari? (ik gebruik chrome)

[Voor 16% gewijzigd door -SaveMe- op 15-05-2019 13:16]

GamiQ, de game notes app met game maps!


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Maart1992
 • Registratie: Januari 2014
 • Laatst online: 19-05 08:33
Ik heb een Macbook Pro uit 2015 en heb vandaag update 10.14.5 gedownload en hij loopt echt als een zonnetje.

 • THE_BASE
 • Registratie: Januari 2004
 • Niet online
Iemand een idee:

Vriend van me heeft een MacBook Air. Bij opstarten het 'forbidden sign', een soort verbod-symbool.

Ik heb alles al wel geprobeerd en kom best ver, maar aan het eind van de installatie toch weer een foutmelding. Ik krijg macOS niet geinstalleerd.

Ook is er geen opstartschijf beschikbaar, ik heb het vermoeden dat dit met elkaar te maken heeft. Wat kan ik nog proberen?

LG OLED55XB6 | Samsung UHD AU80  MacBook Air M1  iPhone 12 Pro  Apple Watch Series 6  Apple TV 4K  AirPods  AirTag  AirPort Express


Acties:
 • +1Henk 'm!

 • MelvinW
 • Registratie: Juli 2014
 • Laatst online: 15:52

MelvinW

PartsBot

THE_BASE schreef op woensdag 22 mei 2019 @ 17:12:
Iemand een idee:

Vriend van me heeft een MacBook Air. Bij opstarten het 'forbidden sign', een soort verbod-symbool.

Ik heb alles al wel geprobeerd en kom best ver, maar aan het eind van de installatie toch weer een foutmelding. Ik krijg macOS niet geinstalleerd.

Ook is er geen opstartschijf beschikbaar, ik heb het vermoeden dat dit met elkaar te maken heeft. Wat kan ik nog proberen?
Wordt de schijf wel herkend in Recovery mode? Even formatteren en dan opnieuw een installatie draaien. Als het dan nog steeds niet lukt dan is waarschijnlijk de ssd defect.

discord.gg/partsbot


 • Skylevel
 • Registratie: Juni 2008
 • Laatst online: 30-03 11:20
Denken jullie dat bij de eerstvolgende Mac OS update een groot aantal apparaten de update niet krijgen?

High Sierra:
MacBook-modellen die eind 2009 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Air-modellen die eind 2010 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die eind 2009 of later zijn geïntroduceerd
Mac Pro-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd

Mojave:
MacBook-modellen die begin 2015 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Air-modellen die medio 2012 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die medio 2012 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die eind 2012 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die eind 2012 of later zijn geïntroduceerd
iMac Pro (alle modellen)
Mac Pro-modellen die eind 2013 zijn geïntroduceerd, evenals modellen uit medio 2010 of medio 2012 met een aanbevolen grafische kaart die Metal ondersteunt.

Is een stap van 3 jaar erg waarschijnlijk volgens jullie?

 • BeQuietAndDrive
 • Registratie: November 2000
 • Laatst online: 14:28

BeQuietAndDrive

Big Kahuna

Even een domme vraag wellicht, maar ik heb me al suf gegoogeld. Als ik bijv. Safari maximaliseer, dan wordt het minimaliseer icoontje grijs. Ik kan safari dan pas weer minimaliseren als ik hem eerst uit maximaliseer haal, en dan verschijnt het minimaliseer knopje weer.

Google levert niet veel meer op dan CMD - M, maar dat werkt dan ook niet.

20 x 310 Wp = 6.200 Wp @ SMA op zuid | PVOutput.org


 • xoniq
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-05 11:42
Skylevel schreef op woensdag 22 mei 2019 @ 17:24:
Denken jullie dat bij de eerstvolgende Mac OS update een groot aantal apparaten de update niet krijgen?

High Sierra:
MacBook-modellen die eind 2009 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Air-modellen die eind 2010 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die eind 2009 of later zijn geïntroduceerd
Mac Pro-modellen die medio 2010 of later zijn geïntroduceerd

Mojave:
MacBook-modellen die begin 2015 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Air-modellen die medio 2012 of later zijn geïntroduceerd
MacBook Pro-modellen die medio 2012 of later zijn geïntroduceerd
Mac mini-modellen die eind 2012 of later zijn geïntroduceerd
iMac-modellen die eind 2012 of later zijn geïntroduceerd
iMac Pro (alle modellen)
Mac Pro-modellen die eind 2013 zijn geïntroduceerd, evenals modellen uit medio 2010 of medio 2012 met een aanbevolen grafische kaart die Metal ondersteunt.

Is een stap van 3 jaar erg waarschijnlijk volgens jullie?
Ik denk zelf dat de volgende macOS niet dusdanig ingrijpend zal zijn, dat er weer een 'shift' in devices komt. Ik vermoed dat je Mojave lijstje gelijk blijft voor de volgende iteratie. Het is ook maar de vraag wat ze 3 juni aan gaan kondigen in de nieuwe macOS.

We weten immers door Mojave al dat die apparaten met dark mode en dynamic wallpapers over weg kunnen, maar ook met het nieuwe hybride Marzipan systeem, wat al deels gebruikt wordt in Mojave.
BeQuietAndDrive schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 10:13:
Even een domme vraag wellicht, maar ik heb me al suf gegoogeld. Als ik bijv. Safari maximaliseer, dan wordt het minimaliseer icoontje grijs. Ik kan safari dan pas weer minimaliseren als ik hem eerst uit maximaliseer haal, en dan verschijnt het minimaliseer knopje weer.

Google levert niet veel meer op dan CMD - M, maar dat werkt dan ook niet.
Dit komt omdat bij maximaliseren - naar fullscreen - de applicatie fullscreen getoond wordt in een eigen space, op dat moment is ie losgetrokken van het 'window'-systeem.

Dit gedrag is out-of-the-box niet zomaar aan te passen (standaard, zie de reactie hieronder voor een alternatieve optie hiervoor). Maar met tools als BetterTouchTool (aanrader) kan je dit gedrag veranderen zodat ie gewoon maximaliseert in een venster en niet in een aparte space.

[Voor 52% gewijzigd door xoniq op 24-05-2019 10:54]

iPhone 12 128GB |  MacBook Air M1 | Mazda CX-30 (2020)

Dat gedrag hoef je ook niet out-of-the-box aan te passen. Standaard doet het groene icoontje in de linker bovenhoek van het scherm (aka het linkerdeel van de titelbalk) de fullscreen modus activeren. Houdt je de option toets ingedrukt dan veranderd dat icoontje in een groene cirkel met een + erin. Klik je er dan op dan zal het venster maximaliseren. In fullscreen modus kun je niet minimaliseren, in venster modus wel. Als je maximaliseert blijf je in die venster modus en dus kun je minimaliseren.

Een venster wordt bij maximaliseren dus niet in zijn eigen space gezet, dat gebeurd alleen bij het fullscreen gaan. Een stille hint om op te letten op de termen die je gebruikt :)

Btw, als je de gehele applicatie wil minimaliseren is verbergen (cmd-h) een handigere optie. Dan ben je meteen al je vensters kwijt. Klik je weer op het programma dan heb je ze ook allemaal weer terug zoals ze waren.

Acties:
 • +1Henk 'm!

 • Noisia
 • Registratie: September 2010
 • Laatst online: 11:28
Hmm, ik kan in dark-mode niet goed inloggen via DigiD met de app. Wanneer ik de QR-code moet scannen dan pakt de camera deze niet. Enkel wanneer ik dan overschakel naar light-mode lukt het. Zal te maken hebben met het feit dat in dark-mode de hele pagina van digid donker wordt. Iemand die een andere work-around kent behalve switchen tussen modes?

Nu komt het niet heel vaak voor, maar ik vond het tijdens het verzamelen van documenten voor mijn hypotheekaanvraag knap vervelend worden.

Overigens valt pas op hoe fel de light-mode is wanneer je terugschakelt vanaf dark.

Niet gehinderd door enige kennis van zaken


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • xoniq
 • Registratie: April 2005
 • Laatst online: 18-05 11:42
ppl schreef op donderdag 23 mei 2019 @ 21:51:
Dat gedrag hoef je ook niet out-of-the-box aan te passen. Standaard doet het groene icoontje in de linker bovenhoek van het scherm (aka het linkerdeel van de titelbalk) de fullscreen modus activeren. Houdt je de option toets ingedrukt dan veranderd dat icoontje in een groene cirkel met een + erin. Klik je er dan op dan zal het venster maximaliseren. In fullscreen modus kun je niet minimaliseren, in venster modus wel. Als je maximaliseert blijf je in die venster modus en dus kun je minimaliseren.

Een venster wordt bij maximaliseren dus niet in zijn eigen space gezet, dat gebeurd alleen bij het fullscreen gaan. Een stille hint om op te letten op de termen die je gebruikt :)

Btw, als je de gehele applicatie wil minimaliseren is verbergen (cmd-h) een handigere optie. Dan ben je meteen al je vensters kwijt. Klik je weer op het programma dan heb je ze ook allemaal weer terug zoals ze waren.
Dank, ik heb dit even verduidelijkt, en verwezen naar jou reactie.

iPhone 12 128GB |  MacBook Air M1 | Mazda CX-30 (2020)


Acties:
 • 0Henk 'm!

 • WhatsappHack
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
Krijg je altijd beta's binnen van Command Line Tools voor Xcode eigenlijk...? Kan me niet heugen dat eerder gezien te hebben, viel me op dat dat net als update binnenkwam.

Geen quote of mention @WhatsappHack? Dan niet raar opkijken als je geen reactie krijgt. ;)


 • Woopdedooo
 • Registratie: Januari 2018
 • Laatst online: 05-04 17:17

Woopdedooo

THT: Zie signature

Weet iemand waar ik een dictionary kan downloaden om aan de MacOS dictionary toe te voegen? Ik wil graag Noors naar Engels. Ik kan alleen een programmaatje vinden om het om te zetten, maar StarDict is offline.

... na de zomer


 • Lyca
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 18-05 14:46
Heeft er hier iemand ook problemen met veel stutters in iMessage sinds Mojave?

Berichten typen gaat zeer traag, blijft vaak hangen met beachball. Scrollen door berichten gaat gepaard met veel stutters.

Eigenlijk heb ik algemeen sinds Mojave wel van die issues, maar iMessage lijkt het hardst te klagen.

 • Hulliee
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
Lyca schreef op dinsdag 13 augustus 2019 @ 20:52:
Heeft er hier iemand ook problemen met veel stutters in iMessage sinds Mojave?

Berichten typen gaat zeer traag, blijft vaak hangen met beachball. Scrollen door berichten gaat gepaard met veel stutters.

Eigenlijk heb ik algemeen sinds Mojave wel van die issues, maar iMessage lijkt het hardst te klagen.
Geen enkel probleem met iMessage. Nergens stutters, ook geen issues sinds Mojave. Lijkt me tijd voor een clean install. :| :)

 • Lyca
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 18-05 14:46
Hulliee schreef op dinsdag 13 augustus 2019 @ 21:10:
[...]


Geen enkel probleem met iMessage. Nergens stutters, ook geen issues sinds Mojave. Lijkt me tijd voor een clean install. :| :)
Het lijkt me meer te zijn dan alleen iMessage, playback in Youtube in Firefox werkt ook niet meer naar behoren. Zelfs na een reboot blijkt dat niet te werken, playback in Chrome was super laggy. Heb Chrome er tegenwoordig ook afgesmeten, ik neig meer naar FF de laatste tijd.

Mail is ook gewoon traag, het lijkt me echt een soort MacOS probleem. Ik vind het zo lastig om nog eens een clean install te doen, lijkt me zo'n kut excuus voor een operating system, dat sinds Mojave echt zo lastig aan het doen is. Ik heb tijdens High Sierra nooit last van dit gezeik gehad, bij Mojave ben ik geforceerd de ene reboot na de andere te doen.
Bij gebruik van elke andere browser buiten Safari op youtube gaat het CPU gebruik gewoon de lucht in, ten koste van de batterij duur etc etc...

Ook voor andere redenen werken de bluetooth connecties met mijn AirPods niet meer goed, Logitech MX Master 2S valt vaak uit met bluetooth, ook met de options software. Het is langer niet meer 1 device dat het issue is, het begint gewoonweg alles te worden.

[Voor 17% gewijzigd door Lyca op 14-08-2019 20:55]


 • TucanoItaly
 • Registratie: November 2017
 • Niet online

TucanoItaly

✅ geverifieerde account

@Lyca beachballs? Klinkt haast als een hardware probleem.

Bovenstaande opinie is op persoonlijke titel. Ik vertegenwoordig niet mijn werkgever, die boos en verbijsterd is.


 • Lyca
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 18-05 14:46
TucanoItaly schreef op woensdag 14 augustus 2019 @ 21:30:
@Lyca beachballs? Klinkt haast als een hardware probleem.
Ja Beachballs als hij gaat hangen, het is vooral ook met foto's binnen iMessage, dan gaat hij voor geen meter meer.

Daarnet stopte alle playback in Youtube en moet ik hem gewoon rebooten. Youtube playback in FF duwt het process naar 260% usage in 1080p.
Dat slaagt gewoon nergens op, Chrome had dat probleem ook. Het hand van MacOS duwt je echt richting Safari.

 • SandsOfArrakis
 • Registratie: November 2001
 • Laatst online: 09:10

SandsOfArrakis

The Spice Must Flow.

Klinkt toch als een probleem met jouw computer. Mijn 2014 Mac mini en 2017 MacBook Air draaien feilloos met Mojave.

He who controls the Spice, controls the Universe.


 • TucanoItaly
 • Registratie: November 2017
 • Niet online

TucanoItaly

✅ geverifieerde account

Precies. Ik zou een reinstall doen, en als dat niet helpt, naar support er mee.

Bovenstaande opinie is op persoonlijke titel. Ik vertegenwoordig niet mijn werkgever, die boos en verbijsterd is.


 • Hulliee
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
@Lyca Volgens mij heb jij al tijden (maanden, jaar?) problemen met je Mac. Wifi, traagheid. Je hebt al een paar keer een clean install gedaan.
Ik heb toch het vermoeden dat je moederbord niet helemaal goed is. Heb je al eens contact gehad met Apple support?

 • Spam
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 20-05 18:48
Ik weet niet of ik in deze thread aan het juiste adres ben of dat het een Mojave specifiek probleem is. Het probleem; ik ben al 2 weken aan het stoeien met het importeren van mijn foto en video bibliotheek (16 jaar aan data) in Apple Foto's/iCloud Foto's. Door allerlei kopier acties in het verleden tussen verschillende file systemen (NTFS, FAT, EXT) zijn verscheidene belangerijke data aangepast van deze bestanden. Hierdoor gaat het vooral bij video's verkeerd tijdens de importeerslag. De video's worden allemaal op de datum van importering gezet.

Deze video's waren gemaakt met resp. Canon Powershot S2 (.avi), iPhones (.mov), Sony HX9V (.mts) en Sony NEX6/A6000 (.mts). We praten hier over duizenden video's van 1 a 2 minuten. Deze video's zijn mij zeer dierbaar en ik wil ze graag in mijn bibiotheek op de juiste datum..

Nu ben ik met verscheidene tools aan de slag gegaan om de "create date" en "modified date" aan te passen. Tools die ik al heb uitgeprobeerd, onder Windows: EXIFtool, File Date Corrector (https://www.infonautics.c...rrect-wrong-file-dates/), Photos EXIF Editor etc. Apple Foto's lijkt dit echter te negeren en blijft de video's op de verkeerde datum te zetten. Op de Mac heb ik AVI to Any en .MTS to any geprobeerd. Deze lijkt de datum wel goed te zetten na de conversie naar .mov en importering. Echter weet ik nog steeds niet WAT nu precies de datum is waar Apple naar kijkt. Binnen Finder->Toon info zie ik geen verschil met deze geconverteerde video's of de video's waar ik alleen de datum van heb gewijzigd. Het grote nadeel van de conversie op de Mac dat ik alleen een MacBook Air heb die niet al te vlot is. Ook zetten die betreffende tools de video's niet terug in de originele folder. Het liefst converteer ik alle video's in bulk op een windows bak met een krachtige i7 proc. Ik vind het niet erg om te betalen voor een app maar dan moet ie wel werken.

Voorzichtige prognose: Kan het zijn dat Apple gewoonweg ELKE datum negeert als het niet .mov formaat is? :?

Op internet wemelt het van soortgelijke problemen maar niet echt een eenduidige oplossing. Heeft iemand hier toevallig ervaring mee en kan hij/zij mij helpen de juiste tooling te vinden? Alvast dank _/-\o_

[Voor 44% gewijzigd door Spam op 23-08-2019 11:21]

We are born, wet, hungry and naked. Then things get worse !


 • Jeroen O
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 07:03
Ik heb het laatst ook meegemaakt bij het importeren van oude filmpjes gemaakt met een Canon compactcamera.

Gelukkig waren dat er niet zo heel veel, dus ik heb met de hand alles goed gezet. Geen idee waarom het fout gaat. Het is niet macOS specifiek. Als je ze op een iPad importeert met een SD of USB camera adapter, gaat het ook fout.

 • Spam
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 20-05 18:48
Jeroen O schreef op vrijdag 23 augustus 2019 @ 12:24:
Ik heb het laatst ook meegemaakt bij het importeren van oude filmpjes gemaakt met een Canon compactcamera.

Gelukkig waren dat er niet zo heel veel, dus ik heb met de hand alles goed gezet. Geen idee waarom het fout gaat. Het is niet macOS specifiek. Als je ze op een iPad importeert met een SD of USB camera adapter, gaat het ook fout.
Nee het klopt, is inderdaad niet MacOS specifiek. Ik heb het ook in andere versies gehad van MacOS. Echter is het wel iets specifieks van de Photo's app. Filmpjes direct importeren via de iPad heb ik nog niet gedaan en is ook niet nodig. Het betreft hier vooral filmpjes die ik trok toen de kinderen jong waren. Ik schiet tegenwoordig alleen nog maar met de iPhone dus dan is er geen probleem. Maar goed met die oude filmpjes heb ik dus nog wel een probleem. Ik denk dat ik het meeste succes heb met een goede converter naar .mov. Hopelijk slikt Apple Fotos het dan wel :?

We are born, wet, hungry and naked. Then things get worse !


 • Spam
 • Registratie: Augustus 1999
 • Laatst online: 20-05 18:48
Update: ik denk dat ik de tool heb gevonden die ik zocht: https://www.movavi.com/nl/videoconverter/?asrc=main_menu. Converteert alle formaten naar .mov (of wat je wil) met elke mogelijke kwaliteitsinstelling en reduceert de grootte ook nog eens de grootte enorm door conversie van oude MPEG2 filmpjes naar MPEG4/H264. Levert alle bestanden netjes terug bij de bron MET de juist "Media Created" datum. Apple Photo's slikt het als zoete koek en mijn collectie is compleet.

We are born, wet, hungry and naked. Then things get worse !


 • Pepppie
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
Iemand het al voor elkaar gekregen om Windows 10 (via Bootcamp) goed te laten functioneren icm MacOS Mojave op een APFS-partitie? Ik krijg het niet voor elkaar om middels het Bootcamp-menu in Windows 10 op te starten naar MacOS en ook het lezen van de APFS-partitie (met Paragon) werkt niet optimaal.

Gouden tip zou perfect zijn, want Parallels vind ik minder prettig werken dan gewoon Bootcamp.

 • Jeroen O
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 07:03
Het moet uiteindelijk wel mogelijk zijn, want ik heb hier macOS Mojave en Windows 10 via bootcamp gezamelijk draaien.

Maar mijn Windows 10 installatie stamt nog wel uit de tijd voordat er APFS was.

 • Pepppie
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
Jeroen O schreef op zaterdag 31 augustus 2019 @ 20:30:
Het moet uiteindelijk wel mogelijk zijn, want ik heb hier macOS Mojave en Windows 10 via bootcamp gezamelijk draaien.

Maar mijn Windows 10 installatie stamt nog wel uit de tijd voordat er APFS was.
Zonder APFS is het ook geen probleem, gaat specifiek over Mojave op een APFS-partitie.

 • Jeroen O
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 07:03
Ik draai Mojave ook op een APFS partitie.

Alleen toen ik Windows 10 ging installeren, was er nog geen APFS. Toen later APFS beschikbaar kwam, heb ik mijn partitie geconverteerd naar APFS. Maar toen draaide windows 10 al.

Maar ik begrijp het probleem niet goed. Bij het opstarten kun je kiezen uit twee besturingssystemen? Windows opstarten gaat goed maar macOS niet?

 • Pepppie
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
Jeroen O schreef op zondag 1 september 2019 @ 11:22:
Ik draai Mojave ook op een APFS partitie.

Alleen toen ik Windows 10 ging installeren, was er nog geen APFS. Toen later APFS beschikbaar kwam, heb ik mijn partitie geconverteerd naar APFS. Maar toen draaide windows 10 al.

Maar ik begrijp het probleem niet goed. Bij het opstarten kun je kiezen uit twee besturingssystemen? Windows opstarten gaat goed maar macOS niet?
Normaal bootte hij gewoon naar het laatst opgestarte OS en kon je in Windows opnieuw opstarten in MacOS en vice versa. Helaas lukt dit met een APFS-partitie niet. Lijkt alsof Windows (Bootcamp) dit niet goed snapt, ondanks Paragon-drivers.

 • Zeror
 • Registratie: September 2003
 • Laatst online: 14:44

Zeror

Ik Henk 'm!

Ik heb even een vraagje. Vond de vraag niet groot genoeg om er een topic over te openen, dus stel ik hem hier.

Ik lock altijd netjes mijn account wanneer ik van mijn werkplek wegloop. Nu is het zo dat na een x aantal seconden het beeldscherm op standby gaat als de mac op het lockscreen staat.

Nu zou ik graag die tijd voordat mijn scherm op zwart gaat op het lockscreen willen aanpassen.

Weet iemand waar ik dat kan doen?

Nintendo ID: Zeror_rk | SW-6670-3316-6323

System Preferences > Energy Saver > Turn display off after... + "Prevent computer from sleeping automatically when display is off".

 • WhatsappHack
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
Zag dat er vandaag een update voor Safari (v13) uitgebracht is voor Mojave. Volgens mij als je die installeert stoppen oude extensies met werken. Enkel uit de store (die zwaar gelimiteerd zijn) werken dan nog?

Geen quote of mention @WhatsappHack? Dan niet raar opkijken als je geen reactie krijgt. ;)


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:51

amphora

Websites & Fotografie

WhatsappHack schreef op vrijdag 20 september 2019 @ 18:08:
Zag dat er vandaag een update voor Safari (v13) uitgebracht is voor Mojave. Volgens mij als je die installeert stoppen oude extensies met werken. Enkel uit de store (die zwaar gelimiteerd zijn) werken dan nog?
Klopt. Die fout heb ik ook gemaakt en kan 1Password nu niet meer volledig gebruiken. (Omdat ik te krenterig ben om te upgraden naar abonnement ;))

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Air2/Mini2, 16" MacBook Pro M1 Max


 • WhatsappHack
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
amphora schreef op vrijdag 20 september 2019 @ 18:14:
[...]

Klopt. Die fout heb ik ook gemaakt en kan 1Password nu niet meer volledig gebruiken. (Omdat ik te krenterig ben om te upgraden naar abonnement ;))
Ja balen is dat, nogal achterlijke beslissing.
Maar mooi, dan laat ik die update lekker links liggen. Ik blijf om deze reden denk ik ook nog een behoorlijke tijd op Mojava hangen; in Catalina moet je wel naar 13.

Geen quote of mention @WhatsappHack? Dan niet raar opkijken als je geen reactie krijgt. ;)


 • kdbruin
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 07-04 20:11
amphora schreef op vrijdag 20 september 2019 @ 18:14:
[...]

Klopt. Die fout heb ik ook gemaakt en kan 1Password nu niet meer volledig gebruiken. (Omdat ik te krenterig ben om te upgraden naar abonnement ;))
Vreemd, gebruik hier de laatste versie van 1Password in combinatie met Safari 13 zonder gebruik te maken van een abonnement. Heb nog geen beperkingen gevonden met 1Password ten opzichte van Safari 12.

 • Vorkie
 • Registratie: September 2001
 • Niet online
De Apple Configurator begon te miepen dat ik MacOS 10.14.6 moet hebben, ik had schijnbaar nog 10.14.4..

Nu komt het, ik draai vanaf een Samsung T5 USB3 SSD disk op HFS+, na de installer te starten van 10.14.6 begon deze gelijk over dat deze niet geïnstalleerd kan worden op deze schijf, want geen APFS.

Is APFS een vereiste tegenwoordig (vanaf versie 10.14.6)? Gezien het booten vanaf die T5 i.c.m. APFS geen succes is.

 • AppleMeneer
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 06:43
amphora schreef op vrijdag 20 september 2019 @ 18:14:
[...]

Klopt. Die fout heb ik ook gemaakt en kan 1Password nu niet meer volledig gebruiken. (Omdat ik te krenterig ben om te upgraden naar abonnement ;))
Meh, ik kwam hier pas achter na installatie.

MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / MacBook Pro 13" 2012 / iPhone 12 mini


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:51

amphora

Websites & Fotografie

kdbruin schreef op zondag 22 september 2019 @ 21:14:
[...]


Vreemd, gebruik hier de laatste versie van 1Password in combinatie met Safari 13 zonder gebruik te maken van een abonnement. Heb nog geen beperkingen gevonden met 1Password ten opzichte van Safari 12.
Maar ik gebruik de laatste versie niet. Laatste versie werkt alleen met abonnement. Ik heb versie 6 als losse upgrade destijds aangeschaft.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Air2/Mini2, 16" MacBook Pro M1 Max


 • Grin
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15:39

Grin

Ride si sapis.

Huh? Nee.
1Password 7 kan je ook los kopen. Hier draait zonder abonnement de laatste versie.

NewsBlur || My Fujifilm gear


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:51

amphora

Websites & Fotografie

Grin schreef op maandag 23 september 2019 @ 11:44:
Huh? Nee.
1Password 7 kan je ook los kopen. Hier draait zonder abonnement de laatste versie.
Hoe dan? Zie op hun site alleen maar subscriptions staan.
Edit: gevonden, heel erg verstopt en natuurlijk niet met app store versie.

[Voor 15% gewijzigd door amphora op 23-09-2019 12:25]

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Air2/Mini2, 16" MacBook Pro M1 Max


 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
Hier kun je !Password 6.8.9. voor Safari 13 downloaden. Het werkt daarna weer gewoon.
Let op: "Remember that these versions are no longer supported and only receive important security updates."

Have Fun Funske


 • Grin
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15:39

Grin

Ride si sapis.

Klopt, aparte installer met license file. Maar het kan gelukkig wel! Kreeg er keurig een mailtje over van Agile Bits; het is wat weggestopt op de site maar ze hebben mij er wel op gewezen.
Voor zoiets als een passwordmanager wil je geen major version achterlopen, gewoon updaten naar 7.

[Voor 20% gewijzigd door Grin op 23-09-2019 12:50]

NewsBlur || My Fujifilm gear


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:51

amphora

Websites & Fotografie

funske schreef op maandag 23 september 2019 @ 12:48:
Hier kun je !Password 6.8.9. voor Safari 13 downloaden. Het werkt daarna weer gewoon.
Let op: "Remember that these versions are no longer supported and only receive important security updates."
Deze heeft geen Safari 13 extension hoor?
Grin schreef op maandag 23 september 2019 @ 12:49:
Voor zoiets als een passwordmanager wil je geen major version achterlopen, gewoon updaten naar 7.
Deels mee eens. Maar ik vind het het geld niet (meer) waard eigenlijk. Merk dat ik 1password eigenlijk alleen nog maar gebruik voor een paar secure notes en server logins. MacOS keychain (ik gebruik alleen een MacBook en iPhone) doet het eigenlijk ook prima sinds dat allemaal netjes met iCloud synchroniseert. Ja, 1Password is natuurlijk veel gebruikers vriendelijker maar misschien moet ik het maar helemaal vaarwel zeggen. Of LastPass eens proberen, die kan gratis nog best veel.

[Voor 45% gewijzigd door amphora op 23-09-2019 13:26]

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Air2/Mini2, 16" MacBook Pro M1 Max


 • Grin
 • Registratie: April 2009
 • Laatst online: 15:39

Grin

Ride si sapis.

Dat iets het geld niet meer waard is - zoals/waarvoor jij nog 1Password gebruikt - is een ander verhaal dan 'een major version achterlopen'. Die twee moet men niet verwarren.
Voor jouw gebruiksscenario is het allicht niet rendabel om nog te betalen voor de upgrade. Dat kan prima de conclusie/waarheid zijn. Een gratis alternatief is wellicht beter voor jouw gebruik.
Dat staat los van 'geen major version willen achterlopen bij een passwordmanager'. Die secure notes en server logins moeten gewoon veilig beheerd worden door recente software.

NewsBlur || My Fujifilm gear


 • kdbruin
 • Registratie: Augustus 2003
 • Laatst online: 07-04 20:11
Grin schreef op maandag 23 september 2019 @ 11:44:
Huh? Nee.
1Password 7 kan je ook los kopen. Hier draait zonder abonnement de laatste versie.
Hier hetzelfde. Heb zowel voor Mac alsook Windows de laatste versie van 1Password draaien. Synchronisatie gaat via een eigen Syncthing folder op in totaal 4 systemen. iPad en Nokia synchroniseer is mbv Wifi Sync in de applicatie zelf.

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
amphora schreef op maandag 23 september 2019 @ 13:18:

Deze heeft geen Safari 13 extension hoor?
Ik gebruik het al een paar maanden niet meer en heb het gewoon om te testen even uitgeprobeerd.
Maar 1Password werkt gewoon prima onder Safari 13.
Je moet alleen na het installeren even de extensie aanzetten in de voorkeuren......

https://tweakers.net/ext/f/vpaN8UOCgS60wK2x9HXALzZZ/thumb.jpg

[Voor 16% gewijzigd door funske op 23-09-2019 18:51]

Have Fun Funske


 • AppleMeneer
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 06:43
funske schreef op maandag 23 september 2019 @ 18:33:
[...]

Ik gebruik het al een paar maanden niet meer en heb het gewoon om te testen even uitgeprobeerd.
Maar 1Password werkt gewoon prima onder Safari 13.
Je moet alleen na het installeren even de extensie aanzetten in de voorkeuren......

[Afbeelding]
Weet je zeker dat je het niet over 1Password 7 heb? In combinatie met Safari 13 werkt de extensie van 1Password versie 6.8.9 hier echt niet meer.
Op de website van 1Password staat ook dat je om extensies te gebruiken (in Safari 13) nu moet upgraden naar 7.

MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / MacBook Pro 13" 2012 / iPhone 12 mini


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:51

amphora

Websites & Fotografie

funske schreef op maandag 23 september 2019 @ 18:33:
[...]

Ik gebruik het al een paar maanden niet meer en heb het gewoon om te testen even uitgeprobeerd.
Maar 1Password werkt gewoon prima onder Safari 13.
Je moet alleen na het installeren even de extensie aanzetten in de voorkeuren......

[Afbeelding]
Versie 7 heb je geïnstalleerd staan ja. Staat in je screenshot

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Air2/Mini2, 16" MacBook Pro M1 Max


 • AppleMeneer
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 06:43
Aah ik zie de edit nu. Dat verklaart het dan inderdaad.
Ik ga denk de Keychain dan gebruiken. Ik gebruik alleen Apple.

MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / MacBook Pro 13" 2012 / iPhone 12 mini


 • AppleMeneer
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 06:43
Grin schreef op maandag 23 september 2019 @ 12:49:
Klopt, aparte installer met license file. Maar het kan gelukkig wel! Kreeg er keurig een mailtje over van Agile Bits; het is wat weggestopt op de site maar ze hebben mij er wel op gewezen.
Voor zoiets als een passwordmanager wil je geen major version achterlopen, gewoon updaten naar 7.
Heb je de link daarvan svp? ;)

MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / MacBook Pro 13" 2012 / iPhone 12 mini


 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
amphora schreef op maandag 23 september 2019 @ 18:56:
[...]

Versie 7 heb je geïnstalleerd staan ja. Staat in je screenshot
Blijkbaar weten jullie het beter dan ik:

https://tweakers.net/ext/f/Jij2dFKF8JWHbbiZ9U2j9IhW/thumb.jpg

1Password onder macOS is versie 6.8.8.
Die extensie(versie 7 blijkbaar) is door de software die ik al eerder noemde geïnstalleerd.

Have Fun Funske


 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
RaydeJee schreef op maandag 23 september 2019 @ 19:08:
[...]

Heb je de link daarvan svp? ;)
Zie mijn link van 23 september!

Have Fun Funske


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:51

amphora

Websites & Fotografie

funske schreef op maandag 23 september 2019 @ 19:10:
[...]


Blijkbaar weten jullie het beter dan ik:

[Afbeelding]

1Password onder macOS is versie 6.8.8.
Die extensie(versie 7 blijkbaar) is door de software die ik al eerder noemde geïnstalleerd.
Je hebt hoogst waarschijnlijk versie 7 ook geïnstalleerd staan. Die draaien namelijk prima naast elkaar.

[Voor 15% gewijzigd door amphora op 23-09-2019 20:43]

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Air2/Mini2, 16" MacBook Pro M1 Max


 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
RaydeJee schreef op maandag 23 september 2019 @ 19:05:
Aah ik zie de edit nu. Dat verklaart het dan inderdaad.
Ik ga denk de Keychain dan gebruiken. Ik gebruik alleen Apple.
Hier hetzelfde; ik ben ook gestopt met 1Password en gebruik nu ook de Keychain.
amphora schreef op maandag 23 september 2019 @ 20:36:
[...]

Je hebt hoogst waarschijnlijk versie 7 ook geïnstalleerd staan. Die draaien namelijk prima naast elkaar.
:X Zoals ik al zei, alleen 1Password 6 en geen versie 7..... O-)

Have Fun Funske


 • loekf2
 • Registratie: Februari 2002
 • Laatst online: 06:31
funske schreef op maandag 23 september 2019 @ 23:24:
[...]

Hier hetzelfde; ik ben ook gestopt met 1Password en gebruik nu ook de Keychain.

[...]
Zelfde hier, voor Safari zie ik het nut niet van een betaalde password manager, ook omdat het ~3 euro per maand kost.

Gebruik wel Firefox op macOS, dus zit vast aan de ingebouwde password manager van FF. Zou handig zijn als Apple 3rd party browser toegang gaf tot keychain. Echter dat schijnt "by design" niet te kunnen.

iMac 27" 2019 | Mac mini (M1, 2020) | iPhone 12 Pro 256GB | iPad Pro 11" 256GB | AW Series 6 | Sony KD-55XE9305 (Ziggo CI+) | ATV 4K | Denon AVC-X3700H | Shield TV | PS5/PS VR | XSX | Nest Audio | Netatmo | Hue | Harmony Elite | FRITZ!Box 7590 (XS4ALL)


 • amphora
 • Registratie: December 1999
 • Laatst online: 15:51

amphora

Websites & Fotografie

funske schreef op maandag 23 september 2019 @ 23:24:
:X Zoals ik al zei, alleen 1Password 6 en geen versie 7..... O-)
En ik heb op jouw aanraden die specifieke versie 6 geïnstalleerd en krijg geen extension. En ik ben blijkbaar niet de enige. Dit kan een hele lange welles/nietes discussie worden maar die versie 6 installeert geen safari extensie. Versie 6 is al 1,5 jaar niet meer geüpdatet, de versie van safari destijds ondersteunde die methode van extensies volgens mij niet eens. En dat die extensie dan versie 7 zou hebben zou helemaal vreemd zijn. Dus of je hebt versie 7 nooit goed van je Mac gewist of je hebt iets anders, al dan niet bewust, gehackt.

nickdekruijk.nl Websites & Fotografie, Fuji X-T3, 10-24, 18-55/2.8-4, 35/1.4, 50-230, DJI Air2/Mini2, 16" MacBook Pro M1 Max


 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
amphora schreef op dinsdag 24 september 2019 @ 10:08:
[...]

En ik heb op jouw aanraden die specifieke versie 6 geïnstalleerd en krijg geen extension. En ik ben blijkbaar niet de enige. Dit kan een hele lange welles/nietes discussie worden maar die versie 6 installeert geen safari extensie. Versie 6 is al 1,5 jaar niet meer geüpdatet, de versie van safari destijds ondersteunde die methode van extensies volgens mij niet eens. En dat die extensie dan versie 7 zou hebben zou helemaal vreemd zijn. Dus of je hebt versie 7 nooit goed van je Mac gewist of je hebt iets anders, al dan niet bewust, gehackt.
Waarschijnlijk heb ik dan versie 7 ooit een keer geprobeerd en daarna niet kompleet verwijderd. Anders zou ik het ook niet meer weten.

Have Fun Funske

amphora schreef op dinsdag 24 september 2019 @ 10:08:
En ik heb op jouw aanraden die specifieke versie 6 geïnstalleerd en krijg geen extension.
Zowel versie 6 als versie 7 installeren geen extension. In versie 7 is de app zelf namelijk de extension. Bovendien zijn de browser extensions altijd al een los onderdeel geweest. Waar ze vroeger mee met de app mee werden geleverd, is dat tegenwoordig niet meer zo. Je kunt vanuit de app weliswaar de browser extension installatie optie kiezen maar dat is niet meer dan een doorverwijzing naar een internetpagina met daarop al hun losse browser extensions. Bij Safari is sinds versie 13 een app benodigd. De 1Password 7 app is dus meteen de extension en niet louter alleen de app.

De verwarring is begrijpelijk omdat de 1Password app ook met iets dat 1Password Mini heet komt. Dat doet vrijwel exact hetzelfde als wat de browser extensions ook al doen; die heb je dus niet per definitie nodig. Het gevolg daarvan kan dus zijn dat mensen die 2 door elkaar halen.

En afgezien daarvan kan het, zoals altijd wel mogelijk is, dit ook gewoon een restant zijn zoals @funske zelf ook al aangeeft.

Echter, het versienummer van de browser extension is, doordat ze los van de app staan, ook niet iets wat gelijk loopt aan de app zelf. Ik heb hier namelijk 1Password 7.3.2 maar de browser extension in Opera rapporteert 4.7.5.90 (die in Firefox ook trouwens). Dat is de nieuwste versie van de extension voor Opera welke zonder problemen werkt met 1Password. Dat komt omdat er tussen app en extension nog een helper zit die alles afhandelt. Ze maken hier gebruik van het client-server model (extension is de client, de app is de server). Kijk maar eens goed naar je openstaande poorten. Dat kan ook de reden zijn waarom een oude 1Password versie het toch met een nieuwe browser extension versie doet.

 • AppleMeneer
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 06:43
Weten jullie of er een manier is om te checken welk programma je Mac uit sluimerstand kan houden? Ik vermoed mijn VPN programma, maar wil dat checken.

MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / MacBook Pro 13" 2012 / iPhone 12 mini


 • WhatsappHack
 • Registratie: Mei 2011
 • Niet online
RaydeJee schreef op dinsdag 1 oktober 2019 @ 20:40:
Weten jullie of er een manier is om te checken welk programma je Mac uit sluimerstand kan houden? Ik vermoed mijn VPN programma, maar wil dat checken.
"pmset -g" en "pmset -g assertions" helpen je daar vast een heel eind mee. :) (Uitvoeren in Terminal.)
Je kan ook nog kijken in Activity monitor -> Energy, maar dat is wat beperkter.

Geen quote of mention @WhatsappHack? Dan niet raar opkijken als je geen reactie krijgt. ;)


 • ken
 • Registratie: Oktober 1999
 • Laatst online: 07:19
Ik heb sinds vandaag een MBP en heb gelijk een vraag.

Hoe kan ik de finder balk altijd zichtbaar krijgen (waar tijd en accu weergeven wordt)?

Canon 5D Mark II, Canon 35 f/1.4L


 • Hulliee
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
ken schreef op woensdag 2 oktober 2019 @ 20:30:
Ik heb sinds vandaag een MBP en heb gelijk een vraag.

Hoe kan ik de finder balk altijd zichtbaar krijgen (waar tijd en accu weergeven wordt)?
Niet je app in full screen mode draaien.

 • AppleMeneer
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 06:43
Ik ben nu aan het koekeloeren om over te stappen van 1Password naar Sleutelhangertoegang. Maar ik word er niet bepaald vrolijk van. Ik heb nooit wachtwoorden opgeslagen op mijn Mac (als Safari daarom vroeg). Toch staat er een hele waslijst in, ook als ik iCloud sleutelhangertoegang inschakel. Wat ik nu voor het eerst doe.
Het is best onoverzichtelijk en er staat enorm veel data.

Hoe hebben jullie dit ingericht?

MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / MacBook Pro 13" 2012 / iPhone 12 mini


 • Alexknl
 • Registratie: Maart 2017
 • Laatst online: 22-05 22:53
Meer mensen die hier last van hebben?
De Mail app op mijn macbook opent af en toe vanzelf, uit het niets. Daarom heb ik Mail vaak gewoon helemaal afgesloten omdat ik niet wil dat tijdens werk, een presentatie o.i.d. opeens die Mail app vanzelf opent. Hij opent dan in split screen mode wanneer ik met iets bezig ben. Dat heb ik namelijk al een paar keer meegemaakt en vond ik bijzonder vervelend. Factory reset heeft in ieder geval al niks geholpen en het gebeurde ook al met de vorige MacOS versie. Maar toch zou ik Mail graag willen gebruiken.

 • Jeroen O
 • Registratie: April 2001
 • Laatst online: 07:03
RaydeJee schreef op zaterdag 5 oktober 2019 @ 10:02:
Ik ben nu aan het koekeloeren om over te stappen van 1Password naar Sleutelhangertoegang. Maar ik word er niet bepaald vrolijk van. Ik heb nooit wachtwoorden opgeslagen op mijn Mac (als Safari daarom vroeg). Toch staat er een hele waslijst in, ook als ik iCloud sleutelhangertoegang inschakel. Wat ik nu voor het eerst doe.
Het is best onoverzichtelijk en er staat enorm veel data.

Hoe hebben jullie dit ingericht?
Er valt eigenlijk weinig in te richten.

Indien je op een website of in een app een gebruikersnaam en wachtwoord invoert, dan wordt er gevraagd of je het wachtwoord op wilt slaan in de sleutelhanger. Je kunt dan kiezen tussen ‘ja’, ‘nee’ of ‘niet nu’.

Indien je ‘niet nu’ kiest, dan krijg je de volgende keer weer de vraag. Kies je nee, dan verschijnt de website alsnog in de lijst, maar volgens mij blijft het wachtwoordveld vervolgens leeg.

Indien je iCloud sleutelhanger activeert, dan worden alle wachtwoorden gesynchoniseerd tussen al je apparaten.

Verder heb je er weinig omkijken na, want indien je ergens je wachtwoord wijzigt, krijg je automatisch de vraag of je sleutelhanger bij gewerkt moet worden. Tevens doet hij bij het wijzigen of het nieuw aanmaken van een account, automatisch een wachtwoord suggestie met een sterk wachtwoord.

Uiteraard is de lijst wel te beheren via de instellingen app bij wachtwoorden en accounts. Daar kun je handmatig wachtwoorden aanpassen, toevoegen of verwijderen. De mac heeft daar een aparte app voor.
Eventueel kun je dus oude accounts verwijderen die niet meer van toepassing zijn.
Tenslotte wordt er hier ook een waarschuwing gegeven, indien je voor meerdere websites hetzelfde wachtwoord gebruikt.

 • funske
 • Registratie: Mei 2005
 • Laatst online: 11:55
Jeroen O schreef op zaterdag 5 oktober 2019 @ 10:44:
[...]
Uiteraard is de lijst wel te beheren via de instellingen app bij wachtwoorden en accounts. Daar kun je handmatig wachtwoorden aanpassen, toevoegen of verwijderen. De mac heeft daar een aparte app voor.
Eventueel kun je dus oude accounts verwijderen die niet meer van toepassing zijn.
Tenslotte wordt er hier ook een waarschuwing gegeven, indien je voor meerdere websites hetzelfde wachtwoord gebruikt.
Een kleine voor de hand liggende toevoeging. Als je klikt op ‘Wachtwoorden’ worden alle entries gesorteerd en kun je alle entries met ‘nooit bewaard’ in één keer verwijderen.
De volgende keer als je zo’n site bezoekt zal Safari weer vragen wat hij ermee moet doen.

Have Fun Funske


 • Hulliee
 • Registratie: November 2008
 • Niet online
Alexknl schreef op zaterdag 5 oktober 2019 @ 10:11:
Meer mensen die hier last van hebben?
De Mail app op mijn macbook opent af en toe vanzelf, uit het niets. Daarom heb ik Mail vaak gewoon helemaal afgesloten omdat ik niet wil dat tijdens werk, een presentatie o.i.d. opeens die Mail app vanzelf opent. Hij opent dan in split screen mode wanneer ik met iets bezig ben. Dat heb ik namelijk al een paar keer meegemaakt en vond ik bijzonder vervelend. Factory reset heeft in ieder geval al niks geholpen en het gebeurde ook al met de vorige MacOS versie. Maar toch zou ik Mail graag willen gebruiken.
Ik heb hier ook een paar maanden last van gehad. Mail app opent in split view uit het niets. Heel irri. Gezocht en nooit een antwoord gevonden. Na een update van MacOS heb ik het tot nu toe niet meer gehad.

 • AppleMeneer
 • Registratie: Augustus 2011
 • Laatst online: 06:43
Jeroen O schreef op zaterdag 5 oktober 2019 @ 10:44:
[...]

Er valt eigenlijk weinig in te richten.

Indien je op een website of in een app een gebruikersnaam en wachtwoord invoert, dan wordt er gevraagd of je het wachtwoord op wilt slaan in de sleutelhanger. Je kunt dan kiezen tussen ‘ja’, ‘nee’ of ‘niet nu’.

Indien je ‘niet nu’ kiest, dan krijg je de volgende keer weer de vraag. Kies je nee, dan verschijnt de website alsnog in de lijst, maar volgens mij blijft het wachtwoordveld vervolgens leeg.

Indien je iCloud sleutelhanger activeert, dan worden alle wachtwoorden gesynchoniseerd tussen al je apparaten.

Verder heb je er weinig omkijken na, want indien je ergens je wachtwoord wijzigt, krijg je automatisch de vraag of je sleutelhanger bij gewerkt moet worden. Tevens doet hij bij het wijzigen of het nieuw aanmaken van een account, automatisch een wachtwoord suggestie met een sterk wachtwoord.

Uiteraard is de lijst wel te beheren via de instellingen app bij wachtwoorden en accounts. Daar kun je handmatig wachtwoorden aanpassen, toevoegen of verwijderen. De mac heeft daar een aparte app voor.
Eventueel kun je dus oude accounts verwijderen die niet meer van toepassing zijn.
Tenslotte wordt er hier ook een waarschuwing gegeven, indien je voor meerdere websites hetzelfde wachtwoord gebruikt.
Dank je voor je toelichting.
Ik moet het gewoon gaan gebruiken dus. Ik vergelijk het met 1Password en de sleutelhanger komt gewoon wat rommelig over. Het klopt wat je zegt. Alle sites waarvan je aangeeft dat je het wachtwoord niet op wil slaan staan ook in de sleutelhanger, met het wachtwoord leeg.
Ik ga ermee aan de slag. Thanks nogmaals.

MacBook Air M1 2020 / MacBook Pro Retina 13" 2015 / MacBook Pro 13" 2012 / iPhone 12 mini


 • Aegir81
 • Registratie: Juni 2007
 • Laatst online: 10-05 20:43
Alexknl schreef op zaterdag 5 oktober 2019 @ 10:11:
Meer mensen die hier last van hebben?
De Mail app op mijn macbook opent af en toe vanzelf, uit het niets. Daarom heb ik Mail vaak gewoon helemaal afgesloten omdat ik niet wil dat tijdens werk, een presentatie o.i.d. opeens die Mail app vanzelf opent. Hij opent dan in split screen mode wanneer ik met iets bezig ben. Dat heb ik namelijk al een paar keer meegemaakt en vond ik bijzonder vervelend. Factory reset heeft in ieder geval al niks geholpen en het gebeurde ook al met de vorige MacOS versie. Maar toch zou ik Mail graag willen gebruiken.
Ja, ik las ergens dat het ligt aan een koppeling met Google-accounts. Ik heb hetzelfde probleem, ik zit het grootste deel van de tijd in Ubuntu, heb er dus weinig last van ;-)

Wanneer ik bijv. een app fullscreen gebruik, dan popt de Mail-app er af en toe eens vrolijk naast.

 • Donstil
 • Registratie: Maart 2006
 • Niet online
Ik heb een MacMini (2018/i7) als mediaplayer en deze hangt met HDMI aan een receiver.

Nu heb ik sinds de laatste update ineens dat audio output steeds naar de ingebouwde luidspreker schiet. Alsof dat default geworden is. Zodra ik hem wissel naar Displayport werkt het wel weer maar ik moet dit elke avond eens doen.

Iemand hier een gouden tip om onboard audio uit te schakelen of om Displayport/HDMI default te maken?

My thirsty wanted whiskey. But my hunger needed beans


 • Propane
 • Registratie: Augustus 2008
 • Niet online
Vraagje van een relatieve macOS noob... Ik speel zo af en toe eens met macOS (10.14.6, sta op het punt om Catalina erop te zetten) op een tweede systeem. Primair gebruik ik voornamelijk Windows.

Ik ben een groot gebruiker van OneDrive. Mijn hele foto verzameling gaat standaard de cloud in, muziek ook, videos etc. Ik wil op macOS graag die foto's vanuit m'n OneDrive folder in de Photos app zetten. Als ik ze wil importeren krijg ik echter een melding dat er niet genoeg schijfruimte is. Nu weet ik dat Photos per default graag de bestanden naar zijn Library kopieert waardoor ik dus alles dubbel zou hebben, dus dat heb ik onder Preferences uitgezet. Ik krijg echter nog steeds de melding dat er niet genoeg schijfruimte is als ik foto's wil importeren.

Het lijkt alsof de Photos app niet doorheeft dat het alleen maar aliassen hoeft te maken en niet de volle 30GB die ik wil importeren in 20GB vrije ruimte hoeft te stampen. Als test even een folder foto's van 2,1GB geïmporteerd en daarna was de Photo Library ca. 400MB.

Doe ik iets verkeerd hier of is die Photos app gewoon zo dom?

 • Lyca
 • Registratie: Oktober 2010
 • Laatst online: 18-05 14:46
Iemand dit probleem al tegengekomen in Mojave:

Als ik mijn MacBook herstart en hij komt terug zonder een internet verbinding, gaan alle apps zeer traag open. Behalve apps die rechtstreeks aan het systeem gelinkt zijn.

Maar bv: iTerm, OneNote, Chrome, PyCharm staan tot een minuut te springen op de Dock en doen werkelijk niets. Pas na een tijd komen ze echt actief.

Als ik aan het internet hang heb ik dit probleem niet, toch bizar dat.

Niet zo lang geleden een clean install gedaan, zou daar wat fout zijn gelopen.

 • Canaria
 • Registratie: Oktober 2001
 • Niet online

Canaria

4313-3581-4704

Propane schreef op vrijdag 11 oktober 2019 @ 23:26:
Vraagje van een relatieve macOS noob... Ik speel zo af en toe eens met macOS (10.14.6, sta op het punt om Catalina erop te zetten) op een tweede systeem. Primair gebruik ik voornamelijk Windows.

Ik ben een groot gebruiker van OneDrive. Mijn hele foto verzameling gaat standaard de cloud in, muziek ook, videos etc. Ik wil op macOS graag die foto's vanuit m'n OneDrive folder in de Photos app zetten. Als ik ze wil importeren krijg ik echter een melding dat er niet genoeg schijfruimte is. Nu weet ik dat Photos per default graag de bestanden naar zijn Library kopieert waardoor ik dus alles dubbel zou hebben, dus dat heb ik onder Preferences uitgezet. Ik krijg echter nog steeds de melding dat er niet genoeg schijfruimte is als ik foto's wil importeren.

Het lijkt alsof de Photos app niet doorheeft dat het alleen maar aliassen hoeft te maken en niet de volle 30GB die ik wil importeren in 20GB vrije ruimte hoeft te stampen. Als test even een folder foto's van 2,1GB geïmporteerd en daarna was de Photo Library ca. 400MB.

Doe ik iets verkeerd hier of is die Photos app gewoon zo dom?
Nee, Photos laat je originelen staan maar maakt in z'n eigen library wel metadata en previews.

Apparticle SharePoint | Apps | Articles


 • looin
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 12:43
Heeft iemand een idee waar Mojave nog kan gedownload worden? Bij ons op het bedrijf kunnen we nog niet overstappen naar Catalina maar door een crash van onze externe HD is de installer van Mojave verdwenen. Ik kan deze ook niet meer vinden in de app store en online vind ik wel sites die een image aanbieden maar als ik deze probeer te installen dan krijg ik de melding "This copy of the install macOS Mojave application is damaged, and can't be used to install macOS".

Sometimes life's just cruel for no reason at all!!!!!


 • Nuevocasa
 • Registratie: November 2010
 • Laatst online: 15:58
looin schreef op dinsdag 29 oktober 2019 @ 16:11:
Heeft iemand een idee waar Mojave nog kan gedownload worden? Bij ons op het bedrijf kunnen we nog niet overstappen naar Catalina maar door een crash van onze externe HD is de installer van Mojave verdwenen. Ik kan deze ook niet meer vinden in de app store en online vind ik wel sites die een image aanbieden maar als ik deze probeer te installen dan krijg ik de melding "This copy of the install macOS Mojave application is damaged, and can't be used to install macOS".
Google even op Mojave patcher ;) is voor niet ondersteunde systemen maar zou ook voor wel ondersteunde systemen moeten werken!

Edit:
Bij deze de juiste URL http://dosdude1.com/mojave/

[Voor 4% gewijzigd door Nuevocasa op 29-10-2019 16:15]


 • looin
 • Registratie: Juli 2003
 • Laatst online: 12:43
Nuevocasa schreef op dinsdag 29 oktober 2019 @ 16:14:
[...]


Google even op Mojave patcher ;) is voor niet ondersteunde systemen maar zou ook voor wel ondersteunde systemen moeten werken!

Edit:
Bij deze de juiste URL http://dosdude1.com/mojave/
Even testen, maar het ziet er op het eerste zicht wel goed uit.

Sometimes life's just cruel for no reason at all!!!!!

Pagina: 1 ... 7 8 9 LaatsteNintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Bij het bezoeken van het forum plaatst Tweakers alleen functionele en analytische cookies voor optimalisatie en analyse om de website-ervaring te verbeteren. Op het forum worden geen trackingcookies geplaatst. Voor het bekijken van video's en grafieken van derden vragen we je toestemming, we gebruiken daarvoor externe tooling die mogelijk cookies kunnen plaatsen.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Forum cookie-instellingen

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee